Stiri despre AGA

 

Familia contelui austriac Andreas von Bardeau a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Sambata 27 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Raiffeisen a stabilizat preţul la Digi pe 17 mai prin achiziţia unor acţiuni de 68 mil. lei

Joi 25 mai 2017. Raiffeisen, agentul de stabilizare al preţului acţiunilor Digi Communications, a publicat pe bursă că a intervenit pe 17 mai, a doua zi de tranzacţionare cu acţiuni ale companiei telecom, pentru achiziţionarea unor acţiuni de 68 milioane de lei.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

Romcab Târgu Mureş a pierdut 180 milioane lei în anul 2016 “dintr-o eroare contabilă”

Miercuri 24 mai 2017. Un acţionar al companiei Romcab Târgu Mureş a cerut lămuriri în cadrul adunării generale a acţionarilor cu privire la pierderea de 180 mil. lei înregistrată de compania în anul 2016. Administratorul special al companiei Zoltan Proszer spune că este vorba de o eroare contabilă, se arată în desfăşurătorul AGA publicat astăzi pe site-ul BVB.

Daniela Ropota, Intercapital Invest: Lichiditatea pe titlurile Digi ar trebui să scadă pe termen mediu şi să se nor­ma­li­zeze la un anumit nivel

Miercuri 24 mai 2017. Lichiditatea pe titlurile Digi ar trebui să scadă pe termen mediu, faţă de prima săptămână de tranzacţionare, şi să se nor­ma­li­zeze la un anumit nivel, dacă nu apar alte noutăţi de ordin legal, este de părere Daniela Ropota, res­pon­sabil cu departamentul analiză din ca­drul Intercapital Invest.

Săptămâna când s-a listat Digi a fost a doua cea mai valoroasă din istoria BVB, cu excepţia ofertelor de vânzare

Miercuri 24 mai 2017. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de săptămâna tre­cu­tă, atunci când Digi a început tranzacţionarea, a fost de 507 milioane de lei, fiind astfel a doua cea mai valoroasă după lis­tarea Fondului Proprietatea din 2011 încoace, cu excepţia ofertelor publice de vânzare.

Acţiunile Digi încheie trei episoade tulburi de tranzacţionare şi închid la 40,8 lei, peste pragul de ofertă

Marti 23 mai 2017. ♦ Pentru prima oară de marţi-seară, când s-a închis prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile Digi au închis la peste 40 de lei, preţul stabilit în ofertă ♦ Rulaj de tranzacţionare de 3,5 mil. lei, faţă de 4,5 mil. lei vineri ♦ Miercuri-seară, când a venit anunţul DNA, au fost tranzacţii de 109 mil. lei ♦ „Volumele mult mai mici de vineri şi de ieri arată că vânzările masive s-au cam terminat, scăzând semnificativ presiunea la vânzare“ ♦ Evoluţia ulterioară depinde de rezultatele companiei şi de pieţele externe.

Americanii sună retragerea. Fondul Elliot a vândut 4,2% din Fondul Proprietatea de la începutul acestui an. De la începutul anului acţiunile FP au crescut cu 15%, sub indicele BET (20%)

Marti 23 mai 2017. Fondul american de investiţii Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a vândut prin intermediul Man­chester Securities Corp aproximativ 425 de milioane de acţiuni la fond de la începutul acestui an, adică 4,2% din capitalul social, potrivit calculelor ZF.

Alexandros Ignatiadis, Octagon: Chiriile pentru birouri rămân mici, chiar dacă există cerere

Marti 23 mai 2017. Chiriile în clădirile de birouri stagnează şi uneori chiar scad, însă costurile de construcţie cresc, în condiţiile în care se găsesc foarte greu muncitori care să lucreze pe şantiere, a spus Alexandros Ignatiadis, cofondator al firmei de construcţii Octagon Contracting & Engineering şi unul dintre acţionarii companiei, speaker în cadrul evenimentului Birouri & Rezidenţial, organizat de Ziarul Financiar.

Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul a trei businessuri, a făcut trei exituri şi negociază alte două vânzări, Bitdefender şi Frigotehnica

Luni 22 mai 2017. În acest moment, fondul de investiţii negociază două noi exituri, respectiv vânzarea producătorului de instalaţii de frig Frigotehnica şi a pachetului de acţiuni din cadrul Bitdefender, companie de IT specializată în securitate cibernetică, conform datelor ZF. Axxess Capital este acţionar în cele două companii de circa un deceniu

Veridio: Proiectul propus de Ministerul Energiei privind includerea terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul e acţionar riscă naţionalizarea companiilor private

Luni 22 mai 2017. Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu, senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

O familie austriacă a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Luni 22 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

În jurul minimului deceniului: Depozitele bancare deţinute de străini în România au fost în declin în T1, ajungând în martie la numai 3,4 mld. euro

Vineri 19 mai 2017. Soldul depozitelor pe termen lung constituite de străini la băncile lo­ca­le, în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, a continuat să scadă în 2017.

Verestoy Attila, senatorul UDMR poreclit „drujba lui Dumnezeu“, are acţiuni la Transgaz de 36 mil. lei

Joi 18 mai 2017. Senatorul UDMR Verestoy Attila, 63 de ani, figurează în declaraţia de avere semnată în decembrie 2016 cu un pachet de 86.750 de acţiuni la Transgaz (TGN), ceea ce la preţul de tranzacţionare de ieri de 411 lei pe o acţiune rezultă un pachet deţinut de senatorul din Harghita de 35,6 mil. lei.

Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi continuă să scadă şi joi la Bursă

Joi 18 mai 2017. Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi au continuat să scadă şi joi la deschiderea Bursei, în a treia zi de tranzacţionare de la listarea companiei.

Acţiunile Digi închid prima şedinţă de tranzacţionare cu plus 3%

Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi au intrat la tranzacţionare în prima şedinţă bursieră cu o creştere de 3% faţă de preţul de ofertă şi au închis la 41,2 lei.

Acţiunile Digi deschid prima şedinţă de tranzacţionare la 42 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro"

Marti 16 mai 2017. Acţiunile Digi au deschis prima şedinţă de tranzacţionare la preţul de 42 de lei, faţă de cel de ofertă de 40 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro", spune preşedintele BVB Lucian Anghel.

În ce marjă vor evolua acţiunile Digi în prima zi de tranzacţionare la bursă? Preţul ar putea închide la peste 40 de lei, dar va exista o presiune uriaşă

Marti 16 mai 2017. ♦ Discountul de 7%, mult mai mare decât la precedentele două IPO-uri Electrica şi Romgaz, dar şi interesul crescut (cererea a depăşit oferta de 27 de ori) ar putea determina o presiune uriaşă ♦ Investitorii care au fost nemulţumiţi de câte acţiuni au primit în urma ofertei vor încerca să cumpere ♦ „Ne putem aştepta fie la o creştere a preţului, fie la o stagnare în primele zile, dar nu la scădere“ ♦ În perioada postlistare, presiunea s-ar putea disipa, iar preţul ar putea creşte, spun analiştii ♦ Digi ar putea fi în top cinci cei mai tranzacţionaţi emitenţi.

Antibiotice Iaşi are un câştig de numai 5,3 mil. lei în primul trimestru, minus 26%, la afaceri de 55,4 mil. lei. „Taxa clawback ne-a luat din nou prin surprindere“

Marti 16 mai 2017. Compania listată pe segmentul prin­cipal de tranzacţionare al BVB susţine că evoluţia din pri­mul trimestru a fost cauzată şi de faptul că taxa clawback a luat prin surprindere, din nou, producătorii de medicamente generice.

De ce au vândut acţionarii Digi la 40 de lei? Cum s-a stabilit preţul final al ofertei? Ce influenţă a avut asupra preţului dosarul de la DNA „Dragomir - RCS“?

Luni 15 mai 2017. Consorţiul de interme­diere a ofertei de ac­ţiuni Digi împreună cu acţionarii care au vân­dut 25% din ac­ţiunile com­paniei au stabilit mier­curi seară preţul de vânzare la 40 de lei pe acţiune în funcţie de ordinele primite de investitorii instituţionali, chiar dacă a fost o suprasubscriere atât pe tranşa investitorilor institu­ţionali, dar şi retail.

Compania din România care, din lipsă de personal, a ajuns să lucreze cu deţinuţi. ”Închisoarea nu ne acordă câţi deţinuţi ne-am dori”

Duminica 14 mai 2017. Dorel Goia, principalul acţionar al grupului TeraPlast din Bistriţia, spune că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori.

Impact vrea să-şi răscumpere 7 mil. de acţiuni pentru a le da directorilor şi angajaţilor ca bonus sau a reduce capitalul

Vineri 12 mai 2017. Impact Bucureşti, unul dintre cei mai mari dezoltatori imobiliari din România, a convocat AGA extraordinară pentru a aproba răscumpărarea a 7 mil. de acşiuni, reprezentând 2,5% din capital, pentru a le oferi angajaţilor şi directorilor ca bonus şi parţial pentru anularea şi reducerea capitalului companiei.

Serghei Bulgac, CEO DIGI: Suntem mulţumiţi de rezultatul ofertei şi aşteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacţionare

Vineri 12 mai 2017. Serghei Bulgac, CEO al Digi, companie care a derulat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei societăţi private prin intermediul Bursei, declară că sunt mulţumiţi de rezultatul ofertei, de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail şi instituţionali şi aşteaptă cu nerăbdare admiterea companiei la tranzacţionare, preconizată pentru 16 mai.

Gigantul francez Veolia, acţionarul Apa Nova, negociază preluarea Frigotehnica Bucureşti. Tranzacţia s-ar putea ridica la câteva zeci de milioane de euro

Vineri 12 mai 2017. Gigantul francez Veolia, care controlează Apa Nova, compania care asigură serviciile de canalizare şi fur­nizare a apei potabile în Bucureşti, negociază preluarea Frigotehnica, una dintre cele mai mari companii de producţie şi montaj pentru instalaţii frigorifice din România.

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o fabrică de prelucrare a lemnului de 150 mil. euro în judeţul Argeş: „80% din producţie va merge la export. Estimăm o cifră de afaceri de 200 mil. euro în 2018”

Joi 11 mai 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO–ul corporaţiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, mizează pe o cifră de afaceri de 200 milioane de euro încă din primul an de la înfiinţare a fabricii de panouri de MDF din Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro pornită de la zero, care va genera 450 de locuri de muncă.

Veniturile grupului Telekom România au scăzut cu 2% la 230 mil. euro în trim. 1, iar profitul operaţional cu 5% la 37 mil. euro. Boom al bugetului de investiţii, de 45%

Joi 11 mai 2017. Veniturile grupului Telekom, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, au scăzut în primul trimestru din acest an cu 1,7% la 230 mil. euro, iar profitul operaţional (EBITDA) a coborât cu 5,1% la 37 mil. euro, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

OMV Petrom şi-a dublat în T1 profitul net atribuibil acţionarilor la 619 mil.lei; vânzările au crescut cu 27%

Joi 11 mai 2017. OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net atribuibil actionarilor societăţii-mamă de 619 milioane lei,dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 291 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Turcii de la Yildiz Entegre investesc 150 mil. euro într-o fabrică de prelucrarea a lemnului din comuna Oarja, judeţul Argeş

Luni 8 mai 2017. Yildiz Entegre, o companie cu acţionariat turcesc, va investi 150 mil. de euro într-o fabrică producătoare de MDF, un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica de prelucrare a lemnului ce urmează să fie ridicată în comuna Oarja din judetul Argeş reprezintă una dintre cele mai mari investiţii locale pornite de la zero.

În căutare de personal, TeraPlast Bistriţa a ajuns să lucreze cu deţinuţi

Luni 8 mai 2017. Dorin Goia, principalul acţionar al grupului TeraPlast din Bistriţia, spune că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori.

Profitul BCR a scăzut cu 40% în primul trimestru, la 37 mil. euro; profitul operaţional a urcat cu 2,4%, la 70 mil.euro

Vineri 5 mai 2017. Profitul net al Erste în România (BCR), atribuibil acţionarilor, s-a redus de la 62 milioane euro în ianuarie-martie 2016 la 37 milioane euro în primul trimestru al acestui an, potrivit unui raport publicat de grupul bancar austriac.

​Cel mai mare ordin introdus în piaţă la Digi până acum este de 586.000 de acţiuni, adică 33 mil. lei, cât tot rulajul BVB într-o singură zi

Joi 4 mai 2017. Până astăzi la ora 15:00 în sistemul de tranzacţionare arena la care au acces brokerii figura un singur ordin de subscriere de 586.000 de acţiuni Digi (RCS&RDS), ceea ce înseamnă că un investitor, fie ei retail sau persoană juridică, şi-a exprimat interesul să cumpere acţiuni Digi de circa 33 mil. lei (7,3 mil. euro), adică cât se tranzacţionează la bursa românescă într-o singură zi.

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădere

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 24,49 milioane de lei (5,38 milioane de euro).

Proprietarul berii Bergenbier şi-a deschis centru de servicii în Bucureşti pentru contabilitate, financiar sau resurse umane

Miercuri 3 mai 2017. Grupul canadian Molson Coors, acţionarul producătorului de bere Bergenbier, a deschis în Bucureşti un centru de servicii care deserveşte operaţiunile de la nivel global ale grupului din departamente precum contabilitate, financiar sau resurse umane.

Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă cu data de 1 Mai 2017

Luni 1 mai 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank au confirmat implementarea fuziunii cu data de 1 Mai 2017, urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci.

Peli Filip a asistat RCS&RDS(Digi) în procesul de vânzare a acţiunilor pe bursă

Vineri 28 aprilie 2017. Casa de avocatură PeliFilip a acordat consultanţă juridică companiei Digi Communications, acţionarul majoritar al RCS& RDS, vizând oferta publică de 21,7 milioane de acţiuni ale companiei RCS& RDS, desfăşurată în vederea listării pe piaţa de capital.

Zentiva acordă dividende de 65 mil. lei din profitul obţinut în 2016, cu un randament de 6,55%

Vineri 28 aprilie 2017. Producătorul de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, va distribui acţionarilor, începând cu data de 9 iunie, dividende în valoare de 65 de milioane de lei, din profitul net de 73 de milioane de lei aferent exerciţiului financiar 2016.

Cine conduce zi de zi RCS&RDS?

Joi 27 aprilie 2017. Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

Cine vinde acţiuni RCS&RDS de 270 mil. euro la bursa românească: fondatorul Zoltan Teszari, fondul Carpathian Cable, ING Bank, dar şi familia politicianului Nicuşor Schelean

Joi 27 aprilie 2017. Fondul de investiţii Carpathian Cable Investment, care în prezent are o deţinere de 20,6% din RCS&RDS, intenţionează să vândă la BVB o participaţie de 19%, adică circa 17,6 milioane de acţiuni ceea ce la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune ar putea încasa aproximativ un milliard de lei. Printre acţionarii care vor să se retragă figurează şi familia de politicieni Schealean care ar putea încasa cumulat circa 50 mil. lei presupunând că oferta va fi finalizată la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune.

RCS&RDS: Acţionarii care vor vinde titluri în cadrul ofertei vor plăti taxe, onorarii şi comisioane totale de 41 mil. lei

Joi 27 aprilie 2017. În baza acestei previziuni, comisioanele de intermediere totale, cheltuielile şi sumele aferente taxei de timbru sau taxei de timbru rezervate, dacă este cazul, plătibile de către acţionarii vânzători în legătură cu oferta, au o valoare estimată de aproximativ 41 milioane lei.

RCS&RDS îşi avertizează viitorii acţionari să nu se aştepte la dividende: “Societatea intenţionează să păstreze profitul obţinut şi să reinvestească fluxurile de numerar”

Joi 27 aprilie 2017. Compania de cablu RCS&RDS nu are în plan să le ofere dividende acţionarilor ci să reinvestească profitul pentru a profita de oportunităţile existente pe piaţă, conform datelor din prospectul de emisiune publicat de Digi Communications NV, proprietarul operatorului.

Cea mai aşteptată fuziune pe piaţa bancară devine realitate: Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de 1 Mai

Miercuri 26 aprilie 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de la data de 1 Mai 2017, ca urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci, se arată într-un comunicat.

Daniela Lulache nu mai face parte din Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, dar rămâne director general până în septembrie

Marti 25 aprilie 2017. Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica (SNN) din 2013, nu a fost reconfirmată şi în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei energetice, în schimb îşi va păstra funcţia de director general până la data de 1 septembrie, au decis acţionarii societăţii.

Grupul Agricola Bacău a avut vânzări de 150 de milioane de lei în primul trimestru

Marti 25 aprilie 2017. Grupul de firme Agricola a înregistrat în primul trimestru o creştere a cifrei de afaceri de 2% faţă de perioada similară din 2016, ajungând la peste 150 de milioane de lei. Grupul a ieşit anul trecut din acţionariatul a două companii, Suinprod Siret şi GA-Nutriţie Animală.

Cât de mult apelează patronii şi managerii la bănci. Creditele bancare reprezintă sub 10% din finanţările companiilor. Firmele preferă împrumuturi de la acţionari şi creditele comerciale şi externe

Marti 25 aprilie 2017. Ponderea creditelor bancare re­pre­zintă aproximativ 10% din bi­lanţul companiilor, sub nivelul îm­prumuturilor de la acţionari, al creditelor externe sau comer­cia­le, care cumulat depăşesc 40%. Capitalu­ri­le proprii ale firmelor au o pondere de apro­ximativ 30%.

Dispută pe pachetul salarial al şefului IBM care are 2.800 anangajaţi în România: 33, 50 sau 65 de milioane de dolari? Cât merită să primească de fapt Ginni Rometty

Luni 24 aprilie 2017. La adunarea de marţi, acţionarii IBM vor fi rugaţi să aprobe un pachet salarial de 33 de milioane de dolari pentru Ginni Rometty, directorul executiv.

Celebrul retailer britanic de lux Jimmy Choo se scoate singur la vânzare pentru a oferi acţionarilor mai mulţi bani

Luni 24 aprilie 2017. Retailerul britanic Jimmy Choo a anunţat luni că este în căutare de oferte pentru companie cu scopul de a analiza opţiunile strategice pentru maximizarea valorii acţionariatului, potrivit Reuters.

Acţionarii BRD au aprobat situaţiile financiare din anul trecut şi au stabilit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2017

Joi 20 aprilie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD, care s-a reunit astăzi la Bucureşti, a dezbătut şi a aprobat o serie de decizii printre care situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate pentru anul 2016

​Acţionarii Hidroelectrica, statul cu 80% şi Fondul Proprietatea cu 20%, nu au aprobat bugetul pentru 2017. Statul îşi instalează oamenii în board pe patru luni

Joi 20 aprilie 2017. Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, acţionarii companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu au aprobat bugetul pe anul 2017, se arată în hotărârea acţionarilor publicată astăzi pe site-ul companiei.

Euro se apreciază în raport cu leul joi dimineaţa, în timp ce dolarul pierde teren

Joi 20 aprilie 2017. Cursul de schimb interbancar dinaintea cursului oficial anunţat de BNR era joi dimineaţă de 4,5375/4,5427 lei, în creştere cu 0,05% faţă de debutul şedinţei, dar şi faţă de referinţa BNR de ieri, de 4.5286 lei. Dolarul a scăzut din nou, ajungând la o cotaţie de 4,2224/4,2324, în scădere cu 0,20% faţă de debutul şedinţei de tranzacţionare, dar în linie cu referinţa BNR de ieri de 4.2246.

Creşterea tarifelor RCA şi cross-sellingul au ajutat Asirom să revină pe profit în 2016 cu un rezultat brut de 3,9 mil. lei

Joi 20 aprilie 2017. Asirom nu a mai înregistrat profit din 2012, iar în perioada 2013-2015 pierderile agregate au cumulat 314 milioane de lei, aproape 70 milioane de euro, acţionarul austriac VIG fiind nevoit să susţină compania.

Pariu pe imobiliare: Florin Herbai, proprietarul lactatelor Sim are două clădiri de birouri şi un bloc de apartamente în Timişoara

Miercuri 19 aprilie 2017. Florin Herbai, antreprenorul din spatele producătorului de lactate Simultan din judeţul Timiş, a achiziţionat un bloc de apartamente în Timişoara de la Grup Imobiliare Trustee, parte a grupului Tender. Tender SA, cea mai importantă companie din grup şi acţionar al Grup Imobiliare Trustee, este în insolvenţă. Blocul are o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi şi este dispus pe 13 niveluri.

​Hidroelectrica va avea un consiliu de administraţie pe patru luni, aşa cum voia statul, ceea ce însemnă că este posibil să se amâne numirea conducerii executive - surse

Miercuri 19 aprilie 2017. Acţionarii Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din România, au aprobat în şedinţa de astăzi un consiliu de administraţie interimar cu o durată de patru luni, aşa cum a propus statul, acţionar cu 80%, potrivit mai multor surse din piaţă.

Bursa pierde o companie cu 13 mil. lei capitalizare: Euxin Constanţa se retrage de la tranzacţionare

Miercuri 26 octombrie 2016. Euxin Constanţa (EUXI), cu 13 mil. lei capitalizare, se va retrage de la tranzacţionare de pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO de la 31 octombrie, potrivit BVB.

Afacerile celor mai dinamice companii antreprenoriale au crescut cu 11% în ultimul an

Miercuri 26 octombrie 2016. Un număr de 2.900 de companii cu acţionariat privat local au fost analizate în cadrul proiectului „Campioni în business”, prin care este răsplătită performanţa rezultatelor financiare ale celor mai dinamice companii locale.

Shell şi BP au ridicat profitabilitatea comerţului cu petrol la maximul ultimilor 6 ani

Miercuri 26 octombrie 2016. Diviziile de tranzacţionare de la Royal Dutch Shell şi British Petroleum au avut în 2015 cel mai bun an din istorie, din moment ce profiturile au atins maximul ultimilor şase ani, potrivit unui raport citat de Bloomberg.

Bursele europene au crescut în şedinţa de marţi

Marti 25 octombrie 2016. Acţiunile europene au crescut modest în şedinţa de marţi, indiecle Stoxx Europe 600 având o creştere de 0,1%, după ce urcase la debutul tranzacţionarii cu până la 0,4%..

Omul care a schimbat viaţa de noapte a Bucureştiului: Care sunt pasiunile unuia dintre acţionarii grupului Fratelli, arhitectul din spatele Uanderful, Biutiful sau Fratellini

Marti 25 octombrie 2016. Arhitectul Mihai Popescu este cunoscut ca unul dintre cei patru „fraţi“, respectiv unul dintre cei patru acţionari ai grupului Fratelli, care cuprinde mai multe baruri, restaurante şi cluburi.

A apărut prima reţea de „benzinării“ electrice. O staţie costă circa 40.000 €

Luni 24 octombrie 2016. Renovatio, companie cu acţionariat cipriot care a dezvoltat unele dintre cele mai mari proiecte eoliene şi sola­re din România, s-a aliat cu retailerul Kaufland pentru a rea­liza prima reţea de „benzinării“ electrice.

Cum arată topul celor mai mari companii anteprenoriale româneşti din judeţele Galaţi şi Brăila în 2015

Sambata 22 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani. „Pentru ca tinerii să o ia pe direcţia antreprenoriatului, ei trebuie să întrevadă trendurile, direcţiile în care se doreşte să se îndrepte economia şi societatea românească"

Sambata 22 octombrie 2016. Doar 10% din cei 1,22 de mi­lioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste de până în 29 de ani, respectiv în jur de 121.000 de antreprenori, în scă­dere cu 8% faţă de august 2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului.

Firmele din „paradisurile fiscale" generază 20% din cifra de afaceri a companiilor din România

Joi 20 octombrie 2016. Aproape 20% din cifra de afaceri a firmelor active în România este realizată de companii care au cel puţin puţin un acţionar persoană juridică cu regim offshore, în 2015 fiind înregistate oficial peste 5300 de societăţi, cu afaceri de 48 mld de euro, potrivit unei analize KeysFin.

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie suspendată în aprilie, locul 1 la valoarea tranzacţiilor în 2016

Joi 20 octombrie 2016. Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), sus­pendată de la tranzacţionare pe 6 apri­lie pentru că a intrat în insol­venţă, fi­gurează în perioada ianuarie - 19 oc­tom­brie ca fiind cea mai tranzac­ţio­nată companie din primii 10 cei mai mari emitenţi listaţi pe sistemul alter­nativ AeRO.

ZF Antreprenorii României. Antreprenorii din Galaţi şi Brăila aduc 20% din businessul judeţelor, dar au sub 5% din angajaţi

Miercuri 19 octombrie 2016. • Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. • În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

Profitul Goldman Sachs a crescut cu 47% în trimestrul al treilea

Marti 18 octombrie 2016. Goldman Sachs, una dintre băncile dependente de operaţiunile de tranzacţionare, a raporat o creştere a profitului de 47% în trimestrul al treilea, în condiţiile în care performanţa în tradingul de obligaţiuni a depăşit estimările analiştilor.

Generaţia Revoluţiei nu vine în business. Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani

Marti 18 octombrie 2016. Numărul companiilor controlate de tineri antreprenori cu vârstă de până în 29 de ani a scăzut cu 8% în ultimii patru ani şi a ajuns la 121.000 de acţionari, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Străinii au retras într-un an 1,3 mld. euro din depozitele la termen. Faţă de vârful din 2011, soldul s-a înjumătăţit

Marti 18 octombrie 2016. Depozitele pe termen mediu şi lung constituite de stră­ini la băncile locale, în mare parte linii de finanţare pri­mite de la acţionari, s-au apropiat în august de pragul de 4 mld. eu­ro, în scădere cu 1,3 mld. euro faţă de aceeaşi lună de anul trecut şi la jumătate faţă de maximul atins în vara anului 2011.

Antibiotice Iaşi sistează de la 1 noiembrie distribuirea dividendelor din profitul pe anul 2012

Luni 17 octombrie 2016. Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), cu 348 mil. lei capitalizare, a anunţat astăzi că va sista de la 1 noiembrie 2016 distribuirea dividendelor cuvenite acţionarilor din profitul pentru anul 2012.

​Franklin Templeton solicită acţionarilor Fondului Proprietatea să nu aprobe înlocuirea sa

Luni 17 octombrie 2016. Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea din 2010, solicită acţionarilor în adunarea generală de pe 31 octombrie să voteze împotriva încetării mandatului său ca administrator de fond de investiţii.

Lucia Morariu, Eximtur: Cererea pentru vacanţele petrecute în ţară este în creştere cu 55%

Luni 17 octombrie 2016. Lucia Morariu, acţionar al agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală, spune că cererea pentru vacanţele în ţară cu ocazia sărbătorilor de iarnă este în creştere, deja pachetele pentru staţiuni balneare, precum Băile Felix, fiind vândute.

Profitul Citigroup a scăzut cu 7,8% în trimestrul al treilea

Vineri 14 octombrie 2016. Citigroup, a patra bancă din SUA după active, a raportat o scădere de 7,8% a profitului din trimestrul al treilea, afectat puternic de veniturile slabe din tranzacţionarea pe pieţele de capital, scrie Bloomberg.

​ASF sancţionează Unirea Shopping Center cu avertisment pentru că nu a transmis raportul financiar aprobat de acţionari pentru 2015

Joi 13 octombrie 2016. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis astăzi sancţionarea cu avertisment a Unirea Shopping Center (SCDM) întrucât compania nu a transmis către autoritate raportul financiar aferent anului 2015, aprobat de adunarea generală a acţionarilor.

Dezastrul loveşte din nou la Samsung: Acţiunile băncii s-au prăbuşit cu 7% după oprirea producţiei de Galaxy Note 7

Marti 11 octombrie 2016. Acţiunile Samsung au deschis în scădere în şedinţa de marţi, prăbuşindu-se cu 5% la debutul şedinţei de tranzacţionare şi ajungând până la un declin de 6,90%, scrie Reuters.

12 ani de afaceri în Business MAGAZIN

Luni 10 octombrie 2016. Săptămânalul Business MAGAZIN a împlinit doisprezece ani de existenţă (vârsta medie a unei firme din România este de 7 ani), iar în noul număr face o trecere în revistă a unora dintre cele mai importante coperţi pe care le-a scos pe piaţă de-a lungul anilor, precum şi a antre­pre­norilor şi a executivilor care au fost în paginile revistei.

Lira sterlină a scăzut cu peste 6% din cauza unei erorilor unor computere

Vineri 7 octombrie 2016. Două minute de haos provocate de o serie de ordine de vânzare generate de computere în şedinţa de tranzacţionare de vineri au dus la o scădere a lirei la minimul ultimilor 31 de ani, scrie Bloomberg

Fondul american Elliott, cel mai mare acţionar de la Fondul Proprietatea, face o nouă încercare de restructurare a acţionariatului grupului Samsung

Joi 6 octombrie 2016. Cea mai recentă încercare a fondului de hedging Elliott de a restructura Samsung are un avantaj important: americanii cer ca gigantul sud-coreean să implementeze o serie schimbări pe care le avea în plan şi Lee Jae-yong, moştenitorul imperiului Samsung, scrie Wall Street Journal.

Datorită succesului peste aşteptări, acţionarii Therme investesc încă 10 mil. € în extinderea complexului

Joi 6 octombrie 2016. Grupul A-Heat din Austria, pro­prie­­tarul complexului de wellness şi re­la­xare Therme Bucureşti inau­gurat la începutul lunii ianuarie, va des­chi­de până la finalul anului un nou corp conectat cu zona Galaxy, inves­tiţia ri­dicându-se la peste 10 mil. euro.

F64, cel mai mare retailer de aparate foto-video: Ponderea online-ului se apropie de 60% din vânzări

Miercuri 5 octombrie 2016. F64 Studio, cel mai mare retailer de echipamente foto & video de pe piaţa locală, estimează că îşi va atinge în acest an ţinta de creştere de 20% a cifrei de afaceri până la valoarea de 25 de milioane de euro, a declarat Marian Alecsiu, acţionar şi director general al companiei.

Banca Comercială Carpatica plăteşte 0,0896 lei/acţiune celor care doresc să se retragă din acţionariatul băncii în contextul fuziunii cu Patria Bank

Miercuri 5 octombrie 2016. Banca Comercială Carpatica (simbol bursier BCC), cu 210 mil. lei capitalizare, va plăti 0,0896 lei brut pe acţiune, celor care doresc să se retragă din acţionariatul băncii în contextul fuziunii cu Patria Bank. Retragerea din acţionariatul băncii va fi făcută prin răscumpărarea de acţiuni de către BCC.

Banca Comercială Carpatica a publicat procedura de retragere a acţionarilor minoritari

Miercuri 5 octombrie 2016. Banca Comercială Carpatica a publicat procedura de retragere pentru acţionarii care nu au votat în favoarea fuziunii cu Patria Bank, aceştia având dreptul de a solicita răscumpărarea acţiunilor lor de către una din cele două societăţi implicate în tranzacţie.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Un grup danez investeşte 35 de milioane de euro în ferme noi la Brăila şi Sibiu

Luni 3 octombrie 2016. Grupul Premium Porc, cu acţionariat danez, cu un sistem integrat în agrobusiness şi creşterea porcilor, mizează pe vânzări totale de 53 milioane de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

Acţiunile europene au deschis în scădere vineri dimineaţă

Vineri 30 septembrie 2016. Acţiunile europene au înregistrat un declin puternic la debutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, în urma scăderii acţiunilor Deutsche Bank cu până la 8%.

Străinii au retras într-un an aproape un miliard de euro din depozitele pe termen mediu şi lung deschise în bănci româneşti

Vineri 30 septembrie 2016. Depozitele pe termen mediu şi lung constituite de străini la băncile locale, în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au scăzut în iulie cu 800 mil. euro faţă de nivelul din aceeaşi lună a anului trecut, soldul coborând la 4,4 mld. euro, potrivit datelor BNR. Astfel, depozitele nerezidenţilor au atins cel mai scăzut sold din primăvara anului 2008, când criza financiară începea să se resimtă. Un nivel mai mic al depozitelor străinilor a fost înregistrat în martie 2008, de 3,5 mld. euro.

Ce planuri are noul acţionar pentru fosta fabrică de pâine Titan

Miercuri 28 septembrie 2016. Lantmännen Unibake, o cooperativă suedeză cu afaceri de peste 1,1 mld. euro anual, a preluat fosta fabrică de panificaţie Titan din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov, de la austriecii de la Raiffeisen. Ziarul Financiar a scris încă din luna mai despre această tranzacţie.

FAN Courier: Toţi clienţii noştri au bugete în creştere cu două cifre, dublăm capacitatea depozitelor din Timişoara, Cluj şi Constanţa

Marti 27 septembrie 2016. Adrian Mihai, unul dintre acţionarii şi fondatorii companiei FAN Courier, cel mai mare jucător de pe piaţa de curierat, cu o flotă de 2.600 de maşini, spune că pentru a face faţă volumului mare de colete, suprafaţa marilor depozite din ţară va fi dublată.

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Luni 26 septembrie 2016. Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

Şeful Mylan România: Le-am propus acţionarilor să investească în unităţi de producţie în România. Au zis că analizează

Luni 26 septembrie 2016. Adrian Grecu, şeful Mylan România, fosta Abbott Products România, spune că nu crede că firma îşi va atinge targetul de creştere de 2-3% stabilit pentru anul acesta, respectiv un business de 160 mil. lei.

Acţiunile Petrom, în scădere cu 4% după ce Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă un pachet mare de acţiuni

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile Petrom au scăzut cu aproape 4% vineri, tranzacţionându-se la 0,2480 lei/ 0,2490 după ce Fondul Proprietatea, al doilea acţionar după statul român, a anunţat că vrea să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine printr-o ofertă publică pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra.

Planul grupul Metro de a se diviza întâmpină opoziţie

Vineri 23 septembrie 2016. Metro, unul dintre ce mai mari retailer europeni, vrea să se divizeze pentru a creşte valoarea pentru acţionari, dar co-proprietarul unei subsidiare majore se opune şi susţine că mişcarea va distruge valoarea companiei, scrie WSJ.

Bursele europene au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de vineri

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce companiile miniere şi băncile au redus cel mai mare avans al indicelui Stoxx Europe 600 din ultimele două luni, scrie Bloomberg.

Fondul american SigmaBleyzer se pregăteşte de exit-ul din Covalact

Vineri 23 septembrie 2016. Fondul american de investiţii SigmaBleyzer se pregă­teş­te de vânzarea producătorului de lactate Covalact din ju­deţul Covasna, un business de 200 mil. lei, la mai bine de nouă ani după ce a intrat în acţionariat, potrivit surselor din piaţă. Iniţial americanii au preluat 70% din business, însă au ajuns între timp să deţină 99,4% din titluri, potrivit date­lor de la Registrul Comerţului.

Pe 15 septembrie s-au vândut 94,8% din acţiunile Albalact

Luni 19 septembrie 2016. Şedinţa de tranzacţionare din 15 septembrie a fost marcată de tranzacţionarea unui număr de 618,77 milioane acţiuni Albalact (ALBZ), jucătorul numărul unu de pe piaţa lactatelor din România, în cadrul ofertei publice de cumpărare din partea grupului francez Lactalis.

Dezastru pentru cea mai mare bancă germană: Acţiunile Deutsche Bank s-au prăbuşit vineri după amenda record primită din SUA

Vineri 16 septembrie 2016. Acţiunile Deutsche Bank s-au prăbuşit cu 8%, la 12,10 euro/acţiune în primele momente ale şedinţei de tranzacţionare, în condiţiile în care investitorii se tem de impactul unei amenzi de asemenea amploare asupra unei bănci cu o capitalizare de numai 18 miliarde de dolari, dar cu o cifră de afaceri de 1.600 de miliarde de dolari, care rivalizează cele mai mari bănci din sector, scrie Financial Times.

Acţiunile europene au fluctuat la debutul şedinţei de tranzacţionare de joi

Joi 15 septembrie 2016. Acţiunile europene au fluctuat joi după cinci zile de scădere, în condiţiile în care investitorii au analizat pierderea de săptămâna aceasta de 2.000 de miliarde de dolari din acţiunile globale. Dolarul a crescut, iar petrolul a coborât sub pragul de 44 de dolari barilul.

Acţiunile europene au crescut, însă volumul de tranzacţionare este redus

Marti 13 septembrie 2016. Acţiunile europene au avut o evoluţie timidă la debutul şedinţei de marţi, în condiţiile în care investitorii aşteaptă să vadă ce se întâmplă după cel mai prost început de săptămână pe burse de după votul pentru Brexit, scrie Bloomberg.

evoMAG s-a mutat într-un sediu nou, cu un depozit de două ori mai mare. Pătraşcu: Depăşim ţinta de 20 mil. euro

Marti 13 septembrie 2016. Compania Evolution Prest Systems din Bucureşti, care administrează magazinul online evoMAG.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online IT&C de pe piaţa locală, s-a mutat din zona Piaţa Muncii într-un nou sediu, aflat pe Splaiul Unirii, care include şi un spaţiu de depozitare de două ori mai mare, schimbare realizată pe fondul creşterii vânzărilor şi al pregătirii pentru evenimentul de shopping Black Friday, susţine Mihai Pătraşcu, director general şi acţionar majoritar al retailerului.

O nouă companie pe bursa de la Bucureşti. Transilvania Broker intră la tranzacţionare până la finalul anului

Vineri 9 septembrie 2016. Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, a decis să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, compania fiind în plin proces de pregătire a documentaţiei şi de obţinere a autorizaţilor necesare.

După fuziunea cu EMC, Dell Technologies este cea mai mare companie tehnologică cu acţionariat privat

Joi 8 septembrie 2016. Dell Technologies anunţă finalizarea achiziţiei EMC Corporation şi crearea unui lider de piaţă de 74 de miliarde de dolari, care poate să rezolve probleme complexe pentru zonele tehnologice emergente.

Fondul Proprietatea vrea să-şi reducă capitalul prin anularea a 710 milioane de acţiuni. Fondul susţine că va distribui în fiecare an maximum 0,05 lei per acţiune în cash pentru acţionari

Joi 8 septembrie 2016. Fondul Proprietatea (FP), emitent cu 8,67 mld. lei capitalizare, convoacă ac­ţio­narii pe 11 octombrie pentru a aproba reducerea capitalului social de la 9,1 mld. lei la 8,56 mld. lei prin anularea unui număr de 712 mil. acţiuni pro­prii achiziţionate de fond în cadrul celui de-al şaselea program de răscum­pă­rări.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter