Stiri despre banci

 

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 26 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,09%, ajungând la valoarea de 21.064,34 puncte, în scădere cu 18,61 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Proiect de lege: Firmele obligate să declare cine sunt beneficiarii reali ai activităţii lor

Vineri 26 mai 2017. Băncile şi alte instituţii de credit vor raporta toate tranzacţiile de peste 10.000 de euro, în echivalent, plafonul fiind redus de la 15.000 de euro, printr-un proiect de lege supus dezbaterii publice de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 25 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 21.063,93 puncte, în creştere cu 51,51 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO: În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc

Joi 25 mai 2017. Cultura antreprenorială există în România, dar marea problemă este cum facem companiile să crească. În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc, a spus Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Agricover Credit şi IFN au încheiat un acord de finanţare în valoare de 70 mil. lei

Joi 25 mai 2017. Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Agricover Holding, a încheiat un acord de finanţare în valoare de 70 milioane lei cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, care va permite companiei să ofere soluţii de creditare fermierilor mici şi medii.

Conferinţa Coface Risc de ţară 2017: Cred că în viitor trebuie să avem o monedă unică în întreaga lume. Aşa ar trebui să decurgă lucrurile. Economiile europene trebuie să facă lucrurile împreună pentru a rezista

Joi 25 mai 2017. Pe fondul crizei din 2008, al crizei din Ungaria, al colapsului din Grecia şi al Brexitului, lumea de astăzi se confruntă cu numeroase probleme economice, a căror rezolvare stă în menţinerea monedei euro şi a politicilor monetare, a fost concluzia conferinţei Risc de ţară 2017, organizată de Coface în parteneriat cu Ziarul Financiar. „Am putea să ne bucurăm de stabilitate dacă am avea o monedă comună, precum euro. Cred că în viitor trebuie să dezbatem pentru a avea o monedă globală, aşa ar trebui să decurgă lucrurile. Suntem înclinaţi să avem mai puţine valute decât mai multe“, a spus Tomás Sedlácek, economist-şef al Czech Commercial Bank.

Congresmeni democraţi cer date despre conturi asociate lui Trump care ar avea legături cu Rusia

Miercuri 24 mai 2017. Membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au cerut informaţii din partea Deutsche Bank despre eventuale conturi asociate preşedintelui Donald Trump care ar avea legături cu Rusia, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Economia în fază de supraîncălzire: Banca Transilvania a majorat prognoza privind dinamica PIB-ului României pe 2017. Dinamica economiei mondiale s-a consolidat în luna aprilie

Miercuri 24 mai 2017. Banca Transilvania a majorat prognoza privind dinamica PIB-ului României pe 2017, de la 4,1% an/an la 4,5% an/an, pe fondul revizuirii în sus a previziunilor pentru consumul privat.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 24 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,03%, ajungând la valoarea de 20.944,73 puncte, în creştere cu 6,82 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al BNR, declară pentru Bloomberg că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Miercuri 24 mai 2017. Creşterea economică rapidă a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit unui interviu acordat publicaţiei Bloomberg.

Tomáš SEDLÁČEK, economist şef al Czech Commercial Bank: Problema noastră este una fiscala, nu una monetară

Miercuri 24 mai 2017. Problema noastră este una fiscala, nu una monetară, de aceea moneda euro ar trebui menţinută, a spus Tomáš SEDLÁČEK, economist şef al Czech Commercial Bank, în cadrul conferintei Coface Risc de Tara 2017.

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 mil.euro de la IFC pentru finanţarea IMM-urilor deţinute sau conduse de femei

Miercuri 24 mai 2017. Garanti Leasing, parte a Garanti România, a luat un împrumut de 5,5 milioane de euro de la International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) deţinute sau conduse de femei.

Profit record pentru sistemul bancar: 1,24 mld. lei în T1 2017. Activele şi solvabilitatea, la noi maxime

Miercuri 24 mai 2017. Sistemul bancar a obţinut în primul trimestru (T1) un profit record de aproape 1,24 miliarde de lei, activele au urcat la ma­ximul ultimului deceniu, iar solvabilitatea a ajuns la un nivel record, în timp ce raportul cre­dite/depozite şi rata cre­ditelor neperformante au continuat tendinţa de scă­de­re faţă de T1 2016, reiese din statisticile Băncii Naţionale.

Acord de achiziţie a celei de-a patra mari bănci din Bulgaria

Miercuri 24 mai 2017. Banca centrală a Bulgariei a anunţat că a dat undă verde achiziţiei de către compania belgiană KBC a băncii locale UBB, a patra cea mai mare din sistem, permiţând grupului belgian să-şi consolideze astfel prezenţa în Bulgaria, relatează Le Figaro.

Credit Suisse: supertrenduri în investiţii

Miercuri 24 mai 2017. Banca elveţiană nu recomandă anumite acţiuni pentru investiţii, ci indică sectoare care ar putea performa foarte bine, potrivit MarketWatch. Mai întâi, clasa de mijloc ìdeziluzionatăî ataşează o importanţă foarte mare securităţii locurilor de muncă.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 23 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.928,45 puncte, în creştere cu 33,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cătălin Păuna,Senior Economist Banca Mondială:Întrebarea mea pentru viitorul României este, în condiţiile de convergenţă economică cu Europa, de ce şomajul la tineri e aşa ridicat?

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este, în condiţiile de convergenţă economică cu Europa, de ce şomajul la tineri e aşa ridicat?, întreabă Cătălin Păuna,Senior Economist Banca Mondială la conferinţa EY 25 de întrebări pentru România.

Steven van Groningen, Preşedinte Raiffeisen Bank: Întrebarea mea pentru viitorul României este cum finanţăm sustenabil tot ce e de făcut aici

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este cum finanţăm sustenabil tot ce e de făcut, infrastructură, educaţie, ca să ajungem la nivelul de bunăstare dorit?, a întrebat Steven van Groningen - Preşedinte Raiffeisen Bank, la conferinţa EY 25 de întrebări pentru viitorul României.

Isărescu îndeamnă băncile: Cultivaţi-vă clienţii, ieşiţi din litigii şi reporniţi creditarea!

Luni 22 mai 2017. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a declarat, luni, că băncile trebuie să recâştige încrederea clienţilor şi să repornească creditarea. Acesta a avertizat băncile că un număr mare de litigii în instanţă cu clienţii le vor obliga să-şi majoreze capitalul, conform normelor UE.

Compania Comvex a primit o finanţare de 33,6 mil.euro de la Raiffeisen Bank şi EximBank pentru un terminal de cereale în Portul Constanţa

Luni 22 mai 2017. Raiffeisen Bank şi EximBank România au semnat la finalul săptămânii trecute un acord de credit în valoare de 33,6 milioane de euro cu compania Comvex SA pentru construcţia unui terminal de cereale în Portul Constanţa, Dana 80, investiţie evaluată la 45 milioane euro.

Evoluţia cursului valutar luni dimineaţă: leul se apreciază uşor faţă de euro

Luni 22 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, se situa luni dimineaţă la 4,55/4,56 lei/euro, în scădere uşoară, de 0,03%, faţă de preţul de deschidere.

Grupul Eurobank, care deţine Bancpost, a raportat în România un profit net de 1,3 mil. euro în T1 2017, în scădere cu 78%

Luni 22 mai 2017. Grupul grec Eurobank, care deţine în România in­stituţia de credit Banc­post, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul trimestru (T1) un profit net de 1,3 mil. euro, în scădere cu 78,3% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Grecii de la Eurobank care deţin Bancpost, minus 78% în T1 la profit

Luni 22 mai 2017. Grupul grec Eurobank, care deţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul trimestru (T1) un profit net de 1,3 mil. euro, în scădere cu 78,3% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, atraşi de calitatea vieţii

Sambata 20 mai 2017. Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 19 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,26%, ajungând la valoarea de 20.716,46 puncte, în creştere cu 53,44 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

ING Bank, profit brut de 120 mil. lei în T1, plus 22% faţă de anul trecut

Vineri 19 mai 2017. ING Bank, a şaptea bancă din piaţa locală după active, a raportat un profit brut de 120 de milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii veniturilor.

În jurul minimului deceniului: Depozitele bancare deţinute de străini în România au fost în declin în T1, ajungând în martie la numai 3,4 mld. euro

Vineri 19 mai 2017. Soldul depozitelor pe termen lung constituite de străini la băncile lo­ca­le, în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, a continuat să scadă în 2017.

Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania: Băncile naţionale din ţări europene riscă să fie vizate de atacuri cibernetice

Joi 18 mai 2017. Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania, a avertizat, joi, că există riscuri din ce în ce mai mari privind atacuri cibernetice care să vizeze băncile naţionale din statele europene, subliniind că tema securităţii informatice este o prioritate a Preşedinţiei germane a G20.

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţă

Joi 18 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, plasa joi euro la 4,56/4,57 lei, în creştere cu 0,06% faţă de preţul de deschidere.

Raiffeisen a raportat un profit de 21 mil. euro în T1, în scădere cu 25%

Joi 18 mai 2017. Raiffeisen Bank România, un jucător de top 5, a reu­şit să majoreze în primul trimestru creditele, însă veniturile au fost în scădere, iar profitul net a coborât la 21 mil. euro.

UniCredit Bank implementează semnarea plăţilor de până la 800 delei prin scanarea amprentei digitale

Miercuri 17 mai 2017. UniCredit Bank implementează semnarea plăţilor de până la 800 de lei prin scanarea amprentei digitale şi oferă clienţilor o dobândă mai mare pentru depozitele constituite prin canale digitale.

Peste 4.300 de IMM-uri vor avea acces la 246 milioane euro, acordurile au fost semnate la Bruxelles

Miercuri 17 mai 2017. Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi şi start-up-uri din România vor beneficia de un acces mai bun la finanţare în cadrul celor trei acorduri semnate, miercuri, de BEI şi Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR), care ar trebui să genereze o finanţare totală de 246 de milioane de euro.

Sergiu Oprescu, şeful ARB: Sistemul bancar românesc are cea mai mare lichiditate din Europa. „Avem «muniţia» necesară să asigurăm creşterea intermedierii financiare.“

Miercuri 17 mai 2017. Sistemul bancar românesc este cel mai lichid din Europa, astfel că există „muniţia“ necesară pentru a asigura creşterea intermedierii financiare, până acum existând o „slabă alocare a resurselor financiare“, consideră Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

BERD a cumpărat 3,25 de milioane de acţiuni Digi, peste 16% din tranşa rezervată investitorilor instituţionali

Marti 16 mai 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziţionat un pachet de 3,25 de milioane de acţiuni la compania mamă a grupului de comunicaţii RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix din România, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 16 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, după ce Home Depot a publicat rezultate trimestriale peste aşteptări.

Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeinsen Bank, despre creşterea economică record: vine din consum şi important ar fi să se menţină, dar nu se va menţine dacă nu este sprijinită de investiţii

Marti 16 mai 2017. „Cifrele sunt mult peste aşteptări. Nu am altă explicaţie decât evoluţia consumului. Pe zona de investiţii suntem la un nivel foarte jos - în zona investiţiilor publice am fost în 2016 la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani şi nu există semnale că vom schimba ceva în acest an. Or, o creştere economică fără investiţii nu poate ţine multă vreme”

Asociaţia Română a Băncilor: 80% dintre IMM-uri nu au avut niciodată credite bancare

Marti 16 mai 2017. Slaba creditare a IMM-urilor este o problemă de cerere, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, Preşedintele Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor. "Universul IMM-urilor pe care băncile le pot finanţa este relativ mic în România", a spus Dănescu.

BNR revizuieşte proiecţia de inflaţie la 1,6% şi anticipează că mâncarea se va scumpi cu 7% în 2017

Luni 15 mai 2017. Proiecţiile de inflaţie pentru acest an au fost revizuite în jos, cu 0,1 puncte procentuale, la 1,6% pentru finele anului 2017, şi cu 0,3 puncte procentuale, la 3,1% pentru finele anului 2018, reiese din Raportul asupra Inflaţiei, prezentat luni de conducerea Băncii Naţionale.

Exodul giganţilor din Marea Britanie după Brexit începe cu o semnătură: Celebra bancă americană JPMorgan a cumpărat o clădire de birouri de 125 mil. dolari în Dublin

Luni 15 mai 2017. JPMorgan Chase, una dintre cele mai bari bănci americane, va plăti 125 de milioane de euro pentru o clădire de birouri aflată în construcţie în Dublin, potrivit unor surse citat de Bloomberg.

Banca Naţională nu a fost lovită de WannaCry. Ce măsuri de protecţie au aplicat cei de la BNR

Luni 15 mai 2017. „Până în acest moment, reţeaua Băncii Naţionale a României nu a fost afectată de recentele atacuri cibernetice”, a transmis banca centrală luni, pentru MEDIAFAX.

EximBank a înregistrat anul trecut afaceri din operaţiuni de factoring de aproape 110 milioane de euro, în creştere cu 76%

Luni 15 mai 2017. EximBank a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri din operaţiuni de factoring de aproape 110 milioane de euro, în creştere cu 76% faţă de nivelul raportat în 2016, ocupând poziţia a doua în clasamentul factorilor de export din România, conform datelor furnizate de Factors Chain International, în urcare cu două poziţii faţă de 2015.

România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură

Luni 15 mai 2017. România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (Asian Infrastructure Investment Bank – AIIB), în urma deciziei luate la 13 mai 2017 de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, informează MAE.

Patria Bank, fosta Banca Comercială Carpatica, a încheiat primul trimestru cu o pierdere de 9,7 mil.lei

Luni 15 mai 2017. Patria Bank, fosta Banca Comercială Carpatica, a înregistrat în primul trimestru al anului o pierdere de 9,7 milioane lei, faţă de un minus de 8,9 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce venitul total bancar a scăzut cu 43%, la 14,4 milioane lei, a anunţat luni banca.

Efectele Brexitului încep să se resimtă: Banca Angliei avertizează că veniturile familiilor britanice vor scădea în perioada următoare

Sambata 13 mai 2017. Banca Angliei avertizează că veniturile familiilor vor scădea în 2017, muncitorilor urmând să li se reducă salariul cu câteva sute de lire, companiile fiind înrgijorate de persepctivele comerciale, pe fondul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

Scenariul prin care Banca Transilvania ar putea ajunge pe primul loc în sistemul bancar românesc

Sambata 13 mai 2017. Pe lângă Banca Românească, în piaţă se discută vânzarea a încă trei bănci, respectiv Bancpost, Veneto Banca şi Marfin Bank.

Topul celor mai eficiente bănci din România. Cum se descurcă băncile mari?

Sambata 13 mai 2017. • BCR şi Banca Transilvania afişau la finalul lunii martie un raport costuri/venituri de 51%, în timp ce BRD SocGen are cel mai ridicat nivel al raportului costuri/venituri, de 61%.

Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, atraşi de calitatea vieţii

Vineri 12 mai 2017. Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 12 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 20.889,69 puncte, în scădere cu 29,73 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Grupul UniCredit, care controlează a cincea bancă locală, a făcut un profit de 21 mil. euro în T1

Vineri 12 mai 2017. Grupul italian UniCredit, care controlează a cincea bancă de pe piaţa locală, a înregistrat un profit consolidat de 21 mil. euro de euro din operaţiunile din România în intervalul ianuarie-martie al acestui an, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate ieri la Milano.

Oficial scoţian: Efectele Brexit vor fi atât de grave încât Marea Britanie va vrea să adere din nou la UE

Joi 11 mai 2017. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea efecte atât de grave încât Londra va încerca să adere din nou la Blocul comunitar peste 20 de ani, consideră Guvernul Scoţiei, în timp ce Banca Angliei a semnalat că doar ieşirea flexibilă din UE va permite menţinerea creşterii economice.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 11 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,50%, ajungând la valoarea de 20.820,81 puncte, în scădere cu 122,30 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cea mai mare ofertă de vânzare din istoria bursei pentru o companie privată. Băncile au forţat prin împrumuturi suprasubscrierea acţiunilor Digi

Joi 11 mai 2017. Miercuri la ora 17:00 s-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria Bursei de Valori de la Bucureşti, valoarea totală a subscrierilor de acţiuni Digi pe tranşa de retail fiind de 4,3 miliarde de lei (1 mld. euro), bani care au venit în bună parte de la sindicatul bancar de intermediere, dar şi de la alte bănci din piaţă.

Bitcoin nu este pe placul băncii centrale germane

Joi 11 mai 2017. Poate că moneda virtuală bitcoin este recunoscută ca formă de plată legală în Japonia, dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla niciodată în Germania iubitoare de cash, cel puţin nu în curând, scrie Handelsblatt.

Cât de eficiente sunt băncile mari din România: costurile reprezintă peste jumătate din venituri. TOP 3 cele mai eficiente bănci din sistem

Miercuri 10 mai 2017. • BCR şi Banca Transilvania afişau la finalul lunii martie un raport costuri/venituri de 51%, în timp ce BRD SocGen are cel mai ridicat nivel al raportului costuri/venituri, de 61%.

BERD se răzgândeşte în privinţa României şi îmbunăţeşte estimarea pentru creşterea economică cu 0,3%, la 4%

Miercuri 10 mai 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a îmbunătăţit cu 0,3% estimarea pentru creşterea economică a României pentru anul 2017, la 4%, potrivit raportului de perspective economice regionale publicat miercuri de instituţie.

Patria Bank deschide o sucursală concept în Bucuresti, în zona Aurel Vlaicu

Miercuri 10 mai 2017. Noua bancă Patria Bank, rezultată în urma fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, deschide o nouă agenţie în Bucureşti, Patria Bank Nusco , pe B-dul Pipera, în cladirea Nusco Tower, locaţie în care se vor consolida şi funcţiile centralei în perioada urmatoare.

Banca Mondială a numit un nou director de ţară pentru România şi Ungaria

Miercuri 10 mai 2017. Tatiana Proskuryakova este noul director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, înlocuind-o pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de ţară în cadrul Băncii Mondiale începând din anul 2013, şi care va prelua un alt mandat la Zagreb, informează instituţia financiară.

Banca Mondială numeşte un nou Director de Ţară pentru România şi Ungaria

Miercuri 10 mai 2017. Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova în funcţia de Director de Ţară pentru România şi Ungaria în locul Elisabettei Capannelli, care a ocupat funcţia începând din anul 2013 şi care va prelua un alt mandat la Zagreb.

IMM-urile din România pot accesa credite de 177 mil.euro în baza unui acord între Fondul European de Investitii şi Raiffeisen Bank

Miercuri 10 mai 2017. Fondul European de Investitii (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat un acord în urma căruia banca poate să acorde 800 de milioane lei (aproximativ 177 milioane euro) sub forma de credite pentru afacerile mici si mijlocii din România.

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Importurile şi exporturile au ajuns în martie la maxime istorice

Miercuri 10 mai 2017. Importurile şi exporturile de bunuri au ajuns în martie la maxime istorice, remarcându-se în acest context dinamica componentei comunitare a exporturilor (16,4% an/an, la 4,4 miliarde euro), susţinută de consolidarea ciclului economic din Zona Euro şi de deprecierea cursului real efectiv al leului, a comentat Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania, după publicarea datelor Institutului Naţional de Statistică.

Sectorul bancar a înregistrat profit în toate ţările din Europa Centrala şi de Est în care este prezentă UniCredit, pentru prima data dupa criza din 2008-2009

Miercuri 10 mai 2017. Sectorul bancar a înregistrat profit în toate ţările din Europa Centrala şi de Est în care este prezentă UniCredit, pentru prima data dupa criza din 2008-2009

BRD, cu împrumuturile acordate pentru subscrieri, „a rupt“ piaţa la Digi. „Situaţia arată o lipsă de respect la adresa investitorilor de retail.“

Miercuri 10 mai 2017. BRD, unul dintre cei trei intermediari bancari din oferta de vânzare de acţiuni Digi, a intrat vineri după-amiază pentru a subscrie acţiuni la compania telecom pentru clienţii de private banking, fiind urmată şi de restul sindicatului de bănci intermediare, ceea ce a dus la triplarea numărului de acţiuni în şase ore, potrivit informaţiilor din piaţă. BRD nu a răspuns la solicitarea ZF.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 9 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,10%, ajungând la valoarea de 21.033,78 puncte, în creştere cu 21,50 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Andrei Rădulescu, BT: Marjele de dobândă au crescut în martie la credite şi depozite lei şi au scăzut la euro

Marti 9 mai 2017. Evoluţia marjelor de dobândă din sectorul bancar vor fi influenţate pe termen scurt de semnalele de politică monetară (SUA, Zona Euro, România), dar şi de evoluţia percepţiei de risc investiţional pe plan intern, sunt de părere analiştii Băncii Transilvania, după ce BNR a publicat evoluţia dobânzilor în primul trimestru, statisticile indicând continuarea divergenţei între componentele RON (în creştere spre valorile maxime din perioada pre-criză) şi EUR (în scădere).

BERD: State precum România, Bulgaria sau Grecia ar putea fi destul de afectate de un Brexit dur

Marti 9 mai 2017. Statele din sud-estul Europei, inclusiv România, ar putea fi destul de serios afectate din punct de vedere economic în eventualitatea unui Brexit dur, a declarat Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit Bloomberg.

Încotro se îndreaptă economia mondială? Petrolul scade, aurul, argintul şi metalele industriale se află pe o tendinţă negativă

Marti 9 mai 2017. Preţurile metalelor şi cel al petrolului au înregistrat scăderi în ultima perioadă, cuprul înregistrând cea mai mare pierdere în două zile, din 2015 încoace, în timp ce indicele Bloomberg Commodity a scăzut aproape de minimul pe şase luni, arată Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank.

Cum arată bilanţul la T1 a celei mai mari bănci din România. BCR, creditele de retail noi au crescut în T1, dar au scăzut creditele noi pentru companii, politica băncii fiind de a finanţa afaceri de o calitate mai bună

Marti 9 mai 2017. BCR, cea mai mare bancă locală după active, a acordat credite noi pentru populaţie şi companii în valoare de 1,7 miliarde de lei (378 mil. euro) în perioada ianuarie-martie a acestui an, în scădere cu 300 de milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Radu Enache, fost şef HP România, la Banca Mondială: România are nevoie de legi care să încurajeze investiţiile în educaţia timpurie

Luni 8 mai 2017. Imaginea educaţiei timpurii arată neuniform în România, în condiţiile în care integrarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 în sistemul educaţional este limitat la doar 6,5 %, în timp ce 90% dintre cei cu vârste de la 3 la 6 ani frecventează grădiniţa sau un alt program de preşcolari, a spus omul de afaceri Radu Enache, fost preşedinte al Camerei de Comerţ Americană în România şi fost manager general al Hewlett-Packard Romania , prezent la o masă rotundă organizată recent de Banca Mondială la Washington.

EY:Mai mult de jumătate dintre români nu au încredere în băncile care nu au sucursale fizice

Luni 8 mai 2017. Mai mult de jumătate dintre români (54%) nu au încredere în băncile sau alte organizaţii financiare care nu au niciun fel de sucursale fizice, iar 77% dintre clienţi declară că este important să poată vorbi direct cu un reprezentant al unei bănci 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, chiar dacă această comunicare se realizează prin intermediul telefonului, arată studiul EY Global Consumer Banking Survey.

Andrei Rădulescu, BT: Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă continuă să crească pe scadenţele lungi

Luni 8 mai 2017. Ratele de dobândă la titlurile de stat din România au continuat să crească pe scadenţele lungi în prima săptămână din mai, evoluţie determinată de semnalele de accelerare a creşterii economice şi a inflaţiei, atât în plan extern, dar şi în sfera internă, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Cum evoluează cursul de schimb luni dimineaţă, după alegerile din Franţa: Euro câştigă teren, dolarul ajunge la minimul ultimelor şase luni

Luni 8 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, arăta un euro de 4.5458/4,5509 lei, în scădere cu 0,02% faţă de preţul de deschidere, dar şi faţă de referinţa BNR de vineri, care era de 4.5467 lei.

BCR a obţinut profit operaţional de 70 mil. euro în T1, în creştere. Însă, profitul net a scăzut cu 40%

Luni 8 mai 2017. Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, şi-a îmbunătăţit câştigul operaţional, obţinând în primul trimestru din acest an un profit operaţional de 70 mil. euro, conform informaţiilor anunţate de banca-mamă, Erste Bank.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Nu trebuie să omorâm definitiv creditul în valută. "Sunt companii, cum ar fi exportatorii, sau persoane fizice care au venituri în valută şi au tot dreptul să ia credite în valută"

Luni 8 mai 2017. Scăderea ponderii cre­ditului în valută spre 40%, consolidarea re­zervelor valutare „peste nivelul adecvat“ şi îmbunătăţirea structurii aces­tora au determinat conducerea Băncii Naţionale să reducă rata rezervelor minime obligatorii la valută de la 10% la 8%.

Un nou produs de creditare pe piaţa din România: „Până în toamnă vom lansa credite online care vor putea fi accesate chiar şi dintr-un taxi“

Duminica 7 mai 2017. Idea Bank România, instituţie de credit cu cotă de piaţă redusă deţinută de polonezii de la Getin Holding, in­ten­ţionează ca până în toamna anului 2017 să acorde online împrumuturi de până la 100.000 de lei, disponibile şi pentru persoanele fizice care nu sunt clienţi ai băncii, ceea ce înseamnă că micul jucător ar putea să devină prima bancă din România cu un astfel de produs la doar doi ani după ce a reintrodus moda creditelor cu buletinul.

BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an

Vineri 5 mai 2017. În şedinţa din 5 mai 2017 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an şi a ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la 8 la sută.

Andrei Rădulescu, BT: BNR ar putea relua convergenţa ratei rezervelor minime obligatorii la valută către nivelurile europene

Vineri 5 mai 2017. Banca Naţională a României ar putea relua procesul de convergenţă a ratei rezervelor minime obligatorii la valută către nivelurile europene, în şedinţa de politică monetară de astăzi, dar va menţine probabil rata de dobândă la 1,75%, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Profitul BCR a scăzut cu 40% în primul trimestru, la 37 mil. euro; profitul operaţional a urcat cu 2,4%, la 70 mil.euro

Vineri 5 mai 2017. Profitul net al Erste în România (BCR), atribuibil acţionarilor, s-a redus de la 62 milioane euro în ianuarie-martie 2016 la 37 milioane euro în primul trimestru al acestui an, potrivit unui raport publicat de grupul bancar austriac.

Marea Britanie: Vechile bancnote de 5 lire ies vineri din circulaţie. Cum pot fi preschimbate

Vineri 5 mai 2017. Cumpărătorii din Marea Britanie sunt avertizaţi că începând de vineri, 5 mai, vechea bancnotă de hârtie de 5 lire sterline „va înceta să mai fie mijloc legal de plată”. Cei care încă mai deţin astfel de bancnote le pot preschimba la banca centrală, relatează ediţia online a The Independent.

Din controlul riscului BRD a raportat un profit de 300 mil. lei în trim.1, de cinci ori mai mare

Vineri 5 mai 2017. BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul trimestru (T1) un profit net de 307 mil. lei, de circa cinci ori mai mare decât câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă de anul trecut, deşi venitul net a fost în scădere uşoară.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 4 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,11%, ajungând la valoarea de 20.933,81 puncte, în scădere cu 24,09 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Întoarcere în timp. Cum a evoluat ponderea creditelor în PIB în 20 de ani. Gradul de intermediere financiară a coborât la minimul ultimului deceniu, printre cele mai scăzute din UE

Joi 4 mai 2017. Sectorul bancar s-a îndepărtat în ultimii ani de rolul de asigurare a intermedierii financiare prin acordarea de credite, ponderea împrumuturilor private în PIB coborând anul trecut sub 30%, la nivelurile de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană (UE), când handicapul faţă de pieţele financiare dezvoltate era extrem de mare.

Întoarcere în timp. Gradul de intermediere financiară a coborât la minimul ultimului deceniu

Joi 4 mai 2017. Sectorul bancar s-a îndepărtat în ultimii ani de rolul de asigurare a intermedierii financiare prin acordarea de credite, ponderea împrumuturilor private în PIB coborând anul trecut la 29%, la nivelurile de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană (UE), când handicapul faţă de pieţele financiare dezvoltate era extrem de mare.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.916,41 puncte, în scădere cu 33,48 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

JPMorgan se pregăteşte de Brexit: Banca vrea să mute sute de angajaţi din Londra în alte birouri din UE

Miercuri 3 mai 2017. JPMorgan Chase & Co. intenţionează să mute sute de bancheri din sediul din Londra în birourile din Dublin, Frankfurt şi Luxembourg, pregătindu-se ca Marea Britanie să piardă accesul liber pe piaţa Uniunii Europene, a spus directorul de investiţii al băncii.

CNAIR a lansat portalul erovinieta.ro, unde pot fi achitate rovinieta şi tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Feteşti-Cernavodă

Miercuri 3 mai 2017. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat miercuri portalul www.erovinieta.ro, prin care se poate achita rovinieta, tariful de utilizare şi peajul, tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Feteşti-Cernavodă, cu ajutorul cardului bancar.

BERD: Ne aşteptăm ca economia României să încetinească în 2017 şi 2018, dar creşterea va rămâne remarcabilă în regiune

Marti 2 mai 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se aşteaptă la o încetinire a creşterii economice în Romania în 2017 şi 2018.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 2 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.945,43 puncte, în creştere cu 31,97 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

BNR: Rezervele valuare au crescut în aprilie cu 1,26 mld. euro, la 35,9 mld. euro

Marti 2 mai 2017. Rezervele valutare ale Băncii Naţionale au înregistrat în aprilie o creştere de 1,26 mld. de euro, la 35,9 mld. euro, faţă de 34,6 mld. euro la finele lunii martie.

Daniel Dăianu, BNR: De-euroizarea şi aderarea la zona euro: o contradicţie?

Marti 2 mai 2017. De ceva timp Banca Nationala a Romaniei publica minute ale sedintelor Consiliului de Administratie. Si in acestea se mentioneaza o tendinta de crestere a creditului acordat in moneda nationala; creditul in lei acordat sectorului privat ajunsese la 57, 7% din total la finele lui februarie 2017, fata de 51,7% cat a reprezentat in aceeasi perioada in 2016.

Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, a intrat în boardul Băncii Carpatica, devenită Patria Bank după fuziune

Marti 2 mai 2017. Fostul şef al companiei de consultanţă PwC, Vasile Iuga, a intrat în boardul Băncii Comerciale Carpatica, devenită Patria Bank după fuziunea din 1 mai.

Kaczmarek, preşedinte Idea Bank: „Până în toamnă vom lansa credite online care vor putea fi accesate chiar şi dintr-un taxi“

Luni 1 mai 2017. Idea Bank România, instituţie de credit cu cotă de piaţă redusă deţinută de polonezii de la Getin Holding, in­ten­ţionează ca până în toamna anului 2017 să acorde online împrumuturi de până la 100.000 de lei, disponibile şi pentru persoanele fizice care nu sunt clienţi ai băncii, ceea ce înseamnă că micul jucător ar putea să devină prima bancă din România cu un astfel de produs la doar doi ani după ce a reintrodus moda creditelor cu buletinul.

Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă cu data de 1 Mai 2017

Luni 1 mai 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank au confirmat implementarea fuziunii cu data de 1 Mai 2017, urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci.

Andreas Treichl a încasat anul trecut circa 3 mil. euro din poziţia de şef al Erste Bank. Cât câştigă anual ceilalţi membri din board

Vineri 28 aprilie 2017. Bancherul austriac Andreas Treichl, 64 de ani, preşedin­te­le executiv al Erste Group, care controlează BCR, cea mai mare bancă românească, a încasat în 2016 de la banca pe care o conduce o remuneraţie de aproape 3 mil. euro, câştigul fiind comparabil cu cel din 2015.

BT Leasing adoptă serviciul de facturare electronică e-Factur@

Vineri 28 aprilie 2017. BT Leasing, companie membră a Grupului Banca Transilvania, va emite electronic toate facturile, cu ajutorul serviciului de facturare electronică e-Factur@ oferit de Transfond, operatorul tehnic al Sistemului Electronic de Plăţi (SEP).

EximBank are de recuperat aproximativ 250 mil. de lei din insolvenţa Romcab. Cine sunt ceilalţi creditori

Vineri 28 aprilie 2017. 28 de instituţii financiare au de recuperat peste 480 de milioane de lei în urma insolvenţei Romcab Târgu-Mureş, unul dintre cei mai mari producători de cabluri din România, arată datele din tabelul preliminar al creditorilor publicat în 27 mai în buletinul procedurilor de insolvenţă.

Cine vinde acţiuni RCS&RDS de 270 mil. euro la bursa românească: fondatorul Zoltan Teszari, fondul Carpathian Cable, ING Bank, dar şi familia politicianului Nicuşor Schelean

Joi 27 aprilie 2017. Fondul de investiţii Carpathian Cable Investment, care în prezent are o deţinere de 20,6% din RCS&RDS, intenţionează să vândă la BVB o participaţie de 19%, adică circa 17,6 milioane de acţiuni ceea ce la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune ar putea încasa aproximativ un milliard de lei. Printre acţionarii care vor să se retragă figurează şi familia de politicieni Schealean care ar putea încasa cumulat circa 50 mil. lei presupunând că oferta va fi finalizată la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune.

Conferinţa „Cum pot antreprenorii români să iasă cu businessul peste graniţă“. „Dacă vrei să creşti, trebuie să ieşi pe alte pieţe, să decizi dacă rămâi în lac sau te duci în mare.“

Joi 27 aprilie 2017. Ieşirea pe pieţele externe depinde de curaj, de susţinerea unui finanţator, de cunoaşterea corectă a pieţei şi de networking, sunt de părere participanţii la conferinţa „Cum pot antreprenorii români să iasă cu businessul peste graniţă“, organizată de Ziarul Financiar şi Intesa Sanpaolo Bank.

Mugur Isărescu: Băncile trebuie să facă instrucţiunile „plictisitoare“, precum în avion

Joi 27 aprilie 2017. Cei care iau un credit trebuie să ştie că acesta trebuie dat înapoi, iar băncile, când cineva le calcă pragul, trebuie să facă totdeauna „instrucţiunile“ cu clienţii, precum în avion, chiar dacă sunt „plictisitoare“, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Banca Transilvania a făcut profit de 246 mil. lei în primul trimestru, în creştere cu 7,7%. „A fost un început de an bun.“

Joi 27 aprilie 2017. Banca Transilvania, a doua instituţie de credit de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul trimestru un profit net de 246 mil. lei, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, cu toate că rezultatul operaţional a fost în scădere.

Cea mai aşteptată fuziune pe piaţa bancară devine realitate: Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de 1 Mai

Miercuri 26 aprilie 2017. Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de la data de 1 Mai 2017, ca urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci, se arată într-un comunicat.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter