Stiri despre auto

 

ZF Insurance Summit ’17. Adrian Marin: Asigurătorii trebuie să găsească soluţii pentru parcul auto în continuă învechire

Luni 20 noiembrie 2017. ♦ Vehiculele peste 15 ani au ajuns la o pondere de 43%, vehiculele între 6 şi 15 ani au ajuns la 31%, iar cele între 0 şi 5 ani au ajuns la doar 8%.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa vopselelor auto pentru retuş

Luni 20 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei anunţă, într-un comunicat transmis luni, că a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piaţa vopselelor auto de amestec pentru retuş (Mixing System) din România.

Infotrafic: Trafic îngreunat, sâmbătă seara, pe Autostrada Bucureşti - Ploieşti, din cauza ceţii

Sambata 18 noiembrie 2017. Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, sâmbătă seara, fiind prezente pâlcuri de vizibilitate între 100 şi 150 de metri, anunţă Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cum arată noul Roadster de la Tesla, care atinge suta în două scunde, şi cu care Musk speră să dea o lovitură grea competiţiei

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania Tesla a prezentat noul model Roadster, la sfârşitul săptămânii, iar Elon Musk speră să schimbe modul în care funcţionează industria auto globală, potrivit Business Insider.

APIA: Înmatriculările de autoturisme rulate au fost în primele zece luni de cinci ori mai mari decât la cele noi

Vineri 17 noiembrie 2017. Numărul autoturismelor rulate înmatriculate a urcat în primele zece luni la circa 426.000 de unităţi, de cinci ori mai multe decât cele noi şi cu 42% peste nivelul din întregul an 2016, arată datele APIA.

Din vorbă-n vorbă cu Dana Cortina, unul dintre cel mai puternic executiv român din industria auto: cea mai recentă achiziţie exclusivistă este autograful lui Ro­naldo cu dedicaţie pentru băiatul meu

Vineri 17 noiembrie 2017. Numele Danei Cortina este sinonim cu cel al pieţei auto locale, fiind printre primii executivi care au pus bazele retailului modern auto în România în a doua parte a anilor ’90. A participat la proiectul celor de la Porsche Holding şi a susţinut inclusiv construcţia celebrului sediu din Pipera, când în jur era doar câmp, nu un adevărat centru de birouri şi un bulevard al dealerilor auto, cum este astăzi.

ZF Digital ’17. Giganţii din telecom spre autorităţi: Dacă nu reduceţi birocraţia, riscaţi blocarea digitalizării în mediul rural

Vineri 17 noiembrie 2017. Birocraţia cu care se confruntă companiile de comunicaţii atunci când vor să-şi extindă reţelele fixe sau mo­bile a rămas intactă, iar tarifele ce­rute de proprietarii de stâlpi cresc hao­tic, blocând astfel expansiunea in­frastructurii digitale în principal în me­diul rural, au acuzat liderii celor mai mari jucători din telecom la conferinţa ZF Digital ’17.

După 10 luni, România se situează pe poziţia 17 în UE la autoturisme noi înmatriculate

Joi 16 noiembrie 2017. România se situează, după primele zece luni ale anului, pe poziţia 17 în UE, cu un volum de 88.805 autoturisme noi înmatriculate, o creştere cu +16.9% faţă de perioadă similară din 2016, informează ACAROM - Asociaţia Constructorilor de Automobile din Romania.

Armata SUA poate refuza un ordin prezidenţial privind armele nucleare - oficial al Forţelor Aeriene

Miercuri 15 noiembrie 2017. Armata Statelor Unite are autorizaţia de a refuza ordinele preşedintelui Donald Trump privind folosirea armelor nucleare, dacă acestea contravin legislaţiei, a declarat Robert Kehler, un ofiţer veteran al Forţelor Aeriene americane, informează site-ul publicaţiei The Independent.

Top 100 cele mai valoroase companii din România. Industria auto, marele câştigător cu treisprezece companii în top 100

Miercuri 15 noiembrie 2017. Investiţiile din sectorul auto şi al componentelor auto, precum şi rulajele mari de vânzări şi marjele în creştere au trimis în top 100 cele mai valoroase companii din România treispre­zece companii din sectorul auto, din care patru sunt companii nou intrate în acest clasament, arată datele din anuarul realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners şi cu firma de evaluare şi consultanţă Veridio.

Banca Centrală Europeană solicită puteri sporite pentru a putea îngheţa retragerile de bani atunci când o bancă se confruntă cu fuga depozitelor

Marti 14 noiembrie 2017. Banca Centrală Europeană (BCE) a cerut puteri sporite prin intermediul unor instrumente speciale pentru a da posibilitatea autorităţilor naţionale de a îngheţa peste noapte retragerile depozitelor deponenţilor atunci când o bancă se confruntă cu fuga banilor ca urmare a zvonurilor privind intrarea în încetare de plăţi sau colapsul.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Daewoo Mangalia de către olandezii de la Damen

Marti 14 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin grupul Damen din Olanda preia Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL.

Unul dintre fondatorii importatorului de piese auto Autonet a pariat pe un business în producţia de vin

Marti 14 noiembrie 2017. Antreprenorii Johann Brutler şi Mihaly Lieb au pus în 1999 bazele Cramei Nachbil din Satu Mare, care produce anual 60.000 - 70.000 de litri de vin, având un total de 23 de hectare cultivate cu viţă de vie. Astăzi businessul este contro­lat de copiii fondatorilor, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

INS: Comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9 luni, serviciile pentru populaţie – cu 14,1%

Luni 13 noiembrie 2017. Cifra de afaceri în comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9 luni din acest an, iar în domeniul serviciilor prestate pentru populaţie a crescut cu 14,1%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sphera Group vrea să adauge în „meniu“ alte 23 de restaurante anul viitor, investiţii care ar putea ajunge la 10-12 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Sphera Group (SFG), operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi singurul grup de restau­rante listat la bursa ro­mânească, intenţionează ca în 2018 să deschidă 23 de unităţi pe toate cele trei branduri, din care cea mai mare parte ar fi restaurante de tipul «drive- through» (care permit clienţilor ridicarea comenzilor fără a părăsi autoturismul - n.red.), potrivit lui Daniel Paliţă, director de planificare strategică.

Care au fost plângerile RCS&RDS la adresa arbitrului telecom din România, care au contribuit la declanşarea unei investigaţii a Comisiei Europene

Sambata 11 noiembrie 2017. „Este o abordare complet eronată a ANCOM să nu îşi bazeze deciziile pe datele din piaţă, este foarte important acest demers”, a adăugat el. „ANCOM spune un lucru fără precedent, că nu este necesară o recalculare pentru că ei consideră că tarifele sunt sunt bune. Nu se poate ca o autoritate să afirme aşa ceva fără să aibă cifre în spate. Vrem să vedem o argumentaţie bazată pe cifre, pe calcule, care să ne spună de ce nu este necesară recalcularea tarifelor de terminare. Acest calcul ar fi trebuit făcut pentru a se vedea care este costul real al serviciilor de voce mai ales dacă alte ţări mai dezvoltate au decis să facă acest lucru”, a declarat şi Dragoş Spătaru, director al diviziei de telecomunicaţii fixe şi mobile din cadrul RCS&RDS.

Grupul auto Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina

Vineri 10 noiembrie 2017. Grupul auto german Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru modernizarea operaţiunilor existente în această ţară, anunţă Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde funcţionează o fabrică VW, informează site-ul agenţiei Reuters.

Un avion de pasageri a aterizat forţat în Marea Britanie

Vineri 10 noiembrie 2017. Un avion de pasageri a efectuat o aterizare forţată, vineri după-amiază, fără trenul frontal de rulaj, în Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, anunţă autorităţile britanice, citate de cotidianul The Independent.

Poşta Română intenţionează să introducă ATM-uri în oficiile poştale

Vineri 10 noiembrie 2017. Poşta Română va oferi spre închiriere spaţii destinate instalării de automate bancare (ATM) în oficiile poştale din mediul urban, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Uniunea Europeană finanţează cu 18,8 mil.euro dezvoltarea unei reţele de 252 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România

Joi 9 noiembrie 2017. Consorţiul NEXT-E vrea să dezvolte o reţea de 222 de staţii de încărcare rapidă şi 30 ultra-rapidă pentru autovehicule electrice care să conecteze şase ţări din Europa Centrală şi de Est,inclusiv România, pe rutele principale de transport, proiectul primind o finanţare de 18,8 milioane euro de la UE.

Şase membri ai Parlamentului catalan depun mărturie la Curtea Supremă din Madrid

Joi 9 noiembrie 2017. Preşedintele Parlamentului regional al Cataloniei, Carme Forcadell, şi alţi cinci parlamentari au ajuns, joi, la Curtea Supremă din Madrid pentru a depune mărturie în procesul privind acţiunile autorităţilor regionale pentru a declara independenţa faţă de Spania, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Nu Tesla sperie Europa în cursa pentru autovehicule electrice

Joi 9 noiembrie 2017. Producţia de autovehicule electrice din UE a primit un impuls recent în urma măsurilor luate de autorităţile europene pentru a prinde din urmă China la acest capitol, măsurile vizând impunerea de limite mai stricte de emisii unor producători auto ca VW şi Fiat Chrysler, scrie Bloomberg.

Uzina Ford a depăşit pragul de 4.000 de angajaţi. O treime din noii salariaţi vin din afara Craiovei. „Ne aflăm pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte finalizarea procesului de recrutare şi angajare.”

Miercuri 8 noiembrie 2017. Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care deţine uzina de la Craiova, a ajuns la finalul lunii trecute la un total de 4.054 de angajaţi, cel mai înalt nivel atins în ultimii zece ani, în urma programului de recrutări realizat de constructorul american.

Incendiu la sediul Serviciului rus de Informaţii Externe

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, la sediul Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), situat la periferia oraşului Moscova, anunţă autorităţile ruse, potrivit agenţiei Interfax.

Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă a Cataloniei

Miercuri 8 noiembrie 2017. Curtea Constituţională de la Madrid a decis că acţiunea Parlamentului catalan dizolvat de a declara independenţa regiunii autonome Catalonia este ilegală, informează site-ul postului France 24.

Comisia Europeană vrea să reducă emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor cu 30% până în 2030

Miercuri 8 noiembrie 2017. Comisia Europeană a propus, miercuri, reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale autoturismelor şi autoutilitarelor noi cu 30% până în 2030 şi cu 15% până în 2025, potrivit BBC News.

Cursa tehnologizării: Cum plănuieşte China să depăşească Statele Unite în dezvoltarea noilor tehnologii

Miercuri 8 noiembrie 2017. Guvernul Chinei pariază puternic pe sectoare precum inteligenţa artificială, autovehicule electrice şi cip-uri de computer, pompând sume uriaşe pentru a deveni campionii mondiali ai domeniului hi-tech, arată CNN.

Toate şcolile din New Delhi au fost închise, pe fondul nivelului ridicat al poluării

Miercuri 8 noiembrie 2017. Toate şcolile din capitala indiană New Delhi au fost închise miercuri, pe fondul nivelului ridicat al poluării, iar autorităţile locale au emis avertismente de sănătate pentru bolnavi şi vârstnici, relatează site-ul agenţiei DPA.

Florin Furdui, country manager Portland Trust: Anul viitor vom avea produse noi în piaţă, am primit autorizaţie de construcţie pentru birourile Expo Business Park

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust va realiza anul viitor proiectul de birouri din zona Expoziţiei din Bucureşti, pe care îl va ridica în parteneriat cu fondul de investiţii Bluerose.

Concurenţa a amendat cu 120.000 de euro opt companii de pe piaţa de acumulatori auto

Marti 7 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei a sancţionat un producător şi şapte distribuitori de pe piaţa de acumulatori auto cu amenzi în valoare totală de 545.439 lei (aprox. 120.000 euro).

Ministerul Agriculturii vrea să sprijine multiplicarea raselor de porci româneşti Bazna şi Mangaliţa

Marti 7 noiembrie 2017. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi-a propus să creasacă producţia de carne de proc din rasele româneşti Bazna şi Mangaliţa, prin sprijinirea fermelor de subzistenţa care deţine între 5 şi 20 de porci din aceste rase autohtone.

Un bărbat a luat un ostatic într-un centru pentru protecţia copiilor din Germania

Luni 6 noiembrie 2017. Un bărbat înarmat a luat un ostatic într-un centru pentru protecţia copiilor din localitatea Pfaffenhofen, în sudul Germaniei, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului cotidianului Express.

Vânzările de carburanţi au scăzut cu aproape 10% în luna în care au crescut accizele

Luni 6 noiembrie 2017. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,8%, ca serie brută şi cu 2,3%, ca serie ajustată sezonier, în septembrie faţă de luna august, potrivit INS, după ce acciza la motorină şi benzină s-a majorat începând cu 15 septembrie.

Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 32,7% în T3

Luni 6 noiembrie 2017. Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 32,2% în trimestrul al treilea din 2017 faţă de acelaşi trimestru din 2016, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

eMAG a investit 10 mil. euro în depozit pentru a-şi rezolva „trei mari probleme“ cu livrările

Luni 6 noiembrie 2017. „Am făcut o investiţie fabuloasă pentru România - am investit 10 milioane de euro în şase luni.“ Banii au fost cheltuiţi în stocarea mai eficientă a produselor, în capacitatea de sortare automatizată şi în eficientizarea ambalării produselor.

Germanii de la Leoni pun la bătaie 175 de locuri de muncă în Bistriţa şi Bihor

Luni 6 noiembrie 2017. Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, cu afaceri de 2,9 mld. lei, caută 175 de oameni ca să lucreze pe funcţiile disponibile în fabrica din Bistriţa-Năsăud şi Bihor, potrivit calculelor ZF pe baza in­for­maţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud şi Bihor.

Lexus apelează la inteligenţa artificială pentru a stopa accidentele. Compania va lansa un automobil care va fi automatizat complet

Duminica 5 noiembrie 2017. Constructorul japonez de maşini Lexus intenţionează să automatizeze complet sedanul de lux LS prin implementarea unui sistem bazat pe inteligenţă artificială (AI) care va ajuta maşina să fie automatizată complet, potrivit Business Insider.

Trafic îngreunat pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti

Duminica 5 noiembrie 2017. Traficul este îngreunat, duminică, pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, din cauza numărului mare demaşini care se deplasează către Capitală.

Grupul auto BMW cheamă în service un milion de vehicule

Vineri 3 noiembrie 2017. Grupul auto BMW a anunţat, vineri, chemarea în service a aproximativ un milion de vehicule vândute în America de Nord, iar măsuri similare ar putea fi adoptate în alte ţări, informează site-ul agenţiei Reuters.

Cristian Popescu, avocat asociat Popovici Niţu Stoica&Asociaţii: Autorităţile nu controlează cum este folosită subvenţia. Fermierul poate îşi cumpără un Mercedes

Vineri 3 noiembrie 2017. Subvenţia acordată agricultorilor trebuie să fie un produs financiar, trebuie să circule, iar proprietarul terenului, al fermei, să poată plăti de exemplu o creanţă, dar autorităţile române nu verifică cum sunt folosite fondurile, spune Cristian Popescu, avocat asociat, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, va coopera cu autorităţile spaniole, anunţă avocatul său

Joi 2 noiembrie 2017. Fostul lider catalan Carles Puigdemont va coopera cu autorităţile din Spania şi din Belgia, cu toate că nu s-a prezentat la audierile ce au loc la Curtea Supremă de Justiţie din Spania, a anunţat, joi, avocatul său, relatează presa internaţională.

Producătorul de scaune auto Adient recrutează 150 de tapiţeri la Ploieşti

Joi 2 noiembrie 2017. Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va recruta 150 de angajaţi la fabrica din Ploieşti, potrivit unui anunţ făcut de companie.

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului din New York

Joi 2 noiembrie 2017. Preşedintele american Donald Trump a declarat, joi, că autorul atacului din New York, uzbecul Sayfullo Saipov, ar trebui să primească pedeapsa cu moartea, relatează site-ul televiziunii CNN.

UniCredit Leasing şi Toyota lansează un program de finanţare pentru achiziţia de autovehiculele hibride

Miercuri 1 noiembrie 2017. Toyota, liderul segmentului de maşini ecologice din România şi unul dintre cei mai mari producători auto din lume, împreună cu UniCredit Leasing, principalul jucător pe piaţa de leasing din România, lansează un program de finanţare în scopul facilitării accesului clienţilor la autovehiculele hibride de pe piaţa locală.

Care este pasiunea „ascunsă” a omului de afaceri Ovidiu Şandor, de numele căruia se leagă industria imobiliară. A început acum mai bine de 20 de ani, iar cu timpul a devenit colecţionar

Miercuri 1 noiembrie 2017. Numele lui Ovidiu Şandor este legat de domenii precum pro­duc­ţie de textile sau imobiliare, fiind actorul unor tran­­zacţii gigant şi autorul unor proiecte care au schimbat faţa ora­şelor de provincie precum Ti­mişoara sau Cluj-Napoca. Ca orice antreprenor însă, dincolo de business, are şi o serie de pasiuni mai mult sau mai puţin vizibile, du­pă cum spune chiar el. Iar cea mai mare este arta contemporană pe care a des­­coperit-o acum câţiva ani.

Americanii de la Federal-Mogul angajează 120 de oameni în fabricile din Ploieşti

Miercuri 1 noiembrie 2017. Cei mai căutaţi şi cel mai dificil de angajat sunt specialiştii în inginerie electrică, mecanică, chimică, metalurgică şi automatică.

Amonil Slobozia a avut cea mai mare apreciere a acţiunilor de la bursă în luna octombrie. La polul opus, Energopetrol

Miercuri 1 noiembrie 2017. „Mai greu de înţeles sunt evoluţiile negative pentru acţiunile companiilor Uztel, Electroputere, Compa şi SIF 3, care acţionează într-un mediu favorabil afacerilor lor, respectiv bunuri industriale, piese auto şi investiţii financiare.“

ASF a autorizat fuziunea prin absorbţie dintre BCR Asigurări de Viaţă şi AXA Life Insurance

Marti 31 octombrie 2017. În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat proiectul de fuziune prin absorbţie dintre BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group SA, în calitate de societate absorbantă şi AXA Life Insurance SA, în calitate de societate absorbită.

Fermierii şi asociaţiile de zootehnişti au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”

Luni 30 octombrie 2017. Fermierii români au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”, în cadrul unui eveniment la care au participat importanţi crescători de porc, reprezentanţi ai autorităţilor (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) şi asociaţiile de profil.

Cristian Popescu, Avocat Asociat Popovici Niţu Stoica & Asociaţii: . Producţiile bune sunt un rezultat al conjuncturii, dar agricultura românească are probleme structurale majore

Luni 30 octombrie 2017. Producţiile bune anunţate de autorităţi sunt un rezultat al conjuncturii, dar agricultura românească are probleme structurale majore, a spus Cristian Popescu, Avocat Asociat, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

SCĂDERE: În septembrie au fost eliberate 4.030 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale

Luni 30 octombrie 2017. În luna septembrie 2017, s-au eliberat 4030 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 8,7% faţă de luna august 2017 şi cu 0,8% faţă de luna septembrie 2016, informează INS.

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară; mii de gospodării fără curent electri

Duminica 29 octombrie 2017. Circulaţia în Pasul Tihuţa, unde viscoleşte şi ninge abundent, se desfăşoară, duminică, în condiţii de iarnă, autorităţile făcând apel la şoferi să nu plece la drum dacă nu au autoturismele echipate. Se circulă dificil şi în Maramureş, iar în Harghita sunt drumuri închise. Mii de oameni nu au curent

Cât costă infrastructura în România? Cum am ajuns să plătim 18,8 milioane de euro pe kilometru? Preţuri şi viteze de execuţie la tronsoanle licitate de autorităţi

Sambata 28 octombrie 2017. Tronsoanele de autostrăzi, drumuri expres, poduri şi reabilitări de drumuri naţionale licitate în ultima perioadă costă între 1,2 şi 18,8 milioane de euro pe kilometru, iar vitezele medii de execuţie vor fi de cel mult 168 de metri pe zi, arată datele din anunţurile ofertelor analizate de MEDIAFAX.

Guvernul Spaniei va prelua controlul direct asupra Cataloniei

Vineri 27 octombrie 2017. Guvernul Spaniei va suspenda cu efect imediat autonomia Cataloniei, va prelua controlul administrativ direct asupra regiunii separatiste şi va sesiza Tribunalul Constituţional pentru a anula decizia de proclamare a independenţei, informează cotidianul El Mundo.

Mihaela Mitroi, PwC: Unele dintre modificările fiscale anunţate de autorităţi vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, în timp ce altele ridică semne de întrebare

Vineri 27 octombrie 2017. Autorităţile au anunţat o serie de măsuri cu impact potenţial pozitiv pentru mediul de afaceri, cum ar fi reducerea cotei de impozit pe venit la 10%. Aceasta s-ar aplica atât la veniturile salariale, precum şi la veniturile din pensii, chirii, dobânzi, activităţi agricole, venituri independente şi drepturi de autor. Alte măsuri benefice le reprezintă menţinerea plafonului la plata CAS pentru persoanele fizice autorizate, precum şi creşterea deducerilor personale pentru cei cu venituri mici.

Senatul Spaniei suspendă autonomia Cataloniei

Vineri 27 octombrie 2017. Senatul Spaniei a aprobat, vineri, suspendarea autonomiei regiunii Catalonia, care tocmai şi-a proclamat independenţa, informează cotidianul El Mundo.

Uleiul Unisol, autoturismul Kia Cee’d şi benzinăriile Rompetrol şi-au făcut intrarea în calupurile din prime-time-ul televiziunilor

Vineri 27 octombrie 2017. Uleiul Unisol, modelul Kia Cee’d şi benzinăriile Rompetrol au fost noile apariţii din prime-time-ul celor mai urmărite trei televiziuni din România luni seara, potrivit datelor oferite de Mediafax Monitorizare.

Deutsche Bahn îşi pune încrederea în autobuze autonome

Vineri 27 octombrie 2017. Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn a lansat un autobuz autonom care să transporte pasageri pe o rută pre-programată în Bavaria. În caz de urgenţă, un şofer uman poate prelua controlul cu un joystick, relatează Deutsche Welle.

Sfaturile unui manager de top pentru tinerii manageri din piaţa auto locală. Dana Cortina, directorul VW Group Retail Spania: Căutaţi şefi exigenţi, nu firme bune şi învăţaţi din cât mai multe domenii

Joi 26 octombrie 2017. Cine doreşte să urce spre con­ducerea unei companii din piaţa auto nu trebuie să se limiteze strict la responsabilităţile din fişa postului, ci trebuie să dove­dească iniţiativă şi să înveţe chiar şi cum func­ţionează alte domenii, spune Dana Cortina, directorul general al Volkswagen Group Retail Spania (VGRS), dealerul grupului VW pe piaţa iberică.

Studiu Visa: Capitala ar putea obţine beneficii nete de 6,5 mld. lei pe an dacă 95% dintre plăţi s-ar face electronic

Joi 26 octombrie 2017. Adoptarea pe scară largă a plăţilor electronice în cazul companiilor, a autorităţile publice şi a consumatorilor, ar putea genera un beneficiu net de 400 milioane de dolari (peste 1,5 mld. lei) anual pentru Capitală, prin creşterea cu zece puncte procentuale a ponderii tranzacţiilor electronice în totalul plăţilor.

Florin Goron şi Puiu Dârlea au deschis 11 spălătorii complet automate şi vor 100 în următorii cinci ani

Joi 26 octombrie 2017. Florin Goron şi Puiu Dârlea au deschis un lanţ de spălătorii automate, care nu au nevoie de niciun salariat, transformând criza de personal din România într-o oportunitate de business. Astăzi, reţeaua numără 11 unităţi în mai multe oraşe din ţară şi o cifră de afaceri estimată pentru acest an la 650.000 de euro.

Piedică în calea investiţiilor. Producătorul de mobilier Kuma: Aşteptăm de câţiva ani să extindem fabrica din Prahova, dar procesul de autorizare durează foarte mult

Miercuri 25 octombrie 2017. ProducÂtorul de lavoare, blaturi şi mobilier pentru băi şi bucătării Kuma Ro­mânia spune că aşteaptă de mai multă vreme autorizaţiile pentru extinderea cu 1.000 de metri pătraţi a fabricii pe care o are în localitatea Băneşti din judeţul Prahova, o investiţie de 800.000 de euro, întârziată însă de procesul birocratic îndelungat.

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea sucursalei locale a Veneto Banca de către Intesa Sanpaolo SpA

Miercuri 25 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând sucursalei din Bucureşti a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna.

O companie canadină care produce piese auto a deschis o nouă fabrică unde vrea să angajeze 250 de oameni

Marti 24 octombrie 2017. Litens Automotive Group, companie care produce piese auto, a inaugurat, marţi, lângă Timişoara, cea de-a doua fabrică din Europa, compania canadiană urmând să angajeze 250 de persoane până în anul 2019, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloană de 15 kilometri la Vama Nădlac II: Şoferii aşteaptă şi patru ore pentru a ieşi din ţară

Marti 24 octombrie 2017. O coloană de peste 15 kilometri de camioane s-a format, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, la ieşirea din ţară, astfel că şoferii aşteaptă şi patru ore pentru a li se verifica documentele, în urma unei restricţii impuse, luni, de autorităţile din Ungaria.

Concurenţa investighează o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării de maşini şi utilaje agricole

Marti 24 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării de maşini, utilaje şi echipamente agricole, realizată între producători, importatori şi distribuitori, autoritatea suspectând că mai multe companii concurente îşi coordonau politicile comerciale în ceea ce priveşte fixarea preţului de vânzare practicat.

Industria auto de azi nu mai este impresionată de motoare mari şi puternice, ci de motoare mici. Cum este să stai la volanul unui Jaguar F-Type, lansat pentru a readuce Jaguar în lumea coupé-urilor şi roadsterelor sport cu două locuri

Marti 24 octombrie 2017. Jaguar s-a reinventat complet în ultimii cinci ani, iar gama actuală nu mai are aproape nicio legătură cu cea de acum un deceniu. Şi pentru că progresul este cel mai important în industria auto, britanicii continuă să transforme celebrul brand.

Ministru spaniol: Criza catalană nu poate fi rezolvată doar prin organizarea unor alegeri regionale

Marti 24 octombrie 2017. Criza politică din Catalonia nu poate fi rezolvată doar prin organizarea unor alegeri regionale, a declarat, marţi, ministrul de Justiţie din Spania, Rafael Catala, în contextul în care Guvernul de la Madrid a iniţiat procedurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane, potrivit Reuters.

ACAROM: Înmatriculările de autovehicule comerciale noi au crescut cu 2% la nouă luni luni

Marti 24 octombrie 2017. Numărul de autovehicule comerciale noi înmatriculate în România a crescut în primele nouă luni ale anului cu 2%, la 17.371 de unităţi, potrivit datelor ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile si ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din România.

Săptămână critică pentru politica spaniolă. Separatiştii catalani fac „scut uman” împotriva preluării puterii de către autorităţile spaniole

Luni 23 octombrie 2017. Separatiştii catalani se mobilizează pentru a face un „scut uman” în dorinţa de a bloca eforturile autorităţilor spaniole de a prelua controlul asupra Cataloniei. Grupurile de activişti se vor concentra în jurul sediului guvernului general în Cartierul Gotic şi lângă clădirea parlamentului din apropiere, potrivit Bloomberg.

Din propsectul de listare la BVB al Sphera Franchise: Grupul nu deţine autorizaţii de securitate la incendiu pentru un număr limitate de restaurante şi nici nu există asigurare că le va obţine

Luni 23 octombrie 2017. Sphera Franchise Group, operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, nu deţine autorizaţii de securitate la incendiu pentru un număr limitat de restaurante, în principal pentru cele deschise recent pentru care s-a depus documentaţia necesară, dar încă nu au fost emise autorizaţiile, se arată în prospect. Obţinerea acestor autorizaţii depinde de îndeplinirea anumitor cerinţe, care pot include efectuarea anumitor lucrări şi îmbunătăţiri la unităţile Grupului.

Parlamentul Cataloniei se va reuni joi; autorităţile catalane anunţă că nu se vor supune Madridului

Luni 23 octombrie 2017. Parlamentul regional al Cataloniei va avea joi o şedinţă de plen, a anunţat, luni, un membru al Parlamentului regional, în contextul în care liderul catalan Carles Puigdemont avertizase că Legislativul regional ar putea vota o declaraţie de independenţă, informează Associated Press.

Oficial italian:Guvernul de la Roma va negocia cu regiunile care au votat pentru sporirea autonomiei

Luni 23 octombrie 2017. Guvernul Italiei va respecta rezultatul referendumurilor din regiunile Lombardia şi Veneto şi este deschis să poarte discuţii pe tema lărigirii autonomiei financiare a regiunilor, a anunţat, luni, Gianclaudio Bressa, ministrul italian pentru Afaceri Regionale, relatează Politico.eu.

OTP Leasing introduce trei noi produse de leasing financiar pentru persoanele juridice

Luni 23 octombrie 2017. OTP Leasing introduce trei noi produse de leasing financiar pentru persoanele juridice: Agri Leasing, pentru agricultori, Fast Approval, pentru IMM, şi Trucks Leasing, pentru finanţarea autocamioanelor noi şi second-hand.

Lovitură pentru democraţie: Conducerea Poloniei încearcă să instaureze autoritarismul

Luni 23 octombrie 2017. După ce Polonia s-a situat timp de 28 de ani în fruntea statelor europene care au învins comunismul, şi-au îmbrăţişat democraţia din vest, comisarul ţării pentru drepturile omului trage semnalul de alarmă în privinţa traiectoriei politice pe care a intrat cea mai mare naţiune a estului european. Polonia este pe un drum nesigur care i-ar putea duce la un sistem bazat pe autoritarism, arată o analiză politică Bloomberg.

Liderii catalani îşi vor pierde prerogativele, după ce Senatul va aproba suspendarea autonomiei

Luni 23 octombrie 2017. Soraya Saenz de Santamaria, vicepremierul Spaniei, a declarat, luni, că liderul catalan Carles Puigdemont îşi va pierde toate prerogativele după ce Senatul va aproba aplicarea articolului 155 din Constituţie care permite suspendarea autonomiei regiunii Catalane, informează Reuters.

Românii au plătit cu 8% mai mult pe RCA în prima jumătate a anului. Pentru transportatori asigurarea s-a ieftinit cu 18%

Luni 23 octombrie 2017. O persoană fizică a fost nevoită să scoată din buzunar în medie 538 lei pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) în prima jumătate a acestui an, adică cu 8% (41 lei), mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţi de Supraveghere Financiară (ASF).

Servicii publice ale Capitalei, mutate în mall. Cât costă chiriile şi perioada contractuală

Duminica 22 octombrie 2017. Lipsa spaţiilor destinate serviciilor publice a determinat autorităţile Capitalei să mute mai multe sedii în incinta mall-urilor, astfel că, în loc de magazine, pot fi găsite Serviciul de Paşapoarte, Biroul de evidenţa populaţiei sau chiar sediul unei primării.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Europa ar trebui să se teamă de răspândirea naţiunilor mici

Duminica 22 octombrie 2017. Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat duminică faptul că Europa "ar trebui să se teamă" de fenomenul divizării naţionale, pe fondul crizei din Catalonia şi al referendumului de autonomie din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, relatează site-ul france24.com.

Cine este, Andrej Babis, miliardarul venit de nicăieri care a devenit omul de care atârnă viitorul Cehiei

Duminica 22 octombrie 2017. Partidul de centru ANO, condus de către miliardarul Andrej Babis, a câştigat alegerile parlamentare din Cehia cu un avans de aproape 20% faţă de formaţiunea clasată pe locul al doilea, Democraţii Civici (ODS), au anunţat duminică autorităţile electorale de la Praga, relatează The Associated Press.

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat din închisoare

Duminica 22 octombrie 2017. Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat duminică din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Spania speră că locuitorii Cataloniei nu vor lua în considerare instrucţiunile liderilor regionali

Duminica 22 octombrie 2017. Ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dastis, a declarat duminică că speră că locuitorii Cataloniei vor ignora eventuale instrucţiuni din partea conducerii regionale după ce Spania va aplica suspendarea autonomiei regiunii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

După Catalonia, alte două regiuni europene cheamă cetăţenii la vot, duminică, într-un referendum pentru mai multă autonomie

Duminica 22 octombrie 2017. Două dintre cele mai bogate regiuni ale Italiei, Lombardia şi Veneto, organizează duminică referendumuri de autonomie, pe fondul nemulţumirilor legate de reducerile bugetare cerute de către guvernul de la Roma, relatează site-ul Bloomberg.

Partidul ANO a câştigat alegerile parlamentare din Cehia cu un avans de aproape 20%

Duminica 22 octombrie 2017. Partidul de centru ANO, condus de către miliardarul Andrej Babis, a câştigat alegerile parlamentare din Cehia cu un avans de aproape 20% faţă de formaţiunea clasată pe locul al doilea, Democraţii Civici (ODS), au anunţat duminică autorităţile electorale de la Praga, relatează The Associated Press.

Incendiu de pădure în Munţii Apuseni; zeci de pompieri şi pădurari se luptă de două zile cu focul

Duminica 22 octombrie 2017. Zeci de pompieri, pădurari şi localnici intervin de două zile pentru stingerea unui incendiu de pădure şi vegetaţie uscată, în Munţii Apuseni, într-o zonă foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge cu autospeciale. Duminică forţele au fost mărite după ce focul a cuprins zece hectare.

Autorul atacului din München probabil are probleme psihice

Sambata 21 octombrie 2017. Presupusul autor al atacului comis în oraşul german München este un german cunoscut cu antecendente penale şi care probabil are probleme psihice, anunţă Poliţia regională, citată de revista Focus.

Presupusul autor al atacului din München a fost reţinut

Sambata 21 octombrie 2017. Presupusul autor al atacului comis sâmbătă în centrul oraşului german München a fost reţinut, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicaţiile Bild şi Focus.

Comisia Europeană: Taxa de solidaritate se instituie doar în măsura în care statul nu are bani

Vineri 20 octombrie 2017. Angajatorii trebuie să contribuie la finanţarea fondului de asigurare a creanţelor salariale (de solidaritate) doar „în măsura în care aceasta nu este acoperită integral de către autorităţile publice”, au transmis vineri, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii în România ai Comisiei Europene.

Pascal Candau, şeful centrului de inginerie al Renault: Vrem să angajăm 300 de ingineri. Căutăm oameni pasionaţi de maşini care vor să lucreze în echipă

Vineri 20 octombrie 2017. Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al producătorului auto francez Renault, care are 2.800 de angajaţi în România, vrea să facă 300 de noi angajări în birourile din Bucureşti, Mioveni şi Titu.

Un Plan B. Resetarea programului de guvernare - dinspre terapie şoc spre gradualism?

Joi 19 octombrie 2017. În calitate de coautor la Programul de Guvernare iniţial (cel din decembrie 2016) îmi exprim un punct de vedere asupra pachetului de măsuri anunţat pentru anul 2018. Datoria fiecăruia dintre cei 3 care am lucrat la program şi îl cunoaştem "din scoarţă în scoarţă" este să venim cu soluţii alternative de implementare eficientă a măsurilor din program.

Avocaţii de la Reff & Asociaţii au câştigat în instanţă plata de către stat a unor dobânzi de 1 mil.euro pentru întârzierea rambursării TVA

Joi 19 octombrie 2017. Casa de avocatură Reff & Asociaţii a obţinut în premieră o decizie a instanţei, prin care Curtea de Apel Bucureşti obligă autoritatea fiscală să acorde dobânzi de întârziere de aproximativ un milion de euro într-un caz de rambursare de TVA, începând cu prima zi de întârziere, respectiv ziua ulterioară datei depunerii decontului.

Parlamentul European propune distribuirea refugiaţilor în toate statele membre UE printr-un sistem permanent de cote

Joi 19 octombrie 2017. Parlamentul European a adoptat, joi, un proiect de lege care prevede reformarea Sistemului de azil Dublin prin introducerea unui mecanism permanent de distribuire automată a refugiaţilor în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Guvernul spaniol anunţă că va suspenda, sâmbătă, autonomia regiunii catalane

Joi 19 octombrie 2017. Guvernul spaniol va declanşa articolul 155 din Consituţia spaniolă ce prevede suspendarea autonimiei politice a regiunii catalane, se arată într-un comunicat emis, joi, de Biroul de Presă al primului-ministru Mariano Rajoy, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Un Logan german? Volkswagen şi Skoda vor să producă un model ieftin pentru India, China şi alte pieţe emergente

Miercuri 18 octombrie 2017. Constructorul auto german Volkswagen şi divizia sa Skoda vor să producă modele ieftine până în 2020 pentru India, China şi alte pieţe emergente, potrivit Handelsblatt.

Noul ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica: Am convins Banca Mondială să gestionăm împreună proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov

Miercuri 18 octombrie 2017. Noul ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că Banca Mondială a fost de acord să gestioneze împreună cu autorităţile române construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov.

IKEA se pregăteşte să demareze construcţia magazinului din zona Theodor Pallady din Capitală

Miercuri 18 octombrie 2017. Retailerul de mobilă suedez Ikea, care face peste 500 de milioane de lei cu singurul magazin pe care îl are în România, cel din cartierul Băneasa din Bucureşti, a obţinut autorizaţia de construire pentru cea de-a doua unitate de pe piaţa locală. Aceasta va fi amplasată în zona Theodor Pallady din Capitală, şi va avea o suprafaţă de 37.000 metri pătraţi, devenind astfel cel mai mare magazin IKEA din Europa de Sud-Est la data inaugurării, prevazută la finele lui 2018.

Revolta din industria auto: Salariul minim a crescut, dar drumuri tot nu avem. statul nu a făcut nimic. „Acum este mai scump să produci în Teleorman sau Vaslui deoarece infrastructura de acolo este la fel de slabă însă salariul minim este mai mare.

Miercuri 18 octombrie 2017. Costurile producătorilor au crescut pe măsură ce sala­riul minim a urcat, productivitatea nu a urmat acelaşi curs, în condiţiile în care infrastructura bate pasul pe loc, în con­di­ţiile în care statul întârzie ani la rând proiecte importante.

Orange, Vodafone şi Telekom l-au recrutat pe Mihai Constantin - prezentator al ştirilor de la televiziunea publică (TVR) - preşedinte al asociaţiei care le apără interesele de business în faţa autorităţilor

Marti 17 octombrie 2017. În noua sa calitate, dobândită în luna septembrie, Mihai Constantin a condus marţi o delegaţie a celor trei giganţi din telecom la o întâlnire cu ministrul comunicaţiilor Lucian Şova, care a avut loc la sediul ministerului.

Dragnea vrea măsuri pentru stoparea creşterii importului de maşini second hand

Marti 17 octombrie 2017. Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a primit ca temă elaborarea unei propuneri prin care să se stopeze creşterea importului de maşini second hand şi, în paralel, să crească producţia internă de autovehicule.

Alin Burcea, preşedintele ANAT: Ce trebuie să ştie turiştii care au achiziţionat pachete de la agenţia Omnia Turism

Marti 17 octombrie 2017. După evenimentul nefericit care l-a implicat pe patronul agenţiei Omnia Turism, George Negru, două grupuri în derulare sunt blocate în acest moment în Egipt, respectiv Thailanda, iar autorităţile fac tot posibilul de a readuce cei 80 de oameni în ţară cât mai repede, explică Alin Burcea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale al Agenţiilor de Turism (ANAT), în cadrul emisiunii ZF Live.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter