Stiri despre Germania

 

Germanii de la Bosch recrutează specialişti pentru fabrica din Cluj

Luni 12 martie 2018. Grupul german Bosch, unul dintre cei mai mari jucători în furnizarea de tehnologii şi servicii, derulează un program de recrutare pentru fabrica din Cluj, dintre poziţiile vizate făcând parte cele de operatori asamblare finală, operatori specializaţi în procese automatizate, operatori roboţi industriali, operatori calitate, gestionari şi distribuitori de materiale.

Lior Bebera, germanul care conduce hotelul Intercontinental:„Este nevoie de o mai bună promovare externă pentru ca marii jucători internaţionali să ia în considerare investiţii în România“

Luni 12 martie 2018. „Anul 2017 a fost unul bun din punctul de vedere al gradului de ocupare, am încheiat cu peste 80%, cifrele arătând o creştere cu 3.7 puncte procentuale. Pentru anul 2018 estimăm un rezultat similar cu cel al anului trecut, însă cu un focus mai puternic pe creşterea ratei medii la cazare“, a declarat pentru ZF Lior Bebera, germanul care a preluat conducerea hotelului de cinci stele Intercontinental la începutul anului trecut şi care aşteaptă o creştere a afacerilor.

China şi Germania avertizează că politicile comerciale ale lui Trump pun în pericol economia globală

Duminica 11 martie 2018. Ministrul chinez al Comerţului, Zhong Shan, şi ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, au avertizat duminică în privinţa faptului că politica administraţiei Donald Trump de a impune taxe suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu pune în pericol economia globală, relatează Reuters.

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a cumpăra business-ul de energie regenerabilă în valoare de 19 miliarde de euro

Duminica 11 martie 2018. EON este în negocieri avansate cu RWE AG pentru a achiziţiona business-ul de energie regenerabilă Innogy SE, în cadrul unei tranzacţii care ar da naştere celei mai mari companii de energie regenerabilă din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.

O nouă revoluţie în telecom: Un mogul al Internetului vrea să se alieze cu Telekom şi să creeze cea mai mare reţea din Germania

Sambata 10 martie 2018. Miliardarul fondator al companiei United Internet provoacă furnizorii de internet să cofondeze o companie comună, prin care să construiască cea mai mare reţea de internet de mare viteză din Germania, şi a provocat liderul de piaţă Deutsche Telekom să se alăture, potrivit Reuters.

După Goldman Sachs, încă o bancă iese din Londra: UBS îşi mută angajaţii în Germania

Sambata 10 martie 2018. UBS îşi va muta staff-ul din Londra în alte birouri din Uniunea Europeană, printre care şi Frankfurt, susţinând că lipsa unui acord de tranzaţiei va rezulta în „schimbări semnificative” ale operaţiunilor entităţii, potrivit The Independent.

Nemţii îşi consolidează poziţia de lider în retail. Afacerile reţelei Kaufland au sărit pragul de 10 mld. lei în 2017

Vineri 9 martie 2018. Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului ali­men­tar din România, a terminat anul trecut cu afaceri de 10,1 mld. lei, cu 4% mai mari decât în 2016, potrivit datelor ZF.

Cum au ajuns brandurile Napoca, Poiana sau Azuga să fie produse în afara ţării. Cum poate berea Azuga să fie produsă în Germania?

Joi 8 martie 2018. Elena Cremenescu, fondatoarea brandului de cosmetice El­mi­plant, pe care l-a vândut în plin boom economic către grecii de la Sarantis, spunea la scurtă vreme după închiderea fabricii locale că nu există legi care să susţină producţia locală. D

Băncile se pregătesc de Brexit: Goldman Sachs îşi anunţă angajaţii din Londra că se mută în Frankfurt

Miercuri 7 martie 2018. Goldman Sachs a anunţat zeci de angajaţi din diviziile de banking, vânzări şi trading din Londra că se îşi va muta sediul în Frankfurt, Germania în următoarele săptămâni, pregătindu-se pentru separarea dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Retailerul de jucării Jumbo merge în parcul comercial West Park Militari, lângă Kika si Hornbach

Marti 6 martie 2018. Retailerul grec de jucării Jumbo, prezent pe piaţa românească din 2013 prin opt magazine în cele mai mari oraşe ale ţării, a deschis un magazin de jucării în West Park Retail din cartierul Militari din Capitală, unde mai sunt prezente şi centrul comercial de tip outlet Fashion House Outlet Center, retailerul german de bricolaj Hornbach şi retailerul de mobilă şi decoraţiuni austriac Kika.

CITR, fraţii Pavăl şi Dan Şucu vor sa investească în companiile româneşti în dificultate, printr-o platformă de investiţii numită ROCA

Marti 6 martie 2018. Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a pus bazele unei platforme de investiţii din management pentru companiile româneşti aflate in dificultate financiara. Parteneri în aceasta iniţiativa sunt fraţii Pavăl - fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, omul de afaceri Dan Şucu şi compania Astra Rail Management, controlata de antreprenorul german Thomas Manns.

VW merge mai departe cu IPO-ul diviziei sale de camioane

Marti 6 martie 2018. Producătorul auto german Volkswagen intenţionează să modifice structura juridică a diviziei sale de camioane în această lună ca prim pas către lansarea unei oferte publice iniţiale a diviziei, potrivit Handelsblatt.“

Când SUA se izolează şi ridică bariere comerciale, companiile din Germania, cea mai mare forţă economică europeană, se apropie de Rusia

Luni 5 martie 2018. Mai multe companii germane se extind pe piaţa rusească, investind acolo în producţie şi creând locuri de muncă. Firmele germane ajută la construirea facilităţilor pentru Cupa Mondială la Fotbal 2018 organizată de Rusia şi vor beneficia financiar de eforturile de reconstrucţie după războiul din Siria, în condiţiile în care companiile colaboratoare ruse vor fi răsfăţatele acestor planuri.

Cooperativa agricolă Ţara mea din Vaslui a vândut retailerului german Kaufland produse de 25 milioane de euro în 2017

Duminica 4 martie 2018. Cooperativa agricolă Ţara Mea cu sediul în Vaslui, formată din 350 de fermieri, a vândut anul trecut legume, fructe, miere, ouă, lactate, carne de porc şi de pui, pâine şi produse de băcănie, de peste 25 de milioane de euro, produse care au ajuns pe rafturile magazinelor Kaufland.

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o creştere de 2230%, VeChain a anunţat că va colabora cu BMW şi cu Oxford University

Sambata 3 martie 2018. Compania VeChain, care deţine criptomoneda VEN a anunţat oficial că va colabora cu producătorul german BMW.

Economia mondială se zguduie: Pieţele bursiere reacţionează la decizia preşedintelui Trump de a impune noi tarife la metale

Vineri 2 martie 2018. Pieţele bursiere au reacţionat vineri la decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, decizia aducând indicele Stoxx Europe 600 în a patra zi de scădere iar indicele german DAX la cel mai redus nivel din 13 luni.

Şeful afacerilor din Europa ale Deutsche Telekom: Rezultatele s-au îmbunătăţit în România. Trebuie să fim atenţi la execuţie

Vineri 2 martie 2018. Schimbarea de strategie a Telekom România, care a lansat anul trecut oferte comerciale agresive şi a făcut eforturi de simplificare a proceselor interne, a avut un impact pozitiv dând astfel gigantului german Deutsche Telekom - acţionarul majoritar, motive să spere că în viitor, dacă echipa locală îşi va executa mai bine planurile, şi rezultatele financiare vor fi mai bune.

Tribunalul administrativ federal: Oraşele din Germania pot interzice circulaţia maşinilor diesel

Marti 27 februarie 2018. Primăriile oraşelor germane pot dispune interdicţii de circulaţie pentru vehiculele cu propulsie pe motorină, a decis marţi Tribunalul administrativ federal din Germania, informează publicaţia Stern.

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o creştere de 2230%, VeChain a anunţat că va colabora cu BMW şi cu Oxford University

Luni 26 februarie 2018. Compania VeChain, care deţine criptomoneda VEN a anunţat oficial că va colabora cu producătorul german BMW.

Producţia de detergent s-a triplat la aproape 1 miliard de lei după venirea nemţilor de la Dalli la Timişoara

Luni 26 februarie 2018. Grupul german Dalli a devenit liderul producţiei locale de detergenţi după rezultatele din 2016 după ce la finalul lui 2014 îşi făcea oficial intrarea în România prin preluarea fabricii de la Timişoara a americanilor de la Procter & Gamble. Nemţii au dat drumul producţiei în octombrie 2015, astfel că primul an complet de funcţionare a fost 2016. Singur, grupul Dalli „curăţă“ mai bine de o treime din piaţa de detergent.

România are doar 265 mp de comerţ alimentar la mia de locuitori, de două ori mai puţin decât Germania

Joi 22 februarie 2018. ♦ Piaţa din România a înregistrat în perioada 2008-2017 cel mai puternic avans din regiune în ceea ce priveşte suprafaţa medie de comerţ alimentar la mia de locuitori, avansul fiind de circa 34% ♦ Prin comparaţie, în Bulgaria şi Cehia creşterea a fost de trei ori mai mică, în Ungaria a fost declin, iar în Polonia stagnare.

Grupul Telekom România a reuşit să stabilizeze anul trecut scăderea profitului operaţional şi să câştige clienţi pe TV şi abonaţi pe mobil. Veniturile însă au scăzut mai puternic, iar blocajul de pe net fix s-a păstrat

Joi 22 februarie 2018. Grupul Telekom România, format din fostele companii de telefonie mobilă şi comunicaţii fixe Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat anul trecut un profit operaţional (EBITDA) de 166 mil. euro, în scădere cu 5% faţă de anul anterior şi venituri totale de 972 mil. euro, mai mici cu 1,3% faţă de anul precedent, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Bosch: Noi am putea angaja mai mulţi oameni, însă suntem limitaţi de formarea angajaţilor

Joi 22 februarie 2018. Grupul german Bosch, unul dintre cei mai mari jucători din industria europeană, va crea o nouă divizie de servicii de mobilitate conectată, unde vor lucra peste 600 de angajaţi, o parte din tehnologiile necesare serviciilor de mobilitate urmând să fie realizate şi în România, în centrul de inginerie de la Cluj.

Cum sunt plafonate dobânzile la credite în Europa - În Germania, jurisprudenţa indică o dobândă maximă dublul dobânzii de referinţă

Joi 22 februarie 2018. Consultarea literaturii economice arată că există diferenţe considerabile în atitudinea statelor membre UE în ceea ce priveşte reglementarea preţului creditului de consum:

Germania vrea să lege fondurile UE de nivelul de asistenţă acordat de fiecare stat refugiaţilor

Joi 22 februarie 2018. Germania vrea ca ţările care găzduiesc un număr mai mare de migrantţi să fie răsplătite cu ajutoare regionale mai mari, scrie Financial Times. În urma unei astfel de măsuri, ţările mai sărace din Europa centrală şi de est ar beneficia de fonduri reduse.

20 de companii româneşti şi-au expus produsele la Biofach, cel mai mare târg bio din lume

Miercuri 21 februarie 2018. La târgul de produse ecologice Biofach din Nürnberg, Germania, cel mai mare târg de produse bio din lume, au participat 20 de companii româneşti, care şi-au prezentat produsele ecologice „made în România”.

Un nou scandal marca Dieselgate: Daimler, producătorul Mercedes, ar fi trecut normele de poluare in stilul Volkswagen, cu un software care păcălea testele

Marti 20 februarie 2018. Autorităţile din SUA investigheaza Daimler, producătorul Mercedes, după ce au găsit un software instalat pe maşinile acestora care ar fi putut să ajute trecerea testelor pentru determinarea emisiilor de noxe la motoarele diesel, scrie Reuters care citează o publicaţie germană a cărei sursă sunt nişte documente confidenţiale.

Reduceri de personal la cel mai mare creditor din Germania: Deutsche Bank concediază până la 500 de oameni

Marti 20 februarie 2018. Deutsche Bank a concediat 250 de persoane din cadrul segmentului de back-office şi din cadrul braţului de investiţii, încât cel mai mare creditor german încearcă să reducă în continuare cheltuielile pentru a opri declinul înregistrat în ultimii ani, potrivit Bloomberg.

Aldi cumpără brandul de lactate maghiar Kokardas

Marti 20 februarie 2018. Divizia ungară a lanţului german de magazine de discount Aldi a achiziţionat marca Kokardas a producătorului ungar de lactate Alfoldi Tej, potrivit Budapest Business Journal.

Top zece ţări în care românii au lăsat cei mai mulţi bani în 2017: Românii au cheltuit un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa

Luni 19 februarie 2018. Românii au cheltuit aproape un miliard de euro anul trecut în Italia, Germania şi Franţa, acestea fiind top trei ţări în care s-au lăsat cei mai mulţi bani, respectiv o treime din totalul sumei cheltuite de români în străinătate în 2017, potrivit datelor trans­mise de BNR şi calculelor ZF.

Lidl aduce la Bucureşti un centru de excelenţă în IT

Luni 19 februarie 2018. Lidl lansează în România, Lidl Digital, un centru de excelenţă în IT ce va furniza soluţii de e-commerce şi management pentru platformele digitale ale retailerului german. ZF a scris încă de săptămâna trecută faptul că Lidl aduce la Bucureşti, în vechile sale birouri din Pipera o divizie internaţională.

Transportul public gratuit în Europa: de la bomba fâsâită aruncată de Germania la experimentul populist, dar profitabil, intrat deja în al cincilea an al Tallinnului

Duminica 18 februarie 2018. Vestea că Germania va experimenta cu transportul public gratuit pentru a reduce poluarea în marile oraşe s-a propagat cu repeziciune în toată Europa şi continuă să facă furori chiar şi după ce guvernul de la Berlin a explicat clar că transportul în comun gratuit este doar o idee şi că nu există planuri concrete.

Într-o lume în care panica se propagă rapid, companiile germane, obsedate de exporturi, îl acuză pe Trump de declanşarea unui război comercial mondial. Unii spun că America a pornit deja un război valutar

Vineri 16 februarie 2018. Pe măsură ce noul guvern geman prinde contur, companiile germane lansează avertismente care dau fiori: ar putea începe un război comercial mondial, iar de vină sunt americanii.

Lidl aduce la Bucureşti o divizie internaţională a grupului german

Vineri 16 februarie 2018. Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwarz, va aduce la Bucureşti anul acesta o divizie internaţională, iar aceasta va avea birourile în vechiul sediu al discounterului din proiectul Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu, potrivit datelor din piaţă.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki avertizează: Proiectul gazoductului Nord Stream 2 riscă să genereze război între Rusia şi Ucraina

Joi 15 februarie 2018. Proiectul gazoductului Nord Stream 2 generează diviziuni puternice şi riscă să conducă la un conflict militar deschis între Rusia şi Ucraina, avertizează premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt.

Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume în Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018

Joi 15 februarie 2018. Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume de 26 mil. euro retailerului german Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018, bani ce vor fi investiţi în deschiderea unei noi fabrici de lactate şi în modernizarea a două dintre fabricile de lactate existente, potrivit reprezentanţilor cooperativei

Cash-ul nu mai este rege în Germania: Plăţile cu cardul şi cele prin intermediul internetului câştigă teren în fiecare an

Miercuri 14 februarie 2018. Cash-ul nu mai reprezintă forma principală de plată în Germania, arată un studiu realizat de Bundesbank, măcinându-se astfel o supremaţie istorică faţă de celalte modalităţi de plată, nemţii fiind cunoscuţi pentru afinitatea lor faţă de tranzacţiile cash, potrivit CNBC.

Decizie radicală în Germania: Guvernul plănuieşte să facă transportul public gratuit în lupta împotriva poluării din trafic

Miercuri 14 februarie 2018. Germania şi-a suprins vecinii europeni printr-o propunere radicală prin care doreşte să facă transportul public gratuit, pentru a reduce traficul şi pentru a se conforma normelor de poluare din Uniunea Europeană, potrivit The Guardian.

Compania germană Liqui Moly a raportat afaceri de 532 de milioane de euro, în creştere cu 9%

Marti 13 februarie 2018. Compania germană Liqui Moly, specializată în ulei de motor, lubrifianţi şi aditivi, a raportat o cifră de afaceri de 532 de milioane de euro în 2017, în creştere cu 9% faţă de cele 489 de milioane de euro raportate în 2016, potrivit datelor transmise de companie.

Prăbuşirea retailerului european Steinhoff loveşte în plin mobila românească: exporturile spre Germania scad pentru prima dată într-un deceniu. „Le-a mers prost şi nu au mai cumpărat. Nici la târguri nu am avut succes.“

Marti 13 februarie 2018. Exporturile de mobilă către pia­ţa germană au scăzut pentru prima dată din 2008 încoace, cu 6% în primele zece luni din 2017, unul dintre motive fiind prăbuşirea imperiului Steinhoff, marele retailer listat la bursa din Frankfurt care deţine în România magazinele Kika şi Pepco.

Discounterul german aruncă mănuşa pe piaţa salariilor. Lidl: Un vânzător va câştiga cel puţin 1.800 lei net, cu 55% peste salariul minim pe economie

Luni 12 februarie 2018. Discounterul german Lidl, care a cu­cerit în şase ani comerţul ali­men­tar local, majorează sala­ri­ile celor peste 5.500 de angajaţi de la 1 martie, astfel că un vânzător va câştiga minimum 3.061 de lei brut (1.800 lei net), iar un comisionar va ajunge la 3.301 lei brut.

Premieră pe piaţa valutară din Europa: Băncile Centrale Europene încep să înlocuiască rezervele în dolari cu yuani, moneda naţională a Chinei

Sambata 10 februarie 2018. Banca germană Bundesbank, Banca Centrală a Franţei şi Banca Centrală Europeană şi-au anunţat intenţia de a folosi yuanul, moneda naţională a Chinei, în rezervele lor pentru schimburi valutare, conform Quartz.

Medicover a raportat afaceri de 73,8 milioane de euro anul trecut, plus 19,6%

Vineri 9 februarie 2018. Medicover, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa de servicii medicale private, şi-a crescut veniturile în anul 2017 cu 19,6% până la 73,8 milioane euro, faţă de valoarea de 61,7 milioane euro raportată în 2016. La nivel de venituri, Medicover România se află pe poziţia trei în cadrul grupului, după Germania şi Polonia, cu o pondere de 12,7%.

Mercedes-Benz a pus România pe harta siturilor de producţie de maşini şi componente pentru viitoarele maşini electrificate

Joi 8 februarie 2018. România, prin unitatea de producţie Star Assambly din Sebeş, va fi în primul eşalon al fabricilor Daimler de la nivel mondial care vor produce componente pentru maşinile hibride din gama Mercedes-Benz, potrivit celui mai nou raport al concernului german.

Cooperativa agricolă Ţara mea din Vaslui a vândut retailerului german Kaufland produse de 25 milioane de euro în 2017

Miercuri 7 februarie 2018. Cooperativa agricolă Ţara Mea cu sediul în Vaslui, formată din 350 de fermieri, a vândut anul trecut legume, fructe, miere, ouă, lactate, carne de porc şi de pui, pâine şi produse de băcănie, de peste 25 de milioane de euro, produse care au ajuns pe rafturile magazinelor Kaufland.

Proprietarul Gersim: Managerii români se plâng prea mult de condiţiile de business. „Îi in­vit pe cei care se plâng să facă afaceri într-un mediu stabil precum Germania, Franţa sau Italia.“

Miercuri 7 februarie 2018. Managerii români se plâng „prea mult“ de schimbările legisla­ti­ve şi fiscale, birocraţia sau in­frastructura din România în loc să se uite la opor­tu­ni­tă­ţi­le „ex­ce­lente“ de business şi pierd din vedere cât de greu este să intri pe pieţele „aşe­za­te“ din Vest unde şi taxele sunt mult mai mari, afir­mă, într-un discurs ne­obiş­nuit în rândul antre­prenorilor lo­cali, Dan Şte­fă­nescu - pro­prie­ta­rul Gersim - cel mai mare dis­tribuitor local de telefoa­ne şi tablete.

Lovitură de teatru în Germania: IG Metall, el mai puternic sindicat al Germaniei, a câştigat în lupta cu sindicatele o normă de lucru săptămânală de 28 de ore

Marti 6 februarie 2018. IG Metall, cel mai puternic sindicat al Germaniei, a câştigat, după o serie de negocieri intense marcate de greve de avertisment, creşteri salariale de 4,3% şi dreptul la reducerea orelor de muncă săptămânale pentru 900.000 de angajaţi, într-un acord care va fi văzut ca un punct de referinţă pentru alte sectoare, relatează Financial Times.

Iohannis, în vacanţă de şapte zile în Tenerife şi Germania

Marti 6 februarie 2018. Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită privată în Germania şi Spania, între 3-10 februarie, potrivit unui răspuns al Admnistraţiei Prezidenţiale la solicitarea MEDIAFAX, după ce o româncă stabilită în Tenerife anunţa pe Facebook hotelul la care stă şeful statului.

ING schimbă din nou directorul de retail; spaniolul a fost promovat în Germania pentru rezultatele avute în România

Marti 6 februarie 2018. Daniel Manibardo Llano, şeful diviziei de retail ING România, a fost promovat în funcţia de Head of Retail la ING DiBa din Germania, una dintre principalele pieţe ale grupului ING, în urma rezultatelor obţinute în România.

Procurorii germani au efectuat percheziţii la sediul central al firmei Audi în scandalul emisiilor

Marti 6 februarie 2018. Procurorii au efectuat, marţi, percheziţii la sediul central şi unitatea de producţie a companiei Audi din oraşul german Neckarsulm, în legătură cu presupusa manipulare a datelor privind emisiile vehiculelor diesel, informează site-ul cotidianului The New York Times.

Bancherii încep să calculeze ce câştiguri ar aduce tranzacţia Vodafone - UPC. Barclays: Sinergii de peste 11 mld. euro dacă acordul va include Germania, Ungaria, Cehia şi România

Luni 5 februarie 2018. O tranzacţie între giganţii Vodafone şi Liberty Global care să includă pieţele din Germania, Ungaria, Cehia şi România ar aduce noii entităţi sinergii de peste 11,5 miliarde de euro, conform unui raport al Barclays, citat de portalul Seeking Alpha.

Sistemul bancar fragmentat din Germania avantajează IMM-urile şi acesta este un factor al succesului celei mai puternice economii din Europa. Ar trebui ca acesta să fie noul model pentru Băncile Europene?

Duminica 4 februarie 2018. Sistemul bancar cu „trei piloane” este văzut ca fiind avantajos pentru afacerile mici şi un factor pentru succesul economic al Germaniei, scrie The Wall Street Journal.

În timp ce economia germană se dezvoltă peste aşteptări, cea mai mare bancă a ţării continuă să aibă mari probleme : Deutsche Bank încheie încă un an în pierdere

Vineri 2 februarie 2018. Cu un an în urmă, CEO-ul Deutsche Bank John Cryan a raportat al doilea an consecutiv cu pierderi şi cu cele mai proaste venituri din ultimii ani. Cel mai mare creditor din Germania a încheiat încă un an „pe roşu”, veniturile atingând cel mai slab nivel din ultimii 7 ani în ultimul trimestru, potrivit Bloomberg.

Mihai Ionescu, Deutsche Bank: România fost o surpriză plăcută pentru noi în 2017. Investitorii vin cu o percepţie, iar realitatea este alta, mult mai bună

Vineri 2 februarie 2018. România este foarte bine văzută de noi, are o creştere econo­mică impresionantă, în 2017 am făcut tranzacţii importante cu com­pa­nii private după ce înainte lu­cram numai cu statul, iar centrul de teh­nologie pe care l-am deschis la Bucureşti merge foarte bine, este un succes în grup, spune Mihai Ionescu, şeful operaţiunilor din România ale celui mai mare grup fi­nanciar german, Deutsche Bank.

Un investitor german plăteşte 15 milioane euro pe 2.500 ha de teren agricol în Olt

Vineri 2 februarie 2018. Compania Astra Holding Gmbh, controlată de antreprenorul german Thomas Manns, a cumpărat 2.500 de hectare de teren în judeţul Olt într-o tranzacţie estimată de ZF la 12-15 mil. euro. Estimarea a fost făcută ţinând cont de un preţ mediu de 5.000 - 6.000 de euro/ hectar în judeţ, publicat de Ministerul Agriculturii.

Producătorul de componente auto ContiTech Timişoara şi-a dus angajaţii într-o excursie la Budapesta, parte a unui program de bonusare

Joi 1 februarie 2018. Continental ContiTech, parte a concernului german Continental, şi-a recompensat angajaţii performanţi din cele două fabrici din Timişoara printr-o excursie de o zi la Budapesta, la care a putut participa şi un membru al familiei.

Producătorul german Schaeffler s-a dus spre 2 miliarde de lei cu fabrica din Braşov

Joi 1 februarie 2018. Compania Schaeffler România, subsidiara locală a gru­pu­­lui german Schaeffler, cu afaceri globale de 13,3 mld. euro şi 90.000 de angajaţi, a încheiat anul 2017 cu o creştere de peste 10% a afacerilor, la aproximativ 1,97 mld. lei (425,5 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza da­telor transmise de companie. Producătorul are o fabrică în judeţul Braşov.

Una dintre cele mai mari bănci din Germania, Deutsche Bank, anunţă că investiţiile în criptomonede ar putea însemna „pierdere totală”

Miercuri 31 ianuarie 2018. Departamentul de gestiune Wealth Management al Deutsche Bank AG, nu oferă consultanţă cu privire la investirea în criptomonede din cauza volatilităţii ridicate, a posibilei manipulări a preţurilor şi a furtului sau a pierderii de date, scrie Bloomberg.

10 maimuţe şi un Beetle: Cum au trişat constructorii auto germani în experimentele pe animale menite să demonstreze că maşinile diesel mai noi sunt mai „curate“

Luni 29 ianuarie 2018. În 2014, pe măsură ce dovezile pri­vi­toa­re la efectele negative ale emisiilor auto­vehiculelor diesel asupra sănătăţii uma­ne se acumulau, oameni de ştiinţă de la un laborator din Alburquerque, SUA, au realizat un experiment neobiş­nu­it: zece maimuţe au fost închise în ca­mere izolate ermetic şi lăsate să se uite la desene animate în timp ce inhalau ga­ze de la un VW Beetle diesel, scrie New York Times.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care producătorul german de blocuri de zidărie Xella International preia Macon Deva

Vineri 26 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania locală Xella, controlată de producătorul german de blocuri de zidărie Xella International, va prelua societăţile Macon, Simcom Var, Simbeton şi Simteran.

Producătorii germani se pregătesc de grevă după ce negocierile salariale cu cel mai mare sindicat al ţării au intrat în impas

Vineri 26 ianuarie 2018. Daimler, Siemens şi alţi producători germani şi-ar putea întrerupe producţia după ce negocierile privitoare la salarii şi programul de lucru purtate cu cel mai puternic sindicat al ţării au eşuat, potrivit Bloomberg.

Germania ar putea restricţiona modul în care Facebook stochează datele utilizatorilor

Joi 25 ianuarie 2018. Autorităţile din Germania avertizează că ar putea impune limite asupra modului în care compania Facebook stochează datele a milioane de utilizatori, în ceea ce ar fi o intervenţie fără precedent în modelul de afaceri al reţelei de socializare online, informează cotidianul Financial Times.

Fostele magazine XXL Mega Discount transformate în mini-malluri cu chiriaşi precum Decathlon, Deichmann, Jysk sau Pepco

Joi 25 ianuarie 2018. Grupul german REWE România, prezent pe piaţa locală cu magazinele Penny Market, a închiriat galeriile comerciale ale fostelor magazine XXL Mega Discount din Brăila, Bucureşti, Târgovişte, Buzău şi Ploieşti, acestea urmând a găzdui retaileri precum Decathlon, Deichmann, Hippoland, Jysk, Pepco, Takko, TXM, Zoocenter.

Simona Halep: Am avut încredere în forţele proprii, după acea accidentare la gleznă am spus că voi da totul

Joi 25 ianuarie 2018. Simona Halep, liderul mondial, a mărturisit că a abordat meciul cu germanca Angelique Kerber plină de încredere şi s-a declarat emoţionată de faptul că va juca a treia finală de Grand Slam a carierei, precizând că de această dată va face tot ce îi va sta în putinţă ca să câştige.

Kik, unul dintre cele mai puternice branduri de modă din Germania, cu 3.400 de magazine în 16 ţări, face primii paşi pe piaţa românească

Joi 25 ianuarie 2018. ♦ Discounterul german de modă Kik se află deja între cele mai mari cinci branduri de modă din Ungaria şi Cehia, iar acum îşi pregăteşte intrarea în România ♦ Grupul şi-a înfiinţat filială locală şi a adus jumătate de milion de euro la capitalul societăţii, un prim pas pentru dezvoltarea locală.

Simona Halep: Mâine va fi o zi grea, dar cu siguranţă va fi şi frumoasă; cred în mine

Miercuri 24 ianuarie 2018. Simona Halep, liderul mondial, s-a arătat încrezătoare înaintea semifinalei cu Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, şi a dezvăluit că se va antrena cu o jucătoare stângace pentru a pregăti cât mai bine meciul cu germanca.

Reuters: Giganţii Orange şi Deutsche Telekom au discutat anul trecut crearea unui colos telecom european, dar au abandonat planul. Valoarea mai mare a nemţilor, complicaţiile politice şi suprapunerea afacerilor din ţări ca România au frânat negoci

Marti 23 ianuarie 2018. Giganţii Orange şi Deutsche Telekom au discutat anul trecut posibilitatea de a forma un colos franco-german care să domine industria mult prea fragmentată a comunicaţiilor din Europa şi care săă-i permită noii entităţi să concureze mai bine cu rivalii de pe alte continente, însă negocierile s-au oprit pentru că formarea unei entităţi în care fiecare dintre părţi să deţină o parte egală din acţiuni ar fi fost imposibilă din cauza, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată situaţiei.

Consiliul Concurenţei a amendat cu peste 1 mil. euro trei companii care comercializează echipamente de măsurare a curentului

Luni 22 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 4,94 mil.lei (aprox 1,1 mil. euro) companiile ARC Braşov, Dranetz Tehnologies din SUA şi GMC-I Messtechnik din Germania, pentru realizarea unei înţelegeri cu scopul limitării comercializării traductoarelor de măsurare curent TR2520A pe teritoriul României.

SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu CDU privind formarea unei coaliţii

Duminica 21 ianuarie 2018. Delegaţii prezenţi la congresul Partidului Social-Democrat din Germania (SPD) au votat, duminică, în favoarea iniţierii negocierilor formale cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în vederea formării unei coaliţii guvernamentale, relatează Deutsche Welle.

Angela Merkel se declară optimistă în privinţa formării unei coaliţii guvernamentale cu SPD

Sambata 20 ianuarie 2018. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că este optimistă înaintea congresului social-democraţilor germani, care se vor pronunţa cu privire la iniţierea negocierilor formale cu Uniunea Creştin-Democrată în privinţa formării unei coaliţii guvernamentale, relatează site-ul Reuters.

Ratează România cea mai mare investiţie anunţată în 2017, după ce germanii de la B Braun au decis să facă o fabrică în Ungaria?

Vineri 19 ianuarie 2018. Cea mai mare investiţie anunţată în 2017 a grupului B Braun, specializat în soluţii perfuzabile, care vrea să construiască în judeţul Timiş o fabrică de 120 de milioane de euro, nu va fi afectată de decizia grupului german de a investi şi în Ungaria într-o fabrică de kituri pentru injecţii intravenoase, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

Odată cu conturarea noului guvern de la Berlin ia formă şi viitorul monedei unice. Zona euro: o uniune monetară mai strânsă în care Germania îşi deschide mai larg portofelul. Va dori apoi zona euro mai aproape Europa de Est?

Vineri 19 ianuarie 2018. Pe măsură ce creştin-democraţii conservatoarei Angelei Merkel şi social-democraţii federalistului Martin Schulz fac progrese spre o coaliţie de guvernare, se conturează şi viitorul zonei euro: o uniune monetară mai integrată, cu o Germanie care-şi deschide mai larg portofelul şi este dispusă să-şi asume mai multe riscuri.

Volkswagen detronează Toyota: Producătorul german a vândut 10,7 milioane de maşini în 2017, şi devine cel mai mare producător de automobile din lume. Scandalul Dieselgate devine deja o amintire îndepărtată

Miercuri 17 ianuarie 2018. Volkswagen a detronat compania Toyota Motor anul trecut, şi a devenit cel mai mare producător de automobile din lume pentru prima dată, bazându-se pe cererea din ce în ce mai mare înregistrată pe pieţele din Rusia şi Brazilia, potrivit Associated Press.

Concurenţa aprobă înfiinţarea unei firme mixte de către Romarm şi germanii de la Rheinmetall

Miercuri 17 ianuarie 2018. Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea companiei Romanian Military Vehicle Systems SA de către Romarm SA – Filiala Societatea Uzina Automecanică Moreni SA (UAM) şi Rheinmetall Landsysteme GmbH, fiecare acţionar urmând să deţină 50% din capitalul noii firme.

Germanii de la Continental au numit-o pe Franziska Jung la conducerea fabricii ContiTech din Arad

Marti 16 ianuarie 2018. Franziska Jung este noul director general al producătorului de materiale plastice şi produse de cauciuc ContiTech Nădab (jud.Arad), parte a concernului german Continental, aceasta înlocuindu-l pe Christian Krafft, care a preluat poziţia de product industrialisation manager în Rayong, Thailanda.

Nemţii de la Pfeifer & Langen închid fabrica Zahărul Oradea. „Fabrica nu mai era competitivă“

Marti 16 ianuarie 2018. Producţia de zahăr se mută în Polonia şi Germania, iar în România rămâne doar o divizie de ambalat.

Garanti Bank: Rata de creştere a PIB va încetini la 4% în 2018, iar cotaţia leu/euro ar putea ajunge la 4,78

Luni 15 ianuarie 2018. Garanti Bank anticipează că rata de creştere a produsului intern brut (PIB) va încetini anul acesta la 4%, de la 6,5% în 2017, pe fondul ritmului de creştere mai lent al industriei şi comerţului, corelat cu o posibilă încetinire a economiilor Germaniei şi Italiei, două dintre primele trei destinaţii ale exporturilor româneşti.

Cu infrastructura neglijată, cu universităţile fără dotări şi cu un pas în urmă în era digitalizării, dar călare pe un munte de bani, Merkel se visează reformatoarea Europei. Analiştii îi amintesc că Germania în sine are nevoie de reforme

Luni 15 ianuarie 2018. Una din perioadele cele mai tulburi din politica germană din ultimul deceniu s-a încheiat cu un acord pentru o coaliţie de guvernare între conservatorii cancelarului Angela Merkel şi Partidul Social Democrat. Merkel a descris momentul ca un „nou început“ pentru Europa, unul care va readuce Germania în poziţia de lider al eforturilor de reformare a UE.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiei Buse Gaz de către grupul german Messer

Vineri 12 ianuarie 2018. Autoritatea de concurenţă analizează tranzacţia prin care grupul german Messer, cu activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei gazelor industriale, va prelua operaţiunile Buse Gaz. În urma acestui proces, grupul ar urma să deţină în totalitate activele Buse Gaz prin intermediul subdisiarelor Messer Romania Gaz şi Messer Belgium.

Germania schimbă regulile: Facebook, Google sau Youtube pot fi amendate cu 50 de milioane de euro dacă nu elimină conţinutul ilegal

Joi 11 ianuarie 2018. Germania a aprobat una dintre cele mai controversate legi, care ţinteşte platforme precum Facebook, Twitter şi Youtube, forţându-le să verifice conţinutul rulat în propriile reţele, potrivit Wall Street Journal.

KPMG îşi mută sediul din Timişoara în proiectul ISHO, dezvoltat de Ovidiu Şandor, şi duce gradul de ocupare al ansamblului la peste 80%

Joi 11 ianuarie 2018. Firma de audit şi consultanţă fiscală KPMG îşi mută birourile din Timişoara în proiectul ISHO, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor. KPMG se alătură operatorului german de servicii Bosch şi companiei americane Survey Sampling International, care de asemenea au închiriat spaţii în proiect.

Banca Mondială este mai puţin optimistă decât guvernul: Economia României va creşte cu 4,5% în 2018, după un avans de 6,4% în 2017. „Poţi creşte sănătos şi prin exporturi, cum face Germania. Dar noi creştem prin importuri.“

Joi 11 ianuarie 2018. „Poţi creşte sănătos şi prin exporturi, cum face Germania. Dar noi creştem prin importuri, pentru că în lipsa investiţiilor piaţa internă nu face faţă cererii în creştere determinate de majorările salariale şi de reducerile de taxe.“

Economiştii avertizează: Nu vă lăsaţi orbiţi de noul miracol economic german

Luni 8 ianuarie 2018. De opt ani, cea mai mare economie germană se află în expansiune, în paralel cu o scădere a şomajului şi o creştere a veniturilor fiscale. Între timp, preţurile de consum au consemnat un avans modest. Pentru ţara supranumită cândva bolnavul Europei, redresarea este impresionantă.

Economia europeană creşte mai sănătos ca oricând în ultimii şapte ani, iar nemţii sunt cuprinşi de febra cumpărăturilor. Însă o teamă bântuie prin acest peisaj optimist: inflaţia

Luni 8 ianuarie 2018. În Germania, motorul de creştere al Europei, vânzările retailerilor au urcat cu 5% în primele 11 luni ale anului trecut. Creşterea, care nu include perioada sărbătorilor de iarnă, este cea mai puternică din 1994 încoace. Dispoziţia nemţilor de a cheltui înseamnă încredere şi consum mai mare, adică importuri mai mari, inclusiv din Europa de Est.

Pilonul Europei: Rata şomajului scade la nivel record, iar economia germană înfloreşte peste aşteptări. Presiunile pentru salarii mai mari sunt în creştere

Duminica 7 ianuarie 2018. În Germania, rata şomajului a scăzut până la un nivel record, numărul oamenilor fără loc de muncă fiind în scădere constantă în ultimele şase luni ale anului 2017, reflectând o dezvoltare din ce în ce mai mare pentru ţara condusă de Merkel. Acest nivel de dezvoltare ar putea împinge nivelul salariilor şi al inflaţiei, potrivit Bloomberg.

Adevărul investiţiilor străine din ultimul an: Germania şi Franţa şi-au redus capitalul în firmele locale. Banii străinilor au venit din Cipru, Olanda şi Luxemburg

Sambata 6 ianuarie 2018. ♦ Dintre cei mai mari zece investitori străini prezenţi în România, doar Germania, Franţa şi Spania înregistrează un declin al soldului capitalului social în moneda europeană la 31 octombrie 2017 faţă de finalul anului 2016.

Datoria publică a Germaniei scade cu 78 de euro pe secundă: „Ceasul” îşi schimbă sensul pentru prima dată în ultimii 20 de ani

Vineri 5 ianuarie 2018. Campania Berlinului pentru disciplină fiscală a atins un punct de referinţă săptămâna aceasta: pentru prima dată după 20 de ani, controversatul „ceas al datoriei” din Germania, şi-a schimbat sensul, potrivit Financial Times.

2018 va fi anul preţurilor mai mari, al turbulenţelor geopolitice, al războiului comercial între SUA şi China şi al ascensiunii Asiei. Zona euro s-a blindat cu o economie în creştere sănătoasă

Joi 4 ianuarie 2018. „Nu sunt semne că avansul dinamic al economiei germane se va opri brusc. Ne aşteptăm ca 2018 să aducă noi recorduri pe piaţa muncii şi alte creşteri tangibile ale salariilor.“

Protestele violente din Iran vin când relaţiile de business cu Germania devin din ce în ce mai strânse

Joi 4 ianuarie 2018. Percepţia generală este că relaţiile comerciale dintre Iran şi Germania se rezumă la petrol şi automobile, însă aceasta este incorectă, arată Michael Tockuss, preşedinte al Camerei de Comerţ Germano-Iraniene, DIHK, citat de Deutsche Welle.

China vrea să atace Airbus şi Boeing cu ajutorul unei companii germane

Vineri 29 decembrie 2017. Mulţimea de companii europene, şi în special cele de tehnologie germane, cumpărate de investitori chinezi a trezit suspiciuni în diverse capitale europene şi la Berlin. În cel mai recent caz, Iron & Steel Research Institute Group, companie chineză deţinută de stat, vrea să achiziţioneze Cotesa, furnizor din fosta Germanie de Est pentru megaproducătorii aerospaţiali Airbus şi Boeing. Dacă va fi cumpărată, Cotesa va ajuta compania chineză să concureze cu cei doi coloşi occidentali. Berlinul vrea să aibă un cuvânt de spus în această afacere.

Nemţii şi francezii vor cel mai mult transformarea UE în Statele Unite ale Europei. ”Cei care se opun vor părăsi pur şi simplu UE”, a promis germanul Martin Schulz

Joi 28 decembrie 2017. Aproape o treime dintre nemţi sunt de acord cu planurile liderului social-democrat Martin Schulz de a crea „Statele Unite ale Europei”, însă sprijinul pentru această idee variază pe continent, arată un sondaj de opinie realizat de YouGov.

De la Europa de Est la Brexit şi alegerile din Germania: câştigătorii şi pierzătorii din 2017 de pe scena politică internaţională

Joi 28 decembrie 2017. 2017 a fost un an agitat, cu alegeri în state importante pentru ordinea internaţională şi cu teste pentru partidele tradiţionale şi Europa de Est. Revista Politico a alcătuit o listă cu câştigătorii şi pierzătorii de pe scena politică.

Lidl: 2017 a fost un an extraordinar pentru noi, suntem în creştere puternică faţă de anul trecut

Miercuri 27 decembrie 2017. Discounterul german Lidl, intrat oficial pe piaţa locală în 2011 prin preluarea Plus Discount, a ajuns în România la 220 de magazine faţă de 205 cât avea la finalul anului trecut, potrivit datelor ZF. Nemţii au intrat prin achiziţia a 107 magazine, iar apoi au dublat reţeaua prin deschideri de la zero.

Aproape jumătate din germani vor ca Merkel să demisioneze înainte de alegerile din 2021 -sondaj

Miercuri 27 decembrie 2017. Aproape jumătate dintre germani sunt de părere că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar trebui să demisioneze din funcţie până la data următoarelor alegeri, care vor avea loc în anul 2021, arată cel mai recent sondaj al institutului YouGov, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

Macon Deva, proaspăt cumpărată de producătorul de blocuri de zidărie Xella, estimează afaceri de 150 mil. lei în 2017, plus 20%

Miercuri 27 decembrie 2017. Producătorul de blocuri pentru zidărie Macon Deva estimează venituri de 150 de milioane de lei (circa 33 de milioane de euro) pentru 2017, în avans cu 20% faţă de 2016. Estimarea de creştere a businessului vine în contextul în care compania tocmai a fost cumpărată de concurentul german Xella, într-o tranzacţie de circa 50 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Lupta pentru supremaţia aeriană a Marii Britanii de mută din cer în birourile politicienilor si birocraţilor

Duminica 24 decembrie 2017. Vânzările ultimului model Eurofighter Typhoon au forţat reducerile de locuri de muncă la cea mai mare companie de apărare din Europa, BAE Systems Plc., iar Franţa şi Germania studiază deja opţiunile de luptă care le permite să omită Regatul Unit, relatează Bloomberg.

Începe marea consolidare a industriei de telecom din Europa? Deutsche Telekom cumpără UPC Austria cu 1,9 mld. euro. FT: UPC şi Vodafone se pregătesc pentru o tranzacţie

Vineri 22 decembrie 2017. Gigantul german Deutsche Telekom va cumpăra UPC Austria, subsidiară a americanilor de la Liberty Global - cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, în cadrul unei tranzacţii de 1,9 mld. euro care va crea un operator cu 6,7 milioane de abonaţi la servicii fixe şi mobile de telefonie, internet şi televiziune cu venituri de 1,2 mld. euro.

De pe ce poziţie înfruntă Polonia Comisia Europeană: 70% din media UE la PIB per capita, cel mai mare beneficiar al fondurilor UE, pregătită să devină contribuabil net la buget, cu participaţii la mii de companii străine

Vineri 22 decembrie 2017. După ce Comisia Europeană a de­clanşat, în premieră în istoria UE, procedura de sancţionare a Polo­niei din cauza nerespectării prin­cipiului statului de drept, un ziar german de largă circulaţie a avertizat că Polonia ar putea pierde fondurile UE, vitale până acum pentru convergenţa statelor estice cu Occidentul.

Divizia din România a Schaeffler, deţinută de cea mai bogată familie din Germania, spune că nu majorează salariile brute, ci va găsi soluţii pentru păstrarea venitului net

Joi 21 decembrie 2017. Producătorul de componente auto Schaeffler, care are peste 4.300 de angajaţi pe plan local, nu va majora salariile brute ale angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018. Oficialii companiei au spus însă că vor lua măsuri astfel încât veniturile nete ale angajaţilor nu vor fi afectate.

Pariu pe piaţa construcţiilor. După ce s-au întrecut la pierderi în 2016, germanii de la Xella cumpără Macon într-o tranzacţie de peste 50 mil. euro

Miercuri 20 decembrie 2017. Producătorul german de blocuri de zidărie Xella a cumpărat competitorul Macon, cu afaceri de 124 mil. lei (27,5 mil. euro) anul trecut. Prin această tranzacţie, Enterprise Investors, fondul de investiţii care deţinea Macon, şi-a făcut exitul din companie.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter