Stiri despre EUR

 

După ce a fost preluat din insolvenţă de un investitor neamţ, producătorul de vagoane Astra Rail din Arad a ajuns la 160 mil. euro

Marti 25 aprilie 2017. Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, ce controlează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag (Caracal) şi Meva (Turnu Severin), cu un istoric de peste 100 de ani în producţie, a finalizat anul trecut cu afaceri de 704 milioane de lei (160 mil. euro), în creştere cu 15,5% faţă de anul anterior.

Grecii de la Olympus atacă podiumul pe piaţa de 1 mld. euro a lactatelor

Marti 25 aprilie 2017. Fabrica de Lapte Braşov, filiala locală a grupului elen Olympus şi producătorul lactatelor Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul prece­dent, conform companiei.

Piaţa de camere de supraveghere a sărit de 15 milioane de euro în 2016. Pe lângă fabrici, depozite şi clădiri de birouri vedem un interes pentru soluţii de monitorizare video şi din parte entităţilor guvernamentale

Marti 25 aprilie 2017. Piaţa camerelor video de supraveghere din România a trecut în 2016 de pragul de 15 mil. euro, pe fondul cererii mai mari de la companiile care au dezvoltat proiecte imo­biliare şi de la producătorii de componente auto care au deschis anul trecut noi facilităţi de producţie.

O româncă cu 20 de ani de experienţă în cadrul Ursus are pe mână fabricile cu cele mai mari vânzări de bere din România

Marti 25 aprilie 2017. Corina Hopulele, director de fabricare bere şi de calitate în cadrul Ursus Breweries, activează în industria berii de 20 de ani. Toţi aceşti ani i-a petrecut în cadrul Ursus Breweries, liderul pieţei de bere cu vânzări de peste 350 mil. euro anual.

Pieţele financiare răsuflă uşurate: Vive la France! Vive la bourse!

Marti 25 aprilie 2017. Victoria candidatului proeuropean Emmanuel Macron în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa i-a entuziasmat pe investitori şi a ridicat optimismul pe pieţele internaţioanle la niveluri nemaiîntlânite decât înainte de criza financiară din 2008.

O familie din Iaşi face 3 mil. euro cu un hotel-restaurant construit în Breazu

Marti 25 aprilie 2017. Constantin şi Carmen Rădeanu au început construcţia complexului La Castel în urmă cu şapte ani, atunci când au achiziţionat un teren cu o clădire deja existentă în Breazu, localitate de lângă Iaşi, iar anul trecut, complexul format dintr-un restaurant şi un hotel a ajuns la vânzări de 2,7 milioane de euro şi 140 de angajaţi.

Ferma Agroindaf Afumaţi, unul dintre furnizorii de lapte ai Danone, are un milion de euro pentru modernizare

Marti 25 aprilie 2017. Agroindaf Afumaţi, o exploataţie agricolă cu peste 1.000 de vaci de lapte din judeţul Ilfov, deţinută de fermierul Caludiu Daviţoiu, va investi anul acesta un milion de euro, capital propriu, într-un proiect de moderinzare şi mărire a capacităţii grajdurilor fermei, proiect care va fi finalizat în 2018.

Consiliul de administraţie al Telekom România discută marţi despre planul de reorganizare al grupului şi ar putea prezenta o nouă organigramă

Luni 24 aprilie 2017. Consiliile de administraţie ale principalelor companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România, un business de 1 miliard de euro pe an, se vor reuni în dimineaţa zilei de marţi, 25 aprilie, pentru a avea o nouă discuţie despre planul de reorganizare al grupului, în cadrul căreia ar putea fi prezentată inclusiv o nouă organigramă care ar urma să contribuie, odată ce aceasta este aprobată şi apoi implementată - potrivit echipei de top management, la eficientizarea activităţii fostelor companii Cosmote şi Romtelecom.

Preşedinţia Consiliului UE propune un sistem de subvenţii/penalităţi pentru relocarea imigranţilor

Luni 24 aprilie 2017. Malta, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, propune oferirea unor subvenţii de câte 60.000 de euro pentru fiecare imigrant statelor UE care primesc extracomunitari peste cotele stabilite de Comisia Europeană, iar ţările care nu primesc ar urma să achite sumele.

Preşedintele Parlamentului European îl susţine pe Emmanuel Macron în scrutinul prezidenţial din Franţa

Luni 24 aprilie 2017. Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, s-a alăturat altor lideri europeni care au exprimat susţinere pentru Emmanuel Macron în scrutinul prezidenţial din Franţa, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Momentul adevărului: Datele preliminare Eurostat arată un deficit de 3% anul trecut pentru România

Luni 24 aprilie 2017. România şi Marea Britanie au înregistrat un deficit de 3% din PIB, potrivit estimărilor preliminare publicate luni de Eurostat pentru anul 2016.

Businessul IT Smart Distribution a avansat anul trecut cu 11% la 125 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Compania locală IT Smart Distribution, specializată în distribuţia de echipamente şi soluţii software, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 124,6 mil. lei (27,7 mil. euro), în creştere cu 10,8% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de societate.

Afacerile Network One Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C, au crescut în 2016 cu 7% la 994 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Network One Distribution (NOD), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 993,6 mil. lei (221,3 mil. euro), în creştere cu 6,7% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de companie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 24 aprilie 2017. Dolarul se prăbuşeşte şi atinge minimul ultimelor 6 luni

Luni 24 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Lanţul de clinici dentare Dr. Leahu din Capitală a investit peste 1 mil. de euro în extinderea reţelei

Luni 24 aprilie 2017. Reţeaua de clinici dentare Dr. Leahu, prezentă pe piaţa din Capitală cu trei unităţi, a achiziţionat o clădire de birouri de cinci etaje, în zona Herăstrău, în urma unei tranzacţii de 1,05 mil. euro.

Suntem dependenţi de multinaţionale. Trei sferturi din exporturi sunt în „mâinile“ a 500 de companii, majoritatea străine. Teritoriul rezervat companiilor antreprenoriale este cel al exporturilor de câteva milioane de euro

Luni 24 aprilie 2017. Aproape trei sferturi din ex­por­tu­rile României (73,8%), respectiv 42 mld. euro, sunt realizate de cei mai mari 500 de exportatori, un clasa­ment dominat ca­te­goric de companii multi­naţionale.

Luptă strânsă aseară în alegerile de care depinde viitorul Europei

Luni 24 aprilie 2017. Emanuel Macron, candidatul platformei independente „En Marche“ conducea aseară în intenţiile de vot, în alegerile din Franţa, cu 24%, conform unui ziar belgian, fiind urmat de Marine le Pen, candidata de extremă dreaptă, care acumula, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, 22% din voturi.

Primii zece exportatori români au livrat în străinătate mărfuri de circa 1 mld. euro

Luni 24 aprilie 2017. Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, controlat de Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a fost anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi de la Registrul Comerţului.

Cum au ajuns românii să stea la serviciu aproape 40 de ore pe săptămână, cu o oră mai puţin decât vecinii bulgari?

Duminica 23 aprilie 2017. Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.

Alegerile prezidenţiale din Franţa, un test major pentru populism şi Uniunea Europeană

Duminica 23 aprilie 2017. Alegătorii francezi au început duminică să voteze în primul tur al scrutinului prezidenţial, considerat drept un test major pentru populism şi viitorul Uniunii Europeane, scrie The Associated Press.

Care sunt ideile politice şi economice ale principalilor candidaţi care vor să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa

Sambata 22 aprilie 2017. Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, liberal-socială) şi favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa, are o abordare "pragmatică", pledând atât pentru măsuri de stânga, cât şi de dreapta, în timp ce populista Marine Le Pen insistă cu ideile eurosceptice.

Bucureştenii nu au prins încă gustul îngheţatei artizanale? În Capitală consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara. Cu 30.000 de euro poţi să-ţi faci o gelaterie

Sambata 22 aprilie 2017. Îngheţata artizanală devine o afacere pe care tot mai mulţi întreprinzători locali sunt dispuşi să o încerce, în condiţiile în care românii au prins gustul unui astfel de produs.

Românii au obosit să mai ia credite? finanţările noi au scăzut cu 7% în primele două luni din 2017

Sambata 22 aprilie 2017. Băncile au acordat în primele două luni ale acestui an credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei (822 mil. euro), în scădere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele centralizate de Banca Naţională.

Numărul mediu de ore lucrate pe săptămână de angajaţii din Uniunea Europeană. Pe ce loc sunt românii

Sambata 22 aprilie 2017. Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.

Valdis Dombrovskis: CE va anunţa în luna mai un plan pentru crearea unui buget al zonei euro

Vineri 21 aprilie 2017. Comisia Europeană elaborează un plan pentru crearea unui buget al celor 19 state membre ale zonei euro, în sensul stimulării investiţiilor şi combaterii şomajului, variantele urmând să fie anunţate în luna mai, anunţă Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Executivului UE.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 21 aprilie 2017. Dolarul creşte şi depăşeşte 4,24 lei

Vineri 21 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Retailerul GSM IQBox investeşte 200.000 de euro în extinderea reţelei

Vineri 21 aprilie 2017. Retailerul GSM IQBox, partener al Telekom România, investeşte 200.000 de euro în extinderea şi modernizarea reţelei, Astfel, până la finele anului, în urma unei investiţii de 100.000 de euro vor fi inaugurate trei locaţii noi în Timişoara, Craiova şi Râmnicu Vâlcea, iar alţi 100.000 de euro vor fi utilizaţi pentru renovarea unor magazine importante ale reţelei.

Concurenţa aprobă preluarea producătorului de preforme Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA

Vineri 21 aprilie 2017. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

Marea Britanie ar putea pierde susţinerea Europei pentru controlul Insulelor Falkland, ocupate din 1833

Vineri 21 aprilie 2017. Susana Malcorra, ministrul argentian de Externe, a declarat că Argentina consideră că în urma procedurii Brexit, Marea Britanie ar putea pierde susţinerea aliaţilor europeni pentru controlul britanicilor asupra Insulelor Falkland, informează The Guardian.

Mariana Gheorghe a primit anul trecut aproape 100.000 de euro ca membru în consiliul de supraveghere al ING

Vineri 21 aprilie 2017. Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.

Un chioşc din România vinde cu peste 50% mai mult decât unul din Polonia

Vineri 21 aprilie 2017. Fiecare dintre cele aproape 54.000 de chioşcuri şi alimentare din Ro­mânia vinde în medie de 160.000 de euro, cu peste 50% mai mult decât un maga­zin similar din Polonia, ara­tă cal­culele ZF pe baza datelor oferite de com­­pa­nia de cercetare de piaţă Euro­monitor.

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Vineri 21 aprilie 2017. Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

Euroscepticul Nigel Farage nu candidează în scrutinul britanic, preferând să rămână eurodeputat

Joi 20 aprilie 2017. Politicianul eurosceptic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii extremiste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a anunţat joi seară că nu va candida pentru un loc în Camera Comunelor în scrutinul din 8 iunie, preferând să rămână eurodeputat, pentru a lupta pentru Brexit "în Europa.

Guvernul alocă o nouă tranşă de 19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor

Joi 20 aprilie 2017. Guvernul a aprobat, joi, alocarea temporară a sumei de 19,03 milioane de euro în scopul asigurării necesarului de finanţare, pentru luna aprilie 2017, a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (POIIMM).

Guvernul ia atitudine în privinţa comunităţilor româneşti din străinătate şi investeşte sume importante pentru realizarea unor studii

Joi 20 aprilie 2017. Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, plata unei contribuţii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunităţile româneşti din străinătate.

Lukoil Lubricants are pregătit un milion de euro pentru investiţii pe piaţa locală

Joi 20 aprilie 2017. Lukoil Lubricants East Europe, compania locală a grupului petrolier rusesc Lukoil specializată în producţia şi comercializarea de lubrifianţi, are un buget de un milion de euro pentru investitii până la finalul anului 2017.

Firma de recuperare de creanţe Top Factoring a fost achiziţionată de către compania suedeză Intrum Justitia

Joi 20 aprilie 2017. Fondul de investiţii Reconstruction Capital II, deţinut de Ion Florescu, a finalizat vânzarea companiei de recuperare de creanţe Top Factoring şi a portofoliului de creanţe neperformante deţinut prin Glasro Holdings Limited către firma suedeză Intrum Justitia AB, pentru 13,1 milioane euro.

Marius Scuta, JLL: Centrul Bucureştiului rămâne ok pentru sedii centrale şi firme de IT, dar spaţiile sunt limitate ca dimensiune

Joi 20 aprilie 2017. Multe companii şi-au mutat sediul central din centrul Capitalei în Barbu Văcărescu pentru că au redus costul cu chiria de la 18,5 euro/mp spre 15 euro, iar cei 3,5 euro/mp/lunar contează în bugetul unei companii, în timp ce ca imagine şi prezenţă în continuare este foarte bine, spune Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation la JLL.

Ambasadorul Marii Britanii în România: Ieşim din Uniunea Europeană, nu din Europa

Joi 20 aprilie 2017. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, joi, la Timişoara, că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europenă, nu din Europa şi că românii care lucrează în ţară au un rol foarte important, în acest moment fiind peste 2.000 de medici angajaţi în spitalele de stat.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 20 aprilie 2017. Euro sparge pragul de 4,54 lei şi câştigă şi mai mult teren în faţa dolarului

Joi 20 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Afacerile Dent Estet au crescut cu 20% în 2016, la 6,8 mil. euro

Joi 20 aprilie 2017. Grupul de clinici Dent Estet, lider de piaţă în domeniul serviciilor de medicină dentară, controlat de MedLife, a înregistrat anul trecut afaceri de 6,8 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de rezultatele financiare obţinute în 2015.

Euro se apreciază în raport cu leul joi dimineaţa, în timp ce dolarul pierde teren

Joi 20 aprilie 2017. Cursul de schimb interbancar dinaintea cursului oficial anunţat de BNR era joi dimineaţă de 4,5375/4,5427 lei, în creştere cu 0,05% faţă de debutul şedinţei, dar şi faţă de referinţa BNR de ieri, de 4.5286 lei. Dolarul a scăzut din nou, ajungând la o cotaţie de 4,2224/4,2324, în scădere cu 0,20% faţă de debutul şedinţei de tranzacţionare, dar în linie cu referinţa BNR de ieri de 4.2246.

Creşterea tarifelor RCA şi cross-sellingul au ajutat Asirom să revină pe profit în 2016 cu un rezultat brut de 3,9 mil. lei

Joi 20 aprilie 2017. Asirom nu a mai înregistrat profit din 2012, iar în perioada 2013-2015 pierderile agregate au cumulat 314 milioane de lei, aproape 70 milioane de euro, acţionarul austriac VIG fiind nevoit să susţină compania.

Creşterea pieţei mobilei din Germania măreşte vânzările Polipol din Satu Mare

Joi 20 aprilie 2017. Producătorul de mobilă Polipol, parte a grupului german cu acelaşi nume, speră la vânzări de peste 150 mil. lei (33 mil. euro) în 2017, după ce anul trecut vânzările i-au crescut cu 27% datorită creşterii pieţei mobilei tapiţate din Germania, unde compania trimite peste 80% din produse.

România are cele mai multe plantaţii viticole din UE, dar sunt de şase ori mai mici decât media europeană

Miercuri 19 aprilie 2017. „Avem foarte mulţi proprietari care au câteva rânduri de vie. Din 2003 în România nu s-a mai făcut recensământ viticol.“

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, consideră că investigaţia din Polonia face parte dintr-o campanie de calomniere politică

Miercuri 19 aprilie 2017. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, miercuri, că Guvernul de dreapta din Polonia încearcă să-l discrediteze, în condiţiile în care este audiat ca martor într-un dosar care vizează serviciile secrete militare poloneze, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Continental a investit 12 milioane de euro în fabrica de componente electrice şi a mărit producţia

Miercuri 19 aprilie 2017. Compania Continental a investit peste 12 milioane de euro în fabrica de componente electronice din Timişoara şi astfel a crescut capacitatea de producţie cu 30 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei Europene: Negocierile pentru Brexit dintre UE şi Marea Britanie vor începe după alegerile din iunie

Miercuri 19 aprilie 2017. Negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit vor începe abia după instalarea noului guvern, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie, consideră preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 19 aprilie 2017. Euro câştigă teren faţă de dolar

Miercuri 19 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Magazinele Praktiker au înregistrat vânzări mai mari cu 3% în 2016

Miercuri 19 aprilie 2017. Retailerul de bricolaj Praktiker a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de peste 3% faţă de 2015, iar afacerile companiei s-au ridicat la 137 milioane de euro, un nivel similar anului 2015.

România se află pe locul 18 în UE din punct de vedere al înmatriculărilor de autoturisme noi în T1, iar Dacia a avut un avans de 9,9% la vânzări

Miercuri 19 aprilie 2017. România se află pe locul 18 în UE din punct de vedere al înmatriculărilor de autoturisme noi în primul trimestru, cu un volum de 22.276 maşini, în creştere cu 27,5% faţă de perioada similară din 2016, potrivit datelor furnizate de ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile şi ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din România.

Bilanţ PNDR: Au fost semnate circa 32.000 de contracte, cu o valoare totală de 1,5 miliarde de euro

Miercuri 19 aprilie 2017. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a semnat 31.738 de contracte de finanţare aferente actualului Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), incluzând şi contractele de finanţare preluate prin procedura de tranziţie dintre programe, cu o valoare totală de circa 1,5 miliarde de euro.

Activul net al SIF-urilor a crescut cu 15% în ultimele 12 luni, dar activele au crescut cu numai 12%

Miercuri 19 aprilie 2017. Activul net cumulat al celor cinci SIF-uri valorează la sfârşitul lunii martie 7,729 miliarde lei (1,70 miliarde euro), mai mult cu 15,23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, valoarea de piaţă totală a celor cinci societăţi s-a apreciat cu 12,92%, până la 4,064 miliarde lei (893 milioane euro), mai încet decât evoluţia indicelui BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a cărui creştere în acelaşi interval este de 33%.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri: Grupul german B Braun investeşte 120 mil. euro într-o fabrică de soluţii perfuzabile în Timiş. „Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia.“

Miercuri 19 aprilie 2017. Grupul german B Braun, cu afaceri de 6,4 miliarde de euro, care deţine mai multe divizii pe piaţa locală, va investi 120 de milioane de euro într-o fabrică în judeţul Timiş în care se vor produce soluţii perfuzabile, potrivit lui Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

Creditarea dă semne de oboseală: finanţările noi au scăzut cu 7% în primele două luni din 2017

Miercuri 19 aprilie 2017. Băncile au acordat în primele două luni ale acestui an credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei (822 mil. euro), în scădere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele centralizate de Banca Naţională.

ZF LIVE. Oana Pleşan, La Fior di Latte: În Capitală consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara. Cu 30.000 de euro poţi să-ţi faci o gelaterie

Miercuri 19 aprilie 2017. Îngheţata artizanală devine o afacere pe care tot mai mulţi întreprinzători locali sunt dispuşi să o încerce, în condiţiile în care românii au prins gustul unui astfel de produs.

ZF Live. Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels: În următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor investi în alte companii. „Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin.”

Marti 18 aprilie 2017. România ar putea avea în următorii cinci ani primele fonduri româneşti de investiţii care să contribuie la afaceri aflate la început de drum, este de părere Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels, o piaţă evaluată la circa zece milioane de euro.

Vânzări în scădere: poliţele property au coborât în 2016 la 12% din piaţa asigurărilor generale faţă de un vârf de 19% în 2011

Marti 18 aprilie 2017. Vânzările de poliţe property care acoperă daune produse bunu­rilor imobile au însumat 946 mi­lioane de lei (210 mil. euro) la finalul anului trecut, fiind în scă­dere cu circa 2% faţă de luna decembrie din 2015, arată datele agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Restaurant de tip autogrill inaugurat pe DN 1, într-o clădire tip OZN

Marti 18 aprilie 2017. Primul restaurant de tip autogrill care funcţionează într-o clădire în forma unui OZN a fost inaugurat, marţi, pe DN 1, în localitatea Cornu, judeţul Prahova. Valoarea investiţiei se ridică la 1.450.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Signal Iduna a încheiat primul trimestru cu o creştere de 40% a primelor brute subscrise

Marti 18 aprilie 2017. Signal Iduna, cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa locală, a înregistrat în primul trimestru o creştere de 40% a primelor brute subscrise, portofoliul total trecând de 10 milione euro.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 18 aprilie 2017

Marti 18 aprilie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

EximBank şi Electrogrup, acord financiar de 11 milioane de euro

Marti 18 aprilie 2017. EximBank a acordat companiei Electrogrup, unul dintre jucătorii de top din sectorul construcţiilor de infrastructură energetică, de telecomunicaţii şi civilă, un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat în special exportului de servicii.

Doar 1,3 milioane de români au asigurări facultative pe locuinţe, majoritatea limitându-se la poliţa obligatorie de 10-20 euro/lună

Marti 18 aprilie 2017. Numărul poliţelor facultative a scăzut anul trecut cu circa 7%, tot mai puţini asigurâdu-şi casele în acest fel, deşi preţul este de aproximativ 40-50 euro pe lună.

Marea Britanie, în pericol să piardă alte 30.000 de locuri de muncă după Brexit

Marea Britanie, în pericol să piardă alte 30.000 de locuri de muncă după BrexitMiercuri 22 martie 2017. Marile bănci internaționale din Londra și-au gândit planurile de rezervă pentru a-și reduce operațiunile de aici, cu câteva săptămâni înainte ca guvernul Theresa May, să stabilească data la care va declanșa Brexitul, repsectiv 29 martie, transmite Bloomberg. Astfel, Londra ar putea pierde 10.000 de joburi din domeniul bancar și alte 20.000 din sectorul serviciilor financiare, în cazul în care clienții vor muta activele în valoare de 1,8 trilioane de euro din UK, în urma Brexitului, potrivit analiștilor think tank-ului Bruegel.

În patru ani, Salvați Copiii a colectat pentru maternități 862.438 de euro din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor

În patru ani, Salvați Copiii a colectat pentru maternități 862.438 de euro din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilorMarti 20 decembrie 2016. Deși numărul companiilor care au înțeles importanța redirecționării a 20% din impozitul pe profit către cauze sociale a crescut în ultimii patru ani, nu toate companiile au apelat la acest instrument crucial pentru programele pe care organizațiile neguvernamentale le derulează în folosul celor mai stringente nevoi ale societății.

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de lei

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de leiLuni 21 noiembrie 2016. Ministerul Economiei vrea să realizeze cu bani europeni un atlas economic al României şi un document de politică industrială care va stabili priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru reindustrializare, conform unui document publicat pe site-ul instituţiei.

Deloitte: România va avea cea mai mare rată de creştere în perioada 2016-2018

Joi 27 octombrie 2016. România va avea cea mai mare rată de creştere între 2016-2018, creşterea PIB-ului României fiind estimată la minimum 4,5% în 2016, înainte de o reducere la 3,3% între 2017-2018, potrivit unui studiu Deloitte care analizează evoluţia sectorului bancar din opt ţări est-europene.

Tranzacţie de 40-50 mil. euro pe piaţa serviciilor medicale private Affidea preia clinicile Hiperdia şi face un pas mare spre top cinci

Joi 27 octombrie 2016. Grupul Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagis­ti­că medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, con­trolat de miliardarul elveţian Ernesto Bertarelli, face a treia tran­zac­ţie im­portantă din ultimul an şi jumă­tate pe piaţa locală prin prelua­rea clinicilor Hiperdia şi intră în luptă pentru un loc în topul celor mai mari jucători pe o piaţă de 1,4 mld. euro.

Electromontaj Sibiu vrea să reînnoiască pentru un an un credit de 3,2 mil. lei

Joi 27 octombrie 2016. Acţionarii Electromontaj Sibiu (ELJA), companie cu 3 milioane de lei capi­tali­zare, sunt chemaţi pe 11 noiembrie pentru a aproba reînnoirea pentru o pe­rioa­dă de 12 luni a unei facilităţi de cre­dit neconfirmate de 3,2 mi­lioane de lei (700.000 euro), uti­lizabilă non-cash.

RCS&RDS anunţă oficial detaliile operaţiunii de refinanţare: obligaţiuni de 350 mil. euro şi un credit sindicalizat de 1,7 mld. lei

Miercuri 26 octombrie 2016. Comunicarea detaliilor despre operaţiunea de refinanţare reprezintă o premieră pentru RCS&RDS, care în trecut nu a transmis asemenea date, singurele informaţii fiind astfel disponibile de la agenţiile de rating sau casele de avocatură implicate.

Lupta pentru angajaţi în Timişoara se mută în clădirile de birouri. Dezvoltatorul unui proiect de birouri de 30 mil. euro: Nu avem de unde să luăm oameni. Degeaba avem contracte mari

Miercuri 26 octombrie 2016. Omul de afaceri Virgil Torno­reanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group, dar şi resellerul Apple Vox Store şi firma de software Vox FileMaker Solution, toate în Timişoara, spune că cea mai mare problemă pe care o întâlneşte este lipsa forţei de muncă în zonă, motiv pentru care, pentru a păstra IT-iştii, le oferă acestora salarii şi condiţii de lucru similare cu cele din Austria.

Producătorul Marquardt Sibiu: Cu investiţii de 160 mil. euro şi peste 2.700 de angajaţi am devenit cea mai mare filială a grupului

Miercuri 26 octombrie 2016. Marquardt este şi unul dintre cei mai importanţi angajatori din Sibiu, dar şi din regiunea de vest a ţării, unde în ultimii ani s-au plasat strategic companii din industria auto.

RCS&RDS a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro pentru operaţiunea prin care şi-a refinanţat datoriile

Miercuri 26 octombrie 2016. Grupul RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi internet fix din România, a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro constând în acţiunile proprii şi la filiale din străinătate, conturi bancare, mărci şi echipamente, pentru operaţiunea de refinanţare a datoriilor, care a avut o valoare totală de aproape 700 mil. euro, conform datelor disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 26 octombrie 2016

Miercuri 26 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Acţiunile europene au scăzut în şedinţa de miercuri

Miercuri 26 octombrie 2016. Acţiunile europene şi asiatice au scăzut, având în vedere că preţurile petrolului au scăzut, iar rezultatele Apple au fost dezamăgitoare.

Ryanair are la vânzare bilete spre 168 de destinaţii la 2 euro

Miercuri 26 octombrie 2016. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, are la vânzare 100.000 de bilete la 2 euro ( pe segment de zbor) pentru 168 de destinaţii pentru călătorii în luna noiembrie.

Deutsche Bank ar putea renunţa la plata bonusurilor în cash

Miercuri 26 octombrie 2016. Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiţii europeană, ia în calcul alternative la plata bonusurilor în cash, în condiţiile în care CEO-ul John Cryan vrea să protejeze capitalul şi să crească încrederea investitorilor, spun surse citate de Bloomberg.

Veniturile Orange au urcat în T3 cu 3%, la 251 mil. euro

Miercuri 26 octombrie 2016. Veniturile Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au avansat în trim. 3 cu 3,3,% la 251,1 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de contracte de abonament pentru serviciile de telefonie mobilă şi de te­le­viziune prin satelit.

Creditarea privată a început să crească din nou în septembrie. „Acum băncile au devenit mai agresive şi pe segmentul creditelor ipotecare.“

Miercuri 26 octombrie 2016. Băncile aveau la finalul lunii septembrie a acestui an un stoc de credite acordate populaţiei şi companiilor în valoare de 216,8 miliarde de lei (48,7 mld. euro), cu circa 1,4 mi­liar­de de lei mai mult decât luna trecută, potrivit datelor BNR.

Astra Vagoane Călători Arad: A dispărut resursa umană pentru industria românească

Miercuri 26 octombrie 2016. Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Că­lători din Arad, cu afaceri de 96 mil. lei (22 mil. euro), pre­gă­teşte în acest an 140 de tineri pentru me­seriile de su­dori, electricieni, lă­că­tuşi şi altele în cadrul şcolii pro­fe­sio­nale pe ca­re a înfiinţat-o anul trecut, prin ca­re încearcă să îşi asigure forţa de muncă în fabrica pe care o conduce.

CTP a construit pentru Faurecia o fabrică de componente auto

Miercuri 26 octombrie 2016. CTP, unul dintre cei mai mari investitori în spaţii industriale şi logistice, a finalizat fabrica producătorului de componente auto Faurecia de lângă Piteşti, investiţia în construcţia de la zero a unităţii ridicându-se la 7-8 milioane de euro.

O familie de antreprenori din Hunedoara a investit 1,5 mil. euro într-un conac care a primit 7.500 de turişti

Miercuri 26 octombrie 2016. Familia Szabo, care a deţinut timp de mai bine de un deceniu o afacere în domeniul producţiei de textile, a decis să investească în turism, astfel că în 2006 au început construcţia Conacului Archia de astăzi. Între timp, investiţia în conacul care numără 15 camere tematice, două pavilioane de evenimente, piscine exterioare şi un domeniu de 10 hectare, a urcat la un total de 1,5 milioane de euro.

Una dintre cele mai mai tranzacţii imobiliare ale anului. Proprietarul galeriei Carrefour Orhideea preia mallul Electroputere Craiova. Mallul se află în insolvenţă încă din 2013, la doi ani de la deschidere

Miercuri 26 octombrie 2016. Antreprenorul francez Ber­trand Catteau, care deţine galeriile comerciale Carrefour Orhideea, Cora Pan­telimon, a preluat mallul Electro­putere din Craiova într-o tranzacţie es­ti­mată la circa 50 mil. euro. Ziarul Finan­ciar a scris încă din septembrie că tran­zacţia se află pe ultima sută de metri

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu un instrument de evaluare a democraţiei în toate statele UE

Marti 25 octombrie 2016. Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) care vizează România şi Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democraţiei şi statului de drept în toate statele membre UE.

​Impactul pe care Brexitul l-ar avea asupra creşterii economiei germane

Marti 25 octombrie 2016. Impactul deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană va elimina aproximativ 0,25 de puncte procentuale din rata de creştere pe care o va înregistra anul viitor Germania, cea mai mare economie europeană, relevă un studiu citat de ziar german, scrie Reuters.

Parlamentul European a anulat imunitatea deputatului Jean-Marie Le Pen

Marti 25 octombrie 2016. Parlamentul European a anulat imunitatea eurodeputatului francez Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional (FN), la solicitarea Justiţiei care doreşte anchetarea acestuia pentru incitare la ură rasială, în urma comentariilor sale faţă de diverşi artişti, informează Le Figaro.

Scurtmetrajul BMW Films The Escape a rulat în avanpremieră europeană în România, în cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest”

Marti 25 octombrie 2016. Cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială pe BMWFilms.com, The Escape, cel mai nou scurtmetraj din seria The Hire, a beneficiat de o proiecţie în avanpremieră europeană în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium), scurtmetrajul plin de acţiune îi are în prim-plan pe starul seriei originale BMW Films, Clive Owen (Closer,Children of Men), care şi-a reluat rolul The Driver, pe Dakota Fanning (War of the Worlds, I am Sam), pe Jon Bernthal (The Punisher, Daredevil) şi pe actriţa nominalizată la Oscar, Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air).

Bursele europene au crescut în şedinţa de marţi

Marti 25 octombrie 2016. Acţiunile europene au crescut modest în şedinţa de marţi, indiecle Stoxx Europe 600 având o creştere de 0,1%, după ce urcase la debutul tranzacţionarii cu până la 0,4%..

Veniturile Orange au crescut cu 3% în trim. 3, la 251 mil. euro. Numărul de abonamente a crescut cu 5%

Marti 25 octombrie 2016. Veniturile Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au crescut în al treilea trimestru cu 3,3% la 251,1 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi, conform datelor comunicate de companie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 25 octombrie 2016

Marti 25 octombrie 2016. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Euro scade sub pragul de 4,5 lei marţi dimineaţa, înaintea cursului oficial anunţat de BNR

Marti 25 octombrie 2016. Euro şi dolarul au scăzut în această dimineaţă înaintea cursului oficial anunţat de BNR cu 0,37%, respectiv 0,43%, la o cotaţie de 4,4863/4,4914 lei/euro şi de 4,1190/4,1255 lei/dolar.

ProMotor: Am dat 20 de milioane de euro pe 70 de km. Din februarie 2017 ni se simplifică viaţa.

Marti 25 octombrie 2016. Ministerul Transporturilor se gândeşte la noi. Mai ales când are un câştig direct

Constructorul Spitalului Polaris investeşte 7,5 mil. euro intr-un ansamblu rezidenţial în Cluj Napoca

Marti 25 octombrie 2016. Compania de construcţii Luca Prest va investi 7,5 milioane euro în ansamblul rezidenţial Grand Hill Residence din Cluj Napoca, mizând pe cererea în creştere pentru locuinţe în oraş, pe fondul dezvoltării pieţei locale a muncii.

Piaţa creditelor neperformante, în fierbere: 3-4 tranzacţii în valoare totală de peste un miliard de euro se „tranşează“ acum. Există li­chi­ditate în piaţă şi interes din partea inves­titorilor pentru achiziţia de NPL-uri din toate cat

Marti 25 octombrie 2016. Apropierea de finalul anu­lui de­termină băncile locale să grăbească cură­ţa­rea bi­lan­­ţurilor, aceas­tă atitu­di­ne fiind remar­cată în piaţa tranzacţiilor cu NPL-uri (non-perfor­ming loans), unde în prezent se poartă 3-4 ne­go­cieri pentru vânzarea unor credite neper­for­mante în valoare de aproximativ un miliard de euro.

Cu ce se tratează românii. Nurofen, Aspenter şi Parasinus sunt cele mai vândute medicamente „fără reţetă”, o piaţă de 650 mil. euro anual

Marti 25 octombrie 2016. Cele mai importante cinci medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au avut în ultimul an (septembrie 2015 - august 2016) vânzări cumulate de 74 de milioane de euro, clasamentul fiind condus detaşat de brandul Nurofen din portofoliul companiei Reckitt Benckiser.

Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba speră la afaceri de 2 mil. euro. „Nu mai cumpără nimeni pentru că vede o etichetă lucioasă, sclipitoare şi gata, dă 40 de lei pe kilogram.“

Marti 25 octombrie 2016. Compania Binal Mob din judeţul Alba, cu activităţi în producţia de brân­zeturi şi alte produse lactate, mi­zează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 2 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

APIA: Eliminarea timbrului de mediu va transforma România în al doilea „cimitir de maşini vechi” al Europei, după Polonia

Luni 24 octombrie 2016. Eliminarea timbrului de mediu va duce la creşterea poluării în marile oraşe, scăderea siguranţei în trafic şi a activităţii producătorilor şi importatorilor autorizaţi de automobile, cu impact extrem de negativ în ceea ce priveşte restructurarea unui număr semnificativ de locuri de muncă şi diminuarea încasărilor la buget, comentează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România în contextul discuţiile legate de Proiectul de lege de relaxare a fiscalităţii prin eliminarea unor taxe.

Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa. Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar

Luni 24 octombrie 2016. Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

Paul Palaş, managerul hotelului Central din Ploieşti: Un recepţioner poate câştiga până la 500 de euro, în timp ce salariul unui bucătar şef ajunge şi la 1.000 de euro

Luni 24 octombrie 2016. Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, trebuie să existe un mix de factori. În primul rând trebuie să existe dotări. Nu se poate discuta despre servicii de calitate dacă nu există dotări. Calificarea personalului este extrem de importantă, a declarat Paul Palaş la ZF Live.

Ungaria se opune „sovietizării" Uniunii Europene. „Vrem să fim o naţiune europeană, nu o naţionalitate în Europa"

Luni 24 octombrie 2016. Ungaria trebuie să opună rezistenţă "sovietizării" Uniunii Europene, a afirmat premierul ungar, Viktor Orban, pledând pentru intensificarea măsurilor antiimigraţie, informează site-ul agenţiei Reuters.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter