Stiri despre CEO

 

Ce portofoliu de investiţii recomandă managerii care au 3 mld. euro în administrare

Joi 23 noiembrie 2017. Cei mai mari manageri de bani din România, care au în ad­ministrare aproximativ 3 mld. euro, împart aceleaşi opinii când vine vorba de structura unui portofoliu de investiţii: in­vestitorul să se orienteze într-un plasament pe termen lung, diver­sificarea să fie prezentă în orice portofoliu, iar clientul să rea­lizeze „un autoportret“ al acceptării riscurilor în condiţiile în care unele persoane pot suporta stresul indus de volatilitatea por­tofoliului mai bine, iar altele nu pot accepta pierderi aproape deloc.

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie s-a oprit din creştere după trei luni de avans succesiv, iar managerii se aşteaptă la „vreme rea” în privinţa costurilor curente

Miercuri 22 noiembrie 2017. Activitatea din industrie a înregistrat o scădere în luna octombrie, volumul producţiei coborând la 61 de puncte, după ce timp de trei luni acesta urcase de la 53 de puncte în iulie la 64 în septembrie, potrivit datelor Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

Florin Talpeş, CEO Bitdefender: “Revoluţia fiscală” loveşte din păcate în primul rând în firmele româneşti de IT, cărora le ia o jumătate din banii de dezvoltare

Miercuri 22 noiembrie 2017. Forma actuală a schimbărilor din legislaţia fiscală va determina anul viitor o creştere a costurilor înregistrate de companiile de IT cu 5-7% iar principalul impact negativ va fi resimţit în primul rând de companiile româneşti, cărora le va fi luat practic o jumătate din fondul dedicat dezvoltării, a declarat Florin Talpeş, CEO şi co-fondator al companiei de soluţii de securitate de IT Bitdefender, care are un portofoliu de peste 500 de milioane de utilizatori la nivel global. Bitdfender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel global, avea anul trecut aproape 900 de oameni pe plan local, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori.

Pioneer Asset Management a devenit Amundi Asset Management România după integrarea în grupul Amundi

Marti 21 noiembrie 2017. Pioneer Asset Management SAI România, parte a grupului Amundi, şi-a schimbat denumirea în Amundi Asset Management S.A.I începând cu 17 noiembrie.

Valentin Stănescu, CEO Dell EMC România: Majoritatea companiilor de top din România folosesc tehnologiile noastre. Pe lângă tehnologia IoT, a apărut şi conceptul edge, care presupune prelucrarea datelor cât mai aproape de sursa de date.

Vineri 17 noiembrie 2017. Gigantul Dell EMC se numără printre prin­cipalii furnizori de tehnologie pentru cen­trele de date, atât la nivel global, cât şi lo­cal, producătorul american furnizând solu­ţii hard­ware şi software pentru cele mai mari com­panii care activează pe piaţa din Ro­mânia.

Urmează fuziunea? Un fond de investiţii gigant a devenit acţionar în cele mai mari două bănci din Germania

Miercuri 15 noiembrie 2017. Acţiunile Deutsche Bank şi Commerzbank au crescut după ce fondul Cerberus Capital Management a devenit acţionar de top la cele mai mari două bănci din Germania, potrivit Bloomberg.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Daewoo Mangalia de către olandezii de la Damen

Marti 14 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin grupul Damen din Olanda preia Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL.

Investiţie gigant: Uber acceptă oferta de 10 miliarde de dolari din partea grupului de investitori conduşi de SoftBank

Luni 13 noiembrie 2017. Uber a acceptat să primească o investiţie din partea conglomeratului japonez de hi-tech SoftBank, la sfârşitul unor negocieri care au durat mai multe luni. Tranzacţia ar trebui să ajute gigantul de car-sharing după un an tumultos în care CEO-ul Travis Kalanick a demisionat în iunie în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, discriminare de gen şi mediu dăunător de muncă, potrivit Quartz.

Immochan a ajuns la 340 mil. euro cu investiţia în proiectul Coresi din Braşov. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. „Din punctul de ve­de­re al investiţiei, la ju­mătate de drum, am ajuns la 340 de mi­lioa­ne de euro. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 de milioane de euro“, a spus Tatian Diaconu, CEO al Immochan România, managerul care a desenat de la început unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii imobiliare din afara Capitalei.

Firmele care angajează şomeri pot primi fonduri nerambursabile de până la un milion de euro

Sambata 11 noiembrie 2017. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene a lansat cinci ghiduri de finanţare în valoare totală de 551 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează reducerea şomajului şi creşterea ocupării.

Ambiţia Wizz Air: În cinci ani vom dubla traficul în România, ţintim 15 milioane de pasageri

Joi 9 noiembrie 2017. Jozsef Varadi, CEO al Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, spune că în primele zece luni din acest an com­pa­nia a transportat 6,1 milioane de pasa­geri pe piaţa din România, în creştere cu 32% faţă de perioada similară a anu­lui trecut iar până la final de an traficul va depăşi nivelul de 7 milioane de pa­sa­geri, aşa cum a prognozat la început de an.

CEO-ul Deutsche Bank spune că jumătate din angajaţi ar putea fi înlocuiţi de maşini

Miercuri 8 noiembrie 2017. John Cryan, CEO Deutsche Bank, care a plănuit „un număr mare” de concedieri în cadrul companiei, crede că roboţii ar putea să îi înlocuiască mare parte din angajaţi, arată Quartz.

Dan Minulescu, CEO-ul distribuitorului Macromex se uită după noi investiţii în industria alimentară. „Dorim să replicăm experienţa noastră industrială din Franţa.“

Marti 7 noiembrie 2017. Dan Minulescu, CEO al grupului din industria alimentară Macromex, spune că se uită după noi oportunităţi de investiţii în industria alimentară şi afirmă că o investiţie în sectorul de îngheţată ar putea fi posibilă doar dacă piaţa va creşte.

ZF LIVE. Ştefan Popa, CEO al aBeauty Clinique: O clinică de frumuseţe ar trebui să facă 250.000 de lei pe an cifră de afaceri. „În primii 3 ani ţi-ai recuperat banii şi în al 4-lea an ai profit“

Luni 6 noiembrie 2017. aBeauty Clinique, o clinică de estetică facială şi remodelare corporală, deschisă acum cinci ani la Galaţi de Ştefan Popa, a ajuns la vânzări de un milion de euro anul trecut după ce şi-a extins businessul în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Iaşi.

Secretele din spatele succesului Netflix şi strategia de geniu utilizată de CEO-ul Reed Hastings

Sambata 4 noiembrie 2017. Drept cofondator şi director executiv al serviciului de streaming care a strâns peste 110 de milioane de subscriberi în întreaga lume, Reed Hastings şi-a petrecut ultimii 20 de ani transformând un serviciu de închiriere filme într-un nume de talie mondială.

Iulian Stanciu, CEO al eMAG: “Ce ne doare cel mai tare este lipsa de predictabilitate. Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri eram la revedere”

Sambata 4 noiembrie 2017. "Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri noi eram la revedere, era totul marketplace şi gata, pentru că nu mai puteam să mai vindem nimic”

Şeful P3, cel mai mare parc logistic din România: Investitorii nu vor merge în Moldova dacă nu se construiesc autostrăzi

Marti 31 octombrie 2017. Infrastructura este unul dintre principalele criterii la care se uită investitorii din logistică atunci când vor să aleagă o nouă destinaţie pentru extindere, iar din acest motiv regiunea Moldovei are de suferit, a spus Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks, companie care deţine cel mai mare parc logistic din România.

Managerii români se revoltă: Mai bine de jumătate consideră că sistemul fiscal a avut o evoluţie negativă anul acesta

Luni 30 octombrie 2017. 52% dintre managerii chestionaţi de Deloitte consideră că evoluţia sistemului fiscal a fost negativă în acest an comparativ cu 22% care considerau acest lucru în 2015 şi doar 15% apreciază că sistemul fiscal a evoluat pozitiv cu modificări majore comparativ cu 32% în 2015.

Mişcări de trupe pe piaţa imobiliară: Forte Partners a reuşit să recruteze oameni-cheie de la Skanska şi NEPI

Luni 30 octombrie 2017. Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari, a recrutat pentru funcţiile de director de dezvoltare al diviziei de rezidenţial şi head of legal doi manageri din cadrul Skanska, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de birouri şi NEPI, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România.

Apusul erei "barbarilor" firmelor de investiţii: Noile generaţii de manageri se vor confrunta cu un mediu de afaceri mult mai restrictiv

Duminica 29 octombrie 2017. Fondatorii firmelor specializate în achiziţionarea masivă de capital privat se pregătesc să cedeze controlul unei noi generaţii de manageri, care se vor confrunta cu un mediu de afaceri mai restrictiv, comentează Financial Times într-un articol intitulat "Apusul erei barbarilor pieţelor de capital".

Sfaturile unui manager de top pentru tinerii manageri din piaţa auto locală. Dana Cortina, directorul VW Group Retail Spania: Căutaţi şefi exigenţi, nu firme bune şi învăţaţi din cât mai multe domenii

Joi 26 octombrie 2017. Cine doreşte să urce spre con­ducerea unei companii din piaţa auto nu trebuie să se limiteze strict la responsabilităţile din fişa postului, ci trebuie să dove­dească iniţiativă şi să înveţe chiar şi cum func­ţionează alte domenii, spune Dana Cortina, directorul general al Volkswagen Group Retail Spania (VGRS), dealerul grupului VW pe piaţa iberică.

Topul celor mai admiraţi 100 CEO din România. Business MAGAZIN i-a premiat aseară pe cei mai admiraţi şefi de companii din România

Joi 26 octombrie 2017. Business MAGAZIN i-a premiat aseară, în ca­drul galei CEO Awards, la care au par­ticipat peste 200 de invitaţi, pe cei mai admiraţi şefi de companii din România. Publicaţia a acordat 10 premii şi a dezvăluit totodată cine este cel mai admirat CEO din România, ca urmare a voturilor primite din partea a circa 300 de reprezentanţi ai mediului local de afaceri pentru realizarea anuarului 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO.

Apetitul investiţional în România, la pământ: Doar 460 de euro per capita se duc în România în fonduri de investiţii, de patru ori mai puţin ca la unguri

Miercuri 25 octombrie 2017. Doar 460 de euro pe capita sunt dirijaţi în România în fonduri de investiţii, de patru ori mai puţin decât în Ungaria (1.990 de euro) şi de 3,7 ori mai puţin decât în Polonia (1.700 de euro), arată calculele OTP Asset Management pe baza datelor Asociaţiei Europene a Fondurilor Mutuale a Societăţilor de Administrare (EFAMA).

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie s-a înviorat în septembrie, dar nu şi optimismul managerilor

Marti 24 octombrie 2017. Activitatea din industrie s-a înviorat vizibil în luna septembrie, volumul producţiei urcând de la 56 de puncte în august la 64 de puncte, potrivit datelor Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

Doraly alocă 15 mil.euro pe trei ani pentru repoziţionarea ca parc de tip cash&carry şi retail şi numeşte un CEO care a lucrat în boardul Orange şi Ikea

Luni 23 octombrie 2017. Doraly Expo Market, primul şi unul dintre cele mai mari parcuri comerciale specializate în articole pentru casă şi produse alimentare din România, l-a numit pe Alexandru Rusu în funcţia de CEO, acesta având o experienţă profesională şi antreprenorială de peste 15 ani, ca senior executive şi membru în board-ul unor companii precum Orange şi IKEA.

Lan Hvastija, CEO, Optiprint: Piaţa serviciilor de print ajunge la 850 de miliarde la nivel global, iar noi avem un viitor în ea datorită aparaturii pe care am dezvoltat-o

Joi 19 octombrie 2017. Piaţa serviciilor de print ajunge la 850 de miliarde de euro la nivel global, iar sistemele de printare dezvoltate de Optiprint, sunt eco-friendly, permit printarea la acelaşi preţ pentru color şi pentru alb-negru, prin tehnologia jet printers, explică Lan Hvastija, CEO şi Co-fondator, Optiprint, în cadrul Forumului Investitorilor în Franciză.

Jesper Nielsen, CEO şi fondator Amazing Jewelry: Oamenii sunt cei care contribuie la dezvoltarea businessului

Joi 19 octombrie 2017. Angajaţii sunt cheia dezvoltării unui business, iar viteza de creştere a unei afaceri poate fi un avantaj sau un punct slab al companiei, a spus Jesper Nielsen, CEO şi fondator Amazing Jewelry, prezent la conferinţa conferinţa Forumul Investitorilor în Franciză, prima ediţie a evenimentului organizat de Ziarul Financiar.

Sergiu Neguţ, business angel: Când porneşti o afacere nouă, regula de bază este că o să te coste dublu faţă de planul de la început

Joi 19 octombrie 2017. Când porneşti o afacere nouă, regula de bază este că o să te coste dublu faţă de planul de la început, şi trebuie să fii atent cât capital circulant ai nevoie în primele trei luni, a spus Sergiu Neguţ, business angel, Business Growth Consultant, Maastricht School of Management, în cadrul evenimentului Forumul investitorilor în franciză, organizat de Ziarul Financiar.

Iulian Trandafir, CEO Farmexpert: În funcţie de evoluţia pieţei decidem ce investiţii să facem

Joi 19 octombrie 2017. Farmexpert, al doilea cel mai mare jucător după cifra de afaceri din piaţa românească de distribuţie de medicamente, deţinut de gigantul Walgreens Boots Alliance, şi-a majorat veniturile cu 10% în anul financiar cuprins între august 2016 şi septembrie 2017 faţă de anul precedent, a dublat capacitatea depozitului de medica­mente până la 12.000 mp şi a rebranduit 200 de farmacii independente din totalul de 600 sub umbrela Alphega.

Oltchim se apropie de vânzare: Chimcomplex Borzeşti şi White Tiger Wealth Management se bat pentru cele mai importante active

Joi 19 octombrie 2017. Administratorii Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunţat că au fost selectaţi trei ofertanţi pentru o eventuală înstrăinare a pachetelor de active care au fost scoase la vânzare în cadrul procesului de insolvenţă şi restructurare a combinatului.

Oltchim s-a vândut pe bucăţi: 3 companii îşi împart activele combinatului

Miercuri 18 octombrie 2017. Oltchim va încheia în această săptămână contractele de vânzare pentru pachete de active din cadrul combinatului cu trei companii, respectiv Chimcomplex S.A. Borzesti, Dynamic Selling Group SRL şi White Tiger Wealth Management Ltd, şi poartă în continuare discutţii cu alţi ofertanţi.

Susţinuţi de banii canadienilor de la Fairfax, grecii de la Eurolife atacă asigurările locale

Vineri 13 octombrie 2017. Compania de asigurări Eurolife ERB, al cărei acţionar principal a devenit în 2015 grupul financiar canadian Fairfax cu active de 45 mld. dolari, vrea să devină un „jucător mare cu o gamă diversificată de produse“ pe piaţa locală de asigurări, a declarat Alexander Sarrigeorgiou, preşedintele boardului şi CEO al Eurolife ERB, prezent ieri la Bucureşti.

Eurolife se aşteaptă la o creştere de 50% a vânzărilor de asigurări în acest an

Joi 12 octombrie 2017. Grupul Eurolife care controlează la nivel local o companie de asigurări de viaţă şi una de asigurări generale se aşteaptă la o creştere de circa 50% afacerilor în acest an, a declarat Anita Niţulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări. În 2016 grupul a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 20 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că afacerile asigurătorului ar urma să ajungă la 30 milioane de euro.

Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen România: Raiffeisen: Strategic, mizăm în continuare pe creştere organică. Asta nu înseamnă că tactic nu o să ne uităm la ce apare

Luni 9 octombrie 2017. În S1, banca a obţinut un profit net de 55 milioane de euro, în creştere cu 2%, în condiţiile în care portofoliul creditelor acordate de bancă s-a majorat cu 3%.

Florin Rădulescu, CEO Avi Compact: Cele mai multe aparate de aer condiţionat le vindem în sistemul bancar

Vineri 6 octombrie 2017. „Cei mai mulţi clienţi ai noştri sunt din sistemul bancar, iar în ultima vreme au început să apară şi clienţi din industria farma şi din domeniul hotelier. Pe segmentul financiar, am colaborat cu bănci precum Bancpost, BRD, Raiffei­sen, CEC Bank“, spune Florin Rădulescu, CEO Avi Compact.

VIDEO ZF Live. Andrei Burz-Pînzaru, avocat Reff & Asociaţii: Chiar dacă şeful unei companii vinde din acţiuni, nu înseamnă că firma merge rău. Dar o vânzare masivă poate fi un semnal

Joi 5 octombrie 2017. Dacă un director general (CEO) al unei companii listate decide să-şi vândă la bursă o parte din acţiuni, acest lucru nu înseamnă că respectiva companie are probleme financiare.

UBS ar putea avea cu 30% mai puţini angajaţi în următorii 10 ani

Joi 5 octombrie 2017. UBS Group ar putea avea cu 30% mai puţini angajaţi în următorul deceniu în condiţiile în care progresele înregistrate în domeniul tehnologic vor aduce schimbări în sectorul bancar, a declarat CEO-ul celui mai mare administrator de averi din lume, Sergio Ermotti, potrivit Bloomberg.

Familia Schaeffler, una dintre cele mai bogate din Germania, îl promovează la sediul central pe Alexandru Blemovici, şeful fabricii din Braşov

Miercuri 4 octombrie 2017. Alexandru Blemovici, inginerul care a condus timp de 13 ani fabrica de componente auto Schaeffler din Braşov, va prelua din această lună conducerea departamentului „Supply Chain Management & Operations Industrial“ la centrala grupului în Germania.

VIDEO ZF Live. Gabriel Vişan, Leadership Management International: Mulţi încep un business, dar puţini ajung la performanţă. Francizele au avantajul de a avea expunere şi expertiză internaţională

Marti 3 octombrie 2017. Conceptul de franciză, unul extrem de popular în ţările capitaliste şi pro­ba­bil una dintre cele mai rapide şi mai si­gure metode de a-ţi genera propriul busi­ness, începe să prindă din ce în ce mai mult teren pe piaţa locală şi prin pris­ma faptului că franciza reprezintă pen­tru antreprenori un mix între a fi cor­poratist şi a fi independent, este de părare Gabriel Vişan, partener master­fran­cizat Leader­ship Manage­ment International (LMI).

VIDEO ZF Live. Tamás Erni, CEO Loxon: Dacă un client foloseşte serviciul de mobile banking, banca poate obţine informaţii despre tot ce face clientul cu telefonul mobil. „Cu ajutorul big data, băncile pot şti şi mai multe despre clienţi. Putem a

Marti 3 octombrie 2017. Băncile, inclusiv cele din România, îşi adap­tea­ză scoringul de la an la an, în funcţie de con­diţiile din piaţă şi de clienţi. Orice schimbare în peisajul din piaţă trebuie urmată de o recalibrare a scoringului, care poate fi făcută prin metode tra­diţionale, cum ar fi indicatorii socio-de­mo­grafici, poziţia clientului, salariul, vârsta, anga­jatorul, nivelul de educaţie, dar şi prin tehnici de big data, a decla­rat Tamas Erni, CEO al Loxon, firmă de IT spe­cia­lizată pe aplicaţii financiare, în cadrul ZF Live.

Martin Zmelik, CEO al CEZ: După experienţa pe care am avut-o, e greu de spus dacă vom mai derula alte proiecte regenerabile

Marti 3 octombrie 2017. Grupul energetic CEZ, cel mai mare investitor în energie verde din România, cu pro­iec­te de 1,2 mld. euro, şi-a redus cu 45% pierderile anul trecut pe sectorul eolian, la 229 mil. lei, dar expe­rienţa din acest business îi de­ter­mină pe acţionari să se gândească de două ori înainte de a mai aloca vreun ban către acest segment de piaţă.

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank: „Perioada în care am fost cu dobânzile aproape de zero este o anomalie, nu faptul că ROBOR creşte“

Luni 2 octombrie 2017. Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, bancă plasată în top cinci după active, spune că oamenii încep să înţeleagă că ascensiunea ROBOR nu este ceva strict teoretic, ci un risc pe care trebuie să şi-l asume atunci când când iau credite cu dobândă variabilă.

Steven van Gröningen, CEO Raiffeisen Bank: Perioada cu dobânzi aproape de zero este o anomalie, nu creşterea ROBOR

Luni 2 octombrie 2017. Steven van Gröningen, CEO al Raiffeisen Bank, bancă plasată în top cinci după active, spune că oamenii încep să înţeleagă că ascensiunea ROBOR nu este ceva strict teoretic, ci un risc pe care trebuie să şi-l asume atunci când iau credite cu dobândă variabilă.

De ce multinaţionalele preferă să recruteze CEO ”de meserie” de la alte companii, deşi succesul acestora în trecut nu este o garanţie pentru viitor. Firmele de recrutare preferă să vândă un nume, pentru că iau mai mulţi bani pe el, iar boar

Vineri 29 septembrie 2017. Când vor să schimbe şefii, multe companii, în special multinaţionalele, caută să aducă „nume” care au avut succes la concurenţă sau în altă parte.

Cererea de forţă de muncă va creşte cu peste 55% până la finele anului. Specialiştii şi managerii, cei mai vânaţi de companiile de recrutare

Joi 28 septembrie 2017. Interesul pentru candidaţii cu studii superioare este tot mai mare pe piaţa forţei de muncă, pe măsură ce noi companii intră în România şi încearcă să recruteze specialişti de la societăţile care activează deja aici.

Managerii se aşteaptă la o creştere uşoară a activităţii economice şi un avans moderat al preţurilor în industrie şi construcţie

Joi 28 septembrie 2017. Activitatea din industrie, comerţ cu amănuntul şi servicii va avea în perioada septembrie-noiembrie o tendinţă de creştere moderată, iar preţurile din industrie şi construcţie se vor majora uşor, potrivit estimărilor managerilor consultaţi de INS.

Premier Estate Management se extinde pe piaţa locală integrând servicii de Property Management pentru proprietari. În zonele mai scumpe ale Capitalei chiria pe lună poate ajunge până la 650 de euro

Marti 26 septembrie 2017. Premier Estate Management, una din principalele companii de consultanţă imobiliară active pe piaţa locală, anunţă extinderea activităţilor prin integrarea serviciilor de Property Management în portofoliul agenţiei.

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie şi-a revenit timid în august, după două luni de scădere cosecutivă

Marti 26 septembrie 2017. Activitatea din industrie a înregistrat o creştere timidă în august, după două luni de scădere consecutivă, volumul producţiei urcând de la 53 de puncte la 56 de puncte, potrivit datelor Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

Murielle Lorilloux, noul CEO al Vodafone România, lansează un semnal clar: Vom lansa pachete fix-mobil. Vom explora diferitele oportunităţi oferite de partajarea reţelelor sau semnarea unor parteneriate

Marti 26 septembrie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă, va lansa în România servicii de comunicaţii fixe şi de televiziune şi pentru clienţii rezidenţiali, intrând astfel în luptă pe segmentul pachetelor de servicii con­ver­gente fix-mobil, a declarat Murielle Lorilloux, noul CEO al operatorului, la prima sa întâlnire cu media.

Businessul românesc în direct. Lista invitaţilor de la ZF LIVE

Luni 25 septembrie 2017. Emisiunea ZF Live, difuzată zilnic între ora 12.00 şi 13.00 pe site-ul zf.ro, aduce în direct antreprenori, manageri, directori de companii, analişti şi consultanţi, într-o discuţie liberă despre economie, companii, planuri şi probleme actuale.

VIDEO ZF LIVE. Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Autorităţile locale ar trebui să sprijine producătorii. E trist să aşteptăm doi ani pentru o autorizaţie de construire pentru extindere

Vineri 22 septembrie 2017. ♦ Timpul îndelungat în care autorităţile locale aprobă autorizaţiile de construire obligă de multe ori producătorii să se orienteze către alte locaţii pentru dezvoltarea businessului, inclusiv în afara ţării, spune Dragoş Damian, preşedintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România şi directorul general al Terapia Cluj.

Wolfgang Meier este noul CEO Pirelli România

Marti 19 septembrie 2017. Wolfgang Meier este noul CEO al Pirelli România, el înlocuindu-l în funcţie pe Giuliano Menassi, care deja ocupă o nouă funcţie în cadrul grupului italian, la nivel mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Studiu: Tot mai mulţi manageri străini caută chirii de până în 1500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux

Luni 18 septembrie 2017. Cererea de locuinţe premium din partea chiriaşilor expaţi cu funcţii de middle management în multinaţionalele din noul pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca a crescut în acest an, criteriile esenţiale de căutare fiind proximitatea faţa de locul de muncă, bugetul de până în 1.000 euro/lună şi durata a contractului de închiriere de cel mult un an.

Andreea Comşa, Premier Estate Management: Clienţii sunt tot mai dispuşi să plătească în plus pentru un apartament nou mai bine făcut şi într-o zonă mai bună

Luni 18 septembrie 2017. „Creşterile de acum sunt foarte mici în comparaţie cu ce vedeam în urmă cu zece ani.“

Andreea Pipernea este noul CEO al NN Pensii

Vineri 15 septembrie 2017. Andreea Pipernea a fost numită în funcţia de CEO al NN Pensii începând cu data de 9 octombrie, mandatul acesteia fiind supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară.

ZF Health&Pharma Summit 2017: Pacientul merge după medic şi după tehnologie

Vineri 15 septembrie 2017. „Pacientul vine după medic şi după tehnologie. Cred că piaţa de servicii medicale private se va consolida. Avem un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii, vor urma cinci –şase tranzacţii mari”, a declarat ieri Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private, în cadrul summitului ZF Health&Pharma

Portland Trust pregăteşte birourile din Pipera pentru cea mai mare tranzacţie de office

Vineri 15 septembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust şi fondul american de investiţii Ares Management LP au demarat cea de-a treia etapă a proiectului Oregon Park din zona Barbu Văcărescu Pipera, iar după ce şi clădirea C va fi închiriată, întreg complexul va fi disponibil la vânzare, cel mai probabil pentru o sumă cuprinsă între 140 şi 160 de milioane de euro.

Fady Chreih, CEO Regina Maria: Vom inaugura spitalul de 15 milioane euro de la Cluj în T1 2018

Joi 14 septembrie 2017. Spitalul de la Cluj este realizat în parteneriat cu Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

​Mihai Marcu, preşedinte MedLife: Am observat dintr-un studiu că jumătate dintre români se adresează sistemului privat ca primă opţiune

Joi 14 septembrie 2017. Pacienţii din spitalele regionale din oraşe precum Călăraşi sau din regiunea Olteniei sunt trimişi către marile spitale din Bucureşti, iar românii aleg ca primă opţiune clinicile şi spitalele private în ultimii doi ani, potrivit unui studiu citat de Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, prezent la ZF Pharma Summit 2017, conferinţă organizată anual de Ziarul Financiar ân care sunt dezbătute cele mai importante teme din sănătate.

Radu Gorduza, CEO Affidea: Astăzi, sistemul privat se dezvoltă şi înlocuieşte zona în care sistemul public nu reuşeşte să dea performanţă

Joi 14 septembrie 2017. Problema polarizării între sistemul privat şi cel public este una falsă. Sistemul nu ar trebui să se lupte să înlocuiască un act medical, ci ar trebui să existe o sinergie între sistemul public şi cel privat, a spus Radu Gorduza, CEO Affidea, la ZF Health&Pharma Summit 2017

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă o bursă de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Joi 14 septembrie 2017. Articol cu conţinut publicitar.

Interimatul, la putere în spitalele publice. Peste jumătate din spitalele publice din Capitală, aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii, sunt conduse de manageri interimari

Luni 11 septembrie 2017. Interimatul a devenit noua lege care guvernează spitalele de stat, la fel ca în cazul companiilor publice din transporturi sau alte sectoare. Haosul din sistemul public de sănătate este şi un efect al numirilor de manageri interimari, având în vedere că prin numirile constante de manageri interimari un spital nu poate performa.

Frank Wagner, şeful Lidl România: „Am exportat peste 50 de manageri români talentaţi în 12 ţări“

Luni 11 septembrie 2017. O parte dintre managerii formaţi în cadrul discounterului german Lidl în România au fost apoi trimişi pe alte pieţe, în special din Europa, în pro­grame de mobilitate interna­ţională.

Cum poate fi salvat capitalismul european pentru toţi. Uniunea pieţelor de capital este vitală, urmând să simplifice accesul la multiple surse de finanţare pentru IMM-uri

Duminica 10 septembrie 2017. La un deceniu după izbucnirea crizei financiare, capitalismul, un aranjament so­cial menit să ajute oamenii prin fur­ni­zarea de capital companiilor pentru a inova, a se dezvolta şi a crea locuri de muncă, încă nu funcţionează bine, scrie Xavier Rolet, CEO al LSE, într-un editorial din Financial Times.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă o bursă de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Joi 7 septembrie 2017. Articol cu conţinut publicitar.

Poşta îşi caută CEO şi CFO privat. Condiţie obligatorie: Să aibă experienţă în conducerea unor companii cu afaceri de cel puţin 50 de milioane de euro anual

Joi 7 septembrie 2017. Poşta Română, cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care operează o reţea de circa 5.000 de oficii poştale, recrutează CEO şi CFO (director economic), potrivit unui anunţ de recrutare postat de headhunterul George Butunoiu.

VIDEO ZF Live. Alexandru Dicu, CEO al Chauffeur Express: O companie fondată de doi români în Canada a creat un soft de inteligenţă artificială pentru a-şi optimiza serviciile de transport

Joi 7 septembrie 2017. Chauffeur Express este prima companie care foloseşte inteligenţa artificială în programarea curselor în sectorul de transport privat persoane din Canada. Compania, care are sediul central în Canada, a fost dezvoltată de Alexandru Dicu şi fratele acestuia, cei doi punând bazele acestui sistem acum şapte ani de zile.

Metropolitan Life România o aduce la conducere pe Carmina Dragomir, fost Deputy CEO la MetLife Italia

Marti 5 septembrie 2017. Carmina Dragomir, fost Deputy CEO la MetLife Italia, preia de la 1 octombrie conducerea Metropolitan Life România, poziţie ocupată în ultimii trei ani de Emilia Bunea.

Şeful UniCredit spulberă zvonurile că banca şi-ar reduce prezenţa în regiune şi anunţă că are planuri de dezvoltare şi de creştere a business-ul în Europa Centrală şi de Est, divizie unde este inclusă România

Luni 4 septembrie 2017. Jean Pierre Mustier, noul CEO al UniCredit, a anunţat că grupul are intenţia să crească în Europa Centrală şi de Est, divizie care a adus peste 20% din profitul grupului la ultimele rezultate financiare.

Cea mai influentă persoană pentru industria bancară nu este un bancher. Cum conduce din umbră Warren Buffett cea mai controversată industrie

Luni 4 septembrie 2017. Cea mai importantă persoană pentru industria bancară americană este Warren Buffett, preşedintele şi CEO-ul firmei de investiţii Berkshire Hathaway, potrivit Business Insider.

Un român preia conducerea diviziei de televiziune prin satelit a UPC din Europa Centrală şi de Est

Luni 4 septembrie 2017. Cătălin Iţu, vicepreşedintele pentru operaţiuni şi vânzări al UPC DTH - divizia de televiziune prin satelit a companiei a americanilor de la Liberty Global, va prelua la 1 octombrie funcţia de CEO, conform unui anunţ al companiei de cablu.

Banca Internaţională de Investiţii vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni pentru a finanţa activitatea din România

Luni 4 septembrie 2017. Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank) intenţionează să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a finanţa activităţile din România, instituţia financiară cu sediul la Moscova mandatând BT Capital Partners şi Banca Comercială Română pentru a acţiona în calitate de manageri principali.

Murielle Lorilloux îşi începe mandatul de CEO al Vodafone România. Cine este noul manager al gigantului telecom din România?

Duminica 3 septembrie 2017. Murielle Lorilloux, un manager de naţionalitate franceză cu o carieră de aproape 20 de ani în roluri de conducere în cadrul unor companii de IT şi telecom, preia astăzi oficial mandatul de CEO al Vodafone România

Brokerii de la Swiss Ca­pital şi-au majorat deţinerea la Armătura Cluj până la 15,5% în urma unei tranzacţii de 24.000 de lei

Vineri 1 septembrie 2017. Un grup de investitori format din firma de brokeraj Swiss Ca­pital, societatea de administrare a investiţiilor Swiss Ca­pital Asset Management şi fondul de acţiuni Active Dinamic a ajuns la o deţinere cumulată de 15,58% din ca­pitalul social al producătorului de armături pentru instalaţii termice şi de alimentare cu apă şi gaz Armătura Cluj (ARM), după ce firma de administrare a achiziţionat de pe piaţa principală un pa­chet de 100.000 acţiuni Armătura, preţul unei acţiuni fiind de 0,24 de lei.

Proprietarii AFI Cotroceni spun că ar putea începe anul viitor construcţia unui mall în Arad

Joi 31 august 2017. Dezvoltatorul a obţinut în 2012 autorizaţia de construire a centrului comercial, însă lucrările nu au fost demarate nici până acum. „Acum cinci ani, când am primit autorizaţia, România era în mijlocul unei crize financiare“, spune David Hay, CEO al AFI Europe.

Viaţă grea pentru acţiunile Digi: Serghei Bulgac, CEO, alături de RCS şi alţi administratori au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul RCS/Dragomir

Joi 24 august 2017. Reacţia Digi: Considerăm că RCS&RDS, Integrasoft, foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea şi intenţionăm să contestăm toate acuzaţiile.

Managerii companiilor din IT&C sunt mai exigenţii decât restul chiriaşilor de birouri, aproape 90% dintre ei optând pentru spaţii de clasă A

Marti 22 august 2017. Companiile din IT&C domină tranzacţiile de pe piaţa de birouri, cumulând 51% din volumul total, pondere care se va menţine şi în următorii cinci ani, managerii din acest sector fiind şi mai exigenţi decât restul chiriaşilor, potrivit unei analize realizată de compania de consultanţă ESOP.

Provident se prăbuşeşte la Bursa de la Londra, CEO-ul a demisionat, compania intră pe pierderi

Marti 22 august 2017. Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi după ce compania a anunţat că se aşteaptă la pierderi de 80-120 milioane lire, în condiţiile în care strategia de a înlocui oamenii cu tehnologia nu a avut rezultatele dorite, scrie Bloomberg.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar lansează bursa de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Luni 21 august 2017. WU Executive Academy, cea mai mare universitate de business din Europa, în parteneriat cu Ziarul Financiar, oferă o bursă de studiu în valoare de 25.000nde euro pentru programul de Executive MBA Bucharest pe care universitatea austriacă îl oferă pe piaţa românească şi care a fost în trecut de cele mai multe ori pe primul loc în topul celor mai bune programe de MBA din România. Perioada de înscriere pentru bursă este 21 august – 24 septembrie.

Angajaţii companiei Snapchat s-au arătat speriaţi de competiţia cu Facebook şi Instagram

Duminica 13 august 2017. La începutul anului, angajaţii Snapchat au avut ocazia de a adresa întrebări despre orice doresc CEO-ului Evan Spiegel. Salariaţii care au transmis întrebările lor lui Spiegel, printr-un document Google, care a circulat în întreaga companie, s-au arătat îngrijoraţi de principalii competitori, Facebook şi Instagram, deoarece aceştia par a fi un impediment în creşterea rapidă pe piaţă a Snapchat, potrivit Business Insider.

Noul CEO al Totalsoft: cererea de oameni este atât de mare încât România este o piaţă a angajaţilor; aceasta este cea mai mare competiţie cu care ne confruntăm

Marti 8 august 2017. Cererea de oameni pe piaţa de IT este atât de mare încât piaţa din România este una în care angajaţii sunt cei care dictează regulile jocului, a declarat Yusuf Önder Eren, noul CEO al TotalSoft - unul dintre cei mai mari producători de soft de pe piaţa locală, în cadrul primei sale întâlniri cu media.

Cele mai profitabile zone pentru investiţiile imobiliare: cartierele Crângaşi şi Grozăveşti din Capitală şi proprietăţile de pe litoral

Marti 8 august 2017. Investiţiile în apartamentele noi din cartierele Crângaşi şi Grozăveşti din Capitală şi în cele de pe litoral, în scopul închirierii ulterioare, asigură cele mai bune randamente din România, potrivit unui studiu realizat de Premier Estate Management, unul din principalii jucători de pe piaţa locală de consultanţă imobiliară.

Frână puternică pentru Mega Image: retailerul se află în cel mai slab an din ultimii şase pentru expansiune

Luni 7 august 2017. ♦ Retailerul belgian Mega Image a deschis în primele şapte luni ale anului 23 de magazine, iar dacă va continua în acelaşi ritm, anul 2017 ar putea deveni cel mai slab pentru expansiune de după 2011 ♦ Schimbarea de ritm vine după ce în 2015 compania şi-a schimbat CEO-ul local şi a fuzionat la nivel internaţional cu grupul Ahold.

România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în cinci ani, dar e nevoie ca salariul minim brut să ajungă la 1.800 lei

Vineri 4 august 2017. România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în următorii cinci ani, de la aproape 5 milioane în acest an, dacă piaţa muncii reuşeşte să atragă mai bine absolvenţii de liceu şi persoanele peste 40-45 de ani, dacă salariul minim brut ajunge la 400 euro (1.800 lei) şi dacă se schimbă mentalitatea şi românii devin mai mobili, este de părere Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

Consiliul Judeţean Vaslui a semnat un contract de finanţare 5,8 mil. euro pentru gestionarea deşeurilor

Miercuri 2 august 2017. Consiliul Judeţean Vaslui a semnat un contract de finanţare 5,8 mil. euro, bani eurropeni pentru a implementa faza a doua a proiectului prin care se realizează Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor solide, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Unul dintre cei mai puternici investitori străini din Rusia spune că Vladimir Putin este mai bogat decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc

Marti 1 august 2017. Bill Browder, unul dintre fondatorii fondului de investiţii Hermitage Capital Management care a fost la un moment dat cel mai mare fond străin de investiţii din Rusia, susţine că Vladimir Putin ar avea o avere de 170 de miliarde de euro, potrivit Fortune.

Un fond de investiţii din SUA pariază 280 de milioane de dolari pe un tânăr de 34 de ani

Duminica 30 iulie 2017. Fondul de investiţii Och-Ziff Capital Management Group, din Statele Unite, se bazează pe Jimmy Levin, un tânăr de 34 de ani, dându-i pe mână acestuia un fond de 280 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a explodat într-un discurs critic asupra clasei politice

Sambata 29 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, în timpul unui raport trimestrial, s-a dezlănţuit asupra clasei politice într-un discurs legat de nemulţumirile faţă de blocajele din Washington care influneţează creşterea economică şi îi afectează pe oamenii cu venituri mici, potrivit WSJ.

Immochan intră pe piaţa de birouri din Braşov şi preia clădirile Coresi Business Park

Joi 27 iulie 2017. Immochan România achiziţionează ansamblul Coresi Business Park de la dezvoltatorul Ascenta Management, din cadrul proiectului mixt din Braşov, unde a dezvoltat atât un centru comercial cât şi un proiect rezidenţial alături de Coresi Avantgarden. Proiectele sunt dezvoltate pe fosta platformă industrială a Tractorul Braşov.

Sorin Boza, CEO CE Oltenia: Complexul Energetic Oltenia nu mai este copilul sărac al sistemului energetic naţional

Joi 27 iulie 2017. Complexul Energetic Oltenia are un buget de 280 de milioane de euro pentru lucrări la trei grupuri de producţie a energiei electrice din cărbune - Rovinari, Turceni şi Işalniţa. Directorul companiei spune că rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an sunt pozitive, pentru prima data in istoria companiei.

De ce se tem românii să bage banii în acţiuni prin fonduri mutuale? Doar 4 lei din 100 de lei sunt investiţi în România în fonduri de acţiuni „Caută în primul rând să economisească şi apoi să investească“

Miercuri 26 iulie 2017. Aurel Bernat, şeful BT Asset Management, explică ponderea de doar 4% a acţiunilor în totalul activelor fondurilor mutuale prin faptul că românii se uită în primul rând să economisească şi mai puţin să găsească soluţii investiţionale cu diverse grade de risc.

Victoria lui Trump îmbogăţeşte Wall Street-ul: Cât au câştigat doi dintre cei mai mari bancheri de pe urma lui Donald Trump

Luni 24 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, şi Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs, au câştigat peste 314 milioane de dolari împreună, ca efect al schimbărilor fiscale făcute de administraţia Trump, potrivit Financial Times.

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

ZF Live. Mindaugas Valuckas, CEO al Hanner: „Faţă de acum 10 ani, legile din România sunt mult mai structurate. Mediul de afaceri este predictibil pentru investitori“

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a ultimilor ani a suferit transformări semnificative, iar legislaţia din acest sector a fost de asemenea îmbunătăţită: dacă în urmă cu 10 ani investitorii aveau multe neclarităţi din punct de vedere legislativ, în prezent aceştia se confruntă cu foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească atunci când fac o investiţie.

Carrefour România a cumpărat pe 25 noiembrie 2016 încă 21% din acţiunile firmei din spatele aplicaţiei mobile Bringo - un “Uber pentru cumpărături”

Joi 20 iulie 2017. Tranzacţia prin care Carrefour a devenit acţionar majoritar a fost semnată în data de 25 noiembrie 2016 între firma Allib Rom SRL (deţinută de Carrefour) şi Beta Software Management (care este deţinută de Ascend Net Solutions).

Horaţiu Flo­res­cu, chairman Knight Frank: Se observă o aglomerare a preînchirierilor de birouri în Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest

Miercuri 19 iulie 2017. Procentul de preînchiriere al spaţiilor de birouri variază foarte mult, dar se observă o aglomerare a preînchirierilor în huburi­le create de centrele de operaţiuni - Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest, explică Horaţiu Flo­res­cu, chairman & CEO al Knight Frank România.

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30% în ultimele patru luni”

Marti 18 iulie 2017. Sorin Minea, CEO-ul grupul Angst cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi mâncare gătită, un business de 30 mil. euro în 2016, spune că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

Raiffeisen Asset Management lansează al doilea fond de randament absolut

Marti 18 iulie 2017. Raiffeisen Asset Management a lansat cel de-al doilea fond de randament absolut, Raiffeisen Benefit Euro. Până în 4 august (inclusiv), accesul în fondul nou lansat este liber de orice costuri, fiind perioadă subscrierilor iniţiale.

ZF Live. Dorin Bodea, managing partener al Result Development: Doar 13% din angajaţi se implică total la locul de muncă

Marti 18 iulie 2017. Dorin Bodea, director general al companiei de consultanţă în resurse umane Result Development şi autor al cărţii „Cine sunt eu?“, spune că nouă din zece manageri, nu doar români, se consideră top-per­for­meri şi cred că doar ei muncesc în companie.

Anca Băbăneaţă rămâne încă patru ani la conducerea Gothaer Asigurări Reasigurări

Luni 17 iulie 2017. Gothaer Asigurări Reasigurări a prelungit cu încă patru ani mandatul de preşedinte (CEO) al Ancăi Băbăneaţă, precum şi pe cel de Deputy CEO&CFO, deţinut de Ionuţ Baciu.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter