Stiri despre Franta

 

Tranzacţie ”în casă” în alianţa Renault-Nissan: Gigantul auto japonez este în discuţii să cumpere participaţia de 15% deţinută de statul francez la Renault

Miercuri 7 martie 2018. Renault şi Nissan sunt pe cale să îşi consolideze parteneriatul, încât producătorul japonez este în discuţii cu statul francez pentru a achiziţiona participaţia de 15% deţinută la Renault, potrivit Reuters.

Un bărbat care a furat Oscarul primit de Frances McDormand riscă până la trei ani de închisoare

Miercuri 7 martie 2018. Un bărbat care a sustras statueta Oscar primită de actriţa Frances McDormand la gala de duminică a fost pus sub acuzare pentru furt şi riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, transmite Reuters.

Franţa respinge planul Marii Britanii pentru serviciile financiare după Brexit

Marti 6 martie 2018. Franţa a avertizat, marţi, că sunt şanse mici pentru încheierea unui acord cu Marea Britanie privind serviciile financiare după Brexit, astfel încât băncile britanice să aibă acces extins la piaţa unică a Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

François Bloch, CEO al BRD: Ne propunem să dezvoltăm noi capacităţi tehnologice, vom fi o bancă digitală

Marti 6 martie 2018. Abordarea strategică a BRD-SocGen pentru reţea se concentrează pe obiectivul de a deveni „o bancă digitală, eficientă şi mai orientată spre client“, iar programul băncii nu are ca obiectiv restructurarea, ci reformarea businessului, susţine François Bloch, CEO al băncii româneşti cu capital francez.

Ministru francez: Iranul riscă sancţiuni economice, dacă nu rezolvă problema programului balistic

Luni 5 martie 2018. Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei, a declarat, luni, că Teheranul trebuie să rezolve preocupările legate de programul său balistic, în caz contrar Iranul riscă noi sancţiuni economice, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cel puţin zece persoane au decedat în urma valului de ger care a afectat o mare parte din Europa

Marti 27 februarie 2018. Un front de aer polar a adus ger şi viscol în cea mai mare parte din Europa, a cauzat cel puţin zece decese în ultimele trei zile şi a perturbat grav traficul aerian, rutier şi feroviar, informează site-ul postului France 24.

Este puţin probabil ca un băutor de vin - avizat sau nu, începător sau nu - să nu fi gustat măcar o dată în viaţă un pahar de vin de Bordeaux. Dar odată ajuns acolo, în patria vinului, printre castele şi restaurante cu stele Michelin, realizez

Luni 26 februarie 2018. Există puţine locuri din lume care să fi fost atât de bine-cuvântate de zei precum Franţa, cu castele rupte din poveste, culmi care parcă se înalţă ameninţător către cer, sate idilice şi zone de coastă ce adună an de an crème de la creme.

Preşedintele Franţei vrea să restrângă vânzarea terenurilor agricole către „puteri“ străine

Duminica 25 februarie 2018. Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat un plan de investiţii de 5 mld. euro pentru sectorul agricol francez, îndemnându-i pe fermieri să îmbrăţişeze o „revoluţie culturală“ şi să se desprindă de subvenţiile UE şi de metodele de producţie intensivă, scrie Financial Times.

Juncker afirmă că "ar fi fost bine" pentru Marea Britanie dacă el deţinea funcţia de premier

Vineri 23 februarie 2018. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat vineri că "ar fi fost bine" pentru Londra dacă el ar fi deţinut funcţia de premier al Marii Britanii, pe fondul discuţiilor privind Brexit, informează site-ul postului France 24.

După creşterea din 2017 Vodafone România a ajuns la 500.000 de clienţi distanţă de liderul Orange. La începutul anului “francezii” aveau aproape 1 milion de clienţi în faţă

Joi 22 februarie 2018. Subsidiara locală a grupului britanic Vodafone s-a apropiat puternic anul trecut de liderul industriei locale de telefonie mobilă - subsidiara grupului francez Orange din punct de vedere al numărului de clienţi de telefonie mobilă, diferenţa dintre cei doi operatori reducându-se la jumătate în decembrie faţă de ianuarie, arată datele raportate de cele două companii.

Francezii de la Avenir Telecom au organizat la Bucureşti prima lansare din Europa pentru telefoanele mobile sub brandul Energizer

Miercuri 21 februarie 2018. Grupul francez Avenir Telecom, care are în România operaţiuni de distribuţie de echipamente mobile şi accesorii şi operează şi reţeaua de magazine Internity, a lansat miercuri la Bucureşti gama de telefoane mobile Energizer. Evenimentul de la Bucureşti - primul de acest tip organizat în Europa, va fi urmat de lansări pe alte pieţe de pe continent, au spus reprezentanţii grupului.

Noul proiect de lege privind imigraţia şi azilul va fi prezentat preşedintelui Emmanuel Macron

Miercuri 21 februarie 2018. Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, va prezenta cabinetului preşedintelui Emmanuel Macron, miercuri, un proiect de lege privind azilul oferit imigranţilor, ca parte a strategiei de reducere a imigraţiei ilegale, informează site-ul EUObserver.com.

Oficial rus: Relaţiile între Rusia şi Statele Unite vor fi greu de reparat

Miercuri 21 februarie 2018. Moscova transmis, miercuri, că îmbunătăţirea relaţiilor între Statele Unite şi Rusia va reprezenta un proces "foarte dificil", în special din cauza acuzaţiilor privind ingerinţele în alegerile electorale şi a crizelor din Siria şi Ucraina, relatează site-ul postuluui France 24.

Top zece ţări în care românii au lăsat cei mai mulţi bani în 2017: Românii au cheltuit un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa

Luni 19 februarie 2018. Românii au cheltuit aproape un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa, acestea fiind top trei ţări în care s-au lăsat cei mai mulţi bani, respectiv o treime din totalul sumei cheltuite de români în străinătate în 2017, potrivit datelor trans­mise de BNR şi calculelor ZF.

Donald Trump: Rusia a reuşit să creeze haos, dezordine şi discordie în Statele Unite

Duminica 18 februarie 2018. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris, duminică, pe Twitter, că Rusia a reuşit, dincolo de cele mai nebuneşti vise ale sale, să creeze haos, dezordine şi discordie în SUA, informează site-ul postului France 24.

Turcia oferă 5 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Irakului

Miercuri 14 februarie 2018. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat miercuri că Turcia îşi ia angajamentul de a oferi 5 miliarde de dolari, sub formă de împrumuturi şi investiţii, pentru a ajuta la reconstrucţia Irakului, în urma războiului de trei ani cu organizaţia teroristă Stat Islamic, relatează France 24.

Ovidiu Păscuţiu, Saint-Gobain: Ne aşteptăm ca segmentul de renovare să crească, pentru că există multe locuinţe vechi construite înainte de 1989

Marti 13 februarie 2018. Producătorul francez investeşte 4,8 milioane de euro în redeschiderea fabricii de vată minerală Isover din Ploieşti, reluarea producţiei fiind programată pentru trimestrul al treilea din 2018.

Cutremur de suprafaţă de 4,8 grade, produs în Franţa

Luni 12 februarie 2018. Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 4,8 grade a avut loc luni dimineaţă în vestul Franţei, dar nu s-au înregistrat răniţi, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Antoine Frérot, CEO Veolia: Pământul va deveni din ce în ce mai scump în viitor. Care sunt schimbările din următorii 20 de ani

Luni 12 februarie 2018. Gigantul francez Veolia spune că în următoarele decenii schimbările demografice, sociale, urbane şi de nutriţie vor adu­ce modificări semnificative în modul în care vor fi folosite şi valorizate resursele, respectiv modul de obţinere şi preţul lor.

Premieră pe piaţa valutară din Europa: Băncile Centrale Europene încep să înlocuiască rezervele în dolari cu yuani, moneda naţională a Chinei

Sambata 10 februarie 2018. Banca germană Bundesbank, Banca Centrală a Franţei şi Banca Centrală Europeană şi-au anunţat intenţia de a folosi yuanul, moneda naţională a Chinei, în rezervele lor pentru schimburi valutare, conform Quartz.

Franţa anunţă majorarea cu 40% a cheltuielilor pentru apărare

Joi 8 februarie 2018. Guvernul francez a anunţat, miercuri, că va suplimenta chelturielile militare cu 40% în următorii şapte ani, cu scopul de a atinge în anul 2025 obiectivul NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare, informează site-ul postului France 24.

BRD Finance şi PayPoint au semnat un parteneriat prin care clienţii băncii îşi vor putea achita ratele prin intermediul punctelor operatorului de plăţi

Miercuri 7 februarie 2018. BRD Finance, unul dintre principalii jucători de pe piaţa creditelor de consum, deţinut de grupul francez BRD SocGen, a semnat un parteneriat cu PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, prin care clienţii BRD Finance îşi vor putea plăti ratele prin intermediul celor peste 11.700 puncte de plată PayPoint din întreaga ţară.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson: Rusia va suporta noi consecinţe, dacă se va implica în alegerile din SUA din acest an

Miercuri 7 februarie 2018. Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat, miercuri, că Rusia va avea de suportat consecinţe dacă va încerca să se implice în alegerile legislative ce vor avea loc în acest an în Statele Unite, relatează site-ul postului France 24.

Proprietarul Gersim: Managerii români se plâng prea mult de condiţiile de business. „Îi in­vit pe cei care se plâng să facă afaceri într-un mediu stabil precum Germania, Franţa sau Italia.“

Miercuri 7 februarie 2018. Managerii români se plâng „prea mult“ de schimbările legisla­ti­ve şi fiscale, birocraţia sau in­frastructura din România în loc să se uite la opor­tu­ni­tă­ţi­le „ex­ce­lente“ de business şi pierd din vedere cât de greu este să intri pe pieţele „aşe­za­te“ din Vest unde şi taxele sunt mult mai mari, afir­mă, într-un discurs ne­obiş­nuit în rândul antre­prenorilor lo­cali, Dan Şte­fă­nescu - pro­prie­ta­rul Gersim - cel mai mare dis­tribuitor local de telefoa­ne şi tablete.

Autorităţile au interzis temporar protestele la Roma în contextul vizitei lui Erdogan la Vatican

Luni 5 februarie 2018. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni luni cu Papa Francisc, context în care autorităţile au interzis timp de 24 de ore protestele în centrul Romei, pe fondul tensiunilor provocate de ofensiva antikurdă a Ankarei în nordul Siriei, informează site-ul postului France 24.

Primele mutări la Albalact sub francezii de la Lactalis. Relansarea Fulga a adus brandului de lactate vânzări mai mari cu 36%

Luni 5 februarie 2018. Albalact, cel mai mare jucător de pe piaţa de lactate după cifra de afaceri raportată în 2016, a relansat în a doua parte a anului trecut brandul Fulga, care are ca principal target copiii, relansare care a readus vânzările mărcii de lactate pe o pantă ascendentă.

SUA:Trump nu este îngrijorat de posibilitatea unor proteste în cursul vizitei sale în M.Britanie

Sambata 3 februarie 2018. Preşedintele american Donald Trump nu este îngrijorat în legătură cu posibilitatea unor proteste împotriva sa în cursul vizitei pe care liderul de la Casa Albă ar urma să o întreprindă anul acesta în Marea Britanie, a declarat Woody Johnson, ambasadorul SUA la Londra, potrivit postului France 24.

Mii de persoane evacuate în Hong Kong în urma descoperirii unei bombe din al doilea Război Mondial

Joi 1 februarie 2018. O bombă neexplodată din cel de-al doilea Război Mondial a fost dezamorsată joi într-o zonă comercială aglomerată din Hong Kong, în cursul operaţiunilor fiind evacuate aproximativ 4.000 de persoane, informează site-ul postului France 24.

Gigantul francez Sanofi anunţă a doua tranzacţie într-o lună: Compania va achiziţiona firma Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro

Luni 29 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi a anunţat astăzi că va achiziţiona firma din domeniul biotehnologiei Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro, aceasta fiind a doua achiziţie a producătorului de medicamente, într-o singură lună, după ce a cumpărat firma Bioverativ, potrivit Wall Street Journal.

„Elveţia României”. Locul unde se află cele mai frumoase şase sate din ţara noastră

Luni 29 ianuarie 2018. Nu trebuie să ieşi din România ca să găseşti peisaje rustice superbe, asemeni celor din Elveţia sau Franţa. Le avem şi noi. Şi nu numai că le avem, dar sunt cam de o sută de ori mai pitoreşti.Am pregătit mai jos, o listă cu şase dintre cele mai frumoase sate din România. Aşa că, în cazul în care plănuieşti o escapadă de weekend şi nu ştii ce destinaţie să alegi, inspiră-te. Orice ai alege, nu poţi greşi!

Gervais Pellisier, CEO adjunct al grupului Orange şi CEO al Orange Europa: Vom face tot ceea ce este necesar pentru a rămâne lideri în România

Luni 29 ianuarie 2018. Grupul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători din industria de telecom din Europa, va face „tot ceea ce este necesar” pentru a-şi menţine şi în viitor poziţia de lider al pieţei de telecomunicaţii din România, dar şi pentru a se extinde pe fix, astfel că nu exclude nici construirea de reţele fixe proprii, nici realizarea unor achiziţii sau semnarea unor noi parteneriate cu alţi jucători din piaţă.

Liudmila Climoc, CEO al Orange România: Numărul de conexiuni mobile la internet a crescut cu 5% în 2017, iar cel de conexiuni fixe la internet cu 6%. Acesta a fost principalul motor de creştere a pieţei

Vineri 26 ianuarie 2018. Gervais Pellisier - CEO adjunct al grupului Orange şi CEO al operaţiunilor din Europa ale grupului francez - a declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şi media din Londra că operaţiunile conduse de Laurent Paillassot (al doilea din stânga) în Spania, Liudmila Climoc (centru) în România şi Julien Ducarroz (dreapta) în Republica Moldova au fost cele care au obţinut cele mai bune rezultate din cadrul grupului anul trecut.

Pe Remus Nică, proprietarul restaurantului Arc Bakery, noul an l-a găsit pe tărâmuri calde pentru că asociază iarna cu Asia. "Crăciunul însă îl petrec acasă totdeauna, niciodată în altă parte"

Joi 25 ianuarie 2018. Remus Nică este proprietarul restaurantului Arc Bakery, din zona Arcului de Triumf din Bucureşti. A lucrat 23 de ani în Franţa, unde a condus, la Paris, un restaurant cu stele Michelin.

Cel mai mare conflict de muncă din industria locală de software şi servicii de IT s-a stins

Marti 23 ianuarie 2018. Angajaţii Atos IT au votat noua variantă a contractului colectiv de muncă propus de grupul francez şi au anulat greva.

Noul pariu al gigantului francez Sanofi: Plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra o companie americană specializată în tratarea hemofiliei

Luni 22 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi SA a anunţat astăzi că va achiziţiona producătorul de medicamente împotriva hemofiliei, Bioverativ Inc, într-o tranzacţie de 11,5 miliarde de dolari, în încercarea de a rămâne printre liderii pieţei şi în 2018, potrivit Wall Street Journal.

Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, susţine Emmanuel Macron

Luni 22 ianuarie 2018. Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, dacă ar avea loc un referendum pe această temă, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul BBC.

Companii din Italia şi Dorinel Umbrărescu au încasat cei mai mulţi bani de la CNAIR în 2017, pentru lucrări efectuate în Transilvania

Luni 22 ianuarie 2018. Din cele mai mari 50 de plăţi realizate de către compania naţională de drumuri şi autostrăzi, 33% au mers către constructorii din România, restul fiind împărţiţi între italieni, austrieci, spanioli, francezi şi greci. Dorinel Umbrărescu a rămas şi anul trecut cel mai bine plătit drumar român.

Paul Bocuse, "părintele" gastronomiei franceze moderne, a murit la vârsta de 91 de ani

Sambata 20 ianuarie 2018. Paul Bocuse, un superstar şi ambasador mondial al gastronomiei franceze moderne, a murit la vârsta de 91 de ani, sâmbătă, în celebrul său "han" din Collonges-au-Mont-d'Or, de lângă Lyon, transmite AFP.

Scriitorul britanic Peter Mayle a murit la vârsta de 78 de ani

Vineri 19 ianuarie 2018. Scriitorul britanic Peter Mayle, celebru pentru bestsellerul "A Year in Provence/ Un an bun", o odă adusă regiunii franceze Provence, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat, vineri, editura franceză NiL éditions, citată de AFP.

Premieră stimulată de „revoluţia fiscală”: după Dacia şi Ford, posibilă grevă la o „uzină” de soft din Timişoara

Vineri 19 ianuarie 2018. Peste jumătate dintre angajaţii subsidiarei din România ai companiei franceze Atos, care sunt nemulţumiţi de oferta salarială a firmei, vor decide luni dacă vor intra în grevă, după ce au primit joi seară o nouă ofertă din partea patronatului. Cele trei propuneri anterioare fuseseră respinse.

Peugeot vrea să-şi electrifice toate autovehiculele până în 2025

Vineri 19 ianuarie 2018. CEO-ul Peugeot Carlos Tavares a anunţat că până în 2025 „grupul PSA va fi 100% electrificat“, adăugând că producătorul auto francez va recurge la know-how-ul inginerilor Opel achiziţionat de la GM pentru a proiecta autovehicule pentru piaţa americană, potrivit CNBC.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, şi-a înfiinţat o sucursală la Bucureşti şi poate demara operaţiunile la finalul acestei luni

Joi 18 ianuarie 2018. BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa cu active de peste 2 trilioane de euro, a înregistrat o sucursală la Registrul Comerţului în luna decembrie a anului trecut, iar potrivit informaţiilor BNR banca de la Bucureşti poate începe să acorde credite şi să atragă depozite la finalul acestei luni.

Liviu Voinea, viceguvernator BNR: Noi deja am semnalat că vrem o volatilitate limitată a ratelor de dobândă la lei. În aceste condiţii, cursul ar putea avea o volatilitate mai ridicată, dar asta nu înseamnă neapărat o depreciere mai mare

Marti 16 ianuarie 2018. Liviu Voinea, viceguvernator BNR, le-a declarat investitorilor francezi prezenţi la conferinţa Euromoney de la Viena că BNR a început un nou ciclu de politică monetară mai strânsă pentru a face faţă inflaţiei.

Vânzările Dacia pe pieţele externe au accelerat cu 12% în 2017, la 612.000 de unităţi. Franţa ocupă primul loc la export

Luni 15 ianuarie 2018. Vânzările de autovehicule Dacia au înregistrat anul trecut un avans de 12% pe pieţele externe faţă de nivelul înregistrat în 2016, în total, în afara României, fiind comercializate 611.973 de unităţi, din care peste 460 000 de vehicule vândute de Dacia în 2017 au fost înmatriculate în ţările vechiului continent.

Soluţia pentru rezolvarea foametei mondiale pleacă din Franţa: Cu doar 25% din mâncarea aruncată ar putea fi hrăniţi 870 de milioane de oameni

Sambata 13 ianuarie 2018. În februarie 2016, Franţa a devenit prima ţară din lume care le-a interzis supermarket-urilor să arunce mâncarea neutilizată, printr-o reformă legislativă, potrivit Business Insider.

Duster preia tot mai multe echipamente de la Renault: Care este noutatea-cheie a noului SUV pentru a creşte gradul de siguranţă

Vineri 12 ianuarie 2018. Duster a adus cele mai multe noutăţi în gama Dacia, atât în 2010 când a fost lansată prima generaţie cât şi acum, cu cea de-a doua. Dacă la finalul anului trecut când a fost prezentată, s-a insistat pe faptul că noul model dispune în premieră de senzori pentru prezenţa altor automobile în unghiul mort, camere MultiView pentru a vedea în jurul maşinii sau airbaguri cortină şi servodirecţie electrică, anul acesta francezii de la Renault au “plusat” şi începând cu cel de-al doilea nivel de echipare – Confort - în standard maşina este echipată cu “proiectoare ceaţă cu iluminare statică în viraj” – practic, acest sistem reprezintă versiunea “accesibilă” a celebrelor faruri adaptive. În acest caz, în loc ca farul să deplaseze raza de lumină, este aprins proiectorul ce iluminează în dreapta sau stânga, pentru o mult mai bună iluminare în viraje.

Acuzaţii grave ale guvernului Franţei la adresa Lactalis: „o conduită inacceptabiă care trebuie pedepsită”. Supermarketurile au continuat să comercializeze lapte Lactalis cu salmonella, cu toate că fuseseră anunţate să-l retragă

Vineri 12 ianuarie 2018. Gigantul francez Lactalis, care a devenit liderul pieţei locale de lactate după achiziţia Albalact, se află în centrul unui scandal de proporţii în Franţa, după ce a fost acuzat că nu a retras rapid de pe piaţă laptele praf descoperit că era contaminat cu salmonella, potrivit publicaţiei franceze Les Echos.

Teraplast a preluat activitatea Politub după achiziţia integrală a pachetului de acţiuni într-o tranzacţie de 22 mil. lei

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul Teraplast a preluat activitatea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz, începând cu finalul lui 2017, după achiziţia integrală a pachetului de acţiuni deţinut de compania franceză New Socotub, într-o tranzacţie de 21,8 mil. lei.

Ofertă la început de an: zboruri din Bucureşti spre Asia de la 400 de euro dus-întors

Marti 9 ianuarie 2018. Air France KLM, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa lansează astăzi o campanie promoţională, reducând preţul biletelor de avion cu până la 40% pentru mai bine de 100 de destinaţii din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar şi din zona Caraibelor şi a Oceanului Indian.

Cele mai valoroase companii de la bursele din Europa: Petrom, liderul din România, este „minuscul“ pe lângă giganţii europeni

Marti 9 ianuarie 2018. Ziarul Financiar a analizat cele mai mari companii lis­tate din ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, dar şi din economii mai dezvoltate precum Ma­rea Britanie, Franţa, Ger­mania în ideea de a ob­serva dacă randa­men­tele livrate pe parcursul anu­lui 2017 de Petrom, Rom­gaz şi Banca Tran­sil­vania, cele mai valo­roa­se com­panii de la bur­sa românească, sunt com­parabile cu cele ale ţă­rilor menţionate mai sus şi pentru a observa sec­toarele de activitate ca­re au adus cele mai ridicate randamente.

Carrefour închide hipermarketul din Vitantis Shopping Center, din Estul Bucureştiului, cu 200 de angajaţi. „Centrul comercial nu a beneficiat niciodată de avan­tajul unei zone rezidenţiale în apropiere, de aceea nici nu a avut un trafic foarte bun

Marti 9 ianuarie 2018. Retailerul francez Carrefour închide hipermar­ke­tul din centrul comercial Vitantis Shopping Center din estul Capitalei, mutare care vine în contextul în care jumătate din întregul proiect „va trage obloanele“ până în martie. Astfel, aproape 200 de angajaţi ai retailerului vor fi mutaţi în alte puncte de lucru ale retailerului.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Iniţiativa noul "Drum al Mătăsii", propus de China, nu poate fi unidirecţional

Luni 8 ianuarie 2018. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Europa şi China ar trebui să coopereze la iniţiativa "Centură şi Drum", un proiect de dezvoltare propus de China care are drept obiectiv să creeze un nou "Drum al Mătăsii", informează agenţia de ştiri Reuters.

Adevărul investiţiilor străine din ultimul an: Germania şi Franţa şi-au redus capitalul în firmele locale. Banii străinilor au venit din Cipru, Olanda şi Luxemburg

Sambata 6 ianuarie 2018. ♦ Dintre cei mai mari zece investitori străini prezenţi în România, doar Germania, Franţa şi Spania înregistrează un declin al soldului capitalului social în moneda europeană la 31 octombrie 2017 faţă de finalul anului 2016.

Nordul Franţei este afectat de o furtună puternică, 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate

Miercuri 3 ianuarie 2018. Nordul Franţei este afectat de o furtună puternică, iar aproximativ 200.000 de locuinţe au rămas, miercuri, fără electricitate, după ce vântul a atins viteze de 200 de kilometri pe oră, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Un bucătar francez de renume a renunţat la prestigioasa stea Michelin, care a fost acordată restaurantului său, deoarece clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul

Luni 1 ianuarie 2018. Jérôme Brochot, un renumit bucătar francez, a renunţat la Steaua Michelin, cea mai înaltă onoare acordată restaurantelor din întreaga lume, deoarece de la primirea acestui premiu preţurile din hotelul-restaurant pe care îl deţine au crescut foarte mult, iar clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul, scrie Business Insider.

Christian Dior, Luis Vuitton şi Carrefour: Trei dintre cele 70 de branduri care i-au crescut averea lui Arnault cu peste 23 de miliarde de dolari şi l-au transformat în al şaselea cel mai bogat om din lume

Sambata 30 decembrie 2017. La vârsta de 68 de ani, Bernard Arnault este cel mai bogat om din Franţa, acesta deţinând aproximativ jumătate din acţiunile grupului LVMH (Louis Vuitton Moet Hennesy). Miliardarul are în grijă mai mult de 70 de branduri, printre care Dom Perignon, Bulgari, Luis Vuitton, Sephora şi Tag Heuer, precum şi 3.900 de magazine de desfacere, toate sub umbrela LVMH - cel mai mare furnizor din lume de articole de lux, scrie Forbes.

Nemţii şi francezii vor cel mai mult transformarea UE în Statele Unite ale Europei. ”Cei care se opun vor părăsi pur şi simplu UE”, a promis germanul Martin Schulz

Joi 28 decembrie 2017. Aproape o treime dintre nemţi sunt de acord cu planurile liderului social-democrat Martin Schulz de a crea „Statele Unite ale Europei”, însă sprijinul pentru această idee variază pe continent, arată un sondaj de opinie realizat de YouGov.

Lupta pentru supremaţia aeriană a Marii Britanii de mută din cer în birourile politicienilor si birocraţilor

Duminica 24 decembrie 2017. Vânzările ultimului model Eurofighter Typhoon au forţat reducerile de locuri de muncă la cea mai mare companie de apărare din Europa, BAE Systems Plc., iar Franţa şi Germania studiază deja opţiunile de luptă care le permite să omită Regatul Unit, relatează Bloomberg.

Procesul de selecţie a succesorului lui Ghosn la şefia Renault a fost lansat în spatele uşilor închise. Cine îi va lua locul patriarhului gigantului auto care stă în spatele Dacia?

Duminica 24 decembrie 2017. Succesorul actualului CEO al producătorului auto francez ar urma să fie desemnat în luna februarie. Căutarea “păsării rare” a început deja, sub atenta supraveghere a statului francez, relatează Les Echos.

Jibril Semour, Catinvest: Pregătim centrul comercial de la Orhideea pentru corporatiştii din zonă şi extindem zona de restaurante. Excludem vânzarea sau reconstrucţia

Vineri 22 decembrie 2017. Francezii de la Catinvest, pregătesc un plan de expansiune a centrului Orhideea, amplasat în cea mai fierbinte zonă de birouri din Bucureşti. Ei au în plan remodelarea după noile cerinţe din zona care urmează să găzduiască 30.000 de corporatişti care vor lucra la mai puţin de câteva sute de metri de centrul comercial.

Într-o perioadă în care gastronomia locală trece prin transformări evidente şi se reinventează, o echipă de francezi a decis să atribuie standardul Gault & Millau şi câtorva dintre restaurantele din România. Cine va trece testul?

Miercuri 20 decembrie 2017. Gault & Millau este în lumea gastronomică o etichetă similară numelui Michelin. Iar unele dintre cele mai bune restaurante din lume şi-au adjudecat deja această apreciere, sinonimă cu excelenţa în domeniu.

Franţa şi SUA sunt determinate să preseze Iranul pentru a renunţa la programul nuclear

Marti 19 decembrie 2017. Franţa şi Statele Unite sunt determinate să pună presiune asupra Iranului pentru a renunţa la programul nuclear, luând în considerare şi posibilitatea implementării unor noi sancţiuni, a declarat, marţi, ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian, informează site-ul agenţiei Reuters.

Francezii de la Lactalis închid fabrica de brânză LaDorna din judeţul Constanţa şi mută producţia în Suceava

Luni 18 decembrie 2017. Gigantul francez Lactalis, liderul pieţei locale de lactate după ce a cumpărat în ultimul deceniu trei jucători majori - LaDorna, Albalact şi Covalact -, va închide fabrica de brânză President din Kogălniceanu.

Lactalis: Închiderea fabricii din Kogălniceanu se va finaliza până la sfârşitul lunii februarie 2018. Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii

Vineri 15 decembrie 2017. Gigantul francez Lactalis, despre care ZF a scris astăzi că va închide fabrica pe care o are în în localitatea Kogălniceanu din judeţul Constanţa, arată că închiderea fabricii va avea loc până la sfârşitul lunii februarie 2018, iar angajaţii vor primi plăţi compensatorii.

România detronează Franţa la producţia de porumb pentru prima dată în istorie

Vineri 15 decembrie 2017. România a obţinut anul acesta o producţie record de 14,5 mil. tone de porumb, o recoltă care a plasat România pe locul întâi în topul celor mai mari producători de porumb din UE, potrivit datelor Eurostat.

Casa Regală prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai

Joi 14 decembrie 2017. Casa Regală a României prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai, precizând că vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia.

Renault-Nissan investeşte în grupul media Sophia, care deţine revistele Challenges şi Sciences&Avenir

Miercuri 13 decembrie 2017. Grupul auto Renault-Nissan va investi cinci milioane de euro în trustul media francez Sophia, care deţine publicaţia economică Challenges, precum şi revistele Sciences & Avenir, Historia şi La Recherche, informează cotidianul Le Figaro.

Auchan confirmă preluarea magazinelor OK Supermarket şi rebrenduirea lor. Francezii intră astfel pe segmentul de supermarket cu primele magazine

Miercuri 13 decembrie 2017. Grupul francez Auchan, cunoscut în piaţă pentru lanţul de hipermarketuri cu acelaşi nume, deschide primele trei magazine din România sub formatul de supermarket, sub marca MyAuchan, până la sfârşitul acestei săptămâni. Francezii de la Auchan anunţă că magazinele vor fi deschise în spaţiile celor trei supermarketuri ale lanţului OK, preluat recent de Auchan Retail România. Ziarul Financiar a anunţat recent această preluare, prima francezilor pe format mic. Anterior ei au preluat 20 de supermarketuri Real.

ANSVSA: În România nu a fost distribuit laptele praf produs de Lactalis, contaminat cu Salmonella

Marti 12 decembrie 2017. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost informată oficial că în România nu a fost distribuit laptele praf (formulă pentru bebeluşi) produs de firma Lactalis din Franţa, contaminat cu Salmonella Enterica, potrivit unui comunicat emis marţi.

Piaţa de retail este estimată la 40 miliarde euro, ia patru mari jucători controlează 60% din sector

Marti 12 decembrie 2017. Piaţa locală de retail are o valoare estimata de 40 miliarde de euro, cu patru mari jucători controlând 60% din sector (Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry şi Auchan), România fiind, după Turcia, Rusia, Franţa şi Italia, în topul ţărilor cu creştere de spaţii comerciale, potrivit unui studiu realizat de Euler Hermes, companie internaţională specializată în asigurarea de credit comercial şi specialist în domeniul obligaţiunilor, al garanţiilor şi al colectării creanţelor .

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din Franţa: Fabrice Giraud s-a născut undeva în sud-estul Franţei, aproape de coasta mediteraneeană, într-o familie căreia îi plăcea să mănânce. Restul e istorie

Sambata 9 decembrie 2017. Dacă ar fi să poată găti pentru oricine şi oricând, s-ar întoarce în timp pentru a pregăti masa pentru regii Franţei. Dacă ar fi să aleagă cel mai fericit moment al carierei sale, ar fi acela când a primit steaua Michelin. Dacă ar fi fost să fie altceva şi nu chef, atunci opţiunea ar fi florist, o meserie cu aer artistic, la fel ca şi cea pe care o are şi astăzi.

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din Franţa: Fabrice Giraud s-a născut undeva în sud-estul Franţei, aproape de coasta mediteraneeană, într-o familie căreia îi plăcea să mănânce. Restul e istorie

Joi 7 decembrie 2017. Dacă ar fi să poată găti pentru oricine şi oricând, s-ar întoarce în timp pentru a pregăti masa pentru regii Franţei. Dacă ar fi să aleagă cel mai fericit moment al carierei sale, ar fi acela când a primit steaua Michelin. Dacă ar fi fost să fie altceva şi nu chef, atunci opţiunea ar fi florist, o meserie cu aer artistic, la fel ca şi cea pe care o are şi astăzi.

Ce înseamnă alegerea portughezului Mario Centeno la şefia Eurogroup: respingerea statelor est-europene şi luarea deciziilor pentru viitorul zonei euro de Germania şi Franţa

Miercuri 6 decembrie 2017. Când Peter Kazimir, ministrul slovac al finanţelor, şi-a lansat candidatura surpriză pentru şefia Eurogroup, a explicat că vede în zona euro „un motor al integrării europene“ şi că ambiţia sa este de „a aduce împreună pe toată lumea, de a construi poduri“.

Auchan cumpără reţeaua de Ok Supermarket cu trei magazine în Bucureşti

Marti 5 decembrie 2017. Grupul francez Auchan a preluat reţeaua de magazine Ok Supermarket controlată de antreprenori locali. Sub acest brand erau deschise trei magazine în Bucureşti şi apropiere, potrivit datelor publice pe pagina de Facebook a companiei.

Venezuela va lansa criptomoneda "petro" pentru a ocoli sancţiunile economice impuse de SUA

Luni 4 decembrie 2017. Nicolas Maduro, preşedintele de la Caracas, a anunţat că Venezuela va lansa criptomoneda "petro" pentru a contracara "blocada" financiară americană şi în condiţiile în care ţara se confruntă cu o gravă criză economică, informează site-ul postului France 24.

Produse lactate,retrase de la vânzare în Franţa după ce zeci de bebeluşi s-au infectat cu Salmonella

Duminica 3 decembrie 2017. Autorităţile din Franţa au dispus retragerea de la vânzare a unor loturi de lapte pentru copii după ce 20 de bebeluşi au fost infectaţi cu Salmonella, anunţă Direcţia Generală franceză pentru Sănătate, citată de site-ul 20Minutes.fr şi de publicaţia La Depeche.

Din seria românilor care fac cinste ţării: Alexandra Gromic, violonista care reinventează operele marilor compozitori ai lumii şi care şi-a demonstrat talentul pe scene din Franţa, Egipt, Singapore

Vineri 1 decembrie 2017. Armonie. Este cuvântul care defineşte modul în care mai multe note muzicale sunt percepute simultan şi organizate în timp. Este însă şi impresia cu care rămâi după ce o cunoşti pe Alexandra Gromic. Este violonistă şi la 34 de ani îşi pune mintea şi sufletul la contribuţie pentru a crea noi interpretări ale operelor unor mari compozitori, precum Vivaldi. Sau ale melodiilor unor interpreţi ale căror cântece renasc sub arcuşul viorii sale.

Din seria românilor care fac cinste ţării: Alexandra Gromic, violonista care reinventează operele marilor compozitori ai lumii şi care şi-a demonstrat talentul pe scene din Franţa, Egipt, Singapore

Vineri 1 decembrie 2017. Armonie. Este cuvântul care defineşte modul în care mai multe note muzicale sunt percepute simultan şi organizate în timp. Este însă şi impresia cu care rămâi după ce o cunoşti pe Alexandra Gromic.

Scandalul emisiilor toxice Dieselgate se propagă în Franţa şi împinge spre sfârşit era diesel. Un comisar european spune deschis: „Dieselul aparţine trecutului în ţările dezvoltate“.

Joi 30 noiembrie 2017. În timp ce constructorii auto germani şi protectorul lor suprem, guvernul de la Berlin, reacţionează şi se adaptează încet, moral şi mai ales financiar, la schimbările aduse de Dieselgate, scandalul emisiilor toxice începe să se propage virulent şi în Franţa. După Renault, în centrul atenţiei este acum PSA.

Franţa speră să vândă avioane militare şi vehicule blindate Qatarului

Joi 30 noiembrie 2017. Franţa speră să vândă 12 avioane de vânătoare de tip Rafale şi vehicule blindate către Qatar, cu ocazia vizitei în decembrie a preşedintelui francez Emanuel Macron, a declarat, joi, ministrul Apărării francez, Florence Parly, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Românii lasă 670 milioane lei în cele aproape 7.000 de saloane cosmetice de pe piaţă

Miercuri 29 noiembrie 2017. Producătorul francez L’Oréal lansează un program menit să crească traficul saloanelor cosmetice şi consumul de produse de profil.

Francezii de la Saint-Gobain anunţă redeschiderea liniei de producţie din fabrica de la Ploieşti

Miercuri 29 noiembrie 2017. Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain anunţă redeschiderea liniei de producţie de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploieşti, producţia fiind estimată a se relua în iulie 2018, după reconstrucţia cuptorului şi alte îmbunătăţiri tehnologice.

Viziunea lui Macron privind revigorarea Europei, mai greu de realizat fără o Germanie "puternică"

Luni 27 noiembrie 2017. Viziunea preşedintelui francez Emmanuel Macron privind revigorarea Europei va fi mai greu de realizat dacă Franţa nu are alături o Germanie "puternică drept partener", a declarat, Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al Administraţiei de la Paris, informează agenţia de ştiri Reuters.

Şeful Air France - KLM România: Asistăm la un mic boom al generaţiei Millennials. A crescut prezenţa tinerilor la bordul avioanelor

Miercuri 22 noiembrie 2017. Alexandru Dobrescu, şeful com­pa­niei aeriene de linie Air France - KLM în România, care operează direct curse din Bucureşti spre Paris şi Amsterdam, spune că tra­ficul de pasageri pe cele două rute a înre­gistrat o creştere cu o cifră în primele zece luni din acest an şi că s-a remarcat o cerere în creştere pe segmentul tinerilor din generaţia Millennials.

Comisia Europeană critică politicile economice ale unor state din zona euro, în principal ale Italiei şi Franţei

Miercuri 22 noiembrie 2017. Comisia Europeană a criticat, miercuri, mai multe state din zona euro, în principal Italia şi Franţa, pentru încălcarea reglementărilor privind deficitul bugetar.

Una dintre cele mai puternice multinaţionale europene ar putea să dea afară peste 1.000 de oameni

Marti 21 noiembrie 2017. Reducerile de personal din cadrul companiei Nestle SA ar putea depăşi, în Franţa, peste 1.000 de persoane, încât îmbuteliatorul elveţian al cunoscutei ape Perrier se pregăteşte să conciedeze angajaţii auxiliari, anunţă oficialii sindicatului, potrivit Bloomberg.

Rusia urmăreşte o fregată franceză care a intrat în Marea Neagră

Luni 20 noiembrie 2017. Forţele Navale ruse urmăresc deplasările unei fregate franceze invizibilă pe radare care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare citate de site-ul agenţiei de presă Tass.

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă

Luni 20 noiembrie 2017. Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei, a declarat un oficial din cadrul administraţiei preşedintelui Emmanuel Macron, adăugând că statul francez va continua să lucreze cu guvernul german, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Rata de încredere a francezilor în Emmanuel Macron se află pe un trend ascendent

Luni 20 noiembrie 2017. Rata de încredere în preşedintele francez Emmanuel Macron a crescut cu 4% în ultima lună, după o perioadă în care popularitatea lui Macron a atins un minim istoric, se arată într-un sondaj de opinie publicat, duminică, de către publicaţia Du Dimanche, citat de site-ul Politico.eu.

Compania franceză MBDA vrea să asambleze rachete în România

Luni 20 noiembrie 2017. Compania producătoare de rachete MBDA intenţionează să producă în România componente de rachete, să asambleze şi să realizeze mentenanţa rachetelor, în Ploieşti, după ce personalul român va fi instruit la fabricile din Franţa, dacă se ajunge la un contract.

Elveţia, ţara cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă

Luni 20 noiembrie 2017. Elveţia rămâne una dintre ţările cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă din Europa, potrivit unui raport anual al biroului federal de statistică, scrie Le Figaro. În 2016, 6,9% din populaţia Elveţiei era expusă riscului de sărăcie persistentă, comparativ cu un nivel de 14,8% al acestui risc în Spania, 10,5% în Germania, 8,1% în Austria şi 8% în Franţa.

Ministru francez: Fuziunile cross-border între companiile franceze şi germane sunt bune pentru a face faţă competiţiei chinezilor şi americanilor

Luni 20 noiembrie 2017. Solidaritatea şi consolidarea pot ajuta Europa să-şi menţină competitivitatea într-o lume din ce în ce mai protecţionistă, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, care s-a întâlnit recent cu liderii germani aflaţi în discuţii de formare a unui guvern de coaliţie, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Trump şi Putin sunt o ameninţare la adresa valorilor occidentale de toleranţă şi deschidere

Miercuri 15 noiembrie 2017. Donald Trump şi Vladimir Putin reprezintă o ameninţare la adresa valorilor occidentale de toleranţă şi deschidere, dar izolarea celor doi lideri ar fi contraproductivă, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu pentru BBC.

Preşedintele Franţei, Emmanul Macron: Franţa a alimentat extremismul prin abandonarea zonelor sărace

Marti 14 noiembrie 2017. Statul francez a alimentat extremismul prin abandonarea celor mai sărace regiuni ale sale, a declarat preşedintele Franţei, Emmanul Macron, adăugând că vor fi luate noi măsuri pentru a rezolva problema, relatează site-ul postului France24.

Preşedintele francez Macron a discutat cu omologul său libanez în legătură cu criza de la Beirut

Sambata 11 noiembrie 2017. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a discutat telefonic cu omologul său de la Beirut, Michel Aoun, în legătură cu criza declanşată după demisia premierului libanez Saad al-Hariri în cursul unei vizite în Arabia Saudită, informează agenţia de ştiri Reuters.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, avertizează că înfrângerea reţelei SI "nu este finalul luptei" împotriva terorismului

Joi 9 noiembrie 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că înfrângerea completă a reţelei extremiste Stat Islamic în Siria şi Irak nu reprezintă finalul luptei pentru combaterea terorismului islamic, informează site-ul postului France 24.

Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă a Cataloniei

Miercuri 8 noiembrie 2017. Curtea Constituţională de la Madrid a decis că acţiunea Parlamentului catalan dizolvat de a declara independenţa regiunii autonome Catalonia este ilegală, informează site-ul postului France 24.

Trump va decide după vizita în Asia dacă reinclude Phenianul pe lista ţărilor care susţin terorismul

Miercuri 8 noiembrie 2017. Preşedintele american Donald Trump va decide la finalul turneului său în Asia dacă va reinclude Coreea de Nord pe lista "statelor care sponsorizează terorismul", a anunţat Casa Albă, informează site-ul postului France 24.

Argentina a cumpărat cinci avioane de vânătoare folosite din Franţa

Miercuri 8 noiembrie 2017. Franţa a vândut Argentinei un număr de cinci avioane de vânătoare de tip Super Étendard, a anunţat ambasadorul francez la Buenos Aires, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Reuters.

Francezii de la Immochan încep să construiască un mall la Satu Mare, pe un teren de 7 hectare

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar francez Immochan, care a construit centrul comercial Coresi Shopping Center din Braşov, deschide un nou mall în Satu Mare.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter