Stiri despre CEO

 

Cât de mult apelează patronii şi managerii la bănci. Creditele bancare reprezintă sub 10% din finanţările companiilor. Firmele preferă împrumuturi de la acţionari şi creditele comerciale şi externe

Marti 25 aprilie 2017. Ponderea creditelor bancare re­pre­zintă aproximativ 10% din bi­lanţul companiilor, sub nivelul îm­prumuturilor de la acţionari, al creditelor externe sau comer­cia­le, care cumulat depăşesc 40%. Capitalu­ri­le proprii ale firmelor au o pondere de apro­ximativ 30%.

Trei dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale româneşti au ieşit cu investiţii de la zero în afara graniţelor

Vineri 21 aprilie 2017. Distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque, controlat de Cezar Rapotan, constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia sau com­pania de transport Blue Air - Airline Management Solutions, de­ţi­nută de patru antreprenori români, sunt trei dintre afacerile antrepre­no­riale locale care au avut curaj să iasă peste graniţe, pornind business în afara ţării.

Guvernul alocă o nouă tranşă de 19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor

Joi 20 aprilie 2017. Guvernul a aprobat, joi, alocarea temporară a sumei de 19,03 milioane de euro în scopul asigurării necesarului de finanţare, pentru luna aprilie 2017, a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (POIIMM).

Orange va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România. Vom oferi credite pe termen scurt şi plăţi, dar nu vom lua şi depozite

Joi 20 aprilie 2017. Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de telecomunicaţii, va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România fără a aplica însă şi pentru obţinerea unei licenţe bancare, care i-ar permite companiei să atragă şi depozite de la populaţie, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Europa ale grupului Orange.

Fabricile construite acum 90 de ani, marii exportatori ai capitalului privat românesc

Joi 20 aprilie 2017. Producătorul din industria auto Compa Sibiu, pro­du­cătorul de ulei vegetal Ardealul din Carei sau fa­brica RAAL din Bistriţa cu clienţi precum John Deere, toa­te cu „rădăcini“ înainte de 1989 şi controlate în prezent de salariaţi şi manageri sunt trei dintre cei mai mari 15 ex­portatori cu capital privat românesc din economie în 2016.

Dan Ştefănescu, proprietar Gersim: Pe la mesele din cafenele şi la frizer a început să se discute iar despre vânzări imobiliare din stadiu de proiect şi acest lucru nu este pe gustul meu

Miercuri 19 aprilie 2017. Lista noastră de priorităţi a inclus şi afacerile imobiliare, însă am decis ca în acest an să închidem ultimele proiecte şi apoi să ne retragem, a spus Dan Ştefănescu, CEO şi proprietar al Gersim, firmă activă pe zona de distribuţie a telefoanelor mobile.

Deutsche Bank ar putea renunţa la plata bonusurilor în cash

Miercuri 26 octombrie 2016. Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiţii europeană, ia în calcul alternative la plata bonusurilor în cash, în condiţiile în care CEO-ul John Cryan vrea să protejeze capitalul şi să crească încrederea investitorilor, spun surse citate de Bloomberg.

​Cu trei poziţii majore în industria auto, Carlos Ghosn ar putea ajunge mai bine plătit decât regii din Detroit

Joi 20 octombrie 2016. După ce a devenit recent şi preşedinte al companiei auto japoneze Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, CEO al Renault şi Nissan Motor, ar putea lua faţa şefilor celor mai mari trei companii auto americane la capitolul plăţi, scrie Wall Street Journal.

World Class România îl numeşte pe Kent Orrgren în funcţia de CEO

Joi 20 octombrie 2016. World Class România l-a numit pe Kent Orrgren în funcţia de Chief Executive Officer, în locul lui Mikael Fredholm, care va continua să facă parte din companie, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.

Iancu Guda, Coface România: „Venitul este «vanitate», lichiditatea este «sănătate», iar efectul trebuie să fie mai mare decât efortul“

Joi 20 octombrie 2016. Jumătate din companiile insolvente au realizat investiţii pe termen lung, însă efectul trebuie să fie întotdeauna mai mare decât efortul. Afecţiunea cronică de care suferă firmele din România este „miopia“, a declarat Iancu Guda, services director în cadrul Coface, prezent la Conferinţa Risc de ţară 2016, explicând astfel faptul că managerii companiilor trebuie să îşi facă scenarii pentru viitor atunci când fac o investiţie.

ZF Digital ’16: Care sunt cele mai noi tendinţe din piaţa de telecom? Cum se consumă conţinut video în era digitală?

Joi 20 octombrie 2016. Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, Ravinder Takkar - CEO al Vodafone România, Robert Redeleanu - CEO al UPC România şi Valentin Popoviciu - vicepreşedinte al RCS&RDS - cei mai puternici manageri de pe piaţa locală de telecomunicaţii - vor participa, în prima zi a ediţiei din acest an a conferinţei ZF Digital, la ceea ce se anunţă a fi dezbaterea anului despre evoluţiile din industriea locală de profil.

Carlos Ghosn este pe cale să devină unul dintre cei mai puternici oameni din industria auto. Deja CEO al Renault-Nissan, va deveni şef şi peste Mitsubishi

Miercuri 19 octombrie 2016. Carlos Ghosn, în vârstă de 62 de ani, CEO al alianţei Renault-Nissan, va deveni preşedintele Mitsubishi Motors, în condiţiile în care producătorul japonez anticipează un an de pierderi din cauza scandalului de anul acesta, scrie Financial Times.

ZF Live. Elena Pap, CEO Up România: Românii primesc tichete de masă cu o valoare de patru ori mai mică decât a celor primite de spanioli

Marti 18 octombrie 2016. Aproape două milioane de angajaţi, adică jumătate din numărul total de salariaţi din România, primesc beneficii extrasalariale sub forma tichetelor de masă, iar compania Up România emite tichete pentru 700.000 de utilizatori.

Alexandre Arnault este noul CEO al Rimowa. „Sunt onorat să mă alătur companiei şi să lucrez alături de Dieter"

Duminica 16 octombrie 2016. Marele simbol al Franţei, Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), îşi lărgeşte gama produselor de lux prin achiziţionarea a 80% dintre acţiunile celebrei compoanii de bagaje Rimowa. Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa şi în top cinci cele mai bogate persoane din lume, doreşte să-şi pregătească fiii pentru a-i prelua afacerile. Astfel, Alexandre Arnault, unul dintre copiii milionarului, va prelua conducerea companiei Rimowa la vârsta de doar 24 de ani.

CEO Citibank Europa: Businessul din România nu va avea modificări dramatice în urma Brexit

Sambata 15 octombrie 2016. Businessul din România nu va avea modificări dramatice în urma ieşirii Marii Britanii din UE, spune Zdenek Turek, CEO Citibank pentru Europa, care a adăugat că analizează ce se poate întâmpla în urma Brexitului.

ZF Live. Gerard Ryan, CEO al IPF Provident Londra: În S1 avem o creştere de 6% la numărul de clienţi şi 20% plus la credite în România

Vineri 14 octombrie 2016. Afacerea din România merge foarte bine şi cred că va continua la fel, în condiţiile în care românii sunt printre cei mai optimişti europeni în privinţa situaţiei financiare actuale şi din următorul an, a spus la ZF Live Gerard Ryan, CEO al IPF Provident Londra.

Deutsche Bank a oprit angajările în toate diviziile băncii

Joi 13 octombrie 2016. Deutsche Bank a îngheţat angajările la nivel blogal în condiţiile în care John Cryan, CEO-ul băncii, vrea să facă reduceri de costuri şi să crească încrederea investitorilor, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Firmele îşi trimit angajaţii la training ca să vadă cine sunt liderii informali ai echipelor, pentru a-i promova ca manageri

Joi 13 octombrie 2016. Promovarea angajaţilor din organizaţie pe po­ziţii manageriale este o provocare pentru com­pa­niile din piaţa locală, în special atunci când anga­jatorii sunt puşi în faţa deciziei de a-l pro­mova pe cel mai bun expert sau pe cel care are o re­laţie satisfăcătoare cu echipa.

Ratele la dezvoltator câştigă teren. „Piaţa apartamentelor de peste 100.000 de euro este mai stabilă decât Prima casă“

Marti 11 octombrie 2016. Peste 40% din clienţii apartamentelor din ansamblurile rezidenţiale Asmita Gardens din Văcăreşti şi Ibiza Sol din Pipera au preferat în septem­brie să cumpere imo­bilele plătind rate direct la dezvoltator, în defavoarea unui credit de la o bancă, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Premier Estate Management.

CEO-ul Citibank Europa: În România există încă oportunităţi de a face „banking bun“. Strategia este creşterea organică.

Marti 11 octombrie 2016. Mediul macroeconomic este plin de provocări pentru industria bancară la nivel global şi mai ales în Europa, având în vedere creşterea economică lentă şi coborârea dobânzilor în teritoriul negativ, însă în România există încă oportunităţi de a face „banking bun“ şi de aceea ne men­ţinem anga­jamentul aici, spune Zdenek Turek, CEO Citibank pentru Europa.

Complexul Energetic Oltenia nu mai are cărbune nici pentru termocentralele proprii

Luni 10 octombrie 2016. Liderii de sindicat din CEO Oltenia susţin că lignitul din depozite s-a înjumătăţit pentru că o parte dintre cariere sunt blocate din cauza întârzierii exproprierilor din zonă, iar compania nu mai are cărbune nici pentru termocentralele proprii.

Interviu exclusiv ZF cu Liudmila Climoc, noul CEO al Orange: Pariul nostru pe următorii ani este expansiunea puternică pe fix. „Pachetele fix-mo­bil reprezintă o prioritate strate­gică, nu doar o lansare de bifat pe agendă."

Luni 10 octombrie 2016. Obiectivul strategic al Orange pentru Ro­mânia este ex­pan­­siu­nea din zona de telefonie mobilă - pe care o domină de peste 12 ani - şi către noul segment, aflat într-o creştere exponenţială, al pachetelor de comunicaţii fix-mobil, unde compania are ambiţia de a deveni un jucător „de referinţă“.

​Mihai Tecău, CEO, Omniasig: Diferenţa de preţ între asigurători se va face prin servicii

Joi 6 octombrie 2016. Diferenţa de preţ între diferite companii de asigurări se va face prin calitatea serviciilor şi prin modul de abordare a relaţiei cu clientul, a declarat Mihai Tecău, CEO al Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) în cadrul conferinţei „Piaţa asigurărilor în Dobrogea”.

Fostul şef pe real estate din BCR va coordona operaţiunile CTP din România alături de Remon Vos, CEO al companiei

Marti 4 octombrie 2016. CTP, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi investitori în spaţii logistice şi industriale prezenţi pe plan local, a numit-o pe Ana Dumitrache în funcţia de Co-Country Head pentru România. Din această funcţie ea va coordona operaţiunile companiei din România alături de Remon Vos, CEO şi unul dintre fondatorii CTP.

cel.ro: Doar 2-3 jucători vor rămâne pe piaţa electro-IT online din România în următorii ani

Luni 3 octombrie 2016. Tiberiu Pop, proprietar şi CEO al retailerului: Compania a rezistat pe piaţă şi a depăşit şi criza din 2008 pentru că a ţinut permanent costurile sub control pentru că nu a avut acces la finanţare.

Investiţi în brand! Este mai puternic decât cei care fac produsul

Vineri 30 septembrie 2016. Acum câţiva ani, la o întâlnire Meet the CEO a Business Magazin, Radu Georgescu, poate cel mai cunoscut antreprenor român din IT, a fost întrebat ce sunt mai importanţi, programatorii sau echipa de sales, vânzătorii. Fără să clipească, el a spus direct vânzătorii. „Dacă nu găsesc în ţară programatori, mă duc în Moldova, mă duc în Ucraina, mă duc în India şi tot găsesc, dar nu la fel de uşor pot să găsesc vânzători buni.“

Tensiuni la cote maxime în sistemul bancar german: Commerzbank este ”pornită” să concedieze 10.000 de persoane şi suspendă plata dividendelor, iar Deutsche Bank se luptă pentru supravieţuire. În tot acest timp, statul german priveşte ”liniş

Joi 29 septembrie 2016. Commerzbank, a doua cea mai mare bancă germană, plănuieşte să taie 9.600 de job-uri, aproximativ o cincime din forţa de muncă, şi să suspende plata dividendelor, în condiţiile în care Martin Zielke, CEO-ul băncii, vrea să crească profitabilitatea creditorului german, scrie Bloomberg.

Businessul românesc în direct. Lista invitaţilor de la ZF LIVE

Joi 29 septembrie 2016. Emisiunea ZF Live, difuzată zilnic între ora 12.00 şi 13.00 pe site-ul zf.ro, aduce în direct antreprenori, manageri, directori de companii, analişti şi consultanţi, într-o discuţie liberă despre economie, companii, planuri şi probleme actuale.

Liviu Drăgan, Totalsoft: "Ne apropiem de o revoluţie a oamenilor inutili"

Miercuri 28 septembrie 2016. Lumea se apropie de o “revoluţie a oamenilor inutili”, în care gradul din ce în ce mai mare de robotizare şi automatizare “va face ca oamenii să nu mai fie atât de importanţi”, a declarat Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei de software Totalsoft în cadrul unei conferinţe organizate de companie.

INS: Industria şi serviciile vor avea o tendinţă de creştere în septembrie-noiembrie

Miercuri 28 septembrie 2016. Activitatea din industrie şi servicii va avea o tendinţă de creştere moderată în perioada septembrie-noiembrie, în timp ce construcţiile şi comerţul vor înregistra scăderi, sunt de părere managerii.

Commerzbank ar putea concedia încă 9.000 de persoane şi reduce plata dividendelor

Miercuri 28 septembrie 2016. Commerzbank şi-a extins pierderile în şedinţa de marţi după ce un raport media arată că a doua cea mai mare bancă germane plănuieşte să taie 9.000 de locuri de muncă şi să suspende plata dividendelor, ca parte a planului de reorganizare conceput de nou CEO Martin Zielke.

Dezvoltatorii imobiliari vor să-şi reducă dependenţa de programul „Prima casă“: „Când se întrerup fondurile, vânzările de locuinţe scad“

Miercuri 28 septembrie 2016. Andreea Comşa, managing director al Premier Estate Management: „Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces la Prima casă, restul să folosească credite imobiliare cu avans de 15%“.

Şeful OMV, a treia vizită, aceleaşi griji pe redevenţe: „Nu schimbaţi legislaţia“

Miercuri 28 septembrie 2016. La a treia vizită în Bucureşti de la preluarea mandatului de CEO al OMV, în iulie 2015, grupul petrolier care controlează Petrom, unicul producător român de petrol şi gaze, Rainer Seele vine cu aceleaşi cerinţe către statul român, predictibilitatea fiscală fiind prioritatea zero pentru planurile de dezvoltare pe plan local.

Bernhard Spalt devine noul membru al board-ului BCR, responsabil pentru managementul riscului

Marti 27 septembrie 2016. Bernhard Spalt va prelua la 1 ianuarie 2017 funcţia de Chief Risk Officer la Banca Comercială Română, în locul lui Jon Locke, anterior membru al Board-ului responsabil pentru Managementul Riscului.

​Industria slujbelor de tip self-employment este în plină ascensiune, dar deja ies la iveală primele hibe din sistem. Ce faci atunci când şeful tău este o linie de cod?

Duminica 25 septembrie 2016. Managementul algoritmic este noua fiţă în materie de unelte folosite de companiile gigant pentru a ţine legătura şi a dirija activitatea angajaţilor săi. Chiar dacă sună futurist, managementul algoritmic are un strămoş ieşit la lumină cu un veac în urmă, care se numea management ştiinţific.

Băncile germane sunt într-o criză profundă: Commerzbank trebuie să dea afară 10% din angajaţi

Vineri 23 septembrie 2016. Banca germană Commerzbank ar putea concedia până la 5.000 de persoane, parte a noii strategii a CEO-ului Martin Zielke de a creşte profitabilitatea, potrivit Bloomberg.

Managerii din industrie nu văd semne de revenire: de ce scade industria dacă economia creşte solid?

Vineri 23 septembrie 2016. În vreme ce economia creşte, industria, care face aproape un sfert din PIB, este în declin: doar 0,6% este creşterea producţiei industriale în primele şapte luni din an, iar Barometrul Industrial pentru august arată că managerii din companii nu văd şanse de redresare.

Numărul mare de experţi în cyber-security atrage firmele străine la Bucureşti

Vineri 23 septembrie 2016. Numărul mare de experţi în tehnologiile de securitate cibernetică din Bucureşti reprezintă un factor de atracţie pentru start-up-urile hi-tech din străinătate, care sunt interesate să vină în Capitala României, a declarat la ZF Live Daniel Dragomir, CEO-ul companiei care organizează „How to Web“, eveniment care include şi o competiţie pentru firmele aflate la început de drum, cu premii de 30.000 de dolari.

Bogdan Iftemie este noul şef de marketing şi vânzări al distribuitorului Likeit Solution

Joi 22 septembrie 2016. Bogdan Iftemie, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de pe piaţa locală de IT, care condus timp de 9 ani afacerile locale ale producătorului taiwanez de PC-uri Acer, a fost recrutat de Likeit Solution, unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente IT&C din România, cu afaceri de peste 41 mil. euro anul trecut, pe poziţia de director de marketing şi vânzări.

Philippe Lhotte, CEO-ul BRD-SocGen: Cred că în România vor mai rămâne doar 10-12 bănci mari. „Este suficient pentru concurenţă“

Joi 22 septembrie 2016. Francezul Philippe Lhotte, 55 de ani, care a preluat în toamna anului 2012 conducerea BRD-SocGen, iar acum se pregăteşte să predea ştafeta noului CEO anun­ţat, François Bloch, anticipează că pro­cesul de consolidare la nivelul sistemului bancar românesc va continua în anii următori şi vor rămâne 10-12 bănci mari.

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Ne învârtim într-un cerc vicios. Asigurătorii expuşi pe RCA intră în faliment, piaţa este la al 10-lea an consecutiv de pierdere, ca industrie

Luni 19 septembrie 2016. Impunerea unui preţ de referinţă maximal nu va rezolva problema privind poliţele auto obligatorii (RCA), ci doar va prelungi criza, afirmă Virgil Şoncutean, noul CEO al Allianz-Ţiriac, susţinând că în ultima perioadă nu s-a discutat suficient despre cauze şi soluţii, ci despre efecte şi vinovaţi.

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac, avertizează: Dacă se va impune un tarif maximal la RCA, analizăm chiar şi ieşirea de pe acest segment

Luni 19 septembrie 2016. La prima sa întâlnire cu pre­sa în calitate de di­rector general, Virgil Şon­cu­tean, noul CEO al Allianz-Ţiriac, care are 30% din venituri din RCA, avertizează că va fi foarte greu să le explice acţio­narilor de ce să rămână pe piaţa RCA dacă preţul de referinţă maximal, care urmează să fie stabilit ca urmare a ordo­nanţei de urgenţă a guvernului, va fi insuficient.

După ce s-a cerut demiterea în bloc a conducerii ASF, şefii ASF încep să ţină de scaun. Vicepreşedintele Ursache: Răspunderea trebuie să fie individuală, nu colectivă

Joi 15 septembrie 2016. Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) responsabil cu piaţa de capital, susţine că scandalul din piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) a fost o eroare managerială la nivelul conducerii ASF, însă doar cei responsabili trebuie să răspundă, nu întreagul consiliu.

VIDEO ZF Live. Mugur Pop, CEO Intervam: În discuţii, multă lume este dispusă să investească pe bursă, dar investiţiile sunt amânate de fiecare dată. Neîncrederea este încă mare

Joi 15 septembrie 2016. Piaţa românească nu este conectată la pieţele internaţionale încă, astfel că ce se întâmplă, de exemplu, cu bursa de la New York nu este relevant pentru piaţa noastră, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Mugur Pop, CEO al firmei de brokeraj Intervam.

Un CEO din cinci suferă de tulburări psihice, potrivit cercetătorilor

Miercuri 14 septembrie 2016. Un studiu australian a descoperit că unul din cinci directori executivi suferă de tulburări psihice, aproape acceaşi rată ca la infractori, potrivit The Telegraph.

Deţinerile de cash ale investitorilor cresc, semn că “urşii” sunt speriaţi

Marti 13 septembrie 2016. Investitorii şi-au majorat deţinerile de cash la începutul acestei luni, adoptând o perspectivă pesimistă asupra stării pieţelor la nivel mondial şi preferând numerarul pe fondul unei goane după randament la scară mondială, relevă cel mai recent sondaj lunar realizat de Bank of America Merrill Lynch în rândul managerilor de fonduri, citat de Financial Times.

Mihai Tecău, CEO Omniasig Vienna Insurance Group: Ne dezvoltăm şi intrăm pe o piaţă nouă, transparentă. Serviciile publice de asigurare pot asigura servicii de calitate împreună cu cele private

Marti 13 septembrie 2016. Piaţa asigurărilor de sănătate private este o piaţă nouă, iar serviciile serviciile publice împreună cu cele private pot asigura servicii de calitate pentru clienţi, a spus Mihai Tecău, CEO Omiasig Vienna Insurance Group, în cadrul în cadrul ZF Health & Pharma Summit ’16.

Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea: Circa 4,5 milioane de persoane plătesc în prezent toate cheltuielile de sănătate şi pensii

Marti 13 septembrie 2016. Circa 4,5 milioane de persoane plătesc în prezent toate cheltuielile de sănătate şi pensii, pentru că dintr-un număr total de 15,5 milioane de persoane adulte care ar putea plăti contribuţii sociale avem 11,5 milioane de exceptaţi de la plată, a spus Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea la ZF Pharma Summit 16.

​Marius Popescu, CEO NN Asigurări: „Piaţa de asigurări de sănătate are foarte mult potenţial”

Marti 13 septembrie 2016. Piaţa de asigurări de sănătate reprezintă o oportunitate de creştere pentru NN Asigurări, care îşi propune un număr de 10.000 de clienţi în viitor, după ce în prezent deţine 35% din piaţă, a spus Marius Popescu, CEO NN Asigurări, la conferinţa „ZF Health & Pharma Summit 16

​Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate: „Calitatea serviciilor medicale e o problemă de cultură organizaţională, mentalitatea din spital”

Marti 13 septembrie 2016. Calitatea serviciilor medicale depinde de cultura organizaţională şi de mentalitatea din spitale, fiind bazată pe indicatori care să determine un anumit nivel pentru fiecare spital, a spus Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate, la conferinţa „ZF Health & Pharma Summit 16.

Brokeri: Acţiunile Cemacon Cluj-Napoca pot creşte de la 0,32 lei la 0,39 lei

Joi 8 septembrie 2016. Aciunile producătorului de cărămizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) ar putea retesta pe termen mediu nivelul de 0,35 lei, iar dacă acest prag va fi depăşit, ar putea ajunge chiar la 0,388 lei, considerat nivelul de rezistenţă. Ieri, acţiunile Cemacon afişau 0,32 lei, în creştere cu aproape 2% faţă de şedinţa precedentă.

Cemacon Cluj aprobă contractarea unui credit în valoare maximă de 60 milioane lei

Luni 5 septembrie 2016. Cemacon Cluj (CEON), producător de cărămidă, a aprobat contractarea unui credit în vederea refinanţării unei facilităţi de maximum 60 milioane lei, din care 55 milioane lei drept refinanţare, pe o perioadă de zece ani de la data semnării contractului, şi 5 milioane lei drept capital de lucru – pe o perioadă de un an. De asemenea, dobânda poate fi cu maximum trei puncte procentuale mai mare decât cea aplicabilă contractului de creditare încheiat cu BCR în martie 2015.

Total Soft tocmai a fost vândută pentru 30 mil. euro. Lecţiile antreprenorului care şi-a dus afacerea în 28 de ţări: Nu faceţi afaceri cu statul şi uitaţi că România are graniţe

Vineri 2 septembrie 2016. Nu faceţi afaceri cu statul şi uitaţi că România are graniţe – sunt doar două dintre sfaturile pe care Liviu Drăgan le-a dat la evenimentul Meet the CEO, sfaturi pe care niciunul dintre cei peste 40 de şefi de companii care au participat nu le-au mai oferit până acum. Părintele Charisma, suită de aplicaţii de business prin care se derulează 10% din PIB-ul României, a vorbit despre evoluţia sa şi a afacerii TotalSoft, începută acum 20 de ani.

Bob van Dijk, CEO-ul Naspers la Bucureşti: În China, dacă faci o comandă online la un magazin precum jd.com - care este eMAG-ul Chinei - oamenii se aşteaptă ca livrarea să fie făcută în 3 ore

Vineri 2 septembrie 2016. Şeful Naspers Global, o companie cu vânzări de 12 mld. dolari pe an, a discutat cu ZF la Bucureşti despre viitorul comerţului electronic şi trendurile în IT&C. (Partea a doua a interviului).

Apple vrea să readucă în Statele Unite 5 miliarde de dolari

Vineri 2 septembrie 2016. Apple ar putea aduce cel puţin 5 miliarde de dolari din banii de peste hotare înapoi în Statele Unite, potrivit declaraţiilor lui Tim Cook, CEO-ul companiei, într-un interviu pentru un post de radio irlandez.

Bob van Dijk, CEO al Naspers: Migraţia consumatorilor de la PC-uri către mobile va fi cea mai mare schimbare din business în următorii 2-3 ani

Joi 1 septembrie 2016. Şeful Naspers Global, o companie cu vânzări de 12 mld. dolari pe an, a discutat cu ZF la Bucureşti despre viitorul comerţului electronic şi trendurile în IT&C.

Şeful Deutsche Bank: Europa are nevoie de fuziuni, atât naţionale cât şi globale pentru a face faţă scăderii ratelor

Miercuri 31 august 2016. John Cryan, CEO al Deutsche Bank, a spus miercuri că Europa are nevoie de mai multe fuziuni între băncile europene şi mai multe acţiuni din partea băncilor centrale pentru a contracara efectele negative ale dobânzilor scăzute, scrie Market Watch.

Deutsche Bank luase în considerare o fuziune cu Commerzbank

Miercuri 31 august 2016. John Cryan, CEO-ul Deutsche Bank, cea mai mare bancă germane, a spus că creditorul german doreşte să îşi restrângă activitatea, când a fost întrebat despre o potenţială fuziune cu Commerzbank, scrie Bloomberg.

Bob van Dijk, CEO Naspers: „M-am întâlnit cu antreprenori care au afaceri evaluate la 200 de miliarde de dolari. Ce am observat este că ei nu discută niciodată despre cifre, despre finanţe, ci despre produs, despre experienţa clientului”

Marti 30 august 2016. Naspers nu are în plan să facă nicio schimbare în parteneriatul pe care îl are cu Iulian Stanciu în cadrul eMag - unul dintre cele mai mari magazine online din regiune, a declarat în cadrul unui interviu pentru ZF Bob van Dijk, CEO al grupului sud-african cu afaceri anuale de 12 mld. dolari din comerţ electronic, TV şi media.

Iulian Stanciu: Afacerile eMag din România au crescut cu 28% în 2015 la 1,39 miliarde de lei

Marti 30 august 2016. eMag, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut afaceri de 1,39 miliarde de lei în România în creştere cu 28% faţă de anul precedent, a declarat Iulian Stanciu, CEO al eMag, în cadrul unei conferinţe.

Bob van Dijk, CEO Naspers: România are un potenţial masiv să fie un hub de tehnologie pentru Europa

Marti 30 august 2016. eMag, cel mai mare magazin online din România, care este prezent şi pe alte pieţe din regiune, este unul dintre activele cheie ale grupului Naspers din Africa de Sud, a declarat Bob van Dijk, CEO al Naspers, în cadrul unei conferinţe organizate în Bucureşti de retailer.

ZF Live. Dragoş Neacşu, şeful Erste Asset Management: Am avut şi oameni care au investit peste 10 milioane de euro

Marti 30 august 2016. Erste Asset Management, cel mai mare adminis­trator de fonduri din Ro­mânia cu active de 7,8 mld. lei, are clienţi în principal din categoria celor institu­ţio­nali, dar a avut şi persoane fizice care au investit peste 10 milioane de euro.

MOL intră în TOP 3 din petrol cu cel mai tânăr CEO la cârmă

Marti 30 august 2016. MOL România, filială a grupului petrolier ungar MOL, jucător care a avut una dintre cele mai agresive politici de extindere pe piaţa locală, spune că din punctul de vedere al volumelor de carburanţi vândute, compania a intrat pe podiumul retailului cu produse petroliere.

Ce trebuie să facă managerii pentru a reţine angajaţii în organizaţie

Duminica 28 august 2016. Pentru angajaţii din companiile locale relaţia cu managerul direct şi cea cu colegii de muncă, mediul de lucru sau flexibilitatea contează mai mult decât pa­che­tul salarial atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a-şi schimba locul de mun­că. Prin urmare, managerii apelează la me­to­de de motivare şi loializare a angajaţilor.

Unul dintre foştii manageri de la Facebook a trădat şi încearcă să mănânce piaţa fostului angajator cu o aplicaţie de video share

Sambata 27 august 2016. Vadim Lavrusik, un fost manager al reţelei de socializare Facebook care a lucrat la funcţia Live, introdusă de gigant iarna trecută, şi-a lansat propria aplicaţie împreună cu Ray Lee şi Vincent Tuscano, co-fondatori ai platformei Upfront.

Asaltul managerilor polonezi în România

Vineri 26 august 2016. Retailerul de jucării Noriel, grupul AmRest, care deţine cafenelele Starbucks, dar şi dezvoltatorul imobiliar Impact au anunţat numirea unui expat din Polonia la conducerea businessului.

Tim Cook a primit în primii cinci ani de mandat ca CEO Apple 373 mil. dolari în acţiuni

Joi 25 august 2016. Tim Cook, care a sărbătorit miercuri cinci ani în fruntea Apple, a primit acţiuni în valoare de 373 de milioane de dolari în această perioadă, în condiţiile în care valoarea acţiunilor producătorului de iPhone-uri ş-a dublat, scrie Bloomberg.

Poluarea managementului, cauza tuturor eşecurilor. ,,Managementul este unul din factorii esenţiali care explică de ce o ţară este bogată sau săracă’’

Miercuri 24 august 2016. Sunt multe activităţi umane care pot fi afectate de poluare, dar dintre toate, managementul românesc, pare a atinge niveluri inimaginabile. Deşi în toate mediile se vorbeşte despre importanţa managementului, acesta este ignorat în totalitate când se pune problema aplicării în practică.

Businessul românesc în direct. Lista invitaţilor de la ZF LIVE

Miercuri 24 august 2016. Emisiunea ZF Live, difuzată zilnic între ora 12.00 şi 13.00 pe site-ul zf.ro, aduce în direct antreprenori, manageri, directori de companii, analişti şi consultanţi, într-o discuţie liberă despre economie, companii, planuri şi probleme actuale. Găsiţi mai jos lista actualizată a ultimilor participanţi, iar dacă aţi ratat emisiunea în direct sau doriţi să o revedeţi este de ajuns să daţi click pe data. Vizionare plăcută!

Un român va pune bazele operaţiunilor Porsche din Malaiezia

Marti 23 august 2016. Alin Tapalagă a preluat oficial în vara acestui an funcţia de CEO al Porsche Malaiezia, compania care va prelua de la Volkswagen AG operaţiunile de vânzare a autovehiculelor grupului german de pe piaţa asiatică. Porsche Holding face parte din VW Group.

Cât mai rezistă Tarom când a schimbat trei şefi doar în primele opt luni. Transportatorul de stat se afundă în pierderi. Cine sunt managerii care au condus Tarom în ultimii ani

Luni 22 august 2016. Compania de stat Tarom, aflată sub conducerea a trei şefi de la începutul anului până în prezent, continuă să se afunde în pierderi, finalizând primul semestru cu 28,6 milioane de lei pierderi, nivel aproape similar cu cel de anul trecut şi de peste opt ori mai mare faţă de rezultatul prognozat.

Complexul Energetic Oltenia acordă cota de 10 tone de cărbune fiecărui angajat, după 7 luni de negocieri cu sindicatele

Vineri 19 august 2016. Toţi cei aproximativ 15.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), inclusiv cei care urmează să fie concediaţi în luna septembrie, vor primi şi în acest an cota de cărbune, potrivit deciziei luate, vineri, de Comisia Mixtă Administraţie-Sindicate a Complexului, după 7 luni de negocieri.

Aproape 700 de mineri şi energeticieni de la CEO au primit preaviz

Joi 18 august 2016. Aproape 700 de mineri şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia au primit preaviz, decizia de concediere colectivă fiind aprobată, joi, de directoratul companiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Care sunt executivii din corporaţiile americane care pot primi câteva sute de milioane de dolari dacă sunt daţi afară. Unul dintre CEO este de origine română şi a fost la Bucureşti după tragedia de la Colectiv. Pachetul lui de plecare este de 130

Miercuri 17 august 2016. Bloomberg a alcătuit un top al executivilor care vor obţine cele mai mari câştiguri în cazul în care vor fi daţi afară din funcţiile pe care le deţin în companiile pentru care lucrează.

​Titlurile de stat americane nu mai sunt profitabile pentru investitorii străini

Miercuri 17 august 2016. Majoritatea analiştilor şi managerilor de fonduri de investiţii din piaţă dau vina pe ezitările Rezervei Federale Americane de a creşete ratele de dobândă pentru deprecierea dolarului din ultima perioadă. Însă, un administrator al unui fond de investiţii american are o opinie total diferită, scrie MarketWatch.

“Top managerii sunt copleşiţi de conţinut, cu toate acestea, continuă să caute perspective şi idei noi, creative, inovatoare şi bazate pe fapte"

Marti 16 august 2016. Top managerii sunt tot mai atenţi cu privire la sursele de informare pe care le aleg şi apreciază brandurile care dau dovada unui leadership credibil în ceea ce priveşte strategia de vânzare, loialitatea şi valorile pe care le promovează din cauza unei avalanşe de conţinut, arată un studiu realizat Grupul The Economist, în parteneriat cu agenţia globală de relaţii publice şi comunicare integrată HillĂKnowlton Strategies, prezentă în România prin BDR Associates din 2003. Cercetarea a fost realizată în rândul a peste 1.600 de creatori şi consumatori de conţinut de leadership analitic, la nivel global.

Cererea de angajaţi în zona de servicii creşte, dar volumul rămâne sub cel din producţie. „Pe o piaţă dependentă de candidaţi, creşterile salariale de 10 - 20% nu vor mai fi suficiente pentru a-i atrage"

Sambata 13 august 2016. "Valoarea de business generată în servicii este însă cu mult mai mare decât în producţie. Instituţiile statului ar trebui să gândească o strategie comună pentru atragerea candidaţilor în anumite zone de formare", a explicat Iuliana Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă

Robert Redeleanu preia şi UPC Ungaria devenind şef peste un business de 400 mil. euro

Joi 11 august 2016. Robert Redeleanu, care a devenit în iulie 2015 CEO al operaţiunilor locale ale companiei de cablu UPC România, va prelua şi conducerea filialei americanilor de la Liberty Global, devenind astfel şef peste un business de peste 400 de milioane de euro pe an.

Femeile în poziţii de conducere, încă un „fenomen" rar în mediul de business. Care sunt poveştile de succes din spatele unora dintre cele mai puternice femei de carieră din lume

Miercuri 10 august 2016. Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo Inc., este pe cale să pună punct unuia dintre cele mai importante capitole din cariera sa, în contextul în care Verizon Communication, unul dintre cei mai mari operatori telecom din SUA, a câştigat de curând licitaţia pentru businessul de Internet de la Yahoo. Pentru cele mai multe femei aflate în poziţii de lideri, Marissa Mayer este un model de succes, care poate face faţă oricăror provocări, iar mulţi se întreabă acum care va fi traseul său mai departe, după ce va părăsi actulul post.

După trei ani, un român devine din nou şef la Budapesta: Robert Redeleanu preia şi conducerea operaţiunilor UPC din Ungaria

Miercuri 10 august 2016. Robert Redeleanu, care a devenit în iulie 2015 CEO al operaţiunilor locale ale companiei de cablu UPC România, va prelua şi conducerea filialei din Ungaria a americanilor de la Liberty Global, a anunţat operatorul. Este a doua oară când compania de cablu face această mutare: în vara anului 2013 Severina Pascu prelua pentru prima oară şi funcţia de CEO în Ungaria pe lângă cea din România. Anul trecut Severina Pascu a fost promovată CEO la nivel de regiune.

Robert Redeleanu, CEO UPC România, preia şi conducerea filialei din Ungaria

Miercuri 10 august 2016. Robert Redeleanu, CEO UPC România, preia în septembrie şi funcţia de CEO UPC Ungaria şi va avea responsabilitatea conducerii operaţiunilor operatorului telecom din ambele ţări.

Neamţul care a luat fabricile de vagoane ale lui Burci deţine un sfert din creanţele Jolidon

Miercuri 10 august 2016. Antreprenorul german Thomas Manns, prin inter­me­diul companiei Astra Rail Management Gmbh, care a pre­luat anterior fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci, a ajuns să deţină aproape un sfert din totalul creanţelor acceptate ale producătorului şi retailerul de lenjerie intimă Jolidon.

JLL a securizat o finanţare de 6 mil. de euro pentru Adval Asset Management. Creditul va refinanţa clădirea Cascade Offices din Bucureşti

Marti 9 august 2016. Adval Asset Management, cu suportul echipei de Capital Markets a JLL România, a securizat un credit de 6 milioane de euro pentru refinanţarea clădirii de birouri Cascade Offices din Bucureşti. Cascade Offices, cu o suprafaţă închiriabilă de 4.200 metri pătraţi, a fost livrată în anul 2005 şi este localizată pe Strada Buzeşti, în centrul Bucureştiului.

Adval Asset Management a securizat un credit de 6 milioane euro pentru refinanţarea Cascade Offices

Marti 9 august 2016. Adval Asset Management, cu suportul echipei de Capital Markets a JLL România, a securizat un credit de 6 milioane de euro pentru refinanţarea clădirii de birouri Cascade Offices din Bucureşti.

„Mulţi middle manageri au pretenţii salariale prea mari pentru abilităţile pe care le au“

Luni 8 august 2016. Companiile se confruntă cu dificultăţi în recrutarea managerilor potriviţi pentru că, pe de-o parte, pachetele de beneficii create reuşesc să îi fidelizeze foarte bine şi sunt greu de convins să facă o schimbare şi, pe de altă parte, unii middle manageri solicită salarii mai mari decât ar merita, este de părere Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR.

Recrutarea unui manager costă 20-30% din salariul brut al executivului

Sambata 6 august 2016. Preţul recrutării unui manager depinde de manager şi cine plăteşte, procesul putând viza selecţia fie a unui executiv cu o echipă de 2 oameni şi un salariu de 2.000 euro net pe lună sau CEO-ul unei multinaţionale, dar în medie el variază între 20% şi 30% din salariul brut al executivului recrutat.

​HSBC vrea să răscumpere acţiuni de 2,5 miliarde de dolari

Miercuri 3 august 2016. HSBC Holdings, cea mai mare bancă europeană, a anunţat o răscumpărare de acţiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru anul acesta, în condiţiile în care CEO Stuart Gulliver încearcă să se lupte împotriva scăderii valorii acţiunilor, scrie Bloomberg.

Care este rolul managerului într-o companie: „În medie, 50% din succesul individual şi al echipelor are ca sursă competenţa şefului ca lider. Oamenii pleacă foarte rar din cauza veniturilor insuficiente, ei părăsesc şefii şi organizaţiile car

Vineri 29 iulie 2016. Competenţele manageriale şi strategice, dar şi cele de leadership sunt doar câteva lucruri pe care trebuie să le aibă un manager pentru a creşte performanţa în rândul angajaţilor dintr-o organizaţie.

Renault reduce salariul directorului executiv Carlos Ghosn

Joi 28 iulie 2016. Consiliul de Administraţie al Renault reduce compensaţiile directorului executiv Carlos Ghosn, CEO Renault, cu 20% şi va rămâne fixată 180% din salariul fix al acestuia, fără alte majorări, scrie Wall Street Journal.

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru alţi 47 de jurnalişti

Miercuri 27 iulie 2016. Autorităţile din Turcia au emis mandate de reţinere pentru 47 de foşti jurnalişti şi manageri ai publicaţiei Zaman, care ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, aceasta fiind o nouă măsură de acest fel care vizează presa turcă în ultima săptămână, relatează Reuters online.

P&G şi Unilever, businessuri de 2 mld. lei anual, şi-au schimbat şeful în ultima lună

Miercuri 27 iulie 2016. Procter & Gamble şi Unilever, cei mai mari doi jucători de pe piaţa de bunuri de larg consum nealimentare cu afaceri anuale cumulate de 2 mld. lei pe an, şi-au schimbat CEO-ul în ultima lună.

Managerii companiilor austriece consideră că economia României îşi va menţine creşterea

Marti 26 iulie 2016. 70% dintre managerii companiilor austriece cu activitate în România consideră că economia îşi va menţine creşterea în acest an şi anul viitor, iar trei din patru mizează pe o dezvoltare pozitivă a companiei lor în aceeaşi perioadă.

Adrian Şerban, un antreprenor din Galaţi: Nu numai că nu găsim oameni pentru funcţiile de execuţie, dar nu găsim oameni care să îşi dorească să muncească cinstit, opt ore pe zi

Luni 25 iulie 2016. Vă scriu ca răspuns la articolul dvs de astăzi: "Drama afacerilor româneşti: avem idei, avem proiecte, avem piaţă, avem bani. Nu avem cu cine să le facem, nu găsim oameni pentru execuţie". În acest articol dvs. vorbiţi de lucruri sfinte şi anume de faptul că nu se găsesc oameni pentru funcţii de execuţie (manageri), leaderi. Eu vreau să va scriu despre faptul că nu găsesc oameni care să muncească, să se trezească de la 4 dimineaţa şi să muncească cinstit 8 ore pe zi.

Opinie de Viorel Panaite, managing partner Human Invest: 6 lucruri care prezic slaba performanţă managerială

Duminica 24 iulie 2016. În ce fel i-aş putea sprijini pe managerii mei să se regleze şi singuri, să nu fiu eu nevoit să continuu la nesfârşit să le corectez atitudinile şi comportamentele?“ m-a întrebat un client, director executiv al unei companii cu care lucrăm de mai mulţi ani şi care este recunoscută drept lider al unui sector foarte competitiv în România. Am zece directori care îmi raportează direct. Vreau să ştie „de ce“ e important să aibă o metodă de autoreglare. Să ştie singuri „când“ şi „cum“ să se corecteze atunci când e necesar. Sunt adulţi, nu mai sunt copiii pe care să îi dădăcesc eu.“

Apetit pentru case noi: Un proiect de 5 mil. € cu 43 de apartamente, aproape epuizat în două săptămâni

Vineri 22 iulie 2016. Un proiect rezidenţial de 5 milioane de euro situat în zona Primăriei Sectorului 1 şi a cărui construcţie a început în urmă cu două săptămâni, şi-a găsit cumpărători pentru aproape toată capacitatea, în condiţiile în care cele 43 de apartamente vor fi finalizate abia peste un an. Proiectul Central District Cuza 99 este ridicat de Lucian Azoiţei, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Forty Management & Investments, responsabil şi pentru alte ansambluri rezidenţiale din Bucureşti.

ZF Live. Radu Crăciun, CEO BCR Pensii: „Fondurile de pensii private nu sunt o puşculiţă din care să se ia bani şi să nu se mai pună înapoi“

Joi 21 iulie 2016. Deductibilitatea fiscală nu este sufi­cient de mare pentru a stimula sistemul fondurilor de pensii private şi ar fi util dacă aceasta ar creşte, consideră Radu Crăciun, CEO al BCR Pensii. El anticipează că în doi ani sistemul privat de pensii private va ajunge la 10 mld. euro.

Unde au plecat foştii şefi de bănci din România: majoritatea sunt în sectorul financiar nonbancar

Joi 21 iulie 2016. Majoritatea foştilor şefi ai băncilor din România care au părăsit poziţiile de CEO în 2015 şi în primele luni din acest an au decis să rămână în sectorul financiar, dar nu au mai optat pentru job-uri în bănci.

Erste Asset Management a lansat ghidul „România investeşte” ca urmare a unui studiu despre fondurile de investiţii, care arată că 55% dintre români cred că nu au suficienţi bani pentru a investi, iar 34% nu se consideră destul de informaţi pe

Marti 19 iulie 2016. Erste Asset Management, companie de administrare de fonduri de investiţii, membră a Grupului Erste, care deţine şi Banca Comercială Română a elaborat primul studiu din România despre fondurile de investiţii şi ulterior ghidul „România investeşte”, conform unui anunţ al companiei.

Dezvoltatorul P3 a ajuns la 300.000 de metri pătraţi construiţi în parcul logistic din Bucureşti

Marti 19 iulie 2016. P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi pan-europene de logistică, a marcat construcţia a 300.000 mp în parcul său P3 Bucharest

Cele 10 sfaturi ale noului şef de la Dacia pentru tinerii manageri

Duminica 17 iulie 2016. Francezul Yves Caracatzanis, noul şef al grupului Dacia-Renault România, a povestit pentru revista săptămânală Business Magazin în întâlnirea ”Meet The Ceo”, despre viaţa lui profesională ş ice l-a determinat acum mai bine de două decenii să renunţe la o poziţie în industria IT, la HP, pentru a se duce în industria auto.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter