Stiri despre Bucuresti

 

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Transporturilor finalizarea exproprierilor: La două săptămâni expropriem două coteţe pe Bucureşti-Ploieşti. Mai aveţi?

Joi 27 iulie 2017. Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, finalizarea exproprierilor de pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi realizarea lucrărilor la autostradă, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern fiind aprobarea exproprierii a două imobile.

Bucureştiul pune frână la malluri. Investitorii merg în oraşele din provincie cu proiecte de centre comerciale noi

Joi 27 iulie 2017. Dezvoltatorii imobiliari au anunţat şase proiecte de centre comerciale noi cu dată de livrare maximum în 2019, toate în afara Capitalei.

​Uzinexport Bucureşti zburdă pe bursă după ce anunţă profit de 25 mil. lei cu afaceri de 16 mil. lei pentru anul 2016. Acţiunile urcă cu 66%

Miercuri 26 iulie 2017. Uzinexport (UZIN), celebra companie înfiinţată în timpul regimului comunist, a raportat astăzi pe bursă că în anul 2016 a avut un profit net de 25 mil. lei, faţă de pierderi de 1,5 mil. lei în anul precedent, în timp ce afacerile au urcat de la 12,7 mil. lei la 16,4 mil. lei.

Ministerul Agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu standarde duble în România şi UE

Miercuri 26 iulie 2017. În urma analizelor comparative realizate de autorităţile de la Bucureşti au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, au anunţat miercuri reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie: Anul trecut au fost 100.000 de copii care s-au prezentat şi au fost trataţi la UPU, din care jumătate din provincie

Miercuri 26 iulie 2017. Spitalul Marie Curie din Bucureşti a înregistrat anul trecut 100.000 de copii care s-au prezentat şi au fost trataţi la UPU (primiri urgenţe - n.red.), din care jumătate veneau din provincie, a declarat Daniel Buzatu, managerul spitalului, în contextul în care multe spitale din provincie nu pot susţine secţii de pediatrie din lipsă de personal şi cu atât mai puţin să pună la dispoziţie unităţi de primiri urgenţe pentru copii.

Serviciul cora.ro se lansează şi la Ploieşti, al cincilea oraş după Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Bacău

Miercuri 26 iulie 2017. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu va fi disponibil şi la cora Ploieşti, începând cu 26 iulie 2017, după ce a fost implementat anterior la Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Bacău.

Numărul firmelor nou-înfiinţate a ajuns la 79.251 la finele lunii iunie. Bucureşti, Cluj şi Timişoara s-au aflat în frunte

Miercuri 26 iulie 2017. Antreprenorii români au creat în primele şase luni ale anului 79.251 de firme noi, în contextul în care 2017 a fost anul în care pe piaţa locală s-a lansat un program naţional de finanţare a start-up-urilor (Start-Up Nation). Doar în luna iunie s-au înregistrat un număr de 15.877 firme noi, cele mai multe fiind SRL-uri (12.809), conform datelor Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Globalworth vine la Bursa de la Bucureşti săptămâna viitoare

Miercuri 26 iulie 2017. Fondul de investiţii Globalworth listează începând cu data de 31 iulie la Bursa de Valori Bucureşti obligatiunile emise de companie. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

Jumătate din băncile din Polonia sunt listate la bursa de la Varşovia. La Bucureşti se tranzacţionează doar trei bănci din 37

Miercuri 26 iulie 2017. ♦ Pe bursa de la Varşovia sunt listate 13 bănci din aproximativ 30 de instituţii de credit câte activează în Polonia, adică 43% ♦ În România sunt 37 de bănci, din care doar trei - Banca Transilvania, BRD şi Patria Bank sunt listate, adică 8% .

Bursa de la Bucureşti este pe primul loc în lume din 23 de pieţe emergente la creşterea indicelui în dolari care urmăreşte dividendele: plus 40%

Miercuri 26 iulie 2017. Indicele BET Total Return, care include şi dividendele distribuite de cele mai tranzacţionate companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, a crescut cu peste 40% în dolari americani de la începutul acestui an, cel mai ridicat ritm de creştere din toate cele 23 de ţări din indicele MSCI Frontier Markets, potrivit BVB care citează o analiză a băncii germane de investiţii Berenberg realizată cu datele Bloomberg.

Globalworth a demarat construcţia viitoarelor birouri ale Grupului Renault din Bucureşti şi curăţă terenul cumpărat de la Coca Cola. Galerie FOTO

Marti 25 iulie 2017. Globalworth Real Estate Investments, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri de pe piaţa locală, a făcut primul pas spre construcţia viitorului proiect de birouri pe care îl va realiza pentru Grupul Renault în România, la patru luni după ce a preluat conducerea şi 50% din acţiunile Elgan Offices, compania responsabilă de proiect.

Grupul Transport Trade Services tatonează o listare pe piaţa de capital de la Bucureşti

Marti 25 iulie 2017. Transport Trade Services (TTS), companie controlată de omul de afaceri constănţean Mircea Mihăilescu, se află în discuţii pentru o eventuală listare pe bursa bucureşteană, conform unor surse din piaţă. Întrebat de o eventuală listare, Mircea Mihăilescu nu a dorit să comenteze.

Furnizorul de servicii de transport E van Wijk a închiriat 75% dintr-un nou depozit din parcul logisticP3 Bucharest

Luni 24 iulie 2017. Dezvoltatorul pan-european de proprietăţi logistice P3 a semnat un parteneriat cu compania Logistic E van Wijk, furnizor de servicii integrate de transport şi logistică, pentru o suprafaţă de 10.180 mp în noul depozit din parcul P3 Bucharest, spaţiul reprezentând 75% din dimensiunea totală a depozitului.

Câţi bani a încasat RATB în 2016 şi 2017 din bilete

Luni 24 iulie 2017. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a câştigat, în anul 2016, aproape 175 de milioane de lei din titluri de călătorie şi suprataxe. În primele 6 luni ale anului, încasările rezultate din aceleaşi surse au atins aproape 89 de milioane de lei.

Rectorul ASE: „Vrem să creştem numărul de locuri la cibernetică. Şapte elevi s-au bătut pe un loc“

Luni 24 iulie 2017. Peste 9.000 de absolvenţi de bacalaureat s-au înscris anul acesta la examenul de admitere din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru a obţine unul dintre cele 5.503 locuri scoase la bătaie de către instituţie.

Radu Tănase, Calif: Mai este loc de 10-12 restaurante doar în Bucureşti. În provincie ieşim când avem infrastructură

Luni 24 iulie 2017. Grupul de restaurante Calif vrea să ajungă în acest an la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro după un avans de aproape 10%

Cât costă o cursă de la aeroport până în centrul oraşului în capitalele europene. Bucureştiul este la coada clasamentului

Sambata 22 iulie 2017. Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine cinci oraşe din lume şi cel mai ieftin din Europa în ceea ce priveşte costul curselor cu taxiul, arată un studiu realizat de platforma Carspring.

Ana Bogdan o elimină pe principala favorită a turneului de la Bucureşti şi este în semifinale

Vineri 21 iulie 2017. Jucătoarea de tenis Ana Bogdan s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, scor 6-1, 6-3, pe Anastasija Sevastova, principala favorită a competiţiei şi numărul 17 mondial.

3.000 de candidaţi pe cele 1.000 de locuri bugetate scoase la concurs la UMF Bucureşti

Vineri 21 iulie 2017. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti oferă 1.000 de locuri bugetate, pentru care vor concura aproximativ 3.000 de candidaţi, iar pentru cei care nu reuşesc să intre la fără taxă, instituţia a pus la dispoziţie 440 de locuri contra cost.

Monica Roman, profesor ASE: România are nevoie de o politică mai agresivă de reţinere în ţară a forţei de muncă

Vineri 21 iulie 2017. România are nevoie de o politică mai agresivă de reţinere în ţară a forţei de muncă alături de cea de încurajare a migraţiei de revenire, este de părere prof. univ. dr. Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu Sibex Sibiu vor primi un preţ de retragere din companie de 35,6376 lei/acţiune

Vineri 21 iulie 2017. Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea Bursei de la Bucureşti cu bursa Sibex din Sibiu vor primi un preţ de retragere de 35,6376 lei/acţiune, stabilit de consultantul CMF Consulting, a anunţat astăzi BVB.

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă: urmează sezonul raportărilor financiare

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa de capital de la Bucureşti va intra în curând în perioada raportărilor financiare semestriale, ocazie pentru investitorii de la Bucureşti de a observa starea de sănătatate a companiilor listate şi un test important pentru evoluţia viitoare a bursei locale. În această atmosferă de expectativă, lichiditatea a scăzut în luna iulie la unul dintre cele mai mici niveluri din 2017, dar principalul indice de la Bucureşti a avansat cu 6,4% de la începutul lunii şi până în prezent.

Italienii de la spitalul de cardiologie Monza din Bucureşti vor prelua Centrul Cardioscan din Constanţa

Joi 20 iulie 2017. Spitalul Monza, specializat pe chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din tară, parte a grupului “Policlinico di Monza” din Italia, va prelua centrul Cardioscan din incinta Spitalului Judeţean din Constanţa, ca parte a strategiei de extindere a serviciilor pe cardiologie. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Transgaz semnează un acord cu operatorul de stat din Serbia pentru crearea infrastructurii necesare interconectării sistemelor de transport de gaze naturale

Joi 20 iulie 2017. Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, a semnat un memorandum de înţelegere privind colaborarea între companie şi Srbijagas, operatorul sistemului national de transport gaze naturale din Serbia, în cadrul reuniunii de la Bucureşti, din 19 iulie, a operatorilor de sistem şi de transport gaze naturale din statele cuprinse în proiectele de operaţionalizare a Coridorului Vertical.

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să construiască 600 de apartamente în noul pol rezidenţial al Capitalei. Lucrările încep în toamnă

Miercuri 19 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Im­pact (simbol bursier IMP), controlat de discretul om de afaceri Gheorghe Iaciu, va începe la toamnă lucrările la un proiect rezidenţial de 600 de aparta­mente în apropiere de Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, estimat a fi finalizat în 2019.

Crosspoint se asociază cu Savills pentru a coordona de la Bucureşti expansiunea în Europa Centrală şi de Est

Miercuri 19 iulie 2017. Brokerul din real-estate Crosspoint a încheiat un acord de cooperare cu Savills, unul dintre cei mai mari brokeri imobiliari de la Londra, ca să îl repre­zinte pentru expansiunea pe piaţa Europei Centrale şi de Est.

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu Rockcastle şi s-a delistat de la Bursa de la Bucureşti

Miercuri 19 iulie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, au încheiat fuziunea anunţată la finalul anului trecut. Potrivit celor două părţi, noua companie formată devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est.

ELCEN a încheiat primul semestru cu un profit brut operaţional de 165 mil.lei, aproape dublu faţă de S1 2016

Miercuri 19 iulie 2017. Societatea Electrocentrale Bucureşti(ELCEN), aflată în insolvenţă începând cu data de 6 octombrie 2016, a înregistrat în primele şase luni ale anului 2017 un profit brut operaţional din activitatea de producere a energiei electrice şi termice în sumă de 165 milioane lei, comparativ cu 90 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

DSV vrea să ajungă la 130.000 mp de depozite logistice lângă Bucureşti

Miercuri 19 iulie 2017. Grupul danez DSV, unul dintre cei mai mari operatori pe piaţa de transport-logistică şi distribuţie din Europa, vrea să contracteze în perioada următoare o suprafaţă adiţională de încă 37.000 de metri pătraţi în depozitele celor de la CTP de la km 23 de pe autostrada A1, în condiţiile în care săptămâna trecută au semnat cu dezvoltatorul pentru 90.000 mp.

CFR Călători: Anchetă în cazul trenului IR 1696 Timişoara-Bucureşti, care s-a desprins de locomotivă

Marti 18 iulie 2017. O echipă de la Revizoratul de siguranţă a circulaţiei analizează cauzele tenhice „şi va stabili vinovăţiile, dacă există” în cazul ruperii de cuplă înregistrate marţi dimineaţa la trenul InterRegio 1696 Timişoara-Bucureşti, a declarat directorul general adjunct al CFR Călători, Adrian Vlaicu.

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Marti 18 iulie 2017. Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB pentru alegerea unui membru în boardul Bursei

Marti 18 iulie 2017. Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine un pachet de 6,05% din Bursa de Valori Bucureşti, a solicitat convocarea unei adunări generale ordinare a acţionarilor pentru alegerea unui nou membru în boardul BVB, pe poziţia rămasă vacantă după decesul lui Cristian Micu, în luna iunie.

T-Me Studios, companie din IT cu 5 milioane de dolari afaceri, vrea să se listeze la bursa românească

Marti 18 iulie 2017. T-Me Studios, publisher de aplicaţii Android cu 15 mi­lioane de utilizatori lunar, caută broker pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti până la finele acestui an.

Raport BM: Autorizaţia de construire se obţine la Oradea de două ori mai repede decât la Constanţa

Luni 17 iulie 2017. Antreprenorilor din Bucureşti, Oradea, Ploieşti şi Timişoara le este mai uşor să demareze o afacere faţă de cei din Constanţa sau Craiova, se arată în noul raport al Băncii Mondiale (BM) – Doing Business în Uniunea Europeană: România, Bulgaria şi Ungaria.

Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Bucureşti

Luni 17 iulie 2017. Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Capitală, transformând acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor Kaufland în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, a anunţat, luni, Valer Hancaş, directorul de comunicare al companiei.

Blake Horsley, Country Head al P3 în România: Partea de nord a Bucureştiului este interesantă pentru achiziţia de terenuri, mai ales datorită creşterii e-commerce-ului

Luni 17 iulie 2017. Partea de nord a Bucureştiului este interesantă pentru achiziţia de terenuri, în mod special datorită creşterii e-commerce-ului şi nevoii de noi puncte de acces în oraş pentru unii dintre clienţi, este de părere Blake Horsley, Country Head al P3 în România.

Peste 19.000 de planuri de afaceri depuse în cadrul programului Start-up Nation

Luni 17 iulie 2017. Peste 19.000 de planuri de afaceri au fost depuse în cadrul programului Start-up Nation, cele mai multe fiind în Bucureşti, Cluj şi Timş, cererea de finanţare atingând un milliard de dolari, a declarat, luni, Ilan Laufer, ministru pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

JLL: Cererea de spaţii de birouri din Capitală a fost în S1 de peste patru ori mai mare faţă de ofertă

Luni 17 iulie 2017. Tranzacţiile din primele şase luni ale anului au dus cererea pentru spaţii de birouri din Bucureşti la aproximativ 80.000 de metri pătraţi, în total, suprafaţa de spaţii de birouri tranzacţionată în Capitală ajungând la aproape 185.000 metri pătraţi, faţă de 192.000 metri pătraţi în intervalul corespunzător din 2016, arată datele furnizate de compania de consultanţă imobiliară JLL.

Arhitectul sediului central al Porsche România va proiecta viitoarele birouri ale Renault

Luni 17 iulie 2017. Arhitectul Constantin Ciurea proiectează viitoarele birouri Renault Bucharest Connected ale grupului francez din partea de vest a Capitalei, în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de acest gen, potrivit datelor din piaţă. Arhitectul nu a dorit să comenteze informaţiile.

O şedinţă de tuns costă în medie în Bucureşti 13 dolari, de patru ori mai puţin ca la Paris sau Londra

Luni 17 iulie 2017. La fiecare vizită la coafor o româncă lasă în medie 13 dolari pentru un tuns, acesta fiind unul dintre cele mai mici preţuri din lume, arată o analiză a Business Insider.

Le Bistrot Francais din Capitală, unul dintre cele 550 de hoteluri şi restaurante afiliate reţelei Relais & Châ­teau

Luni 17 iulie 2017. Restaurantul Le Bistrot Francais din Bucureşti, deţinut de familia de antre­nori locali Preotu, a fost afiliat Relais & Châ­teau, o asociaţie care cuprinde circa 550 de ho­te­luri şi restaurante din peste 60 de ţări din toată lumea.

VIDEO ZF Live. Elena Ovreiu, lector universitar la Politehnica Bucureşti: În curând vom ajunge să purtăm senzori prin care medicul să poată urmări parametrii unui pacient

Duminica 16 iulie 2017. Industria medicală a intrat într-o etapă de digitalizare, se dezvoltă tot mai multe sisteme care ajută medicii la diagnosticare sau la urmărirea evoluţiei efectelor tratamentelor asupra pacienţilor.

Trendul care ia amploare, pe lângă moda achiziţiilor de apartamente: Renovări şi amenajări interioare realizate de spcialişti. Locuinţe prêt-à-porter sau haute couture?

Duminica 16 iulie 2017. Faptul că românii sunt cu ochii în patru după dezvoltarea de locuinţe noi, se ştie deja de mult, iar dezvoltatorii alimentează această „sete“ prin tot mai multe proiecte rezidenţiale, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Pe lângă moda achiziţiilor, mai există un trend care se manifestă din ce în ce mai frecvent în ultimii ani, şi anume apetitul pentru renovări şi amenajări interioare realizate de specialişti.

Mai puţin de 10% din contractele pentru birouri se semnează pe 10 ani

Sambata 15 iulie 2017. Rata contractelor de închiriere pe o perioadă de peste 10 ani este situată la sub 10% din totalul acordurilor de pe piaţa de profil din Bucureşti. Aceasta în condiţiile în care sunt foarte puţine companii care pot avea o predictabilitate de business pe o perioadă atât de îndelungată, explică Eduard Turcoman, senior broker office agency C&W Echinox.

Schimbări importante pentru şoferi: Ieşirea din aeroportul Henri Coandă spre DN 1 - Bucureşti va fi lărgit la două benzi

Vineri 14 iulie 2017. CNAB va începe de săptămâna viitoare lucrările de supralărgire la două benzi a fluxului de ieşire din Aeroportul Henri Coandă către Bucureşti, care vor fi finalizate până la sfârşitul lunii iulie şi nu vor afecta fluxul actual de ieşire, potrivit unui comunicat transmis vineri de instituţie.

Zece dezvoltatori din Bucureşti încep peste 14.000 de locuinţe în următorul an, care vor fi gata până în 2019

Vineri 14 iulie 2017. Zece dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti au anunţat că vor construi peste 14.000 de apartamente până la finalul lui 2019, doar în câteva proiecte de mari dimensiuni.

Mii de candidaţi au stat la coadă pentru a se înscrie la Academia de Studii Economice din Bucureşti

Joi 13 iulie 2017. Joi este prima zi de înscriere la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, una dintre cele mai căutate universităţi din România, iar mii de candidaţi au stat, încă de la primele ore ale dimineţii, la cozi pentru a-şi depune dosarele. Anul acesta, ASE scoate la concurs peste 5.900 de locuri.

Bucureştenii îşi vor ridica din august paşapoartele din mallul Plaza

Joi 13 iulie 2017. Serviciul Public Comunitar pen­tru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor din Bucureşti îşi mută se­diul, începând cu vara aceasta, în centrul comercial Plaza România din sectorul 6 al Capitalei, situat pe bulevardul Timi­şoa­ra, la numărul 26.

ZF Live. Alexandru Rusu, Daikin Air Conditioning: În Bucureşti 30-35% din apartamente au aer condiţionat. În provincie ponderea scade şi la jumătate

Joi 13 iulie 2017. Vânzările de aparate de aer con­diţionat sunt mai modeste în acest an faţă de 2016, un an în care temperaturile ridicate au apărut mult mai devreme, încă din primăvară, în timp ce acum se­zonul cald a început târziu, a spus Alexandru Rusu, residential sales supervisor Daikin Air Conditioning Central Europe România la ZF Live.

Israelienii de la Plaza Centers renunţă la proiectul mallului Timişoara Plaza şi au scos terenul la vânzare

Miercuri 12 iulie 2017. Grupul israelian Plaza Centers, care deţine în Bucureşti Casa Radio, a renunţat la proiectul de a construi un mall în Timişoara, iar terenul de 32.000 mp din partea de est a oraşului unde trebuia construit acesta a fost scos la vânzare.

Bog'Art intră în al patrulea proiect de birouri din Bucureşti

Miercuri 12 iulie 2017. Bog'Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a câştigat licitaţia pentru construirea celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square

Bursa tocmai a traversat semestrul cu cea mai mare lichiditate din ultimii cinci ani

Miercuri 12 iulie 2017. Pe segmentul principal al pieţei de capital de la Bucureşti s-au realizat în primul semestru al acestui an tranzacţii în valoare de 7,1 miliarde lei, cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, graţie în mare parte listării Digi, dar şi unui climat mai prielnic al întregului teritoriu bursier din regiune.

O cursă Tarom, nevoită să aterizeze direct la Bucureşti din cauza unor probleme tehnice

Marti 11 iulie 2017. O aeronavă Tarom cu 81 de pasageri la bord, care zbura pe ruta Munchen-Sibiu-Bucureşti, a averizat direct la Bucureşti din cauza unor probleme tehnice, pasagerii urmând să zboare până la Cluj, după care să ajungă cu transportul terestru la Sibiu, a anunţat, marţi, compania aeriană.

Celebra familie de bancheri Rothschild şi-a deschis birou la Bucureşti şi a recrutat un executiv local pentru a „muşca” din piaţa de M & A din România

Marti 11 iulie 2017. Familia Rothschild, una dintre cele mai bogate şi mai cunoscute din lume, cu afaceri în domenii variate precum bancar şi imobiliare, l-a recrutat pe românul Alexandru Rus pentru a coordona biroul de la Bucureşti. Astfel, bancherii de la Rothschild, despre care se spune că l-au propulsat pe Emanuel Macron în poziţia de preşedinte al Franţei, au deschis un birou la Bucureşti pentru a câştiga o felie din piaţa locală de fuziuni şi achiziţii care începe să se dezvolte.

MAPN, despre rezerviştii voluntari: Sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru 2017

Marti 11 iulie 2017. Aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari sunt disponibile în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Trafic blocat pe o stradă din Capitală, după ce o maşină a fost parcată pe linia tramvaielor 5 şi 16

Marti 11 iulie 2017. Traficul pe strada Vasile Lascăr din Capitală a fost blocat, marţi, timp de aproximativ 40 de minute, după ce un şofer a parcat pe linia tramvaielor 5 şi 16, în sensul de mers dinspre Piaţa Gemeni spre Sfântul Gheorge, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere a Municipiului Bucureşti.

Cei mai mari emitenţi de la bursă, printre care Transgaz, Banca Transilvania, MedLife, Electrica, au în spate viitorii pensionari

Marti 11 iulie 2017. Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii aveau la finele anului 2016 un portofoliu de acţiuni româneşti în valoare de 5,25 mld. lei, echivalentul a 6,9% din capitalizarea bursieră de la Bucureşti cu excepţia Erste Bank şi NEPI, arată calcule Prime Transaction.

Piaţa de birouri este în plin avânt. Florin Furdui, Portland Trust: În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să îşi deschidă birouri în Bucureşti

Luni 10 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust se apropie de o rată de ocupare de 80% în clădirile A şi B din cadrul com­plexului Oregon Park, construcţii care re­prezintă prima fază a dezvoltării proiectului de birouri din zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP primeşte o finanţare de 75,8 mil.euro de la BERD şi BCR pentru două depozite noi

Luni 10 iulie 2017. CTP România, nul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii logistice şi industriale de pe plan local, primeşte o finanţare de 75,8 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BCR, fondurile urmând să fie folosite pentru extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West cu încă două noi depozite.

Deutsche Bank a ajuns la 800 de angajaţi în centrul de tehnologie de la Bucureşti, ţinta fiind de 1000 de oameni până la finele anului

Luni 10 iulie 2017. DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Bucureşti, a atins pragul de 800 de angajaţi, după ce compania a angajat peste 150 de persoane în 2017, şi vizează să ajungă la 1000 de angajaţi până la finele anului.

Bucureştiul şi Clujul, magnet pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă. Topul oraşelor din România unde s-au vândut cele mai multe apartamente de la începutul anului

Luni 10 iulie 2017. Peste 280.000 de imobile au fost vândute în primele şase luni din 2017, cele mai multe vânzări fiind înregistrate în Bucureşti, Cluj şi Ilfov, iar cele mai puţine în Sălaj şi Caraş-Severin, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul acestei veri, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor de la Bucureşti au scăzut puternic în aceeaşi perioadă

Luni 10 iulie 2017. Indicele BET-FI, în componenţa căruia se află Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, este în teritoriu pozitiv de la începutul sezonului estival şi până în prezent, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a scăzut în acelaşi interval de timp cu 8,26%, iar indicele energetic BET-NG a coborât cu aproape 15%.

Preţul apartamentelor din Bucureşti a crescut în prima jumătate a anului în medie cu 2.000 de euro

Sambata 8 iulie 2017. Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti s-au scumpit în prima jumătate a anului în medie cu 2.000 de euro, adică 1,2%, ajungând în luna iunie la un nivel de 82.100 de euro, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

RATB: Tichetele de călătorie vor fi verificate la urcarea în mijloacele de transport

Vineri 7 iulie 2017. Regia Autonomă de Transport Bucureşti anunţă că, începând de vineri, modalitatea de control a pasagerilor va fi schimbată parţial iar tichetele vor fi verificate la urcarea în mijloacele de transport.

Autorizaţia de construcţie pentru racordarea autostrăzii urbane A3 cu Bucureştiul a fost eliberată

Joi 6 iulie 2017. CNAIR anunţă, într-un comunicat transmis joi, că a fost eliberată autorizaţia de executare a lucrărilor de construcţie pentru racordarea autostrăzii urbane (A3) cu Bucureştiul, valoarea lucrărilor fiind de aproape 22,6 milioane de lei.

Centura de Sud Bucureşti: licitaţia pentru proiecţie şi execuţie a fost lansată în SEAP

Joi 6 iulie 2017. CNAIR a transmis spre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de achiziţie publică destinată proiectării şi execuţiei sectorului de sud al noii Centuri a Bucureştiului, care va face legătura între A1 şi A2, proiectul valorând 580 de milioane de euro, a anunţat joi compania.

Asaltul dezvoltatorilor de rezidenţial: Forte Partners începe anul viitor un proiect de locuinţe de 37 mil. euro, din care au fost deja rezervate 60 de apartamente

Joi 6 iulie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, condus şi fondat de Geo Mărgescu, investeşte 37 de milioane de euro în proiectul rezidenţial Aviaţiei Park din cartierul Aviaţiei din Bucureşti.

Încă o mişcare imobiliară în zona Expoziţiei: Grupul ungar Futureal a cumpărat un teren de 15.000 mp şi face 400 de locuinţe

Joi 6 iulie 2017. Futureal, o companie ungară de investiţii în real-estate, care a dezvoltat pe piaţa locală un proiect rezidenţial în nordul Bucureştiului, a cumpărat un teren de peste 15.000 de metri pătraţi în apropiere de Bulevardul Poligrafiei, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de la Bucureşti, promite noi listări în a doua jumătate din 2017, dar şi noi produse

Joi 6 iulie 2017. Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti din 2013 şi al cărui mandat urmează să se încheie în august 2017, dacă nu va fi prelungit de acţionari, promite că piaţa de capital va avea noi listări în a doua jumătate de an, dar şi produse noi.

Businessul restaurantelor La Plăcinte s-a apropiat de 30 de milioane de lei după o creştere de aproape 15% în 2016

Joi 6 iulie 2017. Lanţul de restaurante La Plăcinte are în prezent 12 unităţi în România, la fel de multe ca în urmă cu un an, arată datele de pe site-ul propriu. Dintre acestea, opt sunt în Bucureşti, iar celelalte sunt amplasate în mari oraşe ale ţării, mai exact la Iaşi, Sibiu, Braşov şi Ploieşti.

Dorel Niţă, Imobiliare.ro: Circa 15% dintre cei care cumpără o casă o fac în scop investiţional

Miercuri 5 iulie 2017. Un procent de 15% dintre cei care cumpără o locuinţă realizează această achiziţie în scop investiţional, iar pieţele imobiliare din Cluj, Timişoara şi Bucureşti cresc în medie cu 10-15% la nivel de preţ, a spus Dorel Niţă, head of data & research al Imobiliare.ro, la evenimentul ZF Bankers Summit 2017, organizat de ZF.

CN Aeroporturi Bucureşti: Pistele de decolare-aterizare de pe Otopeni sunt funcţionale

Marti 4 iulie 2017. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) precizează, într-un comunicat transmis marţi, că pistele de decolare-aterizare ale aeroportului Otopeni sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă impuse de autorităţile din aviaţia civilă.

Pizza Hut Delivery a investit 200.000 euro într-o nouă unitate din Capitală

Marti 4 iulie 2017. Lanţul de restaurante Pizza Hut Delivery a deschis o nouă unitate în Bucureşti, în urma unei investiţii de peste 200.000 euro, operatorul ajungând în prezent la 13 unităţi în Capitală şi câte una în Braşov, Cluj şi Popeşti Leordeni.

Preţul apartamentelor a urcat cu 2.000 de euro în perioada ianuarie-iunie, până la 82.100 euro luna trecută

Marti 4 iulie 2017. Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti s-au scumpit în prima jumătate a anului în medie cu 2.000 de euro, adică 1,2%, ajungând în luna iunie la un nivel de 82.100 de euro, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Bucureştiul întâmpină aversele de ploaie cu toate stăvilarele deschise pentru evacuarea apelor

Luni 3 iulie 2017. În urma anunţării unor ploi de intensitate deosebită, administraţia Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB) a luat o serie de măsuri preventive încă de duminică, 2 iulie, atât pe partea de reducere a intrărilor de apă, cât şi pe partea de evacuare a apelor pluviale.

Cora România merge cu serviciul de livrare la domiciliu şi în Bacău, după Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca

Luni 3 iulie 2017. Lanţul de hipermarketuri Cora inaugurează astăzi serviciul de livrare la domiciliu în Bacău şi în zonele limitrofe, după ce a fost implementat în Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca.

Cine este Murielle Lorilloux, care va prelua în două luni funcţia de CEO al Vodafone România

Luni 3 iulie 2017. Noul şef al operaţiunilor Vodafone de la Bucureşti vine de la conducerea unei subsidiare cu peste 10 milioane de clienţi şi venituri de 400 mil. dolari pe an, care tocmai a trecut prin şocul unei legi care prevede obligativitatea înregistrării datelor pentru utilizatorii de servicii de telefonie mobilă.

Copos a investit 2 mil. euro în renovarea hotelului Bradul din Poiana Braşov. Grupul Ana Hotels se gândeşte la expansiune

Luni 3 iulie 2017. Grupul Ana Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos, are în plan achiziţia de noi hoteluri în ţară, pe lângă cele pe care le are deja – trei în Poiana Braşov (Bradul, Sport şi Poiana), unul în Eforie Nord (Europa) şi două în Bucureşti (Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza).

Enel: Din cauza temperaturii ridicate am luat măsuri de suplimentare a numărului echipelor de intervenţie şi al operatorilor de call-center

Vineri 30 iunie 2017. Temperaturile foarte mari înregistrate în Bucureşti în ultimele zile au condus la o creştere a consumului de energie electrică, unele zone ale Capitalei fiind afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pe fondul acestor condiţii meteorologice extreme, anunţă Enel.

Consiliul General al Capitalei a aprobat achiziţionarea ELCEN, cu suma de 155 de milioane de euro

Vineri 30 iunie 2017. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, vineri, cumpărarea pachetului de acţiuni de la ELCEN, astfel încât să fie posibilă fuziunea cu RADET, suma necesară acestui proces ridicându-se la 155 de milioane de euro.

Situaţie de criză fără precedent la Bucureşti şi la headquartere: Cele mai mari companii din România, în marea lor majoritate multinaţionale, şi cei mai mari antreprenori români, au convocat de urgenţă vineri o conferinţă de presă pentru a

Joi 29 iunie 2017. Cele mai mari companii din România, cele mai mari business-uri, cei mai puternici antreprenori români, au convocat de urgenţă vineri, la ora 11:00, o conferinţă de presă pentru a protesta împotriva măsurilor fiscale anunţate de PSD prin noul program de guvernare.

Bursa reacţionează la programul de guvernare care vizează impozitarea pe afaceri şi nu pe profit: indicele BET intră sub pragul de 8.000 de puncte, toate acţiunile companiilor de stat sângerează

Joi 29 iunie 2017. Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai lichide 12 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a scăzut la 7.944 de puncte la ora redactării acestei ştiri, minus 2,7% faţă de şedinţă precedentă în condiţiile în care toate companiile de stat sunt pe minus.

Wizz Air va lega Bucureştiul de Nisa şi Goteburg din aprilie anul viitor

Joi 29 iunie 2017. Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, va lega din aprilie Bucureştiul de Goteburg (Suedia) şi Nisa (Coasta de Azur, Franţa), cu o frecvenţă de operare de două şi respectiv trei zboruri, potrivit oficialilor companiei.

Iuliu Mol­doveanu, preşedinte ACMR: Mobila produsă în Po­lonia şi adusă în Bucureşti este mai ieftină decât o garnitură de mobilă făcută în România

Joi 29 iunie 2017. Polonia a vândut anul trecut mobilier în România în va­loare de 154,6 milioane de euro, polonezii acoperind un sfert din valoarea totală a importurilor de mobilă, în condiţiile în care preţul mobilei adusă din Polonia este de multe ori mai mic decât cea produsă la Bucureşti.

Mervyn King, celebrul guvernator al Băncii Angliei în perioada de criză, vine astăzi la Bucureşti la BNR să-şi lanseze cartea care anunţă sfârşitul alchimiei dintre bani şi bănci

Miercuri 28 iunie 2017. Mervyn King, celebrul guvernator al Băncii Angliei în perioada de criză, vine astăzi la BNR, unde îşi va prezenta cartea “Sfârşitul alchimiei: Banii, băncile şi viitorul economiei mondiale”.

Furnizorul de servicii turistice Amoma se mută într-un spaţiu de 2.300 mp din Globalworth Plaza

Miercuri 28 iunie 2017. Amoma, una dintre cele mai mari platforme de rezervări turistice online la nivel mondial, îşi va muta până la finalul acestui an sediul din Bucureşti într-un spaţiu cu o suprafaţă de aproximativ 2.300 de metri pătraţi din Globalworth Plaza (fostul Nusco Tower) şi a rezervat încă un etaj pentru dezvoltarea ulterioară a echipei.

Strategia Bucureşti, sau ce vrea să dezvolte în România o bancă internaţională suprastatală

Miercuri 28 iunie 2017. Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie supra­statală, şi-a setat noile deziderate până în anul 2022, acestea fiind reunite sub forma strategiei Bucureşti, după numele oraşului în care a avut loc, pe 27 iunie, a 107-a reuniune a consiliului băncii.

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare

Marti 27 iunie 2017. Primăria Capitalei vrea să cumpere cel mult 100 de autobuze urbane electrice şi infrastructura necesară încărcării acestora, nefiind stabilit, deocamdată, bugetul necesar, conform unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sobolewski: Am reuşit să convingem MSCI că bursa românească a îndeplinit condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare

Marti 27 iunie 2017. Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a declarat pentru ZF că operatorul pieţei de capital de la Bucureşti a convins agenţia MSCI că îndeplineşte condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare, însă până la o eventuală promovare a acesteia la categoria de piaţă emer­gentă din partea agenţiei americane mai sunt paşi de urmat.

Papalekas negociază cu Amazon pentru 10.000 mp de birouri în Campusul din Pipera

Marti 27 iunie 2017. Amazon, cel mai mare retailer online din lume, este la un pas de a semna închirierea a 10.000 mp de birouri în proiectul Globalworth Campus din Bucureşti cu posibilitatea de a se extinde la 12.000 mp, potrivit unor date din piaţă.

Ambulanţa Bucureşti: Am avut aproape 4.000 de intervenţii în cele trei zile de caniculă

Luni 26 iunie 2017. Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulaţă Bucureşti-Ilfov, a declarat pentru MEDIAFAX că, de vineri, de când Capitala se confruntă cu un val de căldură tropicală, s-au întregistrat aproape 4.000 de intervenţii, în creştere faţă de o zi obişnuită.

Taxa de înscriere la admitere la facultăţile Universităţii Bucureşti poate fi făcută online

Luni 26 iunie 2017. Universitatea din Bucureşti introduce plata online a taxei de înscriere la admitere. Astfel, candidaţii îşi pot completa mai uşor dosarul. Cei care optează pentru această facilitate, trebuie să ataşeze la dosarul de înscriere dovada plăţii online, primită pe e-mail.

Ioan Călinescu, Profesor, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB): Statul trebuie să asigure un climat pozitiv investitorilor şi să investească în cercetare

Luni 26 iunie 2017. Reindustrializarea este o problemă pe care şi-au pus-o cele mai dezvoltate economii ale europei. Germania, Franţa, Italia şi Spania intenţionează să crescă ponderea industriei cu 50% în PIB între 2012 şi 2020, a spus Ioan Călinescu, Profesor, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), în cadrul evenimentului Cum poate fi reindustrializată România, organizat de Ziarul Financiar

Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii inopinate la sediul Gaz Sud, în cadrul nvestigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă

Luni 26 iunie 2017. Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Gaz Sud şi la punctele de lucru ale acesteia din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Braşov, în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii: Ne gândim să vindem o nouă emisiune de obligaţiuni în toamnă la Bucureşti, dar depinde de condiţiile de piaţă

Luni 26 iunie 2017. Nikolay Kosov, preşe­dintele Băncii Inter­naţionale de Investiţii, o instituţie financiară cu sediul la Moscova şi care are ca acţionari nouă state printre care şi România, spune că banca ia în considerare un plasament de obligaţiuni pe piaţa românească în toamnă dacă condiţiile de piaţă o vor permite.

Averea de la parterul blocurilor. Cine sunt cei doi jucători din umbră ai spaţiilor comerciale stradale din Bucureşti, o piaţă de 2 mld. euro

Luni 26 iunie 2017. Companiile Practic (Radu Dimofte) şi Romarta (Broadhurst, administrat de Siminel Andrei) sunt, potrivit datelor din piaţa de real-estate, cei mai mari proprietari de spaţii stradale din Capitală, cei care închiriază către Mega Image, Profi, bănci, farmacii sau case de pariuri.

Centrul de colectare de date Ipsos a depăşit 1.000 de angajaţi. Se găsesc din ce în ce mai greu oameni. Ne îndreptăm atenţia spre regiunea Moldovei pentru o nouă investiţie

Vineri 23 iunie 2017. Ipsos Interactive Services (IIS), centrul de colectare de date online, parte a grupului francez Ipsos, a depăşit 1.000 de angajaţi în Bucureşti şi în Braşov şi caută o nouă destinaţie de investiţii în România, într-o regiune cu mai multă forţă de muncă disponibilă.

Centrul de colectare de date Ipsos caută o nouă locaţie: Ne îndreptăm spre Moldova

Vineri 23 iunie 2017. Ipsos Interactive Services (IIS), centrul de colectare de date online, parte a grupului francez Ipsos, a depăşit 1.000 de angajaţi în Bucureşti şi în Braşov şi caută o nouă destinaţie de investiţii în România

Imobiliare.ro: Topul celor mai scumpe apartamente din ţară

Joi 22 iunie 2017. Un clasament realizat de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal relevă că Bucureştiul se află la o distanţă considerabilă faţă de celelalte mari oraşe ale ţării în ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

Andrei Pitiş, primul investitor în Clever Taxi: Mi s-a părut o idee SF la început. Tranzacţia cu Daimler pune din nou România pe harta globală IT

Joi 22 iunie 2017. Exitul fondatorilor Clever Taxi - cea mai mare aplicaţie locală prin intermediul căreia utilizatorii din 20 de oraşe din România pot comanda un taxi de la diferite companii - pune din nou Bucureştiul pe harta marilor tranzacţii globale din IT şi reprezintă şi o veste foarte bună pentru ecosistemul local hi-tech, a comentat tranzacţia Andrei Pitiş, cel care a făcut prima investiţie în companie.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter