Stiri despre bani

 

Cine a avut curaj şi a investit la bursă în ziua falimentului Lehman Brothers şi-a dublat banii pană astăzi

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru bursa romanească, cata­logată încă piaţă de frontieră, a urcat cu 66% din 15 septembrie 2008, adică de la falimentul Lehman Bro­thers, ceea ce unii analişti identifică ca borna care a marcat intrarea în zona de turbulenţe maxime pe pieţele financiare, şi pană pe 15 septembrie 2017.

Directorul adjunct al CERT.RO: Au existat în România atacuri informatice ţintite împotriva unor companii, în unul dintre cazuri s-a cerut o recompensă de 5 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Mai multe companii din România au fost victime ale unor atacuri informatice ţintite iar în unul dintre cazuri prejudiciul (suma de bani cerută de atacatori - n. red.) a fost de 5 milioane de euro, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO) în cadrul unei conferinţe organizate de compania Microsoft România despre noua legislaţie europeană privind datele personale.

Statul merge după bani şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi cere 200 mil. lei

Luni 18 septembrie 2017. Ministerul Transporturilor, acţionar majoritar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a solicitat dividende speciale de la companie, iar AGA Aeroporturi din 13 septembrie a aprobat distribuţia către acţionari a unor dividende speciale în valoare de 200 mil. lei, potrivit unor surse din piaţă.

Cele mai puternice bănci centrale ale Vestului se îndreaptă împreună spre finalul erei banilor ieftini. Banca Centrală Europeană merge mai şovăielnic deoarece euro este prea puternic, iar inflaţia prea slabă

Luni 18 septembrie 2017. Cu Banca Angliei semna­lizând că este pregătită să ma­joreze dobânzile pen­tru a ţine în frâu inflaţia, trei din­tre cele mai impor­tante bănci cen­tra­le ale lumii merg pentru prima dată în ultimii ani împreună spre finalul erei post-criză a banilor ieftini.

Secretar de stat în Ministerul Energiei: Nu este benefic pentru companiile de stat să mai ţină bani la saltea

Luni 18 septembrie 2017. Secretarul de stat în Ministerul Energiei Iulian Robert Tudorache a declarat vineri că plăţile sub formă de dividende speciale efectuate la solicitarea guvernului de către companiile de stat sunt necesare întrucât principiul cu ţinutul de bani la saltea nu mai este de actualitate.

Viaţa fabuloasă a copiilor celor mai bogaţi oameni ai planetei. Ce fac cu banii, dar şi cum îşi petrec timpul cei mai bogaţi tineri din lume

Duminica 17 septembrie 2017. Pentru cei mai mulţi tineri în vârstă de 20 de ani viaţa se rezumă la echilibrul dintre plata taxelor de la facultate şi producerea veniturilor pentru un trai independent, dar şi grija banilor pentru distracţie.

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei. Mai bine stau acasă pe un şomaj de 250 de lei şi pe banii părinţilor. Generaţiei noi nu-i place să muncească"

Duminica 17 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

O pasarelă pietonală spectaculoasă şi un nou pod peste râul Bega se vor construi la Timişoara

Vineri 15 septembrie 2017. Una dintre cele mai spectaculoase pasarele pietonale din România, peste Bega, incluzând şi un amfiteatru ce coboară pe malul canalului, precum şi un nou pod auto cu patru benzi, se va realiza la Timişoara, investiţia ridicându-se la câteva milioane de euro, bani alocaţi din bugetul local.

Acciza a urcat preţurile la pompe peste noapte. Benzina şi motorina s-au scumpit cu 9 bani pe litru după miezul nopţii

Vineri 15 septembrie 2017. Preţul combustibililor a crescut joi noapte cu nouă bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Astfel, un litru de motorină standard costa 4,69 lei la ora 1:18, iar unul de benzină standard era 4,83 lei. Preţurile sunt cu 0,09 lei mai mari faţă de cele disponibile la aceeaşi staţie în jurul orei 18, potrivit site-ului OMV Petrom.

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei“

Vineri 15 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

Preţurile la carburanţi înainte de prima tranşă a accizei

Joi 14 septembrie 2017. Preţul carburanţilor la staţiu OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu este în acest moment de 4,6 lei pentru motorina standard şi de 4,74 lei pentru benzina standard. Aşteptările sunt pentru o creştere a preţurilor în cursul acestei nopţi, după ce se va introduce prima tranşă din acciza la combustibili, în valoare de 16 bani pe litru.

Vineri, 15 septembrie, prima zi cu accize mai mari la carburanţi. Preţurile au crescut uşor

Joi 14 septembrie 2017. Ziua de 15 septembrie a fost stabilită ca primul termen de majorare, cu 16 bani pe litru, a accizelor la motorină şi benzină, următorul termen fiind 1 octombrie. Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut la pompă cu până la 10 bani pe litru.

Casele românilor „intră la apă“ în goana dezvoltatorilor după bani: Tot mai înghesuiţi: suprafaţa medie a locuinţelor a scăzut cu 10 mp în ultimii zece ani

Luni 11 septembrie 2017. Suprafaţa medie a locuinţelor terminate anul trecut în România este de 66,4 mp şi se află în continuă scădere din 2013 încoace, potrivit unei analize realizate de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

FOCUS: La culesul viei, forţa de muncă este mai scumpă decât anul trecut şi tot mai greu de găsit

Luni 11 septembrie 2017. În această perioadă are loc culesul viei în marile podgorii, dar proprietarii acestora se confruntă cu un deficit de forţă de muncă mai acut decât în 2016, în condiţiile în care zilierii sunt mai puţini şi cer mai mulţi bani. Chiar şi aşa, podgorenii spun că în 2017 vor obţine vinuri „de vinotecă”.

Kruk anunţă cel mai bun trimestru de recuperare a banilor

Luni 11 septembrie 2017. Grupul polonez Kruk a încheiat primul semestru cu un profit net de 236 milioane lei, în creştere cu 95%, avansul fiind susţinut de accelerarea puternică a afacerilor şi de rectificarea rezultatului raportat pe primul trimestru 2017, cu aproximativ 38 milioane lei.

Cât de solvabil şi lichid a fost sistemul bancar în ultimul deceniu: solvabilitatea şi lichiditatea au crescut constant şi au ajuns mai mult decât duble faţă de nivelul reglementat. Băncile au spaţiu şi suficienţi bani să majoreze creditarea

Luni 11 septembrie 2017. Rata de solvabilitate - unul dintre cei mai importanţi indicatori urmăriţi de BNR, care arată cât de bine capitalizată este o instituţie de credit - a oscilat în ultimul deceniu între un minim de 11,85% şi un vârf de 19,83%, peste minimul impus de 10%, ceea ce arată că există spaţiu pentru ca băncile să intensifice creditarea economiei.

Mihaela Mitroi, PwC România: Statul în căutare de bani-Accize mai mari şi restricţii la vânzarea creanţelor

Luni 11 septembrie 2017. Creşterea accizelor la benzină şi motorină în două trepte: de la 15 septembrie 2017 şi de la 1 octombrie 2017 şi schimbările privind impozitul pe reprezentanţe sunt câteva dintre modificări recente ale Codului Fiscal, pe care Mihaela Mitroi, PwC România, le-a explicat în detaliu, pentru MEDIAFAX.

Eventualele schimbări privind Pilonul II se simt pe piaţa de capital. Vineri, capitalizarea bursieră a companiilor din BET a scăzut cu 871 milioane de lei

Luni 11 septembrie 2017. „Cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm popu­laţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toţi la Pilonul I. Nu desfiinţează nimeni Pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opţional“, a spus Tudose.

Dramele din SUA: O fată care lucrează în bordel se plânge că nu are contract de muncă şi că dacă Republicanii opresc Obamacare nu va avea bani să-şi plătească asigurările

Sambata 9 septembrie 2017. O tânără din Nevada, Statele Unite, povesteşte de ce îndepărtarea Obamacare va crea o nedreptate pentru oamenii care se află în aceeaşi situaţie ca şi ea, potrivit Financial Times.

La numai 25 de ani, Ruxandra Micu a pornit o afacere simplă, dar din care câştigă zeci de mii de euro. Are clienţi din toată lumea şi oferă un produs unic în România

Sambata 9 septembrie 2017. La 25 de ani, Ruxandra Micu se numără deja printre cei care au mizat pe antreprenoriat. După primul an de activitate, tânăra se aşteapă la rulaje de circa 50.000 de euro, bani obţinuţi dintr-un blog de gătit şi planuri alimentare pentru vegetarieni şi vegani.

Judeţul Vrancea primeşte o finanţare de 245 mil. euro din fonduri europene pentru extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare

Vineri 8 septembrie 2017. 38 comune din Vrancea vor fi racordate la canalizare, printr-un proiect în valoare de 245 mil. euro finanţat din bani europeni, datorită căruia 70% din populaţia totală a judeţului va fi racordată la canalizare şi va avea acces la apă potabilă de calitate, potrivit informaţiilor transmise de ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Statul are nevoie de bani: Romgaz trebuie să distribuie 750 mil. lei sub formă de dividende

Vineri 8 septembrie 2017. Romgaz a anunţat vineri după-amiază că statul, reprezentat de Ministerul Energiei, a solicitat convocarea imediată a Adunării Generale a Acţionarilor pentru distribuirea sumei de 750 mil. lei sub formă de dividende.

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, despre execuţia bugetară: „Avem bani. Nici măcar o secundă nu am discutat cu FMI despre vreun împrumut”

Vineri 8 septembrie 2017. Eu afirm că o să fim peste program (însă programul prevede plus 14% venituri faţă de anul trecut în timp ce pe primele 8 luni creşterea veniturilor este de doar 8% - n. red.). De acum începem să recuperăm, spune Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, într-un interviu pentru ZF.

Premierul Mihai Tudose: Nu naţionalizează nimeni pilonul II, dar va fi opţional

Joi 7 septembrie 2017. Primul-ministru Mihai Tudose a anunţat, potrivit Digi 24, că pilonul II de pensii nu va fi naţionalizat, dar ar putea să devină opţional începând din anul 2018, astfel încât românii vor putea să aleagă dacă preferă exclusiv pilonul I, al statului, sau vor depune bani şi pentru o pensie privată.

Frédéric Lamy, Leroy Merlin România: "Acum am ajuns la o medie pe zi de circa 4.000 de vizitatori în România. În medie fiecare client cumpără zece articole."

Joi 7 septembrie 2017. Creşterea salariilor şi a consumului se reflectă în vânzările magazinelor de bricolaj de pe piaţa locală, iar clienţii sunt dispuşi să lase mai mulţi bani la casă faţă de acum trei ani.

Constatare surpriză făcută de Leroy Merlin: Românii investesc mai mult ca francezii în reparaţii şi amenajări de locuinţe

Joi 7 septembrie 2017. Creşterea salariilor şi a consumului se reflectă în vânzările magazinelor de bricolaj de pe piaţa locală, iar clienţii sunt dispuşi să lase mai mulţi bani la casă faţă de acum trei ani.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România: „În timp ce statul român presa producătorii să finanţeze cheltuielile cu medicamente prin taxa clawback, la CNAS aceşti bani erau furaţi”

Marti 5 septembrie 2017. Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) reacţionează în cazul acuzaţiilor de fraudă de 3 milioane de euro de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi cere un audit extern, independent care să verifice şi alte probleme similare care ar putea exista la CNAS, o instituţie cu un buget de aproape 29 de milioane de lei anul acesta.

Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II; la guvernare PSD a adus bunăstare şi o economie solidă

Luni 4 septembrie 2017. Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul ”nu se atinge” de Pilonul II de pensii, iar banii ”rămân acolo”, ca reacţie la criticile aduse de partidele de opoziţie.

Unde sunt banii din creşterea economică? Paradoxul actual al României: în anul în care economia creşte peste aşteptări iar numărul de salariaţi a ajuns la un maxim de un deceniu, Guvernul caută în disperare soluţii care să taxeze mediul priva

Duminica 3 septembrie 2017. Ceva nu se leagă: economia României creşte cu 5,9% pe an, de 4 ori mai mult decât Europa, industria are cel mai bun trimestru din ultimul deceniu, numărul de salariaţi este la un maxim de un deceniu – 4,8 milioane de angajaţi (în criză au scăzut la 4,1), creşterea salariului minim a adus mai multe locuri de muncă - 500.000 - decât a desfiinţat, dar Guvernul caută să facă rost de bani pentru a acoperi bugetul.

Noul business prin care saudiţii vor să facă bani, după ce veniturile din petrol au început să se prăbuşească

Duminica 3 septembrie 2017. Arabia Saudită cheltuie 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea zonei Mecca, construind cel mai mare hotel din lume, în contextul în care veniturile din activităţile petroliere şi petrochimice se reduc, pe fondul preţului scăzut al petrolului, potrivit The Economist.

La numai 25 de ani, Ruxandra Micu a pornit o afacere simplă, dar din care câştigă zeci de mii de euro. Are clienţi din toată lumea şi oferă un produs unic în România

Sambata 2 septembrie 2017. La 25 de ani, Ruxandra Micu se numără deja printre cei care au mizat pe antreprenoriat. După primul an de activitate, tânăra se aşteapă la rulaje de circa 50.000 de euro, bani obţinuţi dintr-un blog de gătit şi planuri alimentare pentru vegetarieni şi vegani.

Pregătiţi-vă banii! Raiffeisen încearcă să listeze la Bucureşti până în toamnă Transport Trade Services

Marti 29 august 2017. Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a bifat cele mai mari listări la bursa românească în ultimii ani, va încerca să listeze până în octombrie o parte din grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS) la bursa de la Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă.

Cazul românilor blocaţi pe aeroportul din Lisabona, după ce TAP Portugal a anulat două curse: Fac bani în România din vânzarea biletelor dar nu dau nicio explicaţie

Luni 28 august 2017. TAP Portugal, compania aeriană a Portugaliei, care a anulat două curse pe ruta Lisabona-Bucureşti (sâmbătă şi duminică) ţinând zeci de pasageri blocaţi pe aeroportul din Lisabona, nu are niciun reprezentant care să ofere pasagerilor explicaţii cu privire la situaţia zborurilor anulate.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu: Încercăm să suplimentăm fondurile pentru Programul Rabla

Vineri 25 august 2017. Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Ploieşti, că va face o analiză pentru suplimentarea fondurilor destinate Programului Rabla şi că, cel mai probabil, banii în plus ar putea fi alocaţi persoanelor fizice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Transportatorii acuză gratuitatea destinată studenţilor şi cer explicaţii de la ministrul Finanţelor

Joi 24 august 2017. Transportatorii acuză gratuitatea transportului feroviar acordată studenţilor, susţinând că se aplică discriminatoriu şi că urmăreşte obţinerea de avantaje financiare din bani publici; aceştia cer Ministerului Finanţelor, printr-o scrisoare deschisă, să explice acordarea subvenţiilor.

BNR: Nu există motiv de îngrijorare privind siguranţa depozitelor populaţiei şi firmelor

Marti 22 august 2017. BNR precizează că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la siguranţa depozitelor populaţiei şi firmelor păstrate în băncile din România, după ce premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că este dator să spună românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite.

Cum arată drumul dintre staţia de metrou Preciziei şi clădirile de birouri din zonă. Primăria Capitalei cheltuieşte bani pe iepuraşi, dar nu dă doi bani pe amenajarea trotuarelor. Galerie FOTO

Marti 22 august 2017. În perioada 16-22 august este închisă ieşirea staţiei de metrou dinspre depoul de la Preciziei, motiv pentru care călătorii care vor să ajungă la proiectul de birouri West Gate sunt nevoiţi să meargă prin lacuri, noroi, tufişuri, printre maşini parcate şi moloz pentru a ajunge la locul de muncă.

Cei mai înstăriţi oameni din istorie: Averile cumulate ale celor mai bogaţi trei oameni din întreaga lume din prezent nu ating nici măcar o mică parte din banii conducătorilor din secolele trecute

Duminica 20 august 2017. Averile fondatorului Microsoft, Bill Gates, cea a magnatului american Warren Buffet sau a deţinătorului Amazon, Jeff Bezos, nu sunt nici pe departe cele mai mari din istoria mondială, scrie MarketWatch.

Drumul către succes: 8 strategii prin care Elon Musk a făcut bani înainte de a fi miliardar

Sambata 19 august 2017. Elon Musk este unul dintre cei de aventuroşi antreprenori din Silicon Valley. Cu două dintre cele mai mari mari companii, Tesla Motors şi SpaceX, a adus inovaţie, în doar câţiva ani, industriei transporturilor terestre şi spaţiale, implementând noi tehnologii.

Construcţia ansamblului rezidenţial Trastevere din Capitală, realizată de spaniolii de la Mantor, a primit "undă verde". Investiţia se ridică la 6 mil. euro

Miercuri 16 august 2017. Grupul spaniol Mantor a obţinut aprobarea planului urbanistic zonal pentru ansamblul rezidenţial Trastevere, primul proiect creat de companie în calitate de dezvoltator pentru piaţa din România.

Schimbări pentru şoferii Uber: De astăzi pot primi bacşiş

Marti 15 august 2017. Clienţii Uber din Marea Britanie pot lăsa bacşiş începând de astăzi. Ei pot trimite bani prin intermediul aplicaţiei Uber. Măsura este deja valabilă în 100 de oraşe din SUA şi în Canada. Decizia conducerii vine pe fondul nemulţumirilor exprimate de angajaţi faţă de salariul prost plătite, potrivit Mashable.

Nici actualul premier, nici ministrul finanţelor nu trebuie să uite că România va avea nevoie de finanţare internă şi externă, mai ales când va veni criza. Iar banii sunt la băncile străine şi la prietenii lor. În 2018 România va sărbători

Marti 15 august 2017. La finalul anilor ‘70 şi începutul anilor ‘80, economia lumii s-a confruntat cu două evenimente majore: creşterea preţurilor la petrol şi creşterea dobânzilor la dolari, spre 15%.

Românii şi letonii cheltuiesc cei mai puţini bani în vacanţă

Luni 14 august 2017. Cetăţenii din România şi Lituania cheltuiesc 116 euro în vacanţă, cea mai mică sumă de bani înregistrată în rândul statelor din Uniunea Europeană, la polul opus situându-se locuitorii din Luxebourg, care cheltuiesc 740 de euro, potrivit datelor din 2015 analizate de Eurostat.

Munca "la negru" câştigă teren: Românii nu se mai înghesuie la job-urile oficiale pentru Germania

Luni 14 august 2017. Românii nu se mai înghesuie la job-urile oficiale pentru Germania şi preferă munca ”la negru”, pe bani mai mulţi, susţin reprezentanţi ai AJOFM Braşov. Aceştia au căutat personal pentru un hotel din Frankfurt, dar nu s-a înscris nimeni la selecţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miliardarul Beny Steinmetz, trimis în judecată în România în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, a fost arestat într-un caz de spălare de bani şi dare de mită în Israel

Luni 14 august 2017. Benjamin "Beny" Steinmetz, trimis în judecată în România în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, a fost arestat în Israel pentru presupusa implicare într-un caz spălare de bani şi dare de mită, informează site-ul cotidianului Haaretz.

Schimbare de direcţie: În premieră BNR atacă „Prima casă“ şi afirmă că menţinerea programului duce la distorsiuni în piaţă şi nu stimulează băncile să dezvolte produse ipotecare

Joi 10 august 2017. După ce în perioada de criză a susţinut programul Prima casă, BNR a atacat în premieră programul guvernamental susţinând că în prezent acesta nu este altceva decât o formă de transfer al unor sume de bani de la buget către sectorul privat şi nu o formă de creştere a accesabilităţii românilor la obţinerea unui credit pentru locuinţă.

Probleme pentru miliardarul Warren Buffett: Fondul său a ajuns la 100 miliarde de dolari, dar a identificat puţine oportunităţi de investiţii

Luni 7 august 2017. Fondul de investiţii Berkshire Hathaway, deţinut de miliardarul Warren Buffett, a ajuns la 100 de miliarde de dolari, bani lichizi, la finalul celui de-al doilea trimestru, dar proprietarul nu a găsit în ultima vreme prea multe oportunităţi de investiţii, relatează Bloomberg.

Infrastructura piatră de moară sau oportunitate?

Luni 7 august 2017. Sectorul construcţiilor este puternic afectat de lipsa proiectelor de infrastructură noi, care să aducă un plus pentru economie şi construcţii. De partea cealaltă, în privat, „macaralele râd în soare, indiferent că este vorba de sectorul de birouri, care apasă puternic pedala de acceleraţie, cel rezidenţial, unde banii economisiţi în ultimii ani merg ca avans pentru o locuinţă nouă, retail sau industrial, deoarece creşterile veniturilor atrag consum mai mare.

Veşti bune pentru şoferii care se luptau să îşi recupereze banii: Taxa pe poluare şi timbrul de mediu, restituite de Guvern în 2018-2019

Vineri 4 august 2017. Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că sumele de bani încasate de stat pentru taxa de poluare pentru autovehicule şi timbru de mediu vor fi restituite plătitorilor începând cu 1 ianuarie 2018, până la finalul lunii martie 2019.

Jidvei investeşte 4 mil. € în modernizarea cramei şi a parcului auto

Vineri 4 august 2017. Jidvei, cel mai mare jucător din industria vinului, un business de peste 33 mil. euro deţinut de Claudiu Necşu­lescu, şi-a bugetat anul acesta investiţii de 4 mil. euro, bani care vor merge spre modernizarea cramei Jidvei şi către reteh­nologizarea parcului de maşini şi de utilaje agricole.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru salarii până la sfârşitul anului

Joi 3 august 2017. Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, la Timişoara, că nicio instituţie publică nu are bani suficienţi pentru plata salariilor angajaţilor până la sfârşitul anului, ci cel mult până în luna septembrie, în urma adoptării legii salarizării unitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câţi bani câştigă Metrorex din călătorii, abonamente şi reclame?

Joi 3 august 2017. Anul trecut, Metrorex a obţinut 254 de milioane de lei din vânzarea de cartele de călătorii şi abonamente, iar în primele şase luni ale anului 2017 veniturile au fost de aproximativ 135 de milioane de lei, potrivit datelor obţinute de ZF.

Cum au reuşit VW, Daimler şi BMW să mintă şi să înşele de ani buni fără ca guvernul să reacţioneze: Oameni şi bani alcătuiesc ţesătura care leagă strâns politicul de industria auto, motorul maşinăriei de export a Germaniei

Joi 3 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel a ales să-şi continue vacanţa în Tirolul de Sud în loc să participe la summitul de ieri de urgenţă de la Berlin în care miniştrii, guvernatori, executivii a şapte producători auto şi reprezentanţi ai uniunii sindicale IG Metall au încercat să găsească o cale de scăpare pentru industria auto germană din cel mai mare scandal cu care aceasta s-a confruntat vreodată.

Cine are nevoie de petrol la 100 de dolari barilul? Cei mai mari jucători europeni din industria de ţiţei fac mai mulţi bani cu petrolul la 50 de dolari barilul decât făceau înainte

Miercuri 2 august 2017. Producătorii majori de petrol reuşesc să câştige mai mulţi bani decât câştigau când barilul era la 100 de dolari, potrivit unui raport al Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană.

Consiliul Judeţean Vaslui a semnat un contract de finanţare 5,8 mil. euro pentru gestionarea deşeurilor

Miercuri 2 august 2017. Consiliul Judeţean Vaslui a semnat un contract de finanţare 5,8 mil. euro, bani eurropeni pentru a implementa faza a doua a proiectului prin care se realizează Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor solide, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Românii lasă 14 milioane de euro la automate pe cafea, snacksuri şi sucuri

Miercuri 2 august 2017. Românii cheltuie anual aproape 14 milioane de euro pe produsele pe care le cumpără de la automatele de cafea, snackuri şi sucuri sau cărţi. Cei mai mulţi bani, aproa­pe o treime din total, merg către cafea şi produse similare.

Câţi bani face oficial un videochat din România: Luxury Studio, afaceri de 30 mil. lei

Marti 1 august 2017. Compania LTV Network SRL, care administrează un studio de videochat cu modele feminine în zona Piaţa Iancului din Bucureşti sub brandul „Luxury Studio”, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 30,07 mil. lei (6,7 mil. euro), de aproape patru ori mai mare decât cea obţinută în 2015, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

DNA mai face un pas şi pune în mişcare acţiunea penală împotriva şefului Digi

Luni 31 iulie 2017. Digi Comunications, societatea care s-a listat în luna mai la Bursa de Valori de la Bucureşti, anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în legătură cu Serghei Bulgac, directorul general al companiei şi al RCS&RDS, privind săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Primăria oraşului Eforie a accesat 4,5 mil. euro pentru amenajarea lacului Belona

Vineri 28 iulie 2017. Primăria oraşului Eforie a accesat fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro pentru amenajarea laculul Belona din judeţul Constanţa, bani care vor fi folosiţi pentru ecologizarea lacului, construirea de alei pietonale şi piste pentru biciclete, potrivit reprezentanţilor Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

Ministrul Apărării: Există o nelinişte în armata română şi în toate structurile de securitate. Algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi. În armată avem un deficit important pe zona ofiţerilor, subofiţerilor şi

Vineri 28 iulie 2017. Ministrul Apărării Naţionaţe, Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, la Academia Tehnică Militară, algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi, precizând că nu vor fi bani în minus la pensiile militare.

A fost emis certificatul de urbanism pentru tronsonul din jud.Vâlcea al autostrăzii Sibiu - Piteşti

Joi 27 iulie 2017. Certificatul de urbanism pentru construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti, aferent sectorului care tranzitează judeţul Vâlcea, a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câţi bani a câştigat anul trecut CFR Călători din bilete şi abonamente

Joi 27 iulie 2017. CFR Călători a înregistrat anul trecut venituri de 771 de milioane de lei, din vânzarea de bilete, abonamente şi facilităţi acte normative pentru elevi, studenţi şi pensionari, conform răspunsului primit la o solicitare ZF.

Este oficial: România va achiziţiona rachete Patriot de la americani. În noiembrie începem să dăm banii

Miercuri 26 iulie 2017. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat, miercuri, că România îşi canalizează energiile pentru achiziţia sistemului de rachete Patriot, el menţionând că în acest sens se va încheia un acord între guvernele României şi SUA, iar în noiembrie se va face prima plată.

De ce se tem românii să bage banii în acţiuni prin fonduri mutuale? Doar 4 lei din 100 de lei sunt investiţi în România în fonduri de acţiuni „Caută în primul rând să economisească şi apoi să investească“

Miercuri 26 iulie 2017. Aurel Bernat, şeful BT Asset Management, explică ponderea de doar 4% a acţiunilor în totalul activelor fondurilor mutuale prin faptul că românii se uită în primul rând să economisească şi mai puţin să găsească soluţii investiţionale cu diverse grade de risc.

ZF Live. Mihai Ivaşcu: Discutăm o finanţare de 10 mil. euro pentru aplicaţia Moneymail, o combinaţie între WhatsApp şi Western Union

Miercuri 26 iulie 2017. Moneymail, compania care a dezvoltat în România o aplicaţie care reprezintă un amestec între aplicaţiile de socializare şi cele de transfer de bani, este în discuţii pentru obţinerea unei finanţări de 10 milioane de euro, care să asigure fondurile necesare expansiunii, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Mihai Ivaşcu, fondatorul proiectului.

De ce nu se construiesc drumuri în România: După peşterile de lilieci care blochează autostrada, acum nucul bătrân a oprit construcţia unei centuri ocolitoare

Marti 25 iulie 2017. Peşteri de lilieci, situri arheologice, urşi din pădure şi mai nou nuci, toate acestea reprezintă elemente descoperite întotdeauna după ce demarează lucrările la un nou proiect de infrastructură, în condiţiile în care sunt efectuate studii de fezabilitate de milioane sau zeci de milioane de euro, bani care se dovedesc de multe ori aruncaţi pe fereastră.

Câţi bani a încasat RATB în 2016 şi 2017 din bilete

Luni 24 iulie 2017. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a câştigat, în anul 2016, aproape 175 de milioane de lei din titluri de călătorie şi suprataxe. În primele 6 luni ale anului, încasările rezultate din aceleaşi surse au atins aproape 89 de milioane de lei.

Majoritatea oamenilor risipesc 70% din bani pe trei lucruri. Reducerea acestor costuri te-ar putea ajuta să te trăieşti liniştit la pensie

Duminica 23 iulie 2017. Pensionarea pare un lucru atât de îndepărtat, încât foarte mulţi dintre noi nici nu ne gândim la asta.

Gabriela Firea a inaugurat duminică pasajul Piaţa Sudului: Am realizat o economie de 1,2 milioane de euro pentru că am "calculat foarte judicios banii publici"

Duminica 23 iulie 2017. Primarul general al Capitalei, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au inaugurat, duminică, pasajul de la Piaţa Sudului, Gabriela Firea precizând că a realizat o economie de 1,2 milioane de euro, fiindcă a "calculat foarte judicios banii publici".

Paradis pentru turişti, coşmar pentru oamenii de afaceri. Locul unde cu siguranţă nu vrei să îţi deschizi un business: Peste 150 de oameni de afaceri au fost omorâţi în ultimii doi ani

Sambata 22 iulie 2017. Oraşul Acapulco din Mexic a fost luat cu asalt de găşti violente de interlopi. Proprietarii care refuză să plătească sume de bani către mercenari devin victime ale acestora. În ultimii doi ani, 150 de patroni au fost omorâţi şi aproximativ 2000 de afaceri locale au fost închise, potrivit Financial Times.

Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Miercuri 19 iulie 2017. Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

Ecuador, membră OPEC, va produce mai mult petrol, contrar acordului de reducere a producţiei

Marti 18 iulie 2017. Ecuador a anunţat că va începe, de luna aceasta, să crească producţia de petrol, pentru că are nevoie de bani, statul susţinând că are o înţelegere nescrisă cu Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) care îi permite acest lucru, scrie Bloomberg.

Certificatul de urbanism pentru un prim tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, emis

Marti 18 iulie 2017. Certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea unui prim tronson din drumul expres Craiova-Piteşti a fost eliberat de Consiliul Judetean Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Campionatul Mondial de Nataţie 2017: o ambiţie maghiară cu proiecte grandioase, contracte pentru prietenii partidului şi cheltuieli interminabile

Luni 17 iulie 2017. Pentru Ungaria ar putea să pară natural să găzduiască un campionat mondial de nataţie: are foarte multă apă, iubeşte apa, are o tradiţie bogată a sporturilor acvatice şi se pare că şi foarte mulţi bani de cheltuit pentru ele.

Soluţia individuală a expirat. Soluţia colectivă presupune să întoarcem ţării mai mult

Luni 17 iulie 2017. Cunosc sute de oameni de afaceri care au vile frumoase, sedii de firme reprezentative, bani multi, masini de lux, afaceri care merg bine, etc. Isi permit aproape orice. Din pacate, cu greu mai vezi bucurie si fericire pe chipurile lor. Desi nu le lipseste nimic, plafonarea si nemultumirea le domina viata.

Problema surplusului comercial german: între un viitor lipsit de griji financiare pentru nemţi şi un prezent chinuit pentru restul lumii

Luni 17 iulie 2017. Nemţii investesc mai puţin decât economisesc sau, mai degrabă, investesc excesul în alte ţări, unde banii sunt folosiţi pentru cumpărarea de bunuri germane.

Surpriză: Angajaţii extrem de bine plătiţi nu sunt cu mult mai satisfăcuţi de locul lor de muncă decât cei prost plătiţi. De ce banii NU aduc fericirea?

Sambata 15 iulie 2017. „Banii nu aduc fericirea”, spune un proverb. Totuşi, mulţi dintre noi avem nevoie de un loc de muncă pentru a ne plăti cheltuielile de zi cu zi, pentru a ne întreţine familiile sau a ne îndeplini un vis, cum ar fi o vacanţă departe de casă. În acest context, cât de satisfăcuţi putem fi într-un loc unde primim un salariu mic sau cu cât sunt mai satisfăcuţi angajaţii care primesc salarii peste medie comparativ cu cei care câştigă salariul minim pe economie?

Prima victorie înregistrată de UE în negocierile pentru Brexit: Marea Britanie recunoaşte pentru prima dată, în scris, că trebuie să plătească pentru a ieşi din UE

Vineri 14 iulie 2017. Marea Britanie recunoaşte pentru prima oară că trebuie să plătească o sumă de bani Uniunii Europene (UE) când se retrage din blocul comunitar, într-o scrisoare transmisă către Parlament de ministrul pentru Brexit, Joyce Anelay, scrie Bloomberg.

Cum ajung banii de pensie ai românilor să susţină companii miniere în Australia sau în alte destinaţii şi mai exotice

Joi 13 iulie 2017. Fondurile de pensii private din România caută per­manent oportunităţi de investiţii în acţiuni străine pentru majorarea portofoliului şi ajung cu plasamente în destinaţii exotice precum Insula Jersey (din nordul Franţei), în Luxemburg sau chiar şi în companii miniere din Australia.

Povestea antreprenoarei "care face bani din piatră seacă". Anul trecut a avut afaceri de 5 milioane de euro

Duminica 9 iulie 2017. Mariana Brădescu şi soţul ei, Sergiu Constantinescu, au fost primii care au mizat pe online într-un domeniu în care dominau deplasările pe şantiere şi au înfiinţat piatraonline.ro, primul magazin online din România dedicat exclusive pietrei naturale, în urmă cu un deceniu (în prezent afacerea include şi un showroom).

Sarumâna domnu Onţanu, mai e sarmale? Nici măcar o ţuică mică?

Vineri 7 iulie 2017. Pe când era puternic şi în bani, fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu întindea, de sărbători, sub sigla UNPR, partidul generalilor “reîncărcaţi”, mese mari în parcul din faţa primăriei. Cetăţenii se aşezau la rând şi primeau un castron cu fasole cu ciolan, o data, alta data câte un castron cu sarmale, un sfert de pâine albă şi un ardei iute şi, obligatoriu, un pahar de tuica.

Clienţii UniCredit Bank vor putea primi bani din afară ţării şi să îi retragă de la orice bancomat al băncii

Vineri 7 iulie 2017. MoneyGram şi UniCredit Bank lansează în premieră un nou serviciu de transfer de bani pe piaţa locală, Cash2 ATM, prin care clienţii pot primi bani din afara tarii, de la oricare partener MoneyGram, si să îi retragă de la orice ATM sau BNA UniCredit.

Ai card la Banca Transilvania? În noaptea de sâmbătă spre duminică nu îl vei putea folosi din cauza unor actualizări în sistemul informatic

Vineri 7 iulie 2017. Cei care deţin un card la Banca Transilvania (BT) trebuie să îşi asigure o rezerva de bani în numerar în acest weekend, pentru că în noaptea de sâmbătă spre dumincă cardurile, bancomatele şi POS-urile Băncii Transilvania nu vor funcţiona din cauza unor actualizari în sistemul informatic, potrivit reprezentanţilor BT.

ZF Bankers Summit’17 – Ziua a doua. Reacţia consultanţilor: Avem o criză de deconectare între sistemul bancar şi economia reală. Investitorii ar trebui să pună bani în sectorul bancar românesc, dar nu în businessurile existente, ci în finte

Joi 6 iulie 2017. Sistemul bancar românesc este într-o formă bună din punctul de vedere al indicatorilor financiari, dar se află într-o criză majoră de deco­nec­tare cu economia reală şi clienţii, susţin consultanţii.

Producătorii de vin au la dispoziţie 47,7 mil. euro anual pentru înfiinţarea de crame, laboratoare şi săli de degustare. Contribuţia UE este de maximum 50%

Miercuri 5 iulie 2017. Producătorii de vin din România pot accesa bani europeni pentru înfiinţarea de crame, laboratoare pentru controlul calităţii vinului şi săli de dezustare, prezentare sau vânzare prin Programul Naţional de Sprijin al României 2014–2018, măsuri de investiţii care până de curând nu puteau fi accesate decât prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Agricultruii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Crescătorii de albine au la dispoziţie 32,5 mil. lei pentru achiziţia de echipamente şi utilaje apicole, bani alocaţi prin Programului Naţional Apicol

Miercuri 5 iulie 2017. Persoanele care se ocupă de creşterea albinelor au la dispoziţiei de 32,5 mil. lei (7,2 mil. euro) anul acesta pentru îmbunătăţirea producţiei apicole şi facilitarea comercializării produselor apicole, cât reprezintă valoarea totală a plafonul alocat în 2017 prin Programului Naţional Apicol, potrivit informaţiilor transmise de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cum arată sistemul bancar românesc, la zi

Marti 4 iulie 2017. Cu o pondere de numai 52% în PIB, în scădere, sistemul bancar din România a rămas în urmă faţă de creşterea economică. Raportul supraunitar între depozite şi credite de 80% arată că băncile nu reuşesc să plaseze banii în economie, ci fie îi duc la Ministerul Finanţelor prin achiziţia titlurilor de stat pentru finanţarea bugetului, fie îi ţin la BNR.

Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Românii îşi sacrifică banii prin depunerea în conturi curente

Luni 3 iulie 2017. Mihai Purcărea, şeful BRD Asset Management, un jucător de top cinci din piaţa fondurilor de investiţii, consideră că 60 de miliarde de lei, adică banii pe care românii îi au depozite overnight, în cea mai mare majoritate conturi curente, sunt sacrificaţi pentru că nu aduc niciun fel de valoare, nici pentru deponenţi şi nici pentru econonomie.

Povestea timişorencei care a cumpărat eMAG. „Mi-a luat câteva luni doar ca să mă invite la sediu”

Duminica 2 iulie 2017. Timişoreanca Cristina Berta Jones a fost nevoită să-şi termine liceul în SUA, fără să-şi fi propus acest lucru, şi, spune ea, fără să aibă prea mulţi bani.

O bere în plus sau bani pentru proteză? Cu ce pensie acumulată de noi personal ieşim la pensie? Trebuie să faceţi tot posibilul să nu ajungeţi precum buncii şi părinţii voştri

Vineri 30 iunie 2017. Pare un nonsens să aduci în discuţie pensia cuiva care are între 20 şi 30 de ani, care este la început de carieră, când toate drumurile merg numai înainte. El are în faţă 40-50 de ani de mers la lucru; depinde cum va arăta piaţa muncii în viitor. Are tot timpul de pe lume să se gândească la economii, la pensie, la cum va arăta situaţia lui materială şi familială. Este şi statul pe deasupra, aşa că va avea cineva grijă de el.

Ce este Pilonul II de pensii, câţi bani s-au strâns şi câţi români contribuie. DIFERENŢELE între Pilonul I, II şi III

Joi 29 iunie 2017. Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, a declarat, joi, Ionuţ Mişa, după vaidarea sa în funcţia de ministru al Finanţelor.

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor: Pilonul II de pensii se desfiinţează

Joi 29 iunie 2017. Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, a declarat, joi, Ionuţ Mişa, după vaidarea sa în funcţia de ministru al Finanţelor.

La un impozit pe cifra de afaceri de 1% pentru toate companiile, în loc de impozitul pe profit de 16%, statul ar putea pierde bani

Joi 29 iunie 2017. Veniturile bugetului general consolidat din impozitul pe profit plătit de companii a fost la nivelul lui 2015 de 13,8 miliarde de lei (15,5 mld. lei în 2016), la un impozit pe profit plătit de 16%.

Analist: Cât de corectă a fost salvarea băncilor italiene cu banii contribuabililor europeni?

Joi 29 iunie 2017. Salvarea Banco Popolare di Vicenza şi Veneto Banca a fost plătită de contribuabilii europeni, planul de salvare al autorităţilor europene protejându-i pe deţinătorii de obligaţiuni, spune Michael Boye, Fixed Income trader la Saxo Bank.

Mervyn King, celebrul guvernator al Băncii Angliei în perioada de criză, vine astăzi la Bucureşti la BNR să-şi lanseze cartea care anunţă sfârşitul alchimiei dintre bani şi bănci

Miercuri 28 iunie 2017. Mervyn King, celebrul guvernator al Băncii Angliei în perioada de criză, vine astăzi la BNR, unde îşi va prezenta cartea “Sfârşitul alchimiei: Banii, băncile şi viitorul economiei mondiale”.

A intrat în vigoare a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor

Luni 26 iunie 2017. Luni, 26 iunie, a intrat în vigoare cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor, care înăspreşte normele actuale şi permite contracararea cu mai multă eficacitate a acestor operaţiuni, precum şi a celor legate de finanţarea terorismului.

Unde se duc banii statului: Administraţia locală – cele mai mari cheltuieli cu investiţiile din buget din ultimii 10 ani

Vineri 23 iunie 2017. Investiţiile administraţiei locale (cheltuielile de capital) au crescut în 2016 cu 23%, până la 10,2 miliarde de lei, fiind cele mai mari din ultimii 10 ani.

Cum se împart banii românilor: o treime merg pe mâncare, haine sau cosmetice

Vineri 23 iunie 2017. Aproape o treime din banii cheltuiţi lunar de un român merg către achiziţia de produse alimentare, haine sau cosmetice, restul fiind distribuiţi către utilităţi, transport, educaţie sau sănătate, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă GfK.

Guvernatorul BNR îndeamnă din nou băncile să crediteze economia: Rolul esenţial al băncilor într-o economie este să facă banii să circule, nu să băltească

Joi 22 iunie 2017. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a lansat ieri un nou apel către bancheri să finanţeze economia, recomandându-le să apese mai mult pe pedala accelerării creditării, în special pentru companii, în condiţii de flexibilitate, dar şi de prudenţă.

Investiţiile străine au ajuns la 68 mld. euro în total. 60% din aceşti bani merg în regiunea Bu­cureşti-Ilfov, în vreme ce Moldova abia dacă atinge un prag de 3%

Joi 22 iunie 2017. Soldul investiţiilor străine a ajuns la finele lui 2016 la 68,4 mld. euro, dar repartizarea lor este extrem de dezechilibrată: 60% din aceşti bani merg în regiunea Bu­cureşti-Ilfov, în vreme ce Moldova abia dacă atinge un prag de 3% din totalul ISD-urilor.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter