Stiri despre Internet

 

O nouă revoluţie în telecom: Un mogul al Internetului vrea să se alieze cu Telekom şi să creeze cea mai mare reţea din Germania

Sambata 10 martie 2018. Miliardarul fondator al companiei United Internet provoacă furnizorii de internet să cofondeze o companie comună, prin care să construiască cea mai mare reţea de internet de mare viteză din Germania, şi a provocat liderul de piaţă Deutsche Telekom să se alăture, potrivit Reuters.

Americanii de la UPC trimit un român în Polonia. Robert Redeleanu devine şef peste operaţiuni de 1 mld. dolari

Luni 19 februarie 2018. Robert Redeleanu, care a condus în ultimii doi ani şi jumătate operaţiunile locale ale grupului american Liberty Global (LGI), cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, va prelua de la 1 aprilie poziţia de director ge­ne­ral al subsidiarei companiei din Polonia, păstrând şi coor­do­narea afacerilor din Ungaria - un business anual de aproape 1 mld. dolari cu peste 2,5 mi­lioane de clienţi.

Robert Redeleanu va fi din aprilie CEO al UPC în Polonia şi Ungaria, un business de aproape 1 mld. $ pe an, cu peste 2,5 mil. de clienţi. Mihnea Rădulescu devine şef în România

Vineri 16 februarie 2018. Grupul american Liberty Global, cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, l-a promovat pe Robert Redeleanu într-un nou rol la nivelul operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est, de CEO al subsidiarei din Polonia cu păstrarea aceleiaşi funcţii şi pentru compania din Ungaria.

Imaginea cu un ambulanţier care a cărat în spate o pacientă pentru a o salva a devenit virală

Joi 15 februarie 2018. Un ambulanţier a cărat în spate o jumătate de kilometru o pacientă care suferea de insuficienţă respiratorie şi tensiune arterială crescută, după ce nu a putut ajunge cu maşina la locuinţa ei, aflată într-un cătun din Munţii Apuseni. Imaginea a devenit virală pe internet.

Cash-ul nu mai este rege în Germania: Plăţile cu cardul şi cele prin intermediul internetului câştigă teren în fiecare an

Miercuri 14 februarie 2018. Cash-ul nu mai reprezintă forma principală de plată în Germania, arată un studiu realizat de Bundesbank, măcinându-se astfel o supremaţie istorică faţă de celalte modalităţi de plată, nemţii fiind cunoscuţi pentru afinitatea lor faţă de tranzacţiile cash, potrivit CNBC.

Ookla Speedtest : Vodafone are cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din România

Luni 5 februarie 2018. Vodafone România este cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din România pe conexiuni 4G, 4GĂ şi 4.5G (LTE) în 2017 cu ajutorul Speedtest by Ookla, aplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet.

BERD acordă Libra Internet Bank un împrumut de 15 mil.euro pentru finanţare întreprinderilor mici şi mijlocii

Miercuri 31 ianuarie 2018. BERD acordă un împrumut de 15 milioane de euro către Libra Internet Bank pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din România, având în vedere că accesul la fonduri este un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private.

Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România: Reţeaua este în centrul planurilor noastre de investiţii pentru 2018. Serviciile de internet şi soluţiile de tip Internet of Things (IoT) au cel mai mare potenţial de creştere pe piaţa locală

Miercuri 31 ianuarie 2018. Infrastructura de telecomunicaţii se află în centrul planurilor de investiţii pe care Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari companii din economie, le-a planificat în acest an.

Liudmila Climoc, CEO al Orange România: Numărul de conexiuni mobile la internet a crescut cu 5% în 2017, iar cel de conexiuni fixe la internet cu 6%. Acesta a fost principalul motor de creştere a pieţei

Vineri 26 ianuarie 2018. Gervais Pellisier - CEO adjunct al grupului Orange şi CEO al operaţiunilor din Europa ale grupului francez - a declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şi media din Londra că operaţiunile conduse de Laurent Paillassot (al doilea din stânga) în Spania, Liudmila Climoc (centru) în România şi Julien Ducarroz (dreapta) în Republica Moldova au fost cele care au obţinut cele mai bune rezultate din cadrul grupului anul trecut.

Liudmila Climoc, CEO al Orange România: Piaţa de telecom din România a crescut cu 5% în 2017, susţinută de creşterea serviciilor de internet fix şi mobil

Joi 25 ianuarie 2018. Piaţa de telecomunicaţii din România a crescut cu 5% din punct de vedere al valorii în 2017, “motorul” acestei evoluţii fiind reprezentat de serviciile de internet fix şi mobil, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România, liderul pieţei locale de telecom, în cadrul unei întâlniri cu media şi analişti care are loc la Londra.

Cum s-au schimbat în zece ani ofertele pentru cartelele preplătite de telefonie mobilă

Joi 18 ianuarie 2018. ♦ De la o raritate, serviciile de internet mobil au devenit un element central al ofertelor, iar ponderea apelurilor către clienţi din aceeaşi reţea a scăzut de la 80 la 60% pe fondul reducerii tarifelor de interconectare.

RCS&RDS va lansa serviciile de telefonie mobilă din Ungaria în iunie

Marti 16 ianuarie 2018. Compania de cablu RCS&RDS, lider al pieţei de servicii de televiziune şi internet fix din România, va lansa servicii de telefonie mobilă şi pe piaţa din Ungaria în luna iunie sub brandul Digi, după mai multe amânări, scrie cotidianul de business Világgazdaság.

Richard Perrin, Partener KPMG: Oraşele inteligente sunt mai eficiente şi pot crea mai multe locuri de muncă şi oportunităţi de dezvoltare

Marti 16 ianuarie 2018. Procesul de modernizare şi transformare a structurilor administrative locale din România a cunoscut o dinamică mai accentuată în ultimii ani, prin integrarea tuturor datelor existente la nivelul aparatului administrativ într-o viziune mai holistică a oraşului, dar şi prin adoptarea tehnologiilor de tip IoT (Internet of Things) în proiecte de transformare a oraşelor în oraşe inteligente (SMART Cities), afirmă Ciprian Negura, Director în Departamentul de Consultanţă în management, KPMG în România.

Preşedintele României atacă la Curtea Constituţională legea ANCOM prin care coaliţia PSD-ALDE riscă să atragă o nouă procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Dorinţa şocantă a Puterii: să aibă anual ocazia de a demite şefii

Luni 15 ianuarie 2018. Preşedintele României Klaus Iohannis a atacat luni la Curtea Constituţională legea prin care este aprobată ordonanţa de urgenţă emisă anul trecut de Guvernul României privind modificarea legii de funcţionare a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, susţinând că aceasta introduce mai multe prevederi care nu sunt constituţionale, conform unei informări disponibile pe pagina web a Preşedinţiei României.

Bitdefender se aliază cu producătorul de routere Netgear în securizarea reţelelor de internet ale utilizatorilor

Miercuri 10 ianuarie 2018. Bitdefender, cel mai mare jucător de software de pe piaţa locală, a semnat un parteneriat de licenţiere a tehnologiilor cu producătorul american de echipamente pentru reţele Netgear, care va include în produsele sale soluţiile de securitate pentru dispozitive smart, dezvoltate în România, sub denumirea Netgear Armor.

Michael Tsamaz, şeful grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Telekom România: Continuăm expansiunea pe fibră optică în România, fără ea am pierde cu totul clienţii

Miercuri 10 ianuarie 2018. Telekom România pierde clienţi pe internet şi televiziune acolo unde nu are o reţea de fibră optică, dar reuşeşte să concureze eficient cu rivalii săi acolo unde şi-a dezvoltat propria reţea de mare viteză, astfel că grupul va continua planul de investiţii în România, au declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şefii grupului elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează businessul de 1 miliard de euro pe an al foştilor operatori Cosmote şi Romtelecom.

Război cibernetic: Vietnamul a decis să trimită 10.000 de oameni în lupta împotriva „perspectivelor eronate”, pentru a proteja partidul aflat la putere

Miercuri 3 ianuarie 2018. Vietnamul a decis să utilizeze 10.000 de membri ai divizei cibernetice din cadrul forţelor militare pentru a lupta împotriva a ceea ce guvernul consideră ca fiind o ameninţare în creştere din partea „perspectivelor eronate” promovate pe internet, potrivit Bloomberg.

Aproape patru din zece IMM-uri folosesc internetul pentru a face plăţi online

Marti 2 ianuarie 2018. Circa 35% dintre IMM-uri folosesc internetul pentru a efectua tranzacţii şi plăţi online, arată un studiu realizat pentru cea de-a 15-a ediţie a Cărţii Albe a IMM-urilor realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Totuşi. principalul scop pentru care este folosit internetul rămâne acela de a comunica cu furnizorii şi clienţii.

Eurostat: Şapte din zece utilizatori de internet au făcut cumpărături online în 2017

Vineri 29 decembrie 2017. Aproape şapte din zece utilizatori de internet din Uniunea Europeană au făcut cumpărături online în 2017, ponderea cea mai mare fiind înregistrată în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 16-24 de ani şi 25-54 de ani, potrivit unui studiu Eurostat. Românii se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte frecvenţa cu care cumpără online bunuri şi servicii, doar doi din zece au făcut cumpărături online anul acesta.

Inteligenţa artificială şi Internet of Things, în vizorul instituţiilor financiare în 2018. Studiu KPMG: 57% dintre instituţiile financiare consideră că fintech-ul este principalul factor de schimbare în sectorul în care activează

Joi 28 decembrie 2017. Instituţiile financiare percep fintech, un mixt între inteligenţa artificială şi Internet of Things, ca fiind factorul principal de schimbare în sectoarele în care activează. Astfel că, băncile, asiguratorii şi societăţile de administrare a investiţiilor consideră că tehnologiile de tip inteligenţa artificială, blockchain şi Internet of Things vor redefini esenţial serviciile financiare în 2018, potrivit unui sondaj efectuat recent de KPMG la nivel global.

Începe marea consolidare a industriei de telecom din Europa? Deutsche Telekom cumpără UPC Austria cu 1,9 mld. euro. FT: UPC şi Vodafone se pregătesc pentru o tranzacţie

Vineri 22 decembrie 2017. Gigantul german Deutsche Telekom va cumpăra UPC Austria, subsidiară a americanilor de la Liberty Global - cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, în cadrul unei tranzacţii de 1,9 mld. euro care va crea un operator cu 6,7 milioane de abonaţi la servicii fixe şi mobile de telefonie, internet şi televiziune cu venituri de 1,2 mld. euro.

România este pe locul 36 în lume la viteza serviciilor de net mobil, sub Ungaria, Grecia şi Bulgaria

Miercuri 20 decembrie 2017. România a fost în luna noiembrie pe locul 36 în lume la viteza de descărcare a serviciilor de internet mobil, cu 29,42 Mbps, în urma unor ţări precum Ungaria (49,02 Mbps), Grecia (34,22 Mbps) sau Bulgaria (31,58 Mbps), conform datelor generate în urma testelor realizate de utilizatori prin intermediul aplicaţiei de testare şi analizare a vitezei pentru serviciile de internet Speedtest, operate de compania Ookla.

Gigantul american Liberty Global o promovează pe Severina Pascu director operaţional peste un business de 2,5 mld. euro

Joi 14 decembrie 2017. Românca Severina Pascu, care ocupă din anul 2015 funcţia de managing director pentru Europa Centrală şi de Est a grupului american Liberty Global (UPC), cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, a fost promovată şi va prelua res­ponsabilităţi suplimen­tare în cadrul operatoru­lui pe lângă cele deja exis­tente pentru operaţiuni care generează anual ve­nituri de 2,5 mld. euro

O nouă promovare pentru Severina Pascu în cadrul gigantului american Liberty Global (UPC): prea şi poziţia de director operaţional pentru întreaga Europă Centrală, inclusiv pentru Austria şi Elveţia

Miercuri 13 decembrie 2017. Românca Severina Pascu, care ocupă din anul 2015 funcţia de managing director pentru Europa Centrală şi de Est a grupului american Liberty Global (UPC), cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, a fost promovată şi va prelua responsabilităţi suplimentare în cadrul operatorului pe lângă cele deja existente.

Piaţa de telecom în semestrul I: ruralul a devenit motorul de creştere pe cablu şi net fix

Miercuri 13 decembrie 2017. Mediul rural a fost în primul se­mestru al acestui an cel mai im­portant motor de creştere pentru piaţa de servicii de cablu TV şi internet fix, cu un număr de 153.000 de abonamente noi, cu 10.000 mai multe decât cele generate în mediul urban, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Per ansamblu, operatorii au adăugat 130.000 de clienţi noi pentru cablu TV şi 166.000 pentru internet fix, potrivit sursei citate.

INS: Două din trei gospodării din România au acces la internet, iar 65% au calculator

Luni 4 decembrie 2017. Aproape două treimi din gospodăriile din România, respectiv 65,6%, au avut în acest an un calculator acasă, iar 68% au acces la reţeaua de internet, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Talpeş, Bitdefender: Am mutat producţia echipamentului Bitdefender Box din China în Satu Mare deşi costurile sunt cu 7% mai mari

Joi 23 noiembrie 2017. Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a do­ua generaţii a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie ofe­ră protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet.

Istrate, vicepreşedinte Bitdefender: Costurile de producţie din România sunt cu 7% mai mari în raport cu China

Miercuri 22 noiembrie 2017. Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender are costuri mai mari cu 7% faţă de China pentru a produce în România, la Satu Mare, echipamentul Bitdefender Box - un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet, a declarat Ciprian Istrate, vicepreşedinte consumer solutions în cadrul companiei.

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare de piaţă de peste 500 mld. dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Tencent Holdings Ltd, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a ajuns săptămâna aceasta la o valoare de piaţă de peste 500 miliarde dolari, depăşind astfel Facebook şi ajungând a cincea cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Libra Internet Bank, profit net de 42 mil. lei la nouă luni şi active în creştere cu 33%

Luni 20 noiembrie 2017. Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe¬siilor liberale, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 42,4 milioane de lei, în timp ce activele totale ale băncii au atins nivelul de 4,51 miliarde lei, în creştere cu 33% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Simona Halep e mai iubită decât Muguruza şi Kerber în mediul online

Miercuri 15 noiembrie 2017. Simona Halep vine dintr-o ţară mai mică decât Spania sau Germania, dar cu toate astea are mai mulţi suporteri pe internet decât iberica Garbine Muguruza sau nemţoaica Angelique Kerber.

ZF Digital 2017. Cuvintele de ordine în telecom: convergenţa fix-mobil şi servicii adăugate pentru aceiaşi clienţi

Marti 14 noiembrie 2017. Serviciile integrate fix-mobil şi cele adău­gate care se bazează pe in­fra­struc­turile de internet, fixe sau mo­bile, au devenit una dintre prin­ci­palele priorităţi ale operatorilor de tele­comunicaţii care activează pe plan local, în con­diţiile în care competiţia este acerbă, iar tehnologia avansează într-un ritm alert.

Microsoft Summit 2017 - Schimbarea ca model de afaceri

Vineri 3 noiembrie 2017. Anul 2012 început de România cu puţin peste 3 milioane de conexiuni la internet fix, sub 7 milioane de conexiuni la internet mobil şi vânzări de smartphone-uri de 1 milion de unităţi. Ce s-a întâmplat în 5 ani astfel încât declaraţia de mai sus să pară ori o glumă ori o afirmaţie extrasă din arhive?

Telekom mizează pe venituri mai mari şi mai mulţi clienţi după lansarea ofertei cu net nelimitat

Joi 2 noiembrie 2017. Mulţi clienţi nu au crezut că oferta este reală. Internetul nelimitat va transforma radical piaţa de telefonie mobilă din România, a declarat Ovidiu Ghiman, director comercial pe segmentul business al grupului.

Vodafone îşi negociază accesul la reţeaua fixă a Telekom

Joi 26 octombrie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă şi singurul operator de pe piaţa locală care nu are în portofoliu servicii fixe de televiziune şi de internet fix pentru clienţii de retail, negociază cu Telekom România un contract care să-i ofere acces la reţeaua fixă a grupului.

Dacia pregăteşte lansarea lui Duster 2 în Franţa: SUV-ul va avea patru versiuni de echipare. Ce surpriză pregăteşte constructorul

Luni 23 octombrie 2017. Grupul Renault, care deţine marca Dacia, se pregăteşte pe ultima sută de metri pentru a lansa noul Duster pe piaţa franceză, iar pe Internet au apărut primele informaţii cu privire la versiunile SUV-ului. În total, noul Duster va fi disponibil în Franţa în patru versiuni de echipare – Duster, Essentiel, Confort şi Prestige.

Cum să pari bogat pe internet. Secretul din spatele unor imagini postate pe Instagram

Sambata 21 octombrie 2017. Foarte multe dintre vedetele şi oamenii populari pe Instagram au cel puţin o fotografie cu ei într-un avon privat. Totuşi asta nu este la îndemâna oricui. Să închieriezi un avion nu este chiar ieftin, însă în Rusia există o soluţie pentru cei care vor să "mimeze" o viaţă de lux.

Studiu Ookla: Vodafone România are cele mai mari viteze medii la transfer de date mobile

Luni 16 octombrie 2017. Vodafone România are cea mai rapidă reţea de comunicaţii de date mobile din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii de comunicaţii de date mobile din România în trimestrul trei al anului 2017 cu ajutorul Speedtest by Ookla, aplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet.

De ce sunt englezii nervoşi pe giganţii internetului din America: Netflix şi Ebay au plătit împreună mai puţin de 2,1 milioane de euro în taxe către statul britanic

Joi 12 octombrie 2017. Netflix şi eBay, două dintre cele mai mari grupuri din domeniul hi-tech din Statele Unite, cu milioane de clienţi britanici, au plătit împreună un total de aproape 2,1 milioane de euro în taxe, anul trecut, către guvernul britanic, ridicând noi întrebări despre modul în care multinaţionalele îşi structurează business-ul pentru a-şi minimiza taxele către stat, potrivit Financial Times.

Vodafone România lansează noi servicii de fibră optică pentru companiile din România

Miercuri 11 octombrie 2017. Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, lansează noi servicii de internet prin fibră optică pentru companiile din România, indiferent de dimensiunea sau de domeniul de activitate al firmelor.

Festivalul s-a încheiat. Să înceapă festivalul! Ediţia din acest an a Festivalului George Enescu s-a încheiat, însă echipa din culise pregăteşte deja următorul eveniment. Ce presupune munca din spate, explică Mihai Constantinescu, directorul ex

Marti 10 octombrie 2017. Poate că nu mulţi ar fi pariat că, într-o lume a melodiilor comerciale disponibile oricând şi oriunde, într-o lume a internetului care stinge, puţin câte puţin, apetitul pentru acordurile live, un festival de muzică clasică din Bucureşti nu doar că va avea zeci de mii de spectatori, dar cea mai mare parte a acestora vor fi tineri.

ANCOM merge pe mâna “majorităţii” formate din Orange, Vodafone şi Telekom: Arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

Joi 5 octombrie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a luat decizia de a merge înainte cu decizia de a nu modifica tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă, menţinându-şi astfel punctul de vedere iniţial prezentat în urmă cu câteva luni şi care este susţinut de giganţii de pe piaţă Orange, Vodafone şi Telekom, conform datelor disponibile pe pagina web a instituţiei.

Libra Internet Bank deschide gratuit clienţilor săi conturi pentru plata defalcată a TVA

Miercuri 4 octombrie 2017. Conturile de TVA vor fi deschise automat, fără niciun cost din partea clienţilor Libra Internet Bank şi vor beneficia de comisioane zero de deschidere şi administrare.

Un fost angajat de top al Google ”dă din casă: Scopul suprem al reţelelor sociale este să câştige pentru cât mai mult timp atenţia utilizatorilor şi să le provoace acestora cele mai revoltătoare reacţiii

Duminica 17 septembrie 2017. Tristan Harris, fost etician de design pentru Google a vorbit în cadrul unei conferinţe TED despre cursa în care se află website-urile şi reţelele sociale precum Facebook, Instagram, Snapchat, pentru a ne capta atenţia pentru cât mai mult timp. Tehnicile folosite de aceştia sunt ieşite din comun iar oamenii sunt persuadaţi tot mai mult clipă de clipă, prin fiecare „posibilitate” nouă oferită de o aplicaţie.

CFR oferă Wi-Fi gratuit în Gara Bucureşti Nord

Luni 11 septembrie 2017. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA oferă începând de luni acces gratuit Wi-Fi de mare viteză în Gara de Nord, un serviciu public disponibil permanent care va permite pasagerilor să navigheze pe internet, se arată într-un comunicat al administratorului infrastructurii feroviare.

Primul cyborg oficial din lume va veni, în octombrie, la Bucureşti

Sambata 9 septembrie 2017. Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut şi atestat de autorităţi prin emiterea unui document care-i atestă identitatea de cyborg, va fi prezent la expoziţia Internet & Mobile World, din Bucureşti, din 4-5 octombrie 2017 (Romexpo), anunţă organizatorii evenimentului.

Afacerile Euroweb au crescut cu 20% în primul semestru, peste estimări

Marti 5 septembrie 2017. Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de comunicaţii şi IT pentru companii, parte a grupului Turk Telekom International, a înregistrat în primul semestru o creştere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2016.

ANPC a amendat cu 2,6 mil. lei băncile şi le-a obligat să restituie clienţilor 3,7 mil. lei în ultimii doi ani

Sambata 2 septembrie 2017. În prezent ANPC derulează un control care vizează respectarea legislaţiei privind activităţile de promovare şi publicitate de către bănci (website-uri, reclame TV, pliante etc.).

MAE a deschis o pagină web pentru oportunităţile de angajare în instituţiile europene

Vineri 1 septembrie 2017. Ministul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat, vineri, că a fost lansată o secţiune pe site-ul afacerieuropene.mae.ro care va fi dedicată oportunităţilor de angajare la nivelul instituţiilor europene.

Libra Internet Bank a încheiat semestrul cu profit în scădere, dar activele s-au majorat cu 45%

Marti 22 august 2017. Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe­siilor liberale, a înregistrat în primul semestru un profit net de 23,96 milioane lei, în scădere faţă de nivelul de 25 milioane lei din perioada similară a anului trecut, în timp ce activele totale au crescut cu 45%, la 4,15 miliarde lei.

AKTA intră pe piaţa de telefonie mobilă, în parteneriat cu Telekom

Luni 7 august 2017. Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, intră pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă, în baza unui contract semnat cu Telekom Romania Mobile Communications, completând oferta actuală de televiziune, telefonie fixă şi internet.

Guvernul din Marea Britanie cere producătorilor de maşini inteligente, conectate la internet, să dezvolte protecţie strictă împotriva hackerilor

Luni 7 august 2017. Autorităţile britanice au transmis indicative stricte, solicitând producătorilor de autovehicule inteligente, bazate pe conexiune la internet, să instaleze în sistem cyber-protecţie mai dură pentru a le proteja împotriva hackerilor, potrivit Reuters.

La ce se uită oamenii când îşi cumpără bilete de avion? (Pont: Nu sunt serviciile)

Duminica 6 august 2017. Unele companii aeriene „vânătoare” de profit îşi ademeneasc călătorii din mediul de afaceri şi pe cei care călătoresc la prima clasă cu saloane confortabile, cocktailuri sofisticate şi conexiuni la internet de mare viteză.

Eurostat: 29% din utilizatorii de internet şi 9% din companii foloseau servicii de cloud în 2016

Sambata 5 august 2017. Aproape o treime din utilizatorii români de internet din ultimele trei luni foloseau servicii de cloud, în timp ce doar 9% din companiile româneşti au achiziţionat servicii de cloud în 2016, potrivit unui raport Eurostat.

ANCOM: Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

Vineri 4 august 2017. Utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naţionale şi apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea, cât şi în afara reţelei, potrivit datelor publicate vineri de ANCOM.

Viteza medie de download date internet fix în România a crescut, iar cea de date mobile a scăzut

Luni 31 iulie 2017. Românii au experimentat viteze medii naţionale de 109 Mbps download date internet fix, viteza medie de download date internet mobil scăzând cu 28%, la aproape 20 Mbps, în primele şase luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat emis luni de ANCOM.

Bitdefender, actor principal în cea mai mare operaţiune a FBI şi Europol împotriva ”dark web-ului”: Două dintre cele mai mari pieţe negre virtuale au fost închise

Vineri 21 iulie 2017. Europol a reuşit să închidă două dintre cele mai mari marketplace-uri existente pe dark web, AlphaBay şi Hansa, după o investigaţie fără precedent. Ancheta realizată de Europol a fost făcută cu ajutorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii româneşti.

Vodafone atacă pe segmentul business şi cu o soluţie de facturare accesibilă de pe orice dispozitiv conectat la internet

Marti 11 iulie 2017. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a adăugat în portofoliul de soluţii dedicat companiilor şi serviciul Smart Invoice, o platformă dedicată pentru emiterea şi gestionarea facturilor fiscale şi a altor documente de plată, precum facturi proforme, chitanţe şi avize. Noua soluţie din cadrul portofoliului „Ready Business” este adresată companiilor mici şi mijlocii, indiferent de domeniul de activitate.

Preţul unui sistem pentru o casă inteligentă porneşte de la 4.000 de euro

Miercuri 5 iulie 2017. Preţul unui sistem care monitorizează şi controlează inclusiv de la distanţă locuinţa şi oferă servicii de Internet TV şi conectivitate începe de la 4.000 de euro şi poate creşte în funcţie de dotările cerute de utilizator, a declarat Răzvan Ionescu, director de marketing al Telekom România.

Ericsson estimează peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

Duminica 2 iulie 2017. Numărul de utilizatori de internet mobil în bandă largă va creşte cu 2,6 miliarde, echivalentul, în medie, a peste un milion de utilizatori noi în fiecare zi, până în 2022, potrivit unui studiu Ericsson Mobility.

ANCOM: Viteza medie de download date internet fix a crescut cu 78% în 2016, faţă de 2015

Joi 29 iunie 2017. Românii au experimentat, în 2016, viteze medii naţionale de 26 Mbps pentru download date internet mobil şi de 95 Mbps download date internet fix, în creştere cu 78% faţă de anul trecut, potrivit aplicaţiei ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de internet, Netograf.ro.

Reţelistica revine la putere

Luni 26 iunie 2017. Dorin Pena, director general Cisco România, spune că reţelistica începe să conteze din ce în ce mai mult în business, pentru că afacerile depind de tehnologie, iar dispozitivele sunt conectate la internet.

Telekom România: Proiectul RO-NET este blocat de 8 luni de zile. Reţeaua e gata în 400 de localităţi, dar Ministerul Comunicaţiilor nu semnează recepţia. Majoros: Regretăm că am câştigat proiectul, este o mare pierdere pentru noi

Sambata 17 iunie 2017. Grupul Telekom România a finalizat lucrările de instalare a reţelei de internet de mare viteză în 400 de localităţi aflate în zone izolate, ca parte a proiectului cu fonduri europene RO-NET, însă Ministerul Comunicaţiilor nu a semnat recepţia pentru aceste lucrări astfel că activitatea este practic blocată, au declarat reprezentanţi ai grupului de comunicaţii fixe şi mobile.

Grupul Telekom a lansat împreună cu chinezii de la ZTE un proiect smart-city în Constanţa. Primarul Decebal Făgădău: Întâi facem teste, anul viitor ne pregătim strategia pentru smart-city, şi apoi vom face şi achiziţii

Vineri 16 iunie 2017. Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a lansat oficial vineri, în Constanţa împreună cu compania chineză ZTE în calitate de partener tehnologic al doilea proiect smart-city în care este implicat operatorul, şi care include soluţii inteligente de parcare şi iluminat stradal dar şi alte module printre care se numără o priză pentru încărcarea autovehiculelor electrice şi senzori pentru monitorizarea mediului, dar şi unul prin care sunt furnizate servicii gratuite de internet prin tehnologia wi-fi.

La iCEE fest participă peste 3500 de persoane şi 100 de companii importante din online şi digital

Miercuri 14 iunie 2017. Shafi Ahmed, primul chirurg care a folosit realitatea virtuală într-o operaţie şi Dave Birss, creativul care îmbină muzica si neuromarketingul, se numără printre vorbitorii de la iCEE fest, manifestare dedicată tehnologiei digitale si internetului care are loc la Bucuresti începând de joi.

Toate numele şefilor şi directorilor de la Autoritatea de reglementare în comunicaţii au dispărut de pe pagina web. Singurul om care mai apare la rubrica “Echipa ANCOM”: noul preşedinte Adrian Diţă

Marti 13 iunie 2017. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care administrează pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare de 4 miliarde de euro pe an, a şters de pe pagina web proprie toate numele şefilor şi directorilor din instituţie singura persoană care mai apare la rubrica de pe site “Echipa ANCOM” fiind Adrian Diţă, numit preşedinte al instituţiei în urmă cu o lună, la propunerea Guvernului PSD. De pe pagina web a dispărut şi organigrama instituţiei.

Deşi a condus o companie în declin, Marissa Mayer a câştigat cât a fost şefa Yahoo! 900.000 dolari pe săptămână

Duminica 11 iunie 2017. În curând Yahoo! va fi absorbită de Verizon Communications în ceea ce înseamnă sfârşitul unei ere pentru unul dintre pionierii epocii internetului şi finalul aventurii remarcabile de cinci ani a Marissei Mayer ca CEO al companiei americane, scrie The New York Times.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti a rambursat anticipat un credit de 29 mil. lei către Libra Bank

Joi 8 iunie 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

VIDEO ZF LIVE. Raluca Ghilea, Perceptum Concept: Antreprenorul român exploatează insuficient canalele de social media pentru promovarea businessului

Joi 8 iunie 2017. Antreprenorii români manifestă un interes scăzut faţă de promovarea businessului prin intermediul canalelor de social media, astfel că doar 12% din aceştia aleg să-şi facă publicitate prin intermediul internetului şi doar o treime conştientizează importanţa acestui lucru, arată un studiu realizat recent de compania de marketing şi publicitate Perceptum Concept pe un eşantion de 10.000 de companii locale.

Afacerile retailerului GSM Germanos, parte a grupului Telekom, au scăzut cu 6% sub 40 mil. euro iar pierderile au avansat cu 31% la 12 mil. euro

Miercuri 7 iunie 2017. Germanos Telecom, cel mai mare retailer de servicii, echipamente şi accesorii de telecom de pe piaţa locală, care este parte a grupului Telekom România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 177,5 mil. lei (39,5 mil. euro), în scădere cu 5,8% faţă de anul anterior, conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

Afacerile UPC au urcat cu 8% la 129 mil. euro. Pierderile nete au urcat din nou, la 62 mil. euro

Miercuri 7 iunie 2017. Compania de cablu UPC, numărul trei pe pieţele locale de servicii de televiziune şi internet fix, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 579,1 mil. lei (128,9 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de operator la Ministerul Finanţelor Publice.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a rambursat anticipat un credit de 29 mil.lei, cu scadenţă în noiembrie 2019

Miercuri 31 mai 2017. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a rambursat anticipat un credit de 29,2 milioane lei, contractat în 2015 de la Libra Internet Bank, pentru finanţarea etapei a treia din Cartierul Salcâmilor.

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureşului, din Arad. Poliţia a deschis o anchetă

Marti 30 mai 2017. Poliţia Arad a deschis o anchetă, marţi, după ce reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului au spus că pagina de internet este victima unui atac cibernetic, accesul de pe luncamuresului.ro fiind redirecţionat automat către site-uri de adulţi sau pariuri sportive.

Furnizorii de soluţii de securitate IT: WannaCry a grăbit unele proiecte, dar firmele încă nu conştientizează pe deplin riscurile unui atac

Luni 29 mai 2017. Soluţiile de securitate IT trebuie să devină o prioritate pentru orice tip de instituţie şi companie, atât publice, cât şi private şi indiferent în ce industrie activează în condiţiile în care numărul de atacuri cibernetice este în continuă creştere, iar numărul de echipamente care se conectează la internet este tot mai mare, pe măsura ce tehnologia IoT („The Internet of Things”) devine tot mai accesibilă.

La aproape 2 săptămâni de la numire Adrian Diţă păstrează tăcerea despre planurile sale la vârful ANCOM. Fostul şef Cătălin Marinescu şi-a prezentat planul după 6 zile

Marti 23 mai 2017. De la data numirii în funcţie - 11 mai - Adrian Diţă nu a avut nicio intervenţie în spaţiul public, noul preşedinte al ANCOM făcându-şi simţită prezenţa doar prin publicarea, pe pagina dedicată echipei de conducere de pe website-ul ANCOM, a profilului său şi a unei fotografii recente.

Lanţul de magazine de cosmetice Yves Rocher: Ţinta noastră este ca până în 2020 să ajungem locul trei în piaţă, faţă de şapte acum

Marti 23 mai 2017. Businessul producătorului de cosmetice Yves Rocher este operat în România de două companii, una fiind cea care se ocupă de magazine, iar cealaltă de vânzările prin corespondenţă şi internet. Afacerile grupului francez în România ar putea sări pragul de 100 mil. lei în acest an.

Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend: Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile. Oamenii sunt dispuşi să plătească pentru servicii pe Internet

Luni 22 mai 2017. Am ajuns la un nivel în care există o interacţiune în timp real a business-urilor cu consumatorii. Consumăm foarte mult conţinut media pe device-urile mobile, a declarat Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Bogdan Toporan, director general Best Internet Security: Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan

Luni 22 mai 2017. Cea mai frecventă greşeală a companiilor care încearcă să ia măsuri în zona de securitate este adoptarea de tehnologie fără o strategie şi un plan.

Valentin Ştefan, Director de Strategie & Business Development, Vodafone România: Facebook şi reţelele de socializare sunt cele mai utilizate de în România. În 2-3 ani probabil vom ajunge la 80% folosire a Internetului şi a smartphone-ului

Luni 22 mai 2017. Smartphone-ul a adus internetul aproape de mai mulţi oameni şi mai la îndemână. Mare parte din oameni le folosesc în paralel smartophone-ul şi laptopul/PC-ul.

Andreea Ioniţă, Strategy & Program Management Director, Director Orange România: În Orange vedem o dublare a traficului mobil faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Acum 10 ani puteam petrece ore în şir fără să ne uităm la telefon. Astăzi petrecem aproximativ 4-5 ore cu smartphone-ul pe zi, este centrul ”universului”, dar şi al IOT (internet of things), core-ul care conectează totul.

Frantisek Mala, Director Executiv Comercial pe segmentul Rezidenţial, Telekom România: În reţelele Telekom traficul 4G a crescut de 5 ori faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Felul în care folosim smartphone-ul s-a schimbat, în special pentru tineri. Astăzi smartphone-ul este despre Internet.

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro

Luni 22 mai 2017. Din 2007 până în prezent s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro în România. Estimăm că în 2017 vom ajunge la jumătate din populaţie utilizatori de Internet pe mobil, a declarat Anca Zamfirescu, Head of Digital Marketing Intelligence, GfK România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio'17.

DIGI închide săptămâna pe plus după 2 zile de coşmar. Bursa de la Bucureşti a mai făcut un pas spre statutul pe piaţa emergentă, dar are nevoie de listarea Hidroelectrica

Vineri 19 mai 2017. Acţiunile DIGI, compania de cablu, internet şi telefonie, a închis prima săptămână de tranzacţionare la Bursă în creştere cu 1,79 faţă de joi, dar sub preţul din ofertă de 40 de lei şi sub preţul de listare de 41,7 lei.

Integratorul IT ETA2U din Timişoara: Mizăm pe o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta. Pe termen lung creşterea va veni din inovaţie. "În urmă cu ani, am înfiinţat un centru de dezvoltare care acum lucrează la soluţii Internet of Things."

Joi 18 mai 2017. Compania timişoreană ETA2U, cel mai mare integrator IT din a­fara Bucureştiului, şi-a bugetat pen­tru anul în curs o creştere a­nuală de 10% a afacerilor, a­ceas­ta urmând să ajungă astfel la peste 180 mi­­lioane de lei.

BERD a cumpărat 3,25 de milioane de acţiuni Digi, peste 16% din tranşa rezervată investitorilor instituţionali

Marti 16 mai 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziţionat un pachet de 3,25 de milioane de acţiuni la compania mamă a grupului de comunicaţii RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix din România, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

Ucraina a blocat accesul la mai multe site-uri ruse

Marti 16 mai 2017. Ucraina a impus marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, pe care a acuzat-o că susţine rebeliunea separatistă din estul Ucrainei, blocând accesul pe teritoriul său la mai multe servicii de internet foarte populare oferite de companii ruse, informează Le Figaro.

Bogdan Toporan, şeful Best Internet Security (BISS): Ransomware-ul a fost de departe principala ameninţare şi în 2016. Companiile au nevoie de consultanţi specializaţi în cyber security

Sambata 13 mai 2017. Atacurile cibernetice de tip “ransomware” - prin care fişiere cheie de pe sisteme IT sunt criptate şi nu pot fi recuperate de regulă decât prin plata unei răscumpărări – au reprezentat încă de anul trecut principala ameninţare informatică, a declarat pentru ZF Bogdan Toporan, director general şi proprietar al companiei Best Internet Security (BISS), unul dintre cei mai mari integratori locali de soluţii şi servicii de securitate IT.

Povestea hacker-ului român care spart site-urile Pentagonului, Google, NASA şi pe cel al Marinei Regale Britanice

Sambata 13 mai 2017. Răzvan Cernăianu a fost unul dintre cei mai notorii hackeri. A spart zeci de site-uri, printre care cele ale Pentagonului, Google, NASA sau pe cel al Marinei Regale Britanice. Pe Internet era cunoscut drept TinKode şi a fost unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume, până la momentul arestării lui, în 2012.

Bitdefender: WannaCryptor, ransomware-ul care a provocat închiderea uzinelor Dacia, se instalează fără implicarea utilizatorului. Ce ar trebui să facă firmele pentru a se proteja

Sambata 13 mai 2017. Ameninţarea cibernetică care se află în spatele problemelor întâmpinate de sistemul informatic al uzinelor Dacia, şi care a determinat oprirea activităţii din fabrică, poartă numele WannaCryptor şi este reponsabil de mai multe atacuri derulate la nivel global. „Ameninţarea cibernetică de tip ransomware WannaCryptor criptează datele utilizatorilor şi apoi solicită recompensă. În timp ce ransomware-ul convenţional, una dintre cele mai prolifice ameninţări ale momentului, se răspândeşte prin emailuri cu documente periculoase ataşate, browser-e şi exploit-uri în aplicaţiile web, atacul de astăzi foloseşte o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows. Vulnerabilitatea MS17-010 permite atacatorului să ruleze cod periculos pe un computer vulnerabil şi să folosească acel cod pentru a infecta sistemul cu ransomware fără ca cineva să acceseze linkuri sau să deschidă emailuri infectate”, potrivit datelor comunicate de compania românească Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de soluţii de securitate IT.

Telekom atacă şi pe segmentul de telefonie mobilă, cu abonamente noi. Apeluri nelimitate cu 7 euro

Joi 11 mai 2017. Grupul Telekom a lansat marţi un abonament cu internet mobil 4G şi apeluri nelimitate către toate reţelele naţionale la un tarif de 7 euro - cel mai mic preţ pentru un asemenea pachet de servicii dintre cele aflate în oferta celorlalţi doi giganţi (Orange şi Vodafone) alături de care domină piaţă

Telekom şi-a relansat cu o zi întârziere noua pagina web. Noul site pune accent pe conţinutul video şi include noi servicii

Miercuri 10 mai 2017. Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a lansat noua variantă a paginii sale web cu o zi întârziere faţă de planul iniţial care prevedea că lucrările la site şi la platformele de IT se vor finaliza în data de 8 mai.

Staţie de încărcare pentru maşini electrice, pe domeniul public din Timişoara

Miercuri 10 mai 2017. În centrul Timişoarei a fost realizată prima staţie de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, fiind donată de o companie chineză care a montat şi primul stâlp inteligent din oraş, cu internet gratuit Wi-Fi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rezultatele UPC în trim. 1: creştere în linie, în particular pe net şi telefonie fixă. Numărul de clienţi scade însă uşor pentru prima oară după 7 trimestre

Luni 8 mai 2017. UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV şi numărul trei de pe piaţa de internet fix, a înregistrat în primul trimestru al acestui an creşteri în linie ale numărului de abonamente pentru toate liniile principale de business în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă a contabilizat şi primul recul al numărului de clienţi după 7 trimestre de creştere consecutivă în raport cu luna decembrie 2016, arată datele grupului american Liberty Global, proprietarul operatorului.

Bitdefender a identificat o ameninţare cibernetică destinată spionajului

Vineri 5 mai 2017. Specialiştii în securitate cibernetică ai Bitdefender au identificat Netrepser, o ameninţare cibernetică personalizată, destinată spionajului cibernetic, care poate fi găsită în instrumente gratuite aflate pe internet şi care ţinteşte agenţiile şi instituţiile guvernamentale, informează compania.

Oferta de acţiuni a Digi a stârnit interesul investitorilor. Pe piaţa de retail subscrierea s-a ridicat la 43% încă din prima zi, iar investitorii instituţionali ar fi subscris complet oferta făcută

Luni 1 mai 2017. Oferta de acţiuni a operatorului telecom, internet şi cablu RCS & RDS ar fi fost subscrisă încă din prima zi pe tranşa inves­titorilor instituţionali, în vreme ce tranşa investitorilor de retail a fost subscrisă în proporţie de 43%, conform surselor apro­piate tranzacţiei şi datelor oficiale din piaţă.

Cine conduce zi de zi RCS&RDS?

Joi 27 aprilie 2017. Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

RCS&RDS a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro pentru operaţiunea prin care şi-a refinanţat datoriile

Miercuri 26 octombrie 2016. Grupul RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi internet fix din România, a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro constând în acţiunile proprii şi la filiale din străinătate, conturi bancare, mărci şi echipamente, pentru operaţiunea de refinanţare a datoriilor, care a avut o valoare totală de aproape 700 mil. euro, conform datelor disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa. Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar

Luni 24 octombrie 2016. Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

RCS&RDS măreşte viteza de upload la net fix până la 500 Mbps şi taie preţurile pentru clienţii noi sau cei care prelungesc contractele

Joi 20 octombrie 2016. Compania de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de internet fix, va mări începând din data de 21 octombrie viteza maximă de încărcare a datelor (upload) până la 500 Mbps pentru clienţii care aleg cel mai scump plan tarifar şi va reduce, în acelaşi timp tarifele cu 10% pentru clienţii noi sau cei care îşi prelungesc contractele existente, conform unui anunţ al operatorului.

Ce sisteme inteligente poţi alege pentru o casă mai sigură

Miercuri 19 octombrie 2016. Vrei să vezi în timp real pe telefonul mobil ce se întâmplă acasă în timp ce lipseşti? Sau să primeşti o alertă pe telefon în cazul în care se inundă casa sau ai uitat un aparat în priză? Dispozitivele inteligente, care folosesc tehnologia „The Internet of Things“ (IoT), au făcut ca toate aceste lucruri să devină o realitate.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter