Stiri despre Marea Britanie

 

Primarul Londrei îndeamnă cetăţenii să rămână vigilenţi, dar să nu intre în panică

Vineri 24 noiembrie 2017. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulţumit serviciilor de securitate pentru intervenţiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetăţenilor să rămână vigilenţi, să semnaleze orice activitate suspectă şi să nu intre în panică.

Autorităţile britanice anulează restricţiile de circulaţie din centrul Londrei

Vineri 24 noiembrie 2017. Autorităţile britanice intenţionează să redeschidă circulaţiei zonele restricţionate din cauza alertei de securitate din centrul Londrei.

Poliţia îndeamnă persoanele aflate în centrul Londrei să se adăpostească

Vineri 24 noiembrie 2017. Autorităţile britanice au închis staţia de metrou Oxford Circus şi îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

Incident de securitate într-o staţie de metrou

Vineri 24 noiembrie 2017. O staţie de metrou din Londra a fost evacuată, vineri după-amiază, din cauza unui incident de securitate, afirmă surse citate de presa britanică.

Bernie Ecclestone, geniul britanic care a creat Formula 1, spune că Putin ar trebui să conducă Europa

Vineri 24 noiembrie 2017. Bernie Ecclestone, 87 ani, a fost timp de patru decenii omul de geniu care a transformat Formula 1 într-unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Cele patru decenii ca director executiv s-au încheiat dramatic în luna ianuarie când grupul american Liberty Media, controlat de miliardarul John Malone, a încheiat achiziţia de 8 miliarde de dolari a companiei mamă a Formula 1, potrivit unui interviu realizat de Financial Times.

Facebook creează un program pentru a informa utilizatorii vizaţi de acţiunile agenţilor ruşi

Joi 23 noiembrie 2017. Compania Facebook a anunţat, joi, că va crea un program care va informa utilizatorii dacă au intrat în contact cu informaţiile propagate de agenţi ruşi, acuzaţi de ingerinţe în alegerile din Statele Unite şi Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Parisul va găzdui sediul Autorităţii Bancare Europene

Luni 20 noiembrie 2017. Oraşul Paris va găzdui după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sediul Autorităţii Bancare Europene (ABE), potrivit deciziei luate luni seară de Consiliul UE, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Consiliului European îi va cere Theresei May să concretizeze oferta de Brexit până în luna decembrie

Joi 16 noiembrie 2017. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îi va cere premierului britanic Theresa May, în cadrul întrevederii de vineri, să concretizeze oferta de Brexit până la summitul din luna decembrie, pentru a putea negocia viitoarele relaţii comerciale, potrivit unei surse UE citate de agenţia Reuters.

Număr record al cetăţenilor UE care muncesc în Marea Britanie, după votul pe tema Brexit

Joi 16 noiembrie 2017. Numărul cetăţenilor din statele membre UE care muncesc în Marea Britanie a atins un număr record după votul din 2016 pe tema Brexit, se arată într-un raport publicat, miercuri, de către Biroul Naţional de Statistică din Regatul Unit, relatează Politico.eu.

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică confirmă atacurile hackerilor ruşi

Miercuri 15 noiembrie 2017. Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică (NCSC) a confirmat miercuri, pentru prima dată, că hackerii ruşi au atacat presa britanică, telecomunicaţiile şi companiile energetice, informează cotidianul The Guardian.

În căutarea pieţelor externe: Valvis a dus AQUA Carpatica în magazinele Tesco din Marea Britanie

Miercuri 15 noiembrie 2017. AQUA Carpatica, brand creat de antreprenorul Jean Valvis, a fost listat începând cu această lună în magazinele Tesco din Marea Britanie. Listarea brandului în magazinele Tesco vine în condiţiile în care AQUA Carpatica este prezent deja în acest moment în peste 700 de magazine din Marea Britanie şi Irlanda. În plus, brandul este prezent în mai mult de 12 ţări.

PE va respinge orice acord Brexit care ar avea ca efect deportarea imigranţilor UE din M.Britanie

Marti 14 noiembrie 2017. Parlamentul European va respinge orice acord cu Londra care ar avea ca efect deportarea din Marea Britanie a cetăţenilor europeni după producerea Brexit, i-a transmis raportorul PE, Guy Verhofstadt, negociatorului britanic, David Davis.

Oficiali ruşi reping acuzaţiile făcute de Theresa May

Marti 14 noiembrie 2017. Politicieni ruşi de rang înalt neagă declaraţiile premierului britanic, Theresa May, prin care aceasta acuză Rusia de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA şi de lansarea unui război informaţional împotriva Occidentului, relatează BBC News.

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit: Parlamentul Marii Britanii se va pronunţa pe tema acordului privind ieşirea din UE

Luni 13 noiembrie 2017. Parlamentul Marii Britanii se va pronunţa prin vot asupra acordului privind condiţiile ieşirii ţării din Uniunea Europeană, anunţă David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat de BBC News şi de cotidianul The Guardian.

Bill Gates luptă împotriva bolii Alzheimer, iar primul pas este o investiţie personală de 100 de milioane de dolari

Luni 13 noiembrie 2017. Miliardarul cofondator al gigantului Microsoft va începe lupta împotriva bolii Alzheimer cu o investiţie de 50 de milioane de dolari în Dementia Discovery Fund, un fond cu capital de risc ce reuneşte industria pharma şi guvernul britanic într-un efort comun de a descoperi un tratament împotriva afecţiunii, potrivit Reuters.

FT: Serviciile secrete britanice se tem că Rusia foloseşte softuri antivirus Kaspersky pentru spionaj

Luni 13 noiembrie 2017. Serviciile secrete britanice se tem că un soft antivirus Kaspersky oferit gratuit de Banca Barclays la peste două milioane de clienţi ar putea fi utilizat de instituţii guvernamentale din Rusia pentru colectarea de informaţii, relatează cotidianul Financial Times.

Gâsca sau ouăle de aur: În timp ce companiile recrutează cei mai buni studenţi din domeniul inteligenţei artificiale, universităţile se plâng că nu pot concura cu salariile din multinaţionale

Vineri 10 noiembrie 2017. Potrivit unui sondaj realizat de The Guardian asupra universităţilor de top din Marea Britanie, firmele din domeniul hi-tech angajează experţi în inteligenţă artificială într-un ritm incredibil, alimentând o „secetă de creiere”, care a lovit deja domeniul cercetării şi al educaţiei.

O persoană a fost rănită în urma aterizării forţate a unui avion în Marea Britanie

Vineri 10 noiembrie 2017. O persoană a fost rănită în urma aterizării forţate efectuate vineri după-amiază, pe Aeroportul din Belfast, de un avion al companiei Flybe.

Un avion de pasageri a aterizat forţat în Marea Britanie

Vineri 10 noiembrie 2017. Un avion de pasageri a efectuat o aterizare forţată, vineri după-amiază, fără trenul frontal de rulaj, în Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, anunţă autorităţile britanice, citate de cotidianul The Independent.

UE recomandă Marii Britanii menţinerea "modelului european" şi distanţarea de SUA

Joi 9 noiembrie 2017. Marea Britanie trebuie să menţină "modelul european" dacă vrea relaţii bune cu Uniunea Europeană post-Brexit, afirmă Michel Barnier, negociatorul-şef european, recomandând Londrei să evite apropierea de Statele Unite.

Parlamentul European contrazice Marea Britanie în privinţa acordului pentru drepturile cetăţenilor

Joi 9 noiembrie 2017. Afirmaţia guvernului britanic potrivit căreia o înţelegere de Brexit privind drepturile cetăţenilor este "foarte aproape" este una falsă, iar oferta Londrei privind un sistem simplificat pentru cetăţenii europeni este inadecvată, a avertizat joi Parlamentul European, relatează site-ul The Guardian.

UE avertizează Marea Britanie că are mai puţin de o lună pentru a face concesii privind Brexit

Miercuri 8 noiembrie 2017. Guvernul britanic are mai puţin de o lună la dispoziţie să facă anumite concesii cu privire la acordul de Brexit, pentru a garanta lansarea negocierilor comerciale în luna decembrie, au precizat înalţi oficiali europeni citaţi de site-ul publicaţiei The Guardian.

Noi detalii legate de perioada post-Brexit: Ce trebuie să ştie cetăţenii care vor să rămână în Marea Britanie

Marti 7 noiembrie 2017. Guvernul britanic a transmis astăzi noi detalii legate de obţinerea statutului de rezident post-Brexit de către cetăţenii europeni care vor să rămână în Marea Britanie.

Pregătiţi-vă pentru majorarea dobânzilor. Banca Angliei ridică rata dobânzii de referinţă după zece ani, iar banca Cehiei majorează rata dobânzii pentru a doua oară în acest an

Joi 2 noiembrie 2017. Ceea ce pentru Banca Angliei, gardianul economiei britanice după Brexit, este o zi istorică, pentru banca centrală a Cehiei, gardianul celui mai dezvoltate economii est-europene, este o nouă şarjă în lupta cu inflaţia.

Aerul din 44 de oraşe britanice este prea periculos pentru a fi respirat - raport ONU

Miercuri 1 noiembrie 2017. Milioane de persoane ce locuiesc în zeci de oraşe britanice inhalează aer ce este considerat a fi prea periculos pentru a fi respirat, fonorm unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează The Independent.

Guvernul britanic a prelungit termenul limită pentru negocierile politice din Irlanda de Nord

Marti 31 octombrie 2017. Guvernul britanic a extins, luni, cu 24 de ore termenul limită pentru ca principalele partide politice din Irlanda de Nord să ajungă la un acord privind restabilirea unui guvern regional şi pentru a evita ca Londra să stabilească în mod direct bugetul anual al ţării, relatează agenţia Reuters.

Deutsche Bank va plăti 220 milioane dolari în SUA în legătură cu manipularea Libor

Vineri 27 octombrie 2017. Cea mai mare bancă germană a fost de acord să plătească o sumă totală de 220 milioane de dolari către 45 de state americane pentru a pune capăt unei anchete privind manipularea Libor, de două ori suma plătită de banca britanică Barclays anul trecut, relatează Bloomberg.

Premierul britanic Theresa May nu garantează votul în Parlament privind un acord de Brexit înainte de ieşirea din UE

Miercuri 25 octombrie 2017. Premierul britanic Theresa May a refuzat să garanteze, miercuri, că parlamentarii vor putea să voteze în privinţa unui acord de Brexit înainte de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, relatează site-ul The Independent.

Marea Britanie vrea un acord de tranziţie privind Brexit până în martie 2018

Miercuri 25 octombrie 2017. Marea Britanie vrea un acord de tranziţie cu Uniunea Europeană privind Brexit până în primul sfert al anului 2018, a declarat miercuri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Marea Britanie trebuie să găsească soluţii privind graniţa irlandeză după Brexit

Marti 24 octombrie 2017. Marea Britanie trebuie să găsească soluţii concrete pentru problema graniţei irlandeze în negocierile privind Brexit, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma unei întrevederi la Paris cu premierul irlandez Leo Varadkar, relatează site-ul Politico.

UE şi Marea Britanie vor ajunge la un acord echitabil, susţine Jean-Claude Juncker

Marti 24 octombrie 2017. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, marţi, că negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu se desfăşoară într-o manieră ostilă şi a adăugat că cele două părţi vor ajunge la un acord echitabil, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Industria auto de azi nu mai este impresionată de motoare mari şi puternice, ci de motoare mici. Cum este să stai la volanul unui Jaguar F-Type, lansat pentru a readuce Jaguar în lumea coupé-urilor şi roadsterelor sport cu două locuri

Marti 24 octombrie 2017. Jaguar s-a reinventat complet în ultimii cinci ani, iar gama actuală nu mai are aproape nicio legătură cu cea de acum un deceniu. Şi pentru că progresul este cel mai important în industria auto, britanicii continuă să transforme celebrul brand.

Theresa May este "ambiţioasă şi optimistă" în privinţa negocierilor pentru Brexit

Luni 23 octombrie 2017. Premierul britanic Theresa May s-a declarat, luni, "ambiţioasă şi optimistă" în privinţa viitorului ţării şi a negocierilor cu Uniunea Europeană pentru Brexit, relatează site-ul BBC News.

Londra a introdus o taxă pentru cele mai poluante maşini

Luni 23 octombrie 2017. Londra a introdus, luni, o taxă de zece lire sterline pentru cele mai vechi şi mai poluante maşini, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul oraşului, Sadiq Khan, potrivit Reuters.

Sadiq Khan, primarul Londrei, nu exclude posibilitatea unoi nou referendum pe tema Brexit

Luni 23 octombrie 2017. Sadiq Khan, primarul Londrei, a sugerat, luni, că nu exclude posibilitatea un nou referendum pe tema Brexit, dacă Parlamentul britanic nu va aproba viitoarea înţelegere dintre Londra şi Bruxelles privind despărţirea Marii Britanii de UE, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Autorul luării de ostatici din Marea Britanie a fost arestat

Duminica 22 octombrie 2017. Agenţi ai serviciilor speciale au intervenit duminică seară în centrul comercial din orăşelul britanic Nuneaton, reuşind eliberarea ostaticilor, agresorul fiind reţinut, informează BBC News.

Promotor: De ce urâm noi Dacia

Duminica 22 octombrie 2017. Puşi în faţa unei maşini fără logo pe ea, expusă într-un mall, britanicii cască ochii mari a surprindere atunci când îi află preţul, având în vedere dotările şi calitatea percepută a asamblării din maşina pe care tocmai au pipăit-o. Habar n-au că este maşina din România cea mai urâtă de români. Şi nici nu le pasă - lor, ca atâtor altor vestici, le place!

Factura de Brexit va fi stabilită abia la încheierea unui acord final cu UE

Duminica 22 octombrie 2017. Marea Britanie nu poate să avanseze cifre privind înţelegerea financiară cu Uniunea Europeană decât în momentul unui acord final privind Brexit, a declarat duminică ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, avertizând că Londra nu blufează în privinţa negocierilor, relatează agenţia Reuters.

Din Suedia până în China, din Marea Britanie până în Australia şi Canada se înmulţesc semnele rău prevestitoare pentru piaţa imobiliară

Duminica 22 octombrie 2017. Din Suedia până în China, din Marea Britanie până în Australia şi Canada, din unele dintre cele mai mari sau mai dezvoltate economii ale lumii vin semne rău preves­titoare pentru piaţa imobiliară. Spargerea unei bule imobiliare în SUA a degenerat în criza financiară mondială din 2008.

Black Swan, un restaurant din mijlocul necunoscutului a fost declarat cel mai bun restaurant din lume

Sambata 21 octombrie 2017. Restaurantul Black Swan din Oldstead, Marea Britanie, a fost premiat săptămâna trecută ca fiind cel mai bun restaurant din lume, în cadrul distincţiilor pentru restaurante oferite de Travellers ‘Choice, potrivit Bloomberg

Cancelarul german Angela Merkel consideră că progresul înregistrat în negocierile privind Brexit este "încurajator"

Joi 19 octombrie 2017. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, că sunt semne "încurajatoare" de progres în privinţa negocierilor pentru Brexit şi a sugerat că discuţiile privind un viitor acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar putea începe în luna decembrie, relatează site-ul BBC News.

Grupul britanic DS Smith a încheiat un acord de 208 milioane de euro pentru a prelua EcoPack şi EcoPaper

Joi 19 octombrie 2017. Grupul britanic DS Smith, cu ve­nituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de an­gajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestlé, a anunţat miercuri dimineaţă că a ajuns la un acord pentru a prelua companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper, cu o va­loare de piaţă (enterprise value, care include şi datoriile) de 208 milioane de euro.

Grupul britanic DS Smith, acord de 208 mil. euro pentru a prelua EcoPack şi EcoPaper de la omul de afaceri Vladimir Cohn

Miercuri 18 octombrie 2017. Grupul britanic DS Smith, cu venituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de angajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestle, a anunţat astăzi că a ajuns la un acord pentru a prelua companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper, cu o valoare de piaţă (enterprise value, care include şi datoriile) de 208 milioane de euro.

Theresa May: Marea Britanie nu va recunoaşte o eventuală declaraţie de independenţă a Cataloniei

Miercuri 18 octombrie 2017. Theresa May, prim-ministrul Marii Britanic, i-a transmis, miercuri, premierului spaniol Mariano Rajoy că Londra nu va recunoaşte o eventuală declaraţie de independenţă a Cataloniei, din moment ce referendumul pe tema independenţei este ilegal, potrivit Politico.eu.

Marea Britanie întâmpină cea mai gravă ameninţare teroristă din toate timpurile - şeful agenţiei MI5

Miercuri 18 octombrie 2017. Marea Britanie întâmpină cea mai gravă ameninţate teroristă din toate timpurile, iar atacurile în ţară sunt inevitabile, avertizează Andrew Parker, directorul general al agenţiei de spionaj intern, MI5, citat de The Guardian.

Wizz Air: Zborul Liverpool-Craiova, anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Marti 17 octombrie 2017. Zborul Wizz Air din Liverpool la Craiova a fost anulat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din oraşul britanic, tuturor pasagerilor fiindu-le oferită posibilitatea de a reprograma gratuit un zbor alternativ, anunţă reprezentanţii companiei aeriene.

Companiile farmaceutice se tem: Va exista sau nu un acord de circulaţie liberă a medicamentelor, după Brexit?

Luni 16 octombrie 2017. Timpul se scurge şi nu există încă niciun acord referitor la circulaţia liberă a medicamentelor între Marea Britanie şi restul Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

Vine din nou criza? Preţurile locuinţelor din Londra, cel mai pronunţat declin de la criza financiară

Luni 16 octombrie 2017. Preţurile locuinţelor londoneze scad în cel mai alert ritm de la criza financiară, capitala britanică înregistrând cele mai slabe performanţe de pe o piaţă rezidenţială aflată în declin, relatează Bloomberg.

Theresa May se aşteaptă la o întrunire "constructivă" la Bruxelles în privinţa Brexit

Luni 16 octombrie 2017. Premierul britanic Theresa May se aşteaptă la o întrunire "constructivă" la Bruxelles, luni, cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene pe tema Brexit, a anunţat purtătorul de cuvânt al Theresei May, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Grupul Vodafone a decis să închidă testele cu serviciul de plăţi pe mobil M-Pesa din România

Luni 16 octombrie 2017. Vodafone va închide la data de 1 decembrie experimentul desfăşurat timp de aproape 4 ani în România cu serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, prin care grupul britanic a testat apetitul pieţelor din Europa pentru proiectul care s-a dovedit a fi un real succes pe continentul african.

Din Suedia până în China, din Marea Britanie până în Australia şi Canada se înmulţesc semnele rău prevestitoare pentru piaţa imobiliară

Duminica 15 octombrie 2017. Din Suedia până în China, din Marea Britanie până în Australia şi Canada, din unele dintre cele mai mari sau mai dezvoltate economii ale lumii vin semne rău preves­titoare pentru piaţa imobiliară. Spargerea unei bule imobiliare în SUA a degenerat în criza financiară mondială din 2008.

Hillary Clinton avertizează Marea Britanie asupra ieşirii din UE şi semnării unui acord comercial cu Trump

Duminica 15 octombrie 2017. Hillary Clinton, fost secretar de Stat şi candidat la preşedinţia Statelor Unite, a avertizat Marea Britanie, duminică, în legătură cu intenţiile de a ieşi din Uniunea Europeană şi de a semna un acord comercial cu Administraţia Donald Trump, care nu respectă comerţul internaţional.

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, cataloghează UE drept un ”inamic” în cadrul negocierilor pentru Brexit

Vineri 13 octombrie 2017. Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, s-a referit la Uniunea Europeană ca la un ”inamic”, în cadrul negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, reacţie ce ar putea stârni dezacorduri între liderii europeni, informează The Independent.

UE începe pregătirile pentru negocieri comerciale post-Brexit cu Marea Britanie

Vineri 13 octombrie 2017. Liderii Uniunii Europene vor transmite Marii Britanii că trebuie să îmbunătăţească termenii ofertei de Brexit, dar vor oferi Londrei perspectiva unei treceri rapide la negocieri comerciale în luna decembrie, potrivit unui proiect de declaraţie comună citat de site-ul agenţiei Reuters.

Mihaela Tudorică, Bentley: Jumătate dintre clienţii mărcii au mici „flote“ în garajul personal

Joi 12 octombrie 2017. Jumătate dintre clienţii Bentley au cel puţin două automobile ale mărcii britanice în garaj, achiziţionate pe măsură ce gama con­struc­torului s-a extins în ultimii ani, iar dis­cuţiile pentru un nou model încep chiar şi cu jumătate de an înainte ca acesta sa fie lan­sat comercial în mod oficial pe piaţa europeană.

De ce sunt englezii nervoşi pe giganţii internetului din America: Netflix şi Ebay au plătit împreună mai puţin de 2,1 milioane de euro în taxe către statul britanic

Joi 12 octombrie 2017. Netflix şi eBay, două dintre cele mai mari grupuri din domeniul hi-tech din Statele Unite, cu milioane de clienţi britanici, au plătit împreună un total de aproape 2,1 milioane de euro în taxe, anul trecut, către guvernul britanic, ridicând noi întrebări despre modul în care multinaţionalele îşi structurează business-ul pentru a-şi minimiza taxele către stat, potrivit Financial Times.

Londra nu va face speculaţii cu privire la posibila retragere a SUA din acordul cu Iranul

Joi 12 octombrie 2017. Marea Britanie nu va face speculaţii despre ceea ce se va întâmpla dacă Statele Unite ar decide să se retragă din acordul nuclear cu Iranul, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Furtuna tropicală Ophelia s-a transformat în uragan şi se îndreaptă spre Europa

Joi 12 octombrie 2017. Furtuna tropicală Ophelia, activă în Oceanul Atlantic, a devenit uragan de categoria I şi se îndreaptă spre Europa, riscând să afecteze puternic Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, sau chiar Spania, Irlanda ori Marea Britanie.

Ministrul german al Economiei: Marea Britanie va fi mai afectată de Brexit, în comparaţie cu UE

Joi 12 octombrie 2017. Brigitte Zypries, ministrul german al Economiei, a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană va fi adevăratul câştigător după producerea Brexit, afirmând că Marea Britanie va avea mai mult de suferit în urma despărţirii de Blocul comunitar, relatează Politico.eu.

Donald Trump va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018

Miercuri 11 octombrie 2017. Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să efectueze o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018, dar nu este vorba de o vizită de stat, astfel că nu va include nicio întrevedere cu regina Elizabeth a II-a, afirmă surse oficiale citate de publicaţia Evening Standard.

Theresa May a refuzat să spună cum ar vota în cazul unui nou referendum pe tema Brexit

Miercuri 11 octombrie 2017. Premierul britanic Theresa May a refuzat să spună cum ar vota dacă ar fi organizat un nou referendum pe tema Brexit, în mod repetat evitând să ofere un răspuns în această privinţă, informează agenţia de ştiri Reuters.

Donald Tusk ameninţă Marea Britanie cu modificarea atitudinii în negocierile pe tema Brexit

Marti 10 octombrie 2017. Uniunea Europeană va trebui să reanalizeze strategia privind Brexit dacă Marea Britanie nu îşi va îmbunătăţi semnificativ propunerile adresate Bruxellesului, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Concurenţa a autorizat cu condiţii preluarea companiei de servicii de plăţi Payzone de către britanicii de la PayPoint Services

Marti 10 octombrie 2017. Operaţiunea de preluare a companiei de servicii de plăţi Payzone de către PayPoint Services ar putea conduce la afectarea concurenţei pe piaţa serviciului de încasare sume de bani din România, este concluzia analizei efectuată de Consiliul Concurenţei

Spital din Bulgaria: La noi vin pacienţi şi din alte ţări. Costul unei operaţii este mai mic decât în Anglia

Luni 9 octombrie 2017. Veniturile Spitalului Tokuda din Sofia, una dintre cele patru unităţi controlate de turcii de la Acibadem City Clinic, au fost de 50 milioane de euro în 2016.

Premierul britanic, Theresa May, indică o posibilă ”retrogradare” a lui Boris Johnson

Duminica 8 octombrie 2017. Premierul britanic, Theresa May, a indicat în cadrul unui interviu că Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, ar putea trece într-o funcţie inferioară, după ce săptămâna aceasta a întâmpinat o rebeliune din interiorul partidului său, informează Reuters, citând presa britanică.

Britanicii de la Vast Resources dezvoltă o nouă carieră polimetalică în proximitatea minei Mănăila, jud. Suceava

Joi 5 octombrie 2017. Compania minieră britanică Vast Resources a încheiat prima etapă a procesului de forare de la Cârlibaba (jud. Suceava), din apropierea minei Mănăila pe care compania o administrează în România, care a confirmat zonele mineralizate şi structurile geologice indicate în studiile realizate anterior.

Premierul britanic, Theresa May: Marea Britanie este pregătită, dacă negocierile pentru Brexit vor eşua

Miercuri 4 octombrie 2017. Guvernul britanic vrea ca negocierile pentru Brexit să se finalizeze cu succes, însă este pregătit pentru scenariul în care negocierile cu UE vor eşua, a declarat, miercuri, premierul britanic Theresa May, într-un discurs ţinut în faţa membrilor Partidului Conservator, informează France 24.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din Marea Britanie a depus cererea pentru insolvenţă

Luni 2 octombrie 2017. Monarch Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene independente din Marea Britanie, a depus cererea pentru insolvenţă, anulând zborurile deja rezervate de clienţi fără ca acestea să mai poată fi reprogramate, scrie Bloomberg.

Spioni, minciuni şi oligarhi. O plimbare în interiorul societăţii secrete londoneze, plină de mister, conspiraţii şi la fel de periculoasă şi necruţătoare ca un film cu James Bond

Duminica 1 octombrie 2017. În anul 2009, un fugar de naţionalitate kazahă a aranjat o întâlnire la Londra cu şeful unei agenţii internaţionale de servicii secrete. Este vorba de Mukhtar Ablyazov, politician, economist şi om de afaceri, acuzat că ar fi sustras miliarde de dolari din BTA Bank, în timp ce era preşedinte al băncii, şi care a fugit în Knightsbridge, Marea Britanie, unde a cerut azil, potrivit Financial Times.

Elena Ionescu, şofer Uber în Londra: Realitatea este că voi trăiţi aici ca nişte sclavi. Era mai bine în România. Aici faci bani cât să supravieţuieşti şi atât

Duminica 1 octombrie 2017. Cu 40.000 de şoferi şi peste 3,5 milioane de utilizatori, Uber este de departe cel mai popular serviciu de taxi din Londra, însă nu toţi cei care lucrează pentru compania americană în Marea Britanie sunt mulţumiţi.

Marea Britanie lucrează la un plan de rezervă, dacă nu va ajunge la un acord cu UE pentru Brexit

Duminica 1 octombrie 2017. Guvernul britanic lucrează la un plan de acţiune pentru eventualitatea în care negocierile pe tema Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană eşuează şi nu se va ajunge la un acord, a afirmat, duminică, premierul Theresa May, informează site-ul agenţiei Reuters.

Atac în Marea Britanie: Cinci persoane au fost rânite

Sambata 30 septembrie 2017. Cinci persoane au fost rănite după ce au fost înjunghiate, sâmbătă, în centrul oraşului britanic Sheffield, a anunţat Poliţia locală, informează The Independent.

Economia Marii Britanii arată mai rău decât arată datele. Britanicii trăiesc de pe cardurile de credit

Vineri 29 septembrie 2017. Revizuirile generale ale principalilor indicatori din Marea Britanie au arătat că economia a avut performanţe mult mai slabe decât se credea anterior de votul Brexitului, deşi finanţele gospodăriilor casnice sunt mult mai puternice, scrie Financial Timesc.

Statele Unite ar putea suplimenta capacităţile militare strategice în apropierea Coreei de Nord

Joi 28 septembrie 2017. Administraţia Donald Trump intenţionează să trimită capabilităţi militare strategice suplimentare în Peninsula Coreea, în contextul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, afirmă un oficial sud-coreean, Chung Eui-Yong, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Uber şi-a pierdut licenţa în Marea Britanie, dar pare mai hotărâtă ca oricând: Se pregăteşte să lanseze un serviciu naţional de autobuze în Egipt

Miercuri 27 septembrie 2017. Uber se pregăteşte să lanseze un serviciu naţional de autobuze în Egipt, cea mai populată ţară arabă cu peste 90 de milioane de locuitori şi renumită pentru traficul de coşmar, potrivit Quartz.

Preşedintele Consiliului European: Marea Britanie şi UE nu au înregistrat încă progrese suficiente în negocierile pe tema Brexit

Marti 26 septembrie 2017. Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au înregistrat încă progrese suficiente în negocierile pe tema Brexit, afirmă Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, după întrevederea pe care a avut-o marţi, la Londra, cu premierul britanic, Theresa May.

Negociatorul european, Michel Barnier: Marea Britanie trebuie să aplice toate reglementările UE în perioada de tranziţie

Luni 25 septembrie 2017. Marea Britanie, care solicită o perioadă de tranziţie de doi ani post-Brexit, trebuie să aplice toate reglementările Uniunii Europene în această etapă, afirmă negociatorul european, Michel Barnier, argumentând că Londra este cea care vrea acest plan, nu Bruxellesul.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, crede că ieşirea Marii Britanii din UE poate fi negociată în doi ani

Luni 25 septembrie 2017. Guvernul de la Londra poate negocia cu lejeritate ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în intervalul de doi ani stabilit, crede ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Compania Halewood Wines & Spirits aduce brandul britanic de bere artizanală Sadler's în România

Luni 25 septembrie 2017. Compania Halewood Wines & Spirits, filială a Sadler’s, cel mai mare producător independent de băuturi alcoolice şi non-alcoolice din Marea Britanie, va lansa un nou brand de bere artizanală premium pe piaţa românească, mizând pe creşterea acestui segment de produse, atât în România, cât şi pe plan mondial.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, vrea perioadă de tranziţie "cât va fi necesar" după ieşirea Marii Britanii din UE

Duminica 24 septembrie 2017. Perioada de tranziţie post-Brexit trebuie să dureze cât va fi necesar, afirmă Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, aflat în opoziţie, în contextul în care premierul Theresa May a propus un termen de doi ani, relaează site-ul agenţiei Reuters.

Brandurile romaneşti iau locul celor străine. Farmacia Tei merge în locul Debenhams în mallul Plaza Romania

Duminica 24 septembrie 2017. Farmacia Tei, afacerea controlată de antrepre­noarea Roxana Maftei, intră cu o farmacie şi un magazin Bebe Tei în Plaza Mall, în locul magazinului Debenhams, retailerul britanic de modă care a închis toate magazinele pe care le avea în Romania la începutul lui 2017.

Germania denunţă discursul "dezolant" al Theresei May,cere Marii Britanii clarificări privind Brexit

Duminica 24 septembrie 2017. Guvernul cancelarului Angela Merkel a denunţat, sâmbătă seară, discursul "dezolant" al premierului Marii Britanii, Theresa May, îndemnând Guvernul de la Londra să ofere clarificări despre modul în care vrea să părăsească Uniunea Europeană, relatează Deutschlandfunk.

Agenţia Moody's a redus nivelul Marii Britanii, din cauza Brexit şi a renunţării la austeritate

Sambata 23 septembrie 2017. Agenţia de evaluare Moody's a redus nivelul de creditare al Marii Britanii, argumentând că planurile Guvernului Theresa May de diminuare a datoriei masive au fost afectate şi că ieşirea din Uniunea Europeană va avea efecte negative asupra economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Răsturnare de situaţie în cazul Brexit: Theresa May vrea perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu UE post-Brexit

Vineri 22 septembrie 2017. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a propus vineri, în discursul rostit în oraşul italian Florenţa, o perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu Uniunea Europeană post-Brexit.

Ce s-a ales de un proiect de mall de 100 mil. euro după un deceniu: terenul e viran şi compania în faliment

Vineri 22 septembrie 2017. În 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru economia locală şi penultimul de boom economic, o serie de in­ves­titori britanici anunţau la Ploieşti un mall de 100 mil. euro, cel mai mare din oraş.

Asaltul retailerilor online. Tim Davies, Colliers International: Până în 2020, jumătate din cumpărăturile din Marea Britanie se vor face online

Marti 19 septembrie 2017. Expansiunea conceptului de e-commerce va duce la o transformare a retailului clasic, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi consumatori preferă să cumpere online, în loc să meargă în magazine, este concluzia speakerilor participanţi la evenimentul CEE Property Forum, care reuneşte investitori din real-estate la Viena.

Grupul Voici La Mode a preluat franciza Marks&Spencer în România

Marti 19 septembrie 2017. Acordul dintre britanicii de la Marks&Spencer şi grupul cipriot Voici La Mode prin care acesta din urmă preia în regim de franciză unităţile din Băneasa Shopping City, Plaza Romania şi Bucureşti Mall a fost finalizat, compania din Cipru intenţionând să îşi extindă operaţiunile şi să deschidă noi magazine în locaţii premium din ţară.

Avertisment extrem de dur al puternicului ministru german de Finanţe: Dacă vor apărea noi diviziuni între est şi vest după Brexit, va fi o catastrofă

Marti 19 septembrie 2017. Ministerul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, luni, asupra riscurilor divizării Europei pe linia est-vest şi a descris ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ca un "nonsens", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Brandurile romaneşti iau locul celor străine. Farmacia Tei merge în locul Debenhams în mallul Plaza Romania

Marti 19 septembrie 2017. Farmacia Tei, afacerea controlată de antrepre­noarea Roxana Maftei, intră cu o farmacie şi un magazin Bebe Tei în Plaza Mall, în locul magazinului Debenhams, retailerul britanic de modă care a închis toate magazinele pe care le avea în Romania la începutul lui 2017.

Serviciile secrete britanice nu au dovezi privind implicarea reţelei SI în atentatul de la Londra

Luni 18 septembrie 2017. Poliţia britanică şi serviciile secrete nu au găsit dovezi privind implicarea vreunei organizaţii teroriste în atentatul comis săptămâna trecută la metroul din Londra, atac soldat cu rănirea a 30 de persoane, afirmă surse guvernamentale britanice şi americane citate de site-ul agenţiei Reuters.

Reuters: Marea Britanie va pierde cel puţin 10.000 de posturi financiare în prima etapă post-Brexit

Luni 18 septembrie 2017. Aproximativ 10.000 de posturi în domeniul serviciilor financiare vor fi transferate în afara Marii Britanii în următorii ani dacă Londra va pierde accesul la piaţa Uniunii Europene post-Brexit, arată un studiu elaborat de agenţia de ştiri Reuters.

Marea Britanie vrea parteneriat de securitate cu Uniunea Europeană post-Brexit

Luni 18 septembrie 2017. Marea Britanie va propune luni semnarea unui nou acord de securitate cu Uniunea Europeană, post-Brexit, în scopul menţinerii şi intensificării cooperării pentru blocarea "ameninţărilor transfrontaliere din ce în ce mai mari", relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cele mai puternice bănci centrale ale Vestului se îndreaptă împreună spre finalul erei banilor ieftini. Banca Centrală Europeană merge mai şovăielnic deoarece euro este prea puternic, iar inflaţia prea slabă

Luni 18 septembrie 2017. Cu Banca Angliei semna­lizând că este pregătită să ma­joreze dobânzile pen­tru a ţine în frâu inflaţia, trei din­tre cele mai impor­tante bănci cen­tra­le ale lumii merg pentru prima dată în ultimii ani împreună spre finalul erei post-criză a banilor ieftini.

Brandul Bjorn Borg denumit după faimosul tenismen al anilor `90 se extinde către Londra, Berlin şi New York

Duminica 17 septembrie 2017. Bjorn Borg este un brand care se ocupă cu lenjerie şi echipamente sportive şi a fost denumit după cel mai reputat jucător de tenis al Suediei. Firma plănuieşte să se extindă pe pieţele din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite, în încercarea de a deveni un succes pe plan mondial, anunţă Bloomberg.

Ministru brianic: Mesajele lui Trump privind incidentul terorist din Londra sunt simple speculaţii

Duminica 17 septembrie 2017. Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a declarat că mesajele postate pe Twitter de preşedintele SUA, Donald Trump, în care acesta afirma că cei responsabili pentru incidentul terorist de la Londra erau cunoscuţi autorităţilor, reprezintă simple speculaţii, informează BBC News online.

Al doilea suspect, reţinut în legătură cu incidentul terorist de la metroul din Londra

Duminica 17 septembrie 2017. Poliţia britanică a anunţat că a reţinut, sâmbătă noapte, un al doilea suspect în legătură cu incidentul terorist de la metroul din Londra, informează BBC News online.

Sondajele preconizează că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, în ciuda Brexit-ului

Sambata 16 septembrie 2017. Deşi Frankfurt şi Paris au intrat în lupta pentru a deveni cele mai mari centre financiare europene, sondajele spun că Londra va rămâne cel mai mare centru financiar din lume, depăşind New York-ul din punct de vedere al atractivităţii financiare, chiar dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Joi 14 septembrie 2017. Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, a inaugurat un nou sediu la Iaşi, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas Iaşi, un spaţiu ce poate acomoda până la 200 de angajaţi şi capacitate suplimentară de până la 630 de angajaţi.

Cine este omul care conduce din umbră Comisia Europeană şi care are la mână soarta Marii Britanii după Brexit

Miercuri 13 septembrie 2017. Martin Selmayr este şeful de personal al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi multe voci puternice îl numesc cel mai influent om din conducerea Comisiei şi îl compară cu Rasputin, numindu-l „monstrul”, potrivit unei analize de profil realizate de Financial Times.

Oamenii vor fi nevoiţi să se recalifice complet pentru a se adapta la impactul tehnologiei asupra pieţei muncii. Câţi dintre aceştia sunt însă dispuşi să o facă?

Miercuri 13 septembrie 2017. Un nou raport realizat de PwC, la care au participat 10.000 de persoane persoane din Marea Britanie, Germania, India şi Statele Unite, a scos la iveală faptul că 74% dintre cei care au fost chestionaţi sunt pregătiţi să înveţe noi abilităţi şi cunoştinţe sau să se recalifice pentru a-şi menţine şansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter