Stiri despre bursa

 

Compania de transport şi logistică TTS se listează pe Bursa de la Bucureşti

Luni 20 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Campionul de la Bucureşti: Indicele BET scade din septembrie cu 4,3%, însă indicele BET-FI are un avans de 8,35%

Luni 20 noiembrie 2017. Bursa românească a fost marcată în această toamnă de un val de săderi, referinţa acesteia, indicele BET coborând chiar cu 4,3%, în condiţiile în care media pieţelor europene a fost de plus 3% în acelaşi interval.

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşt

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Romgaz a raportat cel mai bun T3 de când a venit la bursă

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ieri, 14 noiembrie, a fost cea mai încărcată şedinţă de la bursa românească pentru raportările la nouă luni în contextul în care mai mulţi emitenţi din indicele BET şi-au anunţat rezultatele. Indicele a urcat cu 1% pe fondul unui anunţ al Băncii Transilvania, dar şi ca umare a anun­ţului INS cu privire la creşterea economică.

Bursa de Valori Bucureşt a avut cel mai bun trimestru din ultimii doi ani

Marti 14 noiembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat pentru primele nouă luni ale anului 2017 o valoare tranzacţionată pe toate pieţele de 10,88 mld. lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, trimestrul al treilea fiind cel mai bun trimestru din ultimii doi ani.

Analist: Indicele BET este într-un punct critic. Dacă alunecă sub 7.700 de puncte, ar putea aduce un alt val de scăderi şi mai agresive

Marti 14 noiembrie 2017. Dan Rusu, şeful departa­mentului de analiză al Băncii Transilvania, cel mai lichid emitent de la bursa ro­mânească, consideră că indicele de referinţă BET este într-o poziţie critică, care invită investitorii la precauţie.

RTPR Allen & Overy a consiliat băncile implicate în oferta publică a Sphera Franchise Group

Luni 13 noiembrie 2017. RTPR Allen&Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services şi Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la oferta publică derulată de Sphera Franchise Group şi admiterea la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Profitul Transgaz a crescut în primele 9 luni cu 21%, la 433,5 milioane de lei

Luni 13 noiembrie 2017. Profitul brut realizat de Transgaz în primele 9 luni este de 433,5 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de cel realizat în perioada similară din 2016, arată un raport transmis luni de societate (simbol TGN) către Bursa de Valori Bucureşti.

Sphera Group vrea să adauge în „meniu“ alte 23 de restaurante anul viitor, investiţii care ar putea ajunge la 10-12 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Sphera Group (SFG), operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi singurul grup de restau­rante listat la bursa ro­mânească, intenţionează ca în 2018 să deschidă 23 de unităţi pe toate cele trei branduri, din care cea mai mare parte ar fi restaurante de tipul «drive- through» (care permit clienţilor ridicarea comenzilor fără a părăsi autoturismul - n.red.), potrivit lui Daniel Paliţă, director de planificare strategică.

Firmele care angajează şomeri pot primi fonduri nerambursabile de până la un milion de euro

Sambata 11 noiembrie 2017. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene a lansat cinci ghiduri de finanţare în valoare totală de 551 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează reducerea şomajului şi creşterea ocupării.

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima zi de la bursă cu un plus de 16% faţă de preţul din ofertă

Vineri 10 noiembrie 2017. Acţiunile Sphera Group (SFG), companie care deţine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC şi operează francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, au închis ieri prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la 33,6 lei, în creştere cu 16% faţă de preţul din ofertă.

Mircea Ursache, ASF: Deja avem două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa românească

Joi 9 noiembrie 2017. Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a spus că în prezent Autoritatea are două solicitări de aprobări de prospecte pentru listare la bursa de valori Bucureşti şi că este posibil ca o ofertă de listare să se desfăşoare chiar anul acesta.

Lumea în primul an de mandat al lui Donald Trump: comerţul mondial duduie, bursele şi încrederea din SUA au spulberat recorduri, dolarul s-a depreciat, însă analiştii sunt sceptici

Joi 9 noiembrie 2017. A trecut un an de când victoria lui Donald Trump a şocat pieţele. Vestea a declanşat vânzări masive pe pieţele asiatice şi apoi o revenire mult mai dramatică. Bursele americane au crescut, în timp ce cele emergente au scăzut.

Bursa de la Bucureşti are plus 10,7% la zece luni, cu mult în spatele pieţelor de capital din regiune

Marti 7 noiembrie 2017. Indicele BET, reprezentantiv pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, s-a apreciat cu 10,7% în perioada ianuarie-octombrie, evoluţie în linie cu media europeană, dar cu mult în spatele altor pieţe bur­siere din regiune, arată calculele ZF pe baza date­lor Bloom­berg, care monitorizează evoluţiile bursiere.

Romgaz va plăti pe 29 noiembrie dividendele speciale cerute de Guvern. Statul va primi 523,4 mil.lei

Luni 6 noiembrie 2017. Societatea Naţională a Gazelor Naturale Romgaz SA va plăti la data de 29 noiembrie dividendele suplimentare cerute de Guvern, plata urmând să se facă prin intermediul Depozitarului Central şi al BRD Groupe Societe Generale, se arată într-un comunicat transmis luni de companie către Bursa de Valori.

Transportatorii cer creşterea de la 4 la 5 eurocenţi/litru a sumei returnate din acciza pe carbuanţi

Luni 6 noiembrie 2017. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a solicitat luni, Guvernului, să iniţieze cât mai rapid noua procedură de rambursare a supraaccizei la carburanţi, cu o valoare rambursată de minimum 5 eurocenţi/litru, faţă de 4 eurocenţi/litru în perioada anterioară.

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Luni 6 noiembrie 2017. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

Impact Developer a selectat brokerii care vor intermedia finanţarea companiei printr-o nouă emisiune de obligaţiuni pe Bursă

Luni 6 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a mandatat BT Capital Partners, în calitate de intermediar principal şi deţinător al registrului de subscrieri, Swiss Capital, în calitate de intermediar şi deţinător al registrului de subscrieri şi BRK Financial Group, în calitate de intermediar, pentru a acţiona în calitate de intermediari cu privire la o nouă emisiune de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de 5 ani, care urmează a fi listată la Bursa de Valori.

Grupul care deţine Pizza Hut şi KFC a vândut 25% din acţiuni cu 285 mil. lei şi vine miercuri, 8 noiembrie, la Bursă

Luni 6 noiembrie 2017. Sphera Franchise Group, compania ce deţine francizele de pe pieţele din România şi Moldova sau nord-estul Italiei ale lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, debutează în arena de tranzac­ţionare bucureşteană pe 8 noiembrie, fiind astfel a cincea listare de pe piaţa de capital bu­cu­reşteană în ultimele 12 luni.

Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea mai multor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri

Duminica 5 noiembrie 2017. Bursa din Arabia Saudită era în scădere, duminică dimineaţă, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a stabilit înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri, potrivit Reuters.

Septimiu Stoica, BRM: Existenţa mai multor burse pe care se tranzacţionează gaze naturale creşte competiţia; naţionalizarea activităţii BRM este anticonstituţională

Vineri 3 noiembrie 2017. Existenţa mai multor burse pe care se tranzacţionează gaze naturale nu afectează lichiditatea pe piaţă, creează transparenţa domeniului, creşte competiţia şi pune presiune în direcţia scăderii preţurilor la gaze, este de părere preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM), Septimiu Stoica, care a participat joi la discuţii cu privire la evoluţia acestui domeniu.

Oferta de vânzare a 25% din acţiunile Grupului care deţine KFC şi Pizza Hut s-a închis la un preţ de 29 de lei pe acţiune. Compania se va lista pe Bursă miercuri, 8 noiembrie

Vineri 3 noiembrie 2017. Sphera Group, deţinătorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a anunţat joi noapte rezultatele ofertei de vânzare a 25% din acţiuni.

BRD a raportat o dublare a profitului la nouă luni, câştigul ajungând la 1,043 mld. lei. Banca a închis 29 de agenţii în ultimul an. Rentabilitatea capitalului a crescut la 20%, de la 12%

Vineri 3 noiembrie 2017. BRD, a treia bancă din România, a raportat joi dimineaţă pe Bursă rezultatele financiare la nouă luni din 2017, care indică un prfit net pe bancă de 1,043 mld. lei, în creştere de la 586,3 mil. lei la nouă luni din 2016.

Turbomecanica anunţă un profit net mai mare cu 229% în T3. Acţiunile urcă cu 11%

Vineri 3 noiembrie 2017. Turbomecanica (TBM), unic producător de motoa­re cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave şi cea mai performantă acţiune de la bursa românească în zece luni, a raportat ieri rezultate financiare care au depăşit aş­tep­tările analiştilor şi au dus la o creştere de circa 11% a pre­ţului acţiunilor, pe unul dintre cele mai ridicate rulaje din acest an.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 2 noiembrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 23.439,15 puncte, în creştere cu 4,14 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Decuplată complet din toamnă de creşterea pieţelor externe, bursa românească mai are mai puţin de 1% şi scade sub media europeană

Joi 2 noiembrie 2017. „Din nefericire, am pierdut un foarte bun moment şi anume evoluţia pieţelor internaţionale din ultimele luni. În timp ce noi stabileam un record negativ, două săptămâni la rând, Dow Jones şi DAX au atins noi maxime istorice.“

Scăderea acţiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa de la Bucureşti

Marti 31 octombrie 2017. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent de pe bursa românească, au scăzut ieri cu 1,81%, până la o cotaţie de 2,17 lei, şi au înregistrat asfel cel mai abrupt declin de luni din rândul celor 13 emitenţi care alcătuiesc indicele de referinţă BET.

Cu cât s-au vândut activele Oltchim şi cât trebuie să plătească Ştefan Vuza: 127 mil.euro

Vineri 27 octombrie 2017. Firmele care administrează Oltchim în procesul de reorganizare au anunţat vineri pe Bursă detalii despre vânzarea unor pachete de active ale combinatului de la Râmnicu Vâlcea.

Săptămâna viitoare încep raportările financiare pentru T3: BRD dă startul pe 3 noiembrie. Urmează MedLife şi Petrom

Joi 26 octombrie 2017. BRD Soc Gen (simbol bursier BRD), a doua cea mai valoroasă instituţie de credit listată la bursa românească, va da startul săptămâna viitoare raportărilor financiare aferente primelor nouă luni şi implicit trimestrului trei pentru emitenţii din componenţa indicelui de referinţă BET.

Cine vrea să cumpere 25% din afacerea KFC şi Pizza Hut din România? Ce trebuie să ştie un investitor

Marti 24 octombrie 2017. Un investitor care intenţionează să subscrie acţiuni la Sphera Franchise Group (SFG), a cărei ofertă de listare începe astăzi la bursa românească, de maximum 325 mil. lei, trebuie să subscrie minimum 100 de acţiuni la preţul fix de 33 de lei pe acţiune, potrivit prospectului publicat ieri.

Unde se vor duce banii? Premieră pentru piaţa de capital postcriză din România: ofertele de listare ale Transilvania Broker şi Sphera Franchise Group se suprapun

Marti 24 octombrie 2017. În perioada 24 octombrie - 2 noiembrie se vor suprapune ofertele de vânzare de acţiuni la bursa românească ale Transilvania Broker şi ale Sphera Franchise Group, o premieră pentru piaţa de capital postcriză din România, mai ales având în vedere şi faptul că acţionarii persoane fizice caută să-şi diminueze participaţia în cadrul emitenţilor. Ambele companii vin din domenii de activitate care nu sunt prezente încă la bursă.

Sphera Group, operatorul restaurantelor Pizza Hut şi KFC, începe astăzi oferta de listare la BVB. Ce trebuie să ştie un investitor care vrea să cumpere acţiuni

Marti 24 octombrie 2017. Un investitor care intenţionează să subscrie acţiuni la Sphera Franchise Group (SFG), a cărei ofertă de listare începe astăzi la bursa românească, de maximum 325 mil. lei, trebuie să subscrie minim 100 de acţiuni la preţul fix de 33 de lei pe acţiune, potrivit prospectului publicat ieri.

Premieră pentru piaţa de capital din România: două companii se suprapun pentru ofertele de listare– Transilvania Broker şi Sphera Franchise Group

Luni 23 octombrie 2017. În perioada 24 octombrie -2 noiembrie se vor desfăşura două oferte de listare la bursa de valori Bucureşti, pentru prima oară în istoria pieţei de capital din România, ceea ce arată interesul ridicat pe care acţionarii îl au pentru intrarea în ringul de tranzacţionare.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 20 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 23.208,38 puncte, în creştere cu 45,34 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Electrica SA acordă un credit intragrup de 100 de milioane de lei către Electrica Furnizare SA

Vineri 20 octombrie 2017. Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat acordarea unui împrumut intragrup pe termen scurt (linie de credit revolving) către Electrica Furnizare SA, se arată într-un comunicat publicat vineri de Bursa de Valori Bucureşti.

Preşedintele CA al Romgaz, Gabriel Gheorghe, şi-a dat demisia, Liviu Nistoran îl înlocuieşte

Vineri 20 octombrie 2017. Gabriel Gheorghe şi-a dat demisia din calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a renunţat la mandatul de administrator al Romgaz SA, anunţă societatea într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Procesul de listare al Transilvania Broker, primul intermediar din asigurări la bursă, debutează pe 24 octombrie

Vineri 20 octombrie 2017. Oferta publică de vânzare a 25% din Transilvania Broker, primul intermediar din asigurări care vine la bursa românească, va începe pe 24 octombrie, potrivit unui document aflat pe pagina companiei.

Avocaţii de la Reff & Asociaţii au câştigat în instanţă plata de către stat a unor dobânzi de 1 mil.euro pentru întârzierea rambursării TVA

Joi 19 octombrie 2017. Casa de avocatură Reff & Asociaţii a obţinut în premieră o decizie a instanţei, prin care Curtea de Apel Bucureşti obligă autoritatea fiscală să acorde dobânzi de întârziere de aproximativ un milion de euro într-un caz de rambursare de TVA, începând cu prima zi de întârziere, respectiv ziua ulterioară datei depunerii decontului.

MedLife, în negocieri finale pentru reţeaua de clinici şi spitalul Polisano,care au afaceri de 17 milioane de euro

Joi 19 octombrie 2017. Prin această tranzacţie, MedLife se consolidează pe prima poziţie din piaţa serviciilor medicale private. MedLife, emitent listat în decembrie anul trecut la bursa românească, a anunţat recent că are un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii, iar în perioada următoare vor urma cinci-şase tranzacţii mari.

Ca să tranzacţionezi prin BCR Broker este nevoie de minimum 10.000 euro şi de cont curent la BCR

Joi 19 octombrie 2017. Un investitor care inten­ţionează să tranzacţioneze acţiuni la bursa românească prin BCR Broker, divizia de brokeraj a celei mai mari bănci din România după cota de piaţă, are nevoie de minimum 10.000 de euro, indiferent dacă tranzacţionează prin inter­mediul platformei online sau dacă este asistat de broker.

Săptămâna viitoare începe listarea a 25% din Transilvania Broker, al treilea intermediar de asigurări din România

Joi 19 octombrie 2017. Transilvania Broker, al treilea broker de asigurări din România, cu prime intermediate de 360 mil. lei anul trecut, va începe săptămâna viitoare procesul de listare a 25% din capital la bursa românească, cel mai probabil marţi, potrivit unor surse din piaţă.

Săptămâna viitoare începe procesul de listare al Transilvania Broker, primul intermediar din asigurări la bursă. Obiectul vânzării: 25% din capital

Miercuri 18 octombrie 2017. Săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi, va începe oferta publică de vânzare a 25% din Transilvania Broker, primul intermediar din asigurări care vine la bursa românească, potrivit unor surse din piaţă.

Alro, la 20 de ani pe Bursă: Profit de 780 de milioane de dolari, vânzări de 10 miliarde de dolari

Luni 16 octombrie 2017. Alro Slatina (simbol ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), aniversează luni 20 de ani de la listarea pe Bursă, consemnând un profit cumulat de 780 de milioane de dolari şi o cifră de afaceri totală de 10 miliarde de dolari.

Nuclearelectrica a încheiat un contract cu Electrica Furnizare în valoare de 35,4 milioane de lei

Sambata 14 octombrie 2017. Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) a încheiat un contract cu Societatea Electrica Furnizare în valoare de aproape 35,4 milioane de lei pentru vânzarea de energie angro în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, potrivit unui comunicat transmis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 12 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,17%, ajungând la valoarea de 22.834,70 puncte, în scădere cu 38,19 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Miercuri 11 octombrie 2017. Incidele Nikkei al Bursei de Valori din Tokyo a înregistrat, miercuri, cel mai ridicat nivel din 1996, crescând cu 0,3%, respectiv 57,7 puncte şi ajungând la 20.881,2 puncte, la finalul şedinţei de tranzacţionare, potrivit BBC News.

Fondurile de pensii Pilon II au ajuns la investiţii în acţiuni româneşti de 6,3 mld. lei, plus 20% faţă de decembrie anul trecut

Miercuri 11 octombrie 2017. Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii Pilon II aveau la finele lunii iunie investiţii în acţiuni româneşti listate la bursa de la Bucureşti de 6,3 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de finalul anului 2016, potrivit rapoartelor semes­triale ale fondurilor.

Bursa de Valori Bucureşti introduce emitenţii transferaţi de la SIBEX pe piaţa AeRO-Bază, categorie nou introdusă

Marti 10 octombrie 2017. ​Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a transmis în această seară că din 10 octombrie sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO va mai avea o categorie pe lânge celelate două existente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 10 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,34%, ajungând la valoarea de 22.839,72 puncte, în creştere cu 78,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 9 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,04%, ajungând la valoarea de 22.765,32 puncte, în scădere cu 8,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Compania care deţine Pizza Hut şi KFC a anunţat oficial că vrea să se listeze la BVB, prin vânzarea unui pachet de 25% din companie

Luni 9 octombrie 2017. Sphera Group, operatorul brandurilor KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, a anunţat luni dimineaţă oficial că vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică de vânzare a 25% din acţiunile companiei.

Preţul energiei a crescut cu 55%. Cine a caştigat, cine a pierdut?

Luni 9 octombrie 2017. Preţul mediu al energiei electrice a fost de 215,16 lei/MWh în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 55% faţă de media de 138 de lei/MWh din perioada similară a anului trecut arată calculele ZF realizate pe baza datelor de pe bursa Opcom - principalul instru­ment de tranzacţionare a energiei în Romania.

Daniela Şerban, Directorul de Relaţii Publice şi Relaţii cu Investitorii a plecat de la de Bursa de Valori Bucureşti după 7 ani

Vineri 6 octombrie 2017. Daniela Şerban, Directorul de Relaţii Publice şi Relaţii cu Investitorii al Bursei de Valori de la Bucureşti a părăsit compania după 7 ani de activitate.

UNTRR: Premierul ne-a asigurat că va fi implementată o nouă schemă de rambursare a supraaccizei

Vineri 6 octombrie 2017. Premierul Mihai Tudose a dat asigurări Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) că în perioada următoare va fi implementată o nouă schemă de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri, potrivit unui comunicat transmis de UNTRR.

Finanţe personale. De ce scad acţiunile la bursa de la Bucureşti când pieţele externe sunt la maxime

Vineri 6 octombrie 2017. Piaţa de capital de la Bucureşti a scăzut în ultima lună cu aproximativ 2%, în condiţiile în care aprecierea burselor eu­ropene (mai ales a celor din Vest) a fost una consi­derabilă.

Acţiunile Digi scad la Bursă. Răspunsul şefului companiei: După ce finalizăm investiţiile, în 2-3 ani, vom plăti dividende

Miercuri 4 octombrie 2017. Serghei Bulgac, directorul general al Digi Communi­cations (DIGI), spune că va plăti dividende în 2-3 ani, adică după ce compania va finaliza principalele proiecte de in­ves­ti­ţii, respectiv dezvoltarea reţelelor de telefonie mobilă din Ro­mâ­nia şi din Ungaria şi integrarea Invitel, operatorul de cablu din Ungaria cumpărat de Digi în iulie pentru 140 mil. euro.

NN Pensii a vândut tot ce avea la SIF-uri şi la Oil Terminal, printre cele mai performante acţiuni de la Bursă

Marti 3 octombrie 2017. NN Pensii Private, cel mai mare administrator de pensii private din România cu 36% cotă de piaţă, şi-a lichidat în primul semestru deţinerile pe care le avea la patru societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi la Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator portuar din România, potrivit raportului semestrial al fondului publicat vineri.

Bursa a crescut în primele nouă luni cu 11%. Polonezii au însă un plus de 26%

Luni 2 octombrie 2017. Indicele reprezentativ BET al bursei româneşti a închis luna septembrie cu un plus de 11% faţă de începutul anului în contextul în care în acest interval de timp „intervenţiile“ statului la bursă au fost mai ac­centuate ca anul trecut.

Până să treacă Bursa de la Bucureşti de la statutul de piaţă periferică la cel de piaţă emergentă, Polonia a trecut deja de la emergentă la dezvoltată

Sambata 30 septembrie 2017. Agenţia FTSE Russell a anunţat în noaptea aceasta rezultatele clasificării anuale a burselor. În timp ce România nu a reuşit să primească statutul de piaţă emergentă, Polonia deja a fost avansată la Piaţă Dezvoltată, potrivit FTSE Russell.

Bursa românească nu a fost promovată la categoria de piaţă emergentă. Rămâne pe lista de monitorizare

Sambata 30 septembrie 2017. Agenţia FTSE Russell nu a promovat bursa bucureşteană la categoria de piaţă emergentă, ocazie care ar fi putut să deschidă calea pieţei de capital locale la mai multe clase de investitori şi să spere astfel la un peisaj bursier mai dinamic.

Vreau să tranzacţionez la bursa de la Bucureşti: cât mă costă şi câţi bani trebuie să am

Vineri 29 septembrie 2017. Un investitor care intenţionează să tranzacţioneze la bursa românească prin intermediul unei case de brokeraj poate face acest lucru fără a avea o sumă minimă în cont, cum este cazul BRK Financial Group, Romcapital sau Ieba Trust, sau are nevoie de minimum 100.000 de lei, aşa cum este cazul Swiss Capital, cel mai mare broker din România, potrivit informaţiilor colectate de ZF de la casele de intermediere.

Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank începe tranzacţionarea la BVB

Joi 28 septembrie 2017. A treia emisiune de obligaţiuni corporative emisă de International Investment Bank (IIB) pe piaţa de capital din România, a fost admisă la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Când va intra lumea în era postcriză? Perioada financiară care va influenţa bursele lumii pentru următorii ani

Marti 26 septembrie 2017. La un deceniu de la primele cutremure pe bursele lumii şi la nouă ani de la oficializarea celei mai dure crize financiare din ultimii 80 de ani o dată cu falimentul Lehman Brothers, marile pieţe de capital ale lumii şi-au revenit de multă vreme, resuscitate şi de programele de achiziţii din partea băncilor centrale sau de o politică a dobânzilor nemaiîn­tâlnită niciodată din 1668, anul înfiinţării băncii centrale a Suediei, prima astfel de instituţie a lumii.

BCR a aprobat primele credite de prefinanţare a afacerilor antreprenoriale din StartUp Nation

Marti 26 septembrie 2017. Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanţare în cadrul programului StartUp Nation, prin care instituţia oferă antreprenorilor o prefinanţare de 100% din alocaţia financiară nerambursabilă, la o dobândă de 3,5% pe an şi comisioane zero la operaţiunile curente.

În România sunt 140 de companii cu vânzări între 100 şi 200 mil. euro. „De aici vor veni cele mai multe listări la Bursă.“

Marti 26 septembrie 2017. Pe listă sunt prezente şi Bitdefender, despre care ZF a scris că există o intenţie de listare, dacă nu găseşte un investitor financiar, dar şi companii care au mai fost în ringul de tranzacţionare al BVB, Flanco sau Terapia.

Cu doar 1.030 de lei poţi cumpăra toată bursa de la Bucureşti

Marti 26 septembrie 2017. Cu doar 1.030 de lei un investitor poate deveni acţionar la fiecare din cele 79 de companii active listate pe piaţa principală a bursei româneşti şi poate participa astfel la adunările generale ale acţionarilor, dacă are acea singură acţiune decontată până la data de referinţă pentru AGA, potrivit datelor BVB şi a calculelor ZF.

Cum să finanţezi o afacere la început în România, împrumuturi bancare, angel investors, accesarea finanţărilor nerambursabile sau alte metode disponibile pe piaţa locală? La ce ar trebui să fie atent un fondator de start-up

Luni 25 septembrie 2017. Cea mai frecventă întrebare a fondatorilor de start-up-uri este „Cum găsesc finanţarea de care am nevoie ca să îmi încep afacerea?”. Împrumuturi bancare, angel investors, accesarea finanţărilor nerambursabile sau alte metode disponibile pe piaţa locală? La ce ar trebui să fie atent un fondator de start-up într-o astfel de situaţie? De alegerea potrivită depinde, de cele mai multe ori, succesul pe termen lung al businessului sau eşecul acestuia.

Semnal de alarmă. Deşi economia zburdă, bursa de la Bucureşti scade la minimul ultimelor şase luni

Luni 25 septembrie 2017. Indicele BET, referinţa Bursei de Valori de la Bucureşti, a scăzut pe parcursul săptămânii trecute cu 2,06%, cel mai abrupt declin din rândul burselor din regiune, şi a ajuns la minimul ultimelor şase luni, în contextul unui climat intern dificil marcat de incertitudinile cu privire la viitorul format al Pilonului II de pensii.

Două decenii de BET: indicele a „supravieţuit“ în furtunile a două crize şi a crescut de opt ori

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de la Bucureşti, a împlinit ieri două decenii de existenţă, perioadă de timp în care a trecut prin două crize financiare, structura sa a fost schimbată din temelii, iar multe companii din componenţa iniţială au dispărut de la BVB.

Cine a avut curaj şi a investit la bursă în ziua falimentului Lehman Brothers şi-a dublat banii pană astăzi

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru bursa romanească, cata­logată încă piaţă de frontieră, a urcat cu 66% din 15 septembrie 2008, adică de la falimentul Lehman Bro­thers, ceea ce unii analişti identifică ca borna care a marcat intrarea în zona de turbulenţe maxime pe pieţele financiare, şi pană pe 15 septembrie 2017.

Indicele BET, reprezentativ pentru bursa românească, împlineşte 20 de ani de existenţă. Cel mai longegiv emitent din componenţa indicelui, Banca Transilvania

Marti 19 septembrie 2017. Indicele BET, referinţa pieţei de capital din România, împlineşte astăzi 20 de ani de existenţă, fiind primul indice dezvoltat de bursa de valori românească.

Superbet vine de mâine la bursa românească cu o emisiune de obligaţiuni

Marti 19 septembrie 2017. Superbet Betting & Gaming, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va intra de mâine la tranzacţionare la bursa de valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, potrivit BVB.

Creşterea indicelui BET în ultimii nouă ani a întrecut bursele din Austria şi Polonia, dar a fost mai mică decât a bursei din Ungaria

Luni 18 septembrie 2017. Bursa locală a crescut cu 60% din 15 septembrie 2008, momentul falimentului Lehman Brothers, în condiţiile în care pieţele de capital din regiune au înregistrat în general evoluţii sub media europeană (40-50%).

Bursa şi-a revenit serios după falimentul Lehman Brothers. La nouă ani după seismul financiar ale cărui consecinţe încă mai pot apărea, piaţa de capital americană şi-a crescut valoarea cu 99%

Vineri 15 septembrie 2017. Falimentul Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii a Statelor Unite la acea vreme, a reprezentat acum nouă ani începutul oficial al crizei financiare globale.

După nouă ani de la falimentul Lehman, bursa americană s-a dublat, iar cea românească le-a depăşit pe cele din regiune

Vineri 15 septembrie 2017. Falimentul Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii a Statelor Unite la acea vreme, a reprezentat acum nouă ani începutul oficial al crizei financiare globale.

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca Transilvania, a fost numit membru în board-ul Bursei de Valori Bucureşti

Joi 14 septembrie 2017. Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit astăzi membru în Consiliul de Administraţie al BVB pe poziţia vacantă deţinută anterior de Cristian Micu, decedat, măsura fiind aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în adunarea generală.

SIF Moldova cumpără 6,5 milioane de acţiuni Banca Transilvania pentru 15 milioane de lei în două tranzacţii

Joi 14 septembrie 2017. SIF Moldova, cea mai valoroasă societate de investiţii financiare din cele cinci, a achiziţionat pe 13 septembrie două pachete cumulate de 6,6 milioane de acţiuni la Banca Transilvania, cel mai lichid emitent de la bursa românească, pentru circa 15 milioane de lei.

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

Joi 14 septembrie 2017. Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

Ministerul Fondurilor Europene îi reface drumurile lui Marian Oprişan

Marti 12 septembrie 2017. Drumul care leagă localităţile Focşani şi Goleşti, precum şi cel dintre Vârteşcoiu şi Odobeşti din judeţul Vrancea vor fi modernizate şi conectate la drumul european E 85, în cadrul unui proiect de 47 milioane lei, din care 39 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Zece companii româneşti, în raportul “O mie de companii care să inspire Europa” al Bursei din Londra

Luni 11 septembrie 2017. All View, B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier sunt cele zece companii româneşti incluse în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017”,realizat de Bursa de valori din Londra.

Trei companii private şi două de stat au ajuns în ultimii patru ani pe BVB, valoarea totală a listărilor fiind de 1,1 mld.euro

Luni 11 septembrie 2017. Trei companii private şi două de stat s-au listat în ultimii patru ani la Bursa de Valori Bucureşti, valoarea totală a pachetelor de acţiuni fiind de aproape 1,1 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Fan Courier, All View şi alte opt companii româneşti pe lista “1.000 de companii care inspiră Europa”, dezvoltat de bursa de la Londra

Joi 7 septembrie 2017. Zece companii antreprenoriale româneşti, cu afaceri cuprinse între 20-70 milioane de euro, sunt incluse de bursa de la Londra în raportul “1.000 de companii care inspiră Europa”, realizat anual. Niciuna din cele zece companii nu este listată în prezent la vreo bursă.

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în august la lichiditate companii precum MedLife sau Digi

Miercuri 6 septembrie 2017. Turbomecanica (TBM), unic producător de motoare cu turbină de gaze, s-a poziţionat în luna august pe locul 12 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, cu un rulaj de 9,6 mil. lei.

Cât de mică este Bursa de la Bucureşti. Dacă fondurile de pensii private ar vrea să iasă din acţionariatul Zentiva, le-ar trebui 2.500 de şedinţe de tranzacţionare ca să vândă întreg pachetul

Marti 5 septembrie 2017. Dacă cele şapte fonduri de pensii private obligatorii ar vrea să-şi vândă pachetul de circa 5,7% pe care îl aveau la finele lunii iunie 2017 la Zentiva (SCD), ar avea nevoie de 2.520 de zile pentru a îl plasa în întregime pe piaţă şi pentru a găsi şi cumpărători, potrivit unui calcul al ZF care a ţinut cont de lichiditatea medie zilnică pe acest emitent în anul în curs.

Ruşii de la Banca Internaţională de Investiţii mandatează BT Capital Partners şi BCR ca să le vândă obligaţiuni la BVB

Marti 5 septembrie 2017. Banca Internaţională de Investiţii (IIB), enitate financiară cu sediul la Moscova care are acţionari nouă state printre care şi România, vrea să vină cu o nouă emisiune de obligaţiuni la bursa românească, după cele din octombrie 2015 şi septembrie 2016, şi a angajat în acest sens brokerii de la BT Capital Partners şi BCR.

Turbomecanica, TMK Artrom şi Impact au fost performerii lunii august la Bursa de la Bucureşti

Marti 5 septembrie 2017. În condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a scăzut în luna august cu 2,7%, acţiunile Turbo­mecanica (TBM) au avansat cu 46%, pe fondul unor tranzacţii de 9,6 milioane lei, echivalentul a aproape jumătate din întreg rulajul companiei de la începutul acestui an.

Lucian Anghel, preşedinte BVB: Piaţa de capital se maturizează; ponderea Pieţei Principale în tranzacţii a ajuns la maximul ultimilor 6 ani

Luni 4 septembrie 2017. Ponderea Pieţei Principale a ajuns în acest an la un maxim de 84% din totalul tranzacţiilor efectuate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fără a lua în calcul ofertele publice, cel mai mare nivel din 2012 până în prezent.

Au fost de ajuns două zile din august ca bursa de la Bucureşti să ajungă pe ultimul loc din Europa, cu o scădere lunară de 2,7%

Luni 4 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut pe parcursul lunii august cu 2,7% şi a înregistrat cel mai abrupt declin din rândul burselor din regiune ca urmare a declaraţiilor politice care au lovit puternic cotaţiile bancare de la bursa românească.

Bursa de la Bucureşti, pe ultimul loc din Europa în august, cu o scădere lunară de 2,7%. Companiile din BET au pierdut 4 mld. lei

Luni 4 septembrie 2017. Cele 13 companii din indicele BET au ajuns la finele lunii august la o valoare de piaţă de 75,6 mld. lei, minus 4 mld. lei faţă de luna precedentă.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 30 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri fără modificări semnificative, atenţia investitorilor fiind îndreptată mai mult spre datele statistice care arată o creştere peste aşteptări în trimestrul al doilea decât pe ultimele mesaje ale preşedintelui Donald Trump cu privire la Coreea de Nord.

VIDEO ZF Live. Cristian Logofătu, Bittnet Systems: Vrem să strângem 600.000 de euro de la bursă pentru achiziţia Gecad Net printr-o emisiune de obligaţiuni

Miercuri 30 august 2017. Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT şi prima companie listată la bursa românească, va achiziţiona Gecad Net, o companie cu afaceri de circa 5 milioane de euro, într-o tranzacţie de 600.000 de euro, spune Cristian Logofătu, co-fondator şi acţionar al Bittnet, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Pregătiţi-vă banii! Raiffeisen încearcă să listeze la Bucureşti până în toamnă Transport Trade Services

Marti 29 august 2017. Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a bifat cele mai mari listări la bursa românească în ultimii ani, va încerca să listeze până în octombrie o parte din grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS) la bursa de la Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă.

O cameră de hotel de cinci stele, evaluată între 120.000 şi 150.000 de euro. Cât valorează hotelurile JW Marriott, Intercontinental sau Athenee Palace Hilton?

Luni 28 august 2017. Tot mai mulţi investitori străini au început să se uite la activele de pe piaţa hotelieră locală, complexul hotelier Radisson Blu fiind deja la vânzare (acţionarii au anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că au semnat un acord pentru vânzarea hotelului).

BET-XT-TR, unul dintre cei mai reprezentativi indici ai Bursei, este la maxim istoric: „Noile maxime determină noi temeri.“

Joi 24 august 2017. Indicele BET-XT-TR, văzut de analişti ca fiind cel mai reprezentantiv indice pentru evoluţia bursei româneşti, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni, dividendele şi alte forme de cash distribuite de companii, a crescut în luna august din 2017 la cel mai ridicat nivel.

Investitorii care au cumpărat acţiuni BVB au câştigat din 2013 şi până acum aproape 80% din creşterea preţului acţiunilor

Marti 22 august 2017. Investitorii care au cumpărat în urmă cu patru ani acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), companie listată pe propria piaţă, au putut câştiga 78,7%, nivel provenit doar din creşterea de preţ a titlurilor, fără a lua în calcul şi dividendele oferite de companie în această perioadă.

Provident se prăbuşeşte la Bursa de la Londra, CEO-ul a demisionat, compania intră pe pierderi

Marti 22 august 2017. Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi după ce compania a anunţat că se aşteaptă la pierderi de 80-120 milioane lire, în condiţiile în care strategia de a înlocui oamenii cu tehnologia nu a avut rezultatele dorite, scrie Bloomberg.

Ludwik Sobolewski rămâne şef al Bursei de Valori Bucureşti, chiar dacă i-a expirat mandatul

Luni 21 august 2017. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, scrie într-un raport că pe 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorul general Ludwik Sobolewski, dar că polonezul rămâne şef al instituţiei până la o decizie ulterioară a Consiliului Bursei. Vineri şedinţa Consiliului Bursei nu s-a ţinut pentru a aproba prelungirea mandatului din lipsă de cvorum.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar lansează bursa de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Luni 21 august 2017. WU Executive Academy, cea mai mare universitate de business din Europa, în parteneriat cu Ziarul Financiar, oferă o bursă de studiu în valoare de 25.000nde euro pentru programul de Executive MBA Bucharest pe care universitatea austriacă îl oferă pe piaţa românească şi care a fost în trecut de cele mai multe ori pe primul loc în topul celor mai bune programe de MBA din România. Perioada de înscriere pentru bursă este 21 august – 24 septembrie.

Hotelul Radisson din Capitală, ofertă de cumpărare de 177 mil. euro

Luni 21 august 2017. Grupul israelian Elbit Imaging a anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că a semnat un acord pentru vânzarea hotelului Radisson Blu din Capitală. Cumpărătorul care a depus o ofertă neangajantă este un fond de investiţii. Preţul este de 177,5 mil. euro.

Principalii indici bursieri din Londra şi Frankfurt au scăzut în debutul şedinţei de tranzacţionare

Vineri 18 august 2017. Indicele Bursei din Londra, FTSE 100, a scăzut cu aproape 7% în primele minute de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,8%, în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit Bloomberg.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter