Stiri despre auto

 

APIA: Vânzările de autovehicule noi au crescut cu 11,6% la opt luni, cu un avans de 14,5% la autoturisme

Miercuri 20 septembrie 2017. Livrările de autovehicule noi înregistrează o creştere de 11,6% în primele opt luni ale anului, segmentul de autoturisme avansând cu 14,5%, la un total de 80.829 unităţi, potrivit APIA.

În primele opt luni livrările de autovehicule noi înregistrează o creştere de 11,6%

Miercuri 20 septembrie 2017. Livrările totale de autovehicule au înregistrat, în primele opt luni din 2017, o creştere generală de 11,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, autoturismele înregistrând o creştere de 14,5%.

Samsung alocă 300 milioane dolari în dezvoltarea mai multor tehnologii şi start-up-uri auto

Miercuri 20 septembrie 2017. Samsung Electronics Co. Ltd. a înfiinţat Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive, în valoare de 300 milioane dolari, alocat exclusiv pieţei auto, dedicat tehnologiilor maşinilor autonome care includ şi senzori smart, sisteme Machine Vision, inteligenţă artificială şi altele.

Fribourg Capital finanţează cu 80.000 de euro strat-up-ul local Baro.io

Miercuri 20 septembrie 2017. Fondul de investiţii Fribourg Digital, divizia creată în luna iunie a acestui an de către compania de investiţii Fribourg Capital, va acorda o finanţare în valoare totală de 80.000 de euro start-up-ului local Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital.

ZF Live. Dan Grigore, Auto Cobălcescu: Persoanele fizice vor fi atrase de versiunea premium a noului Duster, în timp ce companiile vor contracta modelul standard

Miercuri 20 septembrie 2017. Cea de-a doua generaţie a SUV-ului Dacia Duster, prezentată recent în cadrul Salonului auto de la Frankfurt, a generat un real interes din partea clienţilor Auto Cobălcescu, unul dintre cei mai mari dealeri Dacia de pe piaţa locală, potrivit lui Dan Grigore, directorul general al companiei.

Consiliul Concurenţei atacă intenţia arbitrului telecom de a “îngheţa” tarifele de interconectare: ANCOM ar trebui să revadă “cât mai curând posibil” modelul de calcul, care nu este actualizat de ani de zile

Marti 19 septembrie 2017. Intenţia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) de a menţine tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă la nivelul stabilit în anul 2014 - propunere formulată în mandatului noului preşedinte al ANCOM Adrian Diţă care este în linie cu cererile insistente din trecut ale giganţilor Orange, Vodafone şi Telekom - nu are girul Consiliului Concurenţei (CC), care i-a transmis autorităţii telecom că, din contră, ar trebuie să demareze rapid proceduri de revizuire ale modelului de calcul al tarifelor, în condiţiile în care acesta este vechi de ani de zile.

Peste 20.000 de oameni au fost evacuaţi în urma mai multor alerte cu bombă în Rusia

Marti 19 septembrie 2017. Peste 20.000 de oameni au fost evacuaţi, marţi, din aproximativ 30 de clădiri din regiunile Moscova, Rostov şi Iamalia-Neneţia, după ce autorităţile au primit informaţii că în respectivele clădiri ar fi fost amplasate bombe, a precizat o sursă din cadrul Poliţiei pentru agenţia Tass.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care furnizorul de gaze naturale Premier Energy a achiziţionat traderul local Forte Gaz

Marti 19 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Patru victime, în urma impactului dintre un TIR şi două autoturisme, pe DN 7, în Vâlcea

Luni 18 septembrie 2017. Patru persoane au fost rănite grav, luni, în urma impactului dintre un TIR încărcat cu europaleţi şi două autoturisme, pe Drumul Naţional 7, în localitatea Milcoiu, din judeţul Vâlcea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cumpărarea a 400 de autobuze, blocată. Primarul General, Gabriela Firea, vrea modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice

Luni 18 septembrie 2017. Primarul General, Gabriela Firea, susţine că va solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestaţii, după ce licitaţia de cumpărare a 400 de autobuze a fost suspendată, conform unui comunicat de presă, transmis, luni, de Primărie.

Clienţii Omniasig loviţi de furtună îşi pot autoconstata daunele Casco şi locuinţe sub 1.000 de euro

Luni 18 septembrie 2017. Până pe 30 septembrie inclusiv, asiguraţii Omniasig (persoane fizice) care au poliţe Casco şi/sau de asigurare a locuinţei şi care în urma furtunii de duminică au înregistrat o daună cu o valoare de până la 1.000 de euro, pot face autoconstatarea acesteia, a anunţat luni compania de asigurări.

97,5% dintre IMM anticipează că plata defalcată a TVA va avea efecte negative asupra activităţii lor

Luni 18 septembrie 2017. Noul sistem de plată a TVA şi capacitatea extrem de slabă a autorităţilor fiscale de a-l gestiona la nivel naţional vor conduce la blocaje financiare şi costuri de finanţare mai mari pentru multe companii, în special pentru IMM, iar problema evaziunii fiscale nu va fi rezolvată, este opinia RBL.

Ministru brianic: Mesajele lui Trump privind incidentul terorist din Londra sunt simple speculaţii

Duminica 17 septembrie 2017. Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a declarat că mesajele postate pe Twitter de preşedintele SUA, Donald Trump, în care acesta afirma că cei responsabili pentru incidentul terorist de la Londra erau cunoscuţi autorităţilor, reprezintă simple speculaţii, informează BBC News online.

Pentagon: Moscova ştia că forţele rebele susţinute de SUA erau în zona bombardată de aviaţia rusă

Duminica 17 septembrie 2017. Aviaţia rusă a bombardat ţinte aflate la est de fluviul Eufrat deşi autorităţile de la Moscova ştiau că în zonă se aflau forţe rebele siriene şi consilieri militari ai coaliţiei internaţionale anti-Stat Islamic, a transmis Pentagonul, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Ce maşini caută românii în 2017? Singurul segment de maşini care nu a suferit nicio scădere după criză

Duminica 17 septembrie 2017. Piaţa auto din România începe să îşi revină, dar este încă departe de perioada de boom.

MAE condamnă lansarea unei alte rachete balistice de către Coreea de Nord

Vineri 15 septembrie 2017. Ministerul Afacerilor Externe condamnă lansarea de către Coreea de Nord, vineri, a unei rachete balistice care a survolat teritoriul japonez şi cere autorităţilor de la Pheninan să sisteze testele nucleare şi balistice.

O pasarelă pietonală spectaculoasă şi un nou pod peste râul Bega se vor construi la Timişoara

Vineri 15 septembrie 2017. Una dintre cele mai spectaculoase pasarele pietonale din România, peste Bega, incluzând şi un amfiteatru ce coboară pe malul canalului, precum şi un nou pod auto cu patru benzi, se va realiza la Timişoara, investiţia ridicându-se la câteva milioane de euro, bani alocaţi din bugetul local.

Care sunt noutăţile despre autostrada Bucureşti-Braşov: Discuţii

Vineri 15 septembrie 2017. Autostrada Bucureşti-Braşov este prioritară pentru infrastructura rutieră din România, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul discuţiilor cu autorităţile locale din zonele care urmează să fie tranzitate de aceasta.

Care sunt planurile Companiei de Drumuri pentru fluidizarea traficului pe Valea Oltului şi Valea Prahovei. Multe proiecte sunt blocate de contestaţii

Vineri 15 septembrie 2017. Creşterea economiei şi a numărului de autovehicule din parcul auto local a dus şi la o creştere puternică a traficului pe principalele rute din ţară - Valea Oltului şi Valea Prahovei. Totodată, guvernul, ministerul transporturilor şi compania de drumuri încă nu se pot mobiliza suficient de rapid pentru a ţine pasul cu cererea de infrastructură.

Mesaj dur: Guvernul Tudose îi propune vicepreşedinţi ai ANCOM pe cei mai puternici doi oameni din fosta echipă de conducere, concediaţi fără explicaţii de Adrian Diţă. Preşedintele ANCOM, convocat din nou să dea explicaţii în Parlament pe 27

Joi 14 septembrie 2017. Guvernul Tudose i-a transmis un mesaj dur noului preşedinte al ANCOM Adrian Diţă, instalat în funcţie tot de coaliţia PSD-ALDE în urmă cu 4 luni de zile, propunând Parlamentului să-i numească vicepreşedinţi ai autorităţii pe Eduard Lovin şi Bogdan Iana - cei mai importanţi doi oameni din fosta echipă de conducere a arbitrului telecom, care au fost concediaţi de Diţă fără explicaţie, printr-o operaţiune fulger de reorganizare a instituţiei.

Afacerile din comerţ au crescut la şapte luni cu 6,5%, cu un plus de 7,6% în iulie

Joi 14 septembrie 2017. Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui cu autovehicule şi motociclete, au crescut în primele şapte luni ale anului cu 6,5%, luna iulie aducând un avans de 7,6% faţă de perioada similară din 2016.

Grupul Volkswagen a anunţat la Frankfurt cel mai ambiţios plan de electrificare a gamei şi pariază pe noi segmente. Galerie FOTO

Miercuri 13 septembrie 2017. Grupul Volkswagen a anunţat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un ambiţios şi amplu plan de investiţii de circa 20 de miliarde de euro în proiectarea şi lansarea de automobile cu zero emisii, urmând va fiecare dintre cele 300 de modele din cadrul concernului să aibă cel puţin o versiune electrică până în 2030. Planul denumit Roadmap E prezentat de VW este considerat a fi cel mai complet din întreaga industrie auto.

Cum au reuşit Bulgaria şi Polonia să-şi îmbunătăţească colectarea TVA

Miercuri 13 septembrie 2017. Implementarea dosarului de audit fiscal standard, facturarea electronică şi introducerea caselor de marcat fiscale electronice, cu modul de comunicare în timp real cu autoritatea fiscală sunt trei propuneri ale consultanţilor fiscali pentru îmbunătăţirea colectării TVA.

Cum a reuşit Bulgaria şi Polonia să-şi îmbunătăţească colectarea TVA. Trei soluţii pentru ANAF

Miercuri 13 septembrie 2017. Implementarea dosarului de audit fiscal standard, facturarea electronică şi introducerea caselor de marcat fiscale electronice, cu modul de comunicare în timp real cu autoritatea fiscală sunt trei propuneri ale consultanţilor fiscali pentru îmbunătăţirea colectării TVA.

Mirela Iordan, country manager Pfizer: Avem nevoie de predictibilitate pe termen lung

Miercuri 13 septembrie 2017. Predictibilitatea din piaţă, educaţia medicală a populaţiei şi evoluţiile tehnologice sunt cele mai importante aspecte pe care reprezentanţii autorităţilor şi ai companiilor din industria farmaceutică trebuie să le pună în discuţie, susţine Mirela Iordan, country manager Pfizer, prezentă la conferinţa ZF Pharma Summit 2017, a şasea ediţie a evenimentului din sănătate organizat de Ziarul Financiar.

INS: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu peste 12% în primele şapte luni din 2017

Miercuri 13 septembrie 2017. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni din 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016 atât ca serie brută cu 12,4%, cât şi ca serie ajustată cu 13,9%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ministru german: Constructorii auto germani au rămas în urmă

Miercuri 13 septembrie 2017. Ministrul german al mediului a criticat ìapropiereaî excesivă dintre politicieni şi industria auto şi i-a îndemnat pe producătorii din această industrie să ia mai multe măsuri pentru a-i despăgubi pe clienţi şi a-şi prinde din urmă rivalii internaţionali după scandalul diesel recent, relatează Financial Times.

Comisia Europeană vrea să acorde 1 mil. de euro autorităţilor de siguranţă alimentară din Europa de Est ca să testeze produsele de „dublul standard”

Marti 12 septembrie 2017. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, vrea să ofere sprijin finanicar Slovaciei, Cehiei şi Ungariei, care acuză de mult timp faptul că în Europa de Est multinaţionalele vând, sub acelaşi brand şi sub acelaşi ambalaj, produse de o calitate inferioară faţă de cele vândut în ţările din Europa de Vest, potrivit publicaţiei Financial Times (FT).

Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

Marti 12 septembrie 2017. Aproape 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. Nu au fost persoane rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de oameni lucrează în peste o mie de companii din 77 de parcuri industriale. „Este mai uşor să te dezvolţi atunci când faci parte dintr-un parc industrial, dintr-o strategie locală coordonată de a

Luni 11 septembrie 2017. În România există 77 de parcuri industriale, care sunt poziţionate în cele mai bogate judeţe din ţară după cifra de afaceri. În total, acestea au o suprafaţă totală de 3.104 de hectare şi un număr de peste 60.000 de angajaţi, conform infor­maţiilor de la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, Administraţiei Publice şi Fon­durilor Europene transmise la solicitarea ZF.

Casa Auto Iaşi a lansat Caby, primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

Luni 11 septembrie 2017. CASA AUTO a anunţat astăzi la Iaşi primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. CASA AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din judeţul Iaşi, distribuitor pentru 10 mărci auto, deţinător al mai multor clădiri de birouri de clasă A şi al unui parc logistic. Iată cum funcţionează CABY: flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul oraş; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Registratură electronica, un salt important către digitalizare. Zipper: Registratura online ajută firmele să îşi optimizeze fluxurile de date şi documente şi să îşi automatizeze procesele

Luni 11 septembrie 2017. Articol cu conţinut publicitar.

Cel puţin şapte morţi după ce un individ a deschis focul într-un imobil din statul american Texas

Luni 11 septembrie 2017. Un individ a ucis şapte persoane într-un imobil din oraşul Planom în apropiere de Dallas, fiind ulterior împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu un poliţist, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului cotidianului Huffington Post.

Primul cyborg oficial din lume va veni, în octombrie, la Bucureşti

Sambata 9 septembrie 2017. Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut şi atestat de autorităţi prin emiterea unui document care-i atestă identitatea de cyborg, va fi prezent la expoziţia Internet & Mobile World, din Bucureşti, din 4-5 octombrie 2017 (Romexpo), anunţă organizatorii evenimentului.

Trump avertizează populaţia din Florida în legătură cu potenţialul distructiv al Uraganului Irma

Vineri 8 septembrie 2017. Preşedintele american Donald Trump, a avertizat populaţia din Florida şi sud-estul Statelor Unite în legătură cu "potenţialul distructiv" al Uraganului Irma şi le-a cerut să respecte recomandările autorităţilor, informează agenţia de ştiri Reuters.

Modernizarea drumului spre zona turistică Bran-Moieciu, plin de gropi, se face cu paşi de melc

Vineri 8 septembrie 2017. Modernizarea drumului spre zona turistică Bran-Moieciu, plin de gropi şi traversat de sute de turişti anual, se face cu paşi de melc. Constructorul nu are autorizaţii pentru întreg tronsonul, astfel că nici la finele anului viitor turiştii nu vor putea circula pe noul drum.

Oficial american: Uraganul Irma va avea un efect devastator asupra sud-estului Statelor Unite

Vineri 8 septembrie 2017. Brock Long, admministratorul Agenţiei federală pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) a declarat că autorităţile americane se pregătesc intens pentru a face faţă Uraganului Irma, care urmează să afecteze Florida începând de sâmbătă, informează agenţia de ştiri Reuters.

Avertismentul lui John Cryan, şeful Deutsche Bank: Robobancherii şi robocontabilii vor schimba dramatic faţa industriei bancare

Joi 7 septembrie 2017. Cea mai mare bancă a Germaniei a trecut deja printr-un perioadă dură de restructurare în ultimii ani, însă, de parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, şeful său, John Cryan, admite într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt că multe dintre poziţiile din cadrul băncii sale vor fi ocupate de roboţi sau de alte forme de auto­ma­tizare în următorii cinci ani.

Coloană de maşini pe A1:În dreptul localităţii Ciorogârla au loc lucrări,iar traficul este îngreunat

Joi 7 septembrie 2017. Pe autostrada A1 se circulă, joi, la prânz, în coloană pe sensul de mers Bucureşti – Piteşti, la intersecţia cu DJ601 – Ciorogârla, deoarece pe drumul judeţean se execută lucrări, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române

Daune materiale majore provocate de uraganul Irma în Marea Caraibilor

Miercuri 6 septembrie 2017. Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

CFR, la un pas de a reinroduce locomotivele pe aburi: Compania vrea să repare automotoare vechi de 70 de ani

Miercuri 6 septembrie 2017. CFR Călători a lansat o licitaţie pentru reparaţia generală a automotoarelor din seria 900, potriivt Asociaţiei Pro Infrastructură, automotoare care au o vechime de mai bine de 70 de ani, fiind produse la celebrele uzine Malaxa, din perioada interbelică.

Iulian Stanciu, şeful eMAG, aruncă mănuşa: Avem un buget de investiţii de 100 milioane de euro în acest an. Retailerul a început să aducă oameni şi de la 100 de kilometri

Miercuri 6 septembrie 2017. Retailerul online eMAG - cel mai mare jucător de pe piaţa din România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Bulgaria şi Polonia - are pentru acest an un buget total de investiţii de 100 de milioane de euro, suma fiind alocată pentru mai multe proiecte, printre care se numără şi unul care are ca obiectiv creşterea gradului de automatizare în depozitul companiei.

Scoţia are în plan eliminarea treptată a autovehiculelor care merg pe benzină sau pe motorină

Marti 5 septembrie 2017. Guvernul Scoţiei are în plan eliminarea trepată a autovehiculelor care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032, cu opt ani înaintea obiectivului stabilit de Guvernul britanic, a anunţat prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, potrivit The Independent.

Oficial rus: Acţiunile SUA vizând consulatele Rusiei reprezintă acte de "huliganism de stat"

Luni 4 septembrie 2017. Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat Washingtonul de "huliganism de stat", în legătură cu acţiunile autorităţilor americane ce au vizat consulatele Rusiei din Statele Unite, informează agenţia ştiri Reuters.

ZF Live. Viorica Lăudescu, manager naţional case Carrefour România: „Nu ne dorim o reducere de personal prin înfiinţarea caselor autonome“

Luni 4 septembrie 2017. Primele case autonome, unde clienţii îşi pot scana singuri produsele, nu reprezintă un pericol pentru casierele din cadrul marilor magazine, asigură managerul naţional case Carrefour România, Viorica Lăudescu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Administraţia Trump somează Rusia să închidă un consulat, ca reacţie la acţiuni "neautorizate"

Joi 31 august 2017. Administraţia Donald Trump a cerut, joi după-amiază, Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate".

Uniunea Europeană va introduce noi teste pentru emisiile maşinilor

Joi 31 august 2017. Uniunea Europeană (UE) va introduce de vineri, 1 septembrie, noi testări ale emisiilor produse de maşini, în condiţiile în care autorităţile încearcă să prevină un scandal similar celui generat de Volkswagen, potrivit Reuters.

Proprietarii AFI Cotroceni spun că ar putea începe anul viitor construcţia unui mall în Arad

Joi 31 august 2017. Dezvoltatorul a obţinut în 2012 autorizaţia de construire a centrului comercial, însă lucrările nu au fost demarate nici până acum. „Acum cinci ani, când am primit autorizaţia, România era în mijlocul unei crize financiare“, spune David Hay, CEO al AFI Europe.

Danemarca decide să facă munca mai atractivă

Miercuri 30 august 2017. Guvernul danez a propus o gamă largă de reduceri de taxe pentru toate categoriile de venituri, reducerea costurilor pentru economiile pentru pensie şi diminuarea taxelor în domeniul auto, scrie Bloomberg.

Concursul de Eleganţă a adus la Sinaia unele dintre cele mai frumoase „bijuterii“ pe patru roţi din lume

Marti 29 august 2017. Concorso d'Eleganza Villa d'Este este celebru în întreaga lume datorită automobilelor „înstrăinate“ temporar de către cei mai pretenţioşi colecţionari din lume care astfel îşi prezintă „bijuteriile“ publicului curios şi pasionat. De asemenea, este locul unde aproape an de an Ion Ţiriac participă cu automobilele sale din Ţiriac Collection. Villa d'Este are însă de câţiva ani un „frate mai mic“, mai exact un corespondent în România.

În iulie s-au eliberat cu 20% mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale

Marti 29 august 2017. În luna iulie 2017 s-au eliberat 4.282 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 12% faţă de luna iunie 2017 şi cu 20% faţă de luna iulie 2016, informează Institutul Naţional de Statistică.

Brand Finance: Topul celor mai valoroase zece branduri româneşti. Dacia se află în fruntea clasamentului

Marti 29 august 2017. Producătorul românesc de automobile Dacia este considerat cel mai valoros brand românesc din anul 2017, estimat la o valoare de 1,2 miliarde de euro, arată o analiză a companiei de evaluare şi strategie de brand Brand Finance.

Tensiuni între Rusia şi SUA din cauza unui copil orfan aflat în custodia autorităţilor americane

Luni 28 august 2017. Administraţia Vladimir Putin solicită Statelor Unite clarificări în legătură cu situaţia unui băiat cu cetăţenie ruso-americană în vârstă de nouă ani preluat de autorităţile americane după moartea părinţilor în incidente violente.

Noile motoare ale productivităţii: valorile umaniste, încrederea şi autonomia

Luni 28 august 2017. Companiile ştiau foarte clar în trecut cum să obţină eficienţă operaţională, disciplină şi aliniere. Reţeta a fost creată după cel de-al 2-lea Război Mondial şi dădea rezultate la nivel local, regional şi global. În anii ’90, am început să gustăm şi noi din model, când am luat contact pentru prima dată cu companiile globale tradiţionale.

Amenzi de 500 de lei pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate ilegal în Sect.3

Luni 28 august 2017. Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat tarifele pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, amenzile ajungând până la 500 de lei cumulat pentru ridicare, transport şi depozitare,dacă autoturismul e revendicat în 24 de ore. Pe lângă asta, fiecare zi de depozitare va costa alţi 50 lei.

Iahtul produs de Mercedes pe care doar 10 oameni din lume îl pot cumpăra. GALERIE FOTO

Duminica 27 august 2017. Brandul Mercedes-Benz este renumit pentru autovehiculele de lux pe care le produce, dar compania a lansat şi un iaht exclusivit în valoare de 1,7 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Opt persoane au murit în urma accidentului produs pe o autostradă din Marea Britanie -2-

Sambata 26 august 2017. Accidentul rutier produs în cursul nopţii pe o autostradă din Marea Britanie s-a soldat cu moartea a opt persoane şi rănirea altor patru, anunţă autorităţile britanice, citate de publicaţia The Telegraph şi de postul tv Sky News.

Traficul pe centura Capitalei, îngreunat de un accident în care au fost implicate un tir şi 5 maşini

Vineri 25 august 2017. Circulaţia pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti se desfăşoară îngreunat, vineri seara, între localităţile ilfovene Tunari şi Otopeni, în urma producerii unui accident în care au fost implicate cinci autovehicule şi un tir, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Rafinăriile din Prahova, amendate cu sute de mii de lei de Garda de Mediu

Vineri 25 august 2017. Garda de Mediu a dat amenzi de sute de mii de lei, în ultimii doi ani, rafinăriilor din judeţul Prahova, pentru nepunerea în conformitate a reglementărilor din autorizaţii, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Mediului.

Trafic blocat pe Centura Capitalei în urma unui accident în care a murit un motociclist

Joi 24 august 2017. Circulaţia rutieră este oprită, la ora transmiterii ştirii, pe Centura Capitalei, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, din cauza unui accident produs între un motociclist şi un autoturism, în urma căruia motociclistul şi-a pierdut viaţa, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Cum schimbă infrastructura proastă piaţa auto? Una din cinci maşini livrate în acest an este un 4x4, iar SUV-urile cresc de două ori mai repede decât piaţa

Miercuri 23 august 2017. Lansările de noi modele şi creşterea ofertei, alături de designul promovat de constructori pentru maşinile de teren, dar şi starea proastă a drumurilor din România îi deter­mină pe tot mai mulţi români să achiziţioneze un SUV sau un autoturism cu tracţiune integrală.

Trafic de coşmar: În Bucureşti este înregistrat cel mai congestionat trafic din toată Europa. Timpul de călătorie este dublu.

Miercuri 23 august 2017. Blocajele în trafic, cozile interminabile şi aşteptarea bară la bară sunt din ce în ce mai problematice pentru toate oraşele aflate în curs de dezvoltare, de pe tot globul. În anumite zone, autorităţile au demarat diverse proiecte pentru a decongestiona traficul, potrivit Business Insider.

Lucrări de reparaţii a carosabilului pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa

Miercuri 23 august 2017. Lucrări de reparaţii a carosabilului au loc, miercuri, între orele 8.00 - 16.00 pe autostrada A2, pe banda a doua a sensului de mers Bucureşti-Constanţa.

ZF LIVE. Radu Merica, fost preşedinte al Camerei de comerţ româno-germane: „Investitorii germani merg acum către activităţi care folosesc resursa bine plătită a României“

Marti 22 august 2017. Investiţiile germane în România au început să capete amploare în perioada 2004-2005 în sectorul auto, după o serie de iniţiative şi prezentări ale României care au avut loc în Ger­mania la diferite târguri şi conferinţe de promovare.

Cel puţin un mort şi zeci de răniţi în urma unui incendiu masiv în oraşul rus Rostov-pe-Don

Marti 22 august 2017. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar aproape 60 au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui incendiu în centrul oraşului Rostov-pe-Don, au anunţat autorităţile ruse, care au indicat că poliţia a deschis o anchetă în acest caz, analizând inclusiv ipoteza unei incendieri premeditate.

În timp ce Bucureştiul se umple de rable, iar trei săptămâni încep şcolile, Primăria Capitalei are doar „pe hârtie” planuri pentru reducerea poluării şi fluidizarea traficului

Marti 22 august 2017. Controlul maşinilor poluante şi restricţionarea accesului acestora în zonele aglomerate nu reprezintă o soluţie pentru Primăria Capitalei, care „aruncă” responsabilitatea pe Registrul Auto Român în ceea ce priveşte controlul autovehiculelor, control care însă nu se şi vede pe străzile Bucureştiului, tot mai pline de maşini care lasă în urmă foarte mult fum.

Doi morţi,39 de răniţi în urma seismului din Italia. Copil de 7 luni,scos în viaţă de sub dărâmături

Marti 22 august 2017. Două persoane au murit, iar alte 39 sunt rănite în urma cutremurului produs luni seară pe Insula Ischia, în sudul Italiei, anunţă autorităţile italiene, echipele de intervenţie reuşind să salveze de sub dărâmături un copil în vârstă de doar şapte luni, relatează cotidianul Il Tirreno.

Contractul pentru autostrada Suplacu de Barcău-Borş, în valoare de 215 mil. euro, trimis la SEAP

Marti 22 august 2017. Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de km ai autostrăzii Suplacu de Barcău – Borş a fost transmisă luni către Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în vederea publicării, valoarea proiectului fiind de peste 215 milioane de euro, fără TVA, potrivit CNAIR.

Poliţia confirmă că individul împuşcat mortal este autorul atacului din Barcelona

Luni 21 august 2017. Autorul atacului comis pe 17 august în centrul oraşului Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împuşcat mortal de agenţi ai forţelor de ordine luni după-amiază, confirmă Poliţia catalană.

Cei mai mari dezvoltatori de inteligenţă artificială prezintă urmările catastrofale pe care le-ar avea folosirea tehnologiei în luptă şi cer Naţiunilor Unite să interzică fenomenul

Luni 21 august 2017. Cei mai mari dezvoltatori de inteligenţă artificială şi de robotică au atras atenţia în mod colectiv, în cadrul unei conferinţe din Melbourne, asupra armelor letale autonome şi a roboţilor de război care pot funcţiona pe baza inteligenţei artificiale, şi au cerut Naţiunilor Unite să interzică dezvoltarea de armament în această nişă, potrivit Business Insider.

Vrem să trecem munţii cu autostrada în patru ani, dar după un an şi o lună lucrările la o centură ocolitoare de 3 km la câmpie au avansat cu numai 14%

Luni 21 august 2017. Lucrările la centura ocolitoare de la Mihăileşti, Giurgiu de pe Drumul Naţional 6 care face legătura între Bucureşti-Alexandria-Craiova, sunt la un stadiu fizic de 14%, cu toate că, cel puţin oficial, lucrările au început la 26 iulie 2016 şi ar fi trebuit finalizate la finalul lunii iulie din acest an, potrivit datelor Companiei Naţionale a Administrării Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Autorul atentatului de la Barcelona, împuşcat mortal de poliţie - El Pais

Luni 21 august 2017. Presupusul autor al atentatului comis în Barcelona a fost împuşcat mortal de agenţi ai poliţiei catalane, având asupra sa ceea ce pare a fi o centură explozivă, relatează El Pais.

Ministrul rus de Externe: Decizia SUA privind vizele este o tentativă de a stârni resentimente împotriva autorităţilor ruse

Luni 21 august 2017. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că decizia Statelor Unite de a-şi reduce activitatea de emitere de vize în Rusia reprezintă o tentativă de a stârni resentimente în rândul populaţiei ruse împotriva autorităţilor centrale de la Moscova, informează agenţia de ştiri Reuters.

Chinezii vor să cumpere Europa bucată cu bucată: Vânătorii de deal-uri din Beijing vor să bifeze pe lista achiziţiilor gigantul Fiat-Chrysler, o ambiţie care se va dovedi extrem de complicată

Luni 21 august 2017. Producătorul de autovehicule Great Wall şi-a exprimat interesul în achiziţionarea Fiar Chrysler Automobiles într-o mişcare îndrăzneaţă care ar întâmpina dificultăţi, atât din punct de vedere politic, cât şi din perspectivă financiară, chiar dacă gigantul Italiano-American ar fi acceptat deja termenii negocierilor, potrivit Financial Times.

Igor Dodon denunţă ideea reunificării Republicii Moldova cu România, în cadrul vizitei din Găgăuzia

Luni 21 august 2017. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a îndemnat pe susţinătorii săi din regiunea autonomă Gagauzia să lupte împotriva persoanelor care intenţionează să distrugă statalitatea Republicii Moldova, făcând referire la unirea cu România, relatează site-ul Radio Europa Liberă.

Bogdan Militaru, Audi: Clienţii ştiu acum totul despre un nou model chiar înainte de prezentare, sunt mult mai bine documentaţi decât erau înainte

Luni 21 august 2017. Lansarea de noi tehnologii şi sisteme, în special cele legate de condusul autonom, conectivitate şi nu în ultimul rând faruri, care cu tehnologia laser pot ilumina şi până la 600 de metri în faţa maşinii, determină clienţii să fie mult mai curioşi şi implicit mai bine documentaţi când vine vorba în special de automobile din segmentul de top.

Cine este omul care a revoluţionat industia maşinilor autonome: Invenţiile sale care au schimbat complet lumea auto au pornit de la un experiement aparent eşuat

Duminica 20 august 2017. Omul care a iniţiat revoluţia în domeniul automobilelor autonome şi-a deschis o firmă de echipamente audio acum 34 de ani. În prezent este miliardar pentru că a dezvoltat o tehnologie care le permite autovehiculelor să detecteze obiectele din jurul lor, potrivit Forbes.

Cel puţin un mort şi un rănit după ce uin individ a atacat cu un cuţit, în Germania

Vineri 18 august 2017. O persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită după ce un individ a atacat, vineri după-amiază, mai multe persoane, cu un cuţit, într-un magazin din vestul Germaniei, anunţă poliţia, care a declanşat o vastă operaţiune pentru arestarea autorului.

Paris:Nu există informaţii că suspecţii în cazul atacului de la Barcelona ar avea legături cu Franţa

Vineri 18 august 2017. Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, a declarat că nu crede că există vreo legătură între presupuşii autori ai atentatului de la Barcelona şi Franţa, informează site-ul postului BBC News

Autorităţile catalane, avertizate în urmă cu două luni de CIA că Barcelona este vizată de terorişti

Vineri 18 august 2017. Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a avertizat, în urmă cu două luni, autorităţile catalane în legătură cu faptul că Barcelona şi în mod special bulevardul Ramblas sunt vizate de terorişti, relatează cotidianul El Periodico.

Mai este loc de extindere. România are o reţea de 2.100 de benzinării, de 10 ori mai puţine faţă de Italia, ţara cu cele mai multe staţii, şi de trei ori mai puţine decât Polonia

Miercuri 16 august 2017. România se află pe locul 15 în Europa după numărul de benzinării, iar, raportat la parcul auto existent, o staţie din România deserveşte în jur de 2.700 de maşini.

Minivacanţa de Sfânta Maria: Peste 2.500 de şoferi au rămas fără permisul de conducere

Miercuri 16 august 2017. În perioada 11-15 august, în urma verificărilor în trafic, poliţiştii au ridicat 2.532 de permise de conducere, dintre care 325 pentru consum de alcool şi 836 pentru viteză, fiind retrase 648 de certificate de înmatriculare auto, transmite IGPR.

Afacerile din comerţ au crescut cu 6,2% în primul semestru şi cu 2,9% în iunie, faţă de perioada similară din 2016

Miercuri 16 august 2017. Afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în primul semestru cu 6,2% faţă de perioada similară a anului trecut, avansul din luna iunie fiind de 2,9%.

Tranzacţie: Israelienii care deţin hotelul Radisson au vândut un teren din Timişoara „desenat“ pentru un mall

Miercuri 16 august 2017. Grupul israelian Plaza Centers, care deţine în Bucureşti proiectul Casa Radio, dar şi hotelul de cinci stele Radisson Blu, a vândut un teren de 32.000 mp din Timişoara unde obţinuse încă din 2015 autorizaţia de construire pentru un complex comercial, „an­corat“ de un hipermarket Auchan.

Clienţii persoane fizice au revenit la cumpărare pe piaţa auto. Vânzările de maşini către persoane fizice au crescut cu 44% de la începutul anului, de trei ori mai alert decât piaţa

Marti 15 august 2017. APIA: Detaşarea persoanelor fizice de programul Rabla este tot mai evidentă.

APIA: Livrările de autovehicule noi înregistrează o creştere de 12,5% în primele 7 luni din acest an

Luni 14 august 2017. Livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat, în primele şapte luni din 2017, o creştere generală de 12,5% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, arată statisticile publicate luni de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA).

Producţia de oţel a Chinei a înregistrat un record de 74 de milioane de tone în luna iulie

Luni 14 august 2017. Producţia de oţel a Chinei a înregistrat un record de 74,01 milioane de tone, în luna iulie, în creştere cu 10,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda măsurilor de restructurare a sectorului siderurgic impuse de autorităţile de la Beijing, potrivit Reuters.

Ministrul Transporturilor, dezamăgit de firma care a făcut studiul de fezabilitate Sibiu - Piteşti

Luni 14 august 2017. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se declară dezamăgit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu - Piteşti, pentru că a întârziat predarea a două dintre secţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloane de maşini pe Valea Prahovei din cauza numărului mare de autovehicule

Luni 14 august 2017. Coloane de maşini s-au format, luni la prânz, între Sinaia şi Buşteni şi la intrarea în Comarnic dinspre Nistoreşti, precum şi între Predeal şi Buşteni, autovehiculele circulând cu viteză redusă. Circulaţia s-a intensificat şi pe DN7C-Transfăgărăşan.

Stare de urgenţă în Virginia: O persoană a murit, iar alte 19 au fost rănite în urma protestelor

Sambata 12 august 2017. O persoană a murit, sâmbătă, în urma ciocnirilor violente ce au avut loc între naţionalişti albi şi contramanifestanţi în oraşul Charlottesville, din statul american Virginia, iar autorităţile locale au ridicat starea de urgenţă, informează BBC News.

Coloană de maşini la intrarea în Comarnic şi pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea

Sambata 12 august 2017. Circulaţia s-a intensificat pe DN1 Bucureşti – Braşov, maşinile rulând în coloană la intrarea în Comarnic. Coloane de autovehicule s-au format şi pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, în jud. Argeş, unde maşinile încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferată.

Băncile contraatacă la acuzaţiile ministrului de finanţe şi ale premierului: Acuzaţiile pot afecta încrederea în sistemul bancar; pierderile se datorează crizei financiare globale. “Noi am sprijinit statul prin finanţarea datoriei publice în c

Vineri 11 august 2017. Băncile din România, prin Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) au reacţionat vineri, pentru prima dată, faţă de acuzaţiile ministerului de finanţe şi a premierului conform cărora unele instituţii de credit din România fie îşi externalizează profiturile, fie înregistrează pierderi în mod voit pentru a se sustrage plăţii impozitului pe profit, susţinând că vor discuţii constructive cu autorităţile şi că aceste acuzaţii afectează încrederea în sistemul bancar.

Afacerile din comerţul auto au crescut cu 13,5% în primele şase luni din 2017

Vineri 11 august 2017. Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 13,5% ca serie brută şi cu 14,7% ca serie ajustată, iar afacerile pentru servicii de piaţă prestate populaţiei s-au majorat cu 11%, respectiv 9,9%, în primele şase luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016, potrivit INS.

Zece ani de la izbucnirea Marii Crize: unele economii europene încă nu şi-au revenit, niciun bancher de top de pe Wall Street nu a fost acuzat

Joi 10 august 2017. În deceniul scurs de la începerea crizei, autorităţile americane au adunat 150 de miliarde de dolari în amenzi de la instituţiile financiare, iar datoria lumii a crescut cu 70.000 de miliarde de dolari, la 215.000 miliarde de dolari.

Autorităţile germane verifică dacă Ford utilizează sisteme de manipulare a emisiilor. Ford neagă

Joi 10 august 2017. Ministerul german al Transporturilor a demarat verificări pentru a stabili dacă vehicule fabricate de compania Ford utilizează softuri neautorizate pentru manipularea emisiilor poluante, afirmă surse citate de publicaţia Wirtschaftswoche.

Peste 14.500 de vehicule au fost înmatriculate în iulie, dintre care 3.400 de maşini marca Dacia

Joi 10 august 2017. Peste 14.500 de vehicule noi au fost înmatriculate în luna iulie 2017, cu 3,6% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2016, dintre care peste 10.000 de autoturisme şi peste 1.700 de autovehicule de transport mărfuri, potrivit unui comunicat publicat joi de DRPCIV.

Un autobuz supraetajat a intrat într-o clădire din sud-vestul Londra

Joi 10 august 2017. Mai mulţi pasageri au fost răniţi după ce autobuzul în care călătoreau a intrat într-o clădire din sud-vestul Londrei, au anunţat autorităţile britanice, precizând că două persoane au rămas blocate în partea superioară a vehiculului, informează site-ul cotidianului The Independent.

Premierul francez Edouard Philippe a confirmat reţinerea presupusului autor al atacului din Paris

Miercuri 9 august 2017. Premierul francez Edouard Philippe a declarat, miercuri, că poliţia a reţinut "principalul suspect" în cazul atacului asupra unui grup de militari care se aflau în suburbia pariziană Levallois-Perret, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Traficul rutier în zona oraşului Constanţa va fi blocat de Ziua Marinei Române

Miercuri 9 august 2017. Circulaţia rutieră va fi blocată, timp de două zile, în zona peninsulară a Constanţei, pentru evenimentele organizate de Ziua Marinei Române, autorităţile sugerându-le turiştilor şi constănţenilor să folosească, în zilele de 14 şi 15 august, transportul în comun pentru a ajunge la festivităţi.

Producătorul de componente auto Preh a ajuns la afaceri de 77 mil. euro în primele şase luni

Miercuri 9 august 2017. Producătorul de compo­nente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 76,9 mil. euro, mai mult cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter