Stiri despre companii

 

Bernie Ecclestone, geniul britanic care a creat Formula 1, spune că Putin ar trebui să conducă Europa

Vineri 24 noiembrie 2017. Bernie Ecclestone, 87 ani, a fost timp de patru decenii omul de geniu care a transformat Formula 1 într-unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Cele patru decenii ca director executiv s-au încheiat dramatic în luna ianuarie când grupul american Liberty Media, controlat de miliardarul John Malone, a încheiat achiziţia de 8 miliarde de dolari a companiei mamă a Formula 1, potrivit unui interviu realizat de Financial Times.

Reportaj din una dintre cele mai hot destinaţii ale momentului, Islanda. Antiteze în ţara de gheaţă şi foc. O ţară unde numărul oilor este cu mult mai mare decât cel al oamenilor. Şi unde Dacia este de departe cel mai popular brand auto

Vineri 24 noiembrie 2017. Islanda este aruncată parcă de zei undeva singură, departe de Europa şi de America totodată. Şi totuşi, aceiaşi zei i-au dăruit o natură, bucăţică ruptă din rai, similară cu nimic din ce ajungi să vezi pe Bătrânul Continent spre exemplu. Pe scurt, Islanda este o ţară unde gheţarii „nepăsători şi reci“ convieţuiesc armonios cu vulcanii „nervoşi“ şi activi. O ţară unde numărul oilor este cu mult mai mare decât cel al oamenilor. Şi unde Dacia este de departe cel mai popular brand auto. Cam una din trei maşini ce circulă pe şoselele din insulă poartă însemnele companiei de la Mioveni.

Topul celor mai valoroase 25 de companii antreprenoriale româneşti, afaceri evaluate la peste 9 miliarde de euro

Vineri 24 noiembrie 2017. ♦ Patru businessuri controlate de antreprenori, Banca Transilvania, Dedeman, DIGI şi Altex, sunt evaluate la peste 500 mil. euro fiecare.

Vânzările Ikea au crescut cu 14% în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017, la peste 586 mil. lei (128 mil. euro). „În acest interval, peste 3,3 milioane de oameni au vizitat magazinul Ikea"

Joi 23 noiembrie 2017. Retailerul sudeze de mobilă Ikea a înregistrat o creştere de 14% a vânzărilor în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la o cifra de afaceri de circa 128 mil. euro în anul de catalog Ikea 2017, potrivit reprezentaţilor companiei.

"100 Cele mai valoroase companii din România - 2017"

Joi 23 noiembrie 2017. Ediţia a XII-a a Top 100 cele mai valoroase companii din România este cea mai interesantă din 2008 până în prezent. În sfârşit, anii neîntrerupţi de creştere economică se văd şi în rezultatele companiilor.

Producătorul de mezeluri Cris-Tim se alătură programului Elite dezvoltat de UniCredit şi bursa din Londra

Joi 23 noiembrie 2017. Elite UniCredit CEE Lounge, parteneriatul dezvoltat de UniCredit şi London Stock Exchange Group în vederea susţinerii dezvoltării afacerilor mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est, urmează să includă 14 noi companii în iniţiativa sa menită să accelereze ritmul de creştere al companiilor cu potenţial.

Abris Capital Partners atrage 500 mil. euro pentru al treilea fond dedicat investiţiilor în CEE

Joi 23 noiembrie 2017. Fondul de private equity Abris Capital Partners, care sărbătoreşte zece ani de activitate în Europa Centrală şi de Est (CEE), a ridicat un nou fond de 500 de milioane de euro de la investitori internaţionali, destinat companiilor private, în special în Polonia şi România, informează un comunicat.

Teraplast Bistriţa cumpără participaţia de 7% a lui Dragoş Irimescu la Depaco şi dobândeşte controlul unic asupra companiei

Miercuri 22 noiembrie 2017. Producătorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a notificat în această seară bursa de la Bucureşti că a încheiat pe 21 noiembrie un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale cu Dragoş Irimescu, pentru achiziţia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco.

Numărul companiilor intrate în insolvenţă a crescut în primele zece luni din 2017 cu aproape 9%

Miercuri 22 noiembrie 2017. Numărul companiilor intrate în insolvenţă a crescut cu 8,85% în primele zece luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, la 7.344, cea mai mare creştere fiind înregistrată în judeţul Bistriţa Năsăud (83,33%), iar cea mai mare scădere în Sălaj (-45,76%), potrivit datelor Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului (ONRC).

Istrate, vicepreşedinte Bitdefender: Costurile de producţie din România sunt cu 7% mai mari în raport cu China

Miercuri 22 noiembrie 2017. Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender are costuri mai mari cu 7% faţă de China pentru a produce în România, la Satu Mare, echipamentul Bitdefender Box - un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet, a declarat Ciprian Istrate, vicepreşedinte consumer solutions în cadrul companiei.

Antreprenorii debutanţi au creat 386 de companii în octombrie, majorând la 43.709 numărul SRL-D-urilor înfiinţate din 2011 încoace

Miercuri 22 noiembrie 2017. Antreprenorii debutanţi au creat din 2011 până la finalul lunii octombrie 43.709 firme de tip SRL-D, 2011 fiind anul în care s-a lansat pe piaţa locală acest tip de afacere ca urmare a unui program naţional de finanţare a start-up-urilor.

Statele Unite impun sancţiuni împotriva a 13 companii din Coreea de Nord şi China

Miercuri 22 noiembrie 2017. Statele Unite au impus, miercuri, sancţiuni împotriva a 13 companii şi organizaţii din China şi Coreea de Nord, pe care Washingtonul le acuză că oferă susţinere Phenianului, ajutându-l să se eschiveze în faţa restricţiilor internaţionale impuse Coreei de Nord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Florin Talpeş, CEO Bitdefender: “Revoluţia fiscală” loveşte din păcate în primul rând în firmele româneşti de IT, cărora le ia o jumătate din banii de dezvoltare

Miercuri 22 noiembrie 2017. Forma actuală a schimbărilor din legislaţia fiscală va determina anul viitor o creştere a costurilor înregistrate de companiile de IT cu 5-7% iar principalul impact negativ va fi resimţit în primul rând de companiile româneşti, cărora le va fi luat practic o jumătate din fondul dedicat dezvoltării, a declarat Florin Talpeş, CEO şi co-fondator al companiei de soluţii de securitate de IT Bitdefender, care are un portofoliu de peste 500 de milioane de utilizatori la nivel global. Bitdfender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel global, avea anul trecut aproape 900 de oameni pe plan local, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori.

Profitul companiilor din BET a crescut cu 50% după nouă luni, dar bursa rămâne anesteziată

Miercuri 22 noiembrie 2017. Cei 13 constituenţi ai indicelui BET, referinţa bursei bucureştene, au raportat un profit cumulat de 6,86 miliarde lei (1,5 miliarde euro), mai mare cu 46% faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile celor mai mari companii listate au ajuns la 34 miliarde lei (7,4 miliarde euro), echivalentul unui avans de peste 12%.

Distribuitorul Aquila din Ploieşti, afaceri în S1 2017 de 93 de milioane de euro

Miercuri 22 noiembrie 2017. Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Prahova), controlată de antreprenorii Alin Dociu şi Cătălin Vasile, a terminat primul semestru cu o cifră de afaceri de peste 418 milioane de lei (circa 93 mil. euro), în creştere cu aproape 20% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele ZF.

Top 100 cele mai valoroase companii din România: 20 de businessuri evaluate la cel puţin un miliard de euro fiecare

Miercuri 22 noiembrie 2017. Ediţia din acest an a anua­rului ZF 100 cele mai valoroase companii din Ro­mânia cuprinde 20 de busi­nessuri evaluate la pes­te un miliard de euro fie­care, în timp ce în urmă cu doispre­zece ani, la prima ediţie, erau doar 14 com­panii mai scumpe de un miliard de euro.

Povestea celei mai mari companii din judeţul Vaslui. „Am început cu câteva hectare şi am ajuns să lucrăm 5.000 de hectare de teren agricol“

Marti 21 noiembrie 2017. Plantagro-Com, cea mai mare companie din judeţul Vaslui, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 380 mil. lei, în creştere cu 43% faţă de anul precedent, ara­tă datele de la Minis­te­rul de Finanţe.

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare de piaţă de peste 500 mld. dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Tencent Holdings Ltd, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a ajuns săptămâna aceasta la o valoare de piaţă de peste 500 miliarde dolari, depăşind astfel Facebook şi ajungând a cincea cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Una dintre cele mai puternice multinaţionale europene ar putea să dea afară peste 1.000 de oameni

Marti 21 noiembrie 2017. Reducerile de personal din cadrul companiei Nestle SA ar putea depăşi, în Franţa, peste 1.000 de persoane, încât îmbuteliatorul elveţian al cunoscutei ape Perrier se pregăteşte să conciedeze angajaţii auxiliari, anunţă oficialii sindicatului, potrivit Bloomberg.

Italienii de la Enel vor să investească 400 mil. euro pentru digitalizare în România până în 2020 şi să ajungă la 2,1 milioane de contoare inteligente instalate, faţă de 300.000 acum

Marti 21 noiembrie 2017. Grupul italian de utilităţi Enel va investi circa 400 de milioane de euro în digitalizarea reţelelor şi a proceselor din activitatea de distribuţie din România de la începutul anului viitor până în 2020, după cum au anunţat oficialii companiei în cadrul evenimentului Capital Markets Day, desfăşurat astăzi la Londra.

Studiu: Peste 70% din companiile din România acordă tichete cadou în perioada sărbătorilor de iarnă

Marti 21 noiembrie 2017. Peste 70% din companiile din România care acordă beneficii extrasalariale în perioada sărbătorilor aleg să ofere tichete cadou, potrivit uni studiu transmis marţi de Up România, companie care emite tichete şi vouchere.

Un grup de investitori din Ungaria şi România ridică cu 15 mil. euro o fabrică de nutreţuri combinate în Mureş. „După mai mulţi ani în care s-a importat furaj din Ungaria în România investitorii au observat că este loc pentru o fabrică cu

Marti 21 noiembrie 2017. Compania UBM Feed Ro­mâ­nia, care are ca acţio­nari grupul UBM din Un­garia şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, producătorul bran­dului Puiul de Cră­ieşti, va deschide o fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în co­muna Sânpaul (jude­ţul Mu­reş), investiţia ri­di­cân­du-se la 15 milioa­ne de euro.

Compania de leasing olandeză DLL se dezvoltă în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, printr-o alianţă cu Erste

Luni 20 noiembrie 2017. Erste Group şi compania olandeză de leasing De Lage Landen International (DLL) au încheiat un memorandum pentru stabilirea unei alianţe strategice ce acoperă activităţi de finanţare şi leasing derulate de cele două companii în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Un grup de antreprenori din Ungaria şi România investesc 15 milioane de euro o fabrică de nutreţuri combinate

Luni 20 noiembrie 2017. Compania UBM Feed România, care are ca acţionari grupul UBM din Ungaria şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, va deschide o fabrică de nutreţuri combinate în comuna Sânpaul (judeţul Mureş). Investiţia se ridică la 15 milioane de euro.

Cristian Constantinescu, fost manager al Allianz Tiriac, şi-a făcut un restaurant în Centrul Vechi

Luni 20 noiembrie 2017. Cristian Constantinescu, fost director general al companiei de asi­gu­rări Allianz Tiriac în perioada 1994-2011, a investit un milion de euro în des­chi­derea unui restaurant, The Ace, în Centrul Vechi al Capitalei.

Ministru francez: Fuziunile cross-border între companiile franceze şi germane sunt bune pentru a face faţă competiţiei chinezilor şi americanilor

Luni 20 noiembrie 2017. Solidaritatea şi consolidarea pot ajuta Europa să-şi menţină competitivitatea într-o lume din ce în ce mai protecţionistă, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, care s-a întâlnit recent cu liderii germani aflaţi în discuţii de formare a unui guvern de coaliţie, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt.

Turcia: Numărul falimentelor ar putea creşte puternic pe fondul devalorizării lirei

Duminica 19 noiembrie 2017. Numărul de falimente din sectorul corporate turc ar putea creşte cu 4% în acest an faţă de anul trecut în condiţiile în care devalorizarea lirei turceşti afectează companiile cu datorii în valută, se arată într-un raport recent al Euler Hermes, citat de Hurriyet Daily News.

Cine nu vrea la stat? Zeci de mii de bucureşteni şi-au depus CV-urile sperând la un loc de muncă la Primărie

Duminica 19 noiembrie 2017. Peste 20.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile la Târgul de Joburi organizat de Municipalitate, pentru a se angaja în companiile înfiinţate de Primăria Capitalei în acest an, aceştia concurând pentru 2.000 de posturi, anunţă, duminică, Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

Christian Tour a avut vânzări de trei milioane de euro pe durata târgului de turism de la Bucureşti. Mai mult de 50% dintre turişti au ales Turcia

Duminica 19 noiembrie 2017. Christian Tour, una dintre cele mai importante companii de turism din România, a înregistrat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

În ce domenii lucrează românii de plăcere, fără să le pese că salariul este mic. Ce le provoacă angajaţilor disconfort psihologic major

Duminica 19 noiembrie 2017. Un studiu realizat la comanda KRUK - companie de management al creanţelor - arată că există şi domenii în care angajaţii muncesc de plăcere chiar dacă au salarii mici, cum ar fi IT, medicină, educaţie sau servicii publice.

Valentin Stănescu, CEO Dell EMC România: Majoritatea companiilor de top din România folosesc tehnologiile noastre. Pe lângă tehnologia IoT, a apărut şi conceptul edge, care presupune prelucrarea datelor cât mai aproape de sursa de date.

Vineri 17 noiembrie 2017. Gigantul Dell EMC se numără printre prin­cipalii furnizori de tehnologie pentru cen­trele de date, atât la nivel global, cât şi lo­cal, producătorul american furnizând solu­ţii hard­ware şi software pentru cele mai mari com­panii care activează pe piaţa din Ro­mânia.

Căile Ferate Japoneze. Compania feroviară le-a cerut scuze călătorilor după ce trenul a plecat cu 20 de secunde mai devreme

Vineri 17 noiembrie 2017. O companie feroviară din Japonia le-a cerut scuze călătorilor după ce unul dintre trenurile sale a plecat cu 20 de secunde mai devreme.

Datele PayU, cel mai mare procesator de plăţi online: tranzacţiile cu cardul au crescut cu 460% faţă de anul trecut, vârful a fost de 922 de plăţi cu cardul pe minut

Vineri 17 noiembrie 2017. PayU, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de procesare a plăţilor online cu cardul, a înregistrat până în acest moment aproximativ 40.000 de tranzacţii cu cardul, o creştere de 460% faţă de ediţia de anul trecut a evenimentului de shopping Black Friday, conform datelor publicate de companie şi valabile pentru intervalul orar 00,00 - 08,00.

PayU: Ne aşteptăm la 230.000 de tranzacţii cu cardul de Black Friday, de astăzi până duminică, dintre care 80% astăzi

Vineri 17 noiembrie 2017. PayU, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de procesare a plăţilor online cu cardul, estimează că va înregistra cu ocazia Black Friday, de astăzi până duminică, un număr de 230.000 de tranzacţii, faţă de 188.000 anul trecut, a declarat Marius Costin, country manager al companiei.

Campionii în business din Muntenia: este un moment bun, deşi există multă tensiune în mediul de afaceri

Vineri 17 noiembrie 2017. ♦ Zece companii româneşti din Muntenia active în domenii precum comerţul cu mobilier, încălţăminte sau carburanţi, dar şi în realizarea de software sau dulciuri au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul proiectului „Campioni în business” organizat la Bucureşti.

ZF Digital ’17. Giganţii din telecom spre autorităţi: Dacă nu reduceţi birocraţia, riscaţi blocarea digitalizării în mediul rural

Vineri 17 noiembrie 2017. Birocraţia cu care se confruntă companiile de comunicaţii atunci când vor să-şi extindă reţelele fixe sau mo­bile a rămas intactă, iar tarifele ce­rute de proprietarii de stâlpi cresc hao­tic, blocând astfel expansiunea in­frastructurii digitale în principal în me­diul rural, au acuzat liderii celor mai mari jucători din telecom la conferinţa ZF Digital ’17.

După „Marea Epurare” şi planul de a-şi reinventa economia, Arabia Saudită vrea să îşi facă propriul Google şi Amazon

Joi 16 noiembrie 2017. Arabia Saudită a dispus investiţii de 45 de miliarde de dolari în companii hi-tech din întreaga lume. Acum, guvernul doreşte să-şi creeze propria linie de start-up-uri revoluţionare, potrivit CNN.

Tarom: Consiliul de administraţie va face o nouă nominalizare pentru conducerea companiei. Confirmăm că a demisionat Ileana Daniela Dragne din funcţia de director general interimar

Joi 16 noiembrie 2017. "Confirmăm informaţia conform căreia doamna Ileana Daniela Dragne a demisionat din funcţia de Director General interimar. Consiliul de Administraţie al companiei Tarom va fi cel care va face o nouă nominalizare pentru funcţia de conducere a Tarom”, au transmis oficialii Tarom.

Nemţii de la dm drogerie markt vor trece pragul de 100 de magazine în România

Joi 16 noiembrie 2017. Grupul german de drogerie markt a ajuns pe piaţa locală la 91 de magazine de cosmetice şi produse de îngrijire personală şi a locuinţei, şi are în plan să mai deschidă încă 13 filiale în perioada octombrie 2017-septembrie 2018, când se încheie anul financiar al companiei. Astfel, nemţii vor ajunge la 104 magazine în România la 11 ani după deschiderea primului magazin pe piaţa locală.

„Ambulanţa privaţilor“ se îndreaptă spre afaceri de 40 milioane de lei şi o flotă de 330 de maşini

Joi 16 noiembrie 2017. Compania Ambulanţa BGS Medical Unit, cel mai mare operator privat care oferă servicii de ambulanţă, controlată cu pachet majoritar de acţiuni de familia Oprea, estimează că va finaliza în acest an cu afaceri de circa 40 de milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

​Airbus SE semnează o tranzacţie de 50 de miliarde de dolari pentru vânzarea a 430 de avioane A320 în Dubai, depăşind mega-deal-ul de 20 de miliarde de dolari al companiei Boeing

Miercuri 15 noiembrie 2017. Airbus SE a anunţat cea mai mare tranzacţie cu avionul comercial A320, pentru suma de 50 de miliarde de dolari la Expoziţia Aeriană din Dubai, depăşind mega-deal-ul de 20 de miliarde de dolari al companiei Boeing, relatează Bloomberg.

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică confirmă atacurile hackerilor ruşi

Miercuri 15 noiembrie 2017. Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică (NCSC) a confirmat miercuri, pentru prima dată, că hackerii ruşi au atacat presa britanică, telecomunicaţiile şi companiile energetice, informează cotidianul The Guardian.

Omniasig a avizat, în cazul agenţiei Omnia Turism, 2.195 dosare de daună

Miercuri 15 noiembrie 2017. Omniasig Vienna Insurance Group a avizat, în cazul agenţiei Omnia Turism, 2.195 dosare de daună, suma asigurată fiind de 50.000 de dolari, în conformitate cu prevederile legale, informează un comunicat al companiei.

Grupul Sphera a raportat vânzări de 401 mil.lei la nouă luni, din care restaurantele KFC au generat 365 mil.lei , în creştere cu 21%

Miercuri 15 noiembrie 2017. Grupul Sphera, operatorul lanţurilor de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri consolidata de 401 milioane lei, în creştere cu 33,6% faţă de perioada similară a anului trecut, sumă ce acoperă vânzările integrale ale brandului KFC şi cele ale PIzza Hut aferente lunilor iunie-septembrie, potrivit raportului financiar al companiei.

Transportatorul rutier Filip Spedition din Arad are un plan de investiţii de 18 milioane de euro

Miercuri 15 noiembrie 2017. Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, cu operaţiuni pe 11 pieţe europene şi 350 de angajaţi, va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Cum se pregătesc companiile de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Firmele care oferă soluţii de salarizare îşi actualizează softurile, iar unii angajatori susţin că au costuri suplimentare zero

Miercuri 15 noiembrie 2017. Controversata măsură de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care va intra în vigoare din 2018, este văzută ca o mişcare pur administrativă de către unii angajatori. În acelaşi timp, firmele care oferă soluţii software de resurse umane lucrează de zor la actualizarea soluţiilor informatice pentru a ţine pasul cu modificările.

Top 100 cele mai valoroase companii din România. Industria auto, marele câştigător cu treisprezece companii în top 100

Miercuri 15 noiembrie 2017. Investiţiile din sectorul auto şi al componentelor auto, precum şi rulajele mari de vânzări şi marjele în creştere au trimis în top 100 cele mai valoroase companii din România treispre­zece companii din sectorul auto, din care patru sunt companii nou intrate în acest clasament, arată datele din anuarul realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners şi cu firma de evaluare şi consultanţă Veridio.

Ana Hotels este cea mai bună companie hotelieră a anului

Marti 14 noiembrie 2017. În baza rezultatelor economice obţinute, compania Ana Hotels şi-a menţinut primul loc la categoria Întreprinderi Mari din Domeniul Turismului - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, în Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

ALD Automotive se extinde în afara Bucureştiului cu trei reprezentanţi regionali, în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara

Marti 14 noiembrie 2017. ALD Automotive, companie de leasing operaţional, filiala BRD – Groupe Societe Generale şi a grupului ALD, se extinde în provincie cu trei reprezentanţi regionali, în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru a deservi clienţii corporate şi companiile mici şi mijlocii cu sedii în 24 de judeţe din ţară.

Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit 1.700 de miliarde de dolari, în 2017

Marti 14 noiembrie 2017. Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit o valoare de piaţă de 1.700 de miliarde de dolari, anul acesta, mai mult decât întreaga economie a Canadei şi decât valoarea cumulată a celor mai mari 30 de companii din Germania, potrivit Bloomberg.

Cifra de afaceri a serviciilor de piaţă pentru companii a scăzut în septembrie cu 1%

Marti 14 noiembrie 2017. În luna septembrie 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 2,8% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.

Romgaz, afaceri în creştere cu 35% şi profit mai mare cu 65% la nouă luni

Marti 14 noiembrie 2017. Cifra de afaceri a Romgaz s-a majorat în primele nouă luni ale anului cu 35%, la 3,24 miliarde lei, în timp ce profitul net a crescut cu 65%, la 1,18 miliarde lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Compania Snap a investit 352 de milioane de dolari de la începutul anului în diferite start-up-uri

Luni 13 noiembrie 2017. Compania Snap, înfiinţată cu şase ani în urmă, a cheltuit un total de 352,4 milioane de dolari pentru achiziţionarea unei serii de start-up-uri, de la începutul anului până la sfârşitul lunii septembrie , conform ultimelor documente depuse de companie la Securities Exchange Comission, potrivit Business Insider.

Oil Terminal, afaceri de 120 mil.lei şi profit net de 11,5 mil.lei la nouă luni

Luni 13 noiembrie 2017. Oil Terminal a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 120 milioane lei, în creştere cu 3,5%, generată de creşterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate, şi un profit net de 11,5 milioane lei, în scădere cu 25%, potrivit raportului financiar al companiei.

Nuclearelectrica a raportat profit de 225,2 mil. lei la nouă luni, plus 120% faţă de 2016

Luni 13 noiembrie 2017. Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a raportat pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2017 un profit net de 225,2 mil. lei, un plus de 120% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor companiei.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 716 mil.lei, în creştere cu 29%, şi profit net de 2,5 ori peste cel de anul trecut

Luni 13 noiembrie 2017. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 716 milioane lei (echivalent 157,4 milioane euro), în creştere cu 29%, şi un profit net de 40 milioane lei (echivalent 8,8 milioane euro), de 2,5 ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Campionii în business din Transilvania 2017: „Vrem să demonstrăm că şi din România pot ajunge produse de valoare în afara ţării“

Luni 13 noiembrie 2017. Zece companii româneşti din Transilvania active în domenii precum producţia de mobilier, de cosmetice sau de produse alimen­tare, dar şi în domeniul transpor­turilor au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul pro­iectului Campioni în business organizat la Cluj-Napoca.

Trendul fitness: Doi antreprenori din Chicago au construit o companie în jurul unui baton proteic şi au vândut-o pentru 600 de milioane de dolari

Duminica 12 noiembrie 2017. RXBAR, compania fondată de Peter Rahal şi Jared Smith, fără niciun fond de investiţie şi fără finanţări străine, doar cu 5.000 de dolari de fiecare, a fost achiziţionată de compania Kelloggăs pentru 600 de milioane de dolari, potrivit Inc.com

Black Friday: reduceri la cărţi, haine, jucării, electronice şi chiar la pachete stomatologice

Sambata 11 noiembrie 2017. Black Friday aduce reduceri la cărţi, haine, jucării, electronice şi electrocasnice, dar şi la pachete stomatologice, companiile şi magazile online începând campania chiar şi de pe 10 noiembrie, înainte de data oficială de 24 noiembrie, potrivit comunicatelor emise de ofertanţi.

Zece reţele din comerţ au raportat cel puţin o dublare a vânzărilor în ultimii cinci ani. Împreună au creat 20.000 de noi locuri de muncă

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Cei zece retaileri au avut anul trecut afaceri cumulate de 20,5 mld. lei, aproape 40.000 de angajaţi, iar opt din zece companii au fost pe profit.

Plata datoriei istorice faţă de statul român, condiţie pentru prelungirea Memorandumului Rompetrol

Vineri 10 noiembrie 2017. Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire joi, la Palatul Victoriei, cu o delegaţie a KazMunaiGaz (KMG) - proprietarii grupului Rompetrol - şi a companiei chineze CEFC, companie care va prelua pachetul majoritar al KMG International, stabilindu-se o condiţie pentru semnarea Memorandumului Rompetrol.

Apple vinde pentru prima dată în istoria produsului, trei modele premium iPhone

Vineri 10 noiembrie 2017. Pentru prima data in istoria companiei Apple, pe piata se afla la vanzare trei modele premium de iPhone, anume iPhone 8 Plus, iPhone 8 si iPhone X, relateaza Business Insider.

Gâsca sau ouăle de aur: În timp ce companiile recrutează cei mai buni studenţi din domeniul inteligenţei artificiale, universităţile se plâng că nu pot concura cu salariile din multinaţionale

Vineri 10 noiembrie 2017. Potrivit unui sondaj realizat de The Guardian asupra universităţilor de top din Marea Britanie, firmele din domeniul hi-tech angajează experţi în inteligenţă artificială într-un ritm incredibil, alimentând o „secetă de creiere”, care a lovit deja domeniul cercetării şi al educaţiei.

O persoană a fost rănită în urma aterizării forţate a unui avion în Marea Britanie

Vineri 10 noiembrie 2017. O persoană a fost rănită în urma aterizării forţate efectuate vineri după-amiază, pe Aeroportul din Belfast, de un avion al companiei Flybe.

Mandatul directorului general al Tarom, Daniela Dragne, a fost prelungit până la finalul anului 2017

Vineri 10 noiembrie 2017. Mandatul directorului general al Tarom, Daniela Dragne, a fost prelungit până la finalul anului de Consiliul de Administraţie al companiei după ce acesta a expirat la începutul lunii noiembrie, a declarat, vineri, Dragoş Titea, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut cu 50% în primele zece luni, la peste 43 mil. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a avut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43,3 mil. euro, mai mult cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza de venituri a companiei NTT DATA România pentru anul fiscal curent (01.04.2017-31.03.2018) este de peste 57 mil. euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior.

Colliers: Capitala a atras cereri pentru 45.000 de metri pătraţi de birouri în T3. Jucătorii din IT şi outsourcing au dominat piaţa

Vineri 10 noiembrie 2017. Piaţa de birouri din Capitală a înregistrat o cerere de până la 45.000 de metri pătraţi în cel de-al treilea trimestru, ajugând la un total de 134.000 de metri pătraţi de la începutul anului până acum, companiile din IT şi outsourcing dominând piaţa, potrivit datelor raportate de compania de consultanţă imobiliară Colliers International.

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima zi de la bursă cu un plus de 16% faţă de preţul din ofertă

Vineri 10 noiembrie 2017. Acţiunile Sphera Group (SFG), companie care deţine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC şi operează francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, au închis ieri prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la 33,6 lei, în creştere cu 16% faţă de preţul din ofertă.

Cel mai bun an din ultimii zece: companiile din Top ZF 100, evaluate la 72,5 mld. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Cele mai valoroase 100 de companii şi bănci din România au fost evaluate la 333,8 mld. lei (72,5 mld. euro), în creştere cu 18% faţă de firmele care alcătuiau Top 100 anul trecut, arată datele ediţiei din acest an a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners şi cu firma de evaluare şi consultanţă Veridio.

Top trei aeroporturi din ţară, creşteri de două cifre în primele nouă luni. Evoluţia traficului a fost susţinută de dezvoltarea companiilor aeriene low-cost

Vineri 10 noiembrie 2017. Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară şi principala poartă aeriană a României, a ajuns la un trafic de de 9,7 milioane de pasageri în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 18,8% faţă de perioada similară a anului trecut.

Robert Graur, DjSuperStore: Estimăm afaceri de 1 milion de euro din vânzarea şi închirierea echipamentelor pentru DJ

Joi 9 noiembrie 2017. DjSuperStore, cea mai mare companie de vânzare şi închiriere a echipamentelor pentru DJ din România, estimează pentru anul acesta afaceri de 1 milion de euro şi vrea să-şi extindă serviciile în Bulgaria şi Republica Moldova.

Vânzările Coca-Cola din România au crescut cu până în 10% în trimestrul al treilea

Joi 9 noiembrie 2017. Coca-Cola HBC, îmbuteliatorul unor mărci precum Coca-Cola, Fanta sau Sprite, a înregistrat în trimestrul al treilea (care s-a încheiat la 29 septembrie) volume mai mari cu până la 10% (high single digits), se arată în ultimul raport al companiei. La această evoluţie au contribuit toate categoriile pe care compania este prezentă, cu excepţia celei de băuturi energizante, care a stagnat. „Portofoliul de băuturi carbonatate a avut o creştere puternică, avansul fiind susţinut de brandurile Coca-Cola şi Coca-Cola Zero”, se arată în raportul citat.

Veniturile Telekom România au scăzut în trim. 3 cu 1% la 240 mil. euro. Profitul operaţional, mai mic şi el cu 19%. Investiţiile, mai mari cu 23%

Joi 9 noiembrie 2017. Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în al treilea trimestru venituri totale în valoare de 240 mil. euro, în scădere cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior şi un profit operaţional (EBITDA) de 43 mil. euro, mai mic cu 18,9%, conform datelor publicate de acţionarul majoritar, grupul german Deutsche Telekom.

Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe: România este o parte esenţială în strategia de dezvoltare a companiei

Joi 9 noiembrie 2017. Articol cu conţinut publicitar.

Fondul de investiţii Vitruvian discută intrarea în afacerea Bitdefender

Joi 9 noiembrie 2017. Fondul de investiţii Vitruvian Partners din Suedia / Marea Bri­ta­nie a intrat în discuţii exclusive cu fondul de investiţii Axxes Ca­pital pentru a cumpăra 25% din Bitdefender, companie controlată de familia Talpeş, cel mai în vogă jucător românesc din industria de IT, specializat în securitate.

De ce intră Banca Transilvania într-o bancă din Republica Moldova. „Vedem potenţial de creştere pe liniile IMM, retail, microcompanii şi pe serviciile financiare digitale.“

Joi 9 noiembrie 2017. Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active şi unul dintre cei mai activi investitori din sistemul bancar, şi-a extins zona de potenţiale achiziţii, iar zilele trecute a anunţat potenţiala achiziţie împreună cu BERD a unei participaţii de peste 39% din Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Repu­blica Moldova şi a treia în funcţie de active.

Zece companii internaţionale cu afaceri anuale de 3,5 mld. lei fac legea pe piaţa de haine din România

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un român cheltuie în medie anual pe haine 575 de lei, ceea ce înseamnă că lunar suma nu ajunge nici la 50 de lei, bani suficienţi pentru o bluză pe eticheta căreia să stea înscris un brand internaţional de top. Totuşi, piaţa locală de modă este una dintre cele mai competitive, cu aproape toate numele internaţionale de top prezente local

CEO-ul Deutsche Bank spune că jumătate din angajaţi ar putea fi înlocuiţi de maşini

Miercuri 8 noiembrie 2017. John Cryan, CEO Deutsche Bank, care a plănuit „un număr mare” de concedieri în cadrul companiei, crede că roboţii ar putea să îi înlocuiască mare parte din angajaţi, arată Quartz.

Eu nu-i înţeleg pe patroni şi pe organizaţiile patronale, de ce protestează faţă de revoluţia fiscală a PSD: măsurile adoptate sunt capitaliste, sunt pentru companii, pentru proprietari, pentru acţionari şi poate mai puţin pentru angajaţi

Miercuri 8 noiembrie 2017. Revoluţia fiscală a PSD este în favoarea companiilor, în favoarea proprietarilor de companii, în favoarea acţionarilor companiei, şi mai puţin favorabile salariaţilor.

Studiu: România, locul doi în CEE, după Polonia, pe zona de outsourcing: peste 250 de companii şi 80.000 de specialişti angajaţi

Miercuri 8 noiembrie 2017. România ocupă locul doi în Europa Centrală şi de Est, după Polonia, din punct de vedere al atractivităţii pentru furnizorii de servicii de business (business services providers), cum este cazul companiilor specializate în activităţi de BPO, ITO, R&D sau SSC, pe piaţa locală fiind prezente peste 250 de companii de acest tip, cu un total de 80.000 de specialişti, arată un studiu al CBRE.

ANIS: Costurile salariale ale companiilor din industria IT vor creşte cu 15% anul viitor; o industrie care performează va fi penalizată, în loc să fie susţinută

Miercuri 8 noiembrie 2017. Companiile de IT vor avea anul viitor costuri salariale cu 15% mai mari decât în ianuarie 2017, pe fondul modificărilor de politică fiscală din cursul acestui an, inclusiv trecerea contribuţiilor la angajat şi eliminarea plafonului de cinci salarii brute pentru aplicarea CAS şi CASS, spun reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS).

E.On intră în marketplace-ul eMag: Clienţii vor putea încheia contracte de furnizare a energiei direct prin platforma eMag

Miercuri 8 noiembrie 2017. E.ON lansează un nou canal destinat clienţilor casnici, într-o secţiune dedicată pe platforma eMAG, în urma unui parteneriat cu cel mai mare retailer online din România, potrivit unui anunţ al companiei.

Scandalul de insider trading şi manipulare a pieţei care înghite retailerul Metro este doar un episod din lungul serial al infracţiunilor financiare ale companiilor germane

Miercuri 8 noiembrie 2017. Când Metro, unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din Europa, a anunţat pe 30 martie anul trecut împărţirea grupului în două, preţul acţiunilor a crescut cu mai mult de 10%. Jürgen Steinemann, preşedintele nonexecutiv al consiliului de supraveghere, nu putea fi mai mulţumit.

ZF Insurance Summit ‘17. Tudor Grecu, KPMG: Mă aştept la achiziţii şi fuziuni în piaţa asigurărilor şi la o tendinţă de reducere a costurilor

Marti 7 noiembrie 2017. Piaţa locală de asigurări va intra în următoarea perioadă într-o etapă de consolidare fie prin ieşirea unor jucători din piaţă, fie prin demararea de achiziţii şi fuziuni, este de părere Tudor Grecu, partener audit&assurance în cadrul companiei de consultanţă KPMG.

Companiile din Bucureşti sunt „responsabile“ de 38% din businessul românesc. În 2008, Capitala genera singură 63% din veniturile companiilor locale

Marti 7 noiembrie 2017. Capitala rămâne detaşat cel mai puternic pol de business din România, dar dependenţa economiei locale de companiile înregistrate în Bucureşti s-a redus puternic faţă de 2008.

Dacă s-ar privatiza Ministerul Transporturilor?

Marti 7 noiembrie 2017. Unele dintre cele mai mari companii de construcţii reunite în Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii au ridicat în luna septembrie a acestui an problema lipsei muncitorilor de pe şantiere, indiferent că este vorba de şantiere unde se construiesc clădiri de birouri, malluri, blocuri de locuinţe sau autostrăzi şi drumuri.

Florin Popa, Business to Business Director, Orange România: Vedem un trend legat de securizarea datelor, cum sunt ele accesate din exterior de către angajaţii companiilor

Marti 7 noiembrie 2017. Cea mai importantă evoluţie din piaţă este legată de aşteptările clienţilor privind digitalizarea, aceştia vor să discute despre nevoile lor stricte de business, vor să înglobeze tehnologia în activitatea lor, să eficientizeze anumite procese de business, să sară anumite etape ineficiente, să dea acces angajaţilor să lucreze de oriunde şi sunt tot mai preocupaţi de securitatea datelor pe care le deţin, a spus Florin Popa, Business to Business Director, Orange România în cadrul unei ediţii speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2017.

SIF Moldova a plătit 2,8 mil.lei pentru 10% din Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73%

Marti 7 noiembrie 2017. SIF Moldova a cumpărat un pachet de 10% din acţiunile producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73,3%, parte a strategiei de consolidare a deţinerilor în companii din domenii conexe agriculturii.

Concurenţa a amendat cu 120.000 de euro opt companii de pe piaţa de acumulatori auto

Marti 7 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei a sancţionat un producător şi şapte distribuitori de pe piaţa de acumulatori auto cu amenzi în valoare totală de 545.439 lei (aprox. 120.000 euro).

EvoMAG organizează Black Friday şi pentru companii

Marti 7 noiembrie 2017. Compania de comerţ online evoMAG organizează Black Friday pentru companii, acestea putând beneficia, pe lângă discounturi la echipamente electronice, de servicii personalizatate, informează un comunicat al companiei.

Liviu Tudor prelungeşte cu încă opt ani contractul de închiriere cu Alpha Bank în parcul de business West Gate

Marti 7 noiembrie 2017. Parcul de birouri West Gate din vestul Capitalei, deţinut de Genesis Development, companie controlată de antreprenorul local Liviu Tudor, a prelungit contractul de închiriere cu Alpha Bank cu încă opt ani, până în 2026.

Studiu: Angajatorii au căutat să angajeze în primele nouă luni peste 420.000 de persoane; cele mai multe anunţuri aparţin Adecco, Lidl şi Emerson

Marti 7 noiembrie 2017. Angajatorii din România au căutat să angajeze în primele nouă luni peste 420.000 de persoane, arată datele eJobs Group, mai mult de un sfert dintre anunţuri fiind în domeniile vânzări, administrativ-logistic şi financiar-contabilitate, iar cele mai active companii au fost Adecco, Lidl şi Emerson.

Doi antreprenori au ajuns la 52 milioane de lei cu o reţea de şapte benzinării în Bucureşti şi Ilfov. „Ne aprovizionăm cu carburanţi de la principalii furnizori din piaţă - MOL, Rompetrol, Lukoil şi Oscar Downstream.“

Marti 7 noiembrie 2017. Diana şi Gheorghe Şerban, acţionari ai companiei Carbogaz, au ajuns la o cifră de afaceri de 52 de milioa­ne de lei dintr-o re­ţea de şap­te benzi­nă­rii amplasate în Bucureşti şi în îm­prejurimile Capitalei.

VIDEO ZF Live. Virgil Zahan, director general Goldring: În 2018 vom aduce la bursă încă două companii. Sectoarele vizate, asigurări şi procesare de plăţi

Marti 7 noiembrie 2017. Societatea de brokeraj Goldring, care a intermediat venirea pe piaţa de capital a unor companii precum Tran­silvania Broker, AAGES Târgu-Mureş şi Life is Hard, pregăteşte listarea a cel puţin două afaceri antreprenoriale pentru anul viitor, potrivit lui Virgil Zahan, directorul general al societăţii.

Citigroup primeşte o lovitură grea: Acţionarul majoritar al grupului bancar a fost arestat

Luni 6 noiembrie 2017. Citigroup Inc întâlneşte noi obstacole în reconstruirea business-ului din Arabia Saudită după ce acţionarul şi promoterul principal al companiei a fost arestat în cadrul unei investigaţii anti-corupţie, potrivit Bloomberg.

Romgaz va plăti pe 29 noiembrie dividendele speciale cerute de Guvern. Statul va primi 523,4 mil.lei

Luni 6 noiembrie 2017. Societatea Naţională a Gazelor Naturale Romgaz SA va plăti la data de 29 noiembrie dividendele suplimentare cerute de Guvern, plata urmând să se facă prin intermediul Depozitarului Central şi al BRD Groupe Societe Generale, se arată într-un comunicat transmis luni de companie către Bursa de Valori.

BMW România a înregistrat câteva zeci de comenzi pentru noul X3

Luni 6 noiembrie 2017. BMW România, reprezentanţa locală a grupului german, a înregistrat câteva zeci de comenzi pentru cea de-a treia generaţie a SUV-ului X3, potrivit datelor companiei. Lansarea comercială a modelului va avea loc săptămâna aceasta.

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Luni 6 noiembrie 2017. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

Studiu: Construcţiile scad cu 5,7% la şapte luni, după ce lucrările de infrastructură inginerească au pierdut 25%

Luni 6 noiembrie 2017. Sectorul construcţiilor a înregistrat o pierdere de 5,7% în primele şapte luni ale anului, după ce coborâse cu 2% anul trecut, la 9,6 miliarde euro, cauza principală fiind subfinanţarea gravă a subsectorului de infrastructură, conform unui studiu realizat de Euler Hermes, companie specializată în asigurarea de credit comercial, activă în domeniul garanţiilor şi colectării creanţelor.

Praktiker şi Studio Modema îşi mută sediile centrale din Bucureşti în Sema Parc

Luni 6 noiembrie 2017. River Development, compania care administrează şi dezvoltă proiectele imobiliare din cadrul parcului de afaceri Sema Office şi parcul industrial Sema Parc, a atras trei noi chiriaşi în acest an, Mega Image, Praktiker şi Studio Moderna, ultimele două companii anunţând că îşi vor reloca sediile centrale în noile spaţii închiriate.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter