Stiri despre companii

 

O companie din Piatra-Neamţ care produce remorci pentru panouri publicitare şi minibaruri a creat un brand de biciclete electrice

Vineri 22 septembrie 2017. Bicicletele Bizze sunt produse în prezent în China, dar acţionarii fabricii se gândesc să înceapă producţia locală de anul viitor.

PwC: 72% dintre firme spun că au nevoie de minim 6 luni pentru implementarea plăţii defalcate a TVA şi 55% se aşteaptă la costuri de până la 100.000 de euro

Vineri 22 septembrie 2017. Aproape trei sferturi dintre companii estimează că au nevoie de cel puţin şase luni pentru implementarea plăţii defalcate a TVA şi mai puţin de 2% consideră că vor reuşi să o facă până la 1 ianuarie 2018, potrivit unui sondaj derulat de PwC România, o soluţie propusă de consultanţi fiind amânarea termenului limită de 1 ianuarie când măsura ar trebui să devină obligatorie.

Lovitură de teatru: Uber şi-a pierdut licenţa la Londra

Vineri 22 septembrie 2017. Autoritatea pentru transporturi din Londra (AfL) a anunţat, vineri, că nu va reînoi licenţa de operare a companiei Uber, care va expira la sfârşitul lunii septembrie, informează BBC News.

Peste 5700 de firme au intrat în insolvenţă în primele opt luni, cu 5,5% mai multe decât în ianuarie-august 2016

Vineri 22 septembrie 2017. Numărul companiilor intrate în insolvenţă în primele opt luni ale anului a crescut cu 5,5% (393 firme) faţă de perioada similară a anului trecut, la 5.758 firme, cea mai mare creştere, de 82% fiind în judeţul Bistriţa Năsăud, iar cea mai mare scădere, de 41%, în Sălaj, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cinci dintre performerii industriei alimentare s-au vândut în ultimii ani

Vineri 22 septembrie 2017. Cinci companii mari din domeniul ali­mentar şi al băuturilor aflate în topul celor mai mari 15 creş­teri ale vânzărilor în ul­ti­mii cinci ani şi-au schim­bat pro­prietarul, do­uă dintre ele activând în pro­duc­ţia de lactate, arată o ana­liză a ZF pe baza date­lor de la Re­gistrul Comerţului.

A început businessul din lactate la parterul unui bloc şi a ajuns la 53 mil. lei

Vineri 22 septembrie 2017. Mitru Crişan, 62 de ani, a pornit în urmă cu mai bine de 20 de ani activitatea companiei Teletext, care produce brandul de lactate Diami, şi a construit cu ajutorul fondu­rilor europene un business cu 160 de angajaţi, format dintr-o fabrică de lactate în Slobozia (jud. Ialomiţa), o fermă cu 1.400 de vaci şi 1.300 de hectare de teren arabil.

Reprezentanţi ai Hidroelectrica şi ai companiei omoloage din Serbia au discutat azi despre hidrocentralele de la Porţile de Fier

Joi 21 septembrie 2017. O delegaţie a Hidroelectrica s-a întâlnit cu reprezentanţi ai companiei Elektroprivreda Srbije, la Porţile de Fier pentru a discuta despre îndeplinirea obligaţiilor de efectuare de lucrări de reparaţii şi înlocuiri de echipamente la Centrala Hidroelectrica Porţile de Fier I.

Ţigările şi băuturile, campioanele câştigurilor. Topul celor mai profitabile firme din industria bunurilor de larg consum

Joi 21 septembrie 2017. Cele mai profitabile zece companii din domeniul bunurilor de larg con­sum (FMCG) au avut anul trecut câştiguri nete cumulate de peste 1,7 miliarde de lei (aproape 400 mil. euro), în creştere cu 73% faţă de 2008, anul de referinţă pentru economia locală.

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti stinge toate litigiile cu fostul acţionar minoritar, SIF Moldova

Miercuri 20 septembrie 2017. Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţă că va stinge toate litigiile existente cu SIF Moldova, fost acţionar al companiei, cele două societăţi urmând să ia toate măsurile necesare pentru închiderea proceselor pe rol cât mai rapid.

Transelectrica ar putea fi nevoită să se împrumute pentru a plăti noile dividende cerute de Guvern

Miercuri 20 septembrie 2017. Singura soluţie rămasă pentru ca Transelectrica să plătească dividende speciale în sumă de 170,79 milioane de lei, solicitate de Guvern, este „angajarea în regim de urgenţă a unor finanţări noi din surse atrase”, reiese dintr-o notă de informare postată pe site-ul companiei naţionale.

Ryanair oferă un bonus de 12.000 de lire piloţilor, după ce a anunţat anularea a zeci de zboruri

Miercuri 20 septembrie 2017. Ryanair oferă un bonus, fără taxe, de 12.000 de lire angajaţilor pentru a nu solicita concediu, după ce anunţul anulării zborurilor a generat multe probleme companiei aeriene, potrivit unui document intern citat de publicaţia The Guardian.

BCR: Conturi cu comision zero la deschidere pentru plata defalcată a TVA

Miercuri 20 septembrie 2017. BCR oferă companiilor conturi cu comision zero la deschidere, administrare şi operaţiuni online, pentru plata defalcată a TVA. Banca a deschis deja primele conturi dedicate, la cerere, iar în perioada următoare va deschide conturi de TVA în mod automat tuturor companiilor care operează prin bancă.

Alumil Rom Industry a vândut două terenuri în judeţul Timiş pentru 470.000 euro

Miercuri 20 septembrie 2017. Alumil Rom Industry (ALU), filială a companiei Alumil Aluminium Industry Grecia, grup care activează în industria de extrudare a aluminiului la nivel internaţional, a vândut un teren viran şi unul pe care se află un depozit, showroom şi birouri, ambele în localitatea Ghiroda din judeţul Timiş, la un preţ total de 470.000 euro, plus TVA.

Fribourg Capital finanţează cu 80.000 de euro strat-up-ul local Baro.io

Miercuri 20 septembrie 2017. Fondul de investiţii Fribourg Digital, divizia creată în luna iunie a acestui an de către compania de investiţii Fribourg Capital, va acorda o finanţare în valoare totală de 80.000 de euro start-up-ului local Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital.

Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru: Banca Transilvania,Fondul Proprietatea şi Romgaz

Miercuri 20 septembrie 2017. Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru al anului a fost deschis de Banca Transilvania (TLV) care deţine o pondere de circa 19,47% din valoarea totală tranzacţionată, urmată de Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD - Groupe Société Générale (BRD) şi OMV Petrom (SNP), potrivit unui raport realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Tata Steel şi Thyssenkrupp fuzionează, apare al doilea mare producător european de oţel

Miercuri 20 septembrie 2017. Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal.

Românul care ia foste platforme industriale şi nu le transformă în malluri. Horaţiu Ţepeş a cumpărat platforma Hidromecanica 2 din Braşov. „Pe suprafaţa existentă ne-ar fi fost imposibilă creşterea pe sectorul rezidenţial“

Miercuri 20 septembrie 2017. Antreprenorul braşovean, care a pus, în urmă cu un deceniu, bazele Bilka Steel, una dintre cele mai mari companii locale de pe piaţa materialelor de construcţii, dă startul unui program de investiţii de 20 mil. euro pentru extinderea producţiei.

Businessul din România are doar 130 de companii şi bănci cu afaceri de peste 1 miliard de lei

Miercuri 20 septembrie 2017. În economia locală au fost anul trecut 130 de companii şi bănci cu afaceri (veni­turi în cazul băncilor şi al com­paniilor de asigurări) de cel puţin un miliard de lei. Cei mai mari 130 de jucători din economie au împreună afaceri de 360 mld. lei în 2016, profituri de 20 de miliarde de lei (o marjă de 5,5%) şi pierderi de numai 2 miliarde de lei.

Mihai Păduroiu, CBRE: Clădirile de birouri cu facilităţi speciale pentru angajaţi sau cele care au în apropiere rezidenţial câştigă teren

Miercuri 20 septembrie 2017. Competiţia pentru angajaţi, în special în sectorul IT&C, determină companiile să fie mult mai atente cu birourile pe care le contractează. Şi din acest motiv, mai bine de jumătate din birourile contractate în primele opt luni ale anului au fost realizate de companii din IT sau telecom.

Două decenii de BET: indicele a „supravieţuit“ în furtunile a două crize şi a crescut de opt ori

Miercuri 20 septembrie 2017. Indicele BET, reprezentativ pentru Bursa de la Bucureşti, a împlinit ieri două decenii de existenţă, perioadă de timp în care a trecut prin două crize financiare, structura sa a fost schimbată din temelii, iar multe companii din componenţa iniţială au dispărut de la BVB.

ZF Live. Dan Grigore, Auto Cobălcescu: Persoanele fizice vor fi atrase de versiunea premium a noului Duster, în timp ce companiile vor contracta modelul standard

Miercuri 20 septembrie 2017. Cea de-a doua generaţie a SUV-ului Dacia Duster, prezentată recent în cadrul Salonului auto de la Frankfurt, a generat un real interes din partea clienţilor Auto Cobălcescu, unul dintre cei mai mari dealeri Dacia de pe piaţa locală, potrivit lui Dan Grigore, directorul general al companiei.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa: Sincer, nu am urmărit care este preţul carburanţilor la pompă

Marti 19 septembrie 2017. Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, marţi, în Parlament, că nu a urmărit preţul carburanţilor la pompă, afirmând că, înaintea de reintroducerea supraacizei, a discutat cu reprezentanţii companiilor din domeniu, dar nu a primit asigurări că preţurile nu vor creşte în urma supraacizei.

Angajaţii din multinaţionale au o productivitate dublă faţă de cei din companiile româneşti

Marti 19 septembrie 2017. ♦ Un angajat dintr-o multinaţională are o productivitate de 24.000 de euro pe an, de două ori mai mare decât a unui angajat dintr-o companie românească ♦ Productivitatea medie a angajaţilor din toate companiile din România este de 15.000 de euro pe an, la 30% din media UE ♦ Ţinta României în următorii 10 ani trebuie să fie creşterea productivităţii angajaţilor la 55- 57% din media UE.

Directorul adjunct al CERT.RO: Au existat în România atacuri informatice ţintite împotriva unor companii, în unul dintre cazuri s-a cerut o recompensă de 5 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Mai multe companii din România au fost victime ale unor atacuri informatice ţintite iar în unul dintre cazuri prejudiciul (suma de bani cerută de atacatori - n. red.) a fost de 5 milioane de euro, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO) în cadrul unei conferinţe organizate de compania Microsoft România despre noua legislaţie europeană privind datele personale.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care furnizorul de gaze naturale Premier Energy a achiziţionat traderul local Forte Gaz

Marti 19 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Hidroelectrica investeşte 24 milioane lei în modernizarea centralei de la Călimăneşti

Marti 19 septembrie 2017. Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, investeşte 23,7 milioane lei în modernizarea hidroagregatului HA1 Călimăneşti, lucrarea urmând să fie finanţată exclusiv din fondurile de dezvoltare ale companiei.

Bilka, firmă deţinută de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a cumpărat platforma Hidromecanica 2 cu 5,5 mil.euro şi demarează un plan de investiţii de 20 milioane de euro pentru extinderea producţiei

Marti 19 septembrie 2017. Producătorul Bilka, liderul pieţei locale de acoperişuri, a achiziţionat, pentru suma de 5,5 milioane euro, platforma Hidromecanica 2, aflată în vecinătatea halelor deja deţinute de companie la Braşov, şi a demarat un plan de investiţii de 20 milioane de euro pe următorii trei ani care vizează extinderea şi diversificarea producţiei.

Costuri ţinute la sange. Liderii din FMCG şi agricultură au de opt ori mai puţini angajaţi decat "omologii" polonezi

Marti 19 septembrie 2017. Cele mai mari cinci companii active în domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) şi cel al agriculturii din Romania aveau împreună anul trecut un business de 4,4 miliarde de euro, nivel situat peste cel al primilor cinci jucători din acelaşi domeniu din Ungaria sau Cehia, dar sub clasamentul celor mai mari cinci afaceri poloneze.

Cinci companii controlează peste 80% din producţia de bunuri de îngrijire de 1 miliard de lei

Marti 19 septembrie 2017. Cinci companii - patru străine şi una cu acţionariat local - controlează 80-90% din producţia locală de detergent şi bunuri de îngrijire personală şi a locuinţei, piaţă ce se îndreaptă spre 1 mld. lei. Această situaţie arată faptul că există foarte mulţi jucători mici, a căror producţie are doar acoperire locală sau regională.

Statul merge după bani şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi cere 200 mil. lei

Luni 18 septembrie 2017. Ministerul Transporturilor, acţionar majoritar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a solicitat dividende speciale de la companie, iar AGA Aeroporturi din 13 septembrie a aprobat distribuţia către acţionari a unor dividende speciale în valoare de 200 mil. lei, potrivit unor surse din piaţă.

Băncile sprijină cu toate motoarele deschiderea de conturi pentru plata defalcată a TVA: Azi UniCredit şi CEC Bank

Luni 18 septembrie 2017. UniCredit anunţă, într-un comunicat transmis luni, că pentru companiile plătitoare de TVA va deschide conturi pentru plata defalcată a TVA, fără comisioane de administrare.

97,5% dintre IMM anticipează că plata defalcată a TVA va avea efecte negative asupra activităţii lor

Luni 18 septembrie 2017. Noul sistem de plată a TVA şi capacitatea extrem de slabă a autorităţilor fiscale de a-l gestiona la nivel naţional vor conduce la blocaje financiare şi costuri de finanţare mai mari pentru multe companii, în special pentru IMM, iar problema evaziunii fiscale nu va fi rezolvată, este opinia RBL.

O companie de servicii din Timişoara a contractat birouri pentru 200 de angajaţi în proiectul ISHO dezvoltat de Ovidiu Şandor

Luni 18 septembrie 2017. Americanii de la Survey Sampling International (SSI) au semnat cu Ovidiu Şandor pentru a închiria spaţii de birouri în prima fază a proiectului ISHO dezvoltat în Timişoara. SSI are în prezent 200 de angajaţi şi cel mai probabil va contracta aproximativ 2.000 mp. De asemenea, tot în prima fază ISHO a mai semnat tot cu o firmă de servicii.

JLL: Companiile alocă până la 800 euro pe metru pătrat pentru amenajarea birourilor, în scopul atragerii şi retenţiei angajaţilor

Luni 18 septembrie 2017. Spaţiul de lucru pe care companiile îl oferă angajaţilor a devenit un element esenţial în atragerea şi retenţia talentelor, ceea ce se reflectă şi în costurile alocate pentru amenajarea birourilor, care variază între 300 şi 800 euro pe metru pătrat, în funcţie de proiect şi de domeniul de activitate al beneficiarului.

Multinaţionalele din IT ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri în UE. Inclusiv ministrul de finanţe român susţine propunerea

Luni 18 septembrie 2017. Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre ale UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale.

Secretar de stat în Ministerul Energiei: Nu este benefic pentru companiile de stat să mai ţină bani la saltea

Luni 18 septembrie 2017. Secretarul de stat în Ministerul Energiei Iulian Robert Tudorache a declarat vineri că plăţile sub formă de dividende speciale efectuate la solicitarea guvernului de către companiile de stat sunt necesare întrucât principiul cu ţinutul de bani la saltea nu mai este de actualitate.

Wizz Air dă startul rezervărilor de bilete de avion fără numele pasagerilor

Vineri 15 septembrie 2017. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe plan local, a introdus un nou serviciu numit

Wipro va angaja 500 de ingineri pentru a dezvolta sisteme multimedia pentru Ford, BMW sau Toyota

Vineri 15 septembrie 2017. Wipro Limited, una dintre companiile de top la nivel global în domeniul IT, consultanţei şi al serviciilor de outsourcing, are în plan să recruteze 500 de ingineri la Bucureşti pentru a extinde la un total de 1.700 de angajaţi echipa din România, în contextul în care compania americană transferă diviziei locale proiecte începute în Statele Unite sau India.

Ministerul Energiei, care obligă companiile la chetă, despre Fondul Proprietatea: Caută profit pe termen scurt

Vineri 15 septembrie 2017. Conducerea Ministerului Energiei precizează, într-un comunicat transmis joi, că a analizat acţiunile din ultima perioadă ale reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP) şi îşi exprimă speranţa că administratorii FP „îşi vor reconsidera poziţia” faţă de companiile din sectorul energetic.

Saudiţii se pregătesc pentru o posibilă amânare a listării Aramco până în 2019

Vineri 15 septembrie 2017. Arabia Saudită se pregăteşte pentru o posibilă amânare a lansării ofertei publice iniţiale a companiei sale petroliere de stat, Aramco, cu câteva luni până în 2019, au declarat surse familiare cu situaţia pentru Bloomberg.

Agricola Băcau, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa pro­ce­să­rii cărnii, vinde 56% din producţie către retaileri. Magazinele proprii acoperă doar 2% din producţie

Joi 14 septembrie 2017. Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii din România, cu afaceri de aproape 151 mil. euro şi 2.895 de salariaţi în 2016, realizează 56% din vânzările de carne de pasăre, salmuri, semipreparte şi ouă prin intermediul lanţurilor de magazine de comerţ modern, doar 2% din producţie comercializându-se prin cele 35 de magazinele proprii, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pariul noului director de marketing al Orange: Există potenţial de creştere pe pachete fix-mobil şi în rural

Joi 14 septembrie 2017. Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, estimează că are potenţial de creştere pe segmentul de pachete de servicii convergente fix-mobil şi în mediul rural, în ciuda competiţiei în creştere din partea companiilor de cablu, care îşi extind infrastructura către noi localităţi.

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

Joi 14 septembrie 2017. Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

O jumătate dintre cele mai mari 400 de companii de software sunt din Bucureşti

Miercuri 13 septembrie 2017. Bucureştiul a atras aproape o jumătate din­tre cele mai mari 400 de companii de soft­ware din România, fiind astfel şi Capitala industriei locale de aplicaţii, la mare distanţă de ceilalţi „rivali” inclusiv din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al numărului de angajaţi.

Producătorul Alexandrion a început producţia de whisky single malt

Miercuri 13 septembrie 2017. Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început să producă whisky single malt, devenind astfel prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky.

Michele Abbate a fost numit director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia

Miercuri 13 septembrie 2017. Michele Abbate este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România, după ce Michele Luigi Grassi, cel care a deţinut anterior funcţia, a decis să părăsească grupul Enel, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.

Napochim se reinventează şi face un pas mare spre piaţa europeană a produselor pentru grădină

Miercuri 13 septembrie 2017. Producătorul de mase plastice Napochim Cluj-Napoca, care a investit peste 5 milioane de euro în retehnologizarea echipamentelor de producţie, a bifat prima participare cu produse proprii la un târg internaţional, fiind singura companie din România care a avut un stand dedicat la SpogaGafa, cel mai mare târg mondial de materiale şi produse pentru grădină, desfăşurat în perioada 3-5 septembrie la Köln.

Mirela Iordan, country manager Pfizer: Avem nevoie de predictibilitate pe termen lung

Miercuri 13 septembrie 2017. Predictibilitatea din piaţă, educaţia medicală a populaţiei şi evoluţiile tehnologice sunt cele mai importante aspecte pe care reprezentanţii autorităţilor şi ai companiilor din industria farmaceutică trebuie să le pună în discuţie, susţine Mirela Iordan, country manager Pfizer, prezentă la conferinţa ZF Pharma Summit 2017, a şasea ediţie a evenimentului din sănătate organizat de Ziarul Financiar.

Furnizorul britanic de servicii de catering Compass merge spre afaceri de 100 mil. lei şi 1.200 de angajaţi în România. „Piaţa locală se maturizează”

Miercuri 13 septembrie 2017. „Avem în prezent în lo­caţiile noastre peste 36.000 de oaspeţi zilnic. În urma con­tractelor semnate re­cent, care presupun şi deschiderea unor noi locaţii, vom ajunge la finele acestui an să administrăm 65 de unităţi”, a declarat Evelina Năstăsescu, managing director al Eurest România, companie care şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 15 ani.

Cele zece companii de pe bursă controlate de stat stau pe 11,66 mld. lei, din care spre buget s-ar îndrepta 8 mld. lei

Miercuri 13 septembrie 2017. Companiile listate în care statul român este cel mai mare acţionar prezintă un potenţial de distribuire a dividendului de 11,66 mld. lei (2,53 mld. euro), con­form cal­cu­lelor Tradeville, în care s-au eliminat rezervele legale, cele din reevaluare şi alte componente care nu se pot dis­tribui potrivit datelor din rapoartele semestriale şi anuale.

Peste 100.000 de străini au drept de şedere în România. „Companiile au nevoie disperată de personal, este o presiune fantastică. Vrem să aducem 200 de operatori din Republica Moldova şi din Ucraina“

Miercuri 13 septembrie 2017. ♦ Peste 112.000 de cetăţeni străini aveau drept de şedere în România în 2016, numărul lor fiind în creştere cu 8% faţă de anul anterior, arată datele Inspectoratului General pentru Imigrări. O mare parte dintre ei vin să lucreze în companiile din România şi suplinesc o parte din nevoia mare de personal de pe piaţa muncii.

LIVE TEXT. Revoluţie de la Apple. Urmăriţi în direct lansarea noilor iPhone 8, 8 Plus şi X, precum şi a celor mai noi device-uri de la Apple, în cel mai mare eveniment din ultimii ani

Marti 12 septembrie 2017. Gigantul american Apple va lansa astăzi a opta generaţie a iPhone-ului, smartphone-ul care a revoluţionat industria de telefoane mobile în urmă cu zece ani, în cadrul unui eveniment care va avea loc în noul campus al companiei, scrie Bloomberg.

Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

Marti 12 septembrie 2017. Aproape 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. Nu au fost persoane rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ţara unde birocraţia a dispărut: poţi vota online, plăteşti toate taxele şi facturile fără să ieşi din casă şi chiar îţi poţi boteza copilul online

Marti 12 septembrie 2017. Doar trei lucruri nu le poate face online un estonian: nu se poate căsători, nu poate divorţa şi nu poate cumpăra sau vinde proprietăţi. În schimb, poate plăti toate taxele, facturile, poate să voteze, să înfiinţeze o companie în doar 18 minute, să-şi boteze copilul, să-şi înmatriculeze maşina şi aşa mai departe. Totuşi, aceste servicii nu mai sunt doar la dispoziţia estonienilor, ci pot fi folosite de oameni de pe întregul glob, iar asta este arma secretă a Estoniei pentru creşterea veniturilor.

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat aproximativ 70 de zboruri din cauza piloţilor care s-au îmbolnăvit

Marti 12 septembrie 2017. Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat marţi aproximativ 70 de zboruri din cauza faptului că un număr neobişnuit de mare de piloţi s-au îmbolnăvit, afectând atât operaţiunile proprii, cât şi zborurile pe care le efectuează pentru Eurowings, Lufthansa, scrie Reuters.

VIDEO ZF Live. Dragoş Doroş, Camera Consultanţilor Fiscali: Plata defalcată a TVA a fost introdusă mult prea repede. Este o povară foarte costisitoare pentru companii

Marti 12 septembrie 2017. ♦ Plata defalcată a TVA prevede aplicarea unui mecanism ce presupune obligaţia ca orice persoană înregistrată în scopuri de TVA să-şi deschidă cel puţin un cont bancar special pentru TVA, pentru a încasa TVA din facturile emise şi pentru a face plata TVA din facturile primite de la alţi furnizori în contul acestora.

Companiile listate şi Hidroelectrica aduc statului 3,5 mld. lei din dividende, cu 90% mai mult decât anul trecut

Marti 12 septembrie 2017. Statul român încasează în acest an 3,5 miliarde lei (760 milioane euro) din dividendele oferite de companiile listate şi Hidroelectrica, în creştere cu 90% faţă de anul precedent.

Zece companii româneşti, în raportul “O mie de companii care să inspire Europa” al Bursei din Londra

Luni 11 septembrie 2017. All View, B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier sunt cele zece companii româneşti incluse în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017”,realizat de Bursa de valori din Londra.

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de oameni lucrează în peste o mie de companii din 77 de parcuri industriale. „Este mai uşor să te dezvolţi atunci când faci parte dintr-un parc industrial, dintr-o strategie locală coordonată de a

Luni 11 septembrie 2017. În România există 77 de parcuri industriale, care sunt poziţionate în cele mai bogate judeţe din ţară după cifra de afaceri. În total, acestea au o suprafaţă totală de 3.104 de hectare şi un număr de peste 60.000 de angajaţi, conform infor­maţiilor de la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, Administraţiei Publice şi Fon­durilor Europene transmise la solicitarea ZF.

Statul mai trimite o solicitare de cerere dividende la o companie listată: Conpet, 85 mil. lei, din care Ministerul Energiei ar lua 50 mil. lei

Luni 11 septembrie 2017. Ministerul Energiei, acţionar cu 58,7% la compania de transport ţiţei prin căi ferate şi conduce Conpet Ploieşti, a transmis în această după-masă o convocare “de îndată” a acţionarilor, având ca principal punct pe ordinea de zi distrubirea sumei de 85 mil. lei ca dividende. Astfel statului i-ar reveni 50 mil. lei.

Casa Auto Iaşi a lansat Caby, primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

Luni 11 septembrie 2017. CASA AUTO a anunţat astăzi la Iaşi primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. CASA AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din judeţul Iaşi, distribuitor pentru 10 mărci auto, deţinător al mai multor clădiri de birouri de clasă A şi al unui parc logistic. Iată cum funcţionează CABY: flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul oraş; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Trei companii private şi două de stat au ajuns în ultimii patru ani pe BVB, valoarea totală a listărilor fiind de 1,1 mld.euro

Luni 11 septembrie 2017. Trei companii private şi două de stat s-au listat în ultimii patru ani la Bursa de Valori Bucureşti, valoarea totală a pachetelor de acţiuni fiind de aproape 1,1 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Interimatul, la putere în spitalele publice. Peste jumătate din spitalele publice din Capitală, aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii, sunt conduse de manageri interimari

Luni 11 septembrie 2017. Interimatul a devenit noua lege care guvernează spitalele de stat, la fel ca în cazul companiilor publice din transporturi sau alte sectoare. Haosul din sistemul public de sănătate este şi un efect al numirilor de manageri interimari, având în vedere că prin numirile constante de manageri interimari un spital nu poate performa.

Eventualele schimbări privind Pilonul II se simt pe piaţa de capital. Vineri, capitalizarea bursieră a companiilor din BET a scăzut cu 871 milioane de lei

Luni 11 septembrie 2017. „Cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm popu­laţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toţi la Pilonul I. Nu desfiinţează nimeni Pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opţional“, a spus Tudose.

Cum poate fi salvat capitalismul european pentru toţi. Uniunea pieţelor de capital este vitală, urmând să simplifice accesul la multiple surse de finanţare pentru IMM-uri

Duminica 10 septembrie 2017. La un deceniu după izbucnirea crizei financiare, capitalismul, un aranjament so­cial menit să ajute oamenii prin fur­ni­zarea de capital companiilor pentru a inova, a se dezvolta şi a crea locuri de muncă, încă nu funcţionează bine, scrie Xavier Rolet, CEO al LSE, într-un editorial din Financial Times.

Nouă tehnologie dezvoltată de americani: Recunoaşterea facială e de domeniul trecutului

Duminica 10 septembrie 2017. Qualcomm, o companie americană producătoare de cipuri pentru dispozitivele mobile, a introdus recent Spectra, un sistem imagistic complex care poate extrage informaţii de profunzime despre obiectele din jur, inclusiv despre feţe, notează The Wall Street Journal.

Studiu Parlamentul European: 40% din terenurile agricole din România aparţin investitorilor străini

Vineri 8 septembrie 2017. În jur de 40% din terenurile agricole din România aparţin investitorilor străini, potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European în 2015. Cei mai mulţi investitori străini sunt în judeţul Timiş, unde o treime din terenul agricol este lucrat de companii cu acţionarit italian.

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, despre acciza pe benzină: „Nu facem decât să corectăm anomalia că am scăzut acciza, vânzările au crescut, dar companiile petroliere nu plătesc mai mult impozit pe profit”

Vineri 8 septembrie 2017. Am introdus acciza pe benzină pentru a corecta, pentru că ne-am dat seama că am micşorat-o degeabă de vreme ce companiile petroliere nu au micşorat preţurile la benzină după ce am scăzut acciza, spune Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, într-un interviu pentru ZF.

De ce vrea să vândă Fondul Proprietatea participaţia la Hidroelectrica: “Am decis să evaluăm opţiunile strategice din cauza lipsei de progres privind listarea propusă a companiei”

Vineri 8 septembrie 2017. Fondul Proprietatea (FP) a decis să evalueze opţiunile strategice privind participaţia de 20% pe care o deţine la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi totodată cea mai profitabilă companie românească, din cauza lipsei de progres privind listarea propusă a companiei, în ciuda condiţiilor favorabile de piaţă şi a interesului semnificativ manifestat de investitori.

Topul 20 de companii din industria jocurilor de noroc şi a pariurilor din România. Acţionarii sunt asunşi în căsuţe din Cipru

Vineri 8 septembrie 2017. Cele mai mari 20 de companii din industria pariurilor sportive au avut afaceri de 3,2 mld. de lei în anul 2016, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Diverta a deschis trei librării noi în acest an, ajungând la 30 de magazine, iar vânzările s-au majorat cu 20%. Investiţia în amenajarea unui magazin nou se ridică la 50.000 de euro

Joi 7 septembrie 2017. Diverta, lanţul de librării deţinut de omul de afaceri Radu Octavian, şi-a crescut afacerile cu 20% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului trecut, după ce a deschis trei librării noi, potrivit oficialilor companiei.

Decizie şoc: Fondul Proprietatea vrea să-şi vândă deţinerea de 20% la Hidroelectrica, perla energiei româneşti, din cauza scandalului cu Ministerul Energiei

Joi 7 septembrie 2017. Fondul Proprietatea (FP) analizează strategic opţiunile sale privind participaţia de 20% pe care o deţine la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi totodată cea mai profitabilă companie românească, a transmis fondul pe bursă. La finele primului semestru participaţia fondului la Hidroelectrica era evaluată la circa 3,3 mld. lei.

Milos Vujanovic, MHS Truck & Bus: Doar unu din cinci camioane noi vândute rămâne să transporte în România. Vânzările de camioane grele au scăzut cu 21% în şapte luni

Joi 7 septembrie 2017. Tarifele mai mari din transportul internaţional, în special pe rute din cadrul Uniunii Europene, determină companiile româneşti din domeniu să utilizeze camioanele noi în afara ţării, iar acest lucru are un impact negativ asupra calităţii aerului şi siguranţei traficului din România, unde rămân vehiculele vechi şi poluante.

Chinezii de la Huawei au depăşit Apple în topul mondial al vânzărilor de smartphone-uri

Joi 7 septembrie 2017. Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a depăşit Apple în topul mondial al vânzărilor, trecând pe locul doi după Samsung, arată o analiză a companiei de consultanţă Counterpoint Research care pune ascensiune pe seama investiţiilor în cercetare-dezvoltare şi a marketingului agresiv şi creativ.

Poşta îşi caută CEO şi CFO privat. Condiţie obligatorie: Să aibă experienţă în conducerea unor companii cu afaceri de cel puţin 50 de milioane de euro anual

Joi 7 septembrie 2017. Poşta Română, cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care operează o reţea de circa 5.000 de oficii poştale, recrutează CEO şi CFO (director economic), potrivit unui anunţ de recrutare postat de headhunterul George Butunoiu.

Fan Courier, All View şi alte opt companii româneşti pe lista “1.000 de companii care inspiră Europa”, dezvoltat de bursa de la Londra

Joi 7 septembrie 2017. Zece companii antreprenoriale româneşti, cu afaceri cuprinse între 20-70 milioane de euro, sunt incluse de bursa de la Londra în raportul “1.000 de companii care inspiră Europa”, realizat anual. Niciuna din cele zece companii nu este listată în prezent la vreo bursă.

Bog’Art va construi magazinul IKEA din zona Theodor Pallady din Capitală. Lucrările încep în octombrie

Joi 7 septembrie 2017. Constructorul român Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa locală de profil, a câştigat licitaţia pentru construirea magazinului IKEA din zona Theodor Pallady din Capitală, iar lucrările vor începe în octombrie, potrivit lui Sorin Greu, director general al Bog’Art.

Aerostar Bacău a concesionat un spaţiu în aeroportul din Iaşi pentru activităţi de întreţinere şi mentenanţă avioane civile

Joi 7 septembrie 2017. Aerostar Bacău, companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a concesionat un spaţiu de 16.000 mp în Aeroportul Internaţional Iaşi pentru construirea unei noi capacităţi de producţie.

VIDEO ZF Live. Alexandru Dicu, CEO al Chauffeur Express: O companie fondată de doi români în Canada a creat un soft de inteligenţă artificială pentru a-şi optimiza serviciile de transport

Joi 7 septembrie 2017. Chauffeur Express este prima companie care foloseşte inteligenţa artificială în programarea curselor în sectorul de transport privat persoane din Canada. Compania, care are sediul central în Canada, a fost dezvoltată de Alexandru Dicu şi fratele acestuia, cei doi punând bazele acestui sistem acum şapte ani de zile.

Coface. Top 500 de companii din Europa Centrală şi de Est: România este pe locul patru, cu 65 de companii în top 500. „Creştem, dar sub potenţial”

Joi 7 septembrie 2017. România se află pe locul al pa­trulea în clasamentul re­alizat de Coface, con­dus de Polonia, Ungaria şi Cehia. De altfel, şi po­diumul este replica topului general, cu PKN Orlen din Polonia (18 mld. euro în 2016), pe primul loc, Skoda (Cehia) pe locul al doilea şi MOL (Ungaria) pe locul trei.

Ce se întâmplă pe bursă. Toate companiile din indicele BET sunt pe plus la opt luni. Dar una a adus 50% câştig

Joi 7 septembrie 2017. Un investitor care ar fi mizat la începutul anului pe acţiuni Nuclearelectrica (SNN), producătorul de energie nucleară, ar fi avut la finele lunii august un randament de 56%, incluzând divi­dendele plătite pentru profitul pe anul trecut, cel mai ridicat câştig din prima ligă bursieră.

Coface Top 500 Europa Centrală şi de Est. România nu are nicio companie în top 10, Dacia vine abia pe locul 14

Joi 7 septembrie 2017. România este reprezentată de 65 de firme în topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est şi ocupă locul al patrulea din totalul de 12 ţări din regiune analizate de Coface pentru a contura evoluţia businessurilor din aceste state.

ZF Live. Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă: Exporturile României în Australia au crescut cu 86% în 2016, până la 200 milioane de dolari SUA

Joi 7 septembrie 2017. Pentru companiile româneşti care ar dori să exporte în Australia şi Noua Zeelandă, relaţiile anterioare cu companii din Marea Britanie sau Germania ar însemna o uşă deschisă pe jumătate, a explicat Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

CFR a alocat 500 de milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii feroviare în primul semestru

Miercuri 6 septembrie 2017. CFR SA a alocat, în primul semestru al acestui an, 500 de milioane de lei pentru programul de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale la infrastructura feroviară, finanţat din surse proprii şi din fonduri de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat transmis miercuri de companie.

Ryanair schimbă politica pentru bagaje prin creşterea volumului şi scăderea preţului

Miercuri 6 septembrie 2017. \Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost european, a luat decizia de schimbare a politicii pentru bagaje, începând cu luna noiembrie, prin creştea dimensiunii bagajului de la 15kg la 20kg şi scăderea preţului pentru bagajul înregistrat 35€/£ la 25€/£, conform celui mai recent comunicar al companiei.

Transportatorul Transdara Arad, membru al Grupului Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Miercuri 6 septembrie 2017. Transdara SA, companie de transport persoane care asigură cea mai mare parte dintre cursele din judeţele Arad şi Timiş, a fost reorganizată, şi-a achitat toate datoriile şi a evitat falimentul în care intrase în 2012, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CITR, administrator judiciar.

Studiu Coface: cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 6 septembrie 2017. Automobile Dacia se menţine în topul companiilor româneşti prezente în clasamentul celor mai mari 500 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est după cifra de afaceri, pe locul 13, urmată de OMV Petrom Marketing, locul 22, şi OMV Petrom, locul 31, potrivit topului realizat de Coface.

Turbomecanica, producător de motoare, a bătut în august la lichiditate companii precum MedLife sau Digi

Miercuri 6 septembrie 2017. Turbomecanica (TBM), unic producător de motoare cu turbină de gaze, s-a poziţionat în luna august pe locul 12 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, cu un rulaj de 9,6 mil. lei.

Cei mai mari 400 de jucători din soft au peste 46.000 de angajaţi

Miercuri 6 septembrie 2017. Cele mai mari 400 de companii de software din România au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 10,42 mld. lei (2,32 mld. euro), în creştere cu 19,3% faţă de anul anterior.

Mutare surpriză: foştii acţionari ai EnergoBit au venit cu 40 mil. lei la capitalul companiei

Miercuri 6 septembrie 2017. EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii pentru domeniul energetic, a primit o infuzie de capital de aproximativ 40 de milioane de lei de la cei trei fondatori ai companiei - Ştefan Gadola, Pal Peter şi Ioan Socea.

Iulian Stanciu, şeful eMAG, aruncă mănuşa: Avem un buget de investiţii de 100 milioane de euro în acest an. Retailerul a început să aducă oameni şi de la 100 de kilometri

Miercuri 6 septembrie 2017. Retailerul online eMAG - cel mai mare jucător de pe piaţa din România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Bulgaria şi Polonia - are pentru acest an un buget total de investiţii de 100 de milioane de euro, suma fiind alocată pentru mai multe proiecte, printre care se numără şi unul care are ca obiectiv creşterea gradului de automatizare în depozitul companiei.

Avertisment: giganţi europeni s-ar putea îneca în datorii odată cu majorarea dobânzilor. În iulie, BCE deţinea obligaţiuni emise de companii europene în valoare de peste 100 mld. euro

Marti 5 septembrie 2017. În fiecare săptămână, Banca Centrală Europeană cumpără în medie obligaţiuni corporate de 2 miliarde de euro. Creditarea ieftină obţinută astfel de la BCE a încurajat companiile să abordeze preluări scumpe, dificile şi adesea nepotrivite. Odată cu majorarea dobânzilor, unele companii s-ar putea îneca din cauza propriei extravaganţe, scrie Handelsblatt.

Artego Târgu-Jiu doreşte să cumpăre 5,98% din acţiunile companiei pentru a-şi reduce capitalul social

Marti 5 septembrie 2017. Artego Târgu-Jiu, (ARTE), producător de benzi de cauciuc, a anunţat că doreşte să cumpere un pachet de 595.000 acţiuni ARTE, echivalentul a 5,98% din capitalul social, la un preţ de 7 lei per unitate, rezultând o valoare totală a tranzacţiei de 4,16 milioane lei.

Cotidian elen: Transgaz a ieşit de pe lista scurtă a companiilor care au depus oferte pentru a prelua operatorul reţelei de gazoducte al Greciei

Marti 5 septembrie 2017. Cotidianul elen Kathimerini scrie în ediţia online de astăzi că Transgaz şi firma franceză GRTgaz, consorţiu franco-român care intenţionau să achiziţioneze 66% din DESFA, operatorul reţelei de gazoducte al Greciei, au fost descalificate din licitaţie întrucât structura acţionariatului celor două nu este complet separată, aşa cum cere o directivă europeană.

Afacerile Euroweb au crescut cu 20% în primul semestru, peste estimări

Marti 5 septembrie 2017. Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de comunicaţii şi IT pentru companii, parte a grupului Turk Telekom International, a înregistrat în primul semestru o creştere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2016.

Mihai Miron (Ropharma), unul dintre cei mai mari investitori din pharma, intră în businessul imobiliar cu un proiect de 40 de milioane de euro la Iaşi

Marti 5 septembrie 2017. Omul de afaceri Mihai Miron, 56 de ani, proprietarul companiei din industria medicamentelor Ropharma (Braşov), va începe anul viitor un proiect imobiliar la Iaşi cu o valoare de 39 de milioane de euro.

Dramatic: lipsa şoferilor de tir afectează vânzările de camioane

Marti 5 septembrie 2017. Lipsa şoferilor profesionişti de pe piaţa locală devine o problemă tot mai des întâlnită de companiile de transport din România, iar fără aceştia transportatorii nu pot extinde flota.

Turbomecanica, TMK Artrom şi Impact au fost performerii lunii august la Bursa de la Bucureşti

Marti 5 septembrie 2017. În condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a scăzut în luna august cu 2,7%, acţiunile Turbo­mecanica (TBM) au avansat cu 46%, pe fondul unor tranzacţii de 9,6 milioane lei, echivalentul a aproape jumătate din întreg rulajul companiei de la începutul acestui an.

Un român preia conducerea diviziei de televiziune prin satelit a UPC din Europa Centrală şi de Est

Luni 4 septembrie 2017. Cătălin Iţu, vicepreşedintele pentru operaţiuni şi vânzări al UPC DTH - divizia de televiziune prin satelit a companiei a americanilor de la Liberty Global, va prelua la 1 octombrie funcţia de CEO, conform unui anunţ al companiei de cablu.

Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, propusă membru de board MedLife

Luni 4 septembrie 2017. Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale şi membru independent în Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank, a fost propusă membru independent în Consiliul de Administraţie al companiei de servicii medicale private MedLife.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter