Stiri despre Bucuresti

 

Două decenii de BET: indicele a „supravieţuit“ în furtunile a două crize şi a crescut de opt ori

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de la Bucureşti, a împlinit ieri două decenii de existenţă, perioadă de timp în care a trecut prin două crize financiare, structura sa a fost schimbată din temelii, iar multe companii din componenţa iniţială au dispărut de la BVB.

Fabrica de Pâine de pe Plevnei din Bucureşti se transformă în proiect rezidenţial pentru corporatiştii din zona Orhideea

Miercuri 20 septembrie 2017. Eden Capital Development, dezvoltatorul proiectului Cortina Residence din Băneasa, este în proces de a prelua un teren de 2,8 hectare pe care se află în prezent Fabrica de Pâine de pe Calea Plevnei din Capitală.

Gabriela Firea face apel la deţinătorii de panouri publicitare, după avertizările meteorologilor

Marti 19 septembrie 2017. Primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea a făcut un apel, marţi, la toţi deţinătorii de mijloace de publicitate din Capitală, să ia toate măsurile de siguranţă, după ce meteorologii au emis o avertizare de fenomene extreme, valabilă pentru aproape toată ţara.

Mallurile au priză la instituţii publice. Autorităţile lasă proprietăţi istorice în ruină şi închiriază birouri în malluri şi clădiri de birouri

Marti 19 septembrie 2017. Mai multe instituţii publice din Bu­cu­reşti şi din ţară şi-au mutat în ultimele luni sediile în cen­tre comerciale, lă­sând goa­le pro­prie­tăţi istorice ca­re aparţin statului. Primăria Sectorului 4, Serviciul de Paşapoarte, E­vi­­denţa Po­pu­la­ţiei şi Direcţia de Impozite şi Taxe din sectorul 5 sunt câteva dintre au­to­rităţile locale care şi-au relocat acti­vita­tea în centre comerciale din Bucureşti.

Grupul Voici La Mode a preluat franciza Marks&Spencer în România

Marti 19 septembrie 2017. Acordul dintre britanicii de la Marks&Spencer şi grupul cipriot Voici La Mode prin care acesta din urmă preia în regim de franciză unităţile din Băneasa Shopping City, Plaza Romania şi Bucureşti Mall a fost finalizat, compania din Cipru intenţionând să îşi extindă operaţiunile şi să deschidă noi magazine în locaţii premium din ţară.

Superbet vine de mâine la bursa românească cu o emisiune de obligaţiuni

Marti 19 septembrie 2017. Superbet Betting & Gaming, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va intra de mâine la tranzacţionare la bursa de valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, potrivit BVB.

Ryanair a anunţat care sunt cursele anulate în următoarele săptămâni

Marti 19 septembrie 2017. Compania aeriană Ryanair a publicat lista zborurilor care vor fi anulate în următoarele şase săptămâni. Printre acestea se regăsesc şi cele cu pornire şi sosire în Bucureşti.

Pista nr.1 a Aeroportului Henri Coandă Bucureşti a intrat în reparaţii; lucrările au loc noaptea pentru a limita impactul asupra zborurilor

Marti 19 septembrie 2017. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a început luna aceasta lucrările de reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Lucrări de Autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa. Între ce kilometrii se va circula doar pe o bandă

Marti 19 septembrie 2017. Centrul Infotrafic anunţă că pe Autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 96 şi 97, se vor executa lucrări pe banda a doua, până în jurul orei 16:00.

Statul merge după bani şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi cere 200 mil. lei

Luni 18 septembrie 2017. Ministerul Transporturilor, acţionar majoritar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a solicitat dividende speciale de la companie, iar AGA Aeroporturi din 13 septembrie a aprobat distribuţia către acţionari a unor dividende speciale în valoare de 200 mil. lei, potrivit unor surse din piaţă.

Capitalele din UE îşi reabilitează infrastructurile de apă. Provocări similare la Bucureşti şi Viena

Luni 18 septembrie 2017. Infrastructurile de alimentare cu apă şi de canalizare sunt vechi de peste 100 de ani în capitalele europene şi se află acum în plin proces de reabilitare. Viena se confruntă acum cu fenomene pe care Bucureştiul le-a depăşit, au remarcat specialiştii din domeniu.

Spaniolii de la Mantor au finalizat un campus pentru studenţii din Bucureşti, unde chiria porneşte de la 250 euro

Luni 18 septembrie 2017. Grupul spaniol Mantor a finalizat lucrările la noul campus universitar Stejarul, situat pe Bd. Carol Davila, care dispune de 16 locuri în camere individuale, cu baie proprie, unde chiria lunară porneşte de la 250 de euro, plus serviciile suplimentare din campus.

BNP Paribas Real Estate România: Anul acesta a fost încheiat cu un volum record de contracte de închiriere pe birouri; rata de neocupare a coborât la 9%

Luni 18 septembrie 2017. Piaţa de birouri din Bucureşti a avut o evoluţie extrem de dinamică în acest an, fiind înregistrat un volum record de contracte de închiriere, iar trendul va continua în a doua parte a anului, pe fondul unei cereri în continuă creştere.

Trenurile înregistrează întârzieri de peste 300 de minute din cauza furtunilor din vestul ţării

Luni 18 septembrie 2017. Mai multe trenuri care trebuie să ajungă în Gara de Nord Bucureşti înregistrează întârzieri de sute de minute, trenul care soseşte de la Baia Mare raportând o întârziere de 320 de minute, din cauza furtunilor produse în vestul ţării, potrivit tabelelor de sosiri-plecări din gară.

Care sunt noutăţile despre autostrada Bucureşti-Braşov: Discuţii

Vineri 15 septembrie 2017. Autostrada Bucureşti-Braşov este prioritară pentru infrastructura rutieră din România, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul discuţiilor cu autorităţile locale din zonele care urmează să fie tranzitate de aceasta.

Cum se lucrează într-o „Capitală Europeană Smart”: Un bulevard considerat a fi monument istoric este distrus sistematic, iar mozaicul este înlocuit de beton turnat în bătaie de joc

Vineri 15 septembrie 2017. Bulevardul Unirii din Capitală este considerată a fi una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti, dar şi una care atrage anual mii de turişti datorită Palatului Parlamentului. Cu toate acestea, bulevardul este împărţit între trei sectoare care nu s-au pus de acord pentru întreţinerea acestuia.

Wipro va angaja 500 de ingineri pentru a dezvolta sisteme multimedia pentru Ford, BMW sau Toyota

Vineri 15 septembrie 2017. Wipro Limited, una dintre companiile de top la nivel global în domeniul IT, consultanţei şi al serviciilor de outsourcing, are în plan să recruteze 500 de ingineri la Bucureşti pentru a extinde la un total de 1.700 de angajaţi echipa din România, în contextul în care compania americană transferă diviziei locale proiecte începute în Statele Unite sau India.

Fitbit are spaţiu pentru 300 de oameni în centrul din Bucureşti

Vineri 15 septembrie 2017. Compania americană Fitbit, care a deschis un centru de dezvoltare şi cercetare pe plan local după achiziţia start-up-ului cu origini româneşti Vector Watch, a ajuns deja la o echipă de 100 de oameni şi are în plan să continue recrutările, a declarat Eric Friedman, co-fondator şi director tehnic al producătorului de gadgeturi, în cadrul unei conferinţe care a avut la noul sediu din Bucureşti.

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca Transilvania, a fost numit membru în board-ul Bursei de Valori Bucureşti

Joi 14 septembrie 2017. Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit astăzi membru în Consiliul de Administraţie al BVB pe poziţia vacantă deţinută anterior de Cristian Micu, decedat, măsura fiind aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în adunarea generală.

​Florentina Ioniţă-Radu, managerul Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”: Fondurile în sănătate trebuie să urmeze pacientul

Joi 14 septembrie 2017. Pacienţii români trebuie să poată alege serviciile medicale pe care să le folosească în mod liber, nu condiţionat de alte aspecte, iar fondurile din sănătate trebuie să fie gestionate astfel încât pacientul să poată avea acces în contextul în care plăteşte contribuţie pentru sănătate. Acestea sunt câteva dintre concluziile Florentinei Ioniţă-Radu, managerul Spitalului Militar din Bucureşti, prezenţă la ZF Pharma Summit, un eveniment marca Ziarul Fianciar.

Eric Friedman, co-fondator al Fitbit, la deschiderea biroului din Bucureşti: Avem 100 de oameni acum şi continuăm recrutările

Joi 14 septembrie 2017. Compania americană Fitbit, care a deschis un centru de dezvoltare şi cercetare pe plan local după achiziţia start-up-ului cu origini româneşti Vector Watch, a ajuns deja la o echipă de 100 de oameni şi are în plan să continue recrutările, a declarat Eric Friedman, co-fondator şi director tehnic al producătorului de gadgeturi în cadrul unei conferinţe care a avut la noul sediu din Bucureşti.

​Mihai Marcu, preşedinte MedLife: Am observat dintr-un studiu că jumătate dintre români se adresează sistemului privat ca primă opţiune

Joi 14 septembrie 2017. Pacienţii din spitalele regionale din oraşe precum Călăraşi sau din regiunea Olteniei sunt trimişi către marile spitale din Bucureşti, iar românii aleg ca primă opţiune clinicile şi spitalele private în ultimii doi ani, potrivit unui studiu citat de Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, prezent la ZF Pharma Summit 2017, conferinţă organizată anual de Ziarul Financiar ân care sunt dezbătute cele mai importante teme din sănătate.

Adriana Elena Nica, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: Dacă s-ar legifera plata pentru serviciile în ambulatoriu ne-am creşte veniturile proprii şi s-ar reduce migraţia către sectorul privat

Joi 14 septembrie 2017. Legiferarea plăţii pentru serviciile în ambulatoriu ar creşte veniturile spitalelor publice şi a personalului medical şi ar reduce migraţia către sectorul privat, este de părere Adriana Elena Nica, Manager, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, prezentă la la ZF Health&Pharma Summit 2017.

Ryanair a egalat Tarom la numărul de pasageri pe Otopeni

Joi 14 septembrie 2017. Compania aeriană low-cost Ryanair a avut în prima jumătate a acestui an aproximativ 900.000 de pasageri pe rutele din şi spre aeroportul Henri Coandă (Otopeni), conform datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti ( CNAB).

În sfârşit, Iulian Dascălu atacă piaţa imobiliară din Bucureşti şi preia câteva clădiri de lângă Romexpo

Joi 14 septembrie 2017. Omul de afaceri Iulian Dascălu a preluat câteva clădiri secundare ale complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti în schimbul sumei de trei milioane de euro, printr-un contract de asociere între Romexpo şi compania Stoneberg, care face parte din grupul Iulius, fondat de Iulian Dascălu.

O jumătate dintre cele mai mari 400 de companii de software sunt din Bucureşti

Miercuri 13 septembrie 2017. Bucureştiul a atras aproape o jumătate din­tre cele mai mari 400 de companii de soft­ware din România, fiind astfel şi Capitala industriei locale de aplicaţii, la mare distanţă de ceilalţi „rivali” inclusiv din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al numărului de angajaţi.

Primăria Capitalei: 31 de artere din Bucureşti intră în reparaţii

Miercuri 13 septembrie 2017. 31 de artere din Bucureşti intră în reparaţii, în perioada 13 septembrie – 30 octombrie 2017, intervenţiile, care se vor desfăşura doar pe timpul nopţii, vizând atât carosabilul cât şi refacerea anumitor trotuare, anunţă Primăria Capitalei.

Ryanair creşte frecvenţa zborurilor pe ruta Bucureşti- Timişoara. Preţurile biletelor încep de la 4,99 euro

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania aeriană low-cost Ryanair, cea mai mare din Europa, a programat 26 de zboruri suplimentare pe ruta Bucureşti – Timişoara şi retur, pentru perioada vacanţelor de iarnă. Astfel, peste 4.900 de locuri vor fi disponibile pe cursele Ryanair pe această rută.

Apartamentele s-au ieftinit uşor în august, însă consultanţii se aşteaptă la o creştere de 2-3% până la sfârşitul anului

Miercuri 13 septembrie 2017. Preţul mediu al locuinţelor din Bucureşti a scăzut în ultima lună cu 1%, ajungând la 82.850 de euro în august, faţă de 83.400 de euro, cât era în luna iulie.

Studiu Quacquarelli Symonds: România este prezentă cu patru universităţi în top 100 al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est

Marti 12 septembrie 2017. România este prezentă cu patru universităţi în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est, conform clasamentului Quacquarelli Symonds (QS) 2018, cea mai bine clasată fiind Universitatea din Bucureşti (locul 42), urmată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (locul 49), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 50) şi Universitatea de Vest Timişoara(locul 64).

Londra, Milano şi Roma domină harta zborurilor de pe aeroportul Otopeni din Capitală

Marti 12 septembrie 2017. Cluj-Napoca este singurul oraş din România care se află printre principalele zece destinaţii către care decolează avioanele de pe aeroportul Henri Coandă din Capitală în primul semestru din acest an, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Intesa a preluat controlul Veneto în România, sucursala fiind înregistrată la BNR

Marti 12 septembrie 2017. Banca Intesa Sanpaolo şi-a con­so­lidat prezenţa pe piaţa românească după achiziţia sucursalei locale a Veneto Banca, Intesa Sanpaolo Torino - sucursala Bucureşti fiind înre­gistrată la Banca Naţională.

CFR oferă Wi-Fi gratuit în Gara Bucureşti Nord

Luni 11 septembrie 2017. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA oferă începând de luni acces gratuit Wi-Fi de mare viteză în Gara de Nord, un serviciu public disponibil permanent care va permite pasagerilor să navigheze pe internet, se arată într-un comunicat al administratorului infrastructurii feroviare.

Wolf Theiss a cooptat-o pe Maria Maxim ca Partener coordonator al practicii de protecţia datelor cu caracter personal

Luni 11 septembrie 2017. Biroul de la Bucureşti al firmei internaţionale de avocatură Wolf Theiss şi-a extins practica de TMT (tehnologie, media şi telecom), compliance şi protecţia datelor cu caracter personal, prin întărirea echipei locale cu Maria Maxim ca Partener coordonator.

Trei companii private şi două de stat au ajuns în ultimii patru ani pe BVB, valoarea totală a listărilor fiind de 1,1 mld.euro

Luni 11 septembrie 2017. Trei companii private şi două de stat s-au listat în ultimii patru ani la Bursa de Valori Bucureşti, valoarea totală a pachetelor de acţiuni fiind de aproape 1,1 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Ambasada Statului Qatar a închiriat o nouă reşedinţă oficială în nordul Capitalei

Luni 11 septembrie 2017. Ambasada Statului Qatar la Bucureşti a închiriat recent o nouă reşedinţă oficială, în zona de nord a Capitalei, pe malul lacului, tranzacţia fiind intermediată de firma C&W Echinox.

România a primit organizarea Campionatului European de lupte din 2019

Duminica 10 septembrie 2017. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a anunţat, duminică, faptul că România a primit organizarea Campionatului European de seniori din 2019. Competiţia se va desfăşura în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Topul salariilor: În Bucureşti şi în cinci judeţe se câştigă mai mult decât media naţională

Duminica 10 septembrie 2017. La nivel teritorial, numai în Bucureşti, Cluj, Ilfov, Sibiu, Timiş şi Braşov câştigurile salariale nete depăşeau, în iunie 2017, media naţională de 2.380 de lei lunar, reiese din seriile de date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) într-un buletin judeţean consultat de MEDIAFAX.

Primul cyborg oficial din lume va veni, în octombrie, la Bucureşti

Sambata 9 septembrie 2017. Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut şi atestat de autorităţi prin emiterea unui document care-i atestă identitatea de cyborg, va fi prezent la expoziţia Internet & Mobile World, din Bucureşti, din 4-5 octombrie 2017 (Romexpo), anunţă organizatorii evenimentului.

VIDEO ZF Live. Lori Collin, consultant: Fondurile imobiliare americane vor veni în România când vom avea portofolii de un miliard de euro, iar asta se va întâmpla în următorii trei ani

Vineri 8 septembrie 2017. România este din ce în ce mai atractivă pentru dezvoltatorii imobi­li­ari, iar pe lângă Bucureşti, Cluj şi Timi­şoara, oraşul Iaşi vine din urmă, a spus la ZF Live Lori Collin, consultant imo­biliar care a lucrat anterior în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară Jones LangLa Salle, dar şi în cadrul NEPI, cel mai mare dezvoltator din real estate-ul local cu un por­to­foliu ce se apropie de 2 mld. euro.

Scăderile continuă pe piaţa de capital. Indicele BET coboară sub 8.000 puncte

Joi 7 septembrie 2017. Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a scăzut sub pragul de 8.000 puncte, după ce astăzi afişează o depreciere de 0,41%, ajungând la 7.983 puncte. Este pentru prima oară din luna iulie încoace când indicele BET alunecă sub acest nivel.

RADET începe, luni, încărcarea instalaţiilor de alimentare cu energie termică

Joi 7 septembrie 2017. RADET Bucureşti anunţă că luni va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, pentru pregătirea reţelei de termoficare.

Coloană de maşini pe A1:În dreptul localităţii Ciorogârla au loc lucrări,iar traficul este îngreunat

Joi 7 septembrie 2017. Pe autostrada A1 se circulă, joi, la prânz, în coloană pe sensul de mers Bucureşti – Piteşti, la intersecţia cu DJ601 – Ciorogârla, deoarece pe drumul judeţean se execută lucrări, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române

Oraşele regionale din România vor ajunge până la sfârşitul lui 2018 la 1 mil. mp birouri, o treime faţă de stocul actual din Bucureşti

Joi 7 septembrie 2017. Patru din cele mai mari oraşe din afara Bucureştiului au împreună aproape un sfert din totalul spaţiilor de birouri din Bucureşti în prezent.

CFR: Sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare, repus în funcţiune

Joi 7 septembrie 2017. Sistemul de alimentare cu energie electrică a instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă a traficului feroviar a fost repus în funcţiune pe relaţia Bucureşti-Ploieşti, potrivit CFR Infrastructură, circulaţia urmând să revină la normal treptat, în următoarele ore.

Poşta Română va livra, la domiciliu, permise de conducere şi certificate de înmatriculare

Joi 7 septembrie 2017. Compania Naţională Poşta Română a câştigat un contract de peste 31 milioane de lei, fără TVA, cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti , în baza căruia va livra, la domiciliul titularilor, permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare pentru MAI–DRPCIV.

Tensiuni între Bucureşti şi Budapesta: Ungaria a decis să suspende pe termen nelimitat sprijinul acordat României pentru aderarea la OCDE

Joi 7 septembrie 2017. Guvernul Ungariei a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată sprijinul acordat României pentru aderarea la diferite organizaţii internaţionale, cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a anunţat secretarul de stat al ministerului ungar de Externe, Levente Magyar.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, ridică miza pe România: Planul iniţial era ca la Bucureşti să avem 400-500 softişti. Acum vrem să ajungem la 1.000

Joi 7 septembrie 2017. Gigantul german Deutsche Bank avea iniţial în plan ca echipa de programatori din Bucureşti să ajungă la cel mult 400-500 de oameni şi nu la 830 câţi are în prezent centrul, a declarat declarat Kim Hammonds, membru în Consiliul de administraţie al băncii şi director operaţional al diviziei de tehnologie, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Bucureşti.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti vrea să contruiasca un nou terminal pe Aeroportul Otopeni în valoare de 818 mil. de euro

Miercuri 6 septembrie 2017. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) vrea să contruiasca un nou terminal pe Aeroportul Internaţional Otopeni, proiect care va avea o valoare de 818,5 mil. de euro. Acest terminal va dubla capacitatea actuală a aeroportului.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel: Ar fi bine ca modificările la legile justiţiei să fie discutate cu toate părţile implicate

Miercuri 6 septembrie 2017. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel, a declarat, după vizita de miercuri de la ministerul Justiţiei, că a discutat cu Tudorel Toader şi despre modificările aduse legilor justiţiei, precizând că ar fi bine ca acestea să fie discutate cu toate părţile implicate.

UPC are un nou logo şi un nou slogan în întreaga regiune. Urmează şi lansarea unui nou concept de magazine

Marti 5 septembrie 2017. Compania de cablu va lansa şi un nou concept de magazine, în această lună. “Noul concept de magazine va fi prezent, începând cu luna septembrie, în magazinele UPC din oraşele mari - Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Ploieşti urmând ca până la finalul anului toate cele peste 100 de magazine să aibă aceeaşi identitate vizuală”.

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă fondurile de pensii private ar vrea să iasă din acţionariatul Zentiva, le-ar trebui 2.500 de şedinţe de tranzacţionare ca să vândă întreg pachetul

Marti 5 septembrie 2017. Dacă cele şapte fonduri de pensii private obligatorii ar vrea să-şi vândă pachetul de circa 5,7% pe care îl aveau la finele lunii iunie 2017 la Zentiva (SCD), ar avea nevoie de 2.520 de zile pentru a îl plasa în întregime pe piaţă şi pentru a găsi şi cumpărători, potrivit unui calcul al ZF care a ţinut cont de lichiditatea medie zilnică pe acest emitent în anul în curs.

Turbomecanica, TMK Artrom şi Impact au fost performerii lunii august la Bursa de la Bucureşti

Marti 5 septembrie 2017. În condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a scăzut în luna august cu 2,7%, acţiunile Turbo­mecanica (TBM) au avansat cu 46%, pe fondul unor tranzacţii de 9,6 milioane lei, echivalentul a aproape jumătate din întreg rulajul companiei de la începutul acestui an.

Lucian Anghel, preşedinte BVB: Piaţa de capital se maturizează; ponderea Pieţei Principale în tranzacţii a ajuns la maximul ultimilor 6 ani

Luni 4 septembrie 2017. Ponderea Pieţei Principale a ajuns în acest an la un maxim de 84% din totalul tranzacţiilor efectuate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fără a lua în calcul ofertele publice, cel mai mare nivel din 2012 până în prezent.

Au fost de ajuns două zile din august ca bursa de la Bucureşti să ajungă pe ultimul loc din Europa, cu o scădere lunară de 2,7%

Luni 4 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut pe parcursul lunii august cu 2,7% şi a înregistrat cel mai abrupt declin din rândul burselor din regiune ca urmare a declaraţiilor politice care au lovit puternic cotaţiile bancare de la bursa românească.

Ingo Nissen, ParkLake Plaza: Mallul e ca un copil mic, acum învaţă să meargă. Abia după doi-trei ani putem spune că devine o destinaţie

Luni 4 septembrie 2017. Dezvoltatorii centrului comercial ParkLake Plaza din Bucureşti vor deschide aproximativ 20 de ma­ga­zine noi în următoarele şase luni, ca­re se vor adăuga celor 222 pe ca­re mallul le are în prezent. La un an de la inaugurare, dez­vol­tatorii spun că centrul co­mercial mai are nevoie de timp pentru a se poziţiona în piaţă şi pentru a se putea compara cu alte malluri cu tradiţie din Bucureşti.

Bursa de la Bucureşti, pe ultimul loc din Europa în august, cu o scădere lunară de 2,7%. Companiile din BET au pierdut 4 mld. lei

Luni 4 septembrie 2017. Cele 13 companii din indicele BET au ajuns la finele lunii august la o valoare de piaţă de 75,6 mld. lei, minus 4 mld. lei faţă de luna precedentă.

Care este povestea restaurantului The Artist din Bucureşti, unde Carmen Iohannis a luat prânzul alături de Brigitte Macron. In meniul resturantului îşi fac loc foie gras, carne de porc de mangaliţă şi sorbet de castraveţi

Vineri 1 septembrie 2017. La câţiva paşi de Piaţa Victoriei, pitită de ochii curioşilor, o poartă cu ornamente decupate îţi deschide calea către un colţ de Bucureşti pe care nu te-ai aştepta să-l găseşti în centru. Pe Calea Victoriei. La numărul 147. Apoi intri. Şi urci treptele unei clădiri cu istorie de peste un secol.

RATB prelungeşte programul pentru meciul România-Armenia

Vineri 1 septembrie 2017. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că programul mijloacelor de transport în comun ca fi prelungit vineri seara, cu ocazia meciului România -Armenia.

Cum arată weekendul perfect pentru Anca Alimănescu, executivul care conduce operaţiunile locale ale magazinelor de bijuterii Pandora: "Îmi place foarte mult Bucureştiul şi îmi place şi că mereu se întâmplă ceva nou, interesant"

Joi 31 august 2017. Country managerul lanţului de bijuterii Pandora România dezvăluie care-i sunt locurile preferate din Bucureşti, cum îi place să îşi petreacă weekendul şi unde se întoarce de fiecare dată cu drag în vacanţă.

GE a ajuns la 130 de ingineri şi softişti în Bucureşti şi va mai angaja încă 100

Joi 31 august 2017. Conglomeratul american General Electric (GE) vrea să angajeze circa 100 de ingineri şi softişti în următorii doi pentru centrul de software din Bucureşti, unde realizează soluţii IT pentru diferite domenii, printre care şi cel energetic. În prezent, în acest centru lucrează 130 de angajaţi.

Creşte preţul energiei termice în Bucureşti. Firea: Pentru bucureşteni, costul rămâne acelaşi

Miercuri 30 august 2017. Consiliul General al Capitalei a aprobat, miercuri, majorarea tarifelor RADET cu aproape 33% pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane şi cu peste 30% pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar.

Nemţii de la Rewe au finalizat remodelarea magazinelor XXL Mega Discount în format Penny Market

Miercuri 30 august 2017. Grupul german Rewe, prezent pe piaţa locală cu lanţul de magazine Penny Market, a finalizat remodelarea magazinelor XXL Mega Discount odată cu deschiderea în format Penny Market a unităţii din Fundeni (Bucureşti).

C&W Echinox: Spaţiile de birouri sunt atrase de zona de vest a Bucureştiului

Miercuri 30 august 2017. Zona de vest a Capitalei va atrage 75% din spaţiile de birouri ce vor fi livrate în cea de-a doua jumătate a acestui an şi 50% din livrările anunţate în 2018, stocul din această zonă urmând astfel să crească cu circa 236.000 de mp, potrivit unei analize a firmei Cushman & Wakefield Echinox.

Turcii de la LC Waikiki deschid un magazin în Colosseum Retail Park din Bucureşti

Miercuri 30 august 2017. Centrul comercial Colosseum Retail Park din zona de nord-vest a Capitalei, dezvoltat de Nova Imo­biliare, a ajuns la un grad de ocupare de 100% prin semnarea unui contract pentru închirierea a 1.300 de metri pătraţi către retailerul turc de îmbrăcăminte LC Waikiki.

Banca Mondială: Peste 300.000 de români fac naveta zilnic ca să ajungă la serviciu în Bucureşti

Marti 29 august 2017. Aproape o treime dintre angajaţii din Bucureşti vin zilnic la serviciu de la o distanţă de până la 100 de kilometri.

Renault a început lucrările la clădirea de birouri care va reuni 3.000 de angajaţi ai grupului în Capitală

Marti 29 august 2017. Renault a demarat construcţia viitorului sediu Renault Bucharest Connected, amplasat pe o suprafaţă de 47.000 de mp în zona Preciziei din Capitala, unde va reuni activităţile a peste 3.000 de angajaţi ai grupului francez în Bucureşti.

Pregătiţi-vă banii! Raiffeisen încearcă să listeze la Bucureşti până în toamnă Transport Trade Services

Marti 29 august 2017. Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a bifat cele mai mari listări la bursa românească în ultimii ani, va încerca să listeze până în octombrie o parte din grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS) la bursa de la Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă.

MAE: Românii blocaţi de două zile la Lisabona ajung luni seară la Bucureşti

Luni 28 august 2017. Zeci de cetăţeni români care au fost blocaţi două zile la Lisabona după ce compania portughză TAP Portugal a anulat zborurile ajung la Bucureşti luni seară, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cazul românilor blocaţi pe aeroportul din Lisabona, după ce TAP Portugal a anulat două curse: Fac bani în România din vânzarea biletelor dar nu dau nicio explicaţie

Luni 28 august 2017. TAP Portugal, compania aeriană a Portugaliei, care a anulat două curse pe ruta Lisabona-Bucureşti (sâmbătă şi duminică) ţinând zeci de pasageri blocaţi pe aeroportul din Lisabona, nu are niciun reprezentant care să ofere pasagerilor explicaţii cu privire la situaţia zborurilor anulate.

​Bog'Art construieşte proiectul de birouri de 47.000 de mp al grupului Renault

Luni 28 august 2017. Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, va construi sediul unic al grupului Renault în Bucureşti, amplasat pe o suprafaţă de 47.000 de mp, care va reuni toate activităţile grupului la Bucureşti.

Renault a demarat lucrările de construcţie pentru sediul de birouri din Bucureşti

Luni 28 august 2017. Grupul Renault, care a raportat cumulat, un business de 5,1 miliarde de euro anul trecut, a început construcţia viitorului sediu Renault Bucharest Connected, amplasat în Bucureşti pe o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi. Proiectul va fi finalizat până în 2019, iar cele două clădiri construite vor reuni într-un singur spaţiu toate activităţile grupului la Bucureşti, de la design, inginerie, până la servicii de business sau comerţ.

„De ce să mă duc să lucrez la Londra, când mai bine mă duc la Cluj, iar în weekend mă duc la părinţi?“

Luni 28 august 2017. Angajaţii din Bucureşti câştigă, în medie, peste 3.000 de lei net pe lu­nă, cu aproape 30% mai mult decât ni­­ve­lul salarial al unui angajat care pri­­meşte salariul mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai a aces­tui an), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Insti­tu­tul Naţional de Statistică.

Mai mulţi români reclamă că sunt ţinuţi în Lisabona, după ce zborul a fost anulat fără explicaţii

Duminica 27 august 2017. Mai mulţi turişti români, între care şi copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti sunt ţinuţi într-un hotel din capitala Portugaliei, de mai bine de 12 ore, după ce zborul către România a fost anulat, fără ca ei să primească vreo explicaţie, potrivit unora dintre călători.

O antreprenoare de 29 de ani a preluat afacerea familiei, pornită acum 20 de ani, şi a adus-o în era digitală. Acum are afaceri de 600.000 de euro cu cinci magazine

Sambata 26 august 2017. Roxana Vrabie duce mai departe afacerea de familie Farmacia cu Plante, un business înfiinţat în urmă cu două decenii în Vrancea şi exportat şi la Bucureşti, specializat în comercializarea produselor naturale, suplimente alimentare, dar şi produse bio şi cosmetice. Roxana Vrabie s-a alăturat companiei în 2011, iar planurile pentru anul acesta urmăresc dezvoltarea site-ului care funcţionează de o lună.

Fondatorii microberăriei Zăganu s-au instalat pe Calea Victoriei cu un local de bere artizanală

Vineri 25 august 2017. Microberăria Zăganu, cu afaceri de 3,5 milioane de lei anul trecut, a deschis joi în Bucureşti primul bar cu bere artizanală. Laurenţiu Bănescu şi Alexandru Geamănu, cei doi antreprenori care deţin businessul fondat lângă Vălenii de Munte, spuneau din primăvară că aveau în plan să deschidă un astfel de local în Capitală, unde să se vândă bere artizanală, în special românească.

Traficul pe centura Capitalei, îngreunat de un accident în care au fost implicate un tir şi 5 maşini

Vineri 25 august 2017. Circulaţia pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti se desfăşoară îngreunat, vineri seara, între localităţile ilfovene Tunari şi Otopeni, în urma producerii unui accident în care au fost implicate cinci autovehicule şi un tir, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

CNAIR: 12 oferte au fost depuse pentru modernizarea Centurii Bucureşti, sectorul DN 2 – A2

Vineri 25 august 2017. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, vineri, că 12 companii au depus oferte pentru modernizarea Centurii Bucureşti, sectorul DN 2 – A2, proiect estimat la aproape 340 de milioane de lei.

Harta viticolă a României. O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea

Vineri 25 august 2017. În România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider

CE cere explicaţii din partea României, insistând că este esenpială combaterea corupţiei

Joi 24 august 2017. Comisia Europeană a cerut, joi, explicaţii din partea Guvernului României în legătură cu propunerile de reformă din domeniul justiţiei, insistând că este esenţial ca progresele înregistrate de Bucureşti în combaterea corupţiei să fie ireversibile.

Cum vor arăta voucherele pentru cumpărarea de biciclete

Joi 24 august 2017. Primăria Capitalei a dat comanda de tipărire a 5.000 de vouchere care vor fi date bucureştenilor înscrişi în programul ,,Biciclişti în Bucureşti”, valoarea unui tichet fiind de 500 de lei. MEDIAFAX a obţinut specimenul de voucher care va fi înmânat beneficiarilor în 14 zile.

Comisia Europeană: Aeroportul Henri Coandă respectă standardele europene în securitate aeroportuară

Joi 24 august 2017. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti respectă standardele europene în domeniul securităţii aviaţiei, conform evaluării Comisiei Europene realizate în perioada 7 - 11 august, a anunţat, joi, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Trafic de coşmar: În Bucureşti este înregistrat cel mai congestionat trafic din toată Europa. Timpul de călătorie este dublu.

Miercuri 23 august 2017. Blocajele în trafic, cozile interminabile şi aşteptarea bară la bară sunt din ce în ce mai problematice pentru toate oraşele aflate în curs de dezvoltare, de pe tot globul. În anumite zone, autorităţile au demarat diverse proiecte pentru a decongestiona traficul, potrivit Business Insider.

Lucrări de reparaţii a carosabilului pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa

Miercuri 23 august 2017. Lucrări de reparaţii a carosabilului au loc, miercuri, între orele 8.00 - 16.00 pe autostrada A2, pe banda a doua a sensului de mers Bucureşti-Constanţa.

Restricţii de circulaţie în Bucureşti pentru meciul FCSB- Sporting Lisabona

Miercuri 23 august 2017. Bridaga de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că, miercuri, începând cu ora 18.00, traficul rutier, cu excepţia RATB, va fi restricţionat, progresiv, în funcţie de afluenţa publicului, pe străzile din zona Arenei Naţionale, pentru asigurarea accesului la meciul FCSB-Sporting Lisabona.

Investitorii care au cumpărat acţiuni BVB au câştigat din 2013 şi până acum aproape 80% din creşterea preţului acţiunilor

Marti 22 august 2017. Investitorii care au cumpărat în urmă cu patru ani acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), companie listată pe propria piaţă, au putut câştiga 78,7%, nivel provenit doar din creşterea de preţ a titlurilor, fără a lua în calcul şi dividendele oferite de companie în această perioadă.

În timp ce Bucureştiul se umple de rable, iar trei săptămâni încep şcolile, Primăria Capitalei are doar „pe hârtie” planuri pentru reducerea poluării şi fluidizarea traficului

Marti 22 august 2017. Controlul maşinilor poluante şi restricţionarea accesului acestora în zonele aglomerate nu reprezintă o soluţie pentru Primăria Capitalei, care „aruncă” responsabilitatea pe Registrul Auto Român în ceea ce priveşte controlul autovehiculelor, control care însă nu se şi vede pe străzile Bucureştiului, tot mai pline de maşini care lasă în urmă foarte mult fum.

Vrem să trecem munţii cu autostrada în patru ani, dar după un an şi o lună lucrările la o centură ocolitoare de 3 km la câmpie au avansat cu numai 14%

Luni 21 august 2017. Lucrările la centura ocolitoare de la Mihăileşti, Giurgiu de pe Drumul Naţional 6 care face legătura între Bucureşti-Alexandria-Craiova, sunt la un stadiu fizic de 14%, cu toate că, cel puţin oficial, lucrările au început la 26 iulie 2016 şi ar fi trebuit finalizate la finalul lunii iulie din acest an, potrivit datelor Companiei Naţionale a Administrării Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Studiu: Chiriile cresc constant de trei ani, cele mai mari preţuri fiind în Cluj şi Bucureşti

Luni 21 august 2017. Chiriile garsonierelor şi apartamentelor au crescut constant în ultimii trei ani, cele mai mari preţuri înregistrându-se în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov, potrivit unei analize publicate luni de portalul Imobiliare.ro.

Ludwik Sobolewski rămâne şef al Bursei de Valori Bucureşti, chiar dacă i-a expirat mandatul

Luni 21 august 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, scrie într-un raport că pe 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorul general Ludwik Sobolewski, dar că polonezul rămâne şef al instituţiei până la o decizie ulterioară a Consiliului Bursei. Vineri şedinţa Consiliului Bursei nu s-a ţinut pentru a aproba prelungirea mandatului din lipsă de cvorum.

Grupul polonez Orbis va deschide un nou hotel ibis Syles in nordul Capitalei

Luni 21 august 2017. Grupul hotelier polonez Orbis Group, partenerul din Europa de Est al grupului francez AccorHotels, a semnat un contract de management pentru un hotel ibis Styles în Bucureşti cu compania locală Construcţii Erbaşu S.A..

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar lansează bursa de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Luni 21 august 2017. WU Executive Academy, cea mai mare universitate de business din Europa, în parteneriat cu Ziarul Financiar, oferă o bursă de studiu în valoare de 25.000nde euro pentru programul de Executive MBA Bucharest pe care universitatea austriacă îl oferă pe piaţa românească şi care a fost în trecut de cele mai multe ori pe primul loc în topul celor mai bune programe de MBA din România. Perioada de înscriere pentru bursă este 21 august – 24 septembrie.

Incendiu în zona Gării Basarab: Un vagon dezafectat arde şi există posibilitatea propagării focului

Vineri 18 august 2017. Un incendiu a izbucnit, vineri după-amiază, în zona Gării Basarab, un vagon dezafectat arzând în totalitate, pompierii afirmând că există posibilitatea propagării focului, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Bucureşti a coborât nouă poziţii în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi, ajungând pe locul 181 între 209 oraşe

Vineri 18 august 2017. Bucureşti a coborât nouă poziţii în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi, ajungând pe locul 181 între 209 oraşe de pe cinci continente, potrivit studiului anual Cost of Living realizat de Mercer care evaluează costurile pentru peste 200 de produse şi servicii, inclusiv chirie, transport, alimente, îmbrăcăminte, bunuri şi divertisment.

Mega Image deschide două supermarketuri, la Cluj şi Mamaia, plus două Shop&Go la Bucureşti şi ajunge la 557 magazine

Vineri 18 august 2017. Mega Image deschide al doilea supermarket din Cluj-Napoca şi primul din staţiunea Mamaia, precum şi două unităţi Shop&Go în Bucureşti, reţeaua ajungând la 557 magazine.

Magazinul Cocor Bucureşti a înregistrat un profit de 735.000 lei în primul semestru, în scădere

Vineri 18 august 2017. Cocor Bucureşti (COCR), companie ce administrează centrul comercial din centrul Capitalei, a avut o cifră de afaceri de 5,843 mil. lei în primul semestru, sub valoarea raportată în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 6,261 mil. lei, şi un profit de 735.000 de lei.

Cine deţine birourile din centrul de afaceri al Bucureştiului

Vineri 18 august 2017. Două noi proiecte au fost livrate anul acesta, unul de către NEPI, Aviatorilor 8, în Piaţa Victoriei, în imediata vecinătate a Guvernului, şi un al doilea între Victoriei şi Romană.

Combinatul de îngrăşăminte Amonil Slobozia a raportat o pierdere în creştere în primul semestru

Joi 17 august 2017. Combinatul producător de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia a înregistrat o pierdere de peste 858.000 de lei, în primele şase luni din 2017, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Bucureşti, unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume raportat la costul vieţii, pentru persoanele care lucrează în zona de startup-uri

Joi 17 august 2017. Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume, raportat la costul vieţii, pentru persoanele care lucrează în zona de startup-uri, ocupând locul opt într-un clasament de 85 de oraşe, depăşit doar de Lagos (Nigeria), Hanoi (Vietnam), Medellin (Columbia), Nairobi (Kenya), Cairo (Egipt), Tunis (Tunisia) şi Bangalore (India), desemnat oraşul cu cele mai mici costuri, potrivit unei analize realizată de platforma Nestpick.

Portughezii de la Stirom au raportat profit de peste 70% în S1

Joi 17 august 2017. Producătorul de sticlă Stirom Bucuresti (STIB), controlat în proporţie de 93,4% de grupul portughez BA Vidro, a raportat pentru primul semestru profit net de 20,8 milioane de lei, în creştere cu 77% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul reducerii costurilor şi a creşterii eficienţei economice.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter