Stiri despre ANCOM

 

ANCOM:Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile vor fi reduse de la 1 mai cu 12,5%, la 0,84 eurocenţi/minut

Marti 6 martie 2018. Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile vor fi reduse de la 1 mai cu 12,5%, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, măsura aprobată de ANCOM fiind tranzitorie, până la finalizarea unui nou model de cost.

Date ANCOM cu circuit restrâns: Doar RCS&RDS a câştigat în mod real clienţi de telefonie mobilă prin portare în 2016, dar “aspiratorul Digi” dă semne de oboseală - numărul de plecări din reţea s-a dublat în decembrie faţă de ianuarie, ia

Miercuri 14 februarie 2018. Compania de cablu RCS&RDS a fost anul trecut singurul jucător care a câştigat în mod real clienţi de pe piaţa de telefonie mobilă prin portare - procedura prin care un client îşi poate păstra numărul de mobil schimbându-şi furnizorul, arată datele colectate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), şi care au fost consultate de ZF.

ANCOM a primit 3.593 de reclamaţii în 2017. Marea nemulţumire: contractele de cablu-TV şi telefonie

Luni 5 februarie 2018. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primit şi soluţionat anul trecut 3.593 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii electronice şi servicii poştale, cu 25% mai multe faţă de anul 2016, mare parte din nemulţumiri fiind legate de contractele de cablu-TV şi telefonie.

Ce face fostul premier Sorin Grindeanu ca nou şef al Autorităţii din Telecomunicaţii: ANCOM stă pe 200 mil. euro în bănci, căutam proiecte în care să investim

Vineri 2 februarie 2018. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comu­ni­caţii (ANCOM), puternicul arbitru al pieţei de comu­ni­caţii, a acumulat la bănci o sumă de aproape 200 mil. euro, pe care instituţia are în plan să îi investească în proiecte care să „impulsioneze“ dezvoltarea industriei, după ce aces­tea vor fi agreate cu Guvernul şi cu Comisia de IT din Parlament.

Preşedintele Autorităţii, Sorin Grindeanu: ANCOM propune scăderea tarifelor de portare pentru numerele de mobil şi fix

Luni 22 ianuarie 2018. ANCOM propune scăderea tarifelor de portare pentru numerele de mobil şi fix având în vedere volumul mare de numere portate la nivel naţional şi de faptul că aceste tarife nu au fost modificate din 2010, a declarat luni preşedintele Autorităţii, Sorin Grindeanu.

Costul harababurii provocate de politicieni la arbitrul telecom în 2017

Marti 16 ianuarie 2018. • Arbitrul pieţelor de servicii poştale şi de telecom admite: nu şi-a îndeplinit 9 din cele 34 de obiective asumate pentru 2017 pe fondul „blocajului instituţional“ • Atacul asupra ANCOM continuă: parlamentarii puterii ar vrea să aibă anual posibilitatea de a-i demite pe şefi, la fel ca la TVR, deşi propunerea încalcă legislaţia comunitară.

Preşedintele României atacă la Curtea Constituţională legea ANCOM prin care coaliţia PSD-ALDE riscă să atragă o nouă procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Dorinţa şocantă a Puterii: să aibă anual ocazia de a demite şefii

Luni 15 ianuarie 2018. Preşedintele României Klaus Iohannis a atacat luni la Curtea Constituţională legea prin care este aprobată ordonanţa de urgenţă emisă anul trecut de Guvernul României privind modificarea legii de funcţionare a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, susţinând că aceasta introduce mai multe prevederi care nu sunt constituţionale, conform unei informări disponibile pe pagina web a Preşedinţiei României.

Piaţa de telecom în semestrul I: ruralul a devenit motorul de creştere pe cablu şi net fix

Miercuri 13 decembrie 2017. Mediul rural a fost în primul se­mestru al acestui an cel mai im­portant motor de creştere pentru piaţa de servicii de cablu TV şi internet fix, cu un număr de 153.000 de abonamente noi, cu 10.000 mai multe decât cele generate în mediul urban, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Per ansamblu, operatorii au adăugat 130.000 de clienţi noi pentru cablu TV şi 166.000 pentru internet fix, potrivit sursei citate.

Numărul abonamentelor la serviciile de telefonie mobilă a crescut în prima jumătate a anului 2017

Marti 28 noiembrie 2017. Numărul de abonamente la serviciile de telefonie mobilă şi-a menţinut tendinţa de creştere în prima jumătate a anului 2017, în detrimentul cartelelor preplătite active, potrivit unui comunicat emis marţi de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM: Sper ca în 2018 să putem organiza licitaţia pentru 5G

Joi 23 noiembrie 2017. Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat, joi, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Concurenţei, că speră ca în 2018 să poată fi organizată licitaţia pentru reţeaua 5G, momentul oportun fiind acela în care statul câştigă cel mai mult din utilizarea frecvenţelor.

Care au fost plângerile RCS&RDS la adresa arbitrului telecom din România, care au contribuit la declanşarea unei investigaţii a Comisiei Europene

Sambata 11 noiembrie 2017. „Este o abordare complet eronată a ANCOM să nu îşi bazeze deciziile pe datele din piaţă, este foarte important acest demers”, a adăugat el. „ANCOM spune un lucru fără precedent, că nu este necesară o recalculare pentru că ei consideră că tarifele sunt sunt bune. Nu se poate ca o autoritate să afirme aşa ceva fără să aibă cifre în spate. Vrem să vedem o argumentaţie bazată pe cifre, pe calcule, care să ne spună de ce nu este necesară recalcularea tarifelor de terminare. Acest calcul ar fi trebuit făcut pentru a se vedea care este costul real al serviciilor de voce mai ales dacă alte ţări mai dezvoltate au decis să facă acest lucru”, a declarat şi Dragoş Spătaru, director al diviziei de telecomunicaţii fixe şi mobile din cadrul RCS&RDS.

Comisia europeană deschide o investigaţie de „profunzime” după decizia arbitrului telecom din România de a îngheţa tarifele de interconectare. „Nu există o justificare adecvată a deciziei ANCOM”

Vineri 10 noiembrie 2017. Decizia de a menţine tarifele de interconectare s-a bazat pe date “depăşite” notează Comisia europeană, care adaugă că “tarifele de interconectare din România rămân ridicate în raport cu cele din celelalte ţări ale Uniunii Europene”.

Preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu: Am decis încetarea tuturor detaşărilor din Autoritate

Miercuri 8 noiembrie 2017. Preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că a decis încetarea tuturor detaşărilor din Autoritate, persoanele care ocupau posturile provenind din „diverse societăţi comerciale”.

Problemele din trecut ajung din urmă Telekom: ANCOM amendează compania cu 200.000 lei pentru că portarea a mii de numere a fost dată peste cap de erorile din procesul de migrare a sistemelor de IT

Miercuri 1 noiembrie 2017. De ce a fost reclamat Telekom la ANCOM de ceilalţi operatori de telefonie mobilă? “Clienţii care veneau la noi cu numărul de la Telekom vedeau că serviciile nu funcţionează cu vechiul număr şi aveau opinia eronată că problemele sunt generate de noul furnizor. Este o problemă ca un client nou să aibă o experienţă proastă imediat ce îşi transferă numărul de mobil la noi, se creează astfel percepţia că problemele sunt la noi”, a explicat pentru ZF reprezentantul unui alt jucător din piaţă de ce au fost depuse reclamaţii împotriva Telekom.

Telekom Mobile, amendată cu 200.000 de lei pentru nerealizarea sau întârzierea portării unor numere

Miercuri 1 noiembrie 2017. ANCOM a sancţionat Telekom Romania Mobile Communications cu amendă de 200.000 de lei pentru nerealizarea portării a 1.232 de numere de telefon şi întârzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon, potrivit unui comunicat emis miercuri de arbitrul telecom.

Guvernul Tudose cere coaliţiei PSD-ALDE să-l voteze preşedinte al ANCOM pe Sorin Grindeanu, premierul pe care l-au demis în iunie. Grindeanu este cel care a modificat legea ANCOM şi care l-a propus şef pe Adrian Diţă

Luni 23 octombrie 2017. La fel ca în cazul lui Adrian Diţă şi al predecesorilor săi nominalizarea lui Grindeanu pentru funcţia de preşedinte al ANCOM nu s-a realizat transparent, astfel că nu există niciun fel de informaţie privind agenda cu care fostul premier vine la cârma instituţiei. Zvonuri privind numirea lui Grindeanu în această poziţie circulau în piaţă de mai multă vreme, pe fondul reîncălzirii relaţiei dintre Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea, relaţie ce părea definitiv compromisă după criza guvernamentală din iunie.

Nu a mai rezistat presiunii: Adrian Diţă, cel care a preluat în vară şefia ANCOM, instituţia care supraveghează marii jucători din telefonie mobilă, şi-a dat demisia după numai 6 luni

Vineri 20 octombrie 2017. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor (ANCOM), Adrian Diţă, şia dat demisia din această funcţie, au declarat viner, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul ANCOM.

ANCOM: peste 4,2 milioane de numere au fost portate în nouă ani de la lansarea serviciului

Joi 19 octombrie 2017. Peste 4,2 milioane de numere de telefon şi-au schimbat operatorul, dar nu şi utilizatorul în nouă ani de portabilitate; dintre acestea, peste 3,5 milioane de numere sunt de telefonie mobilă şi circa 700.000 de telefonie fixă, potrivit unui comunicat transmis joi de ANCOM.

RCS&RDS atacă dur ANCOM: Nu au niciun argument pentru îngheţarea tarifelor de interconectare

Joi 12 octombrie 2017. Nu se poate ca o autoritate să afirme aşa ceva fără să aibă cifre în spate. Vrem să vedem o argumentaţie bazată pe cifre, pe calcule, care să ne spună de ce nu este necesară recalcularea tarifelor de terminare.

RCS&RDS atacă dur decizia ANCOM de a îngheţa tarifele de interconectare: Este o alegere nepotrivită, o abordare eronată care nu este susţinută cu date. Tarifele ar trebui să fie cel puţin la jumătate

Miercuri 11 octombrie 2017. Decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) de a nu modifica tarifele de interconectare pentru telefonia fixă şi mobilă nu are în spate o argumentaţie şi reprezintă o abordare “complet eronată” a instituţiei, care afectează interesele consumatorilor care ar putea avea acces la tarife şi mai mici pentru serviciile de comunicaţii, au declarat reprezentanţii companiei de cablu RCS&RDS, care au atacat dur într-o conferinţă de presă arbitrul telecom.

Arbitrul telecom anunţă că ar putea demara revizuirea tarifele de interconectare din 2018 dar avertizează că ştie deja rezultatul exerciţiului: e puţin probabil ca tarifele să scadă

Joi 5 octombrie 2017. “Este puţin probabil ca o revizuire a modelului de cost LRIC pur să conducă la o scădere semnificativă a costurilor serviciilor de terminare care ar putea să replice magnitudinea evoluţiilor înregistrate în piaţă ca urmare a reducerii tarifului de terminare a apelurilor la puncte mobile de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi pe minut”, anunţă ANCOM. “ANCOM estimează că o revizuire a tarifelor de terminare prin revizuirea modelului de cost LRIC pur (dacă va fi cazul), funcţie de noile prevederi legislative europene, ar putea fi demarată cel mai devreme în anul 2018, durata unui eventual exerciţiu complex de revizuire a modelului de cost dezvoltat în 2012-2013 depinzând inclusiv de obţinerea datelor relevante, corecte şi complete de la operatori”.

ANCOM merge pe mâna “majorităţii” formate din Orange, Vodafone şi Telekom: Arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

Joi 5 octombrie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a luat decizia de a merge înainte cu decizia de a nu modifica tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă, menţinându-şi astfel punctul de vedere iniţial prezentat în urmă cu câteva luni şi care este susţinut de giganţii de pe piaţă Orange, Vodafone şi Telekom, conform datelor disponibile pe pagina web a instituţiei.

Consiliul Concurenţei atacă intenţia arbitrului telecom de a “îngheţa” tarifele de interconectare: ANCOM ar trebui să revadă “cât mai curând posibil” modelul de calcul, care nu este actualizat de ani de zile

Marti 19 septembrie 2017. Intenţia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) de a menţine tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă la nivelul stabilit în anul 2014 - propunere formulată în mandatului noului preşedinte al ANCOM Adrian Diţă care este în linie cu cererile insistente din trecut ale giganţilor Orange, Vodafone şi Telekom - nu are girul Consiliului Concurenţei (CC), care i-a transmis autorităţii telecom că, din contră, ar trebuie să demareze rapid proceduri de revizuire ale modelului de calcul al tarifelor, în condiţiile în care acesta este vechi de ani de zile.

Mesaj dur: Guvernul Tudose îi propune vicepreşedinţi ai ANCOM pe cei mai puternici doi oameni din fosta echipă de conducere, concediaţi fără explicaţii de Adrian Diţă. Preşedintele ANCOM, convocat din nou să dea explicaţii în Parlament pe 27

Joi 14 septembrie 2017. Guvernul Tudose i-a transmis un mesaj dur noului preşedinte al ANCOM Adrian Diţă, instalat în funcţie tot de coaliţia PSD-ALDE în urmă cu 4 luni de zile, propunând Parlamentului să-i numească vicepreşedinţi ai autorităţii pe Eduard Lovin şi Bogdan Iana - cei mai importanţi doi oameni din fosta echipă de conducere a arbitrului telecom, care au fost concediaţi de Diţă fără explicaţie, printr-o operaţiune fulger de reorganizare a instituţiei.

Noul preşedinte al ANCOM discută cu sindicatul modificarea contractului colectiv de muncă. Una dintre propuneri: dacă un fost angajat concediat câştigă în instanţă reîncadrarea, cel care îi ocupa postul şi e nevoit să plece să fie compensat

Miercuri 30 august 2017. Persoanele nou angajate în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) care îşi pierd postul ca urmare a revenirii în cadrul instituţiei a foştilor angajaţi, care au obţinut în instanţă decizii definitive de anulare a concedierii, ar urma să primească „o compensaţie de 50% din salariul de bază individual”

Noul preşedinte al arbitrului telecom Adrian Diţă provoacă uluire la Curtea de Conturi cu o cerere de “devansare” a controalelor: “Nu înţelegem solicitarea dumneavoastră”

Joi 10 august 2017. Uluirea provocată de cererea lui Adrian Diţă la nivelul conducerii Curţii de Conturi este demonstrată şi de răspunsul formulat de Curtea de Conturi, care excede limbajul sec, instituţional pentru a face loc unor expresii ce trădează reacţiile provocate de adresa şefului ANCOM.

ANCOM: Minutele internaţionale nu pot fi utilizate în roaming

Miercuri 9 august 2017. ANCOM atrage atenţia utilizatorilor de telefonie mobilă că apelurile efectuate din România către numere din alte ţări, inclusiv din Uniunea Europeană (UE), nu trebuie confundate cu apelurile efectuate în roaming internaţional, aceste servicii fiind tarifate diferit de către furnizori.

ANCOM: Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

Vineri 4 august 2017. Utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naţionale şi apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea, cât şi în afara reţelei, potrivit datelor publicate vineri de ANCOM.

Viteza medie de download date internet fix în România a crescut, iar cea de date mobile a scăzut

Luni 31 iulie 2017. Românii au experimentat viteze medii naţionale de 109 Mbps download date internet fix, viteza medie de download date internet mobil scăzând cu 28%, la aproape 20 Mbps, în primele şase luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat emis luni de ANCOM.

Conexiunile de telefonie mobilă, cele mai afectate de incidentele de securitate raportate la ANCOM

Luni 10 iulie 2017. Aproape 300 de incidente au afectat în 2016 securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, afectând peste 12 milioane de conexiuni, de două ori mai multe faţă de anul 2015, cele mai afectate fiind conexiunile de telefonie mobilă, a anunţat luni ANCOM.

Lista celor 25 de oameni aduşi prin detaşare, fără concurs, la arbitrul telecom de noul preşedinte Adrian Diţă: angajaţi de la Poşta Română şi grupul Telekom România, pensionari militari, şoferi, secretare

Miercuri 5 iulie 2017. Adrian Diţă, noul preşedinte al puternicei Autorităţi de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a adus în cadrul instituţiei din momentul preluării funcţiei peste 25 de persoane - toate fiind angajate prin detaşare de la alte companii şi niciuna prin câştigarea unui concurs, arată datele obţinute de ZF de la surse apropiate arbitrului telecom.

ANCOM autorizează RCS&RDS să aplice suprataxe de roaming. Cât vor plăti clienţii

Vineri 30 iunie 2017. ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienţi anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale, pentru serviciile de roaming în UE şi SEE, pentru a-şi recupera costurile de furnizare a serviciilor de roaming şi a menţine tarifele pentru serviciile oferite în România.

ANCOM: Viteza medie de download date internet fix a crescut cu 78% în 2016, faţă de 2015

Joi 29 iunie 2017. Românii au experimentat, în 2016, viteze medii naţionale de 26 Mbps pentru download date internet mobil şi de 95 Mbps download date internet fix, în creştere cu 78% faţă de anul trecut, potrivit aplicaţiei ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de internet, Netograf.ro.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS: Nu am primit încă un răspuns de la ANCOM în legătura cu introducerea suprataxei pentru roaming. Pentru moment, clienţii nu plătesc nimic în plus

Marti 27 iunie 2017. “Aşteptăm un feedback din partea ANCOM şi de aceea nu putem să le comunicăm clienţilor tarifele. Suprataxa va fi în jur de - spun o cifră rotundă - 6 euro pe GB de date. Este o scădere semnificativă, de la 60 de euro”.

Preşedintele ANCOM fuge şi de Parlament: Adrian Diţă a anunţat Comisia IT&C cu o oră înainte de audierile privind “destabilizarea” ANCOM că nu participă, “din motive obiective”. Ne gândim să înfiinţăm o comisie de anchetă privind “

Marti 20 iunie 2017. Noul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii Adrian Diţă, instalat în funcţie de de coaliţia PSD-ALDE în data de 11 mai, nu s-a prezentat astăzi la audierile din Comisia de IT a Camerei Deputaţilor unde urma să ofere explicaţii în faţa parlamentarilor despre reorganizarea-şoc a puternicei instituţii de reglementare, în urma căreia 9 persoane din echipa de conducere urmează să fie concediate iar marea majoritate a celorlaţi şefi şi-au pierdut posturile şi au fost mutaţi pe poziţii inferioare şi salarii mai mici.

Adrian Diţă, noul şef al ANCOM: Este legal ca noul director executiv al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, Ciprian Boloş, să fie detaşat de la Poşta Română, companie reglementată de ANCOM, unde era director de strategie

Luni 19 iunie 2017. Numirea lui Ciprian Boloş în funcţia de director executiv al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin detaşare din postul de director de strategie ocupat la Poşta Română - companie a cărei activitate este reglementată de ANCOM, este “legală”, au transmis reprezentanţii noii conduceri ai autorităţii, ca răspuns la o serie de întrebări transmise de ZF.

RCS&RDS vrea să perceapă o suprataxă pentru că nu poate susţine comercial roamingul gratuit

Joi 15 iunie 2017. RCS&RDS a cerut să perceapă utilizatorilor o suprataxă de sustenabilitate, pentru că nu poate susţine comercial furnizarea „Roam like at home”, care tarifează consumatorul pentru serviciul de roaming în UE/SEE ca şi cum ar fi un consum efectuat în ţară, în afara propriei reţele, anunţă ANCOM.

Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, îl va numi director de cabinet pe Ionuţ Enache, public affairs expert la Telekom, alături de care a lucrat şi la Vodafone

Joi 15 iunie 2017. Adrian Diţă, numit preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în data de 11 mai la propunerea Guvernului PSD Sorin Grindeanu, îl va numi în funcţia de director de cabinet - poziţie înfiinţată odată cu reorganizarea din temelii a instituţiei, pe Ionuţ Enache, care urmează să părăsească grupul Telekom România, unde ocupă poziţia de Public Affairs Expert, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţa de telecom.

ANCOM: Preşedintele Adrian Diţă nu a delegat activităţile de reglementare privind grupul Telekom România ci doar chestiunile administrative, precum achiziţia de servicii de la fostul angajator

Miercuri 14 iunie 2017. Adrian Diţă, care a fost numit de Parlament în data de 11 mai preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la propunerea Guvernului PSD Sorin Grindeanu şi-a delegat către subordonaţi doar deciziile administrative legate de fostul angajator Telekom România şi nu şi deciziile de reglementare, potrivit datelor transmise ZF de instituţie în urma unui articol publicat de ZF în ediţia online cu titlul “Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, s-a exclus din deciziile de reglementare care au legătură cu fostul angajator, grupul Telekom România”.

Deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei de IT din Parlament: Riscăm o nouă procedură de infringement din cauza „destructurării” şi „politizării” ANCOM. L-am convocat pe noul preşedinte Adrian Diţă în Parlament să ofere exp

Miercuri 14 iunie 2017. Noul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) Adrian Diţă a fost convocat marţi, 20 iunie, la ora 13,30 în Comisia pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor pentru a oferi explicaţii în legătură cu „războiul dus împotriva instituţiei” şi „concedierile sumare” ale directorilor din instituţie, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei IT, în cadrul unei conferinţe de presă.

Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, s-a exclus din deciziile de reglementare care privesc fostul angajator, grupul Telekom România

Miercuri 14 iunie 2017. Adrian Diţă, care a fost numit de Parlament în data de 11 mai preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la propunerea Guvernului PSD Sorin Grindeanu şi-a delegat către subordonaţi toate deciziile care au legătură cu companiile care fac parte din grupul Telekom România, fostul său angajator, pentru a evita un conflict de interese. Adrian Diţă s-a exclus astfel din decizii care privesc un jucător care are o pondere de aproximativ 30% din piaţa locală de telecom.

Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, a câştigat anul trecut 16.976 lei / lună de la grupul Telekom România

Marti 13 iunie 2017. Adrian Diţă, care a devenit în urmă cu o lună preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii la propunerea Guvernului PSD Sorin Grindeanu, a avut anul trecut venituri de 203.723 lei de la grupul Telekom România, respectiv o medie de 16.976 de lei (3.780 de euro) pe lună, arată declaraţia de avere a şefului ANCOM, care a fost publicată în această seară pe site-ul instituţiei.

Surse: Ciprian Boloş a demisionat din Consiliul de administraţie al Telekom România şi a plecat la ANCOM

Marti 13 iunie 2017. Ciprian Boloş, care a fost numit de ministrul comunicaţiilor Augustin Jianu la începutul acestui an membru în Consiliul de Administraţie al companiei Telekom Romania Communications - fostul Romtelecom, şi-a dat demisia din poziţia ocupată în cadrul companiei de telefonie şi a plecat la Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), au declarat pentru ZF o sursă de pe piaţa de comunicaţii.

Toate numele şefilor şi directorilor de la Autoritatea de reglementare în comunicaţii au dispărut de pe pagina web. Singurul om care mai apare la rubrica “Echipa ANCOM”: noul preşedinte Adrian Diţă

Marti 13 iunie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care administrează pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare de 4 miliarde de euro pe an, a şters de pe pagina web proprie toate numele şefilor şi directorilor din instituţie singura persoană care mai apare la rubrica de pe site “Echipa ANCOM” fiind Adrian Diţă, numit preşedinte al instituţiei în urmă cu o lună, la propunerea Guvernului PSD. De pe pagina web a dispărut şi organigrama instituţiei.

Din 15 iunie ne luăm adio de la tarifele de roaming în UE: Gratuitate la apelurile primite în roaming şi tarife naţionale pentru cele efectuate

Luni 12 iunie 2017. Începând din 15 iunie 2017, minutele de convorbire, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul UE şi Spaţiului Economic European (SEE) „se vor scădea din resursele naţionale incluse”, arată Autoritatea de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor – ANCOM – într-un comunicat transmis luni.

Cutremur la arbitrul telecom: noul preşedinte schimbă toată conducerea executivă a ANCOM

Vineri 9 iunie 2017. Întreaga echipă de conducere a Au­to­rităţii de reglementare în comu­ni­caţii (ANCOM), puternica insti­tu­ţie care face regulile pe pieţele de 4 mi­liarde de euro de telecom şi servicii poştale, urmează să fie con­cediată în urma unei operaţiuni şoc de reorganizare la care Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, a lucrat în secret de când a fost numit şef în urmă cu mai puţin de o lună

La aproape 2 săptămâni de la numire Adrian Diţă păstrează tăcerea despre planurile sale la vârful ANCOM. Fostul şef Cătălin Marinescu şi-a prezentat planul după 6 zile

Marti 23 mai 2017. De la data numirii în funcţie - 11 mai - Adrian Diţă nu a avut nicio intervenţie în spaţiul public, noul preşedinte al ANCOM făcându-şi simţită prezenţa doar prin publicarea, pe pagina dedicată echipei de conducere de pe website-ul ANCOM, a profilului său şi a unei fotografii recente.

ANCOM: Numărul de abonamente a depăşit pentru prima dată numărul de cartele preplătite active

Miercuri 17 mai 2017. Numărul de abonamente de telefonie mobilă a crescut la 11,5 milioane, depăşind pentru prima dată numărul de cartele preplătite active, 11,4 milioane, la sfârşitul anului 2016, potrivit unui comunicat publicat miercuri de ANCOM.

Astăzi se votează în Parlament noul şef ANCOM. Cine este Adrian Diţă, propunerea premierului pentru conducerea arbitrului pieţei de telecom: fostul soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi fratele unui consilier al ministrului Jianu

Joi 11 mai 2017. Adrian Diţă, propunerea pre­mierului Sorin Grin­deanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 mld. de euro, este un manager cu o expe­rienţă de 15 ani în industria de telecom dintre care 4 ani în vânzări către instituţii gu­ver­namentale şi 11 ani pe segmentul de relaţii guvernamentale.

Nu au căutat mult: Cine este Adrian Diţă, propunerea premierului pentru conducerea arbitrului pieţei de telecom: fostul soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi fratele unui consilier al ministrului Jianu

Miercuri 10 mai 2017. Adrian Diţă, propunerea pre­mierului Sorin Grin­deanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 mld. de euro, este un manager cu o expe­rienţă de 15 ani în industria de telecom dintre care 4 ani în vânzări către instituţii gu­ver­namentale şi 11 ani pe segmentul de relaţii guvernamentale.

Propunerea lui Grindeanu pentru şefia ANCOM, o instituţie care face regulile pe o piaţă de 4 mld. euro, este fostul soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi fratele unui consilier al ministrului comunicaţiilor

Marti 9 mai 2017. Adrian Diţă, omul propus de premierul Sorin Grindeanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 miliarde de euro, este fostul soţ al Ancăi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase şi cel mai influent consilier al fostului premier PSD Victor Ponta şi fratele unuia dintre consilierii actualului ministru PSD al comunicaţiilor, Augustin Jianu.

Liviu Nistoran, fostul preşedinte al ANCOM şi proprietarul Televoice (Evolio), este noul preşedinte al Consiliului de supraveghere de la Hidroelectrica. “Vom debloca procesul de listare. În 4 luni vom face mai mult ca în 4 ani”

Joi 27 aprilie 2017. Liviu Nistoran, care a ocupat în trecut poziţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii - arbitrul unei pieţe de 4 mld. euro pe an, şi proprietarul companiei Televoice care vinde smartphone-uri, drone şi alte gadgeturi sub brandul Evolio, a fost votat miercuri seară preşedinte al Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai valoroasă companie din România.

ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei înfiinţează Reţeaua Reglementatorilor pentru pieţele de energie astfel încât să beneficieze şi furnizorii şi utilizatorii

Joi 20 aprilie 2017. ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, cu scopul de a furniza servicii de reglementare pro-competitivitate a pieţelor de energie şi de comunicaţii, atât furnizorilor, cât şi utlizatorillor, potrivit unui comunicat emis joi de ANCOM.

ANCOM: Piaţa serviciilor poştale a fost anul trecut de 2,4 miliarde lei, în creştere cu 4,4%

Miercuri 7 septembrie 2016. Valoarea totală a pieţei serviciilor poştale a fost anul trecut de 2,4 miliarde lei, în creştere cu 4,43% faţă de 2014, primii 10 furnizori din punct de vedere al veniturilor realizate din servicii poştale în anul 2015 realizând aproape 86% din valoarea acestei pieţe, a anunţat miercuri ANCOM.

ANCOM propune noi condiţii tehnice pentru localizarea mai precisă a apelurilor către 112

Vineri 12 august 2016. Operatorii de telefonie mobilă vor avea obligaţia transmiterii către administratorul 112, în maxim 20 de secunde de la momentul iniţierii apelului de urgenţă, a informaţiilor de localizare care să conţină latitudinea şi longitudinea apelantului, cel puţin pentru apelurile de urgenţă de pe smartphone

Roaming involuntar în 500 de localităţi de graniţă

Joi 30 iunie 2016. Folosirea telefoanelor mobile în peste 500 de localităţi din 19 judeţe ale ţării trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ANCOM: Numărul incidentelor de securitate a scăzut cu peste 20% în 2015

Marti 21 iunie 2016. Numărul incidentelor cu impact semnificativ care a afectat securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice a scăzut cu aproximativ 22% în 2015 comparativ cu anul precedent, potrivit unui raport al ANCOM.

ANCOM: Orange a pierdut pentru prima oară în faţa Vodafone primul loc în topul vitezelor la net mobil pentru abonaţi. RCS&RDS aproape că a bătut Telekom

Luni 13 iunie 2016. Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a livrat în primul trimestru din acest an cele mai mari viteze pentru serviciile de internet mobil pentru clienţii cu abonament de pe întreaga piaţă de comunicaţii mobile, depăşindu-şi pentru prima oară astfel principalul rival - compania Orange, liderul industriei locale după numărul de clienţi, venituri şi profit, conform datelor calculate de platforma netograf.ro a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pe baza testelor realizate de utilizatori.

ANCOM: Peste 3.000.000 de numere de telefon au fost portate în România

Joi 9 iunie 2016. Peste 370.000 de numere de telefon au fost portate în primele cinci luni ale anului, ajungând la un total de trei milioane de la lansarea acestei opţiuni, a anunţat joi ANCOM.

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM: În 2015 piaţa de mobile a crescut din toate punctele: număr de utilizatori, intensitate, cifră de afaceri. Este o creştere accelerată a serviciilor 4G, de 243%

Luni 16 mai 2016. Una dintre tendinţe principale pe piaţa de mobil în anul 2015 faţă de anul 2014 este creşterea accelerată a conexiunilor 4G.

ZF Mobilio ’16: Preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu va prezenta evoluţia pieţei de telefonie mobilă în al doilea semestru din 2015

Duminica 15 mai 2016. Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - va prezenta luni, începând cu ora 9,30, în cadrul ediţiei cu numărul 5 a conferinţei ZF Mobilio, care are loc la Hotelul Radisson din Bucureşti, cele mai recente date, de la finalul anului 2015, privind evoluţia pieţei de comunicaţii mobile şi va discuta despre impactul gadgeturilor şi aplicaţiilor în industrie.

Date ANCOM: Pentru prima oară numărul de conexiuni la internet fix din România l-a depăşit pe cel de linii de telefonie fixă

Joi 12 mai 2016. Numărul de conexiuni la internet fix a crescut anul trecut cu 6,1% la 4,3 milioane, depăşindu-l în premieră pe cel de linii de telefonie fixă, care a scăzut cu 6% la 4,27 milioane, rezultă din datele publicate joi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Costul apelurilor în roaming se reduce de la 30 aprilie

Miercuri 20 aprilie 2016. Utilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica de la 30 aprilie în Ţările UE la aceleaŞi costuri ca în România, a anunţat miercuri ANCOM.

Un român cheltuieşte în medie 87 de lei pe an pentru servicii poştale

Miercuri 30 martie 2016. Românii cheltuie în medie 87 de lei pe an pentru servicii poştale, cu o medie de 106 lei în oraşe, în timp ce companiile alocă anual 3.400 lei pentru aceleaşi servicii, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

La ce operatori au fugit clienţii de telefonie mobilă în februarie: RCS rămâne lider, dar T Fix şi Orange au cea mai mare creştere

Luni 28 martie 2016. Compania de cablu RCS&RDS a atras în lu­na februarie cel mai mare număr de clienţi de la rivali prin portare - procedura prin care un cli­ent îşi schimbă furnizorul de servicii de co­mu­nicaţii păstrându-şi numărul de telefon - dar Tele­kom România Communications (fos­tul Rom­tele­com) şi Orange au înregistrat cea mai ma­re rată de creştere în raport cu ace­eaşi lună a anu­lui precedent, arată datele Auto­rită­ţii Na­ţio­­nale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

RCS&RDS a luat anul trecut aproape 350.000 de clienţi de telefonie mobilă de la Orange, Vodafone şi Telekom

Marti 9 februarie 2016. Compania de cablu RCS&RDS a atras anul trecut, prin portare, aproape 350.000 de clienţi pentru serviciile sale de telefonie mobilă de la companiile rivale Orange, Vodafone şi Telekom, o creştere de 70% faţă de anul anterior când operatorul a atras 205.364 clienţi, conform datelor comunicate de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

Peste 840.000 de numere de telefon au fost portate anul trecut, în creştere cu aproape 50%

Marti 9 februarie 2016. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, marţi, că anul trecut au fost portate 844.477 de numere de telefonie mobilă şi fixă, în creştere cu 49,5% faţă de 2014, când s-au înregistrat 564.648 de portări.

Guvernul nu se grăbeşte să propună un şef la ANCOM. Cătălin Marinescu îşi continuă mandatul

Vineri 8 ianuarie 2016. Guvernul Dacian Cioloş nu se grăbeşte să facă o propunere nouă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM), cel mai puternic om de pe piaţa locală de telecom, care face regulile pe o piaţă de 3,5 miliarde de euro pe an, iar în aceste condiţii Cătălin Marinescu, ac­tualul şef al arbitrului telecom, va con­tinua să con­ducă instituţia. Mandatul lui Marinescu de şase ani în fruntea instituţiei a expirat la finele lunii aprilie a anului trecut.

Decizia ANCOM de a nu obliga RCS&RDS să ofere Orange şi Vodafone acces la reţeaua de net fix a primit şi binecuvântarea Comisiei Europene

Marti 5 ianuarie 2016. Ultima speranţă a operatorilor de telefonie mobilă Orange şi Vodafone ca Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să revină asupra deciziei de a le respinge solicitarea de a obliga compania de cablu RCS&RDS să le ofere acces la reţeaua proprie de internet fix a fost spulberată la finele anului trecut de Comisia europeană, care a decis să susţină fără comentarii punctul de vedere al arbitrului telecom condus de Cătălin Marinescu.

ANCOM dereglementează piaţa serviciilor de acces la elemente de infrastructură

Marti 5 ianuarie 2016. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat o decizie prin care dereglementează piaţa de gros a serviciilor de acces la elemente de infrastructură corespunzătoare pieţei cu amănuntul a serviciilor de acces la internet la puncte fixe.

ANCOM: Orange şi Vodafone au oferit cele mai mari viteze la net mobil în trim. 4 2015

Duminica 3 ianuarie 2016. Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală, au avut şi în al patrulea trimestru din 2015 cele mai rapide reţele de internet mobil, conform datelor calculate de platforma netograf.ro a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ANCOM: 1,3 milioane de români utilizează servicii de internet mobil 4G

Vineri 11 decembrie 2015. Conexiunile mobile de internet în bandă largă au crescut cu 22% în prima jumătate a acestui an, la 12,7 milioane, cel mai mare avans fiind înregistrat pe segmentul tehnologiei 4G, potrivit datelor furnizate de ANCOM, autoritatea de reglementare în comunicaţii. Numărul conexiunilor la internet mobil prin 4G a ajuns la 1,3 milioane în primele şase luni ale anului, de cinci ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mesajul operatorilor telecom către ANCOM: Fără facilităţi fiscale şi reguli mai simple mediul rural nu va avea curând net fix

Miercuri 18 noiembrie 2015. Orange şi Vodafone au continuat să ceară arbitrului de telecom reglementări prin care marii proprietari de reţele fixe să fie obligaţi să-şi deschidă infrastructura. Vrem „spaţiu“ să investim, au spus şefii celor două companii.

Şeful UPC: Mai puţină reglementare este mai sănătoasă. Dar este nevoie de reguli mai simple şi facilităţi pentru construcţia de reţele

Marti 17 noiembrie 2015. Operatorii de telecom nu au nevoie de mai multe reglementări ci de reguli mai simple şi facilităţi fiscale pentru construcţia de reţele de comunicaţii în special în medil rural, a declarat Robert Redeleanu, CEO al UPC România în cadrul unei conferinţe organizate de ANCOM privind perspectivele pieţei locale de profil.

Popoviciu, RCS&RDS: Avem nevoie de un cadru de reglementare simplu pentru a merge cu reţelele în mediul rural

Marti 17 noiembrie 2015. Companiile de telecomunicaţii au nevoie de un cadru simplu de reglementare pentru a-şi putea extinde reţelele în mediul rural şi pentru a creşte astfel rata de penetrare a serviciilor de internet fix, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei de cablu RCS&RDS în cadrul unei conferinţe organizate de ANCOM privind perspectivele pieţei locale de profil.

Şeful Vodafone către ANCOM: Este nevoie de echilibru în reglementare, o provocare imediată este accesul la reţelele fixe

Marti 17 noiembrie 2015. Autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM) trebuie să le ofere operatorilor de comunicaţii un cadru echilibrat în care să opereze şi care să stimuleze investiţiile a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România în cadrul unei conferinţe organizate de ANCOM privind perspectivele pieţei locale de profil.

Şeful Orange către preşedintele ANCOM: Daţi-ne spaţiu să investim; vrem reglementări echilibrate între operatorii de mobil şi fix

Marti 17 noiembrie 2015. Autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM) trebuie să le ofere operatorilor de comunicaţii “spaţiul” necesar pentru a putea continua investiţiile în reţele prin reglementări “echilibrate”, “transparente” şi “predictibile” a declarat Jean Francois Fallacher, CEO al Orange România în cadrul unei conferinţe organizate de ANCOM privind perspectivele pieţei locale de profil.

ANCOM spulberă speranţele Orange şi Vodafone: nu va obliga operatorii de reţele de net fix să-şi deschidă reţelele

Duminica 15 noiembrie 2015. ANCOM a stabilit astăzi în cadrul Consiliului Consultativ cu reprezentanţii industriei, în urma unei analize laborioase, faptul că piaţa relevantă de gros a serviciilor de acces la elemente de infrastructură corespunzătoare pieţei cu amănuntul este concurenţială, astfel că nu mai este necesară intervenţia de reglementare pe această piaţă. În consecinţă, ANCOM a retras obligaţiile impuse anterior Telekom Romania Communications, considerând că societatea nu mai deţine putere semnificativă pe piaţa serviciilor de acces la elemente de infrastructură.

Reacţia Vodafone la refuzul ANCOM de a reglementa accesul la reţelele fixe: Arbitrul telecom încă mai are timp să ia decizia “corectă”

Vineri 13 noiembrie 2015. odafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a criticat în termeni diplomatici decizia autorităţii de reglementare de a respinge solicitările de a emite reglementări prin care să oblige marii proprietari de reţele de net fix să îşi deschidă reţelele către rivali.

Reacţia RCS&RDS: Decizia ANCOM este “corectă şi justificată”

Joi 12 noiembrie 2015. Compania RCS & RDS consideră decizia adoptată astăzi în cadrul Consiliului Consultativ de către ANCOM ca fiind corectă şi justificată, în contextul în care pe piaţa serviciilor de acces la internet fix din România este şi va continua să fie o competiţie puternică datorită infrastructurilor multiple existente, a preţurilor practicate, a numărului şi calităţii tuturor serviciilor furnizate, dar şi a prezenţei unui număr mare de furnizori de servicii de internet fix.

Reacţia Orange: Decizia ANCOM este greşită, arbitrul “şi-a luat concediu” când piaţa are nevoie de reglementare

Joi 12 noiembrie 2015. “Considerăm ca decizia ANCOM, de a-şi « lua concediu » într-un moment în care piaţa are nevoie mai mult ca oricând de reglementare, este greşită. Ea va avea consecinţe negative asupra utilizatorilor, care astfel nu vor avea posibilitatea să aleaga dintr-un număr suficient de mare de oferte şi să beneficieze de o competiţie reală pe piaţa de internet fix”.

ANCOM spulberă speranţele Orange şi Vodafone: nu va obliga operatorii de reţele de net fix să-şi deschidă reţelele

Joi 12 noiembrie 2015. ANCOM a stabilit astăzi în cadrul Consiliului Consultativ cu reprezentanţii industriei, în urma unei analize laborioase, faptul că piaţa relevantă de gros a serviciilor de acces la elemente de infrastructură corespunzătoare pieţei cu amănuntul este concurenţială, astfel că nu mai este necesară intervenţia de reglementare pe această piaţă. În consecinţă, ANCOM a retras obligaţiile impuse anterior Telekom Romania Communications, considerând că societatea nu mai deţine putere semnificativă pe piaţa serviciilor de acces la elemente de infrastructură.

Un operator de telefonie mobilă cere pentru prima dată arbitrului pieţei telecom schimbarea politicii de reglementare: România ar fi acoperită mai repede cu net fix dacă ANCOM ar stimula competiţia

Marti 10 noiembrie 2015. România are unele dintre cele mai mari viteze pentru serviciile de acces la internet fix din lume, însă este în pericol să îşi rateze ţintele privind gradul de acoperire şi numărul de clienţi pentru aceste servicii dacă Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii nu îşi va schima strategia astfel încât să stimuleze competiţia de pe piaţă, susţine Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Vodafone de a primi despăgubiri de 15,1 mil. euro de la ANCOM. Decizia poate fi atacată cu recurs

Joi 5 noiembrie 2015. Curtea de apel Bucureşti a respins în data de 4 noiembrie acţiunea în instanţă declanşată de operatorul de telefonie mobilă Vodafone România împotriva Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) prin care compania solicita despăgubiri de 15 mil. euro pentru „prejudiciul“ creat companiei de faptul că o parte din spectrul radio achiziţionat în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în peste 20 de judeţe, în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini - din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina.

Cinci companii de telecomunicaţii vor plăti taxe de licenţă de 10 mil. euro pentru frecvenţele radio

Marti 27 octombrie 2015. ANCOM a acordat companiilor 2K Telecom, Orange, RCS&RDS, Radiocom şi Vodafone dreptul de a utiliza frecvenţele radio în benzile 3.410-3.600 MHz şi 3.600-3.800 MHz, pentru transmisii de date şi acces la internet, taxele de licenţă însumând 10,12 milioane euro.

Marinescu, ANCOM: Piaţa telecom este în creştere, susţinută de internet

Luni 26 octombrie 2015. Piaţa telecom este în creştere, pe revenire, susţinută în special de internet, a spus Cătălin Marinescu, Preşedinte Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la ZF Digital.

ANCOM: Portabilitatea numerelor de telefon înregistrează un ritm de creştere accelerat

Joi 22 octombrie 2015. Circa 555.000 clienţi ai companiilor de telefonie mobilă sau fixă au schimbat operatorii, cu păstrarea numărului de telefon, în primele nouă luni, media lunară fiind mult mai mare decât cea de anul trecut, în condiţiile în care pe ansam­blul întregului an 2014 au fost portate 564.650 de numere.

Şeful Poştei - preşedinte ANCOM? Ce spune ministrul Sorin Grindeanu

Marti 13 octombrie 2015. Ministrul societăţii informaţionale Sorin Grindeanu a evitat să confirme nominalizarea de către Guvern a lui Alexandru Petrescu - directorul general al Poştei Române - pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), afirmând totuşi că situaţia s-ar putea clarifica în perioada “imediat următoare”.

Dosarul interferenţelor radio din Ucraina. Grindeanu: Aştept în perioada imediat următoare de la ANCOM un proiect de lege care să “mai repare” din pierderile operatorilor

Marti 13 octombrie 2015. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a format un grup de lucru, la care participă şi Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) şi marii operatori de telecom, care are ca obiectiv elaborarea unui proiect de lege pe baza căruia companiile de comunicaţii pot primi compensaţii în cazul în care spectrul radio achiziţionat de la stat nu poate fi utilizat la întreaga capacitate din cauza interferenţelor, a declarat Sorin Grindeanu, şeful MSI, în cadrul conferinţei International Digital Forum (IDF).

Studiu: piaţa locală ar digera o creştere cu 10% a tarifelor la internet mobil

Luni 28 septembrie 2015. Aproape jumătate dintre clienţii persoane fizice sau companii nu ar schimba nimic la utilizarea ser­vi­ci­ilor de internet mobil dacă ope­ratorii de telecom ar mări tarifele cu 10%, o modificare semnificativă a com­por­tamentului de achiziţie şi consum fiind de aşteptat doar dacă preţurile ar fi majorate cu 30%, conform unui studiu rea­lizat de compania International Consulting Expertise în colaborare cu CCAS pen­tru Autoritatea Naţională de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM).

Orange şi Vodafone: Piaţa este dezechilibrată, nu înţelegem de ce ANCOM nu deschide reţeaua RCS

Vineri 25 septembrie 2015. Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a ignorat cota de piaţă „dominantă” a RCS&RDS pe internet fix şi a supraestimat în mod eronat gradul de concurenţă de pe piaţa locală de profil atunci când a decis să propună amânarea reglementării accesului la marile reţele de comunicaţii fixe din România, susţin Orange şi Vodafone, liderii pieţei locale de telefonie mobilă, în replică la propunerea formulată de arbitrul pieţei de a mai studia din nou această „problemă” doar peste aproximativ trei ani.

Solicitările din ultimii ani ale Orange şi Vodafone au fost respinse. ANCOM nu va impune reguli pentru accesul la reţelele fixe de internet ale RCS&RDS sau Telekom

Joi 24 septembrie 2015. Decizia, care ar fi deschis calea pentru liderii pieţei mobile către furnizarea de pachete complete de servicii, este motivată de arbitrul telecom prin gradul ridicat de concurenţă şi „indiciile” privind negocierile „în curs” între operatori pentru accesul la infrastructură.

VIDEO ZF Live. Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM: Televiziunea clasică va dispărea în 5-10 ani; modelul de consum se schimbă

Luni 21 septembrie 2015. Situaţia pieţei de internet din România este paradoxală: avem cele mai mari viteze, dar cea mai mică rată de penetrare.

Preşedintele ANCOM: Suntem în primele două ţări din Europa după viteza la internet fix

Luni 21 septembrie 2015. Piaţa locală de telecomunicaţii este în creştere, stimulată în special de cererea „foarte mare“ pentru serviciile de internet, dar nu a ajuns încă la nivelul de vârf atins în 2008, a declarat la ZF Live Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Ce caută românii cel mai des pe internet

Luni 14 septembrie 2015. Nouă din zece utilizatori de internet fix din România folosesc internetul de acasă pentru a căuta informaţii, a citi ştiri şi pentru a fi la curent cu diverse evenimente, în timp ce 77% dintre aceştia îl folosesc pentru a accesa reţele de socializare, potrivit unui studiu de piaţă realizat de ANCOM.

Cel mai scump abonament la net fix la 100 Mbps din România: 90 de lei pe lună, în Suceava

Vineri 28 august 2015. Cele mai mari tarife din România pentru serviciile de internet fix cu viteze de descărcare a datelor de 100 de Mbps sunt practicate de companiile de cablu Nova Sat SRL din judeţul Suceava şi Lilcris 21 din judeţul Olt, potrivit unui document al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comu­nicaţii (ANCOM).

Pentru tarifarea corectă a serviciilor de telefonie mobilă

Luni 6 iulie 2015. Spre finele lunii noiembrie 2014, Consiliul Concurenţei lansa o consultare publică referitoare la tarifele de terminare in reţelele mobile, urmare a unei evoluţii considerate nemulţumitoare a transferului către utilizatorii finali de servicii de comunicaţii mobile a reducerilor tarifelor de terminare în reţelele mobile stabilite de către ANCOM.

Sediul ANCOM şi magazinul Praktiker din Craiova ajung pe mâna proprietarului birourilor Danone

Luni 25 mai 2015. Fondul de investiţii cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI), care deţine sediul Danone din Bucu­reşti, a anunţat că a cumpărat mai multe active în România şi în Bulgaria, pe care cheltuieşte 16,5 milioane de lire sterline (peste 23 de milioane de euro), potrivit informaţiilor publi­cate pe site-ul companiei.

RCS&RDS atacă violent ANCOM: are o politică "neadecvată realităţilor pieţei" de telefonie mobilă

Marti 28 aprilie 2015. Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei de cablu RCS&RDS - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a acuzat Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) că are o strategie “neadecvată” în ceea ce priveşte tarifele de interconectare din telefonia mobilă în raport cu alte ţări din Uniunea Europeană, care nu răspunde evoluţiilor pieţei locale.

Vodafone a dat în judecată ANCOM şi cere despăgubiri de 15,1 mil. euro

Vineri 17 aprilie 2015. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a dat în judecată, ieri, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), solicitând instituţiei plata a 15,1 mil. euro - reprezentând „despăgubiri“ pentru „prejudiciul“ creat companiei de faptul că o parte din spectrul radio achiziţionat în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în peste 20 de judeţe, în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini - din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa de telecom.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter