Stiri despre Bucuresti

 

Indicele principal al BVB s-a apropiat joi de 9.000 de puncte

Indicele principal al BVB s-a apropiat joi de 9.000 de puncteJoi 12 aprilie 2018. Indicele principal al pieţei de capital româneşti a atins, la finalul şedinţei de tranzacţionare de joi, cel mai mare nivel din ultimii 11 ani, respectiv 8.928,03 de puncte, arată datele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării: E posibil ca stadionul Dinamo să nu fie gata până la Euro 2020

Luni 12 martie 2018. Cele patru stadioane din Bucureşti care ar trebui să fie finalizate până la campionatul european din 2020 ar trebui sa fie gata în următorii doi ani, când România va găzdui mai multe meciuri din campionat.

Primele două luni din 2018 au adus Bursei de la Bucureşti tranzacţii cu 41% mai mari

Luni 12 martie 2018. În primele două luni din 2018, piaţa de capital de la Bucureşti a fost definită de o lichiditate în creştere, media zilnică de tranzacţionare ajungând la finalul lui februarie la 12,7 mil. euro (în prezent este de 13,25 mil. euro). În compara­ţie, în februarie 2017 valoarea medie zilnică de tranzacţionare era de 9 mil. euro, cu 41% mai puţin faţă de 2018.

Daniel Dines, CEO UiPath: În România plătim 20-30% peste piaţă. Un programator bun poate ajunge şi la 3.000 de euro net pe lună

Duminica 11 martie 2018. UiPath, companie fondată în Bucureşti în 2015 şi care a ajuns să fie evaluată la 1,1 mld. dolari, spune că vrea să atragă cei mai buni oameni de pe piaţă. „Ştim cât sunt salariile pe piaţă, iar noi plătim cu 20-30% peste piaţă”, a declarat CEO-ul UiPath Daniel Dines pentru ZF Live.

De ce românii care lucrează în multinaţionale vor să aibă şefi străini?

Vineri 9 martie 2018. Am pornit de la un caz concret al unui manager de zonă din Bucureşti din cadrul unei multinaţionale, care era foarte supărat când a auzit că şeful companiei, un expat, va pleca, iar în locul lui va veni un român din firmă, pe care îl cunoştea foarte bine.

Doliu în lumea fotbalului: A murit Ion Voinescu, fostul portar al echipei Steaua

Vineri 9 martie 2018. Fostul mare portar al echipei Steaua Bucureşti, Ion Voinescu, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 88 de ani. ”Steaua o să fie mereu în inima mea, o să iubesc echipa asta până când o să mor.”, spunea în ProSport, cel considerat cel mai bun portar din istoria fotbalului românesc.

Hagag, dezvoltatorul israelian care vrea să construiască 1.300 de apartamente în Pipera. „Cu cât sunt mai mulţi dezvoltatori într-o zonă, cu atât sunt mai multe şanse ca administraţia locală să investească în infrastructură“

Vineri 9 martie 2018. Compania vrea să investească peste 90 de milioane de euro în primul său proiect din Bucureşti, H Pipera Lake.

Bursa de la Bucureşti are printre cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa. Dar este şi o piaţă mică

Vineri 9 martie 2018. BRD şi Banca Transilvania au ajuns cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa după publicarea rezultatelor preliminare pe 2017 prin prisma indicatorului PER (price earning ratio), cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni.

O fermă de prepeliţe din Vâlcea speră la vânzări de peste 1 mil. euro în 2018

Vineri 9 martie 2018. O fermă de prepeliţe din satul Băbeni, judeţul Vâlcea, care operează sub compania Dilumir Consulting, a vândut anul trecut ouă şi preparate din carne de prepeliţă de circa 3,8 mil. lei (830.000 de euro), în Lidl, Mega Image şi, prin distribuţie proprie, în mai multe magazine din Bucureşti.

Comisia de Urbanism a Primăriei generale a aprobat PUZ-ul spitalului „Sfântul Vasile cel Mare”

Miercuri 7 martie 2018. Planul Urbanistic Zonal (PUZ), necesar construirii spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” dinSsectorul 1 al Capitalei, a fost avizat favorabil, în unanimitate, în şedinţa de miercuri, de către membrii Comisiei de Urbanism cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Emitentul BVB propune acţionarilor un dividend de 1,68 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 6%

Miercuri 7 martie 2018. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), emitentul pieţei de capital din România, propune acţionarilor un dividend brut pe acţiune de 1,68 lei, ceea ce la preţurile de închidere din 6 martie echivalează cu un randament de 6%, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor din convocatorul BVB.

PMB inventariază gropile din Bucureşti: Vor fi asfaltate provizoriu până vremea va permite refacerea

Miercuri 7 martie 2018. Primăria Capitalei anunţă că a demarat o acţiune de inventariere a gropilor de pe străzile din Bucureşti, acestea urmând să fie asfaltate provizoriu până când vremea va permite efectuarea lucrărilor de refacere a carosabilului.

Purcari raportează vânzări de 147 mil. lei în 2017 şi un profit de 32 mil. lei

Miercuri 7 martie 2018. Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai proaspătă companie listată la Bucureşti, a raportat vânzări de 147 mil. lei pentru 2017, plus 38% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu 37%, la 32 mil. lei.

​ BVB ar putea include Sphera Group în indicele BET. Deocamdată compania a intrat în BET-XT alături de Oil Terminal

Marti 6 martie 2018. Bursa de Valori Bucureşti ar putea include acţiunile Sphera Group (KFC, Pizza Hut) în componenţa indicelui bursier BET după ce în şedinţa trimestrială a comisiei indicilor BVB s-a decis ca Sphera să fie inclusă pe watchlist-ul (lista de observaţie-n.red) a indicilor BET şi BET-TR, se arată într-o informare a operatorului de piaţă publicată pe site.

Capacitatea de cazare din Bucureşti va creşte în următorii trei ani cu minim 10%; piaţa hotelieră locală a fost în 2017 a doua cea mai atractivă din regiune pe zona de tranzacţii

Marti 6 martie 2018. Capacitatea de cazare din Bucureşti va creşte în următorii trei ani cu minimum 10%, ţinând cont de proiectele hoteliere planificate sau aflate deja în construcţie, unităţi noi urmând a fi dezvoltate şi în majoritatea oraşelor mari ale ţării, în condiţiile în care piaţa locală a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere.

Vizibilitate sub 30 de metri pe Autostrada Soarelui din cauza ploii torenţiale

Marti 6 martie 2018. Traficul se desfăşoară cu dificultate, marţi, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza ploii torenţiale, vizibilitatea fiind redusă sub 30 de metri, potrivit Centrului Infotrafic.

Producătorul de vinuri Purcari, venituri de 147 mil.lei în 2017, în creştere cu 38%, şi profit de 32 mil.lei. ”Avem aşteptări pentru creşterea organică a veniturilor cu 24-28% în 2018”

Marti 6 martie 2018. Producătorul de vinuri Purcari (WINE) din Republica Moldova, listat la jumătatea lunii februarie la Bucureşti, a înregistrat anul trecut vânzări de 147 milioane lei, în creştere cu 38%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 37%, la 32 milioane lei, potrivit datelor financiare preliminare.

Fiecare sector din Bucureşti cu dezvoltatorul lui imobiliar. Ilie Cojocaru, cel care a ridicat mai multe proiecte rezidenţiale în sectorul 4, dezvoltă un ansamblu de zece blocuri în zona Grand Arena

Marti 6 martie 2018. Investiţia totală în proiectul rezidenţial format din 10 blocuri cu 500 de apartamente depăşeşte 12 milioane de euro.

Bursa de la Bucureşti, campioana Europei în primele două luni din 2018 cu un plus de 9%. Care sunt cele mai ieftine acţiuni

Marti 6 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tran­zacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat cu 9% în primele două luni din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor din UE, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Producătorul berilor Ursus şi Timişoreana caută 12 tineri pentru un program de internship

Luni 5 martie 2018. Ursus Breweries, cel mai mare jucător de pe piaţa berii, lansează a doua ediţie a programului Graduate Trainee „TheChallenge4Greatness”, destinat studenţilor din ultimul an de studii, tinerilor absolvenţi şi masteranzilor. La fel ca şi anul trecut, în 2018 Ursus Breweries derulează un proces de recrutare pentru 12 poziţii de Graduate Trainee, şase în departamentul comercial şi şase în zona de producţie, în Bucureşti şi în fabricile companiei din Buzău, Braşov şi Timişoara.

Bursa de la Bucureşti a avut cel mai ridicat ritm de creştere din Europa în primele două luni din 2018, plus 9%

Luni 5 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 acţiuni de la Bucureşti, a crescut cu 9% în primele două luni din 2018 şi a marcat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor europene, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Spre comparaţie locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră va fi supravegheată de un şef serviciu de la Conversmin, un pensionar MAI şi soţul consilierei primarului Bucureştiului, Gabriela Firea

Luni 5 martie 2018. ♦ Din 2017, guvernul României a pus pe picioare o autoritate care va reglementa operaţiunile de explorare şi exploatare de resurse energetice din Marea Neagră, aşa-numite offshore - ACROPO. Din conducere fac parte un fost director de la Conversmin, companie pe pierderi, soţul preşedintei de CA al RATB, cu activităţi în primăriile Bucureştiului şi Voluntariului, conduse de cuplul Firea-Pandele, şi un pensionar din Ministerul Afacerilor Interne ♦ Indexarea preţului gazelor din producţia internă la platforma de trading de la Viena este o victorie importantă pentru proprietarii de licenţe de explorare din Marea Neagră, mişcarea punând practic semnul egalităţii între gazul rusesc şi cel românesc ♦ Numele celor două companii maghiare care au câştigat capacitatea de transport pe conducta BRUA pe direcţia România-Ungaria timp de 15 ani este secret. Transgaz spune că este confidenţială inclusiv informaţia legată de numărul participanţilor la licitaţie.

Bursa de la Bucureşti a rezistat mai bine în februarie valului de scăderi în comparaţie cu pieţele europene

Luni 5 martie 2018. ♦ Luna februrie a readus cu picioarele pe pământ comunitatea investiţională globală, obişnuită de mai bine de un an cu aprecieri accelerate, pe fondul unei economii mondiale ce părea a nu mai fi hărţuită de veşti proaste sau schimbări bruşte de paradigmă politică în ţări-cheie.

Tal Roma, AFI Europe: Există mult potenţial pe piaţa rezidenţială datorită cererii ridicate. Dar piaţa va fi afectată dacă leul va continua să se devalorizeze, iar dobânzile vor creşte

Luni 5 martie 2018. AFI Europe România are în plan să construiască în următorii 6-7 ani un proiect rezidenţial care va include 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi din Capitală, în apropierea staţiei de metrou Laminorului, acesta fiind primul proiect rezidenţial demarat pe piaţa locală de către grupul israelian.

Monica Niculescu: Victoria cu Sharapova îmi dă încredere în jocul meu

Sambata 3 martie 2018. Sportiva legitimată la CSM Bucureşti a dezvăluit sacrificiile pe care le face pentru a ajunge în vârful ierarhiei mondiale.

O familie de antreprenori din Bucureşti face un milion de lei cu o pizzerie. „În următorii doi ani avem în plan să deschidem câte două locaţii în fiecare sector din Bucureşti.“

Vineri 2 martie 2018. Oana şi Julian Mănescu, doi antrepre­nori din Bucureşti, au deschis acum trei ani o pizzerie în zona Tineretului din Capitală, în urma unei investiţii de 35.000 de euro. Locaţia pizzeriei Volare este un concept specific italian şi are doar opt mese.

ING: Suntem banca cu cea mai mare creştere organică din 2017. Am ajuns la 7,9% cotă de piaţă

Vineri 2 martie 2018. ING, sucursala de la Bucureşti a gru­pu­lui olandez cu acelaşi nume, a raportat un profit net de 493 mi­lioane de lei anul tre­cut, în creştere cu 4% faţă de 2016, pe fondul unei activităţi intense pe zo­na de creditare.

Cum ar investi la Bucureşti profesorul lui Warren Buffettt: „sell“ MedLife şi „buy“ Romgaz

Vineri 2 martie 2018. Opt emitenţi din indicele bursier BET au o valoare a numărului lui Benjamin Graham, cunoscut ca mentorul de investiţii al lui Warren Buffett, mai mare decât preţul acţiunilor, în timp ce la polul opus se găsesc Bursa de Valori Bucureşti, Transelectrica şi MedLife, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de BT Equity Research.

România disparităţilor: are două regiuni în top 10 cele mai sărace din UE şi una singură cu un PIB/capita peste media Uniunii

Joi 1 martie 2018. ♦ Două dintre regiunile României, Nord-Est şi Sud-Vest, se numără printre cele mai sărace zece regiuni ale Uniunii Europene din punctul de vedere al PIB/capita raportat la paritatea puterii de cumpărare (PPS), în vreme ce regiunea Bucureşti - Ilfov se află la 139% din media UE privind PIB/capita în PPS, potrivit datelor pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, oficiul european de statistică.

Circulaţia a fost reluată pe tronsonul Bucureşti-Cernavodă al Autostrăzii Soarelui

Joi 1 martie 2018. Începând cu ora 12.00, traficul pe Autostrada Soarelui s-a reluat, astfel, pe tronsonul Bucureşti - Lehliu-Gară (km 64) se circulă liber, pe tronsonul Lehliu-Gară (km 64) - Cernavodă (km 160) se circulă controlat, cu restricţie de tonaj (3,5 tone); tronsonul Cernavodă - Constanţa rămâne închis.

RTC Proffice Experience şi Ecovis România, cei mai noi chiriaşi ai AFI Tech Park

Joi 1 martie 2018. RTC Proffice Experience, companie de papetărie şi birotică, şi Ecovis România, specializată în oferirea de servicii financiar-contabile, au închiriat 1.000 de mp în AFI Tech Park, noul parc de business dezvoltat de AFI Europe în Bucureşti.

Practic Bucureşti, firma la care Radu Dimofte este acţionar majoritar, dă dividende de 29 mil.lei

Joi 1 martie 2018. Administratorii dezvoltatorului imobiliar Practic Bucureşti, la care omul de afaceri Radu Dimofte este acţionar majoritar, propun distribuirea de dividende în sumă totală de 29,7 milioane lei, din profitul de 30,4 milioane lei aferent anului trecut.

Salariul mediu a depăşit 3.000 de lei net/ lună doar în Bucureşti în 2017

Joi 1 martie 2018. Angajaţii din Bucureşti, din Cluj şi din Timiş au încasat cele mai mari salarii medii nete în 2017, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Statistică.

Noile proiecte de birouri readuc în prim-plan competiţia vechi-nou de pe piaţa de office

Miercuri 28 februarie 2018. Cel puţin zece clădiri de birouri din Bucureşti au un grad de ocupare de sub 50%.

ARGUS a înregistrat anul trecut pierderi de 9,2 milioane de lei

Miercuri 28 februarie 2018. Producătorul de ulei Argus a înregistrat, în 2017, pierderi de 9,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 163,03 milioane de lei, arată datele raportate de companie către Bursa de Valori Bucureşti.

Jorge Morgadinho, arhitectul-şef al Sonae Sierra, unul dintre cei doi dezvoltatori ai centrului comercial Park Lake din Bucureşti: Mă inspir din viaţa de zi cu zi, din hoteluri, din restaurante, aeroporturi, zone istorice ale oraşelor în care merg, p

Miercuri 28 februarie 2018. Jorge Morgadinho este arhitectul-şef al Sonae Sierra, unul dintre cei doi dezvoltatori ai centrului comercial Park Lake din Bucureşti, inaugurat în 2016. Prima sa colaborare cu firma portugheză Sonae Sierra a început în 1994, odată cu proiectul Centro Colombo, un mall aflat în Lisabona.

PMB: 80 % din arterele principale sunt "la negru". Jumătate din străzile secundare, deszăpezite

Miercuri 28 februarie 2018. Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că în cursul nopţii, pe arterele din Capitală, au acţionat 370 de utilaje de deszăpezire şi în jur de 400 de operatori manuali, precizând că 0 % din arterele principale sunt "la negru", iar jumătate din străzile secundare sunt deszăpezite

Aeroportul din Bucureşti este mai bine conectat la vestul Europei faţă de celelalte capitale din est

Miercuri 28 februarie 2018. BucureŞtiul este conectat cu ma­rile capitale europene Londra, Paris, Ro­ma sau Madrid prin mai mul­te zbo­ruri zilnice, operate atât de com­paniile low-cost, cât şi de transpor­tatorii de li­nie, în timp ce de capi­talele din regiune Pra­ga, Sofia sau Bel­grad este le­­gat de curse ope­rate de un ju­cător tra­diţio­nal sau cel mult doi operatori.

Fondul Suveran al Norvegiei a vândut în 2017 MedLife şi Transelectrica, dar a intrat acţionar la Digi şi Compa

Miercuri 28 februarie 2018. Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site.

Refugii urbane chic: care sunt cele mai cool baruri din Bucureşti în care să te adăposteşti de frig

Marti 27 februarie 2018. Jumătate din populaţia lumii trăieşte în oraşe şi, pe termen lung, procentul va ajunge la circa 80%. În ultimii ani, eforturile proiectanţilor şi ale arhitecţilor au vizat un singur lucru: crearea spaţiilor necesare pentru ca această masă de oameni să trăiască şi să lucreze, să se mişte în oraşe.

12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute pe Aeroportul Henri Coandă

Marti 27 februarie 2018. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo, însă marţi dimineaţă, 12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Globalworth anunţă oficial proiectele de birouri pe care le va construi: Globalworth Square va avea trei etaje rezervate pentru co-working

Marti 27 februarie 2018. Globalworth Real Estate Investments, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, demarează lucrările pentru două noi proiecte în zona Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului după ce a finalizat achiziţia terenu­rilor aferente de la familia Nusco.

Compania aeriană slovenă Adria Airways va lansa din 25 martie zboruri pe Bucureşti-Ljubljana

Luni 26 februarie 2018. Compania slovenă de transport aerian Adria Airways va lansa din 25 martie curse regulate pe ruta Bucureşti-Ljubljana, cu o frecvenţă de patru ori pe săptămână.

Globalworth a cumpărat două terenuri de 16 mil.euro în nordul Capitalei şi construieşte încă două clădiri de birouri

Luni 26 februarie 2018. Dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Ltd. a cumpărat două terenuri în zona de nord a Bucurestiului, pentru aproximativ 16 milioane euro, unde va construi două clădiri de birouri, urmând să devină proprietarul celui mai mare business hub din zonă.

Antreprenorul care alături de “vecinii” săi au transformat o ruină într-unul dintre cele mai cool locuri din Bucureşti: “În Palatul Universul toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Avem un ecosistem cu un vibe cu totul aparte”

Duminica 25 februarie 2018. Palatul Universul din Bucureşti este o clădire cu o istorie cu totul aparte. Deschisă în 1930, structura uşor ţuguiată a găzduit redacţia ziarului Universul, care în acea vreme apărea zilnic într-un tiraj de 50.000 de exemplare. Informaţiile disponibile vorbesc despre o forfotă extraordinară care însoţea acest loc, vânzătorii urlând titlurile senzaţionale către cei interesaţi de cancanul vremurilor.

Achiziţie surpriză: Fratele celui care deţine clădirea Willbrook din Bucureşti şi care a avut Cathedral Plaza a ajuns al doilea acţionar al celebrului club de fotbal Atlético Madrid

Duminica 25 februarie 2018. O parte din celebrul club de fotbal Atlético Madrid a ajuns sub controlul unui om de afaceri din Israel, Idan Ofer, a cărui tată – Sammy Ofer din Brăila, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel.

ZF LIVE. Dio Boacă, managing partner: Phoenix Media, afaceri de 2 mil. euro din panouri outdoor digitale. Şapte din zece oameni care tranzitează o intersecţie se uită la reclamele care apar pe ecranele digitale

Sambata 24 februarie 2018. Compania românească de publicitate digitală outdoor Phoenix Media, prezentă pe piaţa din Capitală de 13 ani, a încheiat 2017 cu venituri de două milioane de euro şi mizează pe o creştere de 10% anul acesta, în condiţiile lansării în toamna anului trecut a softului STOC (Standard Tool for Organising Campaigns), un instrument de planificare şi administrare a campaniilor de publicitate integrată, şi a creşterii numărului de panouri publicitare în Bucureşti.

Numărul insolvenţelor continuă creşterea şi în 2018, cu un plus de 47% în ianuarie

Vineri 23 februarie 2018. Numărul insolvenţelor continuă trendul ascendent şi creşte în luna ianuarie cu 47%, în prima lună a anului 753 de societăţi ajungând în această situaţie, cele mai multe dintre ele din Bucureşti (164), Bihor (68) şi Timiş (43), potrivit datelor Registrului Comerţului.

Nouă ani de la minimul Bursei de la Bucureşti. Cine a avut curaj să cumpere atunci şi-a înmulţit banii de patru ori

Vineri 23 februarie 2018. Pe 25 februarie 2018 se împlinesc no­uă ani de la minimele atinse de Bur­sa de Valori de la Bucureşti, iar în această perioadă indicele BET a înregistrat o creştere de 340%, de la 1.887 de puncte la 8.280 de puncte. Spre comparaţie, indicele Dow Jones, al bur­sei din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a urcat în ultimii nouă ani cu 194%.

Un indice bazat pe BET-BK al BVB este tranzacţionat în premieră pe o bursă externă, la Sofia

Joi 22 februarie 2018. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a încheiat un acord cu Expat Asset Management pentru licenţierea indicelui BET-BK, care include 25 de companii de la Bucureşti, creat şi administrat de BVB, care va fi folosit ca suport pentru ETF-ul Expat Romania BET-BK UCITS, tranzacţionat la Sofia.

Grupul suedez care a preluat fosta fabrică de pâine Titan va investi 50 mil. euro în producţie

Joi 22 februarie 2018. Lantmännen Unibake, grupul suedez care a preluat o parte dintre activele din domeniul panificaţiei de pe plan local ale austriecilor de la Goodmills, va investi în următorii cinci ani peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea fabricii aflate în localitatea Pantelimon, lângă Bucureşti, adăugând alte patru linii de producţie.

Francezii de la Avenir Telecom au organizat la Bucureşti prima lansare din Europa pentru telefoanele mobile sub brandul Energizer

Miercuri 21 februarie 2018. Grupul francez Avenir Telecom, care are în România operaţiuni de distribuţie de echipamente mobile şi accesorii şi operează şi reţeaua de magazine Internity, a lansat miercuri la Bucureşti gama de telefoane mobile Energizer. Evenimentul de la Bucureşti - primul de acest tip organizat în Europa, va fi urmat de lansări pe alte pieţe de pe continent, au spus reprezentanţii grupului.

Primăria Capitalei vrea să aloce 90 de milioane de lei pentru construirea a cinci săli de sport

Miercuri 21 februarie 2018. Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să acorde peste 90 de milioane de lei pentru construirea unor săli de sport la cinci unităţi şcolare din sectorul 6. Proiectul va fi supus votului în şedinţa CGMB de joi.

Peste 18.000 de persoane vor primi vouchere pentru biciclete. PMB a publicat lista beneficiarilor

Miercuri 21 februarie 2018. Primăria Municipiului Bucureşti precizează că peste 18.000 de persoane urmează să intre în posesia voucherelor pentru biciclete. Lista persoanelor este publicată pe pagina PMB.

Cristina Neagu, al doilea cel mai bine plătit sportiv din România

Miercuri 21 februarie 2018. Cristina Neagu (29 de ani) primeşte 22.000 de euro în fiecare lună de la CSM Bucureşti. Interul stânga se uită, astfel, de sus la vedetele de la FCSB, e depăşită doar de Ibrahima Balde (CFR Cluj) în topul celor mai bine plătiţi sportivi din România şi are cel mai mare salariu al unul bugetar român.

Petrişor Peiu, Universitatea Politehnică Bucureşti: România are nevoie de cel puţin încă o centrală electrică. Este bine că investiţia Romgaz de la Iernut se întâmplă

Marti 20 februarie 2018. România este al treilea producător european de gaz, al treilea de petrol şi ocupă locul cinci la producţia de cărbune şi cu toate acestea, ocupă abia locul 13 ca producător de energie electrică. Anul trecut, pe fondul unui consum de energie ridicat, s-a importat energie electrică. Este clar că avem nevoie de cel puţin încă o centrală electrică şi este foarte bine că investiţia Romgaz de la Iernut se întâmplă, a spus Petrişor Peiu, Universitatea Politehnică Bucureşti, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

Care sunt calculele din spatele dividendelor plătite în 2018 de companiile de stat de la bursă

Marti 20 februarie 2018. Companiile de stat de la bursa de la Bucureşti ar putea plăti dividende din profiturile pe 2017 cu randamente cuprinse între 1%, cum este cazul Transelectrica, şi 12%, cum ar fi cazul Romgaz, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rezultatelor preliminare.

Consiliul Concurenţei consideră că eliminarea aplicaţiilor de tip StarTaxi este neconcurenţială şi ar putea duce la închiderea şi la stoparea dezvoltării pieţei

Luni 19 februarie 2018. Consiliul Concurenţei a emis, astăzi, un aviz pentru Hotărârea CGMB 626/19.12.2017, deoarece consideră că aplicaţiile de tip agregator de pe piaţa serviciilor de taximetrie din Bucureşti este benefică ambelor părţi şi, de altfel, ajută la dezvoltarea de noi produse şi servicii inovative, potrivit comunicatului de presă transmis de StarTaxi.

Lidl aduce la Bucureşti un centru de excelenţă în IT

Luni 19 februarie 2018. Lidl lansează în România, Lidl Digital, un centru de excelenţă în IT ce va furniza soluţii de e-commerce şi management pentru platformele digitale ale retailerului german. ZF a scris încă de săptămâna trecută faptul că Lidl aduce la Bucureşti, în vechile sale birouri din Pipera o divizie internaţională.

Biroul de la Bucureşti al firmei de avocatură Schoenherr a promovat-o pe Adina Damaschin în poziţia de counsel

Luni 19 februarie 2018. Casa de avocatură Schoenherr a anunţat promovarea în poziţia de counsel a Adinei Damaschin, practica specializată de banking & finance şi capital markets a biroului Schoenherr şi Asociaţii incluzând în prezent 11 avocaţi.

Din vorbă-n vorbă cu… Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes: despre bijuterii cu însemnătate, business şi călătorii

Luni 19 februarie 2018. Alina Sudriu este absolventă a Facultăţii de Administrare a Afacerilor în Limba Engleză şi a programului de master - Strategic Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. Primul job l-a avut în 2006, imediat după terminarea facultăţii, în cadrul unei companii de produse electronice. Apoi, a mers către domeniul consultanţei imobiliare unde a rămas câţiva ani până când a decis că este momentul să facă primii paşi către antreprenoriat

Analiză. Zona Timpuri Noi din Bucureşti, un nou pol de birouri şi rezidenţial

Luni 19 februarie 2018. Dezvoltările de birouri acţionează ca un magnet în zona Timpuri Noi din Bucureşti, la o staţie de metrou de Piaţa Unirii, de care anterior niciun alt mare investitor nu se apropia, în condiţiile în care acestea sunt generatoare de trafic şi aduc în acelaşi loc persoane cu venituri peste medie.

Primăria Capitalei propune transformarea RATB în societate pe acţiuni

Sambata 17 februarie 2018. Primăria Capitalei intenţionează să reorganizeze RATB, din regie autonomă, în societate pe acţiuni, acţionarii noii structuri numite Societate de Transporturi Bucureşti fiind Consiliul General şi Consiliul Judeţean Ilfov. Această reorganizare va fi dezbătută în şedinşa CGMB din 22 februarie.

Clădirile cu risc seismic, una dintre problemele Capitalei. De ce doar 4 imobile sunt în reparaţii

Sambata 17 februarie 2018. Sute de imobile din Bucureşti sunt într-o stare avansată de degradare, doar 4 clădiri cu risc seismic fiind în curs de reabilitare. Una dintre problemele întâmpiate este refuzul proprietarilor de a colabora cu autorităţile. Firea anunţă că până la finalul 20 de imobile vor intra în reparaţii.

ZF Live. Ionuţ Cotoi, DeviceHub: Transportul în comun este mai avansat în oraşe precum Craiova, Sibiu sau Râmnicu Vâlcea decât în Bucureşti pentru că acolo au fost instalate aplicaţii inteligente

Vineri 16 februarie 2018. Transportul în comun în Sibiu sau Craiova este mai aşezat decât cel din Bucureşti pentru că beneficiază de soluţiile oferite de noile tehnologii.

Lidl aduce la Bucureşti o divizie internaţională a grupului german

Vineri 16 februarie 2018. Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwarz, va aduce la Bucureşti anul acesta o divizie internaţională, iar aceasta va avea birourile în vechiul sediu al discounterului din proiectul Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu, potrivit datelor din piaţă.

MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, în Bucureşti, şi urmează încă 14 unităţi în acest an

Joi 15 februarie 2018. MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice, amplasată în perimetrul benzinăriei din zona Nicolae Caramfil din Bucureşti, alte 14 staţii urmând să fie inaugurate până la finele anului în cadrul proiectului european NEXT-E.

Electromagnetica a închis 2017 pe pierdere din cauza unor provizioane şi a comenzilor fluctuante

Joi 15 februarie 2018. Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica Bucureşti (ELMA) a înregistrat anul trecut venituri de 221 milioane lei, faţă de 234 milioane lei în 2016, compania încheiind anul pe minus, cu o pierdere de 15 milioane lei, potrivit raportului financiar preliminar.

Digi raportează un profit net de 61 mil. euro în 2017, de cinci ori mai mare, la venituri de 916 mil. euro, în creştere cu 8,75%

Joi 15 februarie 2018. Digi, compania tele­com care a debutat în arena de tran­zacţionare de la Bucureşti în mai 2017, ca urmare a unui IPO în valoare de 944 mil. lei, a raportat în 2017 venituri de 916,5 milioane euro, în creştere cu 8,75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul companiei telecom a ajuns la 61,7 milioane euro, faţă de 12,45 milioane euro în 2016.

Unde găseşti în acelaşi loc oameni de peste 10 mld. euro? La ZF Power Summit ‘18. Două zile. Totul despre energie

Joi 15 februarie 2018. Anton Anton, ministrul energiei, Mihaela Toader, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, directorii generali ai Engie România, E.ON România, MOL România, CEZ România, Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Trangaz sau CE Oltenia au răspuns afirmativ invitaţiei lansate de Ziarul Financiar pentru a dezbate cele mai fierbinţi teme din energie în cea de-a şaptea ediţie a ZF Power Summit ‘18, care va avea loc pe 19 şi 20 februarie în Bucureşti.

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, condamnat la 4 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Miercuri 14 februarie 2018. Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul ANRP. Decizia nu este definitivă.

Străinii controlează aproape 15% din Bursa de Valori Bucureşti

Miercuri 14 februarie 2018. Acţionarii străini au o participaţie de aproape 15% în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital româneşti, în vreme ce acţionarii instituţionali ro­mâni şi personale fizice din România deţin restul de 85% din capitalul social al BVB.

Israelienii de la AFI au închiriat un sfert din prima clădire din proiectul de birouri AFI Tech Park

Miercuri 14 februarie 2018. Dezvoltatorul israelian AFI Europe, care are în Bucureşti mallul AFI Cotroceni, a semnat un contract pentru închirierea a încă 2.000 mp din prima clădire a proiectului de birouri AFI Tech Park din Bucureşti către operatorul de săli de jocuri electronice Game World Group.

Traficul este blocat pe A1 din cauza unui accident rutier în care o persoană a fost rănită

Miercuri 14 februarie 2018. Traficul rutier este oprit, miercuri, pe sensul de mers către Bucureşti al Autostrăzii 1, în zona localităţii dâmboviţene Petreşti, din cauza unui accident în care au fost implicate două maşini.

Bursa raportează profit net de 14,6 mil. lei în 2017, plus 89%, la venituri de 38 mil. lei

Miercuri 14 februarie 2018. Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a înregistrat în 2017 un profit net de 14,6 mil. lei, plus 89% faţă de 2016, în timp ce veniturile operaţionale au urcat cu 21%, la 38 mil. lei.

Bucureşti-Istanbul, ruta externă cu cele mai multe întârzieri sau anulări de curse aeriene anul trecut

Marti 13 februarie 2018. Peste 42.000 de pasageri care au călătorit anul trecut cu avionul din România au fost afectaţi de întârzieri de mai bine de trei ore ale zborurilor, respectiv anulări şi supraîncărcări ale curselor, şi sunt îndreptăţiţi să primească despăgubiri de circa 12 milioane euro, potrivit unor calcule realizate de AirHelp, companie specializată în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene.

Din vorbă-n vorbă cu … Ruxandra Antochi, fondatorul brandului de modă Bluzat: despre îngheţată, Salvador Dali şi Bucureşti

Marti 13 februarie 2018. În DEX (Dicţionarul Explicativ al Limbii Române) bluzat -ă, bluzaţi, -te apare ca un adjectiv ce face referire la corsajul unei rochii. Înseamnă făcut mai lung şi mai larg şi lăsat să atârne puţin peste cingătoare. Pornind de la definiţia oficială, antreprenoarea Ruxandra Antochi a creat un brand care poartă acelaşi nume. Definiţia brandului este însă puţin diferită.

Starbucks a deschis o cafenea pe cea mai cunoscută arteră din centrul istoric al Bucureştiului

Marti 13 februarie 2018. Reţeaua Starbucks a deschis o nouă cafenea în Bucureşti, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, într-un spaţiu de aproape 400 mp, pe două nivele.

RE/MAX se extinde cu un birou în Capitală şi ajunge la o reţea de 25 de unităţi pe plan local

Marti 13 februarie 2018. Compania imobiliară Re/Max va avea, începând din martie, o nouă franciză în Bucureşti, Re/Max Home Connection, reţeaua ajungând astfel la 25 de birouri în toată ţara. Totodată, de la începutul anului au mai fost deschise două birouri, unul în Satu-Mare şi un altul în Capitală.

În ianuarie s-au vândut, în ţară, mai multe imobile decât anul trecut

Marti 13 februarie 2018. În luna ianuarie 2018, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 39.482 de imobile, cu 16.315 mai multe decît în ianuarie 2017, cele mai multe în Bucureşti şi cele mai puţine în Tulcea, informează Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Autorităţile americane cer extrădarea hackerilor români care au spart calculatoarele din Washington

Marti 13 februarie 2018. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) anunţă, marţi, că a transmis CAB soluţionarea cererii de extrădare formulată de autorităţile americane, pentru doi cetăţeni români care ar fi spart calculatoarele conectate la camerele de supraveghere ale Poliţiei din Washington.

Cum a transformat piaţa imobiliară faţa Bucureştiului: Din foste fabrici au răsărit malluri şi centre de birouri, iar zone abandonate au fost transformate cu sute de milioane de euro

Luni 12 februarie 2018. Ultimii 28 de ani de capitalism au transformat puternic faţa Bucureştiului, care dintr-un oraş industrial s-a tranformat într-unul al serviciilor, iar muncitorii au lăsat locul corporatiştilor.

Noul director al companiei Aeroporturi Bucureşti este Dan Baciu, cu un interimat pentru patru luni

Luni 12 februarie 2018. Dan Baciu, un fost director financiar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroporturile Otopeni şi Băneasa, a fost numit luni în funcţia de director general, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei.

AFI Europe demarează construcţia proiectului rezidenţial AFI City, în zona Bucureştii Noi din Capitală

Luni 12 februarie 2018. Grupul israelian de investiţii în real-estate AFI Europe, care şi-a consolidat prezenţa pe piaţa locală prin malluri şi clădiri de birouri, va demara în următoarele două luni prima etapă a lucrărilor de construcţii pentru proiectul rezidenţial AFI City în cartierul Bucureştii Noi din Capitală, în uma obţinerii autorizaţiei de construcţie.

JLL: Cererea de spaţii de birouri din Capitală a crescut cu 10% în 2017. Fiecare contract nou a generat cel puţin 130 de locuri de muncă

Luni 12 februarie 2018. Cererea netă de spaţii de birouri, extinderi şi contracte noi, din Bucureşti a totalizat anul trecut 171.000 metri pătraţi, în creştere cu 10% faţă de 2016, suprafaţa medie închiriată fiind de circa 1.300 metri pătraţi, potrivit celui mai recent raport pe piaţa realizat de compania de consultanţă imobiliară JLL.

Vinurile Purcari au reuşit să obţină 186 mil. lei deşi pieţele bursiere au avut o săptămână de coşmar

Luni 12 februarie 2018. Producătorul de vinuri Purcari (WINE) a încheiat cu succes oferta de listare la bursa de la Bucureşti în pofida turbulenţelor de pe pieţele de capital din toată lumea. Ultima săptămână a adus corecţii importante de la New York la Frankfurt sau Paris.

Multinaţionalele pariază masiv pe România: Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact caută peste 1.000 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti

Sambata 10 februarie 2018. Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact România a recrutat anul trecut aproximativ 950 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti (dintre care circa 80 de expaţi), ajungând în prezent la peste 3.300 de angajaţi.

Salariul unei angajate de la Aeroporturi bate profiturile Rompetrol, Metro, Lidl, Electrica sau Mol

Sambata 10 februarie 2018. Raportul Corpului de Control al Guvernului asupra Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti arată că o angajată a obţinut salariu echivalent cu 10 lei pe secundă, sumă ce depăşeşte profiturile realizate de firme precum Rompetrol, Carrefour, Lidl, E.ON, Mol, Metro, Mega Image sau Electrica Furnizare.

Haos la Aeroporturi Bucureşti, un colos cu afaceri de un miliard de lei. Şi managerii interimari au ajuns să demisioneze, compania a schimbat cinci şefi în cinci ani

Sambata 10 februarie 2018. ♦ Numirile în funcţia de director general s-au făcut în afara legii de ordonanţă corporativă din anul 2013 ♦ O listă de nereguli a fost depistată de Corpul de Control.

Preţul apartamentelor noi merge pe un trend ascendent. Cea mai mare creştere în ianuarie a fost în Iaşi, plus 3% faţă de decembrie

Sambata 10 februarie 2018. Apartamentele noi din Bucureşti s-au scumpit în ianuarie cu 1,5% faţă de decembrie, până la 1.325 de euro pe metru pătrat util.

Două antreprenoare din Bucureşti fac 50.000 de euro din bijuteriile handmade artMYway în al doilea an de la înfiiţarea companiei

Sambata 10 februarie 2018. Alexandra Dragomir şi Iolanda Cojo­caru, două antreprenoare din Bucureşti, au înfi­inţat în 2016 atelierulul de bijuterii handmade ArtMag Design, prin care au ajuns la vânzări de 50.000 de euro anul trecut.

Casa de avocatură ZRP are un nou coordonator al practicii de drept penal: Mirela Gorunescu, prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti

Vineri 9 februarie 2018. Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal a societăţii civile de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP). După o activitate didactică de peste 20 de ani, desfăşurată în învăţământul superior şi o bogată practică în profesia de avocat, la începutul acestui an, Mirela Gorunescu s-a alăturat echipei ZRP.

Bursa de la Bucureşti deschide în ultima zi a săptămânii pe minus, în timp ce acţiunile principalelor companii înregistrează creşteri modeste

Vineri 9 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe minus, principalii indicii înregistrau la ora 10.00 scăderi cuprinse între 0,92% şi 2,07%.

Constantin Pruteanu, Rotar Residence: Căutăm terenuri în zona de centru-nord. Urmărim Expoziţiei, Siseşti, Bucureştii Noi, Grozăveşti

Vineri 9 februarie 2018. Familia turcă Eskiocak, care a construit aproximativ 600 de apartamente în ansamblul Rotar Park Residence de pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti, pariază pe centru-nord pentru un viitor proiect imobiliar şi vânează zonele Expoziţiei şi Grozăveşti, zone deja fierbinţi din punctul de vedere al construcţiilor.

One United demarează o investiţie de 100 mil. euro într-un proiect imobiliar pe fosta platformă Automatica

Vineri 9 februarie 2018. Compania One United Properties, dezvoltator imo­bi­liar specializat pe proprietăţi rezidenţiale în Bucureşti, con­trolată de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va investi 100 mil. euro într-un proiect imobiliar care pre­vede construcţia a trei clădiri de apartamente şi un turn de birouri pe fosta platformă Automatica, de la intersecţia dintre b-dul Mircea Eliade şi Calea Floreasca.

Salariul unei angajate de la Aeroporturi bate profiturile Rompetrol, Metro, Lidl, Electrica sau Mol

Joi 8 februarie 2018. Raportul Corpului de Control al Guvernului asupra Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti arată că o angajată a obţinut salariu echivalent cu 10 lei pe secundă, sumă ce depăşeşte profiturile realizate de firme precum Rompetrol, Carrefour, Lidl, E.ON, Mol, Metro, Mega Image sau Electrica Furnizare.

Bursa de la Bucureşti a deschis şi şedinţa de joi pe plus, dar cresterile indicilor nu depasesc 0,5%

Joi 8 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şi şedinţa de joi pe plus, continuând trendul de miercuri, iar principalii indicii înregistrau la ora 10.00 creşteri cuprinse între 0,1% şi 0,5%.

Gabriel Mutu, primarul sectorului 6: Nu putem construi drumuri şi parcări în ritmul cu care imobiliarii fac apartamente. Ei ar trebui să vină cu soluţiile

Joi 8 februarie 2018. Primarul sectorului 6, al doilea cel mai aglomerat sector din Capitală, spune că este responsabilitatea dezvoltatorilor imobiliari, dacă sunt serioşi, să vină cu soluţii de infrastructură, în contextul în care autorităţile statului nu pot face faţă ritmului cu care aceştia ridică blocuri. Aceeaşi primărie continuă să acorde autorizaţii de construire, în ciuda haosului generat de aglomeraţia din Bucureşti.

Cine a avut sânge rece să cumpere marţi şi să vândă miercuri a făcut superprofit

Joi 8 februarie 2018. Investitorii de la bursa de la Bucureşti care au vândut miercuri din acţiunile cumpărate în şedinţa precedentă, când piaţa românească era în scădere influenţată de declinul celor externe, au bifat un câştig chiar şi de 2,3%, potrivit calculelor ZF.

Radisson Blu: Credem că 2018 va fi foarte bun pentru afacerile noastre. „Chiar şi în perioadele slabe, avem 100% grad de ocupare.“

Joi 8 februarie 2018. Complexul hotelier Radisson Blu şi Park Inn by Radisson, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unul dintre cei mai mari jucători din turism, cu 697 de camere, aşteaptă afaceri în creştere în acest an pe fondul cererii mai mari pentru serviciile de cazare, susţinută de clienţii de business, dar şi de turişti, potrivit oficialilor companiei.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter