Stiri despre Bucuresti

 

„Regele apartamentelor“ din sectorul 6 merge şi în zona Pipera şi cumpără 2 ha lângă Direcţia de Permise de Conducere

Marti 23 ianuarie 2018. Petre Niculae, antreprenorul din spatele dezvoltatorului imobiliar din Bucureşti Pedro Company, care construieşte peste 2.200 de apartamente în sectorul 6, a cum­părat pe şoseaua Pipera în nordul Ca­pitalei 20.000 mp de la Atlas Corporation într-o tranzacţie evaluată la 10 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

„Regele apartamentelor“ din Bucureşti, Petre Niculae pune încă 2.200 de apartamente pe harta sectorului 6

Luni 22 ianuarie 2018. Petre Niculae, antreprenorul din spatele dezvoltatorului imobiliar din Bucureşti Pedro Company, con­struieşte peste 2.200 de apar­ta­mente în sectorul 6, aproape de mallul Plaza România şi de Cora Lujerului.

Trafic îngreunat pe DN1, se circulă cu viteză redusă pe mai multe tronsoane spre Bucureşti

Duminica 21 ianuarie 2018. Drumul naţional 1 este foarte aglomerat, duminică, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde pe sensul de coborâre dinspre munte se circulă cu viteză redusă, în condiţiile în care turiştii se întorc acasă de la munte.

Start-up-ul tehnologic local Cobotware oferă soluţii de robotizare companiilor, în urma colaborării cu danezii de la Universal Robots

Vineri 19 ianuarie 2018. Cobotware, un start-up tehnologic din Bucureşti, a început colaborarea cu firma daneză Universal Robots , care a inventat roboţii colaborativi (coboţi) şi oferă companiilor soluţii de automatizare a producţiei, cererea pentru astfel de tehnologii fiind în creştere datorită lipsei relative a forţei de muncă specializate şi nevoii de creştere a producţiei industriale.

Mihai Ursache, vicepreşedinte ASF: TTS Galaţi, Purcari şi alte companii private se listează în 2018

Vineri 19 ianuarie 2018. În 2018 la Bursa de Valori Bucureşti se vor lista mai multe companii private precum transportatorul fluvial şi maritim TTS Galaţi, dar şi producătorul de vinuri Purcari, pentru listarea celei din urmă existând o solicitare în premieră, care aduce piaţa de capital din România mai aproape de piaţa unică europeană, spune Mircea Ursache, vicepreşe­dinte al ASF, supraveghe­torului pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor.

Zboară spre altitudini tot mai mari. Primele cinci aeroporturi au ajuns la 18 milioane de pasageri, dublu faţă de 2010

Joi 18 ianuarie 2018. ♦ Aeroporturile din provincie vin puternic din urmă, având ritmuri de creştere mai mult decât duble faţă de Bucureşti ♦ Aeroportul din Cluj a trecut pentru prima dată de 2 milioane de pasageri, iar cel din Iaşi de 1 milion de pasageri.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, şi-a înfiinţat o sucursală la Bucureşti şi poate demara operaţiunile la finalul acestei luni

Joi 18 ianuarie 2018. BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa cu active de peste 2 trilioane de euro, a înregistrat o sucursală la Registrul Comerţului în luna decembrie a anului trecut, iar potrivit informaţiilor BNR banca de la Bucureşti poate începe să acorde credite şi să atragă depozite la finalul acestei luni.

Radu Enache, Continental Hotels: „Ne gândim să luăm hoteluri din Cluj sau Bucureşti“

Joi 18 ianuarie 2018. Lanţul hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, controlat de Radu Enache, a finalizat anul trecut cu afaceri de 26-27 milioane de euro, iar în acest an targetează un avans cu doar o cifră, cu 3,5%, potrivit şefului companiei.

Google Bucharest SRL a raportat afaceri de doar 17 mil. lei pentru 2016

Joi 18 ianuarie 2018. Gigantul american Google, care extrage conform esti­mă­rilor agenţiilor locale de marketing câteva zeci de mi­lioane de euro pe an de pe piaţa de publicitate online din România, a raportat la Ministerul Finanţelor Publice, prin compania Google Bucharest SRL, o cifră de afaceri de doar 16,86 mil. lei (3,76 mil. euro), în creştere cu 5,9% faţă de anul anterior. Bilanţul Google Bucharest SRL pen­tru anul 2016 a apărut abia recent pe site-ul Minis­te­rului Finanţelor Publice.

O antreprenoare din Bucureşti face 120.000 de euro dintr-o afacere cu brioşe

Miercuri 17 ianuarie 2018. Ioana Romanescu, antreprenoa­rea care a creat acum patru ani brandul Cupcake Philosophy, a ajuns la afaceri de 120.000 de euro din businessul cu brioşe. La început antreprenoarea se ocupa personal de realizarea brioşelor, în prezent lucrând cu ajutorul a şapte angajaţi, iar din 2016 produsele realizate se găsesc şi în magazinul Cupcake Philosophy situat în zona Piaţa Victoriei din Capitală.

Dezvoltatorii imobiliari speculează zonele cu proiecte de birouri şi completează „peisajul” cu ansambluri rezidenţiale

Miercuri 17 ianuarie 2018. Valul de construcţie a locuinţelor din Bucureşti se dezvoltă în umbra celui de birouri, zone precum Bulevardul Expoziţiei, Aviaţiei sau Orhideea fiind scenele celor mai multe proiecte rezidenţiale anunţate în ultimele luni.

Piaţa de birouri din Bucureşti a încheiat 2017 cu rezultate apropiate de nivelul record din 2016, cu peste 170 de tranzacţii

Miercuri 17 ianuarie 2018. Piaţa de birouri din Bucureşti a încheiat anul 2017 cu rezultate apropiate de nivelul record din 2016, fiind înregistrate peste 170 de tranzacţii cu clădiri de clasa A şi B, cu un total de 310.000 metri pătraţi, potrivit raportului anual Knight Frank – European Commercial Property Outlook.

Mega Image a acoperit Bucureştiul cu 430 de magazine, două pe kilometru pătrat

Miercuri 17 ianuarie 2018. Retailerul belgian Mega Image controlează 5% din magazinele din Bu­cureşti şi 20% din banii chel­tu­iţi de consumatori sunt pentru mân­ca­re şi bunuri de larg con­sum, arată calcule­le ZF pe ba­za datelor existente.

Aeroportul Internaţional Timişoara a atras anul trecut peste 1,6 mil.pasageri, în creştere cu 40%

Marti 16 ianuarie 2018. Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara a crescut cu 40% în 2017 faţă de anul precedent, fiind înregistraţi peste 1,6 milioane de pasageri, iar destinaţiile preferate au fost Bucureşti, Londra şi Munchen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ovidiu Şandor aduce Radisson Blu la Timişoara – o zonă a ISHO se transformă în hotel de 5 stele

Marti 16 ianuarie 2018. Lanţul hotelier Radisson Blu va deschide la Timişoara cel de-al patrulea hotel din România sub acest brand, după cel din Bucureşti de pe Calea Victoriei şi cel din Braşov care va fi inaugurat anul viitor.

Bursa deschide pe minus, cu toate acţiunile companiilor din energie şi din sectorul bancar în scădere

Marti 16 ianuarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis ziua de marţi în scădere pe toată linia, cu acţiunile principalelor companii cotate tot pe minus, după ce aseară premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia.

Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat fondul de investiţii Revetas Capital în achiziţia complexului Radisson din Capitală, o tranzacţie de 169,2 mil. euro

Luni 15 ianuarie 2018. Casa de avocatură Wolf Theiss a asistat consorţiul alcătuit din fondul de investiţii Revetas Capital şi Cerberus Capital Management în procesul de achiziţie al complexului hotelier Radisson din Capitală de la compania Elbit Imaging, contra sumei de 169,2 milioane de euro, tranzacţia încheiată în luna decembrie a anului trecut reprezentând un maxim din punct de vedere al valorii realizată pe piaţa hotelieră din Bucureşti şi una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală şi de Est (CEE).

Purcari vrea să se listeze la bursa de valori de la Bucureşti şi mandatează Raiffeisen şi Swiss Capital să intermedieze vânzarea a 49% din acţiuni

Luni 15 ianuarie 2018. Producătorul de vin Purcari a anunţat astăzi pe propriul site că intenţionează să demareze o oferte publică de vânzare a cel mult 49% din acţiunile existente la bursa de valori de la Bucureşti şi a intermediat în acest sens brokerii Swiss Capital şi Raiffeisen Bank.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu toţi indicii în scădere

Luni 15 ianuarie 2018. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a deschis săptămâna în scădere, luni, la ora 10:00, înregistrând un minus de 0,15%. Indicele BET-Fi a scăzut cu 0,47%, în timp ce BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut cu 0,24%.

Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au crescut cu 20.000 de euro în ultimul an

Duminica 14 ianuarie 2018. Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au încheiat anul 2017 cu o medie de 87.750 de euro, cea mai mare din ultimii şapte ani şi jumătate, fiind aproape de valorile din 2009 şi similare cu cele din 2010, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Marina Aristotel, managing director al centrului de estetică corporală şi facială AVRA povesteşte despre sărbători peste hotare şi amintiri de neuitat

Sambata 13 ianuarie 2018. Marina Aristotel a fondat alături de soţul său AVRA Aesthetic Institute, un centru de estetică corporală şi facială ce aduce în România tratamente revoluţionare, non-invazive, pentru remodelare şi rejuvenare. Institutul a fost deschis în luna octombrie în Bucureşti, pe strada Paris din inima Bucureştiului.

Medicul Mihai Lucan, plasat în arest la domiciliu

Vineri 12 ianuarie 2018. Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, plasarea în arest la domiciliu a medicului Mihai Lucan, acesta fiind acuzat de devalizarea Institutului Clinic de Urgenţă şi Transplant Renal. Anterior, acesta fusese cercetat sub control judiciar.

Capitala atrage aproape jumătate din turiştii străini. Doar în opt judeţe mai mult de doi din zece vizitatori sunt de peste hotare

Vineri 12 ianuarie 2018. ♦ Peste 11 milioane de turişti au sosit anul trecut în unităţile de pe plan local, cu mai bine de 10% în plus faţă de anul precedent ♦ Aproape un sfert, adică 2,6 milioane, dintre aceştia sunt străini ♦ Doar în opt judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti) mai bine de un sfert din totalul vizitatorilor sunt străini ♦ Capitala şi judeţele Braşov şi Constanţa sunt singurele regiuni care atrag mai mult de un milion de turişti români şi străini anual.

Expansiunea Mega Image şi a celorlalte reţele de comerţ modern în Bucureşti a dus la închiderea a 2.500 de alimentare în patru ani

Vineri 12 ianuarie 2018. ♦ În Bucureşti existau la finalul anului trecut circa 8.500 de magazine care vindeau produse de larg consum, numărul lor fiind în scădere ♦ Mai exact, în perioada 2013-2017 au tras obloanele un sfert din totalul unităţilor, arată datele companiei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung ♦ Capitala reprezintă peste 20% din vânzările totale de produse FMCG din ţară, adică peste 4 mld. euro. Ca număr de magazine însă, cel mai mare oraş din ţară găzduieşte doar 8,3% din total.

BVB încheie 2017 cu al doilea cel mai bun rulaj din ultimii nouă ani

Vineri 12 ianuarie 2018. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a încheiat anul 2017 cu un rulaj mediu zilnic de tranzacţionare de 47,8 milioane de lei pe partea de acţiuni pe segmentul principal, adică al doilea cel mai bun an din 2009 încoace, potrivit datelor BVB.

Când vom avea linie de metrou spre aeroportul Henri Coandă (Otopeni)?

Vineri 12 ianuarie 2018. Magistrala 6 de metrou, care ar trebui să lege Bucureştiul de aero­portul din Otopeni, un proiect estimat la 1,3 miliarde de euro, zace de şase ani pe hârtie, cu „documentaţie aflată în revizuire“, dar pro­misiuni că va fi gata până în 2020.

Bursa de Valori în 2017: Patru listări private şi cea mai mare ofertă publică iniţială

Joi 11 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut în 2017 unul dintre cei mai dinamici ani. Patru companii private şi-au listat acţiunile şi s-a înregistrat cea mai mare IPO (ofertă publică iniţială) a unei companii private din istoria pieţei locale de capital, se arată într-un raport publicat joi de BVB.

Taximetriştii independenţi, coordonaţi printr-un dispecerat şi o aplicaţia a PMB

Joi 11 ianuarie 2018. Taximetriştii independenţi vor fi coordonaţi printr-un dispecerat şi o aplicaţia a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Compania Transporturi, anunţă instituţia. Administratorul public al Capitalei a avut o întâlnire pe această temă cu taximetriştii independenţi.

Angajaţii din oraşele mari încep să refuze joburi aflate la o distanţă prea mare de casă

Joi 11 ianuarie 2018. Angajaţii din Bucureşti, din Cluj sau din Timişoara încep să refuze oferte de muncă în companii care au sediul la o distanţă mai mare de casă şi care ar presupune pierderea a mai mult de două ore pe zi în trafic.

După restructurări în 2017, Ericsson caută 100 de oameni în Bucureşti pentru un nou hub

Joi 11 ianuarie 2018. Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, cu o prezenţă extinsă pe piaţa locală, a lansat în această săptămână o campanie fulger de recrutări în Bucureşti pentru o nouă linie de business după ce anul trecut compania suedeză şi-a restructurat operaţiunile şi a renunţat la câteva sute de oameni.

Capitalele pizzeriilor din România: Bucureştiul, Clujul şi Constanţa au cele mai multe unităţi cu mâncare italiană

Miercuri 10 ianuarie 2018. MunIcipiul Bucureşti conduce topul zonelor din ţară cu cele mai multe pizzerii înregistrate, astfel că aici funcţionează mai bine circa 290 de unităţi unde se realizează şi se vinde pizza, arată datele Autorităţii Naţionale Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Vassilis Stavrou, şeful Mega Image: Am încheiat anul 2017 în forţă, printr-o accelerare a expansiunii. "Am intrat cu succes în Cluj şi ne-am consolidat poziţia în Bucureşti."

Miercuri 10 ianuarie 2018. Retailerul belgian Mega Image, al doilea cel mai extins jucător din comerţul local, a încheiat 2017 cu un total de 596 de magazine, luna decembrie fiind cea mai activă în portofoliul reţelei prin inaugurarea a 21 de noi unităţi în Bucureşti, Cluj, Braşov, Giurgiu şi Târgovişte.

Trei dezvoltatori imobiliari investesc 30 mil. lei în 50 de case în zona Pipera

Miercuri 10 ianuarie 2018. Nova City Development, o companie deţinută de trei acţionari români din Bucureşti şi Tulcea, investeşte 30 de milioane de lei în două proiecte rezidenţiale în zona Pipera din Bucureşti.

Digi Communications N.V. a acordat un împrumut de 10 mil. euro către RCS&RDS

Miercuri 10 ianuarie 2018. Compania Digi Communications N.V., care se află în spatele operaţiunilor de comunicaţii fixe şi mobile Digi, a acordat un împrumut de 10 milioane de euro către RCS&RDS, compania pe care o deţine în România, conform unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde firma este listată de anul trecut.

Un antreprenor din Bucureşti a făcut 3,5 mil. lei din vânzarea scaunelor auto pentru copii şi a cărucioarelor. „Produsele sunt realizate în şase fabrici din China, însă designul ne apar­ţi­ne.“

Miercuri 10 ianuarie 2018. Dragoş Corbu, un antreprenor din Bucureşti, a pus acum opt ani bazele unui business cu scaune auto, cărucioare şi scaune de masă pentru copii sub brandul Juju, produse fabricate în şase cen­tre de producţie din China şi care apoi sunt co­mercializate în România şi în alte ţări din Europa.

În România sunt 150 de „benzinării“ pentru maşini electrice. Până în 2020 ar trebui să apară alte 1.000 de unităţi

Miercuri 10 ianuarie 2018. Bucureştiul ar mai putea „aduna“ până în 2020 circa 50 de staţii pentru maşinile electrice, faţă de cele circa 20 care sunt montate acum, potrivit informaţiilor disponibile. Însă până la răspândirea acestei noi forme de mobilitate, inclusiv la nivelul transportului în comun, RATB îşi duce călătorii la destinaţie cu autovehicule vechi de 30-40 de ani.

Mega Image se apropie de pragul de 600 de magazine. “Am încheiat anul în forţă, printr-o accelerare a expansiunii”

Marti 9 ianuarie 2018. Retailerul belgian Mega Image, al doilea cel mai extins jucător din comerţul local, a încheiat 2017 cu un total de 596 de magazine, luna decembrie fiind cea mai activă în portofoliul reţelei prin inaugurarea a 21 de noi unităţi în Bucureşti, Cluj, Braşov, Giurgiu şi Târgovişte.

Ofertă la început de an: zboruri din Bucureşti spre Asia de la 400 de euro dus-întors

Marti 9 ianuarie 2018. Air France KLM, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa lansează astăzi o campanie promoţională, reducând preţul biletelor de avion cu până la 40% pentru mai bine de 100 de destinaţii din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar şi din zona Caraibelor şi a Oceanului Indian.

Bursa de la Bucureşti deschide a doua zi a săptămânii în creştere. Acţiunile Medlife, plus 2,80%

Marti 9 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere în cea de-a doua zi a săptămânii, la debutul şedinţei de tranzacţionare majoritatea indicilor înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Psihologii evaluează angajaţii Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei

Marti 9 ianuarie 2018. Structura de control a Poliţiei Capitalei face verificări, marţi, la Bridaga de Poliţie Rutieră Bucureşti. Psihologii evaluează fiecare angajat, făcând o analiză de climat, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei.

Trafic aerian record pe aeroporturile Bucureştiului în 2017: 12,8 milioane de pasageri

Marti 9 ianuarie 2018. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în 2017, pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa Băneasa, un număr record de pasageri: 12,84 milioane, cu 16, 8% mai mult decât în 2016, depăşind media europeană, se arată într-un comunicat transmis marţi de companie.

Carrefour închide hipermarketul din Vitantis Shopping Center, din Estul Bucureştiului, cu 200 de angajaţi. „Centrul comercial nu a beneficiat niciodată de avan­tajul unei zone rezidenţiale în apropiere, de aceea nici nu a avut un trafic foarte bun

Marti 9 ianuarie 2018. Retailerul francez Carrefour închide hipermar­ke­tul din centrul comercial Vitantis Shopping Center din estul Capitalei, mutare care vine în contextul în care jumătate din întregul proiect „va trage obloanele“ până în martie. Astfel, aproape 200 de angajaţi ai retailerului vor fi mutaţi în alte puncte de lucru ale retailerului.

Index imobiliar ZF. Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Bucureşti se apropie de 90.000 de euro

Marti 9 ianuarie 2018. Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au încheiat anul 2017 cu o medie de 87.750 de euro, cea mai mare din ultimii şapte ani şi jumătate, fiind aproape de valorile din 2009 şi similare cu cele din 2010, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Creşterea faţă de decembrie 2016 este de 8.700 de euro sau 11%.

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în 2017

Luni 8 ianuarie 2018. Grupul petrolier OMV Petrom, pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti în 2017, cu o capitalizare cumulată de aproape 37,5 de miliarde de lei.

Carrefour închide primul hipermarket din Bucureşti

Luni 8 ianuarie 2018. Carrefour a anunţat că va închide hipermarketul situat în Vitantis Shopping Center, începând cu 15 ianuarie, ca urmare a schimbării mediului de piaţă şi a preferinţelor clienţilor din zonă.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna în creştere. Acţiunile Băncii Transilvania marchează o scădere de 0,46%

Luni 8 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis săptămâna pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Cum arată harta de business a României: Bucureşti şi zece judeţe ţin în spate economia ţării. La polul opus, Mehedinţi, Teleorman şi Caraş-Severin sunt zone invizibile ca business

Luni 8 ianuarie 2018. Economia locală este de­pen­dentă de Bucureşti şi de cele mai dez­voltate ze­ce judeţe, pe când zo­nele mai puţin dezvoltate precum Mehedinţi, Caraş-Severin sau Teleorman sunt „deşert“ pentru business.

Cristina Neagu, aleasă cea mai bună jucătoare a Europei în 2017, într-un sondaj realizat de EHF

Duminica 7 ianuarie 2018. Interul stânga al echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a fost aleasă cea mai bună jucătoare din 2017 pe plan european, într-un sondaj realizat de site-ul Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au luat parte fanii.

Se lucrează la foc continuu pe zece şantiere de birouri din Capitală. Peste 25.000 de angajaţi se vor muta în birouri noi până la finalul anului în Bucureşti

Duminica 7 ianuarie 2018. ♦ Proiectele dezvoltatorilor arată că peste 250.000 mp de birouri vor fi gata până la sfârşitul lui 2018 în Capitală ♦ Bulevardul Unirii şi zona Orhideea-Politehnică intră în forţă pe piaţa de birouri.

VIDEO ZF Live. Nicu Uciu, CEO al dezvoltatorului imobiliar DaVinci Group: În construcţii există o criză a forţei de muncă. Am văzut cum multe firme încep să aducă muncitori din Vietnam

Sambata 6 ianuarie 2018. Dezvoltatorul imobiliar DaVinci Group, care a construit până în prezent 250 de apartamente în Bucureşti, derulează un nou proiect în zona parcului natural Văcăreşti, care prevede ridicarea a 333 de apartamente, la un preţ de 1.300 de euro pe metru pătrat. Anterior, grupul a construit locuinţe la un preţ de 1.100 de euro.

Tabloul burselor din Europa în 2017. Bursa austriacă este campioană cu 31%. Polonezii au plus 26%, ungurii 23%, iar bursa de la Bucureşti plus 9,4%

Vineri 5 ianuarie 2018. ♦ În decembrie indicele BET a scăzut cu 0,5% în contextul în care cea mai mare parte a burselor europene au fost pe plus, cu cel mai ridicat avans fiind înregistrat de bursa de la Atena, plus 7%.

Cea mai mare campanie de recrutare hi-tech a anului 2018. Gigantul american Amazon a lansat oficial expansiunea din Bucureşti

Vineri 5 ianuarie 2018. Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a cărui expansiune către noi teritorii - precum publi­ci­tatea online sau comerţul prin ma­gazine clasice le dă fiori companiilor din în­treaga lume, a demarat oficial campania de an­ga­jări pentru noul său centru din Bucureşti, unde urmează să lucreze aproximativ 1.300 de oa­meni - aceasta fiind astfel cea mai mare cam­panie de recrutări derulată în acest moment în in­dustria locală de tehnologie.

Microsoft se uită în piaţă după 20.000 mp de birouri pentru a-şi consolida sediul din Bucureşti

Vineri 5 ianuarie 2018. Microsoft doreşte un sediu nou care să dispună de acces rapid către o staţie de metrou şi vizează proiectele din jurul Politehnicii, adică zona Orhideea, Gro­zăveşti, Iuliu Maniu, dar şi Timpuri Noi pentru a putea recruta rapid din rândul absolvenţilor, potrivit surselor citate.

Petrom creşte cu aproape 5% în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018

Vineri 5 ianuarie 2018. Acţiunile Petrom, cel mai mare emintent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 16,96 miliarde lei (3,69 miliarde euro), au crescut în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018 cu 4,72%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproximativ 7 milioane lei.

Microsoft caută 20.000 mp de birouri pentru a-şi consolida sediul din Bucureşti

Joi 4 ianuarie 2018. Gigantul Microsoft a lansat o licitaţie pentru a-şi consolida birourile din Bucureşti într-un nou sediu, potrivit datelor din piaţă, iar miza o reprezintă 20.000 mp spaţiu modern de office, pentru care vor plăti cel puţin 3 mil. euro anual.

Clever Taxi: Sprijinim orice demers al Primariei pentru digitalizare şi orice iniţiativă de tip smart city; nu vrem ca bucurestenii sa fie împinşi către un regres şi limitaţi în alegerile de transport zilnic

Joi 4 ianuarie 2018. Propunerile făcute de Primăria Municipiului Bucureşti privind funcţionarea serviciului de taximetrie limitează foarte mult opţiunile utilizatorilor, iar folosirea aplicaţiilor de taxi are ca efect optimizarea fluxului taxiurilor şi fluidizarea traficului general, spun reprezentanţii Clever Taxi, comentând recentele declaraţii ale primarului general Gabriela Firea.

Bursa de Valori a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani şi a deschis şedinţa de joi tot pe creştere

Joi 4 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani, după ce indicele principal al pieţei, BET, a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2018 cu un plus de 2%, la peste 7.900 de puncte, şi a deschis şedinţa de joi cu un avans de 0,07%, la 7.916 puncte.

Schimbare istorică la Fondul Proprietatea: polonezul Grzegorz Konieczny nu mai administrează Fondul, funcţia lui este preluată de Johan Meyer

Joi 4 ianuarie 2018. Johan Meyer va prelua de la 1 aprilie conducerea Fondul Proprietatea, în locul lui Grzegorz Konieczny, noul manager de portofoliu continuând rolul său de reprezentant legal al Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom, sucursala Bucureşti şi de reprezentant permanent al FP.

Mai puţini brokeri, noi listări private, un nou şef pentru bursa românească în 2018

Joi 4 ianuarie 2018. ♦ Analiştii consideră că dividendul va rămâne la putere şi în 2018 şi nu numai că bursa de la Bucureşti va avea cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, dar se va distanţa de alte pieţe.

Realitatea paralelă a birocraţiei: ANAF Sector 1 a redenumit cozile de la ghişee “flux de contribuabili” şi se laudă cu “un nou sistem de management” al acestora, care “optimizează timpul de aşteptare”. Sistemul - un banal automat de bon

Vineri 29 decembrie 2017. La Administraţia Sector 1 a Finanţelor Publice din Bucureşti nu există cozi la ghişee, ci “fluxuri de contribuabili” care sunt administrate pe baza unui “nou sistem de management” - acestea sunt promisiunile făcute de conducerea ANAF Sector 1 celor care îi treg pragul, prin intermediul mai multor afişe lipite cu scotch pe uşile de sticlă de la intrare.

Impact Developer&Contractor a cumpărat un teren de 4000 mp lângă ansamblul rezidenţial Greenfield, pentru 655.500 euro

Vineri 29 decembrie 2017. Dezvoltatorul Impact Developer&Contractor a achiziţionat un teren de circa 4000 mp în apropierea ansamblului rezidenţial Greenfield, din apropierea Gră­dinii Zoologice Bucureşti, preţul de cumpărare fiind de 655.500 euro.

Bursa deschide ultima şedinţă din an pe plus, dar principalele acţiuni cotate sunt în scădere vineri dimineaţă

Vineri 29 decembrie 2017. Bursa a deschis ultima şedinţă a anului pe o tendinţă ascendentă, indicii pieţei de la Bucureşti fiind pe plus, dar majoritatea acţiunilor principalelor companii cotate erau la ora 10.00 în scădere uşoară.

E-Distribuţie Muntenia, investiţii de 18 mil. lei pentru modernizarea a 78 de staţii de transformare

Joi 28 decembrie 2017. E-Distribuţie Muntenia a investit anul acesta aproximativ 18 milioane de lei pentru modernizarea a circa 80 de posturi de transformare şi puncte de alimentare din Bucureşti şi pentru introducerea acestora în sistemul Telecontrol, se arată într-un comunicat transmis joi de compania energetică.

Retailerul de jucării Jumbo se extinde cu încă un magazin în Bucureşti, în West Park Militari

Joi 28 decembrie 2017. Retailerul grec de jucării Jumbo, prezent pe piaţa românească din 2013 prin opt magazine în cele mai mari oraşe ale ţării, deschide un magazin de jucării în West Park Retail din cartierul Militari din Capitală, potrivit unui anunţ de pe platforma de recrutare ejobs.

Care sunt cele mai mari tranzacţii cu birouri semnate în 2017

Joi 28 decembrie 2017. Cererea nouă de spaţii de birouri reprezintă aproape jumătate, respectiv 49%, din activitatea totală de închiriere desfăşurată în cel de-al treilea trimestru din 2017 în Bucureşti, potrivit datelor companiei de consultanţă imobliară CBRE privind piaţa de birouri pe trimestrul al treilea al acestui an. Ponderea de 49% reprezintă un record al ultimilor ani, în condiţiile în care, trimestrial, nivelul procentual al cererii noi variază între 20 şi 25%.

Bursa de la Bucureşti creşte modest. Acţiunile Băncii Transilvania, plus 0,23%

Joi 28 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de joi pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri modeste, sub 0,2%, cu excepţia BET-NG care afişează un plus de 0,24%.

Bursa de la Bucureşti deschide prima şedinţă a săptămânii pe uşoară creştere, dar principalele acţiuni au o evoluţie oscilantă

Miercuri 27 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de astăzi cu creşteri uşoare, ce se menţin sub 0,2% la toţi indicii, în timp ce acţiunile Banca Transilvania şi BRD marchează scăderi.

Tradiţional românesc sub bagheta unui chef indian: Ashlie Dias a deprins, în cei opt ani de stat în România, toate – sau aproape toate – gusturile românilor şi a învăţat să gătească pe placul lor

Luni 25 decembrie 2017. Murăturile de bureţi şi vinetele murate, sarmalele în foi de varză, toba şi lebărul. Sunt felurile de mâncare preferate ale executive chef-ului de origine indiană de la hotelul Sheraton din Bucureşti. Şi nu doar că le savurează cu autenticitatea unui român neaoş, dar ştie să le şi pregătească el însuşi, deşi rădăcinile sale sunt la mii de kilometri distanţă de România sarmalelor şi a preparatelor din carne de porc.

Doi fraţi vor investi 100.000 de euro în trei cafenele în Bucureşti şi caută parteneri pentru franciză

Sambata 23 decembrie 2017. Doi fraţi din Bucureşti, Laurenţiu şi Daniel Mâţă, vor să deschidă trei cafenele în Capitală în 2018, în care vor investi peste 100.000 de euro.

Jibril Semour, Catinvest: Pregătim centrul comercial de la Orhideea pentru corporatiştii din zonă şi extindem zona de restaurante. Excludem vânzarea sau reconstrucţia

Vineri 22 decembrie 2017. Francezii de la Catinvest, pregătesc un plan de expansiune a centrului Orhideea, amplasat în cea mai fierbinte zonă de birouri din Bucureşti. Ei au în plan remodelarea după noile cerinţe din zona care urmează să găzduiască 30.000 de corporatişti care vor lucra la mai puţin de câteva sute de metri de centrul comercial.

Top 10 cele mai importante evenimente din IT&C

Vineri 22 decembrie 2017. ♦ 2017 a fost un an bun pentru industria hi-tech, în care nume precum BitDefender şi UiPath - reprezentanţi ai „vechii” şi „noii” generaţii de antreprenori din România - au semnat tranzacţii uriaşe pentru nişte companii cu origini româneşti. Pe de altă parte însă 2017 este un an în care businessul a resimţit influenţa nefastă a deciziilor politice luate fără consultarea mediului de afaceri şi a numirilor făcute după interese de partid, exemple fiind bulversarea activităţii arbitrului telecom, schimbările peste noapte ale taxelor pentru programatori sau acţiunile şocante împotriva unor aplicaţii precum Star Taxi sau Clever Taxi din Bucureşti.

Cum se bucură oamenii din business şi cultură de sărbătorile de iarnă. Episodul 5: Sărbătorile se asortează cu turt` dulce, cu carne de vânat de cerb cu pere poşate cu vinul fiert şi varză verde

Joi 21 decembrie 2017. Cuplul Mihaela şi Paul Oppenkamp a deschis restaurantul The Artist de pe Calea Victoriei la începutul acestui an, după ce, până la sfârşitul lui 2015, localul s-a aflat la altă adresă. Înainte de a întemeia acest business în Bucureşti, cei doi - el originar din Olanda şi ea româncă - au călătorit şi au gătit în toată lumea, pe vase de croazieră şi în restaurantele unor hoteluri celebre.

Ministrul Laufer spune că Guvernul este în discuţii pentru deschiderea unui birou la Bucureşti al companiei London Stock Exchange

Joi 21 decembrie 2017. Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, susţine că Guvernul României poartă discuţii cu bursa de la Londra, una dintre cele mai mari din Europa, pentru deschiderea la Bucureşti a unui centru al companiei London Stock Exchange, operatorul pieţei de capital britanice.

Protest mut al studenţilor de la Drept faţă de modificările aduse legislaţiei penale

Miercuri 20 decembrie 2017. Aproximativ trei sute de studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti s-au adunat, miercuri, în curtea instituţiei, participând la o manifestaţie mută de condamnare a iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale.

Israelienii de la AFI Europe iau 22 mil. euro de la Banca Leumi pentru construcţia primei faze din proiectul de birouri AFI Tech Park

Miercuri 20 decembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România a semnat un acord de finanţare de 22 milioane de euro cu Bank Leumi România, divizia locală a unuia dintre cele mai mari grupuri israeliene, pentru dezvoltarea primei faze a proiectului de birouri AFI Tech Park, pe care compania îl ridică în prezent în Bucureşti.

Meli Melo Paris revine cu un magazin în Piaţa Romană şi ajunge la 43 de unităţi

Miercuri 20 decembrie 2017. Melo Melo Paris, unul dintre cele mai extinse branduri din retailerul de accesorii, a deschis recent un nou magazin în Bucureşti, în Piaţa Română.

Protest al transportatorilor în Bucureşti. COTAR: Nu mai avem ce să negociem, să adopte OUG

Miercuri 20 decembrie 2017. Câteva sute de transportatori sunt, la ora transmiterii ştirii, în faţa Guvernului, unde protestează, solicitând o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane.

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Miercuri 20 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

Decizie şocantă a Primăriei Capitalei: Taximetriştii din Bucureşti vor primi comenzile de la clienţi doar prin staţii radio de la dispecerate autorizate, indiferent dacă sunt transmise online sau prin telefon

Marti 19 decembrie 2017. Bucureştenii vor putea comanda taxiuri la telefon sau online prin aplicaţii dar taximetriştii nu vor mai putea primi comenzile de la clienţi decât prin staţiile radio deţinute de dispecerate autorizate de Primăria Capitalei, conform unei decizii şocante adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care practic ameninţă să scoată din business nu Uber sau Taxify - care oricum nu respectă reglementările privind taximetria susţinând că nu oferă un asemenea serviciu, ci aplicaţiile Clever Taxi şi Star Taxi, care agregă ofertele mai multe furnizori autorizaţi de servicii de taxi şi le permit clienţilor să comande o maşină direct de pe smartphone.

Reynaers România deschide anul viitor un nou showroom in Bucuresti si mizeaza pe afaceri in crestere cu 10%

Marti 19 decembrie 2017. Reynaers România, subsidiara locală a producătorului european de soluţii de aluminiu pentru construcţii cu acelaşi nume, va încheia anul 2017 cu afaceri de circa 7 milioane euro, planurile pentru anul viitor incluzând deschiderea unui nou showroom în centrul Bucureştiului şi majorarea cu 10% a încasărilor.

Bursa de la Bucureşti deschide ziua pe plus, cu acţiunile principalelor companii cotate în creştere

Marti 19 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis tranzacţiile de marţi pe creştere, toţi indicii fiind pe plus, la fel ca şi acţiunilor principalelor companii cotate.

Tranzacţie de 86 de milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea: 1,1% din capitalul fondului a mers dintr-o mână într-alta

Luni 18 decembrie 2017. O tranzacţie de aproximativ 86 de milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea, echivalentul a 1,1% din capitalul social al fondului, a animat astăzi dupămasă bursa de la Bucureşti care aparent intrase în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna în creştere, în trend cu pieţele externe

Luni 18 decembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti a deschis săptămâna pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%, cu excepţia BET-Fi, care se menţine pe minus, cu o scădere de 0,25%.

Apartamentele din Bucureşti încep să fie vândute şi în bitcoin

Luni 18 decembrie 2017. Cityland este prima agenţie imobiliară din România care va vinde proprietăţi şi în bitcoin, pe fondul creşterii popularităţii monedei virtuale, preţurile apartamentelor pornind de la 4bitcoin, echivalentul a circa 55.000 euro.

Pericol de acvaplanare pe A3 Bucureşti - Ploieşti, traficul - îngreunat de ploaie

Duminica 17 decembrie 2017. Poliţiştii recomandă şoferilor atenţie maximă pe A3 Bucureşti - Ploieşti, unde există pericol de acvaplanare. Traficul rutier este îngreunat din cauza ploii.

Impact a strâns 12,525 mil. euro prin vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani cu o dobândă de 5,75% pe an în euro

Vineri 15 decembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti a vândut printr-un plasament privat obligaţiuni în euro pe cinci ani cu o dobândă de 5,75% pe an, operaţioune prin care a strâns 12,525 mil. euro.

O nouă companie vine la bursă: Electrogrup pregăteşte listarea pentru 2018

Vineri 15 decembrie 2017. Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.

Bursa se aliază cu Banca Transilvania, Horvath&Partners, Mazars, NNDKP şi Tradeville în continuarea iniţiativei “Made in Romania”, lansată pentru a creşte afacerile antreprenoriale

Joi 14 decembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), administratorul pieţei de capital din România, continuă iniţiativa “Made in Romania” lansată pentru prima oară în luna februarie a acestui an, prin care urmăreşte să educe 15 companii pentru a le impulsiona creşterea organică.

Retailerul online IT&C ideall.ro estimează afaceri de 20 mil. euro în 2017, plus 50%

Joi 14 decembrie 2017. Compania Ideal Tech din Bucureşti, care operează magazinul online cu profil electro-IT&C ideall.ro, estimează că va închia 2017 cu afaceri de 20 milioane de euro, plus 50% faţă de anul trecut, creşterea fiind susţinută de vânzarea a peste 55.000 de electrocasnice pe platforma online a companiei.

Cum se bucură oamenii din business şi cultură de sărbătorile de iarnă. Episodul 3: Despre aromele sărbătorilor

Joi 14 decembrie 2017. Cristina Bălan este, împreună cu soţul ei, Laurenţiu Bălan, fondatoarea parfumeriilor Elysée şi Hip-Nose din Bucureşti, pe care le conduce din funcţia de managing director din 2008.

Alina Pop, CEO Electrogrup: “Anul viitor luãm în calcul lansarea unui IPO la Bursa de Valori Bucuresti”

Joi 14 decembrie 2017. Grupul de firme Electrogrup ia în calcul listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru anul viitor, a spus Alina Pop, CEO al grupului, în cadrul unui eveniment organizant la BVB.

Iureşul deprecierilor la bursă: scăderi chiar şi de 8% în ultima săptămână. Cu doar 10 şedinţe de tranzacţionare rămase din 2017, bursa de la Bucureşti a intrat într-o „zodie a scăderilor“ cu deprecieri ale indicilor chiar şi cu 2%

Joi 14 decembrie 2017. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de fron­tie­ră, afişează în cazul unor emitenţi din indicele de referinţă BET deprecieri chiar şi de 8% în ultima săptămână pe fondul unui sentiment negativ care a cu­prins piaţa determinat de marcările de profituri ale unor vânzători mari.

Agresoarea de la metrou a fost arestată pentru 30 de zile

Miercuri 13 decembrie 2017. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Şerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului, la staţia Dristor 1, aceasta decedând în urma impactului.

Intesa Sanpaolo finalizează preluarea operaţiunilor Veneto Banca în România

Miercuri 13 decembrie 2017. Intesa Sanpaolo a finalizat formalităţile privind transferul anumitor active şi pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv reţeaua de 19 unităţi, către nou-înfiinţata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucureşti.

Esop: Anul viitor va exista o tendinţă de egalizare a chiriei medii în principalii poli de business din Bucureşti

Miercuri 13 decembrie 2017. Chiriile pentru birourile din principalii poli de business ai Capitalei au ajuns la un nivel mai echilibrat decât în trecut, iar la începutul lui 2018 se observă o apropiere şi mai mare între limitele inferioare ale chiriilor, consultanţii imobiliari mizând pe continuarea tendinţei de egalizare a chiriei medii în marile zone de afaceri din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de compania ESOP l CORFAC International.

Lavinia Ivas, Douglas: Bucureştiul rămâne un motor important al businessului. O treime din magazine sunt în Capitală

Miercuri 13 decembrie 2017. Lanţul de parfumerii Douglas a intrat pe piaţa locală în toamna lui 2007 şi a ajuns astăzi la o reţea de 24 de unităţi în principalele oraşe din ţară. Businessul s-a apropiat de 100 mil. lei anul trecut după o dublare în perioada 2011-2016.

Harta Capitalei în retailul farmaceutic: Sensiblu are o cotă de peste 15% ca număr de farmacii în Bucureşti

Miercuri 13 decembrie 2017. Zonele cu vad comercial au atras ca un magnet marile reţele, pe o piaţă din ce în ce mai concurenţială.

Bursa de la Bucureşti are deja minus 3% în decembrie şi poate avea cel mai slab final de an din 2009 încoace

Miercuri 13 decembrie 2017. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a scăzut de la începutul lunii decembrie şi până pe 12 decembrie cu aproape 3%, cea mai slabă dinamică după cea din 2014 încoace, şi este probabil să închidă ultima lună din 2017 pe minus în condiţiile în care analiştii se aşteaptă la semne de slăbiciune în piaţă pe final de an.

Raiffeisen se retrage de la Bursa de la Bucureşti, deşi era al treilea cel mai mare jucător: cererea de produse bursiere rămâne modestă

Miercuri 13 decembrie 2017. Raiffeisen Bank va elimina anul viitor din portofoliul său serviciile de tranzactionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi, în condiţiile în care cererea pentru astfel de produse este modestă, iar costurile sunt în creştere în urma noilor reglementări europene în domeniu, a transmis banca.

Bursa de la Bucureşti scade la minimul din februarie 2017. Analiştii vorbesc de investitori mari la vânzare

Marti 12 decembrie 2017. Indicele BET, de referinţă pentru bursa de la Bucureşti, catalogată încă una de frontieră, a închis şedinţa de luni la minimul din februarie încoace în condiţiile în care depre­cie­rea a fost de 1%, cea mai abruptă scădere din ultimele trei luni, potrivit datelor BVB.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter