Stiri despre bursa

 

Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul deceniu la bursa românească

Marti 23 ianuarie 2018. Companii de top care ocupă primele locuri în pieţe în care activează precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2007 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

Perindările de la Palatul Victoria nu sperie bursa: Indicele BET are a doua cea mai mare creştere din Europa de la începutul anului

Luni 22 ianuarie 2018. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni tranzacţionate la bursa românească, a urcat de la începutul anului cu aproape 8%, a doua cea mai mare creştere din Europa după bursa de la Milano

Mihai Ursache, vicepreşedinte ASF: TTS Galaţi, Purcari şi alte companii private se listează în 2018

Vineri 19 ianuarie 2018. În 2018 la Bursa de Valori Bucureşti se vor lista mai multe companii private precum transportatorul fluvial şi maritim TTS Galaţi, dar şi producătorul de vinuri Purcari, pentru listarea celei din urmă existând o solicitare în premieră, care aduce piaţa de capital din România mai aproape de piaţa unică europeană, spune Mircea Ursache, vicepreşe­dinte al ASF, supraveghe­torului pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor.

Cele mai performante 10 acţiuni de la bursa românească au avut un randament mediu de 86% în 2017

Marti 16 ianuarie 2018. Turbomecanica a triplat banii investitorilor pe parcursul anului 2017 şi a avut cea mai mare creştere a preţului din toate acţiunile de la bursa românească.

Bursa deschide pe minus, cu toate acţiunile companiilor din energie şi din sectorul bancar în scădere

Marti 16 ianuarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis ziua de marţi în scădere pe toată linia, cu acţiunile principalelor companii cotate tot pe minus, după ce aseară premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia.

Producătorul de vin Purcari vrea să listeze 49% din acţiuni la bursă. Raiffeisen şi Swiss, brokeri

Marti 16 ianuarie 2018. Grupul Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostăvan din Republica Moldova, crama Ceptura din România şi producătorul de brandy Bardar din Moldova, vrea să listeze cel mult 49% din acţiuni la bursa românească într-o ofertă publică de vânzare (IPO) în urma căreia acţionarul majoritar îşi va diminua participaţia de la 63,55% la 22,7%.

S-a prăbuşit bursa din Jakarta. La propriu. Tavanul clădirii în care se afla bursa Indoneziană a căzut, rănind 72 de persoane

Luni 15 ianuarie 2018. Zeci de oameni au fost răniţi după ce etajul doi al turnului care găzduieşte bursa din Jakarta s-a prăbuşit luni, potrivit Business Insider.

Purcari vrea să se listeze la bursa de valori de la Bucureşti şi mandatează Raiffeisen şi Swiss Capital să intermedieze vânzarea a 49% din acţiuni

Luni 15 ianuarie 2018. Producătorul de vin Purcari a anunţat astăzi pe propriul site că intenţionează să demareze o oferte publică de vânzare a cel mult 49% din acţiunile existente la bursa de valori de la Bucureşti şi a intermediat în acest sens brokerii Swiss Capital şi Raiffeisen Bank.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu toţi indicii în scădere

Luni 15 ianuarie 2018. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a deschis săptămâna în scădere, luni, la ora 10:00, înregistrând un minus de 0,15%. Indicele BET-Fi a scăzut cu 0,47%, în timp ce BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut cu 0,24%.

BVB încheie 2017 cu al doilea cel mai bun rulaj din ultimii nouă ani

Vineri 12 ianuarie 2018. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a încheiat anul 2017 cu un rulaj mediu zilnic de tranzacţionare de 47,8 milioane de lei pe partea de acţiuni pe segmentul principal, adică al doilea cel mai bun an din 2009 încoace, potrivit datelor BVB.

Bursa de Valori în 2017: Patru listări private şi cea mai mare ofertă publică iniţială

Joi 11 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut în 2017 unul dintre cei mai dinamici ani. Patru companii private şi-au listat acţiunile şi s-a înregistrat cea mai mare IPO (ofertă publică iniţială) a unei companii private din istoria pieţei locale de capital, se arată într-un raport publicat joi de BVB.

Cele mai profitabile investiţii în 2017: Nuclearelectrica, indicele BET-FI, bursa din Austria. Ce va fi în 2018?

Joi 11 ianuarie 2018. ♦ Pentru 2018 analiştii consideră că dividendele speciale de la companiile de stat vor fi mai mici, dar că totuşi vor exista ♦ Totodată este posibil ca profitabilitatea companiilor româneşti de stat să fie în creştere.

Digi Communications N.V. a acordat un împrumut de 10 mil. euro către RCS&RDS

Miercuri 10 ianuarie 2018. Compania Digi Communications N.V., care se află în spatele operaţiunilor de comunicaţii fixe şi mobile Digi, a acordat un împrumut de 10 milioane de euro către RCS&RDS, compania pe care o deţine în România, conform unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde firma este listată de anul trecut.

​Ungurii de la OTP au adus 125 mil. lei la capitalul băncii din România

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul maghiar OTP a vărsat 125 milioane de lei la capitalul sucursalei din România, potrivit unui anunţ pe bursa din Ungaria. După această majorare capitalul social al OTP Bank România a crescut la aproape 1,38 miliarde de lei. Este posibil ca injecţia de capital să vină în contexul în care în vara anului trecut OTP a cumpărat Banca Românească de la grupul grecesc National Bank of Greece (NBG).

Bursa de la Bucureşti deschide a doua zi a săptămânii în creştere. Acţiunile Medlife, plus 2,80%

Marti 9 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere în cea de-a doua zi a săptămânii, la debutul şedinţei de tranzacţionare majoritatea indicilor înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Cele mai valoroase companii de la bursele din Europa: Petrom, liderul din România, este „minuscul“ pe lângă giganţii europeni

Marti 9 ianuarie 2018. Ziarul Financiar a analizat cele mai mari companii lis­tate din ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, dar şi din economii mai dezvoltate precum Ma­rea Britanie, Franţa, Ger­mania în ideea de a ob­serva dacă randa­men­tele livrate pe parcursul anu­lui 2017 de Petrom, Rom­gaz şi Banca Tran­sil­vania, cele mai valo­roa­se com­panii de la bur­sa românească, sunt com­parabile cu cele ale ţă­rilor menţionate mai sus şi pentru a observa sec­toarele de activitate ca­re au adus cele mai ridicate randamente.

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în 2017

Luni 8 ianuarie 2018. Grupul petrolier OMV Petrom, pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti în 2017, cu o capitalizare cumulată de aproape 37,5 de miliarde de lei.

Ministerul Agriculturii a primit rambursări de la Comisia Europeană de 664 milioane de euro

Luni 8 ianuarie 2018. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit în prima săptămână a lunii ianuarie 664 de milioane de euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2017.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna în creştere. Acţiunile Băncii Transilvania marchează o scădere de 0,46%

Luni 8 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a deschis săptămâna pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%.

Mai profitabil decât bursa şi mai sigur decât criptomonedele: Imobiliarele au reprezentat cea mai bună investiţie în ultimii 150 de ani

Sambata 6 ianuarie 2018. Bursa poate transforma un om în milionar, dar câteodată te poate lăsa fără bani în doar câteva ore. Criptomonedele te pot îmbogăţi în câteva ore sau în câţiva ani, dar niciodată nu ştii când să vinzi. Proprietăţile imobiliare s-au dovedit a fi cea mai sigură investiţie situată între acestea două, oferind un profit constant în special în ţările bogate, şi o volatilitate scăzută, potrivit Quartz.

Tabloul burselor din Europa în 2017. Bursa austriacă este campioană cu 31%. Polonezii au plus 26%, ungurii 23%, iar bursa de la Bucureşti plus 9,4%

Vineri 5 ianuarie 2018. ♦ În decembrie indicele BET a scăzut cu 0,5% în contextul în care cea mai mare parte a burselor europene au fost pe plus, cu cel mai ridicat avans fiind înregistrat de bursa de la Atena, plus 7%.

Axios: Spotify se pregăteşte pentru listarea pe bursa americană

Joi 4 ianuarie 2018. Spotify, compania suedeză ce a găsit şi implementat o soluţie prin care să ofere utilizatorilor muzică, fără a încălca drepturile de autor, a completat actele pentru listarea pe bursa americană, anunţă Axios.

Bursa de Valori a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani şi a deschis şedinţa de joi tot pe creştere

Joi 4 ianuarie 2018. Bursa de Valori Bucureşti a avut cel mai bun început de an din ultimii 5 ani, după ce indicele principal al pieţei, BET, a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2018 cu un plus de 2%, la peste 7.900 de puncte, şi a deschis şedinţa de joi cu un avans de 0,07%, la 7.916 puncte.

Mai puţini brokeri, noi listări private, un nou şef pentru bursa românească în 2018

Joi 4 ianuarie 2018. ♦ Analiştii consideră că dividendul va rămâne la putere şi în 2018 şi nu numai că bursa de la Bucureşti va avea cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, dar se va distanţa de alte pieţe.

Bursa deschide anul optimist, cu toţi indicii pe creştere

Miercuri 3 ianuarie 2018. Bursa a deschis prima şedinţă a noului an pe un ton optimist, principalii indici fiind pe creştere, la fel ca şi majoritatea acţiunilor principalelor companii listate.

Comisia Europeană a rambursat României peste 454 milioane euro pentru proiecte din fonduri europene

Vineri 29 decembrie 2017. Comisia Europeană a transferat României 454,06 milioane euro, reprezentând rambursarea de fonduri solicitate prin cererile de plată intermediare transmise de Autorităţile de Management aflate în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Bursa deschide ultima şedinţă din an pe plus, dar principalele acţiuni cotate sunt în scădere vineri dimineaţă

Vineri 29 decembrie 2017. Bursa a deschis ultima şedinţă a anului pe o tendinţă ascendentă, indicii pieţei de la Bucureşti fiind pe plus, dar majoritatea acţiunilor principalelor companii cotate erau la ora 10.00 în scădere uşoară.

2017 este anul cuprului: cea mai lungă creştere a preţurilor din ultimele trei decenii

Joi 28 decembrie 2017. Preţurile cuprului, un metal esenţial pentru industria auto, pentru producătorii de telefoane mobile şi alte aparate electrice şi pentru industria energiei, sunt pe cale să înregistreze cea mai lungă perioadă de creştere din ultimele trei decenii. Pe bursa de la Londra, o tonă de cupru a ajuns să se tranzacţioneze cu peste 7.300 de dolari, în condiţiile în care optimismul privind creşterea cererii, întreruperea livrărilor din China şi dolarul mai slab au ajutat cotaţiile să urce spre finalul acestui an. În 2017 metalele în general au dat ritmul preţurilor materiilor prime, scrie Bloomberg.

Numărul IPO-urilor a ajuns la cel mai ridicat nivel de la criză. Analiştii au păreri împărţite cu privire la 2018

Joi 28 decembrie 2017. La nivel mondial, bursele au atras în acest an cel mai mare număr de listări de la criza financiară încoace, o redresare a activităţii din acest domeniu în SUA şi numărul record de tranzacţii realizate de chinezi infirmând temerile că firmele nu mai sunt la fel de atras de astfel de operaţiuni, scrie Financial Times.

Bursa de la Bucureşti creşte modest. Acţiunile Băncii Transilvania, plus 0,23%

Joi 28 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de joi pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri modeste, sub 0,2%, cu excepţia BET-NG care afişează un plus de 0,24%.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 27 decembrie 2017. Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,08%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 22.911,21 puncte, în creştere cu 18,52 puncte, comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Kyodo.

Bursa de la Bucureşti deschide prima şedinţă a săptămânii pe uşoară creştere, dar principalele acţiuni au o evoluţie oscilantă

Miercuri 27 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de astăzi cu creşteri uşoare, ce se menţin sub 0,2% la toţi indicii, în timp ce acţiunile Banca Transilvania şi BRD marchează scăderi.

Cadourile care nasc pasiuni şi colecţii

Vineri 22 decembrie 2017. Într-o perioadă în care preţul petrolului fluctuează nestingherit, bursele nu mai par nici ele la fel de atrăgătoare ca până acum iar aurul este deja passe, vinul devine o opţiune din ce în ce mai căutată.

Dezvoltarea costă: Dublarea ROBOR în trei luni creează tensiuni. Care sunt cele mai îndatorate companii de la bursă: Digi, MedLife şi Bursa sunt în top

Joi 21 decembrie 2017. În contextul unei atenţii tot mai sporite asupra evoluţiei dobânzilor şi a creşterii specatuloase a ROBOR-ului, companiile din indicele BET prezintă un grad de îndatoare, reprezentat de raportul dintre datoriile totale şi active, ce se găseşte într-un interval între 7,7% şi 90,7%, conform datelor BT Equity Research, divizia de analiză a BT Capital Partners.

Ministrul Laufer spune că Guvernul este în discuţii pentru deschiderea unui birou la Bucureşti al companiei London Stock Exchange

Joi 21 decembrie 2017. Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, susţine că Guvernul României poartă discuţii cu bursa de la Londra, una dintre cele mai mari din Europa, pentru deschiderea la Bucureşti a unui centru al companiei London Stock Exchange, operatorul pieţei de capital britanice.

BEI împrumută primăria Oradea cu 21 mil. euro pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri europene

Miercuri 20 decembrie 2017. Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat un împrumut de 21 de milioane de euro primăriei Oradea, în vederea cofinanţării unor proiecte din fonduri europene, potrivit unui comunicat al municipalităţii din Oradea. Valoarea creditului de împrumut este de 21 de milioane de euro, maturitatea contractului fiind de 22 de ani. Dintre aceştia, 4 ani sunt de graţie - interval în care nu se plăteşte decât dobânda, iar 18 ani reprezintă termenul de rambursare a datoriei. Contractul de finanţare prevede o marjă a dobânzii de 0,328% pe an, la care se adaugă rata Euribor la 6 luni, momentan negativă.

Decembrie a început slab pentru investitorii de la bursa românească: 77% din acţiunile BET sunt pe minus, faţă de 40% în 2016

Miercuri 20 decembrie 2017. Din cele 13 acţiuni care alcătuiesc indicele de referinţă BET, zece sunt pe pierderi de la începutul lunii de­cembrie, scăderi alimentate inclusiv de politica fiscală expansionistă, în timp ce Digi, MedLife şi Conpet, cele mai proaspăte companii din indice, sunt pe plus, potrivit calculelor ZF pe baza cotaţiilor de ieri de la ora 13:40.

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Miercuri 20 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

​ Creditorii Oltchim Râmnicu Vâlcea au aprobat tranzacţia prin care Ştefan Vuza preia activele companiei. Preţul tranzacţiei, 127 mil. euro

Marti 19 decembrie 2017. Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat în această dimineaţă bursa ca adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzare activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

Bursa de la Bucureşti deschide ziua pe plus, cu acţiunile principalelor companii cotate în creştere

Marti 19 decembrie 2017. Bursa de la Bucureşti a deschis tranzacţiile de marţi pe creştere, toţi indicii fiind pe plus, la fel ca şi acţiunilor principalelor companii cotate.

Acţiunile Sphera Group au plus 50% de la listarea din 9 noiembrie, în timp ce toată piaţă a scăzut cu 1,75%

Marti 19 decembrie 2017. Sphera Group (SFG), compania care are în administrare 106 restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, este vedeta bursei bucureştene, după ce în cinci săptămâni de la debutul în arena de tranzacţionare afişează o apreciere de 50%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, figurează cu o scădere de 1,75%, într-o perioadă în general delicată pentru bursa românească.

Tranzacţie de 86 de milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea: 1,1% din capitalul fondului a mers dintr-o mână într-alta

Luni 18 decembrie 2017. O tranzacţie de aproximativ 86 de milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea, echivalentul a 1,1% din capitalul social al fondului, a animat astăzi dupămasă bursa de la Bucureşti care aparent intrase în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna în creştere, în trend cu pieţele externe

Luni 18 decembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti a deschis săptămâna pe plus, toţi indicii înregistrând creşteri uşoare, sub 0,5%, cu excepţia BET-Fi, care se menţine pe minus, cu o scădere de 0,25%.

Avocaţii PeliFilip au asitat BVB în procesul de fuziune cu bursa de la Sibiu

Luni 18 decembrie 2017. Firma de avocatură PeliFilip a asistat BVB în procesul de fuziune cu bursa Sibex de la Sibiu, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 pe piaţa locală să funcţioneze o singură bursă de valori.

Acţiunile Zentiva au crescut cu aproape 15% la Bursă, după ce acţionarul majoritar a anunţat ieri o oferă publică de cumpărare

Vineri 15 decembrie 2017. Acţiunile compa­niei farmaceutice Zentiva (SCD) au crescut astăzi cu aproape 15% pe Bursă, la 3,3 lei titlu, după ce acţionarul majoritar, grupul Sanofi, a anunţat ieri că do­reşte să iniţieze o ofertă publică de cum­părare, la un preţ per acţiune de 3,5 lei.

O nouă companie vine la bursă: Electrogrup pregăteşte listarea pentru 2018

Vineri 15 decembrie 2017. Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.

ING România anunţă că revine pe piaţa de capital, dar nu reia deocamdată serviciile de brokeraj destinate persoanelor fizice

Joi 14 decembrie 2017. Revenirea ING România pe piaţa de capital se înscrie în mod firesc în strategia băncii de a oferi o gamă cât mai largă de servicii financiare pentru a sprijini în mod activ operaţiunile de zi cu zi, dar şi implementarea strategiilor şi planurilor de dezvoltare ale clienţilor corporativi, a spune Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România, în condiţiile în care Bursa a anunţat la începutul săptămânii revenirea băncii ca operator de piaţă la BVB

Bursa se aliază cu Banca Transilvania, Horvath&Partners, Mazars, NNDKP şi Tradeville în continuarea iniţiativei “Made in Romania”, lansată pentru a creşte afacerile antreprenoriale

Joi 14 decembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), administratorul pieţei de capital din România, continuă iniţiativa “Made in Romania” lansată pentru prima oară în luna februarie a acestui an, prin care urmăreşte să educe 15 companii pentru a le impulsiona creşterea organică.

Alina Pop, CEO Electrogrup: “Anul viitor luãm în calcul lansarea unui IPO la Bursa de Valori Bucuresti”

Joi 14 decembrie 2017. Grupul de firme Electrogrup ia în calcul listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru anul viitor, a spus Alina Pop, CEO al grupului, în cadrul unui eveniment organizant la BVB.

Iureşul deprecierilor la bursă: scăderi chiar şi de 8% în ultima săptămână. Cu doar 10 şedinţe de tranzacţionare rămase din 2017, bursa de la Bucureşti a intrat într-o „zodie a scăderilor“ cu deprecieri ale indicilor chiar şi cu 2%

Joi 14 decembrie 2017. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de fron­tie­ră, afişează în cazul unor emitenţi din indicele de referinţă BET deprecieri chiar şi de 8% în ultima săptămână pe fondul unui sentiment negativ care a cu­prins piaţa determinat de marcările de profituri ale unor vânzători mari.

Acţiunile Digi ating un nou minim istoric la Bursă

Miercuri 13 decembrie 2017. Acţiunile Digi, cea mai mare listare din 2017 la Bursă, au scăzut miercuri la un nou minim istoric, la 31,5 lei/titlu, pe o piaţă unde nu prea sunt investitori.

Bursa de la Bucureşti are deja minus 3% în decembrie şi poate avea cel mai slab final de an din 2009 încoace

Miercuri 13 decembrie 2017. Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, a scăzut de la începutul lunii decembrie şi până pe 12 decembrie cu aproape 3%, cea mai slabă dinamică după cea din 2014 încoace, şi este probabil să închidă ultima lună din 2017 pe minus în condiţiile în care analiştii se aşteaptă la semne de slăbiciune în piaţă pe final de an.

Raiffeisen se retrage de la Bursa de la Bucureşti, deşi era al treilea cel mai mare jucător: cererea de produse bursiere rămâne modestă

Miercuri 13 decembrie 2017. Raiffeisen Bank va elimina anul viitor din portofoliul său serviciile de tranzactionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi, în condiţiile în care cererea pentru astfel de produse este modestă, iar costurile sunt în creştere în urma noilor reglementări europene în domeniu, a transmis banca.

„Bâjbâiala“ guvernului PSD duce indicele BET în derivă: marii investitori de la bursă îşi marchează profiturile

Marti 12 decembrie 2017. ♦ Indicele MSCI România, compus în proporţie de 39% de acţiunile Băncii Transilvania, are minus 2,8% în ultimele trei luni, faţă de plus 4,5% cât are MSCI Frontier Markets sau 3,3%, MSCI Emerging Markets ♦ Un analist spune că volumele mari de vânzare indică investitorii instituţionali drept vânzători la bursa românească.

Bursa de la Bucureşti scade la minimul din februarie 2017. Analiştii vorbesc de investitori mari la vânzare

Marti 12 decembrie 2017. Indicele BET, de referinţă pentru bursa de la Bucureşti, catalogată încă una de frontieră, a închis şedinţa de luni la minimul din februarie încoace în condiţiile în care depre­cie­rea a fost de 1%, cea mai abruptă scădere din ultimele trei luni, potrivit datelor BVB.

Statul finanţează cu 227-320 mil.lei o investiţie la central termoelectrică de la Iernut deţinută de Romgaz

Luni 11 decembrie 2017. Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz, va acorda companiei o finanţare nerambursabilă cuprinsă între 227 milioane lei şi 320 milioane lei pentru o investiţie la turbinele pe gaz de la centrala termoelectrică de la Iernut.

A profitat destul bursa de la Bucureşti de un 2017 miraculos pentru pieţele de capital globale?

Luni 11 decembrie 2017. ♦ La trei săptămâni distanţă de finalul anului, indicele BET afişează o creştere de sub 9% ♦ Principalele mari câştiguri ale pieţei de capital din ultimele 12 luni rămân cele cinci listări (MedLife, Digi, AAGES Târgu-Mureş, Transilvania Broker şi Sphera Franhise Group) şi o îmbunătăţire a mediei zilnice de tranzacţioanare comparativ cu anul precedent.

Erste Bank versus Societe Generale: ce randamente au adus pe bursele internaţionale acţionarii celor mai mari bănci din România

Vineri 8 decembrie 2017. Société Générale, proprietarul BRD, una dintre cele mai mari bănci din România, se tranzacţionează la bursa de la Viena la 42 de euro pe acţiune, plus 5% faţă de preţul din decembrie 2016, dacă în calcul sunt luate şi dividendele de 2,2 euro pe acţiune distribuite din profitul pe 2016.

Ce se întâmplă? Fondul Proprietatea a vândut tot ce avea la Banca Transilvania şi Oil Terminal. Vinde şi din deţinerile BRD

Joi 7 decembrie 2017. Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de la bursa românească, şi-a lichidat în primele nouă luni deţinerile pe care le avea la Banca Transilvania (TLV) şi la Oil Terminal (OIL) şi a continuat vânzarea unor pachete mici de acţiuni la BRD, potrivit raportului trimestrial.

Luptă aprinsă pe bursă: Acţiunile Băncii Transilvania scad la minimul ultimelor şase luni. BRD ajunge cea mai valoroasă bancă de la bursă, cu doar 8 mil. lei în faţa băncii de la Cluj

Miercuri 6 decembrie 2017. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, au scăzut astăzi cu 1,4% faţă de şedinţa precedentă şi au închis la 2,085 lei, cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, potrivit datelor BVB.

Grupul care controlează Kika şi Pepco în România se prăbuşeşte la bursa de la Frankfurt cu 60% pe fondul unor nereguli contabile. Compania pierde 8 mld. euro în câteva ore

Miercuri 6 decembrie 2017. Steinhoff International Holdings, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă la nivel mondial, care în România controlează magazinele Kika şi Pepco, se prăbuşea ieri pe bursa de la Frankfurt în urma demisiei directorului general pe fondul unor nereguli contabile, scrie Bloomberg. Ieri după masă acţiunile Steinhoff scădeau cu 60%, ceea ce înseamnă că din valoarea de piaţă a companiei dispăreau 8 miliarde de euro.

Adrian Tănase este noul şef al Bursei de Valori Bucureşti

Marti 5 decembrie 2017. Adrian Tănase, directorul de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii Pilon 2 din România, este noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, după demisia polonezului Ludwik Sobolewski la finalul lunii octombrie.

Un fost bancher de la BCR, omul care ar putea duce Cris-Tim la bursă

Marti 5 decembrie 2017. Răzvan Furtună, CFO al procesatorului de carne Cris-Tim, a vorbit în cadrul emisiunii de business ZF Live despre cum s-a alăturat companiei deţinute de antrepre­norul Radu Timiş, despre diferenţele dintre mediul antreprenorial şi cel bancar, acolo unde a activat anterior, dar şi despre o posibilă listare a producătorului la bursa de la Bucureşti.

Situaţie neobişnuită: Horia Manda, preşedintele boardului Patria Bank, împrumută banca cu 2 mil. euro

Vineri 1 decembrie 2017. Patria Bank, una din băncile mici de pe piaţa locală, formată recent prin preluarea Carpatica de către fosta insti­tuţie nefinanciară Patria Bank, a anunţat săptămâna tre­cută că Horia Manda, pre­şedintele Con­si­liu­lui de Adminis­traţie, va acorda băn­cii un împrumut sub­ordonat în va­loare de 2 mil. euro, având o ma­turitate de şase ani, ram­bursat într-o singură tranşă la sca­denţă.

Când toate pieţele externe ating noi maxime istorice, Bursa de la Bucureşti scade cu 0,59% în noiembrie

Vineri 1 decembrie 2017. Indicele BET, referinţa bursei locale, s-a depreciat cu 0,59% în penultima lună a anului 2017, una aglomerată, marcată de două listări şi publicarea rezultatelor trimestriale, ajungând la nivelul de 7.796 puncte, cu peste 900 de puncte mai puţin faţă de maximul anului, atins la începutul lunii iunie.

Situaţie neobişnuită: Horia Manda, preşedintele boardului Patria Bank, împrumută banca cu 2 mil. euro

Joi 30 noiembrie 2017. Patria Bank a anunţat miercuri, 29 noiembrie, că Horia Manda, preşedintele Consiliului de Administraţie, va acorda băncii un împrumut subordonat în valoare de 2 milioane de euro, având o maturitate de şase ani, rabursat într-o singură tranşă la scadenţă.

Doar 16 companii din top 100 cele mai valoroase din România sunt listate la Bucureşti. Anul trecut erau 14

Joi 30 noiembrie 2017. Doar 16 companii din top 100 cele mai valoroase din România sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, faţă de 14 câte erau anul trecut, în contextul în care în cel mai recent clasament au intrat doi emitenţi listaţi în 2017 - Digi Commu­nications şi Sphera Group.

Transportatorii ameninţă cu mărirea tarifelor dacă Guvernul nu le va returna o parte din supraacciză

Miercuri 29 noiembrie 2017. Întârzierea implementării unei scheme de rambursare a unei părţi din supraaaciză „duce la migrarea consumului şi la nevoia iminentă de majorare a tarifelor de transport rutier cu minimum 12%”, atenţionează Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR.

Adrian Tănase de la NN Pensii este noul şef al Bursei de Valori Bucureşti. Principalul său obiectiv: promovarea la piaţa emergentă

Marti 28 noiembrie 2017. Adrian Tănase, directorul de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii Pilon 2 din România, este noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, după demisia polonezului Ludwik Sobolewski la finele lunii octombrie, potrivit unor surse de pe piaţa de capital.

Companiile de energie sunt printre cele mai generoase cu investitorii: randamente chiar şi de 100% la zece luni

Luni 27 noiembrie 2017. Cele mai performante trei acţiuni din cele 13 care compun indicele de referinţă BET aparţin unor companii româneşti de stat care activează în industria energiei, cel mai bine reprezentată la bursa românească.

Producătorul de mezeluri Cris-Tim se alătură programului Elite dezvoltat de UniCredit şi bursa din Londra

Joi 23 noiembrie 2017. Elite UniCredit CEE Lounge, parteneriatul dezvoltat de UniCredit şi London Stock Exchange Group în vederea susţinerii dezvoltării afacerilor mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est, urmează să includă 14 noi companii în iniţiativa sa menită să accelereze ritmul de creştere al companiilor cu potenţial.

Teraplast Bistriţa cumpără participaţia de 7% a lui Dragoş Irimescu la Depaco şi dobândeşte controlul unic asupra companiei

Miercuri 22 noiembrie 2017. Producătorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a notificat în această seară bursa de la Bucureşti că a încheiat pe 21 noiembrie un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale cu Dragoş Irimescu, pentru achiziţia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco.

Profitul companiilor din BET a crescut cu 50% după nouă luni, dar bursa rămâne anesteziată

Miercuri 22 noiembrie 2017. Cei 13 constituenţi ai indicelui BET, referinţa bursei bucureştene, au raportat un profit cumulat de 6,86 miliarde lei (1,5 miliarde euro), mai mare cu 46% faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile celor mai mari companii listate au ajuns la 34 miliarde lei (7,4 miliarde euro), echivalentul unui avans de peste 12%.

Compania de transport şi logistică TTS se listează pe Bursa de la Bucureşti

Luni 20 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Campionul de la Bucureşti: Indicele BET scade din septembrie cu 4,3%, însă indicele BET-FI are un avans de 8,35%

Luni 20 noiembrie 2017. Bursa românească a fost marcată în această toamnă de un val de săderi, referinţa acesteia, indicele BET coborând chiar cu 4,3%, în condiţiile în care media pieţelor europene a fost de plus 3% în acelaşi interval.

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşt

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Romgaz a raportat cel mai bun T3 de când a venit la bursă

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ieri, 14 noiembrie, a fost cea mai încărcată şedinţă de la bursa românească pentru raportările la nouă luni în contextul în care mai mulţi emitenţi din indicele BET şi-au anunţat rezultatele. Indicele a urcat cu 1% pe fondul unui anunţ al Băncii Transilvania, dar şi ca umare a anun­ţului INS cu privire la creşterea economică.

Bursa de Valori Bucureşt a avut cel mai bun trimestru din ultimii doi ani

Marti 14 noiembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat pentru primele nouă luni ale anului 2017 o valoare tranzacţionată pe toate pieţele de 10,88 mld. lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, trimestrul al treilea fiind cel mai bun trimestru din ultimii doi ani.

Analist: Indicele BET este într-un punct critic. Dacă alunecă sub 7.700 de puncte, ar putea aduce un alt val de scăderi şi mai agresive

Marti 14 noiembrie 2017. Dan Rusu, şeful departa­mentului de analiză al Băncii Transilvania, cel mai lichid emitent de la bursa ro­mânească, consideră că indicele de referinţă BET este într-o poziţie critică, care invită investitorii la precauţie.

RTPR Allen & Overy a consiliat băncile implicate în oferta publică a Sphera Franchise Group

Luni 13 noiembrie 2017. RTPR Allen&Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services şi Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la oferta publică derulată de Sphera Franchise Group şi admiterea la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Profitul Transgaz a crescut în primele 9 luni cu 21%, la 433,5 milioane de lei

Luni 13 noiembrie 2017. Profitul brut realizat de Transgaz în primele 9 luni este de 433,5 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de cel realizat în perioada similară din 2016, arată un raport transmis luni de societate (simbol TGN) către Bursa de Valori Bucureşti.

Sphera Group vrea să adauge în „meniu“ alte 23 de restaurante anul viitor, investiţii care ar putea ajunge la 10-12 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Sphera Group (SFG), operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi singurul grup de restau­rante listat la bursa ro­mânească, intenţionează ca în 2018 să deschidă 23 de unităţi pe toate cele trei branduri, din care cea mai mare parte ar fi restaurante de tipul «drive- through» (care permit clienţilor ridicarea comenzilor fără a părăsi autoturismul - n.red.), potrivit lui Daniel Paliţă, director de planificare strategică.

Firmele care angajează şomeri pot primi fonduri nerambursabile de până la un milion de euro

Sambata 11 noiembrie 2017. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene a lansat cinci ghiduri de finanţare în valoare totală de 551 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează reducerea şomajului şi creşterea ocupării.

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima zi de la bursă cu un plus de 16% faţă de preţul din ofertă

Vineri 10 noiembrie 2017. Acţiunile Sphera Group (SFG), companie care deţine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC şi operează francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, au închis ieri prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la 33,6 lei, în creştere cu 16% faţă de preţul din ofertă.

Mircea Ursache, ASF: Deja avem două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa românească

Joi 9 noiembrie 2017. Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a spus că în prezent Autoritatea are două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa de valori Bucureşti şi că este posibil ca o ofertă de listare să se desfăşoare chiar anul acesta.

Lumea în primul an de mandat al lui Donald Trump: comerţul mondial duduie, bursele şi încrederea din SUA au spulberat recorduri, dolarul s-a depreciat, însă analiştii sunt sceptici

Joi 9 noiembrie 2017. A trecut un an de când victoria lui Donald Trump a şocat pieţele. Vestea a declanşat vânzări masive pe pieţele asiatice şi apoi o revenire mult mai dramatică. Bursele americane au crescut, în timp ce cele emergente au scăzut.

Bursa de la Bucureşti are plus 10,7% la zece luni, cu mult în spatele pieţelor de capital din regiune

Marti 7 noiembrie 2017. Indicele BET, reprezentantiv pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, s-a apreciat cu 10,7% în perioada ianuarie-octombrie, evoluţie în linie cu media europeană, dar cu mult în spatele altor pieţe bur­siere din regiune, arată calculele ZF pe baza date­lor Bloom­berg, care monitorizează evoluţiile bursiere.

Romgaz va plăti pe 29 noiembrie dividendele speciale cerute de Guvern. Statul va primi 523,4 mil.lei

Luni 6 noiembrie 2017. Societatea Naţională a Gazelor Naturale Romgaz SA va plăti la data de 29 noiembrie dividendele suplimentare cerute de Guvern, plata urmând să se facă prin intermediul Depozitarului Central şi al BRD Groupe Societe Generale, se arată într-un comunicat transmis luni de companie către Bursa de Valori.

Transportatorii cer creşterea de la 4 la 5 eurocenţi/litru a sumei returnate din acciza pe carbuanţi

Luni 6 noiembrie 2017. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a solicitat luni, Guvernului, să iniţieze cât mai rapid noua procedură de rambursare a supraaccizei la carburanţi, cu o valoare rambursată de minimum 5 eurocenţi/litru, faţă de 4 eurocenţi/litru în perioada anterioară.

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Luni 6 noiembrie 2017. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

Impact Developer a selectat brokerii care vor intermedia finanţarea companiei printr-o nouă emisiune de obligaţiuni pe Bursă

Luni 6 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a mandatat BT Capital Partners, în calitate de intermediar principal şi deţinător al registrului de subscrieri, Swiss Capital, în calitate de intermediar şi deţinător al registrului de subscrieri şi BRK Financial Group, în calitate de intermediar, pentru a acţiona în calitate de intermediari cu privire la o nouă emisiune de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de 5 ani, care urmează a fi listată la Bursa de Valori.

Grupul care deţine Pizza Hut şi KFC a vândut 25% din acţiuni cu 285 mil. lei şi vine miercuri, 8 noiembrie, la Bursă

Luni 6 noiembrie 2017. Sphera Franchise Group, compania ce deţine francizele de pe pieţele din România şi Moldova sau nord-estul Italiei ale lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, debutează în arena de tranzac­ţionare bucureşteană pe 8 noiembrie, fiind astfel a cincea listare de pe piaţa de capital bu­cu­reşteană în ultimele 12 luni.

Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea mai multor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri

Duminica 5 noiembrie 2017. Bursa din Arabia Saudită era în scădere, duminică dimineaţă, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a stabilit înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri, potrivit Reuters.

Septimiu Stoica, BRM: Existenţa mai multor burse pe care se tranzacţionează gaze naturale creşte competiţia; naţionalizarea activităţii BRM este anticonstituţională

Vineri 3 noiembrie 2017. Existenţa mai multor burse pe care se tranzacţionează gaze naturale nu afectează lichiditatea pe piaţă, creează transparenţa domeniului, creşte competiţia şi pune presiune în direcţia scăderii preţurilor la gaze, este de părere preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM), Septimiu Stoica, care a participat joi la discuţii cu privire la evoluţia acestui domeniu.

Oferta de vânzare a 25% din acţiunile Grupului care deţine KFC şi Pizza Hut s-a închis la un preţ de 29 de lei pe acţiune. Compania se va lista pe Bursă miercuri, 8 noiembrie

Vineri 3 noiembrie 2017. Sphera Group, deţinătorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a anunţat joi noapte rezultatele ofertei de vânzare a 25% din acţiuni.

BRD a raportat o dublare a profitului la nouă luni, câştigul ajungând la 1,043 mld. lei. Banca a închis 29 de agenţii în ultimul an. Rentabilitatea capitalului a crescut la 20%, de la 12%

Vineri 3 noiembrie 2017. BRD, a treia bancă din România, a raportat joi dimineaţă pe Bursă rezultatele financiare la nouă luni din 2017, care indică un prfit net pe bancă de 1,043 mld. lei, în creştere de la 586,3 mil. lei la nouă luni din 2016.

Turbomecanica anunţă un profit net mai mare cu 229% în T3. Acţiunile urcă cu 11%

Vineri 3 noiembrie 2017. Turbomecanica (TBM), unic producător de motoa­re cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave şi cea mai performantă acţiune de la bursa românească în zece luni, a raportat ieri rezultate financiare care au depăşit aş­tep­tările analiştilor şi au dus la o creştere de circa 11% a pre­ţului acţiunilor, pe unul dintre cele mai ridicate rulaje din acest an.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 2 noiembrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 23.439,15 puncte, în creştere cu 4,14 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Decuplată complet din toamnă de creşterea pieţelor externe, bursa românească mai are mai puţin de 1% şi scade sub media europeană

Joi 2 noiembrie 2017. „Din nefericire, am pierdut un foarte bun moment şi anume evoluţia pieţelor internaţionale din ultimele luni. În timp ce noi stabileam un record negativ, două săptămâni la rând, Dow Jones şi DAX au atins noi maxime istorice.“

Scăderea acţiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa de la Bucureşti

Marti 31 octombrie 2017. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent de pe bursa românească, au scăzut ieri cu 1,81%, până la o cotaţie de 2,17 lei, şi au înregistrat asfel cel mai abrupt declin de luni din rândul celor 13 emitenţi care alcătuiesc indicele de referinţă BET.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter