Stiri despre afaceri

 

Cocktail Holidays a ajuns la afaceri de 18 milioane de euro în 2017, plus 10%

Marti 23 ianuarie 2018. Agenţia de turism Cocktail Holidays a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

Reuters: Giganţii Orange şi Deutsche Telekom au discutat anul trecut crearea unui colos telecom european, dar au abandonat planul. Valoarea mai mare a nemţilor, complicaţiile politice şi suprapunerea afacerilor din ţări ca România au frânat negoci

Marti 23 ianuarie 2018. Giganţii Orange şi Deutsche Telekom au discutat anul trecut posibilitatea de a forma un colos franco-german care să domine industria mult prea fragmentată a comunicaţiilor din Europa şi care săă-i permită noii entităţi să concureze mai bine cu rivalii de pe alte continente, însă negocierile s-au oprit pentru că formarea unei entităţi în care fiecare dintre părţi să deţină o parte egală din acţiuni ar fi fost imposibilă din cauza, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată situaţiei.

ZF Live. Anca Bidian, Kiwi Finance: Kiwi Finance a intermediat credite de 120 mil. euro anul trecut. Circa 85% din total au fost finanţări ipotecare

Luni 22 ianuarie 2018. Ponderea creditelor Prima casă în totalul creditelor ipotecare din piaţă a scăzut constant în ultimii ani. Kiwi Finance a acordat anul trecut credite de 120 de milioane de euro, iar numai 2% dintre acestea erau Prima casă, a declarat Anca Bidian, CEO la Kiwi Finance, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

O reţea regională din Cluj a ajuns la 20 de farmacii. „În farmacie nu se desfăşoară o simplă activitate comercială”.

Luni 22 ianuarie 2018. Remedium Farm, o afacere de familie din Cluj înfiinţată în urmă cu mai bine de 25 de ani, controlată de familia Ga­vrea, a ajuns la 20 de locaţii în judeţ şi la afaceri de peste 90 mil. lei, potrivit calculelor ZF. Planurile pentru 2018 vi­zea­ză modernizarea farmaciilor şi pregătirea personalului.

Gigantul Celgene achiziţionează compania Juno Therapeutics în cadrul unei tranzacţii de 9 miliarde de dolari, menită să sporească eforturile companiei de a trata cancerul

Luni 22 ianuarie 2018. Celgene a ajuns la un acord de achiziţie cu Juno Therapeutics, o companie care produce medicamente pentru tratarea cancerului, valoarea tranzacţiei fiind de 9 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Piatra Online a încheiat 2017 cu afaceri în creştere de peste 7% şi continuă investiţiile în dezvoltare

Luni 22 ianuarie 2018. Rock Star Construct, sub care operează brandul Piatra Online, a încheiat 2017 cu afaceri de 24 mil. lei (aprox. 5,3 mil. euro) în creştere cu peste 7% faţă de 2016, pentru anul în curs planurile companiei vizează continuarea investiţiilor în dezvoltare precum şi consolidarea brandului.

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme. „Fără tehnologie nu poţi face performanţă în business“

Luni 22 ianuarie 2018. Prin această investiţie, grupul Nutrientul intră în sectorul fermelor de reproducţie a păsărilor. Deja, ferma de creştere a păsărilor pe care grupul o deţine exportă integral pe piaţa din Ungaria.

Copos se pregăteşte să ducă lanţul de cofetării ANA Pan peste hotare după o creştere de 16% în 2017

Luni 22 ianuarie 2018. Lanţul de cofetării ANA Pan, dezvoltat de familia Copos la începutul anilor ’90, a finalizat anul trecut cu afaceri de 25,5 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, şi estimează pentru anul viitor un avans similar, potrivit oficialilor companiei.

Amigo din Harghita face 82 mil. euro din distribuţia de băuturi. Distribuitorul a finalizat investiţii de două milioane de euro în 2017, are o flotă de 130 de vehicule pentru livrări şi 820 de angajaţi

Luni 22 ianuarie 2018. Amigo & Intercost, o com­panie distribuitoare de băuturi din Harghita, a bifat anul trecut o creştere de circa 15% a cifrei de afaceri, ajun­gând la 82 de milioane de euro. Profitul s-a situat la 2,8 milioane de euro.

Una din două companii vrea să-şi majoreze cu peste 10% numărul de angajaţi în 2018

Luni 22 ianuarie 2018. Efervescenţa de pe piaţa muncii va continua şi în acest an, astfel că una din două companii din România in­ten­ţionează să-şi crească cu până la 10% numărul de sa­la­riaţi, potrivit unei analize a Ziarului Financiar realizată pentru anuarul Who’s Who in business - Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business.

Chris Larsen, co-fondator Ripple a pierdut 11,8 mld de dolari din cauza declinului criptomonedelor

Duminica 21 ianuarie 2018. Scăderea masivă a valorii criptomonedelor a condus la distrugerea a milioane de pieţe token şi continuă să îşi piardă elanul pe care l-a câştigat în 2017, relatează Business Insider.

Noile servicii de sharing reinventează business-ul cu biciclete: Serviciul de bike-sharing Ofo a trâns finanţare de un miliard de dolari

Duminica 21 ianuarie 2018. Start-up-ul chinez bazat pe servicii de bike-sharing, Ofo, a strâns finanţare în valoare de cel puţin un miliard de dolari din partea unor investitori majori printre care şi gigantul din comerţul online, Alibaba, potrivit Financial Times.

Cum a ajuns o fostă prezentatoare de la TVR să facă un business de sute de mii de euro început în joacă

Duminica 21 ianuarie 2018. A părăsit o carieră în lumina reflectoarelor şi a pornit pe drumul antreprenoriatului mai mult în joacă, dar pas cu pas a construit unul dintre cele mai populare branduri autohtone de bijuterii.

Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff şi MacKenzie Bezos: S-au cunoscut la muncă, au fost logodiţi după trei luni şi au o avere mai mare decât oricine altcineva din lume

Vineri 19 ianuarie 2018. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a fost singur când a creat de la zero cea mai mare companie de retail online, pe care analiştii o estimează ca fiind prima companie din lume cu potenţialul de a atinge valoarea de o mie de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Concurenţa analizează preluarea traderului de gaze Covi Construct 2000 de către un fond de investiţii din Cehia

Vineri 19 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Ligatne Limited (Cipru), companie controlată indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, a traderului local de gaze Covi Construct 2000 SRL de la acţionarii actuali, Forsalos Holdings Limited, Elena Raluca Pătraşcu şi Mircea Săndulescu.

UniCredit: Consumul gospodăriilor va alimenta creditarea în ECE

Vineri 19 ianuarie 2018. Creditarea va încetini probabil în ţările cu cele mai ridicate rate de creştere economică, accelerând în schimb în ţările care au rămas în urmă la capitolul creştere a PIB, cum ar fi Ungaria, relevă un raport privind piaţa bancară regională din ECE realizat de UniCredit, potrivit Budapest Business Journal.

Investitorii nu ţin cont de retorica lui Orban. Ungaria reuşeşte să se împrumute la dobânzi în scădere

Vineri 19 ianuarie 2018. Agenţia de gestionare a datoriilor statului din Ungaria (AKK) a vândut obligaţiuni în valoare combinată de 78 miliarde de forinţi (250 milioane de euro), crescându-şi oferta iniţială cu 18 miliarde de forinţi pe fondul cererii mari, relatează Budapest Business Journal.

Radu Enache, Continental Hotels: „Ne gândim să luăm hoteluri din Cluj sau Bucureşti“

Joi 18 ianuarie 2018. Lanţul hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a finalizat anul trecut cu afaceri de 26-27 milioane de euro, iar în acest an targetează un avans cu doar o cifră, cu 3,5%, potrivit şefului companiei.

Google Bucharest SRL a raportat afaceri de doar 17 mil. lei pentru 2016

Joi 18 ianuarie 2018. Gigantul american Google, care extrage conform esti­mă­rilor agenţiilor locale de marketing câteva zeci de mi­lioane de euro pe an de pe piaţa de publicitate online din România, a raportat la Ministerul Finanţelor Publice, prin compania Google Bucharest SRL, o cifră de afaceri de doar 16,86 mil. lei (3,76 mil. euro), în creştere cu 5,9% faţă de anul anterior. Bilanţul Google Bucharest SRL pen­tru anul 2016 a apărut abia recent pe site-ul Minis­te­rului Finanţelor Publice.

O antreprenoare din Bucureşti face 120.000 de euro dintr-o afacere cu brioşe

Miercuri 17 ianuarie 2018. Ioana Romanescu, antreprenoa­rea care a creat acum patru ani brandul Cupcake Philosophy, a ajuns la afaceri de 120.000 de euro din businessul cu brioşe. La început antreprenoarea se ocupa personal de realizarea brioşelor, în prezent lucrând cu ajutorul a şapte angajaţi, iar din 2016 produsele realizate se găsesc şi în magazinul Cupcake Philosophy situat în zona Piaţa Victoriei din Capitală.

Aprope 500.000 de firme sunt în pericol de insolvenţă din cauza inflaţiei, a dobânzilor în creştere şi a consumului în scădere

Miercuri 17 ianuarie 2018. Aproape jumătate de milion de business-uri din Marea Britanie au început anul 2018 sub o presiune financiară enormă, potrivit The Guardian.

Agenţia de turism Paralela 45 a realizat afaceri de 50 de milioane de euro, plus 25%

Miercuri 17 ianuarie 2018. Agenţia de turism Paralela 45, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, a ajuns la afaceri de 50 de mil. euro în anul 2017, în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

Cum şi-au petrecut oamenii din business sărbătorile. Anca Alimănescu, despre vacanţe, cadouri şi surprize inedite

Miercuri 17 ianuarie 2018. Anca Alimănescu este general manager al lanţului de bijuterii PANDORA România, una dintre cele mai extinse şi importante companii de pe această piaţă.

Fondul suedez de investiţii Oresa Ventures are 10-20 mil. euro pentru o nouă tranzacţie în 2018

Miercuri 17 ianuarie 2018. ♦ Anul trecut a fost unul de consolidare pentru companiile din portofoliul fondului care şi-au majorat businessul cu 15% faţă de 2016. Oresa Ventures are în portofoliu şase companii, respectiv La Fântâna (FMCG), Fabryo (vopsele), Somaco (materiale de construcţii), rtc (birotică), RBC (IT) şi Kiwi Finance (financiar) cu afaceri cumulate de circa 750 mil. lei (170 mil. euro) în 2016.

Şeful The Coca-Cola Company în regiune: România are de trei ani cea mai bună evoluţie între 26 de ţări din grup

Miercuri 17 ianuarie 2018. Nikos Koumettis, preşedinte al The Coca-Cola Company în regiunea Europei Centrale şi de Est, responsabil de 26 de ţări din zonă pentru gigantul din sectorul băuturilor răcoritoare, spune că încrederea consumatorilor a revenit în Europa, inclusiv în România, ţară care are pentru businessul pe care îl conduce cea mai bună evoluţie în ultimii trei ani.

ZF Live. Alexandru Bogdan, cofondator The Mine: Bitcoin-ul reprezintă o evoluţie, aşa cum a fost e-mailul pentru poştă

Miercuri 17 ianuarie 2018. Monedele digitale reprezintă o evoluţie normală, aşa cum scrisorile au fost înlocuite cu e-mail-urile, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Bogdan, cofondator al start-up-ului The Mine, primul proiect public din România de minat criptomonede la scară industrială.

RCS&RDS va lansa serviciile de telefonie mobilă din Ungaria în iunie

Marti 16 ianuarie 2018. Compania de cablu RCS&RDS, lider al pieţei de servicii de televiziune şi internet fix din România, va lansa servicii de telefonie mobilă şi pe piaţa din Ungaria în luna iunie sub brandul Digi, după mai multe amânări, scrie cotidianul de business Világgazdaság.

Afacerile din comerţul angro au crescut cu 7,6% în primele 11 luni din 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului auto-moto), serie brută, în perioada ianuarie-noiembrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, a înregistrat o creştere cu 7,6%, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut cu 13% în primele 11 luni din 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 13,1% in perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, în termeni nominali, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

ZF Live. Cătălin Stancu, Sfera Business: Cursurile pentru key account manageri în retail sunt extrem de căutate, având în vedere că trebuie să înveţi să vinzi mai mult şi mai bine sau să cumperi mai ieftin

Luni 15 ianuarie 2018. Un key account manager câştigă între 1.500 şi 2.800 de euro net pe lună, iar cel care ocupă o astfel de poziţie gestionează o linie de business care aduce 20 – 30% din cifra de afaceri a companiei angajatoare, a spus Cătălin Stancu, managing partner la firma de consultanţă şi de training Sfera Business, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ZF Live: Dragoş Popescu, Diagma: Antreprenorilor români le lipseşte privirea de ansamblu. Se duc prea mult în detaliu

Luni 15 ianuarie 2018. Calităţile unui antreprenor ar trebui să fie, în primul rând, curajul de a risca, să ştie să lucreze cu numerele, să ştie să lucreze cu oamenii şi, nu în ultimul rând, trebuie să aibă o vedere de ansamblu a businessului pe care îl conduce, a spus Dragoş Popescu, consultant şi trainer la Diagma, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ţigările şi telecomul. Cine ţine în viaţă Coreea de Nord: Mai multe companii au ignorat dispoziţiile Naţiunilor Unite de a se retrage din asocierile de business desfăşurate în ţara lui Kim Jong Un

Luni 15 ianuarie 2018. Toate business-urile care operează la nivel global au avut un termen limită pentru dispoziţiile emise de Naţiunile Unite, prin care orice asociere de business care operează în Coreea de Nord, trebuie să iasă de pe piaţa respectivă, potrivit Wall Street Journal.

S-a prăbuşit bursa din Jakarta. La propriu. Tavanul clădirii în care se afla bursa Indoneziană a căzut, rănind 72 de persoane

Luni 15 ianuarie 2018. Zeci de oameni au fost răniţi după ce etajul doi al turnului care găzduieşte bursa din Jakarta s-a prăbuşit luni, potrivit Business Insider.

INS: Afacerile din servicii prestate populaţiei au crescut cu peste 15% în primele 11 luni din 2017

Luni 15 ianuarie 2018. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, ca serie brută, cu 15,1%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 11,5% în primele 11 luni din 2017

Luni 15 ianuarie 2018. În perioada ianuarie-noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2016, ca serie brută, cu 11,5%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Bilanţul Wizz Air în România: 6,8 mil. pasageri şi venituri de aproape 300 milioane de euro. József Váradi, CEO al Wizz Air: „România aduce circa 20% din businessul nostru“.

Luni 15 ianuarie 2018. Wizz Air, liderul pieţei locale de transport aerian după nu­mărul de clienţi, a avut anul trecut în România un număr de 6,8 milioane de pasageri, mai mult cu 28% faţă de anul precedent. Piaţa locală reprezintă pentru transportatorul cu sediul la Budapesta circa 23% din numărul de locuri alocate în aero­na­ve şi în jur de 20% din business.

Creşte consumul de bere şi suc. Fabrica de doze Can Pack: Investiţia de 50 mil. euro ne va aduce o creştere de 50% în 2018 şi 60-70% în 2019

Luni 15 ianuarie 2018. Fabrica de doze Can Pack România, singura unitate de pe piaţa locală în care se produc ambalaje metalice de bere şi suc, a finalizat anul trecut cu afaceri mai mari cu 5%, iar în acest an estimează un avans cu 50-60% al cifrei de afaceri, dată fiind noua investiţie de 50 de milioane de euro în a doua linie de producţie şi extinderea capacităţii fabricii.

Costul revoluţiei din newsfeed. Cum să pierzi 3,3 miliarde de dolari printr-o singură postare pe Facebook: Averea ui Mark Zuckerberg a scăzut brusc după ce a anunţat că vrea să îndepărteze reţeaua de socializare de business şi să o orienteze s

Sambata 13 ianuarie 2018. Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul „news feed-ului” spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

Soluţia pentru rezolvarea foametei mondiale pleacă din Franţa: Cu doar 25% din mâncarea aruncată ar putea fi hrăniţi 870 de milioane de oameni

Sambata 13 ianuarie 2018. În februarie 2016, Franţa a devenit prima ţară din lume care le-a interzis supermarket-urilor să arunce mâncarea neutilizată, printr-o reformă legislativă, potrivit Business Insider.

Una dintre primele companii de tip SRL-D. Distribuitorul de materiale de construcţii Kiki&Iri din Timişoara a ajuns la 6,5 mil. euro

Joi 11 ianuarie 2018. Pentru 2018, Kiki&Iri şi-a propus o creştere de 25% a cifrei de afaceri.

O revoluţie fiscală le aduce angajaţilor bonusuri de până la 1.000 de dolari: Walmart a decis să-şi răsplătească angajaţii după reforma fiscală adoptată în SUA

Joi 11 ianuarie 2018. Compania Walmart a decis să crească salariile angajaţilor la 11 dolari pe oră şi să ofere bonusuri bazate pe vechime, după cea mai mare relaxare fiscală din ultimii 30 de ani din Statele Unite, care avantajează mai multe companii, potrivit Fox Business.

Kremlinul a condamnat raportul SUA privind presupuse ingerinţe electorale ruse

Joi 11 ianuarie 2018. Toate acuzaţiile împotriva Rusiei privind presupuse ingerinţe în afacerile interne ale SUA şi ale unor state din Europa sunt nefondate şi dăunează relaţiilor bilaterale Moscova-Washington, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

Oamenii de afaceri estimează în 2018 o cotaţie de peste 4,7 lei pentru un euro

Joi 11 ianuarie 2018. Puseul inflaţionist din 2018 va fi influenţat în mare măsură de evoluţia monedei naţionale, majoritatea investitorilor indicând intervalul 4,7-4,75 lei pentru un euro, începând cu primăvara acestui an, arată Barometrul de opinie Keysfin, la care au răspuns peste 150 de oameni de afaceri.

KPMG îşi mută sediul din Timişoara în proiectul ISHO, dezvoltat de Ovidiu Şandor, şi duce gradul de ocupare al ansamblului la peste 80%

Joi 11 ianuarie 2018. Firma de audit şi consultanţă fiscală KPMG îşi mută birourile din Timişoara în proiectul ISHO, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor. KPMG se alătură operatorului german de servicii Bosch şi companiei americane Survey Sampling International, care de asemenea au închiriat spaţii în proiect.

Barometrul Keysfin: Unu din doi manageri indică un avans economic de 4,5% în 2018

Joi 11 ianuarie 2018. Oamenii de afaceri privesc cu un optimism temperat şi chiar cu unele semne de îngrijorare evoluţia reală a economiei în acest an, inflaţia, deprecierea leului şi incertitudinile legate de cadrul fiscal fiind principalele semnale ridicate de mediul de business, potrivit rezultatelor Barometrului de opinie Keysfin, la care au răspuns peste 150 de oameni de afaceri.

Compania de transport şi logistică TTS a trecut de 300 de milioane de lei

Joi 11 ianuarie 2018. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), con­tro­lată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a finalizat anul tre­cut cu afa­­ceri mai mari cu 10%, de­pă­şind astfel pragul de 300 de mi­li­oa­ne de lei cifră de afaceri, po­tri­vit oficialilor companiei şi cal­culelor ZF.

După restructurări în 2017, Ericsson caută 100 de oameni în Bucureşti pentru un nou hub

Joi 11 ianuarie 2018. Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, cu o prezenţă extinsă pe piaţa locală, a lansat în această săptămână o campanie fulger de recrutări în Bucureşti pentru o nouă linie de business după ce anul trecut compania suedeză şi-a restructurat operaţiunile şi a renunţat la câteva sute de oameni.

Procesatorul de carne Angst a preluat un jucător din Sinaia cu afaceri de 11 mil. lei anual

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul Angst, activ în domeniul alimentar, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de produse crud- uscate din Sinaia, deţinând astfel 88% din acţiunile SALSI SA. Compania din Sinaia a avut în 2016 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, o pierdere netă de 794.000 de lei şi 78 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. „Salsi Sinaia este cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din Romania, având o tradiţie de peste 100 de ani” a declarat Sorin Minea, CEO al grupului Angst. În prezent SALSI SA deţine aproximativ 15% din cota de piaţa valorică a Salamului de Sibiu, conform informaţiilor furnizate de companie. Director executiv al companiei este Carmen Gavrilescu, ea fiind numită în aceast` funcţie de noul acţionar majoritar. Grupul de firme Angst cuprinde trei unitaţi productive: Angst Ro SRL (fabrica de produse fiert-afumate), Angst Bistro SRL (gastronomie şi ready-meal-uri sub brandul „Merinde Urbane”, deschisă în 2017) şi Salsi SA -Sinaia (produse crud-uscate) în care işi desfăşoară activitatea aproximativ 575 de angajaţi.

Povestea Danube Footwear, primul brand românesc de skate shoes, după cum susţin cei doi fondatori: Totul a început ca un proiect pentru facultate. Facultatea de Design de Produs din Marea Britanie

Miercuri 10 ianuarie 2018. Totul a început ca un proiect pentru facultate. A continuat ca pasiune şi a ajuns un business. La început de drum, dar un business. Aşa arată pe scurt povestea Danube Footwear, primul brand românesc de skate shoes, după cum susţin cei doi fondatori.

Furnizorul de materiale de construcţii Temad din Braşov s-a apropiat de 40 mil. euro şi vrea să-şi menţină creşterea la peste 10% în 2018

Miercuri 10 ianuarie 2018. „Pentru 2018, ne propunem o cifră de afaceri de 42,8 milioane de euro, adică o creştere de 11,3%.“

Michael Tsamaz, şeful grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Telekom România: Continuăm expansiunea pe fibră optică în România, fără ea am pierde cu totul clienţii

Miercuri 10 ianuarie 2018. Telekom România pierde clienţi pe internet şi televiziune acolo unde nu are o reţea de fibră optică, dar reuşeşte să concureze eficient cu rivalii săi acolo unde şi-a dezvoltat propria reţea de mare viteză, astfel că grupul va continua planul de investiţii în România, au declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şefii grupului elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează businessul de 1 miliard de euro pe an al foştilor operatori Cosmote şi Romtelecom.

VIDEO ZF Live: Laura Baciu, managing partner The Estate: Preţurile la chirii sunt într-o uşoară creştere, dar vor exista mari discrepanţe între preţuri, în funcţie de zonă. „Nu există îngrijorarea că suntem într-o bulă imobiliară care se

Miercuri 10 ianuarie 2018. Serviciul de administrare a unui apartament cu chirie este gratuit pentru chiriaş, proprietarul fiind cel care plăteşte comisionul de 50% din chirie la semnarea contractului cu chiriaşul, iar apoi lunar valoarea de 10% din chirie, spune Laura Baciu, managing partner al companiei The Estate, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Un antreprenor din Bucureşti a făcut 3,5 mil. lei din vânzarea scaunelor auto pentru copii şi a cărucioarelor. „Produsele sunt realizate în şase fabrici din China, însă designul ne apar­ţi­ne.“

Miercuri 10 ianuarie 2018. Dragoş Corbu, un antreprenor din Bucureşti, a pus acum opt ani bazele unui business cu scaune auto, cărucioare şi scaune de masă pentru copii sub brandul Juju, produse fabricate în şase cen­tre de producţie din China şi care apoi sunt co­mercializate în România şi în alte ţări din Europa.

ZF Live. Florin Stoian, fondator al Yellow Menu: „Start-up-urile precum Yellow Menu sunt finanţate colosal în afară. Pentru a deschide în Cluj, noi am avea nevoie de aproximativ 200.000 de euro“

Miercuri 10 ianuarie 2018. Firma de catering premium Yellow Menu, un business pornit în 2015, a ajuns anul trecut la afaceri de 700.000 de euro şi la o creştere cu 8% a numărului de livrări faţă de 2016, înregistrând 40.000 de livrări pe parcursul anului 2017.

Agenţia de turism Christian Tour şi-a majorat afacerile cu 5% anul trecut

Marti 9 ianuarie 2018. Agentţia de turism Christian Tour, condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel, a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 70 de milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de 2016, conform datelor furnizate de către companie.

Adrian Marin, CEO Generali: Segmentul auto va genera provocări şi în 2018 în asigurări, fiind cel în care se resimte cel mai acut lupta pentru clienţi şi cotă de piaţă

Marti 9 ianuarie 2018. Segmentul poliţelor auto, principala sursă de business pentru asigurători, dar şi principala sursă de probleme, va continua să genereze provocări în 2018, fiind cel în care se resimte cel mai acut lupta pentru cotă de piaţă şi clienţi, afirmă Adrian Marin, CEO al Generali România şi preşedinte al asociaţiei profesionale a asigurătorilor UNSAR.

O femeie de afaceri din China a cîştigat 2 miliarde de dolari în doar patru zile

Luni 8 ianuarie 2018. O creştere rapidă a valorii acţiunilor dezvoltatorului imobiliar Country Garden Holdings Co, cea mai mare companie de acest tip din China, a sporit averea acţionarei Yang Huiyan, 36 de ani, cu 2,1 miliarde de dolari, la 25,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în noiemebrie 2017, faţă de luna precedentă, cu 0,7%

Luni 8 ianuarie 2018. În luna noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a cerescut cu 2,4% faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,4% şi cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Cum arată harta de business a României: Bucureşti şi zece judeţe ţin în spate economia ţării. La polul opus, Mehedinţi, Teleorman şi Caraş-Severin sunt zone invizibile ca business

Luni 8 ianuarie 2018. Economia locală este de­pen­dentă de Bucureşti şi de cele mai dez­voltate ze­ce judeţe, pe când zo­nele mai puţin dezvoltate precum Mehedinţi, Caraş-Severin sau Teleorman sunt „deşert“ pentru business.

Afacerile Eximtur Cluj au ajuns la 55 mil. euro, plus 17% în 2017. „A fost un an mai bun decât am prevăzut“

Luni 8 ianuarie 2018. Agenţia de turism Eximtur din Cluj - Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală, a obţinut anul trecut afa­ceri de 55 de milioane de euro, în urcare cu 17% com­pa­rativ cu 2016. Avansul businessului a fost peste estimări.

Un startup ungar din domeniul tehnologiei atrage investiţii importante

Luni 8 ianuarie 2018. AImotive, un startup din domeniul tehnologiei utilizate pentru dezvoltarea de autovehicule autonome cu sediul în Budapesta, a anunţat închiderea unei runde de finanţare de 38 milioane de dolari/32 milioane de euro, a treia injectţie de capital din partea unor surse externe, relatează Budapest Business Journal.

Oracolul din Omaha a câştigat un pariu de 1 milion de dolari: Buffett a pariat masiv în urmă cu zece ani împotriva unui coş de fonduri de investiţii

Duminica 7 ianuarie 2018. Anul 2017 s-a încheiat, ceea ce i-a adus lui Warren Buffett o victorie categorică într-un pariu pe care l-a făcut în urmă cu un deceniu, potrivit Business Insider.

De ce Apple ar putea achiziţiona Netflix: Analiştii de la Citi susţin că există o şansă de 40% ca tranzacţia să devină realitate

Duminica 7 ianuarie 2018. Există o şansă de 40% ca gigantul Apple să achiziţioneze compania Netflix, conform analiştilor Citi citaţi de Business Insider.

Cine va câştiga piaţa în 2018? Alexa de la Amazon şi Google Assistant se vor confrunta din nou, iar Amazon a fost câştigătorul declarat al pieţei în ultimul an

Duminica 7 ianuarie 2018. Consumer Electronics Show (CES), cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei de ultimă generaţie se va desfăşura săptămâna viitoare, iar Alexa şi Google Assistant vor fi puşi faţă în faţă din nou, potrivit Business Insider.

Millennials pe bursă: Care au fost cele mai populare alegeri ale tinerilor americani pentru a-şi direcţiona investiţiile în 2017, şi care a fost randamentul acestor investiţii

Duminica 7 ianuarie 2018. În timp ce mai mulţi millennials şi-au cheltuit banii în 2017 pe aplicaţii de tipul Tinder şi au postat „selfie-uri” pe social media, din ce în ce mai mulţi tineri încep să investească la bursă pentru a-şi asigura securitate financiară în viitor. Vestea proastă este că în 2017 nu pare că s-au descurcat prea bine, potrivit Business Insider.

Epopeea unui declin. Furnizorul de energie Arelco Power a căzut secerat de faliment, după un an cu afaceri de aproape 1 mld. lei

Sambata 6 ianuarie 2018. Furnizorul de energie Arelco Power, controlat de Robert Neagoe şi de un offshore cipriot (Robledo Investments), a ajuns în faliment la mai puţin de un an de când şi-a cerut intrarea în insolvenţă. Cu afaceri de peste 800 mil. lei în 2016, compania a fost una dintre primele victime ale crizei de energie de la începutul lui 2017.

Electromagnetica, amendată de Consiliul Concurenţei cu 10 mil.lei; compania spune că va contesta decizia

Vineri 5 ianuarie 2018. Compania Electromagnetica a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei cu o amendă de 10,02 milioane lei, respectiv 4,23% din cifra de afaceri din 2016 pentru presupusa încălcare a legii concurenţei pe zona producerii si comercializarii contoarelor de energie electrică, a anunţat vineri producătorul într-un anunţ publicat la BVB.

Miliardarul ceh Petr Kellner mai face trei milionari în euro pe piaţa distribuţiei de gaze

Joi 4 ianuarie 2018. Omul de afaceri ceh Petr Kellner a cumpărat un trader de gaze din Voluntari, cu afaceri de 32 de milioane de lei într-o tranzacţie de circa nouă milioane de euro. Trei antreprenori locali devin milionari în euro în urma acestui acord, potrivit estimărilor ZF.

Bilanţ de coşmar pentru tradingul de energie: patru din cele mai mari zece insolvenţe ale anului trecut au venit din sectorul energetic

Joi 4 ianuarie 2018. Cele mai mari zece companii după cifra de afaceri din 2016 care au intrat în insolvenţă anul acesta au realizat în 2016 un business cumulat de 2,625 mld. lei, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Zece tranzacţii aşteptate în 2018: de la businessuri antreprenoriale la giganţi din retail şi clădiri de birouri

Joi 4 ianuarie 2018. Totuşi, o serie de mutări începute în 2017 sau o serie de negocieri afla­te abia la început de drum s-ar putea semna în 2018. Ziarul Finan­ciar a adunat zece com­pa­nii sau proiecte care ar putea deveni ţinte de achiziţii în acest an, cele mai multe fiind afaceri antreprenoriale, dar nu numai. Piaţa imobiliară este aşteptată să îşi revină în 2018 după ce anul trecut au existat negocieri, dar nu multe semnări. Poate cel mai răsunător eşec a fost cel al negocierilor dintre israelienii de la AFI şi proprietarii Dedeman privind clădirile de birouri AFI.

100 de tendinţe pentru 2018. O imagine despre ce ar putea fi în economie şi în business

Joi 4 ianuarie 2018. Dacă economia României va creşte cu 5% în 2018, va fi ceva extraordinar, dar să fim atenţi la supraîncălzire şi ulterior corecţiile care vor veni inevitabil

Şocul intrării în vigoare a GDPR şi stagnarea salariilor din IT&C vor marca anul 2018. Companiile de telecom vor continua restructurările şi ar putea trece printr-o consolidare semnificativă

Joi 4 ianuarie 2018. Anul 2018 va aduce pentru mediul de business, dar şi pentru sectorul public, şocul intrării în vigoare a noului regulament european de protecţie a datelor (general data protection rules - GDPR), care introduce noi obligaţii privind gestionarea, utilizarea, colectarea şi păstrarea datelor sub ameninţarea unor amenzi usturătoare.

Protestele violente din Iran vin când relaţiile de business cu Germania devin din ce în ce mai strânse

Joi 4 ianuarie 2018. Percepţia generală este că relaţiile comerciale dintre Iran şi Germania se rezumă la petrol şi automobile, însă aceasta este incorectă, arată Michael Tockuss, preşedinte al Camerei de Comerţ Germano-Iraniene, DIHK, citat de Deutsche Welle.

Studiu Coface: 51% din companiile din sectorului fabricării produselor din carne au un risc de insolvenţă ridicat. „Firmele din sector îşi plătesc greu datoriile”

Miercuri 3 ianuarie 2018. Vânzările totale ale companiilor din industria fabricării produselor din carne, un sector în care anul trecut activau 369 de companii, a crescut cu 2% în 2016, faţă de anul precedent, la 5,78 mld. lei. Totuşi, avansul cifrei de afaceri raportat pentru 2016 este sub media naţională de 4%, potrivit studiului realizat de Coface, care a concluzionat că 51% dintre aceste companii prezinta un risc de insolvenţă ridicat.

Trump şi ţara lui: Preşedintele SUA a decis să înlocuiască celebra expresie „E Pluribus Unum”, de pe moneda prezidenţială, cu sloganul său de campanie

Miercuri 3 ianuarie 2018. Preşedintele Donald Trump a făcut multe schimbări în privinţa design-ului a ceea ce este cunoscut drept „challenge coin”, printre care şi înlocuirea motto-ului Statelor Unite, „E Pluribus Unum”, cu sloganul „Make America Great Again”, potrivit Business Insider.

Compania sârbă Pionir, în discuţii pentru achiziţionarea fabricii ungare a Mondelez

Miercuri 3 ianuarie 2018. Producătorul sârb de dulciuri Pionir poartă discuţii privind achiziţia unei fabrici deţinute de gigantul american din sectorul produselor alimentare Mondelez în Ungaria, relatează Budapest Business Journal.

Un bucătar francez de renume a renunţat la prestigioasa stea Michelin, care a fost acordată restaurantului său, deoarece clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul

Luni 1 ianuarie 2018. Jérôme Brochot, un renumit bucătar francez, a renunţat la Steaua Michelin, cea mai înaltă onoare acordată restaurantelor din întreaga lume, deoarece de la primirea acestui premiu preţurile din hotelul-restaurant pe care îl deţine au crescut foarte mult, iar clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul, scrie Business Insider.

Povestea brandurilor româneşti din vin. Cât de mult contează o etichetă ”produs în România” şi cum stăm faţă de vinurile de top?

Sambata 30 decembrie 2017. Vinul este un domeniu cu o îndelungată tradiţie, cu poveşti savuroase, cu afaceri care înfloresc sau eşuează, cu investitori deopotrivă români şi străini. Circa 250 de crame funcţionează acum în România, ţară aflată pe locul şase în topul european al producătorilor de vin şi pe locul 12 la nivel mondial.

Cel mai mare faliment al anului 2017: Polisano distribuţie, de la afaceri de peste 1,3 mld. lei, la faliment

Vineri 29 decembrie 2017. Polisano distribuţie, business care în 2014 avea afaceri de peste 1,3 mld. lei şi era al cincilea distribuitor de medicamente de pe piaţa locală, a anunţat anul acesta falimentul, la 24 de ani de la înfiinţare, printr-o notificare privind deschiderea procedurii generale a falimentului. Din perspectiva businessului pe care divizia de distribuţie a Polisano îl raporta în 2015, este cea mai mare companie care a anunţat falimentul în 2017.

Revoluţia fiscală: Cum se vor schimba legile la data de 1 ianuarie, cu impact în viaţa şi afacerile românilor

Vineri 29 decembrie 2017. Ziua de 1 ianuarie 2018 este prevăzută ca dată de intrare în vigoare a unor normative şi reglementări care vor genera plusuri sau, uneori, minusuri în bugetele populaţiei şi firmelor. MEDIAFAX consemnează principalele schimbări care vor interveni începând cu acest termen.

Topul celor mai mari insolvenţe din 2017. Companiile din energie „ocupă” aproape jumătate din clasament

Vineri 29 decembrie 2017. Cele mai mari zece companii după cifra de afaceri din 2016 care au intrat în insolvenţă anul acesta au realizat în 2016 un business cumulat de 2,625 mld. lei, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cine este fostul inginer al Tesla care a câştigat un milion de dolari în doar trei luni, cu ajutorul unui remediu pentru mahmureală ce a fost deja aprobat de autoritatea medicală din SUA

Vineri 29 decembrie 2017. Au trecut trei luni de când Sisun Lee s-a ales cu un start-up „fierbinte”, care produce un remediu împotriva mahmurelii. Băutura se numeşte Morning Recovery, potrivit Business Insider.

Peste 3.000 de firme părăsesc Catalonia după victoria separatiştilor în ultimele alegeri

Vineri 29 decembrie 2017. Caixabank, Gas Natural and Banco Sabadell au fost printre primii jucători mari din piaţa spaniolă care au anunţat în timpul crizei politice din octombrie, care au anunţat că îşi vor muta birourile din regiunea de nord-est a Spaniei, potrivit Business Insider.

Giantul Walgreens Boots Alliance, care deţine distribuitorul de medicamente Farmexpert, a adus şi divizia de logistică în România

Joi 28 decembrie 2017. Walgreens Boots Alliance, gigantul care deţine Farmexpert, al doilea distribuitor de medicamente din România după cifra de afaceri, a mai făcut un pas pe piaţa locală şi a adus divizia de logistică Alloga, parte a grupului care activează deja la nivel european. Serviciile de logistică sunt operate de compania Alloga Logistics România, înfiinţată în martie 2017, care a primit o majorare de capital de 20 de milioane de lei în luna noiembrie a acestui an.

Copos şi-a trimis omul de încredere pentru a gestiona investiţia de 50 mil. euro în proiectul imobiliar ANA Tower din Capitală

Joi 28 decembrie 2017. Ion Taban, 61 de ani, un manager care lucrează de peste două decenii în cadrul businessurilor dezvoltate de către omul de afaceri George Copos, a fost promovat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul ANA Tower, proiectul imobiliar ridicat de către antreprenor în Capitală. Investiţia în acest proiect se ridică la circa 50 de milioane de euro.

Producătorul mezelurilor Fox mizează pe o creştere de până la 10% a businessului în 2018 şi vrea să intre în HoReCa

Joi 28 decembrie 2017. Fox Com Serv Distribution, cea mai mare companie din grupul Fox controlat de familia Vulpe, şi-a bugetat pentru anul viitor o creştere de până la 10% a cifrei de afaceri faţă de anul acesta. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, cifra de afaceri estimată pentru acest an a firmei este de 74 mil. euro.

Încă un business industrial din Moldova se vinde pe bucăţi. ANAF scoate la licitaţie activele Uton Oneşti, pentru 33 mil. lei

Joi 28 decembrie 2017. ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) scoate la vânzare mai multe terenuri, imobile şi echipamente care au aparţinut companiei producătoare de utilaje Uton din Oneşti. Preţul de pornire pentru care sunt scoase la vânzare activele este de 33,5 milioane de lei.

Cum arăta economia României acum 20 de ani. Trecutul dominat de RAFO, Oltchim sau Rafinăria Astra versus prezentul cu Lidl, Kaufland sau Mega Image

Joi 28 decembrie 2017. Businessul companiilor a trecut prin schimbări dramatice faţă de 1998, cu falimente răsunătoare ale unor grei ai industriei, dar şi cu demonstraţii de forţă ale unor companii care au rezistat şi crescut odată cu economia locală.

Roboţii vor lăsa 800 de milioane de oameni fără loc de muncă până în 2030, iar problema va fi mai gravă în cadrul ţărilor bogate. Care sunt primele meserii care vor fi afectate

Miercuri 27 decembrie 2017. Roboţii şi automatizarea vor cauza o schimbare economică majoră în următoruii 13 ani, lăsând fără loc de muncă 800 de milioane de oameni, până în 2030, anunţă un studiu realizat de firma McKinsey, potrivit Business Insider.

Macon Deva, proaspăt cumpărată de producătorul de blocuri de zidărie Xella, estimează afaceri de 150 mil. lei în 2017, plus 20%

Miercuri 27 decembrie 2017. Producătorul de blocuri pentru zidărie Macon Deva estimează venituri de 150 de milioane de lei (circa 33 de milioane de euro) pentru 2017, în avans cu 20% faţă de 2016. Estimarea de creştere a businessului vine în contextul în care compania tocmai a fost cumpărată de concurentul german Xella, într-o tranzacţie de circa 50 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Tranzacţiile cu afaceri ale anului 2017, de la imobiliar la tehnologiile de ultimă oră

Marti 26 decembrie 2017. Pentru fiecare din sectoarele economiei, 2017 a fost anul în care au avut loc tranzacţii - fuziuni/achiziţii - de ordinul sutelor de milioane de euro care au însemnat, uneori, recorduri istorice. Nume ca Bitdefender, Sensiblu, Banca Românească sau Polisano şi-au schimbat proprietarii în acest an.

Cel mai ambiţios proiect de metrou din Europa: Cum arată metroul din Londra după ce au fost pompaţi 15 miliarde de lire

Sambata 23 decembrie 2017. Modernizarea sistemului subteran existent din Londra, costă 14,8 miliarde de lire sterline şi conectează 30 de staţii de metrou existente cu 42 de km de tuneluri noi, relatează Business Insider.

Ce-şi doresc companiile britanice de Crăciun: să-şi primească muncitorii est-europeni înapoi

Sambata 23 decembrie 2017. ​În întreaga Europă, companiile le urează angajaţilor sărbători fericite. În Marea Britanie, însă, afacerile care se bazează pe ţările UE pentru mână de lucru se tem că angajaţii lor se vor întoarce acasă la familii de Crăciun şi nu se vor mai întoarce, scrie Bloomberg.

Un grup cu afaceri în imobiliare, modă de lux şi telecom a investit într-un institut de estetică şi aşteaptă afaceri de 300.000 de euro

Sambata 23 decembrie 2017. Institutul de estetică corporală şi facială AVRA Aesthetic Institute a fost lansat în anul 2017 în urma unei investiţii de peste 400.000 de euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale acţionarilor. Acesta este deschis pe strada Paris din centrul Capitalei, într-o clă­di­re care mai găzduieşte magazinul Malvensky şi restaurantul Maize, fiecare pe câte un etaj.

Smarphone-ul a devent nelipsit în business. Conceptul “Work from phone” este o realitate acum

Vineri 22 decembrie 2017. Material cu conţinut publicitar

Studiu Coface: Unu din doi procesatori de carne prezintă risc de insolvenţă ridicat. „Firmele din sector îşi plătesc greu datoriile”

Vineri 22 decembrie 2017. Vânzările totale ale companiilor din industria fabricării produselor din carne, un sector în care anul trecut activau 369 de companii, a crescut cu 2% în 2016, faţă de anul precedent, la 5,78 mld. lei. Totuşi, avansul cifrei de afaceri raportat pentru 2016 este sub media naţională de 4%, potrivit studiului realizat de Coface, care a concluzionat că 51% dintre aceste companii prezinta un risc de insolvenţă ridicat.

Cehii de la Walmark aşteaptă afaceri de 84 mil. lei din suplimente alimentare

Vineri 22 decembrie 2017. România este cea mai mare piaţă a grupului care activează în opt alte state în Europa Centrală şi de Est, printre care Bulgaria, Ungaria, Polonia.

Semestru „double digit“ pentru cei mai mari jucători din economia locală. Şase din cele mai mari zece companii locale au raportat afaceri în creştere cu peste 10%

Vineri 22 decembrie 2017. ♦ Economia locală este puternic dependentă de liderii ei, în condiţiile în care cele mai mari 1.000 de firme generează jumătate din cifra de afaceri totală din economie.

Top 10 cele mai importante evenimente din IT&C

Vineri 22 decembrie 2017. ♦ 2017 a fost un an bun pentru industria hi-tech, în care nume precum BitDefender şi UiPath - reprezentanţi ai „vechii” şi „noii” generaţii de antreprenori din România - au semnat tranzacţii uriaşe pentru nişte companii cu origini româneşti. Pe de altă parte însă 2017 este un an în care businessul a resimţit influenţa nefastă a deciziilor politice luate fără consultarea mediului de afaceri şi a numirilor făcute după interese de partid, exemple fiind bulversarea activităţii arbitrului telecom, schimbările peste noapte ale taxelor pentru programatori sau acţiunile şocante împotriva unor aplicaţii precum Star Taxi sau Clever Taxi din Bucureşti.

Producătorul hârtiei Mototol a ajuns la afaceri de 67 de milioane de lei. „Anul 2018 va fi dificil din cauza lipsei forţei de muncă şi a schimbărilor legislative.“

Joi 21 decembrie 2017. Compania Rom Paper din Braşov, care produce brandul de hârtie Mototol, va ajunge în acest an la o cifră de afaceri de aproape 67 de milioane de lei (14,8 mil. euro), mai mare cu 21% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor furnizate de companie.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter