Stiri despre Marea Britanie

 

Agenţia Moody's a redus nivelul Marii Britanii, din cauza Brexit şi a renunţării la austeritate

Sambata 23 septembrie 2017. Agenţia de evaluare Moody's a redus nivelul de creditare al Marii Britanii, argumentând că planurile Guvernului Theresa May de diminuare a datoriei masive au fost afectate şi că ieşirea din Uniunea Europeană va avea efecte negative asupra economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Răsturnare de situaţie în cazul Brexit: Theresa May vrea perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu UE post-Brexit

Vineri 22 septembrie 2017. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a propus vineri, în discursul rostit în oraşul italian Florenţa, o perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu Uniunea Europeană post-Brexit.

Ce s-a ales de un proiect de mall de 100 mil. euro după un deceniu: terenul e viran şi compania în faliment

Vineri 22 septembrie 2017. În 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru economia locală şi penultimul de boom economic, o serie de in­ves­titori britanici anunţau la Ploieşti un mall de 100 mil. euro, cel mai mare din oraş.

Asaltul retailerilor online. Tim Davies, Colliers International: Până în 2020, jumătate din cumpărăturile din Marea Britanie se vor face online

Marti 19 septembrie 2017. Expansiunea conceptului de e-commerce va duce la o transformare a retailului clasic, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi consumatori preferă să cumpere online, în loc să meargă în magazine, este concluzia speakerilor participanţi la evenimentul CEE Property Forum, care reuneşte investitori din real-estate la Viena.

Grupul Voici La Mode a preluat franciza Marks&Spencer în România

Marti 19 septembrie 2017. Acordul dintre britanicii de la Marks&Spencer şi grupul cipriot Voici La Mode prin care acesta din urmă preia în regim de franciză unităţile din Băneasa Shopping City, Plaza Romania şi Bucureşti Mall a fost finalizat, compania din Cipru intenţionând să îşi extindă operaţiunile şi să deschidă noi magazine în locaţii premium din ţară.

Avertisment extrem de dur al puternicului ministru german de Finanţe: Dacă vor apărea noi diviziuni între est şi vest după Brexit, va fi o catastrofă

Marti 19 septembrie 2017. Ministerul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, luni, asupra riscurilor divizării Europei pe linia est-vest şi a descris ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ca un "nonsens", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Brandurile romaneşti iau locul celor străine. Farmacia Tei merge în locul Debenhams în mallul Plaza Romania

Marti 19 septembrie 2017. Farmacia Tei, afacerea controlată de antrepre­noarea Roxana Maftei, intră cu o farmacie şi un magazin Bebe Tei în Plaza Mall, în locul magazinului Debenhams, retailerul britanic de modă care a închis toate magazinele pe care le avea în Romania la începutul lui 2017.

Serviciile secrete britanice nu au dovezi privind implicarea reţelei SI în atentatul de la Londra

Luni 18 septembrie 2017. Poliţia britanică şi serviciile secrete nu au găsit dovezi privind implicarea vreunei organizaţii teroriste în atentatul comis săptămâna trecută la metroul din Londra, atac soldat cu rănirea a 30 de persoane, afirmă surse guvernamentale britanice şi americane citate de site-ul agenţiei Reuters.

Reuters: Marea Britanie va pierde cel puţin 10.000 de posturi financiare în prima etapă post-Brexit

Luni 18 septembrie 2017. Aproximativ 10.000 de posturi în domeniul serviciilor financiare vor fi transferate în afara Marii Britanii în următorii ani dacă Londra va pierde accesul la piaţa Uniunii Europene post-Brexit, arată un studiu elaborat de agenţia de ştiri Reuters.

Marea Britanie vrea parteneriat de securitate cu Uniunea Europeană post-Brexit

Luni 18 septembrie 2017. Marea Britanie va propune luni semnarea unui nou acord de securitate cu Uniunea Europeană, post-Brexit, în scopul menţinerii şi intensificării cooperării pentru blocarea "ameninţărilor transfrontaliere din ce în ce mai mari", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cele mai puternice bănci centrale ale Vestului se îndreaptă împreună spre finalul erei banilor ieftini. Banca Centrală Europeană merge mai şovăielnic deoarece euro este prea puternic, iar inflaţia prea slabă

Luni 18 septembrie 2017. Cu Banca Angliei semna­lizând că este pregătită să ma­joreze dobânzile pen­tru a ţine în frâu inflaţia, trei din­tre cele mai impor­tante bănci cen­tra­le ale lumii merg pentru prima dată în ultimii ani împreună spre finalul erei post-criză a banilor ieftini.

Brandul Bjorn Borg denumit după faimosul tenismen al anilor `90 se extinde către Londra, Berlin şi New York

Duminica 17 septembrie 2017. Bjorn Borg este un brand care se ocupă cu lenjerie şi echipamente sportive şi a fost denumit după cel mai reputat jucător de tenis al Suediei. Firma plănuieşte să se extindă pe pieţele din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, în încercarea de a deveni un succes pe plan mondial, anunţă Bloomberg.

Ministru brianic: Mesajele lui Trump privind incidentul terorist din Londra sunt simple speculaţii

Duminica 17 septembrie 2017. Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a declarat că mesajele postate pe Twitter de preşedintele SUA, Donald Trump, în care acesta afirma că cei responsabili pentru incidentul terorist de la Londra erau cunoscuţi autorităţilor, reprezintă simple speculaţii, informează BBC News online.

Al doilea suspect, reţinut în legătură cu incidentul terorist de la metroul din Londra

Duminica 17 septembrie 2017. Poliţia britanică a anunţat că a reţinut, sâmbătă noapte, un al doilea suspect în legătură cu incidentul terorist de la metroul din Londra, informează BBC News online.

Sondajele preconizează că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, în ciuda Brexit-ului

Sambata 16 septembrie 2017. Deşi Frankfurt şi Paris au intrat în lupta pentru a deveni cele mai mari centre financiare europene, sondajele spun că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, depăşind New York-ul din punct de vedere al atractivităţii financiare, chiar dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Joi 14 septembrie 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, a inaugurat un nou sediu la Iaşi, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas Iaşi, un spaţiu ce poate acomoda până la 200 de angajaţi şi capacitate suplimentară de până la 630 de angajaţi.

Cine este omul care conduce din umbră Comisia Europeană şi care are la mână soarta Marii Britanii după Brexit

Miercuri 13 septembrie 2017. Martin Selmayr este şeful de personal al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi multe voci puternice îl numesc cel mai influent om din conducerea Comisiei şi îl compară cu Rasputin, numindu-l „monstrul”, potrivit unei analize de profil realizate de Financial Times.

Oamenii vor fi nevoiţi să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieţei muncii. Câţi dintre aceştia sunt însă dispuşi să o facă?

Miercuri 13 septembrie 2017. Un nou raport realizat de PwC, la care au participat 10.000 de persoane persoane din Marea Britanie, Germania, India şi Statele Unite, a scos la iveală faptul că 74% dintre cei care au fost chestionaţi sunt pregătiţi să înveţe noi abilităţi şi cunoştinţe sau să se recalifice pentru a-şi menţine şansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va "regreta în curând" ieşirea din Uniunea Europeană

Miercuri 13 septembrie 2017. Marea Britanie va "regreta în curând" ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, adăugând că Brexit este un moment "trist, tragic" pentru UE, însă statele europene vor "merge mai departe", informează site-ul postului BBC News online.

Furnizorul britanic de servicii de catering Compass merge spre afaceri de 100 mil. lei şi 1.200 de angajaţi în România. „Piaţa locală se maturizează”

Miercuri 13 septembrie 2017. „Avem în prezent în lo­caţiile noastre peste 36.000 de oaspeţi zilnic. În urma con­tractelor semnate re­cent, care presupun şi deschiderea unor noi locaţii, vom ajunge la finele acestui an să administrăm 65 de unităţi”, a declarat Evelina Năstăsescu, managing director al Eurest România, companie care şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 15 ani.

David Davis, ministrul britanic pentu Brexit: Marea Britanie ar putea să se alăture misiunilor militare ale UE şi după Brexit

Marti 12 septembrie 2017. Guvernul britanic este dispus să contribuie cu trupe la misiunile militare ale Uniunii Europene inclusiv după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, a anunţat luni ministrul britanic pentu Brexit, David Davis, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Cel mai puternic uragan din Atlantic a distrus casa controversatului miliardar Richard Branson şi i-a devastat insula privată. El şi familia lui au scăpat cu viaţă pentru că s-au ascuns în cramă

Joi 7 septembrie 2017. Necker, insula privată a miliardarului Richard Branson, unul dintre cei mai admiraţi oameni de afaceri din Marea Britanie, a fost distrusă parţial în urma uraganului Irma.

ZF Live. Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă: Exporturile României în Australia au crescut cu 86% în 2016, până la 200 milioane de dolari SUA

Joi 7 septembrie 2017. Pentru companiile româneşti care ar dori să exporte în Australia şi Noua Zeelandă, relaţiile anterioare cu companii din Marea Britanie sau Germania ar însemna o uşă deschisă pe jumătate, a explicat Nineta Bărbulescu, ambasadoarea României în Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel: Ar fi bine ca modificările la legile justiţiei să fie discutate cu toate părţile implicate

Miercuri 6 septembrie 2017. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel, a declarat, după vizita de miercuri de la ministerul Justiţiei, că a discutat cu Tudorel Toader şi despre modificările aduse legilor justiţiei, precizând că ar fi bine ca acestea să fie discutate cu toate părţile implicate.

Marea Britanie transmite că după Brexit va urmări o politică echilibrată a imigrării

Miercuri 6 septembrie 2017. Marea Britanie va urmări o politică echilibrată a imigrării după ce va părăsi Uniunea Europeană, încercând să atragă muncitori cu înalte calificări în timp ce va scădea numărul celor slab pregătiţi, a confirmat ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, citat de Reuters.

Imigranţii UE cu calificare redusă vor fi vizaţi de Guvernul britanic după Brexit

Miercuri 6 septembrie 2017. În urma procedurii Brexit sistemul britanic de imigrare va restricţiona imigranţii UE slab calificaţi şi va anula dreptul cetăţenilor Blocului comunitar din Marea Britanie de a-şi aduce membrii familiei în ţara insulară, conform unor documente guvernamentale dezvăluite şi citate de The Guardian.

Scoţia are în plan eliminarea treptată a autovehiculelor care merg pe benzină sau pe motorină

Marti 5 septembrie 2017. Guvernul Scoţiei are în plan eliminarea trepată a autovehiculelor care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032, cu opt ani înaintea obiectivului stabilit de Guvernul britanic, a anunţat prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, potrivit The Independent.

Poliţia a evacuat o zonă din centrul oraşului britanic Bolton după descoperirea unui pachet suspect

Luni 4 septembrie 2017. Autorităţile britanice au transmis că Piaţa Victoria din centrul oraşului Bolton a fost evacuată în urma descoperirii unui pachet suspect, poliţiştii încercând să determine dacă pachetul reprezintă un pericol pentru public, informează site-ul postului ITV.

Oficial al UE: Decizia britanicilor de a părăsi UE a fost stupidă. Procesul este reversibil

Luni 4 septembrie 2017. Martin Selmayr, şeful de cabinet al Preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, a declarat, luni, că decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană a fost stupidă, adăugând că doar voinţa cetăţenilor poate opri acest proces, potrivit Bloomberg.

Oficial britanic:Guvernul de la Londra, pregătit pentru intensificarea discuţiilor pe tema Brexit

Luni 4 septembrie 2017. Marea Britanie este pregătită pentru intensificarea discuţiilor pe tema Brexit, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului Theresa May, în contextul în care oficialii UE au anunţat că în discuţiile de până acum nu s-au înregistrat progrese semnificative, informează agenţia de ştiri Reuters.

Kate Middleton şi Prinţul William aşteaptă al treilea copil

Luni 4 septembrie 2017. Palatul Kensington a anunţat, luni că Ducele şi Ducesa de Cambridge aşteaptă cel de al treilea copil, adăugând că Regina Marii Britanii a fost încântată la auzirea veştii, informează BBC News.

Experţi britanici: Trecerea la vehicule electrice va genera probleme, vor fi necesare noi centrale

Vineri 1 septembrie 2017. Marea Britanie va trebui să investească miliarde de lire (miliarde de euro) pentru construirea de centrale electrice, extinderea reţelelor de electricitate şi pentru staţii de alimentare a maşinilor, pentru a evita oprirea bruscă a energiei după renunţarea la motoarele diesel şi pe benzină.

Formaţiunea naţionalistă irlandeză, Sinn Fein, îndeamnă Irlanda să blocheze negocierile Marii Britanii cu UE pe tema Brexit

Joi 31 august 2017. Formaţiunea naţionalistă irlandeză Sinn Fein îndeamnă Guvernul Irlandei să blocheze negocierile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema relaţiilor post-Brexit, argumentând că nu se înregistrează progrese privind frontiera din zona Irlandei de Nord, teritoriu britanic.

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE: UE şi Marea Britanie nu au înregistrat progrese în negocierile pe tema Brexit

Joi 31 august 2017. Guvernul Theresa May şi Uniunea Europeană "nu au înregistrat progrese decisive" în negocierile pe tema Brexit, anunţă Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, după noua sesiune de discuţii, încheiată joi.

Theresa May cere Uniunii Europene să facă progrese în privinţa negocierilor pentru Brexit

Joi 31 august 2017. Prim-ministrul britanic Theresa May a cerut, joi, Bruxellesului să facă progrese în privinţa negocierilor pe marginea acordului comercial cu Marea Britanie, însă oficialii UE vor stabilirea termenilor despărţirii înaintea stabilirii viitoarelor relaţii comerciale, informează cotidianul The Guardian.

Marea Britanie şi Japonia au convenit să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord

Joi 31 august 2017. Premierul britanic Theresa May a declarat, joi, că a convenit cu omologul său japonez Shinzo Abe să colaboreze pentru a înăspri sancţiunile impuse Coreei de Nord, după recentul test cu rachetă balistică efectuat de către regimul de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Theresa May: Presiunea chineză este cel mai bun mod de a ţine în frâu Coreea de Nord

Miercuri 30 august 2017. Premierul britanic Theresa May a făcut apel la China să exercite mai multă presiune asupra Coreei de Nord pentru a înceta testele cu rachete balistice, menţionând că Beijingul are un rol esenţial în eforturile internaţionale de prevenire a provocărilor din partea Phenianului, relatează Reuters.

Endava a deschis un hub fintech în care va ajunge la 100 de angajaţi, specialişti în plăţi şi tehnlogie

Marti 29 august 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, îşi va dubla în acest an, până la 100 de persoane, numărul de angajaţi din Endava Technology, un centru deschis în acest an care este specializat în platforme şi soluţii care îmbină tehnologia cu serviciile financiare (fintech).

Marea Britanie aşteaptă "flexibilitate şi imaginaţie" din partea UE în negocierile pe tema Brexit

Luni 28 august 2017. Marea Britanie aşteaptă o abordare caracterizată prin "flexibilitate şi imaginaţie" în negocierile cu Uniunea Europeană, afirmă David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Guvernul Marii Britanii nu are o abordare clară privind Brexit, acuză o organizaţie de lobby germană

Luni 28 august 2017. Guvernul Theresa May are o abordare neclară în privinţa Brexit, acuză Federaţia Industriei Germane, în contextul unei noi sesiuni de negocieri între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Incidente pe plaje din Marea Britanie / Aproximativ 150 de persoane, intoxicate cu "vapori chimici"

Luni 28 august 2017. Aproximativ 150 de persoane au suferit iritaţii ale căilor respiratorii şi ochilor pe plaje din Marea Britanie, din cauza unor "vapori chimici" a căror sursă nu a fost identificată, anunţă surse citate de postul ITV.

Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit, avertizează că securitatea Marii Britanii va avea de suferit după Brexit

Luni 28 august 2017. Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit, a transmis un avertisment Guvernului de la Londra, afirmând că, după producerea Brexit, securitatea Marii Britanii va avea mult de suferit, relatează cotidianul The Telegraph.

Exodul muncitorilor: Aproximativ un milion de muncitori calificaţi plănuiesc să părăsească Marea Britanie după Brexit

Luni 28 august 2017. Aproximativ un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene ce muncesc în Marea Britanie, dintre care mulţi deţin înalte calificări, plănuiesc să părăsească statul insular sau au decis deja aceasta, după Brexit, conform unui studiu, citat de The Independent.

Opt persoane au murit în urma accidentului produs pe o autostradă din Marea Britanie -2-

Sambata 26 august 2017. Accidentul rutier produs în cursul nopţii pe o autostradă din Marea Britanie s-a soldat cu moartea a opt persoane şi rănirea altor patru, anunţă autorităţile britanice, citate de publicaţia The Telegraph şi de postul tv Sky News.

Oficial UE: Marea Britanie trebuie să renunţe la "gândirea soluţiilor magice" în negocierile pe tema Brexit

Vineri 25 august 2017. Marea Britanie trebuie să renunţe la "gândirea soluţiilor magice" în abordarea faţă de Brexit, mai ales în privinţa situaţiei din Irlanda de Nord, teritoriu britanic, recomandă un oficial european de rang înalt citat de cotidianul The Independent.

Migraţia netă în Marea Britanie a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii trei ani, pe fondul Brexit

Joi 24 august 2017. Migraţia netă către Marea Britanie a scăzut în 2017 cu 81.000 de unităţi, până la 246.000 de persoane, iar mai mult de jumătate din acest declin se datorează creşterii numărului de cetăţeni din Uniunea Europeană care părăsesc Marea Britanie pe fondul Brexit, relatează site-ul BBC News.

Londra se aliniază cu Bruxellesul măcar la un capitol: Marea Britanie vrea să aibă o relaţie apropiată cu UE în privinţa protecţiei datelor şi după Brexit

Joi 24 august 2017. Marea Britanie va propune un plan de cooperare strânsă cu Uniunea Europeană în privinţa normelor de protecţie a datelor şi după Brexit, pentru a-i asigura pe agenţii economici şi pe agenţiile de aplicare a legii că nu va exista nicio întrerupere în schimbul de informaţii, relatează site-ul Reuters.

Marea Britanie a solicitat printr-o scrisoare ca cetăţenii UE de pe teritoriul său să părăsească ţara

Miercuri 23 august 2017. Marea Britanie a comunicat că a trimis din greşeală zeci de scrisori prin care solicita cetăţenilor Uniunii Europene ce locuiesc pe teritoriul britanic să părăsească statul insular, informează Reuters.

O staţie de metrou londoneză, evacuată temporar în urma unui posibil incendiu

Miercuri 23 august 2017. O staţie de metrou din Londra a fost închisă temporar pentru ca pompierii să poată descoperi sursa unui posibil incendiu, informează presa britanică.

Încrederea angajatorilor britanici este la minimum după votul pentru Brexit

Miercuri 23 august 2017. Încrederea companiilor britanice să angajeze şi să investească a ajuns la cel mai scăzut nivel după votul de anul trecut privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit unui studiu realizat de industria de recrutare şi prezentat miercuri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

M. Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în UE fără costuri suplimentare, după Brexit

Luni 21 august 2017. Guvernul de la Londra a solicitat ca firmele britanice producătoare de mărfuri la standarde europene să-şi poată vinde produsele în UE fără a li se adăuga costuri suplimentare, chiar şi după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informează The Independent.

Un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu hepatita E

Luni 21 august 2017. Produsele din carne de porc vândute de un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză hepatică, conform unor oficiali britanici ai sănătăţii publice, citaţi de The Independent.

Marea Britanie va transmite UE noi documente privind poziţia strategică în negocierile de Brexit

Duminica 20 august 2017. Marea Britanie va emite săptămâna viitoare un nou set de documente pentru a-şi fundamenta poziţiile strategice în negocierile de Brexit cu Uniunea Europeană, de la reglementarea bunurilor până la protecţia datelor, a anunţat duminică departamentul britanic pentru Brexit, relatează site-ul Reuters.

O companie aeriană cere interzicerea consumului de alcool în aeroporturi

Vineri 18 august 2017. O limită de doar două pahare de băutură înainte de zbor: aceasta este cererea companiei Ryanair. Cea mai mare companie aeriană din Europa a solicitat aeroporturilor britanice să limiteze vânzările de alcool către pasageri şi să interzică vânzările de alcool înainte de ora 10:00, potrivit Independent.

Atentatul din Barcelona,cel mai recent incident dintr-o serie de atacuri cu vehicule în Europa

Vineri 18 august 2017. Atacul cu vehicul comis joi după-amiază la Barcelona se aseamănă cu atentatele produse în ultimul an în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Suedia, cele mai multe inspirate de reţeaua extremistă Stat Islamic.

Top 100 cele mai mari companii din lume, aproape jumătate dintre ele sunt în România

Vineri 18 august 2017. ♦ Germania şi Franţa sunt singurele dintre marile puteri economice ale lumii care şi-au trimis şi în România peste 80% din companiile prezente în top 100 mondial ♦ Marea Britanie are şase corporaţii în top 100, dar niciuna în România ♦ Ca număr de companii prezente pe piaţa locală, SUA stau cel mai bine, cu 19 firme, dar alte 18 companii americane din top 100 lipsesc din România.

O fabrică cu 200 de salariaţi din Bihor este furnizor de pantofi pentru reţeaua Marks & Spencer

Vineri 18 august 2017. Compania Sarmac din judeţul Bihor, care are peste 200 de salariaţi, este singurul producător de pantofi din România care îşi face loc pe lista furnizorilor retailerului britanic Marks & Spencer. În total, gigantul britanic lucrează local cu şase fabrici, însă cinci dintre acestea sunt de îmbrăcăminte şi doar una de încălţăminte.

Un incendiu puternic a afectat un depozit din oraşul britanic Glasgow

Joi 17 august 2017. Un incendiu puternic a afectat un depozit în oraşul britanic Glasgow, pompierii reuşind să stingă focul după câteva ore, relatează BBC News online.

Numărul cetăţenilor din UE care lucrează în Marea Britanie a înregistrat un nivel record

Joi 17 august 2017. Numărul cetăţenilor din Uniunea Europeană care lucrează în Marea Britanie a atins un nivel record, pe fondul unei creşteri semnificative a numărului de bulgari şi români care şi-au găsit locuri de muncă în ţara insulară, relatează site-ul publicaţiei Financial Times.

Marea Britanie anunţă că vor exista progrese semnificative în discuţiile de Brexit până în octombrie

Joi 17 august 2017. Marea Britanie are încredere că vor fi înregistrate "progrese suficiente" în negocierile cu Uniunea Europeană până în luna octombrie, pentru a trece la următoarea fază a discuţiilor privind Brexit, a anunţat joi guvernul de la Londra, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Premierul britanic Theresa May: Londra va finanţa unele proiecte UE privind procesul de pace din Irlanda de Nord şi după Brexit

Miercuri 16 august 2017. Premierul britanic Theresa May a declarat că Londra va finanţa unele proiecte UE privind procesul de pace din Irlanda de Nord şi după părăsirea Blocului comunitar, informează site-ul cotidianului The Business Insider.

Londra: Marea Britanie doreşte să evite reintroducerea controalelor la frontierele Irlandei de Nord

Miercuri 16 august 2017. Guvernul Marii Britanii vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit, a anunţat Departamentul pentru Ieşirea din UE de la Londra, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Dpa.

Schimbări pentru şoferii Uber: De astăzi pot primi bacşiş

Marti 15 august 2017. Clienţii Uber din Marea Britanie pot lăsa bacşiş începând de astăzi. Ei pot trimite bani prin intermediul aplicaţiei Uber. Măsura este deja valabilă în 100 de oraşe din SUA şi în Canada. Decizia conducerii vine pe fondul nemulţumirilor exprimate de angajaţi faţă de salariul prost plătite, potrivit Mashable.

UE va studia "cu atenţie" propunerea Marii Britanii de acord vamal provizoriu după Brexit

Marti 15 august 2017. Comisia Europeană a anunţat, marţi, că va "studia cu atenţie" propunerea Marii Britanii privind stabilirea unui acord vamal provizoriu cu Uniunea Europeană, dar că va aborda relaţia economică post-Brexit după ce vor fi înregistrate progrese considerabile în negocieri, relatează site-ul BBC News.

Ministrul britanic pentru Brexit: Nu va exista un acord privind factura de Brexit până în luna octombrie

Marti 15 august 2017. Marea Britanie nu va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană privind factura de Brexit până în luna octombrie, a anunţat marţi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, precizând că negocierile cu UE sunt foarte dure, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Revoluţia motoarelor electrice începe, dar asta nu reprezintă încă sfârşitul pentru motoarele clasice. Ce se întâmplă cu industria petrolieră

Duminica 13 august 2017. State precum Marea Britanie şi Franţa au anunţat deja momentul în care vor renunţa la producţia de maşini bazate pe combustibili clasici, dar marii furnizori de combustibili pariază pe câteva decenii rămase de prosperitate în domeniul motoarelor clasice, potrivit Financial Times.

Marea Britanie este pregătită să treacă la următoarea fază a negocierilor pentru Brexit

Duminica 13 august 2017. Marea Britanie este pregătită să stabilească detaliile viitoarei relaţii pe care şi-o doreşte cu Uniunea Europeană, conform unei surse, citate de Reuters.

SUA şi Coreea de Sud menţin exerciţiile militare masive, în pofida avertismentelor Coreei de Nord

Sambata 12 august 2017. Statele Unite şi Coreea de Sud vor efectua exerciţii militare masive, care erau programate, în pofida amplificării tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, afirmă oficiali de la Seul citaţi de cotidianul britanic The Guardian.

Aproape trei sferturi dintre statele UE au înregistrat o creştere a riscului de sclavie modernă

Joi 10 august 2017. Riscurile de sclavie modernă au crescut în aproape trei sferturi dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în ultimul an, iar situaţia din România este cea mai gravă, potrivit unui studiu anual al companiei britanice de consultanţă Verisk Mapleroft, relatează site-ul publicaţiei Forbes.

Un autobuz supraetajat a intrat într-o clădire din sud-vestul Londra

Joi 10 august 2017. Mai mulţi pasageri au fost răniţi după ce autobuzul în care călătoreau a intrat într-o clădire din sud-vestul Londrei, au anunţat autorităţile britanice, precizând că două persoane au rămas blocate în partea superioară a vehiculului, informează site-ul cotidianului The Independent.

SOL Electronics Timişoara, creştere de zece ori într-un an a afacerilor cu telefoane

Joi 10 august 2017. Compania SOL Electronics Trading SRL din Ti­mişoara, controlată de antreprenorul britanic de origine indiană Rameschandra Rajesh, a intrat anul trecut în topul celor mai mari distribuitori şi comercianţi de smartpho­ne-uri şi tablete de pe piaţa locală, după ce a înregistrat o creş­tere a cifrei de afaceri de aproape zece ori în raport cu anul 2015, până la 83 mil. lei (18,5 mil. euro), conform datelor raportate de societate la Ministerul Finanţelor Publice.

Marea Britanie susţine că UE propune drepturi de rezidenţă limitate pentru britanici după Brexit

Miercuri 9 august 2017. Uniunea Europeană a propus ca britanicii care se vor afla în ţările din Blocul comunitar după finalizarea Brexit să primească drept de şedere doar în locul de rezidenţă, a anunţat miercuri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Banca Angliei cere un răgaz după Brexit: O perioadă tranziţională este de dorit pentru băncile din Marea Britanie şi UE

Miercuri 9 august 2017. Un oficial din cadrul Băncii Angliei a declarat că o perioadă tranziţională ar fi de dorit după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană întrucât ar oferi băncilor mai mult timp să pună în aplicare schimbările necesare din cauza Brexit, informează site-ul cotidianului The New York Times.

Vantiv oferă 10 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Worldpay

Miercuri 9 august 2017. Compania americană de procesare a plăţilor Vantiv a lansat o ofertă formală de cumpărarea a firmei britanice Worldpay, pentru 10 miliarde de dolari, după ce, luna trecută, companiile au anunţat înţelegerea iniţială, potrivit Reuters.

Preşedintele Curţii Supreme din Marea Britanie cere claritate juridică în privinţa Brexit

Marti 8 august 2017. Guvernul Marii Britanii trebuie să precizeze modul în care instanţele britanice vor trebui să interpreteze hotărârile Curţii Europene de Justiţie după Brexit, a declarat marţi preşedintele Curţii Supreme din Marea Britanie, David Neuberger, relatează site-ul BBC News.

Marea Britanie şi Franţa au depistat loturi de ouă contaminate cu insecticid

Luni 7 august 2017. Marea Britanie şi Franţa au depistat, luni, mai multe loturi de ouă din import care au fost contaminate cu insecticid, în contextul în care mai multe state din Uniunea Europeană au raportat astfel de produse contaminate de la finele lunii iulie, relatează site-ul france24.com.

Fost şef al serviciului diplomatic britanic: Negocierile pentru Brexit au început cu stângul

Luni 7 august 2017. Negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu au început bine, din cauza dezacordurilor dintre echipa de miniştri a premierului Theresa May privind tipul de acord pe care să-l obţină, a declarat luni Simon Fraser, fost şef al serviciului diplomatic britanic, relatează Reuters.

Londra:Marea Britanie nu confirmă cifra de 40 de miliarde de euro ca valoare a facturii Brexit

Luni 7 august 2017. Marea Britanie nu confirmă cifra de 40 miliarde de euro drept suma pe care Guvernul de la Londra este pregătit să o plătească pentru ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, informează agenţia de ştiri Reuters.

Guvernul din Marea Britanie cere producătorilor de maşini inteligente, conectate la internet, să dezvolte protecţie strictă împotriva hackerilor

Luni 7 august 2017. Autorităţile britanice au transmis indicative stricte, solicitând producătorilor de autovehicule inteligente, bazate pe conexiune la internet, să instaleze în sistem cyber-protecţie mai dură pentru a le proteja împotriva hackerilor, potrivit Reuters.

Doi români, daţi dispăruţi în urma ciocnirii între două ambarcaţiuni în sudul Marii Britanii

Duminica 6 august 2017. Echipajele Pazei de coaste britanice caută doi români care au fost daţi dispăruţi după coliziunea între două ambarcaţiuni în Canalul Mânecii, în apropiere de localitatea Shoreham din comitatul West Sussex, au anunţat autorităţile, care au precizat că un bărbat a fost descoperit decedat.

Topul celor mai scumpe şcoli internaţionale private din Bucureşti: la ce şcoli taxa de şcolarizare depăşeşte 20.000 de euro pe an

Vineri 4 august 2017. British School of Bucharest, International School sau The American International School (AISB) sunt doar câteva dintre şcolile internaţionale acreditate de ARACIP pentru a-şi desfăşura activitatea în România.

Banca Angliei a păstrat dobânda de referinţă la minime istorice, dar a redus estimările de creştere economică. Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul ultimelor 11 luni imediat după anunţ

Joi 3 august 2017. Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, spune că Brexitul va continua să afecteze creşterea şi investiţiile din Marea Britanie, iar aşteptările Băncii la un ”divorţ” uşor de Uniunea Europeană ar putea fi puse la încercare, scrie Bloomberg.

PwC România: Vânzarea Praktiker către compania Kingfisher a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării

Joi 3 august 2017. Echipa de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias, au asistat acţionarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către britanicii de la Kingfisher, finalizarea contractului venind după şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării.

Surpriză: britanicii de la Kingfisher cumpără reţeaua Praktiker într-o tranzacţie de 40-50 mil. euro

Joi 3 august 2017. Retailerul britanic Kingfisher a cumpărat reţeaua de 27 de magazine Praktiker de la omul de afaceri turc Omer Susli într-o tranzacţie de 40-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Producţia de cartofi va creşte cu 5% anul acesta. Fermierii, nemulţumiţi de preţul de vânzare la poarta fermei, de circa 0,4 – 0,5 lei pe kilogramul de cartofi

Miercuri 2 august 2017. ♦ Anul trecut România a cultivat cartofi pe o suprafaţă de 188.000 de hectare, de pe care a recoltat o producţie totală de circa 2,7 mil. tone, o producţie care a plasat România pe locul 6 în UE la producţia de cartofi, după Germania, Polonia, Olanda, Marea Britanie şi Belgia, potrivit datelor Eurostat.

Tranzacţie surpriză pe piaţa de bricolaj: gigantul britanic din spatele Brico Depot cumpără magazinele Praktiker

Miercuri 2 august 2017. Grupul britanic Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat integral Praktiker România, valoarea tranzacţiei nefiind făcută publică.

Donald Trump apreciază că un referendum pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie "ar fi teribil"

Miercuri 2 august 2017. Un referendum privind independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie ar fi "teribil", apreciază preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, citat de site-ul Politico.com.

Guvernul britanic vrea să aibă puterea de a impune sancţiuni după ieşirea din Uniunea Europeană

Miercuri 2 august 2017. Guvernul britanic a publicat miercuri planurile pentru un proiect de lege care să îi ofere puterea legală de a impune sancţiuni după ieşirea din Uniunea Europeană, inclusiv pentru facilitarea opririi finanţării terorismului şi a îngheţării activelor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Endava are în plan să ajungă la 2.500 de angajaţi în soft şi servicii de IT anul acesta

Miercuri 2 august 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, cu afaceri de 311,9 mil. lei (69,5 mil. euro) şi un număr mediu de peste 1.800 de oameni anul trecut, are în plan să ajungă până la finele acestui an la 2.500 de angajaţi.

UE primeşte oferte pentru găzduirea a două agenţii europene cu sediul în Londra, după Brexit

Marti 1 august 2017. Uniunea Europeană a primit 27 de oferte din partea unor oraşe europene pentru a găzdui două agenţii ce vor trebui să-şi schimbe sediul după ieşirea completă a Marii Britanii din Blocul comunitar, informează Reuters.

Fiecare sticlă de parfum ce poartă marca Ideo Parfumeurs vine la pachet cu o poveste, după cum, de altfel, şi numele parfumierului Ludmila Bitar îşi are rădăcinile tot într-o poveste

Marti 1 august 2017. „Eu sunt sufletul, soţul meu este creierul.“ Aşa descrie Ludmila Bitar, cofondatoarea casei de parfumuri Ideo Parfumeurs, structura businessului său de familie. Cu sediul în capitala libaneză Beirut şi întemeiată de un cuplu originar din Franţa - unde, de altfel, are loc şi producţia efectivă a parfumurilor, casa Ideo Parfumeurs şi-a întins aripile olfactive şi către alte colţuri ale lumii, precum Italia, Statele Unite ale Americii şi Anglia.

Guvernul Marii Britanii: Libertatea de circulaţie a cetăţenilor va fi menţinută până în martie 2019

Luni 31 iulie 2017. Libertatea de circulaţie a cetăţenilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană va fi menţinută doar până în martie 2019, a declarat un purtător de cuvânt al prim-ministrului Theresa May, în contextul disensiunilor pe această temă între unii membri ai Guvernului de la Londra.

Britanicii de la Vast Resources au înregistrat creşteri de 41% a minereului extras din mina Mănăila în trimestrul al doilea

Luni 31 iulie 2017. Compania minieră britanică Vast Resources a raportat creşteri semnificative pentru cel de-al doilea trimestru al anului în ceea ce priveşte numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs, dar şi a profilului general de producţie, în cazul minei Mănăila (jud. Suceava), pe care o administrează în România.

Philip Hammond: Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după Brexit

Luni 31 iulie 2017. Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după ieşirea din Uniunea Europeană şi nu va încerca să submineze rivalii europeni, a anunţat ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, relatează site-ul BBC News.

STUDIU: De ce oamenii inteligenţi trăiesc mai mult?

Sambata 29 iulie 2017. Oamenii inteligenţi trăiesc mai mult, conform unui studiu publicat în British Medical Journal. Cei care posedă un IQ ridicat au tendinţa de a fi mai longevivi decât persoanele care deţin un IQ mai scăzut, potrivit Financial Times.

Philip Hammond vrea menţinerea relaţiilor comerciale actuale cu UE pentru doi ani după Brexit

Vineri 28 iulie 2017. Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a declarat că îşi doreşte un acord tranziţional simplu cu UE prin care firmele britanice să aibă în continuare acces complet la Piaţa unică şi uniunea vamală pentru doi ani după Brexit, informează Reuters, citând informaţii publicate de Financial Times.

Marea Britanie vizează menţinerea acordului comercial preferenţial cu Mexicul după Brexit

Joi 27 iulie 2017. Mexicul şi Marea Britanie au început discuţiile informale pentru menţinerea unui acord comercial preferenţial după Brexit, a anunţat joi Liam Fox, ministrul britanic al Comerţului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Londra, încrezătoare că discuţiile privind relaţiile între M.Britanie şi UE vor începe în octombrie

Joi 27 iulie 2017. Guvernul britanic se declară încrezător în privinţa şanselor ca discuţiile privind relaţiile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană după Brexit să înceapă în luna octombrie, deşi Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, a avertizat că acest lucru pare tot mai puţin probabil, informează Reuters.

Premierul Maltei crede că ieşirea Marii Britanii din UE s-ar putea să nu se producă

Joi 27 iulie 2017. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea să nu se producă deloc, crede Joseph Muscat, premierul Maltei, apreciind că opinia publică britanică s-a schimbat după referendumul din iunie 2016 care a decis Brexit, relatează site-ul Politico.eu.

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, avertizează asupra unor posibile întârzieri în ceea ce priveşte discuţiile pe tema Brexit

Joi 27 iulie 2017. Michel Barnier,negociatorul-şef al UE, a declarat că este tot mai puţin probabil ca discuţiile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile după Brexit să înceapă în luna octombrie din cauza lipsei progresului pe tema unor chestiuni precum drepturile cetăţenilor sau plata restanţelor.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter