Stiri despre CEO

 

Sorin Boza, CEO CE Oltenia: Complexul Energetic Oltenia nu mai este copilul sărac al sistemului energetic naţional

Joi 27 iulie 2017. Complexul Energetic Oltenia are un buget de 280 de milioane de euro pentru lucrări la trei grupuri de producţie a energiei electrice din cărbune - Rovinari, Turceni şi Işalniţa. Directorul companiei spune că rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an sunt pozitive, pentru prima data in istoria companiei.

De ce se tem românii să bage banii în acţiuni prin fonduri mutuale? Doar 4 lei din 100 de lei sunt investiţi în România în fonduri de acţiuni „Caută în primul rând să economisească şi apoi să investească“

Miercuri 26 iulie 2017. Aurel Bernat, şeful BT Asset Management, explică ponderea de doar 4% a acţiunilor în totalul activelor fondurilor mutuale prin faptul că românii se uită în primul rând să economisească şi mai puţin să găsească soluţii investiţionale cu diverse grade de risc.

Victoria lui Trump îmbogăţeşte Wall Street-ul: Cât au câştigat doi dintre cei mai mari bancheri de pe urma lui Donald Trump

Luni 24 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, şi Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs, au câştigat peste 314 milioane de dolari împreună, ca efect al schimbărilor fiscale făcute de administraţia Trump, potrivit Financial Times.

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

ZF Live. Mindaugas Valuckas, CEO al Hanner: „Faţă de acum 10 ani, legile din România sunt mult mai structurate. Mediul de afaceri este predictibil pentru investitori“

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a ultimilor ani a suferit transformări semnificative, iar legislaţia din acest sector a fost de asemenea îmbunătăţită: dacă în urmă cu 10 ani investitorii aveau multe neclarităţi din punct de vedere legislativ, în prezent aceştia se confruntă cu foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească atunci când fac o investiţie.

Carrefour România a cumpărat pe 25 noiembrie 2016 încă 21% din acţiunile firmei din spatele aplicaţiei mobile Bringo - un “Uber pentru cumpărături”

Joi 20 iulie 2017. Tranzacţia prin care Carrefour a devenit acţionar majoritar a fost semnată în data de 25 noiembrie 2016 între firma Allib Rom SRL (deţinută de Carrefour) şi Beta Software Management (care este deţinută de Ascend Net Solutions).

Horaţiu Flo­res­cu, chairman Knight Frank: Se observă o aglomerare a preînchirierilor de birouri în Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest

Miercuri 19 iulie 2017. Procentul de preînchiriere al spaţiilor de birouri variază foarte mult, dar se observă o aglomerare a preînchirierilor în huburi­le create de centrele de operaţiuni - Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest, explică Horaţiu Flo­res­cu, chairman & CEO al Knight Frank România.

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30% în ultimele patru luni”

Marti 18 iulie 2017. Sorin Minea, CEO-ul grupul Angst cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi mâncare gătită, un business de 30 mil. euro în 2016, spune că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

Raiffeisen Asset Management lansează al doilea fond de randament absolut

Marti 18 iulie 2017. Raiffeisen Asset Management a lansat cel de-al doilea fond de randament absolut, Raiffeisen Benefit Euro. Până în 4 august (inclusiv), accesul în fondul nou lansat este liber de orice costuri, fiind perioadă subscrierilor iniţiale.

ZF Live. Dorin Bodea, managing partener al Result Development: Doar 13% din angajaţi se implică total la locul de muncă

Marti 18 iulie 2017. Dorin Bodea, director general al companiei de consultanţă în resurse umane Result Development şi autor al cărţii „Cine sunt eu?“, spune că nouă din zece manageri, nu doar români, se consideră top-per­for­meri şi cred că doar ei muncesc în companie.

Anca Băbăneaţă rămâne încă patru ani la conducerea Gothaer Asigurări Reasigurări

Luni 17 iulie 2017. Gothaer Asigurări Reasigurări a prelungit cu încă patru ani mandatul de preşedinte (CEO) al Ancăi Băbăneaţă, precum şi pe cel de Deputy CEO&CFO, deţinut de Ionuţ Baciu.

România va trimite Comisiei Europene facturi ce însumează 93 de milioane de euro pentru POIMM

Duminica 16 iulie 2017. România va trimite Comisiei Europene facturi care însumează 93 de milioane de euro după acreditarea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri (POIMM). Programul are o alocare de 100 de milioane de euro şi facilitează accesul la finaţare al micilor afaceri.

Unul dintre cei mai mari producători români de mezeluri pariază 1,5 mil. euro pe o fabrică de mâncare gătită. „Producem între 13 şi 18 tone de mezeluri pe zi, mâncare vindem în jur de 4 tone pe zi, iar lapte circa 2 tone"

Sambata 15 iulie 2017. Grupul de firme Angst, controlat de familia de antre­pre­nori locali Minea, a ajuns la o cifră de afaceri de 30 mil. euro din producţia şi comercializarea mezelurilor şi a lactatelor, înregistrând un avans al vânzărilor de cel puţin 15% faţă de anul precedent, potrivit lui Sorin Minea. El este atât co-fondatorul businessului, cât şi CEO-ul grupului Angst.

Network One Distribution, companie deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu, a cumpărat încă 8% din compania care produce bicicletele Pegas

Joi 13 iulie 2017. Network One Distribution - liderul pieţei locale de distribuţie IT&C, companie deţinută integral de Iulian Stanciu - unul dintre cei mai puternici antreprenori din IT, care este proprietarul retailerului Flanco şi acţionar şi CEO al grupului eMAG, şi-a majorat participaţia la Atelierele Pegas, firma care a relansat în 2012 pe piaţa locală bicicletele sub brandul Pegas.

Un paradox. Oamenii de vânzări ajung mai uşor manageri, dar tinerii nu sunt atraşi de domeniu, iar şcolile nu livrează vânzători pregătiţi

Marti 11 iulie 2017. Un job în domeniul vânzărilor facilitează accesul către o poziţie de vârf în cadrul unei companii. Cu toate acestea, pe piaţa muncii cererea de oameni de vânzări este mai mare decât oferta, iar în România nu există nici o şcoală care să livreze oameni bine pregătiţi pentru domeniul vânzărilor.

Dan Popovici, şeful OTP Asset Management: Expunerea pe acţiuni este în continuare câştigătoare

Marti 11 iulie 2017. Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management, spune că expunerea pe acţiuni este una câştigătoare şi că există potenţial pe piaţa de capital chiar dacă în ultimul an s-au înregistrat creşteri spectaculoase, atât în România, cât şi pe plan extern.

Grupul Angst a pariat 1,5 mil. euro pe o fabrică de mâncare gătită. Tot mai mulţi consumatori preferă să cumpere mâncare de-a gata din cauza lipsei de timp

Luni 10 iulie 2017. Grupul de firme Angst, controlat de familia de antre­pre­nori locali Minea, a ajuns la o cifră de afaceri de 30 mil. euro din producţia şi comercializarea mezelurilor şi a lactatelor, înregistrând un avans al vânzărilor de cel puţin 15% faţă de anul precedent, potrivit lui Sorin Minea. El este atât co-fondatorul businessului, cât şi CEO-ul grupului Angst.

Piaţa românească de artă: cele mai scumpe zece lucrări au adunat un milion de euro

Luni 10 iulie 2017. Cele mai scumpe zece lucrări de artă românească au fost vândute anul trecut la casele de licitaţii locale cu un preţ total de 950.000 de euro, arată calculele ZF pe baza raportului pieţei de artă din România realizat de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii şi de Institutul de Management al Artei Artmark.

Creşterea numărului de flote auto achiziţionate în leasing a dus la creşterea cererii de vopsea auto albă

Vineri 7 iulie 2017. Creşterea numărului de flote auto achiziţionate în leasing a dus la creşterea cererii de vopsea auto albă, dat fiind că, în general, maşinile luate în leasing sunt în culori neutre, în special alb, spune Marius Văcăroiu, CEO al producătorului de vopsele Policolor Orgachim.

“Mica revoluţie” din ofertele Vodafone: “paşapoarte” pentru acces la reţele sociale şi conţinut video online în limita a 200 GB pe lună, fără a consuma netul din abonament. În viitor ar putea fi şi conţinut educaţional sau muzică

Vineri 7 iulie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat, odată cu noul său portofoliu de abonamente, şi două noi opţiuni - Social Pass şi Video Pass, care le oferă clienţilor trafic de date naţional gratuit către 9 reţele sociale şi 5 platforme video la cerere, în limita a câte 100 GB de date pentru fiecare opţiune în parte pe lună, separat de traficul de date inclus în abonamente - mutare considerată de Ravinder Takkar, CEO al operatorului, “o mică revoluţie” care ar putea schimba “complet” felul în care industria de telecom îşi vinde serviciile şi interacţionează cu clienţii. Cele două “paşapoarte” pentru consumul de date în limita a câte 100 GB pentru reţele sociale (Social Pass) şi alte 100 GB de date pentru video online (Video Pass) de pe anumite platforme sunt disponibile fără costuri suplimentare, pe întreaga durată a contractului pentru clienţii cu abonamente Super Red, cu tarife de la 22 de euro în sus.

François Bloch, CEO, BRD-SocGen: Băncile sunt pregătite pentru business. Agricultura, producţia, IT şi sectorul medical sunt principalele domenii unde există potenţial de creditare

Marti 4 iulie 2017. Sistemul bancar local este pregătit pentru finanţarea businessului, este robust, are lichiditate suficientă şi s-a curăţat de creditele neperformante, a declarat François Bloch, CEO, BRD-SocGen în cadrul ZF Bankers Summit 2017.

Sergiu Manea, CEO BCR: „Nu suntem fonduri monetare. Suntem bănci care trăiesc din finanţarea economiei reale”

Marti 4 iulie 2017. Băncile trăiesc din acordarea de credite, din finanţarea economiei reale, şi nu sunt fonduri monetare foarte confortabile cu investiţiile în titluri de stat, consideră Sergiu Manea, CEO al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active. El susţine că ofertă există pe partea de creditare, însă problema este cererea eligibilă.

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Noua producţie de creditare a fost peste 10% în sistemul bancar anul trecut. Este o creştere sustenabilă

Marti 4 iulie 2017. Noua producţie de creditare a fost peste 10% în sistemul bancar anul trecut şi anul acesta Există o mişcare dinamică în sistemul de creditare. Este o creştere sustenabilă, a spus Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania la ZF Bankers 2017.

Sergiu Oprescu, Preşedinte ARB, CEO Alpha Bank România: Trebuie să creştem intermedierea financiară de la 29% acum la 40% în 5 ani

Marti 4 iulie 2017. Trebuie să creştem intermedierea financiară de la 29% acum la nivelul de dinainte de criză, de 40%, în 5 ani, adică de la 50 miliarde euro la 80 miliarde euro, a spus Sergiu Oprescu, Preşedinte ARB, CEO Alpha Bank România la ZF Bankers 2017.

Tesla va livra primul lot al noului model pe data de 28 iulie

Luni 3 iulie 2017. Tesla va dezvălui anticipat, în această săptămână, primul model de producţie al Model 3, potrivit CEO-ului Elon Musk, şi primul lot de maşini va ajunge la clienţi până pe data de 28 iulie, scrie Tech Crunch.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România: Principala problemă nu este schimbarea sistemului de taxare ci lipsa de predictabilitate. În 3 ani au fost 4 premieri şi 7 miniştri ai comunicaţiilor

Luni 3 iulie 2017. Lipsa de predictabilitate este principala problemă legată de schimbarea sistemului de taxare pe care se pregăteşte să o facă Guvernul Tudose a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari companii din România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cine este Murielle Lorilloux, care va prelua în două luni funcţia de CEO al Vodafone România

Luni 3 iulie 2017. Noul şef al operaţiunilor Vodafone de la Bucureşti vine de la conducerea unei subsidiare cu peste 10 milioane de clienţi şi venituri de 400 mil. dolari pe an, care tocmai a trecut prin şocul unei legi care prevede obligativitatea înregistrării datelor pentru utilizatorii de servicii de telefonie mobilă.

Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Românii îşi sacrifică banii prin depunerea în conturi curente

Luni 3 iulie 2017. Mihai Purcărea, şeful BRD Asset Management, un jucător de top cinci din piaţa fondurilor de investiţii, consideră că 60 de miliarde de lei, adică banii pe care românii îi au depozite overnight, în cea mai mare majoritate conturi curente, sunt sacrificaţi pentru că nu aduc niciun fel de valoare, nici pentru deponenţi şi nici pentru econonomie.

Vodafone a anunţat noul şef pentru România, Murielle Lorilloux, care conduce în prezent operaţiunilor grupului din Congo

Vineri 30 iunie 2017. Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), a fost desemnată CEO al Vodafone România, începând cu 1 septembrie 2017, poziţie din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster.

Albrecht Hornbach, preşedintele CA Hornbach Management AG: Vrem să deschidem un magazin online; cred că românii vor fi consumatori buni de produse achiziţionate din online

Joi 29 iunie 2017. Hornbach are în plan deschiderea unui magazin online în România, în prima jumătate a anului viitor, pentru a acoperi zone geografice în care nu este prezentă prin magazine fizice, compania investind anual 50-60 mil euro pentru pentru infrastructura online la nivelul întregului grup

Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest: “Vrem să aducem forţă de muncă din ţările extracomunitare, dar barierele sunt prea mari”

Marti 27 iunie 2017. Criza de forţă de muncă s-a adâncit în ultimii ani, iar angajatorii sunt determinaţi să importe forţă de muncă din ţările din afara UE, barierele sunt însă prea mari, a spus Dragoş Roşca, preşedintele Consiliului Director al RBL şi CEO Delta Asset Invest, în cadrul unei conferinţe organizată de Romanian Business Leaders (RBL).

Ovi­diu Nicolescu, profesor doctor uni­ver­si­tar: Management din administraţia publică este cel mai problematic, cu selecţie şi evaluare deficitare

Marti 27 iunie 2017. Cel mai problematic mananagement din România este cel din administraţia publică, iar cel mai eficient management este cel practicat în cadrul companiilor mari, sunt concluziile unui studiu realizat de Societatea Academică de Management din România (SAMRO), Facultatea de Management din cardul Academiei de Studii Economice şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Daniel Mischie, CEO-ul grupului City Grill: Vom paria în continuare pe brandul Trattoria Buongiorno

Marti 27 iunie 2017. Grupul City Grill va continua expansiunea brandului Trattoria Buongiorno, fiind în negocieri pentru a închiria o serie de spaţii sau chiar pentru a prelua anumite restaurante deja existente, a spus Daniel Mischie, CEO-ul grupului controlat de antre­prenorul Dragoş Pe­tres­cu.

Miroslav Majoros, Telekom România: mediul de afaceri are nevoie de stabilitate a instituţiilor statului, dar şi de flexibilitate din partea acestora

Marti 27 iunie 2017. Miroslav Majoros, CEO Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecomunicaţii, spune că mediul de afaceri local are nevoie de stabilitatea mediului politic, dar şi la flexibilitatea instituţiilor statului şi de adaptabilitatea acestora la cerinţele businessului.

Managementul din România, inferior faţă de cel din UE: Totuşi nivelul de pregătire din şcoli este apropiat de cel european

Marti 27 iunie 2017. Managementul practicat în România este inferior comparativ cu managementul din ţările Uniunii Europene, iar principalele puncte slabe ale managerului român sunt nefoca­liza­rea pe proprietăţi, capacitatea re­dusă de motivare a salariaţilor din orga­ni­zaţie şi lipsa strategiei, potrivit un stu­diu privind calitatea managementului în România.

Sobolewski: Am reuşit să convingem MSCI că bursa românească a îndeplinit condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare

Marti 27 iunie 2017. Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a declarat pentru ZF că operatorul pieţei de capital de la Bucureşti a convins agenţia MSCI că îndeplineşte condiţiile de gestiune a riscurilor în procesul de decontare, însă până la o eventuală promovare a acesteia la categoria de piaţă emer­gentă din partea agenţiei americane mai sunt paşi de urmat.

Managementul Telekom a invitat sindicatele la o nouă sesiune de consultări despre restructurare pe 26 iunie, la etajul 13 începând cu ora 15,00

Joi 22 iunie 2017. Întâlnirea, convocată de directorul de resurse umane Carmen Dumitrache va avea loc în intervalul 15,00-16,00 la sediul central al companiei din turnul City Gate Nord la etajul 13.

Noul şef al UniCredit a venit la Bucureşti: În România, prioritatea noastră centrală este să ne întărim poziţia pe piaţă

Miercuri 21 iunie 2017. Jean-Pierre Mustier, CEO al UniCredit, cel mai mare jucător în Europa Centrală şi de Est, a venit la Bucureşti pentru prima dată de la numirea în funcţie, în iulie2016, pentru a reitera interesul faţă de piaţa bancară din România.

Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International: România este o piaţă de bază pentru noi şi una din cele trei ţări în care vrem să creştem mai mult decât restul grupului

Luni 19 iunie 2017. „Raiffeisen România este o bancă bună, într-o ţară cu potenţial bun. Banca a fost de succes de-a lungul anilor şi chiar şi în perioada dificilă, de criză financiară, performanţa a fost bună. Suntem mulţumiţi de poziţionarea băncii în România.“

Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International: România este o piaţă de bază pentru noi, nu este chiar atât de dificil să faci banking aici

Luni 19 iunie 2017. România este o piaţă de bază pentru grupul bancar austriac Raiffeisen, are un potenţial extraordinar de creştere şi oferă oportunităţi bune, fiind una dintre cele trei ţări unde Raiffeisen vrea să crească mai mult decât restul grupului, alături de Cehia şi Slovacia, susţine Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International (RBI).

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Sambata 17 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Cum poţi să îţi pui din nou pe picioare business-ul după ce ai dat de greu? ”Valorile, potenţialul şi oamenii din interior sunt cheia către redresare”

Sambata 17 iunie 2017. Jumătate din numărul companiilor relevante din economia românească se află în zona de difi­cultate, adică se confruntă cu o supraîndatorare şi cu o lipsă de lichiditate, iar CIT Resources, parte a CITR Group, îşi propune să intervină pentru a ajuta antreprenorii să iasă din această zonă gri şi să exploateze la maximum valorile, potenţialul companiilor şi al oamenilor din interiorul ei, susţine Rudolf Vizental, CEO al CIT Resources.

Procesul de vânzare al acţiunilor statului la fostul Romtelecom a fost stopat. “Nu se mai întâmplă nimic”, spune Miroslav Majoros

Vineri 16 iunie 2017. Discuţiile dintre statul român şi grupul Deutsche Telekom pe marginea finalizării privatizării fostului Romtelecom au fost stopate astfel că în acest dosar “nu s-a mai întâmplat nimic”, a declarat Miroslav Majoros, CEO al grupului de comunicaţii şi fixe şi mobile în cadrul unei întâlniri cu media.

Miroslav Majoros, CEO al Telekom România despre reorganizare: Estimez că 180 de posturi de manager vor fi desfiinţate, dar majoritatea oamenilor care le ocupau vor rămâne în companie

Vineri 16 iunie 2017. Grupul Telekom România va desfiinţa aproximativ 180 de posturi de manager în cadrul procesului de reorganizate prin care trec companiile membre, ceea ce nu înseamnă însă şi că toţi oamenii care ocupau respectivele poziţii de conducere vor părăsi grupul de operatori a declarat Miroslav Majoros, CEO al operatorilor de comunicaţii, în cadrul unei întâlniri cu media care a avut loc la Constanţa.

Orange aduce şi în România acceleratorul pentru start-up-uri IT. Pregătiri pentru reţeaua 5G

Vineri 16 iunie 2017. Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari com­panii locale, a lansat oficial pe piaţa locală acce­le­ratorul pentru start-up-uri Orange Fab, în care antreprenorii se pot înscrie pentru a primi suport tehnic sau chiar o inves­tiţie de la sub­sidiara grupului francez, a declarat Liudmila Climoc, CEO al opera­to­rului, în ca­drul unei conferinţe organizate în cadrul ICEEFEST.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Vineri 16 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Sergiu Manea, CEO al BCR: Mă bucur că avem milioane de metri pătraţi de birouri, dar nu mă bucur că suprafaţa irigată a României e de patru ori mai mică decât era în 1989

Joi 15 iunie 2017. Structura economiei s-a schimbat treptat după aderarea la Uniunea Europeană, iar exporturile au crescut, iar veniturile populaţiei au crescut, însă problemele sunt departe de a fi rezolvate.

Orange lansează şi în România acceleratorul pentru start-up-uri Orange Fab

Joi 15 iunie 2017. Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, şi una dintre cele mai mari companii locale, a lansat oficial pe piaţa locală acceleratorul pentru start-up-uri Orange Fab, în care antreprenorii se pot înscrie pentru a primi suport tehnic sau o investiţie de la subsidiara grupului francez, a declarat Liudmila Climoc, CEO al operatorului, în cadrul unei conferinţe organizate în cadrul ICEEFEST.

Sergiu Manea, CEO al BCR: România trebuie să ofere încredere pentru ca Erste şi BCR să poată cumpăra risc. Problema în acest moment nu este lipsa banilor, ci faptul că România, autorităţile nu au un plan strategic de investiţii

Joi 15 iunie 2017. Sergiu Manea, preşedintele executiv al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, spune că România traver­sea­ză o perioadă favorabilă pentru eco­no­mie, pentru business, clienţii sunt mai bine pregătiţi, dar că nu trebuie să ne lăs­ăm păcăliţi de vremea de afară.

Gigantul american Verizon a finalizat procesul de achiziţie al Yahoo pentru 4,48 miliarde de dolari. Marissa Mayer, CEO al companiei demisionează, iar Yahoo îşi schimbă numele în Altaba

Marti 13 iunie 2017. La aproape un an de la anunţul prin care Verizon îşi dezvăluia intenţiile de cumpărare a companiei Yahoo, tranzacţia a fost finalizată marţi pentru suma de 4,48 miliarde de dolari.

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom: Asistăm deja la cea de-a patra revoluţie industrială. Vom vedea din ce în ce mai multe schimbări pe care noile tehnologii le vor aduce atât la nivelul societăţii, cât şi în mediul de business

Luni 12 iunie 2017. "Întrebarea mea pentru un viitor mai bun este ce facem pentru a ne asigura că resursele umane vor fi în continuare un factor de competitivitate pentru România şi cum abordăm provocările din sistemul de educaţie?"

ZF Live. Rudolf Vizental, CIT Resources şi Cristian Oneţiu, antreprenor: Există şanse pentru companiile aflate în zona de dificultate. Valorile, potenţialul şi oamenii din interior sunt cheia către redresare

Luni 12 iunie 2017. Jumătate din numărul companiilor relevante din economia românească se află în zona de difi­cultate, adică se confruntă cu o supraîndatorare şi cu o lipsă de lichiditate, iar CIT Resources, parte a CITR Group, îşi propune să intervină pentru a ajuta antreprenorii să iasă din această zonă gri şi să exploateze la maximum valorile, potenţialul companiilor şi al oamenilor din interiorul ei, susţine Rudolf Vizental, CEO al CIT Resources.

Deşi a condus o companie în declin, Marissa Mayer a câştigat cât a fost şefa Yahoo! 900.000 dolari pe săptămână

Duminica 11 iunie 2017. În curând Yahoo! va fi absorbită de Verizon Communications în ceea ce înseamnă sfârşitul unei ere pentru unul dintre pionierii epocii internetului şi finalul aventurii remarcabile de cinci ani a Marissei Mayer ca CEO al companiei americane, scrie The New York Times.

Schimbare în board-ul executiv de la Carrefour: Cine va fi noul CEO al departamentului de dezvoltare digitală

Vineri 9 iunie 2017. Retailerul Carrefour a anunţat vineri că Alexandre Bompard, 44 de ani, va fi următorul director executiv pentru departamentul de dezvoltare digitală, înlocuindu-l pe Georges Plassat care va părăsi compania luna viitoare, scrie The Wall Street Journal.

De ce Banca Transilvania a pierdut 4% pe bursă în ultima săptămână? ”Acţiunile scad şi pe fondul probabilei pierderi a cursei pentru achiziţia Băncii Româneşti”

Vineri 9 iunie 2017. Analiştii de la BT Asset Management, divizia de administrare de investiţii a Băncii Transilvania, scriu în raportul săptămânal că evoluţia negativă a acţiunilor băncii de la Cluj de săptămâna aceasta este cauzată probabil de pierderea cursei pentru achiziţia Băncii Româneşti în faţa OTP Bank.

Frédéric Romand, Partener Shield Capital Management: A doua şansă înseamnă să accepţi schimbarea, să schimbi modelul de business

Miercuri 7 iunie 2017. România este într-un punct crucial. Multe afacerile mari, de acum 20 de ani, încep să aibă probleme.Sunt cei care isi dau seama şi cer ajutor. Şi cei care nu îşi dau seama şi nu ii putem ajuta, a spus Frédéric Romand, Partener Shield Capital Management, la conferinţa„The Value of Second Chances: poveşti antreprenoriale şi soluţii pentru companii în dificultate”, organizată de ZIarul Financiar şi CITR Group.

Dr. Lukas Fecker, CEO Innovation Brain: Experienţa mea din exterior arată că România este o piaţa perfectă pentru second-chance

Miercuri 7 iunie 2017. Cel mai mult contează oamenii, viziunea şi atitudinea. Nu doar banii, ci să ai viziune şi oameni, consideră Dr. Lukas Fecker, CEO Innovation Brain şi Vicepreşedinte pentru Relaţii Internaţionale pentru TMA Global, prezent la conferinţa„The Value of Second Chances: poveşti antreprenoriale şi soluţii pentru companii în dificultate”, organizată de ZIarul Financiar şi CITR Group.

Renata Tretelniţchi, Conviv Media: Un teambuilding poate costa de la 70-100 de euro pentru un participant, dar poate depăşi 1.500 de euro

Marti 6 iunie 2017. Companiile au devenit mult mai interesate de organizarea team­buildingurilor, atât pentru manageri, cât şi pentru angajaţi, mai ales de evenimente bazate pe teme din domeniul gătitului, precum şi în domeniul iniţierii în jocul de golf, spune Renata Tretelniţchi, managing partner în cadrul Conviv Media.

Yves Caracatzanis, CEO al Dacia şi Grup Renault România: Dacia are trei valori principale în ADN - trebuie să fie accesibilă, fiabilă şi modernă

Duminica 4 iunie 2017. Cu rezultate record înregistrate anul trecut şi un promiţător început de 2017, afacerile Dacia sunt pe val. La un an de la preluarea mandatului de conducere a celei mai mari companii de pe piaţa locală, Yves Caracatzanis povesteşte care sunt lucrurile pe care mizează

Ce spune Dragoş Pavăl, CEO Dedeman, despre achiziţia birourilor AFI Park

Joi 1 iunie 2017. AFI Europe Romania a semnat cu Dedeman, lanţul românesc de magazine de bricolaj, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3. Acordul include şi opţiunea de vânzare a clădirilor AFI Park4&5. Valoarea totală a tranzacţiei este estimată la aproximativ 164 mil. euro.

NN, cel mai mare jucător din asigurări de viaţă, a adus o poloneză la Bucureşti pentru a conduce operaţiunile locale

Miercuri 31 mai 2017. Anna Grzelonska, în prezent Chief Operating Officer al Nationale Nederlanden Polonia, a fost numită în funcţia de CEO al NN Asigurări de Viaţă.

Mindaugas Valukas, CEO-ul grupului Hanner: Toată lumea încearcă să redefinească open space-ul în ultima perioadă, dar nimeni nu ştie exact cum să o facă

Miercuri 31 mai 2017. Toată lumea încearcă să redefinească open space-ul în ultima perioadă, dar nimeni nu ştie exact cum să o facă, a declarat Mindaugas Valukas, CEO-ul grupului lituanian Hanner, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din zona baltică şi care a investit până în prezent peste 60 de milioane euro în trei proiecte rezidenţiale în România -The Park, Carol Park Residence şi City Residence.

Octavian Bădescu iese din businessul Sameday Courier şi predă compania retailerului eMag pentru 8 mil. lei. "aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să ges­tio­năm aceas­tă dez­voltare ra­pidă."

Miercuri 31 mai 2017. Retailerul online eMag devine noul acţionar prin­cipal al Sameday Courier după ce a cumpărat o participaţie de 80% din companie. În urma tranzacţiei, Lucian Băltaru, CEO al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie.

Viorel Panaite, Human Invest: Vedem o dorinţă în creştere a firmelor locale de a investi în managerii cheie finanţând participarea la programe de dezvoltare managerială

Marti 30 mai 2017. Companiile multinaţionale preferă tot mai mult programele interne de dezvoltare la nivel central, de regiune sau local, în parteneriat cu un furnizor de training sau de MBA, spune Viorel Panaite, managing partner în cadrul firmei de training Human Invest.

O poveste despre mecanisme, complicaţii şi materiale inovatoare, sub numele orologeriei elveţiene Hublot

Marti 30 mai 2017. Era anul 2011 când Bernie Ecclestone, fostul preşedinte şi CEO al Formula 1 şi totodată unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, apărea într-o reclamă cu ochiul învineţit şi cu alte evidente semne de violenţă pe faţă.

Englezii de la Kingfisher au numit-o pe Adela Smeu la conducerea Brico Depot România

Marti 30 mai 2017. Adela Smeu va prelua începând cu 1 iulie conducerea reţelei locale de bricolaj Brico Dépôt, parte a grupului britanic Kingfisher. Aceasta îi succede lui Christian Mazauric care va prelua funcţia de CEO B&Q UK & Irlanda, din cadrul Kingfisher plc.

ZF MBA Insider. În loc de MBA, companiile le oferă directorilor-cheie cursuri de leadership

Marti 30 mai 2017. Preţurile mai mici, durata mai redusă a programelor şi concentrarea pe dezvoltarea anumitor competenţe manageriale sunt factorii care îi determină pe unii angajatori să finanţeze mai degrabă programe de leader­ship pentru dezvoltarea managerilor în loc de programe de tip MBA.

Un titan al fondurilor de hedging se pregăteşte pentru „dezlănţuirea iadului“ pe burse

Marti 30 mai 2017. Paul Singer de la Elliott Management nu este sigur cum va arăta exact dezlănţuirea iadului pe Pământ, sau pe bursele de pe Wall Street, dar acesta a pus deoparte miliarde de dolari pentru o astfel de posibilitate, scrie MarketWatch

Activitatea economică va creşte pe toate sectoarele în mai-iulie, iar preţurile se majorează în industrie, construcţii şi comerţ

Luni 29 mai 2017. Activitatea economică va avea o tendinţă de creştere pe toate sectoarele în perioada mai-iulie, iar numărul de angajaţi se va majora uşor pe zona de construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, în timp ce preţurile vor fi stabile doar în servicii, potrivit estimărilor managerilor participanţi la sondajul conjunctural realizat de Institutul Naţional de Statistică.

Povestea femeii care a devenit milionară dintr-o resursă pe care românii o ignoră

Duminica 28 mai 2017. O prezenţă constantă în ediţiile anterioare ale catalogului 100 Cei mai admiraţi manageri, Rucsandra Hurezeanu a dezvoltat un model de afacere neobişnuit.

ZF IMM ’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine. Antreprenori, dacă vreţi să rezistaţi în business, nu săriţi etapele, construiţi brandul şi strategia

Vineri 26 mai 2017. Peste 100 de antreprenori, consultanţi, bancheri şi manageri au participat ieri la evenimentul care a adus în discuţie problemele cu care se confruntă IMM-urile şi antreprenorii români.

Fady Chreih, CEO al Regina Maria: „Odată ce câştigi 5.000 de lei net pe lună, n-ar mai trebui să mai ceri nimic de la niciun pacient“

Joi 25 mai 2017. Câştigul lunar net al unei asistente medicale în spitalele din reţeaua Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, poate să ajungă în medie la 5.000 de lei, la acelaşi nivel cu unităţile de stat, după ce operatorul privat a mărit salariile asistentelor cu 25% pe fondul creşterilor din sistemul public.

​Robert Rekkers, CEO, Agricover Credit IFN: România poate fi top trei la nivelul UE în termeni de producţie

Miercuri 24 mai 2017. Daca se vor face investitii si modernizări in domeniul agriculturii, Romania poate deveni una dintre cele mai mari producatoare la nivelul Uniunii Europene, a spus Robert Rekkers, CEO, Agricover Credit IFN, in cadrul conferintei de Risc de Tara Coface 2017.

Viorel Vasile, Safety Broker: Asigurătorii fug în continuare de clienţi prin oferirea de comisioane mici brokerilor

Miercuri 24 mai 2017. Companiile de asigurări evită în continuare să preia clienţii cu risc ridicat prin oferirea unor comisioane reduse, iar acest lucru nu face altceva decât să sporească gradul de concentrare în piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA), a afirmat Viorel Vasile, CEO al Safety Broker.

Fady Chreih, CEO Regina Maria: Am crescut salariile asistentelor din spitale cu 25% după creşterile de la stat

Miercuri 24 mai 2017. Asistentele medicale din spitalele Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, au avut creşteri salariale de până la 25%, măsură venită ca răspuns la creşterile veniturilor medicilor şi personalului medical din sistemul public, potrivit lui Fady Chreih, CEO al Regina Maria. El a precizat că o asistentă dintr-un spital Regina Maria câştigă în medie 5.000 de lei net lunar, la acelaşi nivel cu un angajat dintr-un spital public.

Unu din trei manageri de la Telekom îşi va pierde postul

Miercuri 24 mai 2017. Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecom de pe piaţa locală, va desfiinţa aproximativ o treime din cele 600 de poziţii de manageri prevăzute în organigramă ca parte a procesului de reorganizare a grupului, conform datelor furnizate luni de reprezentanţii departamentului de resurse umane în cadrul unei consultări cu organizaţiile sindicale.

Daniel Dines, CEO UiPath: Tehnologia, automatizarea pot fi o oportunitate pentru România

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este legată de tehnologie. Sunt mulţi care văd un viitor sumbru, în care oamenii sunt înlocuiţi de roboţi. Dar întrebarea este dacă acest lucru nu este o oportunitate pentru România? Şi de ce se întâmplă asta?, a întrebat Daniel Dines, CEO UiPath, la conferinţa EY 25 de întrebări pentru viitorul României.

Dorin Pena - CEO, Cisco România: Oricât de bine ne-am proteja cu parole, mereu vom avea o vulnerabiliate. Acest atac trebuie să ne schimbe şi modul în care ne protejăm, dar şi ce facem apoi, în caz că suntem atacaţi

Luni 22 mai 2017. La 2 zile dupa ce a fost acest atact a explodat acest subiect – securitatea a fost cel mai important subiect în cadrul unui eveniment II la care am participat la Timişoara.

Mihai Rotaru, CEO Clever Tech: Clever Taxi a ajuns la 600.000 de utilizatori. Noi suntem prezenţi în 20 de oraşe la nivel naţional

Luni 22 mai 2017. Clever Taxi are undeva la 600.000 de utilizatori, cu o creştere constantă. Nu ştiu dacă la fel de repede vor evolua lucrurile şi în alte domenii ale economiei.

Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions: Aplicaţia Bringo are peste 20.000 de utilizatori în acest moment, care plasează peste 100 de comenzi pe zi. Sunt prezente undeva la 20-25 de reţele de magazine prezente

Luni 22 mai 2017. Aplicaţiile mobile le-am putea trata în două mari categorii: end users sau business to consumer, şi aplicaţiile care trebuie să facă ceva pentru o companie, a spus Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

​Fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, au cumpărat un pachet de 4 milioane de acţiuni Cemacon pentru 1,8 mil. lei prin intermediul unei companii

Luni 22 mai 2017. Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai mare afacere antreprenorială romnânească, au achiziţionat pe 18 mai prin intermediul PIF Industrial Bacău, un pachet de 4,2 milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON), pentru 1,8 mil. lei.

Andreea Ioniţă, Strategy & Program Management Director, Director Orange România: În Orange vedem o dublare a traficului mobil faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Acum 10 ani puteam petrece ore în şir fără să ne uităm la telefon. Astăzi petrecem aproximativ 4-5 ore cu smartphone-ul pe zi, este centrul ”universului”, dar şi al IOT (internet of things), core-ul care conectează totul.

Legea salarizării: Ce majorări sunt prevăzute pentru personalul bugetar din cultură-spectacole

Vineri 19 mai 2017. Salariile artiştilor, managerilor culturali şi ale personalului-suport din domeniul cultură-spectacole vor avea creşteri de 25%-40% pe medie, existând însă şi creşteri de până la 172%, ca şi unele scăderi, de până la 18%, reiese din proiectul Legii salarizării bugetarilor, obţinut de MEDIAFAX.

Afacerile clujenilor de la Brinel au crescut cu 14% anul trecut, la 122 mil. lei

Vineri 19 mai 2017. Marcel Borodi, proprietar şi CEO al furnizorului de soluţii IT, spune că în 2016 „optimismul şi nedumerirea s-au succedat trimestru după trimestru, dar pe final de an, execuţia planurilor a fost peste aşteptări“.

VIDEO ZF Live. Sorina Donisa, CEO APT: Economia ar mai putea absorbi încă un milion de angajaţi fără probleme. Problema este că salariile cresc prea repede într-un timp foarte scurt

Joi 18 mai 2017. Migraţia externă a aproximativ 3 milioane de români în câţiva ani a lăsat un gol foarte mare pe piaţa muncii din România şi, de aceea, un milion de noi angajaţi ar putea fi absorbiţi de economie fără probleme.

Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest, a preluat conducerea Romanian Business Leaders (RBL)

Joi 18 mai 2017. Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest, preia conducerea Romanian Business Leaders, din Consiliul Director al asociaţiei făcând parte şi doi vicepreşedinţi, Dragoş Petrescu (Preşedinte, City Grill) şi Marius Ştefan (CEO, Autonom).

Sorina Donisa, CEO APT: Pentru 2018, trebuie să ne pregătim de o creştere de 10-15% a salariului mediu, undeva la 2.500 - 2.700 de lei net

Joi 18 mai 2017. Salariul mediu va creşte probabil în 2018 cu 10-15%, undeva la 2.500 - 2.700 de lei net, estimează Sorina Donisa, CEO al grupului de firme de servicii în sectorul resurselor umane APT.

​Andreea Comşa, Premier Estate Management: Nu sunt premise să se întâmple ce s-a întâmplat în 2008 pe piaţa rezidenţială, băncile sunt mai precaute

Miercuri 17 mai 2017. Piaţa rezidenţială revine la trendul achiziţiilor de locuinţe din stadiul de proiect, ceea ce ar putea deveni periculos, însă nu sunt indicii că s-ar putea reveni la un boom precum cel din 2008, este de părere Andreea Comşa, managing director în cadrul Premier Estate Management, speaker în cadrul evenimentului ZF Birouri & Rezidenţial.

Mihai Marcu, Leonard Gherghina şi Angela Mitu intră în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star

Marti 16 mai 2017. Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administraţie al MedLife, şi Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, au intrat în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star, alături de fondatorii companiei, Mirela şi Ion Drăgoi.

Mădălin Dumitru, Cyber Smart Defence: Acum se fură şi se tranzacţionează orice fel de date, dar cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea unei companii este omul

Sambata 13 mai 2017. Cu toate că tehnologia a avansat atât de mult şi există nenumărate tipuri de viruşi, cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea unei companii sunt angajaţii, potrivit lui Mădălin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locală specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de prevenire a atacurilor cibernetice.

Avertismentul lui Mădălin Dumitru, Cyber Smart Defence, de acum doi ani: Companiile cumpără soluţii de securitate după ce le sunt sparte sistemele. Nu se gândesc la prevenţie

Sambata 13 mai 2017. Multe companii din România nu se protejează în faţa unor eventuale atacuri cibernetice, astfel că ajung să apeleze la soluţii de securitate după ce sistemele le-au fost atacate. În alte ţări, companiile testează nivelul de securitate al unei aplicaţii sau al unei platforme înainte de a o lansa, susţine Mădălin Dumitru, CEO al companiei Cyber Smart Defence. El a fost prezent la ZF Mobilio Summit, eveniment organizat astăzi de Ziarul Financiar.

ZF Live. Daniel Mocanu, DAAS: „Există o mare problemă în recrutarea de personal calificat. Devine extrem de dificil să găsim sudori, tehnicieni, electronişti“

Vineri 12 mai 2017. DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, şi-a bugetat pentru anul acesta afaceri de 30 de milioane de euro, din care exporturile vor atinge 3 milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de Daniel Mocanu, CEO al DAAS International Group.

Serghei Bulgac, CEO DIGI: Suntem mulţumiţi de rezultatul ofertei şi aşteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacţionare

Vineri 12 mai 2017. Serghei Bulgac, CEO al Digi, companie care a derulat cea mai mare vânzare de acţiuni a unei societăţi private prin intermediul Bursei, declară că sunt mulţumiţi de rezultatul ofertei, de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail şi instituţionali şi aşteaptă cu nerăbdare admiterea companiei la tranzacţionare, preconizată pentru 16 mai.

Remus Hîrceagă, CEO Ţiriac Energy: Vom avea peste zece benzinării în franciză până la finalul anului

Vineri 12 mai 2017. Mişcarea face parte dintr-un plan mai amplu al companiei, de a avea 200 de benzinării sub brandul propriu, o parte francize şi o parte staţii fără personal.

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o fabrică de prelucrare a lemnului de 150 mil. euro în judeţul Argeş: „80% din producţie va merge la export. Estimăm o cifră de afaceri de 200 mil. euro în 2018”

Joi 11 mai 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO–ul corporaţiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, mizează pe o cifră de afaceri de 200 milioane de euro încă din primul an de la înfiinţare a fabricii de panouri de MDF din Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro pornită de la zero, care va genera 450 de locuri de muncă.

Aliz Kosza, fost CEO al MOL şi al Orkla Foods, îşi face şcoală de business

Miercuri 10 mai 2017. Aliz Kosza, fost CEO al MOL România, Orkla Foods şi Fabryo Corporation, lansează proiectul Business Mentoring House, o şcoala de business în care singurul material didactic este afacerea proprie şi în care antrepreneorii şi managerii, beneficiind de mentorat individualizat, pot aplica în propriul business bune practici şi instrumente de business profesioniste.

Afacerile eMag în România au crescut cu 45% anul trecut, la 2,02 mld. lei

Miercuri 10 mai 2017. eMag, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,02 miliarde lei în România, în creştere cu 45% faţă de 2015, potrivit lui Iulian Stanciu, CEO al Dante International, compania care operează eMag. Compania administrează şi operaţiunile din Bulgaria şi Ungaria.

Afacerile Cemacon au crescut cu 8% în primul trimestru, la 11,7 mil. lei

Miercuri 10 mai 2017. Producătorul de materiale de construcţii Cemacon (CEON) a raportat pentru primul trimestru afaceri de 11,7 mil. lei, în creştere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut şi un avans de 38% al profitului operaţional EBITDA faţă de ianuarie-martie 2016, acesta ajungând la 2 mil. lei la finele perioadei de raportare.

Gemma Webb, CEO BAT: Introducerea unui calendar de acciză pe 5 ani oferă sustenabilitate veniturilor bugetare din taxarea tutunului şi industriei producătoare

Luni 8 mai 2017. Introducerea unui calendar de acciză pentru următorii 5 ani este o măsură care oferă sustenabilitate atât veniturilor bugetare din taxarea tutunului cât şi industriei producătoare, a doua cea mai importantă pentru bugetul statului, comentează Gemma Webb, CEO al British American Tobacco în urma anunţului Guvernului de a implementa un calendar de creştere a accizei la produsele din tutun pentru perioada 2017-2022.

Care sunt cele 10 sfaturi ale francezului care conduce activităţile Engie din România şi din Polonia pentru tinerii manageri: “Trebuie să ai viziune, să ştii în ce direcţie merge businessul, să ştii să delegi”

Duminica 7 mai 2017. Eric Stab şi-a început cariera în Germania, la scurt timp după căderea zidului Berlinului, şi a trecut apoi prin mai multe funcţii de conducere în cadrul companiei Engie.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter