Stiri despre afaceri

 

Orange România a înregistrat o creştere de 11% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru din 2017

Joi 27 iulie 2017. Orange România a înregistrat o cifră de afaceri de 266,8 milioane de euro, în al doilea trimestru din 2017, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie.

Şeful L’Oréal România: Există potenţial uriaş de creştere, ne-am bugetat creşteri de peste 10% până în 2018

Joi 27 iulie 2017. Gilles Antoine, executivul francez care conduce de cinci ani şi jumătate businessul local al gigantului L’Oréal, spune că există un potenţial mare de creştere organică pe piaţa din România.

Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Joi 27 iulie 2017. Sergiu Gorban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad, un business de 26,8 mil. euro în 2016 din comerţul cu cereale, afirmă că anul acesta traderii din vestul ţării obţin un preţ mai bun de revânzare al producţiilor de porumb către procesatorii din Europa, faţă de cât obţin de la traderii din Portul Constanţa.

​Uzinexport Bucureşti zburdă pe bursă după ce anunţă profit de 25 mil. lei cu afaceri de 16 mil. lei pentru anul 2016. Acţiunile urcă cu 66%

Miercuri 26 iulie 2017. Uzinexport (UZIN), celebra companie înfiinţată în timpul regimului comunist, a raportat astăzi pe bursă că în anul 2016 a avut un profit net de 25 mil. lei, faţă de pierderi de 1,5 mil. lei în anul precedent, în timp ce afacerile au urcat de la 12,7 mil. lei la 16,4 mil. lei.

Bistriţa-Năsăud: Oamenii de afaceri cer ca orele suplimentare să nu mai fie impozitate

Miercuri 26 iulie 2017. Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud şi reprezentanţii Camerei de Comerţ au elaborat un proiect de modificare a Codului Fiscal cerând ca orele suplimentare să nu mai fie impozitate şi să nu mai fie obligaţi la plata tuturor contribuţiilor către stat, motivând că aceste costuri îi fac necompetitivi

Philip Morris, 490 mil. euro la Otopeni în rezerve pentru ţigarete electronice

Miercuri 26 iulie 2017. Producătorul de ţigarete Philip Morris, cu afaceri de 2,45 mld. lei în România în 2016, investeşte jumătate de miliard de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o fabrică de rezerve de tutun pentru ţigara electronică IQOS, o alternativă la ţigaretele clasice, care în loc să ardă tutunul îl încălzeşte.

Dedeman cumpără numai primele trei clădiri din proiectul AFI Park. Tranzacţia este acum evaluată la 90 mil. euro faţă de 164 mil. euro cât era pentru întreg proiectul

Miercuri 26 iulie 2017. Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, antreprenorii care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc vor să renunţe la achiziţia întregului pachet de cinci clădiri din proiectul de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni de la grupul Africa Israel şi să continue numai cu primele trei clădiri.

Cum s-a schimbat piaţa lactatelor în ultimul deceniu: trei dintre primii zece jucători şi-au mărit de cel puţin patru ori businessul

Miercuri 26 iulie 2017. ♦ Cea mai mare creştere a businessului a înregistrat-o Olympus ♦ Albalact şi-a majorat de cinci ori vânzările în ultimul deceniu şi a urcat pe locul întâi ♦Două companii au intrat în topul celor mai mari jucători ♦ Multinaţionalele au făcut reduceri de personal.

Studenţii UBB Cluj şi-au făcut societate antreprenorială pentru dezvoltarea ideilor de afaceri

Marti 25 iulie 2017. Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au înfiinţat Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS), sub egida UBB, pentru sprijinirea, dezvoltare şi încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenţilor şi absolvenţilor, în primii trei ani de la finalizarea studiilor.

Afacerile grecilor de la Entersoft au crescut cu 25% la şase luni

Marti 25 iulie 2017. Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an afaceri cu 25% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, vânzările companiei depăşind 500.000 de euro.

Retailerul online evoMag intră pe piaţa asigurărilor

Marti 25 iulie 2017. Retailerul online evoMag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa online de electro-IT de pe plan local, cu afaceri de circa 22 milioane de euro anul trecut, îşi extinde portofoliul de produse şi servicii odată cu emiterea poliţelor de asigurare de tip RCA, urmând ca de lunile viitoare compania să ofere clienţilor şi alte tipuri de poliţe de asigurare.

Grupul Transport Trade Services tatonează o listare pe piaţa de capital de la Bucureşti

Marti 25 iulie 2017. Transport Trade Services (TTS), companie controlată de omul de afaceri constănţean Mircea Mihăilescu, se află în discuţii pentru o eventuală listare pe bursa bucureşteană, conform unor surse din piaţă. Întrebat de o eventuală listare, Mircea Mihăilescu nu a dorit să comenteze.

Businessul Floria a crescut cu 80% în primul semestru 2017, la 8,2 milioane de lei

Marti 25 iulie 2017. În primul semestru al acestui an, grupul Floria, specializat în distribuţia şi comercializarea de flori şi aranjamente florale, a înregistrat afaceri consolidate de 8,2 milioane lei, cu 80% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, potrivit reprezentanţilor grupului.

Acţionarii Nissa iau în calcul o investiţie de 2 mil. euro într-o fabrică la Craiova

Marti 25 iulie 2017. Brandul de modă Nissa, un business românesc de familie, ar putea fi produs într-o fabrică ridicată de la zero în Craiova în urma unei investiţii de 2 milioane de euro care ar crea şi 150 de locuri de muncă, potrivit infor­ma­ţiilor furnizate de reprezentanţii Parcului Industrial High-Tech din Craiova.

Cum pot deveni micile afaceri româneşti lideri regionali. „Statul trebuie să selecteze şi să sprijine un grup de companii de interes naţional“

Marti 25 iulie 2017. ♦ Puţine microîntreprinderi reuşesc să devină mici şi mai departe firme mijlocii şi apoi mari, iar cele care ajung la peste 250 de angajaţi şi afaceri de peste 50 mil. euro se împotmolesc şi fie intră sub umbrela unui grup străin, fie rămân „captive“ pieţei locale ♦ În acest context, puţine companii româneşti reuşesc să devină un nume pe plan regional sau internaţional şi se pune întrebarea cum pot face antreprenorii români pasul către leadership-ul regional în plin proces de globalizare.

O grupare din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic

Luni 24 iulie 2017. O grupare infracţională din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic, Sinaloa, pentru a introduce cocaină în Marea Britanie, potrivit autorităţilor britanice, relatează site-ul International Business Times.

Geor­ge Stanson, business manager în regiunea balcanică pentru Case IH: Piaţa utilajelor agricole este pe o pantă ascendentă, fermierii trec acum la combine mai performante

Luni 24 iulie 2017. Piaţa utilajelor agricole este pe o pantă ascendentă în România, fermierii făcând trecere spre combine mai performante şi mai puternice, la fel ca şi în Serbia, unde guvernul oferă subvenţii, în timp ce în Bulgaria vânzările scad din cauza schimbărilor politice din ultima perioadă, spune Geor­ge Stanson, business manager în regiunea balcanică pentru Case IH.

Digi, prima tranzacţie majoră de când este la bursă: cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Luni 24 iulie 2017. ♦ Digi a anunţat tranzacţia vineri după închiderea bursei ♦ Compania a achiziţionat Invitel, al doilea operator de pe piaţa din Ungaria, cu afaceri de 85 mil. euro în 2016 ♦ Investitorii care au în portofoliu Digi primesc o gură de oxigen după declinul postlistare cauzat de suspiciunile DNA ♦ Deja proaspăta companie în indicele BET a ajuns la 41 de lei pe acţiune.

ZF Live: George Stanson, business manager Case IH: „Este cel mai bun an din 2008 încoace pentru vânzările de combine agricole“

Luni 24 iulie 2017. Anul 2017 ar putea aduce o nouă creştere pentru piaţa utilajelor agricole, în condiţiile în care majoritatea fermierilor estimează producţii mai bune în acest an.

Radu Tănase, Calif: Mai este loc de 10-12 restaurante doar în Bucureşti. În provincie ieşim când avem infrastructură

Luni 24 iulie 2017. Grupul de restaurante Calif vrea să ajungă în acest an la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro după un avans de aproape 10%

Directorul român Silviu Popovici a fost numit şef peste operaţiunile PepsiCo din 65 de ţări

Luni 24 iulie 2017. Silviu Popovici, românul care conduce din funcţia de preşedinte businessul PepsiCo din Rusia, Ucraina şi ţările CIS, va prelua începând cu luna septembrie funcţia de preşedinte al grupului din zona Europa şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA).

Grupul care deţine restaurantele KFC şi Pizza Hut vrea să vină la Bursă, de listare ocupându-se Wood şi Raiffeisen

Luni 24 iulie 2017. Grupul cuprinde aproape 100 de restaurante pe mai multe pieţe, cu afaceri de circa 600 milioane lei anul trecut.

George Stanson, Case IH: „Acest an este cel mai bun de după 2008 pentru vânzările de combine agricole“

Luni 24 iulie 2017. Producţiile mai bune estimate de fermierii români în acest an ar putea duce la o creştere a vânzărilor de com­bi­ne agricole cu circa 10-15%, până la 2.200 de unităţi, po­trivit lui George Stanson, business manager în regiunea bal­canică pentru Case IH.

Regina Marii Britanii deţine un imperiu imobiliar de aproape 15 miliarde de euro! Cum arată cele mai spectaculoase proprietăţi. GALERIE FOTO

Duminica 23 iulie 2017. Luxosul hotel Savoy, castelul Lancaster, castelul Balmoral sau faimoasa Regent Street, sunt doar o parte din titlurile de proprietate pe care le deţine Regina Elisabeta a II-a, potrivit Business Insider.

Un vin spumant vândut la Lidl cu 40 lei, clasat printre cele mai bune din lume

Sambata 22 iulie 2017. Lidl vinde un tip de vin spumant (Crémant) care a primit aceeaşi distincţie pe care o au 40 de şampanii de top, potrivit Business Insider.

Paradis pentru turişti, coşmar pentru oamenii de afaceri. Locul unde cu siguranţă nu vrei să îţi deschizi un business: Peste 150 de oameni de afaceri au fost omorâţi în ultimii doi ani

Sambata 22 iulie 2017. Oraşul Acapulco din Mexic a fost luat cu asalt de găşti violente de interlopi. Proprietarii care refuză să plătească sume de bani către mercenari devin victime ale acestora. În ultimii doi ani, 150 de patroni au fost omorâţi şi aproximativ 2000 de afaceri locale au fost închise, potrivit Financial Times.

Un business românesc de succes: O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante

Sambata 22 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Brandurile din liga secundă a modei au afaceri de 1,7 mld. lei şi aproape 550 de magazine

Sambata 22 iulie 2017. Cei mai mari trei jucători de pe piaţa de îmbrăcăminte din România controlează mai bine de 10% din totalul vânzărilor care se ridică anual la 10,8 mld. lei, arată calculele ZF pe baza datelor existente de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Topul celor mai mari companii hoteliere: unităţile de cazare încep să aducă profituri

Sambata 22 iulie 2017. Liderul pieţei hoteliere a fost anul trecut ANA Hotels, business deţinut de familia Copos, care are un total de şase unităţi de cazare. ANA Hotels a avut anul trecut afaceri de 141 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2017.

ZF Live. Mindaugas Valuckas, CEO al Hanner: „Faţă de acum 10 ani, legile din România sunt mult mai structurate. Mediul de afaceri este predictibil pentru investitori“

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a ultimilor ani a suferit transformări semnificative, iar legislaţia din acest sector a fost de asemenea îmbunătăţită: dacă în urmă cu 10 ani investitorii aveau multe neclarităţi din punct de vedere legislativ, în prezent aceştia se confruntă cu foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească atunci când fac o investiţie.

Acţionarii jucătorilor din industria financiară au adus 87 mil. euro la capital în S1 2017, plus 12% faţă de 2016. Cea mai mare parte a majorărilor de capital, circa 65%, a mers în asigurări

Joi 20 iulie 2017. Investitorii care deţin businessuri în industria financiară din România au adus peste 87 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în prima jumătate a acestui an, cu aproximativ 12% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Elon Musk afirmă că a primit aprobare pentru un tunel Hyperloop între New York şi Washington

Joi 20 iulie 2017. Inventatorul şi omul de afaceri Elon Musk, directorul companiilor SpaceX, Tesla şi Boring, a anunţat joi după-amiază că a primit aprobarea de a construi un tunel feroviar de viteză foarte mare (Hyperloop) între oraşele americane Washington DC şi New York.

Şase retaileri români şi-au făcut loc pe pieţele externe cu peste 55 de magazine. Primele opriri, în regiune

Joi 20 iulie 2017. Din lipsă de curaj sau fonduri, cei mai mulţi antreprenori locali, fie ei mari sau mici, şi-au ancorat afacerile în por­tul România. Ei au ajuns aici, pe piaţa-mamă, la afa­ceri de milioane sau chiar zeci şi sute de milioane de euro, pariind pe o cunoaş­te­re în­de­aproa­pe a consumatorului român.

Afacerile Grupului Agricola au crescut cu 6% în primul semestru, dar încasările reţelei de magazine proprii au scăzut

Joi 20 iulie 2017. Grupul Agricola a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 322 milioane lei, în creştere cu 6%, evoluţie susţinută de vânzările tuturor companiilor din grup care realizează şi comercializează produse sub brandul Agricola, cu excepţia operatorului reţelei de magazine, care a anunţat o diminuare a afacerilor.

Producător de pavele: Boomul din rezidenţial compensează lipsa investiţiilor statului în infrastructură

Joi 20 iulie 2017. Producătorul de pavele şi bor­duri Symmetrica, deţinut de antre­pre­norii locali Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, a obţinut anul trecut 40% din cifra de afaceri din proiectele private, pondere în creştere faţă de 2015.

Topul celor mai mari crescători de porci: Chinezii şi danezii controlează o treime din piaţa locală

Joi 20 iulie 2017. Grupul Smithfield România cu acţionariat chinez şi danezii de la Premium Porc controlează împreună circa o treime din piaţa de creştere a porcilor, având afaceri cumulate de aproape un miliard de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să construiască 600 de apartamente în noul pol rezidenţial al Capitalei. Lucrările încep în toamnă

Miercuri 19 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Im­pact (simbol bursier IMP), controlat de discretul om de afaceri Gheorghe Iaciu, va începe la toamnă lucrările la un proiect rezidenţial de 600 de aparta­mente în apropiere de Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, estimat a fi finalizat în 2019.

Pokémon Go, la un an de la apariţie: Venit de un miliard de dolari şi milioane de utilizatori lunari

Miercuri 19 iulie 2017. Mii de oameni jucau Pokémon Go în această perioadă a anului trecut, generând companiei un venit de peste un miliard de dolari în doar un an şi având aproape 65 de milioane de utilizatori lunari, aplicaţia firmei Niantic Labs fiind disponibilă din iulie 2016 şi în România, potrivit Business Insider.

Companiile japoneze din Marea Britanie şi-ar putea reloca afacerile în România

Miercuri 19 iulie 2017. Companiile japoneze din Marea Britanie vor să-şi mute, în contextul Brexit, afacerile în România datorită creşeterii economice înregistrate de ţara noastră, dar cer Guvernului să asigure un mediu economic predictibil, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Theresa May va prezida prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic

Miercuri 19 iulie 2017. Premierul britanic Theresa May va prezida, joi, prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic, în cadrul căreia se va discuta despre Brexit şi despre situaţia economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Boris Mints, acţionar al CA Immo

Miercuri 19 iulie 2017. Omul de afaceri rus Boris Mints este proprietarul companiei de investiţii O1 Group, înregistrată în Cipru şi fondată în 2004, şi are, potrivit revistei americane Forbes, o avere estimată la 1,37 miliarde de dolari.

Răzvan Diraţian, promovat la şefia unui business din top cinci cele mai mari din lume ale Avon

Miercuri 19 iulie 2017. Răzvan Diraţian, executivul român care conduce operaţiunile din România şi Republica Moldova ale Avon, cel mai mare jucător din piaţa locală de cosmetice, va prelua din august funcţia de director general al Avon Filipine, o piaţă cu vânzări duble faţă de cea românească.

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30% în ultimele patru luni”

Marti 18 iulie 2017. Sorin Minea, CEO-ul grupul Angst cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi mâncare gătită, un business de 30 mil. euro în 2016, spune că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

Răzvan Diraţian, şeful Avon România, a preluat conducerea operaţiunilor din Filipine

Marti 18 iulie 2017. Răzvan Diraţian, executivul român care a condus timp de opt ani businessul Avon pe piaţa locală şi în Republica Moldova, a preluat funcţia de director general pentru Avon Filipine, o piaţă aflată în top cinci pieţe Avon la nivel global.

Lunga vară fierbinte de pe piaţa produselor farmaceutice

Marti 18 iulie 2017. Sunt semne că avem parte de o vară fierbinte pe piaţa farma, în care probleme noi de ordin politic, ori care ţin de mediul de afaceri sau juridic se adaugă problemelor cronice, nesoluţionate, ce pun presiune semnificativă pe toţi actorii pieţei, fie furnizori de medicamente şi servicii medicale, fie beneficiari.

Alexandru Petrescu, fost ministru al economiei, a preluat conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Marti 18 iulie 2017. Alexandru Petrescu, fost ministru al economiei şi mediului de afaceri, a preluat conducerea Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), potrivit unui anunţ al instituţiei.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu face o nouă investiţie în imobiliare şi dezvoltă 600 de apartamente în cel mai fierbinte pol rezidenţial al momentului, zona Expoziţiei

Marti 18 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, dezvoltă un proiect rezidenţial de 600 de apartamente în partea de nord a Capitalei, în apropiere de Bulevardul Expoziţiei, o zonă care a atras, în ultima perioadă, tot mai multe investiţii imobiliare. Proiectul este situat între bulevardele Kiseleff şi Ion Mihalache, în cartierul Domenii.

T-Me Studios, companie din IT cu 5 milioane de dolari afaceri, vrea să se listeze la bursa românească

Marti 18 iulie 2017. T-Me Studios, publisher de aplicaţii Android cu 15 mi­lioane de utilizatori lunar, caută broker pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti până la finele acestui an.

O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante. " La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo."

Marti 18 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Un laborator de gemuri deschis de un român şi doi francezi merge spre afaceri de 145.000 de euro

Marti 18 iulie 2017. Laboratorul de gemuri Les Saveurs d’Yveline, o afacere începută în anul 2000 de un român şi doi francezi şi care produce în prezent peste 40 de produse, speră să ajungă la o cifră de afaceri de 145.000 de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul trecut.

Dezvoltatorul imobiliar Impact a cumpărat un teren de 23.000 mp în zona Expoziţiei, într-o tranzacţie de 10,5 mil. euro, pentru a construi un ansamblu rezidenţial

Luni 17 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a cumpărat un teren de 23.000 de metri pătraţi de la Bluerose Ro Corporation, într-o tranzacţie de 10,5 milioane de euro plus TVA. Achiziţia a avut loc prin intermediul firmei Bergamot Development, în care Impact deţine 99% din acţiuni.

Raport BM: Autorizaţia de construire se obţine la Oradea de două ori mai repede decât la Constanţa

Luni 17 iulie 2017. Antreprenorilor din Bucureşti, Oradea, Ploieşti şi Timişoara le este mai uşor să demareze o afacere faţă de cei din Constanţa sau Craiova, se arată în noul raport al Băncii Mondiale (BM) – Doing Business în Uniunea Europeană: România, Bulgaria şi Ungaria.

Peste 19.000 de planuri de afaceri depuse în cadrul programului Start-up Nation

Luni 17 iulie 2017. Peste 19.000 de planuri de afaceri au fost depuse în cadrul programului Start-up Nation, cele mai multe fiind în Bucureşti, Cluj şi Timş, cererea de finanţare atingând un milliard de dolari, a declarat, luni, Ilan Laufer, ministru pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Soluţia individuală a expirat. Soluţia colectivă presupune să întoarcem ţării mai mult

Luni 17 iulie 2017. Cunosc sute de oameni de afaceri care au vile frumoase, sedii de firme reprezentative, bani multi, masini de lux, afaceri care merg bine, etc. Isi permit aproape orice. Din pacate, cu greu mai vezi bucurie si fericire pe chipurile lor. Desi nu le lipseste nimic, plafonarea si nemultumirea le domina viata.

Untdelemn de la Bunica a vândut în 2016 14 mil. litri de ulei şi controlează 6% din piaţă

Luni 17 iulie 2017. Scăderea numărului de locuitori ai României a fost unul dintre motivele pentru care afacerile Expur, companie care deţine brandul de uleiuri Untdelemn de la Bunica, nu au crescut semnificativ. În ultimul an, România a mai pierdut peste 120.000 de locuitori din cauza sporului natural negativ şi a migraţiei externă, ajungând la 19,6 mil. de locuitori.

Topul celor mai mari reduceri de personal din IT&C realizate în 2016

Luni 17 iulie 2017. Un număr de 20 dintre cele mai mari companii locale IT&C, cu un business cumulat de peste 1,4 mld. euro, au renunţat anul trecut la peste 3.300 de angajaţi, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice şi Registrul Comerţului care au fost analizate de ZF.

Românii lasă aproape 4 miliarde de lei pe an în cafenele şi baruri

Luni 17 iulie 2017. Brandul american Starbucks a terminat anul trecut cu afaceri de 76,5 mil. lei în România, marcând o creştere de aproape 40% faţă de anul anterior.

Cât de polarizată este economia României: Două treimi din businessul românesc stau în mâinile a 1% din companii

Luni 17 iulie 2017. Aproape două treimi din veniturile firmelor din Ro­mânia (de 275 mld. euro în total) sunt reali­zate de 1% din companii, semn că eco­no­mia este puternic polarizată, arată o analiză a companiei de analiză şi risc Coface.

O şedinţă de tuns costă în medie în Bucureşti 13 dolari, de patru ori mai puţin ca la Paris sau Londra

Luni 17 iulie 2017. La fiecare vizită la coafor o româncă lasă în medie 13 dolari pentru un tuns, acesta fiind unul dintre cele mai mici preţuri din lume, arată o analiză a Business Insider.

România va trimite Comisiei Europene facturi ce însumează 93 de milioane de euro pentru POIMM

Duminica 16 iulie 2017. România va trimite Comisiei Europene facturi care însumează 93 de milioane de euro după acreditarea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri (POIMM). Programul are o alocare de 100 de milioane de euro şi facilitează accesul la finaţare al micilor afaceri.

Un fost complex nazist se transformă într-un resort de lux. Se întinde pe aproape cinci kilometri şi are capacitate de peste 20.000 de persoane. GALERIE FOTO

Duminica 16 iulie 2017. Compania germană de imobiliare Metropole Marketing a achiziţionat în anul 2013 dreptul de a transforma resortul abandonat al naziştilor într-un complex rezidenţial de lux, potrivit Business Insider.

O afacere gustoasă: Trei antreprenori din Iaşi câştigă 500.000 de euro din pasiunea românilor pentru burgeri

Duminica 16 iulie 2017. Brandul Frankly Burgers a început să func­ţio­neze în urmă cu circa trei ani, iar anul tre­cut restaurantul de burgeri deţinut de trei ieşeni a înregistrat afaceri de 500.000 de euro cu o echipă de 20 de angajaţi.

Cum câştigă un puşti de 15 ani 50.000 de lire sterline pe an. A pornit doar cu 5 lire şi în prezent are 11 angajaţi

Sambata 15 iulie 2017. Un adolescent în vârstă de 15 ani din Londra a pus bazele unei afaceri ce ar fi putut ajunge la 50.000 de lire sterline.

Alexandrion, cel mai mare producător de spirtoase pe plan local, are în plan o investiţie de 100 mil. euro într-o fabrică în New York

Sambata 15 iulie 2017. Alexandrion Grup România este cel mai mare producător de spirtoase de pe plan local, cu afaceri de 33 mil. euro anual.

Misterul din spatele fostei soţii a lui Vladimir Putin. Cine este femeia care avea în braţe un imperiu, dar ura îşi ura poziţia. A fost spion alături de Putin în KGB

Sambata 15 iulie 2017. Lyudmila Ocheretnaya a fost căsătorită cu Vladimir Putin, unul dintre cei mai puternici şi mai temuţi politicieni, timp de 30 de ani. Aceasta ar fi căsătorită cu un bărbat care este cu 20 de ani mai tânăr decât ea, potrivit Business Insider.

Cât costă să ai propriul colţ de paradis? Una dintre cele mai frumoase insule din Europa a fost scoasă la vânzare, şi vine la pachet cu un conac imens şi zeci de case. Galerie FOTO

Sambata 15 iulie 2017. Insula Ulva din arhipelagul Inner Hebrides situat pe coasta de vest a Scoţiei este acum de vânzare. Agenţii imobiliari de la firma Knight Frank anunţă că preţul porneşte de la 4.8 milioane de euro. Insula este de vânzare împreună cu o vilă cu 7 dormitoare şi alte câteva zeci de proprietăţi, potrivit Business Insider.

Unul dintre cei mai mari producători români de mezeluri pariază 1,5 mil. euro pe o fabrică de mâncare gătită. „Producem între 13 şi 18 tone de mezeluri pe zi, mâncare vindem în jur de 4 tone pe zi, iar lapte circa 2 tone"

Sambata 15 iulie 2017. Grupul de firme Angst, controlat de familia de antre­pre­nori locali Minea, a ajuns la o cifră de afaceri de 30 mil. euro din producţia şi comercializarea mezelurilor şi a lactatelor, înregistrând un avans al vânzărilor de cel puţin 15% faţă de anul precedent, potrivit lui Sorin Minea. El este atât co-fondatorul businessului, cât şi CEO-ul grupului Angst.

Ioan Dumitraşcu, PeliFilip: Noul regulament pentru protecţia datelor va crea mii de job-uri noi în România

Sambata 15 iulie 2017. Noul cadru de reglementare privind protecţia datelor personale impus de Uniunea Europeană, care va intra în vigoare anul viitor, va impune tuturor entităţilor care colectează asemenea informaţii un set de obligaţii stricte, riscând în caz contrar amenzi de până la 4% din cifra de afaceri, a declarat Ioan Dumitraşcu, avocat la PeliFilip, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Mai puţin de 10% din contractele pentru birouri se semnează pe 10 ani

Sambata 15 iulie 2017. Rata contractelor de închiriere pe o perioadă de peste 10 ani este situată la sub 10% din totalul acordurilor de pe piaţa de profil din Bucureşti. Aceasta în condiţiile în care sunt foarte puţine companii care pot avea o predictabilitate de business pe o perioadă atât de îndelungată, explică Eduard Turcoman, senior broker office agency C&W Echinox.

Restart cu parfum oriental

Vineri 14 iulie 2017. Sunt câteva lucruri care nu trebuie să lipsească din agenda de „după afaceri“, iar masajul, sauna sau detoxifierea sunt capitole de bază atât în vechiul, cât şi în noul testament al relaxării. Dacă deconectarea este dusă la rang de artă sub mâinile unor maseuri profesionişti atunci meniul este complet, iar restartul este garantat.

Feriţi-vă de sărăcirea companiilor mici şi mijlocii şi a clasei de mijloc!

Vineri 14 iulie 2017. În anii în care România are cea mai mare creştere economică din Europa, analiza mediului de afaceri românesc este ucigătoare.

Afacerile din comerţ au crescut în mai cu 14% faţă de mai 2016

Vineri 14 iulie 2017. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în luna mai atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14%, respectiv 11,4% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Mai multe companii din IT au dus al doilea imobil din ansamblul Openville din Timişoara la 80% grad de ocupare

Vineri 14 iulie 2017. A doua clădire din ansamblul mixt Openville, pe care omul de afaceri Iulian Dascălu îl construieşte în Timi­şoara, a ajuns la un grad de ocupare de 80%, după ce a închiriat mai multe contracte cu firme specia­lizate în IT.

Patria Bank mizează pe tehnologie şi se avântă spre mediul rural pentru a câştiga noi clienţi

Vineri 14 iulie 2017. Horia Manda, preşedintele Patria Bank (PBK), a declarat că vizează să atingă o cotă de piaţă de 2,5% până în cinci ani, faţă de puţin peste 1% în prezent, urmând a se concentra în principal către oferirea de servicii bancare către persoane fizice, afaceri mici şi foarte mici.

Tranzacţie pe piaţa gazelor naturale. Un fond de investiţii din Cehia cumpără un trader local cu afaceri de 90 mil. lei

Vineri 14 iulie 2017. Furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Petru Chiriac, Il Passo: Aproape o treime din pantofii din magazine vin din fabrica proprie

Vineri 14 iulie 2017. Retailerul de încălţăminte Il Passo, o companie cu o istorie de circa 18 ani pe piaţă, şi-a bugetat pentru 2017 o creştere a businessului de 5%. Cifra de afaceri din retail va sări astfel de 50 mil. lei.

Oamenii de afaceri cer guvernului plafonarea, din nou, a contribuţiilor sociale

Vineri 14 iulie 2017. Oamenii de afaceri propun guvernului revenirea la plafonarea bazei de calcul pentru contribuţiile la sănătate şi la pensii ale angajaţilor, pentru toate tipurile de venit. Până la începutul acestui an, România avea un plafon de impozitare pentru pensii (CAS) limitat la nivelul de 5 salarii medii brute lunare, care a fost eliminat.

Una din cinci farmacii se află în portofoliul celor mai mari cinci lanţuri cu afaceri de peste 1 mld. €

Joi 13 iulie 2017. Cei mai mari cinci jucători din retailul farmaceutic românesc au avut împreună afaceri de peste 6 miliarde de lei (1,3 mld. de euro) în 2016, în creştere cu 27% faţă de anul precedent şi vând medicamente în peste 1.700 de farmacii la nivel naţional, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companii.

Yandex şi Uber vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări

Joi 13 iulie 2017. Yandex - cunoscut ca „Google al Rusiei” - şi Uber au fost de acord să fuzioneze cele două afaceri de ride-sharing în Rusia şi pe alte cinci pieţe învecinate, Yandex fiind partenerul principal, cu o participaţie de aproape 60%, au transmis, joi, companiile.

Ce vor oamenii de afaceri de la guvernul Tudose: Nu creşteţi fiscalitatea, ci gradul de colectare

Joi 13 iulie 2017. Oamenii de afaceri solicită guvernului condus de Mihai Tudose (PSD) să menţină nivelul cotei unice de impozitare de 16%, să ajute grupurile de firme româneşti să raporteze către Fisc în mod consolidat, să aplice sistemul taxării inverse prin care s-ar elimina frauda la TVA şi să susţină un program în parteneriat public- privat pentru crearea de creşte şi grădiniţe.

Diana Iosu, managerul de comunicare externă şi relaţii cu media al Telekom România, pleacă după 8 ani din grup

Joi 13 iulie 2017. Diana Iosu, managerul de comunicare externă şi relaţii cu media al Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, un business de un miliard de euro pe an, va părăsi grupul de operatori de comunicaţii la sfârşitul acestei săptămâni.

Ce planuri au polonezii de la Work Service odată cu preluarea grupului APT cu afaceri de 15 mil. euro. „Vrem să creştem cu minimum 10% pe an în următorii 5 - 6 ani, pentru că vedem potenţial“

Joi 13 iulie 2017. Afacerile polonezilor de la Work Service Group, o companie de servicii de resurse umane care a preluat acţionariatul majoritar al grupului de recrutare şi muncă temporară APT din România, vor creşte cu două cifre în următorii ani, pentru că rata de angajare a populaţiei va fi din ce în ce mai mare, iar tinerii şi vârstnicii vor dori raporturi de muncă mai flexibile.

UiPath: Ajungem la afaceri de 25 de milioane de dolari şi la o echipă de peste 300 de oameni la final de an

Joi 13 iulie 2017. Start-up-ul şi-a extins prezenţa la nivel internaţional deschizând patru noi birouri în Australia, Hong Kong, Franţa (Paris) şi Germania (München).

Şeful pe România al Kredyt Inkaso preia funcţia de director de investiţii la grup

Joi 13 iulie 2017. Andrei Mocanu, managing director al diviziei locale a re­cuperatorului de creanţe Kredyt Inkaso, a preluat funcţia de di­rector de investiţii la nivelul grupului polonez, urmând să fie res­ponsabil de dezvoltarea afacerilor în afara Poloniei, intra­rea pe pieţe noi, dar şi de coordonarea investiţiilor stră­ine.

Proprietarul Zara controlează 10% din piaţa locală de modă

Joi 13 iulie 2017. Grupul spaniol Inditex, care deţine unele dintre cele mai cunoscute branduri de modă din lume în frunte cu Zara, a obţinut anul trecut în România afaceri de aproape 1,5 mld. lei, după o creştere de aproape 30%. Online-ul contribuie cu circa 7-8% la total, potrivit datelor ZF.

Polonezii de la Work Service au preluat 55% din acţiunile grupului de servicii de HR APT, un business de peste 25 de milioane de euro anul trecut

Miercuri 12 iulie 2017. Firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group a preluat 55% din patru companii ale grupului APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016.

Bog'Art intră în al patrulea proiect de birouri din Bucureşti

Miercuri 12 iulie 2017. Bog'Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a câştigat licitaţia pentru construirea celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square

ZF LIVE. George Dorobanţu, strategic project director la Regina Maria: Analizăm şase tranzacţii şi suntem în discuţii finale pentru trei dintre ele

Miercuri 12 iulie 2017. Regina Maria, al doilea jucător din piaţa serviciilor me­dicale private, a înregistrat un avans al afacerilor de peste 30% în primul semestru, pe fondul creşterilor obţinute pe toate diviziile companiei şi estimează până la finele anului venituri de 110 mil. euro, cu peste 20 mil. de euro mai mult faţă de 2016.

Vodafone atacă pe segmentul business şi cu o soluţie de facturare accesibilă de pe orice dispozitiv conectat la internet

Marti 11 iulie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a adăugat în portofoliul de soluţii dedicat companiilor şi serviciul Smart Invoice, o platformă dedicată pentru emiterea şi gestionarea facturilor fiscale şi a altor documente de plată, precum facturi proforme, chitanţe şi avize. Noua soluţie din cadrul portofoliului „Ready Business” este adresată companiilor mici şi mijlocii, indiferent de domeniul de activitate.

Bloomberg: Kaspersky Lab a lucrat cu agenţia secretă de informaţii din Rusia, FSB

Marti 11 iulie 2017. Kaspersky Lab a avut o relaţie mai apropiată decât cea admisă în mod public cu principala agenţie de spionaj din Rusia, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), dezvoltând tehnologie de securitate pentru agenţie, potrivit unor e-mailuri obţinute de Bloomberg Businessweek.

Celebra familie de bancheri Rothschild şi-a deschis birou la Bucureşti şi a recrutat un executiv local pentru a „muşca” din piaţa de M & A din România

Marti 11 iulie 2017. Familia Rothschild, una dintre cele mai bogate şi mai cunoscute din lume, cu afaceri în domenii variate precum bancar şi imobiliare, l-a recrutat pe românul Alexandru Rus pentru a coordona biroul de la Bucureşti. Astfel, bancherii de la Rothschild, despre care se spune că l-au propulsat pe Emanuel Macron în poziţia de preşedinte al Franţei, au deschis un birou la Bucureşti pentru a câştiga o felie din piaţa locală de fuziuni şi achiziţii care începe să se dezvolte.

Cehii de la ALEF intră agresiv pe piaţa din România prin achiziţia distribuitorului local IT&C Likeit Solution, un business care a scăzut anul trecut cu 30% la 129 mil. lei şi trecuse pe pierderi

Marti 11 iulie 2017. Cehii la ALEF Distribution Group, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de sisteme IT din Europa de Sud-Est, cu o vechime de peste 20 ani, au achiziţionat unul dintre cei mai mari jucători locali de pe piaţa de distribuiţie IT&C - compania Likeit Solution, ca parte a unui plan agresiv de extindere pe piaţa din România, considerată atractivă pentru “ratele mari de creştere”.

Bog’Art construieşte cea de-a treia clădire de birouri din proiectul Timpuri Noi Square

Marti 11 iulie 2017. Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a câştigat licitaţia pentru construcţia celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square construit de Vastint, parte a diviziei imobiliare a Inter Ikea.

Ancheta DNA privind afacerile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost extinsă

Marti 11 iulie 2017. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte din investigaţia Rise Project privind presupusele afaceri ale lui Liviu Dragnea, existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei, precizează DNA.

Şeful Intersport: Ţinta noastră este ca în cinci ani să ajungem la o reţea de 45 de unităţi, iar magazinul online să contribuie cu 10% la business

Marti 11 iulie 2017. „Consider că anul trecut a fost unul bun, cu o creştere a cifrei de afaceri de circa 13% comparativ cu 2015. Avansul a fost susţinut de creşterea consu­mului care a crescut în special pe segmentul non-food“, spune Antoniu Niţuleasa (40 de ani), exe­cutivul român care conduce din poziţia de director general businessul Inter­sport în România.

Marius Ivan face încă un exit, de la centrul comercial Pipera Plaza. Alpha Property Development, care a dezvoltat magazine Kaufland şi Lidl, devine unicul proprietar

Marti 11 iulie 2017. Omul de afaceri Marius Ivan a ieşit din acţionariatul proiectului Pipera Plaza, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial. Antreprenorul a dezvoltat acest proiect din Voluntari împreună cu Alpha Property Group, parte a grupului ceh InterCora, către care de altfel Marius Ivan şi-a şi vândut participaţia.

Un antreprenor din Capitală care oferă servicii de călcat haine are venituri de 50.000 de euro

Luni 10 iulie 2017. Brandul „Călcătoria“ a început să funcţioneze la începutul anului 2013, în urma unei investiţii de 10.000 de euro, iar anul trecut afacerea antreprenorială a generat o cifră de afaceri de 50.000 de euro.

Grupul Angst a pariat 1,5 mil. euro pe o fabrică de mâncare gătită. Tot mai mulţi consumatori preferă să cumpere mâncare de-a gata din cauza lipsei de timp

Luni 10 iulie 2017. Grupul de firme Angst, controlat de familia de antre­pre­nori locali Minea, a ajuns la o cifră de afaceri de 30 mil. euro din producţia şi comercializarea mezelurilor şi a lactatelor, înregistrând un avans al vânzărilor de cel puţin 15% faţă de anul precedent, potrivit lui Sorin Minea. El este atât co-fondatorul businessului, cât şi CEO-ul grupului Angst.

Ioan Dumitraşcu, PeliFilip: Noul regulament pentru protecţia datelor personale, un „coşmar logistic“

Luni 10 iulie 2017. Noul cadru de reglementare privind protecţia datelor personale impus de Uniunea Europeană, care va intra în vigoare anul viitor, va impune tuturor entităţilor care colectează asemenea informaţii un set de obligaţii stricte, riscând în caz contrar amenzi de până la 4% din cifra de afaceri, a declarat Ioan Dumitraşcu, avocat la PeliFilip, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Este “gâsca” in pericol? Argumente pro si contra impozitului pe cifra de afaceri

Duminica 9 iulie 2017. Un economist din secolul al XVII -lea, Jean Baptist Colbert, reprezentant al mercantilismului in economie si consilier al regelui Ludovic al XIV-lea spunea ca a taxa este similar cu “a prinde gâsca si a încerca sa obţii cea mai mare cantitate de pene cu cel mai mic zgomot”.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter