Stiri despre bursa

 

Indicele principal al BVB s-a apropiat joi de 9.000 de puncte

Indicele principal al BVB s-a apropiat joi de 9.000 de puncteJoi 12 aprilie 2018. Indicele principal al pieţei de capital româneşti a atins, la finalul şedinţei de tranzacţionare de joi, cel mai mare nivel din ultimii 11 ani, respectiv 8.928,03 de puncte, arată datele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creştere puternică a acţiunilor bancare luni dimineaţă: BRD plus 4%, Banca Transilvania 2,2%

Luni 12 martie 2018. Acţiunile bancare de la bursa românească se apreciază luni dimineaţă peste creşterea pieţei în contextul în care BRD a anunţat deja propunerea dividendului pentru acţionari, iar Banca Transilvania este aşteptată în luna martie să prezinte cum îşi va recompensa acţionarii.

Primele două luni din 2018 au adus Bursei de la Bucureşti tranzacţii cu 41% mai mari

Luni 12 martie 2018. În primele două luni din 2018, piaţa de capital de la Bucureşti a fost definită de o lichiditate în creştere, media zilnică de tranzacţionare ajungând la finalul lui februarie la 12,7 mil. euro (în prezent este de 13,25 mil. euro). În compara­ţie, în februarie 2017 valoarea medie zilnică de tranzacţionare era de 9 mil. euro, cu 41% mai puţin faţă de 2018.

Bursa de la Bucureşti are printre cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa. Dar este şi o piaţă mică

Vineri 9 martie 2018. BRD şi Banca Transilvania au ajuns cele mai ieftine acţiuni bancare din Europa după publicarea rezultatelor preliminare pe 2017 prin prisma indicatorului PER (price earning ratio), cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni.

Bursele reacţionează la demisia lui Gary Cohn şi la disputa comercială SUA - Europa

Miercuri 7 martie 2018. Bursa americană pare să fi reacţionat negativ la demisia lui Gary Cohn din funcţia de consilier prezidenţial pentru afaceri economice, indicele Dow Jones deschizând cu o scădere de mai mult de 300 de puncte.

Emitentul BVB propune acţionarilor un dividend de 1,68 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 6%

Miercuri 7 martie 2018. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), emitentul pieţei de capital din România, propune acţionarilor un dividend brut pe acţiune de 1,68 lei, ceea ce la preţurile de închidere din 6 martie echivalează cu un randament de 6%, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor din convocatorul BVB.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 martie 2018. Bursa de pe Wall Street a deschis marţi în creştere, pe fondul relaxării tensiunilor în peninsula coreeană.

​ BVB ar putea include Sphera Group în indicele BET. Deocamdată compania a intrat în BET-XT alături de Oil Terminal

Marti 6 martie 2018. Bursa de Valori Bucureşti ar putea include acţiunile Sphera Group (KFC, Pizza Hut) în componenţa indicelui bursier BET după ce în şedinţa trimestrială a comisiei indicilor BVB s-a decis ca Sphera să fie inclusă pe watchlist-ul (lista de observaţie-n.red) a indicilor BET şi BET-TR, se arată într-o informare a operatorului de piaţă publicată pe site.

Bursa de la Bucureşti, campioana Europei în primele două luni din 2018 cu un plus de 9%. Care sunt cele mai ieftine acţiuni

Marti 6 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tran­zacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat cu 9% în primele două luni din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor din UE, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Bursa de la Bucureşti a avut cel mai ridicat ritm de creştere din Europa în primele două luni din 2018, plus 9%

Luni 5 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 acţiuni de la Bucureşti, a crescut cu 9% în primele două luni din 2018 şi a marcat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor europene, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Spre comparaţie locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Bursa de la Bucureşti a rezistat mai bine în februarie valului de scăderi în comparaţie cu pieţele europene

Luni 5 martie 2018. ♦ Luna februrie a readus cu picioarele pe pământ comunitatea investiţională globală, obişnuită de mai bine de un an cu aprecieri accelerate, pe fondul unei economii mondiale ce părea a nu mai fi hărţuită de veşti proaste sau schimbări bruşte de paradigmă politică în ţări-cheie.

Cum ar investi la Bucureşti profesorul lui Warren Buffettt: „sell“ MedLife şi „buy“ Romgaz

Vineri 2 martie 2018. Opt emitenţi din indicele bursier BET au o valoare a numărului lui Benjamin Graham, cunoscut ca mentorul de investiţii al lui Warren Buffett, mai mare decât preţul acţiunilor, în timp ce la polul opus se găsesc Bursa de Valori Bucureşti, Transelectrica şi MedLife, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de BT Equity Research.

Cum influenţează rezultatele financiare mersul acţiunilor la Bursă şi de ce Sphera a scăzut cu 20%

Joi 1 martie 2018. Cele mai mari 20 de companii de la bursa românească se tranzacţionează după publicarea rezultatelor financiare preliminare pe 2017 la preţuri ale acţiunilor în scădere chiar şi cu 20%, aşa cum este declinul în doar trei zile la Sphera Group, sau plus 7,7% cum afişează Rompetrol Rafinare, potrivit calculelor ZF.

ARGUS a înregistrat anul trecut pierderi de 9,2 milioane de lei

Miercuri 28 februarie 2018. Producătorul de ulei Argus a înregistrat, în 2017, pierderi de 9,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 163,03 milioane de lei, arată datele raportate de companie către Bursa de Valori Bucureşti.

Fondul Suveran al Norvegiei a vândut în 2017 MedLife şi Transelectrica, dar a intrat acţionar la Digi şi Compa

Miercuri 28 februarie 2018. Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site.

Dropbox se va lista în 2018 pe piaţa de capital americană. Va atinge sau nu evaluarea de pe piaţa privată?

Miercuri 28 februarie 2018. Dropbox, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona de cloud, se va lista pe bursa americană în prima jumătate a anului 2018, încercând astfel să strângă 500 milioane dolari. Goldman Sachs şi JP Morgan sunt principalele două bănci de investiţii care se ocupă de pasul companiei din zona privată în cea publică.

Nouă ani de la minimul Bursei de la Bucureşti. Cine a avut curaj să cumpere atunci şi-a înmulţit banii de patru ori

Vineri 23 februarie 2018. Pe 25 februarie 2018 se împlinesc no­uă ani de la minimele atinse de Bur­sa de Valori de la Bucureşti, iar în această perioadă indicele BET a înregistrat o creştere de 340%, de la 1.887 de puncte la 8.280 de puncte. Spre comparaţie, indicele Dow Jones, al bur­sei din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a urcat în ultimii nouă ani cu 194%.

Un indice bazat pe BET-BK al BVB este tranzacţionat în premieră pe o bursă externă, la Sofia

Joi 22 februarie 2018. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a încheiat un acord cu Expat Asset Management pentru licenţierea indicelui BET-BK, care include 25 de companii de la Bucureşti, creat şi administrat de BVB, care va fi folosit ca suport pentru ETF-ul Expat Romania BET-BK UCITS, tranzacţionat la Sofia.

Care sunt calculele din spatele dividendelor plătite în 2018 de companiile de stat de la bursă

Marti 20 februarie 2018. Companiile de stat de la bursa de la Bucureşti ar putea plăti dividende din profiturile pe 2017 cu randamente cuprinse între 1%, cum este cazul Transelectrica, şi 12%, cum ar fi cazul Romgaz, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rezultatelor preliminare.

Grupul Teraplast a raportat afaceri de 427 mil. lei în 2017, plus 7% şi estimează dublarea veniturilor în 2018

Vineri 16 februarie 2018. Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor, care are listată la bursa românească societatea Teraplast (TRP), a raportat pentru 2017 afaceri de 427 mil. lei, plus 7% faţă de anul precedent, estimând pentru anul în curs afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Străinii controlează aproape 15% din Bursa de Valori Bucureşti

Miercuri 14 februarie 2018. Acţionarii străini au o participaţie de aproape 15% în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital româneşti, în vreme ce acţionarii instituţionali ro­mâni şi personale fizice din România deţin restul de 85% din capitalul social al BVB.

Bursa raportează profit net de 14,6 mil. lei în 2017, plus 89%, la venituri de 38 mil. lei

Miercuri 14 februarie 2018. Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a înregistrat în 2017 un profit net de 14,6 mil. lei, plus 89% faţă de 2016, în timp ce veniturile operaţionale au urcat cu 21%, la 38 mil. lei.

„Bursele noastre devin elemente de decor dacă gazul românesc va fi vândut la preţul stabilit în Viena“

Marti 13 februarie 2018. În loc să-şi dezvolte piaţa internă de gaze naturale, inclusiv cele două burse pe care producătorii sunt obligaţi să-şi vândă oricum 30% din cantităţile extrase, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) anunţă pe Facebook că Viena devine referinţa pentru calculul redevenţelor. „Bursele româneşti devin elemente de decor“, spun specialiştii de profil.

MedLife trece pe profit în 2017 şi vrea să iasă în afara graniţelor României

Marti 13 februarie 2018. MedLife (M), singura reţea privată de sănătate de la bursa românească, a raportat la nivel de grup afaceri de 623 milioane de lei pentru 2017, în creştere cu 24% faţă de anul precedent şi un profit net total de 8,8 mil. lei, faţă de pierderile de 1,2 mil. lei.medlife

Prăbuşirea retailerului european Steinhoff loveşte în plin mobila românească: exporturile spre Germania scad pentru prima dată într-un deceniu. „Le-a mers prost şi nu au mai cumpărat. Nici la târguri nu am avut succes.“

Marti 13 februarie 2018. Exporturile de mobilă către pia­ţa germană au scăzut pentru prima dată din 2008 încoace, cu 6% în primele zece luni din 2017, unul dintre motive fiind prăbuşirea imperiului Steinhoff, marele retailer listat la bursa din Frankfurt care deţine în România magazinele Kika şi Pepco.

MedLife a avut în 2017 cheltuieli cu salarii şi contribuţii sociale mai mari cu 34% faţă de anul precedent

Luni 12 februarie 2018. MedLife (M), singurea reţea privată de sănătate listată la bursa românească, a avut în 2017 cheltuieli aferente salariilor şi contribuţiilor sociale de 187 mil. lei, în urcare cu 34% faţă de de anul precedent, se arată în raportul rezultatelor preliminare.

Stere Farmache, fost director al BVB, intră în boardul Sphera Franchise Group, după retragerea lui Elyakim Davidai

Luni 12 februarie 2018. Stere Farmache, fost director al Bursei de Valori, a fost numit administrator al Sphera Franchise Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, după ce poziţia Elyakim Davidai, antreprenorul de orginie israeliană care în 1992 a adus franciza Pepsi în România, a renunţat recent la mandat din motive personale.

Vinurile Purcari au reuşit să obţină 186 mil. lei deşi pieţele bursiere au avut o săptămână de coşmar

Luni 12 februarie 2018. Producătorul de vinuri Purcari (WINE) a încheiat cu succes oferta de listare la bursa de la Bucureşti în pofida turbulenţelor de pe pieţele de capital din toată lumea. Ultima săptămână a adus corecţii importante de la New York la Frankfurt sau Paris.

Scăderi uşoare la bursele din Europa, în timp ce în SUA se înregistrează creşteri mici

Vineri 9 februarie 2018. Bursele europene au înregistrat scăderi uşoare vineri, în contextul în care cele din Statele Unite au început sesiunea având creşteri mici, după problemele înregistrare în ultima săptămână.

Bursa de la Bucureşti deschide în ultima zi a săptămânii pe minus, în timp ce acţiunile principalelor companii înregistrează creşteri modeste

Vineri 9 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe minus, principalii indicii înregistrau la ora 10.00 scăderi cuprinse între 0,92% şi 2,07%.

Cea mai proastă săptămână de după criză pentru pieţele de capital: Indicele Dow Jones închide pe scădere de 4,15%, după ce a pierdut încă 1.000 de puncte, în timp ce piaţa îşi continuă corecţia

Vineri 9 februarie 2018. Pentru a doua oară săptămâna această, indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 1.000 de puncte în cadrul unei corecţii a pieţei de capital, iar bursa de la New York a închis pe scădere cu 4,5% joi, înregistrând o scădere totală de 10% faţă de maximul istoric atins în urmă cu două săptămâni, potrivit CNN.

Aţi auzit de XIV? Este un indice care măsoară volatilitatea pe pieţele financiare, despre care se spune că a cauzat terbulenţele de pe bursele mondiale. Luni, s-a prăbuşit cu 90%. Ce este în spatele său?

Joi 8 februarie 2018. Banca elveţiană Credit Suisse şi-a apărat un produs financiar controversat care a jucat un rol în pierderile uriaşe de pe burse înregistrate recent în condiţiile în care experţii pun sub semnul întrebării logica din spatele emiterii unor titluri atât de complexe, scrie CNBC.

Bursa de la Bucureşti a deschis şi şedinţa de joi pe plus, dar cresterile indicilor nu depasesc 0,5%

Joi 8 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şi şedinţa de joi pe plus, continuând trendul de miercuri, iar principalii indicii înregistrau la ora 10.00 creşteri cuprinse între 0,1% şi 0,5%.

Cine a avut sânge rece să cumpere marţi şi să vândă miercuri a făcut superprofit

Joi 8 februarie 2018. Investitorii de la bursa de la Bucureşti care au vândut miercuri din acţiunile cumpărate în şedinţa precedentă, când piaţa românească era în scădere influenţată de declinul celor externe, au bifat un câştig chiar şi de 2,3%, potrivit calculelor ZF.

Calmul revine la bursele asiatice. Miliardar: Va urma o implozie mai puternică decât în 1929

Miercuri 7 februarie 2018. Pieţele asiatice par să se fi calmat, înregistrând miercuri creşteri după scăderile de marţi, urmând rezultatele înregistrate pe Wall Street, unde Dow Jones a revenit în zona plusurilor.

Bursa de la Bucuresti deschide sedinta pe verde, dupa trei zile pe minus

Miercuri 7 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de astăzi pe plus, după pierderile din ultimele zile, indicele principal, BET, marcând un avans de 1,91% la ora 10.00.

Ludwik Sobolewski, fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti, la prima vânzare publică de acţiuni BVB de anul acesta

Marti 6 februarie 2018. Ludwik Sobolewski, fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti, a scos astăzi la vânzare un pachet de 985 de acţiuni BVB, la preţul de 29 lei/unitate, la o valoare totală de circa 28.000 lei.

Bursele asiatice preiau căderea din Statele Unite

Marti 6 februarie 2018. Pieţele bursiere asiatice au scăzut marţi, sub impactul căderii care a avut loc în ultimele două şedinţe de tranzacţionare pe Wall Street, indicele japonez Nikkei 225 suferind cea mai mare depreciere din 1990.

Bursele deschid pe rosu, dupa scaderile masive de ieri

Marti 6 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis marţi pe roşu, continuând scăderile de ieri, în linie cu pieţele internaţionale, indicele principal, BET, marcand un minus de 3,17% la ora 10.00.

ASF a aprobat retragerea Stirom de la bursă

Luni 5 februarie 2018. Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni retragerea producătorului de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, deţinut indirect de portughezii de la BA Vidro, de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti.

Digi a împrumutat 163 de milioane de euro cu ajutorul băncilor Citibank şi ING

Vineri 2 februarie 2018. Grupul Digi, listat pe Bursa de la Bucureşti, a anunţat vineri seară că a împrumutat 163 milioane de euro de la un sindicat maghiar, facilitate care înlocuieşte un împrumut luat în 2017.

Bursa de la Bucureşti are în ianuarie a doua cea mai mare creştere din Europa

Vineri 2 februarie 2018. Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate acţiuni listate la Bucureşti, a urcat în luna ianuarie cu aproape 8% şi a marcat a doua cea mai mare creştere din rândul principalilor indici ai burselor europene, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg.

Omul de afaceri Viorel Cataramă: Euro ar trebui să fie peste 5 lei, dar o gaşcă criminală de comunişti din BNR ţine cursul

Joi 1 februarie 2018. Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat joi, la Bursa de Valori Bucureşti, că euro ar trebui să fie „undeva spre 5,3-5,4 lei”, dar „avem o gaşcă criminală de comunişti în Banca Naţională care ţine cursul la un nivel care nu reprezintă realitatea”.

Stirom se retrage de la tranzacţionarea la BVB după preluarea de către portughezii de la BA Vidro

Joi 1 februarie 2018. Producătorul de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, deţinut indirect de portughezii de la BA Vidro, se va retrage de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti, începând cu 5 februarie.

Finanţele au trei mari vârfuri de plată, de peste 7 mld. lei fiecare. În iunie şi noiembrie sunt scadente titluri de circa 8 mld. lei, iar în iulie trebuie rambursată o tranşă de 1,3 mld. euro din împrumutul de la UE din 2009

Joi 1 februarie 2018. Anul 2018 este volatil din punctul de vedere al nevoilor de finanţare ale statului, ca şi anii trecuţi, distribuţia ne­voilor de finanţare fiind neuniformă, cu vârfuri de plată de 7-8 mld. lei, dar şi luni în care sumele care ajung la scadenţă sunt sub 1 mld. lei. În ianuarie, a fost cel mai mare vârf de plată din acest an, de 8,5 mld. lei.

Ce aşteaptă analiştii şi brokerii din piaţa de capital de la noul şef al Bursei de la Bucureşti, Adrian Tănase

Joi 1 februarie 2018. Adrian Tănase, 43 de ani, noul director general al Bur­­sei de Valori Bucu­reşti, trebuie ca pe du­rata man­da­tului său se înfiinţeze contra­partea cen­trală pentru si­guranţa tran­zacţiilor bur­siere, să reînfiinţeze piaţa derivatelor pen­tru tranzacţii cu indici, să stimuleze inves­titorii de retail, să atragă noi emi­tenţi şi obligaţiuni la bursă, consideră analiştii şi brokerii chestionaţi de ZF.

Producătorul de mobilier Elvila va fi listat, din 1 februarie, pe piaţa AeRO a BVB

Miercuri 31 ianuarie 2018. Producătorul de mobilier Elvila va fi listat, din 1 februarie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Bursa de la Bucureşti îşi continuă scăderea. Indicele BET-FI, minus 0,40%

Miercuri 31 ianuarie 2018. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a deschis sedinţa de miercuri în scădere, înregistrând un minus de 0,04%. Indicele BET-Fi a scăzut cu 0,40%, în timp ce BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, este singurul indice care afişează valori în creştere, de plus 0,12%

Cei mai bogaţi antreprenori români de la Bursă au acţiuni în companiile lor care valorează un miliard de euro

Miercuri 31 ianuarie 2018. Cei mai bogaţi antreprenori prezenţi pe piaţa de capital românească au un portofoliu cumulat de acţiuni de 4,6 miliarde lei (1 miliard euro), plutonul fiind condus de Zoltan Teszari, fondatorul companiei telecom Digi, cu o avere pe bursă de 2,1 miliarde lei, urmat de Radu Dimofte (802 milioane lei), deţinător al unei participaţii de 43,67% din Sphera Group plus 48% din Practic Bucureşti, şi Horia Ciorcilă (443 milioane lei ), unul dintre membrii fondatori şi preşedinte al Băncii Transilvania.

Fostul şef al BVB, Ludwik Sobolewski, intră în antreprenoriat şi lansează o firmă care oferă servicii de relaţii cu investitorii companiilor listate

Marti 30 ianuarie 2018. Cornerstone Communications, firmă fondată de fostul şef al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, îşi începe astăzi operaţiunile pe piaţa locală, fiind prima companie care va furniza companiilor româneşti deja listate sau care au în scop listarea servicii de relaţii cu investitorii.

Ce obiective îşi propune pentru următorii patru ani noul şef al Bursei Adrian Tănase

Marti 30 ianuarie 2018. Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, spune că printre obiectivele mandatului său pe următorii patru ani se numără refacerea pieţei de produse derivate, dezvoltarea paletei de servicii a BVB, „simplifica­rea“ conceptului de tranzacţionare la bursă şi îmbunătăţirea lichidităţii.

Transelectrica primeşte 27 mil. euro de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea proiectului energetic Cernavodă-Stâlpu

Vineri 26 ianuarie 2018. Compania naţională Transelectrica, la care statul este acţionar majoritar, va primi de la Comisia Europeană o finanţare nerambursabilă în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea liniei electrice de 400 kV Cernavodă – Stâlpu, acesta fiind primul dintre cele şase proiecte de interes comun ale Transelectrica incluse pe lista revizuită în noiembrie anul trecut, care primeşte finanţare de la Comisia Europeană.

Bursa de la Bucureşti, deşi condusă patru ani de un polonez, a avut în 2017 un rulaj zilnic mediu de 23 de ori mai mic ca Varşovia

Vineri 26 ianuarie 2018. ♦ Bursa de la Bucureşti este încă definită de un peisaj al unei lichidăţi anemice în comparaţie cu principalele burse din regiune, respectiv cele din Viena şi Varşovia ♦ Cum ar putea creşte valoarea zilnică de tranzacţionare la Bucureşti?

Adrian Tănase susţine luni prima sa conferinţă ca şef al BVB. Trimite-ţi către ZF ce întrebări aveţi pentru cel care va conduce bursa în următorii patru ani

Joi 25 ianuarie 2018. Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, va susţine luni, 29 ianuarie, prima sa conferinţă de presă din această funcţie, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate priorităţile şi planurile cu privire la dezvoltarea pieţei de capital locale.

Unde să investeşti la Bursă: La ce randamente ale dividendelor pentru 2018 se aşteaptă Tradeville

Joi 25 ianuarie 2018. Tradeville, cea mai mare casă de brokeraj pe retail din România, cu aproape 6.000 de conturi de tranzac­ţionare active, estimează un randament potenţial al dividendelor de 25% în cazul Conpet Ploieşti şi de 19% la Nuclearelectrica, plătite în 2018 atât din profiturile pe anul trecut, cât şi din rezervele de numerar.

România a încasat 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017, cei mai mulţi bani fiind pentru agricultură

Miercuri 24 ianuarie 2018. Datele centralizate de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) arată că România a încasat de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile în valoare totală de 3,6 miliarde de euro în anul 2017, din care 1,7 miliarde de euro au venit prin Fondul European pentru Garantare Agricolă - FEGA.

​Verestoy Attila, decedat miercuri la 63 de ani, era politicianul cu cele mai mare investiţii la bursa românească: doar din foamea de bani a statului a încasat dividende de 1 mil. lei

Miercuri 24 ianuarie 2018. Verestoy Attila, decedat miercuri la vârsta de 63 de ani, avea în portofoliu acţiuni la companii care au fost luate în vizor de stat pentru plata unor dividende suplimentare – Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Transgaz, potrivit declaraţiei de avere semnată în iulie 2017.

Adrian Tănase, noul şef al Bursei de la Bucureşti, a primit marţi „verde“ de la ASF. Ne va scoate din periferie sau nu?

Miercuri 24 ianuarie 2018. Adrian Tănase, fost director de investiţii la NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii din România, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru funcţia de director general al BVB, operatorul pieţei de capital din România cu o valoare de piaţă de 237 mil. lei.

Viorela Cataramă are aprobarea ASF pentru a aduce producătorul de mobilă Elvila la bursa românească

Marti 23 ianuarie 2018. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital, pieţei de asigurări şi al pieţei pensiilor private, a aprobat emiterea certificatului de înregistrare al valorii mobiliare în vederea admitereii la tranzacţionare a producătorului de mobilă Elvila Bucureşti.

Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul deceniu la bursa românească

Marti 23 ianuarie 2018. Companii de top care ocupă primele locuri în pieţe în care activează precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2007 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

Perindările de la Palatul Victoria nu sperie bursa: Indicele BET are a doua cea mai mare creştere din Europa de la începutul anului

Luni 22 ianuarie 2018. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni tranzacţionate la bursa românească, a urcat de la începutul anului cu aproape 8%, a doua cea mai mare creştere din Europa după bursa de la Milano

Mihai Ursache, vicepreşedinte ASF: TTS Galaţi, Purcari şi alte companii private se listează în 2018

Vineri 19 ianuarie 2018. În 2018 la Bursa de Valori Bucureşti se vor lista mai multe companii private precum transportatorul fluvial şi maritim TTS Galaţi, dar şi producătorul de vinuri Purcari, pentru listarea celei din urmă existând o solicitare în premieră, care aduce piaţa de capital din România mai aproape de piaţa unică europeană, spune Mircea Ursache, vicepreşe­dinte al ASF, supraveghe­torului pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor.

Cele mai performante 10 acţiuni de la bursa românească au avut un randament mediu de 86% în 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Turbomecanica a triplat banii investitorilor pe parcursul anului 2017 şi a avut cea mai mare creştere a preţului din toate acţiunile de la bursa românească.

Bursa deschide pe minus, cu toate acţiunile companiilor din energie şi din sectorul bancar în scădere

Marti 16 ianuarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis ziua de marţi în scădere pe toată linia, cu acţiunile principalelor companii cotate tot pe minus, după ce aseară premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia.

Producătorul de vin Purcari vrea să listeze 49% din acţiuni la bursă. Raiffeisen şi Swiss, brokeri

Marti 16 ianuarie 2018. Grupul Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostăvan din Republica Moldova, crama Ceptura din România şi producătorul de brandy Bardar din Moldova, vrea să listeze cel mult 49% din acţiuni la bursa românească într-o ofertă publică de vânzare (IPO) în urma căreia acţionarul majoritar îşi va diminua participaţia de la 63,55% la 22,7%.

S-a prăbuşit bursa din Jakarta. La propriu. Tavanul clădirii în care se afla bursa Indoneziană a căzut, rănind 72 de persoane

Luni 15 ianuarie 2018. Zeci de oameni au fost răniţi după ce etajul doi al turnului care găzduieşte bursa din Jakarta s-a prăbuşit luni, potrivit Business Insider.

Purcari vrea să se listeze la bursa de valori de la Bucureşti şi mandatează Raiffeisen şi Swiss Capital să intermedieze vânzarea a 49% din acţiuni

Luni 15 ianuarie 2018. Producătorul de vin Purcari a anunţat astăzi pe propriul site că intenţionează să demareze o oferte publică de vânzare a cel mult 49% din acţiunile existente la bursa de valori de la Bucureşti şi a intermediat în acest sens brokerii Swiss Capital şi Raiffeisen Bank.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu toţi indicii în scădere

Luni 15 ianuarie 2018. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a deschis săptămâna în scădere, luni, la ora 10:00, înregistrând un minus de 0,15%. Indicele BET-Fi a scăzut cu 0,47%, în timp ce BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut cu 0,24%.

BVB încheie 2017 cu al doilea cel mai bun rulaj din ultimii nouă ani

Vineri 12 ianuarie 2018. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a încheiat anul 2017 cu un rulaj mediu zilnic de tranzacţionare de 47,8 milioane de lei pe partea de acţiuni pe segmentul principal, adică al doilea cel mai bun an din 2009 încoace, potrivit datelor BVB.

Bursa de Valori în 2017: Patru listări private şi cea mai mare ofertă publică iniţială

Joi 11 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut în 2017 unul dintre cei mai dinamici ani. Patru companii private şi-au listat acţiunile şi s-a înregistrat cea mai mare IPO (ofertă publică iniţială) a unei companii private din istoria pieţei locale de capital, se arată într-un raport publicat joi de BVB.

Cele mai profitabile investiţii în 2017: Nuclearelectrica, indicele BET-FI, bursa din Austria. Ce va fi în 2018?

Joi 11 ianuarie 2018. ♦ Pentru 2018 analiştii consideră că dividendele speciale de la companiile de stat vor fi mai mici, dar că totuşi vor exista ♦ Totodată este posibil ca profitabilitatea companiilor româneşti de stat să fie în creştere.

Digi Communications N.V. a acordat un împrumut de 10 mil. euro către RCS&RDS

Miercuri 10 ianuarie 2018. Compania Digi Communications N.V., care se află în spatele operaţiunilor de comunicaţii fixe şi mobile Digi, a acordat un împrumut de 10 milioane de euro către RCS&RDS, compania pe care o deţine în România, conform unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde firma este listată de anul trecut.

​Ungurii de la OTP au adus 125 mil. lei la capitalul băncii din România

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul maghiar OTP a vărsat 125 milioane de lei la capitalul sucursalei din România, potrivit unui anunţ pe bursa din Ungaria. După această majorare capitalul social al OTP Bank România a crescut la aproape 1,38 miliarde de lei. Este posibil ca injecţia de capital să vină în contexul în care în vara anului trecut OTP a cumpărat Banca Românească de la grupul grecesc National Bank of Greece (NBG).

Bursa de la Bucureşti deschide a doua zi a săptămânii în creştere. Acţiunile Medlife, plus 2,80%

Marti 9 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere în cea de-a doua zi a săptămânii, la debutul şedinţei de tranzacţionare majoritatea indicilor înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Cele mai valoroase companii de la bursele din Europa: Petrom, liderul din România, este „minuscul“ pe lângă giganţii europeni

Marti 9 ianuarie 2018. Ziarul Financiar a analizat cele mai mari companii lis­tate din ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, dar şi din economii mai dezvoltate precum Ma­rea Britanie, Franţa, Ger­mania în ideea de a ob­serva dacă randa­men­tele livrate pe parcursul anu­lui 2017 de Petrom, Rom­gaz şi Banca Tran­sil­vania, cele mai valo­roa­se com­panii de la bur­sa românească, sunt com­parabile cu cele ale ţă­rilor menţionate mai sus şi pentru a observa sec­toarele de activitate ca­re au adus cele mai ridicate randamente.

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în 2017

Luni 8 ianuarie 2018. Grupul petrolier OMV Petrom, pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti în 2017, cu o capitalizare cumulată de aproape 37,5 de miliarde de lei.

Ministerul Agriculturii a primit rambursări de la Comisia Europeană de 664 milioane de euro

Luni 8 ianuarie 2018. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit în prima săptămână a lunii ianuarie 664 de milioane de euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2017.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna în creştere. Acţiunile Băncii Transilvania marchează o scădere de 0,46%

Luni 8 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis săptămâna pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Mai profitabil decât bursa şi mai sigur decât criptomonedele: Imobiliarele au reprezentat cea mai bună investiţie în ultimii 150 de ani

Sambata 6 ianuarie 2018. Bursa poate transforma un om în milionar, dar câteodată te poate lăsa fără bani în doar câteva ore. Criptomonedele te pot îmbogăţi în câteva ore sau în câţiva ani, dar niciodată nu ştii când să vinzi. Proprietăţile imobiliare s-au dovedit a fi cea mai sigură investiţie situată între acestea două, oferind un profit constant în special în ţările bogate, şi o volatilitate scăzută, potrivit Quartz.

Tabloul burselor din Europa în 2017. Bursa austriacă este campioană cu 31%. Polonezii au plus 26%, ungurii 23%, iar bursa de la Bucureşti plus 9,4%

Vineri 5 ianuarie 2018. ♦ În decembrie indicele BET a scăzut cu 0,5% în contextul în care cea mai mare parte a burselor europene au fost pe plus, cu cel mai ridicat avans fiind înregistrat de bursa de la Atena, plus 7%.

Axios: Spotify se pregăteşte pentru listarea pe bursa americană

Joi 4 ianuarie 2018. Spotify, compania suedeză ce a găsit şi implementat o soluţie prin care să ofere utilizatorilor muzică, fără a încălca drepturile de autor, a completat actele pentru listarea pe bursa americană, anunţă Axios.

Bursa de Valori a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani şi a deschis şedinţa de joi tot pe creştere

Joi 4 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani, după ce indicele principal al pieţei, BET, a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2018 cu un plus de 2%, la peste 7.900 de puncte, şi a deschis şedinţa de joi cu un avans de 0,07%, la 7.916 puncte.

Mai puţini brokeri, noi listări private, un nou şef pentru bursa românească în 2018

Joi 4 ianuarie 2018. ♦ Analiştii consideră că dividendul va rămâne la putere şi în 2018 şi nu numai că bursa de la Bucureşti va avea cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, dar se va distanţa de alte pieţe.

Bursa deschide anul optimist, cu toţi indicii pe creştere

Miercuri 3 ianuarie 2018. Bursa a deschis prima şedinţă a noului an pe un ton optimist, principalii indici fiind pe creştere, la fel ca şi majoritatea acţiunilor principalelor companii listate.

Comisia Europeană a rambursat României peste 454 milioane euro pentru proiecte din fonduri europene

Vineri 29 decembrie 2017. Comisia Europeană a transferat României 454,06 milioane euro, reprezentând rambursarea de fonduri solicitate prin cererile de plată intermediare transmise de Autorităţile de Management aflate în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Bursa deschide ultima şedinţă din an pe plus, dar principalele acţiuni cotate sunt în scădere vineri dimineaţă

Vineri 29 decembrie 2017. Bursa a deschis ultima şedinţă a anului pe o tendinţă ascendentă, indicii pieţei de la Bucureşti fiind pe plus, dar majoritatea acţiunilor principalelor companii cotate erau la ora 10.00 în scădere uşoară.

2017 este anul cuprului: cea mai lungă creştere a preţurilor din ultimele trei decenii

Joi 28 decembrie 2017. Preţurile cuprului, un metal esenţial pentru industria auto, pentru producătorii de telefoane mobile şi alte aparate electrice şi pentru industria energiei, sunt pe cale să înregistreze cea mai lungă perioadă de creştere din ultimele trei decenii. Pe bursa de la Londra, o tonă de cupru a ajuns să se tranzacţioneze cu peste 7.300 de dolari, în condiţiile în care optimismul privind creşterea cererii, întreruperea livrărilor din China şi dolarul mai slab au ajutat cotaţiile să urce spre finalul acestui an. În 2017 metalele în general au dat ritmul preţurilor materiilor prime, scrie Bloomberg.

Numărul IPO-urilor a ajuns la cel mai ridicat nivel de la criză. Analiştii au păreri împărţite cu privire la 2018

Joi 28 decembrie 2017. La nivel mondial, bursele au atras în acest an cel mai mare număr de listări de la criza financiară încoace, o redresare a activităţii din acest domeniu în SUA şi numărul record de tranzacţii realizate de chinezi infirmând temerile că firmele nu mai sunt la fel de atras de astfel de operaţiuni, scrie Financial Times.

Bursa de la Bucureşti creşte modest. Acţiunile Băncii Transilvania, plus 0,23%

Joi 28 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de joi pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri modeste, sub 0,2%, cu excepţia BET-NG care afişează un plus de 0,24%.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 27 decembrie 2017. Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,08%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 22.911,21 puncte, în creştere cu 18,52 puncte, comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Kyodo.

Bursa de la Bucureşti deschide prima şedinţă a săptămânii pe uşoară creştere, dar principalele acţiuni au o evoluţie oscilantă

Miercuri 27 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de astăzi cu creşteri uşoare, ce se menţin sub 0,2% la toţi indicii, în timp ce acţiunile Banca Transilvania şi BRD marchează scăderi.

Cadourile care nasc pasiuni şi colecţii

Vineri 22 decembrie 2017. Într-o perioadă în care preţul petrolului fluctuează nestingherit, bursele nu mai par nici ele la fel de atrăgătoare ca până acum iar aurul este deja passe, vinul devine o opţiune din ce în ce mai căutată.

Dezvoltarea costă: Dublarea ROBOR în trei luni creează tensiuni. Care sunt cele mai îndatorate companii de la bursă: Digi, MedLife şi Bursa sunt în top

Joi 21 decembrie 2017. În contextul unei atenţii tot mai sporite asupra evoluţiei dobânzilor şi a creşterii specatuloase a ROBOR-ului, companiile din indicele BET prezintă un grad de îndatoare, reprezentat de raportul dintre datoriile totale şi active, ce se găseşte într-un interval între 7,7% şi 90,7%, conform datelor BT Equity Research, divizia de analiză a BT Capital Partners.

Ministrul Laufer spune că Guvernul este în discuţii pentru deschiderea unui birou la Bucureşti al companiei London Stock Exchange

Joi 21 decembrie 2017. Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, susţine că Guvernul României poartă discuţii cu bursa de la Londra, una dintre cele mai mari din Europa, pentru deschiderea la Bucureşti a unui centru al companiei London Stock Exchange, operatorul pieţei de capital britanice.

BEI împrumută primăria Oradea cu 21 mil. euro pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri europene

Miercuri 20 decembrie 2017. Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat un împrumut de 21 de milioane de euro primăriei Oradea, în vederea cofinanţării unor proiecte din fonduri europene, potrivit unui comunicat al municipalităţii din Oradea. Valoarea creditului de împrumut este de 21 de milioane de euro, maturitatea contractului fiind de 22 de ani. Dintre aceştia, 4 ani sunt de graţie - interval în care nu se plăteşte decât dobânda, iar 18 ani reprezintă termenul de rambursare a datoriei. Contractul de finanţare prevede o marjă a dobânzii de 0,328% pe an, la care se adaugă rata Euribor la 6 luni, momentan negativă.

Decembrie a început slab pentru investitorii de la bursa românească: 77% din acţiunile BET sunt pe minus, faţă de 40% în 2016

Miercuri 20 decembrie 2017. Din cele 13 acţiuni care alcătuiesc indicele de referinţă BET, zece sunt pe pierderi de la începutul lunii de­cembrie, scăderi alimentate inclusiv de politica fiscală expansionistă, în timp ce Digi, MedLife şi Conpet, cele mai proaspăte companii din indice, sunt pe plus, potrivit calculelor ZF pe baza cotaţiilor de ieri de la ora 13:40.

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Miercuri 20 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

​ Creditorii Oltchim Râmnicu Vâlcea au aprobat tranzacţia prin care Ştefan Vuza preia activele companiei. Preţul tranzacţiei, 127 mil. euro

Marti 19 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat în această dimineaţă bursa ca adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzare activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

Bursa de la Bucureşti deschide ziua pe plus, cu acţiunile principalelor companii cotate în creştere

Marti 19 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis tranzacţiile de marţi pe creştere, toţi indicii fiind pe plus, la fel ca şi acţiunilor principalelor companii cotate.

Acţiunile Sphera Group au plus 50% de la listarea din 9 noiembrie, în timp ce toată piaţă a scăzut cu 1,75%

Marti 19 decembrie 2017. Sphera Group (SFG), compania care are în administrare 106 restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, este vedeta bursei bucureştene, după ce în cinci săptămâni de la debutul în arena de tranzacţionare afişează o apreciere de 50%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, figurează cu o scădere de 1,75%, într-o perioadă în general delicată pentru bursa românească.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter