Stiri despre EUR

 

Cel mai nou pariu al Cramei Liliac: Cabane în mijlocul vie, unde să se poată caza turiştii. Investiţia se ridică la 350.000 de euro

Sambata 27 mai 2017. Proprietarul austriac al cramei Liliac din judeţul Mureş, Alfred Beck, vrea să pună la dispoziţia vizitatorilor o zonă de cazare în mijlocul viei, în acest moment fiind în căutarea unui investitor care să susţină acest proiect.

Familia contelui austriac Andreas von Bardeau a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Sambata 27 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Rusia condamnă dur suplimentarea capacităţilor militare NATO în Europa de Est

Vineri 26 mai 2017. Rusia a criticat dur, vineri, deciziile NATO de suplimentare a efectivelor militare în ţările est-europene, cerând Alianţei Nord-Atlantice să pună capăt, "până nu este prea târziu", atitudinii de confruntare şi avertizând că relaţiile sunt la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Liderii G7 nu ar trebui să ezite în ceea ce priveşte păstrarea sancţiunilor impuse Rusiei

Vineri 26 mai 2017. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a cerut liderilor ţărilor puternic industrializate (G7) să rămână fermi în ceea ce priveşte continuarea sancţiunilor impuse Rusiei după criza din Ucraina, la o zi după un oficial american a declarat că SUA nu au momentan o poziţie pe această temă.

Proiect de lege: Firmele obligate să declare cine sunt beneficiarii reali ai activităţii lor

Vineri 26 mai 2017. Băncile şi alte instituţii de credit vor raporta toate tranzacţiile de peste 10.000 de euro, în echivalent, plafonul fiind redus de la 15.000 de euro, printr-un proiect de lege supus dezbaterii publice de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 26 mai 2017. Dolarul sparge şirul de scăderi şi revine pe creştere

Vineri 26 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

România se află printre ultimele locuri din Uniunea Europeană la transportul terestru de marfă

Vineri 26 mai 2017. România se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană la transportul terestru de marfă, având sub 2.000 de tone-kilometri pe cap de locuitor, în 2015, potrivit unui raport Eurostat publicat vineri.

Constructorul ieşean care ridică mallurile lui Iulian Dascălu şi-a dublat cifra de afaceri

Vineri 26 mai 2017. Compania cu activităţi în con­struc­­ţii Build Corp din Iaşi, con­tro­lată de George Ivă­nes­cu, a înche­iat anul tre­cut cu o cifră de afa­ceri de 170 mil. lei (37,7 mil. euro), ni­vel aproape du­blu faţă de anul an­terior po­trivit re­zul­ta­telor pu­blicate la Ministerul de Finanţe.

Greii din real-estate: Zece dezvoltatori au portofolii imobiliare de peste 5 miliarde de euro

Vineri 26 mai 2017. Cei mai mari zece dezvoltatori din real-estate deţin proprietăţi care valorează peste 5,3 miliarde de euro, potrivit celor mai recente date analizate de ZF.

Deloitte: Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 îi va costa pe asigurătorii europeni 3-4 mld. euro

Joi 25 mai 2017. Implementarea noilor standarde de contabilitate IFRS 17 va genera costuri de circa 3-4 miliarde de euro pentru companiile de asigurări din Uniunea Europeană, un nivel similar cu cheltuielile efectuate pentru conformarea la regimul de solvabilitate Solvency II, estimează consultanţii Deloitte.

Ministrul Agriculturii vrea să colaboreze cu specialişti din SUA pentru reabilitarea infrastructurii principale de irgaţii

Joi 25 mai 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să colaboreze cu specialişti din SUA pentru reabilitarea infrastructurii principale de irgaţii, o investiţie pentru care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) dispune de mai bine de un miliard de euro, defalcaţi pe o perioadă de patru ani.

Investigaţii în mai multe ţări europene pentru găsirea complicilor autorului atacului din Manchester

Joi 25 mai 2017. Autorităţile din mai multe ţări europene caută eventuali complici ai lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş comis în Marea Britanie, existând informaţii că islamistul ar face parte dintr-o celulă care a fabricat mai multe bombe şi că recent ar fi vizitat Germania, relatează DebkaFile.

Grupul german Bosch şi-a majorat afacerile cu 22% şI a ajuns la un business consolidate de 1,5 mld. lei

Joi 25 mai 2017. Grupul Bosch în România a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creştere semnificativă de 22% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei. Vânzările totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere faţă de anul trecut de 58%.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 25 mai 2017. După un scurt moment de respiro dolarul îşi continuă scăderea

Joi 25 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Conferinţa Coface Risc de ţară 2017: Cred că în viitor trebuie să avem o monedă unică în întreaga lume. Aşa ar trebui să decurgă lucrurile. Economiile europene trebuie să facă lucrurile împreună pentru a rezista

Joi 25 mai 2017. Pe fondul crizei din 2008, al crizei din Ungaria, al colapsului din Grecia şi al Brexitului, lumea de astăzi se confruntă cu numeroase probleme economice, a căror rezolvare stă în menţinerea monedei euro şi a politicilor monetare, a fost concluzia conferinţei Risc de ţară 2017, organizată de Coface în parteneriat cu Ziarul Financiar. „Am putea să ne bucurăm de stabilitate dacă am avea o monedă comună, precum euro. Cred că în viitor trebuie să dezbatem pentru a avea o monedă globală, aşa ar trebui să decurgă lucrurile. Suntem înclinaţi să avem mai puţine valute decât mai multe“, a spus Tomás Sedlácek, economist-şef al Czech Commercial Bank.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

România multinaţionalelor: Comerţul modern a ajuns la şase miliardari în euro şi se pregăteşte pentru al şaptelea

Joi 25 mai 2017. Comerţul alimentar local este o piaţă dominată clar de zece jucători străini, care au afaceri cumulate de aproape 50 de miliarde de lei (11 mld. euro), respectiv circa 60% din totalul pieţei.

Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la afaceri de jumătate de miliard de euro. Anul 2016 a fost foarte bun pentru companie

Joi 25 mai 2017. Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi de pe plan local, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie. „Anul trecut a fost unul foarte bun pentru companie.

Vânzările de produse electro-IT au crescut afacerile DPAP cu 30% în T1 iar ţinta pentru tot anul 2017 este de 7 milioane de euro

Joi 25 mai 2017. Compania locală DPAP (Department of Procurement and Acquisition Platform), specializată în comercializarea de produse consumabile pentru firme, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, ţinta de afaceri a companiei pentru 2017 fiind de 7 milioane de euro.

FP: Plafonarea chiriilor din zonele portuare la preţul minim din prezent va genera pierderi de zeci de milioane de euro doar pentru Portul Constanţa

Miercuri 24 mai 2017. Plafonarea nivelului chiriilor din zonele portuare la preţul minim din prezent, pentru următorii zece ani, măsură prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Senat, va fi extrem de nocivă pentru administraţiile portuare şi pentru buget, conducând, numai în cazul Portului Constanţa, la pierderea unor venituri de zeci de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Biroul Asigurătorilor Auto a plătit 43 mil. euro pentru falimentele Astra şi Carpatica

Miercuri 24 mai 2017. Biroul Asigurătorilor de Aurovehicule din România (BAAR), format din asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA), a plătit daune în valoare de 195 milioane de lei (43 mil. euro) în contul a circa 10.400 de dosare ale companiilor falimentare Astra Asigurări şi Carpatica Asig.

BCE: Riscurile stabilităţii zonei euro sunt înfrânate, dar în creştere în anumite zone

Miercuri 24 mai 2017. Riscurile stabilităţii financiare în zona euro sunt înfrânate, dar rămân semnificative şi chiar au crescut în anumite zone în ultimele şase luni, potrivit unei analize a Băncii Centrale Europene (BCE), publicate miercuri, scrie Reuters.

Furnizorul de servicii integrate de papetărie DPAP estimează un avans al vânzărilor de 40%

Miercuri 24 mai 2017. Furnizorul online de servicii integrate de papetărie, produse IT&C, produse de protocol şi curăţenie DPAP estimează afaceri de 7 milioane de euro anul acesta, plus 40% faţă de 2016.

Mircea Sandu, urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, delapidare şi spălare de bani

Miercuri 24 mai 2017. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, este urmărit penal, alături de alte persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, fiind acuzat că şi-a însuşit din patrimoniul FRF suma de 740.000 euro.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 24 mai 2017. Dolarul revine spectaculos pe creştere

Miercuri 24 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Ayşen Seltem İyigun, economist şef, Coface Turcia şi Orientul Mijlociu: Zona euro incepe sa aiba încredere în mediul de afaceri

Miercuri 24 mai 2017. Încrederea în mediul de afaceri a inceput sa creasca in zona euro, lucru ce va duce la revenirea comerţului la nivel global, a spus Ayşen Seltem İYİGÜN, economist şef, Coface Turcia şi Orientul Mijlociu, în cadrul conferintei Coface de Risc de Tara 2017.

Tomáš SEDLÁČEK, economist şef al Czech Commercial Bank: Problema noastră este una fiscala, nu una monetară

Miercuri 24 mai 2017. Problema noastră este una fiscala, nu una monetară, de aceea moneda euro ar trebui menţinută, a spus Tomáš SEDLÁČEK, economist şef al Czech Commercial Bank, în cadrul conferintei Coface Risc de Tara 2017.

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 mil.euro de la IFC pentru finanţarea IMM-urilor deţinute sau conduse de femei

Miercuri 24 mai 2017. Garanti Leasing, parte a Garanti România, a luat un împrumut de 5,5 milioane de euro de la International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) deţinute sau conduse de femei.

Vânzările retailerilor din AFI Ploieşti au crescut cu peste 12% în T1, iar venitul operaţional a urcat la 1,2 mil euro

Miercuri 24 mai 2017. Vânzările retailerilor din AFI Ploieşti au crescut cu peste 12% în primul trimestru al anului, iar venitul operaţional net a crescut cu 16%, atin­gând 1,2 milioane de euro, la un grad de ocupare de 99%.

Restaurantele KFC galopează spre 100 mil. euro, iar marja de profit rămâne la peste 10%

Miercuri 24 mai 2017. Lanţul de restaurante KFC, al doilea cel mai impor­tant jucător de pe piaţa locală de restaurante, a terminat anul trecut cu afaceri de 405 mil. lei (90 mil. euro) după o creş­­tere de 26% a afacerilor comparativ cu 2015.

Euro-expresul zdrobeşte dolarul ajutat de determinarea lui Merkel, de problemele lui Trump şi de încrederea în economia zonei euro

Marti 23 mai 2017. Dacă vă întrebaţi ce ar impresiona mai mult pieţele financiare dintre un mesaj electoral al cancelarului german Angela Merkel sau un atentat sângeros la Manchester, semn al persis­tenţei ameninţării teroriste în Europa, răspunsul este mesajul cancelarului.

VIDEO ZF Live. Alexandra Marcu, consultant pe fonduri europene: După un an şi jumătate, fondurile europene s-au mai deblocat, dar companiile private nu prea mai vor să aplice. Este destul de greu de lucrat cu băncile

Marti 23 mai 2017. După o perioadă în care frecvenţa atra­ge­rii fondurilor europene a fost extrem de re­dusă, cauzată pe de-o parte de o tran­ziţie îndelungată şi de altă parte de faptul că măsurile de finanţare privind fondurile europene nu au fost pregătite din timp, lucrurile au început să se mişte din nou.

Dent Estet a investit 850.000 de euro într-o nouă unitate din Capitală

Marti 23 mai 2017. Reţeaua de clinici Dent Estet, controlată de MedLife, a investit 850.000 de euro într-o nouă clinică din Capitală, unitatea având cea mai mare suprafaţă din totalul de 2.500 de metri pătraţi ocupaţi de grup.

Consiliul Judeţean Cluj vrea să atragă fonduri europene de 35 mil. euro pentru reabilitarea drumului Apusenilor

Marti 23 mai 2017. Consiliul Judeţean Cluj a depus în vederea aprobării finanţării nerambursabile un proiect de aproximativ 160 mil. lei (peste 35 mil. euro), ce vizează modernizarea drumului Apusenilor, pe o distanţă de aproximativ 26 de kilometri.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Programul de sprijin pentru carnea de porc se află în faza de promulgare”

Marti 23 mai 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că programul de sprijin pentru carnea de porc, prin care crescătorii de porci vor primi un ajutor de stat de 10.000 de euro pentru minimum 600 de porci livraţi către abatoare, a trecut de votul parlamentarilor şi se află în faza de promulgare, urmând ca acest program să fie implementat „cât de curând”.

Magazinele din AFI Cotroceni au înregistrat vânzări de 54 mil. euro în primele trei luni

Marti 23 mai 2017. Israelienii de la AFI Europe au ajuns la un venit operaţional net de 8,3 milioane de euro în mallul AFI Palace Cotroceni, în primul trimestru al anului, cu 2,4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările retailerilor au fost de 54 mil. euro în primele trei luni.

Cluj: Risky Business investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online la distanţă

Marti 23 mai 2017. Fondul de accelerare clujean Risky Business, alături de doi antreprenori, investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online SkillView, care permite companiilor de IT să intervieveze angajaţi la distanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

DKV Euro Service, afaceri de plus 19% anul trecut în România. “Anul acesta ne aşteptăm la venituri de 260 mil. euro“

Marti 23 mai 2017. DKV Euro Service, compania ce oferă carduri de combustibil şi servicii conexe transportatorilor, a urcat anul trecut cu 19,5% pe piaţa locală, la afaceri de peste 232 mil. euro comparativ cu anul anterior, cu 8% mai mult decât estimarea iniţială a companiei.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 23 mai 2017. Dolarul îşi continuă prăbuşirea

Marti 23 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

UEFA susţine că finala Europa League nu este vizată de atacuri teroriste

Marti 23 mai 2017. Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunţat, marţi, în urma atentatului care a avut loc la concertul Arianei Grande, la Manchester Arena, că nu există informaţii care să sugereze că finala Europa League, dintre Ajax şi Manchester United, ar putea fi ţinta unor atacuri.

VIG şi-a dublat profitul în România, desi afacerile au scăzut cu 7,5%

Marti 23 mai 2017. Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au raportat în primul trimestru pentru România un profit de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 113% faţă de perioada similiară a anului trecut când a înregistrat un profit de 1,5 milioane de euro.

Cum se poate fluidiza traficul în Bucureşti, sau cum bunele intenţii au rezultate dezastruoase

Marti 23 mai 2017. Ideile populiste aplicate în grabă demonstrează cel mai uşor că strategiie vest-europene nu pot fi implementate “pe jumătate” şi nici în grabă, mai ales într-un trafic în care regulile nu sunt întotdeauna respectate.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Euro are un nivel "prea slab" din cauza BCE, efectul fiind produse germane prea ieftine

Luni 22 mai 2017. Valoarea monedei euro este "prea slabă" din cauza politicilor Băncii Centrale Europene (BCE), a acuzat luni cancelarul Germaniei, Angela Merkel, observând că acest lucru are ca efect faptul că produsele germane sunt prea ieftine, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Victor Ciupercă, crama Liliac: Căutăm un investitor care să dezvolte zece cabane în mijlocul viei, o investiţie de circa 350.000 euro. „Avem câteva opţiuni de operatori hotelieri din zonă care sunt interesaţi de acest proiect.“

Luni 22 mai 2017. Proprietarul austriac al cramei Liliac din judeţul Mureş, Alfred Beck, vrea să pună la dispoziţia vizitatorilor o zonă de cazare în mijlocul viei, în acest moment fiind în căutarea unui investitor care să susţină acest proiect.

Ministrul ungar de Externe: Luăm în calcul instalarea unui gard la frontiera Ungariei cu România

Luni 22 mai 2017. Presiunea asupra graniţelor europene cauzată de migraţia ilegală se menţine la cote înalte, iar Ungaria analizează posibilitatea instalării unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria şi România, a declarat, luni, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, notează MTI.

Germania şi Franţa vor accelerarea măsurilor pentru consolidarea zonei euro. Printre propuneri, amortizarea impozitelor corporaţiilor

Luni 22 mai 2017. Germania şi Franţa au pledat, luni, în favoarea implementării unor măsuri pentru consolidarea zonei euro, una dintre propuneri referindu-se la armonizarea impozitelor corporaţiilor, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare

Luni 22 mai 2017. Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare între femei şi bărbaţi, să consulte partenerii sociali înainte de a stabili salariul minim şi să îşi îmbunătăţească sistemul de colectare a taxelor, potrivit unui document publicat luni de instituţie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 22 mai 2017. Dolarul este în picaj necontrolat

Luni 22 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

AFI a primit aprobare de la Protecţia Mediului pentru construcţia mallului şi a clădirii de birouri din Braşov

Luni 22 mai 2017. Israelienii de la AFI Europe au primit aprobare pentru a construi un mall în Braşov, alături de o clădire de birouri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun din Bucureşti, unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, şi-a bugetat investiţii de peste 500.000 de euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice, parte a unui plan amplu, de peste 8 milioane euro.

Producătorul software Zitec deschide la Braşov primul său birou din afara Bucureştiului

Luni 22 mai 2017. Producătorul de aplicaţii online Zitec, cu afaceri de 4 milioane de euro în 2016, începe extinderea în ţară cu un prim birou, în Braşov, unde, şi-a propus să angajeze, până la finalul acestui an, peste 20 de persoane, pe toate nivelurile de experienţă, inclusiv începători, informează compania.

Compania Comvex a primit o finanţare de 33,6 mil.euro de la Raiffeisen Bank şi EximBank pentru un terminal de cereale în Portul Constanţa

Luni 22 mai 2017. Raiffeisen Bank şi EximBank România au semnat la finalul săptămânii trecute un acord de credit în valoare de 33,6 milioane de euro cu compania Comvex SA pentru construcţia unui terminal de cereale în Portul Constanţa, Dana 80, investiţie evaluată la 45 milioane euro.

UNSICAR: Legea RCA este anticoncurenţială, vom notifica Comisia Europeană

Luni 22 mai 2017. Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări UNSICAR va notifica Comisia Europeană în cazul în care legea RCA va fi promulgată, întrucât consideră că prevederile acesteia sunt anticoncurenţiale, informează un comunicat al asociaţiei.

Retailerul de mobilă JYSK va deschide un magazin în Bistriţa Retail Park

Luni 22 mai 2017. Compania de dezvoltare imobiliară, Element Development, înfiinţată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, a semnat un contract cu retailerul danez de mobilă şi accesorii JYSK, pentru o suprafaţă de 1.275 mp la Bistriţa Retail Park, investiţia totală în galeria comercială fiind de 7,5 milioane euro .

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro

Luni 22 mai 2017. Din 2007 până în prezent s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro în România. Estimăm că în 2017 vom ajunge la jumătate din populaţie utilizatori de Internet pe mobil, a declarat Anca Zamfirescu, Head of Digital Marketing Intelligence, GfK România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio'17.

Evoluţia cursului valutar luni dimineaţă: leul se apreciază uşor faţă de euro

Luni 22 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, se situa luni dimineaţă la 4,55/4,56 lei/euro, în scădere uşoară, de 0,03%, faţă de preţul de deschidere.

Grupul din agrobusiness Rodbun şi-a bugetat afaceri de 385 mil. lei. „Vom relua livrările directe către partenerii externi“

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii români Daniel Muntean şi Alexandru Ian­cu, un business integrat în a­gri­cultură, mizează pe afaceri de 384,2 mil. lei (85,3 mil. euro) în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent, esti­mând un profit net de aproa­pe 3 milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de companie.

Grupul Eurobank, care deţine Bancpost, a raportat în România un profit net de 1,3 mil. euro în T1 2017, în scădere cu 78%

Luni 22 mai 2017. Grupul grec Eurobank, care deţine în România in­stituţia de credit Banc­post, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul trimestru (T1) un profit net de 1,3 mil. euro, în scădere cu 78,3% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Economia Europei, la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani

Luni 22 mai 2017. Economia Europei este la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani, cu o revenire a rezultatelor companiilor, cu dobânzi la cel mai scăzut nivel şi cu o dorinţă a europenilor de a cheltui mai mult.

O familie austriacă a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Luni 22 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Grecii de la Eurobank care deţin Bancpost, minus 78% în T1 la profit

Luni 22 mai 2017. Grupul grec Eurobank, care deţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul trimestru (T1) un profit net de 1,3 mil. euro, în scădere cu 78,3% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

Care sunt paşii de urmat pentru a obţine finanţare prin programul Start-up Nation

Duminica 21 mai 2017. Programul Start-up Nation, prin care IMM urmează să primească de la stat ajutor nerambursabil de până la 200.000, de lei urmează să fie lansat în următoarele săptămâni. Caterina Nicolae, expert accesare fonduri europene şi de coeziune, a explicat pentru MEDIAFAX cum vor fi selectate cererile.

Forţă, viteză şi profit: Doi români au pariat 80.000 de euro pe cel mai popular trend în fitness din lume descris ca un cult care atrage ca un magnet. “A devenit un fenomen pentru că obţii rezultate”

Duminica 21 mai 2017. Florin Darie şi Vlad Lecca, antreprenori cu experienţă în horeca, s-au cunoscut în urmă cu doi ani într-o sală de sport crossfit.

450 de euro: Atât a costat costumul pe care l-a purtat Emmanuel Macron la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al statului francez. Ce vrea să demonstreze prin acest gest?

Duminica 21 mai 2017. Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat un costum care a costat 450 de euro pentru inaugurarea de astăzi, într-o încercare aparentă de a se diferenţia de politica "bling-bling", relatează Reuters.

Ionel Ciucioi, Vrancart: Vrem să construim o nouă fabrică de hârtie la Adjud

Duminica 21 mai 2017. Producătorul de carton ondulat Vrancart din Adjud, controlat de SIF Banat-Crişana, are în plan să construiască încă o fabrică alături de facilităţile de producţie pe care le are deja în Adjud, o investiţie care ar ajunge la circa 50 mil. euro.

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în finala turneului de la Roma

Duminica 21 mai 2017. Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, a fost învinsă, duminică, scor 6-4, 5-7, 1-6, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 11 WTA şi favorită 8, în finala turneului WTA de la Roma, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 2.775.745 de euro.

Guvernul Ungariei a lansat un program-pilot pentru comunităţile etnice din România

Sambata 20 mai 2017. Guvernul Ungariei a lansat, vineri, un program-pilot în valoare de 3,2 milioane de euro pentru promovarea comunităţilor etnice maghiare din Transilvania, a declarat secretarul de stat al Ministerului ungar de Externe, Levente Magyar, notează MTI.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma: Mă simt foarte încrezătoare

Sambata 20 mai 2017. Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Roma, din Italia, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare totală de 2.775.745 de euro.

Cum poţi testa cât de sigur este sistemul tău informatic? Angajezi hackeri să-l pună la încercare!

Sambata 20 mai 2017. Auditul de securitate care să includă şi o simulare a unui atac cibernetic, backup-ul datelor, actualizarea tuturor programelor instalate şi a sistemelor de operare şi o soluţie de securitate aleasă conform sfaturilor specialiştilor sunt câteva măsuri pe care le recomandă Costin Pecingină de la Datasoft Net, reprezentantul G Data în România, care are vânzări sub un milion de euro pe an.

Viktor Orban, premierul Ungariei: Rezoluţia Parlamentului European este produsul unei politici eronate, un raport Soros

Vineri 19 mai 2017. Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că rezoluţia adoptată de Parlamentul European privind suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în instituţiile comunitare este "produsul unei politici eronate", adăugând că documentul este de fapt un "raport Soros", notează MTI.

Record pentru companiile româneşti listate la Bursă: Valoarea de piaţă a acestora a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani

Vineri 19 mai 2017. Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns în această săptămână la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani, după listarea DIGI Communications (DIGI), un important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria.

Ministrul polonez de Externe: O Europă cu două viteze va produce un dezastru

Vineri 19 mai 2017. Ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a declarat vineri că solicitarea franco-germană de a reforma zona euro va avea un impact negativ asupra ţărilor care nu fac parte din această zonă şi "se va încheia cu un dezastru", notează site-ul Politico.

Surpriză: Telekom România anunţă că va demonstra live tehnologia 5G la Bucureşti împreună cu Ericsson

Vineri 19 mai 2017. Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de aproape 1 mld. euro, va realiza luna viitoare, împreună cu compania suedeză Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecom, o demonstraţie live a tehnologiei 5G, conform unei invitaţii transmise media de grup în urmă cu puţin timp.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 19 mai 2017. Dolarul scade abrupt

Vineri 19 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Comisia Europeană va anunţa reconfigurarea uniunii pieţelor de capital pe 7 iunie

Vineri 19 mai 2017. Comisia Europeană va anunţa noi iniţiative pentru reconfigurarea Uniunii Pieţelor de Capital (capital markets union - CMU) pe 7 iunie, care vor reflecta decizia Marii Britanii de a ieşi din blocul comunitar, potrivit unui reprezentant european, scrie Reuters.

RGDA: Memorandumul de susţinere a industriile creative, aprobat de guvern, oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative în zona jocurilor video

Vineri 19 mai 2017. Memorandumul de susţinere a industriile creative, aprobat de guvern, oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative pentru domeniul jocurilor video, un sector creativ cu potenţial economic crescut, cu o cifră de afaceri de peste 130 de milioane de euro şi aproximativ 7000 de oameni, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Euro la Bucureşti, la maximul ultimilor 4 ani şi jumătate

Vineri 19 mai 2017. Euro a ajuns la Bucureşti la maximul ultimilor patru ani şi jumătate faţă de leu. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a atenţionat să nu ne aşteptăm la o apreciere a cursului în perioada următoare.

Un fost poliţist arădean vinde cereale de 26,8 mil. €. Compania sa are 12 angajaţi

Vineri 19 mai 2017. Traderul Transylvania Invest din ju­deţul Arad, o companie deţinută de antre­prenorul Sergiu Gorban, a vândut anul trecut cereale şi oleaginoase de 26,8 mil euro, cu aproape 10 mil. euro mai mult faţă de anul precedent, po­tri­vit datelor publicate pe mfinanţe.ro. Compania are 12 salariaţi şi a avut în 2016 un profit de 500.000 de euro.

În jurul minimului deceniului: Depozitele bancare deţinute de străini în România au fost în declin în T1, ajungând în martie la numai 3,4 mld. euro

Vineri 19 mai 2017. Soldul depozitelor pe termen lung constituite de străini la băncile lo­ca­le, în mare parte linii de finan­ţare primite de la acţionari, a continuat să scadă în 2017.

Statele UE au decis alocarea de fonduri suplimentare pentru structuri militare comune

Joi 18 mai 2017. Statele Uniunii Europene au stabilit, joi, să aloce fonduri suplimentare pentru proiecte militare europene, în contextul ieşirii din Blocul comunitar a Marii Britanii, care se opune oricăror iniţiative ce ar putea conduce la crearea unei armate a UE.

Euro a atins maximul ultimilor patru ani şi şapte luni: 4,5729 lei

Joi 18 mai 2017. Cursul valutar afişat joi de Banca Naţională arată o cotaţie de 4,5729 lei/euro, valoare care nu a mai fost atinsă de la data de 24 octombrie 2012.

​Mihai Ivănescu, Manager Coordonator al Importatorilor Auto din cadrul Grupului Ţiriac: Media europeană pentru vânzările de maşini premium este 20,9%, în România aceasta este de 9,4%

Joi 18 mai 2017. Media vânzărilor de maşini premium din România a ajuns în anul trecut la 9,4%, mult sub media europeană (20,9%), a spus Mihai Ivănescu, Manager Coordonator al Importatorilor Auto din cadrul Grupului Ţiriac, în cadrul conferinţei "ZF Auto & Logistica 2017".

Dana Bordei, Head of Industrial Agency, Advisory&Transaction Services, CBRE: China este mai scumpă decât România în anumite industrii

Joi 18 mai 2017. România creşte din ce în ce mai mult la numărul angajaţilor în industria auto, dar mai este loc, mai ales pe partea de educaţie. Dintre top 20 de angajatori care produc în industria auto la nivel european, doar doi nu sunt prezenţi în România, a declarat Dana Bordei, Head of Industrial Agency, Advisory&Transaction Services, CBRE, în cadrul Conferinţei ZF Auto&Logistică 2017.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 18 mai 2017. Dolarul revine pe creştere

Joi 18 mai 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania: Băncile naţionale din ţări europene riscă să fie vizate de atacuri cibernetice

Joi 18 mai 2017. Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania, a avertizat, joi, că există riscuri din ce în ce mai mari privind atacuri cibernetice care să vizeze băncile naţionale din statele europene, subliniind că tema securităţii informatice este o prioritate a Preşedinţiei germane a G20.

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţă

Joi 18 mai 2017. Cursul de schimb interbancar, dinaintea cursului oficial anunţat de BNR, plasa joi euro la 4,56/4,57 lei, în creştere cu 0,06% faţă de preţul de deschidere.

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns la 2,43 mil. euro în primul trimestru

Joi 18 mai 2017. Vânzările de imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală au totalizat 25.350 de unităţi în perioada ianuarie-martie 2017, cu o valoare de 2,43 milioane de euro. Pe segmentul business, în primele trei luni ale anului s-au vândut 1.584 de echipamente cu jet de cerneală, în valoare de 0,52 milioane de euro.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz Facebook

Joi 18 mai 2017. Investigaţia privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei de către Facebook este getionată de Comisia Europeană fiindcă au fost afectate mai multe state membre şi este posibil ca şi companiile româneşti să fi avut de suferit, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

Un miliard de euro, economii pentru cetăţeni, în 20 de ani de activitate ai Consiliului Concurenţei

Joi 18 mai 2017. Cei 20 de ani activitate ai Autorităţii de Concurenţă se rezumă în cifre la miliard de euro economii pentru cetăţeni şi 158,7 milioane de euro, bani care au ajuns la buget. Dincolo de cifre, cea mai importantă realizare este impunerea legislaţiei concurenţei, ca principală regulă în economie.

Asociaţia magazinelor online estimează o creştere cu 24% a comerţului online, la 2,5 mld. euro

Joi 18 mai 2017. Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) anticipează pentru 2017 o creştere cu 24% a comerţului online din România, la peste 2,5 miliarde de euro, în contextul creşterii numărului de clienţi care apelează la acest tip de canal, dar şi a numărului de magazine şi a ofertei de produse disponibile.

Anomalia de pe site-ul de rezervări: Tarom afişează pe site-ul de rezervări zboruri Bucureşti-Sibiu de la 660 de euro, pentru care pasagerul trebuie să facă escală la München

Joi 18 mai 2017. Compania de stat Tarom afişează pe site-ul propriu de rezervări zborurile pe ruta Bucureşti-Sibiu, deşi în realitate nu există o cursă directă pe această rută, ci doar una cu escală la München.

Dedeman, Auchan şi MOL, noii miliardari în euro din România

Joi 18 mai 2017. Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, grupul petrolier ungar MOL şi magazinele Auchan au intrat în clubul miliardarilor în euro în 2016, după cum arată datele oficiale ale companiilor.

Raiffeisen a raportat un profit de 21 mil. euro în T1, în scădere cu 25%

Joi 18 mai 2017. Raiffeisen Bank România, un jucător de top 5, a reu­şit să majoreze în primul trimestru creditele, însă veniturile au fost în scădere, iar profitul net a coborât la 21 mil. euro.

Un producător de pufarine din Botoşani vinde de 8 mil. lei către Lidl şi Profi

Joi 18 mai 2017. Produc[torul de cereale ex­pan­date Doma din judeţul Botoşani, o com­panie deţinută de doi antreprenori ro­mâni, a vândut anul trecut pufarine, ce­­reale expandate tip ron­de­le şi ar­pacaş de circa 8 mil. lei (1,8 mil. euro).

Donald Tusk şi Emmanuel Macron vor eficientizarea Uniunii Europene prin politici ambiţioase

Miercuri 17 mai 2017. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, au pledat, miercuri, pentru reformarea Uniunii Europene, în sensul eficientizării procesului decizional şi implementării unor politici noi, ambiţioase.

Radiografia exporturilor în 2016: industria auto duce în spate creşterea exporturilor locale

Miercuri 17 mai 2017. ♦ Exportul de maşini – fără părţi componente – contribuie singur cu o cincime la totalul exporturilor ♦ Evoluţia la nivel de segmente este foarte diferită, cu scăderi de 96% în cazul exportului de cărbune şi lignitului sau creşteri de până la aproape 20% pentru echipamentele electrice ♦ România a avut anul trecut exporturi totale de 57,4 mld. euro, în urcare cu circa 5% comparativ cu 2015, arată calculele ZF pe baza datelor INS.

Companiile care apar în statistici cu zero angajaţi au afaceri de 7,8 mld. euro în România

Miercuri 17 mai 2017. Aproape 300.000 de companii cu zero angajaţi sau cu salariaţi neraportaţi la Ministerul de Finanţe au înregistrat o cifră de afaceri totală de 7,8 miliarde de euro în 2015, potrivit datelor Coface, pe baza declaraţiilor financiare depuse la Ministerul de Finanţe.

Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, şi Donald Tusk, preşedintele CE, au vorbit despre acordurile privind Brexit

Miercuri 17 mai 2017. Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au vorbit miercuri în Parlamentul European despre poziţia Blocului comunitar în privinţa acordurilor financiare după Brexit, notează site-ul Daily Mail.

Parlamentul European a votat în favoarea suspendării drepturilor de vot ale Ungariei

Miercuri 17 mai 2017. Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluţie pentru declanşarea Articolului 7 în cazul Ungariei, care prevede suspendarea drepturilor de vot în instituţiile comunitare, în condiţiile în care regimul de la Budapesta este acuzat de încălcarea legislaţiei europene, notează MTI.

Comisia Europeană cere României să adopte reglementările UE în domeniul deşeurilor asociate transportului naval

Miercuri 17 mai 2017. Comisia Europeană a cerut, miercuri, României să adapteze legislaţia la reglementările Uniunii Europene privind instalaţiile portuare pentru stocarea deşeurilor produse de nave, în caz contrar existând riscul sesizării Curţii Europene de Justiţie.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter