Stiri despre auto

 

Producătorul de scaune auto Adient înfiinţează clase de învăţământ profesional dual pentru formarea specialiştilor în domeniu

Marti 23 ianuarie 2018. Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va dezvolta un proiect pilot de învăţământ professional dual pentru specializările de confecţioner asamblor articole din textile şi tapiţer, în cadrul unităţii Adient Trim din Ploieşti.

Bagajele călătorilor curselor Wizz Air de la Londra la Cluj-Napoca şi la Craiova au fost încurcate

Luni 22 ianuarie 2018. Mai mulţi călători care au venit luni cu o cursă Wizz Air de la Londra spre Cluj-Napoca au reclamat că bagajele lor ar fi ajuns la Craiova, compania anunţând că bagajele vor fi transportate de o firmă autorizată la adresele de domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ASF lansează o aplicaţie online pentru identificarea clasei de bonus-malus la autovehiculele asigurate

Luni 22 ianuarie 2018. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o aplicaţie online, disponibilă pe siteul instituţiei, prin care utilizatorii pot obţine informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

Bilanţul atacului din Kabul a ajuns la 18 morţi

Duminica 21 ianuarie 2018. Bilanţul atacului armat comis de rebelii talibani asupra hotelului Intercontinental din Kabul a ajuns la 18 morţi, dintre care 14 erau cetăţeni străini, au anunţat, duminică, autorităţile locale, informează BBC News Online.

Cum a ajuns o fostă prezentatoare de la TVR să facă un business de sute de mii de euro început în joacă

Duminica 21 ianuarie 2018. A părăsit o carieră în lumina reflectoarelor şi a pornit pe drumul antreprenoriatului mai mult în joacă, dar pas cu pas a construit unul dintre cele mai populare branduri autohtone de bijuterii.

Start-up-ul tehnologic local Cobotware oferă soluţii de robotizare companiilor, în urma colaborării cu danezii de la Universal Robots

Vineri 19 ianuarie 2018. Cobotware, un start-up tehnologic din Bucureşti, a început colaborarea cu firma daneză Universal Robots , care a inventat roboţii colaborativi (coboţi) şi oferă companiilor soluţii de automatizare a producţiei, cererea pentru astfel de tehnologii fiind în creştere datorită lipsei relative a forţei de muncă specializate şi nevoii de creştere a producţiei industriale.

Când perfecţiunea poate fi depăşită: Din momentul în care Sir Henry Royce a prezentat prima generaţie a Phantom în 1925, aceasta a fost considerată a fi cea mai bună maşină din lume, un mix de design şi tehnologie. Acum a ajuns la cea de-a opt

Vineri 19 ianuarie 2018. Rolls-Royce este sinonim cu perfecţiu­nea în industria auto, este printre foarte puţinele automobile gândite fără a se lua în calcul vreo reducere a costurilor, iar totul este proiectat pentru a fi la superlativ. Dar cum duci toate acestea la un nou nivel?

Hakim Bouthera, Renault: Decizia de a elimina timbrul de mediu în 2017 a ras 30.000 de maşini noi din piaţă

Vineri 19 ianuarie 2018. Pe fondul eliminării timbrului, în România au intrat aproape 570.000 de maşini şi utilitare uşoare second-hand, fapt catalogat drept „invazie“ de către jucătorii din piaţa auto locală, în condiţiile în care volumul este aproape dublu faţă de cel înregistrat în 2016.

Peugeot vrea să-şi electrifice toate autovehiculele până în 2025

Vineri 19 ianuarie 2018. CEO-ul Peugeot Carlos Tavares a anunţat că până în 2025 „grupul PSA va fi 100% electrificat“, adăugând că producătorul auto francez va recurge la know-how-ul inginerilor Opel achiziţionat de la GM pentru a proiecta autovehicule pentru piaţa americană, potrivit CNBC.

Volkswagen detronează Toyota: Producătorul german a vândut 10,7 milioane de maşini în 2017, şi devine cel mai mare producător de automobile din lume. Scandalul Dieselgate devine deja o amintire îndepărtată

Miercuri 17 ianuarie 2018. Volkswagen a detronat compania Toyota Motor anul trecut, şi a devenit cel mai mare producător de automobile din lume pentru prima dată, bazându-se pe cererea din ce în ce mai mare înregistrată pe pieţele din Rusia şi Brazilia, potrivit Associated Press.

Concurenţa aprobă înfiinţarea unei firme mixte de către Romarm şi germanii de la Rheinmetall

Miercuri 17 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea companiei Romanian Military Vehicle Systems SA de către Romarm SA – Filiala Societatea Uzina Automecanică Moreni SA (UAM) şi Rheinmetall Landsysteme GmbH, fiecare acţionar urmând să deţină 50% din capitalul noii firme.

România, locul 17 în UE la înmatriculările de autoturisme noi în 2017, cu un total de 105.083 unităţi

Miercuri 17 ianuarie 2018. Numărul de autoturisme noi înmatriculate a crescut anul trecut în România cu 10,7%, la un total de 105.083 unităţi, piaţa locală plasându-se pe locul 17 în UE, potrivit datelor ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile) si ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania).

Scumpirea gazelor, un cadou de peste 45 mil. euro pentru producători şi stat din facturile consumatorilor casnici

Marti 16 ianuarie 2018. Începând cu 1 aprilie 2017, preţul cu care furnizorii cumpără gazul de la producătorii interni nu mai este stabilit de autorităţi, fiind rezultatul evoluţiei cererii şi ofertei din piaţă.

Petre Daea a pus ciobanii şi retailerii la aceeaşi masă. AMRCR vrea carne de oaie românească, cu condiţia să provină de la abatoare autorizate, să fie controlată şi tranşată

Marti 16 ianuarie 2018. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Petre Daea, i-a primit la sediul instituţiei pe reprezentanţii crescătorilor de ovine şi pe reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) cu scopul de-ai ajuta să identifice „căi optime de colaborare”.

Afacerile din comerţul angro au crescut cu 7,6% în primele 11 luni din 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului auto-moto), serie brută, în perioada ianuarie-noiembrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, a înregistrat o creştere cu 7,6%, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ford are în plan investiţii de 11 miliarde dolari, 40 de modele electrice până în 2022

Marti 16 ianuarie 2018. Producătorul american de autovehicule Ford Motor îşi va creşte semnificativ investiţiile în maşini electrice la 11 miliarde de dolari până în 2022 şi vrea să aibă 40 de modele hibride şi electrice până în anul respective, relatează Reuters.

Cum a ajuns gama Dacia, în doar 13 ani, la vânzări anuale de 655.235 unități

Cum a ajuns gama Dacia, în doar 13 ani, la vânzări anuale de 655.235 unitățiLuni 15 ianuarie 2018. Modelul Logan, primul din noua gamă Dacia a fost lansat în 2004. De atunci, marca autohtonă deținută de grupul Renaul a înregistrat succes după succes, ajungând în 2017 la 655.235 unități vândute în întreaga lume.

Consiliul Concurenţei a sancţionat CRH Ciment şi Comnord cu 3 mil. lei pentru punerea în practică a unei tranzacţii înainte de a fi autorizată

Luni 15 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a amendat cu 3 mil. lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment România şi Comnord pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă.

Vânzările Dacia pe pieţele externe au accelerat cu 12% în 2017, la 612.000 de unităţi. Franţa ocupă primul loc la export

Luni 15 ianuarie 2018. Vânzările de autovehicule Dacia au înregistrat anul trecut un avans de 12% pe pieţele externe faţă de nivelul înregistrat în 2016, în total, în afara României, fiind comercializate 611.973 de unităţi, din care peste 460 000 de vehicule vândute de Dacia în 2017 au fost înmatriculate în ţările vechiului continent.

INS: Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 11,5% în primele 11 luni din 2017

Luni 15 ianuarie 2018. În perioada ianuarie-noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2016, ca serie brută, cu 11,5%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Grupul american Ford accelerează la Craiova: peste 500 de maşini Ecosport ies zilnic pe poarta fabricii

Luni 15 ianuarie 2018. Ford România, compania care deţine uzina auto de la Craiova, ar putea produce în premieră luna aceasta peste 10.000 de automobile EcoSport, pe măsură ce fabrica apasă tot mai puternic pedala de acceleraţie. Niciodată în istoria uzinei nu s-a atins o cadenţă susţinută de 10.000 de maşini pe lună.

Hidroelectrica, obligată să stopeze proiectul de pe Defileul Jiului, caută soluţii de siguranţă

Vineri 12 ianuarie 2018. Lucrările de punere în siguranţă a amenajărilor pe sectorul Bumbeşti-Livezeni al Râului Jiu constituie o „prioritate zero” pentru Hidroelectrica şi autorităţi, după ce proiectul a fost blocat printr-o decizie a Curţii de Apel, se arată într-un comunicat transmis vineri de producătorul de energie.

Duster preia tot mai multe echipamente de la Renault: Care este noutatea-cheie a noului SUV pentru a creşte gradul de siguranţă

Vineri 12 ianuarie 2018. Duster a adus cele mai multe noutăţi în gama Dacia, atât în 2010 când a fost lansată prima generaţie cât şi acum, cu cea de-a doua. Dacă la finalul anului trecut când a fost prezentată, s-a insistat pe faptul că noul model dispune în premieră de senzori pentru prezenţa altor automobile în unghiul mort, camere MultiView pentru a vedea în jurul maşinii sau airbaguri cortină şi servodirecţie electrică, anul acesta francezii de la Renault au “plusat” şi începând cu cel de-al doilea nivel de echipare – Confort - în standard maşina este echipată cu “proiectoare ceaţă cu iluminare statică în viraj” – practic, acest sistem reprezintă versiunea “accesibilă” a celebrelor faruri adaptive. În acest caz, în loc ca farul să deplaseze raza de lumină, este aprins proiectorul ce iluminează în dreapta sau stânga, pentru o mult mai bună iluminare în viraje.

OFICIAL Piața autoturismelor noi a crescut cu 10,7% până la 105.000 unități

OFICIAL Piața autoturismelor noi a crescut cu 10,7% până la 105.000 unitățiMiercuri 10 ianuarie 2018. Înmatriculările de autoturisme au crescut anul trecut cu 10,71% până la 105.083 de unități. Decembrie a fost o lună dezastruoasă. Statistica DRPCIV arată și mărcile cu cele mai importante creșteri.

Un antreprenor din Bucureşti a făcut 3,5 mil. lei din vânzarea scaunelor auto pentru copii şi a cărucioarelor. „Produsele sunt realizate în şase fabrici din China, însă designul ne apar­ţi­ne.“

Miercuri 10 ianuarie 2018. Dragoş Corbu, un antreprenor din Bucureşti, a pus acum opt ani bazele unui business cu scaune auto, cărucioare şi scaune de masă pentru copii sub brandul Juju, produse fabricate în şase cen­tre de producţie din China şi care apoi sunt co­mercializate în România şi în alte ţări din Europa.

În România sunt 150 de „benzinării“ pentru maşini electrice. Până în 2020 ar trebui să apară alte 1.000 de unităţi

Miercuri 10 ianuarie 2018. Bucureştiul ar mai putea „aduna“ până în 2020 circa 50 de staţii pentru maşinile electrice, faţă de cele circa 20 care sunt montate acum, potrivit informaţiilor disponibile. Însă până la răspândirea acestei noi forme de mobilitate, inclusiv la nivelul transportului în comun, RATB îşi duce călătorii la destinaţie cu autovehicule vechi de 30-40 de ani.

Consiliul Concurenţei a amendat 12 companii, între care producătorul de acumulatori auto Rombat, pentru înţelegeri anticoncurenţiale

Marti 9 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a sancţionat 12 companii de pe piaţa producţiei, distribuţiei şi comercializării de acumulatori auto cu amenzi în valoare totală de 3,29 mil. lei (aproximativ 731.492 euro), pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale în stabilirea preţului de revânzare a produselor între producătorul Rombat Bistriţa şi distribuitorii săi.

Cod galben de ceaţă, marţi dimineaţă, în 16 judeţe

Marti 9 ianuarie 2018. Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, mai multe atenţionări cod galben de ceaţă pentru 16 judeţe, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense.

Adrian Marin, CEO Generali: Segmentul auto va genera provocări şi în 2018 în asigurări, fiind cel în care se resimte cel mai acut lupta pentru clienţi şi cotă de piaţă

Marti 9 ianuarie 2018. Segmentul poliţelor auto, principala sursă de business pentru asigurători, dar şi principala sursă de probleme, va continua să genereze provocări în 2018, fiind cel în care se resimte cel mai acut lupta pentru cotă de piaţă şi clienţi, afirmă Adrian Marin, CEO al Generali România şi preşedinte al asociaţiei profesionale a asigurătorilor UNSAR.

CITR: Blocajele procedurale îngreunează aplicarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Luni 8 ianuarie 2018. Legea insolvenţei persoanelor fizice intrată în vigoare la începutul anului este greu de aplicat în condiţiile în care încă nu au fost constituite comisiile de insolvenţă la nivel local şi nu a fost publicată lista specialiştilor autorizaţi pentru acest tip de procedură, spun specialiştii CITR, principalul jucător al pieţei de insolvenţă din România.

Incendiu la Turnul Trump din New York

Luni 8 ianuarie 2018. Un incendiu a izbucnit luni pe acoperişul Turnului Trump din oraşul New York, anunţă autorităţile americane, conform CBS News.

Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale au crescut în noiembrie 2017 cu 26,6%

Luni 8 ianuarie 2018. În luna noiembrie 2017, s-au eliberat 3.383 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 12,4% faţă de luna octombrie 2017 şi în creştere cu 26,6% faţă de luna noiembrie 2016.

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în noiemebrie 2017, faţă de luna precedentă, cu 0,7%

Luni 8 ianuarie 2018. În luna noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a cerescut cu 2,4% faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,4% şi cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Dacia a produs automobile de 4,7 mld. euro în 2017. Duster acoperă două treimi din producţie

Luni 8 ianuarie 2018. ♦ Uzina de la Mioveni a asamblat în 2017 aproape 314.000 de maşini, în scădere uşoară faţă de anul anterior, însă a punctat o creştere de 7% pentru SUV-ul Duster, cel mai scump model al său.

Un startup ungar din domeniul tehnologiei atrage investiţii importante

Luni 8 ianuarie 2018. AImotive, un startup din domeniul tehnologiei utilizate pentru dezvoltarea de autovehicule autonome cu sediul în Budapesta, a anunţat închiderea unei runde de finanţare de 38 milioane de dolari/32 milioane de euro, a treia injectţie de capital din partea unor surse externe, relatează Budapest Business Journal.

Cresc preţurile la fructe şi legume: Viscolul a distrus recoltele şi a forţat autorităţile să închidă drumurile. Peste 45.000 de acrii de livezi şi de plantaţii de ceai au fost afectate

Duminica 7 ianuarie 2018. Preţurile la fructe şi legume au crescut în oraşele mari din centrul şi nordul Chinei după ce condiţiile meteorologice extreme au afectat grav recoltele şi au forţat autorităţile să închidă mai multe drumuri, potrivit Reuters.

Doi răniţi în urma unei explozii la Stockholm;Poliţia susţine că nu a fost un incident terorist

Duminica 7 ianuarie 2018. Două persoane au fost rănite duminică în urma exploziei produse în apropierea unei staţii de metrou din Stockholm, au declarat autorităţile, care au precizat că nu există indicii că ar fi fost vorba de un incident terorist, relatează agenţia Reuters şi site-ul The Local.

Cine este Michael Wolff, autorul cărţii care a zguduit Casa Albă: Cum s-a întâlnit cu Trump şi ce surse a folosit pentru afirmaţiile din carte

Duminica 7 ianuarie 2018. Michael Wolff este autor, eseist şi jurnalist american, câştigător al premiului Mirror şi National Magazine. Este autorul a şapte cărţi, printre care şi o biografie a lui Rupert Murdoch – preşedintele Fox News Channel - şi cartea momentului pe Amazon şi Apple iBooks Store, „Fire and Fury – Inside the Trump White House” .

Uber a fost acuzat că operează o echipă specializată în furtul de secrete comerciale

Sambata 6 ianuarie 2018. Gigantul american Uber, care este prezent şi în România de aproximativ doi ani, a fost acuzat că operează o echipă specializată în furtul de secrete comerciale, care ar fi ajutat compania să evite controlul autorităţilor, conform afirmaţiilor unui fost angajat, potrivit The Wall Street Journal.

Axios: Spotify se pregăteşte pentru listarea pe bursa americană

Joi 4 ianuarie 2018. Spotify, compania suedeză ce a găsit şi implementat o soluţie prin care să ofere utilizatorilor muzică, fără a încălca drepturile de autor, a completat actele pentru listarea pe bursa americană, anunţă Axios.

Locuitorii din trei judeţe din Bulgaria, nemulţumiţi de corupţie, ar dori să se unească cu România

Joi 4 ianuarie 2018. Locuitorii din trei judeţe din nord-vestul Bulgariei, nemulţumiţi de corupţia din ţara lor, ar vrea să organizeze o consultare a cetăţenilor în vederea obţinerii autonomiei în cadrul Bulgariei ori a unirii cu România, a declarat Boris Kamenov, iniţiatorul acestei iniţiative.

Restructurarea sistemului bancar va merge mai departe, iar numărul băncilor va continua să se reducă. Creditarea în lei va creşte

Joi 4 ianuarie 2018. ♦ Consolidarea sistemului bancar autohton va continua în acest an în condiţiile în care mai există bănci care îşi caută cumpărător, iar câteva tranzacţii parafate în 2017 urmează să se finalizeze în acest an. Totodată, procesul de restructurare, prin reducerea numărului de angajaţi şi de unităţi, ar putea să meargă mai departe. Creditarea în lei va continua să fie motorul pieţei locale, cât timp dobânzile nu vor creşte foarte mult, iar băncile vor face în continuare curăţenie în bilanţuri încercând să scape de creditele neperformante.

Protestele violente din Iran vin când relaţiile de business cu Germania devin din ce în ce mai strânse

Joi 4 ianuarie 2018. Percepţia generală este că relaţiile comerciale dintre Iran şi Germania se rezumă la petrol şi automobile, însă aceasta este incorectă, arată Michael Tockuss, preşedinte al Camerei de Comerţ Germano-Iraniene, DIHK, citat de Deutsche Welle.

O ”excursie” în paradisul din Africa unde a fugit Radu Mazăre să se ascundă de autorităţi: Cum arată Madagascar, insula exotică cu un PIB per capita de 24 ori mai mic decât România, unde tocmai s-a anunţat sfârşitul epidemiei de ciumă

Miercuri 3 ianuarie 2018. Madagascar este numele insulei care este administrată de statul Republicii Madagascar, a patra insulă ca mărime din lume şi destinaţia preferată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, pentru fuga sa din ţară şi solicitarea azilului politic.

Facebook vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a localiza persoanele care vor să se sinucidă

Vineri 29 decembrie 2017. Facebook vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a ajuta la identificarea utilizatorilor care au gânduri de sinucidere şi pentru a-i pune în contact rapid cu autorităţile locale şi cu membri familiei lor, scrie Mirror.

Realitatea paralelă a birocraţiei: ANAF Sector 1 a redenumit cozile de la ghişee “flux de contribuabili” şi se laudă cu “un nou sistem de management” al acestora, care “optimizează timpul de aşteptare”. Sistemul - un banal automat de bon

Vineri 29 decembrie 2017. La Administraţia Sector 1 a Finanţelor Publice din Bucureşti nu există cozi la ghişee, ci “fluxuri de contribuabili” care sunt administrate pe baza unui “nou sistem de management” - acestea sunt promisiunile făcute de conducerea ANAF Sector 1 celor care îi treg pragul, prin intermediul mai multor afişe lipite cu scotch pe uşile de sticlă de la intrare.

Cine este fostul inginer al Tesla care a câştigat un milion de dolari în doar trei luni, cu ajutorul unui remediu pentru mahmureală ce a fost deja aprobat de autoritatea medicală din SUA

Vineri 29 decembrie 2017. Au trecut trei luni de când Sisun Lee s-a ales cu un start-up „fierbinte”, care produce un remediu împotriva mahmurelii. Băutura se numeşte Morning Recovery, potrivit Business Insider.

2017 este anul cuprului: cea mai lungă creştere a preţurilor din ultimele trei decenii

Joi 28 decembrie 2017. Preţurile cuprului, un metal esenţial pentru industria auto, pentru producătorii de telefoane mobile şi alte aparate electrice şi pentru industria energiei, sunt pe cale să înregistreze cea mai lungă perioadă de creştere din ultimele trei decenii. Pe bursa de la Londra, o tonă de cupru a ajuns să se tranzacţioneze cu peste 7.300 de dolari, în condiţiile în care optimismul privind creşterea cererii, întreruperea livrărilor din China şi dolarul mai slab au ajutat cotaţiile să urce spre finalul acestui an. În 2017 metalele în general au dat ritmul preţurilor materiilor prime, scrie Bloomberg.

Roboţii sunt în plină ascensiune, dar Suedia nu se teme. Are încredere că generosul său sistem de protecţie socială va apăra poporul de automatizare

Joi 28 decembrie 2017. Într-o lume profund preocupată de impactul automatizării asupra locurilor de muncă, Suedia este bine poziţionată să îmbrăţişeze tehnologia la costuri umane limitate, scrie The New York Times.

Ce maşini au ales românii în 2017: Duster a urcat pe locul secund pe măsură ce SUV-urile au prins viteză, în timp ce albul şi griul rămân culorile preferate, alese preponderent de flote

Joi 28 decembrie 2017. Dacia Logan păstrează pentru cel de-al 13-lea an consecutiv poziţia de cel mai bine vândut automobil din România, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) datorită preţului şi echipării sale. Pe locul secund însă, a urcat SUV-ul Duster, devansând modelul de clasă mică Sandero, care deţinuse poziţia a doua în 2016. Duster a mai fost pe locul doi în 2015, flotele având un cuvânt greu de spus atât în cazul său, cât şi în cel al lui Sandero. Mai mult, 2017 a fost ultimul an în care s-a comercializat prima generaţie a lui Duster, înlocuit de cea de-a doua în decembrie. Totodată, la începutul anului Duster a fost lansat inclusiv cu transmisia automată EDC pentru versiunea cu tracţiune faţă.

Primăriile pot cere încă din ianuarie banii pentru cadastrul general, suma creşte la 155.000 de lei

Miercuri 27 decembrie 2017. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că a început demersurile pentru simplificarea procedurii de alocare a sumelor destinate lucrărilor de cadastru general iniţiate de autorităţile locale.

Roboţii vor lăsa 800 de milioane de oameni fără loc de muncă până în 2030, iar problema va fi mai gravă în cadrul ţărilor bogate. Care sunt primele meserii care vor fi afectate

Miercuri 27 decembrie 2017. Roboţii şi automatizarea vor cauza o schimbare economică majoră în următoruii 13 ani, lăsând fără loc de muncă 800 de milioane de oameni, până în 2030, anunţă un studiu realizat de firma McKinsey, potrivit Business Insider.

Maşinile electrice prind teren şi producătorii pregătesc deja stocuri mai mari pentru piaţa locală în 2018

Miercuri 27 decembrie 2017. Oferta tot mai mare, autonomia mai bună dar mai ales bonusul de la stat de 10.000 de euro pentru maşinile electrice şi 4.500 de euro pentru hibride a convins tot mai mulţi români de avantajele de a avea un automobil “pe baterii”.

Cum să-ţi iei maşină pe abonament şi să o schimbi când vrei tu

Marti 26 decembrie 2017. Până acum singurele soluţii dacă voiai să-ţi cumperi un automobil era fie să plăteşti cash, fie să o iei prin leasing. Un nou trend apare pe piaţa şi ar putea schimba dramatic industria auto.

Dezastru în prag de sărbători: Fiat Chrysler cheamă la fabrică 1,5 milioane de maşini

Duminica 24 decembrie 2017. Fiat Chrysler Automobiles va chema 1,48 de milioane de automobile modelul Ram pickup, în Statele Unite, din cauza riscului ca o anumită componentă să determine mişcarea autovehiculului de pe loc atunci când acesta este parcat, potrivit Bloomberg.

Infrastructura de schi din România: doar o pârtie are o lungime mai mare de 4 kilometri

Duminica 24 decembrie 2017. Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au o lungime totală de 164 de kilo­metri, dintre care două pârtii autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Ministerului Turismului.

Procesul de selecţie a succesorului lui Ghosn la şefia Renault a fost lansat în spatele uşilor închise. Cine îi va lua locul patriarhului gigantului auto care stă în spatele Dacia?

Duminica 24 decembrie 2017. Succesorul actualului CEO al producătorului auto francez ar urma să fie desemnat în luna februarie. Căutarea “păsării rare” a început deja, sub atenta supraveghere a statului francez, relatează Les Echos.

eMAG despre investigaţia Concurenţei: cooperăm cu autoritatea, căreia îi oferim clarificări despre comerţul online prin platforme marketplace

Vineri 22 decembrie 2017. eMAG, liderul pieţei locale de comerţ online “coperează” cu Consiliul Concurenţei şi îi oferă informaţii care să ducă la clarificarea activităţii derulate prin platforma marketplace, pentru care compania este suspectată de abuz de poziţie dominantă, conform datelor transmise de companie.

ASF a autorizat numirea fostului secretar de stat Nicuşor Marian Buică în funcţia de CEO al SIF Muntenia

Vineri 22 decembrie 2017. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat joi, 21 decembrie, modificarea componenţei conducerii SIF Muntenia şi numirea lui Nicuşor Marian Buică în funcţia de director general.

Piaţa auto se pregăteşte să treacă de pragul de 150.000 de autovehicule în 2017, pentru prima dată în ultimii nouă ani

Joi 21 decembrie 2017. ♦ În primele 11 luni s-au vândut 142.300 de autovehicule, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut ♦ Motorul creşterii din acest an a fost reprezentat de persoanele fizice, a căror pondere a urcat la 35% din total anul acesta.

Cluburile fără autorizaţie de securitate la incendiu, obligate să afişeze panouri de înştiinţare

Joi 21 decembrie 2017. În lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu barurile, restaurantele, cluburile, dar şi alte spaţii publice, vor fi obligate să amplaseze panouri de înştiinţare cu textul: „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu”, potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaţilor.

Divizia din România a Schaeffler, deţinută de cea mai bogată familie din Germania, spune că nu majorează salariile brute, ci va găsi soluţii pentru păstrarea venitului net

Joi 21 decembrie 2017. Producătorul de componente auto Schaeffler, care are peste 4.300 de angajaţi pe plan local, nu va majora salariile brute ale angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018. Oficialii companiei au spus însă că vor lua măsuri astfel încât veniturile nete ale angajaţilor nu vor fi afectate.

Tranzacţia anului pe piaţa farma a fost confirmată: Grupul care deţine farmaciile Sensiblu trece în proprietatea fondului de investiţii ceh Penta Investments

Joi 21 decembrie 2017. Tranzacţia dintre A&D Pharma, liderul pieţei de distribuţie de medicamente prin compania Mediplus Exim şi cel de-al doilea jucător din piaţa de retail de profil cu reţelele Sensiblu şi Punkt şi fondul ceh de investiţii Penta Investments a fost confirmată de jucătorii implicaţi, deal-ul mai trebuie să obţină acordul autorităţilor pentru concurenţă.

ACAROM: Înmatriculările de vehicule comerciale noi au crescut cu 1,7% în perioada ianuarie-noiembrie

Joi 21 decembrie 2017. Numărul de autovehicule comerciale noi înmatriculate în România a crescut în primele unsprezece luni ale anului cu 1,7%, la 21.318 unităţi, potrivit datelor ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile si ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din România.

Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad caută 60 de şoferi de autocamion

Miercuri 20 decembrie 2017. Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, cu operaţiuni pe 11 pieţe europene, are disponibile în prezent 61 de locuri de muncă pentru şoferi de autocamion de mare tonaj, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. Pe o piaţă a forţei de muncă extrem de dificlă, salariile şoferilor de camion sar chiar de 2.000 de euro.

La 11 luni vânzările auto cresc cu 11%, piaţa va depăşi 150.000 de unităţi în acest an

Miercuri 20 decembrie 2017. Piaţa auto românească ar putea depăşi, pentru prima dată în ultimii 9 ani, pragul de 150.000 de unităţi vândute, informează Asociaţia Producătorilor şi Inportatorilor Auto (APIA).

Protest al transportatorilor în Bucureşti. COTAR: Nu mai avem ce să negociem, să adopte OUG

Miercuri 20 decembrie 2017. Câteva sute de transportatori sunt, la ora transmiterii ştirii, în faţa Guvernului, unde protestează, solicitând o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane.

Brent Valmar, Porsche România: Industria auto românească are resurse pentru schimbări majore, de la car sharing la maşini electrice şi chiar vânzări online

Miercuri 20 decembrie 2017. ♦ Piaţa auto locală are potenţial de a implementa rapid în următorii ani noile tendinţe ce se creionează la nivel mondial, iar printre acestea, cele mai puternice au legătură cu vânzările de maşini electrice şi cu serviciile de car sharing ce cresc exponenţial ♦ Nu trebuie uitată eficienţa automobilelor, iar online-ul poate deveni treptat cel mai eficient showroom auto.

Decizie şocantă a Primăriei Capitalei: Taximetriştii din Bucureşti vor primi comenzile de la clienţi doar prin staţii radio de la dispecerate autorizate, indiferent dacă sunt transmise online sau prin telefon

Marti 19 decembrie 2017. Bucureştenii vor putea comanda taxiuri la telefon sau online prin aplicaţii dar taximetriştii nu vor mai putea primi comenzile de la clienţi decât prin staţiile radio deţinute de dispecerate autorizate de Primăria Capitalei, conform unei decizii şocante adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care practic ameninţă să scoată din business nu Uber sau Taxify - care oricum nu respectă reglementările privind taximetria susţinând că nu oferă un asemenea serviciu, ci aplicaţiile Clever Taxi şi Star Taxi, care agregă ofertele mai multe furnizori autorizaţi de servicii de taxi şi le permit clienţilor să comande o maşină direct de pe smartphone.

Mihai Lazar, Head of Capital Markets Sales Raiffeisen Bank: Modificările fiscale au generat provocări suplimentare mediului de afaceri şi au adus incertitudine pentru investitorii de portofoliu

Marti 19 decembrie 2017. România are nevoie de un mediu economic solid, cu politici predictibile şi ambele pieţe de capital dezvoltate, interbancară şi bursieră, pentru a asigura creşterea competitivităţii, iar modificările politicilor fiscale au generat provocări suplimentare mediului de afaceri autohton şi au adus incertitudine pentru investitorii de portofoliu, este de părere Mihai Lazăr, Head of Capital Markets Sales Raiffeisen Bank.

După un pod peste Bega în Timişoara, antreprenorul Ovidiu Şandor construieşte şi o parcare publică

Marti 19 decembrie 2017. Dezvoltatorul Mulberry Development, controlat de omul de afaceri Ovidiu Şandor, a obţinut autorizaţia pentru construcţia unei parcări supraetajate în noul cartier ISHO, situată la câteva minute de mers pe jos de Piaţa Unirii şi centrul istoric al Timişoarei. Parcarea va avea 9 etaje. De asemenea, compania construieşte şi un mini-port pentru vaporaşe pe Bega, dar şi un pod în dreptul ISHO peste râu.

BMW Group şi dealerul MINI au livrat o flotă de 135 de MINI către British American Tobacco

Marti 19 decembrie 2017. BMW Group România şi dealerul MINI Automobile Bavaria Group au livrat o flotă de 135 de autovehicule MINI, compusă din 120 de modele MINI Cooper Hatch 5 uşi şi din 15 MINI Cooper D Countryman.

Alin Negrescu, KPMG: Companiile care nu-şi achită la timp datoriile din TVA intră automat în sistemul split TVA

Marti 19 decembrie 2017. Legea de modificare a ordo­nanţei 23 privind plata defalcată a TVA, aprobată la finalul săptămânii trecute, reprezintă un mic câştig pentru mediul de afaceri, măsura nemaifiind obligatorie pentru toate persoanele înregistrate în scop de TVA, începând cu 1 ianuarie 2018, spune Alin Negrescu, tax director al firmei de audit şi consultanţă KPMG.

Un om pentru o industrie, cum arată moştenirea pe care a lăsat-o Constantin Stroe la Dacia: Salarii mai mari ca în Cehia, un sindicat puternic şi negocieri finalizate întotdeauna în beneficiul angajaţilor

Luni 18 decembrie 2017. Constantin Stroe a fost fără niciun dubiu omul care a clădit industria auto modernă din România şi a avut un cuvânt extrem de greu în decizia de a privatiza uzina Dacia prin vânzarea pachetului de acţiuni către Renault. În 1998 Hyundai a fost la o semnătură distanţă de preluarea uzinei Dacia, îngroparea brandului românesc şi concedierea a 90% din cei 27.000 de angajaţi de pe platforma industrială. La acea vreme Constantin Stroe a oprit privatizarea şi implicit transformarea uzinei din una de producţie, într-una de asamblare colecţii CKD de maşini dezasamblate importate din Coreea de Sud, după modelul Daewoo Craiova. Decizia lui s-a transformat în construcţia de la zero a unei adevărate reţele de furnizori în jurul Dacia, în care în prezent lucrează peste 250.000 de oameni şi construcţia de la zero a unei industrii ce reprezintă 13% din Produsul Intern Brut al ţării şi un sfert din exporturi.

Dacia anunţă că majorează salariul brut al angajaţilor pentru ca transferul contribuţiilor să nu le afecteze venitul. Ford ameninţă muncitorii de la Craiova că dacă nu semnează contractul impus de ei, nu majorează nimic

Luni 18 decembrie 2017. Cei doi mari producători auto au dus discuţii intense cu sindicatele muncitorilor, motiv pentru care Automobile Dacia a stabilit că va majora salariul brut al angajaţilor pentru ca aceştia să nu aibă veniturile micşorate de la 1 ianuarie. De partea cealaltă, americanii de la Ford se folosesc de acest lucru pentru a pune presiune pe muncitori în a accepta un contract colectiv de muncă decis de conducere.

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care OTP preia Banca Românească

Luni 18 decembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OTP Bank România a achiziţionat Banca Românească SA şi unele active deţinute de această pe piaţa locală.

Procurorii ruşi cer o pedeapsă dură pentru un fost ministru al economiei într-un caz dubios de corupţie

Duminica 17 decembrie 2017. Procurorii ruşi cer o pedeapsă aspră, de 10 ani de detenţie pentru un fost ministru al economiei acuzat de acceptarea unei mite de 2 milioane de dolari din partea unuia dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Deustche Welle. Alexei Uliukaiev era încă ministru al dezvoltării economice în momentul când a fost arestat anul trecut la sediul companiei de stat Rosneft, cel mai mare producător petrolier al Rusiei. Serviciul de securitate rus îl acuză pe Uliukaiev de a-l fi şantajat pe puternicul CEO al Rosneft, Igor Sechin, însă Uliukaiev susţine că totul este o înscenare pusă la cale de aliatul lui Putin. În timpul interogatoriului de la începutul acestei săptămâni, procurorul Boris Neporozny a cerut instanţei impunerea unei sentinţe de 10 ani de deternţie şi a unei amenzi de 500 milioane de ruble (7,2 milioane de euro), arătând că prin acţiunile sale Uliukaiev “subminează autoritatea guvernului”. Cătălina Apostoiu

Un primar de provincie din Germania a detronat un CEO global

Duminica 17 decembrie 2017. Un primar local care controlează un pachet majoritar în cadrul unui pro­ducător global de componente auto pu­ne capăt ambiţioasei expansiuni a aces­tuia, scrie Handelsblatt.

Tamponare cu şase maşini implicate, pe DN7 Brezoi - Călimăneşti; traficul-restricţionat

Duminica 17 decembrie 2017. O tamponare a avut loc, duminică, în judeţul Vâlcea, pe DN7 Brezoi - Călimăneşti, fiind implicate şase autoturisme. Nu s-au înregistrat victime, dar traficul rutier este restricţionat.

Infrastructura de schi din România: doar o pârtie are o lungime mai mare de 4 kilometri

Vineri 15 decembrie 2017. Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au o lungime totală de 164 de kilo­metri, dintre care două pârtii autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Ministerului Turismului.

Italienii de la Custom şi-au dublat afacerile din România. „Atacăm piaţa de case de marcat electronice“

Vineri 15 decembrie 2017. Custom, grup italian specializat în dezvol­tarea de echipamente şi software pentru auto­matizarea punctelor de vânzare, care deţine o fabrică în judeţul Caraş-Severin, a înregistrat în anul fiscal octombrie 2016 - septem­brie 2017 afaceri de 15 milioane euro pe plan local, de peste două ori mai mare faţă de perioada fiscală anterioară. În anul fiscal 2015-2016, Custom Production Europe SRL, subsidiara locală a grupului Custom, a avut afaceri de 6,3 milioane euro.

Avioane de vânătoare americane au interceptat aeronave ruse, în spaţiul aerian al Siriei

Joi 14 decembrie 2017. Avioane de vânătoare aparţinând Statelor Unite au tras rachete de semnalizare pentru a avertiza aeronave militare ruse care au pătruns neautorizat într-o zonă de interdicţie aeriană din Siria, afirmă oficiali americani.

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 14,6% în perioada ianuarie-noiembrie

Joi 14 decembrie 2017. Numărul de autoturisme noi înmatriculate în România a crescut în perioada ianuarie-noiembrie cu 14,6%, la 98.116 de unităţi, faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce la nivelul Uniunii Europene creşterea consemnată a fost de 4,1%, la 14.047.460 de unităţi potrivit datelor ACAROM - Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

Afacerile din comerţ au crescut cu 7,6% în primele zece luni ale anului, cu un avans de 12,4% în octombrie

Joi 14 decembrie 2017. Afacerile din comerţ (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în primele zece luni cu 7,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce în octombrie vânzările s-au majorat cu 12,4% comparativ cu aceeaşi lună din 2016.

Renault-Nissan investeşte în grupul media Sophia, care deţine revistele Challenges şi Sciences&Avenir

Miercuri 13 decembrie 2017. Grupul auto Renault-Nissan va investi cinci milioane de euro în trustul media francez Sophia, care deţine publicaţia economică Challenges, precum şi revistele Sciences & Avenir, Historia şi La Recherche, informează cotidianul Le Figaro.

Deloitte: Posesorii de smartphone vor interacţiona cu telefoanele de 65 de ori pe zi, în medie, în 2023, cu 20% mai mult faţă de 2018.

Miercuri 13 decembrie 2017. Companiile vor folosi de două ori mai mult tehnologii de tip machine learning (învăţare automatizată) până la finalul lui 2018 faţă de acest an, tendinţă cu un impact semnificativ asupra businessului, şi în acelaşi timp se remarcă la nivel mondial o creştere a apetitului pentru abonamente digitale în rândul consumatorilor şi supremaţia telefoanelor inteligente, potrivit studiului Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications Predictions 2018.

Autorul atacului din New York transmisese un mesaj adresat lui Donald Trump

Marti 12 decembrie 2017. Presupusul autor al atentatului comis în oraşul New York transmisese înaintea atacului un mesaj în care îl acuza pe preşedintele SUA, Donald Trump, că nu reuşeşte să protejeze naţiunea, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

Circa 2.000 de turişti se vor caza de Revelion în hotelurile de la mare. Cel mai scump pachet, 4.000 de lei

Marti 12 decembrie 2017. Aproximativ 2.000 de turişti, cu peste 10% mai mulţi decât anul trecut, se vor caza şi îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, unde pentru trei nopţi, plus masa de revelion, plătesc între 978 de lei şi 4.000 de lei pe o cameră, potrivit estimărilor Litoralulromanesc.ro, cea mai mare agenţie care trimite turişti români pe litoralul autohton. Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, a fost şi primul care a vândut toate locurile, conform sursei citate.

Explozie în oraşul american New York

Luni 11 decembrie 2017. O explozie a avut loc luni într-o autogară din oraşul american New York, sute de persoane fiind evacuate, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

Şeful serviciului de control din autoritatea care va aplica amenzi pe baza GDPR: Ofiţerul de protecţie a datelor poate fi autodidact, nu are nevoie de o certificare anume

Luni 11 decembrie 2017. Orice persoană care are cunoştinţe legate de protecţia datelor personale - inclusiv un actor sau un jurist - poate fi desemnată ofiţer de protecţie a datelor (data protection officer - DPO), poziţie care devine obligatorie de la jumătatea anului viitor odată cu intrarea în vigoare a noului regulament european de protecţie a datelor (general data protection rules - GDPR).

Infrastructura de schi din România: doar o pârtie are o lungime mai mare de 4 kilometri

Luni 11 decembrie 2017. Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au o lungime totală de 164 de kilo­metri, dintre care două pârtii autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Ministerului Turismului.

Comisia Europeană dă în judecată România pe tema gestiunii colective a drepturilor de autor

Joi 7 decembrie 2017. Comisia Europeană trimite Bulgaria, Luxemburg, România, Spania în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au notificat transpunerea integrală în legislaţia naţională a normelor UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor, a drepturilor conexe şi acordarea de licenţe multiteritoriale.

Care sunt cele mai mari riscuri întâlnite pe piaţa locală la achiziţia unei maşini la mâna a doua: de la daune totale ascunse în maşini cu puţini kilometri, la maşini fără elemente de reducere a noxelor

Joi 7 decembrie 2017. Anul 2017 este unul record pentru piaţa auto de maşini second hand, înregistrându-se aproape o jumătate de milion de tranzacţii, volum care însă ascunde şi foarte multe capcane, mai ales pentru cei ce cred că încă există “chilipiruri” în piaţa auto locală.

IGSU: La nivel naţional, există peste 190 de cluburi fără autorizaţie de securitate la incendiu

Joi 7 decembrie 2017. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a identificat, într-o singură lună, 195 de cluburi, baruri şi discoteci, care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendii, neregulile fiind constatate în urma a peste 800 de verificări, aplicându-se amenzi în cuantum de 1.500.000 de lei.

Uzina Dacia de la Mioveni a produs în primele 11 luni 292.790 de autovehicule, în scădere faţă de 2016

Joi 7 decembrie 2017. Uzina Dacia de la Mioveni a produs în primele 11 luni ale anului 292.790 de autovehicule, din care ponderea cea mai mare o are modelul Duster, cu 187.488 unităţi.

Primăria Capitalei: Perioada de analiză a ofertelor pentru licitaţia de autobuze a fost prelungită

Joi 7 decembrie 2017. Perioada de evaluare a ofertelor pentru licitaţia de achiziţie de autobuze se prelungeşte până cel mai târziu pe data de 10 martie 2018, având în vedere că perioada de 25 de zile de evaluare a expirat marţi, anunţă Primăria Capitalei.

Porsche Inter Auto: Creşterea economică a adus şi vânzări mai mari pentru maşinile de lux, sunt clienţi care investesc între 20.000 şi chiar 80.000 de euro pentru a-şi individualiza modelele

Joi 7 decembrie 2017. Adrian Pascu, directorul diviziei de lux în cadrul Porsche Inter Auto România, spune că saltul economic este vizibil în showroom-uri. „Luxul creşte, şi acum creşte nu bazându-se pe o bulă cum a fost în 2005-2008. Acum cine cumpără un automobil de lux o face bazându-se pe o creştere sănătoasă a businessului“.

Philip Aarsman, Business Lease: O maşină mai bine echipată poate atrage costuri mai mici pentru o companie

Joi 7 decembrie 2017. Echiparea unui automobil şi versiunea aleasă influenţează direct valoarea de revânzare a maşinii şi implicit costul total de operare.

Costurile cu forţa de muncă au crescut cu 16% în ultimul an, dar România este în continuare o ţară cu salarii mici. "Ar trebui ca totalul taxării forţei de muncă să scadă, pentru ca angajatul să primească mai mulţi bani, dar pentru ca acest

Miercuri 6 decembrie 2017. O companie are, în medie, un cost total de 1.000 de euro pe lună cu un angajat în România. În UE, costul mediu este de 4.000 de euro pe lună per angajat.

Luxul începe acolo unde inginerii şi economiştii marilor constructori auto reuşesc să construiască bolizi după chipul şi asemănarea clienţilor casei

Miercuri 6 decembrie 2017. Britanicii au dovedit în a doua parte a secolului trecut că un automobil de teren nu este neapărat unul rigid, iar 4x4 poate însemna nu doar performanţă, ci şi confort la superlativ. Acum, tot un constructor britanic doreşte să convingă că luxul absolut nu reprezintă un automobil „prizonier“ al asfaltului, ci unul care poate merge oriunde. Dar nu oricum. Pentru că Dumnezeu stă în detalii.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter