Stiri despre EUR

 

Hub-ul IT din România al olandezilor de la ING va ajunge la afaceri de peste 28 mil. euro anul acesta, plus 60%

Marti 21 noiembrie 2017. ♦ În primele 9 luni, veniturile totale s-au situat la 20,4 milioane de euro, depăşind astfel nivelul afacerilor din 2016.

Un grup de investitori din Ungaria şi România ridică cu 15 mil. euro o fabrică de nutreţuri combinate în Mureş. „După mai mulţi ani în care s-a importat furaj din Ungaria în România investitorii au observat că este loc pentru o fabrică cu

Marti 21 noiembrie 2017. Compania UBM Feed Ro­mâ­nia, care are ca acţio­nari grupul UBM din Un­garia şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, producătorul bran­dului Puiul de Cră­ieşti, va deschide o fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în co­muna Sânpaul (jude­ţul Mu­reş), investiţia ri­di­cân­du-se la 15 milioa­ne de euro.

O cooperativă agricolă din Cluj vinde lapte şi bovine vii de peste 5 milioane de euro anual. „Ne-am organizat în cooperativă că să putem sta la masă cu bogaţii."

Marti 21 noiembrie 2017. Cooperativa agricolă Someş Arieş, cu sediul în Apahida, judeţul Cluj, formată din circa 70 de mem­bri, livrează zilnic circa 30.000 de litri pe lapte şi trimite lunar circa 200 de bovine spre abatorizare şi 75-100 de viţei la export.

O piaţă care a mers bine: Vânzările de biciclete s-au dublat în doi ani şi au ajuns la 82 de milioane de euro

Marti 21 noiembrie 2017. Vânzările de biciclete au ajuns anul trecut la 82 de milioane de euro, după un avans de 37% faţă de anul anterior. Mai mult, piaţa aproape s-a dublat faţă de 2014 şi a ajuns să fie de peste patru ori mai mare decât în 2008, ultimul an de boom economic.

Fabrici şi exporturi: cum a ajuns Germania cea mai importantă verigă a lanţului economic european, inclusiv în est

Marti 21 noiembrie 2017. Vestea prăbuşirii discuţiilor pentru formarea noului guvern german de coaliţie a zdruncinat euro, simbolul cel mai important al unităţii europene, şi pe bună dreptate.

Proiectul de 200 mil. euro Openville din Timişoara al lui Iulian Dascălu va fi finalizat în T4/2018

Marti 21 noiembrie 2017. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect imobiliar mixt din vestul României, cu investiţii de peste 200 mil. euro, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care integrează actualul Iulius Mall, plus spaţii de office, retail, parc şi entertainment.

Industria băuturilor a câştigat vânzări de 1 mld. lei faţă de 2008, dar a pierdut 9.000 de angajaţi

Luni 20 noiembrie 2017. Companiile din sectorul producţiei de băuturi au ajuns anul trecut la un business total de aproape 11 mld. lei (2,4 mld. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Parisul va găzdui sediul Autorităţii Bancare Europene

Luni 20 noiembrie 2017. Oraşul Paris va găzdui după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sediul Autorităţii Bancare Europene (ABE), potrivit deciziei luate luni seară de Consiliul UE, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Importurile de fructe exotice, la raport: Pe rafturile magazinelor ajung fructe exotice de 220 mil. €. Avocado conduce detaşat în topul creşterilor

Luni 20 noiembrie 2017. Importurile de fructe exotice au ajuns anul trecut la 217 mil. euro, faţă de numai 90 mil. euro în ur­mă cu cinci ani. Aproape două trei­­mi din importuri sunt aco­pe­rite de ba­na­ne, dar creş­te­rile cele mai mari vin de la avocado, ananas sau man­go.

KPMG România: Antreprenorii români văd creştere în 2018, mai ales din cererea de pe piaţă, nu lansări de produse sau marketing

Luni 20 noiembrie 2017. Afacerile de familie din România tind să fie mai active decât cele din alte ţări europene în ceea ce priveşte opţiunea de reinvestire a profiturilor în afacerile lor (60%), comparativ cu opţiunea de a planifica investiţii externe precum fuziuni şi achiziţii (7%), spune René Schöb, Tax Partner, KPMG în România.

Consiliul UE a adoptat regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen

Luni 20 noiembrie 2017. Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, regulamentul privind un sistem de intrare/ieşire în statele membre şi regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen în legătură cu sistemul de intrare/ieşire, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă

Luni 20 noiembrie 2017. Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei, a declarat un oficial din cadrul administraţiei preşedintelui Emmanuel Macron, adăugând că statul francez va continua să lucreze cu guvernul german, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Un grup de antreprenori din Ungaria şi România investesc 15 milioane de euro o fabrică de nutreţuri combinate

Luni 20 noiembrie 2017. Compania UBM Feed România, care are ca acţionari grupul UBM din Ungaria şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, va deschide o fabrică de nutreţuri combinate în comuna Sânpaul (judeţul Mureş). Investiţia se ridică la 15 milioane de euro.

Prima etapă a ansamblului imobiliar Openville Timişoara este inaugurată spre finalul anului viitor, incluzând extinderea Iulius Mall

Luni 20 noiembrie 2017. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, cu investiţii de peste 200 mil.euro, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care integrează actualul Iulius Mall, plus spaţii de office, retail, parc şi entertainment.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 20 noiembrie 2017. Euro şi dolarul îşi continuă trendul ascendent

Luni 20 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Am introdus în programul nostru 1 mld. euro pentru zona montană. Avem 4,8 mil. hectare de pajişti, cât Elveţia, Olanda şi Belgia la un loc”

Luni 20 noiembrie 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că a alocat 1 mld. de euro pentru zona montană, pentru a valorifica cele 4,8 mil. hectare de pajişti pe care România le deţine, suprafeţe care ar putea fi utilizate pentru creşterea ovinelor şi a taurinelor de carne.

Cine face găurile din balanţa comercială a României: Importurile de fructe exotice au ajuns la 217 mil. euro

Luni 20 noiembrie 2017. Importurile de fructe exotice au ajuns anul trecut la 217 mil. euro, faţă de numai 90 mil. euro în urmă cu cinci ani. Aproape două treimi din importuri sunt acoperite de banane, dar creşterile cele mai mari vin de la avocado, ananas sau mango.

Cristian Constantinescu, fost manager al Allianz Tiriac, şi-a făcut un restaurant în Centrul Vechi

Luni 20 noiembrie 2017. Cristian Constantinescu, fost director general al companiei de asi­gu­rări Allianz Tiriac în perioada 1994-2011, a investit un milion de euro în des­chi­derea unui restaurant, The Ace, în Centrul Vechi al Capitalei.

Campionul de la Bucureşti: Indicele BET scade din septembrie cu 4,3%, însă indicele BET-FI are un avans de 8,35%

Luni 20 noiembrie 2017. Bursa românească a fost marcată în această toamnă de un val de săderi, referinţa acesteia, indicele BET coborând chiar cu 4,3%, în condiţiile în care media pieţelor europene a fost de plus 3% în acelaşi interval.

Euro, printre pariurile uneia dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru 2018. Moneda unică europeană se numără şi printre pariurile Goldman Sachs pentru 2018

Luni 20 noiembrie 2017. Euro se numără printre recomandările de investiţii lansate de Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru anul viitor. Moneda europeană este preferată, de altfel, de investitorii care caută active de refugiu în contextul tensiunilor de pe pieţe.

Salarii care cresc lent, datorii mari, credite toxice, lipsă de voinţă politică şi populism: euro se însănătoşeşte, dar nu e în afară de orice pericol

Duminica 19 noiembrie 2017. Deşi economiei euro­pene îi merge mai bine ca oricând după criză, săptămâna trecută preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi a atras atenţia că zona euro încă mai are nevoie de banii ieftini ai instituţiei sale. Şi că trebuie răbdare ca revenirea să pătrundă la toate nivelurile. Şi că şi angajaţii îşi vor vedea salariile majorându-se. Este doar o chestiune de timp. Trebuie răbdare.

Christian Tour a avut vânzări de trei milioane de euro pe durata târgului de turism de la Bucureşti. Mai mult de 50% dintre turişti au ales Turcia

Duminica 19 noiembrie 2017. Christian Tour, una dintre cele mai importante companii de turism din România, a înregistrat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

Proiect: Pe şoselele afectate de zgomotul traficului se vor monta covoare antifonice cu 25 mil. euro

Duminica 19 noiembrie 2017. Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect normativ în baza căruia pe şoselele unde zgomotul produs de trafic depăşeşte anumiţi parametri se vor instala „covoare fonoabsorbante” şi „panouri fonoabsorbante”, costul acestora fiind evaluat la aproximativ 25 de milioane de euro.

Harta dezvoltării economice. În România, unu din şase lei câştigaţi lunar merge pe mâncare, printre cele mai mari ponderi din Europa

Vineri 17 noiembrie 2017. Diferenţa dintre cele două state este dată de puterea de cumpărare. Pe de-o parte Germania este cea mai dez­voltată economie europeană, cu un salariul mediu net lunar de 2.300 de euro. Pe de altă parte, România este a doua cea mai săracă ţară din UE după Bulgaria, cu un salariu mediu net lunar de peste patru ori mai mic.

Retailerul online IT&C ideall.ro a înregistrat comenzi de peste un milion de euro în primele 12 ore de Black Friday

Vineri 17 noiembrie 2017. Retailerul online de electronice şi electrocasnice ideall.ro a înregistrat până la ora 12.00 comenzi de peste un milion de euro, depăşind cu 40% rezultatele de anul trecut.

Doi antreprenori din Cluj speră la vânzări de jumătate de milion de euro din papioane

Vineri 17 noiembrie 2017. Un business de familie care comercializează papioane şi alte accesorii vestimentare a ajuns la şapte magazine în cen­tre comerciale din Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară şi estimează pentru 2017 afaceri de jumătate de milion de euro.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 17 noiembrie 2017

Vineri 17 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Danezii de la Ecco au investit 100.000 euro într-un magazin la Galaţi

Vineri 17 noiembrie 2017. Brandul danez de încălţăminte şi accesorii din piele ECCO a deschis primul său magazin din Galaţi şi cel de al 24-lea din reţeaua naţională, în urma unei investiţii de 100.000 euro.

BERD finanţează cu 25 mil. euro o nouă fabrică de produse din aluminiu în nord-vestul României

Vineri 17 noiembrie 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro unei filiale a grupului industrial elveţian Montana Tech Components, care îşi va extinde producţia în ţară construind o nouă centrală, se arată într-un comunicat transmis vineri de BERD.

UniCredit acordă întreprinderilor mici şi mijlocii credite cu garanţie 50% în baza acordului semnat cu Fondul European pentru Investiţii

Vineri 17 noiembrie 2017. UniCredit Bank a început să acorde credite cuprinse între 25.000 euro şi 7,5 milioane de euro, cu garanţie de 50%, firmelor mici şi mijlocii, în baza acordului semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul de Garantare pentru IMM-uri InnovFin, un program care are ca obiectiv facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderile inovatoare.

Hotelul Hilton Sibiu caută finanţare în afara sistemului bancar după creşterea ROBOR

Vineri 17 noiembrie 2017. Acţionarii hotelului Hilton Sibiu, singurul de cinci stele din oraş, caută în continuare finanţare pentru o investiţie de 2 milioane de euro într-un centru de conferinţe.

Preşedintele Consiliului European îi va cere Theresei May să concretizeze oferta de Brexit până în luna decembrie

Joi 16 noiembrie 2017. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îi va cere premierului britanic Theresa May, în cadrul întrevederii de vineri, să concretizeze oferta de Brexit până la summitul din luna decembrie, pentru a putea negocia viitoarele relaţii comerciale, potrivit unei surse UE citate de agenţia Reuters.

Cinci retaileri cu peste 300 de magazine muşcă din piaţa de 37 mld. € de comerţ pariind pe sistemul de francize

Joi 16 noiembrie 2017. Cinci retaileri cu un total de peste 300 de magazine îşi fac loc în comerţul local, o piaţă de 37 mld. euro dominată de reţele stră­ine. Reţelele de magazine alimen­tare, de bricolaj sau mobilă au reuşit să rămână în piaţă şi să se extindă pariind pe un model de business bazat pe franciză.

Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie taie 30% din preţuri de Black Friday pentru pachetele de 1 Decembrie şi Revelion

Joi 16 noiembrie 2017. Centrul de agrement Arsenal Park din Orăştie, controlat de fraţii Cristescu, ce estimează afaceri de 1,8 milioane de euro şi 100.000 de turişti în acest an, a redus cu 33% tarifele la pachetele ce includ cazare şi acces în parcul tematic de 1 Decembrie şi de Revelion, cu ocazia Black Friday, potrivit oficialilor complexului.

Cluj: Staţie electrică retehnologizată, inaugurată de Transelectrica. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro

Joi 16 noiembrie 2017. Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat, joi, la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, o staţie electrică de transformare în urma unei investiţii de aproape 10 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri proprii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sumă record plătită pentru o operă de artă. Un tablou de Leonardo da Vinci s-a vândut cu 450 de milioane de dolari

Joi 16 noiembrie 2017. Un tablou de Leonardo da Vinci, care reprezintă un portret al lui Iisus, a fost vândut, miercuri, în cadrul unei licitaţii, pentru preţul de 450 de milioane de dolari (380 de milioane de euro), depăşind astfel recordul de preţ mondial pe care l-a avut, în 2015, "Les Femmes d'Alger (version 0)", de Pablo Picasso, pentru care s-a plătit 179,4 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

ASF: Valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat a fost de 5.587 lei la nouă luni, cu 18% peste decembrie 2016

Joi 16 noiembrie 2017. Valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat era în primele nouă luni ale anului de 5.587 lei (1.215 euro), respectiv o creştere de 18,41% faţă de decembrie 2016, a anunţat ASF.

Startup-ul Lensa.ro, lansat cu 500 dolari în urmă cu trei ani, a ajuns la afaceri de peste un milion de euro

Joi 16 noiembrie 2017. Lensa.ro, start-up românesc specializat în lentile de contact, ochelari de soare şi ochelari de vedere, demarat în 2013 cu 500 euro, a depăşit pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2017.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 16 noiembrie 2017

Joi 16 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

C&W Echinox: România, printre ultimele locuri în Europa la densitatea spaţiilor comerciale

Joi 16 noiembrie 2017. România avea la finele primului semestru un stoc de retail modern de 3,56 milioane de mp, din care centrele comerciale reprezintă 57%, piaţa locală situându-se printre ultimele poziţii între tarile europene din punct de vedere al densităţii de spaţii comerciale la mia de locuitori, potrivit unui studiu C&W Echinox.

Familia Cristea din Dej va investi 20 de milioane de euro pentru extinderea Parcului Industrial Arc

Joi 16 noiembrie 2017. Parcul industrial Arc, fondat în 2005 de către antreprenoarea Adri­ana Cristea, are planuri de investiţii de 20 de milioane de euro în perioada 2017-2020 pentru realizarea unui incubator de afaceri şi produc­ţie, de clă­diri adminis­tra­ti­ve, can­ti­nă, lo­cuinţe de ser­viciu şi ame­na­jarea de spaţii verzi.

Guvernatorul BNR despre reacţiile după creşterea cursului cu 1%. Există în continuare o sensibilitate emoţională

Joi 16 noiembrie 2017. România a scăpat de „euroizare“, în mare măsură, şi ar putea să permită mai multă flexibilitate a cursului de schimb, însă există în continuare o sensibilitate emoţională legată de deprecierea leului, susţine guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Soarta controversatului proiect de gaze naturale ruso-german Nord Stream 2 a devenit nesigură

Joi 16 noiembrie 2017. Criticat de SUA, Polonia, Ucraina şi alte state est-europene, dar până nu demult dat ca realizare sigură datorită susţinerii puternice din partea Ber­linului, proiectul de gaze naturale Nord Stream 2 a devenit o incer­titudine.

Nemţii, europeni săraci. Sărăcia din cea mai puternică economie europeană este o bombă cu ceas

Joi 16 noiembrie 2017. Economia germană duduie şi trage după ea întreaga economie europeană, însă majoritatea germanilor nu gustă porţii prea mari din prosperitatea astfel creată. Multora le revin porţii prea mici, scrie Deutsche Welle. Potrivit fundaţiei susţinute de sindicate Hans-Bockler-Stiftung, pericolul sărăciei este ridicat în Germania, fiind necesare măsuri urgente pentru a evita o criză.

Opt dintre cei mai mari zece producători mondiali de cosmetice au intrat direct pe piaţa din România

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ei au afaceri cumulate de 350-400 mil. euro, pe o piaţă totală evaluată la circa 820 mil. euro, conform ZF.

Comisia Europeană: Preţul ouălor româneşti a crescut cu 60% în ultimul an

Miercuri 15 noiembrie 2017. Scandalul contaminării ouălor cu insecticidul fipronil are efecte acum pe mai multe pieţe europene.

Eşecul calificării Italiei la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia ar putea costa economia ţării aproximativ 1 miliard de euro

Miercuri 15 noiembrie 2017. ​Necalificarea Italiei la Cupa Mondială de Fotbal pentru prima dată în ultimii 60 de ani ar putea costa ţara aproximativ 1 miliard de euro, a anunţat fostul preşedinte al federaţiei naţionale, citat de Bloomberg.

Crescătorii de vaci de lapte vor încasa subvenţii de aproape 86 mil. euro în campania agricolă 2017

Miercuri 15 noiembrie 2017. Fermierii din sectorul zootehnic vor beneficia de o alocare financiară de 100 mil. euro pentru plata subvenţiilor aferente campaniei agricole 2017, bani care vor ajunge la crescătorii de bivoliţe de lapte, bovine de carne, vaci de lapte, precum şi la crescătorii de viermi de mătase, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Guvern.

Janwillem Bouma, Presedintele PensionsEurope: România a construit un sistem excelent de pensii private si nu ar trebui să îl slăbească prin reducerea contribuţiilor

Miercuri 15 noiembrie 2017. Pensiile private sunt vitale pentru viitor, iar România a reuşit până acum să construiască un sistem excelent de pensii private şi nu ar trebui să înceapă să îl slăbească prin reducerea nivelului contribuţiilor, este de părere Janwillem Bouma, Presedintele PensionsEurope (organizatia-umbrela a fondurilor de pensii private la nivel european).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 15 noiembrie 2017. Scădere puternică pentru dolar

Miercuri 15 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Angajaţii APIA, instituţia care împarte subvenţii fermierilor, ameninţă cu proteste: „Salariul unui consilier superior scade 600 lei ca urmare a modificării Codului Fiscal”

Miercuri 15 noiembrie 2017. Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), o instituţie de stat care a împărţit anul trecut subvenţii de 2,7 mld. euro fermierilor, ar urma să organizeze mâine un protest împotriva scăderilor salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit datelor din piaţă.

Problemele Bulgariei în raportul MCV: Reforme întârziate privind lupta împotriva corupţiei

Miercuri 15 noiembrie 2017. Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul privind progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei, anunţând că Sofia a progresat în privinţa recomandărilor, dar există reforme întârziate în lupta împotriva corupţiei.

JLL: Industrialul, logistica şi birourile, motoarele sectorului imobiliar din Bucureşti; valoarea tranzacţiilor a crescut cu 44%, la 610 mil.euro la nivel naţional

Miercuri 15 noiembrie 2017. Sectoarele industriale, logistică şi de birouri din Bucureşti au fost motoarele pieţei de dezvoltare de proiecte imobiliare în primele 9 luni ale anului, în timp ce retailul a înregistrat cel mai redus ritm de creştere din punct de vedere al proiectelor livrate în acest interval.

Consultare publică privind ştirile false şi dezinformarea online, lansată de Comisia Europeană

Miercuri 15 noiembrie 2017. Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind ştirile false şi dezinformarea online, fiind creat un Grup de experţi la nivel înalt, format din reprezentanţi ai mediului academic, platformelor online, presei şi ai societăţii civile, potrivit unui comunicat de presă.

Salariile mai mari şi Germania ajută economiile est-europene să avanseze mai rapid decât Vestul. Economia germană şi-a consolidat rolul de principal motor de creştere al întregii Europe

Miercuri 15 noiembrie 2017. Principalele economii est-europene au cres­cut puternic, unele chiar spectaculos, în al treilea trimestru, pro­pulsate de consumul intern, de in­dustrie şi de exporturi.

Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit de 74 mil. euro, mai mare cu peste 15% faţă de anul trecut

Miercuri 15 noiembrie 2017. Grupul austriac Raiffeisen a obţinut un profit net de 74 mil. euro în România în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu 10 mil. euro mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.

Transportatorul rutier Filip Spedition din Arad are un plan de investiţii de 18 milioane de euro

Miercuri 15 noiembrie 2017. Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, cu operaţiuni pe 11 pieţe europene şi 350 de angajaţi, va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

România are cel mai mic preţ la legume şi fructe din UE, la jumătate faţă de media comunităţii

Miercuri 15 noiembrie 2017. Preţurile la legume şi la fructe sunt în România la jumătate faţă de media Uniunii Europene şi totodată cele mai mici din comunitate, arată o analiză a biroului european de statistică Eurostat care ia în calcul datele pe 2016.

PE va respinge orice acord Brexit care ar avea ca efect deportarea imigranţilor UE din M.Britanie

Marti 14 noiembrie 2017. Parlamentul European va respinge orice acord cu Londra care ar avea ca efect deportarea din Marea Britanie a cetăţenilor europeni după producerea Brexit, i-a transmis raportorul PE, Guy Verhofstadt, negociatorului britanic, David Davis.

Finanţarea pentru formarea a 55.000 de profesori, aprobată. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: Este un proiect ambiţios

Marti 14 noiembrie 2017. Contractul de finanţare pentru formarea a 55.000 de cadre didactice din ciclul primar şi cel gimnazial, a cărui valoare se ridică la 42 de milioane de euro, a fost semnat, marţi, de Ministerul Educaţiei Naţionale şi cel al Fondurilor Europene.

Grupul ungar Gránit Pólus încheie o înţelegere cu un sindicat bancar în vederea contractării unui credit de 335 mil. euro

Marti 14 noiembrie 2017. Gránit Pólus Group a încheiat o înţelegere cu Erste Group Bank, Erste Bank Hungary, UniCredit Bank Hungary, UniCredit SpA and K&H Bank în vederea contractării unui credit de 335 milioane de euro, necesar refinanţării împrumuturilor existente şi asigurării unei linii de credit pentru WestEnd City Center, unul dintre cele mai importante malluri din Ungaria, cu peste 20 de milioane de vizitatori pe an.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 14 noiembrie 2017. Cursul a scăzut uşor la 4.6482 lei/euro faţă de ieri când a atins un maxim istoric de 4,6595 lei/euro

Marti 14 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Se iau un portughez get-beget şi o tânără pasionată de cultura Portugaliei, se pune la dospit pasiunea pentru gastronomie, iar rezultatul este unul dintre puţinele restaurante de fructe de mare din Bucureşti

Marti 14 noiembrie 2017. Muzica fado, vinul de Porto, poetul Fernando Pessoa şi oraşul-capitală Lisabona. Aşa ar suna una dintre cele mai succinte descrieri ale Portugaliei. Gastronomia acestei ţări, aruncată parcă la capătul Europei, vine să completeze acest peisaj.

Doraly investeşte 3 mil. euro în extinderea parcului comercial cu 4.200 de metri pătraţi

Marti 14 noiembrie 2017. Doraly Expo Market, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale specializate în articole pentru casă şi produse alimentare din România, investeşte 3 milioane de euro într-un nou pavilion cu o suprafaţă totală de 4.200 metri pătraţi.

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut în iulie-septembrie cu 4,1%, la 186 mil. euro, iar numărul total de utilizatori a ajuns la 9,75 milioane

Marti 14 noiembrie 2017. Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în trimestrul încheiat la 30 septembrie venituri din servicii de 186 milioane de euro, în creştere cu 4,1% faţă de perioada similară a anului trecut, la un număr total de 9,75 milioane de clienţi, în creştere cu 386.219 utilizatori, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc.

Grupul Digi Communications a înregistrat la nouă luni venituri totale de 684 mil.euro, în creştere cu 10,8%

Marti 14 noiembrie 2017. Grupul Digi Communications a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri totale de 684 milioane euro, inclusiv pe pieţele din România şi Ungaria, cu 10,8% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat la 44,2 milioane euro, de la 17,8 milioane euro în ianuarie-septembrie 2016.

Radu Enache, şeful grupului Continental Hotels: Este un calvar să ghicim ce se va întâmpla anul viitor

Marti 14 noiembrie 2017. ♦ Radu Enache, acţionar al lanţului hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu aproape 2.000 de camere, spune că afacerile lanţului au crescut cu două cifre în primele zece luni din acest an şi că până la final de an estimează afaceri de 26-27 milioane de euro.

Deficitele dau peste cap prognozele: cursul se îndreaptă către 4,7 lei/euro la finalul anului

Marti 14 noiembrie 2017. Deteriorarea deficitului comercial, al celui buge­tar, precum şi creşterea inflaţiei dau peste cap prog­no­zele pri­vind evoluţia cursului până la finalul anului, analiştii es­timând un nivel de aproape 4,7 lei pentru un euro la final de 2017

Volumul mediu zilnic al tranzacţiilor pe piaţa valutară a scăzut după primele zece luni la circa 1,6 mld. euro, însă rămâne peste 2016

Marti 14 noiembrie 2017. Piaţa valutară a dat semne de redresare în primele zece luni din acest an, comparativ cu perioada ianuarie-octombrie 2016, volumul mediu zilnic al tranzacţiilor ajungând la aproape 1,6 mld. euro, în creştere cu aproximativ 16% faţă de nivelul de anul trecut, de 1,38 mld. euro, reiese din datele Băncii Naţionale.

Revoluţia fiscală: Sectoarele 1 şi 2 pierd câte 200 de milioane de lei din buget,iar Sectorul 6, 100

Luni 13 noiembrie 2017. Primăria Sectorului 6 va pierde, în 2018, aproximativ 100 de milioane de lei din buget (21,5 milioane de euro), în timp ce Primăriile Sectorului 1 şi 2 vor avea mai puţin cu 200 de milioane de lei, din cauza măsurilor fiscale luate de Guvern, au precizat oficialii instituţiilor pentru MEDIAFAX.

BNR: La 9 luni, investiţiile străine cresc uşor, deficitul balanţei de plăţi creşte cu 1,3 mld. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 3,352 miliarde euro, comparativ cu 3,307 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2016, iar deficitul balanţei de plăţi a crescut cu 1,3 miliarde de euro, informează BNR.

Cocktail Holidays lansează noi circuite şi estimează că va încheia anul cu vânzări de peste 16 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Turoperatorul Cocktail Holidays, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, va lansa începând cu anul viitor circuite în Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina, Brazilia, Rusia şi Iordania, difersificând astfel oferta de programe de călătorie cu vizitarea unor obiective turistice.

Deficitul de cont curent a ajuns la 4,19 mld.euro la final de septembrie

Luni 13 noiembrie 2017. Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primele nouă luni ale anului un deficit de 4,19 miliarde euro, comparativ cu 2,88 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, marcând o deteriorare de 45% an la an, potrivit datelor publicate de BNR.

BNR: Datoria externă totală a României a crescut cu 294 milioane de euro în primele nouă luni

Luni 13 noiembrie 2017. Datoria externă totală a României a crescut cu 294 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, datoria externă pe termen lung însumând 68,965 miliarde euro, în scădere cu 1% faţă de 31 decembrie 2016, informează BNR.

Iulian Stanciu, directorul general al eMAG: Preţurile vor creşte pe fondul deprecierii leului şi a legislaţiei din China

Luni 13 noiembrie 2017. Preţurile produselor vândute de eMAG vor creşte în perioada următoare, în contextul deprecierii leului în raport cu euro şi dolar, a legislaţiei privind protecţia mediului din China şi a creşterii salariilor, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al eMAG, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 13 noiembrie 2017. Cursul a urcat la un nou maxim de 4,6495 lei/euro

Luni 13 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Retailerul online FashionUP atacă piaţa din Italia după achiziţia platformei PiuStyle.com

Luni 13 noiembrie 2017. FashionUP, retailerul local specializat în comercializarea online a articolelor de modă, cu vânzări de 6,5 milioane de euro în primele nouă luni, va intra pe piaţa din Italia după ce la începutul acestui an compania a achiziţionat platforma PiuStyle.com.

AdePlast şi-a dublat exporturile la 9 luni, iar până la finalul anului estimează vânzări totale de peste 90 de milioane de euro

Luni 13 noiembrie 2017. Producătorul de materiale de construcţii AdePlast anunţă o creştere de 97% la exporturi, la 9 luni, iar până la sfârşitul anului compania estimează vânzări totale, pe piaţa internă şi pe cea externă, de peste 90 de milioane de euro.

CFA România: Reducerea contribuţiei la pensiile administrate privat va scădea semnificativ veniturile viitorilor pensionari

Luni 13 noiembrie 2017. Diminuarea contribuţiei obligatorii la fondurile de pensii administrate privat Pilon II de la 5,1% la 3,75% începand cu 2018 va duce la scăderea semnificativă a veniturilor viitorilor pensionari, care pierd nu doar din sumele care nu vor fi virate în conturile lor, aproximativ 300 milioane euro (calculat la valoarea contribuţiilor din 2016), ci şi din lipsa randamentelor pentru respectiva contribuţie, sunt de părere analiştii financiari membri ai CFA România.

Sub Medlife, afacerile Dent Estet au crescut cu 31% în nouă luni, la 6,5 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Grupul de clinici Dent Estet, controlat de MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private, şi-a crescut veniturile cu 31% în primele nouă luni ale anului, la aproximativ 6,5 milioane de euro faţă de perioada similară a anului trecut, cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri venind din zona serviciilor prestate în clinicile pentru adulţi(65%), urmată de cele pentru copii şi adolescenţi (29%) şi de laboratorul dentar (6%).

Cursul a deschis săptămâna pe creştere pe interbancar, la 4,64 lei/euro

Luni 13 noiembrie 2017. Cursul leu/euro a deschis săptămâna pe creştere în şedinţa interbancară de tranzacţionare, cu un plus de 0,2% faţă de nivelul de deschidere, şi a urcat la 4,64 lei/euro.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 716 mil.lei, în creştere cu 29%, şi profit net de 2,5 ori peste cel de anul trecut

Luni 13 noiembrie 2017. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 716 milioane lei (echivalent 157,4 milioane euro), în creştere cu 29%, şi un profit net de 40 milioane lei (echivalent 8,8 milioane euro), de 2,5 ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Immochan a ajuns la 340 mil. euro cu investiţia în proiectul Coresi din Braşov. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. „Din punctul de ve­de­re al investiţiei, la ju­mătate de drum, am ajuns la 340 de mi­lioa­ne de euro. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 de milioane de euro“, a spus Tatian Diaconu, CEO al Immochan România, managerul care a desenat de la început unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii imobiliare din afara Capitalei.

Sphera Group vrea să adauge în „meniu“ alte 23 de restaurante anul viitor, investiţii care ar putea ajunge la 10-12 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Sphera Group (SFG), operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi singurul grup de restau­rante listat la bursa ro­mânească, intenţionează ca în 2018 să deschidă 23 de unităţi pe toate cele trei branduri, din care cea mai mare parte ar fi restaurante de tipul «drive- through» (care permit clienţilor ridicarea comenzilor fără a părăsi autoturismul - n.red.), potrivit lui Daniel Paliţă, director de planificare strategică.

Zona euro, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 10 ani

Luni 13 noiembrie 2017. Perspectivele economice atât ale zonei euro, cât şi ale UE ca întreg sunt din ce în ce mai solide, potrivit Comisiei Europene. În pofida unor temeri care persistă, criza din ultimii ani pare să fi fost într-un final lăsată în urmă, scrie Deutsche Welle.

Cel mai prolific proprietar Airbnb deţine 881 de proprietăţi şi câştigă 13,5 milioane de euro pe an

Sambata 11 noiembrie 2017. Un proprietar londonez Airbnb a câştigat într-un singur an 13,5 milioane de euro din închirierea a 881 de proprietăţi, fiind cel mai mare venit al unui utilizator Airbnb din ultimele 12 luni, conform unui studiu, potrivit The Telegraph.

Ce înseamnă să fim ţară membră NATO, dincolo de rachetele Patriot

Sambata 11 noiembrie 2017. Este august 2025. SUA sunt prinse în crize din Asia-Pacific; Europa e vulnerabilă, slăbită de anii de migraţie, atacuri teroriste şi declin economic; ţările est-europene sunt lovite de atacuri cibernetice ruseşti care le scot din funcţiune periodic băncile, transporturile şi sistemele de sănătate.

Firmele care angajează şomeri pot primi fonduri nerambursabile de până la un milion de euro

Sambata 11 noiembrie 2017. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene a lansat cinci ghiduri de finanţare în valoare totală de 551 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează reducerea şomajului şi creşterea ocupării.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: UE va aloca 6 milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie

Sambata 11 noiembrie 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro, anul viitor, pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Care au fost plângerile RCS&RDS la adresa arbitrului telecom din România, care au contribuit la declanşarea unei investigaţii a Comisiei Europene

Sambata 11 noiembrie 2017. „Este o abordare complet eronată a ANCOM să nu îşi bazeze deciziile pe datele din piaţă, este foarte important acest demers”, a adăugat el. „ANCOM spune un lucru fără precedent, că nu este necesară o recalculare pentru că ei consideră că tarifele sunt sunt bune. Nu se poate ca o autoritate să afirme aşa ceva fără să aibă cifre în spate. Vrem să vedem o argumentaţie bazată pe cifre, pe calcule, care să ne spună de ce nu este necesară recalcularea tarifelor de terminare. Acest calcul ar fi trebuit făcut pentru a se vedea care este costul real al serviciilor de voce mai ales dacă alte ţări mai dezvoltate au decis să facă acest lucru”, a declarat şi Dragoş Spătaru, director al diviziei de telecomunicaţii fixe şi mobile din cadrul RCS&RDS.

Lecţia poloneză în agrobusiness. Cum a ajuns Polonia cel mai mare producător de pui, ciuperci şi fructe din UE

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.

Comisia europeană deschide o investigaţie de „profunzime” după decizia arbitrului telecom din România de a îngheţa tarifele de interconectare. „Nu există o justificare adecvată a deciziei ANCOM”

Vineri 10 noiembrie 2017. Decizia de a menţine tarifele de interconectare s-a bazat pe date “depăşite” notează Comisia europeană, care adaugă că “tarifele de interconectare din România rămân ridicate în raport cu cele din celelalte ţări ale Uniunii Europene”.

Adrian Vasilescu, BNR: Pragurile istorice ale cursului de schimb au prea puţină relevanţă

Vineri 10 noiembrie 2017. Faptul că euro a depăşit pragul de 4,6 lei şi se apropie de maximul istoric de 4,64 de lei „are prea puţină relevanţă” pentru piaţa valutară, iar Banca Naţională acţionează „pentru calmarea pieţei”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al băncii centrale.

Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut cu 50% în primele zece luni, la peste 43 mil. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a avut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43,3 mil. euro, mai mult cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza de venituri a companiei NTT DATA România pentru anul fiscal curent (01.04.2017-31.03.2018) este de peste 57 mil. euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior.

Explozie a cursului valutar: Euro urcă la BNR la 4.6390. Deficitul comercial şi revoluţia fiscală lovesc în plin

Vineri 10 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Comisia Europeană indică o încetinire a ritmului anual de creştere economică a României în următorii doi ani

Vineri 10 noiembrie 2017. În cadrul Raportului macroeconomic de toamnă Comisia Europeană previzionează pentru România o decelerare a ritmului anual de creştere economică de la 5,7% în 2017 la 4,4% în 2018, respectiv 4,1% în 2019, scenariu axat pe temperarea consumului privat şi redinamizarea investiţiilor productive, arată o analiză a Băncii Transilvania.

Isărescu, BNR: Cursul este în relativ echilibru, dar se conturează o problemă la nivelul balanţei comerciale

Vineri 10 noiembrie 2017. Deficitul balanţei comerciale generat de creşterea importurilor peste nivelul exporturilor pune presiune pe leu şi conduce la o depreciere a acestuia în raport cu moneda europeană, a atras atenţia guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Cel mai bun an din ultimii zece: companiile din Top ZF 100, evaluate la 72,5 mld. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Cele mai valoroase 100 de companii şi bănci din România au fost evaluate la 333,8 mld. lei (72,5 mld. euro), în creştere cu 18% faţă de firmele care alcătuiau Top 100 anul trecut, arată datele ediţiei din acest an a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners şi cu firma de evaluare şi consultanţă Veridio.

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în Marea Neagră. „Avem o campanie de foraj offshore, pentru care investiţiile necesare sunt estimate la 70 de milioane de euro.“

Vineri 10 noiembrie 2017. OMV Petrom va începe forajul la o sondă de explorare în Marea Neagră, cu scopul de a găsi resurse de petrol şi gaze naturale.

Deficitul balanţei comerciale, principalul vinovat pentru deprecierea cursului. Isărescu, BNR: Se conturează o problemă, chiar dacă acest deficit este parţial acoperit de intrări de capital şi fonduri europene

Vineri 10 noiembrie 2017. Deficitul balanţei comerciale generat de creşterea importurilor peste nivelul exporturilor pune presiune pe leu şi conduce la o depreciere a acestuia în raport cu moneda europeană, a atras atenţia guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter