Stiri despre Germania

 

Tata Steel şi Thyssenkrupp fuzionează, apare al doilea mare producător european de oţel

Miercuri 20 septembrie 2017. Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal.

FT: Emmanuel Macron vrea ca viitorul guvern al Germaniei să accepte consolidarea zonei euro

Marti 19 septembrie 2017. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, intenţionează să propună tema consolidării zonei euro în cadrul negocierilor pentru formarea noii coaliţii guvernamentale din Germania, pentru a forţa Berlinul să accepte intensificarea reformelor în cadrul Uniunii Europene, scrie cotidianul Financial Times.

Reportaj din Transilvania. Cu peisaje demne de o pictură impresionistă, cu dealuri domoale, presărate cu viţă-de-vie sau cu turme de oi. O Toscana în miniatură

Marti 19 septembrie 2017. Bisericile din satele săseşti din Transilvania te trimit cu gândul către Germania, însă peisajele, bucatele şi tradiţiile sunt pur româneşti. În timp ce maşina trecea printre dealurile molatece din inima ţării, mă pregăteam emoţional pentru o nouă călătorie. Ce nu ştiam însă era că va fi o călătorie în timp, în vremuri de poveste.

Avertisment extrem de dur al puternicului ministru german de Finanţe: Dacă vor apărea noi diviziuni între est şi vest după Brexit, va fi o catastrofă

Marti 19 septembrie 2017. Ministerul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, luni, asupra riscurilor divizării Europei pe linia est-vest şi a descris ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ca un "nonsens", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mai mulţi răniţi, în urma unui accident feroviar produs în sudul Germaniei

Luni 18 septembrie 2017. Mai multe persoane au fost rănite după ce două trenuri au intrat în coliziune, luni după-amiază, în apropierea Gării centrale din oraşul Augsburg, în sudul Germaniei, relatează site-ul revistei Focus.

Liviu Dragnea, despre Schengen: Nu este pentru prima dată când România este umilită, din păcate

Luni 18 septembrie 2017. Liviu Dragnea a afirmat că refuzul Germaniei şi Olandei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen este reprezintă o umilinţă şi o atitudine nedreaptă faţă de România, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte condiţiile necesare pentru accederea în zona Schengen.

Lidl deschide primul magazin de haine din România – un pop-up store ce vinde colecţia realizată în parteneriat cu modelul Heidi Klum

Luni 18 septembrie 2017. Discounterul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu peste 200 de unităţi, a deschis un magazin de tip pop-up (temporar) în clădirea de birouri Magheru One de pe bulevardul Magheru din Capitală.

Oficialii germani şi-au exprimat poziţia faţă de intrarea imediată României şi Bulgariei în Schengen: "Este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări. România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen"

Luni 18 septembrie 2017. La scurt timp după ce Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că zona Schengen ar trebui extinsă, o serie de oficiali germani s-au declarat împotriva intrării României şi Bulgariei înainte de îndeplinirea condiţiilor de aderare, potrivit site-ul cotidianului Sofia Globe.

Multinaţionalele din IT ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri în UE. Inclusiv ministrul de finanţe român susţine propunerea

Luni 18 septembrie 2017. Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre ale UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale.

Brandul Bjorn Borg denumit după faimosul tenismen al anilor `90 se extinde către Londra, Berlin şi New York

Duminica 17 septembrie 2017. Bjorn Borg este un brand care se ocupă cu lenjerie şi echipamente sportive şi a fost denumit după cel mai reputat jucător de tenis al Suediei. Firma plănuieşte să se extindă pe pieţele din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, în încercarea de a deveni un succes pe plan mondial, anunţă Bloomberg.

Nemţii de la Karcher îl acuză pe fostul director general al Electroargeş de un ”comportament ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri”

Vineri 15 septembrie 2017. Compania germană Karcher, principalul partener de afaceri al firmei locale Electroargeş, susţine schimbarea directorului general al producătorului român de electrocasnice, Ion Gavrilă, pe care îl acuză într-o scrisoare de un comportament "ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată".

Ministrul german de Interne: Mai este drum lung până la aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Joi 14 septembrie 2017. Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că nu este de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, relatează site-ul publicaţiei The Local.

Oamenii vor fi nevoiţi să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieţei muncii. Câţi dintre aceştia sunt însă dispuşi să o facă?

Miercuri 13 septembrie 2017. Un nou raport realizat de PwC, la care au participat 10.000 de persoane persoane din Marea Britanie, Germania, India şi Statele Unite, a scos la iveală faptul că 74% dintre cei care au fost chestionaţi sunt pregătiţi să înveţe noi abilităţi şi cunoştinţe sau să se recalifice pentru a-şi menţine şansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

Grupul german dalli a produs la Timişoara detergenţi de 350 mil. lei. Fabrica preluată la finalul lui 2014 de la gigantul american P & G contribuie cu o treime la capacitatea totală de producţie a grupului german

Miercuri 13 septembrie 2017. Compania Dalli Production România, care operează local o fabrică de detergenţi din Timişoara, a obţinut anul trecut, primul an întreg de funcţionare, afaceri de 352 mil. lei cu 200 de salariaţi. Compania a avut un profit de 5,5 mil. lei.

Un start-up pe zi: Şi-a lăsat jobul din publicitate pentru a realiza bijuterii care costă între 150 şi 1.000 de lei

Miercuri 13 septembrie 2017. Monica Stănescu (40 de ani) a lucrat 12 ani în advertising ca art director, iar în urmă cu patru ani a decis să se dedice pasiunii ei pentru bjiuterii, urmand cursurile şcolii de bijuterie contemporană Assamblage. Anterior, ea a absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza şi a studiat comunicare vizuală, grafică şi design la Univestitatea din Düsseldorf în Germania.

Ministru german: Constructorii auto germani au rămas în urmă

Miercuri 13 septembrie 2017. Ministrul german al mediului a criticat ìapropiereaî excesivă dintre politicieni şi industria auto şi i-a îndemnat pe producătorii din această industrie să ia mai multe măsuri pentru a-i despăgubi pe clienţi şi a-şi prinde din urmă rivalii internaţionali după scandalul diesel recent, relatează Financial Times.

Decizia Germaniei de interzice exportul de arme către Turcia afectează lupta împotriva terorismului

Marti 12 septembrie 2017. Omer Celik, ministrul turc al Afacerilor Europene, a declarat, marţi, că decizia Germaniei de a suspenda exporturile de arme către Turcia afectează negative eforturile antiteroriste ale Ankarei, iar acest lucru face Europa mai vulnerabilă, informează agenţia de ştiri Reuters.

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat aproximativ 70 de zboruri din cauza piloţilor care s-au îmbolnăvit

Marti 12 septembrie 2017. Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat marţi aproximativ 70 de zboruri din cauza faptului că un număr neobişnuit de mare de piloţi s-au îmbolnăvit, afectând atât operaţiunile proprii, cât şi zborurile pe care le efectuează pentru Eurowings, Lufthansa, scrie Reuters.

Angela Merkel cere Ungariei să pună în aplicare decizia instanţei privind distribuirea refugiaţilor

Marti 12 septembrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este inacceptabil ca Ungaria să ignore decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind obligaţia de a accepta refugiaţi, în cadrul unui plan la nivel european, dar nu a specificat eventuale repercusiuni pentru Budapesta, relatează agenţia Reuters.

Ministrul german de Externe: Europa poate fi singurul partener real al Rusiei, iar Germania manifestă un interes primordial pentru a avea relaţii bune cu Moscova

Marti 12 septembrie 2017. Europa poate fi singurul partener real al Rusiei în lume, iar Germania manifestă un interes primordial pentru a avea relaţii bune cu Moscova, a declarat luni ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, relatează site-ul agenţiei Tass.

Frank Wagner, şeful Lidl România: „Am exportat peste 50 de manageri români talentaţi în 12 ţări“

Luni 11 septembrie 2017. O parte dintre managerii formaţi în cadrul discounterului german Lidl în România au fost apoi trimişi pe alte pieţe, în special din Europa, în pro­grame de mobilitate interna­ţională.

Turcia avertizează cetăţenii săi ce urmează să călătorească în Germania ”anti-turcă”

Sambata 9 septembrie 2017. Turcia a avertizat sâmbătă cetăţenii săi „să aibă grijă” în cazul în care întreprind călătorii în Germania, citând o ascensiune a sentimentului anti-turc înaintea alegerilor parlamentare din statul german, informează Reuters.

Oficialii au descoperit o listă cu 5.000 posibile ţinte în urma unui raid în Germania -

Sambata 9 septembrie 2017. Oficialii germani au descoperit o listă cu 5.000 de persoane, inclusiv 100 de politicieni, ce ar fi urmat să fie vizaţi de atacuri, în urma unor raiduri de săptămâna trecută asupra caselor şi locurilor de muncă a doi suspecţi terorişti, informează ziarul Die Welt, citat de Reuters.

Avertismentul lui John Cryan, şeful Deutsche Bank: Robobancherii şi robocontabilii vor schimba dramatic faţa industriei bancare

Joi 7 septembrie 2017. Cea mai mare bancă a Germaniei a trecut deja printr-un perioadă dură de restructurare în ultimii ani, însă, de parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, şeful său, John Cryan, admite într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt că multe dintre poziţiile din cadrul băncii sale vor fi ocupate de roboţi sau de alte forme de auto­ma­tizare în următorii cinci ani.

Cancelarul german Angela Merkel va continua să participe la evenimente electorale în pofida protestelor ce o vizează

Joi 7 septembrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, joi, că va continua să participe la mitinguri de campanie în pofida încercărilor unor protestatari de extremă-dreaptă de a perturba evenimentele electorale la care este prezentă, informează agenţia de ştiri Dpa.

Ministrul Apărării din Germania: Rusia va trimite peste 100.000 de militari la exerciţiul Zapad

Joi 7 septembrie 2017. Ursula von der Leyen, ministrul Apărării din Germania, a afirmat, joi, că Rusia planifică să trimită peste 100.000 de militari să ia parte la exerciţiul militar ”Zapad-2017”, adăugând că Moscova vrea să facă o demonstraţie de forţă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, ridică miza pe România: Planul iniţial era ca la Bucureşti să avem 400-500 softişti. Acum vrem să ajungem la 1.000

Joi 7 septembrie 2017. Gigantul german Deutsche Bank avea iniţial în plan ca echipa de programatori din Bucureşti să ajungă la cel mult 400-500 de oameni şi nu la 830 câţi are în prezent centrul, a declarat declarat Kim Hammonds, membru în Consiliul de administraţie al băncii şi director operaţional al diviziei de tehnologie, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Bucureşti.

ZF Live. Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă: Exporturile României în Australia au crescut cu 86% în 2016, până la 200 milioane de dolari SUA

Joi 7 septembrie 2017. Pentru companiile româneşti care ar dori să exporte în Australia şi Noua Zeelandă, relaţiile anterioare cu companii din Marea Britanie sau Germania ar însemna o uşă deschisă pe jumătate, a explicat Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Angela Merkel şi Donald Trump au discutat telefonic despre situaţia din Coreea de Nord

Marti 5 septembrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele american Donald Trump au discutat telefonic, luni, despre recentul test nuclear efectuat de Coreea de Nord şi au convenit că sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Phenianului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Statele NATO,îngrijorate de rachete nucleare instalate de Rusia,pregătesc măsuri militare

Vineri 1 septembrie 2017. Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte măsuri militare împotriva Rusiei, acuzată de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) prin instalarea unor sisteme de rachete care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa, afirmă surse citate de presa germană.

Guvernul german aminteşte Ungariei că solidaritatea trebuie să se bazeze pe reciprocitate

Vineri 1 septembrie 2017. Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Guvernului german, a afirmat, vineri, că solicitarea trimisă de Ungaria către Comisia Europeană cu privire la finanţărea frontierelor maghiare are la bază principiul solidarităţii, însă a reamintit că solidaritatea trebuie să fie reciprocă, relatează Reuters.

Domeniul în care am reuşit să fim peste media UE: Rata şomajului în România, sub media Uniunii Europene în iulie 2017

Joi 31 august 2017. Rata ajustată sezonier a şomajului în România, de 5,2%, s-a situat sub media Uniunii Europene, de 7,7%, în luna iulie 2017, cele mai mari rate fiind înregistrate în Grecia (21,7%) şi Spania (17,1%), iar cele mai mici în Cehia (2,9%) şi Germania (3,7%), potrivit unui raport al Eurostat publicat joi.

Nemţii de la Rewe au finalizat remodelarea magazinelor XXL Mega Discount în format Penny Market

Miercuri 30 august 2017. Grupul german Rewe, prezent pe piaţa locală cu lanţul de magazine Penny Market, a finalizat remodelarea magazinelor XXL Mega Discount odată cu deschiderea în format Penny Market a unităţii din Fundeni (Bucureşti).

Companiile străine se revoltă împotriva Guvernului: Firmele cu capital german sunt nemulţumite de stabilitatea juridică, infrastructură şi Guvern

Miercuri 30 august 2017. România oferă încă oportunităţi bune de afaceri, dar, pentru continuarea investiţiilor străine şi crearea de locuri de muncă, companiile au nevoie de un mediu economic stabil, de stabilitate juridică, de o infrastructură bine dezvoltată şi un sistem educaţional funcţional.

Angela Merkel,favorabilă creării unui Fond monetar european şi a unui post de ministru UE de Finanţe

Marti 29 august 2017. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a exprimat susţinere pentru ideea creării unui Fond monetar european şi a unui post de ministru european al Finanţelor şi Economiei, semnalând intenţia aprofundării integrării în zona euro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Angela Merkel: Europa nu şi-a făcut încă temele în privinţa situaţiei refugiaţilor

Marti 29 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marţi, că a luat decizia corectă când a permis accesul în Germania pentru un număr mare de imigranţi în 2015, dar consideră că Europa nu a contribuit suficient la rezolvarea crizei refugiaţilor, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Angela Merkel: Ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei ar fi şi în beneficiul Germaniei

Marti 29 august 2017. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a afirmat marţi că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei ar fi şi în beneficiul Germaniei, însă a precizat că Moscova ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii înainte de eliminarea măsurilor punitive, relatează CNBC şi Tass.

Pariu uriaş pe România: Continental are în plan demararea unui proces masiv de recrutare, prin care vrea să angajeze încă 1.000 de oameni pentru centrul de la Sibiu

Marti 29 august 2017. Compania Continental Automotive Systems, subsidiara locală a concernului german Continental, a ajuns în prezent la 3.800 de oameni în locaţia de la Sibiu, dintre care 1.000 sunt angajaţi ai centrului de inginerie.

Franţa şi Germania cer aplicarea în totalitate a armistiţiului din estul Ucrainei

Luni 28 august 2017. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-au îndemnat luni seară pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe omologul lui ucrainean, Petro Poroşenko, să aplice în totalitate armistiţiul din estul Ucrainei, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

S-a întors roata: O companie cehă a plecat prin Europa să cumpere termocentrale pe cărbune şi mine şi a devenit cel mai mare producător de energie din Germania de Est

Luni 28 august 2017. Deşi Germania se vrea liderul Europei în lupta contra încălzirii glo­bale, câteva lucruri impor­tante care ţin de cărbune au rămas la superlativ acolo.

Guvernul Marii Britanii nu are o abordare clară privind Brexit, acuză o organizaţie de lobby germană

Luni 28 august 2017. Guvernul Theresa May are o abordare neclară în privinţa Brexit, acuză Federaţia Industriei Germane, în contextul unei noi sesiuni de negocieri între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Semnalele de revenire abundă în economia mondială, însă liderii financiari ai lumii sunt prudenţi: îi sperie protecţionismul şi îmbătrânirea populaţiei

Luni 28 august 2017. August a fost pentru fabricile din zona euro cea mai bună lună din ultimii şase ani, în pofida aprecierii euro. În Franţa, „omul bolnav al Europei“, optimismul din industrie este la cel mai ridicat nivel de după criză. Companiile îşi vor majora investiţiile cu 7% anul acesta. Din Germania, firmele exportă mai mult ca oricând.

Angela Merkel nu regretă deciziile în materie de imigraţie

Duminica 27 august 2017. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat că nu regretă deloc decizia politicilor flexibile în materie de imigraţie, reiterând că nu este afectată în niciun fel de protestatarii care i-au boicotat un discurs electoral.

Bilanţul atentatelor din Spania a ajuns la 16 morţi, după decesul unei femei aflată în stare critică

Duminica 27 august 2017. Bilanţul atentatelor comise în nordul Spaniei a ajuns duminică la 16 morţi, după decesul unei femei din Germania care era spitalizată în stare critică în urma atacului cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

Germania, aproape de un record al excedentului bugetar, de 18,3 miliarde de euro, în primul semestru

Vineri 25 august 2017. Excedentul bugetar al Germaniei a ajuns la 18,3 miliarde de euro în primele şase luni din 2017, aproape de un record, potrivit datelor publicate vineri de Guvern, scrie The Telegraph.

Germania cere CE limitarea achiziţiilor extracomunitare, în principal chineze, în spaţiul UE

Joi 24 august 2017. Guvernul Angela Merkel a cerut oficial Comisiei Europene să instituie măsuri mai puternice pentru a le permite statelor membre ale Uniunii Europene blocarea achiziţionării unor companii de către acţionari extracomunitari, o referire în primul rând la China.

Cancelarul german Angela Merkel: Conflictul militar din Coreea de Nord poate fi evitat

Miercuri 23 august 2017. Un conflict militar cu Coreea de Nord poate fi evitat, a declarat cancelarul german Angela Merkel, adăugând că Germania ar putea ajuta la găsirea unei soluţii diplomatice între Phenian şi SUA, informează Reuters.

Economia mondială este în plină expansiune şi creşte mai sincronizat ca oricând în ultimii 20 de ani, însă capitalismul este în retragere

Miercuri 23 august 2017. În economia mondială, optimismul abundă. Comerţul global a început să accelereze după cinci ani de mers chinuit, potrivit Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Preţurile metalelor industriale sunt la cotele maxime ale ultimilor ani. În miezul Europei, Bundesbank asigură că economia germană continuă să crească puternic mulţumită exporturilor industriale.

Grupul german Bosch ar putea construi o fabrică de maşini de spălat la Simeria, în judeţul Hunedoara

Miercuri 23 august 2017. Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, are în plan o nouă in­ves­tiţie pe plan local, ce presupune construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, la 17 kilometri de municipiul Hunedoara.

Gigantul german BayWa iese din comerţul local cu cereale după doar doi ani. Nemţii ajunseseră la afaceri de peste 100 de milioane de euro în această perioadă

Miercuri 23 august 2017. BayWa, cea mai mare cooperativă agricolă din Germa­nia, îşi restructurează businessul de pe piaţa locală de tra­ding de cereale după doar doi ani. Astfel, compania BayWa Agri România este preluată integral de antreprenorul ro­mân Victor Benzea care va continua activitatea de trading de cereale, potrivit surselor ZF.

ZF LIVE. Radu Merica, fost preşedinte al Camerei de comerţ româno-germane: „Investitorii germani merg acum către activităţi care folosesc resursa bine plătită a României“

Marti 22 august 2017. Investiţiile germane în România au început să capete amploare în perioada 2004-2005 în sectorul auto, după o serie de iniţiative şi prezentări ale României care au avut loc în Ger­mania la diferite târguri şi conferinţe de promovare.

Germania respinge solicitarea lui Donald Trump privind suplimentarea efectivelor în Afganistan

Marti 22 august 2017. Guvernul cancelarului Angela Merkel a respins solicitarea preşedintelui SUA, Donald Trump, în sensul suplimentării efectivelor militare pentru misiunea din Afganistan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Italia, Franţa şi Germania au cerut UE să înăsprească regulile pentru blocarea achiziţiilor străine

Marti 22 august 2017. Italia, Franţa şi Germania au cerut Comisiei Europene să înăsprească reglementările existente care permit statelor UE să blocheze achiziţiile străine ale companiilor din spaţiul comunitar, potrivit unor cotidiane italiene citate de Reuters.

Cel puţin nouă persoane au fost rănite la Berlin, după explozia unei bombe fumigene

Luni 21 august 2017. Poliţia din Berlin a anunţat, luni, că nouă persoane au fost rănite uşor după ce o bombă fumigenă a explodat în cadrul unui eveniment organizat de către comunitatea kurdă din Germania, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Angela Merkel îşi susţine decizia din 2015 de a deschide graniţele Germaniei pentru refugiaţi

Luni 21 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel şi-a apărat decizia luată în urmă cu doi ani de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de refugiaţi, o mişcare pe care o consideră răspunsul necesar la o urgenţă umanitară, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Unde trăiesc cei mai deştepţi oameni de pe Terra şi ce îi atrage pe aceştia în zonele respective

Sambata 19 august 2017. Cei mai deştepţi oameni ai planetei trăiesc în SUA, dar şi în ţări precum Suedia, Germania şi Finlanda din Europa, potrivit unui studiu al analiştilor de la Macquarie Bank din Australia care au realizat o listă cu 13 zone geografice de care sunt atrase 'minţile luminate".

Cel puţin un mort şi un rănit după ce uin individ a atacat cu un cuţit, în Germania

Vineri 18 august 2017. O persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită după ce un individ a atacat, vineri după-amiază, mai multe persoane, cu un cuţit, într-un magazin din vestul Germaniei, anunţă poliţia, care a declanşat o vastă operaţiune pentru arestarea autorului.

Angela Merkel: Terorismul ne poate provoca amărăciune, dar nu ne va învinge niciodată

Vineri 18 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, că Germania este alături de Spania în demersul de a nu permite ca atacurile teroriste să intimideze populaţia, în urma atentatelor din oraşele catalane Barcelona şi Cambrils, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Recep Erdogan le-a transmis cetăţenilor turci din Germania să voteze împotriva Angelei Merkel

Vineri 18 august 2017. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, vineri, că Angela Merkel este un inamic al Turciei şi le-a transmis cetăţenilor turci din Germania să voteze împotriva partidului cancelarului german în cadrul alegerilor din luna septembrie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Atentatul din Barcelona,cel mai recent incident dintr-o serie de atacuri cu vehicule în Europa

Vineri 18 august 2017. Atacul cu vehicul comis joi după-amiază la Barcelona se aseamănă cu atentatele produse în ultimul an în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Suedia, cele mai multe inspirate de reţeaua extremistă Stat Islamic.

Top 100 cele mai mari companii din lume, aproape jumătate dintre ele sunt în România

Vineri 18 august 2017. ♦ Germania şi Franţa sunt singurele dintre marile puteri economice ale lumii care şi-au trimis şi în România peste 80% din companiile prezente în top 100 mondial ♦ Marea Britanie are şase corporaţii în top 100, dar niciuna în România ♦ Ca număr de companii prezente pe piaţa locală, SUA stau cel mai bine, cu 19 firme, dar alte 18 companii americane din top 100 lipsesc din România.

Turcia critică declaraţiile Angelei Merkel şi avertizează că Germania nu poate impune politica UE

Joi 17 august 2017. Ministrul turc pentru Afaceri Europene, Omer Celik, a declarat joi că afirmaţiile făcute de către cancelarul german Angela Merkel privind oprirea extinderii unei uniuni vamale între Turcia şi Uniunea Europeană au afectat credibilitatea Blocului comunitar, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel se opune încheierii procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană

Joi 17 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel a respins, miercuri, posibilitatea încheierii procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, dar a semnalat faptul că Blocul comunitar nu va începe discuţii cu Ankara privind modernizarea uniunii vamale existente, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Nemţii de la Rewe au remodelat 30 de unităţi Penny Market în al doilea trimestru al anului

Miercuri 16 august 2017. Grupul german Rewe, prezent pe piaţa locală cu lanţul de magazine Penny Market, a finalizat remodelarea a 30 de unităţi în perioada aprilie-iunie şi a redeschis 12 magazine în luna iulie .

Grupurile germane Bosch, Kärcher şi Leoni au finalizat investiţii de 100 mil. euro sprijinite cu ajutoare de stat

Miercuri 16 august 2017. Alte opt proiecte de 480 de milioane de euro sunt în derulare.

Slovacia vrea să fie parte a "nucleului" UE, distanţându-se de alte state central şi est-europene

Marti 15 august 2017. Slovacia trebuie să fie parte a "nucleului" integrat al Uniunii Europene, condus de Germania şi Franţa, afirmă premierul Robert Fico, părând să revină asupra fostelor poziţii eurosceptice şi distanţându-se de alte state central şi est-europene.

Traficul feroviar, aerian şi rutier, perturbat în Frankfurt din cauza intemperiilor

Marti 15 august 2017. Furtuni puternice şi ploi torenţiale au perturbat traficul feroviar, aerian şi rutier, marţi după-amiază, în zona oraşului german Frankfurt, informează cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Angela Merkel îi critică pe social-democraţi şi reafirmă angajamentul de a aloca 2% pentru Apărare

Marti 15 august 2017. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a criticat, luni, pe contracanditatul său, Martin Schulz, care a declarat recent că social-democraţii germani resping obiectivul NATO de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, scrie Financial Times.

Munca "la negru" câştigă teren: Românii nu se mai înghesuie la job-urile oficiale pentru Germania

Luni 14 august 2017. Românii nu se mai înghesuie la job-urile oficiale pentru Germania şi preferă munca ”la negru”, pe bani mai mulţi, susţin reprezentanţi ai AJOFM Braşov. Aceştia au căutat personal pentru un hotel din Frankfurt, dar nu s-a înscris nimeni la selecţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Duelul serviciilor bancare: Franţa vrea să depăşească Germania în cursa pentru joburile din domeniul bancar. Ministrul Finanţelor francez: „Parisul va învinge Frankfurt”

Duminica 13 august 2017. Ministrul Finanţelor francez, Bruno Le Maire, vrea ca Parisul să devină principalul centru financiar al Uniunii Europene, asta după ce Maria Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Le Maire a declarat că Parisul o să întreacă Frankfurt pe acest plan, potrivit Reuters.

Erdogan: Relaţiile Turciei cu Berlinul de vor îmbunătăţi după alegerile germane

Sambata 12 august 2017. Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a declarat că relaţiile Ankarei cu Berlinul se vor îmbunătăţi după alegerile parlamentare germane ce vor avea loc în luna septembrie, informează Reuters.

Omul de afaceri Ovidiu Buluc este la un pas să închidă tranzacţia de vânzare a grupului Farmexim către gigantul german Phoenix într-o tranzacţie de peste 100 mil. euro

Vineri 11 august 2017. Omul de afaceri Ovidiu Buluc (71 de ani) este la un pas să vândă grupul Farmexim cu afaceri în distribuţia şi retailul farma, potrivit surselor ZF. Tranzacţia se ridică la peste 100 de milioane de euro, iar cumpărător este gigantul german Phoenix, conform aceloraşi date.

Comerţul modern a ajuns să domine toate pieţele din regiune, doar cota lui variază. De la 56% în România, la 85% în Germania

Vineri 11 august 2017. ♦ În România, cota de piaţă a reţelelor străine este de aproape 56%, printre cele mai mici, însă trendul este ascendent ♦ La polul opus se află ţările mai dezvoltate, în frunte cu Germania, cea mai puternică economie europeană.

Autorităţile germane verifică dacă Ford utilizează sisteme de manipulare a emisiilor. Ford neagă

Joi 10 august 2017. Ministerul german al Transporturilor a demarat verificări pentru a stabili dacă vehicule fabricate de compania Ford utilizează softuri neautorizate pentru manipularea emisiilor poluante, afirmă surse citate de publicaţia Wirtschaftswoche.

Preşedintele Partidului Socialist din Germania consideră că retorica lui Donald Trump la adresa Coreei de Nord este periculoasă

Joi 10 august 2017. Martin Schulz, preşedintele Partidului Socialist din Germania, a declarat joi că retorica preşedintelui american Donald Trump la adresa Coreei de Nord este periculoasă, relatează site-ul agenţiei Tass.

Cel puţin şase răniţi în urma unei explozii produse într-o uzină chimică din Germania

Joi 10 august 2017. Cel puţin şase persoane au fost rănite în urma unei explozii produse joi într-o uzină chimică din vestul Germaniei, afirmă surse citate de presa germană.

Electrogrup Cluj are proiecte de 50 mil. euro în Germania şi Polonia

Miercuri 9 august 2017. Electrogrup din Cluj, un busi­ness antreprenorial de 92 de milioane de euro controlat de Teofil şi Simion Mureşan, lucrează în prezent la două proiecte în Germania şi Polo­nia, evaluate la aproxi­mativ 50 de milioane de euro, precum şi la proiecte de retehno­lo­gizare a infra­struc­turii ener­getice şi de infra­structură tele­com în Belgia.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Germania

Marti 8 august 2017. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marţi, în Lacul Konstanz, situat în sudul Germaniei, cele două persoane aflate la bord fiind căutate de echipele de intervenţie, informează publicaţia Die Welt.

Liderul reţelei Al-Qaida anunţă moartea unuia dintre complicii la comiterea atentatelor din SUA

Marti 8 august 2017. Un terorist german acuzat că a oferit susţinere logistică autorilor atentatelor comise în Statele Unite pe 11 septembrie 2001 a murit, anunţă Ayman al-Zawahri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Berlin: Ankara permite parlamentarilor germani să viziteze militarii din Germania de la o bază turcă

Marti 8 august 2017. Ankara a fost de acord să le permită parlamentarilor din Germania să viziteze militarii germani de la o bază aeriană din Turcia, cu ocazia unei vizite a oficialilor NATO în luna septembrie, se arată într-un document al Ministerului de Externe de la Berlin, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe: Germania este pregătită să-i întindă o mână Turciei

Marti 8 august 2017. Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că Berlinul doreşte să aibă relaţii bune cu Ankara, dar a cerut schimbări în privinţa retoricii şi a politicii Turciei, pe fondul unor tensiuni de lungă durată între cele două ţări, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Ministrul german al Agriculturii: Contaminarea cu ouă a fost cauzată de o activitate criminală

Marti 8 august 2017. Contaminarea a milioane de ouă cu un insecticid dăunător a fost cauzată de activităţi criminale, a declarat marţi ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Social-democraţii germani resping cererile NATO de a aloca 2% pentru Apărare: Spunem NU răspicat celor două procente cerute de Donald Trump. Din cauza istoriei sale, Germania nu trebuie să-şi crească efectivele militare

Duminica 6 august 2017. Social-democraţii din Germania (SPD) resping planul NATO pentru alocarea a 2% din PIB pentru apărare pe motiv că ar fi un obiectiv greşit şi o critică pe Angela Merkel pentru că nu are o poziţie mai fermă în faţa lui Donald Trump, transmite site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Moscova afirmă că sancţiunile UE privind transferul unor turbine încalcă legislaţia internaţională

Sambata 5 august 2017. Decizia Uniunii Europene de impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul transferului în regiunea Crimeea a unor turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens, este una motivată politic şi ilegală, a transmis Ministerul Energiei de la Moscova, potrivit Reuters online.

Germanii de la Lufthansa modifică traseele de zbor spre Japonia din cauza testelor balistice nord-coreene

Vineri 4 august 2017. Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat vineri modificarea planurilor de zbor spre Japonia, după două teste balistice efectuate de Coreea de Nord, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Cursa pentru maşinile electrice a început: Japonezii se iau la întrecere cu germanii pentru a depăşi Tesla. Toyota şi Mazda vor construi o uzină pentru maşinile electrice, în valoare de 1,6 miliarde de dolari

Vineri 4 august 2017. Toyota şi Mazda intenţionează să construiască o uzină în valoare de 1,6 miliarde de dolari în Statele Unite, pentru dezvoltarea tehnologiei pentru maşini electrice, urmând ca producţia de autovehicule să înceapă din 2021, au anunţat, vineri, cele două companii, potrivit Reuters.

Daimler demarează producţia primului camion uşor complet electric la o fabrică din Portugalia

Joi 3 august 2017. Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), parte a grupului german Daimler, a început producţia în serie mică a primului autocamion uşor complet electric din lume, Fuso eCanter, la uzina din Tramagal, Portugalia.

Veniturile grupului Telekom România au scăzut cu 2,5% în trim. 2 la 236 mil. euro. Profitul operaţional a urcat cu 5,4% la 39 mil. euro

Joi 3 august 2017. Veniturile grupului Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote, a înregistrat în al doilea trimestru venituri totale de 236 mil. euro, în scădere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Germana şi engleza sunt cele mai căutate limbi străine de angajaţii români

Joi 3 august 2017. Cele mai căutate cursuri de limbi străine de către angajaţii români sunt cele de limbă germană (45%) şi limba engleză (27%), urmate de limbi latine precum franceză, spaniolă sau ita­liană, arată rezultatele stu­diului realizat de com­pania de cursuri de limbi străine Eucom, parte a grupului Ascendis.

Cum au reuşit VW, Daimler şi BMW să mintă şi să înşele de ani buni fără ca guvernul să reacţioneze: Oameni şi bani alcătuiesc ţesătura care leagă strâns politicul de industria auto, motorul maşinăriei de export a Germaniei

Joi 3 august 2017. Cancelarul german Angela Merkel a ales să-şi continue vacanţa în Tirolul de Sud în loc să participe la summitul de ieri de urgenţă de la Berlin în care miniştrii, guvernatori, executivii a şapte producători auto şi reprezentanţi ai uniunii sindicale IG Metall au încercat să găsească o cale de scăpare pentru industria auto germană din cel mai mare scandal cu care aceasta s-a confruntat vreodată.

Producţia de cartofi va creşte cu 5% anul acesta. Fermierii, nemulţumiţi de preţul de vânzare la poarta fermei, de circa 0,4 – 0,5 lei pe kilogramul de cartofi

Miercuri 2 august 2017. ♦ Anul trecut România a cultivat cartofi pe o suprafaţă de 188.000 de hectare, de pe care a recoltat o producţie totală de circa 2,7 mil. tone, o producţie care a plasat România pe locul 6 în UE la producţia de cartofi, după Germania, Polonia, Olanda, Marea Britanie şi Belgia, potrivit datelor Eurostat.

Posesorii de BMW-uri diesel cu normă de poluare Euro 4 sau mai jos vor primi 2.000 de euro dacă îşi cumpără o maşină Euro 6 sau electrică

Miercuri 2 august 2017. Posesorii de BMW-uri diesel cu normă de poluare euro 4 sau mai jos vor primi un discount de 2.000 de euro când vin să îşi dea maşina pentru una nouă, cu emisii reduse, potrivit unui anunţ al gigantului german.

În lupta pentru consumatori, Kaufland îşi transformă magazinele în malluri în miniatură

Marti 1 august 2017. Grupul german Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri anuale de peste 2 mld. euro, face o mutare strategică pe o piaţă tot mai concurenţială şi îşi remodelează galeriile comerciale în food-court-uri pentru a-i convinge pe clienţi să petreacă mai mult timp în magazine şi să cheltuie mai mult .

Un mort şi trei răniţi în stare gravă după un atac armat comis într-un club de noapte din Germania

Duminica 30 iulie 2017. O persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost grav rănite după ce un individ a deschis focul, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un club de noapte din sudul Germaniei, criminalul fiind împuşcat mortal de agenţii de poliţie, relatează publicaţia Die Welt.

Cel puţin un mort şi numeroşi răniţi într-un atac comis în oraşul german Hamburg

Vineri 28 iulie 2017. Cel puţin o persoană a murit, iar numeroase altele au fost rănite după ce un individ a comis un atac cu un cuţit în oraşul german Hamburg, anunţă autorităţile germane.

Zeci de mii de vehicule Porsche Cayenne, chemate în service din cauza emisiilor poluante

Joi 27 iulie 2017. Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor, a dispus, joi seară, chemarea în service a 22.000 de vehicule diesel Porsche Cayenne vândute în Europa, din cauza unui soft pentru manipularea emisiilor, iar înmatriculările maşinilor acestei mărci a grupului Volkswagen sunt suspendate.

Porsche, acuzat de manipularea emisiilor la 22.000 de modele Cayenne

Porsche, acuzat de manipularea emisiilor la 22.000 de modele CayenneJoi 27 iulie 2017. Producătorul de maşini sport Porsche AG - o subsidiară a Volkswagen - va rechema la service 22.000 de modele Cayenne, după ce s-a descoperit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel de trei litri, a anunţat joi ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, transmit DPA şi Reuters.

Oswald Kolb revine la conducerea Continental Sibiu, după trei ani la şefia fabricii din Tianjin, China

Joi 27 iulie 2017. Oswald Kolb a revenit pe poziţia de director general la Continental Sibiu, la trei ani după ce a plecat din această funcţie pentru a prelua conducerea fabricii deţinută de grupul german la Tianjin, China.

​​Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre dublul standard din industria alimentară: „Evident ca sunt diferenţe de calitate. Diferenţe au fost identificate la 9 produse”

Miercuri 26 iulie 2017. În urma studiului comparativ efectuat de reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale privind dublul standard dintre produsele alimentare comercializate în România, şi aceleaşi produse din Olanda, Germania şi Belgia, specialiştii ANSVSA şi ANPC au găsit diferenţe privind ingredientele şi declaraţiile nutriţionale în cazul a nouă produse, dintr-un total de 29 de produse analizate.

Profitul operaţional al Daimler a crescut cu 15% datorită vânzărilor de maşini Mercedes-Benz

Miercuri 26 iulie 2017. Vânzările de maşini Mercedes-Benz au crescut profitul operaţional al Daimler cu 15%, în al doilea semestru, în contextul în care producătorul auto german este acuzat că este implicat într-un cartel cu scopul de a stabili preţurile sistemelor de tratare a emisiilor diesel, scrie Reuters.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter