Stiri despre auto

 

Germanii de la Bosch recrutează specialişti pentru fabrica din Cluj

Luni 12 martie 2018. Grupul german Bosch, unul dintre cei mai mari jucători în furnizarea de tehnologii şi servicii, derulează un program de recrutare pentru fabrica din Cluj, dintre poziţiile vizate făcând parte cele de operatori asamblare finală, operatori specializaţi în procese automatizate, operatori roboţi industriali, operatori calitate, gestionari şi distribuitori de materiale.

Ce scrie Financial Times despre tranzacţia în care a fost implicat UiPath, start-up-ul pornit din România şi evaluat la 1,1 mld. dolari

Luni 12 martie 2018. „Automatizarea proceselor din companii cu ajutorul roboţilor software este în plin boom (...) Fiecare robot poate face treaba căreia unei persoane îi ia circa 3-4 ore pentru a o realiza. Iar costul unei licenţe pentru un soft de automatizare este de 8.000-9.000 pe an, mult mai ieftin.“

Compania olandeză Pal-V lansează un model de maşină zburătoare care va fi produs în masă: Cum arată şi cât costă o astfel de maşină

Duminica 11 martie 2018. CEO-ul companiei olandeze Pal-V spune că cei care doresc să aleagă dacă să şofeze până la muncă sau să zboare sunt cu un mare pas mai aproape de îndeplinirea dorinţei. Acesta a lansat primul model produs de companie, Pal-V Liberty, un autoturism cu trei roţi şi două locuri cu funcţie de zbor, scrie The Associated Press.

Opel a început anul cu cea mai mare creştere a înmatriculărilor din primele două luni ale anului

Vineri 9 martie 2018. După ce la finele anului trecut Opel marca al patrulea an consecutiv de creştere a numărului de autovehicule comercializate pe piaţa românească şi după un început în forţă în 2018 cu o urcare pe locul trei în clasamentul celor mai vândute mărci, Opel România înregistrează cea mai mare creştere a înmatriculărilor în primele două luni ale anului.

Tranzacţie ”în casă” în alianţa Renault-Nissan: Gigantul auto japonez este în discuţii să cumpere participaţia de 15% deţinută de statul francez la Renault

Miercuri 7 martie 2018. Renault şi Nissan sunt pe cale să îşi consolideze parteneriatul, încât producătorul japonez este în discuţii cu statul francez pentru a achiziţiona participaţia de 15% deţinută la Renault, potrivit Reuters.

E.On şi Nissan fac un parteneriat pentru dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice, inclusiv cele de la domiciliu clienţilor

Miercuri 7 martie 2018. Clienţii E.ON din Danemarca primesc acasă o staţie de încărcare pentru maşini electrice şi o rată fixă ​​de energie pentru a-şi încărca vehiculul, în baza unu parteneriat dintre compania de energie şi producătorul auto Nissan, program care va fi extins şi în alte ţări europene.

PwC: Parcul auto din Europa şi SUA va scădea până în 2030, dar traficul la nivel individual se va dezvolta masiv, odată cu noile concepte de ”sharing”

Miercuri 7 martie 2018. Piaţa auto mondială va suferi schimbări radicale până în anul 2030, ca urmare a noilor concepte de ”sharing”, numărul de maşini din Europa şi SUA urmând să scadă, în timp ce în China va creşte, conform studiului Cele cinci dimensiuni ale transformării industriei auto, realizat de PwC.

Dacia, locul 60 în topul mondial al celor mai valoroase branduri auto, evaluat la 1,5 mld.dolari

Marti 6 martie 2018. Brandul Dacia a fost evaluat la 1,5 miliarde de dolari şi ocupă locul 60 la nivel mondial în clasamentul mărcilor auto realizat de Brand Finance Auto, valoarea producătorului de la Mioveni crescând constant în ultimii ani, de la 858 milioane dolari în 2012.

Viitorul în asigurările auto este reprezentat de „spionul din maşină“ care îţi poate reduce substanţial preţul

Marti 6 martie 2018. Telematics, tehnologia de moni­torizare a autovehiculelor, va fi elementul definitoriu în jurul căruia vor fi croite asigurările auto (Casco şi RCA) în viitorul nu foarte îndepărtat al pieţei locale de asigurări, au spus reprezentanţii industriei într-o confe­rinţă organizată de Biroul Asigură­torilor Auto (BAAR) şi Institutul de Studii Financiare (IFS).

VW merge mai departe cu IPO-ul diviziei sale de camioane

Marti 6 martie 2018. Producătorul auto german Volkswagen intenţionează să modifice structura juridică a diviziei sale de camioane în această lună ca prim pas către lansarea unei oferte publice iniţiale a diviziei, potrivit Handelsblatt.“

Garanti Leasing finanţează cu peste 300.000 de euro o flotă de automobile electrice

Luni 5 martie 2018. Garanti Leasing, parte a Garanti România, finanţează cu peste 300.000 de euro 20 de automobile Renault Zoe, în scopul susţinerii proiectelor antreprenoriale sustenabile, precum şi a altor iniţiative care au impact pozitiv asupra comunităţii si asupra mediului înconjurător.

Şeful ASF: Am văzut multi profeţi mincinoşi în piaţa de asigurări. Preţul la RCA nu o să crească pentru clienţi

Luni 5 martie 2018. Preşedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Leonardo Badea a dat asigurari soferilor romani ca tariful pentru polita auto obligatorie (RCA) nu va creste dupa implementarea noilor tarife de referinta.

(P) Conceptul GDPR 360, o abordare completa a regulamentului UE

Luni 5 martie 2018. GDPR 360 o abordare completa, o transpunere a legislatiei in solutii de automatizare si management al datelor si documentelor.

Exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră va fi supravegheată de un şef serviciu de la Conversmin, un pensionar MAI şi soţul consilierei primarului Bucureştiului, Gabriela Firea

Luni 5 martie 2018. ♦ Din 2017, guvernul României a pus pe picioare o autoritate care va reglementa operaţiunile de explorare şi exploatare de resurse energetice din Marea Neagră, aşa-numite offshore - ACROPO. Din conducere fac parte un fost director de la Conversmin, companie pe pierderi, soţul preşedintei de CA al RATB, cu activităţi în primăriile Bucureştiului şi Voluntariului, conduse de cuplul Firea-Pandele, şi un pensionar din Ministerul Afacerilor Interne ♦ Indexarea preţului gazelor din producţia internă la platforma de trading de la Viena este o victorie importantă pentru proprietarii de licenţe de explorare din Marea Neagră, mişcarea punând practic semnul egalităţii între gazul rusesc şi cel românesc ♦ Numele celor două companii maghiare care au câştigat capacitatea de transport pe conducta BRUA pe direcţia România-Ungaria timp de 15 ani este secret. Transgaz spune că este confidenţială inclusiv informaţia legată de numărul participanţilor la licitaţie.

Tranzacţie în America. UiPath, prima companie românească din IT evaluată la 1 miliard de dolari

Luni 5 martie 2018. Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obţinut recent o finanţare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

Cel puţin patru morţi, 22 de răniţi, în urma prăbuşirii unui bloc de apartamente din Poznan, Polonia

Duminica 4 martie 2018. Cel puţin patru persoane au decedat, iar alte 22 au fost rănite după ce un bloc de apartamente s-a prăbuşit în oraşul Poznan din vestul Poloniei, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că echipele de salvare continuă să caute printre dărâmături, informează The Washington Post.

Japonezii mizează pe tehnologiile viitorului: Toyota va investi 2,8 mld. de dolari pentru a pune maşinile autonome pe autostrăzi în următorii doi ani

Duminica 4 martie 2018. Compania Toyota Motors a anunţat că va investi trei miliarde de dolari pentru a scoate maşinile autonome din laborator şi a le pune la dispoziţia clienţilor, potrivit MarketWatch.

Revoluţia vehiculelor autonome şi a livrărilor cu drona: Londra, una dintre cele mai mari capitale europene, nu este pregătită momentan pentru adoptarea noilor tehnologii

Duminica 4 martie 2018. Londra nu este pregătită pentru a adopta noile tehnologii din domeniul transporturilor, precum vehicule autonome care nu au nevoie de şofer, sau pentru a utiliza drone în livrările din segmentul de retail, transmit autorităţile locale, potrivit Bloomberg.

Un individ s-a împuşcat în faţa Casei Albe

Sambata 3 martie 2018. Un individ s-a împuşcat, sâmbătă după-amiază, în faţa sediului Preşedinţiei Statelor Unite, în centrul oraşului Washington, anunţă autorităţile americane, fără a preciza care este starea medicală a suspectului.

Compania japoneză Honda îşi propune dublarea cotei de piaţă în India

Sambata 3 martie 2018. Compania japoneză de automobile, Honda Motor Co intenţionează să îşi dubleze cota de piaţă în India în următorii ani, datorită faptului că a început să îţi sporească prezenţa pe cea de-a cincea cea mai mare piaţă de automobile din lume, a declarat şeful unităţii de vânzări locale pentru Reuters.

Persoanele ucise la Universitatea din Michigan sunt părinţii criminalului

Vineri 2 martie 2018. Persoanele ucise în atacul comis vineri la Universitatea Centrală din Michigan sunt părinţii autorului atacului, afirmă surse citate de Detroit Free Press.

Ford România începe anul 2018 cu cea mai mare producţie înregistrată vreodată la Craiova

Vineri 2 martie 2018. Peste 11.000 de automobile Ford Eco­sport au ieşit pe poarta uzinei din Craiova în ianuarie, în cea mai bună lună înregistrată vreodată până acum, depăşind cu mult pro­duc­ţia din erele Oltcit şi Daewoo.

America a făcut băncile din întreaga lume să plătească scump pentru criza financiară mondială

Joi 1 martie 2018. Marile bănci americane şi europene au plătit nu mai puţin de 345 miliarde de dolari sub formă de penalităţi financiare în perioada 2009-2017, potrivit Les Echos. Cea mai mare parte din această sumă a mers către autorităţile americane, în timp ce autorităţile europene au obţinut numai 6%.

Blindat, în trei uşi, în cinci uşi, pick-up, pick-up 6x6, Landaulet şi desigur, „Papa-mobil“. Pe scurt, Clasa G de la Mer­cedes-Benz cuprinde automobilele care au scris istoria secolului XX şi care o scriu în continuare şi în secolul al XXI-l

Joi 1 martie 2018. Industria auto modernă a cunoscut câteva automobile emblematice, automobile peste care nici măcar timpul nu a îndrăznit să treacă. G de la Mercedes-Benz este fără îndoială unul dintre acestea şi este totodată unul care acum îşi retrăieşte tinereţea, în pofida faptului că designul său exterior este aproape neschimbat de aproape 40 de ani.

Danezii, în pericol să piardă accesul la cash

Joi 1 martie 2018. Cetăţenii celei mai „cashless“ societăţi din lume şi-ar putea pierde în curând accesul la bancnote şi monede, scrie Bloomberg. Pentru a evita acest scenariu extrem, furnizorul Loomis AB vrea ca autorităţile să oblige băncile şi retailerii să accepte în continuare cash.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Cris-Tim preia active ale unei fabrici de mezeluri din Prahova

Miercuri 28 februarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Recunoştinţa Prodcom Impex, parte a grupului Cris-Tim, a preluat activele referitoare la activitatea de producţie, vânzare şi distribuţie a preparatelor din carne şi a produselor de post de la Diavist Product.

Hyundai vine cu un model electric pe cel mai dinamic segment al pieţei europene – micul SUV Kona, care promite o autonomie de până la 470 km

Miercuri 28 februarie 2018. În timp ce Tesla încearcă să accelereze producţia lui Model 3, Hyundai vine cu noul Kona, SUV-ul de clasă mică în două varianta de autonomie – de 470 km şi de 300 km

În luna ianuarie 2018 s-au eliberat 2009 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale

Miercuri 28 februarie 2018. În luna ianuarie 2018 s-au eliberat 2009 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, în creştere faţă de cele 1.561 de autorizaţii eliberate în perioada similară din 2017, informează INS.

Garanţiile Ministerului de Finanţe pentru credite, la cel mai jos nivel din ultimii opt ani

Marti 27 februarie 2018. Din 2014 până la finele lui 2017, datoria publică locală s-a redus cu 1,2 miliarde de lei pe măsură ce statul nu a mai fost mână largă la acordarea, pentru autorităţile publice locale, de garanţii la împrumuturi.

Înşelăciune de 5 miliarde de dolari: Omul care susţine că ar fi în spatele bitcoin este acuzat că ar fi falsificat contracte şi semnături

Marti 27 februarie 2018. Craig Wright, autoproclamatul inventator al bitcoin, este acuzat de o înşelăciune de 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Revoluţia industriei auto: Fiat Chrysler va renunţa la motoarele diesel până în 2022

Luni 26 februarie 2018. Fiat Chrysler va renunţa la motoarele diesel pentru toate vehiculele de pasageri până în 2022, după ce cererea s-a prăbuşit în urma scandalurilor în care au fost implicate motoarele de tip diesel, potrivit Financial Times.

Următoarea ţintă a online-ului este piaţa auto de 3 mld. euro: „Oamenii primesc maşina acasă“

Luni 26 februarie 2018. Următoarea mare piaţă care va fi transformată de comerţul on­line este cea auto, care se ridică la circa 3 mld. euro în Româ­nia, pe măsură ce tot mai mulţi dea­leri vor lansa oferte online şi vor veni cu noi servicii precum livratul auto­mo­bi­lului direct la uşa clientului.

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat 10% din compania-mamă a Mecedes-Benz

Sambata 24 februarie 2018. Fondatorul Zheijang Geely Holding Group a acumulat participaţii în compania Daimler – compania mamă a Mercedes – în valoare de 9 miliarde de dolari, aceasta transformându-se în cea mai mare investiţie a unei companii chinezeşti într-un producător auto de talie mondială, potrivit Bloomberg.

Ce mai fac miliardarii cu banii: Dyson, celebrul producator britanic de uscătoare de mâini vrea sa producă maşini electrice şi alocă peste 2 mld. euro într-un pariu care ori va duce compania în faliment, ori va face senzaţie în industria auto

Sambata 24 februarie 2018. Pe cerul de deasupra oraşului Hullavington in sud-vestul Angliei, era o vreme când paraşutiştii se aruncau în gol. Fosta bază a forţelor aeriene regale îl găzduieşte acum pe Sir James Dyson care se pregăteşte de îmbarcarea în propria aventură: un proiect de mai mult de 2 mld. de dolari pentru a dezvolta şi produce maşini electrice, potrivit Financial Times.

Vânzările de camioane şi autobuze au crescut în ianuarie cu 77% în România, 2.467 unităţi

Joi 22 februarie 2018. Numărul vehiculelor comerciale noi înmatriculate în România a crescut în ianuarie cu 77,6%, la 2.467 unităţi, în timp ce piaţa europeană a avansat cu 8%, la un volum total de 187.811 unităţi, potrivit datelor ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile si ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania.

Letonia semnalează un posibil amestec al Rusiei în criza bancară locală

Joi 22 februarie 2018. Criza bancară ce a cuprins Letonia s-ar putea transforma într-un incident diplomatic, autorităţile de la Riga arătând cu degetul către Moscova, scrie Bloomberg.

Pasagerii din trenurile blocate în Prahova, preluaţi de autocare şi duşi în Gara Ploieşti Sud

Miercuri 21 februarie 2018. Călătorii blocaţi în trenurile care nu au mai putut înainta în judeţul Prahova, din cauza prăbuşirii pasarelei metalice la intrarea în Gara de Vest, sunt preluaţi de autocare şi transportaţi în Gara Ploieşti Sud, de unde pot călători cu trenul.

Nouăsprezece răniţi, inclusiv mai mulţi militari,în urma unei explozii într-un autobuz din Sri Lanka

Miercuri 21 februarie 2018. Cel puţin nouăsprezece oameni, inclusiv 12 militari, au fost răniţi în urma exploziei produse miercuri într-un autobuz din Sri Lanka, au transmis autorităţile, precizând că nu se cunoaşte cauza, însă suspectează că ar fi fost vorba de o grenadă sau o bombă, informează agenţia Reuters.

Brent Valmar, Porsche România: În 1998 provocarea era aceea de a ne extinde reţeaua. În 2018 vorbim despre maşini electrice, car sharing şi servicii digitale

Miercuri 21 februarie 2018. Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, a ajuns la finalul anului trecut la afaceri cumulate de peste 8 miliarde de euro în cei 20 de ani de activitate după ce în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 638 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei.

Clienţii Raiffeisen Bank pot autorizat plăţile pe aplicaţia de mobil cu amprentă sau prin Face ID

Marti 20 februarie 2018. Clienţii Raiffeisen Bank pot autoriza plăţile pe aplicaţia de mobile banking prin amprentă, atât pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS, iar pentru utilizatorii iPhone X autorizarea se poate face cu Face ID.

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Viitorul va fi al energiei electrice. Până în 2030 vom avea peste un milion de automobile electrice în România

Marti 20 februarie 2018. România va avea până în 2030 peste un milion de automobile electrice sau hibrid, potrivit lui Răzvan Nicolescu, energy&resources industry leader, Deloitte, prezent la conferinta ZF Power Summit.

Porsche România a avut anul trecut afaceri de 638 mil.euro din vânzarea mărcilor Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda, în creştere cu 16%

Marti 20 februarie 2018. Importatorul auto Porsche România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 638 milioane euro, în creştere cu 16%, în timp ce numărul total de autovehicule vândute s-a ridicat la 31.569, cu 13% mai multe decât în 2016, sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda.

Opinie Alex Milcev, EY: Tranzacţionarea cripto-monedelor – o piaţă mult prea mare pentru a rămâne în afara legislaţiei fiscale

Marti 20 februarie 2018. Bitcoin, cripto-monede. Pentru unii un hobby, pentru mulţi încă o idee abstractă, iar pentru alţii o soluţie rapidă de a câştiga bani. Însă, pentru cei ce au văzut dincolo de o simplă aplicaţie pe telefon, este deja de câţiva ani un subiect de interes, un concept aflat într-o continuă expansiune. Ceea ce încă nu se discută în forum deschis este modalitatea de impozitare. Mulţi utilizatori preferă o abordare simplistă – “nu este o monedă reglementată, prin urmare nu vorbim de un venit recunoscut de autorităţile fiscale, prin urmare nu am de ce să plătesc taxe”.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari: Consolidarea sistemului bancar va continua; unii acţionari vor prefera să dezinvestească decât să facă aport de capital

Marti 20 februarie 2018. Tendinta de consolidare a sistemului bancar din România va continua şi în 2018, având în vedere că există în continuare bănci care se confruntă cu rate ridicate ale creditelor neperformante, iar în unele dintre aceste cazuri actionarii probabil vor decide să dezinvestească, nu să facă aport de capital suplimentar, sunt de părere Alexandru Duna, OTP Bank şi Radu Ilioiu, membri Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania-AAFBR, autorii unei analize pe sistemul bancar.

Americanii se pregătesc de reglementări: Congresul este în discuţii pentru a stabili regulile de tranzacţionare pentru criptomonede

Marti 20 februarie 2018. Pe fondul „febrei” de investiţii în bitcoin şi alte criptomonede, autorităţile de reglementare din Statele Unite iau în considerare stabilirea unui set de reglementări noi care ar putea duce la o supraveghere federală mai detaliată asupra acestei categoriii de active, potrivit Reuters.

Alin Tapalagă, Porsche, întors din Columbia: Vânzarea unei maşini trebuie să fie o experienţă, nu o bifare într-un document

Marti 20 februarie 2018. Piaţa auto din Columbia poate fi un bun exemplu despre cum trebuie să decurgă vânzarea unui automobil, în condiţiile în care datorită unui sistem informatic bine pus la punct, un client poate obţine un credit şi pleca acasă cu automobilul într-o singură vizită la showroom.

Suedia, îngrijorată de ritmul de scădere a cash-ului

Marti 20 februarie 2018. Semnele cu ìNu se acceptă cashî devin din ce în ce mai numeroase în magazinele şi restaurantele din întreaga Suedia, însă ritmul în care cash-ul dispare a început să îngrijoreze autorităţile.

Japonia: Creşterea exporturilor indică o continuare a procesului de redresare

Marti 20 februarie 2018. Exporturile japoneze au avansat în ianuarie pentru a 14a lună consecutiv, impulsionate de livrările de autovehicule hibride şi componente electronice către China, semn că cererea solidă la nivel mondial de bunuri japoneze a continuat să susţină creşterea celei de-a treia mari economii a lumii, potrivit CNBC.

Camelia Ene, Country Chairman&CEO, MOL Romania: Maşinile electrice au o cotă sub 1% în piaţă; carburantul fosil va rămâne predominant în următorii ani

Luni 19 februarie 2018. Maşinile care folosesc combustibil alternativ au o cotă de sub 1% din piaţa auto şi, deşi vom vedea creşteri spectaculoase pe acest segment, carburantul fosil rămâne predominant, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO, MOL Romania la ZF Power Summit

Lovitură de teatru. Premierul Viorica Dăncilă afirmă că proiectul Magistralei 6 nu are toată documentaţia completă şi că riscă să nu fie finalizat în 2020

Luni 19 februarie 2018. Magistrala 6, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură anun­ţate, ce implică realizarea unei linii de metrou care să lege Capitala de aeroportul Henri Coandă (Otopeni) nu are toată documentaţia depusă şi riscă să nu fie finalizată până în 2020, anul în care autorităţile şi-au asumat inau­gurarea acestei linii, potrivit declara­ţiilor făcute joi de premierul Viorica Dăncilă.

Românii au prins gustul maşinilor înalte: una din patru maşini vândute anul trecut a fost un SUV. Care sunt mărcile din top 3

Luni 19 februarie 2018. Segmentul SUV-urilor a înregistrat anul trecut cel mai mare salt pe piaţa auto locală, urcând cu aproape trei puncte procentuale spre 26% cotă de piaţă, potrivit datelor din piaţă, pe măsură ce nu doar persoanele fizice, ci şi firmele au preferat maşinile cu o gardă mai mare la sol şi o poziţie mai înaltă de condus.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017. Acţiunile scad însă cu 1,5%

Luni 19 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Hotelul Ritz-Carlton, închisoarea de lux a prinţilor saudiţi şi oamenilor de afaceri din Arabia Saudită, a fost redeschis publicului larg. Cum arată apartamentul de lux în care a stat prinţul miliardar care este unul din cei mai bogaţi oameni ai p

Duminica 18 februarie 2018. Hotelul Ritz-Carlton s-a redeschis publicului larg după ce autorităţile din capitala Arabiei Saudite, Riad, l-au folosit pe post de închisoare pentru miliardarii saudiţi, scrie The Wall Street Journal.

Primăria Capitalei propune transformarea RATB în societate pe acţiuni

Sambata 17 februarie 2018. Primăria Capitalei intenţionează să reorganizeze RATB, din regie autonomă, în societate pe acţiuni, acţionarii noii structuri numite Societate de Transporturi Bucureşti fiind Consiliul General şi Consiliul Judeţean Ilfov. Această reorganizare va fi dezbătută în şedinşa CGMB din 22 februarie.

Clădirile cu risc seismic, una dintre problemele Capitalei. De ce doar 4 imobile sunt în reparaţii

Sambata 17 februarie 2018. Sute de imobile din Bucureşti sunt într-o stare avansată de degradare, doar 4 clădiri cu risc seismic fiind în curs de reabilitare. Una dintre problemele întâmpiate este refuzul proprietarilor de a colabora cu autorităţile. Firea anunţă că până la finalul 20 de imobile vor intra în reparaţii.

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei

Vineri 16 februarie 2018. Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei, potrivit BBC. Totuşi, există o serie de zvonuri în spaţiul public că Ghosn s-ar retrage singur din funcţia pe care o deţine din 2005.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017

Vineri 16 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Autoritatea de protecţie a datelor personale: Ideal ar fi ca responsabilul de date să fie un IT-ist cu studii juridice sau un om juridic cu studii de IT

Vineri 16 februarie 2018. Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal (General Data Protection Regulation-GDPR) va intra în vigoare la data stabilită, la 25 mai, fără nicio amânare, astfel că firmele şi instituţiile publice care prelucrează asemenea informaţii trebuie să fie gata să respecte noile reguli, au spus reprezentanţii autorităţii, dar şi ai companiilor de audit, consultanţă, avocatură şi tehnologie prezenţi la conferinţa ZF „Patru luni până la şocul GDPR”.

Îngrijorările domnului profesor Socol referitoare la vinovatul de serviciu

Joi 15 februarie 2018. Domnul profesor Socol şi-a pus întrebarea dacă „mai există coordonare de politici fiscal-bugetar-monetare în România”. Răspunsul la această întrebare l-a dat într-un articol al cărui titlu este chiar întrebarea menţionată. În esenţă, se afirmă că există fricţiuni evidente între cele două politici şi că acestea vor impacta negativ atât cetăţenii, cât şi companiile autohtone (nu şi pe cele străine?-nn) în 2018.

MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, în Bucureşti, şi urmează încă 14 unităţi în acest an

Joi 15 februarie 2018. MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, amplasată în perimetrul benzinăriei din zona Nicolae Caramfil din Bucureşti, alte 14 staţii urmând să fie inaugurate până la finele anului în cadrul proiectului european NEXT-E.

Înmatriculările de automobile Dacia au crescut în Europa cu 17% în ianuarie

Joi 15 februarie 2018. România se situează pe locul 16 în UE în clasamentul înmatriculărilor auto din ianuarie, cu o creştere de 66,4% faţă de ianuarie 2017, la 11.744 autoturisme noi înmatriculate, informează Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

Attila Szabo, director general Ford: Cu Ecosport vom fi în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici. Tot mai multe companii aleg SUV pentru angajaţi datorită valorii reziduale a acestora pe termen lung

Joi 15 februarie 2018. Ford România, cel de-al doilea pro­ducător auto de pe piaţa locală, se aş­teaptă ca noul SUV mic Ecosport pro­dus la Craiova să urce ra­pid în top trei cele mai bine vân­dute modele din seg­men­tul său, mi­zând nu doar pe per­soane fi­zice, ci şi pe flote şi pe achi­ziţii din par­tea statului.

INS: Afacerile din comerţul angro au crescut cu 7,5% în 2017

Miercuri 14 februarie 2018. Cifra de afaceri din comerţul angro (cu excepţia comerţului auto), serie brută, în anul 2017 comparativ cu anul 2016, a înregistrat o creştere cu 7,5%, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Poliţia israeliană recomandă inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru acte de corupţie

Marti 13 februarie 2018. Poliţia israeliană a recomandat, marţi seară, autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu, informează cotidianul Haaretz şi site-ul Ynetnews.com.

Trebuie să faceţi ceva: Cei mai mari investitori străini din România cer noului premier şi ministru al Transporturilor să creeze o divizie specială pentru marile proiecte de infrastructură. ” Lipsa infrastructurii frustrează mediul de afaceri, c

Marti 13 februarie 2018. Cei mai mari investitori străini din România propun, într-o scrisoarea deschisă adresată premierului Vasilica - Viorica Dăncilă şi ministrului Transporturilor Lucian Şova, înfiinţarea unei instituţii dedicate proiectelor mari de infrastructură care să funcţioneze ca un organism interministerial şi să beneficieze de resurse financiare adecvate.

Autorităţile americane cer extrădarea hackerilor români care au spart calculatoarele din Washington

Marti 13 februarie 2018. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) anunţă, marţi, că a transmis CAB soluţionarea cererii de extrădare formulată de autorităţile americane, pentru doi cetăţeni români care ar fi spart calculatoarele conectate la camerele de supraveghere ale Poliţiei din Washington.

AFI Europe demarează construcţia proiectului rezidenţial AFI City, în zona Bucureştii Noi din Capitală

Luni 12 februarie 2018. Grupul israelian de investiţii în real-estate AFI Europe, care şi-a consolidat prezenţa pe piaţa locală prin malluri şi clădiri de birouri, va demara în următoarele două luni prima etapă a lucrărilor de construcţii pentru proiectul rezidenţial AFI City în cartierul Bucureştii Noi din Capitală, în uma obţinerii autorizaţiei de construcţie.

INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi piese auto au crescut cu 11,1% în 2017 faţă de 2016

Luni 12 februarie 2018. În anul 2017 comparativ cu anul 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 11,1%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Centrul Comercial Auchan Drumul Taberei a ajuns la un grad de ocupare de 80%

Joi 8 februarie 2018. Dezvoltatorul imobiliar Immochan a contractat 80% din suprafaţa centrului comercial Auchan Drumul Taberei către branduri precum Starbucks, 5 to go, KFC, Calif, Crouton, Sushi Master şi Nedelya. Mixul comercial este completat de segmentul de servicii prin Norauto, UPC, Top Shop şi brandul braşovean – librăria Bookcity.

Gabriel Mutu, primarul sectorului 6: Nu putem construi drumuri şi parcări în ritmul cu care imobiliarii fac apartamente. Ei ar trebui să vină cu soluţiile

Joi 8 februarie 2018. Primarul sectorului 6, al doilea cel mai aglomerat sector din Capitală, spune că este responsabilitatea dezvoltatorilor imobiliari, dacă sunt serioşi, să vină cu soluţii de infrastructură, în contextul în care autorităţile statului nu pot face faţă ritmului cu care aceştia ridică blocuri. Aceeaşi primărie continuă să acorde autorizaţii de construire, în ciuda haosului generat de aglomeraţia din Bucureşti.

Legea prevenţiei a fost publicată în Monitorul Oficial. Contravenţiile din nu mai puţin de 70 de acte normative sunt anulate la prima constatare

Joi 8 februarie 2018. Legea prevenţiei, publicată luni în Monitorul Oficial, cuprinde 70 de acte normative şi mai multe prevederi pentru care prima amendă în cazul încălcării acestora se anulează dacă cei vizaţi corectează greşelile. Printre acestea, în domeniul fiscal se numără nedepunerea unor declaraţii fiscale, dar pe listă sunt şi lipsa unor detalii de pe facturi, cum ar fi codul unic de înregistrare, sau tăierile neautorizate de copaci.

După pierderi colosale, sute de miliarde evaporate şi prăbuşiri şi reveniri de infarct, o nouă ”molimă” loveşte investitorii în criptomonede: Fiscul american vrea să impoziteze câştigurile din tranzacţionare

Miercuri 7 februarie 2018. Utilizatorii de criptomonede din Statele Unite au fost nevoiţi până acum să se conformeze preţurilor volatile şi erorilor de securitate ale platformelor de exchange. Acum intervine o nouă problemă: autorităţile de taxe şi impozite, potrivit Financial Times.

Bilanţul cutremurului din Taiwan a ajuns la patru morţi şi 225 de răniţi

Miercuri 7 februarie 2018. Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 225 au fost răniţi în urma cutremurului produs marţi seară în Taiwan, iar alte 85 de persoane sunt date dispărute, au anunţat autorităţile locale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Compania SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume, ”Falcon Heavy”

Miercuri 7 februarie 2018. Compania SpaceX a lansat, marţi seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Cinci imigranţi români, capturaţi în timp ce încercau să pătrundă ilegal din Canada în Statele Unite

Marti 6 februarie 2018. Cinci imigranţi români au fost capturaţi de autorităţile americane în timp ce încercau să pătrundă ilegal din Canada în Statele Unite, anunţă procurori din SUA.

Studiu: Serviciile de car sharing ar reduce traficul în Bucureşti şi în oraşele mari cu 25%

Luni 5 februarie 2018. Serviciile de car sharing ar reduce traficul din Capitală şi din marile oraşe ale României cu 25%, o maşină folosită printr-un astfel de serviciu compensând deţinerea a patru, până la opt autoturisme private, arată un studiu realizat de agenţia de marketing Perceptum.

Autorităţile au interzis temporar protestele la Roma în contextul vizitei lui Erdogan la Vatican

Luni 5 februarie 2018. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni luni cu Papa Francisc, context în care autorităţile au interzis timp de 24 de ore protestele în centrul Romei, pe fondul tensiunilor provocate de ofensiva antikurdă a Ankarei în nordul Siriei, informează site-ul postului France 24.

Ce spun consultanţii din Big 4 despre taxarea câştigurilor din criptomonede. Legislaţia fiscală românească nu tratează impozitarea câştigurilor din tranzacţii cu criptomonede, iar vidul legislativ induce riscuri

Luni 5 februarie 2018. ♦ Reprezentanţii autorităţilor, specialiştii din fiscalitate şi din IT ar trebui să discute problema reglementării tranzacţiilor privind criptomonedele ♦ Deocamdată, autorităţile din România nu au arătat vreo intenţie de a interveni în această zonă ♦ Câştigurile din tranzacţii cu criptomonede pot fi încadrate la venituri din alte surse.

Companiile chineze cumpără infrastructura şi industriile strategice ale Europei bucată cu bucată

Luni 5 februarie 2018. ♦ Constructori auto, producători industriali şi de biotehnologie, porturi, drumuri şi transportul de energie, toate sunt în vizorul Beijingului în vederea reducerii dependenţei Chinei de tehnologiile străine ♦ Prin achiziţia de active strategice, Beijingul cumpără şi influenţă în politica europeană.

Mandatul şefului Renault ar putea fi prelungit

Luni 5 februarie 2018. Producătorul auto Renault este aşteptat să prelungească contractul CEO-ului său Carlos Ghosn la următoarea reuniune a acţionarilor, acesta acordând astfel directorului său de 63 de ani mai mult timp pentru a consolida alianţa cu Nissan şi Mitsubishi, potrivit unei surse familiare cu situaţia citată de Wall Street Journal.

Modelul 3 de la Tesla ajunge în showroom-urile companiei

Duminica 4 februarie 2018. Primul vehicul electric de masă de pe piaţă produs de Tesla, Modelul 3 ajunge în showroom-urile companiei, iar primele recenzii, din partea celor mai norocoşi care au primit deja autovehiculul, sunt pozitive, scrie Business Insider.

Apple răspunde raportului guvernului SUA: După ce a confirmat că încetineşte intenţionat dispozitivele, compania trebuie să răspundă în faţa Senatului, Departamentului de Justiţie, ASF-ului american şi a mai mult de 45 de clienţi care au dat

Sambata 3 februarie 2018. Apple a declarat miercuri că răspunde întrebărilor autorităţilor privind încetinirea device-urilor în urma upgrade-ului sistemului de operare iOS din 2017, relatează Business Insider

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Tibbett Logistics, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de logistică, îşi schimbă proprietarul

Vineri 2 februarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania japoneză Yusen Logistics preia Keswick European Holdings Limited şi Tibbett Logistics SRL, doi jucători din sectorul de logistică.

Mio Techonoly: Smartphone-urile atacă piaţa soluţiilor de navigaţie. Valoarea vânzărilor de dispozitive de navigaţie a scăzut cu peste 20% în 2017

Vineri 2 februarie 2018. Numărul de dispozitive de navigaţie vândute anul trecut în România a scăzut cu 15%, la circa 56.000 unităţi, iar valoarea pieţei de profil s-a redus cu peste 20%, conform estimărilor reprezentanţilor locali ai companiei taiwaneze Mio Technology, cunoscută ca unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de infotainment şi navigaţie auto din lume.

Westgate Romania a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet

Joi 1 februarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Westgate Romania a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet şi a domeniilor www.stanleysport.ro şi www.stanleybet.ro, care aparţin companiei Stanley International Betting Limited.

Producătorul de componente auto ContiTech Timişoara şi-a dus angajaţii într-o excursie la Budapesta, parte a unui program de bonusare

Joi 1 februarie 2018. Continental ContiTech, parte a concernului german Continental, şi-a recompensat angajaţii performanţi din cele două fabrici din Timişoara printr-o excursie de o zi la Budapesta, la care a putut participa şi un membru al familiei.

Cererea de maşini cu propulsie alternativă continuă să crească: românii au cumpărat anul trecut 188 de vehicule electrice şi 2039 hibride

Joi 1 februarie 2018. Cererea de autovehicule cu propulsie alternativă a continuat să crească anul trecut, în România fiind înmatriculate 188 vehicule electrice (+154% fata de 2016) şi 2039 hibride (+87,2% fata de 2016), potrivit datelor ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile si ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania.

Horea Popescu, CMS România: Avem o serie de companii autohtone care au devenit campioni naţionali, fapt care face tot mai posibile investiţiile româneşti în regiune

Miercuri 31 ianuarie 2018. România se află printre performerii pieţei de fuziuni şi achiziţii din regiune, înregistrând o creştere semnificativă a volumului tranzacţiilor de la an la an, ajungând la peste 3,24 mld. de euro în 2017, potrivit datelor furnizate de CMS.

Prahova: Incendiu puternic la un service auto din Câmpina

Marti 30 ianuarie 2018. 25 de pompieri intervin, marţi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la un service auto, situat în localitatea prahoveană Câmpina.

În 2017 s-au vândut autovehicule de 3 mld. €, volum record după 2008

Marti 30 ianuarie 2018. Piaţa auto locală a înregistrat anul trecut cel mai ridicat volum de după 2008, depăşind în premieră volumele din 2009, în ciuda importurilor masive de maşini vechi.

Criptomonedele sunt noile paradisuri fiscale? Monedele virtuale sunt pe cale să devină „noul cont secret din băncile elveţiene”

Luni 29 ianuarie 2018. Guvernele şi autorităţile fiscale din întreaga lume sunt îngrijorate că monedele virtuale se vor deveni echivalentul paradisurilor fiscale, premierul britanic Theresa May şi premierul indian Narenda Mori numărându-se printre cei ce s-au declarat alarmaţi de aceasta perspectivă, relatează Bloomberg.

BMW: IT&C-ul şi investiţiile companiilor în sustenabilitate cresc vânzările de maşini electrice

Luni 29 ianuarie 2018. Prezenţa puternică a companiilor multinaţionale pe pia­ţa locală, alături de expansiunea celor din IT&C, pune pre­siune şi pe modernizarea pieţei auto, este de părere Wolfgang Schulz, directorul general al BMW România, importatorul mărcilor BMW şi MINI pe piaţa locală.

10 maimuţe şi un Beetle: Cum au trişat constructorii auto germani în experimentele pe animale menite să demonstreze că maşinile diesel mai noi sunt mai „curate“

Luni 29 ianuarie 2018. În 2014, pe măsură ce dovezile pri­vi­toa­re la efectele negative ale emisiilor auto­vehiculelor diesel asupra sănătăţii uma­ne se acumulau, oameni de ştiinţă de la un laborator din Alburquerque, SUA, au realizat un experiment neobiş­nu­it: zece maimuţe au fost închise în ca­mere izolate ermetic şi lăsate să se uite la desene animate în timp ce inhalau ga­ze de la un VW Beetle diesel, scrie New York Times.

Agenţia de turism J’Info Tours: Un trader de cereale va trimite în februarie 97 de persoane într-o vacanţă de zece zile în Bali, Indonezia, a plătit 4.000 de euro pentru fiecare

Sambata 27 ianuarie 2018. Agenţia de turism J’Info Tours, una din cele mai mari de pe piaţă, a bugetat în acest an afaceri mai mari cu 7% pe fondul atragerii de noi clienţi din domeniul auto, dar şi al bugetelor în creştere alocate de clienţii existenţi, potrivit lui Carmen Pavel, proprie­tara companiei.

Schimbări majore pentru şoferi. ASF şi RAR au în plan trei proiecte cu impact asupra tuturor autovehiculelor: suspendarea temporară a ITP, apare corpul constatatorilor şi un sistem de informare rapidă pentru cumpărătorii de maşini SH

Vineri 26 ianuarie 2018. ASF şi RAR vor derula trei proiecte cu impact asupra tuturor autovehiculelor, ce privesc inspecţiile tehnice de siguranţă, înfiinţarea corpului constatatorilor de daună independenţi, precum şi un serviciu de informare rapidă pus la dispoziţie cumpărătorilor de maşini second hand.

Grupul MOL a lansat la Budapesta un serviciu de car sharing, care permite utilizatorilor să lase maşina la o destinaţie aleasă de ei

Joi 25 ianuarie 2018. Grupul MOL a lansat la Budapesta un serviciu de car sharing, MOL Limo, cu o flotă de 100 de maşini electrice şi 200 de automobile Volkswagen up! tradiţionale.

De la hobby la un business de 60.000 de euro. Doi antreprenori din Bucureşti închiriază rulote pentru 140 de euro pe zi. „În medie, clienţii care aleg să viziteze România închiriază autorulota pentru 10 zile."

Miercuri 24 ianuarie 2018. Manuela Iordache şi soţul lei, doi antreprenori din Bucureşti, au dez­vol­tat în urmă cu doi ani o afacere cu auto­ru­lote după ce şi-au cumpărat un astfel de autove­hi­cul pentru uz personal.

Saga fiscală continuă. Hocus-pocus la guvern cu declaraţia 600 pentru activităţi independente: se amână sau dispare?

Miercuri 24 ianuarie 2018. ♦ Luni seara, pe site-ul Ministerului de Finanţe a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a termenului de depunere a declaraţiei 600 de la 31 ianuarie la 1 martie ♦ Ministrul interimar al finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus ieri că se gândeşte la o variantă de înlocuire a formularului 600, iar plata contribuţiilor să se facă pe bază de CNP ♦ Consultanţii fiscali susţin că unele persoane vor fi nedreptăţite şi nu cred că autorităţile vor găsi o soluţie rapidă pentru rezolvarea situaţiei ♦ În timp ce în alte ţări contribuabilii primesc declaraţii precompletate de la Fisc, în România povara birocratică devine din ce în ce mai mare pentru cetăţeni.

Suedezii de la Autoliv au ajuns la peste 11.000 de angajaţi după o investiţie la Oneşti

Miercuri 24 ianuarie 2018. Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, care are şase fabrici pe piaţa locală, a ajuns în prezent la 11.300 de angajaţi în fabricile şi centrele locale şi intenţionează să mai recruteze în acest an încă 180 de oameni, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

Producătorul de scaune auto Adient înfiinţează clase de învăţământ profesional dual pentru formarea specialiştilor în domeniu

Marti 23 ianuarie 2018. Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va dezvolta un proiect pilot de învăţământ professional dual pentru specializările de confecţioner asamblor articole din textile şi tapiţer, în cadrul unităţii Adient Trim din Ploieşti.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter