Stiri despre Franta

 

Cel mai mare conflict de muncă din industria locală de software şi servicii de IT s-a stins

Marti 23 ianuarie 2018. Angajaţii Atos IT au votat noua variantă a contractului colectiv de muncă propus de grupul francez şi au anulat greva.

Noul pariu al gigantului francez Sanofi: Plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra o companie americană specializată în tratarea hemofiliei

Luni 22 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi SA a anunţat astăzi că va achiziţiona producătorul de medicamente împotriva hemofiliei, Bioverativ Inc, într-o tranzacţie de 11,5 miliarde de dolari, în încercarea de a rămâne printre liderii pieţei şi în 2018, potrivit Wall Street Journal.

Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, susţine Emmanuel Macron

Luni 22 ianuarie 2018. Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, dacă ar avea loc un referendum pe această temă, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul BBC.

Companii din Italia şi Dorinel Umbrărescu au încasat cei mai mulţi bani de la CNAIR în 2017, pentru lucrări efectuate în Transilvania

Luni 22 ianuarie 2018. Din cele mai mari 50 de plăţi realizate de către compania naţională de drumuri şi autostrăzi, 33% au mers către constructorii din România, restul fiind împărţiţi între italieni, austrieci, spanioli, francezi şi greci. Dorinel Umbrărescu a rămas şi anul trecut cel mai bine plătit drumar român.

Paul Bocuse, "părintele" gastronomiei franceze moderne, a murit la vârsta de 91 de ani

Sambata 20 ianuarie 2018. Paul Bocuse, un superstar şi ambasador mondial al gastronomiei franceze moderne, a murit la vârsta de 91 de ani, sâmbătă, în celebrul său "han" din Collonges-au-Mont-d'Or, de lângă Lyon, transmite AFP.

Scriitorul britanic Peter Mayle a murit la vârsta de 78 de ani

Vineri 19 ianuarie 2018. Scriitorul britanic Peter Mayle, celebru pentru bestsellerul "A Year in Provence/ Un an bun", o odă adusă regiunii franceze Provence, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat, vineri, editura franceză NiL éditions, citată de AFP.

Premieră stimulată de „revoluţia fiscală”: după Dacia şi Ford, posibilă grevă la o „uzină” de soft din Timişoara

Vineri 19 ianuarie 2018. Peste jumătate dintre angajaţii subsidiarei din România ai companiei franceze Atos, care sunt nemulţumiţi de oferta salarială a firmei, vor decide luni dacă vor intra în grevă, după ce au primit joi seară o nouă ofertă din partea patronatului. Cele trei propuneri anterioare fuseseră respinse.

Peugeot vrea să-şi electrifice toate autovehiculele până în 2025

Vineri 19 ianuarie 2018. CEO-ul Peugeot Carlos Tavares a anunţat că până în 2025 „grupul PSA va fi 100% electrificat“, adăugând că producătorul auto francez va recurge la know-how-ul inginerilor Opel achiziţionat de la GM pentru a proiecta autovehicule pentru piaţa americană, potrivit CNBC.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, şi-a înfiinţat o sucursală la Bucureşti şi poate demara operaţiunile la finalul acestei luni

Joi 18 ianuarie 2018. BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa cu active de peste 2 trilioane de euro, a înregistrat o sucursală la Registrul Comerţului în luna decembrie a anului trecut, iar potrivit informaţiilor BNR banca de la Bucureşti poate începe să acorde credite şi să atragă depozite la finalul acestei luni.

Liviu Voinea, viceguvernator BNR: Noi deja am semnalat că vrem o volatilitate limitată a ratelor de dobândă la lei. În aceste condiţii, cursul ar putea avea o volatilitate mai ridicată, dar asta nu înseamnă neapărat o depreciere mai mare

Marti 16 ianuarie 2018. Liviu Voinea, viceguvernator BNR, le-a declarat investitorilor francezi prezenţi la conferinţa Euromoney de la Viena că BNR a început un nou ciclu de politică monetară mai strânsă pentru a face faţă inflaţiei.

Vânzările Dacia pe pieţele externe au accelerat cu 12% în 2017, la 612.000 de unităţi. Franţa ocupă primul loc la export

Luni 15 ianuarie 2018. Vânzările de autovehicule Dacia au înregistrat anul trecut un avans de 12% pe pieţele externe faţă de nivelul înregistrat în 2016, în total, în afara României, fiind comercializate 611.973 de unităţi, din care peste 460 000 de vehicule vândute de Dacia în 2017 au fost înmatriculate în ţările vechiului continent.

Soluţia pentru rezolvarea foametei mondiale pleacă din Franţa: Cu doar 25% din mâncarea aruncată ar putea fi hrăniţi 870 de milioane de oameni

Sambata 13 ianuarie 2018. În februarie 2016, Franţa a devenit prima ţară din lume care le-a interzis supermarket-urilor să arunce mâncarea neutilizată, printr-o reformă legislativă, potrivit Business Insider.

Duster preia tot mai multe echipamente de la Renault: Care este noutatea-cheie a noului SUV pentru a creşte gradul de siguranţă

Vineri 12 ianuarie 2018. Duster a adus cele mai multe noutăţi în gama Dacia, atât în 2010 când a fost lansată prima generaţie cât şi acum, cu cea de-a doua. Dacă la finalul anului trecut când a fost prezentată, s-a insistat pe faptul că noul model dispune în premieră de senzori pentru prezenţa altor automobile în unghiul mort, camere MultiView pentru a vedea în jurul maşinii sau airbaguri cortină şi servodirecţie electrică, anul acesta francezii de la Renault au “plusat” şi începând cu cel de-al doilea nivel de echipare – Confort - în standard maşina este echipată cu “proiectoare ceaţă cu iluminare statică în viraj” – practic, acest sistem reprezintă versiunea “accesibilă” a celebrelor faruri adaptive. În acest caz, în loc ca farul să deplaseze raza de lumină, este aprins proiectorul ce iluminează în dreapta sau stânga, pentru o mult mai bună iluminare în viraje.

Acuzaţii grave ale guvernului Franţei la adresa Lactalis: „o conduită inacceptabiă care trebuie pedepsită”. Supermarketurile au continuat să comercializeze lapte Lactalis cu salmonella, cu toate că fuseseră anunţate să-l retragă

Vineri 12 ianuarie 2018. Gigantul francez Lactalis, care a devenit liderul pieţei locale de lactate după achiziţia Albalact, se află în centrul unui scandal de proporţii în Franţa, după ce a fost acuzat că nu a retras rapid de pe piaţă laptele praf descoperit că era contaminat cu salmonella, potrivit publicaţiei franceze Les Echos.

Teraplast a preluat activitatea Politub după achiziţia integrală a pachetului de acţiuni într-o tranzacţie de 22 mil. lei

Miercuri 10 ianuarie 2018. Grupul Teraplast a preluat activitatea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz, începând cu finalul lui 2017, după achiziţia integrală a pachetului de acţiuni deţinut de compania franceză New Socotub, într-o tranzacţie de 21,8 mil. lei.

Ofertă la început de an: zboruri din Bucureşti spre Asia de la 400 de euro dus-întors

Marti 9 ianuarie 2018. Air France KLM, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa lansează astăzi o campanie promoţională, reducând preţul biletelor de avion cu până la 40% pentru mai bine de 100 de destinaţii din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar şi din zona Caraibelor şi a Oceanului Indian.

Cele mai valoroase companii de la bursele din Europa: Petrom, liderul din România, este „minuscul“ pe lângă giganţii europeni

Marti 9 ianuarie 2018. Ziarul Financiar a analizat cele mai mari companii lis­tate din ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, dar şi din economii mai dezvoltate precum Ma­rea Britanie, Franţa, Ger­mania în ideea de a ob­serva dacă randa­men­tele livrate pe parcursul anu­lui 2017 de Petrom, Rom­gaz şi Banca Tran­sil­vania, cele mai valo­roa­se com­panii de la bur­sa românească, sunt com­parabile cu cele ale ţă­rilor menţionate mai sus şi pentru a observa sec­toarele de activitate ca­re au adus cele mai ridicate randamente.

Carrefour închide hipermarketul din Vitantis Shopping Center, din Estul Bucureştiului, cu 200 de angajaţi. „Centrul comercial nu a beneficiat niciodată de avan­tajul unei zone rezidenţiale în apropiere, de aceea nici nu a avut un trafic foarte bun

Marti 9 ianuarie 2018. Retailerul francez Carrefour închide hipermar­ke­tul din centrul comercial Vitantis Shopping Center din estul Capitalei, mutare care vine în contextul în care jumătate din întregul proiect „va trage obloanele“ până în martie. Astfel, aproape 200 de angajaţi ai retailerului vor fi mutaţi în alte puncte de lucru ale retailerului.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Iniţiativa noul "Drum al Mătăsii", propus de China, nu poate fi unidirecţional

Luni 8 ianuarie 2018. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Europa şi China ar trebui să coopereze la iniţiativa "Centură şi Drum", un proiect de dezvoltare propus de China care are drept obiectiv să creeze un nou "Drum al Mătăsii", informează agenţia de ştiri Reuters.

Adevărul investiţiilor străine din ultimul an: Germania şi Franţa şi-au redus capitalul în firmele locale. Banii străinilor au venit din Cipru, Olanda şi Luxemburg

Sambata 6 ianuarie 2018. ♦ Dintre cei mai mari zece investitori străini prezenţi în România, doar Germania, Franţa şi Spania înregistrează un declin al soldului capitalului social în moneda europeană la 31 octombrie 2017 faţă de finalul anului 2016.

Nordul Franţei este afectat de o furtună puternică, 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate

Miercuri 3 ianuarie 2018. Nordul Franţei este afectat de o furtună puternică, iar aproximativ 200.000 de locuinţe au rămas, miercuri, fără electricitate, după ce vântul a atins viteze de 200 de kilometri pe oră, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Un bucătar francez de renume a renunţat la prestigioasa stea Michelin, care a fost acordată restaurantului său, deoarece clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul

Luni 1 ianuarie 2018. Jérôme Brochot, un renumit bucătar francez, a renunţat la Steaua Michelin, cea mai înaltă onoare acordată restaurantelor din întreaga lume, deoarece de la primirea acestui premiu preţurile din hotelul-restaurant pe care îl deţine au crescut foarte mult, iar clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul, scrie Business Insider.

Christian Dior, Luis Vuitton şi Carrefour: Trei dintre cele 70 de branduri care i-au crescut averea lui Arnault cu peste 23 de miliarde de dolari şi l-au transformat în al şaselea cel mai bogat om din lume

Sambata 30 decembrie 2017. La vârsta de 68 de ani, Bernard Arnault este cel mai bogat om din Franţa, acesta deţinând aproximativ jumătate din acţiunile grupului LVMH (Louis Vuitton Moet Hennesy). Miliardarul are în grijă mai mult de 70 de branduri, printre care Dom Perignon, Bulgari, Luis Vuitton, Sephora şi Tag Heuer, precum şi 3.900 de magazine de desfacere, toate sub umbrela LVMH - cel mai mare furnizor din lume de articole de lux, scrie Forbes.

Nemţii şi francezii vor cel mai mult transformarea UE în Statele Unite ale Europei. ”Cei care se opun vor părăsi pur şi simplu UE”, a promis germanul Martin Schulz

Joi 28 decembrie 2017. Aproape o treime dintre nemţi sunt de acord cu planurile liderului social-democrat Martin Schulz de a crea „Statele Unite ale Europei”, însă sprijinul pentru această idee variază pe continent, arată un sondaj de opinie realizat de YouGov.

Lupta pentru supremaţia aeriană a Marii Britanii de mută din cer în birourile politicienilor si birocraţilor

Duminica 24 decembrie 2017. Vânzările ultimului model Eurofighter Typhoon au forţat reducerile de locuri de muncă la cea mai mare companie de apărare din Europa, BAE Systems Plc., iar Franţa şi Germania studiază deja opţiunile de luptă care le permite să omită Regatul Unit, relatează Bloomberg.

Procesul de selecţie a succesorului lui Ghosn la şefia Renault a fost lansat în spatele uşilor închise. Cine îi va lua locul patriarhului gigantului auto care stă în spatele Dacia?

Duminica 24 decembrie 2017. Succesorul actualului CEO al producătorului auto francez ar urma să fie desemnat în luna februarie. Căutarea “păsării rare” a început deja, sub atenta supraveghere a statului francez, relatează Les Echos.

Jibril Semour, Catinvest: Pregătim centrul comercial de la Orhideea pentru corporatiştii din zonă şi extindem zona de restaurante. Excludem vânzarea sau reconstrucţia

Vineri 22 decembrie 2017. Francezii de la Catinvest, pregătesc un plan de expansiune a centrului Orhideea, amplasat în cea mai fierbinte zonă de birouri din Bucureşti. Ei au în plan remodelarea după noile cerinţe din zona care urmează să găzduiască 30.000 de corporatişti care vor lucra la mai puţin de câteva sute de metri de centrul comercial.

Într-o perioadă în care gastronomia locală trece prin transformări evidente şi se reinventează, o echipă de francezi a decis să atribuie standardul Gault & Millau şi câtorva dintre restaurantele din România. Cine va trece testul?

Miercuri 20 decembrie 2017. Gault & Millau este în lumea gastronomică o etichetă similară numelui Michelin. Iar unele dintre cele mai bune restaurante din lume şi-au adjudecat deja această apreciere, sinonimă cu excelenţa în domeniu.

Franţa şi SUA sunt determinate să preseze Iranul pentru a renunţa la programul nuclear

Marti 19 decembrie 2017. Franţa şi Statele Unite sunt determinate să pună presiune asupra Iranului pentru a renunţa la programul nuclear, luând în considerare şi posibilitatea implementării unor noi sancţiuni, a declarat, marţi, ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian, informează site-ul agenţiei Reuters.

Francezii de la Lactalis închid fabrica de brânză LaDorna din judeţul Constanţa şi mută producţia în Suceava

Luni 18 decembrie 2017. Gigantul francez Lactalis, liderul pieţei locale de lactate după ce a cumpărat în ultimul deceniu trei jucători majori - LaDorna, Albalact şi Covalact -, va închide fabrica de brânză President din Kogălniceanu.

Lactalis: Închiderea fabricii din Kogălniceanu se va finaliza până la sfârşitul lunii februarie 2018. Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii

Vineri 15 decembrie 2017. Gigantul francez Lactalis, despre care ZF a scris astăzi că va închide fabrica pe care o are în în localitatea Kogălniceanu din judeţul Constanţa, arată că închiderea fabricii va avea loc până la sfârşitul lunii februarie 2018, iar angajaţii vor primi plăţi compensatorii.

România detronează Franţa la producţia de porumb pentru prima dată în istorie

Vineri 15 decembrie 2017. România a obţinut anul acesta o producţie record de 14,5 mil. tone de porumb, o recoltă care a plasat România pe locul întâi în topul celor mai mari producători de porumb din UE, potrivit datelor Eurostat.

Casa Regală prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai

Joi 14 decembrie 2017. Casa Regală a României prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai, precizând că vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia.

Renault-Nissan investeşte în grupul media Sophia, care deţine revistele Challenges şi Sciences&Avenir

Miercuri 13 decembrie 2017. Grupul auto Renault-Nissan va investi cinci milioane de euro în trustul media francez Sophia, care deţine publicaţia economică Challenges, precum şi revistele Sciences & Avenir, Historia şi La Recherche, informează cotidianul Le Figaro.

Auchan confirmă preluarea magazinelor OK Supermarket şi rebrenduirea lor. Francezii intră astfel pe segmentul de supermarket cu primele magazine

Miercuri 13 decembrie 2017. Grupul francez Auchan, cunoscut în piaţă pentru lanţul de hipermarketuri cu acelaşi nume, deschide primele trei magazine din România sub formatul de supermarket, sub marca MyAuchan, până la sfârşitul acestei săptămâni. Francezii de la Auchan anunţă că magazinele vor fi deschise în spaţiile celor trei supermarketuri ale lanţului OK, preluat recent de Auchan Retail România. Ziarul Financiar a anunţat recent această preluare, prima francezilor pe format mic. Anterior ei au preluat 20 de supermarketuri Real.

ANSVSA: În România nu a fost distribuit laptele praf produs de Lactalis, contaminat cu Salmonella

Marti 12 decembrie 2017. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost informată oficial că în România nu a fost distribuit laptele praf (formulă pentru bebeluşi) produs de firma Lactalis din Franţa, contaminat cu Salmonella Enterica, potrivit unui comunicat emis marţi.

Piaţa de retail este estimată la 40 miliarde euro, ia patru mari jucători controlează 60% din sector

Marti 12 decembrie 2017. Piaţa locală de retail are o valoare estimata de 40 miliarde de euro, cu patru mari jucători controlând 60% din sector (Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry şi Auchan), România fiind, după Turcia, Rusia, Franţa şi Italia, în topul ţărilor cu creştere de spaţii comerciale, potrivit unui studiu realizat de Euler Hermes, companie internaţională specializată în asigurarea de credit comercial şi specialist în domeniul obligaţiunilor, al garanţiilor şi al colectării creanţelor .

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din Franţa: Fabrice Giraud s-a născut undeva în sud-estul Franţei, aproape de coasta mediteraneeană, într-o familie căreia îi plăcea să mănânce. Restul e istorie

Sambata 9 decembrie 2017. Dacă ar fi să poată găti pentru oricine şi oricând, s-ar întoarce în timp pentru a pregăti masa pentru regii Franţei. Dacă ar fi să aleagă cel mai fericit moment al carierei sale, ar fi acela când a primit steaua Michelin. Dacă ar fi fost să fie altceva şi nu chef, atunci opţiunea ar fi florist, o meserie cu aer artistic, la fel ca şi cea pe care o are şi astăzi.

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din Franţa: Fabrice Giraud s-a născut undeva în sud-estul Franţei, aproape de coasta mediteraneeană, într-o familie căreia îi plăcea să mănânce. Restul e istorie

Joi 7 decembrie 2017. Dacă ar fi să poată găti pentru oricine şi oricând, s-ar întoarce în timp pentru a pregăti masa pentru regii Franţei. Dacă ar fi să aleagă cel mai fericit moment al carierei sale, ar fi acela când a primit steaua Michelin. Dacă ar fi fost să fie altceva şi nu chef, atunci opţiunea ar fi florist, o meserie cu aer artistic, la fel ca şi cea pe care o are şi astăzi.

Ce înseamnă alegerea portughezului Mario Centeno la şefia Eurogroup: respingerea statelor est-europene şi luarea deciziilor pentru viitorul zonei euro de Germania şi Franţa

Miercuri 6 decembrie 2017. Când Peter Kazimir, ministrul slovac al finanţelor, şi-a lansat candidatura surpriză pentru şefia Eurogroup, a explicat că vede în zona euro „un motor al integrării europene“ şi că ambiţia sa este de „a aduce împreună pe toată lumea, de a construi poduri“.

Auchan cumpără reţeaua de Ok Supermarket cu trei magazine în Bucureşti

Marti 5 decembrie 2017. Grupul francez Auchan a preluat reţeaua de magazine Ok Supermarket controlată de antreprenori locali. Sub acest brand erau deschise trei magazine în Bucureşti şi apropiere, potrivit datelor publice pe pagina de Facebook a companiei.

Venezuela va lansa criptomoneda "petro" pentru a ocoli sancţiunile economice impuse de SUA

Luni 4 decembrie 2017. Nicolas Maduro, preşedintele de la Caracas, a anunţat că Venezuela va lansa criptomoneda "petro" pentru a contracara "blocada" financiară americană şi în condiţiile în care ţara se confruntă cu o gravă criză economică, informează site-ul postului France 24.

Produse lactate,retrase de la vânzare în Franţa după ce zeci de bebeluşi s-au infectat cu Salmonella

Duminica 3 decembrie 2017. Autorităţile din Franţa au dispus retragerea de la vânzare a unor loturi de lapte pentru copii după ce 20 de bebeluşi au fost infectaţi cu Salmonella, anunţă Direcţia Generală franceză pentru Sănătate, citată de site-ul 20Minutes.fr şi de publicaţia La Depeche.

Din seria românilor care fac cinste ţării: Alexandra Gromic, violonista care reinventează operele marilor compozitori ai lumii şi care şi-a demonstrat talentul pe scene din Franţa, Egipt, Singapore

Vineri 1 decembrie 2017. Armonie. Este cuvântul care defineşte modul în care mai multe note muzicale sunt percepute simultan şi organizate în timp. Este însă şi impresia cu care rămâi după ce o cunoşti pe Alexandra Gromic. Este violonistă şi la 34 de ani îşi pune mintea şi sufletul la contribuţie pentru a crea noi interpretări ale operelor unor mari compozitori, precum Vivaldi. Sau ale melodiilor unor interpreţi ale căror cântece renasc sub arcuşul viorii sale.

Din seria românilor care fac cinste ţării: Alexandra Gromic, violonista care reinventează operele marilor compozitori ai lumii şi care şi-a demonstrat talentul pe scene din Franţa, Egipt, Singapore

Vineri 1 decembrie 2017. Armonie. Este cuvântul care defineşte modul în care mai multe note muzicale sunt percepute simultan şi organizate în timp. Este însă şi impresia cu care rămâi după ce o cunoşti pe Alexandra Gromic.

Scandalul emisiilor toxice Dieselgate se propagă în Franţa şi împinge spre sfârşit era diesel. Un comisar european spune deschis: „Dieselul aparţine trecutului în ţările dezvoltate“.

Joi 30 noiembrie 2017. În timp ce constructorii auto germani şi protectorul lor suprem, guvernul de la Berlin, reacţionează şi se adaptează încet, moral şi mai ales financiar, la schimbările aduse de Dieselgate, scandalul emisiilor toxice începe să se propage virulent şi în Franţa. După Renault, în centrul atenţiei este acum PSA.

Franţa speră să vândă avioane militare şi vehicule blindate Qatarului

Joi 30 noiembrie 2017. Franţa speră să vândă 12 avioane de vânătoare de tip Rafale şi vehicule blindate către Qatar, cu ocazia vizitei în decembrie a preşedintelui francez Emanuel Macron, a declarat, joi, ministrul Apărării francez, Florence Parly, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Românii lasă 670 milioane lei în cele aproape 7.000 de saloane cosmetice de pe piaţă

Miercuri 29 noiembrie 2017. Producătorul francez L’Oréal lansează un program menit să crească traficul saloanelor cosmetice şi consumul de produse de profil.

Francezii de la Saint-Gobain anunţă redeschiderea liniei de producţie din fabrica de la Ploieşti

Miercuri 29 noiembrie 2017. Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain anunţă redeschiderea liniei de producţie de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploieşti, producţia fiind estimată a se relua în iulie 2018, după reconstrucţia cuptorului şi alte îmbunătăţiri tehnologice.

Viziunea lui Macron privind revigorarea Europei, mai greu de realizat fără o Germanie "puternică"

Luni 27 noiembrie 2017. Viziunea preşedintelui francez Emmanuel Macron privind revigorarea Europei va fi mai greu de realizat dacă Franţa nu are alături o Germanie "puternică drept partener", a declarat, Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al Administraţiei de la Paris, informează agenţia de ştiri Reuters.

Şeful Air France - KLM România: Asistăm la un mic boom al generaţiei Millennials. A crescut prezenţa tinerilor la bordul avioanelor

Miercuri 22 noiembrie 2017. Alexandru Dobrescu, şeful com­pa­niei aeriene de linie Air France - KLM în România, care operează direct curse din Bucureşti spre Paris şi Amsterdam, spune că tra­ficul de pasageri pe cele două rute a înre­gistrat o creştere cu o cifră în primele zece luni din acest an şi că s-a remarcat o cerere în creştere pe segmentul tinerilor din generaţia Millennials.

Comisia Europeană critică politicile economice ale unor state din zona euro, în principal ale Italiei şi Franţei

Miercuri 22 noiembrie 2017. Comisia Europeană a criticat, miercuri, mai multe state din zona euro, în principal Italia şi Franţa, pentru încălcarea reglementărilor privind deficitul bugetar.

Una dintre cele mai puternice multinaţionale europene ar putea să dea afară peste 1.000 de oameni

Marti 21 noiembrie 2017. Reducerile de personal din cadrul companiei Nestle SA ar putea depăşi, în Franţa, peste 1.000 de persoane, încât îmbuteliatorul elveţian al cunoscutei ape Perrier se pregăteşte să conciedeze angajaţii auxiliari, anunţă oficialii sindicatului, potrivit Bloomberg.

Rusia urmăreşte o fregată franceză care a intrat în Marea Neagră

Luni 20 noiembrie 2017. Forţele Navale ruse urmăresc deplasările unei fregate franceze invizibilă pe radare care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare citate de site-ul agenţiei de presă Tass.

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă

Luni 20 noiembrie 2017. Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei, a declarat un oficial din cadrul administraţiei preşedintelui Emmanuel Macron, adăugând că statul francez va continua să lucreze cu guvernul german, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Rata de încredere a francezilor în Emmanuel Macron se află pe un trend ascendent

Luni 20 noiembrie 2017. Rata de încredere în preşedintele francez Emmanuel Macron a crescut cu 4% în ultima lună, după o perioadă în care popularitatea lui Macron a atins un minim istoric, se arată într-un sondaj de opinie publicat, duminică, de către publicaţia Du Dimanche, citat de site-ul Politico.eu.

Compania franceză MBDA vrea să asambleze rachete în România

Luni 20 noiembrie 2017. Compania producătoare de rachete MBDA intenţionează să producă în România componente de rachete, să asambleze şi să realizeze mentenanţa rachetelor, în Ploieşti, după ce personalul român va fi instruit la fabricile din Franţa, dacă se ajunge la un contract.

Elveţia, ţara cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă

Luni 20 noiembrie 2017. Elveţia rămâne una dintre ţările cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă din Europa, potrivit unui raport anual al biroului federal de statistică, scrie Le Figaro. În 2016, 6,9% din populaţia Elveţiei era expusă riscului de sărăcie persistentă, comparativ cu un nivel de 14,8% al acestui risc în Spania, 10,5% în Germania, 8,1% în Austria şi 8% în Franţa.

Ministru francez: Fuziunile cross-border între companiile franceze şi germane sunt bune pentru a face faţă competiţiei chinezilor şi americanilor

Luni 20 noiembrie 2017. Solidaritatea şi consolidarea pot ajuta Europa să-şi menţină competitivitatea într-o lume din ce în ce mai protecţionistă, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, care s-a întâlnit recent cu liderii germani aflaţi în discuţii de formare a unui guvern de coaliţie, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Trump şi Putin sunt o ameninţare la adresa valorilor occidentale de toleranţă şi deschidere

Miercuri 15 noiembrie 2017. Donald Trump şi Vladimir Putin reprezintă o ameninţare la adresa valorilor occidentale de toleranţă şi deschidere, dar izolarea celor doi lideri ar fi contraproductivă, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu pentru BBC.

Preşedintele Franţei, Emmanul Macron: Franţa a alimentat extremismul prin abandonarea zonelor sărace

Marti 14 noiembrie 2017. Statul francez a alimentat extremismul prin abandonarea celor mai sărace regiuni ale sale, a declarat preşedintele Franţei, Emmanul Macron, adăugând că vor fi luate noi măsuri pentru a rezolva problema, relatează site-ul postului France24.

Preşedintele francez Macron a discutat cu omologul său libanez în legătură cu criza de la Beirut

Sambata 11 noiembrie 2017. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a discutat telefonic cu omologul său de la Beirut, Michel Aoun, în legătură cu criza declanşată după demisia premierului libanez Saad al-Hariri în cursul unei vizite în Arabia Saudită, informează agenţia de ştiri Reuters.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, avertizează că înfrângerea reţelei SI "nu este finalul luptei" împotriva terorismului

Joi 9 noiembrie 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că înfrângerea completă a reţelei extremiste Stat Islamic în Siria şi Irak nu reprezintă finalul luptei pentru combaterea terorismului islamic, informează site-ul postului France 24.

Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă a Cataloniei

Miercuri 8 noiembrie 2017. Curtea Constituţională de la Madrid a decis că acţiunea Parlamentului catalan dizolvat de a declara independenţa regiunii autonome Catalonia este ilegală, informează site-ul postului France 24.

Trump va decide după vizita în Asia dacă reinclude Phenianul pe lista ţărilor care susţin terorismul

Miercuri 8 noiembrie 2017. Preşedintele american Donald Trump va decide la finalul turneului său în Asia dacă va reinclude Coreea de Nord pe lista "statelor care sponsorizează terorismul", a anunţat Casa Albă, informează site-ul postului France 24.

Argentina a cumpărat cinci avioane de vânătoare folosite din Franţa

Miercuri 8 noiembrie 2017. Franţa a vândut Argentinei un număr de cinci avioane de vânătoare de tip Super Étendard, a anunţat ambasadorul francez la Buenos Aires, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Reuters.

Francezii de la Immochan încep să construiască un mall la Satu Mare, pe un teren de 7 hectare

Miercuri 8 noiembrie 2017. Dezvoltatorul imobiliar francez Immochan, care a construit centrul comercial Coresi Shopping Center din Braşov, deschide un nou mall în Satu Mare.

Obligaţiuni franco-germane, o „modestă“ propunere germană pe placul francezilor pentru o zonă euro mai puternică

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un legislator din partidul Angelei Merkel a lansat o propunere radicală prin care să fie depăşite divergenţele franco-germane în ceea ce priveşte viitorul zonei euro, iar aceasta a reuşit să capteze interesul oficialilor francezi, scrie Politico.

Grupurile străine au simţit miros de achiziţii pe piaţa condimentelor: şase din cele mai mari zece branduri sunt construite de antreprenori

Marti 7 noiembrie 2017. Supremia Grup din judeţul Alba, liderul pieţei, a fost preluat anul acesta de grupul francez Solina de la antreprenorul român Levente Bara.

Franţa nu vrea să îl invite pe Donald Trump la o reuniune pe tema Acordului climatic

Marti 7 noiembrie 2017. Preşedinţia Franţei a evitat să îl invite pe Donald Trump, preşedintele SUA, la reuniunea pe tema Acordului climatic programată pe 12 decembrie în oraşul Paris, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Premierul catalan demis afirmă că a fugit în Belgia întrucât Spania pregătea un "val de violenţe"

Marti 7 noiembrie 2017. Carles Puigdemont, premierul demis al Cataloniei, a declarat, marţi, că s-a refugiat în Belgia deoarece Spania pregătea un "val de violenţe" împotriva separatiştilor catalani, informează site-ul postului France 24.

O realizare după un deceniu de investiţii: Dacia a parcurs distanţa de la maşina de 5.000 de euro la cea de peste 20.000 de euro

Marti 7 noiembrie 2017. ♦ Noul Duster va avea un preţ de pornire de 11.990 de euro cu TVA în Franţa, cea mai mare piaţă a Dacia, iar cea mai scumpă versiune va ajunge la peste 22.000 de euro, marcând un nou pas în istoria Dacia, brand care s-a relansat prin celebrul proiect al maşinii de 5.000 de euro.

Dan Minulescu, CEO-ul distribuitorului Macromex se uită după noi investiţii în industria alimentară. „Dorim să replicăm experienţa noastră industrială din Franţa.“

Marti 7 noiembrie 2017. Dan Minulescu, CEO al grupului din industria alimentară Macromex, spune că se uită după noi oportunităţi de investiţii în industria alimentară şi afirmă că o investiţie în sectorul de îngheţată ar putea fi posibilă doar dacă piaţa va creşte.

Donald Trump: Perioada ”răbdării strategice” faţă de Coreea de Nord s-a încheiat

Luni 6 noiembrie 2017. Donald Trump, preşedintele american. a estimat luni că perioada ”răbdării strategice” faţă de Coreea de Nord s-a încheiat, informează site-ul ziarului francez Le Figaro.

Donald Trump: Stat Islamic va plăti un preţ foarte mare pentru fiecare atac comis împotriva SUA

Vineri 3 noiembrie 2017. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris, vineri, pe Twitter că reţeaua teroristă Stat Islamic ”va plăti un preţ foarte mare” pentru fiecare atac comis împotriva Statelor Unite, în contextul în care gruparea teroristă a comis atacul din urmă cu trei zile de la New York, potrivit France 24.

Francezii de la Decathlon şi-au făcut un depozit în Ştefăneşti, Ilfov, de unde vor aproviziona 30 de magazine din trei ţări

Joi 2 noiembrie 2017. Retailerul francez de articole sportive Decathlon a construit în localitatea Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov, primul centru logistic din România, de unde va aproviziona peste 30 de magazine din trei ţări europene – România, Bulgaria şi Grecia.

Poliţia germană a arestat un sirian suspectat că pregătea comiterea unui atac terorist

Marti 31 octombrie 2017. Un sirian în vârstă de 19 ani, suspectat că se pregătea să comită un atac terorist cu bombă în Germania, a fost arestat de poliţie în oraşul Schwerin, informează site-ul postului France 24.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: "Nu există nicio dovadă" a presupuselor ingerinţe ruse în scrutinul prezidenţial din SUA

Marti 31 octombrie 2017. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că nu există nicio dovadă că Moscova s-ar fi implicat în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016, după ce foştii membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost inculpaţi în acest caz, informează postul France 24.

Emmanuel Macron a promulgat noua lege antiteroristă

Luni 30 octombrie 2017. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promulgat luni noua lege pentru combaterea terorismului, care va intra în vigoare marţi, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Producătorul de iaurturi Danone şi-a crescut cu 17% profitul în S1 „Ne-am concentrat pe brandurile-cheie“

Luni 30 octombrie 2017. Grupul francez Danone a avut în primul semestru în România cel mai mare profit net din ultimii trei ani, după ce în perioada 2013-2014 a fost pe pierdere netă.

ZF Live. Cezar Gămulescu, forFITOUT: Vrem să dezvoltăm o divizie cu 60 de angajaţi în Franţa pentru amenajări de birouri. Marjele de profit de acolo sunt uriaşe faţă de România

Miercuri 25 octombrie 2017. Firma de amenajări de spaţii de birouri forFITOUT, fondată în 2013 de Cezar Gămulescu, mizează în acest an pe afaceri de peste două milioane de euro, faţă de 1,6 milioane euro anul trecut, planurile companiei vizând, pe lângă proiectele din România, şi dezvoltarea unei divizii în Franţa, unde are deja cereri.

Muncitori detaşaţi: prima victorie europeană a francezului Macron. În noile state membre din estul Europei iniţiativa lui a fost criticată ca fiind un atac „arogant“ la adresa pieţei unice.

Miercuri 25 octombrie 2017. Miniştrii europeni ai muncii şi afacerilor sociale, reuniţi la Luxem­burg, au ajuns la un acord privitor la revi­zuirea directivei din 1996 privitoare la detaşarea forţei de muncă, o procedură prin care companiile pot trimite angajaţi din ţări cu salarii mici să muncească în statele mai bogate fără a respecta toate legile locale din domeniul muncii.

De ce? Albalact vede prima scădere a vânzărilor în primul semestru integral sub umbrela gigantului francez Lactalis

Marti 24 octombrie 2017. Producătorul de lactate Albalact din Alba Iulia, un business construit de Raul Ciurtin şi preluat anul trecut de gigantul francez Lactalis, a raportat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 282 milioane de lei (62,6 milioane de euro), în scădere cu 1% faţă de perioada similară a anului precedent, conform datelor ZF.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Marea Britanie trebuie să găsească soluţii privind graniţa irlandeză după Brexit

Marti 24 octombrie 2017. Marea Britanie trebuie să găsească soluţii concrete pentru problema graniţei irlandeze în negocierile privind Brexit, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma unei întrevederi la Paris cu premierul irlandez Leo Varadkar, relatează site-ul Politico.

Dacia pregăteşte lansarea lui Duster 2 în Franţa: SUV-ul va avea patru versiuni de echipare. Ce surpriză pregăteşte constructorul

Luni 23 octombrie 2017. Grupul Renault, care deţine marca Dacia, se pregăteşte pe ultima sută de metri pentru a lansa noul Duster pe piaţa franceză, iar pe Internet au apărut primele informaţii cu privire la versiunile SUV-ului. În total, noul Duster va fi disponibil în Franţa în patru versiuni de echipare – Duster, Essentiel, Confort şi Prestige.

Pascal Candau, şeful centrului de inginerie al Renault: Vrem să angajăm 300 de ingineri. Căutăm oameni pasionaţi de maşini care vor să lucreze în echipă

Vineri 20 octombrie 2017. Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al producătorului auto francez Renault, care are 2.800 de angajaţi în România, vrea să facă 300 de noi angajări în birourile din Bucureşti, Mioveni şi Titu.

Francezii de la Catinvest investesc 70 mil.euro pentru extinderea Electroputere Parc Craiova şi construcţia unei noi clădiri cu spaţii de retail şi birouri

Miercuri 18 octombrie 2017. Grupul francez de real estate Catinvest va investi până la finalul anului viitor 70 milioane euro pentru extinderea centrului comercial Electroputere Parc Craiova şi pentru construirea unei noi clădiri cu spaţiu mixt, de retail şi de birouri, care va include şi un nou magazin Kika.

Auchan majorează salariile în Ungaria

Duminica 15 octombrie 2017. Divizia ungară a lanţului francez de supermarketuri Auchan va majora salariile angajaţilor săi cu 13,6% în medie începând cu 1 noiembrie, potrivit Budapest Business Journal.

Franţa va avea cea mai proastă producţie de vin din ultimii 60 de ani după ce îngheţul a distrus cele mai pretenţioase culturi

Duminica 15 octombrie 2017. Producătorii de vin din Franţa deplâng cea mai proastă producţie din ultimii 60 de ani după ce îngheţul de pe perioada primăverii a distrus culturi de viţă de vie precum Angelus şi Canon La Gaffeliere, în timp ce strugurii din regiunea Champagne au putrezit din cauza furtunilor de pe perioada verii, potrivit Bloomberg.

Webhelp vrea să îşi consolideze operaţiunile locale şi recrutează un director de dezvoltare

Joi 12 octombrie 2017. Webhelp România, filiala locală a furnizorului francez de servicii de tip call-center, vrea să îşi consolideze operaţiunile locale şi l-a angajat pe Mihnea Diaconu, în poziţia de Business Development Director.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Este necesară o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene

Miercuri 11 octombrie 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, marţi, că liderii statelor membre ale Uniunii Europene au la dispoziţie un an pentru a-şi expune viziunea asupra viitorului Blocului comunitar în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din 2019, relatează Politico.eu.

Emmanuel Macron îndeamnă UE să nu se implice în criza din Catalonia, "problemă internă" a Spaniei

Marti 10 octombrie 2017. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat marţi Uniunea Europeană să nu se implice în criza separatistă din Catalonia, subliniind că este o problemă internă a Spaniei care trebuie soluţionată pe cale paşnică.

Hackerii nord-coreeni au furat documente clasificate privind planuri de război ale Seulului-presă

Marti 10 octombrie 2017. Hackerii nord-coreeni au reuşit să sustragă sute de documente clasificate ale forţelor armate ale Seulului, inclusiv planuri operaţionale în caz de război cu Phenianul, informează site-ul postului France 24, citând presa sud-coreeană.

Studiu: Circa 70% dintre români şi-ar dori să aibă o afacere proprie, dar 41% dintre ei sunt îngrijoraţi cu privire la evoluţia economiei în viitor

Luni 9 octombrie 2017. Marea majoritate a românilor şi-ar dori să aibă o afacere proprie (71%), dar în acelaşi timp 41% dintre ei sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia economiei în viitor şi 28% cu privire la evoluţia din sfera politică, arată un studiu realizat de grupul german Metro în România, Germania, Franţa, Olanda, Italia, Portugalia, Republica Cehă, Turcia, Rusia şi China.

Planul ambiţios al Renault: Producătorul francez de maşini vrea să îşi majoreze vânzările cu 44% până în 2022

Vineri 6 octombrie 2017. Producătorul francez de maşini Renault vrea să înregistreze o creştere a vânzărilor de 44% până în 2022, în contextul în care îşi extinde linia de maşini pentru pieţe în dezvoltare şi investeşte în maşini electrice, au anunţat, vineri, reprezentanţii companiei, potrivit Reuters.

Gigantul francez Coface vrea să angajeze încă 50 de specialişti în centrul IT din Capitală

Joi 5 octombrie 2017. La şase luni de la inaugurarea centrului de dezvoltare IT din Bucureşti, gigantul francez Coface, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de asigurări de credit, caută să-şi completeze echipa locală cu încă 50 de specialişti până la finele anului.

Premierul britanic, Theresa May: Marea Britanie este pregătită, dacă negocierile pentru Brexit vor eşua

Miercuri 4 octombrie 2017. Guvernul britanic vrea ca negocierile pentru Brexit să se finalizeze cu succes, însă este pregătit pentru scenariul în care negocierile cu UE vor eşua, a declarat, miercuri, premierul britanic Theresa May, într-un discurs ţinut în faţa membrilor Partidului Conservator, informează France 24.

Două firme prezente pe piaţa locală şi-au făcut loc în top cele mai performante 250 de companii energetice din lume. MOL România a făcut un salt de 150 de poziţii

Marti 3 octombrie 2017. Grupul petrolier ungar MOL, prezent şi pe piaţa locală cu o reţea formată din 208 de benzinării, a urcat 150 de poziţii în topul Platts al celor mai performante 250 de companii energetice din lume, ajungând astfel pe locul 65, faţă de 215, unde era anul trecut. Nicio companie cu acţionariat românesc nu este inclusă în acest top. În clasament se mai înscrie şi grupul francez Engie, cu prezenţă şi pe piaţa locală a furnizării de gaze naturale.

Macron acuză giganţii tech „anglo-saxoni“ de distorsionarea competiţiei

Marti 3 octombrie 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a criticat dur pe giganţii tech "anglo-saxoni" pentru distorsionarea concurenţei în condiţiile în care acesta a făcut apel la liderii europeni să adopte o abordare radicală în ceea ce priveşte impozitarea companiilor din sectorul digital.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a transmis lui Mariano Rajoy că susţine unitatea Spaniei

Luni 2 octombrie 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis premierului spaniol Mariano Rajoy că susţine unitatea constituţională a Spaniei, în cadrul unei discuţii telefonice pe care cei doi lideri au avut-o luni, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter