Stiri despre AGA

 

Este oficial: chinezii intră în acţionariatul Rompetrol. Tranzacţia dintre NC KazMunayGas şi China Energy Company Limited a fost aprobată de autorităţile române

Joi 27 iulie 2017. Grupul KMG International (KMGI) anunţă că autorităţile române au aprobat tranzacţia încheiată la finele anului 2016 între acţionarul său unic, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas (KMG), şi compania chineză China Energy Company Limited (CEFC).

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

Investitorul de 94 de ani care deţine 13% din Oil Terminal contestă hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor privind majorarea de capital al societăţii

Joi 20 iulie 2017. Dumitrescu Sebastian Valentin, investitorul de 94 de ani care deţine 13% din acţiunile operatorului portuar Oil Terminal (OIL), contestă nulitatea absolută integrală a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din octombrie 2016, privind majorarea de capital al societăţii.

Morgan Stanley înfiinţează un centru de tranzacţionare în Frankfurt

Joi 20 iulie 2017. Morgan Stanley a ales oraşul Frankfurt pentru a înfiinţa un centru de tranzacţionare în Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Adevarată vacă de muls: Hidroelectrica îi dă statului circa un miliard de lei din dividende

Joi 20 iulie 2017. Hidroelectrica va plăti integral dividendele aferente anului trecut, în valoare de 1,035 miliarde lei, către cei doi acţionari, Ministerul Energiei, care deţine 80% din capital, şi Fondul Proprietatea 19,9%.

Carrefour România a cumpărat pe 25 noiembrie 2016 încă 21% din acţiunile firmei din spatele aplicaţiei mobile Bringo - un “Uber pentru cumpărături”

Joi 20 iulie 2017. Tranzacţia prin care Carrefour a devenit acţionar majoritar a fost semnată în data de 25 noiembrie 2016 între firma Allib Rom SRL (deţinută de Carrefour) şi Beta Software Management (care este deţinută de Ascend Net Solutions).

Cel mai mare câştig dintre ofertele de listare l-a dat Broker Cluj în 2005, care a avut plus 159% în prima zi de tranzacţionare. Cel mai mic, MedLife

Joi 20 iulie 2017. Investitorii care au cumpărat acţiuni în perioada de listare a Broker Cluj la începutul anului 2005 şi le-au vândut în prima zi de tranzacţionare sunt şi până astăzi cei mai mari câştigători în contextul în care au avut plus 159%.

Topul celor mai mari crescători de porci: Chinezii şi danezii controlează o treime din piaţa locală

Joi 20 iulie 2017. Grupul Smithfield România cu acţionariat chinez şi danezii de la Premium Porc controlează împreună circa o treime din piaţa de creştere a porcilor, având afaceri cumulate de aproape un miliard de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

La minimul deceniului. Depozitele bancare ale străinilor în România au coborât în mai la 3,2 mld. €

Joi 20 iulie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au continuat să scadă în primele cinci luni din acest an, iar în a doua parte a anului tendinţa de ajustare a finanţărilor alocate de băncile străine pe piaţa locală ar putea să continue.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Boris Mints, acţionar al CA Immo

Miercuri 19 iulie 2017. Omul de afaceri rus Boris Mints este proprietarul companiei de investiţii O1 Group, înregistrată în Cipru şi fondată în 2004, şi are, potrivit revistei americane Forbes, o avere estimată la 1,37 miliarde de dolari.

Sodexo devine acţionarul majoritar al Benefit Seven după ce achiziţionează încă 40% din companie

Marti 18 iulie 2017. Sodexo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a tichetelor de masă, şi-a majorat până la 60% pachetul de acţiuni deţinut la Benefit Seven, companie controlată de trei antreprenori români care au creat serviciul 7card, cel mai mare furnizor de abonamente de activităţi recreative, sport şi wellness pentru angajaţii din România.

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Marti 18 iulie 2017. Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB pentru alegerea unui membru în boardul Bursei

Marti 18 iulie 2017. Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine un pachet de 6,05% din Bursa de Valori Bucureşti, a solicitat convocarea unei adunări generale ordinare a acţionarilor pentru alegerea unui nou membru în boardul BVB, pe poziţia rămasă vacantă după decesul lui Cristian Micu, în luna iunie.

Tranzacţie pe piaţa gazelor naturale. Un fond de investiţii din Cehia cumpără un trader local cu afaceri de 90 mil. lei

Vineri 14 iulie 2017. Furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Network One Distribution, companie deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu, a cumpărat încă 8% din compania care produce bicicletele Pegas

Joi 13 iulie 2017. Network One Distribution - liderul pieţei locale de distribuţie IT&C, companie deţinută integral de Iulian Stanciu - unul dintre cei mai puternici antreprenori din IT, care este proprietarul retailerului Flanco şi acţionar şi CEO al grupului eMAG, şi-a majorat participaţia la Atelierele Pegas, firma care a relansat în 2012 pe piaţa locală bicicletele sub brandul Pegas.

Acţiunile Patria Bank revin la tranzacţionare pe BVB sub un nou simbol-PBK

Joi 13 iulie 2017. Acţiunile Patria Bank se tranzacţionează de joi la BVB sub un nou simbol bursier, PBK, în urma finalizării fuziunii cu Banca Comercială Carpatica, schimbare menită să reflecte o nouă strategie şi identitate a băncii.

Ce planuri au polonezii de la Work Service odată cu preluarea grupului APT cu afaceri de 15 mil. euro. „Vrem să creştem cu minimum 10% pe an în următorii 5 - 6 ani, pentru că vedem potenţial“

Joi 13 iulie 2017. Afacerile polonezilor de la Work Service Group, o companie de servicii de resurse umane care a preluat acţionariatul majoritar al grupului de recrutare şi muncă temporară APT din România, vor creşte cu două cifre în următorii ani, pentru că rata de angajare a populaţiei va fi din ce în ce mai mare, iar tinerii şi vârstnicii vor dori raporturi de muncă mai flexibile.

Marius Ivan face încă un exit, de la centrul comercial Pipera Plaza. Alpha Property Development, care a dezvoltat magazine Kaufland şi Lidl, devine unicul proprietar

Marti 11 iulie 2017. Omul de afaceri Marius Ivan a ieşit din acţionariatul proiectului Pipera Plaza, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial. Antreprenorul a dezvoltat acest proiect din Voluntari împreună cu Alpha Property Group, parte a grupului ceh InterCora, către care de altfel Marius Ivan şi-a şi vândut participaţia.

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de la Bucureşti, promite noi listări în a doua jumătate din 2017, dar şi noi produse

Joi 6 iulie 2017. Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti din 2013 şi al cărui mandat urmează să se încheie în august 2017, dacă nu va fi prelungit de acţionari, promite că piaţa de capital va avea noi listări în a doua jumătate de an, dar şi produse noi.

Arianna Huffington este noua faţă publică a Uber: Ea va avea sarcina de a vinde povestea conform căreia Uber se poate schimba

Marti 4 iulie 2017. Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, este noua faţă publică a Uber, după ce cofondatorul companiei americane, Travis Kalanick, a demisionat din funcţia de director executiv, în urma unor presiuni din partea acţionarilor, scrie Financial Times.

Simion Mureşan, acţionar al Electrogrup Cluj şi Direct One, a pariat 10 mil. euro pe producţia de vin

Luni 3 iulie 2017. Simion Mureşan, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali, a pariat alături de un prieten, Claudiu Sugar, zece milioane de euro pe un business în domeniul producţiei de vin în judeţul Cluj, vizavi de salina Turda.

Cine sunt cei mai bogaţi români la bursă: de la moguli telecom la bancheri, de la oameni discreţi la farmacişti

Sambata 1 iulie 2017. Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

Proprietarii hotelului Zenith din Mamaia au în plan să ridice un apart-hotel pe un teren de 2.500 de metri pătraţi de lângă hotel

Joi 29 iunie 2017. Paul Mărăşoiu, directorul general al hotelului de patru stele Zenith -Top Country Line- Conference& Spa (fostul Golden Tulip şi fostul Fantasy Beach) din nordul staţiunii Mamaia, una dintre cele mai mari unităţi de pe litoral, cu o capacitate de 290 de camere, spune că acţionarii evaluează oportunitatea dezvoltării unui apart-hotel pe un teren din apropierea hotelului.

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti de la bursa românească: moguli telecom, bancheri, farmacişti

Joi 29 iunie 2017. Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

Cine este Lucian Şova, noul ministru al comunicaţiilor: deputat, membru al PSD din 1999, inginer mecanic specializat în transporturi rutiere care a ocupat funcţii de conducere la Ministerul Transporturilor şi acţionar majoritar al unei firme de profi

Miercuri 28 iunie 2017. Lucian Şova, 57 de ani, propunerea surpriză a PSD pentru Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, este de formaţie inginer mecanic specializat în transporturi rutiere, acţionar majoritar al unei firme de transport şi deputat de Bacău pentru a doua oară din partea PSD, partid al cărui membru este din 1999.

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii: Ne gândim să vindem o nouă emisiune de obligaţiuni în toamnă la Bucureşti, dar depinde de condiţiile de piaţă

Luni 26 iunie 2017. Nikolay Kosov, preşe­dintele Băncii Inter­naţionale de Investiţii, o instituţie financiară cu sediul la Moscova şi care are ca acţionari nouă state printre care şi România, spune că banca ia în considerare un plasament de obligaţiuni pe piaţa românească în toamnă dacă condiţiile de piaţă o vor permite.

Patria Bank îşi reduce capitalul social cu 149 mil. lei. Pe bursă, acţiunile băncii scad cu 5%

Vineri 23 iunie 2017. Patria Bank a anunţat astăzi convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) prin care cere aprobarea pentru reducerea capitalului social de la 376,2 mil. lei, la 227,1 mil. lei, respectiv cu 149 mil. lei.

Povestea aplicaţiei Clever Taxi: exit de peste 10 milioane de euro către mytaxi (Daimler Mercedes) în mai puţin de 5 ani de la lansare

Vineri 23 iunie 2017. Mihai Rotaru şi Alexandru Dumitru, fondatorii Clever Taxi - aplicaţia mobilă care a intermediat din 2012 până în prezent peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de oraşe din România, Adrian Pitiş - primul susţinător al proiectului - şi Călin Fusu - primul investitor de calibru în companie (prin compania Bestjobs Recrutare) - urmează să încaseze peste 10 mil. euro de la mytaxi.net, cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, al cărui acţionar majoritar este gigantul german Daimler Mercedes, după ce compania cu sediul în Hamburg a semnat în 9 mai documentele pentru achiziţia integrală a pachetului de acţiuni.

Călin Fusu, cel mai mare acţionar al Clever Taxi înainte de exitul către Daimler: A fost un preţ bun. Pe mine câteva milioane de euro în plus sau în minus nu mă încântă aşa tare, dar pentru co-fondatori este super

Joi 22 iunie 2017. Tranzacţia prin care platforma mytaxi, care are în spate gigantul german Daimler (Mercedes), a achiziţionat integral acţiunile companiei româneşti Clever Tech, proprietarul aplicaţiei Clever Taxi, s-a realizat la un „preţ bun” a declarat pentru ZF antreprenorul Călin Fusu, care, prin intermediul Bestjobs, deţinea un pachet de 34% din firma locală.

Axxess Capital - participaţie în elefant.ro

Joi 22 iunie 2017. Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul Elefant Online, compania care administrează activitatea magazinului online elefant.ro, în urma unei investiţii de peste 5 mil. euro.

Cine sunt acţionarii celei de-a doua bănci din România: Fondurile de pensii private au 11% din Banca Transilvania

Miercuri 21 iunie 2017. Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii, care au grijă de banii de pensie a şapte milioane de români, aveau în decembrie anul trecut 10,7% din capitalul social al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească.

Olandezii de la DN Agrar Apold au 2.700 de vaci de lapte şi sunt cel mai mare crescător din România. Cifra de afaceri a grupului este de 32 de milioane de lei, cu un profit de 2,1 milioane de lei

Miercuri 21 iunie 2017. DN Agrar Apold din localitatea Gâr­bova, judeţul Alba, o companie cu acţionariar olandez parte a grupului DN Agrar, este cel mai mare crescător de vaci de lapte din Ro­mânia, potrivit unui cla­sa­ment realizat de Oficiul Naţional al Regis­trului Comerţului, după cifra de afaceri realizată în anul 2016.

Situaţie rămasă în suspans: Rompetrol Rafinare încă nu a decis cum va acoperi pierderile astfel încât să nu se dizolve

Marti 20 iunie 2017. Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) a anunţat marţi seară acţionarii că va convoca o nouă Adunare Generală Extraordinară, în vederea prezentării spre aprobare a soluţiilor pentru acoperirea diferenţei dintre activul net şi capitalul social subscris.

Danezii de la JD Agro Cocora investesc 2 mil. euro într-o fermă în Amzacea. " Acolo vom construi o nouă fermă care va funcţiona în prima fază fără silozuri."

Marti 20 iunie 2017. Compania cu acţionariat danez JD Agro Cocora din ju­de­ţul Ialomiţa, un business de 10,9 mil. euro în 2016 din culti­varea cerealelor, investeşte două milioane de euro în în­fi­inţarea unei ferme în Amzacea, judeţul Constanţa, ajun­gând astfel să exploateze circa 10.000 de hectare în Ro­mâ­nia, suprafaţă cultivată preponderent cu grâu, rapiţă şi porumb.

​Acţiunile AAGES Târgu-Mureş deschid prima şedinţă de tranzacţionare la 3,9 lei, plus 5,4% faţă de preţul de ofertă

Luni 19 iunie 2017. Acţiunile companiei AAGES Târgu-Mureş (AAG) au debutat astăzi pe piaţa de capital bucureşteană la un preţ de 3,9 lei pe unitate, fiind tranzacţionate la ora redactării acestei ştiri la 3,81 lei.

O statistică stupefiantă. Cum a ajuns România raiul fiscal al marilor traderi de cereale, care raportează pierderi an de an

Sambata 17 iunie 2017. Doi dintre primii trei traderi de cereale din România, ADM Trading şi Cargill, com­pa­nii cu acţionari ame­ri­cani, rea­li­zea­ză anual rulaje de mi­liarde de lei pe pia­ţa româ­nească, dar rapor­tea­ză con­stant pierderi.

Cine este miliardarul sud-african care a cumpărat jumătate din mallurile lui Iulian Dascălu

Vineri 16 iunie 2017. Miliardarul sud-african Christoffell Wiese (75 de ani), cu o avere estimată de revista americană Forbes la 5,6 mld. dolari, şi-a construit un imperiu de retail pariind pe un format de magazine cu preţuri mici în Africa de Sud. De acolo însă a început „misiunea” sa să cucerească lumea. El este totodată cel mai important acţionar al gigantului Steinhoff, cu operaţiuni importante în industria mobilei şi a lemnului la nivel mondial şi în România.

AGES Târgu Mureş începe de luni la tranzacţionarea la BVB

Joi 15 iunie 2017. Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu Mureş (simbol bursier AAG) începe de luni, 19 iunie, tranzacţionarea la bursa românească, în urma unei oferte de vânzare de acţiuni de doar două zile, faţă de 10 zile cât era programat.

Peste 23.000 de români au devenit acţionari în patru luni, pe când fondurile mutuale au minus 200 de investitori

Joi 15 iunie 2017. Circa 23.000 de persoane fizice au devenit acţionari la com­panii din România în primele patru luni din 2017, în timp ce numărul de companii nou înfiinţate a fost de circa 45.000, iar băncile au strâns în medie aproximativ 177.000 de de­po­nenţi

Unul dintre cei mai importanţi dealeri ai mărcii auto Opel a investit într-o cramă şi un conac în Dealu Mare

Miercuri 14 iunie 2017. Tiberiu Bardan, directorul general şi acţionarul Di-Bas, unul dintre cei mai importanţi dealeri locali ai mărcii auto Opel, a pariat pe o afacere în domeniul vinului. El a cumpărat 10 hectare de viţă-de-vie şi a dezvoltat o minicramă şi un conac cu 20 de camere în satul Ceptura din zona Dealu Mare.

O statistică stupefiantă. România este raiul fiscal al marilor traderi de cereale, care raportează pierderi an de an. „Şapte ani de pierderi din zece ar trebui să atragă atenţia Fiscului.“

Luni 12 iunie 2017. Doi dintre primii trei traderi de cereale din România, ADM Trading şi Cargill, com­pa­nii cu acţionari ame­ri­cani, rea­li­zea­ză anual rulaje de mi­liarde de lei pe pia­ţa româ­nească, dar rapor­tea­ză con­stant pierderi.

Românii bagă bani în acţiuni la bursă: AAGES Târgu-Mureş a vândut 1,5 milioane de acţiuni în două zile

Luni 12 iunie 2017. Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş este cea mai proaspătă companie listată la bursa românească după o ofertă fulger de doar două zile şi intră în ringul de tranzacţionare cu o capitalizare de 37 mil. lei, ceea ce o poziţionează la jumătatea celor 84 de companii active pe piaţa principală.

Statul vrea să naţionalizeze banii din conturile Electrica: SAPE, o entitate a statului a dat în judecată, cerând daune de 800 mil. de euro, o companie a statului, Electrica şi pe foştii administratori, pentru că nu au urmărit ce s-a întâmplat c

Sambata 10 iunie 2017. Electrica S.A.o companie unde statul este principalul acţionar şi care funcţionează ca un holding pentru mai multe firme de distribuţie, a anunţat vineri seara pe bursă, ca SAPE, o entitate a statului i-a dat în judecată solicitând daune de 800 de milioane de euro, pentru că nu au urmărit ce s-a întâmplat cu investiţiile după procesul de privatizare a companiilor de distribuiţie de energie.

Raiffeisen Research: Băncile cu acţionariat grecesc vor fi în topul listei pentru posibile achiziţii în 2017 în România

Joi 8 iunie 2017. Sectorul bancar din Europa Centrală şi de Est a avut o evoluţie promiţătoare în 2016, pe fondul creşterii creditării şi a calităţii activelor, precum şi al redresării de pe pieţe cheie, precum Rusia, România şi Ungaria, se arată într-un raport al Raiffeisen Bank International.

Băncile din România cu acţionariat grecesc au raportat depozite de 4,5 mld. euro în T1, plus 10%. Creditele continuă să se dilueze

Joi 8 iunie 2017. Cele mai mari trei grupuri greceşti pre­zente în sistemul bancar local - Alpha, Eurobank, acţionarul Bancpost, şi Piraeus -aveau la finalul lunii martie a acestui an de­po­zite în valoare de 4,5 miliarde de euro, în creştere cu circa 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Unul dintre acţionarii producătorului de contoare electrice AEM din Timişoara a pariat pe o cramă-boutique de 5 ha

Miercuri 7 iunie 2017. „Povestea Thesaurus a început pe la mijlocul anilor 2000, când am reuşit achiziţionarea unui teren pe Dealurile Silagiului, în apropierea localităţii Buziaş, la momentul respectiv via nefiind într-o stare corespunzătoare pentru cultivarea unor struguri care să permită crearea unor vinuri aşa cum ne doream“, spune Călin Moica, unul dintre acţionarii vinurilor Thesaurus şi directorul de strategie în cadrul AEM Timişoara.

Adrian Mihai, FAN Courier: Antreprenorilor români le lipseşte dorinţa de a învăţa şi a se dezvolta

Vineri 2 iunie 2017. Doar două businessuri cu acţionariat românesc se află în topul celor mai puternice 500 de companii din regiune, conform unui studiu Deloitte, ceea ce arată slaba dezvoltare a capitalului autohton în raport cu alte ţări din zonă.

Record pe piaţa de birouri din România: Fraţii Pavăl, acţionarii Dedeman, plătesc 164 mil. euro pentru clădirile AFI Park din Bucureşti

Joi 1 iunie 2017. Dragoş Pavăl, antreprenorul care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc, a semnat cu israelienii de la Africa Israel acordul pentru achiziţia clădirilor de birouri AFI Park 1-5 de lângă mallul AFI Palace Cotroceni pentru aproape 164 de milioane de euro, în cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pe piaţa românească de birouri.

Bursa de la Bucureşti creşte pentru a cincea lună consecutiv şi ocupă primul loc în Europa

Joi 1 iunie 2017. Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a crescut în luna mai cu 6,5%, cea mai bună lună pentru piaţa de capital de la Bucureşti din 2017, în condiţiile în care luna mai a fost definită de intrarea la tranzacţionare a companiei telecom Digi, dezamorsarea unor riscuri electorale pe con­ti­nent şi anunţul privind creşterea surpriză de 5,7% a eco­nomiei româneşti în primul trimestru.

Octavian Bădescu iese din businessul Sameday Courier şi predă compania retailerului eMag pentru 8 mil. lei. "aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să ges­tio­năm aceas­tă dez­voltare ra­pidă."

Miercuri 31 mai 2017. Retailerul online eMag devine noul acţionar prin­cipal al Sameday Courier după ce a cumpărat o participaţie de 80% din companie. În urma tranzacţiei, Lucian Băltaru, CEO al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie.

Acţiunile Transgaz, la maxim istoric ca urmare a propunerii de dividende suplimentare

Miercuri 31 mai 2017. Acţiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz (TGN) au închis ieri la maximul istoric de 443 lei, în creştere de la începutul anului cu 50%, după ce compania a publicat ieri pe bursă că vrea să propună acţionarilor distribuirea spre dividende din rezervele rezultatului reportat, aşa cum statul cerea prin Ordonanţa de urgenţă nr. 29/2017.

Adina Rada, director general al Parcuri Industriale Bihor: „Intrăm într-o nouă etapă. Investitorii ne cer informaţii despre resursa umană specializată în inginerie şi cercetare.“

Marti 30 mai 2017. Doi investitori germani, o companie franceză din producţie şi un operator logistic sunt interesaţi de investiţii în judeţul Bihor, proiecte care ar putea genera aproape 1.000 de locuri de muncă, iar acţionarii se află în prima etapă de prospectare a pieţei, arată datele companiei Parcuri Industriale Bihor, subordonată Consiliului Judeţean Bihor.

Familia contelui austriac Andreas von Bardeau a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Sambata 27 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Raiffeisen a stabilizat preţul la Digi pe 17 mai prin achiziţia unor acţiuni de 68 mil. lei

Joi 25 mai 2017. Raiffeisen, agentul de stabilizare al preţului acţiunilor Digi Communications, a publicat pe bursă că a intervenit pe 17 mai, a doua zi de tranzacţionare cu acţiuni ale companiei telecom, pentru achiziţionarea unor acţiuni de 68 milioane de lei.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

Romcab Târgu Mureş a pierdut 180 milioane lei în anul 2016 “dintr-o eroare contabilă”

Miercuri 24 mai 2017. Un acţionar al companiei Romcab Târgu Mureş a cerut lămuriri în cadrul adunării generale a acţionarilor cu privire la pierderea de 180 mil. lei înregistrată de compania în anul 2016. Administratorul special al companiei Zoltan Proszer spune că este vorba de o eroare contabilă, se arată în desfăşurătorul AGA publicat astăzi pe site-ul BVB.

Daniela Ropota, Intercapital Invest: Lichiditatea pe titlurile Digi ar trebui să scadă pe termen mediu şi să se nor­ma­li­zeze la un anumit nivel

Miercuri 24 mai 2017. Lichiditatea pe titlurile Digi ar trebui să scadă pe termen mediu, faţă de prima săptămână de tranzacţionare, şi să se nor­ma­li­zeze la un anumit nivel, dacă nu apar alte noutăţi de ordin legal, este de părere Daniela Ropota, res­pon­sabil cu departamentul analiză din ca­drul Intercapital Invest.

Săptămâna când s-a listat Digi a fost a doua cea mai valoroasă din istoria BVB, cu excepţia ofertelor de vânzare

Miercuri 24 mai 2017. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de săptămâna tre­cu­tă, atunci când Digi a început tranzacţionarea, a fost de 507 milioane de lei, fiind astfel a doua cea mai valoroasă după lis­tarea Fondului Proprietatea din 2011 încoace, cu excepţia ofertelor publice de vânzare.

Acţiunile Digi încheie trei episoade tulburi de tranzacţionare şi închid la 40,8 lei, peste pragul de ofertă

Marti 23 mai 2017. ♦ Pentru prima oară de marţi-seară, când s-a închis prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile Digi au închis la peste 40 de lei, preţul stabilit în ofertă ♦ Rulaj de tranzacţionare de 3,5 mil. lei, faţă de 4,5 mil. lei vineri ♦ Miercuri-seară, când a venit anunţul DNA, au fost tranzacţii de 109 mil. lei ♦ „Volumele mult mai mici de vineri şi de ieri arată că vânzările masive s-au cam terminat, scăzând semnificativ presiunea la vânzare“ ♦ Evoluţia ulterioară depinde de rezultatele companiei şi de pieţele externe.

Americanii sună retragerea. Fondul Elliot a vândut 4,2% din Fondul Proprietatea de la începutul acestui an. De la începutul anului acţiunile FP au crescut cu 15%, sub indicele BET (20%)

Marti 23 mai 2017. Fondul american de investiţii Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a vândut prin intermediul Man­chester Securities Corp aproximativ 425 de milioane de acţiuni la fond de la începutul acestui an, adică 4,2% din capitalul social, potrivit calculelor ZF.

Alexandros Ignatiadis, Octagon: Chiriile pentru birouri rămân mici, chiar dacă există cerere

Marti 23 mai 2017. Chiriile în clădirile de birouri stagnează şi uneori chiar scad, însă costurile de construcţie cresc, în condiţiile în care se găsesc foarte greu muncitori care să lucreze pe şantiere, a spus Alexandros Ignatiadis, cofondator al firmei de construcţii Octagon Contracting & Engineering şi unul dintre acţionarii companiei, speaker în cadrul evenimentului Birouri & Rezidenţial, organizat de Ziarul Financiar.

Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul a trei businessuri, a făcut trei exituri şi negociază alte două vânzări, Bitdefender şi Frigotehnica

Luni 22 mai 2017. În acest moment, fondul de investiţii negociază două noi exituri, respectiv vânzarea producătorului de instalaţii de frig Frigotehnica şi a pachetului de acţiuni din cadrul Bitdefender, companie de IT specializată în securitate cibernetică, conform datelor ZF. Axxess Capital este acţionar în cele două companii de circa un deceniu

Veridio: Proiectul propus de Ministerul Energiei privind includerea terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul e acţionar riscă naţionalizarea companiilor private

Luni 22 mai 2017. Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu, senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

O familie austriacă a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Luni 22 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

În jurul minimului deceniului: Depozitele bancare deţinute de străini în România au fost în declin în T1, ajungând în martie la numai 3,4 mld. euro

Vineri 19 mai 2017. Soldul depozitelor pe termen lung constituite de străini la băncile lo­ca­le, în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, a continuat să scadă în 2017.

Verestoy Attila, senatorul UDMR poreclit „drujba lui Dumnezeu“, are acţiuni la Transgaz de 36 mil. lei

Joi 18 mai 2017. Senatorul UDMR Verestoy Attila, 63 de ani, figurează în declaraţia de avere semnată în decembrie 2016 cu un pachet de 86.750 de acţiuni la Transgaz (TGN), ceea ce la preţul de tranzacţionare de ieri de 411 lei pe o acţiune rezultă un pachet deţinut de senatorul din Harghita de 35,6 mil. lei.

Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi continuă să scadă şi joi la Bursă

Joi 18 mai 2017. Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi au continuat să scadă şi joi la deschiderea Bursei, în a treia zi de tranzacţionare de la listarea companiei.

Acţiunile Digi închid prima şedinţă de tranzacţionare cu plus 3%

Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi au intrat la tranzacţionare în prima şedinţă bursieră cu o creştere de 3% faţă de preţul de ofertă şi au închis la 41,2 lei.

Acţiunile Digi deschid prima şedinţă de tranzacţionare la 42 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro"

Marti 16 mai 2017. Acţiunile Digi au deschis prima şedinţă de tranzacţionare la preţul de 42 de lei, faţă de cel de ofertă de 40 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro", spune preşedintele BVB Lucian Anghel.

În ce marjă vor evolua acţiunile Digi în prima zi de tranzacţionare la bursă? Preţul ar putea închide la peste 40 de lei, dar va exista o presiune uriaşă

Marti 16 mai 2017. ♦ Discountul de 7%, mult mai mare decât la precedentele două IPO-uri Electrica şi Romgaz, dar şi interesul crescut (cererea a depăşit oferta de 27 de ori) ar putea determina o presiune uriaşă ♦ Investitorii care au fost nemulţumiţi de câte acţiuni au primit în urma ofertei vor încerca să cumpere ♦ „Ne putem aştepta fie la o creştere a preţului, fie la o stagnare în primele zile, dar nu la scădere“ ♦ În perioada postlistare, presiunea s-ar putea disipa, iar preţul ar putea creşte, spun analiştii ♦ Digi ar putea fi în top cinci cei mai tranzacţionaţi emitenţi.

Antibiotice Iaşi are un câştig de numai 5,3 mil. lei în primul trimestru, minus 26%, la afaceri de 55,4 mil. lei. „Taxa clawback ne-a luat din nou prin surprindere“

Marti 16 mai 2017. Compania listată pe segmentul prin­cipal de tranzacţionare al BVB susţine că evoluţia din pri­mul trimestru a fost cauzată şi de faptul că taxa clawback a luat prin surprindere, din nou, producătorii de medicamente generice.

De ce au vândut acţionarii Digi la 40 de lei? Cum s-a stabilit preţul final al ofertei? Ce influenţă a avut asupra preţului dosarul de la DNA „Dragomir - RCS“?

Luni 15 mai 2017. Consorţiul de interme­diere a ofertei de ac­ţiuni Digi împreună cu acţionarii care au vân­dut 25% din ac­ţiunile com­paniei au stabilit mier­curi seară preţul de vânzare la 40 de lei pe acţiune în funcţie de ordinele primite de investitorii instituţionali, chiar dacă a fost o suprasubscriere atât pe tranşa investitorilor institu­ţionali, dar şi retail.

Compania din România care, din lipsă de personal, a ajuns să lucreze cu deţinuţi. ”Închisoarea nu ne acordă câţi deţinuţi ne-am dori”

Duminica 14 mai 2017. Dorel Goia, principalul acţionar al grupului TeraPlast din Bistriţia, spune că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori.

Impact vrea să-şi răscumpere 7 mil. de acţiuni pentru a le da directorilor şi angajaţilor ca bonus sau a reduce capitalul

Vineri 12 mai 2017. Impact Bucureşti, unul dintre cei mai mari dezoltatori imobiliari din România, a convocat AGA extraordinară pentru a aproba răscumpărarea a 7 mil. de acşiuni, reprezentând 2,5% din capital, pentru a le oferi angajaţilor şi directorilor ca bonus şi parţial pentru anularea şi reducerea capitalului companiei.

Serghei Bulgac, CEO DIGI: Suntem mulţumiţi de rezultatul ofertei şi aşteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacţionare

Vineri 12 mai 2017. Serghei Bulgac, CEO al Digi, companie care a derulat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei societăţi private prin intermediul Bursei, declară că sunt mulţumiţi de rezultatul ofertei, de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail şi instituţionali şi aşteaptă cu nerăbdare admiterea companiei la tranzacţionare, preconizată pentru 16 mai.

Gigantul francez Veolia, acţionarul Apa Nova, negociază preluarea Frigotehnica Bucureşti. Tranzacţia s-ar putea ridica la câteva zeci de milioane de euro

Vineri 12 mai 2017. Gigantul francez Veolia, care controlează Apa Nova, compania care asigură serviciile de canalizare şi fur­nizare a apei potabile în Bucureşti, negociază preluarea Frigotehnica, una dintre cele mai mari companii de producţie şi montaj pentru instalaţii frigorifice din România.

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o fabrică de prelucrare a lemnului de 150 mil. euro în judeţul Argeş: „80% din producţie va merge la export. Estimăm o cifră de afaceri de 200 mil. euro în 2018”

Joi 11 mai 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO–ul corporaţiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, mizează pe o cifră de afaceri de 200 milioane de euro încă din primul an de la înfiinţare a fabricii de panouri de MDF din Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro pornită de la zero, care va genera 450 de locuri de muncă.

Veniturile grupului Telekom România au scăzut cu 2% la 230 mil. euro în trim. 1, iar profitul operaţional cu 5% la 37 mil. euro. Boom al bugetului de investiţii, de 45%

Joi 11 mai 2017. Veniturile grupului Telekom, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, au scăzut în primul trimestru din acest an cu 1,7% la 230 mil. euro, iar profitul operaţional (EBITDA) a coborât cu 5,1% la 37 mil. euro, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

OMV Petrom şi-a dublat în T1 profitul net atribuibil acţionarilor la 619 mil.lei; vânzările au crescut cu 27%

Joi 11 mai 2017. OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net atribuibil actionarilor societăţii-mamă de 619 milioane lei,dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 291 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Turcii de la Yildiz Entegre investesc 150 mil. euro într-o fabrică de prelucrarea a lemnului din comuna Oarja, judeţul Argeş

Luni 8 mai 2017. Yildiz Entegre, o companie cu acţionariat turcesc, va investi 150 mil. de euro într-o fabrică producătoare de MDF, un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica de prelucrare a lemnului ce urmează să fie ridicată în comuna Oarja din judetul Argeş reprezintă una dintre cele mai mari investiţii locale pornite de la zero.

În căutare de personal, TeraPlast Bistriţa a ajuns să lucreze cu deţinuţi

Luni 8 mai 2017. Dorin Goia, principalul acţionar al grupului TeraPlast din Bistriţia, spune că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori.

Profitul BCR a scăzut cu 40% în primul trimestru, la 37 mil. euro; profitul operaţional a urcat cu 2,4%, la 70 mil.euro

Vineri 5 mai 2017. Profitul net al Erste în România (BCR), atribuibil acţionarilor, s-a redus de la 62 milioane euro în ianuarie-martie 2016 la 37 milioane euro în primul trimestru al acestui an, potrivit unui raport publicat de grupul bancar austriac.

​Cel mai mare ordin introdus în piaţă la Digi până acum este de 586.000 de acţiuni, adică 33 mil. lei, cât tot rulajul BVB într-o singură zi

Joi 4 mai 2017. Până astăzi la ora 15:00 în sistemul de tranzacţionare arena la care au acces brokerii figura un singur ordin de subscriere de 586.000 de acţiuni Digi (RCS&RDS), ceea ce înseamnă că un investitor, fie ei retail sau persoană juridică, şi-a exprimat interesul să cumpere acţiuni Digi de circa 33 mil. lei (7,3 mil. euro), adică cât se tranzacţionează la bursa românescă într-o singură zi.

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădere

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 24,49 milioane de lei (5,38 milioane de euro).

Proprietarul berii Bergenbier şi-a deschis centru de servicii în Bucureşti pentru contabilitate, financiar sau resurse umane

Miercuri 3 mai 2017. Grupul canadian Molson Coors, acţionarul producătorului de bere Bergenbier, a deschis în Bucureşti un centru de servicii care deserveşte operaţiunile de la nivel global ale grupului din departamente precum contabilitate, financiar sau resurse umane.

Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă cu data de 1 Mai 2017

Luni 1 mai 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank au confirmat implementarea fuziunii cu data de 1 Mai 2017, urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci.

Peli Filip a asistat RCS&RDS(Digi) în procesul de vânzare a acţiunilor pe bursă

Vineri 28 aprilie 2017. Casa de avocatură PeliFilip a acordat consultanţă juridică companiei Digi Communications, acţionarul majoritar al RCS& RDS, vizând oferta publică de 21,7 milioane de acţiuni ale companiei RCS& RDS, desfăşurată în vederea listării pe piaţa de capital.

Zentiva acordă dividende de 65 mil. lei din profitul obţinut în 2016, cu un randament de 6,55%

Vineri 28 aprilie 2017. Producătorul de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, va distribui acţionarilor, începând cu data de 9 iunie, dividende în valoare de 65 de milioane de lei, din profitul net de 73 de milioane de lei aferent exerciţiului financiar 2016.

Cine conduce zi de zi RCS&RDS?

Joi 27 aprilie 2017. Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

Cine vinde acţiuni RCS&RDS de 270 mil. euro la bursa românească: fondatorul Zoltan Teszari, fondul Carpathian Cable, ING Bank, dar şi familia politicianului Nicuşor Schelean

Joi 27 aprilie 2017. Fondul de investiţii Carpathian Cable Investment, care în prezent are o deţinere de 20,6% din RCS&RDS, intenţionează să vândă la BVB o participaţie de 19%, adică circa 17,6 milioane de acţiuni ceea ce la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune ar putea încasa aproximativ un milliard de lei. Printre acţionarii care vor să se retragă figurează şi familia de politicieni Schealean care ar putea încasa cumulat circa 50 mil. lei presupunând că oferta va fi finalizată la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune.

RCS&RDS: Acţionarii care vor vinde titluri în cadrul ofertei vor plăti taxe, onorarii şi comisioane totale de 41 mil. lei

Joi 27 aprilie 2017. În baza acestei previziuni, comisioanele de intermediere totale, cheltuielile şi sumele aferente taxei de timbru sau taxei de timbru rezervate, dacă este cazul, plătibile de către acţionarii vânzători în legătură cu oferta, au o valoare estimată de aproximativ 41 milioane lei.

RCS&RDS îşi avertizează viitorii acţionari să nu se aştepte la dividende: “Societatea intenţionează să păstreze profitul obţinut şi să reinvestească fluxurile de numerar”

Joi 27 aprilie 2017. Compania de cablu RCS&RDS nu are în plan să le ofere dividende acţionarilor ci să reinvestească profitul pentru a profita de oportunităţile existente pe piaţă, conform datelor din prospectul de emisiune publicat de Digi Communications NV, proprietarul operatorului.

Cea mai aşteptată fuziune pe piaţa bancară devine realitate: Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de 1 Mai

Miercuri 26 aprilie 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de la data de 1 Mai 2017, ca urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci, se arată într-un comunicat.

Daniela Lulache nu mai face parte din Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, dar rămâne director general până în septembrie

Marti 25 aprilie 2017. Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica (SNN) din 2013, nu a fost reconfirmată şi în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei energetice, în schimb îşi va păstra funcţia de director general până la data de 1 septembrie, au decis acţionarii societăţii.

Grupul Agricola Bacău a avut vânzări de 150 de milioane de lei în primul trimestru

Marti 25 aprilie 2017. Grupul de firme Agricola a înregistrat în primul trimestru o creştere a cifrei de afaceri de 2% faţă de perioada similară din 2016, ajungând la peste 150 de milioane de lei. Grupul a ieşit anul trecut din acţionariatul a două companii, Suinprod Siret şi GA-Nutriţie Animală.

Cât de mult apelează patronii şi managerii la bănci. Creditele bancare reprezintă sub 10% din finanţările companiilor. Firmele preferă împrumuturi de la acţionari şi creditele comerciale şi externe

Marti 25 aprilie 2017. Ponderea creditelor bancare re­pre­zintă aproximativ 10% din bi­lanţul companiilor, sub nivelul îm­prumuturilor de la acţionari, al creditelor externe sau comer­cia­le, care cumulat depăşesc 40%. Capitalu­ri­le proprii ale firmelor au o pondere de apro­ximativ 30%.

Dispută pe pachetul salarial al şefului IBM care are 2.800 anangajaţi în România: 33, 50 sau 65 de milioane de dolari? Cât merită să primească de fapt Ginni Rometty

Luni 24 aprilie 2017. La adunarea de marţi, acţionarii IBM vor fi rugaţi să aprobe un pachet salarial de 33 de milioane de dolari pentru Ginni Rometty, directorul executiv.

Celebrul retailer britanic de lux Jimmy Choo se scoate singur la vânzare pentru a oferi acţionarilor mai mulţi bani

Luni 24 aprilie 2017. Retailerul britanic Jimmy Choo a anunţat luni că este în căutare de oferte pentru companie cu scopul de a analiza opţiunile strategice pentru maximizarea valorii acţionariatului, potrivit Reuters.

Acţionarii BRD au aprobat situaţiile financiare din anul trecut şi au stabilit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2017

Joi 20 aprilie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD, care s-a reunit astăzi la Bucureşti, a dezbătut şi a aprobat o serie de decizii printre care situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate pentru anul 2016

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter