Stiri despre afaceri

 

Familia contelui austriac Andreas von Bardeau a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Sambata 27 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Fondatorul Stefanini: Ne-am extins în Republica Moldova pentru că avem nevoie de vorbitori de limba rusă, iar costurile salariale sunt cu 20% mai mici decât în România

Sambata 27 mai 2017. Furnizorul brazilian de servicii IT Stefanini IT Solutions, cu afaceri de aproape 160 de milioane de lei anul trecut pe plan local, a lansat oficial centrul din Chişinău, care vine în completarea centrelor din România, fiind axat în principal pe dezvoltarea de aplicaţii software şi pe deservirea clienţilor care activează pe piaţa din Rusia.

Afacerile Carrefour au sărit de 8,3 mld. lei anul trecut, după o creştere de 10%, dar profitul a rămas constant

Vineri 26 mai 2017. Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu aproape 300 de magazine sub mai multe formate, a terminat anul trecut cu afaceri de 8,3 mld. lei, în urcare cu circa 10% faţă de anul anterior. Cifra de afaceri cuprinde rezultatele a trei companii, cea care operează hipermarketurile şi proximitatea, cea care încă operează reţeaua preluată de la Billa şi entitatea juridică ce administrează supermarketurile Market.

L’Oréal accelerează expansiunea pe segmentul de retail după ce businessul a sărit de 300 mil. lei

Vineri 26 mai 2017. Gigantul producător francez a intrat local pe segmentul de retail în 2015, când a deschis primul magazin sub brandul Kiehl’s, în mallul AFI Cotroceni. Apoi a continuat să deschidă unităţi sub acest brand, dar şi Nyx şi Maybelline, şi ajunge la finalul lunii la opt unităţi.

Gigantul american Dell face un mare pariu pe România: Vrem să ne dublăm echipa la 1000 de persoane în următorii doi ani. Funcţiile pe care le avem aici nu sunt de call-center, ci funcţii de suport pentru business. O echipă din România gestionează

Vineri 26 mai 2017. Gigantul IT american Dell-EMC, format prin fuziunea celor două companii la sfârşitul anului trecut, are în plan să ajungă în următorii doi ani la o echipă de circa 1.000 de persoane în România, dublu faţă de numărul actual de angajaţi de pe plan local.

ZF IMM ’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine. Antreprenori, dacă vreţi să rezistaţi în business, nu săriţi etapele, construiţi brandul şi strategia

Vineri 26 mai 2017. Peste 100 de antreprenori, consultanţi, bancheri şi manageri au participat ieri la evenimentul care a adus în discuţie problemele cu care se confruntă IMM-urile şi antreprenorii români.

Constructorul ieşean care ridică mallurile lui Iulian Dascălu şi-a dublat cifra de afaceri

Vineri 26 mai 2017. Compania cu activităţi în con­struc­­ţii Build Corp din Iaşi, con­tro­lată de George Ivă­nes­cu, a înche­iat anul tre­cut cu o cifră de afa­ceri de 170 mil. lei (37,7 mil. euro), ni­vel aproape du­blu faţă de anul an­terior po­trivit re­zul­ta­telor pu­blicate la Ministerul de Finanţe.

Adina Sima, Proprietar, Dulce Bun: Cea mai sigură cale de recomandare pentru o afacere mică este cea bazată pe zvonistică

Joi 25 mai 2017. Am început business-ul dintr-o întâmplare şi din pasiune. Nu m-am aşteptat să trebuiască să împart pasiunea cu afacerea. Rezist în piaţă pentru că sunt încăpăţânată şi am răbdare. Primul moment important în dezvoltarea afacerii a fost când mi-am făcut propriul laborator, a spus Adina Sima, Proprietar, Dulce Bun , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Grupul german Bosch şi-a majorat afacerile cu 22% şI a ajuns la un business consolidate de 1,5 mld. lei

Joi 25 mai 2017. Grupul Bosch în România a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creştere semnificativă de 22% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei. Vânzările totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere faţă de anul trecut de 58%.

Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House: Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business

Joi 25 mai 2017. Antreprenorul român este entuziat, creativ, are pasiune, este specialist din punct de vedere tehnic pe domeniul lui, însă punctul vulnerabil îl reprezintă zona de management strategic. Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business. El identifică problemele, dar nu are capacitatea să îneleagă integrat ce se întâmplă cu businessul, a spus Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House, în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

​Paul Fulea, Proprietar, Crama Histria: Mediul de afaceri din România are nevoie de simplificare

Joi 25 mai 2017. Mediul de afaceri din România are nevoie de simplificare şi sunt multe lucruri care trebuie îmbunătăţite, este de părere Paul Fulea, proprietar, Crama Histria, prezent în cadrul Conferinţei ZF IMM '17 - Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Alina Mirea, Partener, Deloitte: Antreprenorii nu sunt atenţi la zona de risc a afacerii. Ei ar trebui să-şi facă o strategie pe termen lung

Joi 25 mai 2017. Rolul consultanţilor în afaceri este foarte important pentru antreprenori, însă sunt foarte puţini cei care îneleg lucrul acesta. În general, antreprenorii nu se uită pe termen lung la ce se poate întâmpla cu afacerea. Nu sunt atenţi la zona de risc. Acestia ar trebui să-şi facă o strategie pe termen lung, a spus Alina Mirea, Partener, Deloitte , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

​Dumitru Becşenescu, Preşedinte, Antares Group; A face afaceri este un fel de a merge pe sârmă

Joi 25 mai 2017. A face afaceri în România este un fel de a merge pe sârmă, principala problemă întâlnită în mediul de afaceri este forţa de muncă, a spus Dumitru Becşenescu, Preşedinte, Antares Group, în cadrul Conferinţa ZF IMM '17 - Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

România multinaţionalelor: Comerţul modern a ajuns la şase miliardari în euro şi se pregăteşte pentru al şaptelea

Joi 25 mai 2017. Comerţul alimentar local este o piaţă dominată clar de zece jucători străini, care au afaceri cumulate de aproape 50 de miliarde de lei (11 mld. euro), respectiv circa 60% din totalul pieţei.

Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la afaceri de jumătate de miliard de euro. Anul 2016 a fost foarte bun pentru companie

Joi 25 mai 2017. Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi de pe plan local, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie. „Anul trecut a fost unul foarte bun pentru companie.

Vânzările de produse electro-IT au crescut afacerile DPAP cu 30% în T1 iar ţinta pentru tot anul 2017 este de 7 milioane de euro

Joi 25 mai 2017. Compania locală DPAP (Department of Procurement and Acquisition Platform), specializată în comercializarea de produse consumabile pentru firme, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, ţinta de afaceri a companiei pentru 2017 fiind de 7 milioane de euro.

Angela Roşca, Taxhouse: Aplicarea legii impozitului pe venitul global va conduce la apariţia altor taxe

Miercuri 24 mai 2017. Angela Roşca, Managing Partner Taxhouse şi membru în conducerea Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), insistă că proiectul impozitului pe venitul global va afecta atât de grav veniturile statului încât cineva va trebui să umple golurile şi, cel mai probabil, acestea vor fi umplute din noi taxe impuse firmelor.

Furnizorul de servicii integrate de papetărie DPAP estimează un avans al vânzărilor de 40%

Miercuri 24 mai 2017. Furnizorul online de servicii integrate de papetărie, produse IT&C, produse de protocol şi curăţenie DPAP estimează afaceri de 7 milioane de euro anul acesta, plus 40% faţă de 2016.

Ayşen Seltem İyigun, economist şef, Coface Turcia şi Orientul Mijlociu: Zona euro incepe sa aiba încredere în mediul de afaceri

Miercuri 24 mai 2017. Încrederea în mediul de afaceri a inceput sa creasca in zona euro, lucru ce va duce la revenirea comerţului la nivel global, a spus Ayşen Seltem İYİGÜN, economist şef, Coface Turcia şi Orientul Mijlociu, în cadrul conferintei Coface de Risc de Tara 2017.

Restaurantele KFC galopează spre 100 mil. euro, iar marja de profit rămâne la peste 10%

Miercuri 24 mai 2017. Lanţul de restaurante KFC, al doilea cel mai impor­tant jucător de pe piaţa locală de restaurante, a terminat anul trecut cu afaceri de 405 mil. lei (90 mil. euro) după o creş­­tere de 26% a afacerilor comparativ cu 2015.

Cotaţia Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 2.200 de dolari

Marti 23 mai 2017. Moneda Bitcoin a trecut duminică noapte/luni dimineaţă pentru prima dată de 2.000 de dolari, iar la ora scrierii acestei ştiri a sărit de pragul 2.200 de dolari, pe fondul anunţului companiei aeriene Peach care va accepta Bitcoin pentru plata biletelor, potrivit Business Insider.

Grupul Telekom România: Vom demara un proces de selecţie pentru poziţiile de manager afectate de procesul de remodelare al businessului

Marti 23 mai 2017. Echipa de conducere a Telekom a avut o nouă întâlnire cu sindicatele în care a oferit date despre evoluţia procesului de reorganizare şi noul model operaţional care urmează să fie implementat începând cu data de 1 iulie, au precizat pentru ZF reprezentanţii grupului de comunicaţii fixe şi mobile.

Cluj: Risky Business investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online la distanţă

Marti 23 mai 2017. Fondul de accelerare clujean Risky Business, alături de doi antreprenori, investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online SkillView, care permite companiilor de IT să intervieveze angajaţi la distanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

DKV Euro Service, afaceri de plus 19% anul trecut în România. “Anul acesta ne aşteptăm la venituri de 260 mil. euro“

Marti 23 mai 2017. DKV Euro Service, compania ce oferă carduri de combustibil şi servicii conexe transportatorilor, a urcat anul trecut cu 19,5% pe piaţa locală, la afaceri de peste 232 mil. euro comparativ cu anul anterior, cu 8% mai mult decât estimarea iniţială a companiei.

Ionut Budişteanu, Inginer & Inventator: Cea mai acută problemă din România este că un număr foarte mare de oameni au puterea prin pix şi frânează dezvoltarea

Marti 23 mai 2017. Cea mai acută problemă din România că este un număr foarte mare de oameni au puterea prin pix şi frânează dezvoltarea. Avem autostrăzi, fabrici, în pix. Proiecte doar pe hârtie. În plus, oamenii nu sunt lăsaţi să muncească, să fie susţinuţi să facă mici afaceri de familie. Când România nu va mai fi condusă de oamenii cu pixul, atunci o să vedem rezultate, a spus Ionut Budişteanu, inginer & inventator, la conferinţa EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

Studiu: Următoarea generaţie antreprenori se aşteaptă la schimbări majore ale modelului de business

Marti 23 mai 2017. Aproape jumătate din generaţia următoare de antreprenori consideră că în următorii doi, trei ani se vor produce schimbări majore ale modelului de business în pieţele în care operează, în timp ce 27% dintre ei se aşteaptă să piardă cotă de piaţă în favoarea noilor intraţi, arată un studiu Deloitte.

VIG şi-a dublat profitul în România, desi afacerile au scăzut cu 7,5%

Marti 23 mai 2017. Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au raportat în primul trimestru pentru România un profit de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 113% faţă de perioada similiară a anului trecut când a înregistrat un profit de 1,5 milioane de euro.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Lars Larsen, proprietarul JYSK

Marti 23 mai 2017. Omul de afaceri de origine daneză Lars Larsen, fondatorul şi proprietarul retailerului de mobilă JYSK Holding, are, potrivit Forbes, o avere de 4,1 miliarde de dolari.

Reţeaua de laboratoare Synevo a avut afaceri de 180 mil. lei în 2016, un avans de 16%, cu un profit de 16 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Reţeaua de laboratoare Synevo România, care face parte din grupul suedez de servicii medicale private Medicover, a raportat afaceri de peste 180 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 16% faţă de 2016, arată datele publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Lanţul de magazine de cosmetice Yves Rocher: Ţinta noastră este ca până în 2020 să ajungem locul trei în piaţă, faţă de şapte acum

Marti 23 mai 2017. Businessul producătorului de cosmetice Yves Rocher este operat în România de două companii, una fiind cea care se ocupă de magazine, iar cealaltă de vânzările prin corespondenţă şi internet. Afacerile grupului francez în România ar putea sări pragul de 100 mil. lei în acest an.

Americanii de la CGS, cel mai mare operator de call-centere din România, au raportat un profit de 51 mil. lei în 2016, la afaceri de 232 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Furnizorul american de servicii de externalizare Computer Genera­ted Solutions (CGS) a încheiat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de 232 mil. lei, în creş­te­re cu 22% faţă de anul 2015. Totodată, şi pro­fitul companiei a cres­cut, ajungând la 51,4 mil. lei, în creş­tere cu 3% faţă de anul trecut.

Industriaşul Valer Blidar caută contracte în Peninsula Scandinavă pentru fabrica din Arad: „Negociem vânzarea de vagoane şi tramvaie“

Marti 23 mai 2017. „Purtăm discuţii cu ope­ra­tori din Peninsula Scan­dinavă pentru a le vinde vagoane şi tramvaie“, a declarat omul de afaceri, care a mers re­cent într-o vi­zită de afa­ceri în trei ţări din peninsulă.

Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul a trei businessuri, a făcut trei exituri şi negociază alte două vânzări, Bitdefender şi Frigotehnica

Luni 22 mai 2017. În acest moment, fondul de investiţii negociază două noi exituri, respectiv vânzarea producătorului de instalaţii de frig Frigotehnica şi a pachetului de acţiuni din cadrul Bitdefender, companie de IT specializată în securitate cibernetică, conform datelor ZF. Axxess Capital este acţionar în cele două companii de circa un deceniu

Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions: Aplicaţia Bringo are peste 20.000 de utilizatori în acest moment, care plasează peste 100 de comenzi pe zi. Sunt prezente undeva la 20-25 de reţele de magazine prezente

Luni 22 mai 2017. Aplicaţiile mobile le-am putea trata în două mari categorii: end users sau business to consumer, şi aplicaţiile care trebuie să facă ceva pentru o companie, a spus Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Librăria online Okian a vândut anul trecut carte străină în valoare de peste 2 mil. lei şi mizează pe un plus de 40% în 2017

Luni 22 mai 2017. Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online româneşti specializată pe vânzarea de carte în limba engleză, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,2 milioane lei, cu aproape 40% mai mari faţă de cele din anul precedent, şi estimează o creştere asemănătoare a veniturilor pentru anul în curs.

Marius Hanganu, managing partner Tremend: Atâta timp cât modelul de business e viabil, va reuşi şi pe canalul de mobil

Luni 22 mai 2017. Atâta timp cât modelul de business e viabil, va reuşi şi pe canalul de mobil. Aplicaţiile exclusiv mobile sunt un segment destul de mic deocamdată, a spus Marius Hanganu, managing partner Tremend, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend: Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile. Oamenii sunt dispuşi să plătească pentru servicii pe Internet

Luni 22 mai 2017. Am ajuns la un nivel în care există o interacţiune în timp real a business-urilor cu consumatorii. Consumăm foarte mult conţinut media pe device-urile mobile, a declarat Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Veridio: Proiectul propus de Ministerul Energiei privind includerea terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul e acţionar riscă naţionalizarea companiilor private

Luni 22 mai 2017. Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu, senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

Noua companie feroviară Transcarpatic va lansa curse directe de la Arad la Constanţa

Luni 22 mai 2017. Noua companie feroviară Transcarpatic, înfiinţată de omul de afaceri Valer Blidar, va începe să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun din Bucureşti, unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, şi-a bugetat investiţii de peste 500.000 de euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice, parte a unui plan amplu, de peste 8 milioane euro.

Virgil Şoncutean, Allianz-Ţiriac: Numărul dosarelor de daune pe care îl avem pe nişa asigurărilor de sănătate este echivalent cu cel de pe segmentul auto. Acest lucru spune multe despre necesarul de capital

Luni 22 mai 2017. Tot mai mulţi asigurători s-au arătat interesaţi de dezvoltarea afacerilor pe segmentul poliţelor de sănătate în ultima perioadă, însă Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac, atrage atenţia că cerinţele de capital pentru dezvoltarea acestui business sunt mari.

Producătorul software Zitec deschide la Braşov primul său birou din afara Bucureştiului

Luni 22 mai 2017. Producătorul de aplicaţii online Zitec, cu afaceri de 4 milioane de euro în 2016, începe extinderea în ţară cu un prim birou, în Braşov, unde, şi-a propus să angajeze, până la finalul acestui an, peste 20 de persoane, pe toate nivelurile de experienţă, inclusiv începători, informează compania.

Valentin Ştefan, Director de Strategie & Business Development, Vodafone România: Facebook şi reţelele de socializare sunt cele mai utilizate de în România. În 2-3 ani probabil vom ajunge la 80% folosire a Internetului şi a smartphone-ului

Luni 22 mai 2017. Smartphone-ul a adus internetul aproape de mai mulţi oameni şi mai la îndemână. Mare parte din oameni le folosesc în paralel smartophone-ul şi laptopul/PC-ul.

Proiectele private iau locul investiţiilor statului în cifra de afaceri a furnizorilor de materiale de construcţii

Luni 22 mai 2017. Scăderea investiţiilor cu fonduri bugetare sau comunitare în infrastructură a dus în ultimul an la modificarea raportului de vânzări pe tipuri de lucrări, proiectele private luând locul investiţiilor cu statul în structura cifrei de afaceri a producătorilor de materiale de construcţii.

Retailerul de mobilă JYSK va deschide un magazin în Bistriţa Retail Park

Luni 22 mai 2017. Compania de dezvoltare imobiliară, Element Development, înfiinţată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, a semnat un contract cu retailerul danez de mobilă şi accesorii JYSK, pentru o suprafaţă de 1.275 mp la Bistriţa Retail Park, investiţia totală în galeria comercială fiind de 7,5 milioane euro .

Companiile din indicele bursier BET au avut profit de 2,5 mld. lei în T1 2017, plus 160%, şi afaceri de 11,6 mld. lei, plus 30%

Luni 22 mai 2017. Cele 12 companii din indicele de referinţă BET au obţinut în primul trimestru un profit net cumulat de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 160% faţă de rezultatul obţinut în primele trei luni din 2016, în timp ce afa­cerile acestora s-au majo­rat cu 30%, la 11,6 mld. lei.

Grupul din agrobusiness Rodbun şi-a bugetat afaceri de 385 mil. lei. „Vom relua livrările directe către partenerii externi“

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii români Daniel Muntean şi Alexandru Ian­cu, un business integrat în a­gri­cultură, mizează pe afaceri de 384,2 mil. lei (85,3 mil. euro) în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent, esti­mând un profit net de aproa­pe 3 milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de companie.

Companiile din indicele BET au raportat în T1 un profit de 2,5 mld. lei, în creştere cu 160%. De la începutul anului BET are un plus de 20%

Luni 22 mai 2017. Cele 12 companii din indicele de referinţă BET au obţinut în T1/2017 un profit net cumulat de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 160% faţă de T1/2016, în timp ce afacerile s-au majorat cu 30%, la 11,6 mld. lei.

Traderul român de cereale Rodbun vrea să reia exportul direct către Orient

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun, deţinut de antre­pre­norii români Daniel Muntean şi Alexandru Iancu, un business care se bazează pe co­merţul cu materii prime agricole şi ce­reale, şi-a propus ca de anul acesta să reia ex­por­tul direct în ţările din Orientul Mijlociu, după ce în 2016 a vândut prepon­de­rent marilor traderi din Portul Constanţa.

O familie austriacă a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Luni 22 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Nevoia companiilor pentru angajaţi a propulsat afacerile marilor firme de recrutare la 1,4 mld. lei anul trecut

Duminica 21 mai 2017. Cei mai mari zece furnizori de servicii privind forţa de muncă au încheiat anul trecut cu afaceri cumulate de aproa­pe 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pe baza in­for­maţiilor de la companii şi de la Ministerul de Finanţe.

Povestea omului care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Are o avere de 25,2 miliarde de dolari

Sambata 20 mai 2017. Este antreprenorul american care a dezvoltat Comdex, printre primele şi cele mai importante târguri de IT; a intrat apoi în afacerile cu cazinouri, iar averea sa a ajuns la 25,2 miliarde de dolari. Astfel, a devenit al 22-lea cel mai bogat om de pe planetă.

Şeful Heineken vorbeşte despre una dintre cele mai mari probleme ale României: Emigraţia românilor nu aduce lucruri bune nici ţării şi nici businessurilor

Sambata 20 mai 2017. Onno Rombouts, director gene­ral al producătorului de bere Heineken România, spune că plecarea românilor în străinătate dăunează afacerilor şi ţării în ansamblu.

Schimbare la vârful unei pieţe de peste 10 mld. lei anual. Aquila din Ploieşti, noul lider al sectorului de distribuţie FMCG. Compania este controlată de Alin Dociu şi Cătălin Vasile, care au pus bazele grupului cu peste 2.000 de angajaţi

Sambata 20 mai 2017. Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Pra­hova), a devenit noul lider al sectorului de distribuţie a bunurilor de larg consum (FMCG - fast mo­ving consumer goods - engl) după ce au de­tronat Interbrands Marketing & Distri­bution, businessul care a dominat mai bine de un deceniu piaţa evaluată la peste 10 mld. lei.

Decizie radicală: IBM cere angajaţilor care lucrează de acasă să se întoarcă la birou ori să plece din companie

Vineri 19 mai 2017. International Business Machines (IBM) le dă miilor de angajaţi care lucrează de la distanţă peste tot în Statele Unite posibilitatea să aleagă: să-şi abandoneze spaţiile de lucru de acasă şi să revină la birou sau să părăsească compania, scrie The Wall Street Journal.

Surpriză: Telekom România anunţă că va demonstra live tehnologia 5G la Bucureşti împreună cu Ericsson

Vineri 19 mai 2017. Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de aproape 1 mld. euro, va realiza luna viitoare, împreună cu compania suedeză Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecom, o demonstraţie live a tehnologiei 5G, conform unei invitaţii transmise media de grup în urmă cu puţin timp.

RGDA: Memorandumul de susţinere a industriile creative, aprobat de guvern, oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative în zona jocurilor video

Vineri 19 mai 2017. Memorandumul de susţinere a industriile creative, aprobat de guvern, oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative pentru domeniul jocurilor video, un sector creativ cu potenţial economic crescut, cu o cifră de afaceri de peste 130 de milioane de euro şi aproximativ 7000 de oameni, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Conferinţa „ZF Auto & Logistică 2017“. Industria auto şi cea a transporturilor şi logisticii continuă să crească, dar au nevoie de personal

Vineri 19 mai 2017. Investitorii rămân în continuare atraşi de salariile mici din ţară şi de proximitatea faţă de vest, însă atât ministrul pentru mediul de afaceri, cât şi experţii din domeniu avertizează că nu este suficient să ai o investiţie bazată pe costul redus al forţei de muncă.

CEC Bank continuă colaborarea în cadrul PROSME pentru sprijinirea IMM de a accesa noi pieţe

Joi 18 mai 2017. În vederea susţinerii internaţionalizării afacerilor clienţilor sau potenţialilor clienţi IMM, CEC Bank a decis continuarea colaborării în cadrul consorţiului PROSME, în perioada 2017-2018. Astfel, IMM-urile pot găsi parteneri de afaceri pentru accesarea de noi pieţe.

Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest, a preluat conducerea Romanian Business Leaders (RBL)

Joi 18 mai 2017. Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest, preia conducerea Romanian Business Leaders, din Consiliul Director al asociaţiei făcând parte şi doi vicepreşedinţi, Dragoş Petrescu (Preşedinte, City Grill) şi Marius Ştefan (CEO, Autonom).

Fenomenul insolvenţelor în energie a mai răpus un trader – grupul Elcomex din Constanţa

Joi 18 mai 2017. Grupul energetic Elcomex din Constanţa, cu afaceri de 103 mil. lei în 2015, una dintre cele mai importante societăţi de instalaţii electrice din ţară, a intrat în insolvenţă la propria cerere, după cum arată portalul supervizor.ro. Compania este deţinută de Ion Grecu, 64 de ani.

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns la 2,43 mil. euro în primul trimestru

Joi 18 mai 2017. Vânzările de imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală au totalizat 25.350 de unităţi în perioada ianuarie-martie 2017, cu o valoare de 2,43 milioane de euro. Pe segmentul business, în primele trei luni ale anului s-au vândut 1.584 de echipamente cu jet de cerneală, în valoare de 0,52 milioane de euro.

Integratorul IT ETA2U din Timişoara: Mizăm pe o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta. Pe termen lung creşterea va veni din inovaţie. "În urmă cu ani, am înfiinţat un centru de dezvoltare care acum lucrează la soluţii Internet of Things."

Joi 18 mai 2017. Compania timişoreană ETA2U, cel mai mare integrator IT din a­fara Bucureştiului, şi-a bugetat pen­tru anul în curs o creştere a­nuală de 10% a afacerilor, a­ceas­ta urmând să ajungă astfel la peste 180 mi­­lioane de lei.

Cu produse de la 1,99 lei, brandul polonez de modă Pepco a ajuns de la zero la 335 mil. lei în trei ani în România

Joi 18 mai 2017. Compania Pepco Retail, cea care controlează reţeaua de magazine cu acelaşi nume, brand poziţionat pe segmentul de discount, a terminat anul trecut cu afaceri de 335 mil. lei, de circa cinci ori mai mari decât în 2015. Pepco a ajuns deja la aproape 120 de magazine în toată ţara.

Companiile care apar în statistici cu zero angajaţi au afaceri de 7,8 mld. euro în România

Miercuri 17 mai 2017. Aproape 300.000 de companii cu zero angajaţi sau cu salariaţi neraportaţi la Ministerul de Finanţe au înregistrat o cifră de afaceri totală de 7,8 miliarde de euro în 2015, potrivit datelor Coface, pe baza declaraţiilor financiare depuse la Ministerul de Finanţe.

Bursa se aliază cu Registrul Comerţului şi o companie de brokeraj într-un proiect pentru stimularea mediului de afaceri

Miercuri 17 mai 2017. Bursa de Valori (BVB) în colaborare cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi compania de brokeraj Prime Transaction a demarat un proiect care vizează atragerea antreprenorilor români spre piaţa de capital.

Deloitte: Peste 80% dintre angajatorii români spun că îi preocupă dezvoltarea angajaţilor, dar numai unu din zece creşte semnificativ bugetul de HR

Miercuri 17 mai 2017. Învăţarea şi cariera sunt pe primul plan în topul preo­cu­părilor liderilor de business şi al directorilor de resurse umane din România, fiind considerate prioritare de 84% dintre aceştia, arată rezultatele unui studiu reali­zat de compania de audit şi con­sultanţă fiscală Deloitte.

Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a lactatelor, şi-a dublat profitul

Miercuri 17 mai 2017. Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a lactatelor, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 336 milioane de lei (circa 75 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Afacerile grupului Continental în România au urcat la 2,7 mld. euro

Miercuri 17 mai 2017. Grupul Continental, cel mai mare producător de com­ponente auto din România, care se apropie de un total de 20.000 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri, la 12 miliarde de lei (2,66 miliarde de euro), potrivit date­lor companiei.

Studiu: Dezvoltarea profesională şi cariera, preocupări majore pentru angajatorii români

Marti 16 mai 2017. Schimbarea frecventă a setului de competenţe profesionale necesare pentru a obţine performanţă la locul de muncă, lipsa candidaţilor cu experienţă şi dorinţa angajaţilor de a se dezvolta în plan profesional plasează învăţarea şi cariera în topul preocupărilor liderilor de business şi de resurse umane din România, arată un studiu Deloitte.

ZF Live. Andrei Ion, CEB/SHL Talent Assessment: Firmele care investesc mai mult în oameni au rezultate financiare cu 15% mai bune. Inteligenţa emoţională este irelevantă pentru performanţă

Marti 16 mai 2017. Există un apetit din ce în ce mai mare al organizaţiilor de a investi în practici de management al talentelor. Apetitul vine din faptul că organizaţiile care investesc mai mult în oameni performează mai bine financiar, a spus Andrei Ion, managing director al CEB/SHL Talent Assessment, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Afacerile marilor firme de recrutare au ajuns la 1,4 mld. lei în 2016

Marti 16 mai 2017. Cei mai mari zece furnizori de servicii privind forţa de muncă au încheiat anul trecut cu afaceri cumulate de aproa­pe 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pe baza in­for­maţiilor de la companii şi de la Ministerul de Finanţe.

MedLife are un T1 peste aşteptări: profit de 4,2 mil. lei la afaceri de 147 mil. lei. Acţiunile cresc cu 7% pe bursă

Marti 16 mai 2017. MedLife (simbol bursier M), cel mai mare operator de servicii medicale pri­vate, a raportat afaceri de 146,9 mi­lioane de lei în primul trimestru din 2017, în creştere cu 26% faţă de ace­eaşi perioadă din 2016, pe fon­dul creşterii liniilor de business ale gru­pului, dar şi al achiziţiilor în­cheiate anul trecut.

Antibiotice Iaşi are un câştig de numai 5,3 mil. lei în primul trimestru, minus 26%, la afaceri de 55,4 mil. lei. „Taxa clawback ne-a luat din nou prin surprindere“

Marti 16 mai 2017. Compania listată pe segmentul prin­cipal de tranzacţionare al BVB susţine că evoluţia din pri­mul trimestru a fost cauzată şi de faptul că taxa clawback a luat prin surprindere, din nou, producătorii de medicamente generice.

Economia chineză încetineşte pe fondul reducerii cererii la nivel mondial

Marti 16 mai 2017. O serie noură de date de business din China confirmă tendinţa de încetinire a celei mai mari a doua economii a lumii , deşI cifrele sunt încă impresionante după standardele occidentale, scrie Deutsche Welle.

Aliz Kosza a conturat profilul antreprenorului român după ce a ghidat dezvoltarea a 32 de companii cu peste 5.000 de angajaţi. Majoritatea afacerilor „mor“ atunci când un antreprenor ajunge să fie un manager slab în propria companie

Luni 15 mai 2017. Aliz Kosza, mentor şi strategist, unul dintre cei mai experimentaţi executivi din mana­ge­mentul românesc, a conturat profilul antre­pre­no­rului român după ce a stat timp de aproape cinci ani alături de 32 de com­panii din domenii precum distribuţie, pro­ducţie, contrucţii, energie, IT, alimen­taţie, servicii, ONG-uri, educaţie sau comerţ.

EximBank a înregistrat anul trecut afaceri din operaţiuni de factoring de aproape 110 milioane de euro, în creştere cu 76%

Luni 15 mai 2017. EximBank a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri din operaţiuni de factoring de aproape 110 milioane de euro, în creştere cu 76% faţă de nivelul raportat în 2016, ocupând poziţia a doua în clasamentul factorilor de export din România, conform datelor furnizate de Factors Chain International, în urcare cu două poziţii faţă de 2015.

Prefab Bucureşti şi-a redus pierderile în T1, iar afacerile au crescut cu 5%

Luni 15 mai 2017. Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 10,9 milioane lei, în creştere cu 4,94 % fata de perioada similară din 2016, pe fondul politicilor de vânzare adoptate de societate, iar pierderea netă s-a redus cu 15%, la 1,3 milioane lei, de la 1,5 milioane lei în T1 2016.

Antibiotice Iaşi raportează profit de minus 26% în T1, la afaceri de 55,4 mil. lei

Luni 15 mai 2017. Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), companie controlată de stat în proporţie de 53%, a înregistrat în primul trimestru un profit de 5,3 milioane de lei, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Alro Slatina şi-a triplat profitul în T1, la 78 mil.lei, pe fondul creşterii vânzărilor şi a preţului la aluminiu

Luni 15 mai 2017. Producătorul de aluminiu Alro Slatina a înregistrat un profit net de 78 milioane lei în primul trimestru al anului, faţă de 27 milioane lei în perioada similară din 2016, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat cu 12%, la 634 milioane lei.

ZF Cei mai mari jucători din economie – 2016. Retailul de medicamente are doi miliardari în lei, iar primii cinci jucători şi-au majorat vânzările cu 25%, la 6 miliarde de lei

Luni 15 mai 2017. Catena (Anca Vlad), Sensiblu (grupul A&D Pharma) şi Dona (Eugen Banciu) sunt cele mai mari trei reţele de farmacii din România după cifra de afaceri din 2016, arată datele trimise de companii pentru Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, care va apărea pe piaţă în iunie.

Belgienii de la Cegeka, furnizori de soluţii software, şi-au menţinut ritmul de creştere şi au ajuns la 85 milioane de lei în 2016, plus 40%

Luni 15 mai 2017. Furnizorul belgian de soluţii software şi de infrastructură IT Cegeka a înregistrat anul trecut pe plan local o cifră de afaceri netă de peste 85 milioane lei (19 milioane de euro), cu 39,7% mai mare decât în 2015, avansul fiind susţinut atât de câş­tigarea unor proiecte noi, cât şi de ex­tinderea colaborării cu clienţi existenţi pen­tru servicii noi introduse în portofoliu.

Şeful Heineken: Emigraţia românilor nu aduce lucruri bune nici ţării şi nici businessurilor

Luni 15 mai 2017. Onno Rombouts, director gene­ral al producătorului de bere Heineken România, spune că plecarea românilor în străinătate dăunează afacerilor şi ţării în ansamblu.

Reţeta germană a succesului, în România: Cum a ajuns cooperativa BayWa de la zero la 100 de milioane de euro în doi ani

Duminica 14 mai 2017. Cifra de afaceri a traderului german a crescut de 2,5 ori într-un singur an, în condiţiile în care abia în 2015 a intrat pe piaţa locală, printr-o tranzacţie de un milion de euro.

Povestea omului care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Are o avere de 25,2 miliarde de dolari

Duminica 14 mai 2017. Este antreprenorul american care a dezvoltat Comdex, printre primele şi cele mai importante târguri de IT; a intrat apoi în afacerile cu cazinouri, iar averea sa a ajuns la 25,2 miliarde de dolari. Astfel, a devenit al 22-lea cel mai bogat om de pe planetă.

Mihai Scemtovici, şeful SolvIT Networks, despre atacul cibernetic care a oprit uzinele Dacia: Este un avertisment dur pentru managementul firmelor ca securitatea IT să nu mai fie Cenuşăreasa bugetelor

Sambata 13 mai 2017. Atacul cibernetic de proporţii care a avut loc la nivel global în ultimele 24 de ore, şi care a provocat şi în România oprirea activităţii la uzinele Dacia - una dintre cele mai mari companii locale şi unul dintre cei mai mari exportatori – reprezintă un avertisment dur pentru echipele de conducere din firme să ia în serios riscurile informatice şi să investească pentru a se proteja, a declarat pentru ZF Mihai Scemtovici, manager general al companiei SolvIT Networks, unul dintre cei mai mari furnizori locali de soluţii de securitate şi de management al serviciilor şi infrastructurii de IT, cu afaceri de aproape 2 milioane de euro anul trecut.

Compania din România care face 40 de milioane de euro cu 12 angajaţi. Şi-a crescut business-ul de 40 de ori în 10 ani. Care este reţeta succesului?

Sambata 13 mai 2017. Traderul de cereale şi oleaginoase East Grain din Satu Mare, o companie deţinută de trei antreprenori locali şi de compania East Consulting din Ungaria, a ajuns la o cifră de afaceri de circa 40 mil. euro în 2016, în creştere cu 80% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

ZF Live. Daniel Mocanu, DAAS: „Există o mare problemă în recrutarea de personal calificat. Devine extrem de dificil să găsim sudori, tehnicieni, electronişti“

Vineri 12 mai 2017. DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, şi-a bugetat pentru anul acesta afaceri de 30 de milioane de euro, din care exporturile vor atinge 3 milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de Daniel Mocanu, CEO al DAAS International Group.

Zentiva, afaceri de 110,2 mil. lei în primul trimestru şi un profit operaţional în scădere cu 9%

Vineri 12 mai 2017. Producătorul de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, a raportat pentru primul trimestru o majorare cu 10% a cifrei de afaceri, la 110,2 mil. lei şi un profit operaţional de 22,6 mil. lei, în scădere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut.

Schimbare la vârful unei pieţe de peste 10 mld. lei anual. Aquila din Ploieşti, noul lider al sectorului de distribuţie FMCG. Compania este controlată de Alin Dociu şi Cătălin Vasile, care au pus bazele grupului cu afaceri de 798 de milioane de lei

Vineri 12 mai 2017. Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Pra­hova), a devenit noul lider al sectorului de distribuţie a bunurilor de larg consum (FMCG - fast mo­ving consumer goods - engl) după ce au de­tronat Interbrands Marketing & Distri­bution, businessul care a dominat mai bine de un deceniu piaţa evaluată la peste 10 mld. lei.

Boom neaşteptat pentru investiţiile Telekom România în trimestrul 1: plus 71%, la 61 milioane de euro. Susţinut de segmentul business şi proiectele IT&C, fostul Romtelecom a raportat venituri şi un profit mai mare

Vineri 12 mai 2017. Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a realizat în primul trimestru din acest an cele mai mari investiţii din ultimii ani în reţelele fixe şi mobile - în sumă totală de 61,4 mil. euro, respectiv o creştere de 71% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele publicate de grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează operaţiunile locale.

ZF Live. Florin Peţu, AdMarks Media: Obiectivul unui site trebuie să fie să ajungă în primele trei poziţii de rezultate pe Google. Nu mai caută nimeni în pagina a doua

Joi 11 mai 2017. Dacă în urmă cu cinci ani era un obiectiv pentru un site să ajungă pe prima pagină din Google, acum principalele poziţii targetate ar trebui să fie primele trei de pe prima pagină, a spus Florin Peţu, managing partner al AdMarks Media, la emisiunea de business ZF Live.

FM Logistic a ajuns la afaceri de 25 milioane de euro, în creştere cu 6%

Joi 11 mai 2017. FM Logistic, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul de logistică şi transport, a finalizat anul fiscal ce s-a încheiat la 31 martie cu afaceri de 25 milioane de euro, în creştere cu 6% faţă anul anterior, potrivit oficialului companiei şi calculelor ZF.

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o fabrică de prelucrare a lemnului de 150 mil. euro în judeţul Argeş: „80% din producţie va merge la export. Estimăm o cifră de afaceri de 200 mil. euro în 2018”

Joi 11 mai 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO–ul corporaţiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, mizează pe o cifră de afaceri de 200 milioane de euro încă din primul an de la înfiinţare a fabricii de panouri de MDF din Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro pornită de la zero, care va genera 450 de locuri de muncă.

Romgaz Mediaş, profit net de 565 mil.lei înT1 şi afaceri de 1,4 mld.lei

Joi 11 mai 2017. Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a înregistrat în primul trimestru un profit net de 565 milioane lei, cu 15,7% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

INS: Afacerile din industrie au crescut cu 10,9% în primele trei luni, iar comenzile cu 12,7%

Joi 11 mai 2017. Cifra de afaceri din industrie şi comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în primul trimestru din 2017, faţă de trimestrul similar din 2016, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Compania din spatele mallului Băneasa, marjă de profit de peste 30% în 2016. În 6 ani, Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte au câştigat 320 mil. lei

Joi 11 mai 2017. Băneasa Developments, compania care operează centrul comercial Băneasa Shopping City, din nordul Capitalei, şi-a majorat anul trecut afacerile cu circa 6%, până la 221 de milioane de lei (49,1 milioane de euro).

Veniturile eMag din România au crescut în 2016 cu 45%, la 2 miliarde de lei

Joi 11 mai 2017. Retailerul online eMag,ro, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de profil, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,02 miliarde lei, în creştere cu 45% comparativ cu 2015, avansul fiind susţinut de investíţiile în tehnologie, de extinderea gamelor de produse comercializate, dar şi a punctelor de livrare, precum şi de evoluţia consumului la nivel naţional.

VIDEO ZF Live. Programul Start-Up Nation: Antreprenorii care pornesc afaceri în IT, producţie şi industrii creative au cele mai mari şanse să primească finanţare

Joi 11 mai 2017. Ar trebui ca România să se identifice cu acest program. România are nevoie de antreprenori care în 10 - 15 ani să ajungă să deţină mari companii, cu prezenţă europeană.

Fermierul Dimitrie Muscă din Arad a atras 12,8 mil. euro fonduri europene pentru extinderea imperiului agricol din Banat

Joi 11 mai 2017. Combinatul Agroindustrial Curtici, un business deţinut de fermierul Dimitrie Muscă din judeţul Arad, care produce preparate din carne, produse lactate şi produse de panificaţie în sistem integrat, a depăşit vânzări de 30 de milioane de euro în 2016, cât reprezintă cifra de afaceri cumulată a companiilor deţinute de fermierul arădean.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter