Stiri despre companii

 

Etihad Airways raportează prima pierdere din ultimii şapte ani, de 1,9 miliarde de dolari în 2016

Joi 27 iulie 2017. Etihad Airways, una din cele trei mari companii aeriene din Orientul Mijlociu, a raportat o pierdere anuală de 1,9 de miliarde de dolari, în 2016, fiind afectată de investiţiile în companiile aeriene europene şi de avariile aeronavelor, scrie Reuters.

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco şi Intrarom cu amenzi în valoare totală de1,75 mil.de euro

Joi 27 iulie 2017. Consiliul Concurenţei a sancţionat două companii care activează pe piaţa IT cu amenzi în valoare totală de 8 mil lei (circa 1,75 milioane de euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în anul 2008.

Orange România a înregistrat o creştere de 11% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru din 2017

Joi 27 iulie 2017. Orange România a înregistrat o cifră de afaceri de 266,8 milioane de euro, în al doilea trimestru din 2017, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie.

Sorin Boza, CEO CE Oltenia: Complexul Energetic Oltenia nu mai este copilul sărac al sistemului energetic naţional

Joi 27 iulie 2017. Complexul Energetic Oltenia are un buget de 280 de milioane de euro pentru lucrări la trei grupuri de producţie a energiei electrice din cărbune - Rovinari, Turceni şi Işalniţa. Directorul companiei spune că rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an sunt pozitive, pentru prima data in istoria companiei.

Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Joi 27 iulie 2017. Sergiu Gorban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad, un business de 26,8 mil. euro în 2016 din comerţul cu cereale, afirmă că anul acesta traderii din vestul ţării obţin un preţ mai bun de revânzare al producţiilor de porumb către procesatorii din Europa, faţă de cât obţin de la traderii din Portul Constanţa.

Cum s-au luptat companiile din Big 4 pe auditul băncilor din top 10 în 2016. KPMG şi EY au auditat anul trecut cele mai multe bănci din top

Joi 27 iulie 2017. KPMG şi EY au auditat anul trecut cele mai multe bănci din top 10, verifi­când situaţiile financiare afe­rente anului 2016 pen­tru câte trei bănci mari fie­care.

Depozitele populaţiei şi ale firmelor aveau la finele primului semestru o creştere de 7,5%, aproape dublă faţă de avansul creditelor. Însă ascensiunea s-a temperat

Joi 27 iulie 2017. Depozitele populaţiei şi companiilor la bănci în lei şi valută au ajuns în luna iunie la un sold de 278,9 mld. lei, în creştere cu 7,5% comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă de anul trecut. Ritmul de creştere a soldului depozitelor este aproape dublu faţă de cel al creditelor, însă ascensiunea s-a mai temperat.

​Uzinexport Bucureşti zburdă pe bursă după ce anunţă profit de 25 mil. lei cu afaceri de 16 mil. lei pentru anul 2016. Acţiunile urcă cu 66%

Miercuri 26 iulie 2017. Uzinexport (UZIN), celebra companie înfiinţată în timpul regimului comunist, a raportat astăzi pe bursă că în anul 2016 a avut un profit net de 25 mil. lei, faţă de pierderi de 1,5 mil. lei în anul precedent, în timp ce afacerile au urcat de la 12,7 mil. lei la 16,4 mil. lei.

Angajaţii unei companii din Wisconsin, Statele Unite, vor avea implantate microcipuri în mână

Miercuri 26 iulie 2017. Three Square Market, compania care activează în domeniul automatelor pentru vânzarea produselor, le oferă angajaţilor şansa de a avea un microcip implantat în mână pe care îl pot folosi pentru a cumpăra gustări, pentru a se autentifica într-un sistem sau pentru a folosi xeroxul, scrie Reuters.

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Miercuri 26 iulie 2017. Dezvoltatorii de roboţi sunt din ce în ce mai aproape de a revoluţiona piaţa muncii. Mai multe companii, printre care Saks Fifth Avenue şi retailerul chinez JD.com lucrează la abilitatea unui sistem automatizat de a împacheta produse pentru transport şi se dovedeşte că maşinile lucrează cu 50% mai rapid, potrivit WSJ.

Globalworth vine la Bursa de la Bucureşti săptămâna viitoare

Miercuri 26 iulie 2017. Fondul de investiţii Globalworth listează începând cu data de 31 iulie la Bursa de Valori Bucureşti obligatiunile emise de companie. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

Bursa de la Bucureşti este pe primul loc în lume din 23 de pieţe emergente la creşterea indicelui în dolari care urmăreşte dividendele: plus 40%

Miercuri 26 iulie 2017. Indicele BET Total Return, care include şi dividendele distribuite de cele mai tranzacţionate companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, a crescut cu peste 40% în dolari americani de la începutul acestui an, cel mai ridicat ritm de creştere din toate cele 23 de ţări din indicele MSCI Frontier Markets, potrivit BVB care citează o analiză a băncii germane de investiţii Berenberg realizată cu datele Bloomberg.

Cum s-a schimbat piaţa lactatelor în ultimul deceniu: trei dintre primii zece jucători şi-au mărit de cel puţin patru ori businessul

Miercuri 26 iulie 2017. ♦ Cea mai mare creştere a businessului a înregistrat-o Olympus ♦ Albalact şi-a majorat de cinci ori vânzările în ultimul deceniu şi a urcat pe locul întâi ♦Două companii au intrat în topul celor mai mari jucători ♦ Multinaţionalele au făcut reduceri de personal.

Ce amintiri au analiştii despre criza bursieră din România de acum zece ani

Miercuri 26 iulie 2017. Ieri, 24 iulie, s-au împlinit zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric

S-au publicat normele metodologice pentru cei care vor să-şi promoveze compania în străinătate

Marti 25 iulie 2017. Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat astăzi, 27 iulie 2017, normele metodologice ale Programului de internaţionalizare a companiilor româneşti în Monitorul Oficial, conform celui mai recent comunicat.

Cum arată cea mai mare benzinărie din ţară, realizată în mai puţin de un an. Galerie FOTO

Marti 25 iulie 2017. Cea mai mare staţie de carburanţi din ţară s-a deschis pe Drumul Naţional 1, lângă Ploieşti, investiţia realizată în mai puţin de un an ridicându-se la 2 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând reprezentanţii companiei.

Viorel Sorin Ciutureanu rămâne şi de la 1 august la conducerea companiei Oil Terminal

Marti 25 iulie 2017. Viorel Sorin Ciutureanu rămâne şi de la 1 august la conducerea companiei Oil Terminal, după ce Consiliul de Administraţie a aprobat astăzi conducerea executivă a societăţii.

Afacerile grecilor de la Entersoft au crescut cu 25% la şase luni

Marti 25 iulie 2017. Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an afaceri cu 25% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, vânzările companiei depăşind 500.000 de euro.

Michael Kors va cumpăra producătorul de pantofi Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde de dolari

Marti 25 iulie 2017. Michael Kors va cumpăra Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde de dolari, producătorul de genţi urmând să plătească 230 de penny per acţiune pentru compania de pantofi de lux, au anunţat, marţi, companiile, potrivit Bloomberg.

Polonezii de la Pepco au ajuns lideri pe piaţa modei pentru copii, evaluată la 320 milioane de euro

Marti 25 iulie 2017. „Pepco a ajuns liderul pieţei de modă pentru copii datorită unei expansiuni agresive în cei trei ani de prezenţă pe piaţă. Polonezii au acoperit toate oraşele importante din România şi au în ofertă produse la preţuri mici pentru toţi membrii familiei“, spun analiştii companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Grupul Transport Trade Services tatonează o listare pe piaţa de capital de la Bucureşti

Marti 25 iulie 2017. Transport Trade Services (TTS), companie controlată de omul de afaceri constănţean Mircea Mihăilescu, se află în discuţii pentru o eventuală listare pe bursa bucureşteană, conform unor surse din piaţă. Întrebat de o eventuală listare, Mircea Mihăilescu nu a dorit să comenteze.

Cum pot deveni micile afaceri româneşti lideri regionali. „Statul trebuie să selecteze şi să sprijine un grup de companii de interes naţional“

Marti 25 iulie 2017. ♦ Puţine microîntreprinderi reuşesc să devină mici şi mai departe firme mijlocii şi apoi mari, iar cele care ajung la peste 250 de angajaţi şi afaceri de peste 50 mil. euro se împotmolesc şi fie intră sub umbrela unui grup străin, fie rămân „captive“ pieţei locale ♦ În acest context, puţine companii româneşti reuşesc să devină un nume pe plan regional sau internaţional şi se pune întrebarea cum pot face antreprenorii români pasul către leadership-ul regional în plin proces de globalizare.

JLL: Cererea de spaţii industriale a crescut cu peste 50% în primul semestru, depăşind estimările pentru tot anul

Luni 24 iulie 2017. Cererea totală de spaţii industriale şi de logistică a continuat să crească şi în trimestrul doi, astfel că la jumătatea anului suprafaţa închiriată de companii a depăşit 350.000 de metri pătraţi, cu 54% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor centralizate de JLL Romania.

Digi, prima tranzacţie majoră de când este la bursă: cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Luni 24 iulie 2017. ♦ Digi a anunţat tranzacţia vineri după închiderea bursei ♦ Compania a achiziţionat Invitel, al doilea operator de pe piaţa din Ungaria, cu afaceri de 85 mil. euro în 2016 ♦ Investitorii care au în portofoliu Digi primesc o gură de oxigen după declinul postlistare cauzat de suspiciunile DNA ♦ Deja proaspăta companie în indicele BET a ajuns la 41 de lei pe acţiune.

Un deceniu de la maximele bursei româneşti: ce am pierdut, ce am câştigat

Luni 24 iulie 2017. Astăzi, 24 iulie, se împlinesc zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric de 10.813 puncte, pentru ca în prezent indicele să afişeze un nivel de 8.374 de puncte, adică un declin de 22%.

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Duminica 23 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Comisia Europeană va investiga comportamentele neconcurenţiale ale producătorilor auto din Germania

Duminica 23 iulie 2017. Comisia Europeană (CE) a anunţat, sâmbătă, că va investiga speculaţiile privind un cartel înfiinţat de marile companii auto germane cu scopul de a stabili preţurile sistemelor de tratare a emisiilor diesel, transmite site-ul Politico.eu.

Un business românesc de succes: O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante

Sambata 22 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Topul celor mai mari companii hoteliere: unităţile de cazare încep să aducă profituri

Sambata 22 iulie 2017. Liderul pieţei hoteliere a fost anul trecut ANA Hotels, business deţinut de familia Copos, care are un total de şase unităţi de cazare. ANA Hotels a avut anul trecut afaceri de 141 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2017.

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

Bitdefender, actor principal în cea mai mare operaţiune a FBI şi Europol împotriva ”dark web-ului”: Două dintre cele mai mari pieţe negre virtuale au fost închise

Vineri 21 iulie 2017. Europol a reuşit să închidă două dintre cele mai mari marketplace-uri existente pe dark web, AlphaBay şi Hansa, după o investigaţie fără precedent. Ancheta realizată de Europol a fost făcută cu ajutorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii româneşti.

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu Sibex Sibiu vor primi un preţ de retragere din companie de 35,6376 lei/acţiune

Vineri 21 iulie 2017. Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea Bursei de la Bucureşti cu bursa Sibex din Sibiu vor primi un preţ de retragere de 35,6376 lei/acţiune, stabilit de consultantul CMF Consulting, a anunţat astăzi BVB.

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Vineri 21 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă: urmează sezonul raportărilor financiare

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa de capital de la Bucureşti va intra în curând în perioada raportărilor financiare semestriale, ocazie pentru investitorii de la Bucureşti de a observa starea de sănătatate a companiilor listate şi un test important pentru evoluţia viitoare a bursei locale. În această atmosferă de expectativă, lichiditatea a scăzut în luna iulie la unul dintre cele mai mici niveluri din 2017, dar principalul indice de la Bucureşti a avansat cu 6,4% de la începutul lunii şi până în prezent.

Elon Musk afirmă că a primit aprobare pentru un tunel Hyperloop între New York şi Washington

Joi 20 iulie 2017. Inventatorul şi omul de afaceri Elon Musk, directorul companiilor SpaceX, Tesla şi Boring, a anunţat joi după-amiază că a primit aprobarea de a construi un tunel feroviar de viteză foarte mare (Hyperloop) între oraşele americane Washington DC şi New York.

Promoţie fulger de la Ryanair: Zboruri cu 2,99 euro în luna septembrie. Oferta e valabilă până duminică la miezul nopţii

Joi 20 iulie 2017. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, lansează joi, 20 iulie, o promoţie specială pentru orădeni cu locuri de la doar 2,99 euro pentru călătorii în luna septembrie.

Afacerile Grupului Agricola au crescut cu 6% în primul semestru, dar încasările reţelei de magazine proprii au scăzut

Joi 20 iulie 2017. Grupul Agricola a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 322 milioane lei, în creştere cu 6%, evoluţie susţinută de vânzările tuturor companiilor din grup care realizează şi comercializează produse sub brandul Agricola, cu excepţia operatorului reţelei de magazine, care a anunţat o diminuare a afacerilor.

Încă o companie din IT se mută în Timişoara. Iulian Dascălu a semnat cu Visma Software pentru 4.200 mp în Openville

Joi 20 iulie 2017. Dezvoltatorul norvegian de soluţii software Visma Software a închiriat 4.200 mp în a treia clădire de birouri din ansamblul Openville din Timişoara, imobil care are în total 18.000 mp. Birourile se vor desfăşura pe trei etaje din cele 14 ale clădirii.

Unilever reduce din cheltuielile pentru zborurile angajaţilor şi ingredintele din produse fabricate

Joi 20 iulie 2017. Unilever creşte preţurile şi reduce cheltuielile în mai multe sectoare, de la zborurile angajaţilor până la ingredientele produselor fabricate, în contextul în care investitorii sunt preocupaţi de creşterea lentă a companiei, potrivit Reuters.

City Insurance iese din redresare. ASF consideră că asigurătorul şi-a rezolvat problemele financiare

Joi 20 iulie 2017. ASF a a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a companiei de asigurări City Insurance, după ce asigurătorul şi-a majorat capitalul cu 50 de milioane de euro.

Transgaz semnează un acord cu operatorul de stat din Serbia pentru crearea infrastructurii necesare interconectării sistemelor de transport de gaze naturale

Joi 20 iulie 2017. Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, a semnat un memorandum de înţelegere privind colaborarea între companie şi Srbijagas, operatorul sistemului national de transport gaze naturale din Serbia, în cadrul reuniunii de la Bucureşti, din 19 iulie, a operatorilor de sistem şi de transport gaze naturale din statele cuprinse în proiectele de operaţionalizare a Coridorului Vertical.

P & G şi Colgate – Palmolive controlează aproape 70% din vânzările de pastă de dinţi

Joi 20 iulie 2017. Giganţii americani Procter & Gamble şi Colgate – Palmolive controlează circa două treimi din piaţa de îngrijire orală ce cuprinde vânzările de pastă de dinţi, periuţe şi alte produse adiacente şi are o valoare de 70 mil. euro, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Topul celor mai mari pierderi nete raportate de companiile locale IT&C în 2016. Pierderile însumate ale celor 229 de companii se ridică la 1,263 mld. lei

Miercuri 19 iulie 2017. Aproximativ 10% dintre cele mai mari 2.300 de companii IT&C din România au înre­gis­trat pierderi în anul fiscal 2016, iar 35 dintre ele au raportat pierderi de peste 4,49 mil. lei (1 mil. euro), arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF.

Un membru al boardului BNR propune înfiinţarea unei autorităţi care să monitorizeze conduita băncilor, companiilor de asigurări, fondurilor private de pensii, brokerilor şi să prevină apariţia unor produse de tipul creditelor în franci elveţie

Miercuri 19 iulie 2017. Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi fost vicepreşedinte al ASF, propune înfiinţarea în România a unui organism care să se ocupe de supravegherea conduitei furnizorilor de servicii financiare – bănci, firme de asigurări, fonduri private de pensii, fonduri de investiţii, brokeri.

Pokémon Go, la un an de la apariţie: Venit de un miliard de dolari şi milioane de utilizatori lunari

Miercuri 19 iulie 2017. Mii de oameni jucau Pokémon Go în această perioadă a anului trecut, generând companiei un venit de peste un miliard de dolari în doar un an şi având aproape 65 de milioane de utilizatori lunari, aplicaţia firmei Niantic Labs fiind disponibilă din iulie 2016 şi în România, potrivit Business Insider.

OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate din cadrul rafinăriei Petrobrazi

Miercuri 19 iulie 2017. OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care va permite conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu Rockcastle şi s-a delistat de la Bursa de la Bucureşti

Miercuri 19 iulie 2017. Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, au încheiat fuziunea anunţată la finalul anului trecut. Potrivit celor două părţi, noua companie formată devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est.

Numărul societăţilor intrate în insolvenţă a crescut cu 4,7% în primele şase luni ale anului

Miercuri 19 iulie 2017. Numărul companiilor intrate în insolvenţă a crescut cu 4,68% în primele şase luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, la 4.677, cea mai mare creştere fiind înregistrată în judeţul Bistriţa Năsăud (57,58%), iar cea mai mare scădere în Sălaj (-40%), potrivit datelor Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului (ONRC).

Wizz Air scoate din octombrie taxa pe bagajul mare de mână trasportat la bordul avioanelor

Miercuri 19 iulie 2017. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi liderul pieţei locale, elimină taxa pentru bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor începând cu 29 octombrie 2017 pe toate rutele.

Antreprenorii debutanţi au creat 41.419 de companii de la startul programului SRL-D. Construcţiile şi transporturile conduc în clasamentul celor mai atractive domenii

Miercuri 19 iulie 2017. Antreprenorii debutanţi au înfiinţat din 2011 până la finele lunii iunie 41.419 firme de tip SRL-D, 2011 fiind anul în care s-a lansat pe piaţa locală acest tip de afacere ca urmare a unui program naţional de finanţare a start-up-urilor.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Boris Mints, acţionar al CA Immo

Miercuri 19 iulie 2017. Omul de afaceri rus Boris Mints este proprietarul companiei de investiţii O1 Group, înregistrată în Cipru şi fondată în 2004, şi are, potrivit revistei americane Forbes, o avere estimată la 1,37 miliarde de dolari.

O nouă sursă de încasări la buget: Guvernul vrea să crească impozitarea pentru un milion de angajaţi part-time

Miercuri 19 iulie 2017. Guvernul vrea să impoziteze, începând cu luna august, peste un milion de contracte de muncă în regim part-time aşa cum sunt impozitate contractele de muncă cu normă întreagă şi cu salariul minim pe economie. Motivul: există companii care angajează oameni pe contracte cu normă parţială pentru a evita plata unor taxe, dar care în realitate folosesc forţa de muncă cu program full-time.

Top 20 cele mai mari profituri nete din industria de IT&C din România în anul 2016

Marti 18 iulie 2017. Orange, Vodafone - cei mai mari jucători de pe piaţa locală de tele­fo­nie mobilă -, subsi­dia­rele giganţilor IT SAP, IBM, Microsoft şi Oracle, dar şi unele dintre cele mai cunoscute companii antreprenoriale locale - printre care se numără Altex, Visual Fan (Allview) şi Bitdefender - au înregistrat anul trecut cele mai mari profituri nete din industria locală IT&C, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF.

Protestele faţă de summitul G20 ar fi cauzat daune în valoare de aproape 12 milioane euro

Marti 18 iulie 2017. Un grup reprezentativ al asiguratorilor germani a transmis că protestele ce au însoţit summitul G20 de la începutul lunii iulie ar putea costa companiile de asigurări până la 12 milioane de euro, informează presa internaţională.

Sodexo devine acţionarul majoritar al Benefit Seven după ce achiziţionează încă 40% din companie

Marti 18 iulie 2017. Sodexo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a tichetelor de masă, şi-a majorat până la 60% pachetul de acţiuni deţinut la Benefit Seven, companie controlată de trei antreprenori români care au creat serviciul 7card, cel mai mare furnizor de abonamente de activităţi recreative, sport şi wellness pentru angajaţii din România.

Toyota livrează prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid pentru Avis România

Marti 18 iulie 2017. Toyota, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, a început livrarea a 15 unităţi Yaris Hybrid care vor completa flota de rent-a-car a companiei Avis România. Acestea vor constitui prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid pe piaţa locală.

Visa şi PayPal îşi extind parteneriatul în Europa, iar deţinătorii de conturi Visa pot face plăţi oriunde PayPal este acceptat on-line

Marti 18 iulie 2017. Visa şi PayPal îşi extind parteneriatul strategic şi în Europa, cele două companii colaborând deja în Statele Unite şi în regiunea Asia Pacific, cu scopul de a accelera adoptarea plăţilor electronice în mediul on-line, prin aplicaţii şi în magazine.

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Marti 18 iulie 2017. Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

ZF Live. Dorin Bodea, managing partener al Result Development: Doar 13% din angajaţi se implică total la locul de muncă

Marti 18 iulie 2017. Dorin Bodea, director general al companiei de consultanţă în resurse umane Result Development şi autor al cărţii „Cine sunt eu?“, spune că nouă din zece manageri, nu doar români, se consideră top-per­for­meri şi cred că doar ei muncesc în companie.

Nikos Chaniotis, Piraeus Bank România: „Clădirile din centru atrag mai repede angajaţii din IT&C“

Marti 18 iulie 2017. Nikos Chaniotis, director general adjunct al Piraeus Bank România, spune că banca s-a implicat direct în proiectul de birouri Landmark din zona Romană deoarece tot mai multe companii sunt dispuse să cheltuiască 3-4 euro/mp pe lună pentru birouri, pentru a avea sediul într-o zonă accesibilă, iar cererea de pe piaţa de birouri a determinat banca să intre direct în proiect.

T-Me Studios, companie din IT cu 5 milioane de dolari afaceri, vrea să se listeze la bursa românească

Marti 18 iulie 2017. T-Me Studios, publisher de aplicaţii Android cu 15 mi­lioane de utilizatori lunar, caută broker pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti până la finele acestui an.

O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante. " La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo."

Marti 18 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

China vrea să pedepsească Wanda, unde dintre cele mai expansive companii chineze, pentru încălcarea regulilor investiţiilor

Marti 18 iulie 2017. China intenţionează să blocheze o parte din finanţarea de care beneficiază compania Dalian Wanda Group a miliardarului Wang Jianlin după ce a ajuns la concluzia că conglomeratul a încălcat restricţiile legate de investiţii străine, spun surse familiare cu decizia, citate de Bloomberg. Ş

Blue Air lansează o nouă rută din Cluj-Napoca către Tel Aviv. Preţurile încep de la 170 de lei

Luni 17 iulie 2017. Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, lansează o nouă rută, din Cluj-Napoca către Tel Aviv, primul zbor fiind programat pe 19 octombrie. Zborurile către această destinaţie vor avea două frecvenţe pe săptămână, în fiecare luni şi joi, iar preţurile biletelor încep de la 38 de euro (173 de lei) pe segment de zbor.

Patronul companiei Tesla susţine că inteligenţa artificială va ameninţa toate job-urile umane şi ar putea duce chiar la un război

Luni 17 iulie 2017. Elon Musk avertizează, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că aceştia ar trebui să fie preocupaţi de potenţialul pericol prezentat de evoluţia inteligenţei artificiale, şi cere un document de reglementare care să ghideze dezvoltarea puternicei tehnologii, potrivit Wall Street Journal.

Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Bucureşti

Luni 17 iulie 2017. Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Capitală, transformând acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor Kaufland în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, a anunţat, luni, Valer Hancaş, directorul de comunicare al companiei.

Fostul ministru al comunicaţiilor Karoly Borbely, director public affairs la grupul Telekom România

Luni 17 iulie 2017. Karoly Borbely, care a fost timp de un an din partea UDMR ministru al comunicaţiilor în cabinetul Tăriceanu (în perioada decembrie 2007-decembrie 2008), a fost recrutat de Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, pe poziţia de director public affairs. Statul român mai deţine un pachet de 45,99% din acţiunile Telekom România Communications, fostul Romtelecom, care este principala companie din grup.

Untdelemn de la Bunica a vândut în 2016 14 mil. litri de ulei şi controlează 6% din piaţă

Luni 17 iulie 2017. Scăderea numărului de locuitori ai României a fost unul dintre motivele pentru care afacerile Expur, companie care deţine brandul de uleiuri Untdelemn de la Bunica, nu au crescut semnificativ. În ultimul an, România a mai pierdut peste 120.000 de locuitori din cauza sporului natural negativ şi a migraţiei externă, ajungând la 19,6 mil. de locuitori.

Topul celor mai mari reduceri de personal din IT&C realizate în 2016

Luni 17 iulie 2017. Un număr de 20 dintre cele mai mari companii locale IT&C, cu un business cumulat de peste 1,4 mld. euro, au renunţat anul trecut la peste 3.300 de angajaţi, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice şi Registrul Comerţului care au fost analizate de ZF.

Cât de polarizată este economia României: Două treimi din businessul românesc stau în mâinile a 1% din companii

Luni 17 iulie 2017. Aproape două treimi din veniturile firmelor din Ro­mânia (de 275 mld. euro în total) sunt reali­zate de 1% din companii, semn că eco­no­mia este puternic polarizată, arată o analiză a companiei de analiză şi risc Coface.

Sectorul IT şi industria automotive sunt domeniile cele mai afectate de criza forţei de muncă

Duminica 16 iulie 2017. IT-ul, centrele de servicii, industria automotive şi retailul sunt domeniile cele mai afectate de criza forţei de muncă din România, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Donisa, director general al companiei de resurse umane APT, în contextul în care investitorii avertizează că problema se agravează.

Topul celor mai solvabile companii de asigurări generale. Lider după prime brute subscrise, Allianz-Ţiriac a raportat un nivel al solvabilităţii de 144%

Sambata 15 iulie 2017. Grawe, Generali şi Omniasig sunt companiile de asigurări generale care aveau cea mai mare rată a solvabilităţii (SCR) la finalul anului trecut.

Mai puţin de 10% din contractele pentru birouri se semnează pe 10 ani

Sambata 15 iulie 2017. Rata contractelor de închiriere pe o perioadă de peste 10 ani este situată la sub 10% din totalul acordurilor de pe piaţa de profil din Bucureşti. Aceasta în condiţiile în care sunt foarte puţine companii care pot avea o predictabilitate de business pe o perioadă atât de îndelungată, explică Eduard Turcoman, senior broker office agency C&W Echinox.

UNSAR reacţionează la articolul din Ziarul Financiar privind disputa între companiile de asigurări şi furnizorii de servicii medicale: Consumatorii sunt dezinformaţi

Vineri 14 iulie 2017. Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) considera ca informatiile lansate ieri in presa de un partener din randul furnizorilor de servicii medicale, referitoare produsele de asigurare de sanatate, dezinformeaza consumatorii.

Feriţi-vă de sărăcirea companiilor mici şi mijlocii şi a clasei de mijloc!

Vineri 14 iulie 2017. În anii în care România are cea mai mare creştere economică din Europa, analiza mediului de afaceri românesc este ucigătoare.

Mai multe companii din IT au dus al doilea imobil din ansamblul Openville din Timişoara la 80% grad de ocupare

Vineri 14 iulie 2017. A doua clădire din ansamblul mixt Openville, pe care omul de afaceri Iulian Dascălu îl construieşte în Timi­şoara, a ajuns la un grad de ocupare de 80%, după ce a închiriat mai multe contracte cu firme specia­lizate în IT.

A început războiul. Furnizorii de abonamente medicale atacă asigurătorii: Ceea ce vindeţi nu sunt asigurări de sănătate, sunt abonamente mascate

Vineri 14 iulie 2017. Pentru prima dată un reprezentat al unei reţele private de sănătate, George Dorobanţu, strategic projects director la Regina Maria, iese la atac şi acuză companiile de asigurări că poliţele private de sănătate vân­du­te de acestea sunt de fapt doar abo­na­mente medicale mascate în asigurări cu sco­pul de a beneficia de deductibilitatea fiscală.

Tranzacţie pe piaţa gazelor naturale. Un fond de investiţii din Cehia cumpără un trader local cu afaceri de 90 mil. lei

Vineri 14 iulie 2017. Furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

Petru Chiriac, Il Passo: Aproape o treime din pantofii din magazine vin din fabrica proprie

Vineri 14 iulie 2017. Retailerul de încălţăminte Il Passo, o companie cu o istorie de circa 18 ani pe piaţă, şi-a bugetat pentru 2017 o creştere a businessului de 5%. Cifra de afaceri din retail va sări astfel de 50 mil. lei.

Una din cinci farmacii se află în portofoliul celor mai mari cinci lanţuri cu afaceri de peste 1 mld. €

Joi 13 iulie 2017. Cei mai mari cinci jucători din retailul farmaceutic românesc au avut împreună afaceri de peste 6 miliarde de lei (1,3 mld. de euro) în 2016, în creştere cu 27% faţă de anul precedent şi vând medicamente în peste 1.700 de farmacii la nivel naţional, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companii.

Regele Spaniei afirmă că barierele în calea comerţului ar trebui menţinute la minim după Brexit

Joi 13 iulie 2017. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană creează incertitudini pentru companiile spaniole, a declarat regele Felipe al Spaniei, adăugând că barierele în calea investiţiilor şi comerţului după Brexit ar trebui să fie menţinute la un nivel cât mai redus, informează agenţia de ştiri Reuters.

Yandex şi Uber vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări

Joi 13 iulie 2017. Yandex - cunoscut ca „Google al Rusiei” - şi Uber au fost de acord să fuzioneze cele două afaceri de ride-sharing în Rusia şi pe alte cinci pieţe învecinate, Yandex fiind partenerul principal, cu o participaţie de aproape 60%, au transmis, joi, companiile.

Studiu: Şapte din 10 companii medii şi mari vor să achiziţioneze carduri de masă

Joi 13 iulie 2017. Aproximativ 70% din companiile medii şi mari intenţionează să achiziţioneze carduri de masă, arată un studiu publicat joi de compania de cercetare GfK şi emitentul de tichete Up România.

Wojciech Mora, Work Service în România: Incidenţa muncii temporare este undeva la 1% în România, adică 50.000 de angajaţi

Joi 13 iulie 2017. Incidenţa muncii temporare este undeva la 1% în România, adică 50.000 de angajaţi lucrează în regim temporar, în timp ce în state precum Marea Britanie angajaţii temporar reprezintă 3% din total, apreciază Wojciech Mora, reprezentantul Work Service în România şi managing director al companiei de resurse umane Prohuman (parte din grupul Work Service) din Ungaria

Italienii de la Goldplast investesc 1 mil.euro la Topoloveni, unde va produce anual 4 milioane de pahare turnate prin suflare

Joi 13 iulie 2017. Goldplast, companie italiană specializată în design, producţie şi distribuţie de accesorii pentru masă pentru industria hospitalităţii, investeşte peste un milion de euro la fabrica din Topoloveni într-o nouă linie de producţie pentru pahare turnate prin suflare, obţinute printr-o tehnologie inovatoare.

Network One Distribution, companie deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu, a cumpărat încă 8% din compania care produce bicicletele Pegas

Joi 13 iulie 2017. Network One Distribution - liderul pieţei locale de distribuţie IT&C, companie deţinută integral de Iulian Stanciu - unul dintre cei mai puternici antreprenori din IT, care este proprietarul retailerului Flanco şi acţionar şi CEO al grupului eMAG, şi-a majorat participaţia la Atelierele Pegas, firma care a relansat în 2012 pe piaţa locală bicicletele sub brandul Pegas.

Ce planuri au polonezii de la Work Service odată cu preluarea grupului APT cu afaceri de 15 mil. euro. „Vrem să creştem cu minimum 10% pe an în următorii 5 - 6 ani, pentru că vedem potenţial“

Joi 13 iulie 2017. Afacerile polonezilor de la Work Service Group, o companie de servicii de resurse umane care a preluat acţionariatul majoritar al grupului de recrutare şi muncă temporară APT din România, vor creşte cu două cifre în următorii ani, pentru că rata de angajare a populaţiei va fi din ce în ce mai mare, iar tinerii şi vârstnicii vor dori raporturi de muncă mai flexibile.

Cum ajung banii de pensie ai românilor să susţină companii miniere în Australia sau în alte destinaţii şi mai exotice

Joi 13 iulie 2017. Fondurile de pensii private din România caută per­manent oportunităţi de investiţii în acţiuni străine pentru majorarea portofoliului şi ajung cu plasamente în destinaţii exotice precum Insula Jersey (din nordul Franţei), în Luxemburg sau chiar şi în companii miniere din Australia.

Topul celor mai mari angajatori din asigurări. Restructurarea s-a terminat în asigurări: după şapte ani de tăieri, numărul angajaţilor a urcat cu 1%, până la 9.696 în 2016

Miercuri 12 iulie 2017. După şapte ani de restructurare şi recalibrare a echipelor de personal, numărul angajaţilor din companiile locale de asigurări s-a înscris din nou pe trendul ascendent, numărul total de salariaţi urcând anul trecut cu circa 1%, până la 9.696, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Studiu: Tinerii sub 21 de ani se angajează după sfatul mamei şi vor să lucreze într-o multinaţională

Miercuri 12 iulie 2017. Sfatul mamei este cel în care tinerii sub 21 de ani au cea mai mare încredere când îşi aleg locul de muncă, iar companiile multinaţionale sunt cele mai atractive pentru aceştia, arată rezultatele unui studiu publicate miercuri de EY Romania.

Polonezii de la Work Service au preluat 55% din acţiunile grupului de servicii de HR APT, un business de peste 25 de milioane de euro anul trecut

Miercuri 12 iulie 2017. Firma poloneză cu activităţi în domeniul resurselor umane Work Service Capital Group a preluat 55% din patru companii ale grupului APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016.

Administraţia Trump limitează accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab

Miercuri 12 iulie 2017. Administraţia Donald Trump a eliminat compania rusă Kaspersky Lab de pe două liste cu furnizori autorizaţi folosiţi de agenţiile guvernamentale pentru a achiziţiona echipamente tehnologice, pe fondul îngrijorărilor privind spionajul Rusiei asupra Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Bog'Art intră în al patrulea proiect de birouri din Bucureşti

Miercuri 12 iulie 2017. Bog'Art, una dintre cele mai mari companii de construcţii de pe piaţa locală, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a câştigat licitaţia pentru construirea celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square

De ce nu vin turişti străini în România? Mai puţin de două din zece hoteluri sunt afiliate unui lanţ internaţional

Miercuri 12 iulie 2017. Aproximativ 14% din hotelurile din România sunt afiliate la un lanţ internaţional, arată datele companiei de cercetare din domeniul ospitalităţii STR, în timp ce media europeană este de aproximativ două ori mai mare.

Cehii de la ALEF atacă piaţa locală de distribuţie IT prin preluarea Likeit Solution

Miercuri 12 iulie 2017. Grupul ceh ALEF, specializat în distribuţia de sisteme IT, activ în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a intrat luna trecută în România prin preluarea companiei locale Likeit Solution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa autohtonă de profil.

ZF LIVE. George Dorobanţu, strategic project director la Regina Maria: Analizăm şase tranzacţii şi suntem în discuţii finale pentru trei dintre ele

Miercuri 12 iulie 2017. Regina Maria, al doilea jucător din piaţa serviciilor me­dicale private, a înregistrat un avans al afacerilor de peste 30% în primul semestru, pe fondul creşterilor obţinute pe toate diviziile companiei şi estimează până la finele anului venituri de 110 mil. euro, cu peste 20 mil. de euro mai mult faţă de 2016.

Vodafone atacă pe segmentul business şi cu o soluţie de facturare accesibilă de pe orice dispozitiv conectat la internet

Marti 11 iulie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a adăugat în portofoliul de soluţii dedicat companiilor şi serviciul Smart Invoice, o platformă dedicată pentru emiterea şi gestionarea facturilor fiscale şi a altor documente de plată, precum facturi proforme, chitanţe şi avize. Noua soluţie din cadrul portofoliului „Ready Business” este adresată companiilor mici şi mijlocii, indiferent de domeniul de activitate.

Ryanair vinde peste 250.000 de bilete pe 900 de rute cu 9,99 euro

Marti 11 iulie 2017. Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a pus la vânzare peste 250.000 de locuri pe mai mult de 900 de rute cu doar 9,99 euro, pentru călătorii în octombrie şi noiembrie.

Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea în comun a două companii de către grupurile Schlumberger şi Weatherford

Marti 11 iulie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea în comun, de către grupurile Schlumberger şi Weatherford, a două companii care vor opera pe pieţele terestre (onshore) din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Low-costul serviciilor de închirere de maşini s-a lansat în România. Cu cât poate fi închiriată o maşină

Marti 11 iulie 2017. Autoclick Rent-A-Car, un serviciu de închiriere de maşini în regim low-cost cu origini spaniole, s-a lansat săptămâna trecută în România, potrivit informaţiilor de pe site-ul internaţional al companiei.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter