Stiri despre Bucuresti

 

Compania de transport şi logistică TTS se listează pe Bursa de la Bucureşti

Luni 20 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Campionul de la Bucureşti: Indicele BET scade din septembrie cu 4,3%, însă indicele BET-FI are un avans de 8,35%

Luni 20 noiembrie 2017. Bursa românească a fost marcată în această toamnă de un val de săderi, referinţa acesteia, indicele BET coborând chiar cu 4,3%, în condiţiile în care media pieţelor europene a fost de plus 3% în acelaşi interval.

Cine nu vrea la stat? Zeci de mii de bucureşteni şi-au depus CV-urile sperând la un loc de muncă la Primărie

Duminica 19 noiembrie 2017. Peste 20.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile la Târgul de Joburi organizat de Municipalitate, pentru a se angaja în companiile înfiinţate de Primăria Capitalei în acest an, aceştia concurând pentru 2.000 de posturi, anunţă, duminică, Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

Christian Tour a avut vânzări de trei milioane de euro pe durata târgului de turism de la Bucureşti. Mai mult de 50% dintre turişti au ales Turcia

Duminica 19 noiembrie 2017. Christian Tour, una dintre cele mai importante companii de turism din România, a înregistrat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

Concursul de Rezidenţiat are loc, duminică, în şase centre universitare

Duminica 19 noiembrie 2017. Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, acesta urmând să aibă loc, decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit MS.

Infotrafic: Trafic îngreunat, sâmbătă seara, pe Autostrada Bucureşti - Ploieşti, din cauza ceţii

Sambata 18 noiembrie 2017. Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, sâmbătă seara, fiind prezente pâlcuri de vizibilitate între 100 şi 150 de metri, anunţă Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Un proiect vechi de aproape 10 ani ar putea deveni realitate: amenajarea bulevardului care ar decongestiona traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală

Sambata 18 noiembrie 2017. Un proiect vechi de aproape 10 ani, care prevede construirea unei noi artere de circulaţie, denumită „Bulevardul Liniei”, în cartierul Militari, este analizat de specialiştii din departamentul de infrastructură al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Licitaţii trucate la Metrorex: Un fost director şi un om de afaceri, condamnaţi cu suspendare

Sambata 18 noiembrie 2017. Fostul director în cadrul Metrorex Valeriu Picu şi afaceristul Ovidiu Băncescu au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul privind trucarea licitaţiei de achiziţie a trenurilor pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Doi antreprenori din Cluj speră la vânzări de jumătate de milion de euro din papioane

Vineri 17 noiembrie 2017. Un business de familie care comercializează papioane şi alte accesorii vestimentare a ajuns la şapte magazine în cen­tre comerciale din Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară şi estimează pentru 2017 afaceri de jumătate de milion de euro.

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşt

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Campionii în business din Muntenia: este un moment bun, deşi există multă tensiune în mediul de afaceri

Vineri 17 noiembrie 2017. ♦ Zece companii româneşti din Muntenia active în domenii precum comerţul cu mobilier, încălţăminte sau carburanţi, dar şi în realizarea de software sau dulciuri au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul proiectului „Campioni în business” organizat la Bucureşti.

Bucureşti - Timişoara, una dintre cele mai populare rute interne, un sfert de milion de pasageri în primele nouă luni din acest an

Joi 16 noiembrie 2017. Săptămânal, vestul ţării este legat de Capitală prin 43 de zboruri regulate, cu zece mai multe faţă de sezonul precedent de iarnă.

Taco Bell deschide al doilea restaurant din România, pe 30 noiembrie, în Mega Mall Bucureşti

Joi 16 noiembrie 2017. Taco Bell, cel de-al treilea brand adus de Sphera Franchise Group în România, va deschide pe 30 noiembrie al doilea restaurant de pe piaţa locală, în Mega Mall, după ce în octombrie a inagurat unitatea din Băneasa Shopping City.

Vizită surpriză: cel mai puternic oficial american însărcinat cu afacerile a venit aseară la Bucureşti. Rex Tillerson este apropiat României

Joi 16 noiembrie 2017. Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

O familie de antreprenori construieşte două blocuri cu 200 de apartamente în centrul Bucureştiului

Miercuri 15 noiembrie 2017. Compania Vector Construct Technology, controlată de trei antreprenori locali, dezvoltă proiectele rezidenţiale Petru Rareş 12 şi Petru Rareş 5-9, ambele amplasate în centrul Bucureştiului.

JLL: Industrialul, logistica şi birourile, motoarele sectorului imobiliar din Bucureşti; valoarea tranzacţiilor a crescut cu 44%, la 610 mil.euro la nivel naţional

Miercuri 15 noiembrie 2017. Sectoarele industriale, logistică şi de birouri din Bucureşti au fost motoarele pieţei de dezvoltare de proiecte imobiliare în primele 9 luni ale anului, în timp ce retailul a înregistrat cel mai redus ritm de creştere din punct de vedere al proiectelor livrate în acest interval.

Un spion pro-rus din Serbia, prins în România încercând să obţină informaţii clasificate

Marti 14 noiembrie 2017. Cetăţeanul sârb Bratislav Zivkovic a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti pe o perioadă de 15 ani, după ce a încercat să obţină informaţii clasificate despre baze militare aflate în sud-estul ţării, anunţă Serviciul Român de Informaţii.

Bursa de Valori Bucureşt a avut cel mai bun trimestru din ultimii doi ani

Marti 14 noiembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat pentru primele nouă luni ale anului 2017 o valoare tranzacţionată pe toate pieţele de 10,88 mld. lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, trimestrul al treilea fiind cel mai bun trimestru din ultimii doi ani.

Retailerul român PPT Preţuri Pentru Tine îşi mută sediul în clădirea City Offices şi vrea să se extindă pe pieţele externe

Marti 14 noiembrie 2017. Compania PPT Preţuri Pentru Tine, cel mai mare retailer românesc de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fondat în 2006 de patru antreprenori locali, s-a mutat in clădirea de birouri City Offices, situată la intersecţia dintre Şoseaua Olteniţei şi Şoseaua Giurgiului din Bucureşti, aflată în portofoliul Globalworth.

Se iau un portughez get-beget şi o tânără pasionată de cultura Portugaliei, se pune la dospit pasiunea pentru gastronomie, iar rezultatul este unul dintre puţinele restaurante de fructe de mare din Bucureşti

Marti 14 noiembrie 2017. Muzica fado, vinul de Porto, poetul Fernando Pessoa şi oraşul-capitală Lisabona. Aşa ar suna una dintre cele mai succinte descrieri ale Portugaliei. Gastronomia acestei ţări, aruncată parcă la capătul Europei, vine să completeze acest peisaj.

ALD Automotive se extinde în afara Bucureştiului cu trei reprezentanţi regionali, în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara

Marti 14 noiembrie 2017. ALD Automotive, companie de leasing operaţional, filiala BRD – Groupe Societe Generale şi a grupului ALD, se extinde în provincie cu trei reprezentanţi regionali, în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru a deservi clienţii corporate şi companiile mici şi mijlocii cu sedii în 24 de judeţe din ţară.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Lucrările la Penetraţia „Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostradă” sunt în grafic

Luni 13 noiembrie 2017. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că lucrările la „Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti” sunt în grafic, iar anul acesta se va finaliza Nodul Rutier Virtuţii.

RTPR Allen & Overy a consiliat băncile implicate în oferta publică a Sphera Franchise Group

Luni 13 noiembrie 2017. RTPR Allen&Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services şi Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la oferta publică derulată de Sphera Franchise Group şi admiterea la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Carmen Adamescu, EY: Bucureştiul îşi atinge limitele de creştere în absenţa unei strategii de tip smart city

Luni 13 noiembrie 2017. Locuitorii Bucureştiului au nevoie de o administraţie municipală mult mai accesibilă şi implicată în problemele urbane, care să lucreze astfel încât, oraşul să fie pregătit să satisfacă mai bine nevoile locuitorilor săi, să ofere o siguranţă publică adecvată şi încrederea că acesta va fi un loc în care se poate locui şi în viitor, spune Carmen Adamescu, Partner EY România.

Cererea fostului preşedinte ANAF Sebastian Bodu de anulare a dividendelor suplimentare distribuite de Transelectrica, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Luni 13 noiembrie 2017. Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de Sebastian Bodu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care a dat în judecată Transelectrica, unde deţine o acţiune, solicitând suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor privind acordarea unor dividende suplimentare în valoare de 170 de milioane de lei.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 4: O nouă pagină în atlasul lumii

Luni 13 noiembrie 2017. Pe o străduţă ce dă în Piaţa Dorobanţilor, în curtea unei case ce îşi poartă cu mândrie cei 80 de ani de istorie, l-am cunoscut pe Cooper. Un golden retriver de trei ani şi jumătate. Este cel de-al cincilea membru al familiei ambasadorului Egiptului la Bucureşti, Salah A. El-Sadek. El s-a mutat în România acum două luni şi jumătate, alături de soţia sa. Şi de Cooper. Cele două fiice sunt în Canada acum, lucrând în domeniul bancar.

Profitul Transgaz a crescut în primele 9 luni cu 21%, la 433,5 milioane de lei

Luni 13 noiembrie 2017. Profitul brut realizat de Transgaz în primele 9 luni este de 433,5 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de cel realizat în perioada similară din 2016, arată un raport transmis luni de societate (simbol TGN) către Bursa de Valori Bucureşti.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 3: Maratonul diplomatic cu start în Polonia

Sambata 11 noiembrie 2017. Dacă a ajuns la o concluzie după cei douăzeci de ani de călătorit în calitate de ambasador, aceea este că minimalismul este foarte practic pentru cariera sa. Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, este din 2015 în România, unde a poposit după un periplu în mai multe ţări. În Capitală, îşi desfăşoară activitatea pe Aleea Alexandru, aproape de Guvern, într-o clădire cu multă încărcătură istorică, aflată în proprietatea statului polonez.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 2: În casa ceaiului japonez

Vineri 10 noiembrie 2017. Era 22 octombrie, acum doi ani, când Kisaburo Ishii călca pentru prima dată în România. A adus cu el o mână de obiecte care să-i amintească de ţara natală, Japonia, şi a început o viaţă nouă, care i se pare surprinzătoare la fiecare pas - de la mâncare până la tradiţii.

Investitorii chinezi care se pregătesc să preia conducerea Rompetrol au venit la Bucureşti să se întâlnească cu premierul Tudose, ministrul Energiei şi ministrul Finanţelor

Joi 9 noiembrie 2017. Investitorii chinezi care au cumpărat de la kazahi o parte din grupul Rompetrol au venit să se întâlnească la Bucureşti cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Energiei Toma Petcu şi ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 1: Berea belgiană de pe bd. Dacia

Joi 9 noiembrie 2017. Indonezia, Maroc, Belgia, Statele Unite, Italia, Malta, Iordania, Irak. Nu e o înşiruire aleatorie de ţări, ci traseul pe care l-a urmat Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România, de la intrarea sa în diplomaţie.

Mircea Ursache, ASF: Deja avem două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa românească

Joi 9 noiembrie 2017. Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a spus că în prezent Autoritatea are două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa de valori Bucureşti şi că este posibil ca o ofertă de listare să se desfăşoare chiar anul acesta.

Acţiunile Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut, Taco Bell, au intrat joi la tranzacţionare pe BVB

Joi 9 noiembrie 2017. Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, a intrat joi la tranzacţionare pe segmentul principal al bursei de la Bucureşti, la un preţ de 30,7 lei/titlu, după ce a închisi cu succes a ofertei de listare de 25% din capital.

FAN Courier introduce în Bucureşti opţiunea ca produsele comandate online să fie ridicate de clienţi din 10 puncte fixe, cu acces non-stop

Joi 9 noiembrie 2017. FAN Courier lansează luna aceasta eBOX, optiunea de livrare a produselor comandate online, care permite clientilor să ridice coletele din anumite puncte fixe, pe baza unui PIN, cu acces 24/7, primele centre fiind amplasate lângă intrarea in Mall Promenada si statiile Petrom Muncii, Dr. Herescu, Drumul Taberei (Brasov), Brancoveanu, Militari, Fundeni, Ferentari, Virtutii si Straulesti.

Dezvoltatorul primului mall din Bucureşti face două blocuri pe Theodor Pallady

Miercuri 8 noiembrie 2017. Anchor Grup, compania care a dezvoltat primul mall din România, construieşte două blocuri de apartamente în ansamblul rezidenţial Pallady Towers. Complexul va avea 200 de apartamente după ce va fi complet finalizat.

Mai mult de jumătate din clădirile de birouri livrate în 2017-2019 în Bucureşti vor avea grădini şi spaţii de relaxare în aer liber

Miercuri 8 noiembrie 2017. Mai mult de jumătate din clădirile de birouri livrate în 2017-2019 în Bucureşti, respectiv aproximativ 390.000 mp spaţii de clasă A , vor avea grădini integrate şi spaţii de relaxare în aer liber, potrivit unui studiu ESOP l Corfac Internaţional.

Florin Furdui, country manager Portland Trust: Anul viitor vom avea produse noi în piaţă, am primit autorizaţie de construcţie pentru birourile Expo Business Park

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust va realiza anul viitor proiectul de birouri din zona Expoziţiei din Bucureşti, pe care îl va ridica în parteneriat cu fondul de investiţii Bluerose.

Grupul german de electrocasnice de lux Miele: Transilvania este la nivelul Bucureştiului ca putere de cumpărare. Magazinele din Braşov şi Cluj vor prinde din urmă Capitala

Miercuri 8 noiembrie 2017. Retailerul german de electrocasnice de lux Miele şi-a bugetat pentru anul viitor afaceri de 35 de milioane de lei, după un avans de 25% comparativ cu 2017. Businessul se dublează astfel în perioada 2015-2018.

Vicepreşedintele Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est: Este un moment perfect pentru ca în România să se producă transformarea digitală

Miercuri 8 noiembrie 2017. România ar trebui să facă paşi rapizi către o „transformare digitală“ pentru că are un „potenţial ridicat“ în această direcţie, a declarat ieri la Bucureşti Philippe Rogge, vicepreşedinte al Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est

Companiile din Bucureşti sunt „responsabile“ de 38% din businessul românesc. În 2008, Capitala genera singură 63% din veniturile companiilor locale

Marti 7 noiembrie 2017. Capitala rămâne detaşat cel mai puternic pol de business din România, dar dependenţa economiei locale de companiile înregistrate în Bucureşti s-a redus puternic faţă de 2008.

Arvato Services îşi extinde prezenţa în România cu un centru dedicat pentru Opel la Bucureşti şi un departament de dezvoltare IT la Braşov

Marti 7 noiembrie 2017. Arvato Services, firmă deţinută de grupul media german Bertelsmann, cu peste 1.500 de angajaţi în Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca, a intrat şi pe piaţa din Bucureşti, cu un centru dedicat pentru Opel, care va ajunge la 80 de angajaţi până la finele anului, de la 30 în prezent.

Studiu: Apartamentele s-au ieftinit în Bucureşti, dar s-au scumpit în restul ţării

Marti 7 noiembrie 2017. Apartamentele din Bucureşti s-au ieftinit, iar cele din restul ţării s-au scumpit, per ansamblu, cu 3,5%, în timp ce atât casele din Capitală, cât şi cele din ţară s-au scumpit cu 3,7%, respectiv 3,9%, în al treilea trimestru din 2017 faţă de trimestrul trecut, potrivit Imobiliare.ro.

Bursa de la Bucureşti are plus 10,7% la zece luni, cu mult în spatele pieţelor de capital din regiune

Marti 7 noiembrie 2017. Indicele BET, reprezentantiv pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, s-a apreciat cu 10,7% în perioada ianuarie-octombrie, evoluţie în linie cu media europeană, dar cu mult în spatele altor pieţe bur­siere din regiune, arată calculele ZF pe baza date­lor Bloom­berg, care monitorizează evoluţiile bursiere.

Doi antreprenori au ajuns la 52 milioane de lei cu o reţea de şapte benzinării în Bucureşti şi Ilfov. „Ne aprovizionăm cu carburanţi de la principalii furnizori din piaţă - MOL, Rompetrol, Lukoil şi Oscar Downstream.“

Marti 7 noiembrie 2017. Diana şi Gheorghe Şerban, acţionari ai companiei Carbogaz, au ajuns la o cifră de afaceri de 52 de milioa­ne de lei dintr-o re­ţea de şap­te benzi­nă­rii amplasate în Bucureşti şi în îm­prejurimile Capitalei.

ZF LIVE. Ştefan Popa, CEO al aBeauty Clinique: O clinică de frumuseţe ar trebui să facă 250.000 de lei pe an cifră de afaceri. „În primii 3 ani ţi-ai recuperat banii şi în al 4-lea an ai profit“

Luni 6 noiembrie 2017. aBeauty Clinique, o clinică de estetică facială şi remodelare corporală, deschisă acum cinci ani la Galaţi de Ştefan Popa, a ajuns la vânzări de un milion de euro anul trecut după ce şi-a extins businessul în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Iaşi.

Peste 500.000 de tranzacţii imobiliare în primele 10 luni, Capitala este cea mai efervescentă piaţă

Luni 6 noiembrie 2017. În primele 10 luni ale anului 2017 au fost înregistrate, în toată ţara, 512.935 de vânzări de proprietăţi, cele mai multe fiind consemnate în Bucureşti şi Cluj, iar cele mai puţine în Teleorman şi Sălaj, arată datele comunicate luni de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Luni 6 noiembrie 2017. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

Praktiker şi Studio Modema îşi mută sediile centrale din Bucureşti în Sema Parc

Luni 6 noiembrie 2017. River Development, compania care administrează şi dezvoltă proiectele imobiliare din cadrul parcului de afaceri Sema Office şi parcul industrial Sema Parc, a atras trei noi chiriaşi în acest an, Mega Image, Praktiker şi Studio Moderna, ultimele două companii anunţând că îşi vor reloca sediile centrale în noile spaţii închiriate.

Trafic îngreunat pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti

Duminica 5 noiembrie 2017. Traficul este îngreunat, duminică, pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, din cauza numărului mare demaşini care se deplasează către Capitală.

O plimbare imaginară prin Bucureştiul de azi: eclectic, haotic, boem şi modern. Cum s-a schimbat la faţă Micul Paris şi ce îl aseamănă cu alte mari oraşe ale lumii

Duminica 5 noiembrie 2017. „Eclectic“ este cuvântul care defineşte cel mai bine structura profundă a Bucureştiului contemporan. Este ceea ce îl apropie de haosul fermecător al Istanbulului şi de suprapunerea amprentelor istorice din Lisabona. Într-o capitală de care câteva generaţii încă îşi amintesc ca de Micul Paris, deşi construcţiile moderne au „înghiţit“, puţin câte puţin, aerul boem de pe vremuri, o mână de arhitecţi încearcă să schimbe faţa Bucureştiul.

Cele mai aglomerate oraşe europene. Bucureşti se află pe...

Duminica 5 noiembrie 2017. Traficul este una dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpină şoferii din cele mai mari oraşe ale lumii, iar Bucureştiul se află pe primul loc când vine vorba de supraaglomerare, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie de navigare şi cartografiere, potrivit Business Insider.

Marea şansă ratată de antreprenorii români şi fructificată de polonezi

Vineri 3 noiembrie 2017. Primul mall din România a fost Bucureşti Mall, deschis în 1999 de un grup de Turcia, într-o perioadă în care economia era la pământ. Gândiţi-vă că salariul mediu era de 100-150 de dolari, la un PIB de 40 de miliarde de dolari. Cei mai mulţi aşteptau ca mallul din Vitan să dea faliment, dar nu a fost să fie. A fost un succes, chiar peste aşteptările investitorilor şi cele ale finanţatorilor.

Huawei continuă planul de expansiune puternică din România cu deschiderea unui magazin şi a unui centru propriu de service în inima Bucureştiului

Vineri 3 noiembrie 2017. "Unii competitori sunt aici în România doar ca să facă bani folosindu-se de distribuitorii lor, Huawei are însă în România operaţiuni semnificative"

Cehii de la P3 au închiriat un depozit de 14.000 mp către compania de logistică E van Mijk şi vor să mai livreze două clădiri până la finalul anului. „Vrem să creăm cel mai important hub logistic din zona Bucureştiului”

Joi 2 noiembrie 2017. Dezvoltatorul de spaţii logistice P3 Logistic Parks a închiriat un depozit de 13.900 de metri pătraţi către compania de logistică E van Mijk. Spaţiul include şi 400 de metri pătraţi de birouri.

Immofinanz începe să vândă din terenurile administrate de Adama: Vom continua procesul de vânzare al proprietăţilor rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază

Joi 2 noiembrie 2017. Compania austriacă de investiţii în imobiliare Immofinanz a vândut două terenuri care erau administrate de Adama, compania rezidenţială din grup. Terenurile se află în Bucureşti şi în Voluntari, iar în noiembrie se va finaliza şi tranzacţia de vânzare a unui alt teren, de 70.000 mp, situat în Bucureşti, pe strada Vasile Lascăr. Cele trei proprietăţi au o suprafaţă totală de circa 36.000 de metri pătraţi.

Un farmacist face 26 de milioane de lei cu 15 farmacii în Capitală

Miercuri 1 noiembrie 2017. Farmaciile Tinos, un business de familie din Bucureşti, înfiinţat în urmă cu 23 de ani, au înregistrat afaceri de aproa­pe 26 de milioane de lei anul tre­cut, un avans de 11% faţă de 2015, cu 15 puncte de lucru amplasate în zona Bu­cureşti - Ilfov.

CGMB a aprobat cheltuirea unui milion de euro pentru deratizare. Consilier: Proiectul e aberant

Marti 31 octombrie 2017. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, alocarea unui milion de euro pentru efectuarea dezinsecţiei şi deratizării în oraş, chiar dacă o parte dintre consilieri s-au opus acestei iniţiative şi au arătat că proiectul este „aberant”.

Simona Halep va fi cetăţean de onoare al Capitalei

Marti 31 octombrie 2017. Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în urma unei decizii a consilierilor generali, exprimată în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Studiu: Proiectele rezidenţiale din suburbii, responsabile pentru peste jumătate din livrările de locuinţe noi

Marti 31 octombrie 2017. Peste jumătate din locuinţele livrate anul trecut în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale locale (54%) au fost în proiecte amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe, potrivit unui raport întocmit de către compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică, cele mai disproporţionate raporturi fiind în Bucureşti, Timişoara şi Sibiu, unde numărul locuinţelor noi livrate în localităţile limitrofe este dublu faţă de cel al locuinţelor livrate în interiorul oraşelor.

Beijing, aeroportul pe care poţi pierde cele mai multe zboruri de legătură; Bucureşti Otopeni este la polul opus

Marti 31 octombrie 2017. Cel mai mare risc de pierdere a unei conexiuni aeriene îl au pasagerii cu escală în China, pe aeroporturile din Beijing sau Shanghai, unde transferul de la un zbor la altul ajunge la trei ore, în timp ce Bucureşti Otopeni se află la polul opus în clasamentul mondial, cu o medie de 50 de minute, potrivit AirHelp, firmă specializată în obţinerea compensatiilor pentru pasageri, ca urmare a întârzierii, anulării sau supraîncărcării zborului.

Simona Halep şi Ion Caramitru ar putea deveni cetăţeni de onoare ai Capitalei

Marti 31 octombrie 2017. Jucătoarea de tenis Simona Halep şi directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, actorul Ion Caramitru, ar putea primi titlul de cetăţeni de onoare ai Capitalei, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Scăderea acţiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa de la Bucureşti

Marti 31 octombrie 2017. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent de pe bursa românească, au scăzut ieri cu 1,81%, până la o cotaţie de 2,17 lei, şi au înregistrat asfel cel mai abrupt declin de luni din rândul celor 13 emitenţi care alcătuiesc indicele de referinţă BET.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a raportat afaceri în creştere cu 20%, la 808 mil. lei şi un profit brut de 320 mil. lei în primele nouă luni ale anului

Luni 30 octombrie 2017. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB )a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,6 mil. lei, cu 20,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit brut de 320 mil. lei, cu 34% ori mai mare faţă de cel aferent perioadei ianuarie-septembrie 2016.

Profesor ASE: Contribuţiile totale la Pilonul II vor scădea cu circa 4% în 2018

Luni 30 octombrie 2017. Valoarea nominală a contribuţiilor virate la pensiile private (Pilonul II) va scădea cu aproximativ 4% în 2018 faţă de 2017 ca urmare a deciziei Guvernului de a reduce nivelul contribuţiei de la 5,1% din salariul brut la 3,75%, afirmă Bogdan Dumitrescu, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Erste a schimbat în trei ani tot managementul BCR. Noul CFO al băncii va fi Elke Meier

Luni 30 octombrie 2017. Grupul austriac Erste a schimbat în ultimii trei ani în totalitate managementul BCR, cea mai mare bancă din Ro­mâ­nia, numind la Bucureşti noi oameni în conducerea executivă.

Razie la Aeroportul Otopeni. Taximetriştii, verificaţi de poliţişti

Sambata 28 octombrie 2017. Poliţiştii de la Rutieră şi de la Transporturi au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie din zona aeroportului internaţional Henri Coandă Bucureşti, în urma raziei fiind aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Unde se va ajunge? Roboţii sunt capabili acum să creeze. Inteligenţa artificială a creat o rochie, a produs o melodie şi a dat o petrecere

Sambata 28 octombrie 2017. Cu ajutorul inteligenţei artificiale Watson, IBM a colaborat cu Marchesa pentru a crea prima rochie cognitivă din lume, a produs o melodie cu Alex Da Kid, şi a reuşit să personalizeze o petrecere întreagă în conformitate cu tiparele comportamentale variate ale invitaţilor, spune Jacelyn Swenson, Head of IBM Branded Content and Global Creative Team, în cadrul evenimentului IAA Global Conference, care se desfăşoară astăzi şi mâine în Bucureşti.

Senatorul PNL Florin Cîţu: Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a transmis Comisiei Europene că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%

Joi 26 octombrie 2017. Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut, joi, că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a transmis Comisiei Europene că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%, aşa cum s-a spus în ţară, el citând astfel un raport care conţine concluziile vizitei CE din 26-27 septembrie la Bucureşti.

Starbucks deschide în următoarele luni o cafenea în Centrul Vechi, vizavi de restaurantul La Mama de pe Lipscani

Joi 26 octombrie 2017. Lanţul de cafenele Starbucks va deschide în următoarele luni o nouă unitate pe strada Lipscani din Bucureşti într-un spaţiu deţinut de antreprenorul Cătălin Mahu, fondatorul lanţului de restaurante La Mama, cafeneaua urmând să fie vizavi de restaurantul deţinut de acesta în Centrul Vechi.

Steve Wozniak, co-fondator Apple: Steve Jobs nu înţelegea deloc tehnologia dar ştia cum să o vândă

Miercuri 25 octombrie 2017. Steve Wozniak, co-fondator al Apple, cea mai valoroasă companie listată din lume (812 mld. dolari), a discutat despre începuturile Apple, parteneriatul cu Steve Jobs, inteligenţă artificială, viitorul tehnologiei, cryptomonede şi blockchain, în cadrul evenimentului IAA Global Conference care s-a desfăşurat în Bucureşti în zilele de 24 şi 25 octombrie.

Reţeaua de parfumerii Douglas deschide un magazin în Bucureşti Mall şi vrea să închidă anul cu 25 de unităţi

Miercuri 25 octombrie 2017. Douglas România, divizie a retailerului Douglas GmbH, a deschis un nou magazin, în Bucureşti Mall, ajungând la o reţea de 22 de unităţi pe plan local, din care opt în Capitală, cărora li se adaugă magazinul online.

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea sucursalei locale a Veneto Banca de către Intesa Sanpaolo SpA

Miercuri 25 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând sucursalei din Bucureşti a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna.

O nouă fabrică răsare lângă Capitală după achiziţia unui teren de 11,5 hectare

Miercuri 25 octombrie 2017. Producătorul de ambalaje Dunapack a cumpărat un teren de 11,5 hectare în apropiere de Bucureşti, pe care vrea să construiască de la zero o fabrică de ambalaje de carton.

SIF Banat Crişana intră în acţionariatul Intercontinental Bucureşti prin achiziţia a 13,7 milioane de acţiuni

Miercuri 25 octombrie 2017. SIF1 Banat Crişana a cumpărat un pachet de 13,7 milioane de acţiuni la Intercontinental (RCHI) la un preţ pe acţiune de 0,095 lei, ceea ce ridică întreg pachetul achiziţionat la aproximativ 1,3 mil. lei.

Alumil Rom Industry vrea să vândă trei terenuri şi construcţiile aferente, în Bucureşti, pentru 4 mil.euro

Miercuri 25 octombrie 2017. Alumil Rom Industry (ALU), filială a companiei Alumil Aluminium Industry Grecia, grup care activează în industria de extrudare a aluminiului la nivel internaţional, vrea să vândă trei imobile din Bucureşti, la un preţ total de patru milioane euro, plus TVA.

Harta spitalelor private: Bucureşti, Braşov, Cluj şi Constanţa, în top

Miercuri 25 octombrie 2017. Cele mai mari 50 de companii ce administrează spitale private în ţară au avut anul trecut afaceri totale de 705 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior şi au ajuns la aproape 4.200 de angajaţi, faţă de 3.770 de salariaţi cu un an în urmă, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Shun Matsuzaka, Fondator McCann Millenials: Am creat primul robot regizor deoarece am vrut să demonstrăm că inteligenţa artificială poate fi creativă

Marti 24 octombrie 2017. Grupul McCann Millenials a creat primul robot din lume care este regizor de creaţie pentru reclame, AI-CD Beta, în încercarea de a demonstra că inteligenţa artificială poate fi şi creativă, nu doar un instrument tehnic, spune Shun Matsuzaka, fondator McCann Millenialls, în cadrul evenimentului IAA Global Conference, care se desfăşoară astăzi şi mâine în Bucureşti.

Danya Cebus dezvoltă proiecte imobiliare cu un total de 220.000 de metri pătraţi în Bucureşti şi Braşov

Marti 24 octombrie 2017. Danya Cebus Rom, subsidiară a grupului de construcţii Danya Cebus, are în derulare trei proiecte imobiliare majore, totalizând 220.000 de metri pătraţi, compania activând în prezent ca antreprenor general pe şantierele care dezvoltă AFI Tech Park, un parc de birouri de 37.000 de metri pătraţi şi ansamblul rezidenţial New Point din Capitală, precum şi Afi Braşov, un proiect mixt cu o componentă de retail şi una de birouri totalizând 165.267 metri pătraţi.

Jacelyn Swenson, Head of IBM Branded Content: Inteligenţa artificială a creat o rochie, a produs o melodie şi a dat o petrecere. Viitorul este în creativitate

Marti 24 octombrie 2017. Cu ajutorul inteligenţei artificiale Watson, IBM a colaborat cu Marchesa pentru a crea prima rochie cognitivă din lume, a produs o melodie cu Alex Da Kid, şi a reuşit să personalizeze o petrecere întreagă în conformitate cu tiparele comportamentale variate ale invitaţilor, spune Jacelyn Swenson, Head of IBM Branded Content and Global Creative Team, în cadrul evenimentului IAA Global Conference, care se desfăşoară astăzi şi mâine în Bucureşti.

Şeful CFR, demis de ministrul Transporturilor după ce trenul cu care a ajuns la Deva a întârziat

Marti 24 octombrie 2017. Ministrul Transportuilor, Felix Stroe, a anunţat, marţi dimineaţa, că îl schimbă din funcţie pe directorul CFR SA, Marius Chiper, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O farmacistă din Bucureşti are un business de 10 mil. lei cu trei farmacii

Marti 24 octombrie 2017. Farmacista Georgeta Zamescu a înfiinţată în urmă cu 23 de ani Apoteca Farmacie, un business care include trei farmacii, pe care l-a dus la 10 mil. lei anul trecut. Antreprenoarea şi-a dorit să pornească o afacere în domeniul în care s-a pregătit, iar acum se gândeşte să dea mai departe afacerea în familie, către fiica sa.

Bucureştiul concentrează 23% dintre firmele active din România şi 44% din cele cu capital străin

Luni 23 octombrie 2017. Bucureştiul concentrează 23% dintre firmele active din România şi 20% din totalul salariaţilor înregistraţi la nivel naţional, iar 25 dintre primele 40 de companii după participarea străină la capitalul social subscris sunt înregistrate tot aici, potrivit datelor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Premieră pentru piaţa de capital din România: două companii se suprapun pentru ofertele de listare– Transilvania Broker şi Sphera Franchise Group

Luni 23 octombrie 2017. În perioada 24 octombrie -2 noiembrie se vor desfăşura două oferte de listare la bursa de valori Bucureşti, pentru prima oară în istoria pieţei de capital din România, ceea ce arată interesul ridicat pe care acţionarii îl au pentru intrarea în ringul de tranzacţionare.

Locuinţele din România s-au scumpit în medie cu 9,2% în T3, faţă de perioada similară din 2016; în Bucureşti, creşterea a fost de 7%

Luni 23 octombrie 2017. Preţul proprietăţile rezidenţiale din România a înregistrat o creştere trimestrială de 1,1% în al treilea trimestru al anului 2017, continuând tendinţa ascendentă din ultima perioadă, iar creşterea generală de la an la an a fost de 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Eurobank Property Services.

O nouă amânare în dosarul Colectiv. Părinte: Vinovaţii sunt liberi, copiii noştri sunt în mormânt

Luni 23 octombrie 2017. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, amânarea termenului la care ar fi trebuit să decidă dacă statul român va fi chemat ca garant al plăţii despăgubirilor în procesul Colectiv, în care sunt judecate mai multe persoane, printre care şi fostul primar, Cristian Popescu Piedone.

Problema bursei nu este lichiditatea scăzută, ci accesul greoi al investitorilor străini

Luni 23 octombrie 2017. Vlad Pintilie, analist la BT Capital Partners, divizie a Băncii Transilvania, consideră că problema actuală cu care se confruntă piaţa de capital de la Bucureşti nu o reprezintă neapărat lipsa lichidităţii, ci accesul destul de restrictiv al investitorilor străini pe bursă.

Cine sunt românii care candidează pentru construcţia Centurilor Nord şi Sud ale Capitalei

Duminica 22 octombrie 2017. Din cele 24 de oferte depuse pentru construcţia Centurilor Nord şi Sud ale Bucureştiului, 10 aparţin unor firme româneşti, multe fiind ale foştilor „regi ai asfaltului”. Avantajul lor constă în numărul mare de angajaţi, arată analiza rapoartelor acestora către Finanţe, analizate de MEDIAFAX.

Aglomeraţie pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, sensul către Capitală

Duminica 22 octombrie 2017. Se înregistrează valori ridicate de trafic pe A1 Bucureşti-Piteşti, sensul spre Capitală, coloana de maşini începând de la kilometrul 25, potrivit poliţiştilor. În zona aglomerată au avut loc două accidente uşoare.

Infrastructura Ungariei ajută şi România: Investiţiile străine directe s-au dublat în judeţele de la graniţa cu Ungaria în ultimul deceniu

Duminica 22 octombrie 2017. ♦ Investiţiile străine directe s-au dublat în doar trei din cele opt regiuni ale României în ultimii zece ani, arată o analiză a ZF pe baza raportului BNR privind ISD-urile. Cele trei regiuni sunt vestul, nord-vestul şi nord-estul ţării ♦ Ponderea regiunii Bucureşti-Ilfov, cea mai dezvoltată din ţară, a scăzut de la 64% la 59,9% în total în ultimul deceniu.

Nordul Capitalei este luat sub asediu. O nouă tranzacţie pune pe hartă un ansamblu de locuinţe

Duminica 22 octombrie 2017. Impact Developer & Contractor (IMP), compania ce a dezvoltat proiectul Greenfield din apropierea Grădinii Zoologice Bucureşti, vrea să cumpere un teren în zona Promenada, de la firma Nusco Imobiliara, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial, având în vedere cererea în creştere din zona de nord a Capitalei.

Wizz Air atacă în forţă concurenţa şi introduce noi rute. Unde veţi putea zbura

Duminica 22 octombrie 2017. Wizz Air, cea mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi liderul companiilor aeriene din România, va introduce din 25 martie zboruri pe ruta Bucureşti-Atena şi Cluj-Atena, biletele fiind deja la vânzare.

Probleme în Centrul Vechi: amenzi pe capete pentru celebrele localuri din inima Bucureştiului

Duminica 22 octombrie 2017. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţişti au dat nouă amenzi unor localuri din Centrul Vechi al Capitalei pentru nerespectarea prevederilor cu privire la fumat. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 52.000 lei.

În ce cartiere din Bucureşti se amortizează cel mai repede investiţia într-un apartament

Duminica 22 octombrie 2017. Apartamentele din zona centrală sau semi­cen­trală, cele situate aproape de centre comerciale şi de biro­uri şi la preţuri medii, atrag cele mai bune randamente, res­pectiv valoare a chiriilor în raport cu valoarea de achiziţie.

Extindere şi vânzare în paralel. World Class se extinde cu un club în Bucureşti Mall, în care investeşte 1 mil. euro. Reţeaua a vândut recent clubul din Bacău

Vineri 20 octombrie 2017. World Class România, cea mai extinsă reţea locală de centre de fitness, deţinută de fondul de investiţii polonez Resource Partners, investeşte un milion de euro într-un club nou în centrul comercial Bucureşti Mall. Reţeaua ajunge astfel la 23 de centre numai în Capitală şi 31 în toată ţara. World Class Bucureşti Mall va fi deschis în primul trimestru al anului viitor.

Deserturi dulci ca-n Bucureşti, doar la Paris mai găseşti. Epoca eclerului a apus, a venit rândul unui desert cu aer parizian să cucerească scena gastronomică locală. Choux a la crème.

Vineri 20 octombrie 2017. Revoluţii culinare au fost multe şi diverse. Primii au fost burgerii gourmet care au venit să revoluţioneze ideea de fine dining. Apoi au reapărut eclerele care se reinventează în permanenţă pentru a rămâne în prim-planul gastronomiei. Acum a venit rândul unui desert cu aer parizian să cucerească scena gastronomică locală. Choux a la crème.

Electrica SA acordă un credit intragrup de 100 de milioane de lei către Electrica Furnizare SA

Vineri 20 octombrie 2017. Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat acordarea unui împrumut intragrup pe termen scurt (linie de credit revolving) către Electrica Furnizare SA, se arată într-un comunicat publicat vineri de Bursa de Valori Bucureşti.

Preşedintele CA al Romgaz, Gabriel Gheorghe, şi-a dat demisia, Liviu Nistoran îl înlocuieşte

Vineri 20 octombrie 2017. Gabriel Gheorghe şi-a dat demisia din calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a renunţat la mandatul de administrator al Romgaz SA, anunţă societatea într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Pascal Candau, şeful centrului de inginerie al Renault: Vrem să angajăm 300 de ingineri. Căutăm oameni pasionaţi de maşini care vor să lucreze în echipă

Vineri 20 octombrie 2017. Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al producătorului auto francez Renault, care are 2.800 de angajaţi în România, vrea să facă 300 de noi angajări în birourile din Bucureşti, Mioveni şi Titu.

Avocaţii de la Reff & Asociaţii au câştigat în instanţă plata de către stat a unor dobânzi de 1 mil.euro pentru întârzierea rambursării TVA

Joi 19 octombrie 2017. Casa de avocatură Reff & Asociaţii a obţinut în premieră o decizie a instanţei, prin care Curtea de Apel Bucureşti obligă autoritatea fiscală să acorde dobânzi de întârziere de aproximativ un milion de euro într-un caz de rambursare de TVA, începând cu prima zi de întârziere, respectiv ziua ulterioară datei depunerii decontului.

ING Bank îşi va reloca sediul central şi mută 2000 de angajaţi în Blue Rose Office Park din zona Expoziţiei

Joi 19 octombrie 2017. ING Bank îşi va consolida operaţiunile şi îşi va muta sediul central din Bucureşti în Blue Rose Office Park, cel mai nou proiect al Portland Trust, aflat în curs de dezvoltare în zona Expoziţiei din nordul Capitalei.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter