Stiri despre AGA

 

Depozitele bancare ale străinilor rămân la un nivel scăzut: 3,2 mld. euro

Joi 23 noiembrie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, au înregistrat o creştere uşoară în septembrie faţă de valorile înregistrate în iulie şi august, soldul ajungând după primele nouă luni la 3,2 mld. euro.

Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede în valoare de 31 de milioane de dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, după ce a fost anunţat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Banca Transilvania a răscumpărat 2,9 mil.acţiuni pentru 6,2 mil lei

Luni 20 noiembrie 2017. Banca Transilvania a răscumpărat în perioada 14-17 noiembrie un număr de 2,92 milioane de acţiuni proprii, la un preţ total de 6,28 milioane lei, parte a programului de răscumpărare aprobat de acţionari.

Un grup de antreprenori din Ungaria şi România investesc 15 milioane de euro o fabrică de nutreţuri combinate

Luni 20 noiembrie 2017. Compania UBM Feed România, care are ca acţionari grupul UBM din Ungaria şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, va deschide o fabrică de nutreţuri combinate în comuna Sânpaul (judeţul Mureş). Investiţia se ridică la 15 milioane de euro.

Compania de transport şi logistică TTS se listează pe Bursa de la Bucureşti

Luni 20 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşt

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Urmează fuziunea? Un fond de investiţii gigant a devenit acţionar în cele mai mari două bănci din Germania

Miercuri 15 noiembrie 2017. Acţiunile Deutsche Bank şi Commerzbank au crescut după ce fondul Cerberus Capital Management a devenit acţionar de top la cele mai mari două bănci din Germania, potrivit Bloomberg.

SIF Moldova a cumpărat 1,9 mil. acţiuni Banca Transilvania, pentru circa 4 mil.lei

Miercuri 15 noiembrie 2017. SIF Moldova, al doilea cel mai important acţionar instituţional al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emintent de pe piaţa de capital bucureşteană, a cumpărat ieri un pachet de 1,89 milioane de acţiuni ale băncii, reprezentând 0,04% din capital, la un preţ total de circa patru milioane lei.

Transelectrica a încheiat primele nouă luni cu un profit în scădere cu 70%, pe fondul scăderii veniturilor din transportul energiei electrice

Miercuri 15 noiembrie 2017. Compania naţională Transelectrica, la care statul este acţionar majoritar, a încheiat primele nouă luni cu venituri totale de 2,41 miliarde lei, în creştere cu 27% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul s-a redus de la 213 milioane lei în ianuarie-septembrie 2016 la 65 milioane lei în acest an, evoluţie determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice.

Radu Enache, şeful grupului Continental Hotels: Este un calvar să ghicim ce se va întâmpla anul viitor

Marti 14 noiembrie 2017. ♦ Radu Enache, acţionar al lanţului hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, spune că afacerile lanţului au crescut cu două cifre în primele zece luni din acest an şi că până la final de an estimează afaceri de 26-27 milioane de euro.

RTPR Allen & Overy a consiliat băncile implicate în oferta publică a Sphera Franchise Group

Luni 13 noiembrie 2017. RTPR Allen&Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services şi Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la oferta publică derulată de Sphera Franchise Group şi admiterea la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Cererea fostului preşedinte ANAF Sebastian Bodu de anulare a dividendelor suplimentare distribuite de Transelectrica, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Luni 13 noiembrie 2017. Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de Sebastian Bodu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care a dat în judecată Transelectrica, unde deţine o acţiune, solicitând suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor privind acordarea unor dividende suplimentare în valoare de 170 de milioane de lei.

Cursul a deschis săptămâna pe creştere pe interbancar, la 4,64 lei/euro

Luni 13 noiembrie 2017. Cursul leu/euro a deschis săptămâna pe creştere în şedinţa interbancară de tranzacţionare, cu un plus de 0,2% faţă de nivelul de deschidere, şi a urcat la 4,64 lei/euro.

Care este situaţia discuţiilor dintre Banca Transilvania şi Bancpost: "În ultimile săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, negocierile sunt aproape de finalizare"

Vineri 10 noiembrie 2017. Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare bancă din România, informează investitorii cu privire la faptul că Eurobank, acţionarul principal al Bancpost, şi Banca Transilvania au derulat negocieri exclusive cu privire la achiziţia Bancpost, precum şi a ERB Retail Services şi ERB Leasing din România.

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima zi de la bursă cu un plus de 16% faţă de preţul din ofertă

Vineri 10 noiembrie 2017. Acţiunile Sphera Group (SFG), companie care deţine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC şi operează francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, au închis ieri prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la 33,6 lei, în creştere cu 16% faţă de preţul din ofertă.

Acţiunile Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut, Taco Bell, au intrat joi la tranzacţionare pe BVB

Joi 9 noiembrie 2017. Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, a intrat joi la tranzacţionare pe segmentul principal al bursei de la Bucureşti, la un preţ de 30,7 lei/titlu, după ce a închisi cu succes a ofertei de listare de 25% din capital.

Telekom a continuat să crească pe TV şi a ajuns aproape de 2,1 milioane de abonamente la mobil în trim. 3. Baza de clienţi pe net fix s-a încăpăţânat să nu crească

Joi 9 noiembrie 2017. Grupul Telekom România nu a înregistrat în al treilea trimestru evoluţii spectaculoase ale bazei de clienţi, păstrând tendinţele din trimestrele anterioare, arată datele publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Veniturile Telekom România au scăzut în trim. 3 cu 1% la 240 mil. euro. Profitul operaţional, mai mic şi el cu 19%. Investiţiile, mai mari cu 23%

Joi 9 noiembrie 2017. Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în al treilea trimestru venituri totale în valoare de 240 mil. euro, în scădere cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior şi un profit operaţional (EBITDA) de 43 mil. euro, mai mic cu 18,9%, conform datelor publicate de acţionarul majoritar, grupul german Deutsche Telekom.

Eu nu-i înţeleg pe patroni şi pe organizaţiile patronale, de ce protestează faţă de revoluţia fiscală a PSD: măsurile adoptate sunt capitaliste, sunt pentru companii, pentru proprietari, pentru acţionari şi poate mai puţin pentru angajaţi

Miercuri 8 noiembrie 2017. Revoluţia fiscală a PSD este în favoarea companiilor, în favoarea proprietarilor de companii, în favoarea acţionarilor companiei, şi mai puţin favorabile salariaţilor.

Doi antreprenori au ajuns la 52 milioane de lei cu o reţea de şapte benzinării în Bucureşti şi Ilfov. „Ne aprovizionăm cu carburanţi de la principalii furnizori din piaţă - MOL, Rompetrol, Lukoil şi Oscar Downstream.“

Marti 7 noiembrie 2017. Diana şi Gheorghe Şerban, acţionari ai companiei Carbogaz, au ajuns la o cifră de afaceri de 52 de milioa­ne de lei dintr-o re­ţea de şap­te benzi­nă­rii amplasate în Bucureşti şi în îm­prejurimile Capitalei.

Când multinaţionalele sunt răspunzătoare în faţa acţionarilor şi nu a societăţii: evaziune, corupţie, sclavie, violenţă

Luni 6 noiembrie 2017. O nouă investigaţie jurnalistică de amploare, Paradise Papers, arată modul în care Glencore, cel mai mare trader de materii prime din lume, a plătit un om de afaceri influent cu trecut dubios pentru a obţine aprobări guver­namentale.

Citigroup primeşte o lovitură grea: Acţionarul majoritar al grupului bancar a fost arestat

Luni 6 noiembrie 2017. Citigroup Inc întâlneşte noi obstacole în reconstruirea business-ului din Arabia Saudită după ce acţionarul şi promoterul principal al companiei a fost arestat în cadrul unei investigaţii anti-corupţie, potrivit Bloomberg.

Bulrom Gas investeşte peste 4 milioane de euro într-o reţea de 15 benzinării

Joi 2 noiembrie 2017. Dan Paltcov şi Dan-Claudiu Părău, acţionarii Bulrom Gas, unul dintre cele mai mari businessuri de pe piaţa de GPL din România, investesc peste patru milioane de euro într-o reţea de 15 benzinării sub brandul Octano.

​Un întreprinzător cu afaceri sub un milion de euro: Va trebui să plătesc un impozit pe profit de şapte ori mai mare

Duminica 29 octombrie 2017. Măsura de instituire a impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu venituri de sub un milion de euro pe care Guvernul a anunţat-o pentru aplicare din 2018 împovărează companiile vizate şi va duce la dispariţia micilor întreprinzători, a afirmat pentru ZF Adriana Goleanu, acţionara Lotus95 Cosmetics, un producător local de cosmetice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei (560.000 de euro).

​Un întreprinzător cu afaceri sub un milion de euro: Va trebui să plătesc un impozit pe profit de şapte ori mai mare

Vineri 27 octombrie 2017. Măsura de instituire a impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu venituri de sub un milion de euro pe care Guvernul a anunţat-o pentru aplicare din 2018 împovărează companiile vizate şi va duce la dispariţia micilor întreprinzători, a afirmat pentru ZF Adriana Goleanu, acţionara Lotus95 Cosmetics, un producător local de cosmetice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei (560.000 de euro).

Electrica are un nou Consiliu de Administraţie, cumpără pachete deţinute de Fondul Proprietatea

Joi 26 octombrie 2017. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Electrica a ales, în şedinţa din 26 octombrie un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, şi a aprobat şi achiziţionarea de către companie a întregii participaţii deţinute de Fondul Proprietatea la capitalul social al filialelor sale.

Topul celor mai admiraţi 100 CEO din România. Business MAGAZIN i-a premiat aseară pe cei mai admiraţi şefi de companii din România

Joi 26 octombrie 2017. Business MAGAZIN i-a premiat aseară, în ca­drul galei CEO Awards, la care au par­ticipat peste 200 de invitaţi, pe cei mai admiraţi şefi de companii din România. Publicaţia a acordat 10 premii şi a dezvăluit totodată cine este cel mai admirat CEO din România, ca urmare a voturilor primite din partea a circa 300 de reprezentanţi ai mediului local de afaceri pentru realizarea anuarului 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO.

SIF Banat Crişana intră în acţionariatul Intercontinental Bucureşti prin achiziţia a 13,7 milioane de acţiuni

Miercuri 25 octombrie 2017. SIF1 Banat Crişana a cumpărat un pachet de 13,7 milioane de acţiuni la Intercontinental (RCHI) la un preţ pe acţiune de 0,095 lei, ceea ce ridică întreg pachetul achiziţionat la aproximativ 1,3 mil. lei.

​ Mecanică Ceahlău, prima companie de la bursă care îşi publică rezultatele pe T3: afaceri de 33 mil. lei, plus 15%. Profit net de 2,8 mil. lei, plus 12%

Marti 24 octombrie 2017. Producătorul de utilaje agricole Mecanică Ceahlău (MECF), companie listată pe segmentul principal de tranzacţionare al bursei româneşti, este primul emitent care şi-a raportat rezultatele financiare aferente primelor nouă luni.

Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat revista Viaţa Medicală, săptămânalul comunităţii medicale din România

Marti 24 octombrie 2017. Wargha Enayati, medicul care a fondat reţeaua medicală privată de sănătate Regina Maria, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul privat de sănătate, a cumpărat revista Viaţa Medicală după un an de negocieri cu cei nouă acţionari ai publicaţiei săptămânale. Revista intră în portofoliul MedicHub, compania de comunicare pe care o deţine Wargha Enayati.

Unde se vor duce banii? Premieră pentru piaţa de capital postcriză din România: ofertele de listare ale Transilvania Broker şi Sphera Franchise Group se suprapun

Marti 24 octombrie 2017. În perioada 24 octombrie - 2 noiembrie se vor suprapune ofertele de vânzare de acţiuni la bursa românească ale Transilvania Broker şi ale Sphera Franchise Group, o premieră pentru piaţa de capital postcriză din România, mai ales având în vedere şi faptul că acţionarii persoane fizice caută să-şi diminueze participaţia în cadrul emitenţilor. Ambele companii vin din domenii de activitate care nu sunt prezente încă la bursă.

Cine vinde acţiuni Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) la bursă: Lucian Vlad, 88%, prin Lunic Franchising, iar Nicolae Badea vinde 12%

Marti 24 octombrie 2017. Lucian Vlad, care deţine Lunic Franchising and Consulting, companie care figurează ca fiind acţionar cu 22,3% la Sphera Group, operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, va vinde întreaga participaţie de 8,7 milioane de acţiuni prin listarea la bursă, se arată în prospect.

Premieră pentru piaţa de capital din România: două companii se suprapun pentru ofertele de listare– Transilvania Broker şi Sphera Franchise Group

Luni 23 octombrie 2017. În perioada 24 octombrie -2 noiembrie se vor desfăşura două oferte de listare la bursa de valori Bucureşti, pentru prima oară în istoria pieţei de capital din România, ceea ce arată interesul ridicat pe care acţionarii îl au pentru intrarea în ringul de tranzacţionare.

​ Lucian Vlad, care deţine Lunic Franchising and Consulting, va vinde 8,7 milioane de acţiuni la Sphera Group, adică 88% din total. Nicolae Badea vinde 12%

Luni 23 octombrie 2017. Lucian Vlad, care deţine Lunic Franchising and Consulting, companie care figurează ca fiind acţionar cu 22,3% la Sphera Group, operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, va vinde întrega participaţie de 8,7 milioane de acţiuni prin listarea la bursă.

Un producător scoţian de cidru, cu fabrică în Lereşti, speră la afaceri de 100.000 euro după ce a intrat în Kaufland

Sambata 21 octombrie 2017. Producătorul de cidru Clark’s Cider din comuna Lereşti, judeţul Argeş, o companie cu acţionariat scoţian deţinută de Alan Clark, mizează pe afaceri de 100.000 de euro anul acesta, vânzări de două ori mai mari faţă de anul precedent, după ce reprezentanţii companiei s-au listat cu cidrul de mere marca Clark’s în lanţul de magazine de comerţ modern Kaufland.

Cine investea în Turbomecanica în ianuarie, până în prezent îşi tripla banii

Vineri 20 octombrie 2017. Turbomecanica (randament de 210% anul acesta cu tot cu dividende), Armătura (178%) şi Dafora (159%) sunt companiile listate pe segmentul principal de tranzacţionare care afişează cele mai ridicate randamente pentru investi­tori de la începutul acestui an, potrivit datelor transmise de Tradeville la solicitarea ZF.

Profesia de broker la bursă, pe cale de dispariţie. România mai are 240 de brokeri care asistă clienţii la tranzacţionare la bursă, de trei ori mai puţin ca în 2010

Joi 19 octombrie 2017. Numărul agenţilor de servicii financiare (ASIF), adică acele persoane care prestează servicii de intermediere financiară în numele intermediarului şi care preiau ordine de tranzacţionare, le execută şi oferă consultanţă de investiţii (nu obligatoriu toate serviciile în acelaşi timp), a scăzut luna aceasta la 238 de persoane fizice, de trei ori mai puţin ca în 2010, potrivit datelor transmise de ASF la solicitarea ZF.

Dramatic: România mai are 240 de brokeri la bursă, de trei ori mai puţin ca în 2010

Joi 19 octombrie 2017. Numărul agenţilor de servicii financiare (ASIF), adică acele persoane care prestează servicii de intermediere financiară în numele intermediarului şi care preiau ordine de tranzacţionare, le execută şi oferă consultanţă de investiţii (nu obligatoriu toate serviciile în acelaşi timp), a scăzut luna aceasta la 238 de persoane fizice, de trei ori mai puţini ca în 2010, potrivit datelor transmise de ASF la solicitarea ZF.

Un investitor de 94 de ani al Oil Terminal, cel mai mare operator portuar al României, a convocat AGA pentru alegerea membrilor board-ului pe baza votului cumulati

Marti 17 octombrie 2017. Dumitrescu Sebastian Valentin, 94 de ani, cel mai mare investitor privat al Oil Terminal (OIL), operatorul portuar de 96 milioane de lei al statului, a convocat adunarea generală a acţionarilor în vederea alegerii membrilor Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ, se arată pe bursă.

Depozitele bancare ale străinilor în România continuă să scadă. După primele opt luni, soldul a coborât la 3 miliarde de euro

Marti 17 octombrie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care repre­zintă în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au continuat să se reducă în luna august, soldul coborând după primele opt luni la 3 mld. euro.

Susţinuţi de banii canadienilor de la Fairfax, grecii de la Eurolife atacă asigurările locale

Vineri 13 octombrie 2017. Compania de asigurări Eurolife ERB, al cărei acţionar principal a devenit în 2015 grupul financiar canadian Fairfax cu active de 45 mld. dolari, vrea să devină un „jucător mare cu o gamă diversificată de produse“ pe piaţa locală de asigurări, a declarat Alexander Sarrigeorgiou, preşedintele boardului şi CEO al Eurolife ERB, prezent ieri la Bucureşti.

Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Miercuri 11 octombrie 2017. Incidele Nikkei al Bursei de Valori din Tokyo a înregistrat, miercuri, cel mai ridicat nivel din 1996, crescând cu 0,3%, respectiv 57,7 puncte şi ajungând la 20.881,2 puncte, la finalul şedinţei de tranzacţionare, potrivit BBC News.

Bursa de Valori Bucureşti introduce emitenţii transferaţi de la SIBEX pe piaţa AeRO-Bază, categorie nou introdusă

Marti 10 octombrie 2017. ​Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a transmis în această seară că din 10 octombrie sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO va mai avea o categorie pe lânge celelate două existente.

Lira turcească a scăzut pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite şi Turcia

Luni 9 octombrie 2017. Lira turcească a scăzut cu până la 6,6% în raport cu dolarul american, luni, la începutul şedinţei de tranzacţionare, după ce ambasadele Turciei şi Statelor Unite au anunţat că vor suspenda serviciile de vize, potrivit CNN.

Preţul energiei a crescut cu 55%. Cine a caştigat, cine a pierdut?

Luni 9 octombrie 2017. Preţul mediu al energiei electrice a fost de 215,16 lei/MWh în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 55% faţă de media de 138 de lei/MWh din perioada similară a anului trecut arată calculele ZF realizate pe baza datelor de pe bursa Opcom - principalul instru­ment de tranzacţionare a energiei în Romania.

UniCredit: Banca Naţională ar putea lăsa cursul să se deprecieze până la 4,6-4,7 lei/euro

Sambata 7 octombrie 2017. Banca Naţională a României (BNR) „va îngădui o depreciere graduală a leului, iar tranziţia spre intervalul de tranzacţionare de 4,6-4,7 se va produce în primul trimestru al anului 2018”, anticipează, într-un raport, analiştii băncii UniCredit.

Deutsche Bank oferă acces public la codul de programare pentru a facilita colaborarea între diferiţi furnizori de aplicaţii

Vineri 6 octombrie 2017. Deutsche Bank oferă în premieră acces public la codul de programare, astfel încât aplicaţiile de tranzacţionare ale diferiţilor furnizori să îl poată utiliza ca o bază comună pentru a lucra împreună.

Cinci fonduri de pensii Pilon II au 4% din Digi Communications. NN Pensii şi Metropolitan nu au intrat acţionari

Vineri 6 octombrie 2017. ♦ „În ceea ce priveşte Digi, NN Pensii a considerat acţiunile mai puţin atractive pentru portofoliul fondului“ ♦ Cinci fonduri de pensii au acţiuni Digi de 163 mil. lei, adică 12% din totalul admis la tranzacţionare ♦ Din capitalul Digi, cele cinci fonduri au 4%.

Două firme prezente pe piaţa locală şi-au făcut loc în top cele mai performante 250 de companii energetice din lume. MOL România a făcut un salt de 150 de poziţii

Marti 3 octombrie 2017. Grupul petrolier ungar MOL, prezent şi pe piaţa locală cu o reţea formată din 208 de benzinării, a urcat 150 de poziţii în topul Platts al celor mai performante 250 de companii energetice din lume, ajungând astfel pe locul 65, faţă de 215, unde era anul trecut. Nicio companie cu acţionariat românesc nu este inclusă în acest top. În clasament se mai înscrie şi grupul francez Engie, cu prezenţă şi pe piaţa locală a furnizării de gaze naturale.

Chinezii de la HNA, sub lupa autorităţilor de supraveghere

Marti 3 octombrie 2017. Autorităţile de supraveghere a sectorului bancar european analizează mai îndeaproape activitatea conglomeratului chinez HNA, unul dintre cei mai mari acţionari ai Deutsche Bank, pe fondul schimbărilor bruştea apărute în structura acţionariatului acestuia, au declarat surse citate de Handelsblatt.

Martin Zmelik, CEO al CEZ: După experienţa pe care am avut-o, e greu de spus dacă vom mai derula alte proiecte regenerabile

Marti 3 octombrie 2017. Grupul energetic CEZ, cel mai mare investitor în energie verde din România, cu pro­iec­te de 1,2 mld. euro, şi-a redus cu 45% pierderile anul trecut pe sectorul eolian, la 229 mil. lei, dar expe­rienţa din acest business îi de­ter­mină pe acţionari să se gândească de două ori înainte de a mai aloca vreun ban către acest segment de piaţă.

SIFI TM Agro investeşte 1 mil. euro într-un siloz din apropiere de Timişoara, bani care vor merge spre achiziţia unui uscător de cereale

Luni 2 octombrie 2017. SIFI TM Agro, o companie cu acţionariat libanez şi cipriot cu activităţi în depozitarea cerealelor, investeşte 1 mil. euro în spaţiul de depozitare Siloz Carani din judeţul Timiş, bani care vor merge spre achiziţia unui uscătoare de cereale cu o capacitate de uscare de 2.000 tone de cereale pe zi, potrivit reprezentanţilor companiei.

Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat dividendele speciale şi retehnologizarea Unităţii 1 Cernavodă

Joi 28 septembrie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) a aprobat, joi, distribuirea de dividende speciale solicitate de Guvern, în valoare totală de 110 milioane de lei, dar şi demararea fazei I a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

Trei membri ai Consiliului de Administraţie al companiei Poşta Română au fost revocaţi din funcţie

Joi 28 septembrie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor companiei Poşta Română a decis, joi, revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie: Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, din cauza „managementului defectuos”, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor.

Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank începe tranzacţionarea la BVB

Joi 28 septembrie 2017. A treia emisiune de obligaţiuni corporative emisă de International Investment Bank (IIB) pe piaţa de capital din România, a fost admisă la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Întrebările bursei în sezonul toamnă-iarnă. Îşi revin acţiunile Digi din picaj? Ce va face Nuclearelectrica în iarna care se anunţă geroasă?

Miercuri 27 septembrie 2017. ♦ Acţiunile Digi se tranzacţionau ieri la 38 de lei, în scădere cu 8% faţă de prima şedinţă de tranzacţionare de la BVB din 16 mai ♦ Chiar dacă a fost inclus în indicele reprezentativ, Digi este în scădere ca urmare a suspiciunilor DNA ♦ Rezultatele Nuclearelectrica au beneficiat de contextul din T1/2017, caracterizat de temperaturi scăzute ♦ Guvernul se aşteaptă la o iarnă şi mai geroasă.

În România sunt 140 de companii cu vânzări între 100 şi 200 mil. euro. „De aici vor veni cele mai multe listări la Bursă.“

Marti 26 septembrie 2017. Pe listă sunt prezente şi Bitdefender, despre care ZF a scris că există o intenţie de listare, dacă nu găseşte un investitor financiar, dar şi companii care au mai fost în ringul de tranzacţionare al BVB, Flanco sau Terapia.

Cu doar 1.030 de lei poţi cumpăra toată bursa de la Bucureşti

Marti 26 septembrie 2017. Cu doar 1.030 de lei un investitor poate deveni acţionar la fiecare din cele 79 de companii active listate pe piaţa principală a bursei româneşti şi poate participa astfel la adunările generale ale acţionarilor, dacă are acea singură acţiune decontată până la data de referinţă pentru AGA, potrivit datelor BVB şi a calculelor ZF.

Prima zi pe bursă pentru Dafora după doi ani de la suspendare: Acţiunile au crescut cu peste 12%, pe fondul unui rulaj de aproape 7.000 lei

Luni 25 septembrie 2017. Dafora (DAFR), companie de foraj petrolier şi gaze naturale, a redebutat în arena de tranzacţionare a bursei bucureştene, după ce acţiunile sale fuseseră suspendate în data de 19 iunie 2015, ca urmare a procedurii de insolvenţă în care intrase compania.

Soţul Irinei Socol pierde cota de alocare record a profitului Siveco

Luni 25 septembrie 2017. Alexandru Rădăşanu, vicepreşedinte pentru cercetare şi dezvoltare şi cofondator alături de soţia sa Irina Socol al furnizorului de soft şi servicii de IT Siveco România, a pierdut cota - record de participare la profitul companiei de 90%, revenind la o alocare de aproximativ 28%, egală cu pachetul de acţiuni deţinut, conform unei decizii a Adunării generale a acţionarilor luată în luna iulie şi publicată recent în Monitorul Oficial.

O companie din Piatra-Neamţ care produce remorci pentru panouri publicitare şi minibaruri a creat un brand de biciclete electrice

Vineri 22 septembrie 2017. Bicicletele Bizze sunt produse în prezent în China, dar acţionarii fabricii se gândesc să înceapă producţia locală de anul viitor.

Surpriză pe bursă: Dafora, aflată în insolvenţă de 2 ani, reintră de luni la tranzacţionare, după aprobarea planului de reorganizare

Vineri 22 septembrie 2017. Compania Dafora, aflată în insolvenţă de doi ani, va reintra luni la tranzacţionare la BVB, după ce planul de reorganizare a societăţii a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti stinge toate litigiile cu fostul acţionar minoritar, SIF Moldova

Miercuri 20 septembrie 2017. Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţă că va stinge toate litigiile existente cu SIF Moldova, fost acţionar al companiei, cele două societăţi urmând să ia toate măsurile necesare pentru închiderea proceselor pe rol cât mai rapid.

Superbet a adus astăzi la BVB obligaţiuni pe trei ani, cu o dobândă de 12% pe an

Miercuri 20 septembrie 2017. Obligaţiunile corporative emise de Superbet Betting&Gaming S.A., unul dintre cei mai importanti operatori de jocuri de noroc din România, au intrat marţi la tranzacţionare la BVB, acestea având scadenţa în 2020 şi o rată fixă a dobânzii de 12% pe an.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care furnizorul de gaze naturale Premier Energy a achiziţionat traderul local Forte Gaz

Marti 19 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Superbet vine de mâine la bursa românească cu o emisiune de obligaţiuni

Marti 19 septembrie 2017. Superbet Betting & Gaming, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va intra de mâine la tranzacţionare la bursa de valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, potrivit BVB.

Cinci companii controlează peste 80% din producţia de bunuri de îngrijire de 1 miliard de lei

Marti 19 septembrie 2017. Cinci companii - patru străine şi una cu acţionariat local - controlează 80-90% din producţia locală de detergent şi bunuri de îngrijire personală şi a locuinţei, piaţă ce se îndreaptă spre 1 mld. lei. Această situaţie arată faptul că există foarte mulţi jucători mici, a căror producţie are doar acoperire locală sau regională.

Statul merge după bani şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi cere 200 mil. lei

Luni 18 septembrie 2017. Ministerul Transporturilor, acţionar majoritar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a solicitat dividende speciale de la companie, iar AGA Aeroporturi din 13 septembrie a aprobat distribuţia către acţionari a unor dividende speciale în valoare de 200 mil. lei, potrivit unor surse din piaţă.

Acţiunile Ryanair au scăzut cu 3% în urma anunţului anulării a zeci de zboruri pe zi

Luni 18 septembrie 2017. Acţiunile Ryanair au scăzut cu 3% în debutul şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce compania aeriană a anunţat că va anula între 40 şi 50 de zboruri pe zi până la finalul lunii octombrie, afectând, astfel, sute de mii de călătorii, potrivit Reuters.

Schimbări la CEC Bank: Dan Sandu îi ia locul lui Enache Jiru în poziţia de posibil viitor director general şi preşedinte al CA. Deocamdată Radu Gheţea rămâne şeful băncii

Luni 18 septembrie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor de la cea mai mare bancă de stat, CEC Bank, a aprobat vineri numirea unui nou preşedinte al Consiliului de Administraţie, Dan Sandu, în locul lui Radu Gheţea, însă actualul preşedinte va rămâne în funcţie până când noile numiri vor fi aprobate de BNR.

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca Transilvania, a fost numit membru în board-ul Bursei de Valori Bucureşti

Joi 14 septembrie 2017. Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit astăzi membru în Consiliul de Administraţie al BVB pe poziţia vacantă deţinută anterior de Cristian Micu, decedat, măsura fiind aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în adunarea generală.

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Joi 14 septembrie 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, a inaugurat un nou sediu la Iaşi, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas Iaşi, un spaţiu ce poate acomoda până la 200 de angajaţi şi capacitate suplimentară de până la 630 de angajaţi.

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

Joi 14 septembrie 2017. Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

A venit şi rândul Transgaz să convoace AGA pentru a da dividende de 171 mil. lei la solicitarea statului. Randament de 3,6%

Miercuri 13 septembrie 2017. Transgaz a publicat în această dimineaţă pe bursă că a primit la rândul său o solicitarea din partea statului pentru a desfăşura o AGA în vederea distribuirii sumei de 171 mil. lei din sumele existente în sold la 31 decembrie 2016 al conturilor alte reserve şi rezultatul reportat. Solicitarea vine după ce statul a trimis vineri către Romgaz, luni către Conpet şi ieri către Transelectrica.

Cele zece companii de pe bursă controlate de stat stau pe 11,66 mld. lei, din care spre buget s-ar îndrepta 8 mld. lei

Miercuri 13 septembrie 2017. Companiile listate în care statul român este cel mai mare acţionar prezintă un potenţial de distribuire a dividendului de 11,66 mld. lei (2,53 mld. euro), con­form cal­cu­lelor Tradeville, în care s-au eliminat rezervele legale, cele din reevaluare şi alte componente care nu se pot dis­tribui potrivit datelor din rapoartele semestriale şi anuale.

Statul umblă în conturile Transelectrica: Ministerul Economiei a propus un dividend suplimentar de 170 milioane lei, din care la buget ar ajunge 100 milioane lei

Marti 12 septembrie 2017. Ministerul Economiei, deţinător al unui pachet de acţiuni reprezentând 58,68% din compania energetică Transelectrica (TEL), a propus distribuirea unui dividend suplimentar în valoare de 170,79 milioane lei. Astfel, statului i-ar reveni 100,21 milioane lei dacă această propunere va fi aprobată în AGA.

Statul mai trimite o solicitare de cerere dividende la o companie listată: Conpet, 85 mil. lei, din care Ministerul Energiei ar lua 50 mil. lei

Luni 11 septembrie 2017. Ministerul Energiei, acţionar cu 58,7% la compania de transport ţiţei prin căi ferate şi conduce Conpet Ploieşti, a transmis în această după-masă o convocare “de îndată” a acţionarilor, având ca principal punct pe ordinea de zi distrubirea sumei de 85 mil. lei ca dividende. Astfel statului i-ar reveni 50 mil. lei.

Unul dintre cei mai mari cablişti independenţi intră în afaceri cu energie

Luni 11 septembrie 2017. Compania TV Sat 2002, unul dintre cei mai mari jucători independenţi de pe piaţa de cablu, cu afaceri de 15,4 mil. lei anul trecut, a devenit acţionar minoritar în compania Restart Energy One, un furnizor integrat de energie electrică şi gaz, cu afaceri de 21 mil. lei anul trecut, conform unui docu­ment publicat în Monitorul Oficial.

Renovatio: Vom instala 60 de staţii de încărcare pentru maşini electrice până în 2020

Luni 11 septembrie 2017. Dezvoltatorul de proiecte de energie verde Renovatio, deţinut de acţionarii români Alexandru Teodorescu şi Aurel Arion alături de o firmă înregistrată în Cipru, a primit o finanţare din fonduri europene prin care va instala 60 de staţii de încărcare pentru maşini electrice până în 2020.

Statul are nevoie de bani: Romgaz trebuie să distribuie 750 mil. lei sub formă de dividende

Vineri 8 septembrie 2017. Romgaz a anunţat vineri după-amiază că statul, reprezentat de Ministerul Energiei, a solicitat convocarea imediată a Adunării Generale a Acţionarilor pentru distribuirea sumei de 750 mil. lei sub formă de dividende.

Studiu Parlamentul European: 40% din terenurile agricole din România aparţin investitorilor străini

Vineri 8 septembrie 2017. În jur de 40% din terenurile agricole din România aparţin investitorilor străini, potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European în 2015. Cei mai mulţi investitori străini sunt în judeţul Timiş, unde o treime din terenul agricol este lucrat de companii cu acţionarit italian.

Alianţă surpriză: Fondul american J.C. Flowers vrea să se asocieze cu Warburg Pincus pentru a încerca să cumpere la pachet Bancpost şi Piraeus Bank

Vineri 8 septembrie 2017. Fondul de investiţii J.C. Flowers discută o asociere cu un alt fond de investiţii american, Warburg Pincus pentru a încerca să cumpere la pachet Bancpost şi Piraeus Bank România, bănci scoase la vânzare de către acţionarii greci.

Radiografia băncilor româneşti cu acţionariat grecesc de pe piaţa locală în S1 2017: Băncile cu capital elen au raportat depozite de 4,6 mld. euro, în creştere cu 4,5%. Însă rolul lor în creditarea economiei rămâne modest

Miercuri 6 septembrie 2017. Cele mai mari trei grupuri greceşti prezente în sistemul bancar local - Alpha, Eurobank- acţionarul Bancpost, şi Piraeus - aveau la finalul primului semestru (S1) din acest an depozite cumulate în valoare de aproape 4,6 mld. euro, în creştere cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere acţiuni pentru a-şi reduce capitalul social

Miercuri 6 septembrie 2017. Fondul Proprietatea vrea să răscumpere acţiuni sau certificate de depozit având la baza acţiuni suport, reprezentând maxim 20% din capitalul social, la un preţ minim de 0,2 lei şi maxim 2 lei/acţiune, potrivit convocatorului adunării generale a acţionarilor din 26 octombrie.

Mutare surpriză: foştii acţionari ai EnergoBit au venit cu 40 mil. lei la capitalul companiei

Miercuri 6 septembrie 2017. EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii pentru domeniul energetic, a primit o infuzie de capital de aproximativ 40 de milioane de lei de la cei trei fondatori ai companiei - Ştefan Gadola, Pal Peter şi Ioan Socea.

Cotidian elen: Transgaz a ieşit de pe lista scurtă a companiilor care au depus oferte pentru a prelua operatorul reţelei de gazoducte al Greciei

Marti 5 septembrie 2017. Cotidianul elen Kathimerini scrie în ediţia online de astăzi că Transgaz şi firma franceză GRTgaz, consorţiu franco-român care intenţionau să achiziţioneze 66% din DESFA, operatorul reţelei de gazoducte al Greciei, au fost descalificate din licitaţie întrucât structura acţionariatului celor două nu este complet separată, aşa cum cere o directivă europeană.

Românii, înlocuiţi de nepalezi la munca în ferme. Dutch Trading, cel mai mare crescător de vaci de carne din România: „Aducem oameni din Nepal. Muncitorilor buni din România nu le place să lucreze în ferme“

Marti 5 septembrie 2017. Compania cu acţionariat olandez Dutch Trading Inter­national, cel mai ma­re crescător de bovine de carne din România, cu afaceri de 51,2 mil. lei (11 mil. euro) în 2016, şi-a adus forţă de muncă din Nepal pentru fer­­mele şi punctele de co­­lec­tare din ţa­ră, potrivit reprezen­tan­ţi­lor com­paniei.

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă fondurile de pensii private ar vrea să iasă din acţionariatul Zentiva, le-ar trebui 2.500 de şedinţe de tranzacţionare ca să vândă întreg pachetul

Marti 5 septembrie 2017. Dacă cele şapte fonduri de pensii private obligatorii ar vrea să-şi vândă pachetul de circa 5,7% pe care îl aveau la finele lunii iunie 2017 la Zentiva (SCD), ar avea nevoie de 2.520 de zile pentru a îl plasa în întregime pe piaţă şi pentru a găsi şi cumpărători, potrivit unui calcul al ZF care a ţinut cont de lichiditatea medie zilnică pe acest emitent în anul în curs.

Ruşii de la Banca Internaţională de Investiţii mandatează BT Capital Partners şi BCR ca să le vândă obligaţiuni la BVB

Marti 5 septembrie 2017. Banca Internaţională de Investiţii (IIB), enitate financiară cu sediul la Moscova care are acţionari nouă state printre care şi România, vrea să vină cu o nouă emisiune de obligaţiuni la bursa românească, după cele din octombrie 2015 şi septembrie 2016, şi a angajat în acest sens brokerii de la BT Capital Partners şi BCR.

Un fost refugiat iranian s-a urcat la volanul Uber. Ambiţia lui Dara Khosrowshahi de a conduce gigantul de transport l-ar putea costa 180 de milioane de dolari. Cine este noul şef Uber

Sambata 2 septembrie 2017. Dara Khosrowshahi este alegerea conducerii Uber pentru postul de director general, în locul lui Travis Kalanick, care a demisionat în iunie la presiunea acţionarilor.

Farmacist din Piatra Neamţ: „Omul este cel mai important capital dintr-o firmă“

Vineri 1 septembrie 2017. Farmacia Ardealul, o afacere de familie înfiinţată în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ, a înregistrat anul trecut afaceri de 54 de milioane de lei, în creştere cu circa 10% faţă de 2015, iar acţionarii aşteaptă să depăşească pragul de 60 de milioane de lei anul acesta, cu 180 de angajaţi.

Fondul suveran de investiţii al României pleacă la drum: ce este, cum funcţionează şi ce rol va avea

Miercuri 30 august 2017. ♦ FNDI poate să vândă pachete de acţiuni din portofoliu, cu condiţia ca statul să nu ajungă acţionar minoritar ♦ FNDI va lua forma unei societăţi de intermediere financiară pe acţiuni cu acţionar unic statul român pe întreaga durată de funcţionare.

Grecii de la OTE în raportul anual: În România ţinta Telekom pe reglementare în 2017 este ca tarifele de interconectare să rămână cât mai mari

Miercuri 30 august 2017. Menţinerea tarifelor de interconectare din telefonia mobilă la un nivel „cât mai ridicat“ se numără printre obiectivele cheie pe segmentul de reglementare ale Telekom România Mobile Communications, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, conform datelor din raportul anual al grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

VIDEO ZF Live. Cristian Logofătu, Bittnet Systems: Vrem să strângem 600.000 de euro de la bursă pentru achiziţia Gecad Net printr-o emisiune de obligaţiuni

Miercuri 30 august 2017. Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT şi prima companie listată la bursa românească, va achiziţiona Gecad Net, o companie cu afaceri de circa 5 milioane de euro, într-o tranzacţie de 600.000 de euro, spune Cristian Logofătu, co-fondator şi acţionar al Bittnet, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Endava a deschis un hub fintech în care va ajunge la 100 de angajaţi, specialişti în plăţi şi tehnlogie

Marti 29 august 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, îşi va dubla în acest an, până la 100 de persoane, numărul de angajaţi din Endava Technology, un centru deschis în acest an care este specializat în platforme şi soluţii care îmbină tehnologia cu serviciile financiare (fintech).

O cameră de hotel de cinci stele, evaluată între 120.000 şi 150.000 de euro. Cât valorează hotelurile JW Marriott, Intercontinental sau Athenee Palace Hilton?

Luni 28 august 2017. Tot mai mulţi investitori străini au început să se uite la activele de pe piaţa hotelieră locală, complexul hotelier Radisson Blu fiind deja la vânzare (acţionarii au anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că au semnat un acord pentru vânzarea hotelului).

Laurenţiu Ciocîrlan, Raiffeisen: Probabil în următorii doi ani vom ajunge la 5-10 companii listate pe an la BVB

Vineri 25 august 2017. Piaţa de capital românească ar putea oferi în curând un peisaj bursier mult mai dinamic decât în prezent, animat în principal de un număr considerabil mai mare de noi companii care vor alege să facă pasul către arena de tranzacţionare, consideră Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investiţii din cadrul Raiffeisen Bank, bancherul care a stat în spatele celor mai mari listări de pe piaţa locală.

Germania cere CE limitarea achiziţiilor extracomunitare, în principal chineze, în spaţiul UE

Joi 24 august 2017. Guvernul Angela Merkel a cerut oficial Comisiei Europene să instituie măsuri mai puternice pentru a le permite statelor membre ale Uniunii Europene blocarea achiziţionării unor companii de către acţionari extracomunitari, o referire în primul rând la China.

Danezii de la Premium Porc, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, au obţinut un împrumut de 55 mil. euro de la patru bănci comerciale

Joi 24 august 2017. Grupul cu acţionariat danez Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc din România, cu afaceri de 53 mil. euro în 2016, a obţinut un împrumut de 55 mil. euro de la UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, un credit care se va derula pe o perioadă de 10 ani, potrivit reprezentanţilor Premium Porc.

FP: Propunerile Ministerului Energiei privind activitatea Consiliului de Supraveghere al Nuclearelectrica sporesc riscul de practici de corupţie şi de abuz

Marti 22 august 2017. Fondul Proprietatea a criticat cele două puncte introduse de Ministerul Energiei pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor Nuclearelectrica, apreciind că el duc la slăbirea guvernanţei corporative a companiei, sporesc riscul unor potenţiale practici de coruptie şi vor avea un impact negativ asupra performanţei Nuclearelectrica.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter