Stiri despre companii

 

Cât de mult apelează patronii şi managerii la bănci. Creditele bancare reprezintă sub 10% din finanţările companiilor. Firmele preferă împrumuturi de la acţionari şi creditele comerciale şi externe

Marti 25 aprilie 2017. Ponderea creditelor bancare re­pre­zintă aproximativ 10% din bi­lanţul companiilor, sub nivelul îm­prumuturilor de la acţionari, al creditelor externe sau comer­cia­le, care cumulat depăşesc 40%. Capitalu­ri­le proprii ale firmelor au o pondere de apro­ximativ 30%.

Câştigătorii pieţei de birouri. Trei companii de construcţii au primit contracte pentru birouri în care vor lucra 30.000 de angajaţi

Marti 25 aprilie 2017. Cei mai activi trei constructori de pe piaţa de birouri - Bog’Art, companie con­trolată de Raul Doicescu, Porr Con­struct (Austria) şi Danya Cebus (Lev Leviev) - ridică în Capitală pro­iec­­te de birouri cu o suprafaţă de peste 300.000 de metri pătraţi, în care vor lucra circa 30.000 de angajaţi.

Grecii de la Olympus atacă podiumul pe piaţa de 1 mld. euro a lactatelor

Marti 25 aprilie 2017. Fabrica de Lapte Braşov, filiala locală a grupului elen Olympus şi producătorul lactatelor Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul prece­dent, conform companiei.

Piaţa de camere de supraveghere a sărit de 15 milioane de euro în 2016. Pe lângă fabrici, depozite şi clădiri de birouri vedem un interes pentru soluţii de monitorizare video şi din parte entităţilor guvernamentale

Marti 25 aprilie 2017. Piaţa camerelor video de supraveghere din România a trecut în 2016 de pragul de 15 mil. euro, pe fondul cererii mai mari de la companiile care au dezvoltat proiecte imo­biliare şi de la producătorii de componente auto care au deschis anul trecut noi facilităţi de producţie.

Consiliul de administraţie al Telekom România discută marţi despre planul de reorganizare al grupului şi ar putea prezenta o nouă organigramă

Luni 24 aprilie 2017. Consiliile de administraţie ale principalelor companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România, un business de 1 miliard de euro pe an, se vor reuni în dimineaţa zilei de marţi, 25 aprilie, pentru a avea o nouă discuţie despre planul de reorganizare al grupului, în cadrul căreia ar putea fi prezentată inclusiv o nouă organigramă care ar urma să contribuie, odată ce aceasta este aprobată şi apoi implementată - potrivit echipei de top management, la eficientizarea activităţii fostelor companii Cosmote şi Romtelecom.

Cu cât plătesc băncile un internship de 3 sau 6 luni?

Luni 24 aprilie 2017. Un internship de trei luni în industria bancară sau în telecom poate fi plătit cu sume cuprinse între 800 şi 1.000 de lei net pe lună, pentru şase ore, iar alte companii pot oferi între 500 şi 600 de lei net pe lună, pentru patru ore, precizează Raluca Pârvu, bu­siness manager la compania de consul­tanţă în management şi resurse umane BPI Group.

Afacerile Network One Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C, au crescut în 2016 cu 7% la 994 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Network One Distribution (NOD), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 993,6 mil. lei (221,3 mil. euro), în creştere cu 6,7% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de companie.

Celebrul retailer britanic de lux Jimmy Choo se scoate singur la vânzare pentru a oferi acţionarilor mai mulţi bani

Luni 24 aprilie 2017. Retailerul britanic Jimmy Choo a anunţat luni că este în căutare de oferte pentru companie cu scopul de a analiza opţiunile strategice pentru maximizarea valorii acţionariatului, potrivit Reuters.

Suntem dependenţi de multinaţionale. Trei sferturi din exporturi sunt în „mâinile“ a 500 de companii, majoritatea străine. Teritoriul rezervat companiilor antreprenoriale este cel al exporturilor de câteva milioane de euro

Luni 24 aprilie 2017. Aproape trei sferturi din ex­por­tu­rile României (73,8%), respectiv 42 mld. euro, sunt realizate de cei mai mari 500 de exportatori, un clasa­ment dominat ca­te­goric de companii multi­naţionale.

Chinezii de la TP-Link şi-au majorat anul trecut afacerile pe plan local cu peste 20%, la 40 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Businessul TP-Link, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de reţelistică la nivel mondial, a crescut anul trecut pe plan local cu circa 22%, cifra de afaceri netă a companiei chineze apropiindu-se astfel de 40 milioane de lei, în condiţiile în care piaţa de profil din România s-a menţinut stabilă.

Creşterea creditelor continuă să fie mult mai lentă decât cea a depozitelor. Există potenţial de creditare: raportul credite/ depozite a fost în februarie de numai 81%

Luni 24 aprilie 2017. l Nivelul scăzut al raportului credite/depozite arată că există spaţiu pentru intensificarea creditării l Băncile au şi baza de capital şi lichiditatea necesare pentru finanţarea economiei, după cum au recunoscut şi bancherii l De ce sectorul privat şi sectorul public, populaţia şi companiile nu beneficiază de dobânzile aflate la minime istorice?

Creditorii Forte Asigurări, aflată în faliment, mai pot invoca doar daune ulterioare datei de 23 ianuarie

Duminica 23 aprilie 2017. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) recomandă potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări - în faliment - să transmită către Fond cereri de plată, pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite.

Gigantul american Theranos este acuzat că a înfiinţat o companie secretă ca să ascundă defectele tehnice din sistemul propriului laborator medical

Duminica 23 aprilie 2017. Gigantul american Theranos, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai fierbinţi start-up-uri din Silicon Valley, a înfiinţat o companie secretă pentru a cumpăra diferite maşinării, permiţându-i să ascundă faptul că generează rezultate folosind dispozitive proprii defectuoase şi nu echipamente comerciale performante, potrivit surselor citate de Financial Times.

Cât de ieftine sunt de fapt biletele de avion la low-cost

Duminica 23 aprilie 2017. Bilete de avion la companiile low-cost ajung să aibă acelaşi preţ sau să fie chiar mai scumpe la companiile low-cost faţă de transportatorii de linie atunci când clienţii nu vor să călătorească doar cu bagajul de mână, ci şi cu bagaj de cală, dar şi să servească masa în avion, conform unei analize a ZF.

ZF Live. Alina Popescu, Mercer: Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an

Sambata 22 aprilie 2017. Salariile angajaţilor români din companiile private vor creşte cu 4,5% pe an, potrivit estimărilor angajatorilor care participă la studiul salarial al Mercer, dublu faţă de nivelul creşterilor efectuate de companiile din Europa de Vest, unde se aplică majorări salariale mai mici, dar la salarii mult mai mari.

Brokerii care intermediază listarea Digi/RCS&RDS au început să îşi anunţe clienţii să fie pregătiţi pentru o vânzare fulger de acţiuni în 6-7 zile

Vineri 21 aprilie 2017. Brokerii care intermediază listarea la Bursa din Bucureşti a companiei de cablu RCS&RDS au început să-şi anunţe clienţii despre lansarea unei acţiuni fulger, la finele lunii aprilie, care va avea o durată de 6-7 zile, în cadrul căreia vor fi vândute acţiuni ale operatorului de comunicaţii, conform unor surse din piaţă.

Trei dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale româneşti au ieşit cu investiţii de la zero în afara graniţelor

Vineri 21 aprilie 2017. Distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque, controlat de Cezar Rapotan, constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia sau com­pania de transport Blue Air - Airline Management Solutions, de­ţi­nută de patru antreprenori români, sunt trei dintre afacerile antrepre­no­riale locale care au avut curaj să iasă peste graniţe, pornind business în afara ţării.

Concurenţa aprobă preluarea producătorului de preforme Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA

Vineri 21 aprilie 2017. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

Cu cât au vândut băncile către recuperatori creditele neperformante: 9% companii, 12% persoane fizice

Vineri 21 aprilie 2017. Băncile locale au vândut anul trecut creditele ne­per­formante pe seg­men­tul corporate la un preţ mediu de 9% din va­loa­rea nominală a împrumutului, în timp ce în cazul creditelor pentru re­tail pre­ţul mediu a fost de 12%, po­trivit unei analize a lui Florin Geor­gescu, prim-viceguvernator al BNR.

Cei mai fericiţi investitori de până acum în 2017: cei care au mizat pe Oil Terminal, argint şi WIG 20

Vineri 21 aprilie 2017. Cele mai bune trei investiţii de la în­ce­­putul anului sunt acţiunile Oil Ter­­minal (OIL), companie listată pe seg­­mentul principal al bursei româ­neşti, care a dublat banii investito­rilor în pa­tru luni, în acţiuni care com­­pun in­di­cele bursier polonez WIG20, care a crescut cu 17%, dar şi ar­gintul care a adus 14%.

Preţurile alimentelor ar putea creşte cu 22% în Marea Britanie în lipsa unui acord cu UE post-Brexit

Joi 20 aprilie 2017. Cetăţenii britanici riscă un tarif mediu suplimentar de 22% la produsele alimentare importate din ţări ale Uniunii Europene în cazul în care Guvernul de la Londra nu va ajunge la un acord cu Bruxellesul după Brexit, avertizează companii de retail citate de site-ul agenţiei Reuters.

Uber va derula seviciul-pilot UberVAMA în minivacanţa de 1 Mai

Joi 20 aprilie 2017. Uber va derula serviciul-pilot UberVAMA în minivacanţa de 1 Mai, când şoferii vor putea lua până la trei pasageri în maşină, în drumul spre Vama Veche, costul unei curse fiind de 150 de lei pe sens, sumă ce poate fi împărţită egal între pasageri, potrivit unui comunicat al companiei publicat joi.

Firma de recuperare de creanţe Top Factoring a fost achiziţionată de către compania suedeză Intrum Justitia

Joi 20 aprilie 2017. Fondul de investiţii Reconstruction Capital II, deţinut de Ion Florescu, a finalizat vânzarea companiei de recuperare de creanţe Top Factoring şi a portofoliului de creanţe neperformante deţinut prin Glasro Holdings Limited către firma suedeză Intrum Justitia AB, pentru 13,1 milioane euro.

​Acţionarii Hidroelectrica, statul cu 80% şi Fondul Proprietatea cu 20%, nu au aprobat bugetul pentru 2017. Statul îşi instalează oamenii în board pe patru luni

Joi 20 aprilie 2017. Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, acţionarii companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu au aprobat bugetul pe anul 2017, se arată în hotărârea acţionarilor publicată astăzi pe site-ul companiei.

Marius Scuta, JLL: Centrul Bucureştiului rămâne ok pentru sedii centrale şi firme de IT, dar spaţiile sunt limitate ca dimensiune

Joi 20 aprilie 2017. Multe companii şi-au mutat sediul central din centrul Capitalei în Barbu Văcărescu pentru că au redus costul cu chiria de la 18,5 euro/mp spre 15 euro, iar cei 3,5 euro/mp/lunar contează în bugetul unei companii, în timp ce ca imagine şi prezenţă în continuare este foarte bine, spune Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation la JLL.

MOL îl numeşte Zoltan Laszlo Magyar în funcţia de director financiar, în locul lui Cristian Ungureanu

Joi 20 aprilie 2017. MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, al treilea cel mai puternic jucător din piaţa petro­lieră locală, l-a numit în funcţia de CFO pe Zoltan Laszlo Magyar, în vârstă de 41 de ani. Zoltán Magyar îl înlocuieşte în funcţie pe Cristian Ungureanu, care, potrivit companiei, a decis să urmeze alte oportunităţi de carieră.

Orange va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România. Vom oferi credite pe termen scurt şi plăţi, dar nu vom lua şi depozite

Joi 20 aprilie 2017. Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de telecomunicaţii, va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România fără a aplica însă şi pentru obţinerea unei licenţe bancare, care i-ar permite companiei să atragă şi depozite de la populaţie, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Europa ale grupului Orange.

Cât de ieftine sunt biletele de avion la low-cost

Joi 20 aprilie 2017. Bilete de avion la companiile low-cost ajung să aibă acelaşi preţ sau să fie chiar mai scumpe la companiile low-cost faţă de transportatorii de linie atunci când clienţii nu vor să călătorească doar cu bagajul de mână, ci şi cu bagaj de cală, dar şi să servească masa în avion, conform unei analize a ZF.

Pariu pe imobiliare: Florin Herbai, proprietarul lactatelor Sim are două clădiri de birouri şi un bloc de apartamente în Timişoara

Miercuri 19 aprilie 2017. Florin Herbai, antreprenorul din spatele producătorului de lactate Simultan din judeţul Timiş, a achiziţionat un bloc de apartamente în Timişoara de la Grup Imobiliare Trustee, parte a grupului Tender. Tender SA, cea mai importantă companie din grup şi acţionar al Grup Imobiliare Trustee, este în insolvenţă. Blocul are o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi şi este dispus pe 13 niveluri.

​Hidroelectrica va avea un consiliu de administraţie pe patru luni, aşa cum voia statul, ceea ce însemnă că este posibil să se amâne numirea conducerii executive - surse

Miercuri 19 aprilie 2017. Acţionarii Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din România, au aprobat în şedinţa de astăzi un consiliu de administraţie interimar cu o durată de patru luni, aşa cum a propus statul, acţionar cu 80%, potrivit mai multor surse din piaţă.

Raluca Pârvu, BPI Group: Sunt multe companii cu fluctuaţie mare de personal care nu reuşesc să găsească soluţii

Miercuri 19 aprilie 2017. Piaţa muncii dispune de foarte multe joburi disponibile atât pentru personalul slab ca­li­fi­cat, cât şi pentru oamenii cu calificări înalte, doar că aceste noi angajări se fac nu­mai în anumite zone ale ţării, unde există investiţii, a declarat Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group.

Studiu EY: Transformarea digitală reprezintă o prioritate pentru doar 31% dintre companiile din sectorul minier

Miercuri 19 aprilie 2017. Chiar dacă transformarea digitală a sectorului minier şi al prelucrării metalelor este esenţială pentru creşterea productivităţii şi a marjei de profit din industrie, în prezent, ritmul progresului digital este complet desincronizat cu cel al oportunităţilor apărute pentru multe dintre companiile din această industrie.

​Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume. Este posibil ca premierul să ceară consultanţă pentru crearea Fondului Suveran de Investiţii

Miercuri 19 aprilie 2017. Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, care în România controlează 36 de companii.

Trei sferturi din sumele plătite ca daune de Asirom în 2016 au fost pentru despăgubiri RCA

Miercuri 19 aprilie 2017. În 2016, Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG) a plătit daune generale de 421 de milioane de lei, din care 311 milioane de lei (49.220 de dosare) au reprezentat daune RCA, arată datele din bilanţul pe anul trecut, prezentate miercuri de conducerea companiei de asigurări.

Magazinele Praktiker au înregistrat vânzări mai mari cu 3% în 2016

Miercuri 19 aprilie 2017. Retailerul de bricolaj Praktiker a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de peste 3% faţă de 2015, iar afacerile companiei s-au ridicat la 137 milioane de euro, un nivel similar anului 2015.

CEC Bank lansează Plafonul pentru mobilizarea creanţelor de export pentru IMM şi companii mari

Miercuri 19 aprilie 2017. CEC Bank extinde gama de produse şi servicii bancare dedicate clienţilor IMM şi companii mari prin lansarea unei noi facilităţi de credit-Plafonul pentru mobilizarea creanţelor de export.

Metrorex a încasat 4,8 milioane de lei din activităţile de publicitate în 2016

Miercuri 19 aprilie 2017. Metrorex a încasat 1,96 milioane de lei din activităţile de publicitate realizate în trenurile de metrou şi 2,86 milioane de lei din publicitatea din staţiile de metrou, colectând la bugetul companiei de transport 4,8 milioane de lei, potrivit datelor transmise la solicitarea MEDIAFAX.

Asirom a revenit pe profit în 2016, iar primele subscrise au crescut cu 45%

Miercuri 19 aprilie 2017. Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group, a înregistrat un profit de 3,93 mil. lei anul trecut, iar primele subscrise au cumulat 1,07 mld.lei, în creştere cu 45% faţă de 2015.

ZF Live. Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels: În următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor investi în alte companii. „Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin.”

Marti 18 aprilie 2017. România ar putea avea în următorii cinci ani primele fonduri româneşti de investiţii care să contribuie la afaceri aflate la început de drum, este de părere Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels, o piaţă evaluată la circa zece milioane de euro.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 18 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, după ce o serie de companii importante precum Goldman Sachs şi Johnson & Johnson au publicat rezultate trimestriale sub aşteptări.

Signal Iduna a încheiat primul trimestru cu o creştere de 40% a primelor brute subscrise

Marti 18 aprilie 2017. Signal Iduna, cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa locală, a înregistrat în primul trimestru o creştere de 40% a primelor brute subscrise, portofoliul total trecând de 10 milione euro.

EvW Holding: Anul 2017 va fi unul al curajului pentru transportatori, rezultatele deciziilor din acest an fiind vizibile în următorii 2-3 ani

Marti 18 aprilie 2017. Anul 2017 va fi unul al curajului pe piaţa transportatorilor, rezultatele deciziilor din acest an fiind vizibile în următorii 2-3 ani, sunt de părere reprezentanţii companiei EvW Holding, importatorul camioanelor DAF pe piaţa locală.

EximBank şi Electrogrup, acord financiar de 11 milioane de euro

Marti 18 aprilie 2017. EximBank a acordat companiei Electrogrup, unul dintre jucătorii de top din sectorul construcţiilor de infrastructură energetică, de telecomunicaţii şi civilă, un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat în special exportului de servicii.

Noul proiect de reformă fiscală va fi cel mai complet din 1986 încoace

Noul proiect de reformă fiscală va fi cel mai complet din 1986 încoaceVineri 10 februarie 2017. Preşedintele SUA, Donald Trump a declarat, joi, în cadrul întâlnirii cu liderii companiilor aeriene că va anunţa un proiect important de reformă fiscală în următoarele două-trei săptămâni, dar nu a dat mai multe detalii.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 9 ianuarie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, ca urmare a declinului înregistrat de acţiunile băncilor şi companiilor din energie.

În patru ani, Salvați Copiii a colectat pentru maternități 862.438 de euro din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor

În patru ani, Salvați Copiii a colectat pentru maternități 862.438 de euro din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilorMarti 20 decembrie 2016. Deși numărul companiilor care au înțeles importanța redirecționării a 20% din impozitul pe profit către cauze sociale a crescut în ultimii patru ani, nu toate companiile au apelat la acest instrument crucial pentru programele pe care organizațiile neguvernamentale le derulează în folosul celor mai stringente nevoi ale societății.

Electromontaj Sibiu vrea să reînnoiască pentru un an un credit de 3,2 mil. lei

Joi 27 octombrie 2016. Acţionarii Electromontaj Sibiu (ELJA), companie cu 3 milioane de lei capi­tali­zare, sunt chemaţi pe 11 noiembrie pentru a aproba reînnoirea pentru o pe­rioa­dă de 12 luni a unei facilităţi de cre­dit neconfirmate de 3,2 mi­lioane de lei (700.000 euro), uti­lizabilă non-cash.

Compania chineză care trebuie să facă centralele 3 şi 4 de la Cernavodă este subiectul unui scandal de spionaj în Statele Unite. Acum 6 luni FBI a arestat un consultant care trebuia să recruteze ingineri în domeniul nuclear pentru companiile chinez

Miercuri 26 octombrie 2016. FBI a arestat în urmă cu jumătate de an un consultant pe energie nucleară pe nume Allen Ho, al cărui job era – printre altele – să angajeze ingineri americani din domeniul nuclear pensionaţi sau retraşi din activitate pentru China General Nuclear Power (CGN), o companie chineză de stat, care plănuieşte să investească 18 miliarde de lire într-un reactor în Marea Britanie, scrie Financial Times.

Producătorul Marquardt Sibiu: Cu investiţii de 160 mil. euro şi peste 2.700 de angajaţi am devenit cea mai mare filială a grupului

Miercuri 26 octombrie 2016. Marquardt este şi unul dintre cei mai importanţi angajatori din Sibiu, dar şi din regiunea de vest a ţării, unde în ultimii ani s-au plasat strategic companii din industria auto.

Bursa pierde o companie cu 13 mil. lei capitalizare: Euxin Constanţa se retrage de la tranzacţionare

Miercuri 26 octombrie 2016. Euxin Constanţa (EUXI), cu 13 mil. lei capitalizare, se va retrage de la tranzacţionare de pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO de la 31 octombrie, potrivit BVB.

Stăpânii pompelor. Cei patru care controlează comerţul cu carburanţi şi-au conservat afacerile, iar costurile mai mici au dus la profituri record

Miercuri 26 octombrie 2016. Comerţul cu carburanţi trece printr-o perioadă susţinută de revenire, primul semestru al anului venind cu o creştere în volume de circa 5-6% la nivel de piaţă. Scăderea preţurilor la pompe a realimentat apetitul românilor pentru călătorii, dar s-a tradus şi în costuri mai mici de aprovizionare pentru companiile petroliere, care, deşi nu au bifat creşteri ale afacerilor, au terminat primele şase luni ale anului cu profituri mai mari.

Afacerile celor mai dinamice companii antreprenoriale au crescut cu 11% în ultimul an

Miercuri 26 octombrie 2016. Un număr de 2.900 de companii cu acţionariat privat local au fost analizate în cadrul proiectului „Campioni în business”, prin care este răsplătită performanţa rezultatelor financiare ale celor mai dinamice companii locale.

Adeplast: creştere de 17% în primele nouă luni. Avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea

Miercuri 26 octombrie 2016. Producătorul de materiale de construcţii AdePlast a înregistrat la finele lunii septembrie o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, arată un comunicat al companiei.

Ryanair are la vânzare bilete spre 168 de destinaţii la 2 euro

Miercuri 26 octombrie 2016. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, are la vânzare 100.000 de bilete la 2 euro ( pe segment de zbor) pentru 168 de destinaţii pentru călătorii în luna noiembrie.

Şantiere de birouri pentru 90.000 de angajaţi în Capitală

Miercuri 26 octombrie 2016. Peste 294.000 mp de spaţii de birouri de clasa A vor fi livrate în acest an în Bu­cureşti, în 16 proiecte imobiliare, aproape jumătate din totalul spaţiilor deja livrate fiind în zona de nord a Ca­pitalei, potrivit celor mai recente date ale companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Creditarea privată a început să crească din nou în septembrie. „Acum băncile au devenit mai agresive şi pe segmentul creditelor ipotecare.“

Miercuri 26 octombrie 2016. Băncile aveau la finalul lunii septembrie a acestui an un stoc de credite acordate populaţiei şi companiilor în valoare de 216,8 miliarde de lei (48,7 mld. euro), cu circa 1,4 mi­liar­de de lei mai mult decât luna trecută, potrivit datelor BNR.

Un avion a aterizat de urgenţă la Vancouver, după ce mai multe persoane s-au intoxicat cu fum

Marti 25 octombrie 2016. Douăzeci şi cinci de pasageri şi membri ai echipajului unui avion al companiei British Airways au fost spitalizaţi după ce s-au intoxicat cu fum, iar aeronava britanică a efectuat o aterizare de urgenţă în oraşul canadian Vancouver, informează siteul ziarului The Independent.

Veniturile Orange au crescut cu 3% în trim. 3, la 251 mil. euro. Numărul de abonamente a crescut cu 5%

Marti 25 octombrie 2016. Veniturile Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au crescut în al treilea trimestru cu 3,3% la 251,1 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi, conform datelor comunicate de companie.

​Creditarea privată a crescut cu 1,2%, până la 216,8 miliarde de lei în septembrie

Marti 25 octombrie 2016. Stocul creditelor acordate de băncile locale populaţiei şi companiilor a crescut cu 1,2% în luna septembrie a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la 216,8 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.

ZF Live. Daniel Florescu, Kinnarps: În cinci ani biroul va fi pretutindeni, angajaţii vor lucra din orice loc de unde îşi pot îndeplini sarcinile. Dacă ne uităm la cafenelele din centrul Bucureştiului deja vedem o mulţime de tineri lucrând pe lap

Marti 25 octombrie 2016. Angajaţii vor avea un program de muncă flexibil şi vor lucra din cafenele sau din orice alt loc de unde îşi pot îndeplini obiectivele, a spus Daniel Florescu, managing director la Kinnarps, companie suedeză care furnizează mobilier de birou pentru companii, invitat la ZF Live.

Cu ce se tratează românii. Nurofen, Aspenter şi Parasinus sunt cele mai vândute medicamente „fără reţetă”, o piaţă de 650 mil. euro anual

Marti 25 octombrie 2016. Cele mai importante cinci medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au avut în ultimul an (septembrie 2015 - august 2016) vânzări cumulate de 74 de milioane de euro, clasamentul fiind condus detaşat de brandul Nurofen din portofoliul companiei Reckitt Benckiser.

Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba speră la afaceri de 2 mil. euro. „Nu mai cumpără nimeni pentru că vede o etichetă lucioasă, sclipitoare şi gata, dă 40 de lei pe kilogram.“

Marti 25 octombrie 2016. Compania Binal Mob din judeţul Alba, cu activităţi în producţia de brân­zeturi şi alte produse lactate, mi­zează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 2 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cele mai vândute medicamente „fără reţetă“: Aspenter, Nurofen Parasinus şi No-Spa

Marti 25 octombrie 2016. Topul celor mai bine vândute medicamente fără reţetă este condus de Nurofen al companiei Reckitt Benckiser, urmat de bran­dul Aspenter, (produs de compania Terapia Cluj), Para­sinus (produs de Glaxosmithkline) şi No-Spa (brand al com­paniei Sanofi), conform datelor companiei de cercetare de pia­ţă Cegedim aferente perioadei septembrie 2015 – august 2016.

Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa. Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar

Luni 24 octombrie 2016. Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

Germania vrea să limiteze vânzarea de companii către investitorii chinezi. Ţara a ajuns destinaţia de top a chinezilor care vor să investească în Europa

Luni 24 octombrie 2016. Guvernul german a redeschis dosarul achiziţiei Aixtron, un furnizor de echipament de semiconductoare, de un grup de investitori chinezi, în contextual în care autorităţile de la Berlin sunt îngrijorate de apetitul chinezilor pentru companiile din industria germană, scrie Financial Times.

Altex vrea să angajeze peste 450 de persoane în toată ţara

Luni 24 octombrie 2016. Lanţul de electro-IT Altex România recrutează peste 450 de persoane în perioada următoare, care să lucreze în magazinele Altex si Media Galaxy din întreaga ţară. Cele mai multe posturi sunt disponibile în oraşele: Bucureşti, Sibiu, Arad, Ploieşti, Braşov, Oradea, Satu Mare, Iaşi, Buzău, potrivit unui anunţ al companiei.

Controlul dur al costurilor dublează profitul net al MOL România în primele şase luni. Afacerile au rămas constante

Luni 24 octombrie 2016. MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, şi-a menţinut afacerile în primul semestru al anului, evoluţia businessului reflectând fidel tendinţa de creştere a consumului de carburanţi suprapusă cu scăderea preţurilor medii faţă de perioada similară a anului trecut. Controlul mai dur al costurilor a dublat însă profitul companiei, care anul acesta a intrat pe podiumul pieţei petroliere devansându-i pe ruşii de la Lukoil, potrivit propriilor informaţii.

Şeful Lidl România, la primul interviu: Ţinta noastră este să ajungem la 300 de magazine

Luni 24 octombrie 2016. Retailerul german Lidl are planuri să deschidă în România încă 100 de magazine de tip discount faţă de cele 200 pe care le are deja, potrivit lui Frank Wagner, executivul ger­man care conduce operaţiunile locale ale companiei. El nu înaintează un orizont de timp, însă companiei i-a luat circa cinci ani să deschidă un număr similar în perioada 2011-2016.

A apărut prima reţea de „benzinării“ electrice. O staţie costă circa 40.000 €

Luni 24 octombrie 2016. Renovatio, companie cu acţionariat cipriot care a dezvoltat unele dintre cele mai mari proiecte eoliene şi sola­re din România, s-a aliat cu retailerul Kaufland pentru a rea­liza prima reţea de „benzinării“ electrice.

Al doilea pariu pe livrarea la domiciliu: după McDonald’s vine rândul La Plăcinte

Duminica 23 octombrie 2016. Lanţul de restaurante La Plăcinte, care a intrat pe piaţa locală în toamna lui 2013 şi s-a dezvoltat rapid pentru a ajunge aproape de topul celor mai mari zece jucători din domeniu, pariază acum şi pe livrarea la domiciliu, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Cu cât au crescut vânzările de medicamente eliberate fără reţetă în ultimii 12 ani

Duminica 23 octombrie 2016. Vânzările de medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) în România au crescut de la 600 de milioane de lei în 2004 la 2,4 miliarde de lei în perioada iulie 2015 - iunie 2016, potrivit datelor companiei de cercetare Cegedim, aceasta fiind una dintre pieţele care au cunoscut cel mai mare avans din sănătate în ultimul deceniu.

eMAG şi Media Galaxy şi-au anunţat planurile pentru Black Friday 2016. Pregătirea campaniei a început acum şase luni

Sambata 22 octombrie 2016. eMAG, cel mai mare retailer online local electro-IT, va organiza ediţia din acest a Black Friday pe 18 noiembrie, iar Media Galaxy - lanţul de magazine administrat de Altex, cel mai mare jucător de piaţa locală de profil - va organiza evenimentul de shopping în perioada 20 octombrie - 23 noiembrie, conform datelor anunţate de cele două companii.

Cum arată topul celor mai mari companii anteprenoriale româneşti din judeţele Galaţi şi Brăila în 2015

Sambata 22 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

​Cum îşi răsplătesc companiile angajaţii sau partenerii de afaceri: cu vacanţe în Caraibe, Asia sau Australia. Cel mai scump pachet de vacanţă a costat peste 200.000 de euro

Sambata 22 octombrie 2016. Cererea pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri a crescut cu o treime în 2016, faţă de anul trecut, ca destinaţii fiind preferate insulele din zona Caraibe, Asia, Australia, la un buget mai mare cu 15-20% faţă de 2015, conform agenţiei de turism Paralela 45.

Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani. „Pentru ca tinerii să o ia pe direcţia antreprenoriatului, ei trebuie să întrevadă trendurile, direcţiile în care se doreşte să se îndrepte economia şi societatea românească"

Sambata 22 octombrie 2016. Doar 10% din cei 1,22 de mi­lioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste de până în 29 de ani, respectiv în jur de 121.000 de antreprenori, în scă­dere cu 8% faţă de august 2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului.

Povestea omului care a fondat cea mai mare companie de curierat din lume. La 11 ani a renunţat la şcoală şi şi-a început afacerea cu 100 de dolari

Sambata 22 octombrie 2016. James Casey este fondatorul UPS (United Parcel Delivery), cea mai mare companie de curierat din lume la ora actuală, cu venituri de 58 de miliarde de dolari şi cu 444.000 de angajaţi.

Topul asigurătorilor RCA. Cine a câştigat şi cine a pierdut cotă de piaţă în ultimii cinci ani

Sambata 22 octombrie 2016. Clasamentul companiilor de asigurări care vând poliţe auto obli­ga­torii (RCA) a cunoscut mo­dificări semnificative în ultimii cinci ani, multe dintre companiile care aveau o cotă de piaţă redusă ajun­gând la ju­mă­tatea acestui an să se po­zi­ţio­neze pe primele locuri în funcţie de cota de piaţă, aşa cum este cazul City Insurance sau Asirom.

Deloitte: Tremend este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere din România în perioada 2012-2015

Sambata 22 octombrie 2016. Compania de software şi consultanţă Tremend Software Consulting, cu afaceri de 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro) anul trecut, este firma de tehnologie din România cu cea mai ridicată rată de creştere din perioada 2012 - 2015, conform clasamentului Deloitte CE Technology Fast 50, care analizează performanţa companiilor de tehnologie din regiune. Raportul realizat de compania de consultanţă şi audit ierarhizează companii din 18 ţări, care se încadrează în cele 6 categorii: soluţii IT şi digitale, media şi telecomunicaţii, biotehnologie, nanotehnologie şi tehnică medicală, energii curate.

British American Tobacco oferă 47 de miliarde de dolari pentru Reynolds

Vineri 21 octombrie 2016. British American Tobacco, cea mai mare companie globală de tutun, plănuieşte o fuziune cu partenerul american Reynolds, oferind 47 de miliarde de dolari, în contextul în care mai mulţi analişti susţin că lira slăbită ar putea împiedica firmele britanice să cumpere rivalii străini, potrivit BBC.

Gecad devine oficial Gecad Ventures

Vineri 21 octombrie 2016. Gecad devine oficial Gecad Ventures, la mai mult de 20 de ani de la lansarea primului proiect antreprenorial, grupul de companii IT având atât o identitate nouă, cât şi un site de prezentare actualizat.

Şeful farmaciilor Belladonna: „Ne concentrăm pe consolidare. Depăşim 200 de milioane de lei“

Vineri 21 octombrie 2016. Belladonna, o reţea de 93 de farmacii, majoritatea în Bucureşti, controlată de Florin şi Alina-Nicoleta Gheorghiţă, a avut în primele nouă luni din acest an afaceri mai mici cu 9% pe fondul reducerii numărului de unităţi operaţionale cu 12% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit oficialilor companiei, care nu au precizat însă câte farmacii au fost închise şi nu au furnizat nici cifra de afaceri în primele nouă luni.

Va reuşi MedLife să convingă investitorii? Îndatorarea este la fel de mare ca la AdePlast înainte de eşecul listării

Vineri 21 octombrie 2016. MedLife, cea mai mare reţea privată de servicii de sănătate din România, do­reş­te să se listeze pe piaţa de capital de la Bucureşti, iar întrebarea este dacă va re­uşi să convingă investitorii, în con­diţiile în care ultima ofertă publică ini­ţia­lă a unei companii antrepre­no­riale, Ade­Plast, a eşuat în toamna lui 2013.

Lovitură pentru Comisia Europeană: Dosarul amenzii de 1 mld. euro aplicate Intel trebuie să fie redeschis

Vineri 21 octombrie 2016. Dosarul amenzii record de 1,06 mld. euro aplicate în 2014 de Comisia Europeană companiei americane Intel pentru abuz de poziţie dominantă ar trebui să fie redeschis întrucât respingerea în întregime a apelului depus de producătorul de procesoare la o curte inferioare a fost o eroare, potrivit opiniei exprimate de un consultant angajat de Curtea Europeană de Justiţie.

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii româneşti din Buzău şi Vrancea angajează peste 5.500 de oameni

Vineri 21 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii româneşti din judeţul Buzău au avut împreună anul trecut afaceri de aproape 1,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri raportată de toate companiile din judeţ. Comparativ, top zece societăţi cu capital privat românesc din Vrancea au avut afaceri de circa 960 de milioane de lei, adică 16% din rulajul firmelor din judeţ.

​Cu trei poziţii majore în industria auto, Carlos Ghosn ar putea ajunge mai bine plătit decât regii din Detroit

Joi 20 octombrie 2016. După ce a devenit recent şi preşedinte al companiei auto japoneze Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, CEO al Renault şi Nissan Motor, ar putea lua faţa şefilor celor mai mari trei companii auto americane la capitolul plăţi, scrie Wall Street Journal.

TAROM va primi „asistenţă tehnică extinsă” de la producătorul de avioane ATR

Joi 20 octombrie 2016. Echipa TAROM şi Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, au avut o întâlnire cu reprezenanţii companiei producătoare ATR, de la care compania naţională are în operare nouă aeronave, se arată într-un comunicat al transportatorului aerian de stat.

Firmele din „paradisurile fiscale" generază 20% din cifra de afaceri a companiilor din România

Joi 20 octombrie 2016. Aproape 20% din cifra de afaceri a firmelor active în România este realizată de companii care au cel puţin puţin un acţionar persoană juridică cu regim offshore, în 2015 fiind înregistate oficial peste 5300 de societăţi, cu afaceri de 48 mld de euro, potrivit unei analize KeysFin.

World Class România îl numeşte pe Kent Orrgren în funcţia de CEO

Joi 20 octombrie 2016. World Class România l-a numit pe Kent Orrgren în funcţia de Chief Executive Officer, în locul lui Mikael Fredholm, care va continua să facă parte din companie, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.

De ce au companiile nevoie de tineri din generaţiile Z şi Y. „Angajatorii trebuie să îşi asume rolul de sommelier, pentru a ne facilita procesul de degustare, ca mâine să ştim ce vrem să cumpărăm.“

Joi 20 octombrie 2016. Orice companie din România trebuie să aibă în structurile sale angajaţi din generaţia Z, tinerii care abia intră pe piaţa muncii, dar şi din generaţia Millennials (cei cu vârste de până în 29 de ani) pentru că aduc o perspectivă mult mai apropiată de realitate datorită conexiunii pe care o au cu noile tehnologii.

Top 100 cele mai mari companii controlate de antreprenori români: doar 11 firme au trecut peste un miliard de lei şi doar jumătate dintre firme au înregistrat un avans de peste 10% al cifrei de afaceri anul trecut

Joi 20 octombrie 2016. Cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori locali au avut anul trecut o cifră de afaceri de 61 mld. lei, cât rezultatul raportat de primele cinci multinaţionale din economia românească. Spre comparaţie, top 100 multinaţionale au avut anul trecut afaceri de 277 mld. lei, aproape un sfert din cifra de afaceri totală a companiilor din România.

Michael Koons, vicepreşedinte Cisco: Nicio companie din nicio industrie nu va scăpa de valul digitalizării

Joi 20 octombrie 2016. Nicio companie din nicio industrie nu este în siguranţă, la adăpost de digitalizare, care va afecta toate firmele din toate sectoarele de business, a declarat Michael Koons, vicepreşedinte al World Wide Systems Engineering al gigantului american Cisco, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea, în cadrul conferinţei Cisco Connect 2016, care a avut loc în Bucureşti.

Iancu Guda, Coface România: „Venitul este «vanitate», lichiditatea este «sănătate», iar efectul trebuie să fie mai mare decât efortul“

Joi 20 octombrie 2016. Jumătate din companiile insolvente au realizat investiţii pe termen lung, însă efectul trebuie să fie întotdeauna mai mare decât efortul. Afecţiunea cronică de care suferă firmele din România este „miopia“, a declarat Iancu Guda, services director în cadrul Coface, prezent la Conferinţa Risc de ţară 2016, explicând astfel faptul că managerii companiilor trebuie să îşi facă scenarii pentru viitor atunci când fac o investiţie.

Creditele pentru companii sunt departe de anii de boom. Băncile preferă să crediteze consumul şi nu investiţiile companiilor

Joi 20 octombrie 2016. Volumul total al creditelor noi acordate anual de bănci este în continuare sub nivelul de dinaintea crizei financiare, oscilând în jurul a 60-70 miliarde de lei, iar pe categorii doar creditele pentru locuinţe au depăşit volumul anual din perioada precriză, dublându-se, în timp ce împru­muturile de consum şi cele pentru companii sunt mult sub nivelurile din 2007-2008.

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie suspendată în aprilie, locul 1 la valoarea tranzacţiilor în 2016

Joi 20 octombrie 2016. Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), sus­pendată de la tranzacţionare pe 6 apri­lie pentru că a intrat în insol­venţă, fi­gurează în perioada ianuarie - 19 oc­tom­brie ca fiind cea mai tranzac­ţio­nată companie din primii 10 cei mai mari emitenţi listaţi pe sistemul alter­nativ AeRO.

ZF Antreprenorii României. Antreprenorii din Galaţi şi Brăila aduc 20% din businessul judeţelor, dar au sub 5% din angajaţi

Miercuri 19 octombrie 2016. • Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. • În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

​Cum îşi răsplătesc companiile angajaţii sau partenerii de afaceri: cu vacanţe în Caraibe, Asia sau Australia

Miercuri 19 octombrie 2016. Cererea pentru vacanţele oferite de companii angajaţilor şi partenerilor de afaceri a crescut cu o treime în 2016, faţă de anul trecut, ca destinaţii fiind preferate insulele din zona Caraibe, Asia, Australia, la un buget mai mare cu 15-20% faţă de 2015, conform agenţiei de turism Paralela 45.

Profiturile Yahoo cresc în ciuda atacului cibernetic dezvăluit în septembrie

Miercuri 19 octombrie 2016. Profiturile Yahoo s-au dublat în ultimele trei luni, pe fondul breşei din sistemul de securitate anunţate de companie în septembrie, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru planul de vânzare a afacerii principale către Verizon, potrivit BBC.

ASF rezolvă problema transportatorilor, dar creează discriminare în piaţa de retail. Asigurătorii: Şoferii cu istoric bun de daună vor fi nevoiţi să acopere scăderea de preţ a celor cu daunalitate mare

Miercuri 19 octombrie 2016. Tarifele maximale pentru poliţele auto obligatorii (RCA) impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vor avea efec­te discriminatorii pentru clienţii per­soane fizice, în condiţiile în care acestea îi fa­vo­rizează pe şoferii cu o conduită în­doielnică în trafic şi daunalitate mare şi îi pe­nali­zează pe cei cu un istoric bun al daunelor, spun reprezentanţii companiilor de asigurări. Efectul acestor plafonări în piaţa de retail va fi astfel creşterea tariflelor pentru clienţii buni cu daunalitate redusă, tocmai din nevo­ia de compensare a scăderii tarifelor pentru cei care generează daune mari şi frecvente.

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de către Fondul Proprietatea continuă. Şeful FP: În 2014-2015, când era petrolul la maximum, nu eram gata cu oferta. Acum am vândut când barilul este la maxim de 12 luni

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea spune că şi-a exprimat public intenţia de reducere a participaţiei la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie lis­tată, în martie 2014 şi intenţiona să finalizeze oferta până în vara acelui an, dar nu a putut să o pregătească în con­formitate cu calendarul iniţial.

O piaţă de peste 8 miliarde de euro în continuă expansiune

Miercuri 19 octombrie 2016. Dezvoltarea economică, creşterea producţiei companiilor şi a exporturilor, dar şi conturarea României ca un hub logistic regional au atras în ultimii ani investiţii majore în spaţii logistice şi industriale, majoritatea companiilor de transport şi logistică prezente pe plan local având în derulare investiţii în extinderi, echipamente şi vehicule.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter