Stiri despre companii

 

British Airways a anunţat întârzieri ale zborurilor din cauza unor defecţiuni la sistemul informatic

Sambata 27 mai 2017. Probleme ale sistemului informatic au cauzat întârzieri pentru pasagerii zborurilor British Airways, conform unui anunţ al companiei britanice, citat de Reuters.

Afacerile Carrefour au sărit de 8,3 mld. lei anul trecut, după o creştere de 10%, dar profitul a rămas constant

Vineri 26 mai 2017. Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu aproape 300 de magazine sub mai multe formate, a terminat anul trecut cu afaceri de 8,3 mld. lei, în urcare cu circa 10% faţă de anul anterior. Cifra de afaceri cuprinde rezultatele a trei companii, cea care operează hipermarketurile şi proximitatea, cea care încă operează reţeaua preluată de la Billa şi entitatea juridică ce administrează supermarketurile Market.

Francezii de la Sodexo l-au numit pe Sven Marinus la conducerea diviziei din România

Vineri 26 mai 2017. Francezii de la Sodexo, una dintre cele mai importante companii pe piaţa tichetelor de servicii preplătite, l-au numit Sven Marinus la conducerea Sodexo Benefits & Rewards România. Din noua poziţie, acesta va administra şi gestiona operaţiunile curente, precum şi direcţia strategică şi comercială a diviziei din România.

Nuclearelectrica începe din 28 iunie plata dividendelor

Vineri 26 mai 2017. Nuclearelectrica (SNN), companie deţinută în proporţie de 82% de statul român, a anunţat că va începe pe 28 iunie plata dividendelor.

Gigantul american Dell face un mare pariu pe România: Vrem să ne dublăm echipa la 1000 de persoane în următorii doi ani. Funcţiile pe care le avem aici nu sunt de call-center, ci funcţii de suport pentru business. O echipă din România gestionează

Vineri 26 mai 2017. Gigantul IT american Dell-EMC, format prin fuziunea celor două companii la sfârşitul anului trecut, are în plan să ajungă în următorii doi ani la o echipă de circa 1.000 de persoane în România, dublu faţă de numărul actual de angajaţi de pe plan local.

VIDEO ZF Live. Bogdan Matei, director de vânzări Enel Energie: Companiile îşi pot reduce costurile cu utilităţile dacă permit angajaţilor să lucreze de acasă sau întrerup furnizarea pe la 6-7 seara

Joi 25 mai 2017. Companiile pot adopta o serie de soluţii de reducere a costurilor cu utilităţile, inclusiv prin optimizarea consumului prin limitarea pro­gramului de lucru al angajaţilor, pre­lua­rea modelului muncii de acasă sau realizarea unor investiţii în tehnologii moderne, a spus la ZF Live Bogdan Matei, director de vânzări pentru Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România.

Deloitte: Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 îi va costa pe asigurătorii europeni 3-4 mld. euro

Joi 25 mai 2017. Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 va genera costuri de circa 3-4 miliarde de euro pentru companiile de asigurări din Uniunea Europeană, un nivel similar cu cheltuielile efectuate pentru conformarea la regimul de solvabilitate Solvency II, estimează consultanţii Deloitte.

Raiffeisen a stabilizat preţul la Digi pe 17 mai prin achiziţia unor acţiuni de 68 mil. lei

Joi 25 mai 2017. Raiffeisen, agentul de stabilizare al preţului acţiunilor Digi Communications, a publicat pe bursă că a intervenit pe 17 mai, a doua zi de tranzacţionare cu acţiuni ale companiei telecom, pentru achiziţionarea unor acţiuni de 68 milioane de lei.

Grupul german Bosch şi-a majorat afacerile cu 22% şI a ajuns la un business consolidate de 1,5 mld. lei

Joi 25 mai 2017. Grupul Bosch în România a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creştere semnificativă de 22% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei. Vânzările totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere faţă de anul trecut de 58%.

Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO: În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc

Joi 25 mai 2017. Cultura antreprenorială există în România, dar marea problemă este cum facem companiile să crească. În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc, a spus Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Investitorii străini spun că au 70% din exporturile României şi angajează o treime din forţa de muncă

Joi 25 mai 2017. Investiţiile străine au contribuit la finanţarea economiei româneşti în contextul în care peste 70% dintre exporturile din România au fost realizate de companiile cu capital străin, care au angajat o trieme din forţa de muncă din mediul privat românesc, potrivit unui studiu realizat de Academia de Studii Economice (ASE) şi de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Agricover Credit şi IFN au încheiat un acord de finanţare în valoare de 70 mil. lei

Joi 25 mai 2017. Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Agricover Holding, a încheiat un acord de finanţare în valoare de 70 milioane lei cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, care va permite companiei să ofere soluţii de creditare fermierilor mici şi medii.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

Economia creşte banii băncilor din România. Creşterea creditării rămâne modestă, doar 3,2%, în aprilie. Noii bancheri au devenit furnizorii şi IFN-urile şi băncile din afară

Joi 25 mai 2017. Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a continuat să avanseze într-un ritm modest, susţinută exclusiv de ascensiunea împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută sunt în continuare în declin.

Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la afaceri de jumătate de miliard de euro. Anul 2016 a fost foarte bun pentru companie

Joi 25 mai 2017. Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi de pe plan local, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie. „Anul trecut a fost unul foarte bun pentru companie.

Vânzările de produse electro-IT au crescut afacerile DPAP cu 30% în T1 iar ţinta pentru tot anul 2017 este de 7 milioane de euro

Joi 25 mai 2017. Compania locală DPAP (Department of Procurement and Acquisition Platform), specializată în comercializarea de produse consumabile pentru firme, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, ţinta de afaceri a companiei pentru 2017 fiind de 7 milioane de euro.

Prim-vicepreşedintele ASF: De ce este o aşa mare diferenţă între comisioanele plătite brokerilor? Aceste extreme duc din nou la concentrarea riscurilor

Miercuri 24 mai 2017. Diferenţele mari între firmele de asigurări privind nivelul comisionului plătit brokerilor pentru intermedierea poliţelor auto obligatorii (RCA) duc la concentrarea riscului la anumite companii, situaţie cu care piaţa de asigurări s-a mai confruntat în trecut, atrage atenţia Cornel Coca Constan­ti­nescu, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF) şi viitorul vicepreşedinte responsabil cu sectorul asigurărilor.

Pe 30 mai Digi Communications îşi va prezenta rezultatele pentru primul trimestru

Miercuri 24 mai 2017. Pe 30 mai Digi Communications (DIGI), cea mai nouă companie listată la bursă, îşi va prezenta rezultatele financiare aferente primului trimestru, se arată într-o notificare transmisă bursei în această seară.

Uber cere, printr-un amendament, exceptarea platformelor tehnologice de la aplicarea legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

Miercuri 24 mai 2017. Uber a depus, miercuri, un amendament la proiectul de OUG prin care se intenţionează modificarea legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.

Biroul Asigurătorilor Auto a plătit 43 mil. euro pentru falimentele Astra şi Carpatica

Miercuri 24 mai 2017. Biroul Asigurătorilor de Aurovehicule din România (BAAR), format din asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA), a plătit daune în valoare de 195 milioane de lei (43 mil. euro) în contul a circa 10.400 de dosare ale companiilor falimentare Astra Asigurări şi Carpatica Asig.

​Liviu Voinea, viceguvernator BNR: Indatorarea toatala a companiilor nefinanciare si a populatiei reprezinta 42% din PIB

Miercuri 24 mai 2017. Indatorarea toatala a companiilor nefinanciare si a populatiei reprezinta 42% din PIB, dintre care 26% din PIB este indatorarea totală a companiilor nefinanciare, a spus Liviu Voinea, viceguvernator BNR, ân cadrul conferinţei Coface Risc de ţară 2017.

Romcab Târgu Mureş a pierdut 180 milioane lei în anul 2016 “dintr-o eroare contabilă”

Miercuri 24 mai 2017. Un acţionar al companiei Romcab Târgu Mureş a cerut lămuriri în cadrul adunării generale a acţionarilor cu privire la pierderea de 180 mil. lei înregistrată de compania în anul 2016. Administratorul special al companiei Zoltan Proszer spune că este vorba de o eroare contabilă, se arată în desfăşurătorul AGA publicat astăzi pe site-ul BVB.

Numărul societăţilor intrate în insolvenţă s-a redus în primele patru luni cu aproape 16%

Miercuri 24 mai 2017. Numărul companiilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 15,74% în primele patru luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, la 2.526, cea mai mare scădere fiind înregistrată în judeţul Sălaj (-55,88%) , iar cea mai mare creştere în Gorj (100%), potrivit datelor Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului (ONRC).

Antreprenorii debutanţi au creat 38.759 de companii de la startul programului SRL-D. Construcţiile, transporturile şi comerţul conduc în clasamentul celor mai atractive domenii

Miercuri 24 mai 2017. Antreprenorii debutanţi au înfiinţat din 2011 până la finele lunii aprilie 38.759 firme de tip SRL-D, 2011 fiind anul în care s-a lansat pe piaţa locală acest tip de afacere ca urmare a unui program naţional de finanţare a start-up-urilor

Critică fără precedent la adresa bancherilor: Scopul băncilor este să dea credite companiilor nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă sau la titlurile de stat

Miercuri 24 mai 2017. Liviu Voinea, viceguvernator BNR, spune că vina pentru scăderea intermediarii financiare din România la unul din cele mai scăzute niveluri din Europa, numai 29 la sută din PIB, aparţine şi băncilor, care nu fac îndeajuns pentru creşterea creditării companiilor, în condiţiile în care mai există spaţiu pentru acest lucru.

Un avion de pasageri a luat foc pe un aeroport din Statele Unite, înainte de a decola

Miercuri 24 mai 2017. Pasagerii unui avion al companiei aeriene United Airlines au fost evacuaţi pe pista de aterizare a aeroportului din oraşul american Newark, în urma unui incendiu ce a avut loc la unul dintre motoare, informează CNN.

Ryanair face primul pas către zborurile transatlantice: clienţii pot rezerva bilete către Mexic, Cuba sau SUA printr-un parteneriat făcut de companie

Marti 23 mai 2017. Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a încheiat un parteneriat cu transportatorul aerian spaniol Air Europa, prin care cei peste 130 de milioane de clienţi ai companiei irlandeze au posibilitatea de a-şi rezerva zboruri cu Air Europa către continentul american.

VIDEO ZF Live. Alexandra Marcu, consultant pe fonduri europene: După un an şi jumătate, fondurile europene s-au mai deblocat, dar companiile private nu prea mai vor să aplice. Este destul de greu de lucrat cu băncile

Marti 23 mai 2017. După o perioadă în care frecvenţa atra­ge­rii fondurilor europene a fost extrem de re­dusă, cauzată pe de-o parte de o tran­ziţie îndelungată şi de altă parte de faptul că măsurile de finanţare privind fondurile europene nu au fost pregătite din timp, lucrurile au început să se mişte din nou.

Groupama Asigurări: „zăpada mieilor” a mărit semnificativ numărul avizelor de daune agricole

Marti 23 mai 2017. Groupama Asigurări, lider pe segmentul asigurărilor agricole din România, a înregistrat, ca urmare a temperaturilor negative de la finalul lunii aprilie, un număr semnificativ de avizări de daune la culturi agricole, se arată într-un comunicat transmis marţi de companie.

Cotaţia Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 2.200 de dolari

Marti 23 mai 2017. Moneda Bitcoin a trecut duminică noapte/luni dimineaţă pentru prima dată de 2.000 de dolari, iar la ora scrierii acestei ştiri a sărit de pragul 2.200 de dolari, pe fondul anunţului companiei aeriene Peach care va accepta Bitcoin pentru plata biletelor, potrivit Business Insider.

Cluj: Risky Business investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online la distanţă

Marti 23 mai 2017. Fondul de accelerare clujean Risky Business, alături de doi antreprenori, investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online SkillView, care permite companiilor de IT să intervieveze angajaţi la distanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

DKV Euro Service, afaceri de plus 19% anul trecut în România. “Anul acesta ne aşteptăm la venituri de 260 mil. euro“

Marti 23 mai 2017. DKV Euro Service, compania ce oferă carduri de combustibil şi servicii conexe transportatorilor, a urcat anul trecut cu 19,5% pe piaţa locală, la afaceri de peste 232 mil. euro comparativ cu anul anterior, cu 8% mai mult decât estimarea iniţială a companiei.

Reţeaua de laboratoare Synevo a avut afaceri de 180 mil. lei în 2016, un avans de 16%, cu un profit de 16 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Reţeaua de laboratoare Synevo România, care face parte din grupul suedez de servicii medicale private Medicover, a raportat afaceri de peste 180 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 16% faţă de 2016, arată datele publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Acţiunile Digi încheie trei episoade tulburi de tranzacţionare şi închid la 40,8 lei, peste pragul de ofertă

Marti 23 mai 2017. ♦ Pentru prima oară de marţi-seară, când s-a închis prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile Digi au închis la peste 40 de lei, preţul stabilit în ofertă ♦ Rulaj de tranzacţionare de 3,5 mil. lei, faţă de 4,5 mil. lei vineri ♦ Miercuri-seară, când a venit anunţul DNA, au fost tranzacţii de 109 mil. lei ♦ „Volumele mult mai mici de vineri şi de ieri arată că vânzările masive s-au cam terminat, scăzând semnificativ presiunea la vânzare“ ♦ Evoluţia ulterioară depinde de rezultatele companiei şi de pieţele externe.

Lanţul de magazine de cosmetice Yves Rocher: Ţinta noastră este ca până în 2020 să ajungem locul trei în piaţă, faţă de şapte acum

Marti 23 mai 2017. Businessul producătorului de cosmetice Yves Rocher este operat în România de două companii, una fiind cea care se ocupă de magazine, iar cealaltă de vânzările prin corespondenţă şi internet. Afacerile grupului francez în România ar putea sări pragul de 100 mil. lei în acest an.

Americanii de la CGS, cel mai mare operator de call-centere din România, au raportat un profit de 51 mil. lei în 2016, la afaceri de 232 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Furnizorul american de servicii de externalizare Computer Genera­ted Solutions (CGS) a încheiat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de 232 mil. lei, în creş­te­re cu 22% faţă de anul 2015. Totodată, şi pro­fitul companiei a cres­cut, ajungând la 51,4 mil. lei, în creş­tere cu 3% faţă de anul trecut.

Alexandros Ignatiadis, Octagon: Chiriile pentru birouri rămân mici, chiar dacă există cerere

Marti 23 mai 2017. Chiriile în clădirile de birouri stagnează şi uneori chiar scad, însă costurile de construcţie cresc, în condiţiile în care se găsesc foarte greu muncitori care să lucreze pe şantiere, a spus Alexandros Ignatiadis, cofondator al firmei de construcţii Octagon Contracting & Engineering şi unul dintre acţionarii companiei, speaker în cadrul evenimentului Birouri & Rezidenţial, organizat de Ziarul Financiar.

Fondul de investiţii Axxess Capital a intrat în acţionariatul a trei businessuri, a făcut trei exituri şi negociază alte două vânzări, Bitdefender şi Frigotehnica

Luni 22 mai 2017. În acest moment, fondul de investiţii negociază două noi exituri, respectiv vânzarea producătorului de instalaţii de frig Frigotehnica şi a pachetului de acţiuni din cadrul Bitdefender, companie de IT specializată în securitate cibernetică, conform datelor ZF. Axxess Capital este acţionar în cele două companii de circa un deceniu

Mihai Tecău, Omniasig: Pentru ca piaţa de asigurări să-şi atingă potenţialul trebuie să dublăm investiţiile

Luni 22 mai 2017. Pontenţialul pieţei de asigurări ar putea fi atins în condiţiile în care companiile de profil vor majora investiţiile şi vor pune servizarea clienţilor pe primul loc pe lista priorităţilor, consideră Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.

Renault lansează în România noul ZOE, cel mai vândut vehicul electric din Europa. Galerie FOTO

Luni 22 mai 2017. Renault deschide comenzile pentru noul ZOE, cel mai vândut vehicul electric din Europa, dotat cu baterie Z.E. 40, care oferă o autonomie NEDC de 400 km (echivalentul unei distanţe reale de 300 km în mediu urban şi limitrof), anunţă companie.

Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions: Aplicaţia Bringo are peste 20.000 de utilizatori în acest moment, care plasează peste 100 de comenzi pe zi. Sunt prezente undeva la 20-25 de reţele de magazine prezente

Luni 22 mai 2017. Aplicaţiile mobile le-am putea trata în două mari categorii: end users sau business to consumer, şi aplicaţiile care trebuie să facă ceva pentru o companie, a spus Mihai Păun CEO/Partner Ascend Net Solutions, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

​Fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, au cumpărat un pachet de 4 milioane de acţiuni Cemacon pentru 1,8 mil. lei prin intermediul unei companii

Luni 22 mai 2017. Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai mare afacere antreprenorială romnânească, au achiziţionat pe 18 mai prin intermediul PIF Industrial Bacău, un pachet de 4,2 milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON), pentru 1,8 mil. lei.

Bogdan Toporan, director general Best Internet Security: Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan

Luni 22 mai 2017. Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan.

Veridio: Proiectul propus de Ministerul Energiei privind includerea terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul e acţionar riscă naţionalizarea companiilor private

Luni 22 mai 2017. Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu, senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

Noua companie feroviară Transcarpatic va lansa curse directe de la Arad la Constanţa

Luni 22 mai 2017. Noua companie feroviară Transcarpatic, înfiinţată de omul de afaceri Valer Blidar, va începe să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Companiile din indicele bursier BET au avut profit de 2,5 mld. lei în T1 2017, plus 160%, şi afaceri de 11,6 mld. lei, plus 30%

Luni 22 mai 2017. Cele 12 companii din indicele de referinţă BET au obţinut în primul trimestru un profit net cumulat de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 160% faţă de rezultatul obţinut în primele trei luni din 2016, în timp ce afa­cerile acestora s-au majo­rat cu 30%, la 11,6 mld. lei.

Grupul din agrobusiness Rodbun şi-a bugetat afaceri de 385 mil. lei. „Vom relua livrările directe către partenerii externi“

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii români Daniel Muntean şi Alexandru Ian­cu, un business integrat în a­gri­cultură, mizează pe afaceri de 384,2 mil. lei (85,3 mil. euro) în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent, esti­mând un profit net de aproa­pe 3 milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de companie.

Economia Europei, la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani

Luni 22 mai 2017. Economia Europei este la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani, cu o revenire a rezultatelor companiilor, cu dobânzi la cel mai scăzut nivel şi cu o dorinţă a europenilor de a cheltui mai mult.

Companiile din indicele BET au raportat în T1 un profit de 2,5 mld. lei, în creştere cu 160%. De la începutul anului BET are un plus de 20%

Luni 22 mai 2017. Cele 12 companii din indicele de referinţă BET au obţinut în T1/2017 un profit net cumulat de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 160% faţă de T1/2016, în timp ce afacerile s-au majorat cu 30%, la 11,6 mld. lei.

Moment istoric pentru România: Ana-Maria Andronic: Finanţarea UiPath de către fondurile din Silicon Valley este o tranzacţie de referinţă pentru România

Duminica 21 mai 2017. Finanţarea de 30 de milioane de dolari obţinută de la unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane de UiPath, un start-up din Bucureşti specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele din companii, reprezintă o tranzacţie de referinţă pentru piaţa din România, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic.

Nevoia companiilor pentru angajaţi a propulsat afacerile marilor firme de recrutare la 1,4 mld. lei anul trecut

Duminica 21 mai 2017. Cei mai mari zece furnizori de servicii privind forţa de muncă au încheiat anul trecut cu afaceri cumulate de aproa­pe 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pe baza in­for­maţiilor de la companii şi de la Ministerul de Finanţe.

8 răniţi în urma coliziunii dintre un avion de pasageri şi o autoutilitară pe aeroportul Los Angeles

Duminica 21 mai 2017. Un avion de pasageri al unei companii mexicane a intrat în coliziune cu un camion utilitar pe una dintre pistele Aeroportului Internaţional Los Angeles, iar opt persoane au fost rănite, notează site-ul agenţiei Reuters.

Schimbare la vârful unei pieţe de peste 10 mld. lei anual. Aquila din Ploieşti, noul lider al sectorului de distribuţie FMCG. Compania este controlată de Alin Dociu şi Cătălin Vasile, care au pus bazele grupului cu peste 2.000 de angajaţi

Sambata 20 mai 2017. Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Pra­hova), a devenit noul lider al sectorului de distribuţie a bunurilor de larg consum (FMCG - fast mo­ving consumer goods - engl) după ce au de­tronat Interbrands Marketing & Distri­bution, businessul care a dominat mai bine de un deceniu piaţa evaluată la peste 10 mld. lei.

Fondul spaniol de investiţii GED caută să vândă integral participaţiile la companiile din România până la final de an

Vineri 19 mai 2017. Fondul a mandatat deja bancheri de investiţii şi case de avocatură să se ocupe de vânzarea acţiunilor pe care le deţine în lanţul hotelier Continental, în compania de servicii medicale Diamedix sau în cadrul agenţiei de turism Happy Tour, potrivit unor surse din piaţă.

Decizie radicală: IBM cere angajaţilor care lucrează de acasă să se întoarcă la birou ori să plece din companie

Vineri 19 mai 2017. International Business Machines (IBM) le dă miilor de angajaţi care lucrează de la distanţă peste tot în Statele Unite posibilitatea să aleagă: să-şi abandoneze spaţiile de lucru de acasă şi să revină la birou sau să părăsească compania, scrie The Wall Street Journal.

Record pentru companiile româneşti listate la Bursă: Valoarea de piaţă a acestora a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani

Vineri 19 mai 2017. Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns în această săptămână la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani, după listarea DIGI Communications (DIGI), un important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria.

Un investitor de 94 de ani al Oil Terminal a ajuns să deţină 11,3% din companie

Vineri 19 mai 2017. Dumitrescu Sebastian Valentin, născut în anul 1923, potrivit raportărilor de pe site-ul bursei, a ajuns să deţină un pachet de 11,3% din Oil Terminal, după o serie de tranzactii cu acţiuni, ultima achizitie având loc pe 15 mai.

Laurenţiu Lazăr, Senior Partner Colliers România: Generaţia nouă ocupă cam 40% din spaţiile moderne de birouri

Vineri 19 mai 2017. Generaţia nouă ocupă circa 40% din spaţiile moderne de birouri, iar acestea nu mai sunt considerate doar un simplu lor de desfăşurare a muncii, ci implică analize legate de nevoile angajaţilor şi ale companiei.

ZF Cei mai mari jucători din economie - 2016. Top zece companii din farma au ajuns la vânzări de 6,2 mld. lei. „Piaţa va creşte în continuare. Nevoile sunt mari“

Vineri 19 mai 2017. Primele zece corporaţii din piaţa farma au înregistrat creşteri ale vânzărilor cuprinse între 15% şi 325% în ultimul deceniu, cu cea mai mare rată de creştere pentru israelienii de la Teva Pharmaceuticals, care au au ajuns de la circa 80 de milioane de lei în 2007 la 340 de milioane de lei anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Terapia Cluj, profit de 143 mil. lei, realizat „exclusiv“ din exporturi şi medicamente fără reţetă

Vineri 19 mai 2017. Producătorul de medicamente Terapia din Cluj, parte a grupului indian Sun Pharma, a avut un profit net de aproape 143 de milioane de lei în 2016, un avans de 45% faţă de anul trecut, pe fondul creşterii exporturilor şi al ponderii medica­men­telor fără reţetă (OTC) din portofoliul companiei.

Un fost poliţist arădean vinde cereale de 26,8 mil. €. Compania sa are 12 angajaţi

Vineri 19 mai 2017. Traderul Transylvania Invest din ju­deţul Arad, o companie deţinută de antre­prenorul Sergiu Gorban, a vândut anul trecut cereale şi oleaginoase de 26,8 mil euro, cu aproape 10 mil. euro mai mult faţă de anul precedent, po­tri­vit datelor publicate pe mfinanţe.ro. Compania are 12 salariaţi şi a avut în 2016 un profit de 500.000 de euro.

O companie care dezvoltă pentru Kaufland şi Lidl a luat 12.000 mp din fosta fabrică Policolor

Vineri 19 mai 2017. Producătorul român de lacuri şi vopsele Polico­lor a vândut o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi din tere­nul fostei fabrici pe care o deţinea pe bulevardul Theo­dor Pallady către compania ERES - Entire Real Estate Solutions, potrivit unor surse din piaţă.

Director Vrancart: Vrancea are probleme de infrastructură; noi trimitem 75 de camioane cu marfă în fiecare zi, este un chin, se fac patru-cinci ore până la Braşov

Joi 18 mai 2017. Vrancea are mari probleme de infrastructură, în dezavantajul companiilor locale, uni transport de marfă până la Braşov de exemplu ajungând să dureze 4-5 ore, pe o rută de doar 200 de kilometri, spune Ionel Ciucioi, directorul general al Vrancart, unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Vrancea, alături de câteva firme de confecţii.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz Facebook

Joi 18 mai 2017. Investigaţia privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei de către Facebook este getionată de Comisia Europeană fiindcă au fost afectate mai multe state membre şi este posibil ca şi companiile româneşti să fi avut de suferit, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi continuă să scadă şi joi la Bursă

Joi 18 mai 2017. Aflate sub presiune mediatică, acţiunile Digi au continuat să scadă şi joi la deschiderea Bursei, în a treia zi de tranzacţionare de la listarea companiei.

Cătălin Olteanu, director general, FM Logistic: În România nu există planuri de urbanism, aşa că avem dificultăţi în a angaja oameni din zone mai îndepărtate ale ţării

Joi 18 mai 2017. Una dintre dificultăţile întâmplinate de companiile din România este lipsa planurilor de urbanism, care îi împiedică să aducă angajaţi care locuiesc în alte zone ale ţării, a spus Cătălin Olteanu, director general, FM Logistic, prezent la conferinţa "ZF Auto & Logistica 2017".

​Ion Lixandru, vicepreşedinte, Asociaţia Române de Logistică ARILOG: Ar fi bine să redirecţionăm ajutoarele de stat date companiilor mari către învăţământul dual

Joi 18 mai 2017. Învăţământul dual din România trebuie susţinut pentru că nu există forţă de muncă specializată şi multe domenii de activitate au de suferit, a spus Ion Lixandru, care a fost prezent în cadrul conferinţei "ZF Auto & Logistica 2017".

Conferinţa ZF „Birouri şi rezidenţial 2017“: „Muncitorii pe care ar trebui să îi angajăm pe şantierele noastre îi întâlnim în Germania şi Ungaria lucrând pentru companiile-mamă“

Joi 18 mai 2017. Problema forţei de muncă din construcţii apare indiferent că este vorba de proiecte rezidenţiale sau dezvoltarea de birouri, iar aceasta încetineşte construcţia şi pune presiune pe profitabilitatea companiilor din domeniu. Sectorul construcţiilor a fost unul restructurat drastic în anii de criză şi mulţi români au plecat să lucreze pe şantierele din afară.

Dedeman, Auchan şi MOL, noii miliardari în euro din România

Joi 18 mai 2017. Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, grupul petrolier ungar MOL şi magazinele Auchan au intrat în clubul miliardarilor în euro în 2016, după cum arată datele oficiale ale companiilor.

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%

Acţiunile Digi au scăzut miercuri cu 4,13%Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi Communication s-au depreciat cu 4,13% pe Bursa de la Bucureşti miercuri, ziua în care DNA a anunţat că Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS&RDS, a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani, în dosarul în care se cercetează modul în care s-a făcut cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Companiile care apar în statistici cu zero angajaţi au afaceri de 7,8 mld. euro în România

Miercuri 17 mai 2017. Aproape 300.000 de companii cu zero angajaţi sau cu salariaţi neraportaţi la Ministerul de Finanţe au înregistrat o cifră de afaceri totală de 7,8 miliarde de euro în 2015, potrivit datelor Coface, pe baza declaraţiilor financiare depuse la Ministerul de Finanţe.

Bariera Digi a picat. Acţiunile companiei se tranzacţionează la 39,5 lei, sub preţul de ofertă. Este posibil ca managerul de stabilizare Raiffeisen să se fi retras de la butoane

Miercuri 17 mai 2017. Acţiunile Digi se tranzacţionează la ora 16:40 la 39,5 lei, ceea ce înseamnă că este posibil ca Raiffeisen -managerul de stabilizare al preţului- să se fi retras din piaţă în condiţiile în care preţul a intrat sub pragul celui din ofertă.

​Raiffeisen este posibil să fi intrat în piaţă pentru a susţine preţul acţiunilor Digi peste cel de ofertă de 40 de lei

Miercuri 17 mai 2017. Raiffeisen, agentul de stabilizare a preţului acţiunilor Digi, pare a fi intrat la cumpărare în piaţă pentru a susţine preţul acţiunilor companiei de telecom peste pragul de ofertă de 40 de lei pe fondul anunţului din această dimineaţă care a dus la o scădere de 3%. Notificarea încă nu a fost transmisă pe bursă.

Bursa se aliază cu Registrul Comerţului şi o companie de brokeraj într-un proiect pentru stimularea mediului de afaceri

Miercuri 17 mai 2017. Bursa de Valori (BVB) în colaborare cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi compania de brokeraj Prime Transaction a demarat un proiect care vizează atragerea antreprenorilor români spre piaţa de capital.

Afacerile grupului Continental în România au urcat la 2,7 mld. euro

Miercuri 17 mai 2017. Grupul Continental, cel mai mare producător de com­ponente auto din România, care se apropie de un total de 20.000 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri, la 12 miliarde de lei (2,66 miliarde de euro), potrivit date­lor companiei.

Urmările celui mai mare atac informatic: pagube de cel puţin 8 mld. dolari, celebritate pentru producătorii de antiviruşi şi învinovăţirea nord-coreenilor

Marti 16 mai 2017. Atacul WannaCry i-a convins pe investitori să cumpere acţiunile producătorilor de antiviruşi, ei anticipând un boom al cheltuielilor companiilor şi agenţiilor guvernamentale cu siguranţa informatică.

​Legea RCA care limitează cheltuielile asigurătorilor la 25% a fost votată de Parlament

Marti 16 mai 2017. Legea asigurărilor auto obligatorii (RCA) care prevede limitarea la 25% a cheltuielilor administrative şi de achiziţie ale companiilor de asigurări a fost votată azi de Parlament.

Zborurile companiei Air Algerie, anulate din cauza unei greve a angajaţilor

Marti 16 mai 2017. Compania aeriană Air Algerie a anunţat marţi că va suspenda toate zborurile cu plecare din aeroporturile algeriene din cauza unei acţiuni greviste întreprinse de angajaţii acesteia, informează France 24.

Ford intenţionează să reducă 10% din forţa de muncă la nivel global

Marti 16 mai 2017. Ford Motor Co. intenţionează să reducă 10% din numărul angajaţilor la nivel mondial, în contextul în care directorul general Mark Fields este presat să majoreze profitul companiei, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg.

Mihai Marcu, Leonard Gherghina şi Angela Mitu intră în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star

Marti 16 mai 2017. Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administraţie al MedLife, şi Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, au intrat în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star, alături de fondatorii companiei, Mirela şi Ion Drăgoi.

Ucraina a blocat accesul la mai multe site-uri ruse

Marti 16 mai 2017. Ucraina a impus marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, pe care a acuzat-o că susţine rebeliunea separatistă din estul Ucrainei, blocând accesul pe teritoriul său la mai multe servicii de internet foarte populare oferite de companii ruse, informează Le Figaro.

Acţiunile Digi deschid prima şedinţă de tranzacţionare la 42 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro"

Marti 16 mai 2017. Acţiunile Digi au deschis prima şedinţă de tranzacţionare la preţul de 42 de lei, faţă de cel de ofertă de 40 de lei. "Cu ajutorul Digi, capitalizarea companiilor româneşti listate depăşeşte 20 mld. euro", spune preşedintele BVB Lucian Anghel.

Afacerile marilor firme de recrutare au ajuns la 1,4 mld. lei în 2016

Marti 16 mai 2017. Cei mai mari zece furnizori de servicii privind forţa de muncă au încheiat anul trecut cu afaceri cumulate de aproa­pe 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pe baza in­for­maţiilor de la companii şi de la Ministerul de Finanţe.

Ana-Maria Andronic: Finanţarea UiPath de către fondurile din Silicon Valley este o tranzacţie de referinţă pentru România

Marti 16 mai 2017. Finanţarea de 30 de milioane de dolari obţinută de la unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane de UiPath, un start-up din Bucureşti specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele din companii, reprezintă o tranzacţie de referinţă pentru piaţa din România, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic.

Aşa o vor lua şi roboţii razna? Război cibernetic, terorism cibernetic, ciberactivism - noile forme de violenţă care pot paraliza guverne, companii şi societăţi

Luni 15 mai 2017. Miniştri de finanţe şi gu­vernatori ai băncilor cen­trale din ţările membre ale G7, grupul celor mai avansate economii ale lumii, s-au întâlnit zilele trecute la Bari, Italia, unde au recunoscut că cibercriminalitatea re­prezintă „o ameninţare în creştere“ pentru economiile lor. În două săptămâni se vor întâlni din nou, în Sicilia, pentru a discuta măsuri noi pentru consolidarea cibersecurităţii.

UE şi SUA vor discuta despre securitatea companiilor aeriene, interdicţia pentru laptopuri e vizată

Luni 15 mai 2017. Oficiali ai Uniunii Europene şi ai Statele Unite vor discuta, miercuri, despre securitatea companiilor aeriene, inclusiv o posibilă extindere a interdicţiei pentru laptopuri în cabinele avioanelor de pasageri, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, notează site-ul agenţiei Reuters.

Acţiunile companiilor de securitate cibernetică cresc în urma atacului global al ransomware WannaCry

Luni 15 mai 2017. Acţiunile companiilor de securitate cibernetică au crescut, luni, la deschiderea burselor europene, după ce atacul ransomware WannaCry a afectat fabrici auto, printre care şi Dacia Mioveni, spitale, magazine, şcoli, instituţii şi chia ministere din toată lumea, scrie Reuters.

Aliz Kosza a conturat profilul antreprenorului român după ce a ghidat dezvoltarea a 32 de companii cu peste 5.000 de angajaţi. Majoritatea afacerilor „mor“ atunci când un antreprenor ajunge să fie un manager slab în propria companie

Luni 15 mai 2017. Aliz Kosza, mentor şi strategist, unul dintre cei mai experimentaţi executivi din mana­ge­mentul românesc, a conturat profilul antre­pre­no­rului român după ce a stat timp de aproape cinci ani alături de 32 de com­panii din domenii precum distribuţie, pro­ducţie, contrucţii, energie, IT, alimen­taţie, servicii, ONG-uri, educaţie sau comerţ.

Antibiotice Iaşi raportează profit de minus 26% în T1, la afaceri de 55,4 mil. lei

Luni 15 mai 2017. Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), companie controlată de stat în proporţie de 53%, a înregistrat în primul trimestru un profit de 5,3 milioane de lei, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

OLX Group şi-a mărit echipa cu 40% şi s-a mutat într-un nou sediu, în centrul Bucureştiului

Luni 15 mai 2017. OLX Group, companie ce reuneşte siteurile de anunţuri OLX.ro, Autovit.ro şi Storia.ro, s-a relocat la începutul anului într-un spaţiu de birouri din clădirea America House, în centrul Bucureştiului, şi şi-a mărit echipa cu 40%.

Boom tehnologic: Apple a început testarea celui mai mare campus corporativ din istorie

Luni 15 mai 2017. Compania Apple a început luna trecută testarea celei mai recente inovaţii a companiei: Apple Park, unul dintre cele mai scumpe campusuri corporative din istorie şi un exemplul de lider al industriei de tehnologie din domeniul iubitorilor pentru arhitectura de tip splashy, scrie The Wall Street Journal.

Transelectrica, profit net de 71 mil.lei şi venituri de 1,12 mld.lei în primele trei luni

Luni 15 mai 2017. Transelectrica a înregistrat în primul trimestru un profit net de 71 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, evoluţie determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice, în timp ce veniturile totale operaţionale ale companiei s-au majorat cu 49%, la 1,12 miliarde lei.

Service-urile auto cer reducerea termenului de plată a despăgubirilor în legea RCA

Luni 15 mai 2017. Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a solicitat luni comisiei de buget-finanţe din Camera Deputatilor modificarea a două articole din legea RCA, referitoare la termenului de plată a despăgubirii şi stabilirea sumei, considerând că prevederile actuale sunt dezavantajoase pentru şoferi şi avantajează companiile de asigurări.

În call-centere lucrează 19.000 de angajaţi, de patru ori mai mult faţă de 2008. „Faptul că tinerii lucrează în call-centere este un semn al subdezvoltării. Destinul economic al României nu este să devină zonă de call-center.“

Luni 15 mai 2017. În companiile cu activităţi de call-center lucrau 19.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2016, potrivit estimărilor ZF, de patru ori mai mulţi faţă 2008, sectorul fiind astfel printre cele mai efervescente de pe piaţa muncii. Ultimele date officiale disponibile, din 2015, arată că în call-centere erau implicaţi 16.600 de angajaţi, potrivit mfinante.ro.

ZF Cei mai mari jucători din economie – 2016. Retailul de medicamente are doi miliardari în lei, iar primii cinci jucători şi-au majorat vânzările cu 25%, la 6 miliarde de lei

Luni 15 mai 2017. Catena (Anca Vlad), Sensiblu (grupul A&D Pharma) şi Dona (Eugen Banciu) sunt cele mai mari trei reţele de farmacii din România după cifra de afaceri din 2016, arată datele trimise de companii pentru Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, care va apărea pe piaţă în iunie.

Producătorul de lenjerie Jolidon nu a reuşit să atragă finanţare pentru a se reorganiza în trei luni şi prelungeşte planul la trei ani. Compania vrea să vândă o serie de proprietăţi pentru a returna bani creditorului principal

Luni 15 mai 2017. Producătorul de lenjerie inti­mă Jolidon, companie in­tra­tă în insolvenţă la propria cerere în vara lui 2015, îşi mo­difică planul de reorgani­za­re, astfel că afirmă că îşi va achita da­toriile în trei ani şi nu în trei luni cât anun­ţa anterior.

Cum pot companiile din România să primească 100 mil. lei ajutor de stat. Care sunt condiţiile pentru a lua banii?

Duminica 14 mai 2017. Orice companie care doreşte să beneficieze de ajutoarele de stat trebuie să creeze cel puţin 10 locuri de muncă.

Massimo Canovi, MoneyGram: Românii trimit acasă 300 de euro/tranzacţie, mai puţin decât înainte de criză

Duminica 14 mai 2017. Sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte, iar companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat, a declarat, într-un interviu acordat agenţie MEDIAFAX de Massimo Canovi, Head of Southern Europe, MoneyGram.

Bogdan Toporan, şeful Best Internet Security (BISS): Ransomware-ul a fost de departe principala ameninţare şi în 2016. Companiile au nevoie de consultanţi specializaţi în cyber security

Sambata 13 mai 2017. Atacurile cibernetice de tip “ransomware” - prin care fişiere cheie de pe sisteme IT sunt criptate şi nu pot fi recuperate de regulă decât prin plata unei răscumpărări – au reprezentat încă de anul trecut principala ameninţare informatică, a declarat pentru ZF Bogdan Toporan, director general şi proprietar al companiei Best Internet Security (BISS), unul dintre cei mai mari integratori locali de soluţii şi servicii de securitate IT.

Mihai Scemtovici, şeful SolvIT Networks, despre atacul cibernetic care a oprit uzinele Dacia: Este un avertisment dur pentru managementul firmelor ca securitatea IT să nu mai fie Cenuşăreasa bugetelor

Sambata 13 mai 2017. Atacul cibernetic de proporţii care a avut loc la nivel global în ultimele 24 de ore, şi care a provocat şi în România oprirea activităţii la uzinele Dacia - una dintre cele mai mari companii locale şi unul dintre cei mai mari exportatori – reprezintă un avertisment dur pentru echipele de conducere din firme să ia în serios riscurile informatice şi să investească pentru a se proteja, a declarat pentru ZF Mihai Scemtovici, manager general al companiei SolvIT Networks, unul dintre cei mai mari furnizori locali de soluţii de securitate şi de management al serviciilor şi infrastructurii de IT, cu afaceri de aproape 2 milioane de euro anul trecut.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter