Stiri despre bursa

 

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu Sibex Sibiu vor primi un preţ de retragere din companie de 35,6376 lei/acţiune

Vineri 21 iulie 2017. Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea Bursei de la Bucureşti cu bursa Sibex din Sibiu vor primi un preţ de retragere de 35,6376 lei/acţiune, stabilit de consultantul CMF Consulting, a anunţat astăzi BVB.

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă: urmează sezonul raportărilor financiare

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa de capital de la Bucureşti va intra în curând în perioada raportărilor financiare semestriale, ocazie pentru investitorii de la Bucureşti de a observa starea de sănătatate a companiilor listate şi un test important pentru evoluţia viitoare a bursei locale. În această atmosferă de expectativă, lichiditatea a scăzut în luna iulie la unul dintre cele mai mici niveluri din 2017, dar principalul indice de la Bucureşti a avansat cu 6,4% de la începutul lunii şi până în prezent.

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu Rockcastle şi s-a delistat de la Bursa de la Bucureşti

Miercuri 19 iulie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, au încheiat fuziunea anunţată la finalul anului trecut. Potrivit celor două părţi, noua companie formată devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est.

Evoluţii financiar bancare şi bursiere

Evoluţii financiar bancare şi bursiereMarti 18 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,29%, ajungând la valoarea de 21.568,03 puncte, în scădere cu 61,69 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, potrivit Agerpres.

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Marti 18 iulie 2017. Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB pentru alegerea unui membru în boardul Bursei

Marti 18 iulie 2017. Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine un pachet de 6,05% din Bursa de Valori Bucureşti, a solicitat convocarea unei adunări generale ordinare a acţionarilor pentru alegerea unui nou membru în boardul BVB, pe poziţia rămasă vacantă după decesul lui Cristian Micu, în luna iunie.

T-Me Studios, companie din IT cu 5 milioane de dolari afaceri, vrea să se listeze la bursa românească

Marti 18 iulie 2017. T-Me Studios, publisher de aplicaţii Android cu 15 mi­lioane de utilizatori lunar, caută broker pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti până la finele acestui an.

Tensiunea creşte iarăşi pe piaţa medicamentelor: producătorii de generice ameninţă că 2.300 de medicamente riscă să dispară de pe piaţă

Sambata 15 iulie 2017. Producătorii de medicamente generice, fără patent, ameninţă că vor retrage medicamentele ieftine de pe piaţă pentru că aşa- numita taxă de clawback, adică un procent din vâzări care trebuie rambursat către stat, a devenit prea împovărătoare pentru clasa de medicamente de sub 25 de lei.

Bursa tocmai a traversat semestrul cu cea mai mare lichiditate din ultimii cinci ani

Miercuri 12 iulie 2017. Pe segmentul principal al pieţei de capital de la Bucureşti s-au realizat în primul semestru al acestui an tranzacţii în valoare de 7,1 miliarde lei, cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, graţie în mare parte listării Digi, dar şi unui climat mai prielnic al întregului teritoriu bursier din regiune.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 10 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,07%, ajungând la valoarea de 21.400,09 puncte, în scădere cu 14,25 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

​Lovitură neaşeptată pentru Raiffeisen International: încercarea de listare pe bursa din Polonia a eşuat din cauza interesului scăzut al investitorilor

Luni 10 iulie 2017. Raiffeisen International Bank, cu operaţiuni şi în România, a suspendat operaţiunea de listare la Bursa de la Varşovia, cea mai mare din regiune, din cauza lipsei interesului din partea investitorilor, scrie presa internaţională.

Investitorii de la Bursă s-au bucurat de un prim semestru incomparabil mai bun faţă de cel de anul trecut, însă sunt obligaţi să fie precauţi

Vineri 7 iulie 2017. Majoritatea claselor de active la nivel global au crescut în prima jumătate a lui 2017, alimentate de mai mulţi factori, precum situaţia economică mondială mai bună, depăşirea unor momente dificile pe scena politică europeană sau recentele rezultate financiare ale companiilor.

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de la Bucureşti, promite noi listări în a doua jumătate din 2017, dar şi noi produse

Joi 6 iulie 2017. Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti din 2013 şi al cărui mandat urmează să se încheie în august 2017, dacă nu va fi prelungit de acţionari, promite că piaţa de capital va avea noi listări în a doua jumătate de an, dar şi produse noi.

Indicele BET închide primăvara cu un randament al dividendelor de 8%, cel mai ridicat din Europa

Miercuri 5 iulie 2017. Randamentul dividendului indicelui BET, care include cele mai tranzacţionate acţiuni la bursa românească, era de 8,1% la finele lunii mai luând în considerare dividendele aprobate a fi acordate din rezultatele financiare şi rezervele anului 2016 calculat la preţul de închidere din ultima lună de primăvară.

Polonezii de la Work Service au preluat patru companii din grupul de recrutare APT

Miercuri 5 iulie 2017. Patru dintre cele şase companii din grupul APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016, au fost preluate de către firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group, listată la bursa din Varşo­via şi la bursa din Londra. Work Service a avut în 2016 venituri consolidate de 2,48 miliarde de zloţi polonezi (cca. 585 de milioane de euro).

O firmă poloneză listată la Bursa de la Varşovia preia patru companii ale grupului de recrutare şi muncă temporară APT

Marti 4 iulie 2017. Patru dintre cele şase companii din grupul APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016, au fost preluate de către firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group, listată la Bursa din Varşovia.

Şocul politic a retrogradat bursa românească de la campioana Europei la jumătatea plutonului. Ce implicaţii sunt

Marti 4 iulie 2017. ♦ Cum afectează acest lucru promovarea la piaţă emergentă? ♦ „Pentru investitori este mai importantă predictabilitatea politicilor fiscale decât o eventuală promovare“ ♦ La cinci luni, indicele BET avea 24%, fiind campionul burselor europene ♦ La şase luni are 11%, bulgarii au 20%, iar polonezii 18% ♦ „Corecţia nu ar trebui să afecteze şansele pieţei de a fi promovată, clasificarea depinzând de criterii de lichiditate“.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 3 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.446,25 puncte, în creştere cu 96,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Portugalia rambursează în avans o datorie de 1 mld de euro către FMI

Duminica 2 iulie 2017. Portugalia a rambursat înainte de termen un miliard de euro Fondului Monetar Internaţional şi estimează că va înapoia încă 2,6 miliarde până în luna august, a anunţat guvernul ţării, potrivit Le Figaro.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 30 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.383,26 puncte, în creştere cu 96,23 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 29 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.444,71 puncte, în scădere cu 9,90 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Lovitură de teatru: Impozitul pe cifra de afaceri, cu care vine acum PSD, a fost pus în discuţie prima dată acum patru ani de actualul consilier pe probleme economice al preşedintelui Iohannis

Joi 29 iunie 2017. Impozitul pe cifra de afaceri, propus de PSD prin noul program de guvernare, a fost pus în discuţie în ianuarie 2013, printr-un interviu acordat ziarului Bursa de către Cosmin Marinescu, actualul consilier pe probleme economice al preşedintelui Iohannis.

Bursa reacţionează la programul de guvernare care vizează impozitarea pe afaceri şi nu pe profit: indicele BET intră sub pragul de 8.000 de puncte, toate acţiunile companiilor de stat sângerează

Joi 29 iunie 2017. Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai lichide 12 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a scăzut la 7.944 de puncte la ora redactării acestei ştiri, minus 2,7% faţă de şedinţă precedentă în condiţiile în care toate companiile de stat sunt pe minus.

​Acţiunile Conpet Ploieşti se corectează cu până la 15% pe fondul datei ex-dividend. Bursa duce limita chiar la 25%

Joi 29 iunie 2017. Acţiunile transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) se corectează la ora redactării acestei ştiri cu 15% la 104 lei în contextul în care astăzi este data ex-dividend, care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor record distribuite de companie.

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti de la bursa românească: moguli telecom, bancheri, farmacişti

Joi 29 iunie 2017. Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 28 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.401,51 puncte, în creştere cu 90,85 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 27 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.399,78 puncte, în scădere cu 9,77 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

​Bursa românească scade pe toate fronturile. Indicele BET are minus 0,8%. “Sunt influenţe externe”

Marti 27 iunie 2017. Indicele de referinţă BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tranzacţionate 12 companii la bursa românească, scade în această dimineaţă cu 0,8% la 8.173 de puncte ca urmare a evoluţiei burselor de plan extern.

Sobolewski: Am reuşit să convingem MSCI că bursa românească a îndeplinit condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare

Marti 27 iunie 2017. Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a declarat pentru ZF că operatorul pieţei de capital de la Bucureşti a convins agenţia MSCI că îndeplineşte condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare, însă până la o eventuală promovare a acesteia la categoria de piaţă emer­gentă din partea agenţiei americane mai sunt paşi de urmat.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 26 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.487,57 puncte, în creştere cu 98,21 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursele scad: Cotaţia petrolului pierde 17% într-o lună şi cade aproape de nivelul de dinaintea înţelegerii OPEC din noiembrie

Vineri 23 iunie 2017. Tensiunile din Orientul Mijlociu sau discuţiile în legătură cu noi reduceri concertate ale producţiei de petrol din partea membrilor sau non-membrilor OPEC au fost umbrite de producţia ame­ricană peste aşteptări şi de stocurile încă la niveluri record, elemente ce au împins în jos cu până la 16,5% cotaţia aurului negru în ultima lună.

Finanţe personale. Cât au câştigat investitorii care s-au grăbit să cumpere acţiuni la MedLife, Digi sau AAGES

Joi 22 iunie 2017. Valoarea ultimelor trei vânzări de acţiuni -MedLife, Digi, AAGES Târgu-Mureş - la bursa de la Bucureşti a fost de 1,17 mld. lei, iar acestea s-ar fi dovedit profitabile până în prezent pentru un investitor care ar fi subscris în primele zile, obţinând astfel discountul faţă de preţul ofertei, şi ar fi decis să păstreze pachetul de acţiuni până astăzi.

Din 100 lei puşi pentru pensie, în acţiuni româneşti merg 17 lei

Miercuri 21 iunie 2017. Fondurile de pensii private obligatorii ale Generali (Aripi), Allianz (AZT), BCR, BRD, Metropolitan, NN, Aegon (Vital) aveau la finele anului trecut investiţii de 5,23 miliarde de lei în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, adică 16,6% din activele nete totale de atunci. Practic, din 100 de lei economisiţi pentru pensie, aproape 17 lei au mers către investiţii în acţiuni româneşti, iar alţi doi lei în acţiuni de pe bursele externe.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 21 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 21.463,21 puncte, în scădere cu 3,93 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cine sunt acţionarii celei de-a doua bănci din România: Fondurile de pensii private au 11% din Banca Transilvania

Miercuri 21 iunie 2017. Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii, care au grijă de banii de pensie a şapte milioane de români, aveau în decembrie anul trecut 10,7% din capitalul social al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 20 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,08%, ajungând la valoarea de 21.511,25 puncte, în scădere cu 17,74 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Fondul de pensii Aripi al Generali are 58% din investiţiile sale în acţiuni la Bucureşti. Pe bursa germană, doar 20%

Marti 20 iunie 2017. Fondul de pensii private obligatorii Aripi administrat de Generali are investiţii în acţiuni pe bursele din Germania, Franţa şi România de 650 mil. lei, din care cea mai mare parte, de 58%, este în acţiuni pe bursa de la Bucureşti.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 19 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,32%, ajungând la valoarea de 21.453,40 puncte, în creştere cu 69,12 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Povestea AAGES Târgu-Mureş, sau cum o companie de 23 milioane de lei a ajuns cea mai rapidă listare la BVB

Luni 19 iunie 2017. Molnar Gabor, preşedintele executiv al AAGES Târgu-Mureş (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice), spune că producătorul de echipamente indus­triale îşi are locul la Bursa de Valori Bucureşti întru­cât nu are nevoie să investească foarte mult din profit pentru dezvoltare, deci îşi permite ca o parte considerabilă din rezultat să fie repartizat sub formă de dividende.

Bursa a reacţionat cu mici variaţii negative la tensiunile politice

Joi 15 iunie 2017. Indicii bursieri au avut scăderi uşoare joi, pe fondul tensiunilor politice generate de demisia solicitată de PSD+ALDE Cabinetului Grindeanu. Indicele general BET – care cuprinde cele mai lichide acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti – a avut o corecţie de 0,84% la închiderea şedinţei.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 15 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,28%, ajungând la valoarea de 21.315,62 puncte, în scădere cu 58,94 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

AGES Târgu Mureş începe de luni la tranzacţionarea la BVB

Joi 15 iunie 2017. Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu Mureş (simbol bursier AAG) începe de luni, 19 iunie, tranzacţionarea la bursa românească, în urma unei oferte de vânzare de acţiuni de doar două zile, faţă de 10 zile cât era programat.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 14 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat uşor cu 0,06%, ajungând la valoarea record de 21.340,36 puncte, în creştere cu 11,89 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Euforia de la Bursa Bucureşti: trei companii noi în şase luni după listări de 1,3 mld. lei, iar indicele BET, la maxime din 2008

Miercuri 14 iunie 2017. Bursa de la Bucureşti, an­grenată în cursa de pro­movare la categoria de piaţă emergentă, a oferit investitorilor în ultimele şase luni şansa să participe la listarea a trei companii private pe segmentul principal.

Emisiune-gigant de obligaţiuni pe bursa de la Bucureşti: Globalworth cere de la investitori 550 de milioane de euro pe 5 ani cu o dobândă de 2,875% pe an

Miercuri 14 iunie 2017. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată de BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 12 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,08%, ajungând la valoarea de 21.255,04 puncte, în scădere cu 16,93 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Românii bagă bani în acţiuni la bursă: AAGES Târgu-Mureş a vândut 1,5 milioane de acţiuni în două zile

Luni 12 iunie 2017. Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş este cea mai proaspătă companie listată la bursa românească după o ofertă fulger de doar două zile şi intră în ringul de tranzacţionare cu o capitalizare de 37 mil. lei, ceea ce o poziţionează la jumătatea celor 84 de companii active pe piaţa principală.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 9 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,21%, ajungând la valoarea de 21.226,35 puncte, în creştere cu 48,32 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti a rambursat anticipat un credit de 29 mil. lei către Libra Bank

Joi 8 iunie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 7 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 21.176,64 puncte, în creştere cu 40,41 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,27%, ajungând la valoarea de 21.127,78 puncte, în scădere cu 56,26 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Producător agricol:Preţurile oferite producătorilor agricoli vor fi anul acesta similare sau mai mici cu cele de anul trecut

Luni 5 iunie 2017. Preţurile oferite producătorilor agricoli vor fi anul acesta similare cu cele de anul trecut, potrivit tendinţelor de la bursa MATIF (Marché - Terme International de France) de la Paris, una din­tre platformele de refe­rin­ţă în comerţul cu ce­reale, comentează Gavrilă Tuchiluş, proprietarul Agrimat Matca, care cultivă 4.500 de hectare de tren în judeţul Galaţi şi care deţine o ferma cu 1.000 de bovine.

Atmosfera de pe bursele lumii rămâne euforică: pieţele sunt la noi maxime, iar investitorii nu mai ştiu ce să facă cu banii

Luni 5 iunie 2017. Atmosfera bursieră de pe plan global a ajuns la una din­tre cele mai bune cote din ultimii ani, iar multe pieţe de ca­pi­tal din întreaga lume se îndreaptă către noi maxime.

Corina Popescu a fost numită director general al Transelectrica

Joi 1 iunie 2017. Corina Popescu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a fost numită director general al Transelectrica, iar Cristian-Eugen Radu a fost ales preşedinte al Consiliului de Surpaveghere, potrivit unui comunicat transmis pe Bursa de Valori (BVB).

Bursa de la Bucureşti creşte pentru a cincea lună consecutiv şi ocupă primul loc în Europa

Joi 1 iunie 2017. Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a crescut în luna mai cu 6,5%, cea mai bună lună pentru piaţa de capital de la Bucureşti din 2017, în condiţiile în care luna mai a fost definită de intrarea la tranzacţionare a companiei telecom Digi, dezamorsarea unor riscuri electorale pe con­ti­nent şi anunţul privind creşterea surpriză de 5,7% a eco­nomiei româneşti în primul trimestru.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 31 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 20.991,02 puncte, în scădere cu 38,45 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a rambursat anticipat un credit de 29 mil.lei, cu scadenţă în noiembrie 2019

Miercuri 31 mai 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29,2 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 30 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,13%, ajungând la valoarea de 21.053,63 puncte, în scădere cu 26,65 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Un titan al fondurilor de hedging se pregăteşte pentru „dezlănţuirea iadului“ pe burse

Marti 30 mai 2017. Paul Singer de la Elliott Management nu este sigur cum va arăta exact dezlănţuirea iadului pe Pământ, sau pe bursele de pe Wall Street, dar acesta a pus deoparte miliarde de dolari pentru o astfel de posibilitate, scrie MarketWatch

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 29 mai 2017. Bursele de pe Wall Street sunt închise luni cu prilejul unei sărbători publice, informează EFE. Londra - Bursa de la Londra a fost închisă luni cu prilejul unei sărbători publice, informează Reuters.

Claudiu Ca­zacu, analist XTB România: În lipsa unor şocuri majore, Bursa mai are potenţial de creştere pentru săptămânile şi lunile următoare

Luni 29 mai 2017. Bursa de la Bucureşti ar putea continua trendul ascendent în următoarele luni, în lipsa unor şocuri majore, este de părere Claudiu Ca­zacu, analist şef la compania de brokeraj XTB România.

Investitorii sunt încrezători că pot face bani în continuare din acţiuni: Bursa a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Luni 29 mai 2017. Bursa de la Bucureşti a crescut vineri, din nou, ajungând la cel mai bun nivel din ianuarie 2008 în­coace. În ultimele 12 luni, bur­sa a crescut cu 44%, cea mai ma­re apreciere din regiune, ali­men­tată şi de un cadru internaţional fa­vo­rabil, în special în Europa, în combinaţie cu po­li­tica de dividende a companiilor de stat din România.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 26 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,09%, ajungând la valoarea de 21.064,34 puncte, în scădere cu 18,61 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 25 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 21.063,93 puncte, în creştere cu 51,51 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

Preţ minim record, înregistrat miercuri, pe piaţa gazelor naturale tranzacţionate la BRM

Miercuri 24 mai 2017. Platformele electronice ale Bursei Române de Mărfuri (BRM) au înregistrat, miercuri, un preţ minim record de 68,50 lei/Mwh pentru gazele din producţia internă pe piaţa angro, cantitatea tranzacţionată ajungând la 300.000 Mwh, potrivit unui comunicat emis de BRM.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 24 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,03%, ajungând la valoarea de 20.944,73 puncte, în creştere cu 6,82 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 23 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.928,45 puncte, în creştere cu 33,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Consiliul Judeţean Cluj vrea să atragă fonduri europene de 35 mil. euro pentru reabilitarea drumului Apusenilor

Marti 23 mai 2017. Consiliul Judeţean Cluj a depus în vederea aprobării finanţării nerambursabile un proiect de aproximativ 160 mil. lei (peste 35 mil. euro), ce vizează modernizarea drumului Apusenilor, pe o distanţă de aproximativ 26 de kilometri.

Lucian Anghel, BVB: Salteaua şi contul curent, principalele metode de economisire ale românilor

Luni 22 mai 2017. Printre metodele de economisire ale românilor se numără “salteaua şi contul curent”, a declarat, luni, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. Acesta a spus că românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile.

Care sunt paşii de urmat pentru a obţine finanţare prin programul Start-up Nation

Duminica 21 mai 2017. Programul Start-up Nation, prin care IMM urmează să primească de la stat ajutor nerambursabil de până la 200.000, de lei urmează să fie lansat în următoarele săptămâni. Caterina Nicolae, expert accesare fonduri europene şi de coeziune, a explicat pentru MEDIAFAX cum vor fi selectate cererile.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 19 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,26%, ajungând la valoarea de 20.716,46 puncte, în creştere cu 53,44 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Record pentru companiile româneşti listate la Bursă: Valoarea de piaţă a acestora a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani

Vineri 19 mai 2017. Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns în această săptămână la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani, după listarea DIGI Communications (DIGI), un important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria.

Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi continuă să scadă şi joi la Bursă

Joi 18 mai 2017. Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi au continuat să scadă şi joi la deschiderea Bursei, în a treia zi de tranzacţionare de la listarea companiei.

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi Communication s-au depreciat cu 4,13% pe Bursa de la Bucureşti miercuri, ziua în care DNA a anunţat că Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS&RDS, a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani, în dosarul în care se cercetează modul în care s-a făcut cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Furnizorii de energie au un nou cadru de reglementare pentru vânzare/cumpărare pe bursa OPCOM

Miercuri 17 mai 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a adoptat miercuri un nou regulament şi un nou contract-cadru pentru vânzarea/cumpărarea de energie electrică pe Piaţa Centralizată pentru Serviciul Universal - PCSU.

Bursa se aliază cu Registrul Comerţului şi o companie de brokeraj într-un proiect pentru stimularea mediului de afaceri

Miercuri 17 mai 2017. Bursa de Valori (BVB) în colaborare cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi compania de brokeraj Prime Transaction a demarat un proiect care vizează atragerea antreprenorilor români spre piaţa de capital.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 16 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, după ce Home Depot a publicat rezultate trimestriale peste aşteptări.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 12 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 20.889,69 puncte, în scădere cu 29,73 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Veniturile NEPI s-au majorat cu peste 50% în primul trimestru, la 45 mil. euro

Vineri 12 mai 2017. Fondul sud-african de investiţii NEPI şi-a crescut veniturile cu 51,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 45 de milioane de euro, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori de la Bucureşti, unde este listată compania.

Serghei Bulgac, CEO DIGI: Suntem mulţumiţi de rezultatul ofertei şi aşteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacţionare

Vineri 12 mai 2017. Serghei Bulgac, CEO al Digi, companie care a derulat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei societăţi private prin intermediul Bursei, declară că sunt mulţumiţi de rezultatul ofertei, de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail şi instituţionali şi aşteaptă cu nerăbdare admiterea companiei la tranzacţionare, preconizată pentru 16 mai.

57 de foşti angajaţi ai Bursei din Istanbul au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de legături cu Gulen

Vineri 12 mai 2017. Poliţia turcă a reţinut, vineri, 57 de persoane care au lucrat la Bursa de Valori din Istanbul, acestea fiind suspectate de legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, care este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016, notează site-ul France24.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 11 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,50%, ajungând la valoarea de 20.820,81 puncte, în scădere cu 122,30 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Euforie la Bursa de al Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Joi 11 mai 2017. Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

Cea mai mare ofertă de vânzare din istoria bursei pentru o companie privată. Băncile au forţat prin împrumuturi suprasubscrierea acţiunilor Digi

Joi 11 mai 2017. Miercuri la ora 17:00 s-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria Bursei de Valori de la Bucureşti, valoarea totală a subscrierilor de acţiuni Digi pe tranşa de retail fiind de 4,3 miliarde de lei (1 mld. euro), bani care au venit în bună parte de la sindicatul bancar de intermediere, dar şi de la alte bănci din piaţă.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 9 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,10%, ajungând la valoarea de 21.033,78 puncte, în creştere cu 21,50 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

BRD, profit de 307 mil. lei în T1, de cinci ori mai mare, din controlul provizioanelor şi a cheltuielilor. Acţiunile au crescut cu 4,2% pe Bursă

Vineri 5 mai 2017. Producţia creditelor acordate persoanelor fizice a crescut cu 17% datorită creditelor de consum. Activele băncii au crescut cu 8% faţă de T1 2016, dar au scăzut cu 1% faţă de decembrie 2016.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 4 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,11%, ajungând la valoarea de 20.933,81 puncte, în scădere cu 24,09 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

​Cel mai mare ordin introdus în piaţă la Digi până acum este de 586.000 de acţiuni, adică 33 mil. lei, cât tot rulajul BVB într-o singură zi

Joi 4 mai 2017. Până astăzi la ora 15:00 în sistemul de tranzacţionare arena la care au acces brokerii figura un singur ordin de subscriere de 586.000 de acţiuni Digi (RCS&RDS), ceea ce înseamnă că un investitor, fie ei retail sau persoană juridică, şi-a exprimat interesul să cumpere acţiuni Digi de circa 33 mil. lei (7,3 mil. euro), adică cât se tranzacţionează la bursa românescă într-o singură zi.

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădere

Acţiunile Oltchim s-au apreciat miercuri cu 14,75%. BVB închide în scădereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 24,49 milioane de lei (5,38 milioane de euro).

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti, a doilea în topul european al creşterilor la 4 luni

Miercuri 3 mai 2017. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avansat în primele 4 luni din 2017 cu 16,1%, nivel care îl plasează pe poziţia a doua în UE după cel din Polonia (+22,02%), se arată în raportul pe luna aprilie publicat miercuri de BVB.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.916,41 puncte, în scădere cu 33,48 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Profitul şi cifra de afaceri ale Oltchim au crescut în primul trimestru din 2017

Miercuri 3 mai 2017. Oltchim a avut un profit de 1,68 milioane de euro, în creştere cu peste 70% în primul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru de anul trecut, cifra de afaceri înregistrând, de asemenea, o creştere de 30%, potrivit unui raport transmis miercuri de companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

VIDEO ZF Live. Stere Farmache, fost director general al BVB: Listarea Digi poate promova bursa la statutul de piaţă emergentă. „Următorul pas este ca şi alte companii, fie din acelaşi sector, fie din altele, să vadă listarea ca pe un avantaj.“

Miercuri 3 mai 2017. Listarea Digi, subiectul zilei pe piaţa de capital, ar putea să promoveze Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la statutul de piaţă emergentă, consideră Stere Farmache, fost director general al Bursei de la Bucureşti, invitat în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 2 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.945,43 puncte, în creştere cu 31,97 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cum poate un investitor să cumpere acţiuni la Digi: să aibă minimum 2.800 de lei, iar banii să fie în cont

Marti 2 mai 2017. Un investitor care vrea să cumpere acţiuni în oferta de vânzare a RCS&RDS (Digi) la bursa românească tre­buie să aibă minimum 2.800 de lei având în vedere faptul că pragul minim de subscriere este de 50 de acţiuni, la preţul de 56 lei/acţiune.

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Marti 2 mai 2017. Pieţele de capital de pe toate continentele au avansat şi în luna aprilie, continuând evoluţia pozitivă din acest an. Traiectoria marilor indici bursieri a fost influenţată mai mult de evenimentele din Europa, faţă de perioada recentă când scena americană a dat cele mai puternice semnale pieţelor de capital.

Cum poţi obţine 70.000 de euro de la stat pentru înfiinţarea de pensiuni turistice. Înscrierile încep săptămâna viitoare

Duminica 30 aprilie 2017. Începând cu 3 mai 2017, persoanele fizice autorizate (PFA) vor putea solicita finanţare reambursabilă de până la 70.000 de euro pentru înfiinţarea de agropensiuni şi alte unităţi de cazare în zonelele cu potenţial turistic.

Firma creată prin fuziunea NEPI şi Rockcastle se va lista pe bursa din Johannesburg până în iulie

Vineri 28 aprilie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, care vor crea o nouă companie sub numele Rockcastle PLC („NewCo”) în urma fuziunii activităţilor lor, vor să listeze firma pe bursa de valori din Johannesburg cel mai târziu în luna iulie a acestui an, potrivit unui anunţ publicat de NEPI pe Bursa de la Bucureşti.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter