Stiri despre afaceri

 

Businessul din România are doar 130 de companii şi bănci cu afaceri de peste 1 miliard de lei

Miercuri 20 septembrie 2017. În economia locală au fost anul trecut 130 de companii şi bănci cu afaceri (veni­turi în cazul băncilor şi al com­paniilor de asigurări) de cel puţin un miliard de lei. Cei mai mari 130 de jucători din economie au împreună afaceri de 360 mld. lei în 2016, profituri de 20 de miliarde de lei (o marjă de 5,5%) şi pierderi de numai 2 miliarde de lei.

Din private banking în industria mezelurilor: Răzvan Furtună a plecat de la BCR, pentru a fi noul director financiar al Cris-Tim

Miercuri 20 septembrie 2017. Grupul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, controlat de antreprenorul Radu Timiş, l-a numit pe Răzvan Furtună, fost şef al departamentului de private banking din BCR, în funcţia de CFO (director financiar), arată datele de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Oana Barbu, Asbis: Vor fi schimbări şi consolidări majore pe piaţa de distribuţie IT&C în viitorii trei ani

Miercuri 20 septembrie 2017. Piaţa de distribuţie IT&C din România va trece cel mai probabil printr-o perioadă de consolidare în următorii trei ani, la fel cum s-a întâmplat şi în perioada anterioară, estimează Oana Barbu, care a preluat în urmă cu două luni poziţia de general manager al Asbis, numărul patru pe piaţa locală de distribuţie IT&C, cu afaceri de 209 mil. lei (47 mil. euro) anul trecut.

Dacă statul nu vrea, industriaşul Valer Blidar din Arad deschide pe cont propriu o şcoală tehnică de maiştri. "Din 100, am rămas cu doar patru în prezent, după ce au ieşit la pensie."

Marti 19 septembrie 2017. Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 61 milioane de lei anul trecut, a investit în deschiderea unei şcoli tehnice de maiştri, după ce în urmă cu doi ani a fondat o şcoală profesională pentru a-şi asigura forţa de muncă în fabrică.

Costuri ţinute la sange. Liderii din FMCG şi agricultură au de opt ori mai puţini angajaţi decat "omologii" polonezi

Marti 19 septembrie 2017. Cele mai mari cinci companii active în domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) şi cel al agriculturii din Romania aveau împreună anul trecut un business de 4,4 miliarde de euro, nivel situat peste cel al primilor cinci jucători din acelaşi domeniu din Ungaria sau Cehia, dar sub clasamentul celor mai mari cinci afaceri poloneze.

Eximtur Cluj: Valoarea medie a pachetului pentru litoral a fost de 760 de lei per turist în sezonul estival. Compania se îndreaptă spre afaceri de 54 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Agenţia de turism Eximtur a vandut vacanţe pe litoralul romanesc de peste 10 milioane de euro anul acesta, cu 8% mai mult faţă de anul precedent şi cu 42% peste nivelul din 2015.

Marii retaileri internaţionali se uită către reţeaua de magazine Oncos, care mai numără 12 unităţi faţă de 44 în anul intrării în insolvenţă

Marti 19 septembrie 2017. Afacerea Oncos, controlată de antreprenorul Vasile Onaca, a in­trat în insolvenţă în primă­va­ra lui 2014 la cererea pro­prie, compania invocând scă­de­rea puterii de cumpărare a românilor şi lip­sa unei finanţări corespunzătoare a businessului.

Un business românesc din segmentul vânzărilor directe trimite produse bio către toate ţările din UE

Marti 19 septembrie 2017. Life Care din Timişoara are un portofoliu de 300 de produse, 50 de angajaţi, 100 de colaboratori şi peste 45.000 de parteneri independenţi.

Romanian Business Leaders: Noul sistem de plată defalcată a TVA va crea blocaje financiare şi costuri de finanţare mai mari pentru firme, fără a rezolva evaziunea fiscală

Luni 18 septembrie 2017. Noul sistem de plată defalcată a TVA va bulversa major economia sănătoasă, pe a cărei bună funcţionare se bazează atât creşterea economică din 2018, cât şi viitorul buget de stat, şi nu va rezolva evaziunea fiscală, sunt de părere membrii organizaţiei non-profit Romanian Business Leaders.

Studiu: Tot mai mulţi manageri străini caută chirii de până în 1500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux

Luni 18 septembrie 2017. Cererea de locuinţe premium din partea chiriaşilor expaţi cu funcţii de middle management în multinaţionalele din noul pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca a crescut în acest an, criteriile esenţiale de căutare fiind proximitatea faţa de locul de muncă, bugetul de până în 1.000 euro/lună şi durata a contractului de închiriere de cel mult un an.

Circa 1,2 milioane de străini au vizitat România în primele şase luni, cheltuielile lor totalizând 2,6 mld.lei

Luni 18 septembrie 2017. Circa 1,2 milioane de turişti străini au ajuns în România în primele şase luni ale anului, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la 2,65 miliarde lei, principalul motiv al vizitei fiind afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii.

Multinaţionalele din IT ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri în UE. Inclusiv ministrul de finanţe român susţine propunerea

Luni 18 septembrie 2017. Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre ale UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale.

Furnizorul brazilian de soluţii soft pentru piaţa de comerţ electronic VTEX atacă piaţa românească şi vrea 20 de clienţi într-un an

Luni 18 septembrie 2017. VTEX a avut afaceri de 40 mil. dolari anul trecut, portofoliul de clienţi incluzând peste 2.000 de branduri de renume internaţional precum Whirlpool, Coca-Cola, Avon, L’Oréal sau Nesspreso.

Un producător din Teleorman investeşte 1,6 mil. euro într-o fabrică de îngheţată luată de la un italian

Luni 18 septembrie 2017. Petre Filip a preluat în urmă cu 17 ani o mică fabrică de lactate din judeţul Teleorman de la un om de afaceri italian şi după investiţii de 2,5 milioane de euro în businessul Comalat se pregăteşte de retehnologizarea fabricii şi de un nou pariu: producţia de îngheţată.

Cine este Hope Hicks, tânăra fără experienţă politică, denumită oficial în funcţia de director de comunicare la Casa Albă

Duminica 17 septembrie 2017. Hope Hicks, în vârstă de 28 de ani, a fost numită oficial de către preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în funcţia de director al departamentului de comunicare. Înainte de a se alătura campaniei lui Trump din anul 2016, aceasta nu a mai avut până atunci contact cu viaţa politică, potrivit Business Insider.

Afacere de familie, predată următoarei generaţii. Farmacia Ardealul, un business de 54 mil. lei, va fi preluată de copiii antreprenorului care a înfiinţat compania

Duminica 17 septembrie 2017. Farmacia Ardealul, un business înfiinţat în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ de către farmacistul Ilie Echim, va fi preluată de către copiii antre­prenorului, George Echim şi Anca Leureanu, care se implică deja de mai mulţi ani în dezvoltarea afacerii, într-un mediu în care vechile generaţii renunţă cu greu la businessul lor.

Creşte numărul de tinere antreprenoare tinere în România. ”Femeile tind să fie perfecţioniste, dar în business lucrul acesta poate constitui un dezavantaj.“

Duminica 17 septembrie 2017. Activitatea antreprenorială a femeilor din România a crescut cu 14% în 2017 faţă de anul 2014, în timp ce la nivel mondial creşterea a fost de 10%, potrivit celui mai recent raport al Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei. Mai bine stau acasă pe un şomaj de 250 de lei şi pe banii părinţilor. Generaţiei noi nu-i place să muncească"

Duminica 17 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

O fabrică din Haţeg în care lucrează 150 de angajaţi trimite melci pe piaţa franceză. „Investim în extinderea fabricii“

Sambata 16 septembrie 2017. Rolux, cel mai mare procesator de melci de pe plan local ca nivel al businessului, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 29,5 milioane de lei (6,5 mil. euro), dublu faţă de anul precedent.

Studiu: Creşte numărul de tinere antreprenoare în industria alimentară, retail, restaurante. „Femeile tind să fie perfecţioniste, dar în business lucrul acesta poate constitui un dezavantaj.“

Sambata 16 septembrie 2017. Activitatea antreprenorială a femeilor din România a crescut cu 14% în 2017 faţă de anul 2014, în timp ce la nivel mondial creşterea a fost de 10%, potrivit celui mai recent raport al Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Nemţii de la Karcher îl acuză pe fostul director general al Electroargeş de un ”comportament ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri”

Vineri 15 septembrie 2017. Compania germană Karcher, principalul partener de afaceri al firmei locale Electroargeş, susţine schimbarea directorului general al producătorului român de electrocasnice, Ion Gavrilă, pe care îl acuză într-o scrisoare de un comportament "ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată".

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei“

Vineri 15 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Joi 14 septembrie 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, a inaugurat un nou sediu la Iaşi, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas Iaşi, un spaţiu ce poate acomoda până la 200 de angajaţi şi capacitate suplimentară de până la 630 de angajaţi.

Agricola Băcau, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa pro­ce­să­rii cărnii, vinde 56% din producţie către retaileri. Magazinele proprii acoperă doar 2% din producţie

Joi 14 septembrie 2017. Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii din România, cu afaceri de aproape 151 mil. euro şi 2.895 de salariaţi în 2016, realizează 56% din vânzările de carne de pasăre, salmuri, semipreparte şi ouă prin intermediul lanţurilor de magazine de comerţ modern, doar 2% din producţie comercializându-se prin cele 35 de magazinele proprii, potrivit reprezentanţilor companiei.

Din vorbă-n vorbă cu … Malvina Cservenschi, despre Brâncuşi, New York şi despre viaţa de după business

Joi 14 septembrie 2017. Malvina Cservenschi, proprietarul şi designerul brandului de bijuterii Malvensky, a intrat în lumea antreprenoriatului în 2009 când a creat primele brăţări. A dorit să realizeze piese simple, dar de efect, cu un design care să aibă o semnificaţie, o poveste

În sfârşit, Iulian Dascălu atacă piaţa imobiliară din Bucureşti şi preia câteva clădiri de lângă Romexpo

Joi 14 septembrie 2017. Omul de afaceri Iulian Dascălu a preluat câteva clădiri secundare ale complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti în schimbul sumei de trei milioane de euro, printr-un contract de asociere între Romexpo şi compania Stoneberg, care face parte din grupul Iulius, fondat de Iulian Dascălu.

O jumătate dintre cele mai mari 400 de companii de software sunt din Bucureşti

Miercuri 13 septembrie 2017. Bucureştiul a atras aproape o jumătate din­tre cele mai mari 400 de companii de soft­ware din România, fiind astfel şi Capitala industriei locale de aplicaţii, la mare distanţă de ceilalţi „rivali” inclusiv din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al numărului de angajaţi.

Afacere de familie, predată următoarei generaţii. Farmacia Ardealul, un business de 54 mil. lei, va fi preluată de copiii antreprenorului care a înfiinţat compania

Miercuri 13 septembrie 2017. Farmacia Ardealul, un business înfiinţat în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ de către farmacistul Ilie Echim, va fi preluată de către copiii antre­prenorului, George Echim şi Anca Leureanu, care se implică deja de mai mulţi ani în dezvoltarea afacerii, într-un mediu în care vechile generaţii renunţă cu greu la businessul lor.

INS: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu peste 12% în primele şapte luni din 2017

Miercuri 13 septembrie 2017. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni din 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016 atât ca serie brută cu 12,4%, cât şi ca serie ajustată cu 13,9%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Furnizorul britanic de servicii de catering Compass merge spre afaceri de 100 mil. lei şi 1.200 de angajaţi în România. „Piaţa locală se maturizează”

Miercuri 13 septembrie 2017. „Avem în prezent în lo­caţiile noastre peste 36.000 de oaspeţi zilnic. În urma con­tractelor semnate re­cent, care presupun şi deschiderea unor noi locaţii, vom ajunge la finele acestui an să administrăm 65 de unităţi”, a declarat Evelina Năstăsescu, managing director al Eurest România, companie care şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 15 ani.

Grupul german dalli a produs la Timişoara detergenţi de 350 mil. lei. Fabrica preluată la finalul lui 2014 de la gigantul american P & G contribuie cu o treime la capacitatea totală de producţie a grupului german

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania Dalli Production România, care operează local o fabrică de detergenţi din Timişoara, a obţinut anul trecut, primul an întreg de funcţionare, afaceri de 352 mil. lei cu 200 de salariaţi. Compania a avut un profit de 5,5 mil. lei.

Brandul de lactate din lapte de capră Rupi încearcă să-şi facă loc în supermarketuri

Miercuri 13 septembrie 2017. Fabrica de lactate din lapte de capră Novalact din judeţul Călăraşi, care deţine brandul Rupi, mizează pe afaceri de peste 2,2 mil. lei (500.000 euro) în 2017, după ce în primăvara acestui an a mai adăugat un retailer pe lista principalilor clienţi: Auchan.

Noi birouri la orizont în Capitală. Omul de afaceri Ion Rădulea a început un proiect imobiliar mixt vizavi de Politehnică

Miercuri 13 septembrie 2017. Omul de afaceri Ion Rădulea, care controlează proiectul Sema Parc din vestul Capitalei, investeşte într-un proiect de birouri şi locuinţe pe o parte din terenul fostei platforme Pumac, pe care îl are în proprietate.

Fondatorii microberăriei Zăganu au deschis un bar cu 90 de locuri în Capitală

Marti 12 septembrie 2017. Microberăria Zăganu, cu afaceri de peste 3,4 milioane de lei anul trecut, a deschis recent un bar cu o capacitate de 90 de persoane pe Calea Victoriei din Capitală, proiect la care cei doi fondatori ai microberăriei au lucrat timp de circa patru ani.

Reţeaua de magazine a retailerului gorjean Succes Nic Com este relativ constantă, dar businessul este la jumătate

Luni 11 septembrie 2017. Succes Nic Com a intrat în pro­ce­dura insolvenţei în februarie 2015, iar de atunci, reprezentanţii so­cie­tăţii, împreună cu admi­nis­tratorul judiciar, au reuşit stabilizarea acti­vi­tăţii curente şi reapro­vi­zio­narea trep­tată a ma­gazinelor, spun oficialii CITR, ad­mi­­nis­tratorul judiciar al grupului din judeţul Gorj.

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de oameni lucrează în peste o mie de companii din 77 de parcuri industriale. „Este mai uşor să te dezvolţi atunci când faci parte dintr-un parc industrial, dintr-o strategie locală coordonată de a

Luni 11 septembrie 2017. În România există 77 de parcuri industriale, care sunt poziţionate în cele mai bogate judeţe din ţară după cifra de afaceri. În total, acestea au o suprafaţă totală de 3.104 de hectare şi un număr de peste 60.000 de angajaţi, conform infor­maţiilor de la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, Administraţiei Publice şi Fon­durilor Europene transmise la solicitarea ZF.

Kruk anunţă cel mai bun trimestru de recuperare a banilor

Luni 11 septembrie 2017. Grupul polonez Kruk a încheiat primul semestru cu un profit net de 236 milioane lei, în creştere cu 95%, avansul fiind susţinut de accelerarea puternică a afacerilor şi de rectificarea rezultatului raportat pe primul trimestru 2017, cu aproximativ 38 milioane lei.

Afacerile din industrie au crescut în perioada ianuarie-iulie cu 10,4%, după un plus de 13,4% pe zona extractivă şi de 10,3% pe cea prelucrătoare

Luni 11 septembrie 2017. Cifra de afaceri din industrie, pe piaţa internă şi externă, a crescut în perioada ianuarie-iulie cu 10,4%, după un plus de 13,4% în industria extractivă şi de 10,3% pe cea prelucrătoare, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică.

Unul dintre cei mai mari cablişti independenţi intră în afaceri cu energie

Luni 11 septembrie 2017. Compania TV Sat 2002, unul dintre cei mai mari jucători independenţi de pe piaţa de cablu, cu afaceri de 15,4 mil. lei anul trecut, a devenit acţionar minoritar în compania Restart Energy One, un furnizor integrat de energie electrică şi gaz, cu afaceri de 21 mil. lei anul trecut, conform unui docu­ment publicat în Monitorul Oficial.

Fitbit, gigantul care produce ceasuri inteligente, a depăşit aşteptările şi poate concura cu Apple pe piaţă

Duminica 10 septembrie 2017. Compania americană Fitbit, liderul global al pieţei de gadgeturi purtabile, cu afaceri de 2 mld. dolari în 2016, este gata să lanseze noul ceas inteligent Ionic.

King Digital testează un nou format de reclamă pentru Nestlé şi Visa, care îţi promite că vei dori mai multe reclame

Duminica 10 septembrie 2017. După 4 ani în care King Digital a evitat să introducă reclame în jocurile video de pe mobil deoarece le-au considerat prea invazive, le testează din nou dar într-un alt format. Analiştii de pe Wall Street consideră că mişcarea va genera profituri de 1 miliard de dolari până în 2010, potrivit Fox Business.

Bitcoin pe piaţa imobiliară: Un cuplu de miliardari vinde apartamente iar moneda de schimb este celebra criptomonedă

Duminica 10 septembrie 2017. Simbolul industriei de lenjerie, Michelle Mone, şi partenerul ei de viaţă, miliardarul Doug Barrowman, au iniţiat dezvoltarea unei proprietăţi imobiliare de lux în Dubai, în valoare de 327 de milioane de dolari, şi vor vinde apartamentele folosind Bitcoin drept monedă de schimb, potrivit Business Insider.

Lucruri pe care angajaţii liniilor aeriene le-ar spune pasagerilor dar nu au voie

Sambata 9 septembrie 2017. Business Insider a întrebat peste 80 de angajaţi ai liniilor aeriene, începând de la însoţitori de zbor, agenţi de la poarta de îmbarcare, angajaţi ai agenţiilor de bilete şi alţi lucrători în domeniul serviciilor aeriene, care sunt lucrurile pe care le-ar spune pasagerilor dar pe care nu au voie să le spună.

Tânărul care a refuzat oferte de la Facebook şi Uber pentru a începe propriul start-up, asta în timp ce se lupta cu cancerul

Sambata 9 septembrie 2017. Khallil Mangalji este un tânăr de 24 de ani care a reuşit să încheie o finanţare de 1,8 milioane de dolari pentru start-up-ul său. Este vorba de o afacere pe care tânărul a început-o acum doi ani de zile împreună cu trei colegi de ai săi de la colegiu, potrivit Business Insider.

Cum au reuşit monedele virtuale, speranţa investitorilor în lupta cu inflaţia, volatilitatea şi politica, să piardă 20 miliarde de dolari peste weekend

Sambata 9 septembrie 2017. Piaţa mondială a criptomonedei Bitcoin, cea mai populară monedă din lume, a suferit o scădere de 11% doar în câteva zile, după startul răsunător de la începutul anului, potrivit Business Insider. Luna trecută, moneda virtuală ajunsese la un maximum istoric de peste 4.000 de dolari americani.

Harta retailului alimentar din Europa Centrală şi de Est. Cei mai mari trei retaileri din România au afaceri de 4,6 mld. euro, de patru ori mai mici decât liderii polonezi

Vineri 8 septembrie 2017. Cei mai importanţi trei retaileri alimentari din România au avut anul trecut afaceri cumulate de 4,6 mld. euro, de patru ori mai mici decât liderii pieţei din Polonia, cea mai puternică economie din regiune şi o ţară cu o populaţie de două ori mai mare decât cea locală.

Artizanul expansiunii Mega Image preia conducerea Delhaize Belgia, business de 800 magazine şi 5 mld. euro

Vineri 8 septembrie 2017. Xavier Piesvaux, belgianul în vârstă de 50 de ani responsabil pentru transformarea retailerului Mega Image în cel mai extins lanţ de magazine din România până la plecarea sa în vara lui 2015 (acum Profi este lanţul cu cele mai multe unităţi), preia conducerea Delhaize Belgia.

După patru ani de insolvenţă, Dobrogea Grup, producătorul brandului Eugenia, mizează pe afaceri de 37 mil. euro

Vineri 8 septembrie 2017. Dobrogea Grup din Constanţa, unul dintre cei mai mari jucători din industria de morărit şi panificaţie, cu afaceri de circa 35 mil. euro în 2016, a încheiat la jumătatea acestui an procesul de reorganizare derulat în perioada 2013-2017 şi a ieşit de sub incidenţa legii insolvenţei.

Topul 20 de companii din industria jocurilor de noroc şi a pariurilor din România. Acţionarii sunt asunşi în căsuţe din Cipru

Vineri 8 septembrie 2017. Cele mai mari 20 de companii din industria pariurilor sportive au avut afaceri de 3,2 mld. de lei în anul 2016, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Diverta a deschis trei librării noi în acest an, ajungând la 30 de magazine, iar vânzările s-au majorat cu 20%. Investiţia în amenajarea unui magazin nou se ridică la 50.000 de euro

Joi 7 septembrie 2017. Diverta, lanţul de librării deţinut de omul de afaceri Radu Octavian, şi-a crescut afacerile cu 20% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului trecut, după ce a deschis trei librării noi, potrivit oficialilor companiei.

Poşta îşi caută CEO şi CFO privat. Condiţie obligatorie: Să aibă experienţă în conducerea unor companii cu afaceri de cel puţin 50 de milioane de euro anual

Joi 7 septembrie 2017. Poşta Română, cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care operează o reţea de circa 5.000 de oficii poştale, recrutează CEO şi CFO (director economic), potrivit unui anunţ de recrutare postat de headhunterul George Butunoiu.

Cel mai puternic uragan din Atlantic a distrus casa controversatului miliardar Richard Branson şi i-a devastat insula privată. El şi familia lui au scăpat cu viaţă pentru că s-au ascuns în cramă

Joi 7 septembrie 2017. Necker, insula privată a miliardarului Richard Branson, unul dintre cei mai admiraţi oameni de afaceri din Marea Britanie, a fost distrusă parţial în urma uraganului Irma.

Fan Courier, All View şi alte opt companii româneşti pe lista “1.000 de companii care inspiră Europa”, dezvoltat de bursa de la Londra

Joi 7 septembrie 2017. Zece companii antreprenoriale româneşti, cu afaceri cuprinse între 20-70 milioane de euro, sunt incluse de bursa de la Londra în raportul “1.000 de companii care inspiră Europa”, realizat anual. Niciuna din cele zece companii nu este listată în prezent la vreo bursă.

Asociaţia antreprenorilor români atrage atenţia: Modificarea în grabă a sistemului de pensii riscă să vulnerabilizeze România în faţa unei viitoare crize financiare

Joi 7 septembrie 2017. Romanian Business Leaders (RBL), organizaţia care reuneşte antreprenorii români, consideră că orice declaraţie publică vizând modificarea sistemului de pensii trebuie făcută cu responsabilitate şi într-un mod echilibrat, pentru că riscă să priveze antreprenorii locali de o sursă prin care îşi pot finanţa creşterea şi să vulnerabilizeze România.

Cluj: O carmangerie cu afaceri de 15 milioane de euro va folosi doar carne din România

Joi 7 septembrie 2017. Carmangeria Moldovan, o afacere de familie înfiinţată în anul 1994 lângă Cluj-Napoca, va folosi doar carne din România pentru produsele sale, renunţând la importuri. Proiectul se va finaliza la sfârşitului anului viitor, când brandul va deveni sută la sută românesc.

Producătorul de mobilă Aramis din Baia-Mare trece pragul de 1 miliard de lei. „Circa 98-99% din producţia Aramis Invest din Baia-Mare merge la export, principalul nostru client fiind Ikea.“

Joi 7 septembrie 2017. Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă din România, o afacere românească deţinută de antreprenorii Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, mizează pe afaceri de peste 1 mld. lei anul acesta, în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent.

Restaurantele pescăreşti de pe litoral lucrează şi cu marje de profit de 30%

Joi 7 septembrie 2017. Restauranele cu specific pescăresc sunt noile vedete în rândul unităţilor cu mâncare de pe litoralul românesc, cei mai mulţi clienţi vin cu rezervare făcută din timp dată fiind cererea mare, care explică şi evoluţia accelerată a afacerilor acestor restaurante.

Coface Top 500 Europa Centrală şi de Est. România nu are nicio companie în top 10, Dacia vine abia pe locul 14

Joi 7 septembrie 2017. România este reprezentată de 65 de firme în topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est şi ocupă locul al patrulea din totalul de 12 ţări din regiune analizate de Coface pentru a contura evoluţia businessurilor din aceste state.

ZF Live. Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă: Exporturile României în Australia au crescut cu 86% în 2016, până la 200 milioane de dolari SUA

Joi 7 septembrie 2017. Pentru companiile româneşti care ar dori să exporte în Australia şi Noua Zeelandă, relaţiile anterioare cu companii din Marea Britanie sau Germania ar însemna o uşă deschisă pe jumătate, a explicat Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

BMW face publice imagini cu noul model Mini electric. Cum arată maşina viitorului? Galerie FOTO

Miercuri 6 septembrie 2017. BMW a făcut publice imagini ale noului model Mini electric, care urmează să apară pe piaţă în 2019, înainte de Salonul Auto de la Frankfrut care se deschide publicului pe 16 septembrie, potrvit Business Insider.

Clienţii KLM pot primi pe WhatsApp informaţii despre zboruri şi pot contacta angajaţi din agenţiile operatorului aerian

Miercuri 6 septembrie 2017. WhatsApp şi KLM Royal Dutch Airlines au demarat un test unic pentru un nou serviciu pe WhatsApp, prin care compania aeriană oferă clienţilor săi din întreaga lume informaţii despre confirmarea rezervării, notificari de check-in, îmbarcare, actualizarea statusului de zbor şi răspunde la întrebări în 10 limbi diferite direct pe WhatsApp, prin intermediul aplicaţiei oficiale WhatsApp Business.

Studiu Coface: cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 6 septembrie 2017. Automobile Dacia se menţine în topul companiilor româneşti prezente în clasamentul celor mai mari 500 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est după cifra de afaceri, pe locul 13, urmată de OMV Petrom Marketing, locul 22, şi OMV Petrom, locul 31, potrivit topului realizat de Coface.

Industria de gaming locală a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari

Miercuri 6 septembrie 2017. Cele peste 80 de studiouri care activează în industria de gaming din România au înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016, arată un studiu realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România).

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, speră la afaceri de 178 de milioane de euro în 2017

Miercuri 6 septembrie 2017. Retailerul şi producătorul de mobilă Mobexpert, un business deţinut de antreprenorul Dan Şucu, mizează pe o creştere de cel puţin 10% a cifrei de afaceri în 2017, ajungând astfel la vânzări de peste 178 mil. euro.

Cei mai mari 400 de jucători din soft au peste 46.000 de angajaţi

Miercuri 6 septembrie 2017. Cele mai mari 400 de companii de software din România au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 10,42 mld. lei (2,32 mld. euro), în creştere cu 19,3% faţă de anul anterior.

Top 30 cei mai mari crescători de vaci de carne au cumulat afaceri de 74 mil. euro

Miercuri 6 septembrie 2017. Top 30 cei mai mari crescători de vaci de carne din România realizează 90% din valoarea întregului sector de creştere a bovinelor de carne, un sector în care anul trecut activau 303 jucători cu afaceri cumulate de 84 mil. euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Şase medici fac afaceri de 3,7 milioane de euro cu un spital privat specializat în intervenţii chirurgicale în Constanţa

Miercuri 6 septembrie 2017. Ovidius Clinical Hospital, un spital privat specializat pe intervenţii chi­rugicale, deschis în 2014 în Con­stanţa, a ajuns la afaceri de 16,3 mili­oane de lei (3,7 mil. euro) anul trecut, după doar trei ani de funcţio­nare, după cum arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Ce ţări menţin relaţii comerciale cu Coreea de Nord. Către ce putere economică face exporturi de 2.3 miliarde de dolari

Marti 5 septembrie 2017. După ce Coreea de Nord a susţinut că a testat o bombă cu hidrogen, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va opri relaţiile comerciale cu orice altă ţară care face afaceri cu Coreea de Nord, potrivit Fortune.

Afacerile Euroweb au crescut cu 20% în primul semestru, peste estimări

Marti 5 septembrie 2017. Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de comunicaţii şi IT pentru companii, parte a grupului Turk Telekom International, a înregistrat în primul semestru o creştere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2016.

Mihai Miron (Ropharma) intră în businessul imobiliar cu un proiect de 40 mil. euro la Iaşi

Marti 5 septembrie 2017. Mihai Miron, 56 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din industria farmaceutică, caută un coinvestitor din sfera dezvoltatorilor imobiliari pentru a construi un proiect de aproximativ 40 mil. euro la Iaşi.

Românii, înlocuiţi de nepalezi la munca în ferme. Dutch Trading, cel mai mare crescător de vaci de carne din România: „Aducem oameni din Nepal. Muncitorilor buni din România nu le place să lucreze în ferme“

Marti 5 septembrie 2017. Compania cu acţionariat olandez Dutch Trading Inter­national, cel mai ma­re crescător de bovine de carne din România, cu afaceri de 51,2 mil. lei (11 mil. euro) în 2016, şi-a adus forţă de muncă din Nepal pentru fer­­mele şi punctele de co­­lec­tare din ţa­ră, potrivit reprezen­tan­ţi­lor com­paniei.

Mihai Miron (Ropharma), unul dintre cei mai mari investitori din pharma, intră în businessul imobiliar cu un proiect de 40 de milioane de euro la Iaşi

Marti 5 septembrie 2017. Omul de afaceri Mihai Miron, 56 de ani, proprietarul companiei din industria medicamentelor Ropharma (Braşov), va începe anul viitor un proiect imobiliar la Iaşi cu o valoare de 39 de milioane de euro.

Cine câştigă din retail. Hipermarketurile „mănâncă“ 44% din comerţul modern cu doar 10% din magazine

Marti 5 septembrie 2017. Lanţurile de hipermarketuri au obţinut anul trecut afaceri cumulate pe piaţa locală de 21,4 mld. lei, respectiv 44% din totalul încasărilor din comerţul modern. Astfel, acest format „mănâncă“ aproape jumătate din tot comerţul modern deşi are doar 10% din totalul magazinelor, respectiv circa 190 de unităţi.

Şeful UniCredit spulberă zvonurile că banca şi-ar reduce prezenţa în regiune şi anunţă că are planuri de dezvoltare şi de creştere a business-ul în Europa Centrală şi de Est, divizie unde este inclusă România

Luni 4 septembrie 2017. Jean Pierre Mustier, noul CEO al UniCredit, a anunţat că grupul are intenţia să crească în Europa Centrală şi de Est, divizie care a adus peste 20% din profitul grupului la ultimele rezultate financiare.

Cea mai influentă persoană pentru industria bancară nu este un bancher. Cum conduce din umbră Warren Buffett cea mai controversată industrie

Luni 4 septembrie 2017. Cea mai importantă persoană pentru industria bancară americană este Warren Buffett, preşedintele şi CEO-ul firmei de investiţii Berkshire Hathaway, potrivit Business Insider.

Prima tranzacţie „cu greutate“ de pe piaţa mezelurilor: Familia libaneză El Solh cedează businessul Caroli unui grup cu afaceri de 4 mld. euro

Luni 4 septembrie 2017. Caroli Foods Group, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, un business de 96 mil. euro în 2016 deţinut de familia libaneză El Solh, a ajuns integral în proprietatea grupului mexican Sigma Alimentos, cu afaceri de 4,2 mld. euro.

Anuarul ZF „Cei mai mari jucători din IT şi telecom 2017“. Top 100 firme de soft: străinii au peste 70% din business şi angajaţi

Luni 4 septembrie 2017. Companiile controlate integral de multinaţionale sau antreprenori străini din top 100 cele mai mari firme de soft locale au înregistrat anul trecut un busi­ness de 5,47 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), şi aveau un număr mediu de 24.614 de angajaţi, ambii indicatori fiind de aproxi­mativ 3 ori mai mari în raport cu cei ai firmelor de soft care au în rândul acţio­narilor şi români (majoritari sau minoritari).

ZF Live. Viorica Lăudescu, manager naţional case Carrefour România: „Nu ne dorim o reducere de personal prin înfiinţarea caselor autonome“

Luni 4 septembrie 2017. Primele case autonome, unde clienţii îşi pot scana singuri produsele, nu reprezintă un pericol pentru casierele din cadrul marilor magazine, asigură managerul naţional case Carrefour România, Viorica Lăudescu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cel mai mare proiect de infrastructură din Europa: Noua linie de metrou Elizabeth Line valorează peste 16 miliarde de euro - Galerie foto

Duminica 3 septembrie 2017. Noua linie de metrou din Londra este construită în proporţie de 85%, conform site-ului oficial al proiectului. Proiectul masiv a costat 16 miliarde de euro şi se va intitula Elizabeth Line din momentul în care va fi inaugurat, potrivit Business Insider.

Noul business prin care saudiţii vor să facă bani, după ce veniturile din petrol au început să se prăbuşească

Duminica 3 septembrie 2017. Arabia Saudită cheltuie 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea zonei Mecca, construind cel mai mare hotel din lume, în contextul în care veniturile din activităţile petroliere şi petrochimice se reduc, pe fondul preţului scăzut al petrolului, potrivit The Economist.

Macron se ridică victorios pe ruinele fabricilor, însă fantomele industriei franceze s-au întors să-l bântuie

Sambata 2 septembrie 2017. În timp ce planul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, este de a transforma Franţa într-un „start-up nation” şi de a reinventa economia ţării prin business, sute de mii de oameni, din sectorul industrial, îşi fac griji că vor fi daţi uitării, cu prea multe rate la bancă, cu prea puţin timp şi cu posibilităţi prea limitate pentru a-şi reinventa direcţia profesională, potrivit Bloomberg.

Catacombele din spatele brandului pe care fiecare dintre noi îl ţine în buzunar: o poveste despre corupţie, nepotism şi stalinism sud- coreean perfecţionat pentru lumea de business

Sambata 2 septembrie 2017. Conglomeratul Samsung, format din 60 de companii interconectate, are un istoric demn de ecranizare, fiind cea mai profitabilă companie din domeniul tehnologic, cu un profit net de 9.9 miliarde de dolari raportat în ultimul trimestru. O poveste despre nepotism, corupţie şi stalinism modern, cu un moştenitor al imperiului condamnat la 5 ani de închisoare, produse care explodează şi cu proteste de amploare generate la nivel mondial, compania îşi consolidează poziţia de lider în domeniu, înregistrând anual vânzări de miliarde de dolari, reiese dintr-o analiză realizată de Bloomberg Businessweek.

Trei afaceri pornite în urmă cu mai bine de 1.000 de ani, care încă mai funcţionează

Vineri 1 septembrie 2017. Un hotel din Japonia, un restaurant din Austria şi un bar din Irlanda sunt trei dintre cele mai vechi afaceri din lume, care încă mai funcţionează, având în spate o istorie de peste un mileniu, scrie Business Insider.

MAE a deschis o pagină web pentru oportunităţile de angajare în instituţiile europene

Vineri 1 septembrie 2017. Ministul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat, vineri, că a fost lansată o secţiune pe site-ul afacerieuropene.mae.ro care va fi dedicată oportunităţilor de angajare la nivelul instituţiilor europene.

Onno Rombouts, şeful Heineken România: Suntem prezenţi cu cel puţin un brand în 90% din magazinele şi localurile din România

Vineri 1 septembrie 2017. Grupul olandez Heineken are în portofoliul local circa 20 de branduri de bere şi cidru, precum Strongbow, Ciuc, Silva sau Neumarkt. Compania este al doilea jucător de pe piaţa de bere din România, cu afaceri de 1,2 miliarde de lei anul trecut.

Farmacist din Piatra Neamţ: „Omul este cel mai important capital dintr-o firmă“

Vineri 1 septembrie 2017. Farmacia Ardealul, o afacere de familie înfiinţată în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ, a înregistrat anul trecut afaceri de 54 de milioane de lei, în creştere cu circa 10% faţă de 2015, iar acţionarii aşteaptă să depăşească pragul de 60 de milioane de lei anul acesta, cu 180 de angajaţi.

Miliardul lui Papalekas: Globalworth a ajuns la un portofoliu de 1 mld. euro în România

Vineri 1 septembrie 2017. Fondul de investiţii în real estate Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, şi-a majorat valoarea portofoliului până la 1,04 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an. Suma reprezintă valoarea activelor pe care compania le are în România şi care însumează peste 435.000 de metri pătraţi.

Warren Buffett, legenda invesiţiilor, a împlinit 87 de ani, iar „Oracolul din Omaha” încă schimbă modul de a face business

Joi 31 august 2017. Warren Edward Veirdo Buffett, cunoscut drept „Oracolul din Omaha”, a împlinit 87 de ani, dar rămâne la fel de prolific ca întotdeauna.

FIC: Introducerea noului sistem de plată defalcată a TVA va genera blocaje operaţionale majore în activitatea companiilor

Joi 31 august 2017. Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră că introducerea cu titlu obligatoriu a plăţii defalcate la TVA de la 1 ianuarie 2018 va avea un impact deosebit de grav asupra mediului de afaceri, atât asupra IMM-urilor cât şi asupra marilor companii.

Papalekas a cucerit miliardul. Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a ajuns la un portofoliu de peste 1 mld. euro din proprietăţile pe care le are în România

Joi 31 august 2017. Fondul de investiţii în real-estate Globalworth, deţinut de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a depăşit valoarea de 1 miliard de euro în primul semestru. Valoarea totală a activelor imobilizate ale Globalworth este în prezent de 1,04 miliarde de euro, în creştere cu circa şapte procente faţă de sfârşitul anului trecut.

Superbet a vândut unor investitori români obligaţiuni de 9,6 mil. lei la o dobândă de 12%. Banii vor merge la dezvoltarea afacerii - agenţii noi de pariuri, cât şi pentru impulsionarea business-ului online

Joi 31 august 2017. Superbet Betting&Gaming, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, a vândut unor investitori români obligaţiuni de 9,6 milioane de lei cu scadenţa în 2020 la o dobândă de 12% pe an, iar în următorii ani această emisiunea de obligaţiuni ar putea fi listată la BVB, potrivit companiei.

Coface: 180 de companii cu afaceri de peste un milion de euro au intrat în insolvenţă în primul semestru

Miercuri 30 august 2017. Chiar dacă numărul insolvenţelor companiilor în primul semestru se ridică la 4.442, nivel similar cu cel de anul trecut, numărul societăţilor cu afaceri de peste un milion de euro care au intrat în insolvenţă în intervalul menţionat a crescut cu aproximativ 20%, ajungând la 180 de firme, potrivit datelor raportate de Coface.

Companiile străine se revoltă împotriva Guvernului: Firmele cu capital german sunt nemulţumite de stabilitatea juridică, infrastructură şi Guvern

Miercuri 30 august 2017. România oferă încă oportunităţi bune de afaceri, dar, pentru continuarea investiţiilor străine şi crearea de locuri de muncă, companiile au nevoie de un mediu economic stabil, de stabilitate juridică, de o infrastructură bine dezvoltată şi un sistem educaţional funcţional.

Un antreprenor cu afaceri în entertainment ridică o clădire de birouri lângă mallul Promenada

Miercuri 30 august 2017. Omul de afaceri Dorian Ciubuc, cunoscut pentru businessurile sale în domeniul entertainmentului, ridică o clădire de birouri lângă mallul Promenada. Investiţia este de 5-7 mil. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza investiţiilor similare din domeniu.

Doar 18 companii IT&C au afaceri de peste 100 milioane de euro

Miercuri 30 august 2017. Doar 18 dintre cele mai mari 1.500 companii locale IT&C au afaceri anuale de peste 100 mil. euro şi numai 9 dintre aceste firme au în­registrat în 2016 un profit net de peste 10 milioane de euro, con­form datelor din Anua­rul ZF „Cei mai mari jucători din IT şi telecom 2017“, care a fost lansat pe piaţă în această lună.

Celina Condorovici, brand managerul care a crescut mărcile Albalact, este noul director de marketing al Prefera Foods, business controlat de Raul Ciurtin

Miercuri 30 august 2017. Prefera Foods este un business construit de la zero de Raul Ciurtin, antreprenorul care a vândut Albalact către gigantul francez Lactalis.

VIDEO ZF Live. Cristian Logofătu, Bittnet Systems: Vrem să strângem 600.000 de euro de la bursă pentru achiziţia Gecad Net printr-o emisiune de obligaţiuni

Miercuri 30 august 2017. Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT şi prima companie listată la bursa românească, va achiziţiona Gecad Net, o companie cu afaceri de circa 5 milioane de euro, într-o tranzacţie de 600.000 de euro, spune Cristian Logofătu, co-fondator şi acţionar al Bittnet, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Paradoxul din sănătate. Străzile sunt împânzite de laboratoare medicale şi centre de recoltare, dar pacienţii găsesc greu locuri cu bilete de trimitere

Marti 29 august 2017. Afacerile laboratoarelor medicale au avut o evoluţie accelerată în ultimii şase ani pe piaţa locală, iar unii operatori şi-au triplat cifra de afaceri în perioada 2011-2016 şi au atins marje de profit chiar şi de 15%, după cum arată rezultatele publicate de companii.

Familia Cotoi din Reghin face 9 mil. euro pe an din mobilier tapiţat. „Vindem 80% din producţie pe piaţa internă şi în magazinele partenere."

Marti 29 august 2017. Producătorul de mobiler tapiţat Mobila Dalin, un business fondat acum 25 de ani de familia Cotoi, mizează anul acesta pe afaceri de circa 8,7 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de 2016, potrivit reprezentanţilor companiei.

​Bog'Art construieşte proiectul de birouri de 47.000 de mp al grupului Renault

Luni 28 august 2017. Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, va construi sediul unic al grupului Renault în Bucureşti, amplasat pe o suprafaţă de 47.000 de mp, care va reuni toate activităţile grupului la Bucureşti.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter