Stiri despre companii

 

Top 10 cei mai mari jucători din economie aflaţi în insolvenţă: trei companii de stat şi trei traderi de energie

Miercuri 21 februarie 2018. La începutul acestui an existau circa 14.000 de companii în economie care se aflau sub incidenţa legii insolvenţei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului care iau în calcul doar firmele care şi-au depus bilanţul pe 2016, ultimul an pentru care există date publice.

RADEF RomaniaFilm a intrat în insolvenţă la solicitarea ANAF. Compania ar avea datorii de 25 de milioane de lei la Fisc

Miercuri 21 februarie 2018. RADEF RomaniaFilm a intrat în insolvenţă la solicitarea ANAF, la sfârşitul acestie săptămâni urmând să aibă loc o primă întâlnire a conducerii companiei cu administratorul judiciar şi cu reprezentanţii Ministerului Culturii, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Mironescu, directorul regiei.

20 de companii româneşti şi-au expus produsele la Biofach, cel mai mare târg bio din lume

Miercuri 21 februarie 2018. La târgul de produse ecologice Biofach din Nürnberg, Germania, cel mai mare târg de produse bio din lume, au participat 20 de companii româneşti, care şi-au prezentat produsele ecologice „made în România”.

Sorin Vişoianu pleacă de la conducerea Immofinanz după un mandat de opt ani

Miercuri 21 februarie 2018. Sorin Vişoianu, country manager operations Immofinanz pentru România şi Bulgaria a părăsit funcţia din cadrul companiei imobiliare, potrivit datelor din piaţă. Până la publicarea acestui articol Sorin Vişoianu nu a oferit niciun comentariu pe această temă. El deţine conducerea Immofinanz din 2010, iar anterior, între 2007 şi 2010 a fost director of real estate development pentru River Invest, dezvoltatorul birourilor Sema Parc.

Italia cere Comisiei Europene sa sancţioneze Slovacia în legătura cu acordarea de ajutoare de stat

Miercuri 21 februarie 2018. Ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană ar trebui să sancţioneze Slovacia dacă aceasta foloseşte scuza ajutorului de stat pentru a îndepărta diverse companii de partenerii din Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei Reuters.

Biriş Goran SPARL şi Connect PRO lansează un parteneriat pentru a oferi consultanţă pe zona de protecţia datelor cu caracter personal

Miercuri 21 februarie 2018. Casa de avocatură Biriş Goran a încheiat un parteneriat strategic cu Connect PRO, o nouă firma de consultanţă managerială, pentru a acorda consiliere integrată companiilor care doresc să între în procesul de aliniere la noile cerinţe europene cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

Orange a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

Miercuri 21 februarie 2018. Cifra de afaceri a companiei Orange România a fost anul trecut de 1,07 miliarde de euro, iar numărul clienţilor pentru serviciile mobile, fixe şi TV era de 10.623.000, informeză compania.

CVI, companie poloneză de investiţii în obligaţiuni, încheie primul an în România cu două tranzacţii de 33 mil.euro.”Dorim să ne stabilim poziţia de lider pe această piaţă”

Miercuri 21 februarie 2018. Credit Value Investments (CVI), companie de investiţii în obligaţiuni private din Polonia, unul dintre cei mai mari investitori din regiunea Europei Centrale şi de Est şi una dintre cele mai mari instituţii europene care investesc în obligaţiuni corporative, a încheiat 2017, primul an de prezenţă pe piaţa din România cu două tranzacţii semnificative, cumulând investiţii de 33 de milioane de euro.

Brent Valmar, Porsche România: În 1998 provocarea era aceea de a ne extinde reţeaua. În 2018 vorbim despre maşini electrice, car sharing şi servicii digitale

Miercuri 21 februarie 2018. Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, a ajuns la finalul anului trecut la afaceri cumulate de peste 8 miliarde de euro în cei 20 de ani de activitate după ce în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 638 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei.

ING România lansează o platformă digitală pentru antreprenori, care poate fi accesată şi de pe smartphone

Marti 20 februarie 2018. ING România lansează noua platformă digitală, ING Business, dedicată clienţilor Mid Corporate Banking, respectiv companii cu cifră de afaceri între 2 milioane şi 500 de milioane de lei.

Iancu Guda, CFA, EMBA, Preşedinte AAFBR: Jumătate dintre companiile în insolvenţă au făcut investiţii majore cu trei ani înainte, urmate de scăderea veniturilor

Marti 20 februarie 2018. Jumătate dintre companiile în insolvenţă au realizat investiţii semnificative pe termen lung cu trei ani înainte de momentul intrării în insolvenţă, iar aproape trei sferturi dintre acestea au inregistrat, ulterior momentului investitiei, venituri şi profituri in scadere, spune Iancu Guda, CFA, EMBA, Preşedinte Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania - AAFBR, într-o analiză ce enumeră cauzele eşecului unor companii.

Care sunt calculele din spatele dividendelor plătite în 2018 de companiile de stat de la bursă

Marti 20 februarie 2018. Companiile de stat de la bursa de la Bucureşti ar putea plăti dividende din profiturile pe 2017 cu randamente cuprinse între 1%, cum este cazul Transelectrica, şi 12%, cum ar fi cazul Romgaz, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rezultatelor preliminare.

NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, pierde 48% din capitalizare în două luni

Marti 20 februarie 2018. NEPI Rockcastle, companie rezultată din fuziunea româno-poloneză de anul trecut a companiilor NEPI şi Rockcastle, a pierdut în ultimele două luni 4 miliarde euro din valoarea de piaţă, ajungând în prezent să afişeze o capitalizare bursieră de 4,4 miliarde euro.

Încrederea consumatorilor polonezi, la cel mai ridicat nivel dintr-un deceniu

Marti 20 februarie 2018. Încrederea consumatorilor din Polonia a înregistrat o creştere semnificativă anul trecut, indicele optimismului acestora urcând cu 16 de puncte la 104 puncte, cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, relevă date ale companiei de cercetare citate de Warsaw Voice.

CBRE promovează o româncă la conducerea diviziei de administrare a proprietăţilor imobiliare pentru regiunea Europei Centrale şi de Est

Luni 19 februarie 2018. CBRE a numit-o pe Luiza Moraru in functia de coordonator al diviziei de administrare a proprietatilor imobiliare pentru regiunea Europei Centrale si de Est, poziţie din care va îndruma şi superviza cei aproape 500 de consultanţi ai companiei care desfăşoară activităţi de management de proprietăţi imobiliare la nivelul CEE.

Din vorbă-n vorbă cu… Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes: despre bijuterii cu însemnătate, business şi călătorii

Luni 19 februarie 2018. Alina Sudriu este absolventă a Facultăţii de Administrare a Afacerilor în Limba Engleză şi a programului de master - Strategic Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. Primul job l-a avut în 2006, imediat după terminarea facultăţii, în cadrul unei companii de produse electronice. Apoi, a mers către domeniul consultanţei imobiliare unde a rămas câţiva ani până când a decis că este momentul să facă primii paşi către antreprenoriat

Alessio Menegazzo, director Sustenabilitate Enel: Schimbarea principală de pe piaţa energiei vine din digitalizare; consumatorul va dicta politicile companiilor

Luni 19 februarie 2018. Piaţa energiei se schimbă şi cred că elementul de bază este digitalizarea, în condiţiile în care companii ca Google sau Amazon vor fi furnizori de energie,a declarat Alessio Menegazzo, director Sustenabilitate şi Afaceri Instituţionale Enel la ZF Power Summit

Alro Slatina. Cum a eşuat cercetarea privind privatizarea singurei companii producătoare de aluminiu

Luni 19 februarie 2018. Privatizarea singurei companii producătoare de aluminiu din România a dus la demararea a două anchete de-a lungul anilor. Cercetările au dus până la persoane cu funcţii importante în stat, însă ambele dosare au fost închise, unul de DIICOT în 2010, altul, recent, de DNA.

Transelectrica încheie 2017 cu cel mai mic profit din 2010 încoace. Dividende cu un randament posibil de doar 1,3%

Luni 19 februarie 2018. ♦ Compania este la a doua pierdere trimestrială consecutivă ♦ Marja de profit a companiei a ajuns la 0,9%, faţă de 10% în 2016 ♦ Veniturile totale au urcat cu 12% la 3 mld. lei ♦ După publicarea rezultatelor, rulajul cu acţiuni TEL a fost cel mai ridicat din toamna anului trecut ♦ „În 2018 am putea vedea o revenire a profitabilităţii“.

Radiografia pieţei de fuziuni şi achiziţii din regiune. Polonia şi Rusia sunt cap de afiş. În România, în continuare valoarea medie a tranzacţiilor este de 2-3 ori mai mică

Luni 19 februarie 2018. Cele două din urmă sunt atră­gătoare prin prinsma po­pulaţiei numeroase şi a su­prafeţei generoale. Po­lo­­nia şi Cehia sunt, prin com­paraţie cu Ro­mâ­nia, economii mai pu­ter­nice, mai mature şi cu o putere de cum­pă­rare pe măsură, iar acest lucru atrage atenţia companiilor şi a fondurilor de investiţii.

Americanii de la UPC trimit un român în Polonia. Robert Redeleanu devine şef peste operaţiuni de 1 mld. dolari

Luni 19 februarie 2018. Robert Redeleanu, care a condus în ultimii doi ani şi jumătate operaţiunile locale ale grupului american Liberty Global (LGI), cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, va prelua de la 1 aprilie poziţia de director ge­ne­ral al subsidiarei companiei din Polonia, păstrând şi coor­do­narea afacerilor din Ungaria - un business anual de aproape 1 mld. dolari cu peste 2,5 mi­lioane de clienţi.

Producătorul de carne Agricola: Luăm în calcul achiziţii de companii. „Resursele de creştere organică se epuizează.“

Luni 19 februarie 2018. Grigore Horoi, preşedintele grupului de firme Agricola din Bacău, spune că grupul pe care îl conduce ia în calcul în viitor achiziţii de companii în domeniile în care activează.

Cum arată topul celor mai mari companii low-cost din Est. Ryanair şi Wizz Air îşi împart supremaţia în regiune pe segmentul zborurilor ieftine

Luni 19 februarie 2018. Compania ungară Wizz Air este lider în cinci din zece pieţe analizate de ZF pe segmentul zborurilor low-cost, inclusiv în România şi Bulgaria, arată datele companiei de cercetare Innovata, care ia în calcul piaţa în perioada aprilie 2016-martie 2017.

Producătorul de lactate Milkcom din Covasna încearcă să reducă ponderea mărcilor private din producţie. „Marca privată te duce într-o zonă în care nu te cunoaşte clientul.“

Luni 19 februarie 2018. Compania Producţie Milkcom din judeţul Covasna, o fabrică de lactate deţinută de doi antreprenori, a produs şi vândut anul trecut 3.000 de tone de caşcaval, brânzeturi, smântână şi lapte, ajungând la vânzări totale de peste 3,4 mil. euro în 2017, cu circa 10% mai mult faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017. Acţiunile scad însă cu 1,5%

Luni 19 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei

Vineri 16 februarie 2018. Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei, potrivit BBC. Totuşi, există o serie de zvonuri în spaţiul public că Ghosn s-ar retrage singur din funcţia pe care o deţine din 2005.

Altur Slatina revine pe profit şi raportează afaceri de 97 mil. de lei în 2017

Vineri 16 februarie 2018. Altur (ALT), producător de piese auto, a raportat în 2017 un profit de 241.779 lei, faţă de o pierdere de 249.182 lei în 2016, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 97,8 milioane lei, echivalentul unui avans de 6,7% comparativ cu 2016.

Într-o lume în care panica se propagă rapid, companiile germane, obsedate de exporturi, îl acuză pe Trump de declanşarea unui război comercial mondial. Unii spun că America a pornit deja un război valutar

Vineri 16 februarie 2018. Pe măsură ce noul guvern geman prinde contur, companiile germane lansează avertismente care dau fiori: ar putea începe un război comercial mondial, iar de vină sunt americanii.

Autoritatea de protecţie a datelor personale: Ideal ar fi ca responsabilul de date să fie un IT-ist cu studii juridice sau un om juridic cu studii de IT

Vineri 16 februarie 2018. Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal (General Data Protection Regulation-GDPR) va intra în vigoare la data stabilită, la 25 mai, fără nicio amânare, astfel că firmele şi instituţiile publice care prelucrează asemenea informaţii trebuie să fie gata să respecte noile reguli, au spus reprezentanţii autorităţii, dar şi ai companiilor de audit, consultanţă, avocatură şi tehnologie prezenţi la conferinţa ZF „Patru luni până la şocul GDPR”.

Fornetti mai deschide 80 de patiserii şi ajunge la aproape 800 de magazine

Vineri 16 februarie 2018. Fornetti România, companie care deţine cel mai extins lanţ de patiserii de pe plan local, are în prezent 702 ma­ga­zine în sistem de franciză şi vrea să mai deschidă până la finele anului încă 80 de unităţi.

Comerţul cu carburanţi, aproape de recordul de 10 miliarde de euro după o creştere de 10% anul trecut

Joi 15 februarie 2018. Patru mari companii petroliere, Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România, acoperă între 80 şi 90% din volume şi peste 75% din numărul de benzinării active pe plan local, comerţul cu carburanţi fiind una dintre cele mai concentrate pieţe din România.

Tehnologia din spatele criptomonedelor: Western Union testează Ripple pentru transferuri de bani mai rapide

Joi 15 februarie 2018. După mai mult de o lună de speculaţii, compania de transfer de bani Western Union a anunţat că evaluează tehnologia blockchain şi că testează tranzacţii prin tehnologia companiei Ripple, start-up-ul din spatele criptomonedei cu acelaşi nume, potrivit Bloomberg.

Îngrijorările domnului profesor Socol referitoare la vinovatul de serviciu

Joi 15 februarie 2018. Domnul profesor Socol şi-a pus întrebarea dacă „mai există coordonare de politici fiscal-bugetar-monetare în România”. Răspunsul la această întrebare l-a dat într-un articol al cărui titlu este chiar întrebarea menţionată. În esenţă, se afirmă că există fricţiuni evidente între cele două politici şi că acestea vor impacta negativ atât cetăţenii, cât şi companiile autohtone (nu şi pe cele străine?-nn) în 2018.

Un fond înregistrat în Isle of Man preia 7,9% din producătorul de vinuri Purcari

Joi 15 februarie 2018. Fiera Capital, fond înregistrat în Isle of Man, a preluat un pachet de 7,94% din acţiunile producătorului de vinuri Purcari, companie care a început astăzi să fie tranzacţionată la BVB.

UE avertizează Facebook, Google şi Twitter "să facă mai mult" pentru utilizatori

Joi 15 februarie 2018. Comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a avertizat, joi, companiile Facebook, Google şi Twitter "să facă mai mult" pentru a actualiza termenii şi condiţiile de utilizare în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Opinie Dragoş Radu, EY Law: GDPR poate genera un nou val de procese colective împotriva companiilor care au portofolii mari de clienţi persoane fizice

Joi 15 februarie 2018. Dincolo de o conştientizare a importanţei respectării şi asigurării drepturilor persoanelor vizate, interesul mărit faţă de prevederile GDPR a fost creat de sancţiunile usturătoare pe care noua lege le prevede. Concret, în funcţie de obligaţiile încălcate şi de gravitatea situaţiei, companiile riscă amenzi administrative de până la 20 de milioane euro sau de până la 4% din cifra de afaceri mondială totală, anuală, corespunzătoare exerciţiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare dintre acestea.

Romgaz, profit net de 1,8 mld.lei în 2017, în creştere cu 82%, şi afaceri de 4,5 mld.lei

Joi 15 februarie 2018. Producătorul de gaze Romgaz a încheiat 2017 cu un profit net de 1,8 miliarde lei, cu 82% peste nivelul din 2016, în timp ce cifra de afaceri a companiei a crescut cu 35%, la 4,5 miliarde lei, potrivit raporului financiar preliminar.

Digi raportează un profit net de 61 mil. euro în 2017, de cinci ori mai mare, la venituri de 916 mil. euro, în creştere cu 8,75%

Joi 15 februarie 2018. Digi, compania tele­com care a debutat în arena de tran­zacţionare de la Bucureşti în mai 2017, ca urmare a unui IPO în valoare de 944 mil. lei, a raportat în 2017 venituri de 916,5 milioane euro, în creştere cu 8,75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul companiei telecom a ajuns la 61,7 milioane euro, faţă de 12,45 milioane euro în 2016.

Andreea Cionca-Anghelof, CITR: Scăderea de 7% a numărului companiilor de impact intrate în insolvenţă nu este un indicator care să arate o însănătoşire solidă a mediului de afaceri

Joi 15 februarie 2018. Numărul companiilor româneşti de impact (cu active de peste un milion de euro – n. red.) intrate anul trecut în insolvenţă a scăzut cu aproximativ 7% faţă de 2016, arată o analiză a CITR Group.

Attila Szabo, director general Ford: Cu Ecosport vom fi în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici. Tot mai multe companii aleg SUV pentru angajaţi datorită valorii reziduale a acestora pe termen lung

Joi 15 februarie 2018. Ford România, cel de-al doilea pro­ducător auto de pe piaţa locală, se aş­teaptă ca noul SUV mic Ecosport pro­dus la Craiova să urce ra­pid în top trei cele mai bine vân­dute modele din seg­men­tul său, mi­zând nu doar pe per­soane fi­zice, ci şi pe flote şi pe achi­ziţii din par­tea statului.

Aproape de nivelul din 2008. Îmbuteliatorul Coca-Cola şi-a majorat vânzările cu 6% în anul 2017

Joi 15 februarie 2018. Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a înregistrat în 2017 volume mai mari cu 6% faţă de anul precedent, până la 177 de milioane de unit cases (navete), adică peste un miliard de litri, arată cel mai recent raport al companiei.

Topul celor mai mari 50 de companii înfiinţate în 2017. Care sunt şi din ce industrii vin

Miercuri 14 februarie 2018. Cele mai mari 50 de companii înfiinţate în 2017, după valoarea capitalului social subscris, au pus în joc peste 2,3 miliarde de lei (500 mil. euro), arată datele furnizate la solicitarea ZF de către Registrul Comerţului.

Studiu CITR Group: Numărul insolvenţelor în rândul companiilor cu active de peste un milion de euro s-a redus cu 7% în 2017, dar valoarea acestora a crescut cu 15%

Miercuri 14 februarie 2018. Numărul companiilor româneşti de impact (cu active de peste un milion de euro – n. red.) intrate anul trecut în insolvenţă a scăzut cu aproximativ 7% faţă de 2016, în timp ce valoarea acestora a crescut cu 15%, la 1,22 mld. euro, arată o analiză a CITR Group.

Romcarbon Buzău, profit de 5 mil. lei în 2017, la afaceri de 198 mil. lei

Miercuri 14 februarie 2018. Romcarbon Buzău (ROCE), companie ce are drept domeniu de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, a înre­gistrat în 2017 un profit net de 5,08 milioane lei, plus 4% faţă de 2016, la afaceri de 198 mil. lei, în creştere cu 9% comparativ cu raportarea din anul precedent.

Un român cheltuie doar 4 euro pe an pe şampon, echivalentul unei sticle de produs. Un neamţ cheltuie de trei ori mai mult

Miercuri 14 februarie 2018. Românii cheltuie 77 mil. euro pe an pe şampon, iar jumătate din bani merg în buzunarele giganţilor P & G, Unilever şi Henkel, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Comerţul, campion al insolvenţelor cu aproape o treime din firmele intrate în incapacitate de plată

Marti 13 februarie 2018. Comerţul este principala „indus­trie“ a României ca număr de companii, ca business şi ca număr de salariaţi, însă este totodată domeniul care dă cele mai multe insolvenţe. Anul trecut, aproape o treime din totalul insolvenţelor a venit de la companii din comerţul cu amănun­tul şi cu ridicata, arată calculele ZF făcute pe baza datelor Coface.

Vânzările gigantului PepsiCo au scăzut, iar compania va concedia peste 1.000 de oameni în cadrul planurilor de a reduce costurile

Marti 13 februarie 2018. Vânzările trimestriale ale companiei PepsiCo au fost mai slabe decât aşteptările, afectate de o cerere din ce în ce mai scăzută în America de Nord, însă compania a transmis că a intensificat eforturile de a redyce costurile pentru a proteja business-ul, potrivit Wall Street Journal.

Deutsche Bank va plăti peste 4 milioane de dolari după ce traderii companiei au înşelat clienţii timp de patru ani

Marti 13 februarie 2018. Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

Compania germană Liqui Moly a raportat afaceri de 532 de milioane de euro, în creştere cu 9%

Marti 13 februarie 2018. Compania germană Liqui Moly, specializată în ulei de motor, lubrifianţi şi aditivi, a raportat o cifră de afaceri de 532 de milioane de euro în 2017, în creştere cu 9% faţă de cele 489 de milioane de euro raportate în 2016, potrivit datelor transmise de companie.

Bucureşti-Istanbul, ruta externă cu cele mai multe întârzieri sau anulări de curse aeriene anul trecut

Marti 13 februarie 2018. Peste 42.000 de pasageri care au călătorit anul trecut cu avionul din România au fost afectaţi de întârzieri de mai bine de trei ore ale zborurilor, respectiv anulări şi supraîncărcări ale curselor, şi sunt îndreptăţiţi să primească despăgubiri de circa 12 milioane euro, potrivit unor calcule realizate de AirHelp, companie specializată în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene.

Banca Transilvania va integra inteligenţa artificială în serviciile sale cu ajutorul unui start-up din Israel

Marti 13 februarie 2018. Banca Transilvania (BT), a doua cea mai mare bancă din România după active, a semnat un parteneriat cu o companie de software din Israel pentru a integra tehnologia inteligenţei artificiale în cadrul serviciilor pe care le furnizează către clienţii săi.

Firma de training Valoria lansează o nouă linie de business şi vrea afaceri cu 400% mai mari în acest an

Marti 13 februarie 2018. Valoria, companie ce oferă servicii de training, consultanţă şi executive coaching, intră pe segmentul studiilor de piaţă, bazându-se pe cererea tot mai mare pentru astfel de produse.

Economia României, „made in“ Cipru. Şase din cele mai mari zece majorări de capital din 2017, cu bani din Cipru

Marti 13 februarie 2018. Şase dintre cele mai mari zece infuzii de capital realizate de investitori străini în companiile din România au venit de la acţionari înregistraţi în Cipru, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Una dintre cele mai puternice platforme digitale de curierat din America intenţionează să vină în România

Luni 12 februarie 2018. Point Pick-up(PPUP), una din cele mai puternice platforme digitale de curierat din Statele Unite ale Americii, analizează piaţa românească din perspectiva oportunităţii de business, reprezentanţii companiei apreciind că ar putea să vină în România din acest an.

Weinstein Company, subiectul unui proces intentat de procuratura din New York

Luni 12 februarie 2018. Weinstein Company este subiectul unui proces intentat de procuratura din New York, conducerea companiei de producţie de film fiind acuzată că nu şi-a protejat angajaţii de hărţuirile sexuale şi intimidările producătorului Harvey Weinstein, informează Reuters.

Grupul farmaceutic Dona a numit un nou director de marketing cu 20 de ani experienţă în industria FMCG

Luni 12 februarie 2018. Grupul Dona, din care face parte lanţul de farmacii cu acelaşi nume, al treilea jucător din retailul farmaceutic, a numit-o în funcţia de director de marketing pe Carmen Dincă, un manager cu experienţă de peste 20 de ani în industria FMCG, la companii precum Col­gate-Palm­olive, Coca-Cola România, Wella România, Wri­gley sau Dacia Plant.

Noul director al companiei Aeroporturi Bucureşti este Dan Baciu, cu un interimat pentru patru luni

Luni 12 februarie 2018. Dan Baciu, un fost director financiar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroporturile Otopeni şi Băneasa, a fost numit luni în funcţia de director general, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei.

Transgaz a semnat un acord cu operatorul din Slovacia în vederea investigării posibilităţilor de dezvoltare a proiectului de gaze Eastring pe teritoriile ambelor ţări

Luni 12 februarie 2018. Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, a semnat un memorandum de înţelegere privind colaborarea între companie şi Eustream, operatorul sistemului slovac de transport gaze naturale, prin care îşi exprimă acordul pentru cooperarea împreună cu celelalte TSO-uri din Republica Cehă, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria în vederea investigării posibilităţilor de dezvoltare a proiectului de gaze Eastring pe teritoriile României şi Slovaciei.

Distribuitorul Asbis: Vrem să ne concentrăm pe dezvoltarea de oferte integrate pentru companii

Luni 12 februarie 2018. Compania Asbis, numărul patru pe piaţa locală de distribuţie IT&C, cu afaceri de 209 mil. lei (47 mil. euro) în 2016, îşi va concentra eforturile în acest an, printre altele, pe dezvoltarea ofertelor integrate pentru companii şi a proiectelor cu valoare adăugată, dar şi pe dezvoltarea de noi linii de business.

Pentru multinaţionale, ţările din Est sunt colonii economice

Luni 12 februarie 2018. Thomas Piketty, un economist în jurul căruia s-a creat multă vâlvă, este de părere că apartenenţa la Uniunea Europeană nu a adus beneficii nete ţărilor din Europe de Est ca Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Pentru Piketty, aceste ţări sunt proprietatea companiilor bogate din Vest, sunt colonii economice ale Occidentului.

Câştigătorul concursului de maşini de epocă „Best of Show” este modelul 57 SC Coupé Atlantic din 1936 al companiei Bugatti

Duminica 11 februarie 2018. Bugatti 57 SC Coupé Atlantic produs în 1936 şi deţinut de omul de afaceri Peter Mullin, a fost numită cea mai bună maşină de epocă în cadrul Best of Show, scrie Bloomberg.

Vladimir Putin şi-a anulat vizita de lucru la Soci ca urmare a prăbuşirii avionului de pasageri

Duminica 11 februarie 2018. Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anulat vizita de lucru la Soci ca urmare a prăbuşirii unui avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, în apropiere de Moscova, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţia Sputnik.

Două antreprenoare din Bucureşti fac 50.000 de euro din bijuteriile handmade artMYway în al doilea an de la înfiiţarea companiei

Sambata 10 februarie 2018. Alexandra Dragomir şi Iolanda Cojo­caru, două antreprenoare din Bucureşti, au înfi­inţat în 2016 atelierulul de bijuterii handmade ArtMag Design, prin care au ajuns la vânzări de 50.000 de euro anul trecut.

Ion Gavrilă, numit director general interimar al companiei CFR SA

Vineri 9 februarie 2018. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că, vineri, Consiliul de Administraţie l-a desemnat pe Ion Gavrilă director general interimar al companiei, acesta urmând să îl înlocuiască pe Cristi Ungureanu.

Purcari se listează la preţul final de 19 lei pe acţiune. Tranzacţionarea va începe săptămâna viitoare

Vineri 9 februarie 2018. Producătorul de vinuri Purcari, a cărui ofertă de listare la BVB s-a închis joi, 8 februarie, anunţă că preţul final de ofertă pentru cele 9.800.000 de acţiuni ale companiei oferite în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de către acţionarii vânzători Lorimer Ventures Limited, societate ce deţinea înainte de realizarea ofertei 63,55% din capitalul social al Purcari, Amboselt Universal (participaţie de 30% înainte de listare) şi International Financial Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a cărei deţinere este în prezent de 6,41%, a fost stabilit la 19 lei pe acţiune.

Metrorex a încasat anul trecut venituri de 270 de milioane de lei din titluri de călătorie şi reclame

Vineri 9 februarie 2018. Anul trecut, Metrorex a obţinut venituri de 263 de milioane de lei din vânzarea de cartele de călătorii şi abonamente, în comparaţie cu suma de 254 de milioane de lei obţinută în 2016, potrivit datelor transmise de companie pentru ZF.

Bursa de la Bucureşti deschide în ultima zi a săptămânii pe minus, în timp ce acţiunile principalelor companii înregistrează creşteri modeste

Vineri 9 februarie 2018. Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe minus, principalii indicii înregistrau la ora 10.00 scăderi cuprinse între 0,92% şi 2,07%.

VIDEO ZF Live: Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: Scăderile masive de la început de săptămână au fost corecţii. Ne aşteptăm la rezultate bune de la companii săptămâna viitoare

Vineri 9 februarie 2018. Ovidiu Dumitrescu, di­rector general adjunct al Tradeville, cea mai mare casă de brokeraj de retail din România, consideră că scăderile de pe burse sunt corecţii, legate în principal de faptul că do­bânzile în pieţele internaţionale ale creditului, inclusiv la titlurile de stat, încep să ajungă într-un punct în care să corespundă cu mediul economic, care este unul pozitiv.

Black Sea Oil & Gas are un cumpărător pentru gazul încă nescos din Marea Neagră

Vineri 9 februarie 2018. Black Sea Oil & Gas, companie care derulează operaţiuni de explorare a resurselor din Marea Neagră şi care-i are în spate pe americanii de la Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de aproape 200 mld. $, spune că pentru a scoate gazul din perimetrele concesionate are nevoie de doi ani şi de 400 de milioane de dolari.

Guvernul vrea să ceară 90% din profiturile companiilor pe 2017 spre dividende. Analiştii au mizat pe acest lucru când au calculat dividendele mari

Joi 8 februarie 2018. Guvernul a redactat un memorandum în care cere ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor să solicite repartizarea a 90% din profiturile companiilor spre dividende şi vărsăminte la buget, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Compania de curierat DPD are un nou director comercial

Joi 8 februarie 2018. DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală, l-a numit Radu Dumitru Stănescu în funcţia de director comercial. El are o experienţă de peste 20 de ani în management şi consultanţă, acumulată în organizaţii locale şi multinaţionale din Europa de Est, Centrală şi de Sud.

Peste 120 de angajaţi ai unei companii de procesare a cărnii din judeţul Bistriţa-Năsăud, concediaţi

Joi 8 februarie 2018. Una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii din judeţul Bistriţa-Năsăud, Agro-Invest SRL, a anunţat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud că va concedia colectiv 124 din cei 221 de angajaţi, începând din martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ascendis intră pe segmentul studiilor de piaţă şi mizează pe venituri de 300.000 euro din această nişă

Joi 8 februarie 2018. Ascendis, companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale, a intrat pe segmentul studiilor de piaţă dedicate zonei de HR, printr-un parteneriat cu Ipsos Interactive Services (IIS), şi îşi propune să ajungă în acest an la vânzări de 300.000 de euro pe această nişă, pe fondul interesului manifestat de clienţi pentru astfel de cercetări.

„Arhitectul” Las Vegas-ului modern, Steve Wynn, a demisionat de la conducerea propriei companii după o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală

Joi 8 februarie 2018. Steve Wynn, miliardarul vizionar din industria cazionurilor, considerat a fi arhitectul Las Vegas-ului modern, a demisionat din poziţia de preşedinte şi CEO al propriei companii după ce o investigaţie Wall Street Journal a scoz la iveală o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva sa.

Radisson Blu: Credem că 2018 va fi foarte bun pentru afacerile noastre. „Chiar şi în perioadele slabe, avem 100% grad de ocupare.“

Joi 8 februarie 2018. Complexul hotelier Radisson Blu şi Park Inn by Radisson, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unul dintre cei mai mari jucători din turism, cu 697 de camere, aşteaptă afaceri în creştere în acest an pe fondul cererii mai mari pentru serviciile de cazare, susţinută de clienţii de business, dar şi de turişti, potrivit oficialilor companiei.

Patru branduri româneşti şi mărcile private au 65% din piaţa apelor îmbuteliate

Joi 8 februarie 2018. Patru branduri româneşti şi mărcile private ale marilor reţele de magazine au acumulat anul trecut vânzări de circa 1,6 miliarde de lei (peste 350 mil. euro), ceea ce reprezintă mai bine de 72% din piaţa de apă îmbuteliată, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

ZF Live. Cosmin Vasile, avocatul de la ZRP care a câştigat procesul împotriva Chevron: Este greşit să pleci de la ideea că într-un proces de arbitraj internaţional au câştig de cauză doar marile companii

Miercuri 7 februarie 2018. Într-un proces care a început în 2015 Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis în ianuarie 2018, că gigantul american Chevron trebuie să achite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) 73,4 mil. dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de legea petrolului.

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Miercuri 7 februarie 2018. Publicaţia The Los Angeles Times a fost vândută către un doctor miliardar local pentru suma de 500 mil. dolari, astfel sfârşindu-se patronajul companiei ce deţine şi prestigioasa publicaţie Chicago Tribune, conform The Seattle Times care citează Associated Press.

Orange se pregăteşte pentru lansarea tehnologiei 5G în România: Compania efectuează trei teste noi, dintre care unul va fi în ţară

Miercuri 7 februarie 2018. Orange Group a decis să realizeze o serie de trei noi teste în Europa, dintre care unul în România, pentru a pregăti lansarea tehnologiei 5G, care va permite dezvoltarea unor noi modalităţi de utilizare, potrivit comunicatului din partea companiei.

Ely Davidai, israelianul care a adus Pepsi în România, renunţă din motive personale la funcţia de membru în board-ul Sphera Group, companie de 1,4 mld. lei

Miercuri 7 februarie 2018. Ely Davidai, antreprenorul de orginie israeliană care în 1992 a adus franciza Pepsi în România, a renunţat din motive personale la mandatul de administrator independent în consiliul de administraţie al Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, se arată la bursă.

Daniel Gross, şeful Rewe România: „Numai în anii 2016 şi 2017 la un loc, grupul Rewe a investit 170 mil. euro în România”

Miercuri 7 februarie 2018. Nemţii de la Rewe, care deţin în România lanţul de magazine de comerţ modern Penny Market, au învestit 170 mil. euro în România în ultimii doi ani, bani care au mers spre deschiderea de noi magazine, în remodelarea magazinelor vechi, precum şi în dezvoltarea centrelor logistice, potrivit reprezentanţilor companiei.

Compania SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume, ”Falcon Heavy”

Miercuri 7 februarie 2018. Compania SpaceX a lansat, marţi seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Procurorii germani au efectuat percheziţii la sediul central al firmei Audi în scandalul emisiilor

Marti 6 februarie 2018. Procurorii au efectuat, marţi, percheziţii la sediul central şi unitatea de producţie a companiei Audi din oraşul german Neckarsulm, în legătură cu presupusa manipulare a datelor privind emisiile vehiculelor diesel, informează site-ul cotidianului The New York Times.

CBRE: Clădirile de birouri construite în 2017 sunt deja ocupate, peste 10.000 de noi locuri de muncă fiind create în Bucureşti anul trecut

Marti 6 februarie 2018. Oferta de spaţii noi de birouri de clasă A livrate anul trecut în Bucureşti a fost absorbită aproape în totalitate de cerere, arată raportul companiei de consultanţă imobiliară CBRE privind piaţă de birouri din 2017, potrivit căruia 90% din suprafaţa finalizată anul trecut este deja închiriată.

Copos şi-a bugetat pentru ANA Hotels venituri mai mari cu 8%

Marti 6 februarie 2018. Compania ANA Hotels, controlată de familia Copos, ce are în portofoliu hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală dar şi trei unităţi la munte şi două la mare (una închiriată), a finalizat anul trecut cu venituri mai mari cu 4,5% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Top zece companii din bricolaj au avut în 2016 afaceri de 12 mld. lei, dublu faţă de 2006

Marti 6 februarie 2018. Primii zece jucători din distribuţia de materiale de construcţii şi bricolaj de pe piaţa locală au făcut în 2016 afa­ceri cumulate de aproape 12 mld. lei, dublu faţă de anul 2006, când primele zece companii de pe piaţa de profil la acea vreme realizau un business total de 5,9 mld. lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri declară comerţul cu proiecte Start-up Nation de pe OLX legal. „Identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”

Luni 5 februarie 2018. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat spune că vânzarea proiectelor Start-up Nation pe platformă de anunţuri OLX este legală, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi că preiau şi obligaţiile companiei care a primit o finaţarea de până la 44.000 de euro de la stat.

Avon numeşte primul bărbat la conducerea companiei după 19 ani: Jan Zijderveld, veteranul Unilever, o va înlocui pe Sheri McCoy

Luni 5 februarie 2018. Avon Products Inc numeşte primul bărbat pe poziţia de CEO după aproape două decenii. Veteranul Jan Zijderveld de la Unilever o va înlocui pe Sheri McCoy, în cadrul planului producătorului de cosmetice de a revitaliza business-ul în afara Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o ofertă finală de aproape 150 de miliarde de dolari pentru producătorul de chip-uri Qualcomm

Luni 5 februarie 2018. Broadcom a lansat încă o ofertă pentru preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm, punând pe masă 146 de miliarde de dolari, sumă în care sunt incluse şi datoriile companiei, potrivit Financial Times.

EY România vrea să recruteze peste 150 studenţi şi abolvenţi pe poziţii de juniori

Luni 5 februarie 2018. EY România a deschis campania de recrutare de juniori, prin care va angaja peste 150 de studenţi şi absolvenţi din întreaga ţară, care se vor alătura companiei în birourile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Grupul Jidvei a înregistrat anul trecut vânzări de 14 milioane de sticle, cu 13% mai mari

Luni 5 februarie 2018. Grupul Jidvei a înregistrat anul trecut vânzări de 14 milioane de sticle, cu 13% mai mari faţă de anul anterior, informează un comuncat al companiei, care deţine 2.500 de hectare de plantaţii proprii de viţă de vie.

Colliers International îşi extinde departamentul de birouri, Daniela Popescu se alătură echipei ca director asociat

Luni 5 februarie 2018. Începând cu data de 1 februarie, Daniela Popescu s-a alăturat, în calitate de director asociat, departamentului de birouri al firmei de consultanţă imobiliară Colliers International Romania, după o activitate de peste 12 ani în companie.

Oficial SUA: Trenul de pasageri implicat în accidentul din Carolina de Sud era "pe linia greşită"

Luni 5 februarie 2018. Trenul de pasageri al companiei Amtrak, care a intrat în coliziune, duminică, cu un marfar ce staţiona, în Carolina de Sud, pare să fi fost pe linia greşită, a declarat Henry McMaster, guvernatorul statului american, potrivit BBC News online.

Kiwi Finance: Perioada de amortizare a investiţiei din chirie este de 15 ani, rentabilitate ridicată

Duminica 4 februarie 2018. Perioada de amortizare din chirie a unei investiţii imobiliare este în prezent de 15 ani, cifră care indică o rentabilitate ridicată a acestor plasamente, arată un studiu al companiei de brokeraj bancar Kiwi Finance.

Moştenirea lăsată de Ingvar Kamprad colegilor săi: Povestea gigantului din retailul de mobilă unde greşelile erau răsplătite de către Kamprad: „Câteodată, oferea şi premii pentru cele mai mari greşeli. Imaginaţi-vă asta”. Ce se va întâ

Duminica 4 februarie 2018. Torbjorn Loof şi-a petrecut câteva zile pregătind prezentarea anulă a produselor pentru Ikea. Managerii de producţie precum Loof prezentau ultimele idei de mobilă şi alte accesorii către Ingvar Kamprad în anii ’90.

Modelul 3 de la Tesla ajunge în showroom-urile companiei

Duminica 4 februarie 2018. Primul vehicul electric de masă de pe piaţă produs de Tesla, Modelul 3 ajunge în showroom-urile companiei, iar primele recenzii, din partea celor mai norocoşi care au primit deja autovehiculul, sunt pozitive, scrie Business Insider.

Fondul lui Soros şi Softbank finanţează un start-up care plănuieşte să ia cu asalt industria de 12 trilioane de dolari a construcţiilor

Duminica 4 februarie 2018. În doar trei ani, Katerra a crescut de la un simplu start-up cu o abordare neobişnuită a industriei construcţuiilor, devenind o companie finanţată cu 1,3 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Ţi-ai cumpăra cafea de la Starbucks cu bitcoin? Preşedintele companiei, Howard Schultz, îşi propune să profite de tehnologia criptomonedelor şi a blockchain-ului

Sambata 3 februarie 2018. Preşedintele companiei Starbucks, Howard Schultz îşi profine să utilizeze tehnologia criptomonedelor şi a blockchain-ului în viitor, potrivit Time.

O soluţie pentru dezvoltarea antreprenoriatului în România: formaţi-vă un board din persoane cu experienţe diferite

Sambata 3 februarie 2018. Formarea unui consiliu de administraţie din persoane cu experienţe şi viziuni diferite este o modalitate prin care antreprenorii români îşi pot creşte businessurile şi pot deveni mai vizibili pe piaţă. Un astfel de board poartă numele de advisory board, iar majoritatea companiilor antreprenoriale care au deja un mecanism similar organizează întâlniri lunare sau semestriale pentru a discuta planuri strategice pentru companie.

Antreprenorul român Ioan Biianu devine singurul proprietar al grupului timişorean de companii Glissando după ce preia acţiunile partenerului său

Vineri 2 februarie 2018. Ioan Biianu, unul dintre fondatorii grupului timişorean de agrobusiness Glissando şi administrator al grupului, devine singurul proprietar după ce preia acţiunile partenerului său Radu Ienovan, potrivit comunicatului de presă.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter