Stiri despre afaceri

 

După ce a fost preluat din insolvenţă de un investitor neamţ, producătorul de vagoane Astra Rail din Arad a ajuns la 160 mil. euro

Marti 25 aprilie 2017. Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, ce controlează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag (Caracal) şi Meva (Turnu Severin), cu un istoric de peste 100 de ani în producţie, a finalizat anul trecut cu afaceri de 704 milioane de lei (160 mil. euro), în creştere cu 15,5% faţă de anul anterior.

Grecii de la Olympus atacă podiumul pe piaţa de 1 mld. euro a lactatelor

Marti 25 aprilie 2017. Fabrica de Lapte Braşov, filiala locală a grupului elen Olympus şi producătorul lactatelor Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul prece­dent, conform companiei.

Consiliul de administraţie al Telekom România discută marţi despre planul de reorganizare al grupului şi ar putea prezenta o nouă organigramă

Luni 24 aprilie 2017. Consiliile de administraţie ale principalelor companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România, un business de 1 miliard de euro pe an, se vor reuni în dimineaţa zilei de marţi, 25 aprilie, pentru a avea o nouă discuţie despre planul de reorganizare al grupului, în cadrul căreia ar putea fi prezentată inclusiv o nouă organigramă care ar urma să contribuie, odată ce aceasta este aprobată şi apoi implementată - potrivit echipei de top management, la eficientizarea activităţii fostelor companii Cosmote şi Romtelecom.

Businessul IT Smart Distribution a avansat anul trecut cu 11% la 125 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Compania locală IT Smart Distribution, specializată în distribuţia de echipamente şi soluţii software, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 124,6 mil. lei (27,7 mil. euro), în creştere cu 10,8% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de societate.

Afacerile Network One Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C, au crescut în 2016 cu 7% la 994 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Network One Distribution (NOD), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 993,6 mil. lei (221,3 mil. euro), în creştere cu 6,7% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de companie.

Chinezii de la TP-Link şi-au majorat anul trecut afacerile pe plan local cu peste 20%, la 40 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Businessul TP-Link, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de reţelistică la nivel mondial, a crescut anul trecut pe plan local cu circa 22%, cifra de afaceri netă a companiei chineze apropiindu-se astfel de 40 milioane de lei, în condiţiile în care piaţa de profil din România s-a menţinut stabilă.

Florin Şandor, vicepreşedinte Intesa Sanpaolo: Primul profit, în 2016, după şase ani de pierderi. „Rămânem în România“

Luni 24 aprilie 2017. Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, s-a concentrat de anul trecut pe zona de corporate şi IMM, iar Florin Şandor, vicepreşedintele băncii, spune că businessul este în creştere şi că banca îşi va continua activitatea în România.

Topul celor mai mari angajatori din domeniul producţiei de băuturi. În criză au fost concediaţi peste 2.000 de angajaţi

Duminica 23 aprilie 2017. Romaqua Group, una dintre cele mai mari afaceri româneşti, a fost anul trecut cel mai mare angajator din sectorul producţiei de băuturi, având la finalul anului trecut aproape 2.000 de salariaţi, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Tot ce trebuie să ştii despre una dintre cele mai spectaculoase ţări arabe înainte să-ţi planifici următoarea vacanţă. Galerie FOTO

Duminica 23 aprilie 2017. Ministerul Turismului din Oman, ţară situată între Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Yemen, şi-a anunţat recent planul de dezvoltare a industriei turismului, ceea ce va aduce o sumă importantă de bani ţării, scrie Business Insider.

Knight Frank: În primul trimestru, cererea de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 100.000 metri pătraţi

Vineri 21 aprilie 2017. Tranzacţiile din Bucureşti în primele trei luni ale anului au dus cererea pentru spaţii noi de birouri la 97.300 metri pătraţi, din care 9.550 metri pătraţi s-au livrat prin două proiecte în Central Business District (CBD) – zona de business din centrul Bu­cureştiului, arată o analiză realizată de Knight Frank.

Trei dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale româneşti au ieşit cu investiţii de la zero în afara graniţelor

Vineri 21 aprilie 2017. Distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque, controlat de Cezar Rapotan, constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia sau com­pania de transport Blue Air - Airline Management Solutions, de­ţi­nută de patru antreprenori români, sunt trei dintre afacerile antrepre­no­riale locale care au avut curaj să iasă peste graniţe, pornind business în afara ţării.

Concurenţa aprobă preluarea producătorului de preforme Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA

Vineri 21 aprilie 2017. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

Afacerile Aerostar Bacău au crescut cu 8% în 2016, la 356 mil. lei

Vineri 21 aprilie 2017. Producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău (ARS) a raportat pentru 2016 afaceri de 356,2 mil. lei, în creştere cu 8% faţă de rezultatele obţinute în anul anterior şi un profit net de 56,4 mil. lei, faţă de 52,2 mil. lei în 2015.

Un distribuitor de băuturi din Harghita cu afaceri de 75 mil. €: „Angajaţii primesc oferte mai bune de lucru în străinătate şi pleacă“

Vineri 21 aprilie 2017. Compania Amigo & Intercost din judeţul Harghita a ajuns anul trecut la 724 de salariaţi, cu 100 mai mult decât în 2015, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimii şase ani.

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Vineri 21 aprilie 2017. Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

Afacerile Dent Estet au crescut cu 20% în 2016, la 6,8 mil. euro

Joi 20 aprilie 2017. Grupul de clinici Dent Estet, lider de piaţă în domeniul serviciilor de medicină dentară, controlat de MedLife, a înregistrat anul trecut afaceri de 6,8 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de rezultatele financiare obţinute în 2015.

Raluca Pârvu, BPI Group: Sunt multe companii cu fluctuaţie mare de personal care nu reuşesc să găsească soluţii

Miercuri 19 aprilie 2017. Piaţa muncii dispune de foarte multe joburi disponibile atât pentru personalul slab ca­li­fi­cat, cât şi pentru oamenii cu calificări înalte, doar că aceste noi angajări se fac nu­mai în anumite zone ale ţării, unde există investiţii, a declarat Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group.

Dan Ştefănescu, proprietar Gersim: Pe la mesele din cafenele şi la frizer a început să se discute iar despre vânzări imobiliare din stadiu de proiect şi acest lucru nu este pe gustul meu

Miercuri 19 aprilie 2017. Lista noastră de priorităţi a inclus şi afacerile imobiliare, însă am decis ca în acest an să închidem ultimele proiecte şi apoi să ne retragem, a spus Dan Ştefănescu, CEO şi proprietar al Gersim, firmă activă pe zona de distribuţie a telefoanelor mobile.

Magazinele Praktiker au înregistrat vânzări mai mari cu 3% în 2016

Miercuri 19 aprilie 2017. Retailerul de bricolaj Praktiker a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de peste 3% faţă de 2015, iar afacerile companiei s-au ridicat la 137 milioane de euro, un nivel similar anului 2015.

Procesatorul de carne şi lapte Cris-Tim, afaceri cu 12% mai mari în T1 2017. „Creşterea din primul trimestru a fost în linie cu ceea ce ne-am bugetat, deşi a fost un început de an atipic.”

Miercuri 19 aprilie 2017. Cris-Tim, unul dintre cele mai mari grupuri din industria alimentară locală, a finalizat primul trimestru cu o creştere a cifrei de afaceri de 12% faţă de perioada similară a anului precedent, avansul fiind în linie cu bugetul producătorului.

Furnizorul brazilian de servicii IT Stefanini: Anul acesta ajungem la 1.800 de angajaţi în România

Miercuri 19 aprilie 2017. Furnizorul brazilian de servicii IT Stefainini IT Solutions, cu afaceri de un miliard de dolari la nivel global, are în plan să-şi crească numărul de angajaţi de pe plan local cu încă 200-300 de persoane anul acesta, urmând să ajungă astfel la o echipă de aproape 1.800 de persoane în România.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri: Grupul german B Braun investeşte 120 mil. euro într-o fabrică de soluţii perfuzabile în Timiş. „Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia.“

Miercuri 19 aprilie 2017. Grupul german B Braun, cu afaceri de 6,4 miliarde de euro, care deţine mai multe divizii pe piaţa locală, va investi 120 de milioane de euro într-o fabrică în judeţul Timiş în care se vor produce soluţii perfuzabile, potrivit lui Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

ZF Live. Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels: În următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor investi în alte companii. „Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin.”

Marti 18 aprilie 2017. România ar putea avea în următorii cinci ani primele fonduri româneşti de investiţii care să contribuie la afaceri aflate la început de drum, este de părere Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels, o piaţă evaluată la circa zece milioane de euro.

Restructurările din industria băuturilor au ajuns la final: cei mai mari jucători şi-au întregit echipele după ce în criză au renunţat la aproape 2.000 de angajaţi

Marti 18 aprilie 2017. Romaqua Group, una dintre cele mai mari afaceri româneşti, a fost anul trecut cel mai mare angajator din sectorul producţiei de băuturi, având la finalul anului trecut aproape 2.000 de salariaţi, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Contribuabilii cu cifră de afaceri de sub 220.000 lei nu mai trebuie să depună Declaraţiile 392A şi 392B

Contribuabilii cu cifră de afaceri de sub 220.000 lei nu mai trebuie să depună Declaraţiile 392A şi 392BMarti 21 februarie 2017. Contribuabilii neînregistraţi sau înregistraţi în scopuri de TVA şi a căror cifră de afaceri este inferioară sumei de 220.000 lei nu mai au obligaţia de a depune Formularele 392A şi 392B, conform unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Despre dress code-uri cu antreprenorul care a dechis unul dintre primele ateliere de croitorie privată din România: La o petrecere eram jumătate spioni britanici care urmăreau jumătate de supermani. A fost amuzant

Joi 27 octombrie 2016. Marius Dan s-a gândit în 2010 că nu ar fi rău deloc dacă şi-ar face propriul său atelier prin care să aducă în România conceptul britanic de croitorie privată. Cu multă migală, ideea s-a transformat în sute de costume realizate pentru fel şi fel de clienţi, Tudor. Personal Tailor fiind azi una dintre cele mai trainice „ţesături“ din acest domeniu. Marius Dan, dincolo de seriozitatea cu care şi-a construit businessul, se dovedeşte a fi însă un antreprenor ieşit din tipare, combinând liniile clasice ale croitoriei britanice cu mult umor personal.

TypingDNA ia bani de la Gecad Ventures şi business-angels români

Joi 27 octombrie 2016. TypingDNA, un start-up local care lucrează la dez­vol­tarea unor produse în domeniul securităţii digitale şi al inte­li­genţei artificiale, a luat o finanţare de la fondul de investiţii Gecad Ventures şi de la un grup de investitori şi busi­ness-angels locali.

Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcţionează“

Joi 27 octombrie 2016. Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

Lupta pentru angajaţi în Timişoara se mută în clădirile de birouri. Dezvoltatorul unui proiect de birouri de 30 mil. euro: Nu avem de unde să luăm oameni. Degeaba avem contracte mari

Miercuri 26 octombrie 2016. Omul de afaceri Virgil Torno­reanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group, dar şi resellerul Apple Vox Store şi firma de software Vox FileMaker Solution, toate în Timişoara, spune că cea mai mare problemă pe care o întâlneşte este lipsa forţei de muncă în zonă, motiv pentru care, pentru a păstra IT-iştii, le oferă acestora salarii şi condiţii de lucru similare cu cele din Austria.

Cine este miliardarul elveţian care a cumpărat clinicile Hiperdia

Miercuri 26 octombrie 2016. Ernesto Bertarelli, cel mai bogat om din Elveţia, cu o avere estimată de Forbes la 8,6 miliarde de dolari, se află în spatele uneia dintre cele mai mari afaceri din industria medicală locală - Affidea – care a semnat astăzi un acord de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, specializate în servicii de imagistică medical. Aceasta este treia tranzacţie realizată de grup în ultimele 15 luni, într-o strategie de extindere a afacerii începută odată cu o campanie de rebranding demarată în 2015.

Stăpânii pompelor. Cei patru care controlează comerţul cu carburanţi şi-au conservat afacerile, iar costurile mai mici au dus la profituri record

Miercuri 26 octombrie 2016. Comerţul cu carburanţi trece printr-o perioadă susţinută de revenire, primul semestru al anului venind cu o creştere în volume de circa 5-6% la nivel de piaţă. Scăderea preţurilor la pompe a realimentat apetitul românilor pentru călătorii, dar s-a tradus şi în costuri mai mici de aprovizionare pentru companiile petroliere, care, deşi nu au bifat creşteri ale afacerilor, au terminat primele şase luni ale anului cu profituri mai mari.

Afacerile celor mai dinamice companii antreprenoriale au crescut cu 11% în ultimul an

Miercuri 26 octombrie 2016. Un număr de 2.900 de companii cu acţionariat privat local au fost analizate în cadrul proiectului „Campioni în business”, prin care este răsplătită performanţa rezultatelor financiare ale celor mai dinamice companii locale.

Adeplast: creştere de 17% în primele nouă luni. Avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea

Miercuri 26 octombrie 2016. Producătorul de materiale de construcţii AdePlast a înregistrat la finele lunii septembrie o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, arată un comunicat al companiei.

Compania de curierat DPD a avut afaceri mai mari cu 27% în primele nouă luni

Miercuri 26 octombrie 2016. DPD România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, a avut în primele nouă luni ale anului o creştere a cifrei de afaceri de 27% faţă de perioada similară a anului trecut. Evoluţia cifrei de afaceri a fost susţinută de o creştere a volumului de expediţii cu 36% în primele nouă luni.

Astra Vagoane Călători Arad: A dispărut resursa umană pentru industria românească

Miercuri 26 octombrie 2016. Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Că­lători din Arad, cu afaceri de 96 mil. lei (22 mil. euro), pre­gă­teşte în acest an 140 de tineri pentru me­seriile de su­dori, electricieni, lă­că­tuşi şi altele în cadrul şcolii pro­fe­sio­nale pe ca­re a înfiinţat-o anul trecut, prin ca­re încearcă să îşi asigure forţa de muncă în fabrica pe care o conduce.

Nemţii de la Rewe renunţă la al treilea brand pe piaţa românească şi mai păstrează doar Penny Market. Întâi grupul a renunţat la Selgros, apoi la Billa prin vânzarea către rivali, iar până la finalul anului va închide magazinele XXL Mega D

Marti 25 octombrie 2016. Grupul german a renunţat iniţial la businessul Selgros, pe care l-a vândut într-o tranzacţie internaţională. Apoi a vândut magazinele Billa din România către Carrefour în decembrie 2015. La finalul anului acesta retailerul va închide şi cele opt magazine XXL Mega Discount, brandul urmând să dispară. Două dintre magazine, cele din Galaţi şi Sibiu, vor fi scoase la vân­za­re, iar celelalte şase vor fi transfor­ma­te în Penny Market, potrivit datelor ZF.

Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba speră la afaceri de 2 mil. euro. „Nu mai cumpără nimeni pentru că vede o etichetă lucioasă, sclipitoare şi gata, dă 40 de lei pe kilogram.“

Marti 25 octombrie 2016. Compania Binal Mob din judeţul Alba, cu activităţi în producţia de brân­zeturi şi alte produse lactate, mi­zează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 2 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa. Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar

Luni 24 octombrie 2016. Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

Zitec estimează o creştere cu 25% a veniturilor din marketingul online până la finele anului. "Mediul online poate ajunge să reprezinte o parte semnificativă dintr-un business"

Luni 24 octombrie 2016. Compania Zitec, specializată în dezvoltarea de aplicaţii online, estimează pentru acest an o creştere cu 25% a veniturilor generate de serviciile de marketing online.

Controlul dur al costurilor dublează profitul net al MOL România în primele şase luni. Afacerile au rămas constante

Luni 24 octombrie 2016. MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, şi-a menţinut afacerile în primul semestru al anului, evoluţia businessului reflectând fidel tendinţa de creştere a consumului de carburanţi suprapusă cu scăderea preţurilor medii faţă de perioada similară a anului trecut. Controlul mai dur al costurilor a dublat însă profitul companiei, care anul acesta a intrat pe podiumul pieţei petroliere devansându-i pe ruşii de la Lukoil, potrivit propriilor informaţii.

AT&T sare la afaceri de aproape 200 mil. € pe an în România după achiziţia Time Warner

Luni 24 octombrie 2016. Colosul american AT&T, unul dintre cei mai mari jucători glo­bali din industria de telecomunicaţii, va sări la un business de aproape 200 mil. euro pe an în România de la aproximativ 5 mil. euro în prezent, odată cu achiziţia la nivel global a gigan­tului media Time Warner.

ZF Live. Magda Ropotan, consultant în inovaţie: Companiile s-au birocratizat atât de mult, încât sabotează inovaţia

Luni 24 octombrie 2016. Factorii care împiedică marile com­pa­nii să inoveze sunt birocraţia, dar şi lipsa unor mecanisme puse la punct astfel încât o idee „proaspătă“ să poată fi dusă la capăt şi să creeze un anumit produs sau un model de business dorit, a spus la ZF Live Magda Ropotan, con­sultant în inovaţie.

Cum arată topul celor mai mari companii anteprenoriale româneşti din judeţele Galaţi şi Brăila în 2015

Sambata 22 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

​Cum îşi răsplătesc companiile angajaţii sau partenerii de afaceri: cu vacanţe în Caraibe, Asia sau Australia. Cel mai scump pachet de vacanţă a costat peste 200.000 de euro

Sambata 22 octombrie 2016. Cererea pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri a crescut cu o treime în 2016, faţă de anul trecut, ca destinaţii fiind preferate insulele din zona Caraibe, Asia, Australia, la un buget mai mare cu 15-20% faţă de 2015, conform agenţiei de turism Paralela 45.

Cum arată afacerile celor mai mari cinci retaileri în prima parte a anului. Kaufland rămâne lider şi conduce detaşat

Sambata 22 octombrie 2016. Cei mai mari cinci jucători din comerţul modern local şi-au majorat în prima parte a anului afacerile, avansul postat de fiecare reţea variind între 2% şi aproape 18%. În aceeaşi perioadă, consumul a înregistrat o creştere de 18% în serie brută, potrivit datelor INS.

Adio QWERTY, bine aţi venit, Emoji! Apple va lansa un laptop care suportă orice fel de simboluri speciale

Sambata 22 octombrie 2016. Apple şi-a unit forţele cu un start-up australian, iar acum încearcă să înlocuiască tastatura clasică QWERTY cu o nouă invenţie proprie, potrivit Business Insider.

Sonia Năstase, Nespresso: Ne gândim la extinderea brandului în ţară. Gigantul elveţian Nestlé a deschis primul Nespresso Boutique din România în august anul trecut

Sambata 22 octombrie 2016. Nespresso România, divizie a com­paniei din industria dul­ciurilor şi cafelei Nestlé Ro­mânia cu afaceri de peste 150 mil. euro anual, ar putea ex­tinde brandul de buticuri cu cafea şi aparate profesionale în ţară în următorii ani.

„Cine vrea o ţară puternică şi bogată să sprijine antreprenorii şi dezvoltarea tinerilor”

Sambata 22 octombrie 2016. Afacerile de familie din Europa, care creează 60 de milioane de locuri de muncă, susţin dezvoltarea economiei pentru că ajută statele să oprească exodul angajaţilor către pieţele de muncă din străinătate, potrivit Prinţului Heinrich von und zu Liechtenstein, profesor de finanţe, prezent la conferinţa organizată de Family Business Network, organizaţie a antreprenorilor români cu afaceri care includ membri ai familiei.

Deloitte: Tremend este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere din România în perioada 2012-2015

Sambata 22 octombrie 2016. Compania de software şi consultanţă Tremend Software Consulting, cu afaceri de 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro) anul trecut, este firma de tehnologie din România cu cea mai ridicată rată de creştere din perioada 2012 - 2015, conform clasamentului Deloitte CE Technology Fast 50, care analizează performanţa companiilor de tehnologie din regiune. Raportul realizat de compania de consultanţă şi audit ierarhizează companii din 18 ţări, care se încadrează în cele 6 categorii: soluţii IT şi digitale, media şi telecomunicaţii, biotehnologie, nanotehnologie şi tehnică medicală, energii curate.

Cea mai inteligentă decizie de business luată vreodată: patronul care a dublat salariile angajaţilor şi le-a scurtat programul de muncă

Vineri 21 octombrie 2016. El a făcut la vremea sa ceea ce niciun industriaş nu îndrăznise până atunci

Afacerile RCS&RDS au crescut cu 26% în primul semestru, până la 1,6 mld. lei

Vineri 21 octombrie 2016. Compania de cablu se îndreaptă spre afaceri anuale de 3 mld. lei în România, pe fondul expansiunii puternice pe segmentul de telefonie mobilă.

Şeful farmaciilor Belladonna: „Ne concentrăm pe consolidare. Depăşim 200 de milioane de lei“

Vineri 21 octombrie 2016. Belladonna, o reţea de 93 de farmacii, majoritatea în Bucureşti, controlată de Florin şi Alina-Nicoleta Gheorghiţă, a avut în primele nouă luni din acest an afaceri mai mici cu 9% pe fondul reducerii numărului de unităţi operaţionale cu 12% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit oficialilor companiei, care nu au precizat însă câte farmacii au fost închise şi nu au furnizat nici cifra de afaceri în primele nouă luni.

Evoluţia businessului celor mai mari cinci retaileri în S1 2016

Vineri 21 octombrie 2016. Cifra de afaceri a celor mai mari cinci jucători din comerţul modern a crescut în primul semestru, avansul variind între 2% şi 18% în funcţie de formatul businessului, de ritmul expansiunii şi de tipul consumatorului.

Murad negociază un credit de 5 mil. euro pentru două hoteluri noi pe litoral

Vineri 21 octombrie 2016. Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din ţară, care controlează şase unităţi hoteliere pe litoralul românesc şi a început construcţia la alte două hoteluri, are în plan să contracteze un credit de 5 milioane de euro de la bănci pentru investiţia în noile hoteluri.

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii româneşti din Buzău şi Vrancea angajează peste 5.500 de oameni

Vineri 21 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii româneşti din judeţul Buzău au avut împreună anul trecut afaceri de aproape 1,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri raportată de toate companiile din judeţ. Comparativ, top zece societăţi cu capital privat românesc din Vrancea au avut afaceri de circa 960 de milioane de lei, adică 16% din rulajul firmelor din judeţ.

Firmele din „paradisurile fiscale" generază 20% din cifra de afaceri a companiilor din România

Joi 20 octombrie 2016. Aproape 20% din cifra de afaceri a firmelor active în România este realizată de companii care au cel puţin puţin un acţionar persoană juridică cu regim offshore, în 2015 fiind înregistate oficial peste 5300 de societăţi, cu afaceri de 48 mld de euro, potrivit unei analize KeysFin.

Top 100 cele mai mari companii controlate de antreprenori români: doar 11 firme au trecut peste un miliard de lei şi doar jumătate dintre firme au înregistrat un avans de peste 10% al cifrei de afaceri anul trecut

Joi 20 octombrie 2016. Cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori locali au avut anul trecut o cifră de afaceri de 61 mld. lei, cât rezultatul raportat de primele cinci multinaţionale din economia românească. Spre comparaţie, top 100 multinaţionale au avut anul trecut afaceri de 277 mld. lei, aproape un sfert din cifra de afaceri totală a companiilor din România.

Michael Koons, vicepreşedinte Cisco: Nicio companie din nicio industrie nu va scăpa de valul digitalizării

Joi 20 octombrie 2016. Nicio companie din nicio industrie nu este în siguranţă, la adăpost de digitalizare, care va afecta toate firmele din toate sectoarele de business, a declarat Michael Koons, vicepreşedinte al World Wide Systems Engineering al gigantului american Cisco, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea, în cadrul conferinţei Cisco Connect 2016, care a avut loc în Bucureşti.

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi creatori de genţi şi pantofi din România: „Vuitton şi artizanii mei folosesc aceeaşi piele“

Joi 20 octombrie 2016. Dan Coma creează de aproape 25 de ani pantofi şi genţi, businessul pe care îl conduce şi care îi poartă numele fiind unul dintre cele mai rezistente din domeniul de profil. Urmaş al unui veritabil lanţ de cizmari, Dan Coma realizează în propria casă, care este atelier, showroom şi muzeu, unele dintre cele mai râvnite perechi de pantofi din România. Tocmai această abordare, care-i permite clientului o perspectivă de 360 de grade asupra procesului de realizare a unui pantof, a asigurat anduranţa businessului lui Dan Coma într-o perioa­dă de profunde schimbări în materie de gusturi.

ZF Antreprenorii României. Antreprenorii din Galaţi şi Brăila aduc 20% din businessul judeţelor, dar au sub 5% din angajaţi

Miercuri 19 octombrie 2016. • Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. • În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

ZF Live. Ovidiu Tunaru, Nestlé România: "Tendinţa este spre o reţetă cât mai mare, modelul american, large, extra large, să ajungem la cantităţi mai mari de cafea decât obişnuim să consumăm în prezent"

Miercuri 19 octombrie 2016. Aparatele de cafea întâlnite din ce în ce mai des nu doar în birouri, ci şi în supermarketuri sau spaţii publice constituie o piaţă cu potenţial de creştere, în România existând aproximativ 100.000 de astfel de aparate, potrivit estimărilor lui Ovidiu Tunaru, country business manager Nestlé Profesional România, divizie a grupului elveţian Nestlé, invitat la ZF Live.

​Cum îşi răsplătesc companiile angajaţii sau partenerii de afaceri: cu vacanţe în Caraibe, Asia sau Australia

Miercuri 19 octombrie 2016. Cererea pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri a crescut cu o treime în 2016, faţă de anul trecut, ca destinaţii fiind preferate insulele din zona Caraibe, Asia, Australia, la un buget mai mare cu 15-20% faţă de 2015, conform agenţiei de turism Paralela 45.

BitDefender a închiriat 2.300 mp în clădirea United Business Center 1 din ansamblul Palas Iaşi

Miercuri 19 octombrie 2016. Compania Iulius a încheiat un parteneriat cu Bitdefender, prin care furnizorul de soluţii de securitate cibernetică a închiriat 2.300 mp în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Palas Iaşi.

Profiturile Yahoo cresc în ciuda atacului cibernetic dezvăluit în septembrie

Miercuri 19 octombrie 2016. Profiturile Yahoo s-au dublat în ultimele trei luni, pe fondul breşei din sistemul de securitate anunţate de companie în septembrie, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru planul de vânzare a afacerii principale către Verizon, potrivit BBC.

Enterprise Concept estimează dublarea business-ului în acest an, la 2 mil euro

Miercuri 19 octombrie 2016. Grupul Enterprise Concept, unul dintre principalii jucători de pe piaţa BPM (management al proceselor de business) din România, estimează pentru 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro şi un avans de 50% anul viitor.

ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Galaţi pentru antreprenorii din Moldova de sud

Miercuri 19 octombrie 2016. Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează joi la Galaţi evenimentul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, în care se va discuta despre situaţia capitalului privat românesc şi măsurile necesare pentru dezvoltarea businessului autohton în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.

Un nou model de business: McDonald’s pariază pe livrările în zonele de birouri din Bucureşti. „Livrările trebuie să se facă în maximum zece minute“

Marti 18 octombrie 2016. Lanţul de restaurante McDonald’s livrează în zonele Piaţa Victoriei, Barbu Văcărescu, Pipera şi Mall Promenada, care adună împreună circa 120.000 de cor­poratişti. Acestea sunt cele mai im­portante zone de birouri din Bucureşti, care reunesc com­panii naţionale şi multi­naţioanle.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost trimis în judecată de DNA

Marti 18 octombrie 2016. Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Producătorul de mezeluri Caroli a avut afaceri mai mari cu 34% mai mari în primul semestru

Marti 18 octombrie 2016. Caroli Foods Group, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa mezelurilor, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 229 milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului precedent. În aceeaşi perioadă, compania a raportat un profit net de 8,8 milioane de lei, în creştere cu 122% faţă de prima jumătate a anului 2015.

ZF Conferinţa Agrobusiness. Fermierii către Guvern: Legaţi subvenţiile de nivelul producţiei

Marti 18 octombrie 2016. În agricultură vor intra anul acesta 2,2 mld. euro, însă există situaţii în care banii sunt risipiţi pentru că subvenţiile nu sunt legate de nivelul producţiei obţinute.

Retailerul online electro-IT cel.ro ţinteşte afaceri de 260 mil. lei, plus 50%

Marti 18 octombrie 2016. Se vând mai multe telefoane, aparate de aer condiţionat şi televizoare şi mai puţine laptopuri şi tablete.

ZF Agrobusiness 2016. „Doar cinci comune din peste 3.000 au cadastrul făcut. În România se legiferează prost, iar agricultura este reglementată birocratic“

Marti 18 octombrie 2016. Legile care guvernează agrobusinessul românesc sunt realizate cu mari scăpări, cu toate că au intenţii bune, însă o parte din subvenţii ajung ajutoare sociale, iar noua lege a supermarketului poate susţine producătorii locali, însă reprezentanţii marilor lanţuri de magazine spun că e posibil să vedem scumpiri la raft.

Generaţia Revoluţiei nu vine în business. Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani

Marti 18 octombrie 2016. Numărul companiilor controlate de tineri antreprenori cu vârstă de până în 29 de ani a scăzut cu 8% în ultimii patru ani şi a ajuns la 121.000 de acţionari, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Vaillant Group România îşi mută birourile în Global City din Pipera

Luni 17 octombrie 2016. Divizia din România a Vaillant Group, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de încălzire din lume, închiriază prin intermediul Crosspoint Real Estate un spaţiu de 860 mp (office plus retail) în Global City Business Park, situat în hub-ul de birouri din zona Pipera.

Cristian Popescu Avocat Asociat, Popoviciu Niţu Stoica & Asociaţii: Avem 5 comune din 3000 unde s-a finalizat cadastrul

Luni 17 octombrie 2016. În România se legiferează tot mai prost. Iar agricultura pare un pic dereglementată sau reglementat birocratic, învechit, focusat mai mult pe o perspectivă de protecţie socială decât de claritate şi sprijin pe cei care lucrează în domeniu, a declarat Cristian Popescu Avocat Asociat, Popoviciu Niţu Stoica & Asociaţii, în cadrul conferinţei ZF Agrobusiness.

Remus Craciun, Ecopack: Anul acesta estimăm o creştere de 10% a afacerii

Luni 17 octombrie 2016. Materia primă pentru ambalajele de fructe şi legume o importăm, dar o combinăm şi cu producţia noastră de hârtie de la Braşov. Anul trecut am avut 900 de clienţi. Suntem şi cel mai mare reciclator final, cu 40% din maculatura strânsă în România. Pentru 2016 estimăm o creştere cu 10% a afacerii, a spus Remus Craciun, director general, Ecopack, în cadrul evenimentului ZF AGRIBUSINESS 2016.

Călin Pop, Azomureş: Solul, după 40 de ani de utilizare a azotatului în îngrăşăminte, nu mai e cel de care învăţam noi

Luni 17 octombrie 2016. Solul, după 40 de ani de utilizare a azotatului în îngrăşăminte, nu mai e cel de care învăţam noi, dar în ultimii 9-10 ani se vede utilizarea crescută a NPK-urilor, chiar şi din import, a spus Călin Pop, director naţional de vânzari, Azomureş, în cadrul conferinţei ZF Agrobusiness 2016.

George Bădescu, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, (AMRCR): “A fost descurajant contextul emoţional în care a avut loc aşa zisa dezbatere pe tema legii cu 51% produse româneşti”

Luni 17 octombrie 2016. Legea 150 a intrat în vigoare din iulie şi se aplică, dar a fost descurajant în această situaţie contextul emoţional în care a avut loc aşa zisa dezbatere privind produsele româneşti, a spus George Bădescu, Director executiv, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), în cadrul conferinţei ZF Agrobusiness 2016.

Diverta estimează vânzări de 1,5 mil. euro în cele cinci magazine deschise anul acesta

Luni 17 octombrie 2016. Lanţul de librării Diverta, deţinut de omul de afaceri Octavian Radu, şi care a ieşit din insolvenţă în 2013, îşi extinde reţeaua cu trei magazine şi estimează vânzări anuale de 1,5 milioane euro în cele cinci locaţii inaugurate anul acesta.

Marius Grigore, Director Direcţia Generală Sanitară Veterinară, ANSVSA: România a primit aprobarea CE de a exporta din nou porci vii

Luni 17 octombrie 2016. ROmânia a primit aprobarea CE de a exporta din nou porci vii, iar decizia va fi aplicată după publicarea ei în monitorul Comisiei, a declarat Marius Grigore, Director Direcţia Generală Sanitară Veterinară, ANSVSA la ZF Agribusiness 2016

Claudiu Daviţoiu, Proprietar, Agroindaf Afumaţi: APIA ar trebui să verifice dacă cei care primesc fonduri chiar produc cât zic

Luni 17 octombrie 2016. APIA ar trebui să verifice dacă cei care primesc fonduri chiar produc cât zic, să dea banii după ce vede facturi de la producători, a declarat Claudiu Daviţoiu, Proprietar, Agroindaf Afumaţi la ZF Agrobusiness 2016.

Contec Foods, producătorul muştarului de Tecuci şi al compoturilor Olympia, intră şi pe piaţa legumelor congelate

Luni 17 octombrie 2016. Contec Foods, una dintre cele mai mari companii producătoare de legume şi fructe conservate din România deţinută de cetăţeanul de origine turcă Aifun Suliman, mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de peste 25,5 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei,.

Schaeffler: Numărul de angajaţi ar putea creşte cu 10-20% în următorii patru ani

Luni 17 octombrie 2016. Compania Schaeffler România, subsidiara locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 13,2 mld. euro şi aproximativ 85.000 de angajaţi, a ajuns în prezent la peste 4.000 de angajaţi şi intenţionează să crească personalul fabricii de rulmenţi din Cristian, judeţul Braşov.

Directorul de strategie digitală al SAP: Următorul Facebook ar putea veni din România

Luni 17 octombrie 2016. România este una dintre pieţele cu cea mai rapidă rată de creştere pentru SAP. Anul trecut producătorul german de soluţii software de business a avut afaceri de peste 40 milioane de euro, plus 6% faţă de 2015, şi circa 370 de angajaţi.

Producătorul muştarului de Tecuci intră şi pe piaţa legumelor congelate

Luni 17 octombrie 2016. Contec Foods, una dintre cele mai mari companii producătoare de legume şi fructe conservate din România, deţinută de cetăţeanul de origine turcă Aifun Suliman, mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de peste 25,5 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

Declaraţie şoc a unui şef SAP: Următorul Facebook ar putea veni din România

Luni 17 octombrie 2016. Start-up-urile locale de tehnologie ar putea să devină companii de succes la nivel internaţional, asemenea giganţilor americani Facebook sau Apple, în condiţiile în care inginerii români dezvoltă soluţii pe baza celor mai noi tehnologii apărute precum cloud, Internet of Things sau inteligenţă artificială, începând astfel să se nască tot mai multe idei inovative de business cu potenţial de dezvoltare pe pieţele externe, potrivit lui Jonathan Becher, directorul de strategie digitală din cadrul companiei germane SAP

GALERIE FOTO. Cum să-ţi faci biroul de acasă mai profi: 15 lucruri esenţiale care schimbă o cameră obişnuită într-una de business

Duminica 16 octombrie 2016. Aţi reuşit în sfârşit să vă puneţi propria afacere pe picioare, iar pe deasupra mai puteţi lucra şi de acasă - totul este aproape perfect! Mai aveţi doar un simplu pas ca să păreţi un profesionist desăvârşit. Aveţi nevoie de o cameră de birou care să arate cât mai „business”. Iată câteva lucruri care vă vor face să păreţi mai de încredere în lumea afacerilor.

Alexandre Arnault este noul CEO al Rimowa. „Sunt onorat să mă alătur companiei şi să lucrez alături de Dieter"

Duminica 16 octombrie 2016. Marele simbol al Franţei, Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), îşi lărgeşte gama produselor de lux prin achiziţionarea a 80% dintre acţiunile celebrei compoanii de bagaje Rimowa. Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa şi în top cinci cele mai bogate persoane din lume, doreşte să-şi pregătească fiii pentru a-i prelua afacerile. Astfel, Alexandre Arnault, unul dintre copiii milionarului, va prelua conducerea companiei Rimowa la vârsta de doar 24 de ani.

Ghiman, Telekom România: Utilizatorii preferă să consume entertainment mobil. „Ceea ce se va întâmpla este că utilizatorii se vor bucura de mai multe servicii în preţurile pe care le plătesc deja”

Duminica 16 octombrie 2016. Consumatorii sunt din ce în ce mai mobili, atât în vieţile lor personale, cât şi în cele profesionale, preferând să consume entertainment mobil, este de părere Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul business al grupului Telekom România.

Cum să-ţi faci călătoriile mai frumoase. 11 sfaturi de la stewarzi şi stewardeze care îţi vor face vacanţa mai uşoară şi fără griji

Duminica 16 octombrie 2016. Însoţitorii de zbor petrec în medie 80 de ore în aer pe lună, iar călătoriile au devenit în timp pentru ei o a doua casă,pe care o cunosc ca în palmă. Câţiva stewarzi şi stewardeze au dezvăluit pentru Business Insider câteva trucuri pentru călători, pentru ca aceştia să se bucure la maximum de experienţa călătoriei lor.

CEO Citibank Europa: Businessul din România nu va avea modificări dramatice în urma Brexit

Sambata 15 octombrie 2016. Businessul din România nu va avea modificări dramatice în urma ieşirii Marii Britanii din UE, spune Zdenek Turek, CEO Citibank pentru Europa, care a adăugat că analizează ce se poate întâmpla în urma Brexitului.

Dan Vlădescu: „Mi s-a întâmplat să mă pregătesc ani de zile pentru un dosar, dar să îmi dau seama de unele chestiuni în sala de judecată”

Sambata 15 octombrie 2016. Una dintre provocările pe care le întâmpină un avocat este aceea că trebuie să ştie întotdeauna cum să îşi gestioneze relaţiile cu clienţii săi, acest lucru fiind un proces dificil, a declarat avocatul Dan Vlădescu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Green Village din Delta Dunării, 8.000 de turişti şi afaceri de 1,5 milioane de euro la opt luni

Vineri 14 octombrie 2016. Resortul turistic Green Village, aflat în Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), cu afaceri de 1,8 milioane de euro la opt luni, a primit cu 49% mai mulţi vizitatori în sezonul estival 2016 faţă de perioada similară a anului anterior. Complexul va rămâne deschis până la final de an, potrivit oficialilor companiei. Pentru anul acesta, Dragoş Anastasiu, proprietarul Green Village, aşteaptă afaceri de 1,8 milioane de euro.

Mega Image, plus 32% în S1, se duce spre miliardul de euro

Vineri 14 octombrie 2016. Compania Mega Image, care operează pe piaţa locală 490 de supermarketuri şi magazine de proximitate sub mai multe branduri, a terminat primul semestru cu afaceri de aproape 2,2 miliarde de lei, în urcare cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015.

EY: Oamenii de afaceri rămân încrezători în evoluţia economiei în următoarele 12 luni, dar sunt îngrijoraţi de avansul consumului

Joi 13 octombrie 2016. Majoritatea oamenilor de afaceri din România (89%) sunt încrezători în creşterea afacerilor lor în acest an, iar dintre aceştia 41% mizează pe un avans substanţial, de peste 10%, potrivit unui studiu realizat de EY.

INS: Afacerie din comerţul cu ridicata au crescut în primele opt luni cu 8,2%

Joi 13 octombrie 2016. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni ale anului cu 8,2%, luna august generând un avans de 15,1%, faţă de august 2015.

ZF Agrobusiness – Cum adăugăm valoare în industria agroalimentară a României?

Miercuri 12 octombrie 2016. Ziarul Financiar organizează la Bucureşti conferinţa ZF Agrobusiness, pe 17 octombrie 2016, la Hotel JW Marriott, ora 09:30.

Video ZF Live. Mircea Petrilă, broker de credite: „Anul acesta am intermediat credite de un milion de euro. Cele mai multe au fost imobiliare“. Românii au devenit mai responsabili când iau un împrumut, dar încă nu au educaţia de a economisi

Miercuri 12 octombrie 2016. Piaţa imobiliară se află în echilibru în pre­zent, dobânzile la credite sunt mai mici, iar cli­enţii băncilor au o educaţie financiară mai bu­nă, spre deosebire de anii 2007-2008, atunci când nu aveau o viziune a investiţiei pe ter­men lung, a declarat brokerul Mircea Petrilă, invitat la emisiunea de business ZF Live.

Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, bărbaţii sunt atenţi la culoare. "Pe de altă parte, unele companii fac achiziţii în funcţie de imaginea rezultată din asocierea cu un brand"

Miercuri 12 octombrie 2016. Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, în timp ce bărbaţii se orientează către modele din clasa mare sau de lux, tot ei fiind şi cei care au mai des preferinţe legate de culoarea maşinii, potrivit unui studiu realizat de Business Lease România.

Studiu: Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, barbatii sunt atenti la culoare

Miercuri 12 octombrie 2016. Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, în timp ce bărbaţii se orientează către modele din clasa mare sau de lux, tot ei fiind şi cei care au mai des preferinţe legate de culoarea maşinii, potrivit unui studiu realizat de Business Lease România , firmă de leasing cu o flotă de peste 3.000 de maşini administrate.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter