Stiri despre Bucuresti

 

Polonezii de la Kruk, care se ocupă cu recuperarea creditelor, au închiriat peste 10% din Timpuri Noi Square

Marti 25 aprilie 2017. Dezvoltatorul Vastint, divizia imobiliară a Inter IKEA, a semnat un contract de închiriere pentru 4.000 mp de spaţii de birouri în cadrul ansamblului Timpuri Noi Square din Bucureşti cu divizia locală a grupului polonez Kruk, activ pe piaţa recuperării de creanţe. Proiectul de birouri format din două clădiri cu o suprafaţă de 33.000 mp va fi operaţional în iunie.

Kruk România îşi mută sediul central în ansamblul Timpuri Noi Square

Luni 24 aprilie 2017. Vastint România şi Kruk România au încheiat un contract de închiriere pentru 4.000 mp de spaţii de birouri în cadrul ansamblului mixt Timpuri Noi Square din Bucureşti.

SDEE Transilvania Nord, filială Electrica, a câştigat un litigiu împotriva a două filiale filiale RCS-RDS

Luni 24 aprilie 2017. SDEE Transilvania Nord SA (filială a grupului Electrica), reprezentată de avocaţii de la RTPR Allen & Overy, a câştigat în faţa Curţii de Apel Bucureşti litigiul împotriva a două societăţi comerciale (filiale ale grupului RCS-RDS), care au contestat modul de reglementare a sectorului distribuţiei de energie electrică din România.

Fuziunea dintre Banca Carpatica şi Patria Bank a fost aprobată

Luni 24 aprilie 2017. Implementarea procesului de fu­ziune dintre Banca Car­pa­tica şi Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabilă a BNR pe 29 no­iem­brie 2016, a primit undă verde şi din partea Curţii de Apel Bucureşti, permiţând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toţi paşii procedurali şi operaţionali pentru implementarea efectivă a fuziunii.

Cererea de spaţii de birouri din Capitală în trimestrul I a fost de aproape 100.000 de metri pătraţi

Sambata 22 aprilie 2017. Tranzacţiile din primele trei luni ale anului din Bucureşti au dus cererea pentru spaţii noi de birouri la 97.300 mp, mărimea medie a unei tranzacţii crescând de la aproximativ 1.800 mp în primul trimestru din 2016 la 2.400 mp în primul trimestru al acestui an, potrivit Knight Frank.

Brokerii care intermediază listarea Digi/RCS&RDS au început să îşi anunţe clienţii să fie pregătiţi pentru o vânzare fulger de acţiuni în 6-7 zile

Vineri 21 aprilie 2017. Brokerii care intermediază listarea la Bursa din Bucureşti a companiei de cablu RCS&RDS au început să-şi anunţe clienţii despre lansarea unei acţiuni fulger, la finele lunii aprilie, care va avea o durată de 6-7 zile, în cadrul căreia vor fi vândute acţiuni ale operatorului de comunicaţii, conform unor surse din piaţă.

Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi restul

Vineri 21 aprilie 2017. Discuţie la ASE în faţa a peste 150 de studenţi, despre viitorul lor: încotro să se îndrepte? Ce aşteptări salariale aveţi? Pentru Bucureşti, ca să mă întreţin aici, vreau 3.300-3.500 lei net, ca salariu de intrare, fără niciun fel de cunoştinţe, răspunde o studentă.

Knight Frank: În primul trimestru, cererea de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 100.000 metri pătraţi

Vineri 21 aprilie 2017. Tranzacţiile din Bucureşti în primele trei luni ale anului au dus cererea pentru spaţii noi de birouri la 97.300 metri pătraţi, din care 9.550 metri pătraţi s-au livrat prin două proiecte în Central Business District (CBD) – zona de business din centrul Bu­cureştiului, arată o analiză realizată de Knight Frank.

Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York, „Romania Investors Day”

Vineri 21 aprilie 2017. Peste 30 de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii de pe pieţe emergente şi frontieră au participat la conferinţa anuală „Romania Investors Day”, organizată la New York de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul instituţiei bursiere, bvb.ro.

Acţionarii BRD au aprobat situaţiile financiare din anul trecut şi au stabilit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2017

Joi 20 aprilie 2017. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD, care s-a reunit astăzi la Bucureşti, a dezbătut şi a aprobat o serie de decizii printre care situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate pentru anul 2016

Marius Scuta, JLL: Centrul Bucureştiului rămâne ok pentru sedii centrale şi firme de IT, dar spaţiile sunt limitate ca dimensiune

Joi 20 aprilie 2017. Multe companii şi-au mutat sediul central din centrul Capitalei în Barbu Văcărescu pentru că au redus costul cu chiria de la 18,5 euro/mp spre 15 euro, iar cei 3,5 euro/mp/lunar contează în bugetul unei companii, în timp ce ca imagine şi prezenţă în continuare este foarte bine, spune Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation la JLL.

Dumitru Sandu, profesor Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: Până acum zece ani, judeţul Alba era la fel ca Tulcea, Dolj, Harghita, cu multă izolare; dar nu mai e aşa

Joi 20 aprilie 2017. Judeţul Alba s-a dezvoltat puternic în ultimii ani şi a depăşit semnificativ judeţele din jur la nivelul salariului mediu, profitând de reţeaua de drumuri care a atras investiţii, dovedind că implicarea locuitorilor şi capacitatea de organizare au un rol determinant în starea unei regiuni, este de părere Dumitru Sandu, profesor universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Chiriaşii din clădirile de birouri au lăsat mai puţin de 10% spaţii neocupate, echivalentul a 250.000 mp

Joi 20 aprilie 2017. Rata de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti a scăzut pentru prima oară în ultimii opt ani sub nivelul de 10%, până la 9,8%, spaţiile neocupate fiind de aproximativ 250.000 de metri pătraţi, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Un singur sector este responsabil de 70% din tranzacţiile lunii martie de pe Bursa de la Bucureşti

Joi 20 aprilie 2017. Sectorul financiar domină de departe piaţa de capital bucureşteană la capitolul lichidităţii, iar împreună cu sectorul energetic asigură cu adevărat funcţionarea bursei locale.

Harta salariilor din România: Topul judeţelor cu cele mai mici şi cele mai mari salarii

Joi 20 aprilie 2017. Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică.

Vastint anunţă primii chiriaşi pentru birourile din proiectul Timpuri Noi Square

Miercuri 19 aprilie 2017. Vastint România a încheiat contracte de închiriere cu dcs plus şi Impact Hub Bucureşti pentru o suprafaţă totală de 3.350 m2 de spaţiu de birouri în cadrul ansamblului mixt Timpuri Noi Square din Bucureşti.

Activul net al SIF-urilor a crescut cu 15% în ultimele 12 luni, dar activele au crescut cu numai 12%

Miercuri 19 aprilie 2017. Activul net cumulat al celor cinci SIF-uri valorează la sfârşitul lunii martie 7,729 miliarde lei (1,70 miliarde euro), mai mult cu 15,23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, valoarea de piaţă totală a celor cinci societăţi s-a apreciat cu 12,92%, până la 4,064 miliarde lei (893 milioane euro), mai încet decât evoluţia indicelui BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a cărui creştere în acelaşi interval este de 33%.

Prodplast vrea să îşi vândă participaţia la producătorul de obiecte sanitare Romtatay Bucureşti

Marti 18 aprilie 2017. Prodplast intenţionează să-şi vândă participaţia de 45,5% din capitalul Romtatay SA Bucureşti, societate mixtă româno-spaniolă specializată în producţia de obiecte sanitare.

Reţeaua Max Bet vrea să se extindă mai mult în afara Bucureştiului, cu circa şapte locaţii noi în 2017

Marti 18 aprilie 2017. Reţeaua de centre de jocuri electronice de tip slot machine Max Bet vrea să se extindă în afara Capitalei, având în plan deschiderea a şapte locaţii noi în 2017, cu un buget de investiţii de 7,2 milioane lei.

I’Velo Urban dublează numărul de staţii automatizate de bike-sharing din Bucureşti

Marti 18 aprilie 2017. I’Velo Urban dublează numărul de staţii automatizate de bike-sharing din Bucureşti, persoanele care doresc să închirieze biciclete în baza unui abonament au la dispoziţie 10 staţii cu 180 de unităţi, disponibile pe parcusul întregii zile.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la bursă s-a redus cu 38,16%

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la bursă s-a redus cu 38,16%Duminica 22 ianuarie 2017. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate la Bursa de la Bucureşti s-a redus cu 38,16% în săptămâna care se încheie duminică, comparativ cu săptămâna precedentă, şi a ajuns la 124,95 milioane de lei, potrivit analizei Puls Capital.

Lista celor 58 de drumuri naţionale şi A2 închise la ora 13:00

Lista celor 58 de drumuri naţionale şi A2  închise la ora 13:00Vineri 6 ianuarie 2017. Traficul rutier era închis, la ora 13:00, pe 58 de drumuri naţionale şi pe Autostrada Soarelui (A2) Bucureşti - Constanţa, din cauza ninsorilor şi viscolului, potrivit datelor actualizate, vineri, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lună

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lunăLuni 19 decembrie 2016. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, ocupă primul loc pe lista celor opt deputaţi USR de Bucureşti care au reuşit să intre în Parlamentul României, după ce la alegerile parlamentare din 11 decembrie formaţiunea a întrunit 180.362 de voturi în Capitală, reprezentând aproximativ 25% dintre opţiuni.

SIF Moldova a investit 65 milioane lei în realizarea Veranda Mall Bucureşti. Deschiderea are loc astăzi

Joi 27 octombrie 2016. SIF2 Moldova, emitent cu 786 mil. lei capitalizare, a investit 65 milioane de lei în realizarea complexului comercial Veranda Mall Bucureşti, a cărui deschidere are loc astăzi.

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Joi 27 octombrie 2016. Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Care au fost cele mai inedite cerinţe ale clienţilor de lux ai Radisson Blu Bucureşti: De la o vază de flori pentru 1.000 de trandafiri până la un covor nou în cameră

Miercuri 26 octombrie 2016. Markus Kraus este din primăvara acestui an general manager al hotelului de cinci stele Radisson Blu din Bucureşti şi al Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence. Cu o experienţă de peste 25 de ani, elveţianul are câteva poveşti savuroase legate de lucrul la cel mai înalt nivel în industria ospitalităţii. Ascultaţi câteva.

​Romgaz pune presiune pe Electrocentrale Bucureşti

Miercuri 26 octombrie 2016. Consiliul de Administraţie al Romgaz (SNG) a decis ca până în data de 12 noiembrie 2016 să continue furnizarea de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti, dar acestă va fi ultima zi de livrare, dacă nu se va garanta plăta sau dacă nu se va plăti în avans. Astfel, Electrocentrale Bucureşti trebuie să plătească în avans din 12 noiembrie pentru serviciile de furnizare gaze naturale de la Romgaz.

​Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii din Polonia începe să investească în România

Miercuri 26 octombrie 2016. Pioneer Pekao, primul şi cel mai mare fond de investiţii polonez, a început să investească în instrumente financiale româneşti, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

Omul care a schimbat viaţa de noapte a Bucureştiului: Care sunt pasiunile unuia dintre acţionarii grupului Fratelli, arhitectul din spatele Uanderful, Biutiful sau Fratellini

Marti 25 octombrie 2016. Arhitectul Mihai Popescu este cunoscut ca unul dintre cei patru „fraţi“, respectiv unul dintre cei patru acţionari ai grupului Fratelli, care cuprinde mai multe baruri, restaurante şi cluburi.

ZF Live. Daniel Florescu, Kinnarps: În cinci ani biroul va fi pretutindeni, angajaţii vor lucra din orice loc de unde îşi pot îndeplini sarcinile. Dacă ne uităm la cafenelele din centrul Bucureştiului deja vedem o mulţime de tineri lucrând pe lap

Marti 25 octombrie 2016. Angajaţii vor avea un program de muncă flexibil şi vor lucra din cafenele sau din orice alt loc de unde îşi pot îndeplini obiectivele, a spus Daniel Florescu, managing director la Kinnarps, companie suedeză care furnizează mobilier de birou pentru companii, invitat la ZF Live.

TAROM are întârzieri în lanţ pe ruta Bucureşti-Sofia-Bucureşti

Luni 24 octombrie 2016. Cursa TAROM Bucureşti-Sofia a întârziat decolarea luni dimineaţa la ora 8.05 de pe Aeroportul Otopeni, iar cum întoarecerea din Sofia trebuia să aibă loc cu acelaşi aparat, a întârziat şi aceasta.

Restricţii de trafic în Capitală pentru ceremoniile organizate de Ziua Armatei Române

Luni 24 octombrie 2016. Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier va fi restricţionat, marţi, în centrul Bucureştiului, pentru desfăşurarea ceremoniilor organizate cu ocazia Zilei Armatei Române.

British Romanian Investment Partnership investeşte 10 milioane euro în New Residence Bucureşti, al doilea ansamblu rezidenţial dezvoltat în România

Luni 24 octombrie 2016. Compania British Romanian Investment Partenership, parte a fondului de investiţii britanic ARDC (UK) Ltd, va investi 10 milioane euro în cel de-al doilea proiect rezidenţial dezvoltat în România, ansamblul New Residence Bucureşti.

Altex vrea să angajeze peste 450 de persoane în toată ţara

Luni 24 octombrie 2016. Lanţul de electro-IT Altex România recrutează peste 450 de persoane în perioada următoare, care să lucreze în magazinele Altex si Media Galaxy din întreaga ţară. Cele mai multe posturi sunt disponibile în oraşele: Bucureşti, Sibiu, Arad, Ploieşti, Braşov, Oradea, Satu Mare, Iaşi, Buzău, potrivit unui anunţ al companiei.

COTAR: Pirateria în transportul de persoane, o activitate tolerată şi nesancţionată

Luni 24 octombrie 2016. Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române, spun reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care va organiza un miting pe 2 noiembrie, la Bucureşti.

15% din cumpărătorii de la Târgul Naţional Imobiliar vor locuinţe să le dea cu chirie

Luni 24 octombrie 2016. Aproximativ 15% din vizi­ta­torii Târgului Naţional Imo­biliar – tIMOn, care se desfă­şoară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti – sunt inte­re­saţi să cumpere locuinţe nu pentru folosul propriu, ci pentru a le da cu chirie, au transmis duminică pen­tru MEDIAFAX organizatorii expoziţiei.

Târgul Imobiliar Naţional: vizitatorii vor să cumpere locuinţe inclusiv pentru a le da cu chirie

Duminica 23 octombrie 2016. Aproximativ 15% din vizitatorii Târgului Naţional Imobiliar – tIMOn, care se desfăşoară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti – sunt interesaţi să cumpere locuinţe nu pentru folosul propriu, ci pentru a le da cu chirie, au transmis duminică, pentru MEDIAFAX, organizatorii expoziţiei.

Şeful farmaciilor Belladonna: „Ne concentrăm pe consolidare. Depăşim 200 de milioane de lei“

Vineri 21 octombrie 2016. Belladonna, o reţea de 93 de farmacii, majoritatea în Bucureşti, controlată de Florin şi Alina-Nicoleta Gheorghiţă, a avut în primele nouă luni din acest an afaceri mai mici cu 9% pe fondul reducerii numărului de unităţi operaţionale cu 12% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit oficialilor companiei, care nu au precizat însă câte farmacii au fost închise şi nu au furnizat nici cifra de afaceri în primele nouă luni.

Va reuşi MedLife să convingă investitorii? Îndatorarea este la fel de mare ca la AdePlast înainte de eşecul listării

Vineri 21 octombrie 2016. MedLife, cea mai mare reţea privată de servicii de sănătate din România, do­reş­te să se listeze pe piaţa de capital de la Bucureşti, iar întrebarea este dacă va re­uşi să convingă investitorii, în con­diţiile în care ultima ofertă publică ini­ţia­lă a unei companii antrepre­no­riale, Ade­Plast, a eşuat în toamna lui 2013.

Harta noilor rute aeriene în 2017. Zborurile din Constanţa, Cluj-Napoca, Oradea sau Craiova, noul pariu al transportatorilor low-cost

Joi 20 octombrie 2016. Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, cei mai mari jucători de pe piaţa locală, care au trans­portat 7,2 milioane de pasageri împreună anul trecut, pun anul viitor pe harta zborurilor cinci rute noi din Bucureşti, cinci din Constanţa, patru din Cluj-Napoca, trei din Oradea, două din Craiova şi două din Iaşi, conectând astfel tot mai multe oraşe din România cu restul Europei, potrivit datelor centralizate de ZF.

BCR a lansat, la Bucureşti, primul Centrul de Dialog Financiar. „Ce vrem să obţinem este o mai bună conştientizare a situaţiei financiare a fiecărei persoane"

Joi 20 octombrie 2016. BCR a inaugurat joi, la Bucureşti, Centrul de Dialog Financiar, un nou concept de agenţie bancară bazat pe educaţia financiară, în contextul în care 42% din români se aşteaptă ca această educaţie să fie oferită de bănci şi de specialişti în finanţe.

Ryanair va lega din martie anul viitor Bucureşti de Palermo şi Oradea de Barcelona şi Milano

Joi 20 octombrie 2016. Gigantul low-cost Ryanair va lega din martie anul viitor aeroportul Oradea de Barcelona şi Milano, curse ce vor aduce 60.000 pasageri transportatorului.

Compania de logistică OTZ se mută în CTPark Bucharest West

Joi 20 octombrie 2016. Compania de logistică şi distribuţie OTZ se mută vineri în CTPark Bucharest West, unde va ocupa 20.000 mp, restul de 10.000 mp ai complexului urmând să fie livraţi în noiembrie şi închiriaţi până la finalizarea construcţiei.

Care este povestea uneia dintre cele mai spectaculoase case din Bucureşti: Nu ai cum să faci o casă ca aceasta fără un beneficiar cool. Galerie Foto

Joi 20 octombrie 2016. Lui Călin Radu şi Dan Enache nu le plac firmele de arhitectură care se numesc la fel ca proprietarii. De aceea, firma lor se numeşte Lama. De ce? De ce, nu? Lamele apreciază înălţimile, sunt animale sociabile şi isteţe. În plus, denumirea stârneşte curiozitatea. Însă dincolo de un nume surprinzător, La­ma este semnătura de care se leagă proiecte precum Origo, Interbelic sau Shift, toate devenite repere pentru Bucu­reştiul aflat în căutarea unei identităţi vizuale.

Michael Koons, vicepreşedinte Cisco: Nicio companie din nicio industrie nu va scăpa de valul digitalizării

Joi 20 octombrie 2016. Nicio companie din nicio industrie nu este în siguranţă, la adăpost de digitalizare, care va afecta toate firmele din toate sectoarele de business, a declarat Michael Koons, vicepreşedinte al World Wide Systems Engineering al gigantului american Cisco, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea, în cadrul conferinţei Cisco Connect 2016, care a avut loc în Bucureşti.

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie suspendată în aprilie, locul 1 la valoarea tranzacţiilor în 2016

Joi 20 octombrie 2016. Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), sus­pendată de la tranzacţionare pe 6 apri­lie pentru că a intrat în insol­venţă, fi­gurează în perioada ianuarie - 19 oc­tom­brie ca fiind cea mai tranzac­ţio­nată companie din primii 10 cei mai mari emitenţi listaţi pe sistemul alter­nativ AeRO.

De la o prezenţă marginală în 2008 cu zboruri doar din Constanţa la curse de pe patru aeroporturi, Ryanair ţinteşte 2,5 milioane de pasageri cu zborurile noi din Bucureşti, Oradea, Timişoara şi Craiova

Marti 18 octombrie 2016. Gigantul Ryanair, cel mai mare transpor­tator low-cost din Europa, ţinteşte pe piaţa românească 2,55 milioane de pasageri pentru anul fiscal 2018, care începe în aprilie anul viitor, în urma introducerii de trei rute noi de pe aeroportul din Bucureşti şi a altor două de pe aeroportul din Oradea, potrivit oficialilor companiei.

Ce aduce toamna în retail

Marti 18 octombrie 2016. Stocul de retail din România va avea circa 191.000 de metri pătraţi în plus până la finalul anului dacă toate proiectele anunţate de dezvoltatori vor fi realizate, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL). Numai Park Lake şi Veranda - numele care domină anul acesta piaţa de retail din Bucureşti - vor concentra 100.000 de metri pătraţi din total, adică aproape jumătate. Restul de 91.000 de metri pătraţi fac referire la centrele comerciale din ţară. Spre comparaţie, mallul Sun Plaza - cel mai mare din România - are o suprafaţă de 81.000 de metri pătraţi închiriabili, fiind urmat îndeaproape de AFI Palace Cotroceni.

Un nou model de business: McDonald’s pariază pe livrările în zonele de birouri din Bucureşti. „Livrările trebuie să se facă în maximum zece minute“

Marti 18 octombrie 2016. Lanţul de restaurante McDonald’s livrează în zonele Piaţa Victoriei, Barbu Văcărescu, Pipera şi Mall Promenada, care adună împreună circa 120.000 de cor­poratişti. Acestea sunt cele mai im­portante zone de birouri din Bucureşti, care reunesc com­panii naţionale şi multi­naţioanle.

Ministerul Tranporturilor vrea să construiască în regie proprie conexiunea feroviară dintre Gara de Nord şI Aeroportul Otopeni

Marti 18 octombrie 2016. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, CFR Infrastructură şi CFR Călători, au prezentat, astăzi, 18.10.2016, viitoarea legătură feroviară Gara de Nord – Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.

Coldwell Banker vine la tIMOn cu peste 1000 de apartamente finalizate

Marti 18 octombrie 2016. Coldwell Banker România, cea mai mare companie de consultanţă imobiliară activă pe segmentul rezidenţial, va participa la Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn) cu un portofoliu de peste 1000 de apartamente finalizate sau în curs de finalizare, în şapte proiecte rezidenţiale din Bucureşti

Suedezii de la H & M deschid al doilea magazin al brandului COS în România. După Calea Victoriei vine rândul Băneasa Shopping City

Marti 18 octombrie 2016. Grupul suedez H&M, unul dintre cele mai importante nume de pe scena mondială a modei, va deschide în primăvara anului viitor cel de-al doilea magazin din România sub brandul COS, acesta urmând a fi poziţionat în Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai cunoscute malluri din Bucureşti şi din România. Magazinul va măsura 357 mp şi va vinde atât haine pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Acţiunile europene cresc după o săptămână de declin. Bursa de la Bucureşti, în scădere

Marti 18 octombrie 2016. Acţiunile europene au crescut marţi după patru zile de declin în ultimele cinci zile, în condiţiile unor rezultate peste aşteptări şi a speculaţiilor legate de o politică monetară mai relaxată, scrie Bloomberg.

CTP construieşte două noi clădiri în CTPark Bucharest West, o investiţie de 25 mil. euro

Marti 18 octombrie 2016. CTP, unul dintre cei mai mari investitori în spaţii industriale şi logistice, a demarat construcţia a două clădiri cu o suprafaţă totală de 68 000 de metri pătraţi în cadrul parcului CTPark Bucharest West.

Gabriel Oprea va fi audiat în dosarul lui Neculai Onţanu

Marti 18 octombrie 2016. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, marţi, audierea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea în dosarul în care fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, este acuzat că ar fi primit mită mai multe terenuri.

Interviu cu românca Lavinia Iulia Falcan care vinde tablouri la New York şi pictează pe ziduri

Sambata 15 octombrie 2016. Pictoriţa Lavinia Iulia Falcan pictează pe ziduri.Nu face graffiti,pictează baruri,adesea ancorată în chingi ore în şir,restaurante,grădiniţie,instituţii.A pictat de 2000 de ori pe pereţii din Bucureşti,Cluj şi Braşov.O inspiră „sentimente,stări,natura şi diverse obiceiuri care ne marchează zilele”.

Davor Suker, membru UEFA: Ne întoarcem cu plăcere în România pentru a organiza Euro 2020. Podul Basarab, logo-ul oraşului-gazdă Bucureşti pentru evenimentul ce va avea loc peste patru ani

Sambata 15 octombrie 2016. Davor Suker, fost internaţional croat, în prezent membru al Comitetului Executiv de la UEFA, şi-a exprimat entuziasmul în ceea ce priveşte desemnarea României drept una dintre ţările care vor găzdui Campionatul European din 2020.

Tarifele pentru termoficarea centralizată trec de 200 de lei/gigacaloria în marile oraşe. La Bucureşti se regăseşte unul dintre cele mai mici tarife facturate populaţiei

Vineri 14 octombrie 2016. Preţul gigacaloriei facturat la populaţia din marile oraşe reşedinţă de judeţ depăşeşte 200 de lei, maximul la nivel naţional fiind întâlnit în Constanţa, reiese din datele centralizate la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Renault recrutează 300 de specialişti în inginerie şi servicii

Vineri 14 octombrie 2016. Grupul Renault România participă în cadrul târgului Angajatori de Top, care se desfăşoară în Capitală, în perioada 14-15 octombrie, cu 300 de posturi disponibile pentru Bucureşti, Titu şi Mioveni.

Proprietarii Sun Plaza au pus la bătaie 30 de milioane de euro pentru extinderea mall-ului din Piaţa Sudului

Vineri 14 octombrie 2016. Compania austriacă de dezvoltare imo­bi­liară S Immo va investi aproximativ 75 mil. euro în dezvoltarea proiectului de birouri The Mark şi în remodelarea centrului comercial Sun Plaza din Bucureşti, după ce a încheiat pri­me­le şase luni cu venituri totale din chirii de 58,5 milioane euro. Investiţia în mall se ridică la 30 mil. euro, iar birourile ne­cesită fonduri de 45 mil. euro.

Laurenţiu Ştefănescu, Sika România: Sunt şanse mari să construim a treia fabrică

Vineri 14 octombrie 2016. „Dacă vrem să creştem, trebuie să optimizăm diferite aspecte, cum ar fi cele logistice. Fiind în vestul ţării, departe de Bucureşti, una dintre cele mai mari pieţe, se ia în calcul o a treia unitate de producţie în sudul ţării.”

Un credit acordat exclusiv online nu poate fi executat silit, a decis Judecătoria Sector 1

Joi 13 octombrie 2016. În urma unui proces de contestare a executării silite, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea de anulare a contractului, principalul motiv al măsurii fiind acela că împrumutul a fost acordat exclusiv online, deci nu poate produce efecte juridice.

S IMMO AG investeste 75 mil.euro în Romania. „România continuă să ofere un potenţial de investiţii major"

Joi 13 octombrie 2016. Compania de dezvoltare imobiliară S IMMO AG va investi aproximativ 75 milioane de euro în dezvoltarea proiectului de birouri The Mark şi în remodelarea centrului comercial Sun Plaza din Bucureşti, după ce a încheiat primele şase luni cu venituri totale din chirii de 58,5 milioane euro.

Investitorii mari de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Joi 13 octombrie 2016. Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

ZF Agrobusiness – Cum adăugăm valoare în industria agroalimentară a României?

Miercuri 12 octombrie 2016. Ziarul Financiar organizează la Bucureşti conferinţa ZF Agrobusiness, pe 17 octombrie 2016, la Hotel JW Marriott, ora 09:30.

Fondurile străine de acţiuni vândute la Bucureşti au randamente de 30% la 12 luni. Investiţiile în Rusia şi America Latină au adus cele mai mari câştiguri. Fondurile româneşti au randamente de trei ori mai mici

Miercuri 12 octombrie 2016. Fondurile străine de acţiuni, distri­bui­te pe piaţa locală, au obţinut ran­damente de până la 29% în ul­timele 12 luni, chiar şi de trei ori pes­te randamentul obţinut de un fond românesc de acţiuni. Fondul Raiffeisen Russland, care activează în Rusia, afişează cel mai mare randament, de 29%, urmat de un fond din America Latină cu 23%.

Sorin Chiriţă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al RADET, este noul administrator special al regiei

Marti 11 octombrie 2016. Sorin Chiriţă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al RADET, a fost numit în funcţia de administrator special al regiei în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB); Primarul Capitalei a făcut precizări cu privire la distribuţia agentului termic.

Agenţia de turism Eturia se extinde în Cluj. “În următorii trei ani aproximativ 30% din business va proveni din zona de vest a ţării.”

Marti 11 octombrie 2016. Eturia, agenţie de turism care vinde vacanţe în special în destinaţii exotice şi vacanţe personalizate, prezentă pe piaţa locală în Bucureşti şi Piatra Nemţ, îşi extinde serviciile şi deschide un nou sediu la Cluj, prin intermediul căruia intenţionează să ofere pachete de vacanţă, dar şi consultanţă dedicată clienţilor din această regiune.

Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR, anunţă de la Washington că la Bucureşti nu va urma o întărire a politicii monetare

Luni 10 octombrie 2016. România nu are nevoie în acest moment de o politică monetară mai dură, pentru că economia are cea mai bună imagine macroeconomică de la căderea comunismului, iar creşterea nu a devenit nesustenabilă, a spus viceguvernatorul BNR Liviu Voinea într-un interviu la Washington, scrie Bloomberg.

ProMotor: 1995, Bucureşti, România - Cum apăreau Dacia şi Aro la primul Salon Auto de după Ceauşescu

Luni 10 octombrie 2016. Salonul Auto de la Paris se află în plină desfăşurare, iar anul acesta am ocazia să vedem şi să pipăim câteva apariţii spectaculoase.

Producătorul de sticlă Stirom are un nou proprietar, grupul portughez BA Vidro

Luni 10 octombrie 2016. Producătorul de sticlă Stirom Bucuresti are un nou proprietar, după ce compania greacă Youla Glassworks, care controla indirect firma românească, şi-a vândut majoritatea activelor din domeniul sticlariei către grupul portughez BA Vidro.

Acţionarii complexului Therme de lângă Bucureşti mai investesc 10 milioane de euro în extindere. „Numărul de vizitatori a depăşit estimările iniţiale“

Duminica 9 octombrie 2016. Complexul Therme, cu o capacitate de 4.000 de persoane simultan, a ajuns la nici un an de la inaugurare la 500 de angajaţi.

Tranzacţiile valutare şi-au continuat declinul în septembrie, atingând minimul anului. Media zilnică a scăzut la 1,17 mld. euro, cu 285 mil. euro sub nivelul din septembrie 2015

Vineri 7 octombrie 2016. În fiecare zi lucrătoare din luna septembrie, jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de doar 1,17 mld. euro, cu circa 285 mil. euro mai puţin faţă de aceeaşi lună de anul trecut, reiese din datele BNR.

Elcen intră în insolvenţă

Joi 6 octombrie 2016. Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea Elcectrocentrale Bucureşti de intrare în insolvenţă, datoriile totale ale Elcen fiind în prezent de aproximativ 1,6 miliarde de lei; KPMG Restructuring, desemnat administrator judiciar provizoriu.

Datorită succesului peste aşteptări, acţionarii Therme investesc încă 10 mil. € în extinderea complexului

Joi 6 octombrie 2016. Grupul A-Heat din Austria, pro­prie­­tarul complexului de wellness şi re­la­xare Therme Bucureşti inau­gurat la începutul lunii ianuarie, va des­chi­de până la finalul anului un nou corp conectat cu zona Galaxy, inves­tiţia ri­dicându-se la peste 10 mil. euro.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea RADET de intrare în insolvenţă

Miercuri 5 octombrie 2016. Tribunalul Bucureşti a admis cererea RADET de intrare în insolvenţă, regia având datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei.

Electrica a revocat din funcţie directorul de Resurse Umane

Miercuri 5 octombrie 2016. Compania de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica (simbol bursier EL) a revocat-o pe Gabriela Marin din funcţia de director de Resurse Umane, potrivit unui comunicat al companiei apărut pe pagina Bursei de Valori Bucureşti.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Antreprenoarea care deţine businessul de lux Casa Frumoasă vinde vila din centrul Bucureştiului în care a investit 7 mil. euro

Miercuri 5 octombrie 2016. Magazinele Juliei Kristensen sunt operate de compania Casa Frumoasă Stores, potrivit datelor ZF, cu afaceri de 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro) în 2015, în urcare cu 12% faţă de anul anterior.

Japonezii de la Pole to Win au planuri pentru 250-300 de IT-işti în România

Miercuri 5 octombrie 2016. Pole to Win International (PWTI), cea mai mare com­panie japoneză de outsourcing, fondată în 1994, are în plan o creştere „agresivă“ pe piaţa din România, respectiv recru­tarea a până la 300 de oameni pentru biroul deschis în aceas­tă săptămână în Bucureşti, unde compania are mo­mentan doar 10 oameni.

ZF LIVE. Cristina Sosoi, Star Kebab: În următorii cinci ani vrem să deschidem 200 de restaurante de tip fast-food Star Kebab pe piaţa din România

Miercuri 5 octombrie 2016. Lanţul basarabean de restaurante de tip fast-food Star Kebab, prezent pe piaţa din Republica Moldova din 2011 şi extins prin franciză în Bucureşti de la jumătatea lunii august, îşi propune ca în următorii cinci ani să ajungă la 200 de localuri în România, îndreptându-şi atenţia în special către oraşele mari, a spus Cristina Sosoi, specialist marketing al reţelei, în cadrul ZF Live.

Statul va scoate la vânzare pe bursă acţiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti

Miercuri 5 octombrie 2016. Ministerele Energiei, Economiei şi Transporturilor vor prezenta până pe 15 octombrie în guvern un calendar de im­ple­mentare a strategiei pentru vânzarea de pa­chete de acţiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aero­porturi Bucureşti, Portul Constanţa, prin ma­jorarea de capital prin emi­terea de noi acţiuni şi vân­zarea acestora pe bursă.

Italienii de la Walter Tosto caută sudori sau strungari chiar dacă nu au obţinut ajutorul de stat pentru o nouă fabrică

Marti 4 octombrie 2016. Walter Tosto WRB, filiala locală a gru­pului industrial italian Walter Tosto, este în căutare de sudori, strungari sau frezori pentru unitatea de producţie din Bucureşti, fosta FECNE, unitate specializată în pro­duc­ţia de echipamente nucleare, care s-a orien­tat însă, pentru a supravieţui, spre pro­ducţia de componente pentru sectorul petro­lier şi al gazelor naturale.

Magazinele Profihairshop, 4 milioane de euro la nouă luni din vânzarea de produse profesionale pentru păr

Luni 3 octombrie 2016. Profihairshop, un lanţ specializat pe vânzarea de produse pentru îngrijirea părului, a avut vânzări de 4 milioane de euro la nouă luni, în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut. Compania are 26 de magazine, pe 1.100 de metri pătraţi, doar anul acesta deschizând trei magazine în Craiova, Brăila şi Bucureşti.

Danone: Ne-ar ajuta o infrastructură mai bună ca să putem duce iaurturile din Bucureşti în regiune

Luni 3 octombrie 2016. Adrian Pascu, managerul care conduce businessul producătorului de iaurturi Danone din România şi din regiune, spune că unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei din acest an este consolidarea poziţiei fabricii din Bucureşti de centru de producţie regional.

Trafic rutier îngreunat pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti din cauza ceţii

Duminica 2 octombrie 2016. Traficul rutier este îngreunat, duminică dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3), din cauza ceţii, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Şeful Sheraton Bucureşti: Businessul este în creştere, am avut un grad de ocupare de 80% în septembrie

Vineri 30 septembrie 2016. Daniel Ben-Yehuda, un manager care a mai lucrat pentru brandul hotelier Sheraton în Tahiti şi Israel şi care conduce în prezent hotelul Sheraton din Piaţa Romană din Capitală, spune că a reuşit să aibă în septembrie 80% din camerele hotelului ocupate şi că până la final de an va atinge şi targetul de 10 milioane de euro cifră de afaceri.

Restricţii de circulaţie în Capitală la sfârşit de săptămână

Vineri 30 septembrie 2016. Brigada Rutieră anunţă că vor fi impuse restricţii de circulaţie în centrul Capitalei vineri, sâmbătă şi duminică, ca urmare a organizării în Piaţa Constituţiei a Târgului Bucureştilor.

Wizz Air lansează zboruri pe ruta Bucureşti-Lamezia Terme la tarife de 99 lei

Vineri 30 septembrie 2016. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România. lansează zboruri pe ruta Bucureşti-Lamezia Terme (sudul Italiei) din 26 martie anul viitor, cu două zboruri săptămânale şi bilete la 99 de lei.

Metroul de un miliard de euro Bucureşti - aeroportul Coandă nu va fi gata pentru campionatul european de fotbal din 2020

Vineri 30 septembrie 2016. Sunt puţine şanse ca linia de metrou care ar urma să lege Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă să fie gata până în 2020, an în care Bu­cureştiul ar trebui să găzduiască patru partide ale campionatului european de fotbal, a spus ieri Ionel Oprea, directorul tehnic al Metrorex. Metroul Drumul Taberei – Eroilor ar urma însă să fie gata la mijlocul anului viitor.

Brokeri: Chiar dacă băncile au o poziţie bună, ele pot fi trase în jos de dobânzile mici

Vineri 30 septembrie 2016. Băncile listate la Bucureşti au o poziţie mai bună decât emitenţii din alte sectoare şi se aproprie de potenţialul de profitabilitate pe care îl aveau înainte de criză, însă dobânzile mici, riscurile generate de darea în plată şi accesibilitatea Prima casă pot influenţa preţurile acţiunilor, consideră brokerii.

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Joi 29 septembrie 2016. Companiile din energie listate pe Bursa de Valori Bucureşti au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producţia, care a dus la o creştere a preţului petrolului la nivel global.

10.000 de lei investiţi acum un an în argint ar fi adus 3.000 de lei în plus

Joi 29 septembrie 2016. Un investitor care ar fi plasat o sumă de 10.000 lei acum trei ani pentru a urmări evoluţia indicelui BET, referinţa bursei de la Bucureşti, ar fi obţinut un randament de 14,62%, ceea ce înseamnă un câştig de 1.462 lei.

Numărul de angajaţi din clădirile de birouri moderne din Bucureşti a crescut cu 12.000 de persoane in primele sase luni, la 216.661

Miercuri 28 septembrie 2016. Numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Bucureşti ajunsese la finalul primului semestru la 216.661 de persoane, cu 12.000 mai multe persoane faţă de sfârşitul lui 2015, locaţiile care au înregistrat cele mai mari creşteri fiind Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu - Floreasca şi zona de Vest, potrivit datelor DTZ Echinox.

Trafic îngreunat pe Şoseaua Viilor din Capitală; o persoană a fost rănită

Miercuri 28 septembrie 2016. Un accident rutier a avut loc miercuri dimineaţa pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, traficul rutier fiind blocat pe o bandă; un bărbat a fost rănit, anunţă oficiali din Poliţia Rutieră.

Emoţii pentru locatarii a 566.000 de apartamente din Bucureşti: vor avea sau nu căldură la iarnă?

Miercuri 28 septembrie 2016. România este degeaba pe locul 4 la producţia de gaze în Europa. Bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă din cauza incompetenţei conducătorilor Ministerului Energiei, care deţine ELCEN şi ai Primăriei Bucureşti, proprietara RADET.

Şeful OMV, a treia vizită, aceleaşi griji pe redevenţe: „Nu schimbaţi legislaţia“

Miercuri 28 septembrie 2016. La a treia vizită în Bucureşti de la preluarea mandatului de CEO al OMV, în iulie 2015, grupul petrolier care controlează Petrom, unicul producător român de petrol şi gaze, Rainer Seele vine cu aceleaşi cerinţe către statul român, predictibilitatea fiscală fiind prioritatea zero pentru planurile de dezvoltare pe plan local.

Primele staţii automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban au fost inaugurate in Bucuresti

Marti 27 septembrie 2016. Asociaţia Green Revolution, împreună cu Raiffeisen Bank şi Kaufland România, au lansat marti in Bucuresti primele staţii automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, poziţionate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun.

Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri spre Londra de pe aeroporturile din Bucureşti şi Cluj

Marti 27 septembrie 2016. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, a ajuns la două milioane de pasageri pe Bucureşti –Londra şi un milion de pasageri de la Cluj Napoca spre Londra de când a început să opereze pe aceste rute.

Numărul de pasageri de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa a crescut cu 16,5% în primele opt luni

Luni 26 septembrie 2016. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele opt luni, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 7,14 milioane pasageri, în creştere cu 16,5%, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter