Stiri despre afaceri

 

Cine sunt antreprenorii care au creat cele mai puternice branduri româneşti care se bat de la egal la egal cu giganţii internaţionali

Luni 12 martie 2018. România are doar 40 de companii antreprenoriale româneşti al căror business sare de 100 mil. euro anual, iar dintre acestea doar jumătate au construit un brand de consum, cunoscut publicului larg, cum sunt Dedeman, RCS-RDS sau Altex. Totuşi, alte nume româneşti precum Bilka, AdePlast sau Catena se îndreaptă curajos către acest prag şi nu doar atât, ci au planuri mari de viitor.

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje şi-a bugetat investiţii de 6 mil. euro şi vrea să-şi crească afacerile cu 17%

Luni 12 martie 2018. Elis Pavaje, producătorul de pavele şi borduri, are alocat pentru anul în curs un buget de investiţii de aproximativ 6 milioane de euro pentru retehnologizarea unor linii de producţii, acţiuni de marketing şi investiţii în formarea şi dezvoltarea profesională a personalului companiei.

Lior Bebera, germanul care conduce hotelul Intercontinental:„Este nevoie de o mai bună promovare externă pentru ca marii jucători internaţionali să ia în considerare investiţii în România“

Luni 12 martie 2018. „Anul 2017 a fost unul bun din punctul de vedere al gradului de ocupare, am încheiat cu peste 80%, cifrele arătând o creştere cu 3.7 puncte procentuale. Pentru anul 2018 estimăm un rezultat similar cu cel al anului trecut, însă cu un focus mai puternic pe creşterea ratei medii la cazare“, a declarat pentru ZF Lior Bebera, germanul care a preluat conducerea hotelului de cinci stele Intercontinental la începutul anului trecut şi care aşteaptă o creştere a afacerilor.

Business-ul care chiar este ţinut în viaţă de clienţi: O sală de fitness consumă energie electrică produsă de clienţii care se antrenează

Duminica 11 martie 2018. Scopul antrenamentelor fizice este consumul de energie, însă Eco Gym, un proiect experimental de sala de fitness green a găsit o modalitate de a genera energie, potrivit World Economic Forum.

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a cumpăra business-ul de energie regenerabilă în valoare de 19 miliarde de euro

Duminica 11 martie 2018. EON este în negocieri avansate cu RWE AG pentru a achiziţiona business-ul de energie regenerabilă Innogy SE, în cadrul unei tranzacţii care ar da naştere celei mai mari companii de energie regenerabilă din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.

Noii ”faraoni” ai sistemului financiar mondial: Dinastia Rothschild este pe cale să trimită la conducerea băncii cu acelaşi nume a şaptea generaţie din una dintre cele mai vechi şi puternice familii din lume

Sambata 10 martie 2018. Rothschild, probabil cea mai legendară dinastie bancară din Europa, este pe cale să aducă un nou membru al familiei la conducerea băncii, după ce s-a raportat faptul că David de Rothschild se va da la o parte, lăsându-l pe fiul său la conducere, potrivit Business Insider care citează un reportaj de la Financial Times.

Afacerile româneşti au şi ele un avocat? Cum pot ele colabora spre profitul tuturor cu firmele străine?

Sambata 10 martie 2018. Companiile cu capital privat românesc au avut afaceri de 571 de miliarde de lei în 2016, cu 4% mai mult decât în 2015, în timp ce companiile cu capital străin şi-au majorat afacerile cu 5% în 2016, până la 609 miliarde de lei.

Nemţii îşi consolidează poziţia de lider în retail. Afacerile reţelei Kaufland au sărit pragul de 10 mld. lei în 2017

Vineri 9 martie 2018. Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului ali­men­tar din România, a terminat anul trecut cu afaceri de 10,1 mld. lei, cu 4% mai mari decât în 2016, potrivit datelor ZF.

Iulian Trandafir, Farmexpert: Concurenţa în distribuţia de medicamente este acerbă, nu mai sunt staruri în piaţă

Vineri 9 martie 2018. Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert, al doilea cel mai mare distribuitor de medicamente de pe piaţă, spune că a distribuit anul trecut în jur de 170 de milioane de cutii de medicamente către farmaciile locale, spitale, clinici, faţă de 160 de milioane de cutii în anul anterior, iar afacerile pe an calendaristic au crescut cu procente cuprinse între 5% şi 10%.

S-ar descurca Ungaria fără fonduri UE? Până acum a fost dependentă de banii europenilor, care au dublat creşterea economică şi au triplat numărul locurilor de muncă nou create. Tot banii UE i-au îmbogăţit pe apropiaţii premierului Viktor Orba

Vineri 9 martie 2018. În prag de alegeri, cu Berlinul condiţionând acordarea fondurilor europene de acceptarea imigranţilor şi cu OLAF, biroul antifraudă al UE, scoţând la lumină neregulile din afacerile făcute cu banii europeni de apropiaţii săi, premierul maghiar Viktor Orban declară că Ungaria nu mai are nevoie de banii europenilor, ci doar de piaţa lor şi că ţara sa este pe calea cea bună.

Un farmacist din Bacău: „Avem oferte la ordinea zilei, ca antibioticul, la şase ore, dar nu vrem să vindem“

Vineri 9 martie 2018. Salofarm, un lanţ local de 17 farmacii din Bacău, înfiinţat în urmă cu 27 de ani, a înregistrat anul trecut afa­ceri de circa 7 milioane de euro (peste 32 mil. lei), în creştere cu 18% faţă de 2016. Bogdan Palade, farmacis­tul care se ocupă de afacere, spu­ne că primeşte oferte din partea marilor jucători, însă deocamdată nu se gândeşte să vândă businessul de familie.

VIDEO ZF Live: Simona Opriş, fondatoarea Halei cu Flori şi Paper Flowers Designer: „Ajungem la un milion de euro în 2020 şi ne extindem în străinătate prin francize“

Vineri 9 martie 2018. Simona Opriş, fondatoarea businessurilor Hala cu Flori şi Paper Flowers Designer, două branduri active pe piaţa evenimentelor, spune că anul acesta are deja rezervate în jur de 130 de evenimente, care însumează aproximativ 170.000 de euro. „Până la sfârşitul anului ne-am propus să ajungem la o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro“, a spus Simona Opriş în cadrul emisiunii de business ZF Live.

O familie de antreprenori din Baia Mare face 9,7 mil. lei cu o brutărie şi un lanţ de magazine de proximitate

Miercuri 7 martie 2018. Iuliana şi Gelu Pop, doi antreprenori din Baia Mare, au pus în urmă cu 22 de ani bazele Brutăriei Andana Pan în satul Recea de lângă oraşul Baia Mare. În prezent, businessul de familie numără o brutărie şi 11 magazine de proximitate care au avut afaceri de 9,7 milioane de lei (aproximatix 2,1 milioane de euro) anul trecut.

Comisia Europeană avertizează: Creşterea economică a României va fi afectată de lipsa reformelor structurale, iar corupţia rămâne un obstacol pentru mediul de business

Miercuri 7 martie 2018. Creşterea economică a României riscă să fie afectată de lipsa reformelor structurale, constată Comisia Europeană, avertizând că recentele modificări riscă să submineze independenţa justiţiei, iar corupţia, persistentă la toate nivelurile, rămâne un obstacol pentru activităţile de afaceri.

Bursele reacţionează la demisia lui Gary Cohn şi la disputa comercială SUA - Europa

Miercuri 7 martie 2018. Bursa americană pare să fi reacţionat negativ la demisia lui Gary Cohn din funcţia de consilier prezidenţial pentru afaceri economice, indicele Dow Jones deschizând cu o scădere de mai mult de 300 de puncte.

România, locul 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei

Miercuri 7 martie 2018. România se află pe locul 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018, dar ]n ceea ce priveşte condiţiile de sprijin şi oportunităţile de dezvoltare antreprenorială pe care le au femeile, piaţa locală ocupă locul 32 din 57, cu un procent de 61,9%, în scădere faţă de anul trecut.

Farmaciile Ducfarm din Cluj au ajuns la afaceri de peste 160 mil. lei cu 19 unităţi. „Am avut câteva tatonări din partea marilor jucători din retailul farma, dar am considerat că suntem capabili să rezistăm presiunilor din piaţă.“

Miercuri 7 martie 2018. Ducfarm, brandul sub care funcţionează 19 farmacii în zona Ardealului, o afacere de fa­milie înfiinţată în urmă cu 13 ani, a în­che­iat anul 2017 cu afaceri de peste 160 mil. lei, un avans de 28% faţă de anul ante­rior, potrivit lui Radu Oprean, unul dintre acţionari.

Afacerile Flanco s-au apropiat de 1 miliard de lei în 2017. „A fost cel mai bun an din istorie pentru noi“

Miercuri 7 martie 2018. Retailerul electro-IT Flanco şi-a bugetat pentru 2018 un avans al businessului de 5-8%, în linie cu cel de anul trecut, care a dus afacerile la un pas de 1 mld. lei.

Studiu de caz. Biedronka. Liderul comerţului alimentar din Polonia are afaceri şi magazine cât tot comerţul modern din România

Marti 6 martie 2018. În România există zece reţele străine în comerţul modern, cu afaceri totale de circa 11 miliarde de euro şi cu 2.400 de magazine care funcţionează sub mai multe formate.

VIDEO ZF Live. Cristina Postolache, Stanton Chase: Un director de fabrică din agrobusiness poate câştiga între 4.000 şi 7.000 de euro net

Marti 6 martie 2018. Firma de executive search Stanton Chase are în prezent peste 20 de poziţii deschise de senior management, în industrii diferite.

Grupul farmaceutic Dona a ajuns la afaceri de 230 mil. euro, cu 327 de farmacii şi pariază pe extindere în oraşele mici şi medii

Marti 6 martie 2018. Lanţul de farmacii Dona, al treilea jucător din piaţa de profil, înfiinţat de Eugen Banciu, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 230 de milioane de euro, în creătere cu circa 20% faţă de 2016, potrivit calculelor ZF. Anul trecut, Dona a investit 5 milioane de euro pentru construcţia depozitului de medicamente, achizţia de licenţe şi reamenajări de farmacii, iar lanţul farmaceutic cuprinde în prezent 327 de unităţi la nivel naţional.

CITR, fraţii Pavăl şi Dan Şucu vor sa investească în companiile româneşti în dificultate, printr-o platformă de investiţii numită ROCA

Marti 6 martie 2018. Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a pus bazele unei platforme de investiţii din management pentru companiile româneşti aflate in dificultate financiara. Parteneri în aceasta iniţiativa sunt fraţii Pavăl - fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, omul de afaceri Dan Şucu şi compania Astra Rail Management, controlata de antreprenorul german Thomas Manns.

Piaţa farma din România începe să fie curtată de investitorii străini. Businessurile româneşti deţin în continuare supremaţia

Marti 6 martie 2018. Afacerile din piaţa românească de retail farmaceutic au rămas, cu mici excepţii, în continuare în curtea antreprenorilor care au înfiinţat companiile în urmă cu mai bine de două decenii, când a început dezvoltarea sectorului privat.

Businessul High-Tech Systems & Software a crescut cu 40% în 2017, la 14,5 milioane de euro. Compania, înfiinţată în 2012 şi deţinută de firma cipriotă Klasabove Ltd, şi-a majorat afacerile de aproape 10 ori în şase ani

Marti 6 martie 2018. Compania locală High-Tech Systems & Software (HTSS), specializată în furnizarea de soluţii software de business, cu acţionariat cipriot, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro (66 milioane lei), cu 40% mai mare faţă de 2016, depăşindu-şi ţinta de creştere propusă de circa 20%.

François Bloch, CEO al BRD: Ne propunem să dezvoltăm noi capacităţi tehnologice, vom fi o bancă digitală

Marti 6 martie 2018. Abordarea strategică a BRD-SocGen pentru reţea se concentrează pe obiectivul de a deveni „o bancă digitală, eficientă şi mai orientată spre client“, iar programul băncii nu are ca obiectiv restructurarea, ci reformarea businessului, susţine François Bloch, CEO al băncii româneşti cu capital francez.

Raiffeisen Bank lansează un concurs online de idei de afaceri care pot primi credite de până la 50.000 euro

Luni 5 martie 2018. Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, pe care vor fi selectate, în urma unui concurs, o serie de idei viabile de afaceri care vor fi sprijinite cu credite de până la 50.000 euro.

Lanţul de cafenele Narcoffee Roasters a ajuns la afaceri de 3 mil. lei în primul an de la lansare. “În 2018 ţintim dublarea veniturilor.”

Luni 5 martie 2018. Narcoffee Roasters, reţeaua de cafenele de specialitate fondată de către antreprenorii clujeni Marcelus Suciu şi Dan Isai, fondatorul Salad Box, a înregistrat afaceri de 3 milioane de lei în primul an de la lansare pe piaţă, prima unitate fiind inaugurată la începutul anului trecut, în Cluj-Napoca.

Doi antreprenori din Bistriţa, 28 de milioane de euro din producţia de cabluri electrice

Luni 5 martie 2018. Producătorul de cabluri electrice RCB Electro 97 din Bistriţa (jud. Bistriţa-Năsăud), controlat de antreprenorii Călin Oniţă şi Francisc Kontra, a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri mai mare cu circa 20% faţă de anul precedent, până la circa 127 mil. lei (aproape 28 mil. euro), conform calculelor ZF.

Carrefour face în România afaceri cât în Polonia cu de trei ori mai puţine magazine

Luni 5 martie 2018. Carrefour a obţinut în 2017 în România afaceri de 1,8 mld. euro cu 320 de magazine. În Polonia afacerile sunt similare cu de trei ori mai multe magazine.

Miliardarul George Soros pariază contra Brexit: A finanţat cu 450.000 de euro un grup anti-Brexit

Duminica 4 martie 2018. Miliardarul George Soros a finanţat cu 450.000 de euro grupul anti-Brexit al cărui co-fondator este femeia de afaceri Gina Miller. Fundaţia a fost înfiinţată pentru a susţine campania împotriva deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, conform Financial Times.

Paul Donovan, economistul şef al UBS susţine că Millennials va fi cea mai bogată generaţie

Duminica 4 martie 2018. Economistul principal al companiei UBS, Paul Donovan susţine că generaţia Millennials va fi cea mai bogată generaţie, în ciuda faptului că în prezent se plâng de creşeterea preţurilor la locuinţe, scrie Business Insider.

După dolar, americanii au creat afacerea perfectă a capitalismului: să-ţi facă plăcere să munceşti gratis pentru o companie şi în timpul acesta cineva să numere miliardele

Vineri 2 martie 2018. După dolar, cea mai mare afacere a lumii, americanii au creat businessul perfect: capitalism la încasări, profit şi muncă, socialism şi democraţie la utilizare. Adică să munceşti gratis pentru o companie, chiar să-ţi facă cea mai mare plăcere, iar compania să te folosească, cu acceptul tău, ca să câştige bani în fiecare milisecundă.

Agenţia de turism Eturia vrea să deschidă un birou de vânzări la Londra. „Vrem să ne extindem la nivel global“

Vineri 2 martie 2018. Compania de turism a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 11 milioane de euro, plus 35% faţă de 2017.

Şeful afacerilor din Europa ale Deutsche Telekom: Rezultatele s-au îmbunătăţit în România. Trebuie să fim atenţi la execuţie

Vineri 2 martie 2018. Schimbarea de strategie a Telekom România, care a lansat anul trecut oferte comerciale agresive şi a făcut eforturi de simplificare a proceselor interne, a avut un impact pozitiv dând astfel gigantului german Deutsche Telekom - acţionarul majoritar, motive să spere că în viitor, dacă echipa locală îşi va executa mai bine planurile, şi rezultatele financiare vor fi mai bune.

Uber lansează o nouă linie de business: UberHealth

Joi 1 martie 2018. Compania americană Uber a anunţat ieri lansarea unei noi linii de business numită UberHealth prin intermediul căreia va oferi o platformă de “ride-hailing” pentru furnizorii de servicii de sănătate, ajutând astfel clinicile, spitalele şI centrele de reabilitare să ajungă mai uşor la pacienţii şi clienţii lor, gestionând cursele dintr-un singur loc,în mod centralizat, scrie portalulTechcrunch.com.

RTC Proffice Experience şi Ecovis România, cei mai noi chiriaşi ai AFI Tech Park

Joi 1 martie 2018. RTC Proffice Experience, companie de papetărie şi birotică, şi Ecovis România, specializată în oferirea de servicii financiar-contabile, au închiriat 1.000 de mp în AFI Tech Park, noul parc de business dezvoltat de AFI Europe în Bucureşti.

Practic Bucureşti, firma la care Radu Dimofte este acţionar majoritar, dă dividende de 29 mil.lei

Joi 1 martie 2018. Administratorii dezvoltatorului imobiliar Practic Bucureşti, la care omul de afaceri Radu Dimofte este acţionar majoritar, propun distribuirea de dividende în sumă totală de 29,7 milioane lei, din profitul de 30,4 milioane lei aferent anului trecut.

Best of ZF Power Summit ’18. Cătălin Stancu, Electrica: După 2017, am revizuit toate procedurile de risc. Pentru 2018 ne-am asigurat deja energia necesară în proporţie de 90%

Joi 1 martie 2018. Iarna anului 2017, care a dus preţul energiei la niveluri imposibil de anticipat, i-a determinat pe cei rămaşi în picioare să-şi restructureze businessul şi să ia măsuri de achiziţii mult mai prudente.

Afacerile grupului Floria au crescut cu 70% în 2017, la 17 milioane de lei. Businessul online a generat peste 30% din venituri

Joi 1 martie 2018. Grupul Floria, specializat în distribuţia şi comercializarea de flori şi aranjamente flo­rale, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 17 mil. lei, cu 70% mai mare comparativ cu 2016, creşterea fiind generată atât de avansul businessului online – Floria.ro, cât şi al celui offline – reţeaua proprie de florării şi depozitul en-gros care are şi componentă de online prin intermediul unei platforme online dedicate B2B.

Grupul Jidvei merge spre afaceri de 40 mil. euro şi mizează pe export

Joi 1 martie 2018. Producătorul de vinuri Jidvei, deţinut de familia Necşulescu, şi-a bugetat pentru acest an afaceri mai mari cu 15% faţă de anul precedent şi merge cu paşi repezi spre pragul de 40 de milioane de euro, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie.

ARGUS a înregistrat anul trecut pierderi de 9,2 milioane de lei

Miercuri 28 februarie 2018. Producătorul de ulei Argus a înregistrat, în 2017, pierderi de 9,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 163,03 milioane de lei, arată datele raportate de companie către Bursa de Valori Bucureşti.

Fabrica de preforme Pet Star din Slobozia a finalizat cu afaceri de 130 de milioane de lei anul trecut, plus 23%

Miercuri 28 februarie 2018. Pet Star, compania care deţine fabrică de preforme PET din Slobozia, a încheiat anul trecut cu afaceri în creştere cu 23%, până la o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei şi câştiguri brute (EBITDA) în valoare de 16,5 milioane de lei.

Globalworth se apropie cu paşi repezi de pragul de 2 miliarde de euro: la finalul lui 2017 proiectele au ajuns la peste 1,8 miliarde de euro

Miercuri 28 februarie 2018. La data de 31 decembrie 2017 portofoliul fondului de investiţii Globalworth condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas a ajuns la o valoare de 1,815 miliarde de euro şi a înregistrat venituri din chirii de aproape 116 mil. euro, în creştere cu 134% faţă de perioada similară a anului anterior. Perioada medie a contractelor de închiriere aflate în derulare este de 5,7 ani.

Consumatorii continuă să se îndepărteze de programele clasice de televiziune: După ce a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori, valoarea acţiunilor Netflix au crescut cu 45% de la începutul anului

Marti 27 februarie 2018. Valoarea acţiunilor Netflix a crescut cu 45% de la începutul anului, iar analiştii de pe Wall Street cred că acesta ar putea fi doar începutul, potrivit Business Insider.

Codrin Scutaru, fost secretar de stat şi consilier, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Marti 27 februarie 2018. Codrin Scutaru, fost secretar de stat şi consilier al Primului Ministru, a fost numit deputy managing director al sucursalei din România a McGuireWoods Consulting, una dintre cele mai importante companii de afaceri publice din SUA

Companiile din indicele BET, profituri de 9,8 mld. lei în 2017 la afaceri de 42 mld. lei

Marti 27 februarie 2018. ♦ Într-un an cu o creştere economică de 7%, nicio companie din indicele de referinţă BET nu a avut pierderi, iar singurele diminuări ale rezultatelor nete au fost înregistrate în cazul a trei emitenţi: Banca Transilvania, Transelectrica şi Electrica.

Creşterea economică s-a simţit şi în contul companiilor de pe bursă: profit total mai mare cu 67% la afaceri în urcare cu 17%

Marti 27 februarie 2018. Creşterea economică record înregistrată de România în 2017 s-a transpus şi în situaţia financiară a companiilor ce formează indicele BET, referinţa bursei bucureştene, după ce afacerile acestora au ajuns la 42 miliarde lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, iar profitul cumulat se situează la 9,78 miliarde lei, echivalentul unui avans de 67% faţă de 2016 şi o marjă netă medie de 23%.

Magazinele Leonidas, conduse de Ion Codreanu, au ajuns la afaceri de 1 mil. euro. „Vizăm extinderea şi în alte oraşe“

Luni 26 februarie 2018. Ion Codreanu, master francizat al brandului de ciocolată belgiană Leonidas în România, spune că grupul pe care îl conduce şi care însumează şapte magazine în patru oraşe din ţară a avut anul trecut vânzări de peste un milion de euro, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent.

Studiu: Aproximativ 1 din 2 afaceri reuşesc să supravieţuiască pe termen lung;numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 4 ani,

Luni 26 februarie 2018. Numărul afacerilor care şi-au suspendat activitatea se află în acest an la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, în creştere cu 133% faţă de perioada similară a anului trecut, iar aproximativ una din două afaceri reuşesc să rămână în picioare în România, potrivit REGnet.ro, companie specializată în înfiinţări şi modificări de SRL şi PFA.

Globalworth a cumpărat două terenuri de 16 mil.euro în nordul Capitalei şi construieşte încă două clădiri de birouri

Luni 26 februarie 2018. Dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Ltd. a cumpărat două terenuri în zona de nord a Bucurestiului, pentru aproximativ 16 milioane euro, unde va construi două clădiri de birouri, urmând să devină proprietarul celui mai mare business hub din zonă.

Turcii sunt o forţă dominantă în relaţiile de investiţii cu ţările din Europa de Est şi sunt dominaţi copleşitor de Europa de Vest. Însă sunt prezenţi peste tot în Europa cu afaceri

Luni 26 februarie 2018. În urmă cu câteva luni, un ziar proguvernamental turc scria că „Turcia poate invada Europa în trei zile“. Învelit în retorica belicoasă şi naţionalistă, destinată mai ales consumului intern, stă un sâmbure de adevăr: capitalul turcesc este în expansiune în Europa şi domină în Europa de Est, unde companiile turce sunt chiar invitate să facă afaceri sau să investească.

Achiziţie surpriză: Fratele celui care deţine clădirea Willbrook din Bucureşti şi care a avut Cathedral Plaza a ajuns al doilea acţionar al celebrului club de fotbal Atlético Madrid

Duminica 25 februarie 2018. O parte din celebrul club de fotbal Atlético Madrid a ajuns sub controlul unui om de afaceri din Israel, Idan Ofer, a cărui tată – Sammy Ofer din Brăila, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel.

După ce a cumpărat cea mai mare reţea de retail de produse bio din SUA, Amazon schimbă regulile jocului în sectorul alimentar

Sambata 24 februarie 2018. Whole Foods, cel mai mare retailer american care comercializează alimente bio majorează taxele pentru spaţiile de la nivelul ochilor de pe rafturile magazinelor şi schimbă modul în care face afaceri cu furnizorii, relatează Business Insider.

Viorel Ştefan: Semnarea acordului de finanţare a gazoductului BRUA, semnal de încredere pentru investitori

Sambata 24 februarie 2018. Semnarea acordului de finanţare a gazoductului BRUA este un semnal de încredere transmis investitorilor în legătură cu oportunităţile de afaceri pe care le oferă România, a afirmat vicepremierul Viorel Ştefan, vineri, la Londra, cu prilejul semnării a acordului de împrumut dintre Transgaz şi BERD.

ZF LIVE. Dio Boacă, managing partner: Phoenix Media, afaceri de 2 mil. euro din panouri outdoor digitale. Şapte din zece oameni care tranzitează o intersecţie se uită la reclamele care apar pe ecranele digitale

Sambata 24 februarie 2018. Compania românească de publicitate digitală outdoor Phoenix Media, prezentă pe piaţa din Capitală de 13 ani, a încheiat 2017 cu venituri de două milioane de euro şi mizează pe o creştere de 10% anul acesta, în condiţiile lansării în toamna anului trecut a softului STOC (Standard Tool for Organising Campaigns), un instrument de planificare şi administrare a campaniilor de publicitate integrată, şi a creşterii numărului de panouri publicitare în Bucureşti.

Debutanţii în afaceri au înfiinţat au înfiinţat 200 de firme de tip SRL-D în ianuarie

Vineri 23 februarie 2018. Antreprenorii debutanţi au înfiinţat în luna ianuarie 199 de SRL-D-uri, numărul total al acestui tip de societăţi ajungând la 44.374 la nivelul întregii pieţe, din 2011 până în prezent, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Miroslav Majoros, CEO al Telekom România: Investiţiile vor rămâne aproape de nivelul înregistrat anul trecut, de 171 mil. euro. Ne concentrăm pe simplificare, şi vom fi agresivi comercial

Vineri 23 februarie 2018. Simplificarea portofoliului de produse şi servicii şi a proceselor şi a structurii interne vor constitui în acest an o prioritate strategică pentru grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, cu un business anual de 1 miliard de euro.

Best of ZF Power Summit ’18: Eric Stab, Engie România: Vedem o creştere semnificativă a numărului de conexiuni la reţeaua de gaze şi o migrare spre soluţii inteligente

Vineri 23 februarie 2018. Eric Stab, preşedinte & CEO al Engie România, cel mai mare furnizor de gaze local, un business de peste 1 miliard de euro, spune că în 2017 circa 65.000 de noi conexiuni au fost realizate la reţeaua de distribuţie administrată de companie, aceasta fiind una dintre principalele tendinţe din piaţa de profil l Ritmul alert generează însă anumite dificultăţi în găsirea firmelor de construcţii potrivite.

Ion Sturza vrea să vândă o parte din proiectul de birouri Liberty din Cluj

Vineri 23 februarie 2018. Omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, caută un partener pentru proiectul de birouri din Cluj numit Liberty Technology Park, partener care să cumpere jumătate din proiect.

Încă un pas către 100 mil. €. Horaţiu Ţepeş a majorat afacerile Bilka cu 50%

Vineri 23 februarie 2018. Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a încheiat anul 2017 cu afaceri de 394 de milioane de lei (86 de milioane de euro), în creştere cu 45% faţă de 2016, când a înregistrat afaceri de 271 de milioane de lei.

Cum a ajuns General Electric, emblema industriei americane, să lupte pentru supravieţuire: management rupt de realitate, decizii de strategie devastatoare şi cancer financiar

Joi 22 februarie 2018. Cu cerere slabă pentru locomotive şi turbine pe gaze naturale, cu un cancer financiar încă netratat, cu decizii de strategie devastatoare şi management defectuos, General Electric (GE) nu are altă şansă de supravieţuire decât să-şi amputeze din afaceri, dintre care unele au stat la baza transformării companiei americane într-un colos multinaţional.

Decanul şcolii de business WU Executive Academy: Apreciez cel mai mult la studenţii români de la MBA spiritul antreprenorial. Ei ştiu exact ce să ia dintr-un program de EMBA

Joi 22 februarie 2018. Una dintre particularităţile manage­rilor români care urmează cursurile unui program de Executive MBA este atitudinea antreprenorială pe care o au pe parcursul programului de educaţie pentru executivi, spune profesorul universitar Barbara Stöttinger, decanul şcolii de afaceri WU Executive Academy din cadrul Vienna University of Economics and Business.

Retailerul austriac de mobilă XXXLutz intră pe piaţă locală cu un magazin de 4.200 mp la Timişoara

Joi 22 februarie 2018. Retail austriac de mobilă şi accesorii pentru casă XXXLutz, cu afaceri globale de 4,2 mld. euro, va deschide la începutul lunii martie un magazin mömax cu o suprafaţă de 4.200 mp la Timişoara, investiţia în amenajare ridicând-se la peste 4 mil. euro. Austriecii intră în România după o tatonare de 10 ani a pieţei, Timişoara fiind, de altfel, oraşul unde retailerul suedez IKEA a tot amânat deschiderea unui magazin, potrivit unor informaţii anterioare.

Grupul belgian Interparking a cumpărat o parcare de 4 mil.euro în Timişoara şi a ajuns la patru proprietăţi în România

Joi 22 februarie 2018. Compania belgiană Interparking a cumpărat o parcare în Timişoara, pentru aproximativ 4 milioane de euro, în contextul creşterii afacerii operatorului în România.

Nestle România îşi consolidează cotele de piaţă, profitând de vânzările de cafea, hrană pentru copii şi cereale

Joi 22 februarie 2018. Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, a raportat anul trecut o creştere organică de 2,4% la nivel global, iar divizia din România este unul dintre cei mai performanţi actori ai regiunii, cele mai mari ponderi în cifra de afaceri fiind deţinute de cafea, hrană pentru copii, cereale pentru micul dejun şi produse culinare, se arată în raportul companiei elveţiene.

Petru Văduva, fost CEO al Transgaz şi al holdingului Ţiriac, a fost recrutat de omul de afaceri Ştefan Vuza pentru a prelua conducerea Chimcomplex Borzeşti, compania care a cumpărat Oltchim

Miercuri 21 februarie 2018. Petru Văduva, fost director general al Transgaz, va deveni noul director general al combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti, după ce compania va prelua activele principale ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui anunţ transmis de Chimcomplex.

Grupul care operează hotelurile ibis şi Mercure a ajuns la afaceri de 343 mil. euro

Miercuri 21 februarie 2018. Grupul Orbis, cel mai mare lanţ hotelier din Polonia şi Europa Centrală şi de Est, care operează hotelurile Ibis şi Mercure, a ajuns la afaceri de 343,5 mil. euro în 2017, plus 5,4%, cele mai performante pieţe fiind Budapesta, Varşovia şi Praga cu creşteri de două cifre ale indicatorului care măsoară venitul per cameră.

Afacerile distribuitorului de produse pentru copii Superfood Company s-au majorat cu 10% în 2017

Miercuri 21 februarie 2018. Importatorul şi distribuitorul de produse pentru copii Superfood Company a raportat în 2017 afaceri de 21 mil. euro (97 mil. lei), în creştere cu aproape 10% faţă de anul precedent, când au fost raportate vânzări de 88 mil. lei (peste 19 mil. euro).

Vola.ro a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 6,5 milioane euro

Miercuri 21 februarie 2018. Agenţia de turism online Vola.ro a realizat o creştere de două cifre în anul 2017, ajungând la un volum de tranzacţii de 60,7 milioane de euro, în creştere cu 24% faţă de 2017, şi o cifră de afaceri de 6,65 milioane euro, în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

Orange a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

Miercuri 21 februarie 2018. Cifra de afaceri a companiei Orange România a fost anul trecut de 1,07 miliarde de euro, iar numărul clienţilor pentru serviciile mobile, fixe şi TV era de 10.623.000, informeză compania.

Brent Valmar, Porsche România: În 1998 provocarea era aceea de a ne extinde reţeaua. În 2018 vorbim despre maşini electrice, car sharing şi servicii digitale

Miercuri 21 februarie 2018. Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, a ajuns la finalul anului trecut la afaceri cumulate de peste 8 miliarde de euro în cei 20 de ani de activitate după ce în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 638 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei.

Gigi Becali a anunţat că Giovani şi Victor Becali s-au predat deja: Nu erau revoltaţi, erau pregătiţi

Marti 20 februarie 2018. Omul de afaceri Gigi Becali a anunţat, marţi seară, că Ioan şi Victor Becali s-au predat deja pentru a fi încarceraţi, în urma deciziilor de condamnare definitive primite în dosarul în care sunt acuzaţi au dat mită fostei judecătoare Geanina Terceanu pentru a fi achitaţi în dosarul Transferurilor.

Porsche România a avut anul trecut afaceri de 638 mil.euro din vânzarea mărcilor Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda, în creştere cu 16%

Marti 20 februarie 2018. Importatorul auto Porsche România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 638 milioane euro, în creştere cu 16%, în timp ce numărul total de autovehicule vândute s-a ridicat la 31.569, cu 13% mai multe decât în 2016, sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda.

ING România lansează o platformă digitală pentru antreprenori, care poate fi accesată şi de pe smartphone

Marti 20 februarie 2018. ING România lansează noua platformă digitală, ING Business, dedicată clienţilor Mid Corporate Banking, respectiv companii cu cifră de afaceri între 2 milioane şi 500 de milioane de lei.

Din vorbă-n vorbă cu… Marina Aristotel, managing director AVRA Aesthetic Institute: despre pictură, Australia şi business

Marti 20 februarie 2018. Institutul de estetică corporală şi facială AVRA Aesthetic Institute şi-a deschis porţile în anul 2017, pe strada Paris din centrul Capitalei, într-o clă­di­re care mai găzduieşte magazinul Malvensky şi restaurantul Maize, fiecare pe câte un etaj.

Familia Lazăr din Baia Mare va ajunge la 28 de magazine proprii de carne şi preparate

Marti 20 februarie 2018. Familia Lazăr din Baia Mare, care produce carne şi preparate din carne în sistem integrat, un business de 52 mil. euro în 2017, vrea să deschidă trei noi magazine anul acesta, ajungând astfel la un total de 28 de magazine proprii.

Aldi cumpără brandul de lactate maghiar Kokardas

Marti 20 februarie 2018. Divizia ungară a lanţului german de magazine de discount Aldi a achiziţionat marca Kokardas a producătorului ungar de lactate Alfoldi Tej, potrivit Budapest Business Journal.

Fondurile de hedging, forţate să-şi taie comisioanele pentru a atrage investitori

Marti 20 februarie 2018. Managerii de fonduri de hedging sunt obligaţi să ofere comisioane mai mici şi condiţii mai bune pentru a câştiga business nou în pofida performanţelor îmbunătăţite şi unei redresări modeste a influxurilor în 2017, scrie Financial Times.

Nu trageţi în pianist! Supravegherea prudenţială este diferită de supravegherea comportamentală

Luni 19 februarie 2018. De ceva vreme, Banca Naţională a României este supusă criticilor pentru faptul că, deşi are atribuţii de supraveghere a instituţiilor de credit, nu se implică în modul în care acestea îşi conduc afacerile în relaţia cu consumatorii. Acuzele se bazează pe asteptări ce sunt neîntemeiate.

Din vorbă-n vorbă cu… Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes: despre bijuterii cu însemnătate, business şi călătorii

Luni 19 februarie 2018. Alina Sudriu este absolventă a Facultăţii de Administrare a Afacerilor în Limba Engleză şi a programului de master - Strategic Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. Primul job l-a avut în 2006, imediat după terminarea facultăţii, în cadrul unei companii de produse electronice. Apoi, a mers către domeniul consultanţei imobiliare unde a rămas câţiva ani până când a decis că este momentul să facă primii paşi către antreprenoriat

Retailerul online de carte Libris.ro încheie 2017 cu o cifră de afaceri de 31,2 milioane lei

Luni 19 februarie 2018. Retailerul online de carte Libris.ro a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 31,2 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior, iar valoarea medie a unei comenzi a crescut cu 20% faţă de 2016, până la pragul de 70 lei, informează compania.

Americanii de la UPC trimit un român în Polonia. Robert Redeleanu devine şef peste operaţiuni de 1 mld. dolari

Luni 19 februarie 2018. Robert Redeleanu, care a condus în ultimii doi ani şi jumătate operaţiunile locale ale grupului american Liberty Global (LGI), cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, va prelua de la 1 aprilie poziţia de director ge­ne­ral al subsidiarei companiei din Polonia, păstrând şi coor­do­narea afacerilor din Ungaria - un business anual de aproape 1 mld. dolari cu peste 2,5 mi­lioane de clienţi.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017. Acţiunile scad însă cu 1,5%

Luni 19 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Hotelul Ritz-Carlton, închisoarea de lux a prinţilor saudiţi şi oamenilor de afaceri din Arabia Saudită, a fost redeschis publicului larg. Cum arată apartamentul de lux în care a stat prinţul miliardar care este unul din cei mai bogaţi oameni ai p

Duminica 18 februarie 2018. Hotelul Ritz-Carlton s-a redeschis publicului larg după ce autorităţile din capitala Arabiei Saudite, Riad, l-au folosit pe post de închisoare pentru miliardarii saudiţi, scrie The Wall Street Journal.

Povestea tânărului din Huşi care a transformat un magazin de 32 de metri pătraţi într-un business de un milion de euro

Sambata 17 februarie 2018. La 16 ani, Vlad Tofan devenea deja antreprenor prin deschiderea unui magazin pentru bărbaţi în oraşul natal, Huşi. A continuat să dezvolte afacerea în paralel cu studiile. Fără să cocheteze vreodată cu stabilitatea unui loc de muncă într-o multinaţională, a transformat micul magazin de 32 de metri pătraţi într-o afacere formată din atelier de producţie, showroom şi magazin online, care aduc venituri anuale de 1 milion de euro.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017

Vineri 16 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Compania farmaceutică Ropharma, afaceri de 490 mil. lei cu un profit de aproape 9 mil. lei în 2017

Vineri 16 februarie 2018. Ropharma (RPH), compania farmaceutică controlată de omul de afaceri Mihai Miron, a realizat în 2017 venituri din exploatare de 490,7 milioane lei, în creştere cu 4% faţă de 2016, şi a obţinut un profit de 8,94 milioane lei, cu 314.090 lei mai mult decât în 2016, echivalentul unei creşteri de 4%.

Robert Redeleanu va fi din aprilie CEO al UPC în Polonia şi Ungaria, un business de aproape 1 mld. $ pe an, cu peste 2,5 mil. de clienţi. Mihnea Rădulescu devine şef în România

Vineri 16 februarie 2018. Grupul american Liberty Global, cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, l-a promovat pe Robert Redeleanu într-un nou rol la nivelul operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est, de CEO al subsidiarei din Polonia cu păstrarea aceleiaşi funcţii şi pentru compania din Ungaria.

Grupul Teraplast a raportat afaceri de 427 mil. lei în 2017, plus 7% şi estimează dublarea veniturilor în 2018

Vineri 16 februarie 2018. Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor, care are listată la bursa românească societatea Teraplast (TRP), a raportat pentru 2017 afaceri de 427 mil. lei, plus 7% faţă de anul precedent, estimând pentru anul în curs afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Strategia de business a celui mai bogat om din lume: Compania lui Jeff Bezos le oferă angajaţilor 5.000 de dolari pentru a demisiona

Vineri 16 februarie 2018. Compania Amazon le oferă angajaţlor sume de până la 5.000 de dolari dacă sunt de accord să îşi dea demisia, potrivit Business Insider.

Fondul masiv de pensii al Californiei a pierdut 15 miliarde de dolari în furtuna de pe pieţe bursiere

Vineri 16 februarie 2018. Sistemul Public al Angajaţilor Pensionaţi din California (CalPERS), cel mai mare fond de pensii din Statele Unite a pierdut peste 15 miliarde de dolari în active în timpul scăderii violente a pieţelor bursiere din perioada 26 ianuarie-9 februarie, potrivit Business Insider.

Fabrica Barleta din Bacău şi-a crescut afacerile cu 19% şi a ajuns la 62 de milioane de lei

Vineri 16 februarie 2018. Compania din Bacău a trimis anul trecut la export 40% din producţie, iar restul pe piaţa locală. „Vrem să creştem mai mult pe piaţa locală.“

Procesatorii de carne rămân optimişti şi ţintesc afaceri mai mari cu minimum 7% deşi incertitudinile pun presiune pe consumator

Vineri 16 februarie 2018. ♦ Piaţa cărnii, evaluată la circa 3 mld. euro anual, consemnează în mod tradiţional un consum mai redus în ianuarie comparativ cu luna decembrie, lună în care galantarele rămân goale.

Lidl aduce la Bucureşti o divizie internaţională a grupului german

Vineri 16 februarie 2018. Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwarz, va aduce la Bucureşti anul acesta o divizie internaţională, iar aceasta va avea birourile în vechiul sediu al discounterului din proiectul Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu, potrivit datelor din piaţă.

Brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat împrumuturi de un miliard de euro în 2003-2017

Joi 15 februarie 2018. Kiwi Finance a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 13,25 milioane de lei, mai mare cu 21% faţă de 2016, intermediind credite de 562 de milioane de lei (+27%). De la înfiinţare (2003) până la sfârşitul lui 2017, creditele intermediate au depăşit un miliard de euro, a comunicat joi compania.

Rusia denunţă "ingerinţe" occidentale în scrutinul prezidenţial, ameninţând cu măsuri simetrice

Joi 15 februarie 2018. Rusia are dovezi privind "ingerinţe distructive" ale unor ţări occidentale în afacerile sale interne înaintea scrutinului prezidenţial din martie, anunţă Administraţia Vladimir Putin, avertizând că poate lansa "măsuri dure de contracarare".

Producătorul de aeronave IAR Braşov şi-a majorat afacerile cu 21% anul trecut, dar profitul a scăzut uşor

Joi 15 februarie 2018. Producătorul de aeronave IAR Braşov a înregistrat anul trecut afaceri de 185 milioane lei, în creştere cu 21%, şi un profit net de 11 milioane lei, în scădere de la 12,2 milioane lei în 2016, potrivit raportului financiar preliminar.

UPC România şi-a majorat anul trecut veniturile cu 6,5%, la 734 milioane lei, şi a ajuns la 2,4 milioane abonamente

Joi 15 februarie 2018. UPC România, parte a grupului Liberty Global, şi-a majorat anul trecut veniturile cu 6,5%, la 734 milioane lei, şi a ajuns la pragul de 2,4 milioane abonamente (RGU), înregistrând creşteri pe toate segmentele de business, determinate în principal de extinderea ariei de acoperire a serviciilor şi a ofertei de servicii.

Afacerile Adeplast au crescut anul trecut cu 20%, vânzările de pe piaţa internă fiind susţinute mai ales de proiectele rezidenţiale

Joi 15 februarie 2018. Producătorul de materiale de construcţii Adeplast, controlat de Marcel Bărbuţ, a înregistrat anul trecut afaceri de 92 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, 8% din venituri venind din exporturi.

Opinie Dragoş Radu, EY Law: GDPR poate genera un nou val de procese colective împotriva companiilor care au portofolii mari de clienţi persoane fizice

Joi 15 februarie 2018. Dincolo de o conştientizare a importanţei respectării şi asigurării drepturilor persoanelor vizate, interesul mărit faţă de prevederile GDPR a fost creat de sancţiunile usturătoare pe care noua lege le prevede. Concret, în funcţie de obligaţiile încălcate şi de gravitatea situaţiei, companiile riscă amenzi administrative de până la 20 de milioane euro sau de până la 4% din cifra de afaceri mondială totală, anuală, corespunzătoare exerciţiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare dintre acestea.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter