Stiri despre EUR

 

Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării: E posibil ca stadionul Dinamo să nu fie gata până la Euro 2020

Luni 12 martie 2018. Cele patru stadioane din Bucureşti care ar trebui să fie finalizate până la campionatul european din 2020 ar trebui sa fie gata în următorii doi ani, când România va găzdui mai multe meciuri din campionat.

Petre Bunescu, unul dintre cei mai bogaţi bancheri, are acţiuni BRD de 1 milion de euro. De la începutul anului 2018, portofoliul său a sporit cu 80.000 de euro

Luni 12 martie 2018. Petre Bunescu, membru executiv al Consiliului de Administraţie al BRD şi fost vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor, deţine 300.000 de acţiuni BRD, ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare echivalează cu un portofoliu de 4,4 mil. lei (aproape 1 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza raportului anual al Consiliului de Administraţie al BRD publicat pe site-ul băncii. De la începutul anului portofoliul de acţiuni BRD al lui Bunescu a sporit cu aproape 80.000 de euro, dată fiind aprecierea acţiunilor băncii.

UE a prelungit sancţiunile dictate împotriva Rusiei pentru acţiunile din Ucraina

Luni 12 martie 2018. Uniunea Europeană a prelungit cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei pe fondul unor acţiuni care au subminat sau ameninţat integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, potrivit unui comunicat al Consiliului European.

Cine sunt antreprenorii care au creat cele mai puternice branduri româneşti care se bat de la egal la egal cu giganţii internaţionali

Luni 12 martie 2018. România are doar 40 de companii antreprenoriale româneşti al căror business sare de 100 mil. euro anual, iar dintre acestea doar jumătate au construit un brand de consum, cunoscut publicului larg, cum sunt Dedeman, RCS-RDS sau Altex. Totuşi, alte nume româneşti precum Bilka, AdePlast sau Catena se îndreaptă curajos către acest prag şi nu doar atât, ci au planuri mari de viitor.

Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania: Ritmul de creştere a investiţiilor în economie va decelera la 3,7% în 2018 de la 6,4% în 2017

Luni 12 martie 2018. Ritmul de creştere a investiţiilor productive in economie va decelera în următorii ani, la 3,7% în 2018, 3,2% în 2019 şi 1,9% în 2020, de la 6,4% anul trecut, pe fondul maturităţii ciclului economic global (şi european) şi rebalansării mix-ului intern de politici economice, consideră Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje şi-a bugetat investiţii de 6 mil. euro şi vrea să-şi crească afacerile cu 17%

Luni 12 martie 2018. Elis Pavaje, producătorul de pavele şi borduri, are alocat pentru anul în curs un buget de investiţii de aproximativ 6 milioane de euro pentru retehnologizarea unor linii de producţii, acţiuni de marketing şi investiţii în formarea şi dezvoltarea profesională a personalului companiei.

Deficitul comercial a crescut în ianuarie la 775 mil.euro; exporturile cresc în continuare peste ritmul importurilor

Luni 12 martie 2018. Decalajul dintre importuri şi exporturi - deficitul balanţei comerciale - în luna ianuarie 2018 a fost de 775 de milioane de euro, mai mare cu 169,8 milioane de euro decât cel din ianuarie 2017, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Primele două luni din 2018 au adus Bursei de la Bucureşti tranzacţii cu 41% mai mari

Luni 12 martie 2018. În primele două luni din 2018, piaţa de capital de la Bucureşti a fost definită de o lichiditate în creştere, media zilnică de tranzacţionare ajungând la finalul lui februarie la 12,7 mil. euro (în prezent este de 13,25 mil. euro). În compara­ţie, în februarie 2017 valoarea medie zilnică de tranzacţionare era de 9 mil. euro, cu 41% mai puţin faţă de 2018.

Romgaz aduce primele piese pentru centrala pe gaze de la Iernut, o investiţie de peste 268 milioane de euro

Luni 12 martie 2018. Proiectul Romgaz este cea mai mare investiţie a statu­lui român în producţia de energie din ultimii 10 ani, centrala de la Iernut fiind cu atât mai importantă cu cât ea va putea echi­libra sistemul în zona de nord a ţării, acolo un­de există un deficit de producţie.

Daniel Dines, CEO UiPath: În România plătim 20-30% peste piaţă. Un programator bun poate ajunge şi la 3.000 de euro net pe lună

Duminica 11 martie 2018. UiPath, companie fondată în Bucureşti în 2015 şi care a ajuns să fie evaluată la 1,1 mld. dolari, spune că vrea să atragă cei mai buni oameni de pe piaţă. „Ştim cât sunt salariile pe piaţă, iar noi plătim cu 20-30% peste piaţă”, a declarat CEO-ul UiPath Daniel Dines pentru ZF Live.

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a cumpăra business-ul de energie regenerabilă în valoare de 19 miliarde de euro

Duminica 11 martie 2018. EON este în negocieri avansate cu RWE AG pentru a achiziţiona business-ul de energie regenerabilă Innogy SE, în cadrul unei tranzacţii care ar da naştere celei mai mari companii de energie regenerabilă din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.

Piaţa valutară s-a mai dezgheţat în februarie 2018. Volumul mediu zilnic al tranzacţiilor a urcat la 1,6 mld. euro

Sambata 10 martie 2018. Piaţa valutară s-a mai dezmorţit în februarie, după nivelul modest din ianuarie, dar a rămas sub valoarea din a doua lună a anului trecut. Jucătorii de pe piaţa valutară au derulat în februarie 2018, în medie, tranzacţii zilnice de 1,6 mld. euro.

Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în 2025, avertizează un general SUA

Vineri 9 martie 2018. Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în anul 2025, depăşind capabilităţile militare desfăşurate de Statele Unite în ţările europene, avertizează generalul american Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în regiune, pledând pentru continuarea modernizării armamentului.

Ceasurile electrice din Europa au rămas în urmă cu 6 minute din cauza Kosovo

Vineri 9 martie 2018. Ceasurile electrice din 25 de state din Europa au rămas în urmă cu şase minute, în ultimele două luni, din cauza unei dispute dintre Serbia şi Kosovo, anunţă ENTSO-E, asociaţia transportatorilor europeni de energie.

Revoluţia digitală: BCR investeşte 50 mil. euro pentru digitalizarea sucursalelor

Vineri 9 martie 2018. BCR investeşte 50 de mil. euro în următorii doi ani pentru a transforma unele sucursale în sucursale digitale, fără cash, arată comunicatul de presă transmis de Erste Group.

Hagag, dezvoltatorul israelian care vrea să construiască 1.300 de apartamente în Pipera. „Cu cât sunt mai mulţi dezvoltatori într-o zonă, cu atât sunt mai multe şanse ca administraţia locală să investească în infrastructură“

Vineri 9 martie 2018. Compania vrea să investească peste 90 de milioane de euro în primul său proiect din Bucureşti, H Pipera Lake.

S-ar descurca Ungaria fără fonduri UE? Până acum a fost dependentă de banii europenilor, care au dublat creşterea economică şi au triplat numărul locurilor de muncă nou create. Tot banii UE i-au îmbogăţit pe apropiaţii premierului Viktor Orba

Vineri 9 martie 2018. În prag de alegeri, cu Berlinul condiţionând acordarea fondurilor europene de acceptarea imigranţilor şi cu OLAF, biroul antifraudă al UE, scoţând la lumină neregulile din afacerile făcute cu banii europeni de apropiaţii săi, premierul maghiar Viktor Orban declară că Ungaria nu mai are nevoie de banii europenilor, ci doar de piaţa lor şi că ţara sa este pe calea cea bună.

Un farmacist din Bacău: „Avem oferte la ordinea zilei, ca antibioticul, la şase ore, dar nu vrem să vindem“

Vineri 9 martie 2018. Salofarm, un lanţ local de 17 farmacii din Bacău, înfiinţat în urmă cu 27 de ani, a înregistrat anul trecut afa­ceri de circa 7 milioane de euro (peste 32 mil. lei), în creştere cu 18% faţă de 2016. Bogdan Palade, farmacis­tul care se ocupă de afacere, spu­ne că primeşte oferte din partea marilor jucători, însă deocamdată nu se gândeşte să vândă businessul de familie.

O fermă de prepeliţe din Vâlcea speră la vânzări de peste 1 mil. euro în 2018

Vineri 9 martie 2018. O fermă de prepeliţe din satul Băbeni, judeţul Vâlcea, care operează sub compania Dilumir Consulting, a vândut anul trecut ouă şi preparate din carne de prepeliţă de circa 3,8 mil. lei (830.000 de euro), în Lidl, Mega Image şi, prin distribuţie proprie, în mai multe magazine din Bucureşti.

VIDEO ZF Live: Simona Opriş, fondatoarea Halei cu Flori şi Paper Flowers Designer: „Ajungem la un milion de euro în 2020 şi ne extindem în străinătate prin francize“

Vineri 9 martie 2018. Simona Opriş, fondatoarea businessurilor Hala cu Flori şi Paper Flowers Designer, două branduri active pe piaţa evenimentelor, spune că anul acesta are deja rezervate în jur de 130 de evenimente, care însumează aproximativ 170.000 de euro. „Până la sfârşitul anului ne-am propus să ajungem la o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro“, a spus Simona Opriş în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Şase giganţi străini fac legea pe piaţa bunurilor de îngrijire personală evaluată la aproape 450 milioane de euro anual

Vineri 9 martie 2018. ♦ Nicio companie românească nu îşi face loc la vârful clasamentului vânzărilor de săpun, şampon, detergent sau pastă de dinţi, pieţe unde este nevoie de investiţii mari în tehnologie şi de bugete de marketing pe măsură.

România a atras doar 7% dintre tranzacţiile din regiune în 2017

Vineri 9 martie 2018. În România s-au semnat anul trecut 153 de tranzacţii, respectiv 7,2% din numărul total de acorduri încheiate în regiunea Europei Centrale şi de Est. Ca valoare, piaţa locală contribuie cu doar 4,5% la piaţa de 71,5 mld. euro în 2017, conform calculelor ZF pe baza datelor disponibile în raportul anual al casei de avocatură CMS şi al Euromoney (EMIS).

Cursul leu/euro, în jurul nivelului de 4,66. Moneda naţională a închis luna februarie pe depreciere în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american s-a apreciat

Vineri 9 martie 2018. ♦ Pe parcursul primei luni din 2018, cursul înregistrase trei şedinţe consecutive de niveluri record, până la un maxim istoric de 4,6679 lei/euro.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: Chestiunea graniţei irlandeze este pe primul loc în discuţiile pentru Brexit

Joi 8 martie 2018. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi că problema graniţei irlandeze este pe primul loc în discuţiile pentru Brexit cu Marea Britanie, relatează site-ul publicaţiei Irish Times.

Polonia susţine că presiunile UE privind statul de drept ar putea alimenta sentimente antieuropene

Joi 8 martie 2018. Premierul polonez Mateusz Morawiecki întreprinde joi o vizită la Bruxelles, în cursul căreia le va prezenta oficialilor europeni o "carte albă" privind reforma justiţiei în Polonia, în încercarea de a detensiona relaţiile între Varşovia şi Uniunea Europeană, informează agenţia de ştiri Reuters.

Ce se schimbă în contractele de leasing financiar după o decizie a Curţii Europene de Justiţie. Care va fi impactul în România

Joi 8 martie 2018. Operaţiunile de leasing de orice fel sunt reglementate de Codul drept prestări de servicii în scopul aplicării TVA, pentru care TVA se datorează la scadenţa fiecărei rate. Acest lucru a făcut ca aceste contracte să fie preferate faţă de contractele de vânzare cu plata în rate, pentru care TVA se datorează la predarea bunului. În cadrul contractului de leasing financiar, bunul se consideră livrat doar pentru valoarea reziduală, la momentul exercitării opţiunii de cumpărare.

De ce are România cea mai mică diferenţă de salarii dintre femei şi bărbaţi din UE: “Avem noroc de legea care spune că, la muncă egală, plata trebuie să fie egală”

Joi 8 martie 2018. O femeie salariată din România câştigă, în medie, cu 5,2% mai puţin decât un bărbat, aceasta fiind cea mai redusă discrepanţă salarială din Uniunea Europeană în 2016, arată datele publicate de Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. La nivelul tuturor celor 28 de state membre ale UE, femeile câştigă, în medie, cu 16% mai puţin decât bărbaţii. Cum se explică decalajul redus dintre salariile femeilor versus cele ale bărbaţilor din România”

Companiile cu capital privat românesc au un grad de îndatorare de 68%, în timp ce firmele străine de doar 63%

Joi 8 martie 2018. ♦ Creşte îndatorarea firmelor româneşti, scade îndatorarea firmelor străine ♦ Capitalurile proprii totale din economie sunt de circa 433 de miliarde de lei, adică aproape 100 de miliarde de euro.

Grupul britanic DS Smith a finalizat preluarea EcoPack şi EcoPaper pentru care a plătit 208 mil. euro. Miles Roberts, group CEO: Achiziţia ne asigură o cotă de 10-15% pe piaţa românească

Joi 8 martie 2018. DS Smith plc a finalizat achiziţia EcoPack şi EcoPaper din România, o tranzacţie estimată la 208 milioane euro, una dintre cele mai mari bifate în industria locală, iar acum se uită spre noi oportunităţi, potrivit oficialilor companiei.

Orange România investeşte peste 100 milioane de euro în reţea anul acesta

Joi 8 martie 2018. Orange România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, are în plan să investească anul acesta peste 100 mil. euro în reţea, un buget de investiţii similiar cu cel de anul trecut, în condiţiile în care deşi acoperirea 4G pe plan local a ajuns la peste 93%, încă mai este loc pentru dezvoltare.

Cele mai mari zece tranzacţii imobiliare realizate vreodată în România au contabilizat aproape 1,4 mld. euro

Joi 8 martie 2018. Anii 2006-2007 şi 2016 şi 2017 sunt cei în care s-au înregistrat cele mai mari tran­zacţii de pe piaţa imobiliară, mar­când un record pe piaţa de retail, office, industrial şi retail.

O familie de antreprenori din Baia Mare face 9,7 mil. lei cu o brutărie şi un lanţ de magazine de proximitate

Miercuri 7 martie 2018. Iuliana şi Gelu Pop, doi antreprenori din Baia Mare, au pus în urmă cu 22 de ani bazele Brutăriei Andana Pan în satul Recea de lângă oraşul Baia Mare. În prezent, businessul de familie numără o brutărie şi 11 magazine de proximitate care au avut afaceri de 9,7 milioane de lei (aproximatix 2,1 milioane de euro) anul trecut.

Anchetatorii britanici au o ipoteză: Fostul agent rus de spionaj probabil a fost atacat o gaz neurotoxic

Miercuri 7 martie 2018. Fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal, rănit în oraşul britanic Salisbury, probabil a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de genul gazului sarin ori VX, cred anchetatorii britanici, citaţi de cotidianul The Guardian.

Un grup braşovean din construcţii investeşte 11 milioane de euro într-un complex rezidenţial de 240 de apartamente

Miercuri 7 martie 2018. Primo-Pin în colaborare cu compania Eren Cons, ambele parte a grupului EREN, vor dezvolta un nou proiect rezidenţial în Braşov, în valoare de peste 11 milioane de euro.

Comisia Europeană avertizează: Creşterea economică a României va fi afectată de lipsa reformelor structurale, iar corupţia rămâne un obstacol pentru mediul de business

Miercuri 7 martie 2018. Creşterea economică a României riscă să fie afectată de lipsa reformelor structurale, constată Comisia Europeană, avertizând că recentele modificări riscă să submineze independenţa justiţiei, iar corupţia, persistentă la toate nivelurile, rămâne un obstacol pentru activităţile de afaceri.

Donald Tusk îl avertizează pe Donald Trump că războaiele comerciale sunt "uşor de pierdut"

Miercuri 7 martie 2018. Donald Tusk, şeful Consiliului European, i-a transmis miercuri preşedintelui SUA, Donald Trump, că războaiele comericale sunt "rele" şi "uşor de pierdut", după ce liderul de la Casa Albă a afirmat că sunt "bune" şi uşor de câştigat".

MOL a finalizat construcţia primului terminal GPL din România, în Tileagd, Bihor, în urma unei investiţii de peste 2,3 milioane euro

Miercuri 7 martie 2018. MOL a finalizat construcţia primului terminal GPL din România, în Tileagd, judeţul Bihor, investiţie de peste 2,3 milioane de euro, instaţia fiind concepută să susţină securitatea aprovizionării cu propan a clienţilor din vestul României..

Profitul OTP Bank România a crescut în 2017 cu 88%, la aproape 10 milioane de euro

Miercuri 7 martie 2018. Profitul OTP Bank România după plata impozitelor a ajuns la 44,85 milioane de lei (9,8 milioane de euro) în 2017, în creştere cu 88% faţă de 2016, iar profitul operaţional s-a majorat cu 12% ca urmare a creşterii veniturilor, a anunţat miercuri instituţia bancară.

Parlamentul European şi-a prezentat viziunea privind relaţiile viitoare UE-Marea Britanie

Miercuri 7 martie 2018. Parlamentul European a redactat un proiect de rezoluţie privind relaţiile viitoare Uniunea Europeană-Marea Britanie, în care subliniază că statele care nu sunt membre UE nu pot să aibă aceleaşi beneficii şi acelaşi acces pe pieţele europene, potrivit unui document publicat de site-ul Politico.

O antreprenoare a investit 130.000 de euro într-o fabrică de clătite şi a intrat cu brandul Clatette în reţeaua de magazine Auchan

Miercuri 7 martie 2018. Grupul de firme Presage/Micro Food Company, controlat de către antreprenoarea Georgiana Gheorghe, a deschis o fabrică de clătite şi a intrat în reţeaua de hipermarketuri Auchan cu brandul Clatette.

E.On şi Nissan fac un parteneriat pentru dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice, inclusiv cele de la domiciliu clienţilor

Miercuri 7 martie 2018. Clienţii E.ON din Danemarca primesc acasă o staţie de încărcare pentru maşini electrice şi o rată fixă ​​de energie pentru a-şi încărca vehiculul, în baza unu parteneriat dintre compania de energie şi producătorul auto Nissan, program care va fi extins şi în alte ţări europene.

Vânzările de bunuri de larg consum au crescut anul trecut cu 14,4%, la 2,98 mld.euro; cea mai mare contribuţie are segmentul produselor de telecom

Miercuri 7 martie 2018. Piaţa bunurilor de larg consum a crescut pe ansamblul anului trecut cu 14,4%, la 2,98 miliarde euro, cea mai mare contribuţie având segmentul produselor de telecom, cu o valoare de 1,16 miliade euro, în creştere cu 29,5%, potrivit datelor GfK.

Grupul britanic DS Smith a finalizat achiziţia companiilor din industria hârtiei şi a ambalajelor EcoPack şi EcoPaper

Miercuri 7 martie 2018. Grupul britanic DS Smith, cu ve­nituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de an­gajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestlé, a finalizat achiziţia companiilor EcoPack şi EcoPaper, într-o tranzacţie de 208 milioane de euro.

CITR Group, fraţii Pavăl, Dan Şucu şi Astra Industries au creat o platformă pentru investiţii în firme cu probleme financiare

Miercuri 7 martie 2018. „Vrem să atragem cel puţin 20 de milioane de euro de la asociaţi noi până la sfârşitul anului 2019. Finanţarea nu funcţionează ca un credit, ci ca un parteneriat constând în aport la capital.“

Antreprenori locali. Daniel Guzu investeşte 3 mil. euro într-o nouă fabrică de sucuri „Ana Are“

Miercuri 7 martie 2018. Brandul de sucuri „Ana Are”, deţinut de antreprenorul Daniel Guzu, va avea începând cu această vară o nouă fabrică în localitatea Ţifeşti (jud. Vrancea), unde va produce inclusiv sucuri fresh. „Investiţia totală în această fabrică se ridică la circa 3 milioane de euro.

Studiu de caz. Biedronka. Liderul comerţului alimentar din Polonia are afaceri şi magazine cât tot comerţul modern din România

Marti 6 martie 2018. În România există zece reţele străine în comerţul modern, cu afaceri totale de circa 11 miliarde de euro şi cu 2.400 de magazine care funcţionează sub mai multe formate.

VIDEO ZF Live. Cristina Postolache, Stanton Chase: Un director de fabrică din agrobusiness poate câştiga între 4.000 şi 7.000 de euro net

Marti 6 martie 2018. Firma de executive search Stanton Chase are în prezent peste 20 de poziţii deschise de senior management, în industrii diferite.

Romgermed a investit 2 mil. euro într-un centru de imagistică în spitalul de pe Calea Plevnei

Marti 6 martie 2018. „Medicina modernă se face cu investiţii în echipamente pentru investigaţii.“

Fermierii vor plăti o cotizaţie de 0,5 euro/hectar pentru finanţarea asociaţiilor agricole

Marti 6 martie 2018. Federaţia PRO AGRO a iniţiat, marţi, elaborarea unui proiect de lege pentru instituirea „cotizaţiei profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanţarea asociaţiilor profesionale membre ale unor organizaţii profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar”.

Un nou retailer în România: Mömax a fost deschis cu investiţie de 4 milioane de euro. Un sfert din angajaţi sunt pensionari

Marti 6 martie 2018. Mömax deschide la Timişoara un nou retailer de mobilă şi accesorii din România, în data de 8 martie, în urma unei investiţii de aproximativ patru milioane de euro. Aici vor lucra 100 de persoane, dintre care 25 sunt pensionare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ANCOM:Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile vor fi reduse de la 1 mai cu 12,5%, la 0,84 eurocenţi/minut

Marti 6 martie 2018. Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile vor fi reduse de la 1 mai cu 12,5%, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, măsura aprobată de ANCOM fiind tranzitorie, până la finalizarea unui nou model de cost.

Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea: Vrem să extindem programul cu Banca Mondială pentru achiziţia de echipamente medicale

Marti 6 martie 2018. Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni, că zilele acestea discută cu o delegaţie a Băncii Mondiale, pentru negocieri de extindere a programului de achiziţie a unor echipamente medicale, după ce aceştia ne-au acordat, în ianuarie, un împrumut în acest scop de 250 milioane euro.

Grupul farmaceutic Dona a ajuns la afaceri de 230 mil. euro, cu 327 de farmacii şi pariază pe extindere în oraşele mici şi medii

Marti 6 martie 2018. Lanţul de farmacii Dona, al treilea jucător din piaţa de profil, înfiinţat de Eugen Banciu, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 230 de milioane de euro, în creătere cu circa 20% faţă de 2016, potrivit calculelor ZF. Anul trecut, Dona a investit 5 milioane de euro pentru construcţia depozitului de medicamente, achizţia de licenţe şi reamenajări de farmacii, iar lanţul farmaceutic cuprinde în prezent 327 de unităţi la nivel naţional.

Fiecare sector din Bucureşti cu dezvoltatorul lui imobiliar. Ilie Cojocaru, cel care a ridicat mai multe proiecte rezidenţiale în sectorul 4, dezvoltă un ansamblu de zece blocuri în zona Grand Arena

Marti 6 martie 2018. Investiţia totală în proiectul rezidenţial format din 10 blocuri cu 500 de apartamente depăşeşte 12 milioane de euro.

Businessul High-Tech Systems & Software a crescut cu 40% în 2017, la 14,5 milioane de euro. Compania, înfiinţată în 2012 şi deţinută de firma cipriotă Klasabove Ltd, şi-a majorat afacerile de aproape 10 ori în şase ani

Marti 6 martie 2018. Compania locală High-Tech Systems & Software (HTSS), specializată în furnizarea de soluţii software de business, cu acţionariat cipriot, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro (66 milioane lei), cu 40% mai mare faţă de 2016, depăşindu-şi ţinta de creştere propusă de circa 20%.

Bursa de la Bucureşti, campioana Europei în primele două luni din 2018 cu un plus de 9%. Care sunt cele mai ieftine acţiuni

Marti 6 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tran­zacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat cu 9% în primele două luni din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor din UE, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Fraţii Comăniciu de la Delaco au cumpărat Magnolia Shopping Center din Braşov cu 4 mil. euro

Marti 6 martie 2018. Fraţii Tudor şi Dragoş Comăniciu, doi dintre fondatorii producătorului de lactate Delaco, au cumpărat centrul comercial Magnolia din Braşov, într-o tranzacţie de 4 mil. euro, potrivit surselor din piaţă. Cei doi au achiziţionat proiectul la începutul acestui an.

Topul pe 2017 a băncilor internaţionale care au vândut obligaţiunile externe ale României: Citi, ING şi Erste, pe podium

Luni 5 martie 2018. România a devenit în ultimii ani un client din ce în ce mai important pentru marile bănci de investiţii, ajungând în poziţia de emitent constant, în special pe euro.

Garanti Leasing finanţează cu peste 300.000 de euro o flotă de automobile electrice

Luni 5 martie 2018. Garanti Leasing, parte a Garanti România, finanţează cu peste 300.000 de euro 20 de automobile Renault Zoe, în scopul susţinerii proiectelor antreprenoriale sustenabile, precum şi a altor iniţiative care au impact pozitiv asupra comunităţii si asupra mediului înconjurător.

Raiffeisen Bank lansează un concurs online de idei de afaceri care pot primi credite de până la 50.000 euro

Luni 5 martie 2018. Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, pe care vor fi selectate, în urma unui concurs, o serie de idei viabile de afaceri care vor fi sprijinite cu credite de până la 50.000 euro.

Comisia Europeană a publicat propunerea de acord privind ieşirea Marii Britanii din UE. Ce se întâmplă cu românii care sunt stabiliţi în Marea Britanie

Luni 5 martie 2018. Marea Britanie va începe procesul de retragere din Uniunea Europeană începând cu data de 30 martie 2019, asigurându-se o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie 2020, când se va încheia acest proces, arată documentul publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Bursa de la Bucureşti a avut cel mai ridicat ritm de creştere din Europa în primele două luni din 2018, plus 9%

Luni 5 martie 2018. Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 acţiuni de la Bucureşti, a crescut cu 9% în primele două luni din 2018 şi a marcat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor europene, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Spre comparaţie locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a finalizat o investiţie de 10 mil.euro pentru creşterea producţiei şi eliminarea unor defecte de calitate

Luni 5 martie 2018. Combinatul ArcelorMIttal Galaţi a repornit o maşină de turnare din cadrul Oţelăriei, după finalizarea unui program de investiţii de circa 10 milioane euro, care va permite creşterea producţiei şi eliminarea unor defecte de calitate.

Dezvoltatorul IT Luxoft l-a numit pe Bogdan Pelinescu la conducerea operaţiunilor pentru Europa Centrală şi de Sud-Est

Luni 5 martie 2018. Luxoft, unul dintre principalii furnizori de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT, l-a numit pe Bogdan Pelinescu în funcţia de director general pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. El va gestiona planurile de dezvoltare la nivel european ale companiei, înlocuindu-l pe Wojciech Mach, care a ocupat această funcţie în perioada 2015-2018.

Bursa de la Bucureşti a rezistat mai bine în februarie valului de scăderi în comparaţie cu pieţele europene

Luni 5 martie 2018. ♦ Luna februrie a readus cu picioarele pe pământ comunitatea investiţională globală, obişnuită de mai bine de un an cu aprecieri accelerate, pe fondul unei economii mondiale ce părea a nu mai fi hărţuită de veşti proaste sau schimbări bruşte de paradigmă politică în ţări-cheie.

Când SUA se izolează şi ridică bariere comerciale, companiile din Germania, cea mai mare forţă economică europeană, se apropie de Rusia

Luni 5 martie 2018. Mai multe companii germane se extind pe piaţa rusească, investind acolo în producţie şi creând locuri de muncă. Firmele germane ajută la construirea facilităţilor pentru Cupa Mondială la Fotbal 2018 organizată de Rusia şi vor beneficia financiar de eforturile de reconstrucţie după războiul din Siria, în condiţiile în care companiile colaboratoare ruse vor fi răsfăţatele acestor planuri.

Doi antreprenori din Bistriţa, 28 de milioane de euro din producţia de cabluri electrice

Luni 5 martie 2018. Producătorul de cabluri electrice RCB Electro 97 din Bistriţa (jud. Bistriţa-Năsăud), controlat de antreprenorii Călin Oniţă şi Francisc Kontra, a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri mai mare cu circa 20% faţă de anul precedent, până la circa 127 mil. lei (aproape 28 mil. euro), conform calculelor ZF.

Carrefour face în România afaceri cât în Polonia cu de trei ori mai puţine magazine

Luni 5 martie 2018. Carrefour a obţinut în 2017 în România afaceri de 1,8 mld. euro cu 320 de magazine. În Polonia afacerile sunt similare cu de trei ori mai multe magazine.

Tal Roma, AFI Europe: Există mult potenţial pe piaţa rezidenţială datorită cererii ridicate. Dar piaţa va fi afectată dacă leul va continua să se devalorizeze, iar dobânzile vor creşte

Luni 5 martie 2018. AFI Europe România are în plan să construiască în următorii 6-7 ani un proiect rezidenţial care va include 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi din Capitală, în apropierea staţiei de metrou Laminorului, acesta fiind primul proiect rezidenţial demarat pe piaţa locală de către grupul israelian.

A murit cel de-al patrulea lider european care a aprobat înfiinţarea Uniunii Europene, introducerea euro şi extinderea către est. Doar unul singur a rămas în viaţă

Duminica 4 martie 2018. Fostul premier olandez, Ruud Lubbers, cel care a prezidat negocierile pentru tratatul de la Maastricht care a dus la apariţia Uniunii Europene în forma de astăzi şi introducerea euro, a murit la vârsta de 78 de ani.

Test Auto ZF: Mitsubishi Eclipse Cross Intense Plus 1.5TC CVT 4WD, Revoluţia japoneză

Duminica 4 martie 2018. Mitsubishi a încercat piaţa europeană cu mai multe modele pe mai multe segmente, însă de departe cel mai apreciat model al său a rămas Pajero.

Miliardarul George Soros pariază contra Brexit: A finanţat cu 450.000 de euro un grup anti-Brexit

Duminica 4 martie 2018. Miliardarul George Soros a finanţat cu 450.000 de euro grupul anti-Brexit al cărui co-fondator este femeia de afaceri Gina Miller. Fundaţia a fost înfiinţată pentru a susţine campania împotriva deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, conform Financial Times.

Revoluţia vehiculelor autonome şi a livrărilor cu drona: Londra, una dintre cele mai mari capitale europene, nu este pregătită momentan pentru adoptarea noilor tehnologii

Duminica 4 martie 2018. Londra nu este pregătită pentru a adopta noile tehnologii din domeniul transporturilor, precum vehicule autonome care nu au nevoie de şofer, sau pentru a utiliza drone în livrările din segmentul de retail, transmit autorităţile locale, potrivit Bloomberg.

Cooperativa agricolă Ţara mea din Vaslui a vândut retailerului german Kaufland produse de 25 milioane de euro în 2017

Duminica 4 martie 2018. Cooperativa agricolă Ţara Mea cu sediul în Vaslui, formată din 350 de fermieri, a vândut anul trecut legume, fructe, miere, ouă, lactate, carne de porc şi de pui, pâine şi produse de băcănie, de peste 25 de milioane de euro, produse care au ajuns pe rafturile magazinelor Kaufland.

PMB: 29 de imobile cu risc seismic vor intra în reparaţii. Alte 24 vor fi expertizate

Sambata 3 martie 2018. Primăria Capitalei anunţă că suma de 10 milioane de euro alocată consolidării clădirilor cu risc seismic va fi folosită pentru 29 de imobile care vor intra în execuţie în cursul anului, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24.

O familie de antreprenori din Bucureşti face un milion de lei cu o pizzerie. „În următorii doi ani avem în plan să deschidem câte două locaţii în fiecare sector din Bucureşti.“

Vineri 2 martie 2018. Oana şi Julian Mănescu, doi antrepre­nori din Bucureşti, au deschis acum trei ani o pizzerie în zona Tineretului din Capitală, în urma unei investiţii de 35.000 de euro. Locaţia pizzeriei Volare este un concept specific italian şi are doar opt mese.

Ce înseamnă pentru Europa şi România războiul metalurgic a lui Trump

Vineri 2 martie 2018. Prin impunerea de taxe mai mari la importurile de oţel şi de aluminiu, Donald Trump a iscat nelinişti în rândul aliaţilor europeni, care se tem că vor fi nevoiţi să devină ţinta volumelor de metale importate de SUA, iar europenii ar putea accelera la rândul lor propriile politici protecţioniste.

Mazda deschide un nou showroom în Timişoara, cu o investiţie de jumătate de milion de euro, prin dealerul Premier Motors

Vineri 2 martie 2018. Premier Motors, partenerul Mazda, a deschis un nou punct de vânzare în Timişoara, care se întinde pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi şi a costat compania 500.000 de euro, potrivit companiei.

Economia mondială se zguduie: Pieţele bursiere reacţionează la decizia preşedintelui Trump de a impune noi tarife la metale

Vineri 2 martie 2018. Pieţele bursiere au reacţionat vineri la decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, decizia aducând indicele Stoxx Europe 600 în a patra zi de scădere iar indicele german DAX la cel mai redus nivel din 13 luni.

Agenţia de turism Eturia vrea să deschidă un birou de vânzări la Londra. „Vrem să ne extindem la nivel global“

Vineri 2 martie 2018. Compania de turism a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 11 milioane de euro, plus 35% faţă de 2017.

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. PwC a consiliat circa 30 de achiziţii şi fuziuni din care cel puţin cinci de peste 100 mil. euro

Vineri 2 martie 2018. Compania de audit şi consultanţă a fost implicată anul trecut, fie de partea cumpărătorului, fie de cea a vânzătorului, în unele dintre cele mai mari tranzacţii din piaţă, precum achiziţia grupului A & D Pharma de către fondul de investiţii Penta Investment sau listarea Digi Communications la BVB.

America a făcut băncile din întreaga lume să plătească scump pentru criza financiară mondială

Joi 1 martie 2018. Marile bănci americane şi europene au plătit nu mai puţin de 345 miliarde de dolari sub formă de penalităţi financiare în perioada 2009-2017, potrivit Les Echos. Cea mai mare parte din această sumă a mers către autorităţile americane, în timp ce autorităţile europene au obţinut numai 6%.

Cehia are cea mai mică rată a şomajului din Uniunea Europeană

Joi 1 martie 2018. Cehia are cea mai mică rată a şomajului din cadrul Uniunii Europene, la nivelul de 2,4%, comparativ cu media comunitară de 7,3%, anunţă Oficiul european pentru statistică (Eurostat), citat de site-ul agenţiei ANSA.

Test Auto ZF: Ford Ecosport 1,0 Ecoboost 125 CP Aut. – Salt cuantic pentru Craiova

Joi 1 martie 2018. Segmentul SUV-urilor şi crossoverelor mici este în plină expansiune, motiv pentru care Ford nu putea ignora acest lucru, iar după aproape patru ani de “testare” cu un Ecosport produs în India, americanii au venit cu un model aproape complet refăcut pentru a lua cu asalt piaţa europeană.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Pentru prima dată, vom introduce sporuri pentru numărul de ore petrecute în sala de operaţii

Joi 1 martie 2018. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, pentru prima dată, vor fi introduse în regulament sporuri pentru numărul de ore petrecute în sala de operaţii, pentru neurochirurgie sau cardiologie intervenţională, precizând că salariile vor fi la nivelul grilei din anul 2022.

Rezervele valutare de la BNR au crescut în februarie cu 1,5 mld.euro, la 35 mld.euro

Joi 1 martie 2018. Rezervele valutare la BNR se situau la finalul lunii februarie la 35,07 miliarde euro, faţă de 33,49 miliarde euro la 31 ianuarie, după ce în cursul lunii au intrat la Banca Centrală 2,8 miliarde euro şi au ieşit 1,2 miliarde euro.

România disparităţilor: are două regiuni în top 10 cele mai sărace din UE şi una singură cu un PIB/capita peste media Uniunii

Joi 1 martie 2018. ♦ Două dintre regiunile României, Nord-Est şi Sud-Vest, se numără printre cele mai sărace zece regiuni ale Uniunii Europene din punctul de vedere al PIB/capita raportat la paritatea puterii de cumpărare (PPS), în vreme ce regiunea Bucureşti - Ilfov se află la 139% din media UE privind PIB/capita în PPS, potrivit datelor pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, oficiul european de statistică.

RTC Proffice Experience şi Ecovis România, cei mai noi chiriaşi ai AFI Tech Park

Joi 1 martie 2018. RTC Proffice Experience, companie de papetărie şi birotică, şi Ecovis România, specializată în oferirea de servicii financiar-contabile, au închiriat 1.000 de mp în AFI Tech Park, noul parc de business dezvoltat de AFI Europe în Bucureşti.

De la 1 martie intră în vigoare noile plăţi pentru deţinătorii de domenii „.ro”

Joi 1 martie 2018. Începând cu 1 martie 2018, deţinătorii de domenii „.ro” vor putea să achite contravaloarea serviciului de mentenanţă pentru perioada dorită, de minim un an şi maxim 10 ani, tariful practicat de registrul de domenii „.ro” fiind de 6 euro pe an, fără TVA.

Aeroportul din Geneva a fost închis din cauza ninsorii şi a vântului puternic

Joi 1 martie 2018. Aeroportul din oraşul elveţian Geneva a fost închis, joi, din cauza ninsorii şi a vântului puternic, pe fondul temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în mai multe părţi ale Europei în ultimele zile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. KPMG a consiliat 11 tranzacţii în 2017 în şase domenii diferite. Valoarea totală a acestor mutări sare de 650 mil. euro

Joi 1 martie 2018. Compania de audit şi consultanţă a lucrat pe tranzacţii din domenii precum bancar, medical sau FMCG, cele trei fiind unele dintre cele mai fierbinţi sectoare din economie în 2017. Astfel că investitorii - financiari sau strategici - s-au grăbit să facă achiziţii în aceste domenii.

Papalekas a făcut din Globalworth cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, cu active de 1,8 mld. euro

Joi 1 martie 2018. Globalworth Real Estate In­vest­ments, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a ajuns la finalul lui 2017 la un por­tofoliu în va­loare de 1,815 mld. euro şi a înre­gis­trat venituri din chirii de aproa­pe 116 mil. euro, în cre­ştere cu 134% faţă de pe­rioada similară a anului anterior.

Grupul Jidvei merge spre afaceri de 40 mil. euro şi mizează pe export

Joi 1 martie 2018. Producătorul de vinuri Jidvei, deţinut de familia Necşulescu, şi-a bugetat pentru acest an afaceri mai mari cu 15% faţă de anul precedent şi merge cu paşi repezi spre pragul de 40 de milioane de euro, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie.

ZF Live. Răzvan Rughiniş, cofondatorul programului Innovation Labs: Inovaţia în tehnologie şi cadrul legislativ european deschid multe oportunităţi pentru start-up-urile româneşti

Miercuri 28 februarie 2018. Dezvoltarea tot mai accelerată a tehnologiei, precum şi o serie de măsuri legislative iniţiate la nivel european reprezintă factori determinanţi în crearea de oportunităţi pentru start-up-urile locale, este de părere Răzvan Rughi­niş, profesor la Facultatea de Au­tomatică şi Calculatoare şi cofondator al programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a şasea ediţie anul acesta.

Hyundai vine cu un model electric pe cel mai dinamic segment al pieţei europene – micul SUV Kona, care promite o autonomie de până la 470 km

Miercuri 28 februarie 2018. În timp ce Tesla încearcă să accelereze producţia lui Model 3, Hyundai vine cu noul Kona, SUV-ul de clasă mică în două varianta de autonomie – de 470 km şi de 300 km

Globalworth se apropie cu paşi repezi de pragul de 2 miliarde de euro: la finalul lui 2017 proiectele au ajuns la peste 1,8 miliarde de euro

Miercuri 28 februarie 2018. La data de 31 decembrie 2017 portofoliul fondului de investiţii Globalworth condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas a ajuns la o valoare de 1,815 miliarde de euro şi a înregistrat venituri din chirii de aproape 116 mil. euro, în creştere cu 134% faţă de perioada similară a anului anterior. Perioada medie a contractelor de închiriere aflate în derulare este de 5,7 ani.

Erste Group, profit net de 1,31 mld. euro în 2017; Andreas Treichl, CEO: ”Această evoluţie a fost susţinută puternic de creşterea economiilor Europa Centrală şi de Est care a depăşit-o pe cea din Europa de Vest şi ar trebui să continue să o

Miercuri 28 februarie 2018. Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, a înregistrat anul trecut un profit net record atribuibil proprietarilor societăţii mamă de 1,3 miliarde euro, faţă de 1,2 miliarde euro în 2016, în timp ce venitul net din dobânzi s-a diminuat cu 0,5%, la 4,35 miliarde euro, în ciuda creşterii creditării, în principal din cauza venitului din dobânzi mai mic, potrivit raportului financiar preliminar.

Profitul operaţional al BCR a crescut în 2017, dar câştigul net atribuibil acţionarului Erste s-a redus cu 39%, la 102 mil.euro

Miercuri 28 februarie 2018. Erste, acţionarul majoritar al BCR, şi-a publicat miercuri rezultatele financiare aferente anului 2017 pe tot grupul şi în ţările în care este prezent. În România, unde deţine grupul BCR, Erste a anunţat un profit operaţional de 273,5 milioane euro, în creştere cu 2,8% faţă de 266 milioane euro în 2016, ca urmare a îmbunătăţirii politicii de costuri.

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. EY a consiliat 16 tranzacţii în 2017. Cea mai mare, preluarea Ecopack şi Ecopaper pentru 208 mil. euro

Miercuri 28 februarie 2018. Compania de audit şi consultanţă EY a fost implicată în 16 tranzacţii finalizate şi anunţate anul trecut, cu o valoare cumulată de peste 400 mil. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor publice sau a celor din piaţă.

Aeroportul din Bucureşti este mai bine conectat la vestul Europei faţă de celelalte capitale din est

Miercuri 28 februarie 2018. BucureŞtiul este conectat cu ma­rile capitale europene Londra, Paris, Ro­ma sau Madrid prin mai mul­te zbo­ruri zilnice, operate atât de com­paniile low-cost, cât şi de transpor­tatorii de li­nie, în timp ce de capi­talele din regiune Pra­ga, Sofia sau Bel­grad este le­­gat de curse ope­rate de un ju­cător tra­diţio­nal sau cel mult doi operatori.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter