Stiri despre AGA

 

Petrom propune o rată de distribuire din profitul net de 45%. Consiliul de Supraveghere şi AGA vor da verdictul

Miercuri 21 februarie 2018. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, propune un dividend în valoare de 0,020 lei pe acţiune pentru anul financiar 2017, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, ceea ce implică o rată de distribuire a profitului net de 45%.

Opinie Alex Milcev, EY: Tranzacţionarea cripto-monedelor – o piaţă mult prea mare pentru a rămâne în afara legislaţiei fiscale

Marti 20 februarie 2018. Bitcoin, cripto-monede. Pentru unii un hobby, pentru mulţi încă o idee abstractă, iar pentru alţii o soluţie rapidă de a câştiga bani. Însă, pentru cei ce au văzut dincolo de o simplă aplicaţie pe telefon, este deja de câţiva ani un subiect de interes, un concept aflat într-o continuă expansiune. Ceea ce încă nu se discută în forum deschis este modalitatea de impozitare. Mulţi utilizatori preferă o abordare simplistă – “nu este o monedă reglementată, prin urmare nu vorbim de un venit recunoscut de autorităţile fiscale, prin urmare nu am de ce să plătesc taxe”.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari: Consolidarea sistemului bancar va continua; unii acţionari vor prefera să dezinvestească decât să facă aport de capital

Marti 20 februarie 2018. Tendinta de consolidare a sistemului bancar din România va continua şi în 2018, având în vedere că există în continuare bănci care se confruntă cu rate ridicate ale creditelor neperformante, iar în unele dintre aceste cazuri actionarii probabil vor decide să dezinvestească, nu să facă aport de capital suplimentar, sunt de părere Alexandru Duna, OTP Bank şi Radu Ilioiu, membri Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania-AAFBR, autorii unei analize pe sistemul bancar.

Americanii se pregătesc de reglementări: Congresul este în discuţii pentru a stabili regulile de tranzacţionare pentru criptomonede

Marti 20 februarie 2018. Pe fondul „febrei” de investiţii în bitcoin şi alte criptomonede, autorităţile de reglementare din Statele Unite iau în considerare stabilirea unui set de reglementări noi care ar putea duce la o supraveghere federală mai detaliată asupra acestei categoriii de active, potrivit Reuters.

Exclusiv ZF: Banca Transilvania propune acţionarilor 50% din profitul pe 2017 ca dividende, dar şi acţiuni gratuite

Luni 19 februarie 2018. Banca Transilvania (TLV), cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă, propune acţionarilor o sumă “în jurul a 50%” din profitul net pe 2017 sub formă de dividende, dar şi acţiuni gratuite, potrivit unui răspuns trimis la solicitarea ZF.

Primăria Capitalei propune transformarea RATB în societate pe acţiuni

Sambata 17 februarie 2018. Primăria Capitalei intenţionează să reorganizeze RATB, din regie autonomă, în societate pe acţiuni, acţionarii noii structuri numite Societate de Transporturi Bucureşti fiind Consiliul General şi Consiliul Judeţean Ilfov. Această reorganizare va fi dezbătută în şedinşa CGMB din 22 februarie.

Băncile fac măcel în piaţa de criptomonede din România după comunicatul BNR. CryptoCoin PRO este a doua platformă de tranzacţionare care nu mai poate opera conturi în băncile româneşti

Vineri 16 februarie 2018. CryptoCoin Pro este a doua platformă de tranzacţionare criptomonede pe piaţa din România care nu mai poate opera conturi în băncile româneşti după ce Banca Naţională a transmis poziţia oficială a instituţiei faţă de monedele virtuale în urmă cu două săptămâni, catalogându-le drept „ active speculative, extrem de volatile şi riscante”.

Digi raportează un profit net de 61 mil. euro în 2017, de cinci ori mai mare, la venituri de 916 mil. euro, în creştere cu 8,75%

Joi 15 februarie 2018. Digi, compania tele­com care a debutat în arena de tran­zacţionare de la Bucureşti în mai 2017, ca urmare a unui IPO în valoare de 944 mil. lei, a raportat în 2017 venituri de 916,5 milioane euro, în creştere cu 8,75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul companiei telecom a ajuns la 61,7 milioane euro, faţă de 12,45 milioane euro în 2016.

Străinii controlează aproape 15% din Bursa de Valori Bucureşti

Miercuri 14 februarie 2018. Acţionarii străini au o participaţie de aproape 15% în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital româneşti, în vreme ce acţionarii instituţionali ro­mâni şi personale fizice din România deţin restul de 85% din capitalul social al BVB.

Şaniterul Naval Orşova, venituri în scădere cu 30% în 2017

Marti 13 februarie 2018. Şaniterul Naval Orşova (SNO) a realizat venituri operaţionale totale de 54,6 mil. lei în 2017, în scădere cu circa 30% faţă de anul anterior, în vreme ce profitul atribuit acţionarilor a coborât la 2,72 mil. lei, faţă de 2,79 mil. lei în 2016.

Economia României, „made in“ Cipru. Şase din cele mai mari zece majorări de capital din 2017, cu bani din Cipru

Marti 13 februarie 2018. Şase dintre cele mai mari zece infuzii de capital realizate de investitori străini în companiile din România au venit de la acţionari înregistraţi în Cipru, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Investitorii răsuflă uşuraţi măcar pentru câteva ore. Indicele Dow Jones deschide săptămâna în creştere

Luni 12 februarie 2018. Piaţa de capital americană a deschis în creştere noua săptămână, după ce în perioada 5-9 februarie a reuşit la limită să evite cea mai proastă evoluţie din ultimii nouă ani, în condiţiile în care şedinţele de tranzacţionare încheiate cu scăderi de 600 – 1000 puncte au adus aminte de momentele imediat premergătoare instalării unui crah la New York.

Purcari se listează la preţul final de 19 lei pe acţiune. Tranzacţionarea va începe săptămâna viitoare

Vineri 9 februarie 2018. Producătorul de vinuri Purcari, a cărui ofertă de listare la BVB s-a închis joi, 8 februarie, anunţă că preţul final de ofertă pentru cele 9.800.000 de acţiuni ale companiei oferite în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de către acţionarii vânzători Lorimer Ventures Limited, societate ce deţinea înainte de realizarea ofertei 63,55% din capitalul social al Purcari, Amboselt Universal (participaţie de 30% înainte de listare) şi International Financial Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a cărei deţinere este în prezent de 6,41%, a fost stabilit la 19 lei pe acţiune.

Guvernul vrea să ceară 90% din profiturile companiilor pe 2017 spre dividende. Analiştii au mizat pe acest lucru când au calculat dividendele mari

Joi 8 februarie 2018. Guvernul a redactat un memorandum în care cere ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor să solicite repartizarea a 90% din profiturile companiilor spre dividende şi vărsăminte la buget, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

​ BRD ar putea plăti dividende din profitul pe 2017 cu un randament de 12,4%

Joi 8 februarie 2018. BRD, a doua cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă după Banca Transilvania, ar putea plăti dividende cu un randament de 12,4% din profitul net realizat anul trecut în contextul în care banca propune acţionarilor ca 83% din rezultatul net de 1,4 mld. lei să se îndrepte spre investitori.

După pierderi colosale, sute de miliarde evaporate şi prăbuşiri şi reveniri de infarct, o nouă ”molimă” loveşte investitorii în criptomonede: Fiscul american vrea să impoziteze câştigurile din tranzacţionare

Miercuri 7 februarie 2018. Utilizatorii de criptomonede din Statele Unite au fost nevoiţi până acum să se conformeze preţurilor volatile şi erorilor de securitate ale platformelor de exchange. Acum intervine o nouă problemă: autorităţile de taxe şi impozite, potrivit Financial Times.

Analiştii văd partea bună a turbulenţelor bursiere: Episoade de scurtă durată în care apar şi mari oportunităţi

Miercuri 7 februarie 2018. Rulaj de tranzacţionare dublu la Bucureşti faţă de media anului l Indicele BET închide în scădere cu 2,1% după ce la la ora 15:30 avea un minus chiar şi de 4%.

Lovitură dură pentru piaţa românească de critpomonede din partea BNR: ”Banca descurajează orice fel de implicare a instituţiilor de credit în legătură cu monedele virtuale”

Marti 6 februarie 2018. Banca Naţională a României a anunţat astăzi că descurajează orice fel de implicare a instituţiilor de credit în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entităţile care oferă servicii de investiţii sau de tranzacţionare a acestor monede.

Fermierii care nu şi-au vândut porumbul la recoltare câştigă acum cu 30 de lei pe tonă mai mult. Stocarea rapiţei a fost însă o alegere păguboasă

Marti 6 februarie 2018. Fermierii români care au amânat să-şi vândă porumbul la recoltare, în speranţă unui preţ mai bun, obţin acum cu 30 de lei mai mult pe tona de porumb decât la recoltare, potrivit unei analize realizate de Agro Go - o platformă de informare şi tranzacţionare a cerealelor.

Bursele asiatice preiau căderea din Statele Unite

Marti 6 februarie 2018. Pieţele bursiere asiatice au scăzut marţi, sub impactul căderii care a avut loc în ultimele două şedinţe de tranzacţionare pe Wall Street, indicele japonez Nikkei 225 suferind cea mai mare depreciere din 1990.

Preţurile terenurilor agricole ajung la 10.000 de euro/ha, tendinţa de tranzacţionare este ridicată

Luni 5 februarie 2018. Preţurile terenurilor agricole se situează între 2.500 de euro şi 10.000 de euro/ha, în funcţie de zonă, iar tendinţa de tranzacţionare se va menţine ridicată şi în 2017, după ce anul trecut s-au tranzaţionat 100.000 de hectare, a declarat Robert Rekkers, directorul general Credit IFN.

ASF a aprobat retragerea Stirom de la bursă

Luni 5 februarie 2018. Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni retragerea producătorului de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, deţinut indirect de portughezii de la BA Vidro, de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti.

Mandatul şefului Renault ar putea fi prelungit

Luni 5 februarie 2018. Producătorul auto Renault este aşteptat să prelungească contractul CEO-ului său Carlos Ghosn la următoarea reuniune a acţionarilor, acesta acordând astfel directorului său de 63 de ani mai mult timp pentru a consolida alianţa cu Nissan şi Mitsubishi, potrivit unei surse familiare cu situaţia citată de Wall Street Journal.

Ce băuturi au făcut deliciul sărbătorilor celui care deţine BDG, cel mai mare importator local de băuturi

Vineri 2 februarie 2018. Petru Berciu deţine împreună cu mai mulţi antreprenori locali importatorul de băuturi alcoolice BDG, cel mai mare de pe piaţă. Compania are în portofoliu branduri precum Evian (apă), The Macallan (whiskey) sau Finlandia (vodcă). El mai este acţionar şi în cadrul cluburilor Loft.

Stirom se retrage de la tranzacţionarea la BVB după preluarea de către portughezii de la BA Vidro

Joi 1 februarie 2018. Producătorul de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, deţinut indirect de portughezii de la BA Vidro, se va retrage de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti, începând cu 5 februarie.

Cum şi-a început anul 2018 Andreea Altay, acţionar în cadrul magazinelor multibrand Victoria Gallery: De cele mai multe ori, noul an mă găseşte în Bucureşti. Când activezi în retailul de modă şi frumuseţe, în această perioadă munceşti cel

Miercuri 31 ianuarie 2018. Andreea Altay este acţionar în cadrul magazinelor multibrand Victoria Gallery şi este unul dintre cei doi antreprenori care au adus pe piaţa locală franciza brandului de beauty Anastasia Beverly Hills.

Teraplast preia controlul asupra Depaco, după avizul Consiliului Concurenţei

Miercuri 31 ianuarie 2018. Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a preluat controlul asupra firmei Depaco, unde deţine 67% din acţiuni, urmând să deţină 100% din companie în maxim 4 ani, în baza unei promisiuni de vanzare-cumparare încheiată cu acţionarii.

Ce obiective îşi propune pentru următorii patru ani noul şef al Bursei Adrian Tănase

Marti 30 ianuarie 2018. Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, spune că printre obiectivele mandatului său pe următorii patru ani se numără refacerea pieţei de produse derivate, dezvoltarea paletei de servicii a BVB, „simplifica­rea“ conceptului de tranzacţionare la bursă şi îmbunătăţirea lichidităţii.

Transelectrica primeşte 27 mil. euro de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea proiectului energetic Cernavodă-Stâlpu

Vineri 26 ianuarie 2018. Compania naţională Transelectrica, la care statul este acţionar majoritar, va primi de la Comisia Europeană o finanţare nerambursabilă în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea liniei electrice de 400 kV Cernavodă – Stâlpu, acesta fiind primul dintre cele şase proiecte de interes comun ale Transelectrica incluse pe lista revizuită în noiembrie anul trecut, care primeşte finanţare de la Comisia Europeană.

Bursa de la Bucureşti, deşi condusă patru ani de un polonez, a avut în 2017 un rulaj zilnic mediu de 23 de ori mai mic ca Varşovia

Vineri 26 ianuarie 2018. ♦ Bursa de la Bucureşti este încă definită de un peisaj al unei lichidăţi anemice în comparaţie cu principalele burse din regiune, respectiv cele din Viena şi Varşovia ♦ Cum ar putea creşte valoarea zilnică de tranzacţionare la Bucureşti?

Cetelem IFN SA devine sucursală bancară a BNP Paribas Personal Finance

Joi 25 ianuarie 2018. Cetelem IFN SA a fuzionat cu BNP Paribas Personal Finance, acţionarul unic al companiei, şi devine sucursală a celei din urmă, sub denumirea BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti, dar activitatea comercială va continua sub brandul Cetelem.

Cine a vândut acţiuni Banca Transilvania în 2017 dintre acţionari şi directori: SIF Moldova a fost şi vânzător şi cumpărător

Miercuri 24 ianuarie 2018. ZF a analizat vânzările de acţiuni rea­lizate de persoane iniţiate în 2017 la Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare instituţie de credit din Româ­nia după BCR, iar concluzia a fost că SIF Moldova a fost cel mai activ vân­ză­tor, în contextul în care în nouă şe­dinţe a vândut acţiuni TLV de 67 mil. lei.

T-Mobile, acţionarul majoritar din spatele Telekom, se pregăteşte pentru lansarea serviciului de televiziune online

Marti 23 ianuarie 2018. T-Mobile, acţionar majoritar al Deutsche Telekom, cu 64% din acţiuni, a încheiat oficial achiziţia companiei Layer3 TV şi a angajat o nouă echipă de producţie care să lucreze la lansarea unui serviciu de televiziune online, potrivit AndroidCentral.

Viorela Cataramă are aprobarea ASF pentru a aduce producătorul de mobilă Elvila la bursa românească

Marti 23 ianuarie 2018. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital, pieţei de asigurări şi al pieţei pensiilor private, a aprobat emiterea certificatului de înregistrare al valorii mobiliare în vederea admitereii la tranzacţionare a producătorului de mobilă Elvila Bucureşti.

Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul deceniu la bursa românească

Marti 23 ianuarie 2018. Companii de top care ocupă primele locuri în pieţe în care activează precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2007 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

Velin Ganev, Danubius Exim: Estimez că trebuie înlocuite circa 800.000 de case de marcat în România

Marti 23 ianuarie 2018. De la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei privind introdu­cerea caselor de marcat electronice care vor fi conectate la sistemul IT al ANAF, va fi nevoie de înlocuirea a aproximativ 800.000 de echipa­men­te instalate în prezent la co­mer­cianţi, con­form estimă­rilor lui Velin Ganev, preşedin­tele Aso­cia­ţiei Distribuitorilor de Apa­ra­te de Marcat Elec­tronice Fiscale din Ro­mâ­nia (ADAMEF) şi director general ad­junct şi acţionar în cadrul Danu­bius Exim.

Concurenţa analizează preluarea traderului de gaze Covi Construct 2000 de către un fond de investiţii din Cehia

Vineri 19 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Ligatne Limited (Cipru), companie controlată indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, a traderului local de gaze Covi Construct 2000 SRL de la acţionarii actuali, Forsalos Holdings Limited, Elena Raluca Pătraşcu şi Mircea Săndulescu.

Primele declaraţii oficiale după cea mai mare tranzacţie din piaţa farma. Şeful A&D Pharma: Cu noul acţionar vom fi mai agresivi în procesul de extindere

Vineri 19 ianuarie 2018. Vânzarea grupului A&D Pharma către fondul de investiţii Penta Investment a fost una dintre cele mai mari trei tranzacţii de anul trecut.

Concurenţa aprobă înfiinţarea unei firme mixte de către Romarm şi germanii de la Rheinmetall

Miercuri 17 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea companiei Romanian Military Vehicle Systems SA de către Romarm SA – Filiala Societatea Uzina Automecanică Moreni SA (UAM) şi Rheinmetall Landsysteme GmbH, fiecare acţionar urmând să deţină 50% din capitalul noii firme.

Banca Transilvania intră în acţionariatul unei bănci din Republica Moldova, alături de BERD

Marti 16 ianuarie 2018. Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare bancă locală după active şi unul dintre cei mai activi investitori din sistemul bancar, a devenit acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Republica Moldova şi a treia în funcţie de active, cu o participaţie de peste 66%, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Producătorul de vin Purcari vrea să listeze 49% din acţiuni la bursă. Raiffeisen şi Swiss, brokeri

Marti 16 ianuarie 2018. Grupul Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostăvan din Republica Moldova, crama Ceptura din România şi producătorul de brandy Bardar din Moldova, vrea să listeze cel mult 49% din acţiuni la bursa românească într-o ofertă publică de vânzare (IPO) în urma căreia acţionarul majoritar îşi va diminua participaţia de la 63,55% la 22,7%.

Tranzacţie pe piaţa de vopsele. Fondul de investiţii RC2 îşi majorează participaţia la Policolor, printr-o achiziţie de 3,3 mil. euro

Luni 15 ianuarie 2018. Fondul de investiţii cipriot Reconstruction Capital 2 (RC2), acţionar în producătorul de lacuri şi vopsele Policolor, îşi majorează participaţia de la 40% la 55,36%, într-o tranzacţie de 3,3 milioane de euro. Astfel, RC2 devine acţionar majoritar al Policolor, printr-o serie de achiziţii indirecte, şi anunţă că se gândeşte deja la exit.

BVB încheie 2017 cu al doilea cel mai bun rulaj din ultimii nouă ani

Vineri 12 ianuarie 2018. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a încheiat anul 2017 cu un rulaj mediu zilnic de tranzacţionare de 47,8 milioane de lei pe partea de acţiuni pe segmentul principal, adică al doilea cel mai bun an din 2009 încoace, potrivit datelor BVB.

Începeţi să tremuraţi din cauza banilor investiţi în criptomonede? Bitcoin a scăzut cu 12%, Ethereum cu 5% iar Ripple cu 30%. Coreea de Sud face cărţile

Joi 11 ianuarie 2018. Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel înregistrat de criptomonedă în ultima lună, după ce ministerul justiţiei din Coreea de Sud a reluat propunerea de a interzice tranzacţionarea de monede virtuale. Informaţia a generat panică printre utilizatori, deoarece Coreea de Sud este a treia cea mai mare piaţă de criptomonede din lume, potrivit Bloomberg.

Alumil Rom Industry va furniza materie primă în valoare de 6,8 mil. euro grupului acţionar

Joi 11 ianuarie 2018. Alumil Rom Industry (ALU), companie care lucrează în extrudarea aluminiului, a raportat pe bursă că va furniza în decursul anului materii prime din aluminiu în valoare de 6,8 mil. euro, grupului acţionarului majoritar.

Trei dezvoltatori imobiliari investesc 30 mil. lei în 50 de case în zona Pipera

Miercuri 10 ianuarie 2018. Nova City Development, o companie deţinută de trei acţionari români din Bucureşti şi Tulcea, investeşte 30 de milioane de lei în două proiecte rezidenţiale în zona Pipera din Bucureşti.

Procesatorul de carne Angst a preluat un jucător din Sinaia cu afaceri de 11 mil. lei anual

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul Angst, activ în domeniul alimentar, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de produse crud- uscate din Sinaia, deţinând astfel 88% din acţiunile SALSI SA. Compania din Sinaia a avut în 2016 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, o pierdere netă de 794.000 de lei şi 78 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. „Salsi Sinaia este cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din Romania, având o tradiţie de peste 100 de ani” a declarat Sorin Minea, CEO al grupului Angst. În prezent SALSI SA deţine aproximativ 15% din cota de piaţa valorică a Salamului de Sibiu, conform informaţiilor furnizate de companie. Director executiv al companiei este Carmen Gavrilescu, ea fiind numită în aceast` funcţie de noul acţionar majoritar. Grupul de firme Angst cuprinde trei unitaţi productive: Angst Ro SRL (fabrica de produse fiert-afumate), Angst Bistro SRL (gastronomie şi ready-meal-uri sub brandul „Merinde Urbane”, deschisă în 2017) şi Salsi SA -Sinaia (produse crud-uscate) în care işi desfăşoară activitatea aproximativ 575 de angajaţi.

Michael Tsamaz, şeful grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Telekom România: Continuăm expansiunea pe fibră optică în România, fără ea am pierde cu totul clienţii

Miercuri 10 ianuarie 2018. Telekom România pierde clienţi pe internet şi televiziune acolo unde nu are o reţea de fibră optică, dar reuşeşte să concureze eficient cu rivalii săi acolo unde şi-a dezvoltat propria reţea de mare viteză, astfel că grupul va continua planul de investiţii în România, au declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şefii grupului elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează businessul de 1 miliard de euro pe an al foştilor operatori Cosmote şi Romtelecom.

Ştia Ministerul Energiei, al doilea acţionar al companiei de schimbarea CEO-ului Petrom? „Cine e ministrul energiei? Toma Petcu! El nu ştie ce e la el în birou, nu ce e la Petrom”

Marti 9 ianuarie 2018. Remus Borza, parlamentar şi fost administrator judiciar al Hidroelectrica spune că nu crede că ministrul energiei, Toma Petcu ştia de schimbările care se preconizau la Petrom, cea mai mare companie din România şi cel mai mare contribuabil la bugetul de stat.

Bursa de la Bucureşti deschide a doua zi a săptămânii în creştere. Acţiunile Medlife, plus 2,80%

Marti 9 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere în cea de-a doua zi a săptămânii, la debutul şedinţei de tranzacţionare majoritatea indicilor înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

La ce să se aştepte cei din România care se pun rău cu Elliot, principalul acţionar al Fondului Proprietatea

Luni 8 ianuarie 2018. Probabil cel mai influent investitor activist din prezent, miliardul american Paul Singer, fondatorul Elliot Asset Management, cel mai important acţionar al Fondului Pro­prietatea, s-a remarcat de-a lungul unei cariere de peste 40 de ani plină de conflicte purtate cu adversari de cel mai înalt calibru, prezenţi pe aproape toate continentele.

O femeie de afaceri din China a cîştigat 2 miliarde de dolari în doar patru zile

Luni 8 ianuarie 2018. O creştere rapidă a valorii acţiunilor dezvoltatorului imobiliar Country Garden Holdings Co, cea mai mare companie de acest tip din China, a sporit averea acţionarei Yang Huiyan, 36 de ani, cu 2,1 miliarde de dolari, la 25,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Electrica afişează cea mai severă depreciere din indicele BET luni dimineaţă pe cel mai mare rulaj de la bursă. Scăderea, reacţie la decizia Concurenţei

Luni 8 ianuarie 2018. Acţiunile distribuitorului de electricitate Electrica (EL) se tranzacţionează luni (12:00) la preţul de 11,42 lei pe acţiune, minus 1,55% faţă de şedinţa precedentă pe cel mai mare rulaj de tranzacţionare de la bursă, potrivit datelor BVB.

Petrom creşte cu aproape 5% în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018

Vineri 5 ianuarie 2018. Acţiunile Petrom, cel mai mare emintent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 16,96 miliarde lei (3,69 miliarde euro), au crescut în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018 cu 4,72%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproximativ 7 milioane lei.

Bursa de Valori a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani şi a deschis şedinţa de joi tot pe creştere

Joi 4 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani, după ce indicele principal al pieţei, BET, a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2018 cu un plus de 2%, la peste 7.900 de puncte, şi a deschis şedinţa de joi cu un avans de 0,07%, la 7.916 puncte.

Ce se întâmplă pe piaţa valutară la începutul lui 2018

Miercuri 3 ianuarie 2018. Cursul valutar interbancar, dinaintea cursului oficial publicat de BNR, a deschis anul în scădere cu circa 0,15% faţă de debutul şedinţei de tranzacţionare, la 4,63 lei/euro.

Un proprietar de hotel şi directorul unei companii de asigurare au fost numiţi administratori ai Transgaz

Joi 28 decembrie 2017. Transportatorul naţional de gaze Transgaz a aprobat numirea lui Remus-Gabriel Lăpuşan şi a lui Nicolae Minea ca administratori deplini ai companiei. Decizia a fost luată în Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc joi.

O lecţie a anului 2017 este că reducerea de taxe chiar funcţionează: cu 5% impozit pe dividende se strâng la fel de mulţI bani la buget ca atunci când impozitul era de 16%

Miercuri 27 decembrie 2017. Încasările din impozitul pe dividende au fost surprinzător de mari în 2017, de 1,5 miliarde de lei, faţă de estimarea iniţială a Ministerului de Finanţe de 1,2 miliarde de lei, ceea ce arată că în continuare scăderea impozitului pe dividende îi face pe acţionari să recunoască şI să plătească dividende prin firmele lor.

UniCredit Bank, a cincea bancă din sistem după active, vrea să îşi majoreze capitalul cu 76 mil.lei prin aport în numerar

Miercuri 27 decembrie 2017. UniCredit Bank, a cincea cea mai mare bancă din România, intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu maxim 76 milioane lei, prin aport în numerar, până la suma de 455 milioane de lei, măsura urmând să fie discutată de acţionari pe 29 ianuarie.

Bill Gates, cel mai bogat om din lume, pariază pe România. Care sunt acţiunile pe care el le vede câştigătoare

Sambata 23 decembrie 2017. Bill Gates, 62 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, este acţionar la Fondul Proprietatea prin intermediul fundaţiei Bill şi Melinda Gates, cea mai mare organizaţie filantropică din lume, cu active în gestionare de circa 40 de miliarde de dolari.

Un grup cu afaceri în imobiliare, modă de lux şi telecom a investit într-un institut de estetică şi aşteaptă afaceri de 300.000 de euro

Sambata 23 decembrie 2017. Institutul de estetică corporală şi facială AVRA Aesthetic Institute a fost lansat în anul 2017 în urma unei investiţii de peste 400.000 de euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale acţionarilor. Acesta este deschis pe strada Paris din centrul Capitalei, într-o clă­di­re care mai găzduieşte magazinul Malvensky şi restaurantul Maize, fiecare pe câte un etaj.

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă acţionarilor A&D Pharma în cea mai mare tranzacţie din 2017 din industria farmaceutică

Joi 21 decembrie 2017. Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a fost alături de acţionarii A&D Pharma, oferind consultanţă în cadrul vânzării întregului grup către reţeaua de farmacii Dr. Max, deţinută de Penta Investments .

Depozitele străinilor în băncile din România sunt din nou în scădere. După zece luni, soldul a coborât spre 3 miliarde de euro

Joi 21 decembrie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă preponderent linii de finanţare primite de la acţionari, au revenit pe scădere în octombrie, după revirimentul din septembrie, soldul coborând la 3,08 mld. euro.

SIF Moldova intră în acţionariatul firmei Nord, controlată de familia Pogonaru, dezvoltatorii mallului Veranda din zona Obor

Miercuri 20 decembrie 2017. SIF Moldova a preluat 18% din capitalul societăţii Nord, controlată de familia Pogonaru, cea care a dezvoltat mallul Veranda din Capitală, ca urmare a lichidării Real Estate Asset SA şi transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni, a anunţat Depozitarul Central.

CryptoCoin PRO, compania românească de tranzacţionare a monedelor digitale, estimează tranzacţii de 20 mil.dolari în acest an şi de cinci ori mai mari în 2018

Marti 19 decembrie 2017. CryptoCoin PRO, compania românească de tranzacţionare a monedelor digitale, estimează tranzacţii în valoare de peste 20 de milioane de dolari până la finalul acestui an, iar pentru 2018 îşi propune o creştere de minimum cinci ori a sumelor tranzacţionate.

Americanii de la Elliot au vândut 1,1% din Fondul Proprietatea, prin intermediul Man­chester Securities Corp

Marti 19 decembrie 2017. Man­chester Securities Corp, vehicul de investitii al fondului american Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a vândut ieri un pachet de 99 milioane acţiuni, circa 1,1% din capitalul FP, pentru 85 milioane de lei.

Azamat Zhangulov, vicepreşedinte al KazMunayG­as: „Investiţiile făcute până în prezent, modelul de business implementat şi parteneriatele pe care le vom dezvolta în viitor reprezintă motive de optimism“

Marti 19 decembrie 2017. În urmă cu 10 ani, compania naţională cazahă de petrol şi gaze KazMunayGas a intrat pe piaţa din România devenind acţionar la Rompetrol - toate acestea într-o perioadă de criză în care era dificil să pui bazele unui nou business.

Ce investiţii în acţiuni româneşti are Bill Gates, unul dintre cei mai mari miliardari din lume

Marti 19 decembrie 2017. Bill Gates, 62 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, este acţionar la Fondul Proprietatea prin intermediul fundaţiei Bill şi Melinda Gates, cea mai mare organizaţie filantropică din lume, cu active în gestionare de circa 40 de miliarde de dolari.

Acţiunile Sphera Group au plus 50% de la listarea din 9 noiembrie, în timp ce toată piaţă a scăzut cu 1,75%

Marti 19 decembrie 2017. Sphera Group (SFG), compania care are în administrare 106 restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, este vedeta bursei bucureştene, după ce în cinci săptămâni de la debutul în arena de tranzacţionare afişează o apreciere de 50%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, figurează cu o scădere de 1,75%, într-o perioadă în general delicată pentru bursa românească.

Fondatorii brandului românesc de modă Preţuri Pentru Tine tatonează vânzarea. Retailerul de modă are circa 180 de magazine pe trei pieţe şi afaceri de circa 50 de milioane de euro

Marti 19 decembrie 2017. Cei patru antreprenori locali acţionari ai retailerului de modă PPT Preţuri Pentru Tine tatonează vânzarea companiei, un teaser fiind deja în piaţă, potrivit surselor ZF. Procesul se află însă în stadiu incipient.

Banca Transilvania continuă programul de răscumpărare de acţiuni, cu încă 2,2 mil. titluri, la un preţ mediu de 2,09 lei

Luni 18 decembrie 2017. Banca Transilvania a răscumpărat în perioada 11-15 decembrie un număr de 2,26 milioane acţiuni, la un preţ total de 4,7 milioane lei, parte a programului de răscumpărare aprobat de acţionari.

Acţiunile Zentiva au crescut cu aproape 15% la Bursă, după ce acţionarul majoritar a anunţat ieri o oferă publică de cumpărare

Vineri 15 decembrie 2017. Acţiunile compa­niei farmaceutice Zentiva (SCD) au crescut astăzi cu aproape 15% pe Bursă, la 3,3 lei titlu, după ce acţionarul majoritar, grupul Sanofi, a anunţat ieri că do­reşte să iniţieze o ofertă publică de cum­părare, la un preţ per acţiune de 3,5 lei.

Prima reacţie a grupului Iulius Mall după prăbuşirea la nivel internaţional a gigantului Steinhoff, cel mai mare scandal de la final de an de pe pieţele externe: Grupul Steinhoff nu deţine direct acţiuni în cadrul Iulius. Cele două companii nu au

Joi 14 decembrie 2017. Pentru prima dată de la intrarea fondului de investiţii Atterbury în acţionariatul Iulius Mall, grupul condus de Iulian Dascălu a ieşit să comenteze care este situaţia asocierii cu acest fond de investiţii, unde gigantul de retail Steinhoff, aflat în mijlocul celui mai mare scandal din acest din final de an, deţine o parte din acţiuni.

Katana, robotul ING care face tranzacţii financiare şi este mai rapid decât traderii

Joi 14 decembrie 2017. ING Bank a lansat robotul Katana, un program de inteligenţă artificială care va ajuta traderii să ia decizii mult mai rapid atunci când stabilesc preţurile de tranzacţionare, scrie Financial Times.

Iureşul deprecierilor la bursă: scăderi chiar şi de 8% în ultima săptămână. Cu doar 10 şedinţe de tranzacţionare rămase din 2017, bursa de la Bucureşti a intrat într-o „zodie a scăderilor“ cu deprecieri ale indicilor chiar şi cu 2%

Joi 14 decembrie 2017. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de fron­tie­ră, afişează în cazul unor emitenţi din indicele de referinţă BET deprecieri chiar şi de 8% în ultima săptămână pe fondul unui sentiment negativ care a cu­prins piaţa determinat de marcările de profituri ale unor vânzători mari.

Producătorul Cafea Fortuna ţinteşte afaceri de 40 mil. euro anul viitor

Joi 14 decembrie 2017. Cafea Fortuna, cel mai mare pro­du­cător de cafea cu acţionariat româ­nesc, va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de 169 mil. lei (37,5 mil. euro), în creştere cu 5,5% faţă de 2016, arată datele transmi­se de companie.

Raiffeisen Bank renunţă la serviciile de tranzacţionare cu acţiuni şi titluri de stat pe bursă, dar rămâne pe piaţa de oferte publice şi tranzacţii M&A

Marti 12 decembrie 2017. Raiffeisen Bank va elimina anul viitor din portofoliul său serviciile de tranzactionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi, în condiţiile în care cererea pentru astfel de produse este modestă, iar costurile sunt în creştere în urma noilor reglementări europene în domeniu.

Viorel Tudose, acţionar, Getica Power: Presiunea pusă de consumator pe furnizor şi panica din noiembrie 2016 ne-au dus la preţurile catastrofale de iarna trecută

Marti 12 decembrie 2017. Presiunea pusă de consumatorul final pe furnizor şi de furnizor la rândul său pe producător, împreună cu panica din noiembrie 2016 ne-au dus la creşterea catastrofală de preţuri cu care n-am întâlnit iarna trecută, spune Viorel Tudose, acţionar, Getica Power, în cadrul evenimentului ZF Energie 2017.

Virgiliu Ivan, director, Transelectrica: Chiar dacă România funcţionează cuplat la nivelul pieţei pentru ziua următoare cu pieţele din Ungaria, Slovacia şi Cehia, în realitate sunt mult mai multe mecanisme de tranzacţionare

Marti 12 decembrie 2017. Trendul este accelerat, în următorii ani, conectivitatea pieţelor va fi din ce în ce mai bună, asta va aduce tuturor entităţilor aşa numita bunăstare socială, încât toţi participanţii şi toţi clienţii să aibă acces la această piaţă unică, spune Virgilu Ivan director, dispecer electric naţional Transelectrica, în cadrul evenimentului ZF Energie 2017.

Dedeman cumpără 13 milioane de acţiuni Cemacon Zalău şi ajunge cel mai mare acţionar al producătorului de cărămizi

Marti 12 decembrie 2017. Retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială cu rulaj anual 5,2 miliarde de lei, a cumpărat într-o singură tranzacţie un pachet de 13,4 milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Zalău şi a ajuns astfel la o participaţie de 40,8% fiind cel mai mare acţionar al companiei, potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente date de la BVB.

Producătorul Betty Ice investeşte 8 mil. euro în fabrica din Suceava

Marti 12 decembrie 2017. Producătorul de îngheţată Betty Ice, cel mai mare jucător cu acţionariat românesc de pe piaţa de profil, aş­teaptă în acest an afaceri de aproxi­ma­tiv 30 mil. euro, în creş­tere cu aproxi­ma­tiv 8% faţă de anul pre­ce­dent, arată cal­culele ZF făcute pe baza in­formaţiilor furni­zate de către companie.

Statul finanţează cu 227-320 mil.lei o investiţie la central termoelectrică de la Iernut deţinută de Romgaz

Luni 11 decembrie 2017. Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz, va acorda companiei o finanţare nerambursabilă cuprinsă între 227 milioane lei şi 320 milioane lei pentru o investiţie la turbinele pe gaz de la centrala termoelectrică de la Iernut.

Impact Developer&Contractor a prelungit perioada ofertei de obligaţiuni; tranzacţionarea la BVB este aşteptată pe 22 decembrie

Luni 11 decembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a prelungit cu cinci zile lucrătoare, până la 15 decembrie, perioada de derulare a ofertei de obligaţiuni negarantate în valoare de 30 milioane euro.

Marius Mitruş, membru în boardul Rompetrol, spune că, deşi este acţionar important, Ministerul Energiei asistă pasiv la administrarea companiei de către kazahi, fără să aibă reacţie în cazul deciziilor ce îi pot afecta interesul

Vineri 8 decembrie 2017. Marius Mitruş, membru în boardul Rompetrol Rafinare, unde grupul KMG International din Kazahstan este acţionar majoritar, dar la care statul român deţine 44,6% din capital, spune că Ministerul Energiei, în calitate de acţionar, asistă pasiv la administrarea companiei de către kazahi, fără să aibă reacţie în cazul deciziilor ce îi pot afecta interesul.

FAN Courier: România se confruntă cu un risc politic. Incertitudinea fiscală şi legislativă poate duce la închiderea unor businessuri

Vineri 8 decembrie 2017. Forţa de muncă va continua să fie principala problemă a mediului de afaceri în următorii ani, iar riscul politic cu care se confruntă România ar putea conduce la închiderea multor businessuri de pe plan local, spun fondatorii şi acţionarii companiei FAN Courier, liderul pieţei de curierat evaluată la 400 mil. euro.

Erste Bank versus Societe Generale: ce randamente au adus pe bursele internaţionale acţionarii celor mai mari bănci din România

Vineri 8 decembrie 2017. Société Générale, proprietarul BRD, una dintre cele mai mari bănci din România, se tranzacţionează la bursa de la Viena la 42 de euro pe acţiune, plus 5% faţă de preţul din decembrie 2016, dacă în calcul sunt luate şi dividendele de 2,2 euro pe acţiune distribuite din profitul pe 2016.

Bitdfender, APS,Itsy Bitsy, Fan Curier şi Immochan România sunt cele mai inovatoare companii în 2017

Joi 7 decembrie 2017. Companiile Bitdfender, APS, Itsy Bitsy, Fan Curier şi Immochan România au fost premiate de revista Business MAGAZIN, în cadrul conferinţei „Cele mai inovatoare companii din România”, pentru că au avut proiectele cu cel mai mare impact.

Rompetrol Rafinare (Petromidia) vrea să îl revoce din consiliul de administraţie pe consilierul lui Mugur Isărescu

Miercuri 6 decembrie 2017. Consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare (RRC), compania care operează rafinările Petromidia Năvodari, convoacă acţionarii pe 15 ianuarie 2018 pentru a aproba, printre altele, revocarea din funcţia de membru al board-ului a lui Marius Mitruş, se arată într-un document publicat la bursă.

Călin Fusu anunţă că Neogen a cumpărat 47% din iTaxi.md, o aplicaţie de taxi din Republica Moldova

Miercuri 6 decembrie 2017. Grupul Neogen a achiziţionat 47% dintr-o companie care administrează o aplicaţie mobilă care permite comandarea de curse cu taxiul, a anunţat pe contul său personal de Facebook Călin Fusu, acţionarul majoritar şi directorul executiv al grupului Neogen.

Banca Transilvania a răscumpărat 1,7 mil.acţiuni pentru 3,6 mil lei

Luni 4 decembrie 2017. Banca Transilvania a răscumpărat în perioada 27-29 noiembrie un număr de 1,66 milioane de acţiuni proprii, la un preţ total de 3,61 milioane lei, parte a programului de răscumpărare acţiuni proprii aprobat de acţionari.

Impact Developer & Contractor a răscumpărat săptămâna trecută acţiuni în valoare de 15.732 lei

Luni 4 decembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a răscumpărat în cinci şedinţe de tranzacţionare desfăşurate în intervalul 27 noiembrie -1 decembrie, un pachet de 14.800 de acţiuni la o valoare totală a tranzacţiilor de 15.732 lei.

Sergiu Chircă, noul director general al elefant.ro

Luni 4 decembrie 2017. Sergiu Chircă, managing partner în cadrul Fribourg Capital (acţionarul majoritar în Elefant Online S.A.), este noul director general al elefant.ro, înlocuindu-l, astfel, pe Dan Vidraşcu care a ocupat această poziţie în ultimii patru ani, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.

BREAKING NEWS. Bitdefender, cel mai puternic brand românesc din IT, evaluat la peste 600 mil. dolari odată cu achiziţia unui pachet minoritar de acţiuni de către fondul Vitruvian Partners

Vineri 1 decembrie 2017. Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat că fondul de investiţii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30%, deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital. “Ca urmare a acestei tranzacţii, valoarea companiei Bitdefender este stabilită la peste 600 de milioane de dolari.”

BERD devine acţionar la Black Sea Oil & Gas, ar putea finanţa proiectul de dezvoltare gaze Midia

Miercuri 29 noiembrie 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit acţionar minoritar în cadrul companiei Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), deţinută de Grupul Carlyle şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie al companiei în urma acestei investiţii.

BERD intră în acţionariatul companiei Black Sea Oil & Gas, deţinută de gigantul Carlyle

Miercuri 29 noiembrie 2017. Compania Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută integral de Grupul Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, a anunţat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit acţionar minoritar în cadrul companiei şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie în urma acestei investiţii.

Distribuitor din Iaşi: Anglia este noul rai al angajaţilor români

Marti 28 noiembrie 2017. Ştefan Popa, acţionar al companiei de distribuţie Quatro Grup Distribution din Iaşi, spu­ne că businessul pe care îl conduce se confruntă cu o lipsă a personalului, mulţi angajaţi preferând să plece să lucreze în străinătate.

O nouă emisiune de obligaţiuni emise de Bittnet Systems intră astăzi la tranzacţionare la BVB

Marti 28 noiembrie 2017. Obligaţiunile corporative emise de Bittnet Systems intră astăzi la tranzacţionare în cadrul Sistemului Alternativ administrat de BVB, cu simbolul BNET22, valoarea totală a emisiunii fiind de 4,5 milioane lei.

HNA, cel mai mare acţionar al Deutsche Bank, din nou în vizorul autorităţilor

Marti 28 noiembrie 2017. Grupul chinez HNA, cel mai mare acţionar al Deutsche Bank, aflat în vizorul autorităţilor la nivel mondial din cauza structurii opace a acţionariatului său, ar putea fi amendat de autorităţile elveţiene, scrie Handelsblatt.

Depozitele bancare ale străinilor rămân la un nivel scăzut: 3,2 mld. euro

Joi 23 noiembrie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, au înregistrat o creştere uşoară în septembrie faţă de valorile înregistrate în iulie şi august, soldul ajungând după primele nouă luni la 3,2 mld. euro.

Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede în valoare de 31 de milioane de dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, după ce a fost anunţat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter