Stiri despre EUR

 

Cea mai bună veste pentru economia României: Zona euro, principala piaţă de export, îşi continuă creşterea accelerată

Miercuri 20 septembrie 2017. Creşterea zonei euro s-a întărit în continuare, ceea ce se va vedea şi în economia României având în vedere că Europa este principala piaţă de export pentru mărfurile produse local.

Investitorii străini: România se apropie cu paşi rapizi, dacă nu cumva a ajuns deja, în punctul în care actuala infrastructură de transport va acţiona ca o piedică pentru creşterea economică

Miercuri 20 septembrie 2017. România se apropie cu paşi rapizi, dacă nu cumva a ajuns deja, în punctul în care actuala infrastructură de transport va acţiona ca o piedică pentru creşterea economică, în condiţiile în care piaţa locală are deja nevoie de cel puţin 20 de ani de dezvoltare peste media europeană pentru a atinge nivelul de viaţă din Vest, sunt de părere membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 20 septembrie 2017. Dolarul scade în continuare, euro rămâne aproape de maximul ultimilor 5 ani

Miercuri 20 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Fribourg Capital finanţează cu 80.000 de euro strat-up-ul local Baro.io

Miercuri 20 septembrie 2017. Fondul de investiţii Fribourg Digital, divizia creată în luna iunie a acestui an de către compania de investiţii Fribourg Capital, va acorda o finanţare în valoare totală de 80.000 de euro start-up-ului local Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital.

Inditex a realizat în prima jumătate a anului un profit net de 1,4 miliarde de euro

Miercuri 20 septembrie 2017. Compania Inditex, care deţine mărcile Zara, Pull&Bear şi Bershka a realizat în prima jumătate a anului un profit net de 1,4 miliarde de euro, cu 9% peste rezultatul de anul trecut.

Tata Steel şi Thyssenkrupp fuzionează, apare al doilea mare producător european de oţel

Miercuri 20 septembrie 2017. Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal.

Românul care ia foste platforme industriale şi nu le transformă în malluri. Horaţiu Ţepeş a cumpărat platforma Hidromecanica 2 din Braşov. „Pe suprafaţa existentă ne-ar fi fost imposibilă creşterea pe sectorul rezidenţial“

Miercuri 20 septembrie 2017. Antreprenorul braşovean, care a pus, în urmă cu un deceniu, bazele Bilka Steel, una dintre cele mai mari companii locale de pe piaţa materialelor de construcţii, dă startul unui program de investiţii de 20 mil. euro pentru extinderea producţiei.

Oana Barbu, Asbis: Vor fi schimbări şi consolidări majore pe piaţa de distribuţie IT&C în viitorii trei ani

Miercuri 20 septembrie 2017. Piaţa de distribuţie IT&C din România va trece cel mai probabil printr-o perioadă de consolidare în următorii trei ani, la fel cum s-a întâmplat şi în perioada anterioară, estimează Oana Barbu, care a preluat în urmă cu două luni poziţia de general manager al Asbis, numărul patru pe piaţa locală de distribuţie IT&C, cu afaceri de 209 mil. lei (47 mil. euro) anul trecut.

Comisia Europeană a propus un cadru pentru fluxul liber al datelor fără caracter personal

Marti 19 septembrie 2017. Comisia Europeană a propus marţi, un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fără caracter personal, ce vor permite stocarea şi prelucrarea acestora pe întreg teritoriul Uniunii, potrivit unui comunicat transmis marţi de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Comisia Europeană a propus crearea Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică

Marti 19 septembrie 2017. Comisia Europeană a propus, marţi, un set de măsuri, printre care instituirea unei Agenţii UE pentru Securitate Cibernetică, care să sprijine statele în cazul atacurilor cibernetice, şi un nou sistem de certificare, ce va asigura utilizarea produselor sau serviciilor online.

Dezbaterea despre lucrătorii detaşaţi, premisa unor restricţii mai dure pentru noile state membre?

Marti 19 septembrie 2017. Din totalul angajaţilor din Uniunea Europeană, 0,4% sunt detaşaţi în alte state pe baza Directivei CE 71/96 aflată pe agenda publică în ultima vreme (conform analizei privind detaşarea lucrătorilor, "Posting of workers", publicată de Directoratul General pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune al Comisiei Europene).

Angajaţii din multinaţionale au o productivitate dublă faţă de cei din companiile româneşti

Marti 19 septembrie 2017. ♦ Un angajat dintr-o multinaţională are o productivitate de 24.000 de euro pe an, de două ori mai mare decât a unui angajat dintr-o companie românească ♦ Productivitatea medie a angajaţilor din toate companiile din România este de 15.000 de euro pe an, la 30% din media UE ♦ Ţinta României în următorii 10 ani trebuie să fie creşterea productivităţii angajaţilor la 55- 57% din media UE.

Directorul adjunct al CERT.RO: Au existat în România atacuri informatice ţintite împotriva unor companii, în unul dintre cazuri s-a cerut o recompensă de 5 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Mai multe companii din România au fost victime ale unor atacuri informatice ţintite iar în unul dintre cazuri prejudiciul (suma de bani cerută de atacatori - n. red.) a fost de 5 milioane de euro, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO) în cadrul unei conferinţe organizate de compania Microsoft România despre noua legislaţie europeană privind datele personale.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 19 septembrie 2017. Euro se ”joacă” aproape de 4,6 lei, în timp ce dolarul continuă să scadă

Marti 19 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

FT: Emmanuel Macron vrea ca viitorul guvern al Germaniei să accepte consolidarea zonei euro

Marti 19 septembrie 2017. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, intenţionează să propună tema consolidării zonei euro în cadrul negocierilor pentru formarea noii coaliţii guvernamentale din Germania, pentru a forţa Berlinul să accepte intensificarea reformelor în cadrul Uniunii Europene, scrie cotidianul Financial Times.

Bilka, firmă deţinută de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a cumpărat platforma Hidromecanica 2 cu 5,5 mil.euro şi demarează un plan de investiţii de 20 milioane de euro pentru extinderea producţiei

Marti 19 septembrie 2017. Producătorul Bilka, liderul pieţei locale de acoperişuri, a achiziţionat, pentru suma de 5,5 milioane euro, platforma Hidromecanica 2, aflată în vecinătatea halelor deja deţinute de companie la Braşov, şi a demarat un plan de investiţii de 20 milioane de euro pe următorii trei ani care vizează extinderea şi diversificarea producţiei.

Prospecţiuni, firmă aflată în insolvenţă, mizează pe contracte de 55 milioane de euro pentru 2017

Marti 19 septembrie 2017. Administratorul judiciar Euro Insol a depus la finalul lunii august planul de reorganizare pentru societatea Prospecţiuni SA, care prevede plata integrală a datoriilor către creditori, în cuantum de 93 milioane lei, compania mizând în acest an pe derularea unor contracte în valoare de peste 250 milioane lei

Avertisment extrem de dur al puternicului ministru german de Finanţe: Dacă vor apărea noi diviziuni între est şi vest după Brexit, va fi o catastrofă

Marti 19 septembrie 2017. Ministerul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, luni, asupra riscurilor divizării Europei pe linia est-vest şi a descris ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ca un "nonsens", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Grupul hotelier Danubius are în plan să renoveze cu 4 mil. € hotelul Făget din Sovata şi să îl reclasifice la trei stele

Marti 19 septembrie 2017. Grupul hotelier Danubius, care deţi­ne trei hoteluri în staţiunea Sovata, una din cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, are în plan să investească 4 mi­lioane de euro în următorii doi ani în hotelul Făget din Sovata, în vederea reclasificării de la două stele la un nivel de trei stele.

Indicele BET-FI a crescut de două ori mai repede decat indicele BET. Capitalizarea bursieră totală a SIF-urilor a crescut cu 27% în ultimul an, în condiţiile în care activele nete au avansat cu 15%

Marti 19 septembrie 2017. Valoarea de piaţă a celor cinci SIF-uri a ajuns la 4,79 miliarde lei (puţin peste 1 miliard euro), echivalentul unei creşteri de 27% în ultimul an, cu şapte puncte procentuale peste indicele BET, referinţa bursei bucureştene.

Costuri ţinute la sange. Liderii din FMCG şi agricultură au de opt ori mai puţini angajaţi decat "omologii" polonezi

Marti 19 septembrie 2017. Cele mai mari cinci companii active în domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) şi cel al agriculturii din Romania aveau împreună anul trecut un business de 4,4 miliarde de euro, nivel situat peste cel al primilor cinci jucători din acelaşi domeniu din Ungaria sau Cehia, dar sub clasamentul celor mai mari cinci afaceri poloneze.

Subvenţiile de 3.000 de euro nu au redus dependenţa faţă de roşiile din import

Marti 19 septembrie 2017. Importurile de roşii au crescut cu 20% în primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, deşi peste 2.000 de legumicultori au încasat în iunie 2017 subvenţii de cate 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în sere sau solarii.

Eximtur Cluj: Valoarea medie a pachetului pentru litoral a fost de 760 de lei per turist în sezonul estival. Compania se îndreaptă spre afaceri de 54 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Agenţia de turism Eximtur a vandut vacanţe pe litoralul romanesc de peste 10 milioane de euro anul acesta, cu 8% mai mult faţă de anul precedent şi cu 42% peste nivelul din 2015.

Grecia, avertizată cu privire la judecarea fostului şef al statisticii

Marti 19 septembrie 2017. Miniştrii de finanţe din zona euro au avertizat că prin urmărirea penală în continuare a fostului şef al biroului naţional de statistică Grecia îşi pune în pericol revenirea pe pieţele financiare, potrivit Financial Times.

Bulgaria, exporturi record de arme în 2016

Marti 19 septembrie 2017. Cea mai mare parte a armelor exportate de către Bulgaria anul trecut au avut drept destinaţie Orientul Mijlociu, Irakul şi Arabia Saudită situandu-se în capul listei de destinaţii cu tranzacţii de peste 200 milioane de euro, potrivit Balkaninsight.com.

Madridul expulzează ambasadorul Coreei de Nord în Spania

Luni 18 septembrie 2017. Ministerul spaniol al Afacerilor Externe a anunţat luni că a solicitat ambasadorului Coreei de Nord din Spania să părăsească statul european înainte de sfârşitul lunii septembrie din cauza refuzului Phenianului de a pune capăt programului său nuclear, informează Le Figaro.

Patru victime, în urma impactului dintre un TIR şi două autoturisme, pe DN 7, în Vâlcea

Luni 18 septembrie 2017. Patru persoane au fost rănite grav, luni, în urma impactului dintre un TIR încărcat cu europaleţi şi două autoturisme, pe Drumul Naţional 7, în localitatea Milcoiu, din judeţul Vâlcea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiţii într-o industrie inteligentă, inovatoare şi durabilă, principalele repere ale strategiei reînoite a UE privind politica industrială

Luni 18 septembrie 2017. Investiţii într-o industrie inteligentă, inovatoare şi durabilă sunt principalele repere ale strategiei reînoite a UE privind politica industrială, prezentată de Comisia Europeană, care reuneşte toate iniţiativele orizontale şi sectoriale, atât pe cele noi, cât şi pe cele deja lansate.

Clienţii Omniasig loviţi de furtună îşi pot autoconstata daunele Casco şi locuinţe sub 1.000 de euro

Luni 18 septembrie 2017. Până pe 30 septembrie inclusiv, asiguraţii Omniasig (persoane fizice) care au poliţe Casco şi/sau de asigurare a locuinţei şi care în urma furtunii de duminică au înregistrat o daună cu o valoare de până la 1.000 de euro, pot face autoconstatarea acesteia, a anunţat luni compania de asigurări.

Lanţul de restaurante Spartan a ajuns la 33 unităţi după o investiţie de 90.000 de euro într-o unitate la Bacău

Luni 18 septembrie 2017. Spartan, unul dintre cele mai extinse lanţuri de tip fast-food de pe plan local, a deschis săptămâna trecută o unitate în Bacău după o investiţie de 90.000 de euro.

Franţa intenţionează să introducă noi subvenţii, dar şi taxe pentru a elimina maşinile poluante

Luni 18 septembrie 2017. Guvernul francez vrea să introducă o serie de noi subvenţii, care să valoreze între 500 şi 1.000 de euro, dar şi taxe pentru a elimina treptat vehiculele poluante, înlocuindu-le cu maşini electrice sau cu emisii scăzute de carbon, a declarat ministrul Mediului, citat de Reuters.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 18 septembrie 2017. Dolarul îşi continuă scăderea

Luni 18 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Capitalele din UE îşi reabilitează infrastructurile de apă. Provocări similare la Bucureşti şi Viena

Luni 18 septembrie 2017. Infrastructurile de alimentare cu apă şi de canalizare sunt vechi de peste 100 de ani în capitalele europene şi se află acum în plin proces de reabilitare. Viena se confruntă acum cu fenomene pe care Bucureştiul le-a depăşit, au remarcat specialiştii din domeniu.

Spaniolii de la Mantor au finalizat un campus pentru studenţii din Bucureşti, unde chiria porneşte de la 250 euro

Luni 18 septembrie 2017. Grupul spaniol Mantor a finalizat lucrările la noul campus universitar Stejarul, situat pe Bd. Carol Davila, care dispune de 16 locuri în camere individuale, cu baie proprie, unde chiria lunară porneşte de la 250 de euro, plus serviciile suplimentare din campus.

PwC: Malta şi Cipru, cea mai mare creştere a numărului de turişti din zona euro

Luni 18 septembrie 2017. Malta şi Cipru au înregistrat creşteri cu două cifre ale sosirilor de turişti în luna iunie 2017, dar per total piaţa turistică din Zona Euro este relativ saturată, cea mai rapidă creştere la nivel global înregistrând-o Asia, potrivit unui studiu realizat de PwC.

JLL: Companiile alocă până la 800 euro pe metru pătrat pentru amenajarea birourilor, în scopul atragerii şi retenţiei angajaţilor

Luni 18 septembrie 2017. Spaţiul de lucru pe care companiile îl oferă angajaţilor a devenit un element esenţial în atragerea şi retenţia talentelor, ceea ce se reflectă şi în costurile alocate pentru amenajarea birourilor, care variază între 300 şi 800 euro pe metru pătrat, în funcţie de proiect şi de domeniul de activitate al beneficiarului.

Studiu: Tot mai mulţi manageri străini caută chirii de până în 1500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux

Luni 18 septembrie 2017. Cererea de locuinţe premium din partea chiriaşilor expaţi cu funcţii de middle management în multinaţionalele din noul pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca a crescut în acest an, criteriile esenţiale de căutare fiind proximitatea faţa de locul de muncă, bugetul de până în 1.000 euro/lună şi durata a contractului de închiriere de cel mult un an.

Oficialii germani şi-au exprimat poziţia faţă de intrarea imediată României şi Bulgariei în Schengen: "Este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări. România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen"

Luni 18 septembrie 2017. La scurt timp după ce Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că zona Schengen ar trebui extinsă, o serie de oficiali germani s-au declarat împotriva intrării României şi Bulgariei înainte de îndeplinirea condiţiilor de aderare, potrivit site-ul cotidianului Sofia Globe.

Cele mai puternice bănci centrale ale Vestului se îndreaptă împreună spre finalul erei banilor ieftini. Banca Centrală Europeană merge mai şovăielnic deoarece euro este prea puternic, iar inflaţia prea slabă

Luni 18 septembrie 2017. Cu Banca Angliei semna­lizând că este pregătită să ma­joreze dobânzile pen­tru a ţine în frâu inflaţia, trei din­tre cele mai impor­tante bănci cen­tra­le ale lumii merg pentru prima dată în ultimii ani împreună spre finalul erei post-criză a banilor ieftini.

Creşterea indicelui BET în ultimii nouă ani a întrecut bursele din Austria şi Polonia, dar a fost mai mică decât a bursei din Ungaria

Luni 18 septembrie 2017. Bursa locală a crescut cu 60% din 15 septembrie 2008, momentul falimentului Lehman Brothers, în condiţiile în care pieţele de capital din regiune au înregistrat în general evoluţii sub media europeană (40-50%).

Un producător din Teleorman investeşte 1,6 mil. euro într-o fabrică de îngheţată luată de la un italian

Luni 18 septembrie 2017. Petre Filip a preluat în urmă cu 17 ani o mică fabrică de lactate din judeţul Teleorman de la un om de afaceri italian şi după investiţii de 2,5 milioane de euro în businessul Comalat se pregăteşte de retehnologizarea fabricii şi de un nou pariu: producţia de îngheţată.

Târgurile de Crăciun în marile oraşe europene: Preţuri de la 149 de euro/persoană

Duminica 17 septembrie 2017. Deşi sărbătorile de iarnă par departe, agenţiile de turism au lansat deja pachetele pentru cei ce doresc să viziteze târgurile de Crăciun din marile oraşe europene. Preţurile pornesc de la 149 de euro/persoană.

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei. Mai bine stau acasă pe un şomaj de 250 de lei şi pe banii părinţilor. Generaţiei noi nu-i place să muncească"

Duminica 17 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

Sondajele preconizează că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, în ciuda Brexit-ului

Sambata 16 septembrie 2017. Deşi Frankfurt şi Paris au intrat în lupta pentru a deveni cele mai mari centre financiare europene, sondajele spun că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, depăşind New York-ul din punct de vedere al atractivităţii financiare, chiar dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

O fabrică din Haţeg în care lucrează 150 de angajaţi trimite melci pe piaţa franceză. „Investim în extinderea fabricii“

Sambata 16 septembrie 2017. Rolux, cel mai mare procesator de melci de pe plan local ca nivel al businessului, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 29,5 milioane de lei (6,5 mil. euro), dublu faţă de anul precedent.

O pasarelă pietonală spectaculoasă şi un nou pod peste râul Bega se vor construi la Timişoara

Vineri 15 septembrie 2017. Una dintre cele mai spectaculoase pasarele pietonale din România, peste Bega, incluzând şi un amfiteatru ce coboară pe malul canalului, precum şi un nou pod auto cu patru benzi, se va realiza la Timişoara, investiţia ridicându-se la câteva milioane de euro, bani alocaţi din bugetul local.

Cum se lucrează într-o „Capitală Europeană Smart”: Un bulevard considerat a fi monument istoric este distrus sistematic, iar mozaicul este înlocuit de beton turnat în bătaie de joc

Vineri 15 septembrie 2017. Bulevardul Unirii din Capitală este considerată a fi una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti, dar şi una care atrage anual mii de turişti datorită Palatului Parlamentului. Cu toate acestea, bulevardul este împărţit între trei sectoare care nu s-au pus de acord pentru întreţinerea acestuia.

România, cea mai mare creştere a costului orar al forţei de muncă din UE, în al doilea trimestru

Vineri 15 septembrie 2017. Costul orar al forţei de muncă în România a înregistrat a rată de creştere de 18,6% în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară de anul trecut, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Eurostat publicat vineri.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 15 septembrie 2017. Dolarul este afectat de racheta nord-coreeană

Vineri 15 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

ZF Health&Pharma Summit 2017: Pacientul merge după medic şi după tehnologie

Vineri 15 septembrie 2017. „Pacientul vine după medic şi după tehnologie. Cred că piaţa de servicii medicale private se va consolida. Avem un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii, vor urma cinci –şase tranzacţii mari”, a declarat ieri Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private, în cadrul summitului ZF Health&Pharma

Producător de mobilă din Baia Mare: „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei“

Vineri 15 septembrie 2017. Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

Portland Trust pregăteşte birourile din Pipera pentru cea mai mare tranzacţie de office

Vineri 15 septembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust şi fondul american de investiţii Ares Management LP au demarat cea de-a treia etapă a proiectului Oregon Park din zona Barbu Văcărescu Pipera, iar după ce şi clădirea C va fi închiriată, întreg complexul va fi disponibil la vânzare, cel mai probabil pentru o sumă cuprinsă între 140 şi 160 de milioane de euro.

Fady Chreih, CEO Regina Maria: Vom inaugura spitalul de 15 milioane euro de la Cluj în T1 2018

Joi 14 septembrie 2017. Spitalul de la Cluj este realizat în parteneriat cu Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

Jean-Claude Juncker: Catalonia va trebui să aplice pentru a adera la UE, dacă va obţine independenţa

Joi 14 septembrie 2017. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a exclus posibilitatea ca regiunea Catalonia să adere la Uniunea Europeană, dacă va obţine independenţa de Spania în cadrul referendumului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Lingouri de aur în valoare de 800.000 de euro, furaţi de la o nonagenară din Franţa

Joi 14 septembrie 2017. Doi hoţi deghizaţi în poliţişti au furat lingouri de aur în valoare de 800.000 de euro de la o nonagenară din Franţa, informează BFM TV.

Agricola Băcau, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa pro­ce­să­rii cărnii, vinde 56% din producţie către retaileri. Magazinele proprii acoperă doar 2% din producţie

Joi 14 septembrie 2017. Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii din România, cu afaceri de aproape 151 mil. euro şi 2.895 de salariaţi în 2016, realizează 56% din vânzările de carne de pasăre, salmuri, semipreparte şi ouă prin intermediul lanţurilor de magazine de comerţ modern, doar 2% din producţie comercializându-se prin cele 35 de magazinele proprii, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 14 septembrie 2017. Dolarul revine puternic pe creştere, în timp ce francul elveţian coboară sub pragul de 4 lei

Joi 14 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Liderii Austriei împotriva extinderii spre estul Uniunii Europene a zonei euro şi spaţiului Schengen

Joi 14 septembrie 2017. Cancelarul Christian Kern şi ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, s-au declarat împotriva viziunii preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind extinderea spre estul Uniunii Europene a Zonei euro şi spaţiului Schengen, informează agenţia de ştiri Reuters.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă o bursă de 25.000 euro pentru managerii şi antreprenorii români care doresc să urmeze un program de Executive MBA

Joi 14 septembrie 2017. Articol cu conţinut publicitar.

În sfârşit, Iulian Dascălu atacă piaţa imobiliară din Bucureşti şi preia câteva clădiri de lângă Romexpo

Joi 14 septembrie 2017. Omul de afaceri Iulian Dascălu a preluat câteva clădiri secundare ale complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti în schimbul sumei de trei milioane de euro, printr-un contract de asociere între Romexpo şi compania Stoneberg, care face parte din grupul Iulius, fondat de Iulian Dascălu.

Bogaţii din aceste ţări îşi ascund cea mai mare parte din avuţie peste hotare

Joi 14 septembrie 2017. O zecime din avuţia totală a lumii este deţinută în paradisuri fiscale offshore, însă raportul urcă la 15% în cazul Europei şi la până la 60% în cazul ţărilor din Golf şi a unor ţări latino americane, relevă un nou studiu citat de Bloomberg.

Dobânzile mici şi tehnologia decimează personalul băncilor

Miercuri 13 septembrie 2017. În faţa scăderii gradului de frecventare de către clienţi, a digitalizării serviciilor şi presiunilor asupra marjelor exercitate de dobânzile ultra scăzute, aproape toate băncile europene au reacţionat la fel, prin reducerea numărului de sucursale şi a personalului, scrie La Tribune.

Cine este omul care conduce din umbră Comisia Europeană şi care are la mână soarta Marii Britanii după Brexit

Miercuri 13 septembrie 2017. Martin Selmayr este şeful de personal al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi multe voci puternice îl numesc cel mai influent om din conducerea Comisiei şi îl compară cu Rasputin, numindu-l „monstrul”, potrivit unei analize de profil realizate de Financial Times.

Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va "regreta în curând" ieşirea din Uniunea Europeană

Miercuri 13 septembrie 2017. Marea Britanie va "regreta în curând" ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, adăugând că Brexit este un moment "trist, tragic" pentru UE, însă statele europene vor "merge mai departe", informează site-ul postului BBC News online.

Investiţiile străine directe, mai mici cu 17,22%, în primele şapte luni din acest an

Investiţiile străine directe, mai mici cu 17,22%, în primele şapte luni din acest anMiercuri 13 septembrie 2017. Investiţiile străine directe au scăzut cu 17,22% în primele şapte luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, la 2,369 miliarde euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), date miercuri publicităţii.

Grupul Volkswagen a anunţat la Frankfurt cel mai ambiţios plan de electrificare a gamei şi pariază pe noi segmente. Galerie FOTO

Miercuri 13 septembrie 2017. Grupul Volkswagen a anunţat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un ambiţios şi amplu plan de investiţii de circa 20 de miliarde de euro în proiectarea şi lansarea de automobile cu zero emisii, urmând va fiecare dintre cele 300 de modele din cadrul concernului să aibă cel puţin o versiune electrică până în 2030. Planul denumit Roadmap E prezentat de VW este considerat a fi cel mai complet din întreaga industrie auto.

Deficitul de cont curent a urcat cu 63,11%, în primele şapte luni din 2017

Deficitul de cont curent a urcat cu 63,11%, în primele şapte luni din 2017Miercuri 13 septembrie 2017. Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3,631 miliarde euro, în primele şapte luni din acest an, în creştere cu 63,11%, comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), date miercuri publicităţii.

Regina Maria investeşte 15 mil. euro într-un spital privat cu servicii integrate, în Cluj

Miercuri 13 septembrie 2017. Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private după Medlife, va inaugura la începutul anului viitor primul spital cu servicii integrate din Cluj, în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Toate ţările UE trebuie să adere la zona euro/ Oettinger: Bulgaria ar putea adera în 2018

Miercuri 13 septembrie 2017. Toate ţările Uniunii Europene trebuie să adere la zona euro, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în timp ce comisarul UE pentru Buget şi Resurse umane, Günther Oettinger, a sugerat că Bulgaria ar putea adopta moneda euro în 2018.

Reţeaua de sănătate Regina Maria va deschide la Cluj un spital privat cu servicii integrate

Miercuri 13 septembrie 2017. Reţeaua de sănătate Regina Maria va deschide, la începutul anului 2018, la Cluj, un spital privat cu servicii integrate. Valoarea investiţiei ajunge la 15 milioane de euro.

BNR: Datoria externă totală a României a crescut cu 2,05 miliarde de euro în primele şapte luni din 2017

Miercuri 13 septembrie 2017. Datoria externă totală a crescut cu 2,05 miliarde de euro în perioada ianuarie-iulie, iar datoria pe termen lung a însumat 69,5 miliarde de euro la 31 iulie (73,6 % din totalul datoriei externe), în creştere cu 0,8% faţă de 31 decembrie 2016, a comunicat miercuri Banca Naţională a României (BNR).

Ryanair creşte frecvenţa zborurilor pe ruta Bucureşti- Timişoara. Preţurile biletelor încep de la 4,99 euro

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania aeriană low-cost Ryanair, cea mai mare din Europa, a programat 26 de zboruri suplimentare pe ruta Bucureşti – Timişoara şi retur, pentru perioada vacanţelor de iarnă. Astfel, peste 4.900 de locuri vor fi disponibile pe cursele Ryanair pe această rută.

Deficitul contului curent al balanţei de plăţi, în creştere cu 1,4 miliarde de euro

Miercuri 13 septembrie 2017. În perioada ianuarie – iulie 2017 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3 631 milioane de euro, comparativ cu 2 226 milioane de euro în perioada ianuarie–iulie 2016, conform datelor Băncii Naţionale a României. Au scăzut şi investiţiile străine directe.

Jean-Claude Juncker propune înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică

Miercuri 13 septembrie 2017. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat miercuri că va propune statelor membre UE înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică, pe fondul sporirii atacurilor online la nivel global, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 13 septembrie 2017

Miercuri 13 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

NEPI Rockcastle începe anul viitor lucrările pentru un mall în Târgu Mureş. Investiţia este de 50 mil. euro

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania sud-africană de investiţii în real-estate NEPI Rockcastle investeşte 50 de milioane de euro într-un centru comercial în Târgu Mureş. Mallul va avea 50.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, iar construcţia va începe în prima jumătate a anului viitor. Deschiderea este programată pentru trimestrul patru al anului viitor.

Napochim se reinventează şi face un pas mare spre piaţa europeană a produselor pentru grădină

Miercuri 13 septembrie 2017. Producătorul de mase plastice Napochim Cluj-Napoca, care a investit peste 5 milioane de euro în retehnologizarea echipamentelor de producţie, a bifat prima participare cu produse proprii la un târg internaţional, fiind singura companie din România care a avut un stand dedicat la SpogaGafa, cel mai mare târg mondial de materiale şi produse pentru grădină, desfăşurat în perioada 3-5 septembrie la Köln.

Declaraţia mult aşteptată a venit de la Comisia Europeană. Jean-Claude Juncker, preşedintele CE: Este timpul să aducem România şi Bulgaria în spaţiul Schengen

Miercuri 13 septembrie 2017. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Liviu Popescu, director Relaţii Externe ARPIM: Accesul la medicamente inovative al pacienţilor este încă de 1 la 10 în România vs vestul Europei

Miercuri 13 septembrie 2017. Accesul la medicamente inovative e încă redus, raportul România vs vestul Europei este tot de 1/10, a spus Liviu Popescu, Director Relaţii Externe a Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) la ZF Health&PharmaSummit 2017.

Apartamentele s-au ieftinit uşor în august, însă consultanţii se aşteaptă la o creştere de 2-3% până la sfârşitul anului

Miercuri 13 septembrie 2017. Preţul mediu al locuinţelor din Bucureşti a scăzut în ultima lună cu 1%, ajungând la 82.850 de euro în august, faţă de 83.400 de euro, cât era în luna iulie.

Volumul mediu zilnic al tranzacţiilor pe piaţa valutară a coborât după primele opt luni din 2017 la 1,63 mld. euro, însă rămâne peste 2016. Piaţa valutară a continuat să scadă în august, după ce în iunie volumul tranzacţiilor urcase la max

Miercuri 13 septembrie 2017. Piaţa valutară s-a redresat în primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada ianuarie-august 2016, volumul mediu zilnic al tranzacţiilor ajungând la circa 1,63 mld. euro, în creştere cu aproximativ 14% faţă de nivelul de anul trecut, de 1,43 mld. euro, reiese din datele Băncii Naţionale.

Cele zece companii de pe bursă controlate de stat stau pe 11,66 mld. lei, din care spre buget s-ar îndrepta 8 mld. lei

Miercuri 13 septembrie 2017. Companiile listate în care statul român este cel mai mare acţionar prezintă un potenţial de distribuire a dividendului de 11,66 mld. lei (2,53 mld. euro), con­form cal­cu­lelor Tradeville, în care s-au eliminat rezervele legale, cele din reevaluare şi alte componente care nu se pot dis­tribui potrivit datelor din rapoartele semestriale şi anuale.

Brandul de lactate din lapte de capră Rupi încearcă să-şi facă loc în supermarketuri

Miercuri 13 septembrie 2017. Fabrica de lactate din lapte de capră Novalact din judeţul Călăraşi, care deţine brandul Rupi, mizează pe afaceri de peste 2,2 mil. lei (500.000 euro) în 2017, după ce în primăvara acestui an a mai adăugat un retailer pe lista principalilor clienţi: Auchan.

Comisia Europeană vrea să acorde 1 mil. de euro autorităţilor de siguranţă alimentară din Europa de Est ca să testeze produsele de „dublul standard”

Marti 12 septembrie 2017. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, vrea să ofere sprijin finanicar Slovaciei, Cehiei şi Ungariei, care acuză de mult timp faptul că în Europa de Est multinaţionalele vând, sub acelaşi brand şi sub acelaşi ambalaj, produse de o calitate inferioară faţă de cele vândut în ţările din Europa de Vest, potrivit publicaţiei Financial Times (FT).

Decizia Germaniei de interzice exportul de arme către Turcia afectează lupta împotriva terorismului

Marti 12 septembrie 2017. Omer Celik, ministrul turc al Afacerilor Europene, a declarat, marţi, că decizia Germaniei de a suspenda exporturile de arme către Turcia afectează negative eforturile antiteroriste ale Ankarei, iar acest lucru face Europa mai vulnerabilă, informează agenţia de ştiri Reuters.

Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

Marti 12 septembrie 2017. Aproape 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. Nu au fost persoane rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministerul Fondurilor Europene îi reface drumurile lui Marian Oprişan

Marti 12 septembrie 2017. Drumul care leagă localităţile Focşani şi Goleşti, precum şi cel dintre Vârteşcoiu şi Odobeşti din judeţul Vrancea vor fi modernizate şi conectate la drumul european E 85, în cadrul unui proiect de 47 milioane lei, din care 39 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Grupul israelian AFI Europe a pus piatra de temelie a lucrărilor la un centru comercial, în Braşov

Marti 12 septembrie 2017. Grupul israelian AFI Europe a pus, marţi, piatra de temelie a lucrărilor celui de-al treilea centru comercial din România, care se va întinde pe 70.000 de metri pătraţi şi va însemna o investiţie de 120 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dezvoltatorul CTP îşi extinde portofoliul din Cluj-Napoca cu un nou parc logistic, o investiţie de 15 milioane de euro

Marti 12 septembrie 2017. CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi administratori de parcuri industriale şi logistice din România, investeşte 15 milioane de euro în dezvoltarea unui nou parc logistic în apropiere de Cluj-Napoca.

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat aproximativ 70 de zboruri din cauza piloţilor care s-au îmbolnăvit

Marti 12 septembrie 2017. Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat marţi aproximativ 70 de zboruri din cauza faptului că un număr neobişnuit de mare de piloţi s-au îmbolnăvit, afectând atât operaţiunile proprii, cât şi zborurile pe care le efectuează pentru Eurowings, Lufthansa, scrie Reuters.

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil.euro

Marti 12 septembrie 2017. Firma Imotrust Arad vrea să vândă un teren de 44.505 mp din Cluj Napoca, la preţul de 2,5 milioane euro, fără TVA, sub preţul de achiziţie pe fondul deprecierii valorii de piaţă a terenului, către o societate-vehicul investiţional la care compania să fie iniţial asociat unic.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 12 septembrie 2017. Dolarul continuă să crească

Marti 12 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Ne aşteptăm la continuarea tendinţei de deteriorare a balanţei comerciale până la majorarea costurilor de finanţare pe plan intern

Marti 12 septembrie 2017. Deficitul balanţei comerciale cu bunuri s-a adâncit la şapte luni cu 33%, la 6,8 miliarde euro, iar tendinţa de deteriorare va continua până la majorarea costurilor de finanţare pe plan intern, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Angela Merkel cere Ungariei să pună în aplicare decizia instanţei privind distribuirea refugiaţilor

Marti 12 septembrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este inacceptabil ca Ungaria să ignore decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind obligaţia de a accepta refugiaţi, în cadrul unui plan la nivel european, dar nu a specificat eventuale repercusiuni pentru Budapesta, relatează agenţia Reuters.

UE va aborda tema calităţii produselor, pentru remedierea clivajului între ţările din Est şi Vest

Marti 12 septembrie 2017. Uniunea Europeană speră să remedieze disensiunile puternice cu statele estice prin abordarea problemei produselor de calitate inferioară comercializate în fostul Bloc comunist, aceasta urmând să fie una dintre temele din cadrul discursului preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Companiile listate şi Hidroelectrica aduc statului 3,5 mld. lei din dividende, cu 90% mai mult decât anul trecut

Marti 12 septembrie 2017. Statul român încasează în acest an 3,5 miliarde lei (760 milioane euro) din dividendele oferite de companiile listate şi Hidroelectrica, în creştere cu 90% faţă de anul precedent.

Revetas Capital, proprietarul parcului comercial Vitantis, cumpără hotelul Radisson

Marti 12 septembrie 2017. Revetas Capital, un fond de investiţii fondat şi administrat de Eric Assimakopoulos, un broker imobiliar de naţionalitate americană care a semnat tranzacţii de 1 mld. euro înainte de a crea Revetas, este în linie dreaptă pentru a cumpăra hotelul Radisson Blu din Capitală contra sumei de 177,5 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de oameni lucrează în peste o mie de companii din 77 de parcuri industriale. „Este mai uşor să te dezvolţi atunci când faci parte dintr-un parc industrial, dintr-o strategie locală coordonată de a

Luni 11 septembrie 2017. În România există 77 de parcuri industriale, care sunt poziţionate în cele mai bogate judeţe din ţară după cifra de afaceri. În total, acestea au o suprafaţă totală de 3.104 de hectare şi un număr de peste 60.000 de angajaţi, conform infor­maţiilor de la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, Administraţiei Publice şi Fon­durilor Europene transmise la solicitarea ZF.

Trei companii private şi două de stat au ajuns în ultimii patru ani pe BVB, valoarea totală a listărilor fiind de 1,1 mld.euro

Luni 11 septembrie 2017. Trei companii private şi două de stat s-au listat în ultimii patru ani la Bursa de Valori Bucureşti, valoarea totală a pachetelor de acţiuni fiind de aproape 1,1 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 11 septembrie 2017

Luni 11 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter