Stiri despre Internet

 

Talpeş, Bitdefender: Am mutat producţia echipamentului Bitdefender Box din China în Satu Mare deşi costurile sunt cu 7% mai mari

Joi 23 noiembrie 2017. Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a do­ua generaţii a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie ofe­ră protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet.

Istrate, vicepreşedinte Bitdefender: Costurile de producţie din România sunt cu 7% mai mari în raport cu China

Miercuri 22 noiembrie 2017. Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender are costuri mai mari cu 7% faţă de China pentru a produce în România, la Satu Mare, echipamentul Bitdefender Box - un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet, a declarat Ciprian Istrate, vicepreşedinte consumer solutions în cadrul companiei.

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare de piaţă de peste 500 mld. dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Tencent Holdings Ltd, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a ajuns săptămâna aceasta la o valoare de piaţă de peste 500 miliarde dolari, depăşind astfel Facebook şi ajungând a cincea cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Libra Internet Bank, profit net de 42 mil. lei la nouă luni şi active în creştere cu 33%

Luni 20 noiembrie 2017. Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe¬siilor liberale, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 42,4 milioane de lei, în timp ce activele totale ale băncii au atins nivelul de 4,51 miliarde lei, în creştere cu 33% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Simona Halep e mai iubită decât Muguruza şi Kerber în mediul online

Miercuri 15 noiembrie 2017. Simona Halep vine dintr-o ţară mai mică decât Spania sau Germania, dar cu toate astea are mai mulţi suporteri pe internet decât iberica Garbine Muguruza sau nemţoaica Angelique Kerber.

ZF Digital 2017. Cuvintele de ordine în telecom: convergenţa fix-mobil şi servicii adăugate pentru aceiaşi clienţi

Marti 14 noiembrie 2017. Serviciile integrate fix-mobil şi cele adău­gate care se bazează pe in­fra­struc­turile de internet, fixe sau mo­bile, au devenit una dintre prin­ci­palele priorităţi ale operatorilor de tele­comunicaţii care activează pe plan local, în con­diţiile în care competiţia este acerbă, iar tehnologia avansează într-un ritm alert.

Microsoft Summit 2017 - Schimbarea ca model de afaceri

Vineri 3 noiembrie 2017. Anul 2012 început de România cu puţin peste 3 milioane de conexiuni la internet fix, sub 7 milioane de conexiuni la internet mobil şi vânzări de smartphone-uri de 1 milion de unităţi. Ce s-a întâmplat în 5 ani astfel încât declaraţia de mai sus să pară ori o glumă ori o afirmaţie extrasă din arhive?

Telekom mizează pe venituri mai mari şi mai mulţi clienţi după lansarea ofertei cu net nelimitat

Joi 2 noiembrie 2017. Mulţi clienţi nu au crezut că oferta este reală. Internetul nelimitat va transforma radical piaţa de telefonie mobilă din România, a declarat Ovidiu Ghiman, director comercial pe segmentul business al grupului.

Vodafone îşi negociază accesul la reţeaua fixă a Telekom

Joi 26 octombrie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă şi singurul operator de pe piaţa locală care nu are în portofoliu servicii fixe de televiziune şi de internet fix pentru clienţii de retail, negociază cu Telekom România un contract care să-i ofere acces la reţeaua fixă a grupului.

Dacia pregăteşte lansarea lui Duster 2 în Franţa: SUV-ul va avea patru versiuni de echipare. Ce surpriză pregăteşte constructorul

Luni 23 octombrie 2017. Grupul Renault, care deţine marca Dacia, se pregăteşte pe ultima sută de metri pentru a lansa noul Duster pe piaţa franceză, iar pe Internet au apărut primele informaţii cu privire la versiunile SUV-ului. În total, noul Duster va fi disponibil în Franţa în patru versiuni de echipare – Duster, Essentiel, Confort şi Prestige.

Cum să pari bogat pe internet. Secretul din spatele unor imagini postate pe Instagram

Sambata 21 octombrie 2017. Foarte multe dintre vedetele şi oamenii populari pe Instagram au cel puţin o fotografie cu ei într-un avon privat. Totuşi asta nu este la îndemâna oricui. Să închieriezi un avion nu este chiar ieftin, însă în Rusia există o soluţie pentru cei care vor să "mimeze" o viaţă de lux.

Studiu Ookla: Vodafone România are cele mai mari viteze medii la transfer de date mobile

Luni 16 octombrie 2017. Vodafone România are cea mai rapidă reţea de comunicaţii de date mobile din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii de comunicaţii de date mobile din România în trimestrul trei al anului 2017 cu ajutorul Speedtest by Ookla, aplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet.

De ce sunt englezii nervoşi pe giganţii internetului din America: Netflix şi Ebay au plătit împreună mai puţin de 2,1 milioane de euro în taxe către statul britanic

Joi 12 octombrie 2017. Netflix şi eBay, două dintre cele mai mari grupuri din domeniul hi-tech din Statele Unite, cu milioane de clienţi britanici, au plătit împreună un total de aproape 2,1 milioane de euro în taxe, anul trecut, către guvernul britanic, ridicând noi întrebări despre modul în care multinaţionalele îşi structurează business-ul pentru a-şi minimiza taxele către stat, potrivit Financial Times.

Vodafone România lansează noi servicii de fibră optică pentru companiile din România

Miercuri 11 octombrie 2017. Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, lansează noi servicii de internet prin fibră optică pentru companiile din România, indiferent de dimensiunea sau de domeniul de activitate al firmelor.

Festivalul s-a încheiat. Să înceapă festivalul! Ediţia din acest an a Festivalului George Enescu s-a încheiat, însă echipa din culise pregăteşte deja următorul eveniment. Ce presupune munca din spate, explică Mihai Constantinescu, directorul ex

Marti 10 octombrie 2017. Poate că nu mulţi ar fi pariat că, într-o lume a melodiilor comerciale disponibile oricând şi oriunde, într-o lume a internetului care stinge, puţin câte puţin, apetitul pentru acordurile live, un festival de muzică clasică din Bucureşti nu doar că va avea zeci de mii de spectatori, dar cea mai mare parte a acestora vor fi tineri.

ANCOM merge pe mâna “majorităţii” formate din Orange, Vodafone şi Telekom: Arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

Joi 5 octombrie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a luat decizia de a merge înainte cu decizia de a nu modifica tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă, menţinându-şi astfel punctul de vedere iniţial prezentat în urmă cu câteva luni şi care este susţinut de giganţii de pe piaţă Orange, Vodafone şi Telekom, conform datelor disponibile pe pagina web a instituţiei.

Libra Internet Bank deschide gratuit clienţilor săi conturi pentru plata defalcată a TVA

Miercuri 4 octombrie 2017. Conturile de TVA vor fi deschise automat, fără niciun cost din partea clienţilor Libra Internet Bank şi vor beneficia de comisioane zero de deschidere şi administrare.

Un fost angajat de top al Google ”dă din casă: Scopul suprem al reţelelor sociale este să câştige pentru cât mai mult timp atenţia utilizatorilor şi să le provoace acestora cele mai revoltătoare reacţiii

Duminica 17 septembrie 2017. Tristan Harris, fost etician de design pentru Google a vorbit în cadrul unei conferinţe TED despre cursa în care se află website-urile şi reţelele sociale precum Facebook, Instagram, Snapchat, pentru a ne capta atenţia pentru cât mai mult timp. Tehnicile folosite de aceştia sunt ieşite din comun iar oamenii sunt persuadaţi tot mai mult clipă de clipă, prin fiecare „posibilitate” nouă oferită de o aplicaţie.

CFR oferă Wi-Fi gratuit în Gara Bucureşti Nord

Luni 11 septembrie 2017. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA oferă începând de luni acces gratuit Wi-Fi de mare viteză în Gara de Nord, un serviciu public disponibil permanent care va permite pasagerilor să navigheze pe internet, se arată într-un comunicat al administratorului infrastructurii feroviare.

Primul cyborg oficial din lume va veni, în octombrie, la Bucureşti

Sambata 9 septembrie 2017. Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut şi atestat de autorităţi prin emiterea unui document care-i atestă identitatea de cyborg, va fi prezent la expoziţia Internet & Mobile World, din Bucureşti, din 4-5 octombrie 2017 (Romexpo), anunţă organizatorii evenimentului.

Afacerile Euroweb au crescut cu 20% în primul semestru, peste estimări

Marti 5 septembrie 2017. Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de comunicaţii şi IT pentru companii, parte a grupului Turk Telekom International, a înregistrat în primul semestru o creştere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2016.

ANPC a amendat cu 2,6 mil. lei băncile şi le-a obligat să restituie clienţilor 3,7 mil. lei în ultimii doi ani

Sambata 2 septembrie 2017. În prezent ANPC derulează un control care vizează respectarea legislaţiei privind activităţile de promovare şi publicitate de către bănci (website-uri, reclame TV, pliante etc.).

MAE a deschis o pagină web pentru oportunităţile de angajare în instituţiile europene

Vineri 1 septembrie 2017. Ministul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat, vineri, că a fost lansată o secţiune pe site-ul afacerieuropene.mae.ro care va fi dedicată oportunităţilor de angajare la nivelul instituţiilor europene.

Libra Internet Bank a încheiat semestrul cu profit în scădere, dar activele s-au majorat cu 45%

Marti 22 august 2017. Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe­siilor liberale, a înregistrat în primul semestru un profit net de 23,96 milioane lei, în scădere faţă de nivelul de 25 milioane lei din perioada similară a anului trecut, în timp ce activele totale au crescut cu 45%, la 4,15 miliarde lei.

AKTA intră pe piaţa de telefonie mobilă, în parteneriat cu Telekom

Luni 7 august 2017. Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, intră pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă, în baza unui contract semnat cu Telekom Romania Mobile Communications, completând oferta actuală de televiziune, telefonie fixă şi internet.

Guvernul din Marea Britanie cere producătorilor de maşini inteligente, conectate la internet, să dezvolte protecţie strictă împotriva hackerilor

Luni 7 august 2017. Autorităţile britanice au transmis indicative stricte, solicitând producătorilor de autovehicule inteligente, bazate pe conexiune la internet, să instaleze în sistem cyber-protecţie mai dură pentru a le proteja împotriva hackerilor, potrivit Reuters.

La ce se uită oamenii când îşi cumpără bilete de avion? (Pont: Nu sunt serviciile)

Duminica 6 august 2017. Unele companii aeriene „vânătoare” de profit îşi ademeneasc călătorii din mediul de afaceri şi pe cei care călătoresc la prima clasă cu saloane confortabile, cocktailuri sofisticate şi conexiuni la internet de mare viteză.

Eurostat: 29% din utilizatorii de internet şi 9% din companii foloseau servicii de cloud în 2016

Sambata 5 august 2017. Aproape o treime din utilizatorii români de internet din ultimele trei luni foloseau servicii de cloud, în timp ce doar 9% din companiile româneşti au achiziţionat servicii de cloud în 2016, potrivit unui raport Eurostat.

ANCOM: Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

Vineri 4 august 2017. Utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naţionale şi apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea, cât şi în afara reţelei, potrivit datelor publicate vineri de ANCOM.

Viteza medie de download date internet fix în România a crescut, iar cea de date mobile a scăzut

Luni 31 iulie 2017. Românii au experimentat viteze medii naţionale de 109 Mbps download date internet fix, viteza medie de download date internet mobil scăzând cu 28%, la aproape 20 Mbps, în primele şase luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat emis luni de ANCOM.

Bitdefender, actor principal în cea mai mare operaţiune a FBI şi Europol împotriva ”dark web-ului”: Două dintre cele mai mari pieţe negre virtuale au fost închise

Vineri 21 iulie 2017. Europol a reuşit să închidă două dintre cele mai mari marketplace-uri existente pe dark web, AlphaBay şi Hansa, după o investigaţie fără precedent. Ancheta realizată de Europol a fost făcută cu ajutorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii româneşti.

Vodafone atacă pe segmentul business şi cu o soluţie de facturare accesibilă de pe orice dispozitiv conectat la internet

Marti 11 iulie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a adăugat în portofoliul de soluţii dedicat companiilor şi serviciul Smart Invoice, o platformă dedicată pentru emiterea şi gestionarea facturilor fiscale şi a altor documente de plată, precum facturi proforme, chitanţe şi avize. Noua soluţie din cadrul portofoliului „Ready Business” este adresată companiilor mici şi mijlocii, indiferent de domeniul de activitate.

Preţul unui sistem pentru o casă inteligentă porneşte de la 4.000 de euro

Miercuri 5 iulie 2017. Preţul unui sistem care monitorizează şi controlează inclusiv de la distanţă locuinţa şi oferă servicii de Internet TV şi conectivitate începe de la 4.000 de euro şi poate creşte în funcţie de dotările cerute de utilizator, a declarat Răzvan Ionescu, director de marketing al Telekom România.

Ericsson estimează peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

Duminica 2 iulie 2017. Numărul de utilizatori de internet mobil în bandă largă va creşte cu 2,6 miliarde, echivalentul, în medie, a peste un milion de utilizatori noi în fiecare zi, până în 2022, potrivit unui studiu Ericsson Mobility.

ANCOM: Viteza medie de download date internet fix a crescut cu 78% în 2016, faţă de 2015

Joi 29 iunie 2017. Românii au experimentat, în 2016, viteze medii naţionale de 26 Mbps pentru download date internet mobil şi de 95 Mbps download date internet fix, în creştere cu 78% faţă de anul trecut, potrivit aplicaţiei ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de internet, Netograf.ro.

Reţelistica revine la putere

Luni 26 iunie 2017. Dorin Pena, director general Cisco România, spune că reţelistica începe să conteze din ce în ce mai mult în business, pentru că afacerile depind de tehnologie, iar dispozitivele sunt conectate la internet.

Telekom România: Proiectul RO-NET este blocat de 8 luni de zile. Reţeaua e gata în 400 de localităţi, dar Ministerul Comunicaţiilor nu semnează recepţia. Majoros: Regretăm că am câştigat proiectul, este o mare pierdere pentru noi

Sambata 17 iunie 2017. Grupul Telekom România a finalizat lucrările de instalare a reţelei de internet de mare viteză în 400 de localităţi aflate în zone izolate, ca parte a proiectului cu fonduri europene RO-NET, însă Ministerul Comunicaţiilor nu a semnat recepţia pentru aceste lucrări astfel că activitatea este practic blocată, au declarat reprezentanţi ai grupului de comunicaţii fixe şi mobile.

Grupul Telekom a lansat împreună cu chinezii de la ZTE un proiect smart-city în Constanţa. Primarul Decebal Făgădău: Întâi facem teste, anul viitor ne pregătim strategia pentru smart-city, şi apoi vom face şi achiziţii

Vineri 16 iunie 2017. Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a lansat oficial vineri, în Constanţa împreună cu compania chineză ZTE în calitate de partener tehnologic al doilea proiect smart-city în care este implicat operatorul, şi care include soluţii inteligente de parcare şi iluminat stradal dar şi alte module printre care se numără o priză pentru încărcarea autovehiculelor electrice şi senzori pentru monitorizarea mediului, dar şi unul prin care sunt furnizate servicii gratuite de internet prin tehnologia wi-fi.

La iCEE fest participă peste 3500 de persoane şi 100 de companii importante din online şi digital

Miercuri 14 iunie 2017. Shafi Ahmed, primul chirurg care a folosit realitatea virtuală într-o operaţie şi Dave Birss, creativul care îmbină muzica si neuromarketingul, se numără printre vorbitorii de la iCEE fest, manifestare dedicată tehnologiei digitale si internetului care are loc la Bucuresti începând de joi.

Toate numele şefilor şi directorilor de la Autoritatea de reglementare în comunicaţii au dispărut de pe pagina web. Singurul om care mai apare la rubrica “Echipa ANCOM”: noul preşedinte Adrian Diţă

Marti 13 iunie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care administrează pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare de 4 miliarde de euro pe an, a şters de pe pagina web proprie toate numele şefilor şi directorilor din instituţie singura persoană care mai apare la rubrica de pe site “Echipa ANCOM” fiind Adrian Diţă, numit preşedinte al instituţiei în urmă cu o lună, la propunerea Guvernului PSD. De pe pagina web a dispărut şi organigrama instituţiei.

Deşi a condus o companie în declin, Marissa Mayer a câştigat cât a fost şefa Yahoo! 900.000 dolari pe săptămână

Duminica 11 iunie 2017. În curând Yahoo! va fi absorbită de Verizon Communications în ceea ce înseamnă sfârşitul unei ere pentru unul dintre pionierii epocii internetului şi finalul aventurii remarcabile de cinci ani a Marissei Mayer ca CEO al companiei americane, scrie The New York Times.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti a rambursat anticipat un credit de 29 mil. lei către Libra Bank

Joi 8 iunie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

VIDEO ZF LIVE. Raluca Ghilea, Perceptum Concept: Antreprenorul român exploatează insuficient canalele de social media pentru promovarea businessului

Joi 8 iunie 2017. Antreprenorii români manifestă un interes scăzut faţă de promovarea businessului prin intermediul canalelor de social media, astfel că doar 12% din aceştia aleg să-şi facă publicitate prin intermediul internetului şi doar o treime conştientizează importanţa acestui lucru, arată un studiu realizat recent de compania de marketing şi publicitate Perceptum Concept pe un eşantion de 10.000 de companii locale.

Afacerile retailerului GSM Germanos, parte a grupului Telekom, au scăzut cu 6% sub 40 mil. euro iar pierderile au avansat cu 31% la 12 mil. euro

Miercuri 7 iunie 2017. Germanos Telecom, cel mai mare retailer de servicii, echipamente şi accesorii de telecom de pe piaţa locală, care este parte a grupului Telekom România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 177,5 mil. lei (39,5 mil. euro), în scădere cu 5,8% faţă de anul anterior, conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

Afacerile UPC au urcat cu 8% la 129 mil. euro. Pierderile nete au urcat din nou, la 62 mil. euro

Miercuri 7 iunie 2017. Compania de cablu UPC, numărul trei pe pieţele locale de servicii de televiziune şi internet fix, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 579,1 mil. lei (128,9 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de operator la Ministerul Finanţelor Publice.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a rambursat anticipat un credit de 29 mil.lei, cu scadenţă în noiembrie 2019

Miercuri 31 mai 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29,2 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureşului, din Arad. Poliţia a deschis o anchetă

Marti 30 mai 2017. Poliţia Arad a deschis o anchetă, marţi, după ce reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului au spus că pagina de internet este victima unui atac cibernetic, accesul de pe luncamuresului.ro fiind redirecţionat automat către site-uri de adulţi sau pariuri sportive.

Furnizorii de soluţii de securitate IT: WannaCry a grăbit unele proiecte, dar firmele încă nu conştientizează pe deplin riscurile unui atac

Luni 29 mai 2017. Soluţiile de securitate IT trebuie să devină o prioritate pentru orice tip de instituţie şi companie, atât publice, cât şi private şi indiferent în ce industrie activează în condiţiile în care numărul de atacuri cibernetice este în continuă creştere, iar numărul de echipamente care se conectează la internet este tot mai mare, pe măsura ce tehnologia IoT („The Internet of Things”) devine tot mai accesibilă.

La aproape 2 săptămâni de la numire Adrian Diţă păstrează tăcerea despre planurile sale la vârful ANCOM. Fostul şef Cătălin Marinescu şi-a prezentat planul după 6 zile

Marti 23 mai 2017. De la data numirii în funcţie - 11 mai - Adrian Diţă nu a avut nicio intervenţie în spaţiul public, noul preşedinte al ANCOM făcându-şi simţită prezenţa doar prin publicarea, pe pagina dedicată echipei de conducere de pe website-ul ANCOM, a profilului său şi a unei fotografii recente.

Lanţul de magazine de cosmetice Yves Rocher: Ţinta noastră este ca până în 2020 să ajungem locul trei în piaţă, faţă de şapte acum

Marti 23 mai 2017. Businessul producătorului de cosmetice Yves Rocher este operat în România de două companii, una fiind cea care se ocupă de magazine, iar cealaltă de vânzările prin corespondenţă şi internet. Afacerile grupului francez în România ar putea sări pragul de 100 mil. lei în acest an.

Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend: Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile. Oamenii sunt dispuşi să plătească pentru servicii pe Internet

Luni 22 mai 2017. Am ajuns la un nivel în care există o interacţiune în timp real a business-urilor cu consumatorii. Consumăm foarte mult conţinut media pe device-urile mobile, a declarat Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Bogdan Toporan, director general Best Internet Security: Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan

Luni 22 mai 2017. Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan.

Valentin Ştefan, Director de Strategie & Business Development, Vodafone România: Facebook şi reţelele de socializare sunt cele mai utilizate de în România. În 2-3 ani probabil vom ajunge la 80% folosire a Internetului şi a smartphone-ului

Luni 22 mai 2017. Smartphone-ul a adus internetul aproape de mai mulţi oameni şi mai la îndemână. Mare parte din oameni le folosesc în paralel smartophone-ul şi laptopul/PC-ul.

Andreea Ioniţă, Strategy & Program Management Director, Director Orange România: În Orange vedem o dublare a traficului mobil faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Acum 10 ani puteam petrece ore în şir fără să ne uităm la telefon. Astăzi petrecem aproximativ 4-5 ore cu smartphone-ul pe zi, este centrul ”universului”, dar şi al IOT (internet of things), core-ul care conectează totul.

Frantisek Mala, Director Executiv Comercial pe segmentul Rezidenţial, Telekom România: În reţelele Telekom traficul 4G a crescut de 5 ori faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Felul în care folosim smartphone-ul s-a schimbat, în special pentru tineri. Astăzi smartphone-ul este despre Internet.

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro

Luni 22 mai 2017. Din 2007 până în prezent s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro în România. Estimăm că în 2017 vom ajunge la jumătate din populaţie utilizatori de Internet pe mobil, a declarat Anca Zamfirescu, Head of Digital Marketing Intelligence, GfK România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio'17.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

Integratorul IT ETA2U din Timişoara: Mizăm pe o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta. Pe termen lung creşterea va veni din inovaţie. "În urmă cu ani, am înfiinţat un centru de dezvoltare care acum lucrează la soluţii Internet of Things."

Joi 18 mai 2017. Compania timişoreană ETA2U, cel mai mare integrator IT din a­fara Bucureştiului, şi-a bugetat pen­tru anul în curs o creştere a­nuală de 10% a afacerilor, a­ceas­ta urmând să ajungă astfel la peste 180 mi­­lioane de lei.

BERD a cumpărat 3,25 de milioane de acţiuni Digi, peste 16% din tranşa rezervată investitorilor instituţionali

Marti 16 mai 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziţionat un pachet de 3,25 de milioane de acţiuni la compania mamă a grupului de comunicaţii RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix din România, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

Ucraina a blocat accesul la mai multe site-uri ruse

Marti 16 mai 2017. Ucraina a impus marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, pe care a acuzat-o că susţine rebeliunea separatistă din estul Ucrainei, blocând accesul pe teritoriul său la mai multe servicii de internet foarte populare oferite de companii ruse, informează Le Figaro.

Bogdan Toporan, şeful Best Internet Security (BISS): Ransomware-ul a fost de departe principala ameninţare şi în 2016. Companiile au nevoie de consultanţi specializaţi în cyber security

Sambata 13 mai 2017. Atacurile cibernetice de tip “ransomware” - prin care fişiere cheie de pe sisteme IT sunt criptate şi nu pot fi recuperate de regulă decât prin plata unei răscumpărări – au reprezentat încă de anul trecut principala ameninţare informatică, a declarat pentru ZF Bogdan Toporan, director general şi proprietar al companiei Best Internet Security (BISS), unul dintre cei mai mari integratori locali de soluţii şi servicii de securitate IT.

Povestea hacker-ului român care spart site-urile Pentagonului, Google, NASA şi pe cel al Marinei Regale Britanice

Sambata 13 mai 2017. Răzvan Cernăianu a fost unul dintre cei mai notorii hackeri. A spart zeci de site-uri, printre care cele ale Pentagonului, Google, NASA sau pe cel al Marinei Regale Britanice. Pe Internet era cunoscut drept TinKode şi a fost unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume, până la momentul arestării lui, în 2012.

Bitdefender: WannaCryptor, ransomware-ul care a provocat închiderea uzinelor Dacia, se instalează fără implicarea utilizatorului. Ce ar trebui să facă firmele pentru a se proteja

Sambata 13 mai 2017. Ameninţarea cibernetică care se află în spatele problemelor întâmpinate de sistemul informatic al uzinelor Dacia, şi care a determinat oprirea activităţii din fabrică, poartă numele WannaCryptor şi este reponsabil de mai multe atacuri derulate la nivel global. „Ameninţarea cibernetică de tip ransomware WannaCryptor criptează datele utilizatorilor şi apoi solicită recompensă. În timp ce ransomware-ul convenţional, una dintre cele mai prolifice ameninţări ale momentului, se răspândeşte prin emailuri cu documente periculoase ataşate, browser-e şi exploit-uri în aplicaţiile web, atacul de astăzi foloseşte o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows. Vulnerabilitatea MS17-010 permite atacatorului să ruleze cod periculos pe un computer vulnerabil şi să folosească acel cod pentru a infecta sistemul cu ransomware fără ca cineva să acceseze linkuri sau să deschidă emailuri infectate”, potrivit datelor comunicate de compania românească Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de soluţii de securitate IT.

Telekom atacă şi pe segmentul de telefonie mobilă, cu abonamente noi. Apeluri nelimitate cu 7 euro

Joi 11 mai 2017. Grupul Telekom a lansat marţi un abonament cu internet mobil 4G şi apeluri nelimitate către toate reţelele naţionale la un tarif de 7 euro - cel mai mic preţ pentru un asemenea pachet de servicii dintre cele aflate în oferta celorlalţi doi giganţi (Orange şi Vodafone) alături de care domină piaţă

Telekom şi-a relansat cu o zi întârziere noua pagina web. Noul site pune accent pe conţinutul video şi include noi servicii

Miercuri 10 mai 2017. Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a lansat noua variantă a paginii sale web cu o zi întârziere faţă de planul iniţial care prevedea că lucrările la site şi la platformele de IT se vor finaliza în data de 8 mai.

Staţie de încărcare pentru maşini electrice, pe domeniul public din Timişoara

Miercuri 10 mai 2017. În centrul Timişoarei a fost realizată prima staţie de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, fiind donată de o companie chineză care a montat şi primul stâlp inteligent din oraş, cu internet gratuit Wi-Fi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rezultatele UPC în trim. 1: creştere în linie, în particular pe net şi telefonie fixă. Numărul de clienţi scade însă uşor pentru prima oară după 7 trimestre

Luni 8 mai 2017. UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV şi numărul trei de pe piaţa de internet fix, a înregistrat în primul trimestru al acestui an creşteri în linie ale numărului de abonamente pentru toate liniile principale de business în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă a contabilizat şi primul recul al numărului de clienţi după 7 trimestre de creştere consecutivă în raport cu luna decembrie 2016, arată datele grupului american Liberty Global, proprietarul operatorului.

Bitdefender a identificat o ameninţare cibernetică destinată spionajului

Vineri 5 mai 2017. Specialiştii în securitate cibernetică ai Bitdefender au identificat Netrepser, o ameninţare cibernetică personalizată, destinată spionajului cibernetic, care poate fi găsită în instrumente gratuite aflate pe internet şi care ţinteşte agenţiile şi instituţiile guvernamentale, informează compania.

Oferta de acţiuni a Digi a stârnit interesul investitorilor. Pe piaţa de retail subscrierea s-a ridicat la 43% încă din prima zi, iar investitorii instituţionali ar fi subscris complet oferta făcută

Luni 1 mai 2017. Oferta de acţiuni a operatorului telecom, internet şi cablu RCS & RDS ar fi fost subscrisă încă din prima zi pe tranşa inves­titorilor instituţionali, în vreme ce tranşa investitorilor de retail a fost subscrisă în proporţie de 43%, conform surselor apro­piate tranzacţiei şi datelor oficiale din piaţă.

Cine conduce zi de zi RCS&RDS?

Joi 27 aprilie 2017. Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

RCS&RDS a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro pentru operaţiunea prin care şi-a refinanţat datoriile

Miercuri 26 octombrie 2016. Grupul RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi internet fix din România, a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro constând în acţiunile proprii şi la filiale din străinătate, conturi bancare, mărci şi echipamente, pentru operaţiunea de refinanţare a datoriilor, care a avut o valoare totală de aproape 700 mil. euro, conform datelor disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa. Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar

Luni 24 octombrie 2016. Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

RCS&RDS măreşte viteza de upload la net fix până la 500 Mbps şi taie preţurile pentru clienţii noi sau cei care prelungesc contractele

Joi 20 octombrie 2016. Compania de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de internet fix, va mări începând din data de 21 octombrie viteza maximă de încărcare a datelor (upload) până la 500 Mbps pentru clienţii care aleg cel mai scump plan tarifar şi va reduce, în acelaşi timp tarifele cu 10% pentru clienţii noi sau cei care îşi prelungesc contractele existente, conform unui anunţ al operatorului.

Ce sisteme inteligente poţi alege pentru o casă mai sigură

Miercuri 19 octombrie 2016. Vrei să vezi în timp real pe telefonul mobil ce se întâmplă acasă în timp ce lipseşti? Sau să primeşti o alertă pe telefon în cazul în care se inundă casa sau ai uitat un aparat în priză? Dispozitivele inteligente, care folosesc tehnologia „The Internet of Things“ (IoT), au făcut ca toate aceste lucruri să devină o realitate.

ProMotor: Datul kilometrilor înapoi, afacere pe internet

Marti 18 octombrie 2016. Când îşi cumpără maşini second hand, unii românii nu sunt preocupaţi neapărat de marca

Declaraţie şoc a unui şef SAP: Următorul Facebook ar putea veni din România

Luni 17 octombrie 2016. Start-up-urile locale de tehnologie ar putea să devină companii de succes la nivel internaţional, asemenea giganţilor americani Facebook sau Apple, în condiţiile în care inginerii români dezvoltă soluţii pe baza celor mai noi tehnologii apărute precum cloud, Internet of Things sau inteligenţă artificială, începând astfel să se nască tot mai multe idei inovative de business cu potenţial de dezvoltare pe pieţele externe, potrivit lui Jonathan Becher, directorul de strategie digitală din cadrul companiei germane SAP

Cum să nu fii şomer: Învaţă unul dintre aceste 16 limbaje pe calculator

Sambata 15 octombrie 2016. Tehnologia avansează pe zi ce trece, asta însemnând că noi locuri de muncă sunt create zilnic. Dar joburile în IT cer anumite competenţe, competenţe ce pot fi dobândite, câteodată, şi de pe internet.

Netograf.ro: Vitezele medii de download de pe internet au fost mai mari decat cele de anul trecut

Joi 6 octombrie 2016. Utilizatorii de Internet au experimentat în acest an la nivel naţional viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date internet mobil, respectiv 75,07 Mbps pentru download date internet fix, potrivit statisticilor realizate de Netrograf.

Utilităţi sau sursă de probleme?

Joi 6 octombrie 2016. Gradul de civilizaţie este „garantat“ de prezenţa furnizorilor de utilităţi, de la apă curentă, canalizare, curent electric, internet, toate de o calitate cât mai bună.

Facebook anunţă Messenger Lite, pentru utilizatorii cu conexiuni slabe la internet

Luni 3 octombrie 2016. Facebook a anunţat o versiune mai „uşoară” a aplicaţiei de mesagerie instantă Messenger, care poate fi utilizată de către persoanele care au conexiuni slabe la internet, Messenger Lite, care este disponibilă în acest moment doar pentru sistemul de operare Android.

Condiţii de hotel de trei stele în căminele pentru studenţi din Cluj-Napoca

Joi 29 septembrie 2016. Studenţii unor universităţi din Cluj-Napoca au parte de condiţii în unele cămine din campusurile studenţeşti similare cu cele ale unui hotel de trei stele, beneficiind, printre altele, de camere cu două paturi, dotate cu baie, bucătărie, frigider, internet gratuit şi televizor.

Impact contractează un credit de 35 milioane de lei pentru finanţarea unui proiect imobiliar

Luni 26 septembrie 2016. Impact Developer & Contractor (IMP), dezvoltator imobiliar, anunţă contractarea unui credit ipotecar în valoare de 35 milioane lei, pentru 48 luni, de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea unui proiect privind construcţia a 11 blocuri, de patru şi cinci etaje, în cartierul Greenfield.

Video ZF Live. Mihai Holhoş alias Mikey Haş, video blogger cu un milion de abonaţi pe YouTube: „Pentru mine este o certitudine că internetul va fi mai puternic decât televiziunile clasice“

Joi 22 septembrie 2016. ♦ Investiţiile advertiserilor în furnizorii de conţinut video online sunt încă mici în raport cu consumul, iar tarifele sunt încă reduse faţă de cele practicate pe pieţele mari ♦ În România câştigurile din reclamele de pe YouTube sunt încă mici.

ZF Live. Mihai Holhoş, video blogger: Internetul va fi noul standard în video

Joi 22 septembrie 2016. Consumul de video prin internet va deveni dominant şi va înlocui televiziu­nile “clasice“ dacă acestea nu se vor adap­ta la noile preferinţe de consum me­dia ale utilizatorilor, a spus în cadrul ZF Live Mihai Holhoş (alias Mikey Haş), unul dintre cei mai cu­nos­cuţi video bloggeri din Ro­mânia, care are peste 1 milion de abonaţi la canalul său de pe platforma YouTube.

Coreea de Nord deţine doar 28 de site-uri web, datele fiind dezvăluite dintr-o „eroare" a unui angajat coreean

Miercuri 21 septembrie 2016. Statul nord-coreean deţine doar 28 de domenii online înregistrate, aceste date au fost dezvăluite din cauza unei erori a unui angajat guvernamental în domeniul tehnologic, informează site-ul ziarului The Guardian.

Serviciile de internet banking şi smart banking al Raiffeisen nu vor funcţiona sâmbătă noaptea

Vineri 16 septembrie 2016. Aplicaţia de internet banking Raiffeisen Online şi cea de mobile banking Smart Mobile ale Raiffeisen Bank nu vor putea fi utilizate în noaptea de sâmbătă spre duminică - 17/18 septembrie - în intervalul 24:00 - 6:00, comunică instituţia.

Pneumonia lui Hillary Clinton a dus luni dimineaţă la scăderea burselor

Luni 12 septembrie 2016. Hillary Clinton a părăsit brusc ieri ceremonia de comemorare a victimelor de la 11 septembrie, făcându-i-se rău din cauza căldurii, ptorivit unui oficial din echipa sa de campanie. Imaginile în care aceasta este ajutată să urce într-o maşină după ce i se face rău au devenit deja virale pe internet, scrie MarketWatch.

Google cumpără dezvoltatorul de soft Apigee pentru 625 milioane de dolari

Luni 12 septembrie 2016. Compania americană Google, parte a grupului Alphabet, a anunţat că are în plan să cumpere firma Apigee specializată în dezvoltarea de aplicaţii web, pentru aproximativ 625 milioane de dolari, scrie TechTimes.com.

Vodafone lansează servicii 4G+ în 350 de localităţi. “Clienţii cu telefoane compatibile vor experimenta o viteză dublă”. Demonstraţie cu viteze de 1,35 Gbps în reţeaua Vodafone

Luni 5 septembrie 2016. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat servicii de date prin tehnologia 4G+ într-un număr de 350 de localităţi în România, mutare care le vor permite celor “câteva sute de mii de clienţi” care au smartphone-uri compatibile să experimenteze o viteză dublă a serviciilor de internet, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al operatorului într-o conferinţă de presă.

În încercarea de a se bate cu americanii, clona de internet pe care germanii au încercat să o facă s-a prăbuşit. Reevaluarea peste noapte a portofoliului Rocket Internet a determinat o pierdere de 617 mil. euro la jumătatea anului

Duminica 4 septembrie 2016. Rocket Internet ar fi trebuit să fie rivalul companiilor tech americane produs de Germania. În numai doi ani, însă, holdingul care reuneşte participaţii la mai multe firme din industria tech a scazut cu peste 50% pe bursă, punând în discuţie modelul de business, scrie Financial Times.

​Partea întunecată a internetului sau cum au ajuns „trolii” să preia conducerea lumii online

Sambata 27 august 2016. Motivele pentru care mama şi tata ne sfătuiesc să nu ne spunem numele adevărat, adresa sau alte date importante pe internet nu sunt de basm, iar pe zi ce trece se înmulţesc şi devin din ce în ce mai numeroase şi opresive.

Libra Internet Bank şi-a dublat profitul în primul semestru, la 25 milioane de lei

Joi 25 august 2016. Libra Internet Bank a raportat în primul semestru un profit net de 25 milioane lei, în creştere cu 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar activele au crescut cu 41%, la 2,86 miliarde lei.

ZF Live. Florinel Chiş, preşedintele ARMO: Comerţul online va creşte cu 45%, la peste 2 mld. euro. Sectoarele care se dezvoltă cel mai mult în mediul online în prezent sunt home&deco, produsele pentru copii şi jucăriile

Miercuri 24 august 2016. Vânzările locale realizate în mediul online vor înregistra anul acesta un avans de circa 45%, piaţa de profil urmând să depăşească astfel pragul de 2 miliarde euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Române Magazinelor Online (ARMO). Pe piaţa locală de comerţ electronic mai este însă mult loc de creştere în condiţiile în care românii folosesc internetul mai mult pentru socializare şi mai puţin pentru achiziţii.

O angajată a unei companii IT a apărut într-un promo şi a devenit victima troll-ilor de pe LinkedIn

Duminica 21 august 2016. Jayde Phoenix, o angajată a unei companii de securitate informatică din Londra, Foursys, a apărut într-un promo făcut de angajatorul său, care a fost publicat pe LinkedIn. Tânăra a devenit imediat victima troll-ilor de pe internet, care i-au reproşat faptul că este îmbrăcată prea provocator.

Baza de clienţi pe net fix a Telekom a îngheţat la 1,19 milioane de clienţi, nivelul atins în 2012. De atunci piaţa a crescut cu peste 600.000 de clienţi, care s-au dus în principal la RCS&RDS şi UPC

Joi 11 august 2016. Numărul de clienţi pe internet fix al Telekom România Communications (fostul Romtelecom) a înregistrat o nouă scădere în al doilea trimestru din acest an, atât în raport cu aceeaşi perioadă din anul 2015 cât şi cu trimestrul precedent, numărul de abonamente situându-se în aceste condiţii la nivelul înregistrat la finele anului 2012, de 1,19 milioane, arată datele publicate de grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează grupul Telekom România.

Rezultate fără surprize la Telekom Fix în trim. 2

Joi 11 august 2016. Pe segmentul de telefonie fixă compania a continuat să piardă teren (-5,8%) dar numărul de linii a rămas peste 2 milioane (2,029 mil.) iar pe cel de servicii TV, creşterea a continuat: plus 2,8% la 1,461 abonamente. Pe internet fix, datele arată o uşoară creştere, de 1,5% la 1,2 milioane de abonamente - însă acurateţea informaţiilor de pe acest segment este mai mare în rapoarte grupului elen OTE, prin care DT controlează Telekom România. Rapoartele OTE sunt publicate cu o mică întârziere faţă de cele ale Deutsche Telekom.

Femeile în poziţii de conducere, încă un „fenomen" rar în mediul de business. Care sunt poveştile de succes din spatele unora dintre cele mai puternice femei de carieră din lume

Miercuri 10 august 2016. Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo Inc., este pe cale să pună punct unuia dintre cele mai importante capitole din cariera sa, în contextul în care Verizon Communication, unul dintre cei mai mari operatori telecom din SUA, a câştigat de curând licitaţia pentru businessul de Internet de la Yahoo. Pentru cele mai multe femei aflate în poziţii de lideri, Marissa Mayer este un model de succes, care poate face faţă oricăror provocări, iar mulţi se întreabă acum care va fi traseul său mai departe, după ce va părăsi actulul post.

Efectul alianţei Orange - Telekom: clienţii “nemţilor” au o viteză dublă la net mobil în regim “outdoor” de când au acces la reţeaua 4G a “francezilor”

Marti 9 august 2016. Viteza medie de descărcare a datelor pentru serviciile de internet mobil livrate de Telekom România s-a dublat în al doilea trimestru din acest an la 31 Mbps de la 15 Mbps în trim. 1, îmbunătăţirea bruscă a performanţelor reţelei T fiind un rezultat al intrării în vigoare a alianţei strategice semnate la finele anului trecut între subsidiarele locale ale giganţilor Orange (Franţa) şi Deutsche Telekom (Germania), prin care cele două companii îşi oferă reciproc acces la reţeaua mobilă 4G, respectiv cea fixă de fibră optică.

Încă un trimestru bun pentru UPC România: creştere de 3% a numărului de abonamente pe cablu, de 11% pe internet şi de 32% pe telefonie fixă în trim. 2. Plus de 10% pe TV prin satelit

Vineri 5 august 2016. Compania de cablu UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii fixe de pe piaţa locală, a înregistrat creşteri în linie în al doilea trimestru din acest an, conform datelor publicate de gigantul american Liberty Global, proprietarul operatorului.

Internetul mobil, principalul motor de creştere pentru Orange în T2. Veniturile au crescut cu peste 3%, la 240 milioane de euro

Miercuri 27 iulie 2016. Ponderea clienţilor reţelei Orange care aleg terminale şi servicii 4G a ajuns la aproape 70% din total.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter