Stiri despre Germania

 

Fabrici şi exporturi: cum a ajuns Germania cea mai importantă verigă a lanţului economic european, inclusiv în est

Marti 21 noiembrie 2017. Vestea prăbuşirii discuţiilor pentru formarea noului guvern german de coaliţie a zdruncinat euro, simbolul cel mai important al unităţii europene, şi pe bună dreptate.

Oficial francez: Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă

Luni 20 noiembrie 2017. Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei, a declarat un oficial din cadrul administraţiei preşedintelui Emmanuel Macron, adăugând că statul francez va continua să lucreze cu guvernul german, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Elveţia, ţara cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă

Luni 20 noiembrie 2017. Elveţia rămâne una dintre ţările cu cel mai scăzut risc de sărăcie persistentă din Europa, potrivit unui raport anual al biroului federal de statistică, scrie Le Figaro. În 2016, 6,9% din populaţia Elveţiei era expusă riscului de sărăcie persistentă, comparativ cu un nivel de 14,8% al acestui risc în Spania, 10,5% în Germania, 8,1% în Austria şi 8% în Franţa.

Ministru francez: Fuziunile cross-border între companiile franceze şi germane sunt bune pentru a face faţă competiţiei chinezilor şi americanilor

Luni 20 noiembrie 2017. Solidaritatea şi consolidarea pot ajuta Europa să-şi menţină competitivitatea într-o lume din ce în ce mai protecţionistă, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, care s-a întâlnit recent cu liderii germani aflaţi în discuţii de formare a unui guvern de coaliţie, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt.

Siemens elimină 6.900 de poziţii la nivel mondial, jumătate dintre acestea în Germania

Duminica 19 noiembrie 2017. Conglomeratul german Siemens a anunţat că va elimina 6.900 de locuri de muncă la nivel mondial ca reacţie la schimbările survenite în sectoarele energiei şi materiilor prime, relatează CNBC.

Harta dezvoltării economice. În România, unu din şase lei câştigaţi lunar merge pe mâncare, printre cele mai mari ponderi din Europa

Vineri 17 noiembrie 2017. Diferenţa dintre cele două state este dată de puterea de cumpărare. Pe de-o parte Germania este cea mai dez­voltată economie europeană, cu un salariul mediu net lunar de 2.300 de euro. Pe de altă parte, România este a doua cea mai săracă ţară din UE după Bulgaria, cu un salariu mediu net lunar de peste patru ori mai mic.

Nemţii de la dm drogerie markt vor trece pragul de 100 de magazine în România

Joi 16 noiembrie 2017. Grupul german de drogerie markt a ajuns pe piaţa locală la 91 de magazine de cosmetice şi produse de îngrijire personală şi a locuinţei, şi are în plan să mai deschidă încă 13 filiale în perioada octombrie 2017-septembrie 2018, când se încheie anul financiar al companiei. Astfel, nemţii vor ajunge la 104 magazine în România la 11 ani după deschiderea primului magazin pe piaţa locală.

Soarta controversatului proiect de gaze naturale ruso-german Nord Stream 2 a devenit nesigură

Joi 16 noiembrie 2017. Criticat de SUA, Polonia, Ucraina şi alte state est-europene, dar până nu demult dat ca realizare sigură datorită susţinerii puternice din partea Ber­linului, proiectul de gaze naturale Nord Stream 2 a devenit o incer­titudine.

Nemţii, europeni săraci. Sărăcia din cea mai puternică economie europeană este o bombă cu ceas

Joi 16 noiembrie 2017. Economia germană duduie şi trage după ea întreaga economie europeană, însă majoritatea germanilor nu gustă porţii prea mari din prosperitatea astfel creată. Multora le revin porţii prea mici, scrie Deutsche Welle. Potrivit fundaţiei susţinute de sindicate Hans-Bockler-Stiftung, pericolul sărăciei este ridicat în Germania, fiind necesare măsuri urgente pentru a evita o criză.

Urmează fuziunea? Un fond de investiţii gigant a devenit acţionar în cele mai mari două bănci din Germania

Miercuri 15 noiembrie 2017. Acţiunile Deutsche Bank şi Commerzbank au crescut după ce fondul Cerberus Capital Management a devenit acţionar de top la cele mai mari două bănci din Germania, potrivit Bloomberg.

Simona Halep e mai iubită decât Muguruza şi Kerber în mediul online

Miercuri 15 noiembrie 2017. Simona Halep vine dintr-o ţară mai mică decât Spania sau Germania, dar cu toate astea are mai mulţi suporteri pe internet decât iberica Garbine Muguruza sau nemţoaica Angelique Kerber.

Salariile mai mari şi Germania ajută economiile est-europene să avanseze mai rapid decât Vestul. Economia germană şi-a consolidat rolul de principal motor de creştere al întregii Europe

Miercuri 15 noiembrie 2017. Principalele economii est-europene au cres­cut puternic, unele chiar spectaculos, în al treilea trimestru, pro­pulsate de consumul intern, de in­dustrie şi de exporturi.

Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit 1.700 de miliarde de dolari, în 2017

Marti 14 noiembrie 2017. Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit o valoare de piaţă de 1.700 de miliarde de dolari, anul acesta, mai mult decât întreaga economie a Canadei şi decât valoarea cumulată a celor mai mari 30 de companii din Germania, potrivit Bloomberg.

Grupul auto Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina

Vineri 10 noiembrie 2017. Grupul auto german Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru modernizarea operaţiunilor existente în această ţară, anunţă Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde funcţionează o fabrică VW, informează site-ul agenţiei Reuters.

Lidl înlocuieşte magazinul din Vălenii de Munte cu o unitatea nouă

Joi 9 noiembrie 2017. Discounterul german Lidl continuă investiţiile în România şi a inaugurat joi un nou magazin, în Vălenii de Munte, care va înlocui unitatea mai veche din oraş.

Telekom a continuat să crească pe TV şi a ajuns aproape de 2,1 milioane de abonamente la mobil în trim. 3. Baza de clienţi pe net fix s-a încăpăţânat să nu crească

Joi 9 noiembrie 2017. Grupul Telekom România nu a înregistrat în al treilea trimestru evoluţii spectaculoase ale bazei de clienţi, păstrând tendinţele din trimestrele anterioare, arată datele publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Veniturile Telekom România au scăzut în trim. 3 cu 1% la 240 mil. euro. Profitul operaţional, mai mic şi el cu 19%. Investiţiile, mai mari cu 23%

Joi 9 noiembrie 2017. Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în al treilea trimestru venituri totale în valoare de 240 mil. euro, în scădere cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior şi un profit operaţional (EBITDA) de 43 mil. euro, mai mic cu 18,9%, conform datelor publicate de acţionarul majoritar, grupul german Deutsche Telekom.

Grupul german de electrocasnice de lux Miele: Transilvania este la nivelul Bucureştiului ca putere de cumpărare. Magazinele din Braşov şi Cluj vor prinde din urmă Capitala

Miercuri 8 noiembrie 2017. Retailerul german de electrocasnice de lux Miele şi-a bugetat pentru anul viitor afaceri de 35 de milioane de lei, după un avans de 25% comparativ cu 2017. Businessul se dublează astfel în perioada 2015-2018.

Scandalul de insider trading şi manipulare a pieţei care înghite retailerul Metro este doar un episod din lungul serial al infracţiunilor financiare ale companiilor germane

Miercuri 8 noiembrie 2017. Când Metro, unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din Europa, a anunţat pe 30 martie anul trecut împărţirea grupului în două, preţul acţiunilor a crescut cu mai mult de 10%. Jürgen Steinemann, preşedintele nonexecutiv al consiliului de supraveghere, nu putea fi mai mulţumit.

Obligaţiuni franco-germane, o „modestă“ propunere germană pe placul francezilor pentru o zonă euro mai puternică

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un legislator din partidul Angelei Merkel a lansat o propunere radicală prin care să fie depăşite divergenţele franco-germane în ceea ce priveşte viitorul zonei euro, iar aceasta a reuşit să capteze interesul oficialilor francezi, scrie Politico.

Arvato Services îşi extinde prezenţa în România cu un centru dedicat pentru Opel la Bucureşti şi un departament de dezvoltare IT la Braşov

Marti 7 noiembrie 2017. Arvato Services, firmă deţinută de grupul media german Bertelsmann, cu peste 1.500 de angajaţi în Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca, a intrat şi pe piaţa din Bucureşti, cu un centru dedicat pentru Opel, care va ajunge la 80 de angajaţi până la finele anului, de la 30 în prezent.

Un bărbat a luat un ostatic într-un centru pentru protecţia copiilor din Germania

Luni 6 noiembrie 2017. Un bărbat înarmat a luat un ostatic într-un centru pentru protecţia copiilor din localitatea Pfaffenhofen, în sudul Germaniei, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului cotidianului Express.

BMW România a înregistrat câteva zeci de comenzi pentru noul X3

Luni 6 noiembrie 2017. BMW România, reprezentanţa locală a grupului german, a înregistrat câteva zeci de comenzi pentru cea de-a treia generaţie a SUV-ului X3, potrivit datelor companiei. Lansarea comercială a modelului va avea loc săptămâna aceasta.

Germanii de la Leoni pun la bătaie 175 de locuri de muncă în Bistriţa şi Bihor

Luni 6 noiembrie 2017. Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, cu afaceri de 2,9 mld. lei, caută 175 de oameni ca să lucreze pe funcţiile disponibile în fabrica din Bistriţa-Năsăud şi Bihor, potrivit calculelor ZF pe baza in­for­maţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud şi Bihor.

Amazon, de neoprit: Gigantul investeşte într-un hub de cercetare german care dezvoltă inteligenţă artificială

Duminica 5 noiembrie 2017. Amazon.com va deschide un nou centru de cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale în oraşul universitar Tuebingen din Germania, creând astfel peste 100 de locuri noi de muncă în următorii cinci ani, potrivit Reuters.

O persoană a fost grav rănită după ce un individ a deschis focul în oraşul german Bremen

Joi 2 noiembrie 2017. O persoană a fost serios rănită după ce un individ a deschis focul în faţa unui supermarket din oraşul german Bremen, a anunţat, joi, Poliţia locală, care a adăugat că suspectul a reuşit să fugă, relatează der Spiegel.

Poliţia germană a arestat un sirian suspectat că pregătea comiterea unui atac terorist

Marti 31 octombrie 2017. Un sirian în vârstă de 19 ani, suspectat că se pregătea să comită un atac terorist cu bombă în Germania, a fost arestat de poliţie în oraşul Schwerin, informează site-ul postului France 24.

Germania nu recunoaşte independenţa Cataloniei

Vineri 27 octombrie 2017. Germania nu va recunoaşte independenţa regiunii spaniole Catalonia şi susţine în totalitate Guvernul de la Madrid, anunţă Biroul cancelarului Angela Merkel, precizând că situaţia este urmărită cu preocupare.

Kaufland postează primul declin al businessului din România: 2% în S1 2017

Vineri 27 octombrie 2017. Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului local, a postat un declin de 2% al afacerilor în primele şase luni din an, la 4,7 mld. lei.

Deutsche Bahn îşi pune încrederea în autobuze autonome

Vineri 27 octombrie 2017. Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn a lansat un autobuz autonom care să transporte pasageri pe o rută pre-programată în Bavaria. În caz de urgenţă, un şofer uman poate prelua controlul cu un joystick, relatează Deutsche Welle.

Deutsche Bank va plăti 220 milioane dolari în SUA în legătură cu manipularea Libor

Vineri 27 octombrie 2017. Cea mai mare bancă germană a fost de acord să plătească o sumă totală de 220 milioane de dolari către 45 de state americane pentru a pune capăt unei anchete privind manipularea Libor, de două ori suma plătită de banca britanică Barclays anul trecut, relatează Bloomberg.

Un nou atac ransomware a afectat computere din Rusia, Ucraina, Turcia şi Germania

Joi 26 octombrie 2017. Un recent atac ransomware, cunoscut sub denumirea Bad Rabbit şi care are legături certe cu atacul ExPetr, care a avut loc în luna iunie a acestui an, a afectat, pe 24 octombrie, aproximativ 200 de ţinte, localizate în Rusia, Ucraina, Turcia şi Germania.

Întreprinderile de familie sunt coloana vertebrală a prosperei economii germane. Companiile Mittelstand continuă să angajeze puternic, devenind astfel baza creşterii puternice a pieţei muncii

Joi 26 octombrie 2017. Vânzările companiilor mici şi mijlocii din cea mai mare economie europeană, aşa-numitele Mittelstand, au crescut din nou puternic, anul trecut, cu aproape 4%, la 4.500 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de banca germană pentru dezvoltare KfW.

Germania şi Rusia vor îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale

Miercuri 25 octombrie 2017. Preşedinţii Germaniei şi Rusiei, Frank-Walter Steinmeier şi Vladimir Putin, au pledat, în cursul unei întâlniri care a avut loc la Moscova, pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, informează site-ul publicaţiei Die Zeit.

Angela Merkel, contestată în interiorul CDU

Marti 24 octombrie 2017. Alexander Mitsch, unul dintre liderii partidului cancelarului german Angela Merkel, a declarat că CDU are nevoie de o nouă conducere, adăugând că Merkel a adoptat politici de stânga şi s-a distanţat de doctrina conservatoare a partidului, relatează Politico.eu.

Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva partidului de extremă dreaptă AfD

Duminica 22 octombrie 2017. Mii de persoane au protestat duminică la Berlin împotriva intrării în Parlamentul german a formaţiunii de extremă dreaptă AfD, relatează site-ul Deutsche Welle.

Opt persoane au fost rănite în atacul comis în centrul oraşului München

Sambata 21 octombrie 2017. Opt persoane au fost rănite în atacul comis sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului german München de un individ înarmat cu un cuţit, anunţă Poliţia regională, potrivit site-ului publicaţiei Tagesspiegel.

Autorul atacului din München probabil are probleme psihice

Sambata 21 octombrie 2017. Presupusul autor al atacului comis în oraşul german München este un german cunoscut cu antecendente penale şi care probabil are probleme psihice, anunţă Poliţia regională, citată de revista Focus.

Presupusul autor al atacului din München a fost reţinut

Sambata 21 octombrie 2017. Presupusul autor al atacului comis sâmbătă în centrul oraşului german München a fost reţinut, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicaţiile Bild şi Focus.

Nemţii de la SAP au ajuns la 570 de angajaţi în România şi continuă să caute oameni

Vineri 20 octombrie 2017. Compania germană SAP, specializată în dezvoltarea de soluţii software de business, a ajuns la 570 de angajaţi în centrul din România şi continuă să recurteze specialişti IT, în prezent având circa 50 de poziţii deschise. Anul trecut subsidiara locală a avut în medie 401 angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Ce retaileri ar mai putea veni în România şi de ce? Cei doi discounteri prezenţi în piaţă au mâncat doar 5,7% din comerţul alimentar. În Germania nouă reţele au 30% din vânzări

Joi 19 octombrie 2017. În România sunt prezente pe format de discount doar două reţele – Penny Market şi Lidl – care au cumulat afaceri de sub 2 mld. euro şi o cotă de piaţă de 5,7%, arată datele companiei de cer­cetare de piaţă IGD.

Cancelarul german Angela Merkel consideră că progresul înregistrat în negocierile privind Brexit este "încurajator"

Joi 19 octombrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, că sunt semne "încurajatoare" de progres în privinţa negocierilor pentru Brexit şi a sugerat că discuţiile privind un viitor acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar putea începe în luna decembrie, relatează site-ul BBC News.

Un Logan german? Volkswagen şi Skoda vor să producă un model ieftin pentru India, China şi alte pieţe emergente

Miercuri 18 octombrie 2017. Constructorul auto german Volkswagen şi divizia sa Skoda vor să producă modele ieftine până în 2020 pentru India, China şi alte pieţe emergente, potrivit Handelsblatt.

Consiliul Concurenţei: Monitorul preţurilor la carburanţi, bazat pe investigaţii, va urma modelul german

Miercuri 18 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei (CC) a anunţat, miercuri, că va realiza un comparator al preţurilor pentru carburanţi, instrument asemănător celui pentru produse alimentare care va urma modelul german şi se va baza pe investigaţiile deja demarate asupra distribuitorilor de combustibili.

Păcatele trecutului nu se uită. Cutremur în birourile de la Zurich: Mari fonduri de investiţii cer dezmembrarea unei mari bănci elveţiene pentru că ar valora mai mult pe bucăţi

Marti 17 octombrie 2017. Un fond de hedging activist are în plan dezmembrarea Credit Suisse în trei părţi, în timp ce o instanţă londoneză a decis că UBS este responsabilă pentru pierderi de milioane de euro suferite de oraşul german Leipzig în timpul crizei financiare.

Un producător din Tulcea vinde anual prăjituri de 2 mil. euro către Blue Air, iar 10% din vânzările totale vin din exporturile în Italia, Germania, Belgia

Luni 16 octombrie 2017. Compania Piccolo Angelo din Greci, judeţul Tulcea, produce prăjituri, pâine, dulceţuri şi zacuscă de peste 2 mil. euro anual, producţie pe care o valorifică prin 12 cofetării proprii, prin circa 100 de magazine partenere, dar şi la export. Vânzările din Italia, Germania şi Belgia reprezintă în jur de 10% din cifra de afaceri a companiei, potrivit reprezentanţilor Piccolo Angelo.

Politicieni germani sugerează excluderea Turciei din NATO

Sambata 14 octombrie 2017. Doi politicieni germani cer Guvernului de la Berlin să intensifice presiunile asupra Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, acuzată de încălcarea drepturilor omului şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, punând sub semnul întrebării apartenenţa Turciei la NATO, informează Die Welt.

Reţeta germană din comerţul românesc. Familia Schwarz, care deţine Kaufland şi Lidl, a ajuns la o cotă de piaţă de 20% în comerţul alimentar

Sambata 14 octombrie 2017. În 2008, ultimul an de boom economic, nemţii aveau o cotă de piaţă de doar 5,7%. Atunci Lidl încă nu intrase pe piaţă, iar Kaufland nu era încă lider de piaţă.

Un nou indicator care arată poziţia României pe harta turismului mondial. Doar 2,2% din populaţia activă lucrează în turism. În Germania ponderea este de trei ori mai mare

Vineri 13 octombrie 2017. În industria turismului din România lucrează circa 190.000 de oameni, adică 2,2% din totalul populaţiei active, aceasta fiind una dintre cele mai mici ponderi din lume, arată datele raportului „The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017“. Prin comparaţie, în state care şi-au bazat dezvoltarea mai puternic pe turism, această pondere sare chiar de 5%. Acesta este şi cazul Thailandei, un stat pentru care turismul este principalul motor economic. În cazul acestui stat, 2,4 milioane de oameni lucrează în turism, adică 6,3% din totalul populaţiei active.

Tranzacţie nemţească de 210 milioane de euro: Lufthansa îşi întăreşte poziţia de lider al transportului aerian în Germania, după ce preia o mare parte din compania Air Berlin

Joi 12 octombrie 2017. Lufthansa îşi confirmă poziţia de lider al liniilor aeriane în Germania după ce a semnat achiziţionarea unei mari părţi din compania aflată în insolvenţă, Air Berlin, într-o afacere ce va costa 210 milioane de euro, potrivit Reuters.

Ministrul german al Economiei: Marea Britanie va fi mai afectată de Brexit, în comparaţie cu UE

Joi 12 octombrie 2017. Brigitte Zypries, ministrul german al Economiei, a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană va fi adevăratul câştigător după producerea Brexit, afirmând că Marea Britanie va avea mai mult de suferit în urma despărţirii de Blocul comunitar, relatează Politico.eu.

Georg Kovacs, EOS: Sunt cel puţin 3-4 licitaţii în piaţă pentru pentru vânzarea de creanţe neperformante, inclusiv bancare

Joi 12 octombrie 2017. Ultimul trimestru din an este cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al pieţei de colectare de creanţe, iar în prezent în piaţă se derulează licitaţii pentru cel puţin 3-4 portofolii de creanţe, inlcusiv bancare, a declarat Georg Kovacs, directorul general al recupe­ratorului de orgine germană EOS.

Exporturile şi economia germană avansează în forţă, sfidând incertitudinile politice interne. Singurele pericole vin din afară

Miercuri 11 octombrie 2017. Germania, cea mai mare economie europeană şi unul dintre cei mai importanţi investitori din Europa de Est, a exportat în august semnificativ mai multe bunuri decât a importat, în pofida temerilor că un euro puternic îi va încetini pe exportatori. Vestea a propulsat euro şi mai sus.

Germanii de la Bosch au investit 6 milioane de euro într-un centru de training la Cluj

Marti 10 octombrie 2017. Operatorul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat un centru de training la fabrica de componente electronice auto din comuna Jucu, judeţul Cluj, în urma unei investiţii totale de şase milioane de euro.

Germanii de la Medialine: Am mutat aproape toată divizia de software în România. Ţinta e ca filiala locală să genereze circa 8 mil. euro peste 2 ani

Marti 10 octombrie 2017. Integratorul german de soluţii IT&C Medialine EuroTrade AG şi-a transferat aproape întreaga divizie de software în România, planul fiind de a dezvolta businessul local şi în direcţia de cloud şi infrastructură astfel încât subsidiara să ajungă să genereze afaceri de 7-8 milioane de euro în următorii 2 ani.

Studiu: Circa 70% dintre români şi-ar dori să aibă o afacere proprie, dar 41% dintre ei sunt îngrijoraţi cu privire la evoluţia economiei în viitor

Luni 9 octombrie 2017. Marea majoritate a românilor şi-ar dori să aibă o afacere proprie (71%), dar în acelaşi timp 41% dintre ei sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia economiei în viitor şi 28% cu privire la evoluţia din sfera politică, arată un studiu realizat de grupul german Metro în România, Germania, Franţa, Olanda, Italia, Portugalia, Republica Cehă, Turcia, Rusia şi China.

Discounterul german Aldi se reinventează şi vrea să detroneze gigantul american Whole Foods

Duminica 8 octombrie 2017. Discounterul german Aldi, un gigant cu 10.000 de centre comerciale şi afaceri de aproximativ 50 mld. euro anual, se reinventează printr-un nou proiect de magazine, un fel de 365, nume dat noului concept cu mâncare sănătoasă de la Whole Foods Market, unul dintre cele mai mari lanţuri de retail de mâncare naturală din Statele Unite, achiziţionat de Amazon în luna iunie, potrivit Business Insider.

S-a terminat cu adusul maşinilor din Germania pe bandă rulantă: Ministerul Mediului pregăteşte o nouă taxă de poluare pentru maşinile second hand

Sambata 7 octombrie 2017. Ministrul Graţiela Gavrilescu a declarat, marţi, la Bistriţa, că Ministerul Mediului a constituit o comisie de lucru care analizează modalitatea de introducere şi aplicare a unei noi taxe de poluare care să se aplice autoturismelor second-hand, informează corespondentul MEDIAFAX.

Merkel şi Juncker au discutat telefonic despre criza catalană - oficial al Uniunii Europene

Sambata 7 octombrie 2017. Angela Merkel, cancelarul german, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, au purtat o discuţie telefonică despre criza catalană, conform unui oficial al Uniunii Europene, citat de Reuters.

Concedieri masive: Mii de angajaţi a unei companii aeriere sunt ameninţaţi cu demiterea

Sambata 7 octombrie 2017. Aproximativ 1.400 de angajaţi ai Air Berlin, a doua cea mai mare companie aeriană din Germania, sunt ameninţaţi cu demiterea, potrivit unor documente prezentate vineri de către sindicate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

O comparaţie în România, Polonia şi Germania: Românii cumpără cafea şi snackuri de 14 mil. euro de la automate. Nemţii îşi iau ţigări, blugi şi creme de 2,2 mld. euro

Miercuri 4 octombrie 2017. ♦ Românii lasă 14 mil. euro la automate pe cafea, snackuri şi sucuri. O treime din bani merg pe cafea ♦ Prin comparaţie, în Polonia piaţa este de trei ori mai mare, iar cei mai mulţi bani – aproape jumătate din total - merg către băuturi ambalate ♦ Cea mai dezvoltată piaţă de profil este de departe cea din Germania, cu vânzări anuale de 2,25 mld. euro, din care însă 80% sunt reprezentate de vânzările de ţigări. La aceste aparate din Germania se vând, pe lângă produsele tradiţionale de mâncare, şi jucării sau produse de îngrijire personală.

Retailerul german Peek&Cloppenburg inaugurează în AFI Cotroceni cea mai mare unitate din ţară

Miercuri 4 octombrie 2017. Grupul german Peek & Cloppenburg deschide în AFI Cotroceni cel de-al patrulea magazin din Capitală, având o suprafaţă totală de 5.200 metri pătraţi dispusă pe două etaje, acesta fiind cel mai mare spaţiu din ţară al brandului.

Oficial german: Constituţia spaniolă trebuie să rezolve disputa dintre Madrid şi ca

Miercuri 4 octombrie 2017. Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, a afirmat, mericuri, că este important ca statul de drept din Spania să asigure stabilitatea statului, în contextul în care liderii catalani se pregătesc să facă anunţul cu privire la independenţa regiunii, informează Reuters.

Familia Schaeffler, una dintre cele mai bogate din Germania, îl promovează la sediul central pe Alexandru Blemovici, şeful fabricii din Braşov

Miercuri 4 octombrie 2017. Alexandru Blemovici, inginerul care a condus timp de 13 ani fabrica de componente auto Schaeffler din Braşov, va prelua din această lună conducerea departamentului „Supply Chain Management & Operations Industrial“ la centrala grupului în Germania.

Oare cât îi va trebui Europei de Est să ajungă din urmă Occidentul? Au trecut 27 de ani de la reunificarea Germaniei. PIB per capita în est este la 73% din cel din vest. Salariile sunt cu 30% mai mici

Marti 3 octombrie 2017. Germania a celebrat ieri 27 de ani de la reunificare. Pentru mulţi est-germani nu a fost nicio sărbă­toare.

Operatorul german de servicii Bosch îşi mută sediul din Timişoara în noul proiect de birouri ISHO Offices, dezvoltat de Ovidiu Şandor

Marti 3 octombrie 2017. Operatorul german de servicii Bosch a închiriat 6.600 mp în noul proiect de birouri ISHO Offices, unde va reloca sediul din Timişoara, aceasta fiind una dintre cele mai mari suprafeţe închiriate în ultimii ani în oraş.

România este pe locul zece în Europa în topul ţărilor cu cele mai multe magazine ale Inditex, proprietarul Zara

Marti 3 octombrie 2017. ♦ Gigantul spaniol Inditex, controlat de Amancio Ortega, are pe piaţa locală 125 de unităţi sub opt branduri, în frunte cu Zara ♦ România are aproape la fel de multe magazine ca Germania, cea mai dezvoltată economie europeană, cu un salariu mediu de 5-6 ori mai mare decât cel local.

Bătălia pentru Germania s-a terminat, începe lupta pentru Austria. Cine sunt cei doi ”magnifici” care vor să ajungă cancelari la Viena. Pe lângă mesajele politice şi planul de guvernare, Christian Kern şi Sebastian Kurz se duelează şi în ca

Duminica 1 octombrie 2017. Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat, investit, anul trecut, în funcţia de cancelar al Austriei contra lui Sebastian Kurz, preşedintele Partidului Popular, gruparea conservatoare a ţării, sunt cei doi lideri care vor să acceadă la guvernare în urma alegerilor care vor avea loc pe data de 15 octombrie, potrivit Financial Times.

Sfârşitul unei ere. Schaeuble, temutul ministru de finanţe al Germaniei, se retrage. El a condus negocierile de reunificare a Germaniei după căderea Zidului Berlinului

Joi 28 septembrie 2017. Wolfgang Schaeuble este un veteran în guvernul cancelarului Angela Merkel. Este temut şi respectat, în Germania şi în toată Europa. Este arhitectul unităţii germane, descoperitorul bugetului echilibrat şi pumnul de fier din criza euro.

Nemţii de la Kärcher mai fac o fabrică de electrocasnice în Curtea de Argeş

Joi 28 septembrie 2017. Grupul german Kärcher, care în urmă cu doar un an a început să producă direct aspiratoare pe piaţa locală în fabrica proprie de la Curtea de Argeş, a cumpărat o nouă clădire în acelaşi oraş pentru a dezvolta o nouă facilitate de producţie.

Christian Lindner, liderul liber-democraţilor, este starul în plină ascensiune al politicii germane. L-ar putea detrona pe Schaeuble ca ministru de finanţe

Miercuri 27 septembrie 2017. Necunoscut în străinătate, la 38 de ani Christian Lindner, liderul Parti­dului Liber-Demo­crat (FDP), este starul în plină ascen­siune al politicii germane.

DHL lansează un serviciu de expediere de colete pe lună

Miercuri 27 septembrie 2017. Graţie unei colaborări dintre o companie americană, Astrobotic, şi grupul german DHL, începând cu anul 2019 va fi posibilă expedierea de colete private sau de material ştiinţific pe lună, relatează Le Figaro.

Erodarea poziţiei Angelei Merkel riscă să dea peste cap planurile liderilor europeni de aprofundare de lansare a celui mai mare proiect de reformare a zonei euro din ultimele decenii

Marti 26 septembrie 2017. Erodarea poziţiei politice a cancelarului Angela Merkel în urma scrutinului parlamentar din Germania riscă să complice planul liderilor europeni de lansare a celui mai mare proiect de reformare a zonei euro din ultimele decenii, comentează cotidianul Financial Times.

Nemţii de la dm drogerie markt au ajuns la 91 de magazine şi la afaceri de peste 250 mil. lei

Luni 25 septembrie 2017. Grupul german dm drogerie markt a ajuns pe piaţa locală la 91 de magazine de cosmetice şi produse de îngrijire personală şi a locuinţei, cu şapte mai multe decât în urmă cu un an, respectiv la 30 septembrie 2016, când se încheie anul financiar al companiei. Nemţii au intrat pe piaţa locală în 2007, mult după ce pătrunseseră pe pieţele vecine mai dezvoltate precum Cehia sau Ungaria, unde primele magazine au fost inaugurate la scurt timp după căderea comunismului, în 1993.

Grupul Airbus intenţionează vânzarea companiei Premium Aerotec, care are filială în România

Luni 25 septembrie 2017. Grupul aerian Airbus intenţionează vânzarea unei părţi sau a întregului pachet de acţiuni al companiei Premium Aerotec, specializată în fabricarea de componente şi care are aproximativ 10.000 de angajaţi în Germania şi România, afirmă surse citate de publicaţia germană Die Welt.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 25 septembrie 2017. Dolarul revine hotărât pe creştere. Ce se întâmplă cu euro după alegerile din Germania?

Luni 25 septembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Merkel se duce spre al patrulea mandat, dar întrebarea este când vor creşte salariile în Germania, principala problemă a Europei

Luni 25 septembrie 2017. Angela Merkel a condus constant în sondaje înaintea votului care i-ar putea aduce cel de-al patrulea mandat de cancelar, iar ce a ajutat-o a fost economia germană, cea mai puternică din Europa.

‘Domnia’ cancelarului german Angela Merkel continuă cu al patrulea mandat. Alianţa CDU câştigă detaşat alegerile din Germania, în timp ce partidul extremist AfD intră în Bundestag

Duminica 24 septembrie 2017. (Adaugă detalii)

Germania denunţă discursul "dezolant" al Theresei May,cere Marii Britanii clarificări privind Brexit

Duminica 24 septembrie 2017. Guvernul cancelarului Angela Merkel a denunţat, sâmbătă seară, discursul "dezolant" al premierului Marii Britanii, Theresa May, îndemnând Guvernul de la Londra să ofere clarificări despre modul în care vrea să părăsească Uniunea Europeană, relatează Deutschlandfunk.

WSJ: Economia Germaniei, expusă riscurilor globale, generate în special de schimbările tehnologice

Duminica 24 septembrie 2017. Economia Germaniei, care a cunoscut o relansare puternică în timpul mandatelor cancelarului Angela Merkel, este expusă riscurilor generate de schimbările apărute la nivel mondial, în principal cele de tip tehnologic, comentează publicaţia The Wall Street Journal.

Cum a ajuns viitorul Uniunii Europene să 'atârne' de un tabloid: Puternicul ziar german Bild are forţa de transforma o bârfă într-o furtună politică, iar rezultatul alegerilor din Germania ar putea fi hotărât pentru milioane de nemţi încă dina

Duminica 24 septembrie 2017. Bild este una dintre cele mai mari instituţii media din Europa, un cotidian „gălăgios” de factură democratică, care amestecă bârfele despre celebrităţi şi poveştile crimelor cutremurătoare, cu loviturile puternice aplicate clasei politice. Este citit la fel de avid de către prim ministru şi miniştrii din Berlin, cât şi de muncitorii de pe şantier, potrivit Financial Times.

Angela Merkel se îndreaptă spre un nou mandat. Care sunt principalele idei politice ale cancelarului german

Vineri 22 septembrie 2017. Angela Merkel se îndreaptă spre al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, chiar dacă formaţiunea sa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), nu va obţine majoritate parlamentară după scrutinul de duminică şi va avea nevoie de parteneri pentru coaliţia guvernamentală.

VIDEO ZF Live. Alex Bordei, Bigstep: Vom avea o legislaţie pentru „naţionalizarea” datelor, inclusiv cele din cloud. Germania deja a introdus legea

Vineri 22 septembrie 2017. Statele europene consideră din ce în ce mai important ca datele să fie stocate pe teritoriul ţării, chiar şi când vine vorba de serviciile cloud, forţând astfel furnizorii de astfel de platforme să îşi deschidă centre de date în fiecare ţară în care sunt prezenţi.

Omniasig a plătit în primul semestru despăgubiri de 280 mil.lei, cea mai mare, de 1,4 mil.lei, pentru un accident auto în Germania

Joi 21 septembrie 2017. Valoarea totală a despăgubirilor plătite de firma de asigurări Omniasig în primele şase luni din 2017 s-a ridicat la peste 280 milioane lei, cea mai mare daună fiind de 1,4 milioane lei pentru un accident produs în Germania şi care s-a soldat cu rănirea a 11 persoane care au suferit vătămări corporale grave.

Angela Merkel denunţă ameninţările lui Donald Trump privind "distrugerea" Coreei de Nord

Miercuri 20 septembrie 2017. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a condamnat, miercuri după-amiază, ameninţările preşedintelui SUA, Donald Trump, privind "distrugerea" Coreei de Nord, relatează Deutsche Welle.

Tata Steel şi Thyssenkrupp fuzionează, apare al doilea mare producător european de oţel

Miercuri 20 septembrie 2017. Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal.

FT: Emmanuel Macron vrea ca viitorul guvern al Germaniei să accepte consolidarea zonei euro

Marti 19 septembrie 2017. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, intenţionează să propună tema consolidării zonei euro în cadrul negocierilor pentru formarea noii coaliţii guvernamentale din Germania, pentru a forţa Berlinul să accepte intensificarea reformelor în cadrul Uniunii Europene, scrie cotidianul Financial Times.

Reportaj din Transilvania. Cu peisaje demne de o pictură impresionistă, cu dealuri domoale, presărate cu viţă-de-vie sau cu turme de oi. O Toscana în miniatură

Marti 19 septembrie 2017. Bisericile din satele săseşti din Transilvania te trimit cu gândul către Germania, însă peisajele, bucatele şi tradiţiile sunt pur româneşti. În timp ce maşina trecea printre dealurile molatece din inima ţării, mă pregăteam emoţional pentru o nouă călătorie. Ce nu ştiam însă era că va fi o călătorie în timp, în vremuri de poveste.

Avertisment extrem de dur al puternicului ministru german de Finanţe: Dacă vor apărea noi diviziuni între est şi vest după Brexit, va fi o catastrofă

Marti 19 septembrie 2017. Ministerul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, luni, asupra riscurilor divizării Europei pe linia est-vest şi a descris ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ca un "nonsens", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mai mulţi răniţi, în urma unui accident feroviar produs în sudul Germaniei

Luni 18 septembrie 2017. Mai multe persoane au fost rănite după ce două trenuri au intrat în coliziune, luni după-amiază, în apropierea Gării centrale din oraşul Augsburg, în sudul Germaniei, relatează site-ul revistei Focus.

Liviu Dragnea, despre Schengen: Nu este pentru prima dată când România este umilită, din păcate

Luni 18 septembrie 2017. Liviu Dragnea a afirmat că refuzul Germaniei şi Olandei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen este reprezintă o umilinţă şi o atitudine nedreaptă faţă de România, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte condiţiile necesare pentru accederea în zona Schengen.

Lidl deschide primul magazin de haine din România – un pop-up store ce vinde colecţia realizată în parteneriat cu modelul Heidi Klum

Luni 18 septembrie 2017. Discounterul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu peste 200 de unităţi, a deschis un magazin de tip pop-up (temporar) în clădirea de birouri Magheru One de pe bulevardul Magheru din Capitală.

Oficialii germani şi-au exprimat poziţia faţă de intrarea imediată României şi Bulgariei în Schengen: "Este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări. România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen"

Luni 18 septembrie 2017. La scurt timp după ce Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că zona Schengen ar trebui extinsă, o serie de oficiali germani s-au declarat împotriva intrării României şi Bulgariei înainte de îndeplinirea condiţiilor de aderare, potrivit site-ul cotidianului Sofia Globe.

Multinaţionalele din IT ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri în UE. Inclusiv ministrul de finanţe român susţine propunerea

Luni 18 septembrie 2017. Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre ale UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale.

Brandul Bjorn Borg denumit după faimosul tenismen al anilor `90 se extinde către Londra, Berlin şi New York

Duminica 17 septembrie 2017. Bjorn Borg este un brand care se ocupă cu lenjerie şi echipamente sportive şi a fost denumit după cel mai reputat jucător de tenis al Suediei. Firma plănuieşte să se extindă pe pieţele din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, în încercarea de a deveni un succes pe plan mondial, anunţă Bloomberg.

Nemţii de la Karcher îl acuză pe fostul director general al Electroargeş de un ”comportament ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri”

Vineri 15 septembrie 2017. Compania germană Karcher, principalul partener de afaceri al firmei locale Electroargeş, susţine schimbarea directorului general al producătorului român de electrocasnice, Ion Gavrilă, pe care îl acuză într-o scrisoare de un comportament "ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată".

Ministrul german de Interne: Mai este drum lung până la aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Joi 14 septembrie 2017. Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că nu este de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, relatează site-ul publicaţiei The Local.

Oamenii vor fi nevoiţi să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieţei muncii. Câţi dintre aceştia sunt însă dispuşi să o facă?

Miercuri 13 septembrie 2017. Un nou raport realizat de PwC, la care au participat 10.000 de persoane persoane din Marea Britanie, Germania, India şi Statele Unite, a scos la iveală faptul că 74% dintre cei care au fost chestionaţi sunt pregătiţi să înveţe noi abilităţi şi cunoştinţe sau să se recalifice pentru a-şi menţine şansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

Grupul german dalli a produs la Timişoara detergenţi de 350 mil. lei. Fabrica preluată la finalul lui 2014 de la gigantul american P & G contribuie cu o treime la capacitatea totală de producţie a grupului german

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania Dalli Production România, care operează local o fabrică de detergenţi din Timişoara, a obţinut anul trecut, primul an întreg de funcţionare, afaceri de 352 mil. lei cu 200 de salariaţi. Compania a avut un profit de 5,5 mil. lei.

Un start-up pe zi: Şi-a lăsat jobul din publicitate pentru a realiza bijuterii care costă între 150 şi 1.000 de lei

Miercuri 13 septembrie 2017. Monica Stănescu (40 de ani) a lucrat 12 ani în advertising ca art director, iar în urmă cu patru ani a decis să se dedice pasiunii ei pentru bjiuterii, urmand cursurile şcolii de bijuterie contemporană Assamblage. Anterior, ea a absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza şi a studiat comunicare vizuală, grafică şi design la Univestitatea din Düsseldorf în Germania.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter