Stiri despre banci

 

Creştere puternică a acţiunilor bancare luni dimineaţă: BRD plus 4%, Banca Transilvania 2,2%

Luni 12 martie 2018. Acţiunile bancare de la bursa românească se apreciază luni dimineaţă peste creşterea pieţei în contextul în care BRD a anunţat deja propunerea dividendului pentru acţionari, iar Banca Transilvania este aşteptată în luna martie să prezinte cum îşi va recompensa acţionarii.

Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania: Ritmul de creştere a investiţiilor în economie va decelera la 3,7% în 2018 de la 6,4% în 2017

Luni 12 martie 2018. Ritmul de creştere a investiţiilor productive in economie va decelera în următorii ani, la 3,7% în 2018, 3,2% în 2019 şi 1,9% în 2020, de la 6,4% anul trecut, pe fondul maturităţii ciclului economic global (şi european) şi rebalansării mix-ului intern de politici economice, consideră Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.

Clienţii CEC Bank pot plăti taxele şi impozitele prin aplicaţia de mobile banking

Luni 12 martie 2018. CEC Bank a lansat noi facilităţi în cadrul platformei de Mobile Banking, prin care clienţii persoane fizice îşi pot achita taxele şi impozitele datorate atât către bugetul de stat, căt şi către bugetele locale, precum impozitul pe clădiri, terenuri, pe mijloacele de transport, pe venituri din activităţi independente sau din cedarea folosinţei bunurilor.

Băncile preferă să ţină banii la BNR în loc să crediteze mai mult economia. Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară a urcat în februarie la un vârf de 20 mld. lei

Luni 12 martie 2018. Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară s-a consolidat în luna februarie după ce în ianuarie piaţa a revenit pe surplus, confirmând aşteptările celor mai mulţi analişti.

Marele paradox al pieţei monetare: dacă este supralichiditate şi băncile pun bani la BNR, de ce nu scade Robor?

Luni 12 martie 2018. Băncile au plasat la BNR în luna februarie 19,9 mld. lei prin facilitatea de depozit, iar operaţiuni repo nu au mai fost, de unde reiese un excedent mediu zilnic net de lichiditate record, de aproape 20 mld. lei, cel mai ridicat nivel de după criza financiară, potrivit datelor Băncii Naţionale. Totuşi, Robor-ul la trei luni şi şase luni rămâne la peste 2%, aproape triplu faţă de iulie 2017.

Numărul restanţierilor la bănci şi IFN-uri a crescut la 680.152, în ianuarie

Numărul restanţierilor la bănci şi IFN-uri a crescut la 680.152, în ianuarieDuminica 11 martie 2018. Numărul persoanelor fizice cu restanţe mai mari de 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare a crescut cu 3,27% în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, ajungând la 680.152, reiese din cele mai recente date ale Băncii Naţionale a României (BNR).

Unicredit lansează un nou produs de credit ipotecar. Cum îl puteţi accesa

Duminica 11 martie 2018. UniCredit Bank lansează Creditul verde, credit ipotecar pentru achiziţia imobilelor cu eficienţă energetică ridicată, destinat achiziţiei de locuinţe construite după 1 ianuarie 2000 şi care deţin certificate de eficienţă energetică de tip A sau B+, informează banca.

Cine este Yngve Slyngstad şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond suveran de investiţii din lume: „Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe”

Sambata 10 martie 2018. Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei.

Cea mai puternică bancă de pe Wall Street se pregăteşte să intre într-o nouă eră. Cine sunt cei doi titani din industria bancară care ar putea să ajungă la conducerea Goldman Sachs după plecarea lui Lloyd Blankfein

Sambata 10 martie 2018. Lloyd Blankfein se pregăteşte să plece de la conducerea Goldman Sachs Group la sfârşitul anului, sfârşindu-se astfel un parcurs de 12 ani care l-a transformat într-unul dintre cei mai longevivi şefi de pe Wall Street, potrivit Wall Street Journal.

După Goldman Sachs, încă o bancă iese din Londra: UBS îşi mută angajaţii în Germania

Sambata 10 martie 2018. UBS îşi va muta staff-ul din Londra în alte birouri din Uniunea Europeană, printre care şi Frankfurt, susţinând că lipsa unui acord de tranzaţiei va rezulta în „schimbări semnificative” ale operaţiunilor entităţii, potrivit The Independent.

Noii ”faraoni” ai sistemului financiar mondial: Dinastia Rothschild este pe cale să trimită la conducerea băncii cu acelaşi nume a şaptea generaţie din una dintre cele mai vechi şi puternice familii din lume

Sambata 10 martie 2018. Rothschild, probabil cea mai legendară dinastie bancară din Europa, este pe cale să aducă un nou membru al familiei la conducerea băncii, după ce s-a raportat faptul că David de Rothschild se va da la o parte, lăsându-l pe fiul său la conducere, potrivit Business Insider care citează un reportaj de la Financial Times.

Brandurile româneşti, tot mai puţine în industria financiară. Trei branduri locale dau tonul în sectorul bancar şi controlează peste 40% din activele totale. În top 20 încă rezistă şapte branduri „made in RO“

Vineri 9 martie 2018. Numărul brandurilor locale se va reduce odată cu finalizarea proceselor de fuziune şi achiziţie demarate în 2017, iar nume precum Bancpost sau Banca Românească sunt în pericol de a dispărea.

Bursa de la Bucureşti are printre cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa. Dar este şi o piaţă mică

Vineri 9 martie 2018. BRD şi Banca Transilvania au ajuns cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa după publicarea rezultatelor preliminare pe 2017 prin prisma indicatorului PER (price earning ratio), cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni.

Atenţie! Românii se îndatorează tot mai mult la bănci: creditele noi de consum au crescut cu 32% în ianuarie

Joi 8 martie 2018. Românii nu s-au lăsăt intimidaţi de incertitudinile la nivelul salariilor nete aduse de transferul contribuţiilor sociale şi au început anul îndatorându-se la bancă într-o proporţie mai mare decât în prima lună din 2017.

Băncile se pregătesc de Brexit: Goldman Sachs îşi anunţă angajaţii din Londra că se mută în Frankfurt

Miercuri 7 martie 2018. Goldman Sachs a anunţat zeci de angajaţi din diviziile de banking, vânzări şi trading din Londra că se îşi va muta sediul în Frankfurt, Germania în următoarele săptămâni, pregătindu-se pentru separarea dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Profitul OTP Bank România a crescut în 2017 cu 88%, la aproape 10 milioane de euro

Miercuri 7 martie 2018. Profitul OTP Bank România după plata impozitelor a ajuns la 44,85 milioane de lei (9,8 milioane de euro) în 2017, în creştere cu 88% faţă de 2016, iar profitul operaţional s-a majorat cu 12% ca urmare a creşterii veniturilor, a anunţat miercuri instituţia bancară.

Banca Transilvania, tot mai aproape de liderul BCR: o diferenţă de sub două puncte procentuale stă între cele două bănci

Miercuri 7 martie 2018. Lupta pentru primul loc în sistemul bancar a început să se înteţească după o perioadă de două decenii în care BCR, parte a grupului austriac Erste, părea să nu aibă un rival atât de puternic încât să-i ameninţe supremaţia.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 martie 2018. Bursa de pe Wall Street a deschis marţi în creştere, pe fondul relaxării tensiunilor în peninsula coreeană.

Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea: Vrem să extindem programul cu Banca Mondială pentru achiziţia de echipamente medicale

Marti 6 martie 2018. Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni, că zilele acestea discută cu o delegaţie a Băncii Mondiale, pentru negocieri de extindere a programului de achiziţie a unor echipamente medicale, după ce aceştia ne-au acordat, în ianuarie, un împrumut în acest scop de 250 milioane euro.

UniCredit Bank lansează un credit ipotecar special pentru imobile eficiente energetic

Marti 6 martie 2018. UniCredit Bank lansează Creditul verde, credit ipotecar pentru achiziţia imobilelor cu eficienţă energetică ridicată, destinat achiziţiei de locuinţe construite după 1 ianuarie 2000 şi care deţin certificate de eficienţă energetică de tip A sau B+, informează banca.

François Bloch, CEO al BRD: Ne propunem să dezvoltăm noi capacităţi tehnologice, vom fi o bancă digitală

Marti 6 martie 2018. Abordarea strategică a BRD-SocGen pentru reţea se concentrează pe obiectivul de a deveni „o bancă digitală, eficientă şi mai orientată spre client“, iar programul băncii nu are ca obiectiv restructurarea, ci reformarea businessului, susţine François Bloch, CEO al băncii româneşti cu capital francez.

Raiffeisen Bank lansează un concurs online de idei de afaceri care pot primi credite de până la 50.000 euro

Luni 5 martie 2018. Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, pe care vor fi selectate, în urma unui concurs, o serie de idei viabile de afaceri care vor fi sprijinite cu credite de până la 50.000 euro.

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Dinamica anuală a consumului, principala componentă a PIB, ar putea decelera spre 5,3% în 2018

Luni 5 martie 2018. Consumul privat va decelera în trimestrele următoare, pe fondul disipării impactului măsurilor din Noul Cod Fiscal şi rebalansării politicii economice pe plan intern, într-un context internaţional caracterizat prin acumularea de semnale de maturitate pentru ciclul post-criză, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Analist: Pentru Italia de după alegeri urmează un nou deceniu pierdut

Luni 5 martie 2018. Perspectiva noului guvern italian este un orizont economic şi mai dur, continuarea stagnării, o încetinire a creşterii economice şi un nou “deceniu pierdut”, spune Christopher Dembik, director analiză macro Saxo Bank.

Cât controlează primele trei bănci din România din piaţa bancară

Luni 5 martie 2018. Cele mai mari trei bănci locale, BCR, Banca Transilvania şi BRD, controlează împreună circa 180 miliarde de lei din activele sistemului bancar, adică 42% din total.

Cele mai mari bănci din lume angajează: JPMorgan, Citigroup, Credit Suisse, UBS, Goldman Sachs şi Deutsche Bank se luptă pentru piaţa din Arabia Saudită

Duminica 4 martie 2018. Cele mai mari bănci din lume îşi continuă planurile de a se extinde în Arabia Saudită, la patru luni de la boicotul anti-corupţie care a ameninţat planurile ambiţioase de transformare economică adoptate de statul lui Mohammed bin Salman, potrivit Bloomberg.

Trei branduri româneşti controlează peste 40% din activele totale din sectorul bancar

Vineri 2 martie 2018. Valul falimentelor din anii ‘90 şi achiziţiile din cele două decenii care au urmat au făcut ca doar şapte branduri româneşti să rămână vizibile în sistemul bancar în prezent.

Csányi, şeful OTP Group, vorbeşte pentru prima data de posibilibitatea ca BNR să nu aprobe preluarea Băncii Româneşti: „Am o presimţire rea”

Vineri 2 martie 2018. Sándor Csányi, preşedintele OTP Group, a declarat astăzi într-o conferinţă la Budapesta că „are o presimţire rea” legată de rezultatul tranzacţiei prin care sucursala locală a ungurilor a preluat Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece. Csányi se teme că BNR nu îşi va da acordul pentru preluare, în condiţiile în care avizul este aşteptat din vara anului trecut.

Bancherii americani iau şi de la săraci şi de la bogaţi: După ce le-au vândut clienţilor produse de care nu aveau nevoie, una dintre cele mai mari bănci americane este acuzată că i-a suprataxat pe clienţii săraci fără ştirea lor

Vineri 2 martie 2018. Rănile uneia dintre cele mai mari bănci din SUA, Wells Fargo, s-au adâncit joi când banca a recunoscut că a suprataxat clienţii săi din divizia de gestionare de active, în timp ce scandalul care deja a lovit alte divizii a declanşat demisii în boardul de conducere şi critici în Congres, potrivit Financial Times.

ING: Suntem banca cu cea mai mare creştere organică din 2017. Am ajuns la 7,9% cotă de piaţă

Vineri 2 martie 2018. ING, sucursala de la Bucureşti a gru­pu­lui olandez cu acelaşi nume, a raportat un profit net de 493 mi­lioane de lei anul tre­cut, în creştere cu 4% faţă de 2016, pe fondul unei activităţi intense pe zo­na de creditare.

ING Bank, profit de aproape 500 mil.lei în 2017 şi creştere de 64% a logărilor pe platforma digitală

Joi 1 martie 2018. ING Bank a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,43 miliarde lei, în creştere cu 9%, şi un profit net de 493 milioane lei, pe fondul creşterii portofoliului de clienţi activi, care a ajuns la 1,14 milioane de persoane, din care 830.000 de clienţi activi pe Home’Bank.

Rezervele valutare de la BNR au crescut în februarie cu 1,5 mld.euro, la 35 mld.euro

Joi 1 martie 2018. Rezervele valutare la BNR se situau la finalul lunii februarie la 35,07 miliarde euro, faţă de 33,49 miliarde euro la 31 ianuarie, după ce în cursul lunii au intrat la Banca Centrală 2,8 miliarde euro şi au ieşit 1,2 miliarde euro.

Banca Transilvania vrea să răscumpere 10 milioane de acţiuni proprii. Acţiunile băncii au deschis şedinţa de joi în scădere cu 0,61%

Joi 1 martie 2018. Banca Transilvania va derula în perioada 1 -23 martie un proces de răscumpărare a 10 milioane de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 3,5 lei/titlu. . Acţiunile băncii au deschis şedinţa de joi în scădere cu 0,61%

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. KPMG a consiliat 11 tranzacţii în 2017 în şase domenii diferite. Valoarea totală a acestor mutări sare de 650 mil. euro

Joi 1 martie 2018. Compania de audit şi consultanţă a lucrat pe tranzacţii din domenii precum bancar, medical sau FMCG, cele trei fiind unele dintre cele mai fierbinţi sectoare din economie în 2017. Astfel că investitorii - financiari sau strategici - s-au grăbit să facă achiziţii în aceste domenii.

Grupul italian Intesa Sanpaolo îl numeşte pe Dan Sandu la conducerea instituţiei financiare locale

Miercuri 28 februarie 2018. Consiliul de administraţie a Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, l-a numit pe Dan Sandu la conducerea instituţiei financiare, care îşi va începe mandatul după finalizarea procedurilor de aprobare din partea Băncii Naţionale a României (BNR).

Creditarea ipotecară a început 2018 cu dreptul: finanţări de 620 mil. lei au fost acordate în ianuarie

Miercuri 28 februarie 2018. Băncile şi-au adăugat în portofolii credite ipotecare în monedă locală în valoare de circa 620 milioane de lei în prima lună din acest an, un nivel cu 55% mai mare decât volumul ipotecarelor noi din ianuarie 2017, arată datele Băncii Naţionale.

Premieră pentru piaţa de criptomonede: Leumi Bank a fost obligată de tribunalul israelian să nu blocheze tranzacţiile cu criptomonede

Marti 27 februarie 2018. Curtea Supremă a Israelului a emis o decizie în sprijinul platformei de exchange criptmonede, Bits of Gold, obligând Leumi Bank să nu blocheze conturile platformei de exchange, potrivit CoinGape.

Consumatorii din Grecia vor testa în premieră inele şi brăţări dotate cu tehnologia de plată contactless

Marti 27 februarie 2018. Visa şi National Bank of Greece (NBG) vor derula împreună un proiect pentru dezvoltarea de bijuterii cu funcţie de plată, bazate pe tehnologia contactless, în parteneriat cu Folli Follie şi Links of London, consumatorii din Grecia urmând să fie primii care testează noile produse în acest an.

Companiile din indicele BET, profituri de 9,8 mld. lei în 2017 la afaceri de 42 mld. lei

Marti 27 februarie 2018. ♦ Într-un an cu o creştere economică de 7%, nicio companie din indicele de referinţă BET nu a avut pierderi, iar singurele diminuări ale rezultatelor nete au fost înregistrate în cazul a trei emitenţi: Banca Transilvania, Transelectrica şi Electrica.

Vor şi băncile o felie? Cea mai influentă bancă americană a cumpărat exchange-ul de criptomonede Poloniex

Luni 26 februarie 2018. Compania de plăţi Circle, deţinută de Goldman Sachs, a achiziţionat platforma de exchange pentru criptomonede Poloniex, în cadrul eforturilor de a-şi consolida poziţia ca unul dintre liderii lumi în domeniul blockchain-ului, potrivit Reuters.

Grecia ar putea avea nevoie de un program financiar preventiv începând din august

Luni 26 februarie 2018. Grecia va avea avea nevoie de măsuri de siguranţă după încheierea planului internaţional de asistenţă financiară, în august, a declarat luni Yannis Stournaras, guvernatorul Băncii centrale de la Atena, precizând că Guvernul analizează posibilitatea unui program preventiv.

Salariul mediu anual al unui expat din Mumbai este dublu faţă de media globală

Luni 26 februarie 2018. Mumbai se află pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai mari salarii anuale oferite străinilor, urmat de San Francisco, Zurich, Shanghai şi Geneva, potrivit unui studiu realizat de HSBC Bank International.

Vrei să pleci din ţară să munceşti? Unde sunt cei mai bine plătiţi expaţi şi cele mai multe locuri de muncă

Luni 26 februarie 2018. Mumbai, capitala financiară şi comercială a Indiei, conduce la nivel global topul locurilor cu cele mai bune salarii pentru expaţi, se arată într-un sondaj condus de HSBC Bank International, potrivit Bloomberg.

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Curba randamentelor la titlurile de stat s-a deplasat în jos, în linie cu pieţele internaţionale

Luni 26 februarie 2018. Piaţa titlurilor de stat din România a reacţionat la climatul macro-financiar extern şi se observă declinul ratelor de dobândă, evoluţie convergentă cu cele din pieţele internaţionale, care poate fi interpretată sub forma unei ajustări după dinamica din săptămânile anterioare, comentează Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Avertismentul economistului şef al Raiffeisen Bank: Prima casă ar trebui să dispară. Un avans de 5% este prea mic într-o ţară care se confruntă cu riscul supraîndatorării

Duminica 25 februarie 2018. Trebuie să făcem loc în piaţă produselor care stimulează economisirea înainte de îndatorare, aşa cum sunt produsele standard sau cele de economisire-creditare.

Goldman Sachs crede că nici măcar un boom economic nu ar putea ajuta cei mai mari creditori europeni: Creşterea veniturilor cu 50% nu ar fi suficientă pentru ca Deutsche Bank sau Barclays să îşi revină anul acesta

Joi 22 februarie 2018. Deutsche Bank şi Barclays, doi dintre cei mai mari creditori europeni, ar putea avea în continuare probleme chiar dacă şi-ar îmbunătăţi câştigurile dobândite în urma investiţiilor cu 50% anul acesta, subliniază o analiză realizată de Goldman Sachs Group, potrivit Bloomberg.

Cine a făcut profitul de 5,4 mld. lei din sistemul bancar: 28 de bănci au fost pe plus, 7 bănci pe minus

Joi 22 februarie 2018. Mai mult de trei sferturi din numărul total al instituţiilor de credit prezente în România, respectiv 28 de bănci, au fost pe profit anul trecut, în timp ce doar şapte au înregistrat pierderi, potrivit datelor de la BNR.

Letonia semnalează un posibil amestec al Rusiei în criza bancară locală

Joi 22 februarie 2018. Criza bancară ce a cuprins Letonia s-ar putea transforma într-un incident diplomatic, autorităţile de la Riga arătând cu degetul către Moscova, scrie Bloomberg.

Înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României, aprobată în Senat

Miercuri 21 februarie 2018. Senatul a aprobat, miercuri, prin lege, înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României - S.A, care va avea ca obiectiv sprijinirea antreprenoriatului şi dezvoltarea socio-economică a ţării.

Restructurarea sistemului bancar a continuat anul trecut. Peste 200 de sucursale au fost închise şi 352 de salariaţi au plecat din sistemul bancar în 2017

Marti 20 februarie 2018. Restructurarea sistemului bancar a continuat în 2017, astfel că băncile care activează pe piaţa locală au ajuns să aibă în jur de 55.000 de angajaţi, iar numărul sucursalelor a coborât spre 4.500. În ultimul trimestru din 2017 a scăzut numărul sucursalelor, dar băncile au făcut recrutări, crescând numărul salariaţilor.

Clienţii Raiffeisen Bank pot autorizat plăţile pe aplicaţia de mobil cu amprentă sau prin Face ID

Marti 20 februarie 2018. Clienţii Raiffeisen Bank pot autoriza plăţile pe aplicaţia de mobile banking prin amprentă, atât pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS, iar pentru utilizatorii iPhone X autorizarea se poate face cu Face ID.

UniCredit Bank extinde serviciile pe mobil şi introduce portofelul electronic

Marti 20 februarie 2018. UniCredit Bank lansează facilităţi noi în varianta actualizată a aplicaţiei sale de Mobile Banking, inclusiv introducerea portofelului electronic, simplificarea plăţilor şi posibilitatea rambursării pentru cardurile de credit, precum şi activarea funcţiei Face ID recognition pentru telefoanele iPhone X.

ING România lansează o platformă digitală pentru antreprenori, care poate fi accesată şi de pe smartphone

Marti 20 februarie 2018. ING România lansează noua platformă digitală, ING Business, dedicată clienţilor Mid Corporate Banking, respectiv companii cu cifră de afaceri între 2 milioane şi 500 de milioane de lei.

Banca Transilvania ia 75 mil.euro de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor

Marti 20 februarie 2018. Banca Transilvania a primit 75 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), prima tranşă a unui credit de 150 milioane euro, fondurile urmând să fie folosite pentru co-finanţarea unor proiecte derulate de IMM-uri.

Iancu Guda, CFA, EMBA, Preşedinte AAFBR: Jumătate dintre companiile în insolvenţă au făcut investiţii majore cu trei ani înainte, urmate de scăderea veniturilor

Marti 20 februarie 2018. Jumătate dintre companiile în insolvenţă au realizat investiţii semnificative pe termen lung cu trei ani înainte de momentul intrării în insolvenţă, iar aproape trei sferturi dintre acestea au inregistrat, ulterior momentului investitiei, venituri şi profituri in scadere, spune Iancu Guda, CFA, EMBA, Preşedinte Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania - AAFBR, într-o analiză ce enumeră cauzele eşecului unor companii.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari: Consolidarea sistemului bancar va continua; unii acţionari vor prefera să dezinvestească decât să facă aport de capital

Marti 20 februarie 2018. Tendinta de consolidare a sistemului bancar din România va continua şi în 2018, având în vedere că există în continuare bănci care se confruntă cu rate ridicate ale creditelor neperformante, iar în unele dintre aceste cazuri actionarii probabil vor decide să dezinvestească, nu să facă aport de capital suplimentar, sunt de părere Alexandru Duna, OTP Bank şi Radu Ilioiu, membri Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania-AAFBR, autorii unei analize pe sistemul bancar.

Reduceri de personal la cel mai mare creditor din Germania: Deutsche Bank concediază până la 500 de oameni

Marti 20 februarie 2018. Deutsche Bank a concediat 250 de persoane din cadrul segmentului de back-office şi din cadrul braţului de investiţii, încât cel mai mare creditor german încearcă să reducă în continuare cheltuielile pentru a opri declinul înregistrat în ultimii ani, potrivit Bloomberg.

Guvernatorul băncii centrale letone, acuzat de corupţie, nu este o excepţie în clubul bancherilor centrali din Europa: Şeful băncii centrale elveţiene a fost „răpus“ de speculaţii valutare, cel din Spania este judecat pentru fraudă, iar cel d

Marti 20 februarie 2018. Un alt bancher central cu imaginea pătată de activităţi dubioase este Philipp Hildebrand, fostul preşedinte al băncii naţionale a Elveţiei.

Exclusiv ZF: Banca Transilvania propune acţionarilor 50% din profitul pe 2017 ca dividende, dar şi acţiuni gratuite

Luni 19 februarie 2018. Banca Transilvania (TLV), cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă, propune acţionarilor o sumă “în jurul a 50%” din profitul net pe 2017 sub formă de dividende, dar şi acţiuni gratuite, potrivit unui răspuns trimis la solicitarea ZF.

Băncile au obţinut în 2017 un profit record de 5,6 mld. lei (1,2 mil. euro)

Luni 19 februarie 2018. Sistemul bancar a obţinut anul trecut un profit net de aproximativ 5,6 mi­liarde de lei (circa 1,2 mld. euro), iar activele au urcat la un vârf de 427,4 miliarde de lei (94 mld. euro), susţinute de as­cen­siu­nea creditării, după cum reiese din datele pre­liminare ale BNR.

Băncile fac măcel în piaţa de criptomonede din România după comunicatul BNR. CryptoCoin PRO este a doua platformă de tranzacţionare care nu mai poate opera conturi în băncile româneşti

Vineri 16 februarie 2018. CryptoCoin Pro este a doua platformă de tranzacţionare criptomonede pe piaţa din România care nu mai poate opera conturi în băncile româneşti după ce Banca Naţională a transmis poziţia oficială a instituţiei faţă de monedele virtuale în urmă cu două săptămâni, catalogându-le drept „ active speculative, extrem de volatile şi riscante”.

Patria Bank, pierderi de 42 mil. lei în 2017 la venituri de 142 mil. lei

Vineri 16 februarie 2018. Patria Bank, bancă rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, a raportat pentru 2017, o pierdere netă de 42 mil. lei, în timp ce venitul total din exploatare a fost de 142,5 mil. lei, înregistrând o scădere de 30% faţă de anul precedent datorată micşorării veniturilor din portofoliul de titluri de stat, ajustărilor portofoliului de credite al Băncii Comerciale Carpatica şi reducerii reţelei de agenţii cu 27 de unităţi.

Banca Transilvania a obţinut anul trecut un câştig net de 1,2 mld. lei

Vineri 16 februarie 2018. Banca Transilvania, al doilea cel mai mare jucător din sistemul bancar după active, a raportat un profit de circa 1,2 miliarde de lei pentru anul trecut.

Banca Transilvania, profit de 1,1 miliarde lei şi active de 59 miliarde lei. ”În 2018 om gestiona integrarea Bancpost in businessul nostru si vom incepe sa replicam modelul de business BT peste granita, in Republica Moldova, la Victoriabank”

Joi 15 februarie 2018. Banca Transilvania a înregistrat anul trecut un profit net de 1,18 miliarde lei, în scădere cu 3,4% faţă de nivelul din 2016, în timp ce activele s-au majorat cu 14%, la 59 milioane lei., potrivit raportului financiar preliminar.

Banca Transilvania a înregistrat un profit de 1,2 mld. lei anul trecut, în scădere cu 3,5% faţă de 2016. Omer Tetik, CEO al BT: Eficientizarea şi controlul costurilor vor fi ţintele principale în următoarea perioadă

Joi 15 februarie 2018. Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă după active din piaţa locală, a înregistrat un profit net de 1,2 miliarde de lei anul trecut, în scădere cu 3,5% faţă de 2016. Profitul generat de bancă reprezintă 95% din profitul total al grupului BT.

Băncile europene au acumulat credite neperformante în valoare de 944 de miliarde de euro

Miercuri 14 februarie 2018. Băncile europene au o problemă cu creditele nepreformante în valoare de 944 de miliarde de euro, care le afectează bilanţurile, comentează Bloomberg.

Banca Transilvania: Sectorul de construcţii va creşte în acest an cu 3,5%, după un declin de 5,4% în 2017

Miercuri 14 februarie 2018. Sectorul de construcţii va creşte în acest an cu 3,5%, urmând ca ritmul să scadă la 0,2% în 2019, pentru a urca la 1,9% în 2020, în condiţiile în care anul trecut acest segment a consemnat un declin de 5,4%, potrivit prognozei actualizate a Băncii Transilvania.

O bancă din Letonia este suspectată că a efectuat tranzacţii financiare cu regimul nord-coreean

Miercuri 14 februarie 2018. Autorităţile din Letonia investighează o bancă naţională suspectată că a efectuat tranzacţii financiare cu regimul din Coreea de Nord, operaţiuni care au legătură cu sistemul de rachete balistice al Phenianului, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank, a treia bancă în topul instituţilor de credit din Republica Moldova

Miercuri 14 februarie 2018. Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România după active, lansează o ofertă de preluare a 8.308.673 de acţiuni emise de Victoriabank, a treia bancă în topul instituţilor de credit din Republica Moldova, reprezentând 33,23% din numarul total de actiuni ordinare nominative cu drept de vot, ca urmare a procesului de achiziţie pe care instituţia financiară l-a demarat în luna ianuarie a acestui an.

Băncile îşi protejează marjele şi nu se grăbesc să urce dobânzile la depozite în pofida creşterii inflaţiei şi semnalelor BNR

Miercuri 14 februarie 2018. Bancherii nu se grăbesc să urce dobânzile la depozitele în lei în pofida faptului că BNR a majorat deja de două ori dobânda cheie în acest an, iar inflaţia devine tot mai presantă.

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

Miercuri 14 februarie 2018. OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

Deutsche Bank va plăti peste 4 milioane de dolari după ce traderii companiei au înşelat clienţii timp de patru ani

Marti 13 februarie 2018. Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

Banca Transilvania va integra inteligenţa artificială în serviciile sale cu ajutorul unui start-up din Israel

Marti 13 februarie 2018. Banca Transilvania (BT), a doua cea mai mare bancă din România după active, a semnat un parteneriat cu o companie de software din Israel pentru a integra tehnologia inteligenţei artificiale în cadrul serviciilor pe care le furnizează către clienţii săi.

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat au crescut săptămâna trecută pe fondul influenţelor din pieţele internaţionale

Marti 13 februarie 2018. Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat au crescut săptămâna trecută, în medie cu cinci puncte, pe fondul influenţelor din pieţele internaţionale, inclusiv semnalele de majorare a presiunilor inflaţioniste care au condus la creşterea probabilităţii privind intensificarea ciclului monetar post-criză la Rezerva Federală, şi al ştirilor interne, spune Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Băncile au acordat populaţiei credite noi de peste 31 mld. lei în 2017, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Luni 12 februarie 2018. Populaţia a luat de la bănci credite noi în lei şi euro în valoare de 31,4 mi­liarde de lei anul trecut‚ în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor BNR.

Grupul UniCredit a obţinut în 2017 un profit net de 88 mil. euro în România, în creştere cu 20%

Luni 12 februarie 2018. Grupul italian UniCredit, care con­tro­lează a cincea bancă locală după ac­ti­ve, a anunţat o majorare a profitului net pe România cu 20%, până la 88 mil. eu­ro anul trecut comparativ cu 2016, con­form rezultatelor publicate la Milano.

Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, industria pescuitului este în pierdere anuală de 44 mld. dolari. Unde se situează România

Duminica 11 februarie 2018. Expresia „are balta peşte” este una foarte folosită şi pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii este adevărată. Între anii 1950 şi 1990, captura totală de peşte s-a mărit de 5 ori. Apoi, aceasta a stagnat, menţinându-se la un nivel mediu de 85 de milioane de tone, scrie Quartz.

Premieră pe piaţa valutară din Europa: Băncile Centrale Europene încep să înlocuiască rezervele în dolari cu yuani, moneda naţională a Chinei

Sambata 10 februarie 2018. Banca germană Bundesbank, Banca Centrală a Franţei şi Banca Centrală Europeană şi-au anunţat intenţia de a folosi yuanul, moneda naţională a Chinei, în rezervele lor pentru schimburi valutare, conform Quartz.

Purcari se listează la preţul final de 19 lei pe acţiune. Tranzacţionarea va începe săptămâna viitoare

Vineri 9 februarie 2018. Producătorul de vinuri Purcari, a cărui ofertă de listare la BVB s-a închis joi, 8 februarie, anunţă că preţul final de ofertă pentru cele 9.800.000 de acţiuni ale companiei oferite în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de către acţionarii vânzători Lorimer Ventures Limited, societate ce deţinea înainte de realizarea ofertei 63,55% din capitalul social al Purcari, Amboselt Universal (participaţie de 30% înainte de listare) şi International Financial Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a cărei deţinere este în prezent de 6,41%, a fost stabilit la 19 lei pe acţiune.

BRD-SocGen a obţinut în 2017 un profit record de circa 1,4 mld. lei

Vineri 9 februarie 2018. Creşterea veniturilor, controlul costurilor şi elibera­rea de provizioane au ajutat BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, să obţină în 2017 un profit net re­cord de 1,38 mld. lei, cel mai bun rezultat anual al băncii.

Aţi auzit de XIV? Este un indice care măsoară volatilitatea pe pieţele financiare, despre care se spune că a cauzat terbulenţele de pe bursele mondiale. Luni, s-a prăbuşit cu 90%. Ce este în spatele său?

Joi 8 februarie 2018. Banca elveţiană Credit Suisse şi-a apărat un produs financiar controversat care a jucat un rol în pierderile uriaşe de pe burse înregistrate recent în condiţiile în care experţii pun sub semnul întrebării logica din spatele emiterii unor titluri atât de complexe, scrie CNBC.

Banca Transilvania, primul brand bancar românesc care intră în topul celor mai valoroase branduri bancare din lume

Joi 8 februarie 2018. Banca Transilvania este primul brand bancar românesc care intră în topul celor mai valoroase branduri bancare din lume, Brand Finance Banking 500, realizat de Brand Finance, ocupând în acest an locul 486.

​ BRD ar putea plăti dividende din profitul pe 2017 cu un randament de 12,4%

Joi 8 februarie 2018. BRD, a doua cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă după Banca Transilvania, ar putea plăti dividende cu un randament de 12,4% din profitul net realizat anul trecut în contextul în care banca propune acţionarilor ca 83% din rezultatul net de 1,4 mld. lei să se îndrepte spre investitori.

Patria Bank vrea să îşi majoreze capitalul cu 60 mil.lei pentru a susţine planurile de dezvoltate

Joi 8 februarie 2018. Patria Bank, bancă rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, vrea să îşi majoreze capitalul social cu maxim 60,5 milioane lei, la un total de 287 milioane lei, fondurile urmând să susţină planurile de dezvoltare.

Grupul BRD, profit net in crestere cu 85% anul trecut, la 1,4 miliarde lei

Joi 8 februarie 2018. Grupul BRD a innregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei, in crestere cu 85,3% fata de anul precedent, datorat veniturilor solide din activitatea de baza si costului de risc pozitiv, in timp ce venitul net bancar s-a majorat cu 4,9%, la 2.7 miliarde lei, excluzand elementele nerecurente.

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, avertizează: Pregătiţi-vă ca majoritatea criptomonedelor să ajungă la zero

Miercuri 7 februarie 2018. Scăderea masivă înregistrată de piaţa criptomonedelor care a şters aproape 500 de miliarde de dolari din capitalizarea totală de piaţă a acestora în ultima lună, ar putea deveni din ce în ce mai agresivă, crede directorul global de cercetare investiţională al Goldman Sachs, potrivit Bloomberg.

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: BNR ar putea majora astăzi dobânda de referinţă

Miercuri 7 februarie 2018. Banca centrală ar putea continua ciclul monetar post criză, inclusiv printr-o nouă majorare a ratei de dobândă de referinţă, pe fondul nivelului ridicat al inflaţiei şi nivelului redus al costurilor reale de finanţare, arată o analiză realizată de Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară a revenit după ce în ultimul trimestru din 2017 piaţa a fost pe deficit

Miercuri 7 februarie 2018. ♦ Băncile au plasat la BNR în luna ianuarie 14,7 mld. lei prin facilitatea de depozit şi înregistrau un stoc mediu de 240 mil. lei aferent operaţiunilor repo, de unde reiese un excedent mediu zilnic net de lichiditate de 14,5 mld. lei, potrivit datelor Băncii Naţionale ♦ ROBOR la 3 luni a coborât sub pragul de 2%, oscilând în jurul a 1,97%.

Intesa Sanpaolo Bank România şi-a triplat profitul net în 2017, la 43 mil.lei, şi continuă să mizeze pe segmentele Corporate şi IMM

Marti 6 februarie 2018. Intesa Sanpaolo Bank, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo Group, a încheiat anul 2017 cu un venit operaţional de 154 milioane lei şi profit net de 43 milioane lei, de trei ori mai mare faţă de nivelul din 2016.

Lovitură dură pentru piaţa românească de critpomonede din partea BNR: ”Banca descurajează orice fel de implicare a instituţiilor de credit în legătură cu monedele virtuale”

Marti 6 februarie 2018. Banca Naţională a României a anunţat astăzi că descurajează orice fel de implicare a instituţiilor de credit în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entităţile care oferă servicii de investiţii sau de tranzacţionare a acestor monede.

Dobânzile la titlurile de stat continuă să crească şi ajung la cel mai ridicat nivel de la final de noiembrie

Marti 6 februarie 2018. Ratele de dobândă la titlurile de stat au continuat să crească pe scadenţele medii lungi, la cele cu scadenţă la 10 ani înregistrându-se un avans de trei puncte bază, la 4,515%, cel mai ridicat nivel de la final de noiembrie, spune Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

BNR a aderat la un Cod global de conduită pe piaţa valutară şi se angajează să respecte un set de bune practici în domeniu

Marti 6 februarie 2018. BNR a emis astăzi, alături de alte şase bănci centrale, o declaraţie de angajament la Codul global de conduită pe piaţa valutară, care conţine un set de principii general recunoscute drept bune practici în acest domeniu.

Peste 6.000 de tineri pleacă anual să înveţe la o facultate în străinătate, însă băncile nu au încă produse cu care să-i susţină

Luni 5 februarie 2018. Doar o bancă din top 10 oferă un credit pentru studii, însă condiţiile de finanţare sunt dificil de îndeplinit.

Sistemul bancar fragmentat din Germania avantajează IMM-urile şi acesta este un factor al succesului celei mai puternice economii din Europa. Ar trebui ca acesta să fie noul model pentru Băncile Europene?

Duminica 4 februarie 2018. Sistemul bancar cu „trei piloane” este văzut ca fiind avantajos pentru afacerile mici şi un factor pentru succesul economic al Germaniei, scrie The Wall Street Journal.

Kiwi Finance: Perioada de amortizare a investiţiei din chirie este de 15 ani, rentabilitate ridicată

Duminica 4 februarie 2018. Perioada de amortizare din chirie a unei investiţii imobiliare este în prezent de 15 ani, cifră care indică o rentabilitate ridicată a acestor plasamente, arată un studiu al companiei de brokeraj bancar Kiwi Finance.

Un fond de investiţii ”crede” cu tărie şi cu 1 miliard de dolari că Barclays, unul dintre cele mai sonore nume din industria bancară, va reveni la fosta glorie

Duminica 4 februarie 2018. Tiger Global, fond de investiţii american, a investit în tăcere mai mult de un miliard de dolari în banca londoneză Barclays, în cadrul unui „pariu” care susţine planul directorului executiv Jes Staley de a scote banca din zona celor mai slabe performanţe la bursă, relatează Financial Times.

Coreea de Sud vrea ca tradingul de criptomonede să nu mai fie anonim: Băncile puse în alertă

Sambata 3 februarie 2018. Coreea de Sud plănuieşte să ceară băncilor locale să lanseze un sistem care să folosească numele real pentru tradingul criptomonedelor şi care poate urmări tranzacţiile, anonime până acum, într-un efort al ţării de a reduce specula şi activităţile criminale legate de criptomonede, scrie Associated Press.

În timp ce economia germană se dezvoltă peste aşteptări, cea mai mare bancă a ţării continuă să aibă mari probleme : Deutsche Bank încheie încă un an în pierdere

Vineri 2 februarie 2018. Cu un an în urmă, CEO-ul Deutsche Bank John Cryan a raportat al doilea an consecutiv cu pierderi şi cu cele mai proaste venituri din ultimii ani. Cel mai mare creditor din Germania a încheiat încă un an „pe roşu”, veniturile atingând cel mai slab nivel din ultimii 7 ani în ultimul trimestru, potrivit Bloomberg.

Mihai Ionescu, Deutsche Bank: România fost o surpriză plăcută pentru noi în 2017. Investitorii vin cu o percepţie, iar realitatea este alta, mult mai bună

Vineri 2 februarie 2018. România este foarte bine văzută de noi, are o creştere econo­mică impresionantă, în 2017 am făcut tranzacţii importante cu com­pa­nii private după ce înainte lu­cram numai cu statul, iar centrul de teh­nologie pe care l-am deschis la Bucureşti merge foarte bine, este un succes în grup, spune Mihai Ionescu, şeful operaţiunilor din România ale celui mai mare grup fi­nanciar german, Deutsche Bank.

BCE avertizează: Vom reacţiona dacă americanii vor lansa un război monetar şi valutar

Joi 1 februarie 2018. Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea fi obligată să riposteze dacă liderii americani vor continua să influenţeze pieţele monetare pentru a diminua puterea dolarului american, a avertizat Benoit Coeure, important strateg al băncii centrale a zonei euro, scrie Financial Times.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter