Stiri despre avocatura

 

Avocaţii de la Ţuca Zbârcea au asistat fondul de investiţii Accel în acordarea finanţării start-up-ului românesc UiPath

Vineri 9 martie 2018. Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat fondul de investiţii Accel Partners în contextul finanţării de 153 milioane de dolari a start-up-ul românesc UiPath , după ce, anterior, echipa firmei oferise suport juridic în cadrul rundei de finanţare Seria A în valoare de 30 milioane de dolari.

România a atras doar 7% dintre tranzacţiile din regiune în 2017

Vineri 9 martie 2018. În România s-au semnat anul trecut 153 de tranzacţii, respectiv 7,2% din numărul total de acorduri încheiate în regiunea Europei Centrale şi de Est. Ca valoare, piaţa locală contribuie cu doar 4,5% la piaţa de 71,5 mld. euro în 2017, conform calculelor ZF pe baza datelor disponibile în raportul anual al casei de avocatură CMS şi al Euromoney (EMIS).

Clifford Chance a lansat o aplicaţie mobilă care oferă clienţilor asistenţă juridică online în cazul unei inspecţii

Joi 8 martie 2018. Firma globală de avocatură Clifford Chance a lansat Dawn Raids App, o aplicaţie mobilă care oferă clienţilor ce fac obiectul unei inspecţii un ghid în timp real şi pas cu pas asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au, precum şi acces rapid la specialiştii Clifford Chance de la care pot primi imediat asistenţă juridică.

Aceşti investitori în criptomonede vor să se răzbune pe escrocii care i-au jupuit de bani şi iau justiţia în propriile mâini: „Paza Cripto” a pornit vânătoare escrociilor din lumea criptomonedelor

Vineri 2 martie 2018. Şase investitori au intentat proces împotriva BitConnect, acuzând compania de escrocherie la diferite niveluri în tranzacţiiile cu criptomonede. Avocatul acestora spune că există şanse să recupereze prejudiciul de 771.000 de dolari, dar chiar şi după interzicerea BitConnect în Texas şi Carolina de Nord, tot va fi foarte dificil, conform Bloomberg.

Biriş Goran SPARL şi Connect PRO lansează un parteneriat pentru a oferi consultanţă pe zona de protecţia datelor cu caracter personal

Miercuri 21 februarie 2018. Casa de avocatură Biriş Goran a încheiat un parteneriat strategic cu Connect PRO, o nouă firma de consultanţă managerială, pentru a acorda consiliere integrată companiilor care doresc să între în procesul de aliniere la noile cerinţe europene cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

Biroul de la Bucureşti al firmei de avocatură Schoenherr a promovat-o pe Adina Damaschin în poziţia de counsel

Luni 19 februarie 2018. Casa de avocatură Schoenherr a anunţat promovarea în poziţia de counsel a Adinei Damaschin, practica specializată de banking & finance şi capital markets a biroului Schoenherr şi Asociaţii incluzând în prezent 11 avocaţi.

Autoritatea de protecţie a datelor personale: Ideal ar fi ca responsabilul de date să fie un IT-ist cu studii juridice sau un om juridic cu studii de IT

Vineri 16 februarie 2018. Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal (General Data Protection Regulation-GDPR) va intra în vigoare la data stabilită, la 25 mai, fără nicio amânare, astfel că firmele şi instituţiile publice care prelucrează asemenea informaţii trebuie să fie gata să respecte noile reguli, au spus reprezentanţii autorităţii, dar şi ai companiilor de audit, consultanţă, avocatură şi tehnologie prezenţi la conferinţa ZF „Patru luni până la şocul GDPR”.

Gabriel Zbârcea, casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Investitorii se uită către România, randamentele sunt mai bune decât în Vest

Joi 15 februarie 2018. „Piaţa de M & A este fragmentată şi cred că tranzacţii mici şi medii vor continua să se încheie în anii ce vor urma. Sunt fonduri care fac exit din România, dar şi fonduri care tatonează piaţa pentru o intrare.”

Casa de avocatură ZRP are un nou coordonator al practicii de drept penal: Mirela Gorunescu, prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti

Vineri 9 februarie 2018. Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal a societăţii civile de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP). După o activitate didactică de peste 20 de ani, desfăşurată în învăţământul superior şi o bogată practică în profesia de avocat, la începutul acestui an, Mirela Gorunescu s-a alăturat echipei ZRP.

Avocaţii de la RTPR Allen&Overy câştigă un proces legat de restituirea terenului pe care se află magazinul Profi din centrul Clujului

Marti 6 februarie 2018. Firma de avocatură RTPR Allen & Overy a câştigat irevocabil în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie respingerea solicitării de restituire a terenului pe care se află magazinul Profi din centrul Clujului, după 12 ani de litigiu, trei casări cu trimitere spre rejudecare şi patru soluţionări în recurs, inclusiv o strămutare.

Avocaţii PeliFilip au asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni de 2 mld.euro

Luni 5 februarie 2018. Echipa PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters, a asistat Ministerul Finanţelor Publice într-o emisiunea de euroobligaţiuni de 2 miliarde de euro în două tranşe, derulată săptămâna trecută.

Florian Niţu, casa de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii: Urmează tranzacţiile de 1 mld. euro. România este ceea ce investitorii numesc „low tax jurisdiction“

Vineri 26 ianuarie 2018. Avocatul Florian Niţu, ma­naging partner al casei de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, afirmă că sunt mai mulţi jucători globali, strategici sau fi­nan­ciar-institu­ţio­nali care se uită la opor­tu­nităţi în România sau care, cel putin indirect, au făcut recent sau sunt în curs să facă achiziţii, să lanseze proiecte.

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat fondul de investiţii Revetas Capital în achiziţia complexului Radisson din Capitală, o tranzacţie de 169,2 mil. euro

Luni 15 ianuarie 2018. Casa de avocatură Wolf Theiss a asistat consorţiul alcătuit din fondul de investiţii Revetas Capital şi Cerberus Capital Management în procesul de achiziţie al complexului hotelier Radisson din Capitală de la compania Elbit Imaging, contra sumei de 169,2 milioane de euro, tranzacţia încheiată în luna decembrie a anului trecut reprezentând un maxim din punct de vedere al valorii realizată pe piaţa hotelieră din Bucureşti şi una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală şi de Est (CEE).

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat J.C. Flowers în achiziţia Piraeus Bank România

Vineri 22 decembrie 2017. Casa de avocatură Clifford Chance Badea a acordat asistenţă juridică firmei americane de private equity J.C. Flowers în achiziţia Piraeus Bank România, o tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă acţionarilor A&D Pharma în cea mai mare tranzacţie din 2017 din industria farmaceutică

Joi 21 decembrie 2017. Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a fost alături de acţionarii A&D Pharma, oferind consultanţă în cadrul vânzării întregului grup către reţeaua de farmacii Dr. Max, deţinută de Penta Investments .

Avocaţii PeliFilip au asitat BVB în procesul de fuziune cu bursa de la Sibiu

Luni 18 decembrie 2017. Firma de avocatură PeliFilip a asistat BVB în procesul de fuziune cu bursa Sibex de la Sibiu, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 pe piaţa locală să funcţioneze o singură bursă de valori.

Casa de avocatură Dentons: Vor fi tranzacţii importante în 2018 în real estate, IT şi retail

Marti 21 noiembrie 2017. Anda Todor, managing partner al casei de avocatură Dentons România, spune că procesul de achiziţie a Rompetrol de către CEFC China Energy Company, pe care Dentons îl reprezintă, este foarte complex atât din punctul de vedere al componentelor tranzacţiei, cât şi al felului în care casa de avocatură a trebuit să comunice cu reprezentanţii chinezi.

PeliFilip, desemnată cea mai bună casă de avocatură în domeniul imobiliar din România de către Euromoney Real Estate Survey 2017

Luni 6 noiembrie 2017. PeliFilip a fost desemnată cea mai bună casă de avocatură în domeniul Real Estate din România, în urma Euromoney Real Estate Survey 2017, sondajul bazându-se pe 2462 de răspunsuri din partea unor dezvoltatori imobiliari, consilieri, investitori şi instituţii financiare.

Avocaţii de la Reff & Asociaţii au câştigat în instanţă plata de către stat a unor dobânzi de 1 mil.euro pentru întârzierea rambursării TVA

Joi 19 octombrie 2017. Casa de avocatură Reff & Asociaţii a obţinut în premieră o decizie a instanţei, prin care Curtea de Apel Bucureşti obligă autoritatea fiscală să acorde dobânzi de întârziere de aproximativ un milion de euro într-un caz de rambursare de TVA, începând cu prima zi de întârziere, respectiv ziua ulterioară datei depunerii decontului.

VIDEO ZF LIVE. Nadia Crişan, McGuireWoods România: Sunt companii americane care ar vrea să investească în irigaţii în România, pe lângă energie şi telecom

Joi 12 octombrie 2017. Companiile americane sunt interesate de proiecte în energie, agricultură şi telecom în România şi caută parteneri pe plan local, în condiţiile în care mulţi investitori vor să aibă unităţi de producţie în Europa pentru distribuţie pe piaţa europeană, a spus Nadia Crişan, managing partner la firma de consultanţă McGuireWoods România, parte a unei companii de avocatură din SUA cu o istorie de peste 200 de ani.

Un alt scandal: Unirea Shopping Center este somată să achite 6 milioane de euro către Pall D’or, companie care aparţine rudelor de gradul I ale lui Carmen Palade, fost şef al Unirea

Joi 12 octombrie 2017. Unirea Shopping Center (SCDM), companie care administrează centrele comerciale din Braşov şi Bucureşti, a transmis astăzi către bursă că a primit o notificare de la Pall D’or prin intermediul firmei de avocatură Dănescu şi Asociaţii, în vederea achitării sumei de 6 milioane de euro plus TVA (27,6 mil. lei), în temeiul unui contract încheiat în 2014.

Casa de avocatură Suciu Popa îşi consolidează zona de fuziuni, concurenţă şi technologia informaţiei cu trei noi parteneri

Luni 9 octombrie 2017. Firma Suciu Popa a promovat trei asociaţi, Roxana Fercală, Andrei Georgescu şi Crina Ciobanu, în poziţia de parteneri, consolidând astfel zone de practică precum soluţionarea disputelor, imobiliar şi construţii, dar şi fuziuni si achizitii, concurenţă şi technologia informaţiei, domenii cu potenţial de creştere în anii care vor urma.

Avocaţii de la Albota Law Firm au asistat belgienii de la Atenor în achiziţia unui teren în zona Expoziţiei, pentru un proiect de birouri

Joi 5 octombrie 2017. Albota Law Firm, firmă de avocatură specializată în construcţii şi real estate, a asistat dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor în achiziţia unui nou teren, de aproximativ 11.600 mp, situat în nord-vestul Bucureştiului, în zona Expoziţiei/Piata Presei Libere, unde va fi construit un nou proiect de birouri.

Gala avocaţilor 2017, ediţia a VIII-a: Avocaţii sunt cei care mişcă indirect pieţele şi economia. „Rolul avocatului este de a face lucrurile foarte clare pentru cei implicaţi în tranzacţie”

Miercuri 27 septembrie 2017. Casele de avocatură care au intermediat cele mai mari tranzacţii din anul 2016 şi din prima parte a anului 2017, acorduri în domenii precum retail, imobiliare, industrie sau energie, tranzacţii de zeci sau sute de milioane de euro, au fost premiate în această seară de Ziarul Financiar în cadrul celei de a VIII-a ediţii a Galei Avocaţilor. Preluarea Profi de către fondul de investiţii Mid Europa Partners, preluarea a 13,6% din E-Distribuţie Muntenia de către Enel sau achiziţia centrului comercial Shopping City Sibiu de către grupul sud-african NEPI sunt doar trei dintre cele zece tranzacţii premiate miercuri seara de către Ziarul Financiar la evenimentul care a reunit peste 100 de avocaţi, consultanţi şi executivi de top.

Avocaţii de la Reff şi Asociaţii, decizie importantă pentru producătorii de energie verde

Marti 26 septembrie 2017. Casa de avocatură Reff şi Asociaţii, membră a Deloitte Legal, a obţinut anularea unei decizii emisă de Comisia Fiscală Centrală, prin care elementele componente ale turbinelor eoliene erau calificate drept “clădiri” şi supuse în consecinţă impozitării, potrivit dispoziţiilor Codului Fiscal.

Wolf Theiss a cooptat-o pe Maria Maxim ca Partener coordonator al practicii de protecţia datelor cu caracter personal

Luni 11 septembrie 2017. Biroul de la Bucureşti al firmei internaţionale de avocatură Wolf Theiss şi-a extins practica de TMT (tehnologie, media şi telecom), compliance şi protecţia datelor cu caracter personal, prin întărirea echipei locale cu Maria Maxim ca Partener coordonator.

Ayala Reuven Lelong, consultant KPMG, şi Mădălina Racoviţan, Partner KPMG: De ce nu dorm avocaţii noaptea

Joi 7 septembrie 2017. În ultimul deceniu, realitatea firmelor de avocatură s-a schimbat dramatic şi va continua să se schimbe într-un ritm accelerat şi în următorii ani. Unii experţi în studiul viitorului au mers atât de departe încât au prezis dispariţia acestei profesii.

Oamenii din umbra celor mai mari tranzacţii şi litigii. Topul caselor de avocatură din România după numărul de avocaţi

Joi 24 august 2017. Cele mai puternice 25 de case de avocatură de pe piaţa locală au peste 1.100 de avocaţi în echipele proprii, respectiv circa 10% din totalul celor din Baroul Bucu­reşti, potrivit estimărilor ZF.

PwC România: Vânzarea Praktiker către compania Kingfisher a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării

Joi 3 august 2017. Echipa de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias, au asistat acţionarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către britanicii de la Kingfisher, finalizarea contractului venind după şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării.

Piaţa românească de artă este aşteptat să crească cu 30% până în 2019, la peste 16 mil. euro

Luni 31 iulie 2017. Piaţa românească de artă se dezvoltă în trei direcţii, respectiv creşterea interesului şi vânzărilor de artă contemporană, dez­vol­tarea şi deschiderea de muzee pri­vate şi integrarea europeană treptată, arată Raportul Pieţei de Artă din Ro­mânia realizat de casa de avocatură Po­po­vici Niţu Stoica & Asociaţii şi de Insti­tutul de management al artei Artmark.

PeliFilip îi asistă pe grecii de la NBG în procesul de vânzare a Băncii Româneşti către OTP

Vineri 28 iulie 2017. Casa de avocatură PeliFilip asistă grupul elen National Bank of Greece (NBG) în tranzacţia de vânzare către OTP Bank România a pachetului de acţiuni deţinut la Banca Românească, reprezentând 99,28% din capitalul social şi a unui portofoliu de credite.

Piaţa românească de artă: cele mai scumpe zece lucrări au adunat un milion de euro

Luni 10 iulie 2017. Cele mai scumpe zece lucrări de artă românească au fost vândute anul trecut la casele de licitaţii locale cu un preţ total de 950.000 de euro, arată calculele ZF pe baza raportului pieţei de artă din România realizat de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii şi de Institutul de Management al Artei Artmark.

PeliFilip a asistat GTC în achiziţia clădirii de birouri Cascade din Capitală, o tranzacţie de 9 mil. euro

Marti 4 iulie 2017. Casa de avocatură PeliFilip a asistat compania imobiliară GTC (Global Trade Center) în achiziţionarea clădirii de birouri Cascade Office Building de pe strada Buzeşti, aproape de Piaţa Unirii din Capitală, într-o tranzacţie care s-a ridicat la 9 milioane de euro.

PeliFilip a asistat investitorul belgian Mitiska Reim în achiziţia a 11 centre comerciale din portofoliul Alpha Bank

Miercuri 28 iunie 2017. Investitorul belgian Mitiska Reim, specializat în centre comerciale în Europa, a fost asistat de casa de avocatură PeliFilip într-o tranzacţie în care a achiziţionat săptămâna trecută portofoliul Alpha Property Development.

Avocaţii de la PeliFilip au cooptat-o pe Laura Grigore în poziţia de Senior Associate

Marti 20 iunie 2017. Casa de avocatură PeliFilip a cooptat-o pe Laura Grigore în poziţia de Senior Associate, acesta urmând să se alăture echipei în cadrul practicii de drept comercial, consolidând astfel aria de Risk & Compliance Services.

Comisia Europeană propune un proiect de lege pentru a combate schemele offshore

Luni 19 iunie 2017. Comisia Europeană (CE) va publica, miercuri, un proiect de lege prin care va obliga instituţiile de intermediere financiară precum băncile, contabilii şi firmele de avocatură să raporteze imediat schemele offshore de evitare a plăţii taxelor, potrivit The Guardian.

Wolf Theiss cooptează patru avocaţi în echipele de corporate M&A şi real estate

Joi 15 iunie 2017. Biroul de la Bucureşti al firmei internaţionale de avocatură Wolf Theiss, a anunţat cooptarea a patru avocaţi care vor completa competenţele în practicile de protecţia datelor cu caracter personal, dreptul muncii, insolvenţă şi construcţii.

Avocaţii de la Reff & Asociaţii au numit-o pe Irina Dimitriu la conducerea diviziei de real estate

Miercuri 7 iunie 2017. Casa de avocatură Reff & Asociaţii a numit-o pe Irina Dimitriu, partener asociat, la conducerea diviziei de real estate, în urma plecării lui Robert Ioniţă, care devine director juridic al NEPI.

Încă două nume vehiculate pentru poziţiile vacante de la ASF: avocatul specializat în piaţa de capital Dan Vlădescu şi parlamentarul Sorin Bota cu experienţă în piaţa serviciilor financiare

Miercuri 31 mai 2017. Avocatul specializat în piaţa de capital Dan Vlădescu şi deputatul Sorin Bota sunt cele mai noi nume vehiculate pentru cele două poziţii de conducere vacante din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondul spaniol de investiţii GED caută să vândă integral participaţiile la companiile din România până la final de an

Vineri 19 mai 2017. Fondul a mandatat deja bancheri de investiţii şi case de avocatură să se ocupe de vânzarea acţiunilor pe care le deţine în lanţul hotelier Continental, în compania de servicii medicale Diamedix sau în cadrul agenţiei de turism Happy Tour, potrivit unor surse din piaţă.

Victor Constantinescu, partener fondator în cadrul Biriş Goran, a decis să părăsească firma de avocatură

Miercuri 3 mai 2017. Victor Constantinescu, partener fondator şi coordonatorul practicii de real estate în cadrul societăţii de avocatură Biriş Goran, a decis să părăsească firma, în locul lui, practica şi echipa de real estate, urmând să fie conduse de Gabriel Biriş, partener fondator, şi de Raluca Năstase, partener din 2006.

Peli Filip a asistat RCS&RDS(Digi) în procesul de vânzare a acţiunilor pe bursă

Vineri 28 aprilie 2017. Casa de avocatură PeliFilip a acordat consultanţă juridică companiei Digi Communications, acţionarul majoritar al RCS& RDS, vizând oferta publică de 21,7 milioane de acţiuni ale companiei RCS& RDS, desfăşurată în vederea listării pe piaţa de capital.

Avocatul Alexandru Reff preia conducerea Deloitte România

Vineri 28 aprilie 2017. Avocatul Alexandru Reff, partener la Reff şi Asociatii şi director al diviziei de fuziuni/achiziţii şi imobiliare în cadrul companiei de consultanţă şi audit Deloitte România, va deveni directorul general al companiei - country managing partner - de la 1 iunie 2017, a anunţat astăzi compania.

Avocaţii de la Schoenherr au asistat fondul RC2 în vânzarea Top Factoring, tranzacţie de 25 mil.euro

Joi 27 aprilie 2017. Biroul de la Bucureşti al firmei de avocatură Schoenherr a asistat fondul de investiţii Reconstruction Capital II (RC2) în vânzarea afacerii Top Factoring către compania suedeză Intrum Justitia, o tranzacţie de circa 25 milioane euro.

Alexandru Reff preia poziţia de conducere a Deloitte Romania de la 1 iunie

Joi 27 aprilie 2017. Avocatul Alexandru Reff, partener la Reff şi Asociatii şi director al diviziei de fuziuni si achizitii şi imobiliare în cadrul Deloitte Romania, va deveni directorul general al companiei - country managing partner - de la 1 iunie 2017, a anuntat astăzi compania.

RCS&RDS anunţă oficial detaliile operaţiunii de refinanţare: obligaţiuni de 350 mil. euro şi un credit sindicalizat de 1,7 mld. lei

Miercuri 26 octombrie 2016. Comunicarea detaliilor despre operaţiunea de refinanţare reprezintă o premieră pentru RCS&RDS, care în trecut nu a transmis asemenea date, singurele informaţii fiind astfel disponibile de la agenţiile de rating sau casele de avocatură implicate.

Piaţa de avocatură creşte, dar rămâne sub nivelul anterior crizei financiare. „Cred că suntem undeva în jurul valorii din 2003-2005

Marti 25 octombrie 2016. Piaţa de avocatură va fi pe plus şi anul viitor, la fel ca în 2015, fiind într-un proces de construcţie şi revenire, în condiţiile în care rămâne încă sub nivelului anterior crizei financiare, a spus la ZF Live Cristina Filip, partener la casa de avocatură PeliFilip.

​Brexitul, o vacă de muls pentru firmele de avocatură

Luni 24 octombrie 2016. În cele patru luni de când Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană, lira sterlină s-a prăbuşit, preţurile locuinşelor au luat-o la vale, iar băncile ameninţă să-şi relocheze activităţile în alte ţări.

ZF Live. Dan Vlădescu, avocat: „Este riscant să îţi dezvolţi propria casă de avocatură, nu ştii niciodată cum va fi ziua de mâine”

Miercuri 12 octombrie 2016. Cel mai important lucru pentru un avocat membru al unei case mari de avocatură este poziţia pe care o ocupă în cadrul respectivei organizaţii, precum şi perspectivele pe care le are pe termen mediu şi lung, a spus avocatul Dan Vlădescu, invitat la ZF Live.

​Răzvan Stoicescu, partener Muşat şi Asociaţii: „Clienţii punctează brandul în faţa bugetului”

Marti 20 septembrie 2016. Clienţii din România caută brandurile cu experienţă în piaţă, iar serviciile de avocatură pot atrage consumatori prin demonstrarea competenţei din domeniu, a spus Răzvan Stoicescu, partener Muşat şi Asociaţii, la conferinţa ZF Branduri Româneşti.

ASF a selectat avocaţii pentru depunerea în instanţă a cererii de faliment a Carpatica Asig

Marti 23 august 2016. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat societatea de avocatură Eversheds Romania pentru a reprezenta Autoritatea în instanta în vederea depunerii cererii de faliment a Carpatica Asig.

bpv Grigorescu Ştefănică a consiliat 4Finance în achiziţia TBI Bank

Vineri 12 august 2016. Casa de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică a asistat grupul financiar leton 4Finance, unul dintre cele mai mari grupuri din Europa care acordă împrumuturi rapide prin intermediul platformelor online şi mobile, la achiziţia grupului financiar TBIF Financial Services, care include banca TBI Bank EAD, cu sedii în Bulgaria şi România, precum şi entităţile TBI Credit şi TBI Leasing.

Studiu: Brexitul va costa Marea Britanie 340 mld $ în urma încetinirii activităţii M&A

Luni 25 iulie 2016. În urma Brexitului, Marea Britanie va pierde aproximativ 340 miliarde de dolari în urma încetinirii sau amânării tranzacţiilor de fuziuni şi achiziţii (M&A) până în anul 2020, relevă un studiu recent realizat de firma de avocatură Baker & McKenzie, în timp ce la nivel mondial impactul asupra tranzacţiilor M&A va fi de 1.600 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Doi morţi în incidentul armat din Germania

Luni 11 iulie 2016. Două persoane au fost găsite moarte la sediul firmei de avocatură din oraşul german Stuttgart unde existau suspiciuni privind o luare de ostatici, relatează presa germană.

Individ înarmat, suspectat că deţine un ostatic într-o clădire din Germania

Luni 11 iulie 2016. Un individ înarmat a luat un ostatic, luni, în sediul unei firme de avocatură din oraşul german Stuttgart, relatează presa germană.

ZF Live. Gabriel Zbârcea - Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Domeniile care vor merge bine sunt agrobusinessul, cel bancar, mai ales pe NPL-uri, şi IT&C

Joi 7 iulie 2016. Piaţa de avocatură va fi în continuare fărâmiţată şi nu va trece printr-un proces de consolidare, în condiţiile în care fiecare avocat îşi doreşte să facă ceva pe cont propriu după ce ajunge la o anumită maturitate profesională, a spus la ZF Live Gabriel Zbârcea, managing partner la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Casa de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners promovează doi avocaţI în funcţia de parteneri

Luni 4 iulie 2016. Casa de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) le-a numit pe Elena Iacob şi Alina Tugearu în funcţia de parteneri, ele anterior deţinând funcţii de managing associates în cadrul departamentelor de consultanţă şi respectiv litigii.

PeliFilip a asistat Argo Group în vânzarea Shopping City Sibiu, tranzacţie de 100 mil. euro

Joi 30 iunie 2016. Firma de avocatură PeliFilip a asistat Argo Group în vânzarea parcului comercial Shopping City Sibiu către NEPI, într-o tranzacţie a cărei valoare se ridică la 100 de milioane de euro, aceasta fiind una dintre tranzacţiile majore ale anului.

Avocaţii de la PeliFilip au asistat Argo Group în vânzarea Shopping City Sibiu, tranzacţie de 100 mil euro

Joi 30 iunie 2016. Firma de avocatură PeliFilip a asistat Argo Group în vânzarea parcului comercial Shopping City Sibiu către NEPI, într-o tranzacţie a cărei valoare se ridică la 100 de milioane de euro, aceasta fiind una dintre tranzacţiile majore ale anului.

Noerr a asistat S&T în tranzacţia de cumpărarea a 52% din părţile sociale ale Gadagroup România

Joi 9 iunie 2016. Firma de avocatură Noerr a reprezentat compania austriacă S&T AG, din domeniul tehnologiei, în tranzacţia de cumpărare a unui pachet majoritar de părţi sociale al Gadagroup România, ceea ce a marcat şi intrarea companiei pe piaţa serviciilor medicale locale.

Daniel Badea, managing partner al Clifford Chance Badea: Fondurile de investiţii străine au devenit mai interesate de oportunităţile de M&A din bănci. Consolidarea va continua sub toate formele

Marti 7 iunie 2016. Consolidarea sectorului ban­car românesc va con­ti­nua, fie sub formă de achi­ziţii de portofolii, fie de bănci, având în vedere şi fap­tul că există instituţii de cre­dit care îşi schimbă stra­tegia eu­ro­peană şi re­strâng ac­tivita­tea pe anumite pie­ţe, iar fondu­ri­le de in­ves­tiţii străine au de­venit mai intere­sate de opor­tunităţile de M&A (fuziuni şi achiziţii) din sec­torul ban­car, afirmă Da­niel Badea, managing partner al Clifford Chance Badea, una dintre cele mai mari firme de avocatură de pe piaţa locală.

Echivalentul turcesc al Starbucks a deschis prima unitate în România

Duminica 29 mai 2016. Lanţul de cafenele Kahve Dunyasi din Turcia a intrat pe piaţa locală cu o unitate în malllul Bucureşti Mall de pe Calea Vitan. Acesta, primul mall deschis în România, în 1999, este deţinut tot de o companie din Turcia, Anchor Group. Pentru a intra pe piaţa locală compania care deţine brandul Kahve Dunyasi a fost asistată de casa de avocatură Noerr.

Echivalentul turcesc al Starbucks a deschis prima unitate în România

Vineri 27 mai 2016. Lanţul de cafenele Kahve Dunyasi din Turcia a intrat pe piaţa locală cu o unitate în malllul Bucureşti Mall de pe Calea Vitan. Acesta, primul mall deschis în România, în 1999, este deţinut tot de o companie din Turcia, Anchor Group. Pentru a intra pe piaţa locală compania care deţine brandul Kahve Dunyasi a fost asistată de casa de avocatură Noerr.

Avocatul Piperea, răspuns la clarificarea Finanţelor cu privire la impozitul locuinţei dat în plată: “O să-şi pună în cap zeci de mii de persoane”

Luni 16 mai 2016. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre susţinătorii legii dării în plată, susţine că prin noile clarificări aduse cu privire la impozitul pe imobilele date în plată, Ministerul Finanţelor o să-şi pună în cap zeci de mii de persoane.

Muşat&Asociaţii a reprezentat Societatea Română de Televiziune în arbitrajul internaţional împotriva New Films International Inc.

Marti 10 mai 2016. Firma de avocatură Muşat şi Asociaţii a reprezentat Societatea Română de Televiziune într-un arbitraj comercial internaţional privind cererea în pretenţii în cuantum de aproximativ 5 milioane de euro formulată de societatea americană de producţie şi licenţă filme New Films International Inc.

VIDEO ZF LIVE. Ileana Glodeanu, Wolf Theiss: Tarifele pentru clienţii care vor să aibă mereu un avocat cu ei pornesc de la 200 € pe oră

Miercuri 4 mai 2016. Cred că piaţa de avocatură din România este la fel de sofisticată ca în alte ţări şi suntem pregătiţi să facem faţă unor tranzacţii mari, a spus Ileana Glo­dea­nu, partener la casa de avocatură Wolf Theiss în cadrul emisiunii ZF Live. Lupta anticorupţie a fost un semnal pozitiv în afara grani­ţe­lor, iar senzaţia tuturor pieţelor rele­van­te este că în România se poate face bu­si­ness.

Avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică au consiliat Dent Estet în tranzacţia cu Medlife

Miercuri 20 aprilie 2016. Casa de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică a consiliat lanţul de clinici stomatologice Dent Estet şi pe fondatorul acestuia, Oana Taban, la semnarea acordului prin care compania de servicii medicale MedLife a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni.

Conferinţa ZF - Top Tranzacţii: „Vedem o revenire a pieţei de fuziuni şi achiziţii. Sunt mai multe tranzacţii care se negociază acum între fonduri de investiţii“

Marti 19 aprilie 2016. România ar putea deveni în perioada următoare o destinaţie importantă atât pentru investitorii strategici, cât şi pentru fondurile de investiţii, pentru că oferă câteva avantaje majore în comparaţie cu ţările vecine, precum stabilitate economică, o infrastructură în curs de dezvoltare, resurse umane de calitate şi mulţi antreprenori tineri, au spus invitaţii prezenţi la evenimentul Top Tranzacţii organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu casa de avocatură Reff & Asociaţii şi cu compania de consultanţă Deloitte.

Sediul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca a fost percheziţionat

Miercuri 13 aprilie 2016. Procurorii pentru combaterea crimei organizate au efectuat, marţi, raiduri la birourile firmei Mossack Fonseca, în căutarea dovezilor privind desfăşurarea unor activităţi de spălare de bani şi de finanţare a terorismului, în urma unei scurgeri de informaţii care a generat scandalul Dosarele Panama.

Guvernul panamez va crea o comisie independentă care să analizeze practicile financiare din ţară

Joi 7 aprilie 2016. Guvernul din Panama a anunţat, miercuri, că va crea o comisie independentă care să analizeze practicile financiare din ţară, după scandalul Panama Papers, la originea căruia se află o scurgere imensă de informaţii din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, scrie Reuters.

Firma Mossack Fonseca susţine că este victima unui atac cibernetic, operat de pe servere străine

Miercuri 6 aprilie 2016. Ramon Fonseca Mora, directorul şi cofondatorul companiei de avocatură Mossack Fonseca, aflată la originea scandalului global Panama Papers, susţine că firma sa este victima unui atac de piraterie, operat de pe servere străine şi că a depus o plângere în acest sens, scrie Le Figaro, citând AFP.

Grupul PPE doreşte ca Mossack Fonseca şi Guvernul panamez să depună mărturie în Parlamentul European

Marti 5 aprilie 2016. Grupul Partidul Popular European doreşte ca firma de avocatură Mossack Fonseca şi Guvernul din Panama să depună mărturie în faţa comisiei speciale a Parlamentului European privind practicile fiscale neloiale, a anunţat purtătorul de cuvânt al PPE în comisia insituită în urma scandalului LuxLeaks.

Banca franceză Société Générale a creat 979 de companii offshore prin intermediul Mossack Fonseca

Marti 5 aprilie 2016. Banca franceză Société Générale se numără printre primele cinci bănci care au creat cel mai mare număr de companii offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, de la înfiinţarea acestuia, în 1977, până în 2015, a informat cotidianul le Monde.

Sistem offshore sofisticat, înfiinţat de apropiaţii lui Marine Le Pen

Marti 5 aprilie 2016. Un sistem offshore sofisticat a fost înfiinţat între Hong Kong, Singapore, Insulele Virgine Britanice şi Panama, de către apropiaţii lui Marine Le Pen, a informat publicaţia Le Monde, având la bază documente aparţinând firmei de avocatură din Panama, care fac obiectul unei anchete.

Fuziuni şi achiziţii. Companiile româneşti fac paşi timizi către pieţele externe prin achiziţii. Comerţul online, FMCG-ul şi serviciile financiare, pe listă

Luni 4 aprilie 2016. „Ca economie nu ai cum să te dezvolţi altfel decât prin dezvoltarea clasei antreprenoriale. Este un pariu pe care trebuie să îl câştigăm noi ca piaţă“, spune avocatul Silviu Stoica, partener în cadrul casei de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii.

Firma Mossack Fonseca denunţă încălcarea confidenţialităţii în scurgerea de documente Panama Papers

Luni 4 aprilie 2016. Ramon Fonseca, directorul firmei de avocatură Mossack Fonseca din Panama, care a creat companii offshore în care au fost ascunse sume imense de bani de către cei mai bogaţi oameni din lume, a denunţat încălcarea confidenţialităţii clienţilor săi în scurgerea de documente Panama Papers,scrie Reuters.

BCR: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, în cadrul procesului colectiv dintre clienţi şi bancă, că nu există clauze abuzive în contractele de credit

Joi 24 martie 2016. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că nu există clauze abuzive în contractele de credit cu dobândă variabilă ale BCR în cadrul procesului iniţiat de un grup de clienţi, reprezentaţi de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Cristina Filip preia conducerea casei de avocatură PeliFilip

Joi 3 martie 2016. Conducerea casei de avocatură PeliFilip, unul dintre jucătorii de profil care au avut cel mai bun trend de creştere în ultimii ani, a fost preluată de Cristina Filip, cea care în ultimii aproape opt ani a deţinut poziţia de partener în cadrul aceleiaşi firme.

NNDKP a anunţat o serie de promovări

Luni 29 februarie 2016. Casa de avocatură NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson) a anunţat o serie de promovări în cadrul echipei. Astfel Adina Vizoli, Lucian Barbu şi Silviu Bădescu, toţi trei cu o experienţă între 12-14 ani în consultanţă fiscală locală şi internaţională au fost promovaţi pe poziţia de parteneri în echipa de consultanţă fiscală. Totodată, Corina Dumitru, Răzvan Vlad, Lavinia Ioniţă Rasmussen, Mirela Preda au devenit asociaţi manageri. NNDKP motivându-şi promovările printr-o creştere organică a firmei.

Unul dintre iniţiatorii legii dării în plată: Din acest moment putem pune cruce legii dării în plată. „A fost un vis frumos. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie”

Marti 23 februarie 2016. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre iniţiatorii legii dării în plată, afirmă că raportul Comisiei Juridice a Senatului favorabil legii dării în plată, a fost retras şi astfel legea nu se va mai discuta mâine în plen

Unul dintre iniţiatorii Legii dării în plată avertizează: Dacă legea dării în plată se va aplica doar creditelor viitoare, atunci băncile vor fi nevoite să înăsprească regulile contractuale

Marti 9 februarie 2016. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre iniţiatorii Legii dării în plată, avertizează că dacă legea dării în plată se va aplica doar creditelor viitoare, atunci băncile vor fi nevoite să înăsprească regulile contractuale.

Biroul de la Bucureşti al Schonherr ajunge la 13 parteneri după două promovări

Marti 2 februarie 2016. Casa de avocatură Schonherr i-a numit începând cu 1 februarie în funcţia de parteneri ai biroului de la bucureşti pe Adina Jivan şi Emeric Domokos-Hancu.

Casa de avocatură Muşat&Asociaţii îşi reface echipa şi numeşte doi noi parteneri

Luni 1 februarie 2016. Casa de avocatură Muşat&Asociaţii i-a numit pe Angela Mare şi Paul Buta în funcţia de parteneri, astfel că acum casa a ajuns la 21 de parteneri şi peste 100 de avocaţi, consultanţi fiscali şi practicieni în restructurare şi insolvenţe.

Miruna Suciu, alte trei partenere şi un grup de 16 avocaţi pleacă de la casa de avocatură Muşat&Asociaţii pentru a-şi face propria firmă

Miercuri 27 ianuarie 2016. Avocatul Miruna Suciu cre deţinea funcţia de partener în cadrul casei de avocatură Muşat&Asociaţii, va pleca din cadrul acesteia alături de alţi trei parteneri precum şi o echipă de 16 avocaţi. Cei 20 vor să îşi dezvolte propria lor casă de avocatură, potrivit datelor ZF.

Alexandru Stănoiu, KPMG: Există o tendinţă de criminalizare a procedurilor administrative şi judiciare

Miercuri 20 ianuarie 2016. Numărul inspecţiilor fiscale, normale, încrucişate sau antifraudă sunt în creştere şi toate au tendinţa de a debuşa în zona penală,existând o tendinţă de criminalizare a procedurilor administrative şi judiciare, a spus Alexandru Stănoiu, Managing Associate, NTMO, firma de avocatură asociată KPMG Legal, în cadrul conferinţei Relaxare fiscală, litigii şi amnistie in 2016. Cu ce preţ?

Daniela Gladunea, KPMG: Fiecare societate trebuie să aibă un Regulament Intern care să corespundă specificului organizaţiei

Miercuri 20 ianuarie 2016. Trebuie ca fiecare societate să aibă un Regulament Intern, care să fie folost şi să corespundă specificului organizaţiei. Trebuie să fim pregătiţi, să fim atenţi când descriem eventuale evenimente şi să nu omitem etape să să le parcurgem în mod incorect, a declarat Daniela Gladunea, Managing Associate, NTMO, firma de avocatură asociată KPMG Legal, în cadrul conferinţei Relaxare fiscală, litigii şi amnistie in 2016. Cu ce preţ?.

Carrefour România a cumpărat reţeaua Billa

Marti 22 decembrie 2015. Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu circa 180 de magazine cu afaceri de peste 1 mld. euri, a preluat în România reţeaua de supermarketuri Billa, cu circa 85 de magazine si afaceri de peste 300 mil. euro. Tranzacţia iniţiată acum mai bine de un an, a fost încheiată după lungi discuţii. Grupul Carrefour a lucrat cu casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Dan Şova, la DNA după avizul Senatului pentru reţinerea şi arestarea sa preventivă

Joi 3 decembrie 2015. Senatorul Dan Şova a venit la DNA, joi, după ce Senatul a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Dragnea: Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova

Luni 23 noiembrie 2015. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, în noul dosar în care parlamentarul este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Casa de avocatură Eversheds Lina & Guia îşi schimbă numele

Marti 10 noiembrie 2015. Casa de avocatură Eversheds Lina & Guia a finalizat procesul de rebranding, schimbându-şi numele în Eversheds. Casa de avocatură şi-a început istoria în România acum circa un deceniu ca o firmă locală, însă ulterior s-a afiliat la Eversheds LLP care are în birourile sale din întreaga lume peste 4.000 de avocaţi.

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii: După un an şi jumătate am obţinut intrarea în insolvenţă a Asesoft International

Vineri 6 noiembrie 2015. Casa de avocatură Muşat & Asociaţii a obţinut după un an şi jumătate de la iniţierea demersurilor în numele unei companii din Suedia deschiderea procedurii de insolvenţă a Asesoft International, un furnizor de servicii de IT cunoscut pentru afacerile realizate preponderent cu statul şi care a fost deţinută de omul de afaceri şi deputatul Sebastian Ghiţă până în anul 2012, conform unui comunicat al societăţii.

Mihaela Cracea, Pachiu şi Asociaţii: Ar fi necesară o reglementare mai clară a burselor private

Joi 29 octombrie 2015. O reglementare mai clară a burselor private ar putea ajuta şi stu­den­ţii de la facultăţile tehnice dar şi com­­paniile de IT&C din România care caută personal, a declarat în ca­drul conferinţei ZF Digital ’15 Mi­ha­ela Cracea, avocat coordonator în ca­drul casei de avocatură Pachiu şi Aso­ci­aţii.

Avocatul Piperea cere schimbarea lichidatorului la Astra Asigurări

Marti 13 octombrie 2015. Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judicar al combinatului Oltchim, unul din creditorii Astra Asigurări a cerut schimbarea lichidatorului propus de Autoriatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cazul asigurătorului şi vine cu propria sa propunere – firma RVA Insolvency din Craiova, condusă de Carmen Popa.

Probabil aceasta este cea mai frumoasă maşina din lume făcută vreodată. Galerie FOTO

Sambata 10 octombrie 2015. După o carieră în avocatură, Cătălin Ghigea a intrat în afacerea cu restaurarea maşinilor istorice în urmă cu trei ani şi jumătate, timp în care a recondiţionat 60 de automobile.

Doru Postelnicu revine la firma de avocatură Dentons după trei ani în care a condus echipa juriştilor de la BCR

Marti 29 septembrie 2015. Firma de avocatură Dentons, prezentă în circa 50 de ţări, îl va avea în echipa sa de la 1 octombrie pe Doru Postelnicu, care revine astfel ca membru al grupului de finanţe-bănci după aproape trei ani în care a coordonat departamentul juridic al BCR.

Un avocat, doi consultanţi şi un antreprenor au investit 100.000 € într-un bar în inima Bucureştiului

Sambata 18 iulie 2015. Avocatul Radu Ionescu împreună cu trei prieteni au investit circa 100.000 de euro în amenajarea, dotarea cu echi­pa­mente teh­nice şi mobi­la­rea barului VERSUS Café Lounge pe care cei patru antreprenori l-au deschis în decem­brie 2014 pe Calea Dorobanţilor 20-28, în apropiere de Piaţa Romană.

Povestea unui faliment istoric a uneia dintre cele mai importante case de avocatură din America: avocaţi trufaşi, salarii nesimţite, credite uriaşe şi măsluirea veniturilor

Marti 2 iunie 2015. Dewey & LeBoeuf era până în urmă cu trei ani una dintre cele mai puternice firme americane de avocatură şi făcea istorie cu servicii pentru clienţi precum Walt Disney şi eBay. Acum, Dewey & LeBoeuf este doar cea mai mare firmă din istoria avocaturii care a intrat în faliment.

Companiile încep să se teamă. Investigaţia Fiscului poate merge cu 6 ani în urmă, dar pe zona penală poate depăşi 10 ani

Marti 26 mai 2015. Oamenii de afaceri ro­mâni sunt tot mai atenţi la modul în care este organizat busi­nessul lor şi au înţeles că lucrurile au devenit mai complicate în ultima perioadă, un simplu control fiscal putând devia uşor spre zona pe­nală, unde investigaţia este total di­ferită, a spus la ZF Live Marius Ionescu, consultant fiscal la casa de avocatură NNDKP (Nestor).

Haosul legii de taxare a bacşişului ajunge pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale

Marti 19 mai 2015. OUG 8/2015,care prevede şi legiferarea bacşişului,va fi analizată de judecătorii constituţionali în 23 iunie,după ce Avocatul Poporului a sesizat CC,arătând că nereturnarea unei amenzi după decizia instanţei de anulare a unei contravenţii date de ANAF permite abuzuri din partea organelor de control.

NNDKP a luat trei etaje din Bucharest One, clădirea lui Papalekas

Marti 19 mai 2015. Casa de avocatură NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) se va muta la jumătatea anului viitor în clădirea de birouri Bucharest One de pe Barbu Văcărescu, turnul de birouri care la finalizare va deveni a două clădire ca înălţime din Capitală. NNDKP va închiria o suprafaţă de circa 5.700 mp, situată pe trei etaje.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter