Stiri despre bursa

 

Două decenii de BET: indicele a „supravieţuit“ în furtunile a două crize şi a crescut de opt ori

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de la Bucureşti, a împlinit ieri două decenii de existenţă, perioadă de timp în care a trecut prin două crize financiare, structura sa a fost schimbată din temelii, iar multe companii din componenţa iniţială au dispărut de la BVB.

Cine a avut curaj şi a investit la bursă în ziua falimentului Lehman Brothers şi-a dublat banii pană astăzi

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru bursa romanească, cata­logată încă piaţă de frontieră, a urcat cu 66% din 15 septembrie 2008, adică de la falimentul Lehman Bro­thers, ceea ce unii analişti identifică ca borna care a marcat intrarea în zona de turbulenţe maxime pe pieţele financiare, şi pană pe 15 septembrie 2017.

Indicele BET, reprezentativ pentru bursa românească, împlineşte 20 de ani de existenţă. Cel mai longegiv emitent din componenţa indicelui, Banca Transilvania

Marti 19 septembrie 2017. Indicele BET, referinţa pieţei de capital din România, împlineşte astăzi 20 de ani de existenţă, fiind primul indice dezvoltat de bursa de valori românească.

Superbet vine de mâine la bursa românească cu o emisiune de obligaţiuni

Marti 19 septembrie 2017. Superbet Betting & Gaming, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va intra de mâine la tranzacţionare la bursa de valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, potrivit BVB.

Creşterea indicelui BET în ultimii nouă ani a întrecut bursele din Austria şi Polonia, dar a fost mai mică decât a bursei din Ungaria

Luni 18 septembrie 2017. Bursa locală a crescut cu 60% din 15 septembrie 2008, momentul falimentului Lehman Brothers, în condiţiile în care pieţele de capital din regiune au înregistrat în general evoluţii sub media europeană (40-50%).

Bursa şi-a revenit serios după falimentul Lehman Brothers. La nouă ani după seismul financiar ale cărui consecinţe încă mai pot apărea, piaţa de capital americană şi-a crescut valoarea cu 99%

Vineri 15 septembrie 2017. Falimentul Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii a Statelor Unite la acea vreme, a reprezentat acum nouă ani începutul oficial al crizei financiare globale.

După nouă ani de la falimentul Lehman, bursa americană s-a dublat, iar cea românească le-a depăşit pe cele din regiune

Vineri 15 septembrie 2017. Falimentul Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii a Statelor Unite la acea vreme, a reprezentat acum nouă ani începutul oficial al crizei financiare globale.

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca Transilvania, a fost numit membru în board-ul Bursei de Valori Bucureşti

Joi 14 septembrie 2017. Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit astăzi membru în Consiliul de Administraţie al BVB pe poziţia vacantă deţinută anterior de Cristian Micu, decedat, măsura fiind aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în adunarea generală.

SIF Moldova cumpără 6,5 milioane de acţiuni Banca Transilvania pentru 15 milioane de lei în două tranzacţii

Joi 14 septembrie 2017. SIF Moldova, cea mai valoroasă societate de investiţii financiare din cele cinci, a achiziţionat pe 13 septembrie două pachete cumulate de 6,6 milioane de acţiuni la Banca Transilvania, cel mai lichid emitent de la bursa românească, pentru circa 15 milioane de lei.

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

Joi 14 septembrie 2017. Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

Ministerul Fondurilor Europene îi reface drumurile lui Marian Oprişan

Marti 12 septembrie 2017. Drumul care leagă localităţile Focşani şi Goleşti, precum şi cel dintre Vârteşcoiu şi Odobeşti din judeţul Vrancea vor fi modernizate şi conectate la drumul european E 85, în cadrul unui proiect de 47 milioane lei, din care 39 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Zece companii româneşti, în raportul “O mie de companii care să inspire Europa” al Bursei din Londra

Luni 11 septembrie 2017. All View, B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier sunt cele zece companii româneşti incluse în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017”,realizat de Bursa de valori din Londra.

Trei companii private şi două de stat au ajuns în ultimii patru ani pe BVB, valoarea totală a listărilor fiind de 1,1 mld.euro

Luni 11 septembrie 2017. Trei companii private şi două de stat s-au listat în ultimii patru ani la Bursa de Valori Bucureşti, valoarea totală a pachetelor de acţiuni fiind de aproape 1,1 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Fan Courier, All View şi alte opt companii româneşti pe lista “1.000 de companii care inspiră Europa”, dezvoltat de bursa de la Londra

Joi 7 septembrie 2017. Zece companii antreprenoriale româneşti, cu afaceri cuprinse între 20-70 milioane de euro, sunt incluse de bursa de la Londra în raportul “1.000 de companii care inspiră Europa”, realizat anual. Niciuna din cele zece companii nu este listată în prezent la vreo bursă.

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în august la lichiditate companii precum MedLife sau Digi

Miercuri 6 septembrie 2017. Turbomecanica (TBM), unic producător de motoare cu turbină de gaze, s-a poziţionat în luna august pe locul 12 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, cu un rulaj de 9,6 mil. lei.

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă fondurile de pensii private ar vrea să iasă din acţionariatul Zentiva, le-ar trebui 2.500 de şedinţe de tranzacţionare ca să vândă întreg pachetul

Marti 5 septembrie 2017. Dacă cele şapte fonduri de pensii private obligatorii ar vrea să-şi vândă pachetul de circa 5,7% pe care îl aveau la finele lunii iunie 2017 la Zentiva (SCD), ar avea nevoie de 2.520 de zile pentru a îl plasa în întregime pe piaţă şi pentru a găsi şi cumpărători, potrivit unui calcul al ZF care a ţinut cont de lichiditatea medie zilnică pe acest emitent în anul în curs.

Ruşii de la Banca Internaţională de Investiţii mandatează BT Capital Partners şi BCR ca să le vândă obligaţiuni la BVB

Marti 5 septembrie 2017. Banca Internaţională de Investiţii (IIB), enitate financiară cu sediul la Moscova care are acţionari nouă state printre care şi România, vrea să vină cu o nouă emisiune de obligaţiuni la bursa românească, după cele din octombrie 2015 şi septembrie 2016, şi a angajat în acest sens brokerii de la BT Capital Partners şi BCR.

Turbomecanica, TMK Artrom şi Impact au fost performerii lunii august la Bursa de la Bucureşti

Marti 5 septembrie 2017. În condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a scăzut în luna august cu 2,7%, acţiunile Turbo­mecanica (TBM) au avansat cu 46%, pe fondul unor tranzacţii de 9,6 milioane lei, echivalentul a aproape jumătate din întreg rulajul companiei de la începutul acestui an.

Lucian Anghel, preşedinte BVB: Piaţa de capital se maturizează; ponderea Pieţei Principale în tranzacţii a ajuns la maximul ultimilor 6 ani

Luni 4 septembrie 2017. Ponderea Pieţei Principale a ajuns în acest an la un maxim de 84% din totalul tranzacţiilor efectuate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fără a lua în calcul ofertele publice, cel mai mare nivel din 2012 până în prezent.

Au fost de ajuns două zile din august ca bursa de la Bucureşti să ajungă pe ultimul loc din Europa, cu o scădere lunară de 2,7%

Luni 4 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut pe parcursul lunii august cu 2,7% şi a înregistrat cel mai abrupt declin din rândul burselor din regiune ca urmare a declaraţiilor politice care au lovit puternic cotaţiile bancare de la bursa românească.

Bursa de la Bucureşti, pe ultimul loc din Europa în august, cu o scădere lunară de 2,7%. Companiile din BET au pierdut 4 mld. lei

Luni 4 septembrie 2017. Cele 13 companii din indicele BET au ajuns la finele lunii august la o valoare de piaţă de 75,6 mld. lei, minus 4 mld. lei faţă de luna precedentă.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 30 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri fără modificări semnificative, atenţia investitorilor fiind îndreptată mai mult spre datele statistice care arată o creştere peste aşteptări în trimestrul al doilea decât pe ultimele mesaje ale preşedintelui Donald Trump cu privire la Coreea de Nord.

VIDEO ZF Live. Cristian Logofătu, Bittnet Systems: Vrem să strângem 600.000 de euro de la bursă pentru achiziţia Gecad Net printr-o emisiune de obligaţiuni

Miercuri 30 august 2017. Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT şi prima companie listată la bursa românească, va achiziţiona Gecad Net, o companie cu afaceri de circa 5 milioane de euro, într-o tranzacţie de 600.000 de euro, spune Cristian Logofătu, co-fondator şi acţionar al Bittnet, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Pregătiţi-vă banii! Raiffeisen încearcă să listeze la Bucureşti până în toamnă Transport Trade Services

Marti 29 august 2017. Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a bifat cele mai mari listări la bursa românească în ultimii ani, va încerca să listeze până în octombrie o parte din grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS) la bursa de la Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă.

O cameră de hotel de cinci stele, evaluată între 120.000 şi 150.000 de euro. Cât valorează hotelurile JW Marriott, Intercontinental sau Athenee Palace Hilton?

Luni 28 august 2017. Tot mai mulţi investitori străini au început să se uite la activele de pe piaţa hotelieră locală, complexul hotelier Radisson Blu fiind deja la vânzare (acţionarii au anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că au semnat un acord pentru vânzarea hotelului).

BET-XT-TR, unul dintre cei mai reprezentativi indici ai Bursei, este la maxim istoric: „Noile maxime determină noi temeri.“

Joi 24 august 2017. Indicele BET-XT-TR, văzut de analişti ca fiind cel mai reprezentantiv indice pentru evoluţia bursei româneşti, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni, dividendele şi alte forme de cash distribuite de companii, a crescut în luna august din 2017 la cel mai ridicat nivel.

Investitorii care au cumpărat acţiuni BVB au câştigat din 2013 şi până acum aproape 80% din creşterea preţului acţiunilor

Marti 22 august 2017. Investitorii care au cumpărat în urmă cu patru ani acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), companie listată pe propria piaţă, au putut câştiga 78,7%, nivel provenit doar din creşterea de preţ a titlurilor, fără a lua în calcul şi dividendele oferite de companie în această perioadă.

Provident se prăbuşeşte la Bursa de la Londra, CEO-ul a demisionat, compania intră pe pierderi

Marti 22 august 2017. Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi după ce compania a anunţat că se aşteaptă la pierderi de 80-120 milioane lire, în condiţiile în care strategia de a înlocui oamenii cu tehnologia nu a avut rezultatele dorite, scrie Bloomberg.

Ludwik Sobolewski rămâne şef al Bursei de Valori Bucureşti, chiar dacă i-a expirat mandatul

Luni 21 august 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, scrie într-un raport că pe 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorul general Ludwik Sobolewski, dar că polonezul rămâne şef al instituţiei până la o decizie ulterioară a Consiliului Bursei. Vineri şedinţa Consiliului Bursei nu s-a ţinut pentru a aproba prelungirea mandatului din lipsă de cvorum.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar lansează bursa de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Luni 21 august 2017. WU Executive Academy, cea mai mare universitate de business din Europa, în parteneriat cu Ziarul Financiar, oferă o bursă de studiu în valoare de 25.000nde euro pentru programul de Executive MBA Bucharest pe care universitatea austriacă îl oferă pe piaţa românească şi care a fost în trecut de cele mai multe ori pe primul loc în topul celor mai bune programe de MBA din România. Perioada de înscriere pentru bursă este 21 august – 24 septembrie.

Hotelul Radisson din Capitală, ofertă de cumpărare de 177 mil. euro

Luni 21 august 2017. Grupul israelian Elbit Imaging a anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că a semnat un acord pentru vânzarea hotelului Radisson Blu din Capitală. Cumpărătorul care a depus o ofertă neangajantă este un fond de investiţii. Preţul este de 177,5 mil. euro.

Principalii indici bursieri din Londra şi Frankfurt au scăzut în debutul şedinţei de tranzacţionare

Vineri 18 august 2017. Indicele Bursei din Londra, FTSE 100, a scăzut cu aproape 7% în primele minute de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,8%, în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit Bloomberg.

Combinatul de îngrăşăminte Amonil Slobozia a raportat o pierdere în creştere în primul semestru

Joi 17 august 2017. Combinatul producător de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia a înregistrat o pierdere de peste 858.000 de lei, în primele şase luni din 2017, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Proiect: rambursarea împrumuturilor către multinaţionale va fi deductibilă fiscal doar în proporţie de 30%

Miercuri 16 august 2017. Guvernul încearcă să reducă optimizările fiscale făcute de bănci prin vânzarea la discounturi mari a NPL-urilor.

Acţiunile Danone cresc după ce presa a scris că firma ar putea fi preluată de Kraft sau de Coca Cola

Luni 14 august 2017. Acţiunile grupului francez Danone au crescut luni dimineaţă, cu 1,9%, printre cele mai bune evoluţii în cadrul indicelui CAC-40 al Bursei de la Paris, după ce publicaţia New York Post a anunţat că firma ar putea fi ţinta unei preluări, transmite Reuters.

Efectul Coreea de Nord ajunge şi la Bucureşti: bursa scade chiar dacă cele mai multe companii au raportat profituri mari în S1

Luni 14 august 2017. Săptămâna trecută nouă din cei treisprezece consti­tu­enţi ai indicelui BET, referinţa pieţei de capital de la Bucu­reşti, au raporat rezultate financiare semestriale mai bune şi mult mai bune faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă cotaţia principalului indice local a scăzut cu 0,67%.

Începe războiul? Declaraţiile războice ale preşedintelui american la adresa Coreei de Nord duc la scăderea puternică a burselor

Vineri 11 august 2017. Bursele s-au prăbuşit din cauza crizei din SUA provocată de preşedintele Donald Trump care şi-a intensificat ameninţările împotriva Coreei de Nord, declarând că poate el nu a fost “suficient de dur” în avertismentele sale anterioare către Phenian, scrie Financial Times.

Bursele americane deschid pe minus, pe fondul tensiunilor politice dintre SUA şi Coreea de Nord

Joi 10 august 2017. Indicii bursieri americani au deschis în scădere joi, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi Coreea de Nord, continuând tendinţa de miercuri, când au închis pe minus, scrie MarketWatch.

Oltchim a raportat un profit de peste 6 milioane de euro în primele şase luni din 2017

Joi 10 august 2017. Oltchim, producătorul din industria chimică, a raportat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro şi un profit de 6,1 milioane de euro în primele şase luni din 2017, potrivit datelor transmise, joi, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

OMV Petrom a anunţat că va vinde, din nou, zăcăminte deţinute în România

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, compania de ţiţei şi gaze, a iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte, după ce la 1 august a transferat 19 zăcăminte „marginale”, a anunţat directoarea generală Mariana Gheorghe, odată cu transmiterea rezultatelor financiare către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

​MedLife vrea să atragă finanţare de 80 de mil. de euro de la Bursă pentru achiziţii şi proiecte greenfield

Joi 10 august 2017. MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, vrea să atragă 80 de milioane de euro prin majorare de capital şi emitere de obligaţiuni pentru a continua achiziţiile din piaţă şi pentru proiecte greenfield, potrivit unui comunicat de presă.

BVB, profit de aproape trei ori mai mare şi venituri în creştere cu 43% în S1

Joi 10 august 2017. Bursa de Valori Bucureşti, ope­ratorul pieţei de ca­pital din România, a raportat pentru primul semestru un profit de 5,15 mil. lei, în creştere de aproape trei ori faţă de rezultatul obţinut în semestrul similar al anului 2016 (1,80 mil. lei) şi venituri operaţionale de 20,29 mil. lei, în creştere cu 43% faţă de S1/2016, avansul fiind generat de toate segmentele de activitate ale Grupului.

Evoluții financiar-bancare și bursiere

Evoluții financiar-bancare și bursiereMarti 8 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,13%, ajungând la valoarea de 22.090,72 puncte, în scădere cu 27,70 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Investitorii americani pariază în continuare pe declinul dolarului

Marti 8 august 2017. În Statele Unite există un consens major în ceea ce priveşte declinului constant al puterii dolarului, alimentând întreceri în toate domeniile, începând de la bursa din Statele Unite, până la comerţul de mărfuri, potrivit WSJ.

Romradiatoare, firmă la care deţine acţiuni şi Mircea Lucescu, se tranzacţionează de astăzi pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Marti 8 august 2017. Romradiatoare, companie care produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic, piese metalice şi module asamblate, se listează la bursă începând de astăzi. SIF Transilvania deţine 76.5%, în timp ce Mircea Lucescu deţine un pachet de 16.5% din acţiunile firmei.

Valoarea tranzacţiilor la BVB a urcat cu 22% în iulie, la 280 mil.euro, vedetele lunii fiind obligaţiunile

Joi 3 august 2017. Valoarea tranzacţiilor derulate la Bursa de Valori Bucuresti a crescut în iulie cu 22% faţă de iunie şi cu 186% faţă de iulie 2016, ajungând la 1,3 miliarde lei (280 milioane euro), vedetele lunii fiind obligatiunile, care au reprezentat aproape jumătate din volumele tranzacţionate.

Indicele Dow Jones sparge un nou prag istoric

Miercuri 2 august 2017. Indicele Dow Jones, format din 30 de companii listate pe bursa americană, a spart pragul de 22.000 puncte, cel mai înalt nivel de la formare indicelui în 1896 şi până în prezent, după ce în martie trecea de 21.000 puncte.

Bursa românească are plus de 17% în şapte luni, adică locul şapte în rândul pieţelor europene. Cu tot cu dividende, câştigul a fost de 25%

Miercuri 2 august 2017. Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 companii listate în România, a crescut de la începutul acestui an şi până la finele lunii iulie cu 16,8%, ceea ce îl poziţionează pe locul şapte în topul creşterilor burselor din Europa la şapte luni.

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se apropie de maximul istoric de 22.000 de puncte

Marti 1 august 2017. Dow Jones, cel mai important indice al Bursei de la New York, evoluează marţi la cote de peste 21.980 de puncte şi ar putea atinge plafonul de 22.000 de puncte - maxim al tuturor timpurilor. Evenimentul este remarcat şi de preşedintele american Donald Trump, pe contul său de Twitter.

Investiţiile statului, pe butuci, după prăbuşirea veniturilor din fondurile nerambursabile ale UE. Creşterea economică în acest an va fi de peste 5%, dar investiţiile statului au căzut, la şase luni, cu 45%, an/an

Marti 1 august 2017. Investiţiile statului în bugetul general consolidat s-au prăbuşit din cauza nerealizării veniturilor din fonduri UE, dar şi a obligaţiilor suplimentare pe care statul şi le-a luat cu pensiile şi salariile.

Finanţe personale. Care sunt companiile listate la Bursă care ar putea să anunţe rezultate bune din S1 2017

Marti 1 august 2017. Companiile de la bursă care au potenţialul de a raporta rezultate bune pentru primul semestru sunt Banca Transil­va­nia, OMV Petrom, BVB, iar la polul opus se găsesc Trans­electrica şi Transgaz, consideră analiştii chestionaţi de ZF.

DNA mai face un pas şi pune în mişcare acţiunea penală împotriva şefului Digi

Luni 31 iulie 2017. Digi Comunications, societatea care s-a listat în luna mai la Bursa de Valori de la Bucureşti, anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în legătură cu Serghei Bulgac, directorul general al companiei şi al RCS&RDS, privind săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Cererile de finanţare pentru internaţionalizarea IMM se pot depune în perioada 31 iulie - 4 august

Luni 31 iulie 2017. Programul de susţinere a internaţionalizării firmelor, prin care statul oferă o alocaţie financiară nerambursabilă de maximum 50.000 de lei/beneficiar pentru promovarea IMM-urilor pe pieţele externe, are deschisă sesiunea de depunere a cererilor de finanţare până vineri, 4 august 2017, ora 20.00.

Globalworth vine la Bursa de la Bucureşti săptămâna viitoare

Miercuri 26 iulie 2017. Fondul de investiţii Globalworth listează începând cu data de 31 iulie la Bursa de Valori Bucureşti obligatiunile emise de companie. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

Jumătate din băncile din Polonia sunt listate la bursa de la Varşovia. La Bucureşti se tranzacţionează doar trei bănci din 37

Miercuri 26 iulie 2017. ♦ Pe bursa de la Varşovia sunt listate 13 bănci din aproximativ 30 de instituţii de credit câte activează în Polonia, adică 43% ♦ În România sunt 37 de bănci, din care doar trei - Banca Transilvania, BRD şi Patria Bank sunt listate, adică 8% .

Bursa de la Bucureşti este pe primul loc în lume din 23 de pieţe emergente la creşterea indicelui în dolari care urmăreşte dividendele: plus 40%

Miercuri 26 iulie 2017. Indicele BET Total Return, care include şi dividendele distribuite de cele mai tranzacţionate companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, a crescut cu peste 40% în dolari americani de la începutul acestui an, cel mai ridicat ritm de creştere din toate cele 23 de ţări din indicele MSCI Frontier Markets, potrivit BVB care citează o analiză a băncii germane de investiţii Berenberg realizată cu datele Bloomberg.

Ce amintiri au analiştii despre criza bursieră din România de acum zece ani

Miercuri 26 iulie 2017. Ieri, 24 iulie, s-au împlinit zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric

Grupul Transport Trade Services tatonează o listare pe piaţa de capital de la Bucureşti

Marti 25 iulie 2017. Transport Trade Services (TTS), companie controlată de omul de afaceri constănţean Mircea Mihăilescu, se află în discuţii pentru o eventuală listare pe bursa bucureşteană, conform unor surse din piaţă. Întrebat de o eventuală listare, Mircea Mihăilescu nu a dorit să comenteze.

Un deceniu de la maximele bursei româneşti: ce am pierdut, ce am câştigat

Luni 24 iulie 2017. Astăzi, 24 iulie, se împlinesc zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric de 10.813 puncte, pentru ca în prezent indicele să afişeze un nivel de 8.374 de puncte, adică un declin de 22%.

Grupul care deţine restaurantele KFC şi Pizza Hut vrea să vină la Bursă, de listare ocupându-se Wood şi Raiffeisen

Luni 24 iulie 2017. Grupul cuprinde aproape 100 de restaurante pe mai multe pieţe, cu afaceri de circa 600 milioane lei anul trecut.

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu Sibex Sibiu vor primi un preţ de retragere din companie de 35,6376 lei/acţiune

Vineri 21 iulie 2017. Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea Bursei de la Bucureşti cu bursa Sibex din Sibiu vor primi un preţ de retragere de 35,6376 lei/acţiune, stabilit de consultantul CMF Consulting, a anunţat astăzi BVB.

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă: urmează sezonul raportărilor financiare

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa de capital de la Bucureşti va intra în curând în perioada raportărilor financiare semestriale, ocazie pentru investitorii de la Bucureşti de a observa starea de sănătatate a companiilor listate şi un test important pentru evoluţia viitoare a bursei locale. În această atmosferă de expectativă, lichiditatea a scăzut în luna iulie la unul dintre cele mai mici niveluri din 2017, dar principalul indice de la Bucureşti a avansat cu 6,4% de la începutul lunii şi până în prezent.

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu Rockcastle şi s-a delistat de la Bursa de la Bucureşti

Miercuri 19 iulie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, au încheiat fuziunea anunţată la finalul anului trecut. Potrivit celor două părţi, noua companie formată devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est.

Evoluţii financiar bancare şi bursiere

Evoluţii financiar bancare şi bursiereMarti 18 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,29%, ajungând la valoarea de 21.568,03 puncte, în scădere cu 61,69 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, potrivit Agerpres.

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Marti 18 iulie 2017. Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB pentru alegerea unui membru în boardul Bursei

Marti 18 iulie 2017. Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine un pachet de 6,05% din Bursa de Valori Bucureşti, a solicitat convocarea unei adunări generale ordinare a acţionarilor pentru alegerea unui nou membru în boardul BVB, pe poziţia rămasă vacantă după decesul lui Cristian Micu, în luna iunie.

T-Me Studios, companie din IT cu 5 milioane de dolari afaceri, vrea să se listeze la bursa românească

Marti 18 iulie 2017. T-Me Studios, publisher de aplicaţii Android cu 15 mi­lioane de utilizatori lunar, caută broker pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti până la finele acestui an.

Tensiunea creşte iarăşi pe piaţa medicamentelor: producătorii de generice ameninţă că 2.300 de medicamente riscă să dispară de pe piaţă

Sambata 15 iulie 2017. Producătorii de medicamente generice, fără patent, ameninţă că vor retrage medicamentele ieftine de pe piaţă pentru că aşa- numita taxă de clawback, adică un procent din vâzări care trebuie rambursat către stat, a devenit prea împovărătoare pentru clasa de medicamente de sub 25 de lei.

Bursa tocmai a traversat semestrul cu cea mai mare lichiditate din ultimii cinci ani

Miercuri 12 iulie 2017. Pe segmentul principal al pieţei de capital de la Bucureşti s-au realizat în primul semestru al acestui an tranzacţii în valoare de 7,1 miliarde lei, cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, graţie în mare parte listării Digi, dar şi unui climat mai prielnic al întregului teritoriu bursier din regiune.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 10 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,07%, ajungând la valoarea de 21.400,09 puncte, în scădere cu 14,25 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

​Lovitură neaşeptată pentru Raiffeisen International: încercarea de listare pe bursa din Polonia a eşuat din cauza interesului scăzut al investitorilor

Luni 10 iulie 2017. Raiffeisen International Bank, cu operaţiuni şi în România, a suspendat operaţiunea de listare la Bursa de la Varşovia, cea mai mare din regiune, din cauza lipsei interesului din partea investitorilor, scrie presa internaţională.

Investitorii de la Bursă s-au bucurat de un prim semestru incomparabil mai bun faţă de cel de anul trecut, însă sunt obligaţi să fie precauţi

Vineri 7 iulie 2017. Majoritatea claselor de active la nivel global au crescut în prima jumătate a lui 2017, alimentate de mai mulţi factori, precum situaţia economică mondială mai bună, depăşirea unor momente dificile pe scena politică europeană sau recentele rezultate financiare ale companiilor.

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de la Bucureşti, promite noi listări în a doua jumătate din 2017, dar şi noi produse

Joi 6 iulie 2017. Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti din 2013 şi al cărui mandat urmează să se încheie în august 2017, dacă nu va fi prelungit de acţionari, promite că piaţa de capital va avea noi listări în a doua jumătate de an, dar şi produse noi.

Indicele BET închide primăvara cu un randament al dividendelor de 8%, cel mai ridicat din Europa

Miercuri 5 iulie 2017. Randamentul dividendului indicelui BET, care include cele mai tranzacţionate acţiuni la bursa românească, era de 8,1% la finele lunii mai luând în considerare dividendele aprobate a fi acordate din rezultatele financiare şi rezervele anului 2016 calculat la preţul de închidere din ultima lună de primăvară.

Polonezii de la Work Service au preluat patru companii din grupul de recrutare APT

Miercuri 5 iulie 2017. Patru dintre cele şase companii din grupul APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016, au fost preluate de către firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group, listată la bursa din Varşo­via şi la bursa din Londra. Work Service a avut în 2016 venituri consolidate de 2,48 miliarde de zloţi polonezi (cca. 585 de milioane de euro).

O firmă poloneză listată la Bursa de la Varşovia preia patru companii ale grupului de recrutare şi muncă temporară APT

Marti 4 iulie 2017. Patru dintre cele şase companii din grupul APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016, au fost preluate de către firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group, listată la Bursa din Varşovia.

Şocul politic a retrogradat bursa românească de la campioana Europei la jumătatea plutonului. Ce implicaţii sunt

Marti 4 iulie 2017. ♦ Cum afectează acest lucru promovarea la piaţă emergentă? ♦ „Pentru investitori este mai importantă predictabilitatea politicilor fiscale decât o eventuală promovare“ ♦ La cinci luni, indicele BET avea 24%, fiind campionul burselor europene ♦ La şase luni are 11%, bulgarii au 20%, iar polonezii 18% ♦ „Corecţia nu ar trebui să afecteze şansele pieţei de a fi promovată, clasificarea depinzând de criterii de lichiditate“.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 3 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.446,25 puncte, în creştere cu 96,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Portugalia rambursează în avans o datorie de 1 mld de euro către FMI

Duminica 2 iulie 2017. Portugalia a rambursat înainte de termen un miliard de euro Fondului Monetar Internaţional şi estimează că va înapoia încă 2,6 miliarde până în luna august, a anunţat guvernul ţării, potrivit Le Figaro.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 30 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.383,26 puncte, în creştere cu 96,23 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 29 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.444,71 puncte, în scădere cu 9,90 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Lovitură de teatru: Impozitul pe cifra de afaceri, cu care vine acum PSD, a fost pus în discuţie prima dată acum patru ani de actualul consilier pe probleme economice al preşedintelui Iohannis

Joi 29 iunie 2017. Impozitul pe cifra de afaceri, propus de PSD prin noul program de guvernare, a fost pus în discuţie în ianuarie 2013, printr-un interviu acordat ziarului Bursa de către Cosmin Marinescu, actualul consilier pe probleme economice al preşedintelui Iohannis.

Bursa reacţionează la programul de guvernare care vizează impozitarea pe afaceri şi nu pe profit: indicele BET intră sub pragul de 8.000 de puncte, toate acţiunile companiilor de stat sângerează

Joi 29 iunie 2017. Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai lichide 12 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a scăzut la 7.944 de puncte la ora redactării acestei ştiri, minus 2,7% faţă de şedinţă precedentă în condiţiile în care toate companiile de stat sunt pe minus.

​Acţiunile Conpet Ploieşti se corectează cu până la 15% pe fondul datei ex-dividend. Bursa duce limita chiar la 25%

Joi 29 iunie 2017. Acţiunile transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) se corectează la ora redactării acestei ştiri cu 15% la 104 lei în contextul în care astăzi este data ex-dividend, care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor record distribuite de companie.

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti de la bursa românească: moguli telecom, bancheri, farmacişti

Joi 29 iunie 2017. Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 28 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.401,51 puncte, în creştere cu 90,85 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 27 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.399,78 puncte, în scădere cu 9,77 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

​Bursa românească scade pe toate fronturile. Indicele BET are minus 0,8%. “Sunt influenţe externe”

Marti 27 iunie 2017. Indicele de referinţă BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tranzacţionate 12 companii la bursa românească, scade în această dimineaţă cu 0,8% la 8.173 de puncte ca urmare a evoluţiei burselor de plan extern.

Sobolewski: Am reuşit să convingem MSCI că bursa românească a îndeplinit condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare

Marti 27 iunie 2017. Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a declarat pentru ZF că operatorul pieţei de capital de la Bucureşti a convins agenţia MSCI că îndeplineşte condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare, însă până la o eventuală promovare a acesteia la categoria de piaţă emer­gentă din partea agenţiei americane mai sunt paşi de urmat.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 26 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.487,57 puncte, în creştere cu 98,21 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursele scad: Cotaţia petrolului pierde 17% într-o lună şi cade aproape de nivelul de dinaintea înţelegerii OPEC din noiembrie

Vineri 23 iunie 2017. Tensiunile din Orientul Mijlociu sau discuţiile în legătură cu noi reduceri concertate ale producţiei de petrol din partea membrilor sau non-membrilor OPEC au fost umbrite de producţia ame­ricană peste aşteptări şi de stocurile încă la niveluri record, elemente ce au împins în jos cu până la 16,5% cotaţia aurului negru în ultima lună.

Finanţe personale. Cât au câştigat investitorii care s-au grăbit să cumpere acţiuni la MedLife, Digi sau AAGES

Joi 22 iunie 2017. Valoarea ultimelor trei vânzări de acţiuni -MedLife, Digi, AAGES Târgu-Mureş - la bursa de la Bucureşti a fost de 1,17 mld. lei, iar acestea s-ar fi dovedit profitabile până în prezent pentru un investitor care ar fi subscris în primele zile, obţinând astfel discountul faţă de preţul ofertei, şi ar fi decis să păstreze pachetul de acţiuni până astăzi.

Din 100 lei puşi pentru pensie, în acţiuni româneşti merg 17 lei

Miercuri 21 iunie 2017. Fondurile de pensii private obligatorii ale Generali (Aripi), Allianz (AZT), BCR, BRD, Metropolitan, NN, Aegon (Vital) aveau la finele anului trecut investiţii de 5,23 miliarde de lei în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, adică 16,6% din activele nete totale de atunci. Practic, din 100 de lei economisiţi pentru pensie, aproape 17 lei au mers către investiţii în acţiuni româneşti, iar alţi doi lei în acţiuni de pe bursele externe.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 21 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 21.463,21 puncte, în scădere cu 3,93 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cine sunt acţionarii celei de-a doua bănci din România: Fondurile de pensii private au 11% din Banca Transilvania

Miercuri 21 iunie 2017. Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii, care au grijă de banii de pensie a şapte milioane de români, aveau în decembrie anul trecut 10,7% din capitalul social al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 20 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,08%, ajungând la valoarea de 21.511,25 puncte, în scădere cu 17,74 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Fondul de pensii Aripi al Generali are 58% din investiţiile sale în acţiuni la Bucureşti. Pe bursa germană, doar 20%

Marti 20 iunie 2017. Fondul de pensii private obligatorii Aripi administrat de Generali are investiţii în acţiuni pe bursele din Germania, Franţa şi România de 650 mil. lei, din care cea mai mare parte, de 58%, este în acţiuni pe bursa de la Bucureşti.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 19 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,32%, ajungând la valoarea de 21.453,40 puncte, în creştere cu 69,12 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Povestea AAGES Târgu-Mureş, sau cum o companie de 23 milioane de lei a ajuns cea mai rapidă listare la BVB

Luni 19 iunie 2017. Molnar Gabor, preşedintele executiv al AAGES Târgu-Mureş (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice), spune că producătorul de echipamente indus­triale îşi are locul la Bursa de Valori Bucureşti întru­cât nu are nevoie să investească foarte mult din profit pentru dezvoltare, deci îşi permite ca o parte considerabilă din rezultat să fie repartizat sub formă de dividende.

Bursa a reacţionat cu mici variaţii negative la tensiunile politice

Joi 15 iunie 2017. Indicii bursieri au avut scăderi uşoare joi, pe fondul tensiunilor politice generate de demisia solicitată de PSD+ALDE Cabinetului Grindeanu. Indicele general BET – care cuprinde cele mai lichide acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti – a avut o corecţie de 0,84% la închiderea şedinţei.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter