Stirile de vineri 21 aprilie 2017

 

20:56 Theresa May admite că rezultatul scrutinului parlamentar convocat pe fondul crizei Brexit e incert

Theresa May, premierul Marii Britanii, a admis, vineri după-amiază, că rezultatul scrutinului parlamentar anticipat pe care l-a convocat în iunie este incert, în contextul polarizării electoratului din cauza deciziei de ieşire din Uniunea Europeană.

20:20 Grupul auto Volkswagen, condamnat în SUA la o perioadă de supraveghere judiciară

O instanţă federală din Detroit a condamnat vineri grupul auto german Volkswagen la o perioadă de supraveghere judiciară de trei ani şi la monitorizare de către o structură independentă, în cadrul planului de soluţionare a litigiului generat de sistemul de manipulare a emisiilor diesel.

20:05 Atacatorul din Paris avea în buzunar un mesaj de susţinere pentru Stat Islamic - procuror francez

Karim Cheurfi, presupusul atacator care a deschis focul pe Bulevardul Champs-Elysees din Paris, avea în buzunar un bilet cu un mesaj de susţinere pentru gruparea Stat Islamic, a anunţat vineri procurorul Republicii franceze de la Paris, Francois Molins, relatează site-ul cotidianului Le Monde.

19:25 Opoziţia din Turcia contestă rezultatul referendumului la instanţa administrativă supremă

Principalul partid de opoziţie din Turcia a anunţat, vineri, că a depus un apel la instanţa administrativă supremă, în legătură cu decizia autorităţilor electorale de a accepta buletinele de vot neştampilate la referendumul privind extinderea prerogativelor preşedintelui ţării, relatează Reuters.

18:57 Comandamentul energetic: reţelele electrice din 15 judeţe au fost afectate de căderile de zăpadă

Ministerul Energiei anunţă că 15 judeţe au fost afectate din punct de vedere energetic din cauza căderilor de zăpadă şi a evenimentelor meteo din ultimele zile. Vineri s-a întrunit un comandament special pentru această situaţie, iar sâmbătă va avea loc o nouă şedinţă.

18:30 Valdis Dombrovskis: CE va anunţa în luna mai un plan pentru crearea unui buget al zonei euro

Comisia Europeană elaborează un plan pentru crearea unui buget al celor 19 state membre ale zonei euro, în sensul stimulării investiţiilor şi combaterii şomajului, variantele urmând să fie anunţate în luna mai, anunţă Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Executivului UE.

18:13 Rusia anunţă finalizarea procesului de integrare a regiunii Crimeea

Republica Crimeea a finalizat cu succes procesul de integrare în cadrul Rusiei, a anunţat vineri vicepremierul rus Dmitri Kozak în timpul sesiunii plenare a Forumului Economic Internaţional de la Ialta, relatează site-ul agenţiei Tass.

17:41 Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereBursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri fără modificări semnificative, investitorii aşteptând rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

17:39 Cine este Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie al programului economic al PSD, prin care partidul de guvernământ vrea să revoluţioneze legislaţia fiscală şi să mărească salariile în sectorul bugetar?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a recunoscut joi seară, pentru prima dată public, că Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe în guvernul Ponta, cercetat acum penal în mai multe dosare de corupţie, este unul dintre autorii programului economic al PSD.

17:36 Brokerii care intermediază listarea Digi/RCS&RDS au început să îşi anunţe clienţii să fie pregătiţi pentru o vânzare fulger de acţiuni în 6-7 zile

Brokerii care intermediază listarea la Bursa din Bucureşti a companiei de cablu RCS&RDS au început să-şi anunţe clienţii despre lansarea unei acţiuni fulger, la finele lunii aprilie, care va avea o durată de 6-7 zile, în cadrul căreia vor fi vândute acţiuni ale operatorului de comunicaţii, conform unor surse din piaţă.

16:50 Bashar al-Assad avertizează că ar putea cere Rusiei să trimită efective terestre în Siria

Siria ar putea solicita Rusiei trimiterea de efective terestre în cazul în care grupurile insurgente şi teroriste recrutează militanţi suplimentari din străinătate, afirmă preşedintele Bashar al-Assad într-un interviu acordat agenţiei Sputnik.

16:34 Impozitul pe gospodării: Cum vor fi taxate veniturile din investiţii, dividende şi dobânzi

Veniturile din dividende vor fi scutite de impozit, dar la cele din alte investiţii – care acum sunt scutite de taxe – se va aplica o cotă de 3%, reiese din proiectul legislativ care va introduce din 2018 impozitul pe venitul global al gospodăriilor.

16:34 Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi restul

Discuţie la ASE în faţa a peste 150 de studenţi, despre viitorul lor: încotro să se îndrepte? Ce aşteptări salariale aveţi? Pentru Bucureşti, ca să mă întreţin aici, vreau 3.300-3.500 lei net, ca salariu de intrare, fără niciun fel de cunoştinţe, răspunde o studentă.

16:14 Parteneriat RCS&RDS cu ING: Clienţii Digi Mobil pot lua un credit cu zero comision şi zero dobândă pentru a-şi cumpăra telefoane

RCS&RDS a încheiat un parteneriat cu ING, prin care clienţii Digi Mobil pot obţine un credit pentru a achiziţiona unul dintre telefoanele disponibile în ofertă, potrivit unui anunţ RCS&RDS.

16:01 Doi morţi, în Rusia, într-un atac armat comis de un militant neonazist la un sediu FSB

Un individ a deschis focul, vineri, într-o filială a Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), omorând un agent şi un civil înainte de a fi împuşcat mortal, anunţă autorităţile ruse, precizând că este vorba de un atac de tip neonazist, relatează site-ul agenţiei Tass.

15:52 Knight Frank: În primul trimestru, cererea de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 100.000 metri pătraţi

Tranzacţiile din Bucureşti în primele trei luni ale anului au dus cererea pentru spaţii noi de birouri la 97.300 metri pătraţi, din care 9.550 metri pătraţi s-au livrat prin două proiecte în Central Business District (CBD) – zona de business din centrul Bu­cureştiului, arată o analiză realizată de Knight Frank.

15:05 Rusia a mobilizat trupe în apropierea Coreei de Nord; Moscova susţine că este vorba de un exerciţiu

Armata rusă a transferat trupe şi echipamente militare în apropierea frontierei Coreei de Nord, în contextul tensiunilor dintre Administraţia Donald Trump şi regimul de la Phenian, afirmă surse citate de presa internaţională, dar Moscova a explicat că efectivele participă la exerciţii.

14:46 Preţul petrolului este în scădere, vineri, pe fondul acordului OPEC de reducere a producţiei

Preţul petrolului este în scădere, vineri, fiind pe punctul de a ajunge la cea mai mare scădere săptămânală din ultima lună, pe fondul incertitudinilor legate de prelungirea acordului pentru reducerea producţiei de petrol al membrilor OPEC şi non-OPEC, relatează Reuters.

14:44 Trump crede că atacul terorist de la Paris va avea "efecte majore" asupra scrutinului prezidenţial

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, este convins că atacul terorist comis joi seară la Paris va avea "efecte majore" asupra scrutinului prezidenţial din Franţa, liderul american părând să îndemne poporul francez să nu mai suporte această situaţie.

14:21 Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York, „Romania Investors Day”

Peste 30 de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii de pe pieţe emergente şi frontieră au participat la conferinţa anuală „Romania Investors Day”, organizată la New York de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul instituţiei bursiere, bvb.ro.

13:32 Trei dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale româneşti au ieşit cu investiţii de la zero în afara graniţelor

Distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque, controlat de Cezar Rapotan, constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia sau com­pania de transport Blue Air - Airline Management Solutions, de­ţi­nută de patru antreprenori români, sunt trei dintre afacerile antrepre­no­riale locale care au avut curaj să iasă peste graniţe, pornind business în afara ţării.

13:14 Italienii de la Enel introduc furnizarea de gaze naturale pentru clienţii rezidenţiali din România

Grupul italian de utilităţi Enel intră pe piaţa de furnizare de gaze naturale către clienţii rezidenţiali.

13:08 Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 21 aprilie 2017. Dolarul creşte şi depăşeşte 4,24 lei

Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

12:58 Retailerul GSM IQBox investeşte 200.000 de euro în extinderea reţelei

Retailerul GSM IQBox, partener al Telekom România, investeşte 200.000 de euro în extinderea şi modernizarea reţelei, Astfel, până la finele anului, în urma unei investiţii de 100.000 de euro vor fi inaugurate trei locaţii noi în Timişoara, Craiova şi Râmnicu Vâlcea, iar alţi 100.000 de euro vor fi utilizaţi pentru renovarea unor magazine importante ale reţelei.

11:52 Concurenţa aprobă preluarea producătorului de preforme Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

11:00 Ce venituri salariale ar putea fi scutite de la plata impozitului pe venit?

Ministerul Finanţelor propune un nou sistem de impozit pe venit, care presupune administrarea acestuia prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie din România şi include o serie de venituri salariale scutite de la impozitare. Astfel potrivit proiectului „Codului economic”, emis de Finanţe, şi care include şi capitolul referitor la impozitul pe venit din Codul fiscal, următoarele categorii nu ar fi impozabile:

10:33 Afacerile Aerostar Bacău au crescut cu 8% în 2016, la 356 mil. lei

Producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău (ARS) a raportat pentru 2016 afaceri de 356,2 mil. lei, în creştere cu 8% faţă de rezultatele obţinute în anul anterior şi un profit net de 56,4 mil. lei, faţă de 52,2 mil. lei în 2015.

10:10 Marea Britanie ar putea pierde susţinerea Europei pentru controlul Insulelor Falkland, ocupate din 1833

Susana Malcorra, ministrul argentian de Externe, a declarat că Argentina consideră că în urma procedurii Brexit, Marea Britanie ar putea pierde susţinerea aliaţilor europeni pentru controlul britanicilor asupra Insulelor Falkland, informează The Guardian.

09:43 Profitul SIF Banat-Crişana a crescut cu 26% în primul trimestru, la 5,4 mil. lei

SIF Banat-Crişana (SIF1), cea mai mare societate după capita­lizare, cu peste 1 mld. lei, a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 5,39 mil. lei, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

00:45 Poliţia a emis un mandat de reţinere pentru un suspect în cazul atacului terorist de la Paris

Poliţia franceză a emis un mandat de reţinere pentru un al doilea suspect în cazul incidentului terorist de la Paris, care s-a soldat cu decesul unui agent de poliţie şi rănirea altor doi, potrivit unui document obţinut de agenţia de ştiri Reuters.

00:40 Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul de la Paris

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul oraşului Paris, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

00:34 Autorul atacului de la Paris era suspectat de activităţi teroriste - surse

Presupusul autor al atacului armat comis joi seară în centrul oraşului Paris era vizat de o investigaţie antiteroristă, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

00:31 Preşedintele Franţei, Francois Hollande: Dovezile existente în atacul de la Paris indică un incident de tip "terorist"

Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

00:08 Un distribuitor de băuturi din Harghita cu afaceri de 75 mil. €: „Angajaţii primesc oferte mai bune de lucru în străinătate şi pleacă“

Compania Amigo & Intercost din judeţul Harghita a ajuns anul trecut la 724 de salariaţi, cu 100 mai mult decât în 2015, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimii şase ani.

00:08 „Jumătate de Românie e complet neproductivă. Milioane de oameni au plecat în străinătate pentru că la ţară nu există joburi private“

Trei milioane de oameni din zonele defavorizate au plecat la muncă în străinătate în ultimii ani, iar un alt milion de persoane s-au mutat în oraşele mari, unde există investiţii, lăsând în urmă sate şi oraşe depopulate, pentru care nu există soluţii de dezvoltare.

00:08 Impozitul pe gospodărie ar urma să extindă „baza de impozitare a veniturilor“, dar varianta publicată de Finanţe nu conţine nicio simulare

Premierul Sorin Grin­deanu le-a interzis ieri miniştrilor să vorbească despre „impozitul pe gospodării“, singurul abilitat să dea detalii fiind ministrul finanţelor Viorel Ştefan.

00:08 Cu cât au vândut băncile către recuperatori creditele neperformante: 9% companii, 12% persoane fizice

Băncile locale au vândut anul trecut creditele ne­per­formante pe seg­men­tul corporate la un preţ mediu de 9% din va­loa­rea nominală a împrumutului, în timp ce în cazul creditelor pentru re­tail pre­ţul mediu a fost de 12%, po­trivit unei analize a lui Florin Geor­gescu, prim-viceguvernator al BNR.

00:07 Mariana Gheorghe a primit anul trecut aproape 100.000 de euro ca membru în consiliul de supraveghere al ING

Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.

00:07 Cei mai fericiţi investitori de până acum în 2017: cei care au mizat pe Oil Terminal, argint şi WIG 20

Cele mai bune trei investiţii de la în­ce­­putul anului sunt acţiunile Oil Ter­­minal (OIL), companie listată pe seg­­mentul principal al bursei româ­neşti, care a dublat banii investito­rilor în pa­tru luni, în acţiuni care com­­pun in­di­cele bursier polonez WIG20, care a crescut cu 17%, dar şi ar­gintul care a adus 14%.

00:07 Un chioşc din România vinde cu peste 50% mai mult decât unul din Polonia

Fiecare dintre cele aproape 54.000 de chioşcuri şi alimentare din Ro­mânia vinde în medie de 160.000 de euro, cu peste 50% mai mult decât un maga­zin similar din Polonia, ara­tă cal­culele ZF pe baza datelor oferite de com­­pa­nia de cercetare de piaţă Euro­monitor.

00:07 Clădirile vechi de birouri rămân cele mai scumpe de închiriat

Şapte din cele mai scumpe zece clădiri de birouri din Capitală după chiria cerută au fost construite înainte de 2009, acestea fiind amplasate în cele mai bune poziţii, în special în jurul Pieţei Victoriei, în Piaţa Presei sau în zona Charles de Gaulle.

00:07 Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

00:07 Orange atacă piaţa bancară şi vrea să dea credite

Gigantul francez Orange, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa glo­bală de telecomunicaţii şi liderul pieţei de telefonie mobilă din România, va lan­sa pe plan local în prima parte a anului 2018 şi segmentul de servicii financiare adău­gând în ofertă carduri, ser­vicii de plăţi şi acor­darea de împru­muturi pe termen scurt.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter