Stiri despre bursa

 

La Bursa Română de Mărfuri s-au tranzacţionat gaze în primul trimestru cât dublul întregului an 2016

Luni 24 aprilie 2017. Rezultatele din primele trei luni ale anului 2017 arată că volumul tranzacţiilor cu gaze intermediate de Bursa Română de Mărfuri (BRM) s-a dublat faţă de întreg anul anterior, reprezentând aproximativ 25% din consumul naţional estimat pentru această perioadă, a anunţat luni instituţia bursieră.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Bursele cresc după alegerile din Franța

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Bursele cresc după alegerile din FranțaLuni 24 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, după anunţarea rezultatelor primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 21 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri fără modificări semnificative, investitorii aşteptând rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Brokerii care intermediază listarea Digi/RCS&RDS au început să îşi anunţe clienţii să fie pregătiţi pentru o vânzare fulger de acţiuni în 6-7 zile

Vineri 21 aprilie 2017. Brokerii care intermediază listarea la Bursa din Bucureşti a companiei de cablu RCS&RDS au început să-şi anunţe clienţii despre lansarea unei acţiuni fulger, la finele lunii aprilie, care va avea o durată de 6-7 zile, în cadrul căreia vor fi vândute acţiuni ale operatorului de comunicaţii, conform unor surse din piaţă.

Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York, „Romania Investors Day”

Vineri 21 aprilie 2017. Peste 30 de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii de pe pieţe emergente şi frontieră au participat la conferinţa anuală „Romania Investors Day”, organizată la New York de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul instituţiei bursiere, bvb.ro.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 20 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,24%, ajungând la valoarea de 20.453,39 puncte, în creştere cu 48,9 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Un singur sector este responsabil de 70% din tranzacţiile lunii martie de pe Bursa de la Bucureşti

Joi 20 aprilie 2017. Sectorul financiar domină de departe piaţa de capital bucureşteană la capitolul lichidităţii, iar împreună cu sectorul energetic asigură cu adevărat funcţionarea bursei locale.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 19 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, pe fondul creşterii acţiunilor băncilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 18 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, după ce o serie de companii importante precum Goldman Sachs şi Johnson & Johnson au publicat rezultate trimestriale sub aşteptări.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 13 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor, ajungând la valoarea de 20.591,28 puncte, în scădere cu 0,58 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 11 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 20.605,82 puncte, în scădere cu 52,20 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. În așteptarea rezultatelor publicate de bănci

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. În așteptarea rezultatelor publicate de bănciLuni 10 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, investitorii aşteptând ca marile bănci să publice rezultatele pe primul trimestru.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 7 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,04%, ajungând la valoarea de 20.671,22 puncte, în creştere cu 8,27 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 6 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere uşoară, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 20.651,24 puncte, în creştere cu 3,09 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 4 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.633,60 puncte, în scădere cu 16,61 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 3 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,07%, ajungând la valoarea de 20.676,80 puncte, în creştere cu 13,58 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 31 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.696,42 puncte, în scădere cu 32,07 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 30 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu rezultate mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 20.660,49 puncte, în creştere cu 1,17 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 29 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri, cu rezultate mixte, investitorii aşteptând declaraţiile mai multor oficiali de la Rezerva Federală pentru semnale cu privire la posibilele majorări de dobândă din acest an.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 24 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri, în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,19%, ajungând la valoarea de 20.696,25 puncte, în creştere cu 39,67 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 22 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri, în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 20.615,49 puncte, în scădere cu 52,52 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 17 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,06%, ajungând la valoarea de 20.947,84 puncte, în creştere cu 13,29 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 15 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 20.875,67 puncte, în creştere cu 38,30 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 13 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 20.901,79 puncte, în scădere cu 1,29 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 9 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere uşoară, investitorii adoptând o atitudine prudentă înaintea raportului privind rata şomajului pe luna februarie care va fi publicat vineri.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 23 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,08%, ajungând la valoarea de 19.810,45 puncte, în scădere cu 16,80 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la bursă s-a redus cu 38,16%

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la bursă s-a redus cu 38,16%Duminica 22 ianuarie 2017. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate la Bursa de la Bucureşti s-a redus cu 38,16% în săptămâna care se încheie duminică, comparativ cu săptămâna precedentă, şi a ajuns la 124,95 milioane de lei, potrivit analizei Puls Capital.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 18 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 19.794,77 puncte, în scădere cu 32 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 17 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,33%, ajungând la valoarea de 19.820,40 puncte, în scădere cu 65,33 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 16 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a fost închisă luni, datorită unei sărbători publice. Bursa de la Londra a deschis şedinţa de luni în creştere cu 0,03%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 7.339,76 puncte, în creştere cu 1,95 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 13 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, graţie creşterilor înregistrate de acţiunile băncilor după ce Bank of America, Wells Fargo şi JPMorgan au raportat rezultate peste aşteptări.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 12 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 19.868,92 puncte, în scădere cu 85,36 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 11 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, înaintea primei conferinţe oficiale de presă a lui Donald Trump. În primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,33%, ajungând la valoarea de 19.920,75 puncte, în creştere cu 65,22 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 10 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi cu rezultate mixte, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 19.848 puncte, în scădere cu 39,38 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 9 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, ca urmare a declinului înregistrat de acţiunile băncilor şi companiilor din energie.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 5 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,06%, ajungând la valoarea de 19.929,24 puncte, în scădere cu 12,92 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 4 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,12%, ajungând la valoarea de 19.905,78 puncte, în creştere cu 24,02 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 3 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,77%, ajungând la valoarea de 19.914,20 puncte, în creştere cu 151,60 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 21 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere uşoară, la o zi după ce indicii Dow Jones Industrial Average şi Nasdaq au atins noi valori record.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 20 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, investitorii nefiind afectaţi de atacurile teroriste din Turcia şi Germania.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 19 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,03%, ajungând la valoarea de 19.849,31 puncte, în creştere cu 5,90 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 16 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,23%, ajungând la valoarea de 19.898,41 puncte, în creştere cu 46,17 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 15 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, graţie creşterii acţiunilor băncilor după ce Rezerva Federală a majorat dobânda de bază pentru prima dată în acest an.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 14 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere uşoară, investitorii adoptând o atitudine prudentă înaintea încheierii şedinţei de politică monetară la care Fed ar urma să decidă majorarea dobânzilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 9 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 19.653,97 puncte, în creştere cu 39,16 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 8 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere uşoară, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,07%, ajungând la valoarea de 19.535,17 puncte, în scădere cu 14,45 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 7 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere uşoară, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 19.241,45 puncte, în scădere cu 10,33 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 decembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 19.221,01 puncte, în creştere cu 4,77 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 28 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 19.113,04 puncte, în scădere cu 39,1 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 25 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,28%, ajungând la valoarea de 19.137,48 puncte, în creştere cu 54,30 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 23 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, în prima oră de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a depreciat uşor cu 0,02%, ajungând la valoarea de 19.019,49 puncte, în scădere cu 4,38 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 22 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în prima oră de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,24%, ajungând la valoarea de 19.002,16 puncte, în creştere cu 45,47 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 21 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, pe fondul creşterii preţului petrolului pe pieţele internaţionale.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 17 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, după ce preşedintele Rezervei Federale a spus că o majorare a dobânzilor ar putea fi decisă "relativ rapid".

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 16 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, investitorii pregătindu-se pentru o aşteptată majorare a dobânzilor de către Fed în luna decembrie.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 15 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi cu rezultate mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,29%, ajungând la valoarea de 18.813,53 puncte, în scădere cu 55,16 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 11 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere uşoară, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 18.805,14 puncte, în scădere cu 2,74 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Prudenţă înainte de alegeri

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Prudenţă înainte de alegeriMarti 8 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, investitorii adoptând o atitudine prudentă înainte anunţării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 7 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 1,36%, ajungând la valoarea de 18.131,33 puncte, în creştere cu 243,05 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 4 noiembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri cu rezultate mixte, investitorii fiind îngrijoraţi de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 3 noiembrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, după ce Înalta Curte de la Londra a decis că prim-ministrul britanic Theresa May trebuie să obţină acordul Parlamentului înainte de a începe negocierile privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 1 noiembrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, investitorii urmărind reuniunea de politică monetară de la Rezerva Federală.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 28 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri cu rezultate mixte, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,24%, ajungând la valoarea de 18.212,96 puncte, în creştere cu 43,28 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Joi 27 octombrie 2016. Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Bursa pierde o companie cu 13 mil. lei capitalizare: Euxin Constanţa se retrage de la tranzacţionare

Miercuri 26 octombrie 2016. Euxin Constanţa (EUXI), cu 13 mil. lei capitalizare, se va retrage de la tranzacţionare de pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO de la 31 octombrie, potrivit BVB.

​Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii din Polonia începe să investească în România

Miercuri 26 octombrie 2016. Pioneer Pekao, primul şi cel mai mare fond de investiţii polonez, a început să investească în instrumente financiale româneşti, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

Bursele europene au crescut în şedinţa de marţi

Marti 25 octombrie 2016. Acţiunile europene au crescut modest în şedinţa de marţi, indiecle Stoxx Europe 600 având o creştere de 0,1%, după ce urcase la debutul tranzacţionarii cu până la 0,4%..

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 24 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, după ce AT&T a anunţat că va prelua Time Warner Inc pentru 85,4 miliarde de dolari.

Acţiunile europene cresc după o săptămână de declin. Bursa de la Bucureşti, în scădere

Marti 18 octombrie 2016. Acţiunile europene au crescut marţi după patru zile de declin în ultimele cinci zile, în condiţiile unor rezultate peste aşteptări şi a speculaţiilor legate de o politică monetară mai relaxată, scrie Bloomberg.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 14 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,75%, ajungând la valoarea de 18.235,33 puncte, în creştere cu 136,39 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 13 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,65%, ajungând la valoarea de 18.026,96 puncte, în scădere cu 117,24 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Investitorii mari de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Joi 13 octombrie 2016. Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 12 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, din cauza deprecierilor înregistrate de acţiunile din sectorul tehnologiei şi energiei.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 11 octombrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,38%, ajungând la valoarea de 18.259,60 puncte, în scădere cu 69,44 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Conpet, dacă ar fi introdus astăzi în BET, ar avea o pondere de 1,2%

Vineri 7 octombrie 2016. Conpet Ploieşti (COTE), care timp de şase luni va fi pe lista de mo­ni­to­rizare a BVB pentru calculul noilor indici, ar avea o pondere de 1,2% din compoziţia BET, refe­rinţă pentru bursa locală, dacă ar fi introdus as­tăzi. Astfel, transportatorul de ţiţei ar fi peste com­panii precum Nuclearelectrica, care are o pon­dere în BET de 1,12% şi Bursa de Valori (0,78%), potrivit calculelor Intercapital. Conpet va rămâne pe watchlist (lista de monitorizare) până în martie 2017, când va fi luată decizia de a introduce sau nu compania la calculul indicilor BET şi BET-TR.

Acţiunile europene au scăzut miercuri dimineaţă

Miercuri 5 octombrie 2016. Acţiunile europene au scăzut miercuri dimineaţă, în linie cu bursele asiatice, în condiţiile în care şansele crescute ca marile economii ale lumii să renunţe la o parte din măsurile de relaxare au dus la scăderea apetitului pentru risc, scrie Bloomberg.

Electrica a revocat din funcţie directorul de Resurse Umane

Miercuri 5 octombrie 2016. Compania de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica (simbol bursier EL) a revocat-o pe Gabriela Marin din funcţia de director de Resurse Umane, potrivit unui comunicat al companiei apărut pe pagina Bursei de Valori Bucureşti.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Joi 29 septembrie 2016. Companiile din energie listate pe Bursa de Valori Bucureşti au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producţia, care a dus la o creştere a preţului petrolului la nivel global.

ANAF: Vineri este ultima zi în care se mai pot solicita rambursări de TVA aferente anului 2015

Joi 29 septembrie 2016. Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat importuri intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru UE în anul 2015 mai au o zi pentru a solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugată aferentă acestora, arată, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Bursele europene au crescut joi, după acordurl de plafonare a producţiei de petrol

Joi 29 septembrie 2016. Acţiunile europene au crescut joi pentru a treia zi consecutiv, impulsionate de un avans al companiilor din energie după decizia OPEC de a tăia producţia pentru prima oară din 2008, scrie Bloomberg.

Zi istorică pentru pieţe: Ţările OPEC au stabilit plafonarea producţiei de petrol la 32,5 milioane de barili pe zi, primul acord din 2008. Bursa din SUA a reacţionat imediat şi a explodat după anunţarea acordului

Miercuri 28 septembrie 2016. Ţările OPEC au stabilit miercuri să reducă producţia de petrol la 32,5 milioane de barili pe zi, de la nivelul actual de 33,24 de milioane de barili pe zi, potrivit două surse din cadrul OPEC, scrie Reuters. Acordul este primul încheiat între marii exportatori de la criza financiară din 2008.

Volatilitatea a revenit pe bursele europene după temerile legate de Deutsche Bank

Marti 27 septembrie 2016. O scădere a acţiunilor băncilor a pus capăt optimismului care a dus la creşterea acţiunilor europene săptămâna trecută la cele mai ridicat nivel de la începutul lunii iulie, scrie Bloomberg.

Acţiunile Petrom, în scădere cu 4% după ce Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă un pachet mare de acţiuni

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile Petrom au scăzut cu aproape 4% vineri, tranzacţionându-se la 0,2480 lei/ 0,2490 după ce Fondul Proprietatea, al doilea acţionar după statul român, a anunţat că vrea să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine printr-o ofertă publică pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra.

Bursele europene au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de vineri

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce companiile miniere şi băncile au redus cel mai mare avans al indicelui Stoxx Europe 600 din ultimele două luni, scrie Bloomberg.

Acţiunile asiatice au crescut după şedinţa Băncii Japoniei. Bursa din Tokyo, cea mai mare creştere

Miercuri 21 septembrie 2016. Indicele MSCI Asia Pacific a urcat cu 1% în şedinţa de miercuri după ce a crescut cu 1,6% în ultimele trei sesiuni.

Acţiunile asiatice au crescut luni după o săptămână de scăderi

Luni 19 septembrie 2016. Acţiunile asiatice au crescut luni, în condiţiile în care bursele europene şi americane au început să îşi revină pe fondul creşterii apetitului de risc pentru petrol şi a apropierii şedinţelor băncilor centrale de săptămâna aceasta, care vor clarifica situaţia măsurilor de relaxare, scrie Bloomberg.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Pregătim o capitalizare a Poştei Române. Va primi 50 milioane de euro de la stat şi de la Fondul Proprietatea”

Sambata 17 septembrie 2016. Poşta Română urmează să fie capitalizată pentru a-şi putea plăti datoriile, urmând să primească circa 50 milioane de euro, din care 75% de la bugetul de stat şi 25% de la Fondul Proprietatea, potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, preşedintelui Consiliului Concurenţei. Astfel, statul va păstra pachetul majoritar, iar o partea va fi listată la Bursă.

Bursele europene sângerează după scandalul Deutsche Bank: Prăbuşirea acţiunilor celei mai mari bănci germane s-a extins în toată Europa, iar bursele vor încheia cea mai proastă săptămână de după votul pentru Brexit

Vineri 16 septembrie 2016. Scăderea puternică a acţiunilor Deutsche Bank s-a extins în întreaga industrie şi a dus la o scădere puternică a burselor europene, care vor încheia cea mai slabă săptămână de după votul pentru Brexit, scrie Bloomberg.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 15 septembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,09%, ajungând la valoarea de 18.017,92 puncte, în scădere cu 16,85 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Au trecut opt ani de la începutul oficial al crizei financiare. Deşi au recuperat pierderile, pieţele nu mai sunt la fel. Bursa de la Bucureşti a crescut cu 45%, dar faţă de 2007 încă are o pierdere de 35%

Joi 15 septembrie 2016. Falimentul Lehman Brothers, banca înfiinţată de către trei fraţi în 1850, este considerată drept startul oficial al celei de-a doua crize financiare ca magnitudine din ultima sută de ani.

Opt ani de la începutul crizei. Cum a evoluat România în 15 indicatori: Dacă numărul de supermarketuri şi de clădiri de birouri s-a triplat şi dublat, numărul de joburi este mai mic. Factura la energie a crescut cu 40%, dar o doză de Cola a scăz

Joi 15 septembrie 2016. Falimentul Lehman Bro­thers este considerat drept startul oficial al celei de-a doua crize financiare ca magnitudine din ultima sută de ani. După opt ani, ZF se uită la Bursa de la Bucureşti şi la alţi 15 in­di­catori pentru a vedea cum a evoluat economia locală după ce a fost zguduită de criză.

VIDEO ZF Live. Mugur Pop, CEO Intervam: În discuţii, multă lume este dispusă să investească pe bursă, dar investiţiile sunt amânate de fiecare dată. Neîncrederea este încă mare

Joi 15 septembrie 2016. Piaţa românească nu este conectată la pieţele internaţionale încă, astfel că ce se întâmplă, de exemplu, cu bursa de la New York nu este relevant pentru piaţa noastră, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Mugur Pop, CEO al firmei de brokeraj Intervam.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 14 septembrie 2016. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,07%, ajungând la valoarea de 18.079,70 puncte, în creştere cu 12,95 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursele asiatice, revenire timidă în ciuda avansului de pe Wall Street. Europa deschide în uşoară urcare, BETul înregistrează Ă0,84% dimineaţa

Marti 13 septembrie 2016. Bursele asiatice au închis în uţoară creştere sau au înregistrat scăderi modeste după ce au suferit două zile de deprecieri importante. Schimbarea a venit pe fondul aprecierii cu 1,47% a indicelui S & P 500, referinţa bursei americane, ce a condus la o detensionare pe pieţele financiare internaţionale.

Pieţele se tem că băncile centrale le vor sparge petrecerea

Marti 13 septembrie 2016. Pieţele financiare ale lumii au fost trezite brusc din toropeala vacanţei de vară de gândul că marile bănci centrale nu vor prelungi la nesfârşit programele de achiziţii de active prin care energizează artificial bursele şi stimulează economiile.

Transgaz primeşte 179 milioane euro nerambursabili pentru implementarea proiectului BRUA - faza I

Luni 12 septembrie 2016. Transgaz (TGN), transportatorul naţional de gaze - companie deţinută în proporţie de 58,5% de statul român - a semnat la Budapesta împreună cu oficialii Comisiei Europene Acordul de Finanţare prin Mecanismul Conectarea Europei aferent coridorului BRUA (Bulgaria - România - Ungaria - Austria).

O nouă companie pe bursa de la Bucureşti. Transilvania Broker intră la tranzacţionare până la finalul anului

Vineri 9 septembrie 2016. Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, a decis să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, compania fiind în plin proces de pregătire a documentaţiei şi de obţinere a autorizaţilor necesare.

Grupul olandez NN controlează 5,01% din Transgaz

Joi 8 septembrie 2016. Grupul olandez NN a ajuns să deţină indirect 5,01% din capitalul Transgaz, în urma unei tranzacţii derulata pe piaţa secundară a Bursei de Valori Bucuresti.

Vreau să cumpăr acţiuni la o companie listată la Bursă. La ce indicatori trebuie să mă uit?

Joi 8 septembrie 2016. Randamentul dividendelor, price earnings ratio (PER), preţul la valoarea contabilă (P/BV) sau preţul la vânzări (P/S) sunt printre cei mai importanţi indicatori de evaluare a companiilor listate atunci când se ajunge la decizia de a investi în acţiunile unei companii.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter