Stiri despre bani

 

Băncile preferă să ţină banii la BNR în loc să crediteze mai mult economia. Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară a urcat în februarie la un vârf de 20 mld. lei

Luni 12 martie 2018. Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară s-a consolidat în luna februarie după ce în ianuarie piaţa a revenit pe surplus, confirmând aşteptările celor mai mulţi analişti.

Marele paradox al pieţei monetare: dacă este supralichiditate şi băncile pun bani la BNR, de ce nu scade Robor?

Luni 12 martie 2018. Băncile au plasat la BNR în luna februarie 19,9 mld. lei prin facilitatea de depozit, iar operaţiuni repo nu au mai fost, de unde reiese un excedent mediu zilnic net de lichiditate record, de aproape 20 mld. lei, cel mai ridicat nivel de după criza financiară, potrivit datelor Băncii Naţionale. Totuşi, Robor-ul la trei luni şi şase luni rămâne la peste 2%, aproape triplu faţă de iulie 2017.

S-ar descurca Ungaria fără fonduri UE? Până acum a fost dependentă de banii europenilor, care au dublat creşterea economică şi au triplat numărul locurilor de muncă nou create. Tot banii UE i-au îmbogăţit pe apropiaţii premierului Viktor Orba

Vineri 9 martie 2018. În prag de alegeri, cu Berlinul condiţionând acordarea fondurilor europene de acceptarea imigranţilor şi cu OLAF, biroul antifraudă al UE, scoţând la lumină neregulile din afacerile făcute cu banii europeni de apropiaţii săi, premierul maghiar Viktor Orban declară că Ungaria nu mai are nevoie de banii europenilor, ci doar de piaţa lor şi că ţara sa este pe calea cea bună.

Comisia de Urbanism a Primăriei generale a aprobat PUZ-ul spitalului „Sfântul Vasile cel Mare”

Miercuri 7 martie 2018. Planul Urbanistic Zonal (PUZ), necesar construirii spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” dinSsectorul 1 al Capitalei, a fost avizat favorabil, în unanimitate, în şedinţa de miercuri, de către membrii Comisiei de Urbanism cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Bucurie în rândul gorjenilor pe proprietăţile cărora va trece gazoductul BRUA, pot renunţa la lemne

Duminica 4 martie 2018. Gorjenii pe proprietăţile cărora va trece gazoductul BRUA se grăbesc să semneze actele ca să scape cât mai repede de încălzirea cu lemne. Primarul din Târgu-Cărbuneşti este şi el bucuros pentru că muncitorii care vor lucra la gazoduct vor cheltui bani în localitate.

Aceşti investitori în criptomonede vor să se răzbune pe escrocii care i-au jupuit de bani şi iau justiţia în propriile mâini: „Paza Cripto” a pornit vânătoare escrociilor din lumea criptomonedelor

Vineri 2 martie 2018. Şase investitori au intentat proces împotriva BitConnect, acuzând compania de escrocherie la diferite niveluri în tranzacţiiile cu criptomonede. Avocatul acestora spune că există şanse să recupereze prejudiciul de 771.000 de dolari, dar chiar şi după interzicerea BitConnect în Texas şi Carolina de Nord, tot va fi foarte dificil, conform Bloomberg.

După dolar, americanii au creat afacerea perfectă a capitalismului: să-ţi facă plăcere să munceşti gratis pentru o companie şi în timpul acesta cineva să numere miliardele

Vineri 2 martie 2018. După dolar, cea mai mare afacere a lumii, americanii au creat businessul perfect: capitalism la încasări, profit şi muncă, socialism şi democraţie la utilizare. Adică să munceşti gratis pentru o companie, chiar să-ţi facă cea mai mare plăcere, iar compania să te folosească, cu acceptul tău, ca să câştige bani în fiecare milisecundă.

Apa, sucurile şi alcoolul sunt produsele care nu lipsesc de pe rafturile magazinelor şi barurilor din România

Joi 1 martie 2018. În România există circa 102.500 de magazine, unităţi HoReCa şi drogherii care vând bunuri de larg consum (FMCG). Apele minerale şi sucurile carbogazoase sunt prezente pe rafturile a 90% dintre aceste localuri, mai exact sunt prezente oriunde banii schimbă mâinile, arată calculele ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu acţiuni în România la Fondul Proprietatea, trage un semnal de alarmă: „Criptomonedele pot ucide oameni”

Joi 1 martie 2018. Bill Gates, fondatorul Microsoft, este de părere că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziţiona droguri, se pot finanţa atentate teroriste sau se pot spăla bani, relatează BBC.

Cum vor bancherii să atragă clienţi. Majoritatea băncilor percep comisioane la conturile de economii mult mai mari decât dobânzile plătite

Miercuri 28 februarie 2018. În pofida dobânzilor real negative, românii continuă să-şi ducă banii la bănci în conturi curente şi depozite.

Ce mai fac miliardarii cu banii: Dyson, celebrul producator britanic de uscătoare de mâini vrea sa producă maşini electrice şi alocă peste 2 mld. euro într-un pariu care ori va duce compania în faliment, ori va face senzaţie în industria auto

Sambata 24 februarie 2018. Pe cerul de deasupra oraşului Hullavington in sud-vestul Angliei, era o vreme când paraşutiştii se aruncau în gol. Fosta bază a forţelor aeriene regale îl găzduieşte acum pe Sir James Dyson care se pregăteşte de îmbarcarea în propria aventură: un proiect de mai mult de 2 mld. de dolari pentru a dezvolta şi produce maşini electrice, potrivit Financial Times.

Nouă ani de la minimul Bursei de la Bucureşti. Cine a avut curaj să cumpere atunci şi-a înmulţit banii de patru ori

Vineri 23 februarie 2018. Pe 25 februarie 2018 se împlinesc no­uă ani de la minimele atinse de Bur­sa de Valori de la Bucureşti, iar în această perioadă indicele BET a înregistrat o creştere de 340%, de la 1.887 de puncte la 8.280 de puncte. Spre comparaţie, indicele Dow Jones, al bur­sei din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a urcat în ultimii nouă ani cu 194%.

De ce vor producătorii de mezeluri să-şi crească vânzările prin magazinele proprii? „Seara ai dat pe casa de marcat, ai luat banii şi ai plecat”

Joi 22 februarie 2018. Antre­prenorul român Grigore Florea, proprietarul fabricii de mezeluri Raitar din Sasca Nouă, judeţul Suceava, şi-a propus să ajungă la un număr total de 25 de magazine proprii până în 2022, astfel încât jumătate din producţia de mezeluri a fabricii să fie comer­cializată pin propriul lanţ de magazine.

Unde şi cum să vă plasaţi banii. Interviu ZF cu directorul de investiţii al UBS, bancherul care administrează 670 mld. euro

Miercuri 21 februarie 2018. Andreas Koester, directorul de investiţii al UBS Asset Management, cu active de 670 mld. euro, spune că portofoliul de investiţii al unui european ar trebui să fie format din două treimi obligaţiuni şi o treime acţiuni.

Opinie Alex Milcev, EY: Tranzacţionarea cripto-monedelor – o piaţă mult prea mare pentru a rămâne în afara legislaţiei fiscale

Marti 20 februarie 2018. Bitcoin, cripto-monede. Pentru unii un hobby, pentru mulţi încă o idee abstractă, iar pentru alţii o soluţie rapidă de a câştiga bani. Însă, pentru cei ce au văzut dincolo de o simplă aplicaţie pe telefon, este deja de câţiva ani un subiect de interes, un concept aflat într-o continuă expansiune. Ceea ce încă nu se discută în forum deschis este modalitatea de impozitare. Mulţi utilizatori preferă o abordare simplistă – “nu este o monedă reglementată, prin urmare nu vorbim de un venit recunoscut de autorităţile fiscale, prin urmare nu am de ce să plătesc taxe”.

Top zece ţări în care românii au lăsat cei mai mulţi bani în 2017: Românii au cheltuit un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa

Luni 19 februarie 2018. Românii au cheltuit aproape un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa, acestea fiind top trei ţări în care s-au lăsat cei mai mulţi bani, respectiv o treime din totalul sumei cheltuite de români în străinătate în 2017, potrivit datelor trans­mise de BNR şi calculelor ZF.

Estonia cere Uniunii Europene să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe

Luni 19 februarie 2018. Kersti Kaljulaid, preşedintele Estoniei, a cerut, duminică, Uniunii Europene să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe, în contextul în care îmbunătăţirea capabilităţilor militare ale Rusiei genereză nelinişte în Estonia, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cum s-a rezolvat problema contractelor part-time pentru care angajatul trebuia să vină cu bani de acasă

Vineri 16 februarie 2018. Angajatorul este cel care va plăti diferenţa dintre contribuţiile datorate (la nivelul salariului minim brut) şi contribuţiile calculate la nivelul venitului realizat.

Tehnologia din spatele criptomonedelor: Western Union testează Ripple pentru transferuri de bani mai rapide

Joi 15 februarie 2018. După mai mult de o lună de speculaţii, compania de transfer de bani Western Union a anunţat că evaluează tehnologia blockchain şi că testează tranzacţii prin tehnologia companiei Ripple, start-up-ul din spatele criptomonedei cu acelaşi nume, potrivit Bloomberg.

Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume în Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018

Joi 15 februarie 2018. Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume de 26 mil. euro retailerului german Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018, bani ce vor fi investiţi în deschiderea unei noi fabrici de lactate şi în modernizarea a două dintre fabricile de lactate existente, potrivit reprezentanţilor cooperativei

Un român cheltuie doar 4 euro pe an pe şampon, echivalentul unei sticle de produs. Un neamţ cheltuie de trei ori mai mult

Miercuri 14 februarie 2018. Românii cheltuie 77 mil. euro pe an pe şampon, iar jumătate din bani merg în buzunarele giganţilor P & G, Unilever şi Henkel, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Studiu: Pentru 18% dintre bărbaţii din România, situaţia financiară personală este un motiv de a continua sau de a pune capăt unei relaţii sentimentale

Marti 13 februarie 2018. Situaţia financiară influenţează decizia privind continuarea unei relaţii sentimentale în cazul a 18% dintre bărbaţii români şi 11% dintre femei, procente apropiate de media europeană, iar 25% dintre români declară că lipsa banilor a fost un motiv pentru a se muta înapoi cu părinţii în cursul ultimului an, potrivit Raportului Consumatorilor privind Plăţile Efectuate de către aceştia realizat de TopFactoring.

Economia României, „made in“ Cipru. Şase din cele mai mari zece majorări de capital din 2017, cu bani din Cipru

Marti 13 februarie 2018. Şase dintre cele mai mari zece infuzii de capital realizate de investitori străini în companiile din România au venit de la acţionari înregistraţi în Cipru, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

La cine se duc banii românilor: Creşterea consumului din România a produs şapte miliardari în euro în 2017

Marti 13 februarie 2018. Comerţul modern, ce cuprinde lanţurile de hipermarketuri, supermarketuri, cash & carry, discount şi proximitate modernă, a ajuns la şapte miliardari în euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF.

Indicele Robin Hood: cât timp ar funcţiona un guvern cu banii celui mai bogat om din ţara respectivă

Luni 12 februarie 2018. Câte zile ar putea continua să funcţioneze un guvern dacă cea mai bogată persoană din fiecare ţară ar acoperi costurile? Bloomberg a creat indicele Robin Hood pentru a analiza acest aspect.

Asociaţiile agricole pot obţine bani pentru promovarea produselor şi informarea consumatorilor

Joi 8 februarie 2018. Organizaţiile reprezentative din sectorul agroalimentar pot crea proiecte în vederea obţinerii de finanţare pentru programe de informare şi promovare, se arată într-un comunicat transmis joi de Ministerul Agriculturii.

Studiu: Aproape trei sferturi din cuplurile din România ţin banii la comun, faţă de o medie europeană de 53%

Joi 8 februarie 2018. Peste jumătate din europenii care se află într-o relaţie spun că pun banii la comun (53%), procentul fiind mult mai mare în România, unde ajunge la 71%, cea mai mare pondere dintre ţările europene analizate de un studiu ING.

Daniel Gross, şeful Rewe România: „Numai în anii 2016 şi 2017 la un loc, grupul Rewe a investit 170 mil. euro în România”

Miercuri 7 februarie 2018. Nemţii de la Rewe, care deţin în România lanţul de magazine de comerţ modern Penny Market, au învestit 170 mil. euro în România în ultimii doi ani, bani care au mers spre deschiderea de noi magazine, în remodelarea magazinelor vechi, precum şi în dezvoltarea centrelor logistice, potrivit reprezentanţilor companiei.

RA-APPS: Familia Regală va şti, săptămâna viitoare, ce sumă lunară va plăti pentru Palatul Elisabeta

Luni 5 februarie 2018. Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” a precizat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca aceşti bani să fie plătiţi până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.

Mai aveţi bani? Bitcoin se prăbuşeşte rapid pierzând jumătate din valoare în ultimele şase săptămâni

Vineri 2 februarie 2018. Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.500 de dolari astăzi continuând scăderea de la începutul anului, condusă de o serie de reglementatori care au anunţat că vor înăspri controlul asupra criptomonedelor, potrivit Wall Street Journal.

Unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din România, maşină de făcut bani. Încasările de anul trecut au ajuns la 1,1 mld. euro

Joi 1 februarie 2018. 2017 a însemnat pentru grupul polonez Enterprise Investors, unul dintre cei mai activi jucători de private equity din România, anul încasărilor record rezultate în urma exiturilor, acestea însumând zece exituri totale printre care şi vânzarea celui mai mare lanţ de supermaketuri din România, Profi Rom Food, pentru o valoare totală de 533 mil. euro, un exit parţial precum şi dividende plătite de companiile din portofoliu, acţiuni care au generat încasări de 1,1 miliarde euro pentru investitorii grupului.

Povestea Betty Ice, afacere clădită de către antreprenorul Vasile Armenean şi cumpărată de Unilever

Miercuri 31 ianuarie 2018. Vasile Armenean, antreprenorul care a clădit afacerea Betty Ice cu afaceri de 30 milioane de euro anual şi care a vândut businessul către gigantul anglo-olandez Unilever, a făcut primii bani lucrând pe un şantier în Austria, acolo unde a fugit înainte de Revoluţie.

Studiu: Bugetul public ar câştiga în acest an 1,4 mld.lei dacă toţi bugetarii ar primi tichete de masă în locul indemnizaţiilor de hrană prevăzute în noul Cod Fiscal

Miercuri 31 ianuarie 2018. Fiecare leu acordat în tichete de masă generează încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuţii sociale scutite de la plată intră în economia locală aproape 4 lei, reiese dintr-o analiză realizată de Academia Română – Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare „Victor Slăvescu” pentru Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET).

Infuziile de capital în sectorul financiar au depăşit 100 mil. euro în primele 11 luni din 2017. Cei mai mulţi bani, în asigurări

Luni 29 ianuarie 2018. Investitorii străini care deţin businessuri în industria financiară din România au adus aproximativ 104 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în primele 11 luni din 2017, în scădere faţă de anul 2016, arată datele agregate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Ţara unde un salariu câştigat astăzi ar putea să nu mai însemne nimic mâine: Inflaţia va ajunge la 13.000% în 2018

Joi 25 ianuarie 2018. Fondul Monetar Internaţional estimează că inflaţia din Venezuela va ajunge la 13.000% anul acesta, în timp ce naţiunea aflată în criză printează bani în continuare pentru a evita deficitele fiscale, iar încrederea în moneda locală se evaporă, potrivit Bloomberg.

România a încasat 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017, cei mai mulţi bani fiind pentru agricultură

Miercuri 24 ianuarie 2018. Datele centralizate de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) arată că România a încasat de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile în valoare totală de 3,6 miliarde de euro în anul 2017, din care 1,7 miliarde de euro au venit prin Fondul European pentru Garantare Agricolă - FEGA.

​Verestoy Attila, decedat miercuri la 63 de ani, era politicianul cu cele mai mare investiţii la bursa românească: doar din foamea de bani a statului a încasat dividende de 1 mil. lei

Miercuri 24 ianuarie 2018. Verestoy Attila, decedat miercuri la vârsta de 63 de ani, avea în portofoliu acţiuni la companii care au fost luate în vizor de stat pentru plata unor dividende suplimentare – Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Transgaz, potrivit declaraţiei de avere semnată în iulie 2017.

Companii din Italia şi Dorinel Umbrărescu au încasat cei mai mulţi bani de la CNAIR în 2017, pentru lucrări efectuate în Transilvania

Luni 22 ianuarie 2018. Din cele mai mari 50 de plăţi realizate de către compania naţională de drumuri şi autostrăzi, 33% au mers către constructorii din România, restul fiind împărţiţi între italieni, austrieci, spanioli, francezi şi greci. Dorinel Umbrărescu a rămas şi anul trecut cel mai bine plătit drumar român.

Bilanţul atacului din Kabul a ajuns la 18 morţi

Duminica 21 ianuarie 2018. Bilanţul atacului armat comis de rebelii talibani asupra hotelului Intercontinental din Kabul a ajuns la 18 morţi, dintre care 14 erau cetăţeni străini, au anunţat, duminică, autorităţile locale, informează BBC News Online.

Celebrul Yahoo plănuieşte să devină „Uber-ul economiilor”: Pui bani deoparte împreună cu mai mulţi oameni şi îi foloseşti pe ai celorlalţi atunci când ai nevoie

Duminica 21 ianuarie 2018. Marile companii de tehnologie din toată lumea au avut un impact profund asupra fiecărui sector economic, începând de la librării până la companii de taxe, schimbând în totalitate unele industrii precum cea hotelieră. Acum, Yahoo Finance caută elemente pentru a crea un serviciu de sharing în sectorul de finanţe şi economii personale ale oamenilor, potrivit Quartz.

Cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită studii superioare

Sambata 20 ianuarie 2018. Dacă nu ai timp sau bani pentru a urma cursurile unei facultăţi, nu te panica deoarece sunt destule meserii foarte bine plătite care nu necesită studii superioare, relatează TIME.

Funcţionarii ANAF, pe Facebook la fel ca la ghişeu: se va răspunde la întrebările postate până la ora 16,30. Zeci de nelămuriri despre Formularul 600, fără răspuns: “Ce facem, plătim din banii pe care nu îi mai câştigăm?”; “Se regular

Vineri 19 ianuarie 2018. Funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt copleşiţi de furtuna declanşată de obligaţia apărută peste noapte pentru sute de mii de români de a-şi declara veniturile extrasalariale din 2017 astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuţii sociale au de plătit în 2018, dovadă stând atât faptul că funcţionarii Fiscului nu fac faţă volumului de întrebări primit online de la cetăţeni şi evită unele teme, cât şi cel că instituţia nu a pregătit din start posibilitatea transmiterii în format electronic a declaraţiei, ci a introdus posibilitatea pe măsură ce presiunea publică asupra instituţiei a început să crească.

Pimco: Lipsa fricii de pe pieţe ar trebui să stârnească îngrijiorare

Vineri 19 ianuarie 2018. Pimco, unul dintre cei mai mari manageri de active din lume, spune că ar trebui să ne temem de lipsa fricii de pe pieţe, scrie Bloomberg. Investitorii în acţiuni la nivel mondial se bucură de cel mai bun început de an din ultimele cel puţin trei decenii, reducându-şi poziţiile cash şi pompând din ce în ce mai mulţi bani în active mai riscante.

Străinii continuă să scoată bani din România: 880 milioane de euro s-au evaporat din depozite în ultimul an

Joi 18 ianuarie 2018. Depozitele pe termen mediu şi lung ale nerezidenţilor sunt în prezent cu peste cinci miliarde de euro sub vârful istoric atins în 2011, când acestea depăşeau 8 miliarde de euro.

Ce putem învăţa de la statele vecine: Slovenia şi-a finanţat bailout-ul bancar cu bani de la investitori, nu de la FMI şi CE, iar acum creşterea economică îi încurajează pe angajaţi să ceară salarii ca în Vest

Joi 18 ianuarie 2018. La apogeul creşterii economice, în 2008, Slovenia, o fostă republică Iugoslavă, era după anumiţi indicatori economici mai bogată decât Cehia, singura economie est-europeană cu statutul de stat dezvoltat. Criza financiară mondială şi criza euro au paralizat sistemul bancar din micului stat de sub Alpi şi i-au blocat progresul economic.

Se prăbuşeşte piaţa criptomonedelor? Bitcoin a scăzut cu 19%, Ethereum cu 28%, iar Ripple înregistrează o scădere de 32%

Miercuri 17 ianuarie 2018. După ce Coreea de Sud şi China au anunţat că vor încerca să reglementeze piaţa criptomonedelor şi activitatea de mining, criptomonedele au cunoscut scăderi masive, care au trimis mulţi investitori spre alte oportunităţi de investiţii, în încercarea de a-şi muta banii din calea furtunii.

Dan Bucşa, economist Unicredit pentru Europa Centrală şi de Est: Sper ca dobânzile să crească pentru că astfel se vor întoarce bani care au plecat în zone mai riscante, cum ar fi Africa

Miercuri 17 ianuarie 2018. Dan Bucşa, economistul şef al Unicredit Bank, pentru Europa Centrală şi de Est speră ca dobânzile în regiune să înceapă să crească, ceea ce ar readuce anumite fluxuri de bani care au plecat din zonă, când dobânzile au scăzut, pe alte pieţe mai riscante, unde erau randamente mai mari, cum ar fi Africa.

Mega Image a acoperit Bucureştiul cu 430 de magazine, două pe kilometru pătrat

Miercuri 17 ianuarie 2018. Retailerul belgian Mega Image controlează 5% din magazinele din Bu­cureşti şi 20% din banii chel­tu­iţi de consumatori sunt pentru mân­ca­re şi bunuri de larg con­sum, arată calcule­le ZF pe ba­za datelor existente.

Cele mai performante 10 acţiuni de la bursa românească au avut un randament mediu de 86% în 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Turbomecanica a triplat banii investitorilor pe parcursul anului 2017 şi a avut cea mai mare creştere a preţului din toate acţiunile de la bursa românească.

Petre Daea a pus ciobanii şi retailerii la aceeaşi masă. AMRCR vrea carne de oaie românească, cu condiţia să provină de la abatoare autorizate, să fie controlată şi tranşată

Marti 16 ianuarie 2018. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Petre Daea, i-a primit la sediul instituţiei pe reprezentanţii crescătorilor de ovine şi pe reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) cu scopul de-ai ajuta să identifice „căi optime de colaborare”.

Cu infrastructura neglijată, cu universităţile fără dotări şi cu un pas în urmă în era digitalizării, dar călare pe un munte de bani, Merkel se visează reformatoarea Europei. Analiştii îi amintesc că Germania în sine are nevoie de reforme

Luni 15 ianuarie 2018. Una din perioadele cele mai tulburi din politica germană din ultimul deceniu s-a încheiat cu un acord pentru o coaliţie de guvernare între conservatorii cancelarului Angela Merkel şi Partidul Social Democrat. Merkel a descris momentul ca un „nou început“ pentru Europa, unul care va readuce Germania în poziţia de lider al eforturilor de reformare a UE.

Costul revoluţiei din newsfeed. Cum să pierzi 3,3 miliarde de dolari printr-o singură postare pe Facebook: Averea ui Mark Zuckerberg a scăzut brusc după ce a anunţat că vrea să îndepărteze reţeaua de socializare de business şi să o orienteze s

Sambata 13 ianuarie 2018. Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul „news feed-ului” spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

Lovitură uriaşă pentru cea mai nouă vedetă a criptomonedelor: Serviciul de transfer de bani Moneygram testează moneda digitală

Vineri 12 ianuarie 2018. Compania de transfer de bani MoneyGram foloseşte un program-pilot care testează XRP, moneda digitală produsă de startupul Ripple din San Francisco, scrie The Wall Street Journal.

Începeţi să tremuraţi din cauza banilor investiţi în criptomonede? Bitcoin a scăzut cu 12%, Ethereum cu 5% iar Ripple cu 30%. Coreea de Sud face cărţile

Joi 11 ianuarie 2018. Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel înregistrat de criptomonedă în ultima lună, după ce ministerul justiţiei din Coreea de Sud a reluat propunerea de a interzice tranzacţionarea de monede virtuale. Informaţia a generat panică printre utilizatori, deoarece Coreea de Sud este a treia cea mai mare piaţă de criptomonede din lume, potrivit Bloomberg.

Ghidul de finanţare pentru internaţionalizarea companiilor româneşti: Zece oportunităţi de finanţare europeană, bani de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri sau de la Ministerul Federal de Finanţe al Austriei

Joi 11 ianuarie 2018. Companiile româneşti, cu precădere IMM-urile, pot aplica pentru finanţare în scopul internaţionalizării, prin intermediul a 12 programe de diferite, dintre care zece reprezintă programe cu fonduri europene, iar celelalte două sunt în colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri din România, respectiv Ministerul Federal de Finanţe al Austriei, se arată în Ghidul de finanţare pentru internaţionalizarea companiilor româneşti, realizat de Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO).

Previziunile analiştilor pentru 2018 la bursă: cel mai bun an pentru listări, dar fără dividende ca anul trecut, randament de 10%, sectoarele IT şi medical de urmărit

Miercuri 10 ianuarie 2018. ♦ Profitabilitatea companiilor de stat ar putea urca în 2018, ceea ce implicit ar putea însemna dividende generoase, dar nivelul randamentelor din 2017 este posibil să nu fie atins în anul curent ♦ Consumul va încetini în 2018 la un ritm de 5-6% pe an ♦ „Într-un context în care costul banilor este aşteptat să crească din cauza presiunilor inflaţioniste, 2018 este cel mai bun an pentru listarea la bursă.“

Cooperativa Braicoop din Brăila, cu 55 de membri agricultori, a avut vânzări de cereale de 10 mil. euro în 2017. „Au venit pentru că au văzut că se câştigă bine prin cooperativă, şi timp, şi bani. Nu mai pierzi timp alergând du­pă materii

Miercuri 10 ianuarie 2018. Cooperativa agricolă Braicoop, formată din 55 de membri cooperatori care cultivă cereale şi plante uleioase pe circa 15.000 de hectare în judeţul Brăila, a tranzac­ţio­nat anul trecut 46.000 tone de marfă, în valoare de 10 mi­lioa­ne de euro.

Planurile jucătorilor din comerţul modern în 2018: 400 mil. euro pentru 350 de magazine noi

Marti 9 ianuarie 2018. Jucătorii din comerţul modern au în plan să deschidă 300-350 de supermarketuri, magazine de discount şi hipermarketuri în 2018, urmând să scoată din buzunare 330-400 mil. euro, bani ce vor merge către deschideri, remodelări şi investiţii în logistică. Comerţul modern ar urma astfel să depăşească la finalul anului pragul de 2.500 de magazine.

Revin cu întrebarea: nu ar fi oare mai bine să desfiinţăm contribuţia la sănătate?

Luni 8 ianuarie 2018. Am aşteptat datele MFP cu privire la analiza privind bugetul CNAS pentru că ea arată încă o dată cum merg treburile şi că nimeni nu ştie pe unde se duc banii nostri.

Millennials pe bursă: Care au fost cele mai populare alegeri ale tinerilor americani pentru a-şi direcţiona investiţiile în 2017, şi care a fost randamentul acestor investiţii

Duminica 7 ianuarie 2018. În timp ce mai mulţi millennials şi-au cheltuit banii în 2017 pe aplicaţii de tipul Tinder şi au postat „selfie-uri” pe social media, din ce în ce mai mulţi tineri încep să investească la bursă pentru a-şi asigura securitate financiară în viitor. Vestea proastă este că în 2017 nu pare că s-au descurcat prea bine, potrivit Business Insider.

Mai profitabil decât bursa şi mai sigur decât criptomonedele: Imobiliarele au reprezentat cea mai bună investiţie în ultimii 150 de ani

Sambata 6 ianuarie 2018. Bursa poate transforma un om în milionar, dar câteodată te poate lăsa fără bani în doar câteva ore. Criptomonedele te pot îmbogăţi în câteva ore sau în câţiva ani, dar niciodată nu ştii când să vinzi. Proprietăţile imobiliare s-au dovedit a fi cea mai sigură investiţie situată între acestea două, oferind un profit constant în special în ţările bogate, şi o volatilitate scăzută, potrivit Quartz.

Primăriile pot cere încă din ianuarie banii pentru cadastrul general, suma creşte la 155.000 de lei

Miercuri 27 decembrie 2017. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că a început demersurile pentru simplificarea procedurii de alocare a sumelor destinate lucrărilor de cadastru general iniţiate de autorităţile locale.

O lecţie a anului 2017 este că reducerea de taxe chiar funcţionează: cu 5% impozit pe dividende se strâng la fel de mulţI bani la buget ca atunci când impozitul era de 16%

Miercuri 27 decembrie 2017. Încasările din impozitul pe dividende au fost surprinzător de mari în 2017, de 1,5 miliarde de lei, faţă de estimarea iniţială a Ministerului de Finanţe de 1,2 miliarde de lei, ceea ce arată că în continuare scăderea impozitului pe dividende îi face pe acţionari să recunoască şI să plătească dividende prin firmele lor.

Ce aş fi vrut să ştiu despre bani când aveam 18 ani

Duminica 24 decembrie 2017. Toţi tinerii care depăşesc stadiul comfortabil al liceului şi se înscriu la facultate încep să îşi pună întrebări despre cum se vor descurca pe plan financiar când vor fi pe cont propriu, potrivit Financial Times.

Un grup cu afaceri în imobiliare, modă de lux şi telecom a investit într-un institut de estetică şi aşteaptă afaceri de 300.000 de euro

Sambata 23 decembrie 2017. Institutul de estetică corporală şi facială AVRA Aesthetic Institute a fost lansat în anul 2017 în urma unei investiţii de peste 400.000 de euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale acţionarilor. Acesta este deschis pe strada Paris din centrul Capitalei, într-o clă­di­re care mai găzduieşte magazinul Malvensky şi restaurantul Maize, fiecare pe câte un etaj.

Ce impozit va plăti din 2018 un investitor care încasează dividende de 10.000 de lei

Vineri 22 decembrie 2017. Noile schimbări fiscale ating şi sfera dividendelor de la 1 ianuarie 2018. Deşi rata impozitului va rămâne tot 5%, una din schimbări apare în momentul în care contribuabilul a depăşit plafonul de 22.800 lei, bani provenţi din dividende, chirii sau PFA, iar acesta va trebui să plătească 2.280 lei (10%) contribuţie pe asigurări sociale de sănătate.

Majorarea capitalului social de către stat la companiile privatizate: Naţionalizare, nevoie acută de bani sau frică?

Joi 21 decembrie 2017. Două acte normative aflate pe drumul procesului legislativ abordează în prezent tema majorării capitalului social de către stat la companiile privatizate, cu valoarea terenurilor pentru care, la data privatizarii, nu existau documente de proprietate.

Guvernul, împrumut de la BEI de un miliard de euro pentru proiecte prioritare de transport

Miercuri 20 decembrie 2017. Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege pentru aprobarea Contractului cadru de finanţare dintre România şi (BEI), în valoare de un miliard de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru a acoperi contribuţia bugetului de stat pentru cofinanţarea unor proiecte prioritare de transport.

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Miercuri 20 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

Bitcoin face istorie: În încercarea de a reduce evaziunea, Europa vrea să reglementeze criptomoneda

Luni 18 decembrie 2017. Germania a aderat la guvernele europene, care impun reglementarea monedei digitale Bitcoin, în ciuda faptului că este folosită pentru spălarea banilor, de către traficanţi de droguri şi terorişti, relatează Bloomberg.

Casa Regală prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai

Joi 14 decembrie 2017. Casa Regală a României prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai, precizând că vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia.

Veşnicia s-a născut la sat: Mihai Grigore şi soţiei sale Raluca au lucrat un deceniu în corporaţie înainte de a decide să se mute în inima Transilvaniei şi să lanseze pensiunea Viscri 125 care primeşte anual 2.000 de turişti români şi străi

Luni 11 decembrie 2017. Viscri este, poate, cel mai cunoscut sat din Transilvania şi chiar din România. Şi nu degeaba. Într-o lume în care timpul înseamnă bani, iar tehnologia este la un pas de a permite călătoriile în viitor, în Viscri timpul s-a oprit în loc.

Grecia ar putea deveni un hub energetic pentru întreaga Europă

Duminica 10 decembrie 2017. Sectorul grec al gazelor şi petrolului atrage banii “inteligenţi”, graţie proiectelor lansate şi hidrocarburilor ascunse sub Mediterana, scrie Margarita Mathiopoulos, expert german în energie, într-o opinie publicată de Handelsblatt.

În lipsa investiţiilor din partea statului, un ONG strânge bani pentru construirea unui spital de oncologie pentru copii

Joi 7 decembrie 2017. Asociaţia Dăruieşte Viaţa a strâns 4 milioane de euro din donaţii pentru a construi primul spital de oncologie pentru copii în curtea spitalului Marie Curie. Banii au venit din donaţiile a peste 1.500 de companii private din România, 80% din suma totală, iar restul din donaţii individuale. Investiţia totală în construcţia proiectului va fi de 8 milioane de euro, iar termenul pentru finalizarea construcţiei este sfârşitul lui 2018.

Costurile cu forţa de muncă au crescut cu 16% în ultimul an, dar România este în continuare o ţară cu salarii mici. "Ar trebui ca totalul taxării forţei de muncă să scadă, pentru ca angajatul să primească mai mulţi bani, dar pentru ca acest

Miercuri 6 decembrie 2017. O companie are, în medie, un cost total de 1.000 de euro pe lună cu un angajat în România. În UE, costul mediu este de 4.000 de euro pe lună per angajat.

Toată lumea se plânge de finanţare în sănătate, dar banii aterizează cu elicopterul: 5 mld. lei în plus în 2018

Marti 5 decembrie 2017. • La anul vor fi 5 miliarde de lei în plus la sănătate. Managerii spitalelor publice şi reprezentanţii autorităţilor vorbesc despre lipsa de finanţare în sistemul de sănătate, dar o analiză asupra bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) arată că de la an la an bugetul a fost mai mare.

Comoditizarea, conceptul care distruge tot ce întâlneşte în cale în business. Numai liderii unei pieţe pot să reziste şi să facă bani când toţi ceilalţi copiază produsele

Luni 4 decembrie 2017. Comoditizarea- concept pentru care dicţionarele, inclusiv cele economice şi de business , au fost zgârcite, defineşte, într-o accepţiune largă, o stare de fapt în care are loc transformarea lucrurilor în produse nediferenţiate de alte marci. În unele lucrări apare conceptul de comodificare ca fiind sinonim cu cel de comoditizare. Astfel, în lucrarea “Pământul este plat- scurtă istorie a secolului XXI “, Thomas Friedman foloseşte conceptul de comodificare ca fiind “procesul prin care un produs considerat iniţial de lux devine marfă uzuală”.

România devine lider regional pentru producătorul ţigărilor Kent

Luni 4 decembrie 2017. British American Tobacco, liderul pie¬ţei locale de ţigarete şi una dintre ce¬le mai mari zece companii din econo¬mia românească, va coordona din România operaţiunile BAT din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Slovenia şi Croaţia, Richard Widmann, noul director regional al British American Tobacco, urmând să gestioneze din Bucureşti toate operaţiunile ariei nou create.

Boc poate face ce nu a reuşit Firea: Centura Clujului de 38 de km va fi construită de Primăria Cluj. Clujul va avea centură înaintea Bucureştiului

Duminica 3 decembrie 2017. Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca a obţinut aprobarea din partea CNAIR pentru a realiza, în locul Guvernului, studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice pentru construirea centurii metropolitane în lungime de 38 de kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Facebook şi Google mănâncă banii companiilor holding prin reclamele postate pe site-uri

Duminica 3 decembrie 2017. Marile companii se luptă cu reducerea costurilor de marketing, a preţurilor pe acţiuni şi a creşterii concurenţei, în timp ce Facebook şi Google reprezintă 60% din piaţa de marketing , potrivit grupului de cercetare eMarketer, relatează Financial Times.

Americanii vor să finanţeze media maghiară secată de bani în războiul cu premierul Viktor Orban

Duminica 3 decembrie 2017. Statele Unite ale Americii au hotărât să acorde finanţare instituţiilor mass-media din Ungaria rurală, unde aliaţii prim-ministrului Viktor Orban au ajuns să domine industria. Presa maghiară improvizează modalităţi de a furniza ştiri pe lângă activitatea în presă a guvernului, potrivit Bloomberg.

Cinci retaileri de haine şi încălţăminte muşcă o bucată din piaţa de 4 mld. euro a modei pariind pe franciză

Sambata 2 decembrie 2017. ♦ Piaţa locală de modă, evaluată la circa 4 mld. euro anual, este una dintre cele mai competitive din economia locală, câteva sute de nume locale şi străine luptându-se pentru banii pe care românii îi cheltuie pe haine, pantofi sau accesorii.

Buget 2018. Ministerele care vor primi cei mai mulţi bani şi cui i se taie finanţare

Joi 30 noiembrie 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru 2018 sunt estimate la 287,5 mld. lei, respectiv 31,7% din PIB. Cele mai mari ponderi în totalul veniturilor bugetare în anul 2018 le înregistrează contribuţiile cu 10,1%, urmate de TVA cu 6,8 %, accize 3,3%, impozit pe salarii şi venit cu 2,3 % din PIB, potrivit proiectului de lege.

Fermierii români au la dispoziţie 126 mil. euro pentru creditarea investiiţilor după semnarea acordul MADR-FEI:„Dobânzile creditelor în lei pentru investiţiile fermierilor vor fi la jumătate”

Marti 28 noiembrie 2017. Ministrul Agriculturii a semnat un acord cu Fondul European de Investitii (FEI) care prevede implementarea unui instrument financiar de creditare a fermierilor cu buget total disponibil de 126 mil. euro. Practic, prin intermediul băncilor, aceşti bani vor fi folosiţi pentru a acorda fermierilor împrumuturi în condiţii mai avantajoase ca în prezent.

MAI: Aproximativ 16.000 de foşti angajaţi ai ministerului vor primi, din decembrie, pensii mărite

Marti 28 noiembrie 2017. Aproximativ 16.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor primi, din decembrie, diferenţele de bani rezultate în urma recalculării acestora, în baza Legii 223/2015, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

De ce aduce producătorul de mezeluri Angst carne de oaie din Noua Zeelandă? „Nu poţi să mă obligi pe mine să cumpăr toată oaia, dacă eu am nevoie doar de limba”

Joi 23 noiembrie 2017. Sorin Minea, proprietarul grupului de firme Angst, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, declară că se aprovizionează cu carne de oaie din Noua Zeelandă pentru că ciobanii români nu tranşează oaia astfel încât să-i poată oferi zilnic piesele de carne de oaie de care are nevoie.

Ce portofoliu de investiţii recomandă managerii care au 3 mld. euro în administrare

Joi 23 noiembrie 2017. Cei mai mari manageri de bani din România, care au în ad­ministrare aproximativ 3 mld. euro, împart aceleaşi opinii când vine vorba de structura unui portofoliu de investiţii: in­vestitorul să se orienteze într-un plasament pe termen lung, diver­sificarea să fie prezentă în orice portofoliu, iar clientul să rea­lizeze „un autoportret“ al acceptării riscurilor în condiţiile în care unele persoane pot suporta stresul indus de volatilitatea por­tofoliului mai bine, iar altele nu pot accepta pierderi aproape deloc.

Florin Talpeş, CEO Bitdefender: “Revoluţia fiscală” loveşte din păcate în primul rând în firmele româneşti de IT, cărora le ia o jumătate din banii de dezvoltare

Miercuri 22 noiembrie 2017. Forma actuală a schimbărilor din legislaţia fiscală va determina anul viitor o creştere a costurilor înregistrate de companiile de IT cu 5-7% iar principalul impact negativ va fi resimţit în primul rând de companiile româneşti, cărora le va fi luat practic o jumătate din fondul dedicat dezvoltării, a declarat Florin Talpeş, CEO şi co-fondator al companiei de soluţii de securitate de IT Bitdefender, care are un portofoliu de peste 500 de milioane de utilizatori la nivel global. Bitdfender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel global, avea anul trecut aproape 900 de oameni pe plan local, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori.

Tatăl lui Vâlcov, la instanţa supremă: Cele trei lingouri de aur le-am cumpărat eu pentru nepoţi

Marti 21 noiembrie 2017. Marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc un nou termen în dosarul în care Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani, în această cauză fiind audiaţi tatăl fostului ministru de Finanţe şi fosta sa soţie, Lavinia Şandru.

Salarii care cresc lent, datorii mari, credite toxice, lipsă de voinţă politică şi populism: euro se însănătoşeşte, dar nu e în afară de orice pericol

Duminica 19 noiembrie 2017. Deşi economiei euro­pene îi merge mai bine ca oricând după criză, săptămâna trecută preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi a atras atenţia că zona euro încă mai are nevoie de banii ieftini ai instituţiei sale. Şi că trebuie răbdare ca revenirea să pătrundă la toate nivelurile. Şi că şi angajaţii îşi vor vedea salariile majorându-se. Este doar o chestiune de timp. Trebuie răbdare.

Scandalul din Casa Regală. Ziua în care Nicolae a fost exclus din succesiune şi urmările

Sambata 18 noiembrie 2017. 1 august 2015. A fost ziua în care Regele Mihai I a decis retragerea titlului de principe nepotului său Nicolae şi excluderea din succesiunea la Coroana României. La doi ani de la acel moment, Nicolae acuză familia regală că i-a dat bani pentru exilul său şi îi interzice să îşi vadă bunicul.

O nouă ţară, mai aproape de negocierile pentru a deveni membră a Uniunii Europene. Cine ar putea completa lista statelor UE

Joi 16 noiembrie 2017. Consiliul de Stabilizare şi Asociere din cadrul Uniunii Europene a anunţat miercuri că Albania a înregistrat progrese semnificative în perspectiva negocierilor de aderare la Blocul comunitar, potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

Crescătorii de vaci de lapte vor încasa subvenţii de aproape 86 mil. euro în campania agricolă 2017

Miercuri 15 noiembrie 2017. Fermierii din sectorul zootehnic vor beneficia de o alocare financiară de 100 mil. euro pentru plata subvenţiilor aferente campaniei agricole 2017, bani care vor ajunge la crescătorii de bivoliţe de lapte, bovine de carne, vaci de lapte, precum şi la crescătorii de viermi de mătase, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Guvern.

Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat de către Guvern. Cine primeşte bani în plus

Miercuri 15 noiembrie 2017. Membrii Guvernului au aprobat rectificarea bugetară prezentată, la începutul şedinţei de miercuri, de către ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, care a anunţat că a doua rectificare bugetară pe anul în curs este tot una pozitivă.

Banca Centrală Europeană solicită puteri sporite pentru a putea îngheţa retragerile de bani atunci când o bancă se confruntă cu fuga depozitelor

Marti 14 noiembrie 2017. Banca Centrală Europeană (BCE) a cerut puteri sporite prin intermediul unor instrumente speciale pentru a da posibilitatea autorităţilor naţionale de a îngheţa peste noapte retragerile depozitelor deponenţilor atunci când o bancă se confruntă cu fuga banilor ca urmare a zvonurilor privind intrarea în încetare de plăţi sau colapsul.

Parlamentul UE, îngrijorat pentru independenţa poliţiei şi sistemului judiciar din Malta

Vineri 10 noiembrie 2017. Parlamentul Uniunii Europene pune la îndoială independenţa poliţiei şi sistemului judiciar din Malta, exprimându-şi îngrijorarea legată de spălarea banilor şi asasinarea unui jurnalist de investigaţie, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Un om de afaceri din China va investi 500 de milioane de lire în noul stadion al lui Chelsea

Joi 9 noiembrie 2017. Roman Abramovich a reuşit să convingă un investitor chinez să investească nu mai puţin de 500 de milioane de lire în noul stadion al lui Chelsea, asiaticul urmând să-şi recupereze banii în timp, ca urmare a unei înţelegeri asupra banilor proveniţi din biletele vândute.

Zece companii internaţionale cu afaceri anuale de 3,5 mld. lei fac legea pe piaţa de haine din România

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un român cheltuie în medie anual pe haine 575 de lei, ceea ce înseamnă că lunar suma nu ajunge nici la 50 de lei, bani suficienţi pentru o bluză pe eticheta căreia să stea înscris un brand internaţional de top. Totuşi, piaţa locală de modă este una dintre cele mai competitive, cu aproape toate numele internaţionale de top prezente local

Începe dezastrul? Arabia Saudită ar putea confisca 800 de miliarde de dolari din averea prinţilor corupţi şi ar putea declanşa o nouă criză mondială

Miercuri 8 noiembrie 2017. Guvernul saudit încearcă să confişte bani şi alte active în valoare de 800 de miliarde de dolari în marea represiune pornită împotriva corupţilor din elita regatului, potrivit unor surse familiarizate cu situaţia, arată MarketWatch.

ZF LIVE. Ştefan Popa, CEO al aBeauty Clinique: O clinică de frumuseţe ar trebui să facă 250.000 de lei pe an cifră de afaceri. „În primii 3 ani ţi-ai recuperat banii şi în al 4-lea an ai profit“

Luni 6 noiembrie 2017. aBeauty Clinique, o clinică de estetică facială şi remodelare corporală, deschisă acum cinci ani la Galaţi de Ştefan Popa, a ajuns la vânzări de un milion de euro anul trecut după ce şi-a extins businessul în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Iaşi.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter