Stiri despre Bucuresti

 

Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia. "Noi producem circa 12.000-15.000 de in­gineri pe an, cam acelaşi număr ca Ungaria şi Ce­hia, ţări mult mai mici decât Româ

Sambata 27 mai 2017. Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia, sus­ţine Petrişor Peiu, pro­fe­sor la Uni­vesitatea Politehnică din Bucureşti.

Incendiu la un depozit din Ilfov, flăcările au cuprins 300 metri pătraţi

Vineri 26 mai 2017. Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la un depozit din localitatea Dărăşti din judeţul Ilfov, flăcările manifestându-se pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Rompetrol Downstream deschide prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice

Vineri 26 mai 2017. Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, deschide prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şoseaua Chitila 128A, Bucureşti.

Indicele BET a crescut în perioada a zece din cele cincisprezece guverne ale ultimilor 20 de ani

Vineri 26 mai 2017. În ultimii 20 de ani, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 897%, în vreme ce principalul indice al pieţei de capital americane, cea mai mare a lumii, a crescut în aceeaşi perioadă cu 158%.

Cum arată piaţa muncii. Un sudor din provincie care vine în Bucureşti câştigă între 2.500 şi 3.500 de lei net

Joi 25 mai 2017. Companiile au avut relocări punctuale de „meseriaşi“ foarte buni din alte zone ale ţării spre Bucureşti în ultimul an.

Noi magazine vor fi deschise în centrul comercial Sun Plaza în septembrie

Miercuri 24 mai 2017. Următoarea etapă de extindere a centrului comercial Sun Plaza din Bucureşti, dezvoltat de S Immo, va fi finalizată în septembrie, când va fi deschisă o nouă serie de magazine, urmând ca proiectul de reconfigurare să se încheie în martie 2018.

Mercedes-Benz îşi dezvoltă propriul atelier de vopsitorie pentru vehiculele comerciale grele

Miercuri 24 mai 2017. Mercedes-Benz Bucureşti îşi extinde protofoliul de servicii prin dezvoltarea propriului atelier de vopsitorie dedicat vehiculelor comerciale grele.

Conferinţa ZF Mobilio ‘17. Piaţa locală de securitate IT îşi va accelera creşterea după atacul cibernetic WannaCry

Miercuri 24 mai 2017. Piaţa locală de soluţii de securitate IT îşi va accelera creşterea ca urmare a atacurilor informatice de am­ploare din ultimele săptămâni, însă influenţa nu va fi una dramatică, au declarat speakerii invitaţi în cadrul panelului dedicat acestei industrii în cadrul conferinţei ZF Mobilio 17, care a avut loc luni în Bucureşti.

Cum se poate fluidiza traficul în Bucureşti, sau cum bunele intenţii au rezultate dezastruoase

Marti 23 mai 2017. Ideile populiste aplicate în grabă demonstrează cel mai uşor că strategiie vest-europene nu pot fi implementate “pe jumătate” şi nici în grabă, mai ales într-un trafic în care regulile nu sunt întotdeauna respectate.

Lucian Anghel, BVB: Salteaua şi contul curent, principalele metode de economisire ale românilor

Luni 22 mai 2017. Printre metodele de economisire ale românilor se numără “salteaua şi contul curent”, a declarat, luni, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. Acesta a spus că românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile.

Noua companie feroviară Transcarpatic va lansa curse directe de la Arad la Constanţa

Luni 22 mai 2017. Noua companie feroviară Transcarpatic, înfiinţată de omul de afaceri Valer Blidar, va începe să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Ambuteiaj de peste două ore pe DN 1 după înfiinţărea benzilor unice RATB

Luni 22 mai 2017. După ce Primăria Capitalei a instituit, în zona de Nord a Bucureştiului, benzi unice pentru autobuze, pe Drumul Naţional 1 (DN 1) s-a format un ambuteiaj pe peste 16 de kilometri, pe sensul de intrare în Capitală, şoferii stând în coloană chiar şi două ore.

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun din Bucureşti, unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, şi-a bugetat investiţii de peste 500.000 de euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice, parte a unui plan amplu, de peste 8 milioane euro.

Producătorul software Zitec deschide la Braşov primul său birou din afara Bucureştiului

Luni 22 mai 2017. Producătorul de aplicaţii online Zitec, cu afaceri de 4 milioane de euro în 2016, începe extinderea în ţară cu un prim birou, în Braşov, unde, şi-a propus să angajeze, până la finalul acestui an, peste 20 de persoane, pe toate nivelurile de experienţă, inclusiv începători, informează compania.

ZF Live. Petrişor Peiu, profesor la Universitatea Politehnică: Sistemul de învăţământ din România produce prea puţini ingineri faţă de nevoile pieţei. Până în 2020 sistemul de învăţământ românesc va livra numai 50.000-60.000 de absolve

Luni 22 mai 2017. Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia, sus­ţine Petrişor Peiu, pro­fe­sor la Uni­vesitatea Politehnică din Bucureşti.

Moment istoric pentru România: Ana-Maria Andronic: Finanţarea UiPath de către fondurile din Silicon Valley este o tranzacţie de referinţă pentru România

Duminica 21 mai 2017. Finanţarea de 30 de milioane de dolari obţinută de la unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane de UiPath, un start-up din Bucureşti specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele din companii, reprezintă o tranzacţie de referinţă pentru piaţa din România, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic.

Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, atraşi de calitatea vieţii

Sambata 20 mai 2017. Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

Record pentru companiile româneşti listate la Bursă: Valoarea de piaţă a acestora a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani

Vineri 19 mai 2017. Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns în această săptămână la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani, după listarea DIGI Communications (DIGI), un important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria.

Surpriză: Telekom România anunţă că va demonstra live tehnologia 5G la Bucureşti împreună cu Ericsson

Vineri 19 mai 2017. Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de aproape 1 mld. euro, va realiza luna viitoare, împreună cu compania suedeză Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecom, o demonstraţie live a tehnologiei 5G, conform unei invitaţii transmise media de grup în urmă cu puţin timp.

Harta studenţilor din România: centrele universitare au atras cei mai mulţi investitori

Vineri 19 mai 2017. În universităţile din România studiază peste 410.000 de studenţi, iar cea mai mare concentrare a acestora se regăseşte în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Euro la Bucureşti, la maximul ultimilor 4 ani şi jumătate

Vineri 19 mai 2017. Euro a ajuns la Bucureşti la maximul ultimilor patru ani şi jumătate faţă de leu. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a atenţionat să nu ne aşteptăm la o apreciere a cursului în perioada următoare.

Anomalia de pe site-ul de rezervări: Tarom afişează pe site-ul de rezervări zboruri Bucureşti-Sibiu de la 660 de euro, pentru care pasagerul trebuie să facă escală la München

Joi 18 mai 2017. Compania de stat Tarom afişează pe site-ul propriu de rezervări zborurile pe ruta Bucureşti-Sibiu, deşi în realitate nu există o cursă directă pe această rută, ci doar una cu escală la München.

Integratorul IT ETA2U din Timişoara: Mizăm pe o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta. Pe termen lung creşterea va veni din inovaţie. "În urmă cu ani, am înfiinţat un centru de dezvoltare care acum lucrează la soluţii Internet of Things."

Joi 18 mai 2017. Compania timişoreană ETA2U, cel mai mare integrator IT din a­fara Bucureştiului, şi-a bugetat pen­tru anul în curs o creştere a­nuală de 10% a afacerilor, a­ceas­ta urmând să ajungă astfel la peste 180 mi­­lioane de lei.

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi Communication s-au depreciat cu 4,13% pe Bursa de la Bucureşti miercuri, ziua în care DNA a anunţat că Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS&RDS, a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani, în dosarul în care se cercetează modul în care s-a făcut cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Adrian Vascu, fost preşedinte ANEVAR: În T1 2017 faţă de T1 2016, preţul la apartamente a crescut cu circa 5% în Bucureşti

Miercuri 17 mai 2017. Preţurile la apartamentele din Capitală au crescut în primul trimestru al anului cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a spus Adrian Vascu, Senior Partner, Veridio, fost preşedinte ANEVAR, la evenimentul ZF Birouri & Rezidenţial.

Gabriel Voicu, Director Divizie New Homes, Coldwell Banker Romania: Creşterea reală de preţ la apartamente cred că este de circa 5%

Miercuri 17 mai 2017. Trebuie să fim atenţi să nu punem paie pe un foc care nu există, iar declaraţii că preţurile cresc cu 10%, mai mult în Bucureşti, sunt periculoase, a spus Gabriel Voicu, Director Divizie New Homes, Coldwell Banker Romania.

Dorel Niţă, Head of Data & Research, Imobiliare.ro: Piaţa îşi continuă evoluţia ascendentă şi vedem o accelerare a creşterii preţurilor

Miercuri 17 mai 2017. Piaţa isi continuă evoluţia ascendentă şi vedem o accelerare a creşterii preţurilor, mai ales pe segmentul nou, la Cluj, Bucureşti şi Timişoara, a spus Dorel Niţă, Head of Data & Research, Imobiliare.ro, la conferinţa ZF Birouri&Rezidenţial

Florin Furdui, Country Manager, Portland Trust: Problemele de infrastructură sunt generalizate în Bucureşti, nu doar în Barbu Văcărescu; nu avem o viziune integrată de dezvoltare

Miercuri 17 mai 2017. Problemele de infrastructură sunt generalizate în Bucureşti, nu doar în zona Barbu Văcărescu. Nu avem o viziune integrată de dezvoltare a infrastructurii care să ne ajute să ajungem la muncă şi să ne plătim taxele, a spus Florin Furdui, Country Manager, Portland Trust, ka conferinta ZF Birouri&Rezidenţial.

Circulaţie restricţionată pe A1 şi A2 din cauza unor lucrări

Miercuri 17 mai 2017. Traficul rutier este restricţionat miercuri pe Autostrada 1, sensul de mers Bucureşti – Piteşti, şi pe Autostrada 2 se vor executa lucrări de întreţinere pe banda numărul unu, cu redirecţionarea autovehiculelor pe banda a doua, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

ZF Mobilio ’17: Cum schimbă smartphone-urile România

Miercuri 17 mai 2017. Ediţia cu numărul şase a conferinţei ZF Mobilio, care va avea loc luni, 22 mai, la hotelul JW Marriott din Bucureşti, va avea drept principal focus evaluarea impactului pe care l-au avut smartphone-urile şi aplicaţiile pe piaţa locală.

CERT-RO: Bucureştiul, Iaşiul şi Clujul, cele mai afectate de WannaCry. Cum ne putem proteja

Marti 16 mai 2017. Bucureştiul, cu 92 de adrese IP afectate, Iaşiul cu 38 şi Clujul cu 15 sunt primele în topul localităţilor în care a acţionat cel mai eficient ransomeware-ul „WannaCry”, prezentat marţi, într-un material explicativ, de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO.

O nouă latură a crizei de personal: O firmă de IT cu vânzări de 550.000 de euro a început să recruteze elevi de liceu. Elevii au nevoie de acordul părinţilor pentru a putea lucra

Marti 16 mai 2017. Compania locală de dezvoltare software Gentlab din Bucureşti, înfiinţată de antreprenorul Adrian Sita, a deschis anul acesta un punct de lu­cru în Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul căruia lu­crează elevi de liceu.

Mogulul imobiliar din sectorul 6 din capitală ridică încă 1.500 de apartamente

Marti 16 mai 2017. Unul dintre cei mai mari constructori de apartamente din Bucureşti, Pedro Company Constructexim, controlat de Petre Niculae, ridică 1.500 de apartamente în proiectul 21 Residence Politehnica, din apropierea hipermar­ke­tu­lui Cora Lujerului, pe bu­levar­­dul Iuliu Maniu din sec­­torul şa­se al Capitalei.

Ana-Maria Andronic: Finanţarea UiPath de către fondurile din Silicon Valley este o tranzacţie de referinţă pentru România

Marti 16 mai 2017. Finanţarea de 30 de milioane de dolari obţinută de la unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane de UiPath, un start-up din Bucureşti specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele din companii, reprezintă o tranzacţie de referinţă pentru piaţa din România, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic.

Camera de Comerţ Româno-Germană împreună cu trei retaileri germani au ieşit la vânătoare de vânzători comercianţi: "Căutăm 120 de tineri în Timişoara."

Marti 16 mai 2017. Şcoala Profesională de Carte şi Me­serii dezvoltată în sistem dual de Ca­mera de Comerţ Româno-Germană îm­preună cu trei retaileri germani din Ro­mâ­nia caută 120 de tineri din Ti­mi­şoara, Sibiu, Braşov, Buftea şi Bucureşti, pen­tru a-i forma ca vânzători comer­cianţi.

Prefab Bucureşti şi-a redus pierderile în T1, iar afacerile au crescut cu 5%

Luni 15 mai 2017. Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 10,9 milioane lei, în creştere cu 4,94 % fata de perioada similară din 2016, pe fondul politicilor de vânzare adoptate de societate, iar pierderea netă s-a redus cu 15%, la 1,3 milioane lei, de la 1,5 milioane lei în T1 2016.

OLX Group şi-a mărit echipa cu 40% şi s-a mutat într-un nou sediu, în centrul Bucureştiului

Luni 15 mai 2017. OLX Group, companie ce reuneşte siteurile de anunţuri OLX.ro, Autovit.ro şi Storia.ro, s-a relocat la începutul anului într-un spaţiu de birouri din clădirea America House, în centrul Bucureştiului, şi şi-a mărit echipa cu 40%.

Electromagnetica a înregistrat pierderi de peste 6 mil. lei în primul trimestru

Luni 15 mai 2017. Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica Bucureşti (ELMA) a înregistrat pierderi de 6,81 milioane de lei în primul trimestru, faţă de un rezultat pozitiv de 1,52 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, locul cinci în Europa la creşterea traficului în T1

Luni 15 mai 2017. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se află pe locul cinci în Europa din punct de vedere al creşterii traficului aerian în primul trimestru al anului, cu un avans de 21,4%, primele poziţii fiind ocupate de aeroporturile Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) şi Malta, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an. potrivit statisticilor Airports Council International – Europe.

Cel mai mare broker candadian din real estate deschide un birou la Bucureşti, asociindu-se cu un brocker local

Duminica 14 mai 2017. Avison Young, cel mai mare broker independent din real estate din Canada, şi-a deschis un birou în România, asociindu-se cu un broker local, David Canta, în încercarea de a-şi face loc pe o piaţă imobiliară în creştere, unde birourile şi logistica prind din nou avânt.

Pofta de şaorma a corporatiştilor aduce Calif în Piaţa Victoriei, lângă Starbucks şi McDonald’s

Duminica 14 mai 2017. Grupul de restaurante cu servire rapida (quick service) Calif a închiriat un spaţiu la parterul clădirii de birouri America House, una dintre cele mai cunoscute clădiri de birouri din Capitală, amplasată în inima Bucureştiului în Piaţa Victoriei, potrivit surselor din piaţă.

Schimbare în inima Capitalei: Regina Maria deschide o clinică pe Calea Dorobanţi din Bucureşti în locul magazinului de lux Victoria 46

Sambata 13 mai 2017. Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, va deschide o nouă clinică în Bucureşti, în spaţiul de 900 de metri pătraţi unde până în 2015 a funcţionat magazinul Victoria 46, unul dintre reperele pieţei de lux din România.

Impact vrea să-şi răscumpere 7 mil. de acţiuni pentru a le da directorilor şi angajaţilor ca bonus sau a reduce capitalul

Vineri 12 mai 2017. Impact Bucureşti, unul dintre cei mai mari dezoltatori imobiliari din România, a convocat AGA extraordinară pentru a aproba răscumpărarea a 7 mil. de acşiuni, reprezentând 2,5% din capital, pentru a le oferi angajaţilor şi directorilor ca bonus şi parţial pentru anularea şi reducerea capitalului companiei.

Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, atraşi de calitatea vieţii

Vineri 12 mai 2017. Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

RATB relansează de luni linia turistică

Vineri 12 mai 2017. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat că relansează, începând de luni, linia turistică, patru autobuze double-decker urmând să circule zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul Piaţa Presei - Piaţa Unirii.

Veniturile NEPI s-au majorat cu peste 50% în primul trimestru, la 45 mil. euro

Vineri 12 mai 2017. Fondul sud-african de investiţii NEPI şi-a crescut veniturile cu 51,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 45 de milioane de euro, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori de la Bucureşti, unde este listată compania.

Gigantul francez Veolia, acţionarul Apa Nova, negociază preluarea Frigotehnica Bucureşti. Tranzacţia s-ar putea ridica la câteva zeci de milioane de euro

Vineri 12 mai 2017. Gigantul francez Veolia, care controlează Apa Nova, compania care asigură serviciile de canalizare şi fur­nizare a apei potabile în Bucureşti, negociază preluarea Frigotehnica, una dintre cele mai mari companii de producţie şi montaj pentru instalaţii frigorifice din România.

Ce întrebări i-au pus românii preşedintelui Comisiei Europene şi ce a răspuns acesta

Joi 11 mai 2017. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene şi Corina Creţu, comisar european pentru politică regională au participat joi, la Bucureşti, la o întâlnire cu cetăţenii, răspunzând la întrebările acestora.

Preşedintele Comisiei Europene: Alte state nu vor părăsi UE după ce "o să observe la autopsie că nu merită efortul"

Joi 11 mai 2017. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a spus joi, la întâlnirea cu cetăţenii de la Bucureşti că nu crede că vreun alt stat membru va urma modelul Marii Britanii şi să părăsească UE deoarece “o să observe la autopsie că nu merită efortul”.

Încă unul dintre cei mai mari traderi din energie a intrat în insolvenţă. Energy Holding are ca administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Moldova

Joi 11 mai 2017. Energy Holding, companie fondată de Bogdan Buzăianu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Este al patrulea gigant din energie care intră în insolvenţă de la începutul anului până acum, după Transenergo, Arelco Power şi KDF Energy.

Euforie la Bursa de al Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Joi 11 mai 2017. Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

Cea mai mare ofertă de vânzare din istoria bursei pentru o companie privată. Băncile au forţat prin împrumuturi suprasubscrierea acţiunilor Digi

Joi 11 mai 2017. Miercuri la ora 17:00 s-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria Bursei de Valori de la Bucureşti, valoarea totală a subscrierilor de acţiuni Digi pe tranşa de retail fiind de 4,3 miliarde de lei (1 mld. euro), bani care au venit în bună parte de la sindicatul bancar de intermediere, dar şi de la alte bănci din piaţă.

Universitatea Bucureşti, 7.800 de locuri bugetate pentru cursurile de licenţă, master şi doctorat

Miercuri 10 mai 2017. Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie pentru anul universitar 2017-2018, 7.800 de locuri bugetate pentru admiterea la cursuri de licenţă, master şi doctorat. Universitatea are 19 facultăţi, iar cele mai multe locuri sunt alocate Facultăţii de Litere.

Patria Bank deschide o sucursală concept în Bucuresti, în zona Aurel Vlaicu

Miercuri 10 mai 2017. Noua bancă Patria Bank, rezultată în urma fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, deschide o nouă agenţie în Bucureşti, Patria Bank Nusco , pe B-dul Pipera, în cladirea Nusco Tower, locaţie în care se vor consolida şi funcţiile centralei în perioada urmatoare.

C&W Echinox: Tranzacţiile cu terenuri au atins un nou record anul trecut, în volum, impulsionate de proiectele rezidenţiale din nordul Capitalei; valoarea achiziţiilor a fost de 127 mil euro

Miercuri 10 mai 2017. Piaţa terenurilor din Bucureşti a atins anul trecut un nou record, în volum, fiind tranzacţionate loturi cu o suprafaţă cumulată de 110 hectare, în creştere cu 144% faţă de 2015 şi cu 3,5% mai mult faţă de cele 106 hectare tranzacţionate în 2007, precedentul an record pentru piaţa terenurilor din Capitală, potrivit unui studiu C&W Echinox

Cererea de birouri creşte mai rapid decât construcţiile: În Bucureşti s-a atins cea mai mică rată de neocupare în T1

Miercuri 10 mai 2017. Rata de neocupare în clădirile de birouri din Bucureşti a atins cel mai mic nivel din ultimii 9 ani, de 9,5%, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE privind piaţa spaţiilor de birouri pe primul trimestru al acestui an.

Aproximativ 70.000 de contoare inteligente vor fi instalate în Bucureşti şi Ilfov

Marti 9 mai 2017. Peste 150.000 de contoare inteligente vor fi instalate de cãtre Enel în România în 2017, aproximativ în zona 70.000 în Bucureşti si Ilfov, 40.000 în Dobrogea si alte 40.000 de unitãti în Banat.

PwC: Încurajarea conformării voluntare în România, o soluţie de a atrage venituri bugetare suplimentare considerabile, pe termen scurt

Marti 9 mai 2017. Încurajarea conformării voluntare a contribuabililor ar putea fi una dintre soluţiile creşterii veniturilor bugetare în România, sunt de părere participanţii la Conferinţa PwC – „Schimbarea paradigmei impozitării persoanelor fizice din România”, desfăşurată astăzi la Bucureşti.

Tranzacţie neaşteptată. Regina Maria intră cu o clinică pe Calea Dorobanţilor în locul celebrului magazin Victoria 46

Marti 9 mai 2017. Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, va deschide o nouă clinică în Bucureşti, în spaţiul de 900 de metri pătraţi unde până în 2015 a funcţionat magazinul Victoria 46, unul dintre reperele pieţei de lux din România.

Circulaţie îngreunată pe A1 din cauza furtunii

Luni 8 mai 2017. Poliţia Română anunţă că se circulă îngreunat pe tronsonul kilometric 13 – 18 al autostrăzii Piteşti – Bucureşti, din cauza furtunii.

Ministerul Transporturilor se uită şi la infrastructura din sudul ţării: la Centura Ocolitoare de la Mihăileşti, Giurgiu s-a constatat o mobilizare nesatisfăcătoare după ce în aproape 1 an lucrările sunt la 7%

Luni 8 mai 2017. După o lungă perioadă în care în prim-planul Companiei de Drumuri a fost în special infrastructura din vestul ţării, la finalul săptămânii trecute Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ştefan Ioniţă, au vizitat şantierele din jurul Bucureştiului, dar şi din Giurgiu şi Teleorman, unele dintre cele mai puţin dezvoltate judeţe din ţară.

Sorin Istrate, managing partner Contexpert: Gradul de subiectivitate a Fiscului în interpretarea actelor normative ajunge la 10-20% în afara Bucureştiului, un în funcţie de cine pe cine cunoaşte

Luni 8 mai 2017. Gradul de subiectivitate a Fiscului în interpretarea actelor normative este mult mai mare în afara Bucureştiului şi poate ajunge la 10-20% în funcţie de cine pe cine cunoaşte, spune Sorin Istrate, managing partner Contexpert, companie de consultanţă fiscală, contabilitate şi audit.

Din vorbă-n vorbă cu Eliza Yokina, arhitect, despre pasiunea pentru artă, călătorii iniţiatice în India şi prosecco

Luni 8 mai 2017. Eliza Yokina este arhitect şi împreună cu soţul său a creionat şi amenajat showroom-ul Design & After, restaurantul Simbio din inima Bucureştiului, dar şi pensiunea Limanul Resort, alături de alte proiecte care completează portofoliul biroului de arhitectură SYAA pe care cei doi soţi l-au fondat acum circa un deceniu. Pe Eliza Yokina am cunoscut-o acum mai mulţi ani şi atunci mi-a dezvăluit că este de origine din Bulgaria, de undeva de aproape de graniţa cu România.

Bucureştiul trece printr-o schimbare profundă: tot mai mulţi tineri vor să locuiască într-un proiect rezidenţial, în apropierea centrelor de afaceri

Duminica 7 mai 2017. Belvedere Residences, proiect rezidenţial aflat în curs de dezvoltare în zona Aviaţiei-Barbu Văcărescu, a vândut peste 85% din apartamentele din prima fază, care include 238 de unităţi în cele două imobile şi va fi finalizată la începutul anului viitor.

Cele mai mari proiecte de birouri din Bucureşti. Afi, Vastint şi Globalworth domină piaţa

Duminica 7 mai 2017. Noile proiecte de birouri reprezintă o sursă importantă de venituri la Primăria Capitalei datorită taxei pe construcţii, pe lângă investiţiile realizate în construirea efectivă a acestora şi locurile de muncă nou-create.

Recrutare masivă în IT: Americanii de la Crossover vor să ajungă la 1.000 de colaboratori în 2018

Sambata 6 mai 2017. Compania americană de software şi intermediere de forţă de muncă în IT Crossover, prezentă pe piaţa locală de aproape doi ani, vrea să ajungă la 1.000 de colaboratori pe plan local până la sfârşitul anului viitor. Noii membri ai echipei se vor alătura celor 120 care activează la acest mo­ment în Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi.

Harta turistică a României: Care au fost cele mai vizitate judeţe anul trecut. Surpriză pe primul loc. INFOGRAFIC

Sambata 6 mai 2017. ♦ Capitala, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag anual peste un milion de turişti români şi străini ♦ Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Sălaj sunt cele cinci judeţe care atrag cei mai puţini turişti ♦ Harta investiţiilor străine se suprapune în mare parte cu cea a turiştilor străini, având în vedere că Bucureştiul, Sibiul, Clujul, Braşovul sau Timişul atrag cei mai mulţi turişti de peste hotare.

Ryanair vine la Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti pentru a recruta însoţitori de bord. Compania aeriană caută 100 de oameni

Vineri 5 mai 2017. Ryanair va organiza, prin intermediul firmei Crewlink, un proces de recrutare pentru 100 de membri de echipaj, inclusiv în România. Compania va organiza sesiuni de recrutare în Timişoara (17 mai), Cluj-Napoca (31 mai), în Iaşi (7 iunie) şi în Bucureşti (9 iunie). Crewlink subliniază că cei interesaţi de un job la Ryanair în au nevoie de experienţă.

Antreprenorul român Ion Chirescu încasează 30 mil. euro pe clădirea ART Business Center de la proprietarul restaurantelor McDonald’s

Vineri 5 mai 2017. Hili Properties, compania soră Premier Restaurants România, cea care deţine restaurantele McDonald’s în România, a finalizat achiziţionarea ART Business Center în Bucureşti, după o investiţie de peste 30 de milioane de euro. Clădirea a fost construită de antreprenorul român Ion Chirescu. Preţul ridicat este justificat de contractul în derulare cu Regina Maria semnat pe o perioadă de 20-30 de ani.

Cel mai frumos centru istoric din România! Clujul, Braşovul şi Bucreştiul ar putea să ia lecţii de aici

Joi 4 mai 2017. Primarii din Bucureşti, Cluj şi Braşov ar trebui să dea un telefon primarului din Oradea şi să-l întrebe cum a reuşit să transforme piaţa Unirii din Oradea, piaţa centrală a oraşului pe modelul celor din Viena sau Budapesta. Cu bani europeni, transformarea este uimitoare iar pozele nu pot cuprinde frumuseţea. Trebuie să fii acolo.

Business Lease România şi-a majorat capitalul social cu 9 mil.lei şi deschide un nou centru operaţional la Cluj

Joi 4 mai 2017. Business Lease Group, companie olandeză specializată în furnizarea de soluţii complete de mobilitate oferite companiilor din Europa Centrală şi de Est, deschide un nou centru operaţional în Cluj, al doilea după sediul central din Bucureşti, în urma unei investiţii de 70.000 euro.

Auchan a deschis primul din cele 15 magazine de proximitate pe care le are în plan în acest an

Joi 4 mai 2017. Retailerul francez Auchan a deschis ieri în cartierul bucureştean Militari primul său magazin de proximitate din România. Acesta poartă brandul My Auchan şi este amplasat în cadrul unei benzinării Petrom de la ieşirea din Bucureşti.

Prima decizie a Tribunalului Bucureşti împotriva unei mari reţele de magazine: Auchan România, obligată să plătească unui furnizor suma de 2,3 mil. lei

Miercuri 3 mai 2017. Tribunalul Bucureşti a decis în primă instanţă că Auchan România trebuie să plătească 2,28 mil. lei companiei Moldochim Max Trade SRL - în insolvenţă, fiind prima decizie de acest fel care devine publică.

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădere

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 24,49 milioane de lei (5,38 milioane de euro).

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti, a doilea în topul european al creşterilor la 4 luni

Miercuri 3 mai 2017. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avansat în primele 4 luni din 2017 cu 16,1%, nivel care îl plasează pe poziţia a doua în UE după cel din Polonia (+22,02%), se arată în raportul pe luna aprilie publicat miercuri de BVB.

Valentin Lazea, BNR: Adevăr şi democraţie

Miercuri 3 mai 2017. Rândurile de mai jos constituie reflecţii prilejuite de prelegerea „Ştiinţă, adevăr, democraţie. O alianţă problematică?” susţinută de dl. profesor universitar dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti.

Studenţii cer prelungirea programului la metrou 24 din 24

Miercuri 3 mai 2017. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) şi alte 13 organizaţii studenţeşti şi de tineret cer Ministerului Transporturilor şi Metrorex prelungirea programului de funcţionare a reţelei de metrou din Bucureşti până la un program de funcţionare 24/24h (faţă de 05:00-23:00, în prezent).

Profitul şi cifra de afaceri ale Oltchim au crescut în primul trimestru din 2017

Miercuri 3 mai 2017. Oltchim a avut un profit de 1,68 milioane de euro, în creştere cu peste 70% în primul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru de anul trecut, cifra de afaceri înregistrând, de asemenea, o creştere de 30%, potrivit unui raport transmis miercuri de companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

ETA2U Timişoara, cel mai mare integrator IT&C din afara Capitalei, raportează afaceri de 165 mil. lei

Miercuri 3 mai 2017. Afacerile companiei ETA2U din Timişoara, cel mai mare integrator IT din afara Bucureştiului, s-au ridicat anul trecut la 165 milioane lei (36,7 milioane euro), cu 7,6% mai mari faţă de anul anterior, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Proprietarul berii Bergenbier şi-a deschis centru de servicii în Bucureşti pentru contabilitate, financiar sau resurse umane

Miercuri 3 mai 2017. Grupul canadian Molson Coors, acţionarul producătorului de bere Bergenbier, a deschis în Bucureşti un centru de servicii care deserveşte operaţiunile de la nivel global ale grupului din departamente precum contabilitate, financiar sau resurse umane.

VIDEO ZF Live. Stere Farmache, fost director general al BVB: Listarea Digi poate promova bursa la statutul de piaţă emergentă. „Următorul pas este ca şi alte companii, fie din acelaşi sector, fie din altele, să vadă listarea ca pe un avantaj.“

Miercuri 3 mai 2017. Listarea Digi, subiectul zilei pe piaţa de capital, ar putea să promoveze Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la statutul de piaţă emergentă, consideră Stere Farmache, fost director general al Bursei de la Bucureşti, invitat în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Harta turistică a României: unu din doi turişti care au venit anul trecut în Bucureşti este străin

Marti 2 mai 2017. ♦ Capitala, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag anual peste un milion de turişti români şi străini ♦ Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Sălaj sunt cele cinci judeţe care atrag cei mai puţini turişti ♦ Harta investiţiilor străine se suprapune în mare parte cu cea a turiştilor străini, având în vedere că Bucureştiul, Sibiul, Clujul, Braşovul sau Timişul atrag cei mai mulţi turişti de peste hotare.

Oraşele cu cele mai multe malluri la mia de locuitori din România: Suceava, Oradea şi Deva. Bucureştiul, abia pe locul zece

Marti 2 mai 2017. Fiecare sucevean are la dispoziţie un metru pătrat de spaţii comerciale, de două ori mai mult decât un locuitor al Capitalei.

Trei echipe de elevi din Bucureşti, Suceava şi Craiova au participat pentru Campionatului de robotică din SUA

Marti 2 mai 2017. Echipele de elevi de la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja“ din Bucureşti, Colegiul Naţional „Petru Rareş„ din Suceava şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova au participat la etapa mondială a campionatului de robotică din St. Louis, SUA.

RADET Bucureşti anunţă că pune la dispoziţia angajaţilor un program de plecări voluntare care vine la pachet cu bonusuri financiare

Marti 2 mai 2017. R.A.D.E.T Bucureşti a anunţat, marţi, că, în cadrul procesului de reorganizare al instituţiei, pune la dispoziţia angajaţilor, în perioada următoare, un program de plecări voluntare.

De ce toate ceasurile au murit în Bucureşti?

Marti 2 mai 2017. Aţi observat? Niciunul nu merge. Sau aproape niciunul.

Coldwell Banker: Bucureştiul va trece printr-o schimbare demografică; tot mai mulţi tineri vor să locuiască într-un proiect rezidenţial, în apropierea centrelor de afaceri

Marti 2 mai 2017. Belvedere Residences, proiect rezidenţial aflat în curs de dezvoltare în zona Aviaţiei-Barbu Văcărescu, a vândut peste 85% din apartamentele din prima fază, care include 238 de unităţi în cele două imobile şi va fi finalizată la începutul anului viitor.

Bucureştiul a concentrat 97.000 mp din cererea logistică din primul trimestru

Marti 2 mai 2017. Cererea de spaţii logistice a crescut în primul trimestru al anului cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, toată suprafaţa tranzacţionată, de 180.000 de metri pătraţi, fiind cerere netă, respectiv contracte noi şi contracte built to suit, adică proiecte construite la solicitarea chiriaşilor. Din total, 70.000 de metri pătraţi, adică 40%, reprezintă spaţii închiriate de companii de logistică, iar retailerii au semnat tranzacţii pentru 53.000 de metri pătraţi, adică 30% din total, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania.

Proiectele de birouri vor aduce în total 17 mil. euro la bugetul Bucureştiului între 2016 şi 2018

Marti 2 mai 2017. Noile proiecte de birouri reprezintă o sursă importantă de venituri la Primăria Capitalei datorită taxei pe construcţii, pe lângă investiţiile realizate în construirea efectivă a acestora şi locurile de muncă nou-create.

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Marti 2 mai 2017. Pieţele de capital de pe toate continentele au avansat şi în luna aprilie, continuând evoluţia pozitivă din acest an. Traiectoria marilor indici bursieri a fost influenţată mai mult de evenimentele din Europa, faţă de perioada recentă când scena americană a dat cele mai puternice semnale pieţelor de capital.

Recrutare masivă în IT: Americanii de la Crossover vor să ajungă la 1.000 de colaboratori în 2018

Marti 2 mai 2017. Compania americană de software şi intermediere de forţă de muncă în IT Crossover, prezentă pe piaţa locală de aproape doi ani, vrea să ajungă la 1.000 de colaboratori pe plan local până la sfârşitul anului viitor. Noii membri ai echipei se vor alătura celor 120 care activează la acest mo­ment în Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi.

Românii cu vize SUA pot călători în Canada doar în baza unei autorizaţii electronice, de la 1 mai

Luni 1 mai 2017. Ambasada Canadei la Bucureşti a anunţat că de la 1 mai cetăţenii români care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză SUA pot călători în Canada doar completând un formular pentru autorizaţie de călătorie.

Tarom: Interceptarea avionului din Ungaria a avut drept cauză nerealizarea comunicării cu solul

Vineri 28 aprilie 2017. „Din cauza nerealizării comunicării între sol, în spaţiul aerian al Ungariei, şi aeronava Tarom, care efectua zborul Munchen Sibiu Bucureşti (ROT 316), autorităţile din acest stat au decis ridicarea unui avion militar pentru escort”, se arată într-un comunicat transmis vineri de compania aeriană.

Firma creată prin fuziunea NEPI şi Rockcastle se va lista pe bursa din Johannesburg până în iulie

Vineri 28 aprilie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, care vor crea o nouă companie sub numele Rockcastle PLC („NewCo”) în urma fuziunii activităţilor lor, vor să listeze firma pe bursa de valori din Johannesburg cel mai târziu în luna iulie a acestui an, potrivit unui anunţ publicat de NEPI pe Bursa de la Bucureşti.

Tranzacţia deceniului în IT: 30 mil. $ de la americanii de la Accel pentru un start-up local care face roboţi software. Fondatorul UiPath: „Ne batem cu giganţii globali din inteligenţa artificială“

Vineri 28 aprilie 2017. UiPath, o companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global - dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a primit 30 mil. dolari de la fondul american Accel Partners - cea mai mare finanţare obţinută până acum de o companie de tehnologie lansată în România.

Cine conduce zi de zi RCS&RDS?

Joi 27 aprilie 2017. Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

Impozitul pentru terenurile lăsate în paragină din Bucureşti ar putea creşte cu 500%

Joi 27 aprilie 2017. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis, joi, să dea dreptul Consiliilor Locale de Sector să majoreze impozitele pentru terenurile lăsate în paragină cu până la 500% faţă de taxele locale impuse în prezent.

Avocaţii de la Schoenherr au asistat fondul RC2 în vânzarea Top Factoring, tranzacţie de 25 mil.euro

Joi 27 aprilie 2017. Biroul de la Bucureşti al firmei de avocatură Schoenherr a asistat fondul de investiţii Reconstruction Capital II (RC2) în vânzarea afacerii Top Factoring către compania suedeză Intrum Justitia, o tranzacţie de circa 25 milioane euro.

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de euro anual până în 2021

Joi 27 aprilie 2017. Noua strategie a OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de la Bucureşti, are în vedere trei piloni, respectiv îmbunătăţirea competivităţii portofoliului existent, dezvoltarea opţiunilor de creştere şi expansiunea regională.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter