Stiri despre afaceri

 

Hub-ul IT din România al olandezilor de la ING va ajunge la afaceri de peste 28 mil. euro anul acesta, plus 60%

Marti 21 noiembrie 2017. ♦ În primele 9 luni, veniturile totale s-au situat la 20,4 milioane de euro, depăşind astfel nivelul afacerilor din 2016.

Industria băuturilor a câştigat vânzări de 1 mld. lei faţă de 2008, dar a pierdut 9.000 de angajaţi

Luni 20 noiembrie 2017. Companiile din sectorul producţiei de băuturi au ajuns anul trecut la un business total de aproape 11 mld. lei (2,4 mld. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Un medic a ajuns la afaceri de 8 milioane de lei cu un centru de recuperare medicală în Eforie Sud

Luni 20 noiembrie 2017. Compania Asclepios din Eforie Sud, care operează un centru de recuperare medicală şi medicină fizică în Eforie Sud, a ajuns la afaceri de 8 milioane de lei şi un profit net de un milion de lei anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

KPMG România: Antreprenorii români văd creştere în 2018, mai ales din cererea de pe piaţă, nu lansări de produse sau marketing

Luni 20 noiembrie 2017. Afacerile de familie din România tind să fie mai active decât cele din alte ţări europene în ceea ce priveşte opţiunea de reinvestire a profiturilor în afacerile lor (60%), comparativ cu opţiunea de a planifica investiţii externe precum fuziuni şi achiziţii (7%), spune René Schöb, Tax Partner, KPMG în România.

Producătorul berii Tuborg a avut vânzări mai mari cu 12% în prima parte a anului

Luni 20 noiembrie 2017. United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berii Tuborg, a înregistrat în perioada ianuarie-noiembrie o producţie de 2 milioane hectolitri, în creştere cu 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. În acelaşi timp, cifra de afaceri brută consolidată a grupului URBB s-a ridicat la 650 milioane lei, cu 12% mai mult faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2016.

Creşterea PIB-ului polonez, sub lupă

Luni 20 noiembrie 2017. Creşterea accelerată a PIB-ului Poloniei se datorează în mare măsură ciclului favorabil de business la nivel mondial, potrivit lui Janusz Jankowiak, economist-şef al Polska Rada Biznesu, citat de Warsaw Voice.

Avertisment Moody‛s: Datoria publică ar putea apăsa asupra situaţiei macroeconomice a Ungariei

Luni 20 noiembrie 2017. Ungaria are o economie relativ diversificată, o vulnerabilitate externă semnificativ redusă şi un guvern angajat pe calea unei politici fiscale prudente, factori care plasează ţara în profilul de credit stabil Baa3, se arată în ultimul raport al Moody‛s Investors Service citat de Budapest Business Journal.

Ungurii, cei mai nemulţumiţi cetăţeni din ultimul studiu OCDE privind bunăstarea

Luni 20 noiembrie 2017. Deşi veniturile le sunt în creştere şi perspectivele economice sunt în curs de îmbunătăţire, ungurii rămân printre cei mai nemulţumiţi cetăţeni din cei analizaţi de OCDE în ultimul său studiu privind bunăstarea, relatează Budapest Business Journal.

O oportunitate de business de 62 de miliarde de dolari: Ţara care investeşte masiv în sistemul sanitar

Duminica 19 noiembrie 2017. După trei ani de desfăşurare a programului „India Curată” (Swachh Bharat), care ţinteşte printre altele eradicarea defecării în locuri publice până în 2019, India este foarte departe de a rezolva problema sistemului sanitar, potrivit Quartz.

Proprietatea închiriată de familia Obama în anul 2013, din Martha este pusă la vânzare de ani de zile, însă nimeni nu pare că vrea să o cumpere. Galerie FOTO

Sambata 18 noiembrie 2017. Fostul preşedinte al Americii a închiriat conacul din Martha de 7.000 de metri pătraţi pentru a îşi petrece vacanţa de vară în anul 2013, potrivit The Wall Street Journal, dar acest lucru nu face să fie mai uşor de vândut, relatează Business Insider.

Licitaţii trucate la Metrorex: Un fost director şi un om de afaceri, condamnaţi cu suspendare

Sambata 18 noiembrie 2017. Fostul director în cadrul Metrorex Valeriu Picu şi afaceristul Ovidiu Băncescu au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul privind trucarea licitaţiei de achiziţie a trenurilor pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Cum arată noul Roadster de la Tesla, care atinge suta în două scunde, şi cu care Musk speră să dea o lovitură grea competiţiei

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania Tesla a prezentat noul model Roadster, la sfârşitul săptămânii, iar Elon Musk speră să schimbe modul în care funcţionează industria auto globală, potrivit Business Insider.

Doi antreprenori din Cluj speră la vânzări de jumătate de milion de euro din papioane

Vineri 17 noiembrie 2017. Un business de familie care comercializează papioane şi alte accesorii vestimentare a ajuns la şapte magazine în cen­tre comerciale din Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară şi estimează pentru 2017 afaceri de jumătate de milion de euro.

Campionii în business din Muntenia: este un moment bun, deşi există multă tensiune în mediul de afaceri

Vineri 17 noiembrie 2017. ♦ Zece companii româneşti din Muntenia active în domenii precum comerţul cu mobilier, încălţăminte sau carburanţi, dar şi în realizarea de software sau dulciuri au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul proiectului „Campioni în business” organizat la Bucureşti.

Businessul din agricultură a crescut cu 85% în ultimii zece ani, cel din industria alimentară cu numai 35%

Joi 16 noiembrie 2017. Datele statistice arată că businessul agricol al României aproape s-a dublat în perioada 2008-2016 (plus 85%) şi a ajuns la 38 mld. lei, după ce investiţiile din acest sector au început să dea roade, iar o parte dintre fermierii locali au trecut de la nivelul de subzistenţă la cel de business.

De teama Amazon, Walmart s-a reinventat pe online: Veniturile celui mai mare retailer american au explodat cu 50% faţă de anul trecut

Joi 16 noiembrie 2017. Walmart a raportat, joi, veniturile ajustate în trimestrul al treilea, care au depăşit estimările Wall Street. Câştigurile au fost amplificate de vânzările puternice pe care compania le-a generat pe platforma sa de e-commerce, care au fost cu 50% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Business Insider.

Cinci retaileri cu peste 300 de magazine muşcă din piaţa de 37 mld. € de comerţ pariind pe sistemul de francize

Joi 16 noiembrie 2017. Cinci retaileri cu un total de peste 300 de magazine îşi fac loc în comerţul local, o piaţă de 37 mld. euro dominată de reţele stră­ine. Reţelele de magazine alimen­tare, de bricolaj sau mobilă au reuşit să rămână în piaţă şi să se extindă pariind pe un model de business bazat pe franciză.

Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie taie 30% din preţuri de Black Friday pentru pachetele de 1 Decembrie şi Revelion

Joi 16 noiembrie 2017. Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie, controlat de fraţii Cristescu, ce estimează afaceri de 1,8 milioane de euro şi 100.000 de turişti în acest an, a redus cu 33% tarifele la pachetele ce includ cazare şi acces în parcul tematic de 1 Decembrie şi de Revelion, cu ocazia Black Friday, potrivit oficialilor complexului.

Sumă record plătită pentru o operă de artă. Un tablou de Leonardo da Vinci s-a vândut cu 450 de milioane de dolari

Joi 16 noiembrie 2017. Un tablou de Leonardo da Vinci, care reprezintă un portret al lui Iisus, a fost vândut, miercuri, în cadrul unei licitaţii, pentru preţul de 450 de milioane de dolari (380 de milioane de euro), depăşind astfel recordul de preţ mondial pe care l-a avut, în 2015, "Les Femmes d'Alger (version 0)", de Pablo Picasso, pentru care s-a plătit 179,4 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Startup-ul Lensa.ro, lansat cu 500 dolari în urmă cu trei ani, a ajuns la afaceri de peste un milion de euro

Joi 16 noiembrie 2017. Lensa.ro, start-up românesc specializat în lentile de contact, ochelari de soare şi ochelari de vedere, demarat în 2013 cu 500 euro, a depăşit pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2017.

Vizită surpriză: cel mai puternic oficial american însărcinat cu afacerile a venit aseară la Bucureşti. Rex Tillerson este apropiat României

Joi 16 noiembrie 2017. Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

Familia Cristea din Dej va investi 20 de milioane de euro pentru extinderea Parcului Industrial Arc

Joi 16 noiembrie 2017. Parcul industrial Arc, fondat în 2005 de către antreprenoarea Adri­ana Cristea, are planuri de investiţii de 20 de milioane de euro în perioada 2017-2020 pentru realizarea unui incubator de afaceri şi produc­ţie, de clă­diri adminis­tra­ti­ve, can­ti­nă, lo­cuinţe de ser­viciu şi ame­na­jarea de spaţii verzi.

„Ambulanţa privaţilor“ se îndreaptă spre afaceri de 40 milioane de lei şi o flotă de 330 de maşini

Joi 16 noiembrie 2017. Compania Ambulanţa BGS Medical Unit, cel mai mare operator privat care oferă servicii de ambulanţă, controlată cu pachet majoritar de acţiuni de familia Oprea, estimează că va finaliza în acest an cu afaceri de circa 40 de milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

Opt dintre cei mai mari zece producători mondiali de cosmetice au intrat direct pe piaţa din România

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ei au afaceri cumulate de 350-400 mil. euro, pe o piaţă totală evaluată la circa 820 mil. euro, conform ZF.

Proprietarul fabricii româneşti de medicamente AC Helcor din Baia Mare: Încercăm să găsim o nişă pe care să supravieţuim, investim în produsele naturiste dacă medicamentele compensate au devenit nerentabile

Miercuri 15 noiembrie 2017. Coriolan Pop, medicul chirurg care controlează fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare, o unitate de producţie activă din 1992 pe piaţă, care estimează anul acesta afaceri de circa 15-18 milioane de lei, spune că va dubla producţia de suplimente alimentare dat fiind că medicamentele generice compensate au devenit nerentabile odată cu creşterea taxei clawback.

IAR Braşov încheie primele nouă luni cu afaceri de 100 mil.lei, în creştere cu 27%

Miercuri 15 noiembrie 2017. Producătorul de aeronave IAR Braşov (IARV) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 100,5 milioane lei, în creştere cu 27%, de la 79 milioane lei în perioada similară a anului trecut, susţinută de lucrările de reparare şi întreţinere aeronave.

Grupul Sphera a raportat vânzări de 401 mil.lei la nouă luni, din care restaurantele KFC au generat 365 mil.lei , în creştere cu 21%

Miercuri 15 noiembrie 2017. Grupul Sphera, operatorul lanţurilor de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri consolidata de 401 milioane lei, în creştere cu 33,6% faţă de perioada similară a anului trecut, sumă ce acoperă vânzările integrale ale brandului KFC şi cele ale PIzza Hut aferente lunilor iunie-septembrie, potrivit raportului financiar al companiei.

Alro a înregistrat un profit net de 223 mil.lei în primele nouă luni şi afaceri de 1,9 mld.leo

Miercuri 15 noiembrie 2017. Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala (excluzand Rusia si Peninsula Scandinava), a inregistrat un profit net de 223 de milioane de lei în primele noua luni ale anului, în crestere de la 64 millioane lei în perioada similară dn 2016, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat cu 18%, la 1,9 miliarde lei.

Transportatorul rutier Filip Spedition din Arad are un plan de investiţii de 18 milioane de euro

Miercuri 15 noiembrie 2017. Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, cu operaţiuni pe 11 pieţe europene şi 350 de angajaţi, va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Harta de business a României, cine sunt liderii judeţelor. Antreprenorii români deţin compania-lider în numai şase judeţe. Grupurile multinaţionale au 30 de lideri

Miercuri 15 noiembrie 2017. ♦ Diferenţele de business între judeţe vecine arată cât de polarizată este economia locală ♦ În Timiş, compania lider are afaceri de 3,5 mld. lei, în Caraş-Severin liderul are vânzări de şase ori mai mici ♦ În Vaslui şi Galaţi raportul este de 1 la 9, iar între Vâlcea şi Argeş de 1 la 28.

Conpet Ploieşti are afaceri de 283 mil. lei la nouă luni cu un profit net de 63 mil. lei

Marti 14 noiembrie 2017. Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) a raportat pentru primele nouă luni afaceri de 283 mil. lei, valoarea asemănătoare cu cea de anul trecut, şi un profit net de 63 mil. lei, în creştere cu 11%.

Povestea ROMÂNCEI care produce câteva dintre cele mai renumite seriale din SUA. „Imi amintesc de România ca o ţară frumoasă vizual, dar un loc mizerabil în care să trăieşti”

Marti 14 noiembrie 2017. Two and a Half Men, The Big Bang Theory, CSI New York sau Mike and Molly. Serialele renumite in toate lumea au un punct comun: in spatele productiei lor sta o romanca originara din Brasov, scrie Business Magazin.

Cifra de afaceri a serviciilor de piaţă pentru companii a scăzut în septembrie cu 1%

Marti 14 noiembrie 2017. În luna septembrie 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 2,8% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.

Romcarbon Buzău, profit în scădere cu 31% la nouă luni şi afaceri de 151 mil. lei

Marti 14 noiembrie 2017. Romcarbon Buzău (ROCE), producător de ambalaje din plastic controlat de investitori taiwanezi, şi-a redus profitul cu 31% în primele nouă luni ale anului, la 3 milioane de lei, în timp ce afacerile au înregistrat un avans de 11% faţă de perioada similară a anului trecut.

Romgaz, afaceri în creştere cu 35% şi profit mai mare cu 65% la nouă luni

Marti 14 noiembrie 2017. Cifra de afaceri a Romgaz s-a majorat în primele nouă luni ale anului cu 35%, la 3,24 miliarde lei, în timp ce profitul net a crescut cu 65%, la 1,18 miliarde lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Radu Enache, şeful grupului Continental Hotels: Este un calvar să ghicim ce se va întâmpla anul viitor

Marti 14 noiembrie 2017. ♦ Radu Enache, acţionar al lanţului hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, spune că afacerile lanţului au crescut cu două cifre în primele zece luni din acest an şi că până la final de an estimează afaceri de 26-27 milioane de euro.

Unul dintre fondatorii importatorului de piese auto Autonet a pariat pe un business în producţia de vin

Marti 14 noiembrie 2017. Antreprenorii Johann Brutler şi Mihaly Lieb au pus în 1999 bazele Cramei Nachbil din Satu Mare, care produce anual 60.000 - 70.000 de litri de vin, având un total de 23 de hectare cultivate cu viţă de vie. Astăzi businessul este contro­lat de copiii fondatorilor, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Fabrica Murata din Zalău, care produce 600 de tone de murături pe an, vinde jumătate din producţie la export

Marti 14 noiembrie 2017. Fabrica de murături Murata Impex din Zalău, judeţul Salaj, un business de 3,5 mil. lei în 2016, produce anual în jur de 600 de tone de murărturi pe care le vinde retailerilor şi ma­ga­zi­nelor mici din Banat, Ardeal şi Maramureş, dar şi la export.

Compania Snap a investit 352 de milioane de dolari de la începutul anului în diferite start-up-uri

Luni 13 noiembrie 2017. Compania Snap, înfiinţată cu şase ani în urmă, a cheltuit un total de 352,4 milioane de dolari pentru achiziţionarea unei serii de start-up-uri, de la începutul anului până la sfârşitul lunii septembrie , conform ultimelor documente depuse de companie la Securities Exchange Comission, potrivit Business Insider.

Tel Drum este în top cinci cei mai mari constructori români de drumuri şi autostrăzi

Luni 13 noiembrie 2017. Compania Tel Drum, specializată în lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor, a înregistrat afaceri de 223,5 mil. lei în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, când veniturile s-au cifrat la 185,8 mil. lei, şi un profit de 2,1 mil. lei, plus 59% comparativ cu 2015, potrivit datelor furnizate de site-ul Ministerului de Finanţe.

Sub Medlife, afacerile Dent Estet au crescut cu 31% în nouă luni, la 6,5 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Grupul de clinici Dent Estet, controlat de MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private, şi-a crescut veniturile cu 31% în primele nouă luni ale anului, la aproximativ 6,5 milioane de euro faţă de perioada similară a anului trecut, cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri venind din zona serviciilor prestate în clinicile pentru adulţi(65%), urmată de cele pentru copii şi adolescenţi (29%) şi de laboratorul dentar (6%).

Oil Terminal, afaceri de 120 mil.lei şi profit net de 11,5 mil.lei la nouă luni

Luni 13 noiembrie 2017. Oil Terminal a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 120 milioane lei, în creştere cu 3,5%, generată de creşterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate, şi un profit net de 11,5 milioane lei, în scădere cu 25%, potrivit raportului financiar al companiei.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 716 mil.lei, în creştere cu 29%, şi profit net de 2,5 ori peste cel de anul trecut

Luni 13 noiembrie 2017. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 716 milioane lei (echivalent 157,4 milioane euro), în creştere cu 29%, şi un profit net de 40 milioane lei (echivalent 8,8 milioane euro), de 2,5 ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

INS: Comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9 luni, serviciile pentru populaţie – cu 14,1%

Luni 13 noiembrie 2017. Cifra de afaceri în comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9 luni din acest an, iar în domeniul serviciilor prestate pentru populaţie a crescut cu 14,1%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Veeam Software: Creştem cu peste 30% anul acesta în România. Există o cerere foarte mare de soluţii pentru disponibilitatea şi recuperarea datelor

Luni 13 noiembrie 2017. Compania de origine elveţiană Veeam Software, specializată în furnizarea de soluţii care asigură disponibilitatea şi recuperarea datelor, mizează pe afaceri cu peste 30% mai mari pe plan local, în condiţiile în care firmele din România, indiferent de industria în care activează, conştientizează tot mai mult importanţa de a fi disponibile 24/24 şi a putea recupera datele în cel mai scurt timp posibil în caz de dezastru, dat fiind că trăim într-o lume aproape complet online.

Campionii în business din Transilvania 2017: „Vrem să demonstrăm că şi din România pot ajunge produse de valoare în afara ţării“

Luni 13 noiembrie 2017. Zece companii româneşti din Transilvania active în domenii precum producţia de mobilier, de cosmetice sau de produse alimen­tare, dar şi în domeniul transpor­turilor au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul pro­iectului Campioni în business organizat la Cluj-Napoca.

Acestea sunt unele dintre cele mai exclusiviste restaurante din Londra. Clienţii plătesc şi 1.300 de dolari pentru o cină. GALERIE FOTO

Duminica 12 noiembrie 2017. Unele dintre cele mai exclusiviste restaurante din Londra oferă clienţilor un mediu intim în saloanele lor private, unde aceştia pot să îşi aranjeze întâlniri de afaceri, zile de naştere extravagante sau mese festive. Clienţii plătesc chiar şi 1.300 de dolari pentru o cină, potrivit Bloomberg.

De fapt, cui îi este frică de revoluţia fiscală propusă de Guvernanţi?

Sambata 11 noiembrie 2017. Nu cred ca sunt multi cei care stiu ca exista in Romania o linie de afaceri care este obligata la plata amandurora.

Care este preţul unei cafele de la Starbucks în mai multe ţări din lume, comparativ cu România

Sambata 11 noiembrie 2017. Deşi compania Starbuck susţine că produsele oferă acelaşi gust şi aceeaşi aromă intensă a cafelei, indiferent de locaţia în care alegi să o comanzi, preţurile diferă de la ţară la ţară, potrivit Business Insider.

Lecţia poloneză în agrobusiness. Cum a ajuns Polonia cel mai mare producător de pui, ciuperci şi fructe din UE

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.

Zece reţele din comerţ au raportat cel puţin o dublare a vânzărilor în ultimii cinci ani. Împreună au creat 20.000 de noi locuri de muncă

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Cei zece retaileri au avut anul trecut afaceri cumulate de 20,5 mld. lei, aproape 40.000 de angajaţi, iar opt din zece companii au fost pe profit.

Apple vinde pentru prima dată în istoria produsului, trei modele premium iPhone

Vineri 10 noiembrie 2017. Pentru prima data in istoria companiei Apple, pe piata se afla la vanzare trei modele premium de iPhone, anume iPhone 8 Plus, iPhone 8 si iPhone X, relateaza Business Insider.

Ţara care interzice străinilor să mai cumpere locuinţe existente. Dacă vreţi să cumpărăţi o locuinţă trebuie să o cumpăraţi încă din stadiul de proiect

Vineri 10 noiembrie 2017. Noua Zeelandă interzice străinilor să mai cumpere locuinţe existente, prin aderarea la o listă a naţiunilor care încearcă să facă proprietăţile mai accesibile pentru cetăţenii lor, potrivit Business Insider.

Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut cu 50% în primele zece luni, la peste 43 mil. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a avut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43,3 mil. euro, mai mult cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza de venituri a companiei NTT DATA România pentru anul fiscal curent (01.04.2017-31.03.2018) este de peste 57 mil. euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior.

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu aproape 11% în primele nouă luni din 2017

Vineri 10 noiembrie 2017. Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 10,9% în primele nouă luni din 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Robert Graur, DjSuperStore: Estimăm afaceri de 1 milion de euro din vânzarea şi închirierea echipamentelor pentru DJ

Joi 9 noiembrie 2017. DjSuperStore, cea mai mare companie de vânzare şi închiriere a echipamentelor pentru DJ din România, estimează pentru anul acesta afaceri de 1 milion de euro şi vrea să-şi extindă serviciile în Bulgaria şi Republica Moldova.

Un om de afaceri din China va investi 500 de milioane de lire în noul stadion al lui Chelsea

Joi 9 noiembrie 2017. Roman Abramovich a reuşit să convingă un investitor chinez să investească nu mai puţin de 500 de milioane de lire în noul stadion al lui Chelsea, asiaticul urmând să-şi recupereze banii în timp, ca urmare a unei înţelegeri asupra banilor proveniţi din biletele vândute.

ING România a raportat în primele nouă luni o creştere de 22% a veniturilor, la 1,05 mld.lei, şi un plus de 35% la profitul net

Joi 9 noiembrie 2017. ING România a raportat în primele nouă luni o creştere de 22% a veniturilor, la 1,05 miliarde lei, generată în principal de creşterea numărului de clienţi şi a volumelor de credite oferite prin toate liniile de business, în timp ce profitul net s-a majorat cu 35%, la 391 milioane lei.

Afacerile Mega Image merg spre 1 mld. euro după o creştere de 7,5% în semestrul 1

Joi 9 noiembrie 2017. Retailerul belgiano-olandez Mega Image, prezent pe piaţa locală cu o reţea de peste 560 de magazine pe format mic, a obţinut în primul semestru din 2017 afaceri de 2,3 mld. lei (511 mil. euro), după un avans de 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Zece companii internaţionale cu afaceri anuale de 3,5 mld. lei fac legea pe piaţa de haine din România

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un român cheltuie în medie anual pe haine 575 de lei, ceea ce înseamnă că lunar suma nu ajunge nici la 50 de lei, bani suficienţi pentru o bluză pe eticheta căreia să stea înscris un brand internaţional de top. Totuşi, piaţa locală de modă este una dintre cele mai competitive, cu aproape toate numele internaţionale de top prezente local

Studiu: România, locul doi în CEE, după Polonia, pe zona de outsourcing: peste 250 de companii şi 80.000 de specialişti angajaţi

Miercuri 8 noiembrie 2017. România ocupă locul doi în Europa Centrală şi de Est, după Polonia, din punct de vedere al atractivităţii pentru furnizorii de servicii de business (business services providers), cum este cazul companiilor specializate în activităţi de BPO, ITO, R&D sau SSC, pe piaţa locală fiind prezente peste 250 de companii de acest tip, cu un total de 80.000 de specialişti, arată un studiu al CBRE.

O singură tastă greşită şi a blocat 280 de milioane de dolari: Cineva a şters o linie de cod într-un popular portofel electronic şi a blocat ethereum în valoare de 280 de milioane de dolari

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un utilizator încă neidentificat a blocat accesul la cele mai recente portofele de cryptomonede create prin intermediul Parity Technologies, după ce a şters toate codurile de acces necesare. Portofelul conţinea cryptomonede ethereum în valoare de aproape 280 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Globalworth confirmă: Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu Aamazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus din zona de nord a Capitalei.

Florin Furdui, country manager Portland Trust: Anul viitor vom avea produse noi în piaţă, am primit autorizaţie de construcţie pentru birourile Expo Business Park

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust va realiza anul viitor proiectul de birouri din zona Expoziţiei din Bucureşti, pe care îl va ridica în parteneriat cu fondul de investiţii Bluerose.

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, afaceri de 74 mil.lei şi dublarea profitului la nouă luni

Miercuri 8 noiembrie 2017. Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 74 milioane lei, cu 2% mai mare decât în perioada simiară a anuluui trecut, în timp ce profitul net s-a dublat, la 13,8 milioane lei, faţă de 6,6 milioane lei anul trecut.

Grupul german de electrocasnice de lux Miele: Transilvania este la nivelul Bucureştiului ca putere de cumpărare. Magazinele din Braşov şi Cluj vor prinde din urmă Capitala

Miercuri 8 noiembrie 2017. Retailerul german de electrocasnice de lux Miele şi-a bugetat pentru anul viitor afaceri de 35 de milioane de lei, după un avans de 25% comparativ cu 2017. Businessul se dublează astfel în perioada 2015-2018.

A investit 70.000 de euro din fonduri europene pentru a produce textile de casă „made in Romania“

Miercuri 8 noiembrie 2017. Simona Văleanu, 38 de ani, a deschis propriul business de producţie de articole din materiale textile, de la feţe de pernă până la cearşafuri şi huse de pilotă, după ce timp de zece ani a lucrat în domeniul financiar-bancar.

Ştefan Cherciu mai face o mutare în imobiliare şi investeşte 10 mil. euro în 200 de apartamente în Craiova

Miercuri 8 noiembrie 2017. Omul de afaceri Ştefan Cherciu, care controlează producătorul de sisteme de ferestre şi uşi Casa Noastră, investeşte zece milioane de euro într-un ansam­blu rezidenţial cu peste 200 de locuinţe în Craiova.

Companiile din Bucureşti sunt „responsabile“ de 38% din businessul românesc. În 2008, Capitala genera singură 63% din veniturile companiilor locale

Marti 7 noiembrie 2017. Capitala rămâne detaşat cel mai puternic pol de business din România, dar dependenţa economiei locale de companiile înregistrate în Bucureşti s-a redus puternic faţă de 2008.

Florin Popa, Business to Business Director, Orange România: Vedem un trend legat de securizarea datelor, cum sunt ele accesate din exterior de către angajaţii companiilor

Marti 7 noiembrie 2017. Cea mai importantă evoluţie din piaţă este legată de aşteptările clienţilor privind digitalizarea, aceştia vor să discute despre nevoile lor stricte de business, vor să înglobeze tehnologia în activitatea lor, să eficientizeze anumite procese de business, să sară anumite etape ineficiente, să dea acces angajaţilor să lucreze de oriunde şi sunt tot mai preocupaţi de securitatea datelor pe care le deţin, a spus Florin Popa, Business to Business Director, Orange România în cadrul unei ediţii speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2017.

Liviu Tudor prelungeşte cu încă opt ani contractul de închiriere cu Alpha Bank în parcul de business West Gate

Marti 7 noiembrie 2017. Parcul de birouri West Gate din vestul Capitalei, deţinut de Genesis Development, companie controlată de antreprenorul local Liviu Tudor, a prelungit contractul de închiriere cu Alpha Bank cu încă opt ani, până în 2026.

Producătorul Borsec şi Albacher, afaceri de 353 milioane de lei în S1 2017

Marti 7 noiembrie 2017. Romaqua Group, cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor controlat de antreprenori locali şi liderul pieţei de apă minerală naturală, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 353 de milioane de lei (78,5 mil. euro), în creş­tere cu 5% faţă de perioada simi­lară a anului precedent, arată datele de la Registrul Comerţului.

Doi antreprenori au ajuns la 52 milioane de lei cu o reţea de şapte benzinării în Bucureşti şi Ilfov. „Ne aprovizionăm cu carburanţi de la principalii furnizori din piaţă - MOL, Rompetrol, Lukoil şi Oscar Downstream.“

Marti 7 noiembrie 2017. Diana şi Gheorghe Şerban, acţionari ai companiei Carbogaz, au ajuns la o cifră de afaceri de 52 de milioa­ne de lei dintr-o re­ţea de şap­te benzi­nă­rii amplasate în Bucureşti şi în îm­prejurimile Capitalei.

VIDEO ZF Live. Virgil Zahan, director general Goldring: În 2018 vom aduce la bursă încă două companii. Sectoarele vizate, asigurări şi procesare de plăţi

Marti 7 noiembrie 2017. Societatea de brokeraj Goldring, care a intermediat venirea pe piaţa de capital a unor companii precum Tran­silvania Broker, AAGES Târgu-Mureş şi Life is Hard, pregăteşte listarea a cel puţin două afaceri antreprenoriale pentru anul viitor, potrivit lui Virgil Zahan, directorul general al societăţii.

Se apropie un nou război? Forţele saudite au închis accesul aerian, pe mare şi pe uscat către Yemen

Luni 6 noiembrie 2017. Coaliţia militară condusă de Arabia Saudită este gata să închidă temporar toate porturile aeriene, terestre şi maritime către Yemen pentru a stopa traficul de arme către rebelii din Iran, conform unei declaraţii de luni a agenţiei de ştiri Saudi Press Agency (SPA), potrivit Business Insider.

Când multinaţionalele sunt răspunzătoare în faţa acţionarilor şi nu a societăţii: evaziune, corupţie, sclavie, violenţă

Luni 6 noiembrie 2017. O nouă investigaţie jurnalistică de amploare, Paradise Papers, arată modul în care Glencore, cel mai mare trader de materii prime din lume, a plătit un om de afaceri influent cu trecut dubios pentru a obţine aprobări guver­namentale.

Citigroup primeşte o lovitură grea: Acţionarul majoritar al grupului bancar a fost arestat

Luni 6 noiembrie 2017. Citigroup Inc întâlneşte noi obstacole în reconstruirea business-ului din Arabia Saudită după ce acţionarul şi promoterul principal al companiei a fost arestat în cadrul unei investigaţii anti-corupţie, potrivit Bloomberg.

ZF LIVE. Ştefan Popa, CEO al aBeauty Clinique: O clinică de frumuseţe ar trebui să facă 250.000 de lei pe an cifră de afaceri. „În primii 3 ani ţi-ai recuperat banii şi în al 4-lea an ai profit“

Luni 6 noiembrie 2017. aBeauty Clinique, o clinică de estetică facială şi remodelare corporală, deschisă acum cinci ani la Galaţi de Ştefan Popa, a ajuns la vânzări de un milion de euro anul trecut după ce şi-a extins businessul în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Iaşi.

Colliers International i-a consiliat pe slovenii de la Studio Moderna în relocarea birourilor în parcul de afaceri Sema Office

Luni 6 noiembrie 2017. Studio Moderna, cel mai mare retailer omnichannel cu origini slovene din zona ECE şi deţinător al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus şi Live Active, a închiriat un spaţiu de birouri de 2.500 de metri pătraţi la parterul clădirii Paris, din parcul de afaceri Sema Office, dezvoltat şi administrat de River Development.

Praktiker şi Studio Modema îşi mută sediile centrale din Bucureşti în Sema Parc

Luni 6 noiembrie 2017. River Development, compania care administrează şi dezvoltă proiectele imobiliare din cadrul parcului de afaceri Sema Office şi parcul industrial Sema Parc, a atras trei noi chiriaşi în acest an, Mega Image, Praktiker şi Studio Moderna, ultimele două companii anunţând că îşi vor reloca sediile centrale în noile spaţii închiriate.

Impact Developer a selectat brokerii care vor intermedia finanţarea companiei printr-o nouă emisiune de obligaţiuni pe Bursă

Luni 6 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a mandatat BT Capital Partners, în calitate de intermediar principal şi deţinător al registrului de subscrieri, Swiss Capital, în calitate de intermediar şi deţinător al registrului de subscrieri şi BRK Financial Group, în calitate de intermediar, pentru a acţiona în calitate de intermediari cu privire la o nouă emisiune de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de 5 ani, care urmează a fi listată la Bursa de Valori.

Medlife, afaceri de 459 mil.lei la nouă luni, în creştere cu 27%, şi profit net de 9,55 mil.lei

Luni 6 noiembrie 2017. Operatorul de servicii medicale private Medlife a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri consolidată de 459,18 milioane lei, în creştere cu 27%, susţinută de evoluţia pozitivă de pe toate liniile de afaceri, în special pe zona de Stomatologie, Clinici si Laboratoare, precum şi de achiziţiile finalizate de grup în 2016 şi 2017.

O fostă CAP din Satu Mare mizează pe afaceri de 2,4 mil. euro din cultivarea cerealelor şi creşterea bovinelor . „Un fermier cu 5-10 hectare nu se poate descurca singur, fară să se asocieze, pentru că un utilaj agricol costă 200.000 de euro.“

Luni 6 noiembrie 2017. Societatea Agricolă Petreşti, un business de 2,1 mil. euro în 2016 care funcţionează după modelul unei cooperative, lucrează 2.300 de hectare de teren în Satul Mare, o suprafaţă deţinută de peste 600 de fermieri.

Afacerile Blue Air au urcat cu 44% în şase luni, datorită creşterii numărului de pasageri şi a lansării a peste 30 de rute noi

Luni 6 noiembrie 2017. Transportatorul aerian low-cost Blue Air a bifat o creştere de 44% a cifrei de afaceri în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară din 2016, ajungând la un rezultat de 731 mil. lei.

Germanii de la Leoni pun la bătaie 175 de locuri de muncă în Bistriţa şi Bihor

Luni 6 noiembrie 2017. Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, cu afaceri de 2,9 mld. lei, caută 175 de oameni ca să lucreze pe funcţiile disponibile în fabrica din Bistriţa-Năsăud şi Bihor, potrivit calculelor ZF pe baza in­for­maţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud şi Bihor.

Lexus apelează la inteligenţa artificială pentru a stopa accidentele. Compania va lansa un automobil care va fi automatizat complet

Duminica 5 noiembrie 2017. Constructorul japonez de maşini Lexus intenţionează să automatizeze complet sedanul de lux LS prin implementarea unui sistem bazat pe inteligenţă artificială (AI) care va ajuta maşina să fie automatizată complet, potrivit Business Insider.

De fapt, cui îi este frică de revoluţia fiscală propusă de Guvernanţi?

Duminica 5 noiembrie 2017. Nu cred ca sunt multi cei care stiu ca exista in Romania o linie de afaceri care este obligata la plata amandurora.

Sondaj: Aproape jumătate din antreprenorii creativi plănuiesc să îşi extindă afacerile în 2018

Duminica 5 noiembrie 2017. Aproximativ 45% din antreprenorii creativi plănuiesc să îşi extindă afacerile în următorul an, arată Barometrul Minţilor Creative - un studiu realizat de UniCredit Bank

Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea mai multor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri

Duminica 5 noiembrie 2017. Bursa din Arabia Saudită era în scădere, duminică dimineaţă, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a stabilit înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri, potrivit Reuters.

VIDEO ZF Live. Andra Munteanu: Prima masă a zilei trebuie luată la 45 de minute din momentul în care o persoană s-a trezit. Mesele trebuie să aibă între ele un interval de două sau trei ore distanţă

Duminica 5 noiembrie 2017. Prima masă a zilei trebuie luată, în general, la 45 de minute din momentul în care o persoană se trezeşte. Micul dejun poate să conţină un smoothie cu iaurt, fructe şi seminţe, dar la fel de bine poate să fie şi unul constituit din fulgi de ovăz fiert şi fructe uscate. Mesele trebuie să aibă între ele un interval de două sau trei ore distanţă, nu mai mult de atât, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Andra Munteanu, fondatoare a programului de remodelare corporală Limitless.

Cele mai aglomerate oraşe europene. Bucureşti se află pe...

Duminica 5 noiembrie 2017. Traficul este una dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpină şoferii din cele mai mari oraşe ale lumii, iar Bucureştiul se află pe primul loc când vine vorba de supraaglomerare, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie de navigare şi cartografiere, potrivit Business Insider.

A cheltuit aproximativ 10.000 de dolari pe o singură măsură de whisky care s-a dovedit a fi fals

A cheltuit aproximativ 10.000 de dolari pe o singură măsură de whisky care s-a dovedit a fi falsDuminica 5 noiembrie 2017. Un pasionat de whisky, care a cheltuit aproape 10.000 de dolari pentru o singură măsură de scotch, crezând că era extrem de rar, şi-a risipit banii pe un fals, potrivit Businessinsider.com.

Încă o ţară interzice străinilor să mai cumpere locuinţe deja construite. Dacă vreţI să cumpărăţi o locuinţă în...

Sambata 4 noiembrie 2017. Noua Zeelandă interzice străinilor să mai cumpere locuinţe existente, prin aderarea la o listă a naţiunilor care încearcă să facă proprietăţile mai accesibile pentru cetăţenii lor, potrivit Business Insider.

Iulian Stanciu, CEO al eMAG: “Ce ne doare cel mai tare este lipsa de predictabilitate. Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri eram la revedere”

Sambata 4 noiembrie 2017. "Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri noi eram la revedere, era totul marketplace şi gata, pentru că nu mai puteam să mai vindem nimic”

VIDEO ZF Live. Andra Munteanu, fondator Limitless: Veniturile unui antrenor Limitless pornesc de la 1.500 de euro pe lună. Antrenorii noştri câştigă de sase ori mai bine decât în oricare activitate a lor

Sambata 4 noiembrie 2017. Investiţia într-o franciză Limitless este undeva între 6.000 şi 12.000 de euro, şi include selecţia şi instruirea echipei de antrenori, a echipei de management şi marketing, campania de marketing din oraşul în care este deschisă franciza şi echipamentele. „Franciza Limitless este una fără riscuri. Dacă francizatul nu îşi recuperează investiţia într-un termen de şase luni îşi primeşte banii înapoi, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Andra Munteanu, fondatoare a programului de remodelare corporală Limitless

Microsoft Summit 2017 - Schimbarea ca model de afaceri

Vineri 3 noiembrie 2017. Anul 2012 început de România cu puţin peste 3 milioane de conexiuni la internet fix, sub 7 milioane de conexiuni la internet mobil şi vânzări de smartphone-uri de 1 milion de unităţi. Ce s-a întâmplat în 5 ani astfel încât declaraţia de mai sus să pară ori o glumă ori o afirmaţie extrasă din arhive?

Germanii de la Heraeus aşteaptă afaceri de 34 milioane de euro la doi ani de la inaugurarea fabricii de lângă Timişoara

Joi 2 noiembrie 2017. „Clienţii noştri au unităţi de producţie în regiune, precum şi în Ungaria, iar zona dispune de infrastructură şi căi de transport bune.“

PwC îl aduce pe Cristian Gavril ca director în Departamentul de Servicii de Restructurare a Afacerilor

Joi 2 noiembrie 2017. PwC România îşi întăreşte echipa de servicii de restructurare a afacerilor (BRS) prin recrutarea lui Cristian Gavril, care va fi director în cadrul acestui departament.

Immofinanz începe să vândă din terenurile administrate de Adama: Vom continua procesul de vânzare al proprietăţilor rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază

Joi 2 noiembrie 2017. Compania austriacă de investiţii în imobiliare Immofinanz a vândut două terenuri care erau administrate de Adama, compania rezidenţială din grup. Terenurile se află în Bucureşti şi în Voluntari, iar în noiembrie se va finaliza şi tranzacţia de vânzare a unui alt teren, de 70.000 mp, situat în Bucureşti, pe strada Vasile Lascăr. Cele trei proprietăţi au o suprafaţă totală de circa 36.000 de metri pătraţi.

Ce înseamnă să fii maestru în domeniul cidrului: Jean-Pierre Stassen este a patra generaţie a familiei sale implicată în domeniu şi în businessul fondat de străbunicul său în 1895

Joi 2 noiembrie 2017. Jean-Pierre Stassen şi-a petrecut mai bine de jumătate din viaţă în industria cidrului. Nici nu se putea altfel dat fiind că este a patra generaţie a familiei sale implicată în domeniu şi în businessul fondat de străbunicul său în 1895. Business care poartă numele familiei. Stassen.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter