Stiri despre BNR

 

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 26 mai 2017. Dolarul sparge şirul de scăderi şi revine pe creştere

Vineri 26 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

De ce se încinge piaţa imobiliară: românii se înghesuie să ia credite stimulaţi de programul Prima casă

Vineri 26 mai 2017. Accelerarea preţurilor locuinţelor, perce­pută de BNR ca un factor de ameninţare la stabilitatea financiară, este alimentată de cererea în creştere pentru creditele ipotecare Prima casă, cerere care se vede în evoluţia stocului finan­ţărilor, precum şi la nivelul activităţii încărcate a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care emite garanţiile guvernamentale.

Riscurile la adresa stabilităţii financiare s-au diminuat ca număr şi intensitate. BNR: Principalul risc este extern - deteriorarea încrederii investitorilor. Şi apare un risc nou: accelerarea preţurilor imobiliare

Vineri 26 mai 2017. Stabilitatea financiară s-a menţinut robustă şi riscurile s-au diminuat ca număr şi intensitate faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, iar Ro­mâ­nia nu mai are niciun risc siste­mic sever, după deciziile Curţii Constituţionale care au temperat posibilele efecte ale legii dă­rii în plată şi legii conversiei creditelor, re­iese din cel mai recent Raport asupra sta­bilităţii fi­nanciare realizat de Banca Naţională.

BNR: Scumpirea proprietăţilor imobiliare, noul risc care ameninţă stabilitatea financiară a ţării

Joi 25 mai 2017. „Accelerarea preţurilor imobiliarelor” este noul risc identificat de Banca Naţională a României (BNR) ca ameninţând stabilitatea financiară a ţării, a declarat joi viceguvernatorul BNR Liviu Voinea.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 25 mai 2017. După un scurt moment de respiro dolarul îşi continuă scăderea

Joi 25 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al BNR, declară pentru Bloomberg că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Miercuri 24 mai 2017. Creşterea economică rapidă a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit unui interviu acordat publicaţiei Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 24 mai 2017. Dolarul revine spectaculos pe creştere

Miercuri 24 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

​Liviu Voinea, viceguvernator BNR: Indatorarea toatala a companiilor nefinanciare si a populatiei reprezinta 42% din PIB

Miercuri 24 mai 2017. Indatorarea toatala a companiilor nefinanciare si a populatiei reprezinta 42% din PIB, dintre care 26% din PIB este indatorarea totală a companiilor nefinanciare, a spus Liviu Voinea, viceguvernator BNR, ân cadrul conferinţei Coface Risc de ţară 2017.

BNR:Creditarea neguvernamentală a crescut în aprilie cu 3,2%, iar depozitele rezidenţilor cu 10,2%

Miercuri 24 mai 2017. Soldul creditului neguvernamental înregistra la finele lunii aprilie o creştere de 3,2% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 223,26 miliarde lei, pe seama majorării cu 13,5% a componentei în lei şi a diminuării cu 8,7% a componentei în valută exprimată în lei, a anunţat miercuri BNR.

Critică fără precedent la adresa bancherilor: Scopul băncilor este să dea credite companiilor nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă sau la titlurile de stat

Miercuri 24 mai 2017. Liviu Voinea, viceguvernator BNR, spune că vina pentru scăderea intermediarii financiare din România la unul din cele mai scăzute niveluri din Europa, numai 29 la sută din PIB, aparţine şi băncilor, care nu fac îndeajuns pentru creşterea creditării companiilor, în condiţiile în care mai există spaţiu pentru acest lucru.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 23 mai 2017. Dolarul îşi continuă prăbuşirea

Marti 23 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Guvernatorul BNR recomandă băncilor să dea credite mai multe, dar în condiţii de prudenţă. „Numai din plăţi şi schimburi valutare nu aveţi cum să faceţi profit“

Marti 23 mai 2017. „Acţionarii ar putea să vă tragă de urechi, să vă întrebe: ce faceţi cu atâta capital nefolosit. Sunt sigur că, dacă nu v-au întrebat, or să vă întrebe“, a transmis Isărescu bancherilor.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 22 mai 2017. Dolarul este în picaj necontrolat

Luni 22 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Evoluţia cursului valutar luni dimineaţă: leul se apreciază uşor faţă de euro

Luni 22 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, se situa luni dimineaţă la 4,55/4,56 lei/euro, în scădere uşoară, de 0,03%, faţă de preţul de deschidere.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 19 mai 2017. Dolarul scade abrupt

Vineri 19 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Euro la Bucureşti, la maximul ultimilor 4 ani şi jumătate

Vineri 19 mai 2017. Euro a ajuns la Bucureşti la maximul ultimilor patru ani şi jumătate faţă de leu. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a atenţionat să nu ne aşteptăm la o apreciere a cursului în perioada următoare.

Euro a atins maximul ultimilor patru ani şi şapte luni: 4,5729 lei

Joi 18 mai 2017. Cursul valutar afişat joi de Banca Naţională arată o cotaţie de 4,5729 lei/euro, valoare care nu a mai fost atinsă de la data de 24 octombrie 2012.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 18 mai 2017. Dolarul revine pe creştere

Joi 18 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţă

Joi 18 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, plasa joi euro la 4,56/4,57 lei, în creştere cu 0,06% faţă de preţul de deschidere.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 17 mai 2017

Miercuri 17 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 16 mai 2017

Marti 16 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat favorabil pentru funcţia de viceguvernator BNR

Marti 16 mai 2017. Eugen Nicolăescu, deputat liberal, a fost avizat favorabil de comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, fost membru PNL, implicat într-un dosar de mită, care şi-a dat demisia din această funcţie anul trecut.

Isărescu: Creşterea dobânzii la lei se amână, dar cursul nu se apreciază. Creşterea inflaţiei este sub prognoza BNR

Marti 16 mai 2017. Întărirea politicii monetare prin majorarea dobânzii-cheie poate să se amâne în România având în vedere revizuirea în jos a prognozei de inflaţie şi nivelul ridicat al ratei dobânzii de politică monetară, de 1,75%.

BNR anticipează o scădere a creşterii economice în T1. Datele oficiale vor fi anunţate marţi, la ora 9, de Institutul Naţional de Statistică

Luni 15 mai 2017. Consiliul de Administraţie al BNR anticipează o uşoară decelerare a creşterii economice în T1 2017, conform minutei şedinţei board-ului BNR din 5 mai, publicată luni.

BNR avertizează că lipsa investiţiilor publice îngroapă sectorul privat şi reduce creşterea economică a României. În T1 2017, BNR anunţă o decelerare a economiei

Luni 15 mai 2017. Consiliul de Administraţie al BNR, conform ultimei minute din 5 mai, avertizează că lipsa investiţiilor publice afectează creşterea economică şi descurajează investiţiile din sectorul privat.

BNR revizuieşte proiecţia de inflaţie la 1,6% şi anticipează că mâncarea se va scumpi cu 7% în 2017

Luni 15 mai 2017. Proiecţiile de inflaţie pentru acest an au fost revizuite în jos, cu 0,1 puncte procentuale, la 1,6% pentru finele anului 2017, şi cu 0,3 puncte procentuale, la 3,1% pentru finele anului 2018, reiese din Raportul asupra Inflaţiei, prezentat luni de conducerea Băncii Naţionale.

Banca Naţională nu a fost lovită de WannaCry. Ce măsuri de protecţie au aplicat cei de la BNR

Luni 15 mai 2017. „Până în acest moment, reţeaua Băncii Naţionale a României nu a fost afectată de recentele atacuri cibernetice”, a transmis banca centrală luni, pentru MEDIAFAX.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 15 mai 2017. Dolarul scade din nou

Luni 15 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Datoria externă totală a crescut în primul trimestru cu 815 milioane euro

Luni 15 mai 2017. Datoria externă totală a crescut în primul trimestru cu 815 milioane euro, la 93 miliarde euro, pe seama majorării soldului datoriei negarantate public (cu 596 milioane euro) şi a soldului datoriei publice (cu 224 milioane euro), a anunţat luni BNR.

BNR: Balanţa de plăţi a înregistrat în primul trimestru un deficit de 690 milioane euro

Luni 15 mai 2017. Balanţa de plăţi a înregistrat în primul trimestru un deficit de 690 milioane euro, comparativ cu 314 milioane euro în perioada ianuarie- martie 2016, a anunţat luni BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 12 mai 2017. Leul se apreciază în raport cu euro şi dolar

Vineri 12 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 11 mai 2017

Joi 11 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 10 mai 2017

Miercuri 10 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Andrei Rădulescu, BT: Marjele de dobândă au crescut în martie la credite şi depozite lei şi au scăzut la euro

Marti 9 mai 2017. Evoluţia marjelor de dobândă din sectorul bancar vor fi influenţate pe termen scurt de semnalele de politică monetară (SUA, Zona Euro, România), dar şi de evoluţia percepţiei de risc investiţional pe plan intern, sunt de părere analiştii Băncii Transilvania, după ce BNR a publicat evoluţia dobânzilor în primul trimestru, statisticile indicând continuarea divergenţei între componentele RON (în creştere spre valorile maxime din perioada pre-criză) şi EUR (în scădere).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 9 mai 2017. Euro trece de pragul de 4,55 lei

Marti 9 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 8 mai 2017. Euro rămâne neschimbat după alegerile din Franţa

Luni 8 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cum evoluează cursul de schimb luni dimineaţă, după alegerile din Franţa: Euro câştigă teren, dolarul ajunge la minimul ultimelor şase luni

Luni 8 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, arăta un euro de 4.5458/4,5509 lei, în scădere cu 0,02% faţă de preţul de deschidere, dar şi faţă de referinţa BNR de vineri, care era de 4.5467 lei.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Nu trebuie să omorâm definitiv creditul în valută. "Sunt companii, cum ar fi exportatorii, sau persoane fizice care au venituri în valută şi au tot dreptul să ia credite în valută"

Luni 8 mai 2017. Scăderea ponderii cre­ditului în valută spre 40%, consolidarea re­zervelor valutare „peste nivelul adecvat“ şi îmbunătăţirea structurii aces­tora au determinat conducerea Băncii Naţionale să reducă rata rezervelor minime obligatorii la valută de la 10% la 8%.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 5 mai 2017

Vineri 5 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an

Vineri 5 mai 2017. În şedinţa din 5 mai 2017 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an şi a ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la 8 la sută.

Andrei Rădulescu, BT: BNR ar putea relua convergenţa ratei rezervelor minime obligatorii la valută către nivelurile europene

Vineri 5 mai 2017. Banca Naţională a României ar putea relua procesul de convergenţă a ratei rezervelor minime obligatorii la valută către nivelurile europene, în şedinţa de politică monetară de astăzi, dar va menţine probabil rata de dobândă la 1,75%, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 4 mai 2017

Joi 4 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Valentin Lazea, BNR: Adevăr şi democraţie

Miercuri 3 mai 2017. Rândurile de mai jos constituie reflecţii prilejuite de prelegerea „Ştiinţă, adevăr, democraţie. O alianţă problematică?” susţinută de dl. profesor universitar dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 3 mai 2017

Miercuri 3 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

BNR: Rezervele valuare au crescut în aprilie cu 1,26 mld. euro, la 35,9 mld. euro

Marti 2 mai 2017. Rezervele valutare ale Băncii Naţionale au înregistrat în aprilie o creştere de 1,26 mld. de euro, la 35,9 mld. euro, faţă de 34,6 mld. euro la finele lunii martie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 2 mai 2017. Euro şi dolarul cresc puternic

Marti 2 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Daniel Dăianu, BNR: De-euroizarea şi aderarea la zona euro: o contradicţie?

Marti 2 mai 2017. De ceva timp Banca Nationala a Romaniei publica minute ale sedintelor Consiliului de Administratie. Si in acestea se mentioneaza o tendinta de crestere a creditului acordat in moneda nationala; creditul in lei acordat sectorului privat ajunsese la 57, 7% din total la finele lui februarie 2017, fata de 51,7% cat a reprezentat in aceeasi perioada in 2016.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 28 aprilie 2017. Dolarul, la minimul ultimelor şase luni

Vineri 28 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Sumele din conturile curente şi de economii au crescut cu 38% în ultimul an, până la 57 mld. lei

Joi 27 aprilie 2017. Clienţii persoane fizice aveau la finalul lu­nii februarie a acestui an 57 mld. lei (aproape 8,3 mld. euro) în conturi curente şi de economii, cu aproximativ 38% peste nivelul din luna februarie 2016, potrivit datelor BNR. În ultimul an sumele plasate în conturi curente şi de economii s-au majorat cu 15,5 mld. lei.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 27 aprilie 2017

Joi 27 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Mugur Isărescu: Băncile trebuie să facă instrucţiunile „plictisitoare“, precum în avion

Joi 27 aprilie 2017. Cei care iau un credit trebuie să ştie că acesta trebuie dat înapoi, iar băncile, când cineva le calcă pragul, trebuie să facă totdeauna „instrucţiunile“ cu clienţii, precum în avion, chiar dacă sunt „plictisitoare“, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

BNR a lansat un set de monede, la 150 de ani de la adoptarea legii pentru înfiinţarea unui nou sistem monetar

Miercuri 26 aprilie 2017. BNR a lansat astăzi în circuitul numismatic un set de trei monede din aur, argint şi din tombac cuprat şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, cu tema 150 de ani de la adoptarea legii pentru înfiinţarea unui nou sistem monetar şi pentru fabricarea monedelor naţionale.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 26 aprilie 2017. Euro şi dolarul revin pe creştere după mai multe zile de scădere

Miercuri 26 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

BNR: Creditarea a crescut în martie cu 1,5%, la 223 mld. lei

Miercuri 26 aprilie 2017. Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna martie cu 1,5 % (1,4 % în termeni reali) faţă de luna anterioară, până la nivelul de 223,1 mld. lei.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 25 aprilie 2017. Euro şi dolarul continuă scăderea. Dolarul atinge minimul ultimelor 6 luni

Marti 25 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 24 aprilie 2017. Dolarul se prăbuşeşte şi atinge minimul ultimelor 6 luni

Luni 24 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Fuziunea dintre Banca Carpatica şi Patria Bank a fost aprobată

Luni 24 aprilie 2017. Implementarea procesului de fu­ziune dintre Banca Car­pa­tica şi Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabilă a BNR pe 29 no­iem­brie 2016, a primit undă verde şi din partea Curţii de Apel Bucureşti, permiţând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toţi paşii procedurali şi operaţionali pentru implementarea efectivă a fuziunii.

Românii au obosit să mai ia credite? finanţările noi au scăzut cu 7% în primele două luni din 2017

Sambata 22 aprilie 2017. Băncile au acordat în primele două luni ale acestui an credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei (822 mil. euro), în scădere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele centralizate de Banca Naţională.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 21 aprilie 2017. Dolarul creşte şi depăşeşte 4,24 lei

Vineri 21 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cu cât au vândut băncile către recuperatori creditele neperformante: 9% companii, 12% persoane fizice

Vineri 21 aprilie 2017. Băncile locale au vândut anul trecut creditele ne­per­formante pe seg­men­tul corporate la un preţ mediu de 9% din va­loa­rea nominală a împrumutului, în timp ce în cazul creditelor pentru re­tail pre­ţul mediu a fost de 12%, po­trivit unei analize a lui Florin Geor­gescu, prim-viceguvernator al BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 20 aprilie 2017. Euro sparge pragul de 4,54 lei şi câştigă şi mai mult teren în faţa dolarului

Joi 20 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Euro se apreciază în raport cu leul joi dimineaţa, în timp ce dolarul pierde teren

Joi 20 aprilie 2017. Cursul de schimb interbancar dinaintea cursului oficial anunţat de BNR era joi dimineaţă de 4,5375/4,5427 lei, în creştere cu 0,05% faţă de debutul şedinţei, dar şi faţă de referinţa BNR de ieri, de 4.5286 lei. Dolarul a scăzut din nou, ajungând la o cotaţie de 4,2224/4,2324, în scădere cu 0,20% faţă de debutul şedinţei de tranzacţionare, dar în linie cu referinţa BNR de ieri de 4.2246.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 19 aprilie 2017. Euro câştigă teren faţă de dolar

Miercuri 19 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Creditarea dă semne de oboseală: finanţările noi au scăzut cu 7% în primele două luni din 2017

Miercuri 19 aprilie 2017. Băncile au acordat în primele două luni ale acestui an credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei (822 mil. euro), în scădere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele centralizate de Banca Naţională.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 18 aprilie 2017

Marti 18 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. lei

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. leiMiercuri 15 martie 2017. Numărul notificărilor pe Legea privind darea în plată era de 7.000 la finalul lunii februarie, cu o valoare a creditelor notificate de 2 miliarde lei, a declarat, miercuri, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

BNR lanseaza aplicatia LeulRomânesc

Miercuri 26 octombrie 2016. Banca Naţională a României lansează miercuri LeulRomânesc, o aplicaţie pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi monedelor româneşti în rândul publicului din mediul online.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 26 octombrie 2016

Miercuri 26 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Creditarea privată a început să crească din nou în septembrie. „Acum băncile au devenit mai agresive şi pe segmentul creditelor ipotecare.“

Miercuri 26 octombrie 2016. Băncile aveau la finalul lunii septembrie a acestui an un stoc de credite acordate populaţiei şi companiilor în valoare de 216,8 miliarde de lei (48,7 mld. euro), cu circa 1,4 mi­liar­de de lei mai mult decât luna trecută, potrivit datelor BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 25 octombrie 2016

Marti 25 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Euro scade sub pragul de 4,5 lei marţi dimineaţa, înaintea cursului oficial anunţat de BNR

Marti 25 octombrie 2016. Euro şi dolarul au scăzut în această dimineaţă înaintea cursului oficial anunţat de BNR cu 0,37%, respectiv 0,43%, la o cotaţie de 4,4863/4,4914 lei/euro şi de 4,1190/4,1255 lei/dolar.

​Creditarea privată a crescut cu 1,2%, până la 216,8 miliarde de lei în septembrie

Marti 25 octombrie 2016. Stocul creditelor acordate de băncile locale populaţiei şi companiilor a crescut cu 1,2% în luna septembrie a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la 216,8 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.

Impact temperat după conversii, restructurări şi aprecierea leului. Pierderea estimată pentru sectorul bancar în cazul conversiei creditelor în franci la cursul istoric s-a înjumătăţit în doi ani

Luni 24 octombrie 2016. Pierderea estimată de BNR pentru sistemul bancar în cazul realizării conversiei în lei a creditelor în franci elveţieni la cursul istoric s-a diminuat în doi ani cu 58%, ajustarea fiind influenţată atât de rambursările, conversiile şi restructurările operate între timp, cât şi de aprecierea leului faţă de franc cu circa 11%.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 24 octombrie 2016. Dolarul la maximul ultimelor 9 luni

Luni 24 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 21 octombrie 2016. Dolarul decolează la maximul ultimelor 9 luni

Vineri 21 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

45 de români cu credite de peste un milion de franci, cei mai favorizaţi de conversie

Vineri 21 octombrie 2016. Numărul creditelor care la momentul acordării erau mai mari de un milion de franci elveţieni (CHF) a ajuns la 45 la sfârşitul lunii iulie, iar soldul total al acestor împrumuturi este de 105,3 mil. lei, potrivit datelor transmise de BNR la solicitarea ZF. Astfel, valoarea medie a unui credit ar fi de aproximativ 2,3 mil. lei (peste 500.000 de euro).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 20 octombrie 2016

Joi 20 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 19 octombrie 2016. Euro şi dolarul scad în continuare

Miercuri 19 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost trimis în judecată de DNA

Marti 18 octombrie 2016. Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 18 octombrie 2016. Euro şi dolarul scad

Marti 18 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 17 octombrie 2016

Luni 17 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Dobânzile mici şi creşterea consumului au dus la scăderea depozitelor populaţiei

Luni 17 octombrie 2016. Depozitele noi în monedă naţională constituite de clienţii persoane fizice ai băncilor au cumulat 136 mld. lei în primele opt luni, fiind în scădere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit datelor agregate de BNR. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, depozitele sunt în scădere cu peste 15%.

Datoria externă a scăzut cu 0,6% în primele opt luni, la 70,1 mld. euro

Vineri 14 octombrie 2016. Datoria externă pe termen lung a scăzut cu 0,6% în primele opt luni ale anului, ajungând la 70,1 mld. euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 14 octombrie 2016

Vineri 14 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

BNR avertizează: Conversia creditelor în franci duce două bănci sub solvabilitatea minimă, iar şase vor fi sub nivelul prudenţial

Vineri 14 octombrie 2016. Pentru conversie, băncile trebuie să cumpere 1,2 miliarde de euro utilizând surse atrase în lei, potrivit BNR.

BNR: Două bănci ar avea solvabilitatea sub minimul reglementat, iar şase sub nivelul prudenţial după conversia creditelor în franci

Vineri 14 octombrie 2016. Numărul persoanelor fi­zi­ce care mai au credite în franci elveţieni a coborât la sfârşitul lunii iulie 2016 la 51.334, iar soldul împru­muturilor de acest tip a ajuns la 5,7 mld. lei, cifrele înjumătăţindu-se faţă de 2008.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 13 octombrie 2016. Euro trece din nou de 4,5 lei

Joi 13 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Presiunea BNR asupra băncilor dă roade: Rata creditelor neperformante a continuat să scadă ajungând în august la 10,5%. Faţă de 2014 rata NPL-urilor s-a înjumătăţit

Joi 13 octombrie 2016. Rata creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) în sistemul bancar românesc a co­borât la sfârşitul lunii august la 10,56%, în scădere cu 5,4 punc­­­te procentuale faţă de aceeaşi perioa­dă de anul trecut, potrivit datelor Băncii Naţio­nale. Comparativ cu nivelul din 2014, rata NPL s-a înjumătăţit.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 12 octombrie 2016. Creştere importantă pentru dolar

Miercuri 12 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

În loc să crească, inflaţia scade. Dobânzile la lei vor rămâne jos mai mult timp

Miercuri 12 octombrie 2016. În septembrie, inflaţia a fost de -0,6% în ritm anual, în scădere de la -0,2% în august. În aceste condiţii, întărirea politicii monetare de către BNR se amână, ceea ce înseamnă că dobânzile la lei vor rămâne jos pentru mai multă vreme.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 11 octombrie 2016

Marti 11 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Lira sterlină scade pentru a patra zi consecutiv, iar analiştii nu văd cu ochi buni evoluţia valutei

Marti 11 octombrie 2016. Cursul valutar înainte de cursul oficial anunţat de BNR era marţi dimineaţă de 4,4869 lei/euro, după ce ieri BNR anunţase un curs de 4,51 lei/euro.

Isărescu se joacă cu cursul: După ce ieri a fost la 4,51 lei/ euro, în această dimineaţă este 4,48 lei

Marti 11 octombrie 2016. Cursul valutar înainte de cursul oficial anunţat de BNR era în această dimineaţă de 4,4869 lei/euro, după ce ieri BNR anunţase un curs de 4,51 lei/euro.

Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR, anunţă de la Washington că la Bucureşti nu va urma o întărire a politicii monetare

Luni 10 octombrie 2016. România nu are nevoie în acest moment de o politică monetară mai dură, pentru că economia are cea mai bună imagine macroeconomică de la căderea comunismului, iar creşterea nu a devenit nesustenabilă, a spus viceguvernatorul BNR Liviu Voinea într-un interviu la Washington, scrie Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 10 octombrie 2016

Luni 10 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

BNR: Deşi creşterea vine din consum, economia nu este încă supraîncălzită, iar productivitatea muncii s-a îmbunătăţit în T2

Luni 10 octombrie 2016. BNR a prezentat vineri ce s-a discutat în Consiliul de Admi­nis­traţie din 30 sep­tem­brie, în urma deciziei de a publica minutele discuţiilor, cu scopul cu­­noaş­­terii de către public a raţiunilor şi datelor econo­mice luate în considerare la fun­da­­mentarea deciziilor de politică mo­ne­ta­ră.

Seacă sursa principală de finanţare pentru companii. Creditele noi pentru firme au scăzut dramatic în august faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Duminica 9 octombrie 2016. Creditele noi în lei şi valută acordate compa­niilor de către bănci au scăzut dramatic în luna august, cu circa 18%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 2,66 miliarde de lei (599 de milioane de euro), potrivit datelor BNR.

Tranzacţiile valutare şi-au continuat declinul în septembrie, atingând minimul anului. Media zilnică a scăzut la 1,17 mld. euro, cu 285 mil. euro sub nivelul din septembrie 2015

Vineri 7 octombrie 2016. În fiecare zi lucrătoare din luna septembrie, jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de doar 1,17 mld. euro, cu circa 285 mil. euro mai puţin faţă de aceeaşi lună de anul trecut, reiese din datele BNR.

BNR dezvăluie pentru prima oară în istorie ce se discută în Consiliul de Administraţie

Vineri 7 octombrie 2016. Banca Naţională a României a dezvăluit vineri pentru prima oară în istorie ce s-a discutat în consiliul de administraţie din 30 septembrie, ca urmare a deciziei din vară de a publica minutele discuţiilor.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 7 octombrie 2016. Creşteri importante pentru euro şi dolar

Vineri 7 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter