Stirile de miercuri 21 februarie 2018

 

20:30 Top 10 cei mai mari jucători din economie aflaţi în insolvenţă: trei companii de stat şi trei traderi de energie

La începutul acestui an existau circa 14.000 de companii în economie care se aflau sub incidenţa legii insolvenţei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului care iau în calcul doar firmele care şi-au depus bilanţul pe 2016, ultimul an pentru care există date publice.

18:44 Petru Văduva, fost CEO al Transgaz şi al holdingului Ţiriac, a fost recrutat de omul de afaceri Ştefan Vuza pentru a prelua conducerea Chimcomplex Borzeşti, compania care a cumpărat Oltchim

Petru Văduva, fost director general al Transgaz, va deveni noul director general al combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti, după ce compania va prelua activele principale ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui anunţ transmis de Chimcomplex.

18:22 Francezii de la Avenir Telecom au organizat la Bucureşti prima lansare din Europa pentru telefoanele mobile sub brandul Energizer

Grupul francez Avenir Telecom, care are în România operaţiuni de distribuţie de echipamente mobile şi accesorii şi operează şi reţeaua de magazine Internity, a lansat miercuri la Bucureşti gama de telefoane mobile Energizer. Evenimentul de la Bucureşti - primul de acest tip organizat în Europa, va fi urmat de lansări pe alte pieţe de pe continent, au spus reprezentanţii grupului.

17:59 RADEF RomaniaFilm a intrat în insolvenţă la solicitarea ANAF. Compania ar avea datorii de 25 de milioane de lei la Fisc

RADEF RomaniaFilm a intrat în insolvenţă la solicitarea ANAF, la sfârşitul acestie săptămâni urmând să aibă loc o primă întâlnire a conducerii companiei cu administratorul judiciar şi cu reprezentanţii Ministerului Culturii, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Mironescu, directorul regiei.

17:51 20 de companii româneşti şi-au expus produsele la Biofach, cel mai mare târg bio din lume

La târgul de produse ecologice Biofach din Nürnberg, Germania, cel mai mare târg de produse bio din lume, au participat 20 de companii româneşti, care şi-au prezentat produsele ecologice „made în România”.

15:36 Sorin Vişoianu pleacă de la conducerea Immofinanz după un mandat de opt ani

Sorin Vişoianu, country manager operations Immofinanz pentru România şi Bulgaria a părăsit funcţia din cadrul companiei imobiliare, potrivit datelor din piaţă. Până la publicarea acestui articol Sorin Vişoianu nu a oferit niciun comentariu pe această temă. El deţine conducerea Immofinanz din 2010, iar anterior, între 2007 şi 2010 a fost director of real estate development pentru River Invest, dezvoltatorul birourilor Sema Parc.

15:14 Şi DNA se duce la Biserică: Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, cercetat într-un nou dosar

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat de DNA Constanţa într-un nou dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare. În aceeaşi cauză sunt cercetaţi şi alţi angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului.

14:57 Salrom: Câştigurile salariale ale angajaţilor nu au fost afectate de transferul contribuţiilor

Societatea Nationala a Sarii-Salrom a stabilit pentru 2018 un buget de investiţii de 54 milioane lei, pentru retehnologizare si eficientizare a producţiei, protecţia mediului şi a zăcămintelor, securitate in muncă, dezvoltarea de noi produse şi a turismului salin, parte a unui program de peste 274 milioane lei până în 2020, care urmează să fie finanţat în proportie de 99% din surse proprii, se arată într-un comunicat al Salrom .

14:35 Grupul care operează hotelurile ibis şi Mercure a ajuns la afaceri de 343 mil. euro

Grupul Orbis, cel mai mare lanţ hotelier din Polonia şi Europa Centrală şi de Est, care operează hotelurile Ibis şi Mercure, a ajuns la afaceri de 343,5 mil. euro în 2017, plus 5,4%, cele mai performante pieţe fiind Budapesta, Varşovia şi Praga cu creşteri de două cifre ale indicatorului care măsoară venitul per cameră.

14:27 Constanţa: 30 de persoane evacuate în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin militar

30 de persoane au fost evacuate, miercuri, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin militar din Constanţa, în urma căruia un bărbat a fost rănit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

14:25 Noul proiect de lege privind imigraţia şi azilul va fi prezentat preşedintelui Emmanuel Macron

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, va prezenta cabinetului preşedintelui Emmanuel Macron, miercuri, un proiect de lege privind azilul oferit imigranţilor, ca parte a strategiei de reducere a imigraţiei ilegale, informează site-ul EUObserver.com.

14:20 Înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României, aprobată în Senat

Senatul a aprobat, miercuri, prin lege, înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României - S.A, care va avea ca obiectiv sprijinirea antreprenoriatului şi dezvoltarea socio-economică a ţării.

14:00 Curtea de Conturi critică dur ANAF: Există agenţi economici care au înregistrat pierderi consecutive în ultimii cinci ani şi care nu au fost verificaţi niciodată. Firmele din jocuri de noroc au fost scutite de controale

Curtea de Conturi critică dur Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în ultimul său raport pe 2016, afirmând că nu a colectat suficient. Unul din motive este că nu s-a îndreptat să realizeze controale la agenţii economici cu pierderi. „Există agenţi economici care au înregistrat pierderi consecutive în ultimii cinci ani şi care nu au fost verificaţi niciodată în această perioadă în vederea identificării cauzelor care au condus la această situaţie”, se arată în sinteza raportului public.

13:53 Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, despre plafonarea dobânzilor: Statul nu trebuie să intervină în piaţă

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, întrebat despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum, că statul nu trebuie să intervină pe piaţă decât în cazul unor derapaje.

13:32 Cât plăteşte Agricost, cea mai mare fermă de cereale din România, arendă statului pentru pământul pe care îl lucrează în Insula Mare a Brăilei ?

Agricost, un busi­ness de 86 de mi­lioane de euro în 2016 - deţi­nut de antre­prenorul Constantin Duluţe, exploatează în Insula Mare a Brăilei, într-o in­cintă în­diguită, o suprafaţă de 55.639 hectare de teren arendat de la Agenţia Domeniile Sta­tului, pentru care plăteşte, potrivit calculelor ZF, circa 18,8 mil. lei (4,1 mil. euro).

13:21 Doi antreprenori români au investit 130.000 de euro într-o platformă specializată în promovarea şi vânzarea de pachete turistice în Delta Dunării

Draşos Cătălinoiu Gociman, care deţine un complex turistic în Delta Dunării, şi Gabriel Iliescu, au investit 130.000 de euro în realizarea unei platforme de prezentare, rezervare şi vânzare de sejuri în Delta Dunării, numită ViziteazăDelta.ro, aceasta fiind prima platformă dedicată acestei zone turistice

13:17 Afacerile distribuitorului de produse pentru copii Superfood Company s-au majorat cu 10% în 2017

Importatorul şi distribuitorul de produse pentru copii Superfood Company a raportat în 2017 afaceri de 21 mil. euro (97 mil. lei), în creştere cu aproape 10% faţă de anul precedent, când au fost raportate vânzări de 88 mil. lei (peste 19 mil. euro).

13:14 Serena Williams: Aproape că am murit după ce am născut

Serena Williams, cea mai titrată jucătoare din Era Open, s-a aflat la un pas de moarte în urmă cu doar câteva luni! Dezvăluirea şocantă a fost făcută chiar de Serena, care şi-a deschis sufletul în faţa jurnaliştilor de la CNN.

13:00 Coloană de camioane la vama Nădlac II. Şoferii aşteaptă 90 de minute pentru a ieşi din ţară

O coloană de camioane care se întinde pe mai mulţi kilometri s-a format, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, la ieşirea din ţară, astfel că şoferii aşteaptă şi 90 de minute pentru a li se verifica documentele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

12:44 Traficul feroviar în Prahova, deschis pe un fir de circulaţie, potrivit CFR

Traficul feroviar în judeţul Prahova a fost deschis pe firul 2 de circulaţie, pe distanţa Brazi - Ploieşti Vest - Buda, anunţă CFR.

12:40 Curtea de Conturi a identificat peste 21.000 de abateri ale firmelor în 2016, care au generat venituri suplimentare de 978 mil. lei şi prejudicii de 687 mil. lei

2.402 entităţi au fost auditate şi controlate asupra modului de formare, administrare şi întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public pentru exerciţiul financiar 2016, fiind identificate 21.427 de cazuri de abateri, care au generat venituri suplimentare de 978,1 mil. lei (214,5 mil. euro) şi prejudicii de 687,6 mil. lei (150,8 mil. euro), se arată într-un raport al Curţii de Conturi pe 2016.

12:03 Primăria Capitalei vrea să aloce 90 de milioane de lei pentru construirea a cinci săli de sport

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să acorde peste 90 de milioane de lei pentru construirea unor săli de sport la cinci unităţi şcolare din sectorul 6. Proiectul va fi supus votului în şedinţa CGMB de joi.

11:52 Vola.ro a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 6,5 milioane euro

Agenţia de turism online Vola.ro a realizat o creştere de două cifre în anul 2017, ajungând la un volum de tranzacţii de 60,7 milioane de euro, în creştere cu 24% faţă de 2017, şi o cifră de afaceri de 6,65 milioane euro, în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

11:49 Curtea de Conturi: Infrastructura IT a ANAF este în stare critică, în urma diminuării investiţiilor în ultimii ani

Diminuarea cheltuielilor de capital din ultimii ani a afectat în mod special infrastructura IT a ANAF, starea actuală fiind critică, în condiţiile în care instituţia o infrastructură IT şi de comunicaţii învechită şi neperformantă, pentru care nu s-au mai efectuat investiţii semnificative din anul 2013, se arată într-un raport al Curţii de Conturi pe 2016.

11:43 Italia cere Comisiei Europene sa sancţioneze Slovacia în legătura cu acordarea de ajutoare de stat

Ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană ar trebui să sancţioneze Slovacia dacă aceasta foloseşte scuza ajutorului de stat pentru a îndepărta diverse companii de partenerii din Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei Reuters.

11:43 Pasagerii din trenurile blocate în Prahova, preluaţi de autocare şi duşi în Gara Ploieşti Sud

Călătorii blocaţi în trenurile care nu au mai putut înainta în judeţul Prahova, din cauza prăbuşirii pasarelei metalice la intrarea în Gara de Vest, sunt preluaţi de autocare şi transportaţi în Gara Ploieşti Sud, de unde pot călători cu trenul.

11:36 Din vorbă-n vorbă cu… Roxana Marcu, fondatoarea sunglasscurator.com: despre Nutella, artă şi studii

Roxana Marcu are 36 de ani, iar primul job l-a obţinut în 2004 când a devenit senior media planner în cadrul grupului de comunicare McCann Erikson, unde a şi rămas în următorii circa patru ani. În 2007 a dat Ro­mânia pe Spania, unde a mers să urmeze un pro­gram de MBA. S-a întors în ţară în plină criză şi a decis să ia drumul antreprenoriatului.

11:28 Peste 18.000 de persoane vor primi vouchere pentru biciclete. PMB a publicat lista beneficiarilor

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că peste 18.000 de persoane urmează să intre în posesia voucherelor pentru biciclete. Lista persoanelor este publicată pe pagina PMB.

11:19 Cristina Neagu, al doilea cel mai bine plătit sportiv din România

Cristina Neagu (29 de ani) primeşte 22.000 de euro în fiecare lună de la CSM Bucureşti. Interul stânga se uită, astfel, de sus la vedetele de la FCSB, e depăşită doar de Ibrahima Balde (CFR Cluj) în topul celor mai bine plătiţi sportivi din România şi are cel mai mare salariu al unul bugetar român.

11:19 Biriş Goran SPARL şi Connect PRO lansează un parteneriat pentru a oferi consultanţă pe zona de protecţia datelor cu caracter personal

Casa de avocatură Biriş Goran a încheiat un parteneriat strategic cu Connect PRO, o nouă firma de consultanţă managerială, pentru a acorda consiliere integrată companiilor care doresc să între în procesul de aliniere la noile cerinţe europene cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

11:12 Oficial rus: Relaţiile între Rusia şi Statele Unite vor fi greu de reparat

Moscova transmis, miercuri, că îmbunătăţirea relaţiilor între Statele Unite şi Rusia va reprezenta un proces "foarte dificil", în special din cauza acuzaţiilor privind ingerinţele în alegerile electorale şi a crizelor din Siria şi Ucraina, relatează site-ul postuluui France 24.

11:00 Orange a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

Cifra de afaceri a companiei Orange România a fost anul trecut de 1,07 miliarde de euro, iar numărul clienţilor pentru serviciile mobile, fixe şi TV era de 10.623.000, informeză compania.

10:59 Românilor le-a fost sete: vânzările Carlsberg au crescut 21% în 2017

Carlsberg, brandul de bere super premium aflat în portofoliul United Romanian Breweries Bereprod (URBB), a înregistrat anul trecut o rată de creştere a vânzărilor de 21% pe plan local, faţă de anul precedent, rezultatul aducând o apreciere a cotei de piaţă a Carlsberg în categoria super premium.

10:46 CVI, companie poloneză de investiţii în obligaţiuni, încheie primul an în România cu două tranzacţii de 33 mil.euro.”Dorim să ne stabilim poziţia de lider pe această piaţă”

Credit Value Investments (CVI), companie de investiţii în obligaţiuni private din Polonia, unul dintre cei mai mari investitori din regiunea Europei Centrale şi de Est şi una dintre cele mai mari instituţii europene care investesc în obligaţiuni corporative, a încheiat 2017, primul an de prezenţă pe piaţa din România cu două tranzacţii semnificative, cumulând investiţii de 33 de milioane de euro.

09:45 Nouăsprezece răniţi, inclusiv mai mulţi militari,în urma unei explozii într-un autobuz din Sri Lanka

Cel puţin nouăsprezece oameni, inclusiv 12 militari, au fost răniţi în urma exploziei produse miercuri într-un autobuz din Sri Lanka, au transmis autorităţile, precizând că nu se cunoaşte cauza, însă suspectează că ar fi fost vorba de o grenadă sau o bombă, informează agenţia Reuters.

08:26 Petrom propune o rată de distribuire din profitul net de 45%. Consiliul de Supraveghere şi AGA vor da verdictul

OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, propune un dividend în valoare de 0,020 lei pe acţiune pentru anul financiar 2017, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, ceea ce implică o rată de distribuire a profitului net de 45%.

08:13 Mariana Gheorghe îşi termină mandatul la Petrom cu un profit net în creştere cu 140%: "Prioritatea rămâne maximizarea pe zona de producţie"

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat anul trecut cu un profit net, la nivel consolidat, de aproape 2,5 miliarde de lei, cu 140% mai mare faţă de rezultatul din 2016 când compania a încheiat anul cu circa 1 miliard de lei.

07:28 Donald Trump sugerează că Administraţia Obama este vinovată pentru ingerinţele Rusiei

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a sugerat, într-un mesaj postat pe pagina personală de Twitter, că administraţia precendentă nu a depus suficient efort pentru a preveni ingerinţele Kremlinului, iar preşedintele Obama a ignorat ameninţarea, informează cotidianul The New York Times.

00:08 Brent Valmar, Porsche România: În 1998 provocarea era aceea de a ne extinde reţeaua. În 2018 vorbim despre maşini electrice, car sharing şi servicii digitale

Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, a ajuns la finalul anului trecut la afaceri cumulate de peste 8 miliarde de euro în cei 20 de ani de activitate după ce în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 638 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei.

00:08 PwC România: Digitalizarea vine peste noi, dar reglementările întârzie

Dezvoltarea tehnologică şi digitalizarea economiei sunt subiecte pe ordinea de zi la nivel global, însă în România încă vorbim despre lipsa reglementărilor din acest domeniu, care reprezintă viitorul economiei, au susţinut ieri reprezentanţii PwC, firma de consultanţă şi audit, în cadrul conferinţei cu tema „Scena fiscalităţii din România în 2018“, organizată la Teatrul Naţional.

00:08 Visa: Start-up-urile din România au acces la centrele noastre de inovaţie din Tel Aviv şi Berlin

Gigantul american, lider în plăţi digitale la nivel mondial, investeşte anual în 8-9 start-up-uri, iar valoarea investiţiilor porneşte de la 500.000 de euro şi poate ajunge la 20 milioane euro.

00:08 ZF Power Summit ‘18: Realitatea este că Austria şi Ungaria se bat pe gazul din Marea Neagră. România, pe nicăieri în discuţie

Statul român ar putea încasa rede­ven­ţe de 2,8 miliarde de euro în 20 de ani din gazele extrase din Marea Neagră, la nivelul anului 2025 fiind estimată o dublare a producţiei na­ţionale de gaze ca urmare începerii exploatării offshore.

00:07 Unde şi cum să vă plasaţi banii. Interviu ZF cu directorul de investiţii al UBS, bancherul care administrează 670 mld. euro

Andreas Koester, directorul de investiţii al UBS Asset Management, cu active de 670 mld. euro, spune că portofoliul de investiţii al unui european ar trebui să fie format din două treimi obligaţiuni şi o treime acţiuni.

00:07 Plăţile cu cardul s-au dublat în doi ani, ajungând la 63 mld. lei în 2017, iar retragerile de la ATM, de trei ori mai mari

Românii au efectuat plăţi cu cardul la POS-urile comercian­ţilor şi în me­diul online în valoare de 63 de mi­liarde de lei în 2017, de aproape două ori mai mult decât în urmă cu doi ani, arată datele BNR agre­ga­te de ZF.

00:07 Un producător de panificaţie din Galaţi a creat 185 de noi locuri de muncă cu ajutor de stat

Patisgal, producător de panificaţie din Galaţi, a finalizat programul de investiţii realizat cu ajutorul unui ajutor de stat şi a creat astfel 185 de locuri de muncă, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

00:07 Fermierii se revoltă. Arendele percepute de ADS sunt la jumătate faţă de preţul pieţei

Agenţia Domeniile Statului (ADS) cedează dreptul de folosinţă a unui hectar de teren arabil în schimbul unei arende anuale de circa 340 lei pe hectar, de două ori mai puţin faţă de cât spun fermierii că plătesc proprietarilor privaţi.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter