Stiri despre EUR

 

Etihad Airways raportează prima pierdere din ultimii şapte ani, de 1,9 miliarde de dolari în 2016

Joi 27 iulie 2017. Etihad Airways, una din cele trei mari companii aeriene din Orientul Mijlociu, a raportat o pierdere anuală de 1,9 de miliarde de dolari, în 2016, fiind afectată de investiţiile în companiile aeriene europene şi de avariile aeronavelor, scrie Reuters.

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco şi Intrarom cu amenzi în valoare totală de1,75 mil.de euro

Joi 27 iulie 2017. Consiliul Concurenţei a sancţionat două companii care activează pe piaţa IT cu amenzi în valoare totală de 8 mil lei (circa 1,75 milioane de euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în anul 2008.

Orange România a înregistrat o creştere de 11% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru din 2017

Joi 27 iulie 2017. Orange România a înregistrat o cifră de afaceri de 266,8 milioane de euro, în al doilea trimestru din 2017, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 27 iulie 2017. Dolarul scade sub valoarea de 3,9 lei pentru prima oară din octombrie 2015

Joi 27 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Sorin Boza, CEO CE Oltenia: Complexul Energetic Oltenia nu mai este copilul sărac al sistemului energetic naţional

Joi 27 iulie 2017. Complexul Energetic Oltenia are un buget de 280 de milioane de euro pentru lucrări la trei grupuri de producţie a energiei electrice din cărbune - Rovinari, Turceni şi Işalniţa. Directorul companiei spune că rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an sunt pozitive, pentru prima data in istoria companiei.

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Tendinţa de creştere a cursului va continua pe termen scurt şi mediu, iar inflaţia va accelera la 1,2% în 2017

Joi 27 iulie 2017. Cursul mediu euro/leu îşi va menţine tendinţa de creştere pe termen scurt şi mediu şi ar putea avansa în acest an la o medie de 4,56, urmând să urce la 4,58 lei/euro în 2018, respectiv 4,60 lei/euro în 2019, potrivit prognozei emise de Banca Transilvania.

Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Joi 27 iulie 2017. Sergiu Gorban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad, un business de 26,8 mil. euro în 2016 din comerţul cu cereale, afirmă că anul acesta traderii din vestul ţării obţin un preţ mai bun de revânzare al producţiilor de porumb către procesatorii din Europa, faţă de cât obţin de la traderii din Portul Constanţa.

Război în toată regula , senatorii americani au votat cu ambele mâini pentru impunerea unor noi sancţiuni Rusiei. Cei mai afectaţi sunt europenii cu cele mai mari proiecte energetice

Miercuri 26 iulie 2017. Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, marţi, o nouă lege ce prevede impunerea a noi sancţiuni Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord, în pofida obiecţiilor ridicate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Neimpozitarea serviciilor medicale furnizate sub formă de abonament - facilitate fiscală suplimentară?

Miercuri 26 iulie 2017. Printre modificările aduse Codului fiscal prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.3/2017 este prevăzută neincluderea în baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor a serviciilor medicale furnizate sub formă de abonament, conform prevederilor Legii Sănătăţii, suportate de angajator pentru angajaţii proprii, în limita echivalentului în lei a sumei de 400 euro anual.

Bugetul de vacanţă al românilor, pentru staţiunile din ţară, a crescut la 350 de euro/persoană/sejur

Miercuri 26 iulie 2017. TUI TravelCenter, reţeaua de agenţii de turism a Grupului Eurolines, a încheiat primul semestru al anului 2017 (S1 2017) cu o creştere de 52% a vânzărilor de produse turistice, comparativ cu S1 2016. Bugetul mediu de vacanţă pentru destinaţiile interne a crescut la 350 de euro/persoană/sejur.

Comisia Europeană avertizează Polonia cu suspendarea drepturilor de vot în UE

Miercuri 26 iulie 2017. Comisia Europeană a avertizat, miercuri, autorităţile poloneze să nu aplice nicio măsură pentru înlăturarea judecătorilor de la Curtea Supremă, în caz contrar Blocul comunitar fiind pregătit să iniţieze demersul pentru suspendarea drepturilor de vot ale Poloniei în UE, relatează agenţia Reuters.

Vânzările reţelei de agenţii a grupului Eurolines au depăşit 53 mil.euro în primul semestru, în creştere cu 32%

Miercuri 26 iulie 2017. Vânzările de pachete turistice şi servicii de transport ale lanţului de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines au depăşit 53 milioane de euro în primul semestru al anului, cu 32% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Războiul sancţiunilor împotriva Rusiei. Preşedintele Comisiei Europene: UE e gata să reacţioneze în câteva zile în privinţa noilor sancţiuni ale SUA împotriva Rusiei

Miercuri 26 iulie 2017. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că Uniunea Europeană este pregătită să reacţioneze "într-un interval de câteva zile" dacă noile sancţiuni americane la adresa Rusiei vor submina securitatea energetică a Blocului comunitar, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 26 iulie 2017. Dolarul revine pe creştere

Miercuri 26 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Colliers: Piaţa de investiţii imobiliare a avut o evoluţie spectaculoasă în S1, valoarea totală a tranzacţiilor depăşind 400 mil.euro

Miercuri 26 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a avut o evoluţie ascendenta în primul semestru al anului, trend care va continua şi în perioada următoare, în condiţiile în care stocul de spaţii logistice se apropie de un maxim istoric, iar 2017 se anunţă cel mai bun an pentru investiţii din perioada post-criză, cu tranzacţii de 400 milioane euro în primele şase luni, potrivit unei analize realizată de Colliers International.

UE avertizează Polonia în privinţa reformelor legislative

Miercuri 26 iulie 2017. Oficialii europeni se vor întâlni în cursul zilei de miercuri pentru a decide dacă vor apela la o moţiune de cenzură pentru a aplica sancţiuni Poloniei pentru nerespectarea legilor comune sau valorilor Blocului comunitar, informează Euronews.

ZF Live. Mihai Ivaşcu: Discutăm o finanţare de 10 mil. euro pentru aplicaţia Moneymail, o combinaţie între WhatsApp şi Western Union

Miercuri 26 iulie 2017. Moneymail, compania care a dezvoltat în România o aplicaţie care reprezintă un amestec între aplicaţiile de socializare şi cele de transfer de bani, este în discuţii pentru obţinerea unei finanţări de 10 milioane de euro, care să asigure fondurile necesare expansiunii, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Mihai Ivaşcu, fondatorul proiectului.

Philip Morris, 490 mil. euro la Otopeni în rezerve pentru ţigarete electronice

Miercuri 26 iulie 2017. Producătorul de ţigarete Philip Morris, cu afaceri de 2,45 mld. lei în România în 2016, investeşte jumătate de miliard de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o fabrică de rezerve de tutun pentru ţigara electronică IQOS, o alternativă la ţigaretele clasice, care în loc să ardă tutunul îl încălzeşte.

Dedeman cumpără numai primele trei clădiri din proiectul AFI Park. Tranzacţia este acum evaluată la 90 mil. euro faţă de 164 mil. euro cât era pentru întreg proiectul

Miercuri 26 iulie 2017. Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, antreprenorii care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc vor să renunţe la achiziţia întregului pachet de cinci clădiri din proiectul de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni de la grupul Africa Israel şi să continue numai cu primele trei clădiri.

De ce nu se construiesc drumuri în România: După peşterile de lilieci care blochează autostrada, acum nucul bătrân a oprit construcţia unei centuri ocolitoare

Marti 25 iulie 2017. Peşteri de lilieci, situri arheologice, urşi din pădure şi mai nou nuci, toate acestea reprezintă elemente descoperite întotdeauna după ce demarează lucrările la un nou proiect de infrastructură, în condiţiile în care sunt efectuate studii de fezabilitate de milioane sau zeci de milioane de euro, bani care se dovedesc de multe ori aruncaţi pe fereastră.

Cum arată cea mai mare benzinărie din ţară, realizată în mai puţin de un an. Galerie FOTO

Marti 25 iulie 2017. Cea mai mare staţie de carburanţi din ţară s-a deschis pe Drumul Naţional 1, lângă Ploieşti, investiţia realizată în mai puţin de un an ridicându-se la 2 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând reprezentanţii companiei.

Deţinătorul Google şi YouTube, profit de doar 3,5 miliarde de dolari după amenda Comisiei Europene

Marti 25 iulie 2017. Alphabet, compania care deţine Google şi YouTube, a înregistrat un profit de 3,5 miliarde de dolari, generat de vânzări în valoare de 26 de miliarde de dolari, în al doilea trimestru din 2017, fiind influenţat de amenda de 2,7 miliarde de dolari aplicată de Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Efectul Brexit: Deutsche Bank se pregăteşte să transfere 300 de miliarde de euro din Londra în Frankfurt

Marti 25 iulie 2017. Gigantul din domeniu bancar, Deutsche Bank, va muta 300 de miliarde de euro din Marea Britanie în sediul central din Frankfurt. Mutarea vine ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

Afacerile grecilor de la Entersoft au crescut cu 25% la şase luni

Marti 25 iulie 2017. Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an afaceri cu 25% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, vânzările companiei depăşind 500.000 de euro.

Proiecte de infrastructură rutieră de 400 mil. euro au primit undă verde spre finanţare de Comisia Europeană

Marti 25 iulie 2017. Trei proiecte de infrastructură rutieră din România, în valoare de peste 400 de milioane de euro, au fost aprobate spre finanţare de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 25 iulie 2017. Dolarul scade în continuare

Marti 25 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Creditarea în lei a crescut la final de iunie cu 14,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016; împrumuturile către populaţie au un plus de 21%

Marti 25 iulie 2017. Soldul creditului neguvernamental a crescut la finalul lunii iunie o creştere de 4,2% (3,3% în termeni reali), faţă de perioada similară a anului trecut, pe seama majorării cu 14,7% a componentei în lei (13,8% în termeni reali) şi a diminuării cu 8,5% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 9,1%), a anunţat BNR.

Retailerul online evoMag intră pe piaţa asigurărilor

Marti 25 iulie 2017. Retailerul online evoMag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa online de electro-IT de pe plan local, cu afaceri de circa 22 milioane de euro anul trecut, îşi extinde portofoliul de produse şi servicii odată cu emiterea poliţelor de asigurare de tip RCA, urmând ca de lunile viitoare compania să ofere clienţilor şi alte tipuri de poliţe de asigurare.

EJobs: Deficitul de forţă de muncă creşte pretenţiile angajaţilor. Un candidat cere şi 1.000 de euro pentru o poziţie de entry-level

Marti 25 iulie 2017. Într-o piaţă în care cererea de forţă de muncă este mai mare decât oferta, cresc şi pretenţiile salariale ale angajaţilor. Unul dintre domeniile în care cererea este cu mult peste ofertă este IT-ul, unde un candidat de nivel entry-level cere salarii cuprinse între 800 şi 1.000 de euro net pe lună, peste competenţele pe care le deţine, spun reprezentanţii platformei de recrutare online eJobs.

Polonezii de la Pepco au ajuns lideri pe piaţa modei pentru copii, evaluată la 320 milioane de euro

Marti 25 iulie 2017. „Pepco a ajuns liderul pieţei de modă pentru copii datorită unei expansiuni agresive în cei trei ani de prezenţă pe piaţă. Polonezii au acoperit toate oraşele importante din România şi au în ofertă produse la preţuri mici pentru toţi membrii familiei“, spun analiştii companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Piaţa valutară, sensibilă la scandalul politic. Volumul tranzacţiilor pe piaţa valutară, la maximul ultimilor şase ani în iunie 2017

Marti 25 iulie 2017. Jucătorii de pe piaţa valutară au derulat în luna iunie, în medie, tran­zac­ţii zilnice de peste 1,97 mld. euro, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape şase ani. Un volum mai mare al tran­zac­ţiilor valutare, de mai mult de 1,98 mld. euro, a fost înregistrat în noiembrie 2011.

Acţionarii Nissa iau în calcul o investiţie de 2 mil. euro într-o fabrică la Craiova

Marti 25 iulie 2017. Brandul de modă Nissa, un business românesc de familie, ar putea fi produs într-o fabrică ridicată de la zero în Craiova în urma unei investiţii de 2 milioane de euro care ar crea şi 150 de locuri de muncă, potrivit infor­ma­ţiilor furnizate de reprezentanţii Parcului Industrial High-Tech din Craiova.

FMI: Motoarele redresării economiei mondiale se schimbă. Lumea se va baza mai puţin pe SUA şi Marea Britanie pentru creştere economică

Marti 25 iulie 2017. Lumea se va baza mai puţin pe cea mai mare economie a sa pentru susţine­rea redresării economice, potrivit Fon­dului Monetar Internaţional. În schimb, creş­terea va accelera în zona euro, China, Japonia şi Canada.

Cum pot deveni micile afaceri româneşti lideri regionali. „Statul trebuie să selecteze şi să sprijine un grup de companii de interes naţional“

Marti 25 iulie 2017. ♦ Puţine microîntreprinderi reuşesc să devină mici şi mai departe firme mijlocii şi apoi mari, iar cele care ajung la peste 250 de angajaţi şi afaceri de peste 50 mil. euro se împotmolesc şi fie intră sub umbrela unui grup străin, fie rămân „captive“ pieţei locale ♦ În acest context, puţine companii româneşti reuşesc să devină un nume pe plan regional sau internaţional şi se pune întrebarea cum pot face antreprenorii români pasul către leadership-ul regional în plin proces de globalizare.

Crédit Agricole lansează primul card în valute multiple de pe piaţa locală

Luni 24 iulie 2017. Crédit Agricole Bank România lansează pe piaţa locală Platinum Mastercard, un card de debit premium de tip contactless, care permite consumatorilor accesarea simultană a conturilor in euro, usd sau lei, prin debitarea contului respectiv.

Abonamentele de sănătate plătite de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare de maxim 400 euro pe an

Luni 24 iulie 2017. Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual, potrivit legii 177/2017 emisă de Ministerul Finanţelor Publice şi publicată în Monitorul Oficial.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 24 iulie 2017. Dolarul scade în continuare

Luni 24 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Furnizorul de servicii de transport E van Wijk a închiriat 75% dintr-un nou depozit din parcul logisticP3 Bucharest

Luni 24 iulie 2017. Dezvoltatorul pan-european de proprietăţi logistice P3 a semnat un parteneriat cu compania Logistic E van Wijk, furnizor de servicii integrate de transport şi logistică, pentru o suprafaţă de 10.180 mp în noul depozit din parcul P3 Bucharest, spaţiul reprezentând 75% din dimensiunea totală a depozitului.

Ryanair bate toate aşteptările: Profitul operatorului a explodat cu 55% în T1

Luni 24 iulie 2017. Ryanair Holdings a raportat un profit în creştere cu 55% în primul trimestru fiscal din 2017, care s-a încheiat pe 30 iunie, de la 256 de milioane de euro, la 397 de milioane de euro, după ce rezervările de bilete din vară au majorat veniturile, a anunţat, luni, compania, potrivit Bloomberg.

Digi, prima tranzacţie majoră de când este la bursă: cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Luni 24 iulie 2017. ♦ Digi a anunţat tranzacţia vineri după închiderea bursei ♦ Compania a achiziţionat Invitel, al doilea operator de pe piaţa din Ungaria, cu afaceri de 85 mil. euro în 2016 ♦ Investitorii care au în portofoliu Digi primesc o gură de oxigen după declinul postlistare cauzat de suspiciunile DNA ♦ Deja proaspăta companie în indicele BET a ajuns la 41 de lei pe acţiune.

Radu Tănase, Calif: Mai este loc de 10-12 restaurante doar în Bucureşti. În provincie ieşim când avem infrastructură

Luni 24 iulie 2017. Grupul de restaurante Calif vrea să ajungă în acest an la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro după un avans de aproape 10%

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut cu 3%, la 179 mil. euro, în perioada aprilie - iunie 2017

Luni 24 iulie 2017. Veniturile din servicii ale Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au crescut cu 2,9% în perioada aprilie - iunie (primul trimestru al anului fiscal) la 178,6 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi atât pe segmentul de abonamente, cât şi pe cel de cartele preplătite, conform rezultatelor financiare publicate de grupul britanic.

Directorul român Silviu Popovici a fost numit şef peste operaţiunile PepsiCo din 65 de ţări

Luni 24 iulie 2017. Silviu Popovici, românul care conduce din funcţia de preşedinte businessul PepsiCo din Rusia, Ucraina şi ţările CIS, va prelua începând cu luna septembrie funcţia de preşedinte al grupului din zona Europa şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA).

Europenii şi americanii încearcă să taie apetitul pentru achiziţii al megafirmelor chineze: Chinezilor li s-a urcat succesul la cap

Duminica 23 iulie 2017. Succesul înregistrat de super-firmele chi­ne­ze în şirul agresiv de achiziţii realizat în ulti­mii ani la nivel mondial pare să li se fi urcat aces­tora la cap, scrie Handelsblatt. Acum, însă, lip­sa de transparenţă şi de deschidere se întoar­ce împotriva lor, atât europenii, cât şi ame­ricanii încercând să ridice dispozitive de apă­ra­re în calea lor.

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Duminica 23 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Regina Marii Britanii deţine un imperiu imobiliar de aproape 15 miliarde de euro! Cum arată cele mai spectaculoase proprietăţi. GALERIE FOTO

Duminica 23 iulie 2017. Luxosul hotel Savoy, castelul Lancaster, castelul Balmoral sau faimoasa Regent Street, sunt doar o parte din titlurile de proprietate pe care le deţine Regina Elisabeta a II-a, potrivit Business Insider.

Gabriela Firea a inaugurat duminică pasajul Piaţa Sudului: Am realizat o economie de 1,2 milioane de euro pentru că am "calculat foarte judicios banii publici"

Duminica 23 iulie 2017. Primarul general al Capitalei, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au inaugurat, duminică, pasajul de la Piaţa Sudului, Gabriela Firea precizând că a realizat o economie de 1,2 milioane de euro, fiindcă a "calculat foarte judicios banii publici".

Patru antreprenori au pariat 500.000 de euro pe o microberărie artizanală în Iaşi

Duminica 23 iulie 2017. Berăria Capra Noastră, prima afacere de bere artizanală din Iaşi, deschisă la finalul lunii iunie, are o capacitate de producţie de 5.000 de litri pe lună şi este re­zul­tatul unei in­ves­tiţii de jumă­ta­te de million de euro.

Noul serviciu low-cost al Uber către un aeroport din Spania, cu un tarif între 15 şi 29 de euro, considerat o practică de concurenţă neloială de către primăria din Madrid

Duminica 23 iulie 2017. Autorităţile din Madrid au cerut, sâmbătă, 22 iulie, Comisiei Naţionale a Pieţelor şi Concurenţei, instituţia care supraveghează respectarea legilor concurenţei, să investigheze dacă noul serviciu low-cost al Uber pentru transferul de la aeroport constituie concurenţă neloială, informează Reuters.

Comisia Europeană va investiga comportamentele neconcurenţiale ale producătorilor auto din Germania

Duminica 23 iulie 2017. Comisia Europeană (CE) a anunţat, sâmbătă, că va investiga speculaţiile privind un cartel înfiinţat de marile companii auto germane cu scopul de a stabili preţurile sistemelor de tratare a emisiilor diesel, transmite site-ul Politico.eu.

Cât costă o cursă de la aeroport până în centrul oraşului în capitalele europene. Bucureştiul este la coada clasamentului

Sambata 22 iulie 2017. Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine cinci oraşe din lume şi cel mai ieftin din Europa în ceea ce priveşte costul curselor cu taxiul, arată un studiu realizat de platforma Carspring.

Un business românesc de succes: O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante

Sambata 22 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Brandurile din liga secundă a modei au afaceri de 1,7 mld. lei şi aproape 550 de magazine

Sambata 22 iulie 2017. Cei mai mari trei jucători de pe piaţa de îmbrăcăminte din România controlează mai bine de 10% din totalul vânzărilor care se ridică anual la 10,8 mld. lei, arată calculele ZF pe baza datelor existente de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Angajatorii îşi pregătesc viitorii salariaţi în propriile laboratoare din universităţi

Sambata 22 iulie 2017. Deficitul acut de forţă de muncă şi necorelarea siste­mului educaţional cu piaţa muncii au determinat anga­jatorii să investească între 15.000 şi 20.000 de euro în amenajarea şi dotarea laboratoarelor din cadrul univer­sităţilor, unde îşi cresc viitorii angajaţi încă de pe băncile facultăţii.

În ce investeşte Banca Naţională rezerva valutară: BNR ţine cea mai mare parte din valuta României în titluri emise de guvernele străine, iar 75% este în euro

Sambata 22 iulie 2017. Banca Naţională preferă în continuare plasamentele în titluri de stat, urmărind siguranţa şi lichiditatea investiţiilor, cea mai mare parte din rezerva valutară administrată de BNR (43,7%) fiind investită anul trecut în titluri emise de guverne străine.

Proprietarul firmei Moara Domnească investeşte într-un magazin de panificaţie

Vineri 21 iulie 2017. Antreprenorul Valeriu Paraschivescu, proprietarul firmei Moara Domnească, vrea să deschidă un magazin în incinta fabricii, până cel târziu anul viitor, o investiţie care va depăşi 100.000 de euro.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 21 iulie 2017. Dolarul este în cădere liberă

Vineri 21 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

Vânzările de apartamente ale diviziei imobiliare a Alpha Bank au crescut cu 50% în primul semestru, la un total de 20 mil euro

Vineri 21 iulie 2017. Alpha Real Estate Services, divizia imobiliară a grupului Alpha Bank , a vândut în primul semestru 202 apartamente din întregul portofoliul de proiecte imobiliare gestionate, în creştere cu circa 50% faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea totală a contratelor fiind de aproximativ 20 milioane euro.

ASF a aprobat un nou regulament pentru piaţa de capital, în linie cu legislaţia europeană

Vineri 21 iulie 2017. Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat un nou regulament, act normativ aşteptat de mult de actorii pieţei de capital, care reglementează printre altele deţinerea simultană de către aceeaşi persoană a anumitor funcţii, corelarea nivelului capitalului iniţial al SSIF-urilor şi dreptul de a presta anumite servicii, precum şi includerea contractelor Forex rolling spot şi a optiunilor binare în categoria instrumentelor financiare derivate.

Bitdefender, actor principal în cea mai mare operaţiune a FBI şi Europol împotriva ”dark web-ului”: Două dintre cele mai mari pieţe negre virtuale au fost închise

Vineri 21 iulie 2017. Europol a reuşit să închidă două dintre cele mai mari marketplace-uri existente pe dark web, AlphaBay şi Hansa, după o investigaţie fără precedent. Ancheta realizată de Europol a fost făcută cu ajutorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii româneşti.

Europenii răsuflă uşuraţi încă doi ani: Libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE în Marea Britanie, garantată timp de doi ani după Brexit

Vineri 21 iulie 2017. Libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE în Marea Britanie va continua să fie garantată timp de cel puţin doi ani, ca parte a unui acord tranziţional, potrivit presei britanice, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut în aprilie-iunie cu 2,9%, iar numărul total de utilizatori a ajuns la 9,57 milioane

Vineri 21 iulie 2017. Vodafone România a înregistrat în trimestrul încheiat la 30 iunie venituri din servicii de 178,6 milioane euro, în creştere cu 2,9% , la un număr total de 9,57 milioane de clienţi, cu 420.241 de utilizatori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Vineri 21 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Valeriu Paraschivescu face 25 mil. lei pe an cu Moara Domnească. „Anul trecut am lucrat la flux continuu, în trei schimburi.“

Vineri 21 iulie 2017. Producătorul de făină Moara Domnească din judeţul Argeş, o com­panie românească deţinută de Valeriu Paraschivescu, a vândut anul trecut făină, tărâţe şi germeni de grâu de 25 mil. lei (peste 5,5 mil. euro) , în creş­tere cu 48% faţă de anul precedent.

Un nou chiriaş într-un proiect de 220 mil. euro. Dascălu a semnat cu Visma Software pentru 4.200 mp în Openville Timişoara

Vineri 21 iulie 2017. Dezvoltatorul norvegian de soluţii soft­ware Visma Software a închiriat 4.200 mp în a tre­ia clădire de birouri din ansamblul Openville din Timişoara, imobil care are în total 18.000 mp. Birou­rile se vor desfăşura pe trei etaje din cele 14 ale clădirii.

Acţionarii jucătorilor din industria financiară au adus 87 mil. euro la capital în S1 2017, plus 12% faţă de 2016. Cea mai mare parte a majorărilor de capital, circa 65%, a mers în asigurări

Joi 20 iulie 2017. Investitorii care deţin businessuri în industria financiară din România au adus peste 87 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în prima jumătate a acestui an, cu aproximativ 12% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Şase retaileri români şi-au făcut loc pe pieţele externe cu peste 55 de magazine. Primele opriri, în regiune

Joi 20 iulie 2017. Din lipsă de curaj sau fonduri, cei mai mulţi antreprenori locali, fie ei mari sau mici, şi-au ancorat afacerile în por­tul România. Ei au ajuns aici, pe piaţa-mamă, la afa­ceri de milioane sau chiar zeci şi sute de milioane de euro, pariind pe o cunoaş­te­re în­de­aproa­pe a consumatorului român.

Austria cere Italiei să ţină imigranţii pe insule, pentru a evita presiunile asupra Europei Centrale

Joi 20 iulie 2017. Guvernul Austriei a cerut, joi, Italiei să ţină imigranţii extracomunitari pe Insula Lampedusa, avertizând că aducerea acestora pe teritoriul italian continental sporeşte presiunile asupra Europei Centrale şi încurajează traversarea Mării Mediteranei, cu riscul înecului, relatează La Repubblica.

OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanţu către Transeastern Power pentru 23 de milioane de euro

Joi 20 iulie 2017. OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a OMV Petrom Wind Power SRL, parcul eolian Dorobanţu, către Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deţinută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.

Euro atinge maximul ultimilor 2 ani faţă de dolar, după decizia BCE de a menţine dobânda-cheie

Joi 20 iulie 2017. Euro a crescut cu 0,5%, ajungând la 1,1567 dolari, cel mai mare nivel din ultimele 23 de luni, după ce Banca Centrală Europeană a anunţat că menţine la 0% rata cheie a dobânzii în zona euro, potrivit Bloomberg.

Promoţie fulger de la Ryanair: Zboruri cu 2,99 euro în luna septembrie. Oferta e valabilă până duminică la miezul nopţii

Joi 20 iulie 2017. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, lansează joi, 20 iulie, o promoţie specială pentru orădeni cu locuri de la doar 2,99 euro pentru călătorii în luna septembrie.

Banca Centrală Europeană a păstrat neschimbată dobânda-cheie pentru zona euro

Joi 20 iulie 2017. Rata cheie a dobânzii în zona euro a rămas neschimbată, la 0%, potrivit aşteptărilor, a anunţat, joi, Banca Centrală Europeană (BCE), relatează BBC News.

Preţ uriaş pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Proiectul are un preţ dublu faţă de cel din Master Plan: 3,3 mld. euro, în loc de 1,6 mld. euro. Motivul? "O serie de revizuiri faţă de studiul din 2008”

Joi 20 iulie 2017. Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), se arată într-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investiţii de 1,6-1,8 miliarde de euro.

CNAS a decontat anul trecut intervenţii de 106 mil.euro în spitalele private

Joi 20 iulie 2017. Numărul de contracte ale spitalelor private cu CNAS a ajuns anul trecut la 299 de unităţi, iar valoarea decontărilor către aceste unităţi a urcat la 474 mil.lei (106 mil.euro), respectiv 4,5% din totalul decon­tă­rilor către spitale, a declarat Costache Augustus, purtă­torul de cuvânt al Casei Naţionale de Asi­gurări de Sănătate (CNAS).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 20 iulie 2017

Joi 20 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

City Insurance iese din redresare. ASF consideră că asigurătorul şi-a rezolvat problemele financiare

Joi 20 iulie 2017. ASF a a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a companiei de asigurări City Insurance, după ce asigurătorul şi-a majorat capitalul cu 50 de milioane de euro.

Piaţa de pavele a avut anul trecut o valoare de circa 85 milioane euro, similară cu cea din 2015

Joi 20 iulie 2017. Piaţa de pavele a avut anul trecut o valoare de circa 85 milioane euro şi un volum de produse livrate de circa 3,2 milioane metri, estimează Sebastian Bobu, directorul executiv al producătorui de pavele Symmetrica.

PwC: Statele din Europa Centrală şi de Est au nevoie de 615 mld.euro pentru a-şi finanţa proiectele de infrastructură până în 2025, inclusiv din parteneriate public-privat

Joi 20 iulie 2017. Ţările din Europa Centrală şi de Est au nevoie până 2025 de investiţii de 615 miliarde euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de transport, după ce în perioada 2007-2013 au fost alocate 80 miliarde euro din fondurile structurale şi de coeziune, identificarea surselor de finanţare fiind una dintre provocările statelor din zonă, se arată într-un raport realizat de PwC şi de Atlantic Council intitulat The road ahead – CEE transport infrastructure dynamics.

Profit de peste 600.000 de euro după o investiţie de 6.400 de euro într-un hectar de nuci forestieri

Joi 20 iulie 2017. O investiţie de 6.400 de euro la un hectar de nuci forestiere generează, în 25 de ani, un profit de peste 600.000, susţine o asociaţie din Târgu-Mureş, care încurajează înfiinţarea, în România, a unor livezi de nuci fructiferi sau forestieri ca afacere de familie.

Smartown: Pe lângă achiziţii, luăm în calcul dezvoltarea de proiecte de birouri şi rezidenţiale

Joi 20 iulie 2017. Grupul Smartown, con­trolat de miliardarul israelian Teddy Sagi, vrea să se consolideze pe piaţa imobiliară româ­nească, la aproape un an de când a revenit puternic în prim-plan prin achiziţia birourilor Swan din Pipera contra sumei de 30 mil. euro.

P & G şi Colgate – Palmolive controlează aproape 70% din vânzările de pastă de dinţi

Joi 20 iulie 2017. Giganţii americani Procter & Gamble şi Colgate – Palmolive controlează circa două treimi din piaţa de îngrijire orală ce cuprinde vânzările de pastă de dinţi, periuţe şi alte produse adiacente şi are o valoare de 70 mil. euro, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României

Miercuri 19 iulie 2017. Procedurile de infrigement privind stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun şi condiţiile de intrare şi de şedere în România în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri au fost clasate de Comisia Europeană, anunţă MAE.

Topul celor mai mari pierderi nete raportate de companiile locale IT&C în 2016. Pierderile însumate ale celor 229 de companii se ridică la 1,263 mld. lei

Miercuri 19 iulie 2017. Aproximativ 10% dintre cele mai mari 2.300 de companii IT&C din România au înre­gis­trat pierderi în anul fiscal 2016, iar 35 dintre ele au raportat pierderi de peste 4,49 mil. lei (1 mil. euro), arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF.

Crosspoint se asociază cu Savills pentru a coordona de la Bucureşti expansiunea în Europa Centrală şi de Est

Miercuri 19 iulie 2017. Brokerul din real-estate Crosspoint a încheiat un acord de cooperare cu Savills, unul dintre cei mai mari brokeri imobiliari de la Londra, ca să îl repre­zinte pentru expansiunea pe piaţa Europei Centrale şi de Est.

Fondul de Coeziune al UE alocă 266 mil.euro pentru proiecte de furnizare de apă potabilă în patru judeţe din România

Miercuri 19 iulie 2017. Fondul de Coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România, în judeţele Botoşani, Ilfov, Hunedoara şi Timiş.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a dat dreptate lui omologului său israelian, afirmând că UE critică şi statele membre

Miercuri 19 iulie 2017. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost de acord cu omologul său din Israel, Benjamin Netanyahu, care a criticat atitudinea Uniunii Europene, liderul de la Budapesta afirmând că Bruxellesul are aceeaşi abordare şi faţă de ţările europene.

România a raportat cea mai mare scădere anuală în domeniul construcţiilor din UE în luna mai

Miercuri 19 iulie 2017. România a înregistrat cea mai mare scădere în domeniul construcţiilor din Uniunea Europeană (UE), în luna mai 2017, comparativ cu aceeaşi lună de anul trecut, de 16,7%, urmată la mare distanţă de Spania (5,6%), potrivit unui raport publicat miercuri de Eurostat.

Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Miercuri 19 iulie 2017. Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 19 iulie 2017. Dolarul revine pe creştere şi începe să recupereze teren

Miercuri 19 iulie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Farmec a vândut în primul semestru produse de peste un milion de euro în magazinele proprii

Miercuri 19 iulie 2017. Producătorul român de cosmetice Farmec a înregistrat vânzări de peste un milion de euro prin reţeaua de magazine proprii, în primele şase luni, după ce au fost deschise în acest an opt spaţii noi marca Gerovital şi are în plan continuarea extinderii.

Melenchon, fost candidat prezidenţial, vizat de o anchetă privind presupuse fraude cu fonduri UE

Miercuri 19 iulie 2017. Jean-Luc Melenchon, fost candidat prezidenţial şi lider al stângii radicale, este vizat de o anchetă preliminară privind presupusa remunerare fictivă a unor asistenţi ai săi în perioada cât acesta a fost membru al Parlamentului European, a transmis o sursă judiciară, potrivit France 24.

România împrumută un miliard de euro de la BEI pentru finanţarea unor proiecte prioritare de transport

Miercuri 19 iulie 2017. România a semnat, marţi, la Luxemburg Contractul cadru de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în valoare de un miliard de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi cofinanţarea statului pentru proiectele de transport din cadrul POIM.

Peste jumătate din rezerva de aur a BNR a rămas şi anul trecut în străinătate

Miercuri 19 iulie 2017. Valoarea rezervei de aur a BNR, care oscilează în jurul a 104 tone, a ur­cat anul trecut la 16,6 mld. lei (circa 3,66 mld. euro), iar mai mult de jumă­ta­te din cantitatea de aur (circa 60%) a ră­mas în ultimii şapte ani depozitată în afara gra­ni­ţelor României.

Ungaria se apropie de România la numărul de specialişti din IT&C

Miercuri 19 iulie 2017. Numărul de specialişti în IT şi comunicaţii din Un­ga­ria a crescut cu peste 55.000 de persoane în perioada 2011-2016 la 158.100, ţara vecină apro­piindu-se astfel puternic de Ro­mânia din punctul de vedere al nu­mă­rului de experţi IT&C, arată datele Eurostat.

Levente Bara, fondatorul Supremia, pariază pe o fabrică de produse din miez de nucă

Miercuri 19 iulie 2017. Compania Transilvania Nuts, procesatorul de miez de nucă deţinut de Levente Bara şi Alexandru Chiric, va investi 2,5 milioane de euro într-o nouă fabrică în localitatea Ciugud (jud. Alba) unde va realiza produse precum nucă caramelizată, ulei de nucă bio sau batoane din nuci şi fructe uscate.

Comisar UE: Planurile de interzicere a maşinilor diesel riscă să aibă şi efecte negative

Marti 18 iulie 2017. Planurile de interzicere a maşinilor diesel în oraşe europene precum Paris sau Stuttgart riscă să genereze exasperare în rândul clienţilor şi să îngreuneze tranziţia spre vehicule fără emisii poluante, avertizează Elżbieta Bieńkowska, comisarul UE pentru Industrie, cerând abordări sistematice.

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30% în ultimele patru luni”

Marti 18 iulie 2017. Sorin Minea, CEO-ul grupul Angst cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi mâncare gătită, un business de 30 mil. euro în 2016, spune că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în UE extracomunitarilor aduşi în porturile italiene

Marti 18 iulie 2017. Italia le-ar putea oferi vize europene extracomunitarilor aduşi în porturi italiene după salvarea din Marea Mediterană, ca reacţie la lipsa de ajutor din partea instituţiilor Uniunii Europene şi a celorlalte state comunitare, avertizează Mario Giro, adjunct al ministrului italian de Externe.

România şi Grecia, statele din UE cu cele mai mici cote de specialişti IT&C

Marti 18 iulie 2017. România (2%) şi Grecia (1,4%) sunt statele din Uniunea Europeană (UE) care aveau cele mai mici cote de specialişti în domeniul tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor (IT&C) din totalul angajaţilor în 2016, la polul opus situându-se Finlanda (6,6%), potrivit raport publicat marţi de Eurostat.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter