Stiri despre Marea Britanie

 

Marea Britanie reduce nivelul ameninţării teroriste de la stadiul ”critic” la ”sever”

Sambata 27 mai 2017. Marea Britanie a redus nivelul ameninţării teroriste, în urma activităţii semnificative a poliţiei ce investighează atacul sinucigaş din Manchester, a declarat premierul Theresa May, citat de Reuters.

British Airways a anunţat întârzieri ale zborurilor din cauza unor defecţiuni la sistemul informatic

Sambata 27 mai 2017. Probleme ale sistemului informatic au cauzat întârzieri pentru pasagerii zborurilor British Airways, conform unui anunţ al companiei britanice, citat de Reuters.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist: Implicarea în războaie a amplificat riscurile teroriste; popularitatea conservatorilor scade

Vineri 26 mai 2017. Implicarea Marii Britanii în conflicte militare a contribuit la amplificarea riscurilor teroriste, afirmă Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (opoziţie), în timp ce sondajele de opinie arată reducerea semnificativă a avansului pe care îl avea formaţiunea de guvernământ, Partidul Conservator.

Student britanic,condamnat la 15 ani de închisoare după ce a plasat o bombă artizanală la metrou

Vineri 26 mai 2017. Damon Smith, un student britanic în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare după ce în luna octombrie 2016 a plasat o bombă artizanală într-un tren de metrou din Londra, însă dispozitivul nu a explodat, informează agenţia de ştiri Reuters.

Emmanuel Macron: Franţa "va face tot ce este posibil" pentru a ajuta Marea Britanie în lupta împotriva terorismului

Vineri 26 mai 2017. Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis că Franţa va sprijini în totalitate Marea Britanie în eforturile de combatere a terorismului în urma atentatului de la Manchester, după întrevederea cu premierul britanic Theresa May la summitul G7, informează site-ul postului France 24.

Ambasadorul SUA în Marea Britanie condamnă dezvăluirea de informaţii despre atentatul din Manchester

Joi 25 mai 2017. Statele Unite s-au angajat să oprească dezvăluirea de informaţii în legătură cu atacul cu bombă din oraşul Manchester, a anunţat joi ambasadorul SUA în Marea Britanie, Lewis Lukens, relatează site-ul The Independent.

Bilanţul răniţilor în urma atentatului din Manchester a ajuns la 116 persoane, 23 în stare critică

Joi 25 mai 2017. Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunţat joi că 116 persoane rănite în urma atacului cu bombă din Manchester sunt tratate în spitale, iar 23 de persoane se află în stare critică, relatează site-ul The Guardian.

Investigaţii în mai multe ţări europene pentru găsirea complicilor autorului atacului din Manchester

Joi 25 mai 2017. Autorităţile din mai multe ţări europene caută eventuali complici ai lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş comis în Marea Britanie, existând informaţii că islamistul ar face parte dintr-o celulă care a fabricat mai multe bombe şi că recent ar fi vizitat Germania, relatează DebkaFile.

Theresa May: Nivelul de ameninţare se menţine critic, cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi

Joi 25 mai 2017. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat joi că "nivelul de ameninţare teroristă se menţine critic, iar cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi", în urma unei decizii luate într-o şedinţă de urgenţă a cabinetului de securitate COBRA, relatează site-ul The Guardian.

Atacatorul sinucigaş din Manchester fusese în Germania cu câteva zile înaintea atacului - presă

Joi 25 mai 2017. Salman Abedi, atacatorul sinucigaş de la un concert din oraşul Manchester, a fost în Germania cu patru zile înaintea atacului, informează presa britanică citând serviciile germane de informaţii.

Marea Britanie a suspendat distribuirea informaţiilor despre atacul din Manchester către SUA

Joi 25 mai 2017. Marea Britanie a suspendat distribuirea de informaţii despre atacul din Manchester agenţiilor americane de aplicare a legii din cauza unor serii de dezvăluiri de informaţii, informează presa britanică.

Poliţia a reţinut o femeie suspectată că ar avea legătură cu atacul terorist de la Manchester

Joi 25 mai 2017. Poliţia britanică a anunţat că a reţinut o femeie despre care se crede că ar avea legătură cu atacul terorist comis luni seara la un concert care avea loc la Manchester, astfel că numărul persoanelor reţinute în acest caz a ajuns la şase, informează BBC News online.

Cinci morţi în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Marea Britanie

Miercuri 24 mai 2017. Cinci persoane au murit, iar altele au fost rănite după ce un camion s-a lovit cu un autoturism, miercuri, pe o autostradă, în centrul Marii Britanii, în apropierea oraşului Birmingham, informează BBC News online.

Ministru britanic de Interne: Probabil autorul atacului din Manchester nu a acţionat singur

Miercuri 24 mai 2017. Atacatorul sinucigaş din Manchester cu siguranţă nu a acţionat de unul singur, a declarat ministrul britanic de Interne, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Trupe militare vor păzi o serie de obiective majore din Londra, inclusiv reşedinţa premierului

Miercuri 24 mai 2017. Poliţia a anunţat că va suplimenta numărul de agenţi desfăşuraţi pe străzile Londrei, iar trupe militare vor păzi o serie de obiective majore aflate în capitala britanică, inclusiv ambasade, Palatul Buckingham şi reşedinţa prim-ministrului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Premierul britanic, Theresa May: Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la cel mai înalt nivel

Miercuri 24 mai 2017. Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi că a fost ridicat nivelul de alertă teroristă la pragul ”critic”, însemnând că ”atacurile ulterioare pot fi iminente”, informează BBC.

Agenţiile secrete din SUA încă nu pot confirma că atacul din Manchester a fost comis de reţeaua SI

Marti 23 mai 2017. Agenţiile secrete americane încă nu pot confirma că atacul produs luni seară în oraşul britanic Manchester a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic, afirmă Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii din Statele Unite.

FOCUS: Serie de atacuri armate la concerte şi cluburi

Marti 23 mai 2017. Atentatul comis la concertul desfăşurat în oraşul britanic Manchester, soldat cu cel puţin 22 de morţi şi aproximativ 60 de răniţi, aminteşte de atacurile teroriste comise la evenimente similare.

Donald Trump şi premierul britanic, Theresa May, au avut o conversaţie telefonică în legătură cu atentatul din Manchester

Marti 23 mai 2017. Preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May au avut, marţi, o conversaţie telefonică în urma atacului terorist care a avut loc într-o sală de concerte din oraşul Manchester, notează site-ul The Guardian.

Poliţia din Manchester a reţinut un bărbat suspectat de legături cu atentatul terorist

Marti 23 mai 2017. Poliţia britanică a anunţat marţi că a reţinut un bărbat suspectat de legături cu atentatul terorist care a avut loc în sala de concert din Manchester, notează site-ul BBC News.

Sadiq Khan, primarul Londrei: Poliţia londoneză va desfăşura mai mulţi agenţi pe străzi,în urma atacului din Manchester

Marti 23 mai 2017. Sadiq Khan, primarul Londrei, a declarat că poliţia din Londra va desfăşura mai mulţi agenţi pe străzile capitalei britanice, după atacul sinucigaş din oraşul Manchester, în urma căruia 22 de persoane au decedat şi alte 59 au fost rănite, informează Reuters.

Zona din jurul Arenei Manchester a fost securizată, iar Gara Victoriei, din apropiere, evacuată

Marti 23 mai 2017. Zona din jurul Arenei Manchester, unde a avut loc explozia în urma căreia au decedat cel puţin 22 de persoane, a fost securizată de către poliţia britanică, inclusiv Gara Victoria, care va rămâne închisă pe durata întregii zile de marţi, informează presa locală.

Marea Britanie suspendă campania electorală pentru alegerile parlamentare,după atacul din Manchester

Marti 23 mai 2017. Partidele politice din Marea Britanie au căzut de acord să suspende campaniile electorale pentru alegerile parlamentare, până la noi dispoziţii, în urma exploziei din oraşul Manchester, în urma căreia au decedat cel puţin 19 persoane la un concert al cântăreţei Ariana Grande, informeză Reuters.

Consevatorii britanici renunţa la campania electorală, după explozia de la Manchester Arena

Marti 23 mai 2017. Cabinetul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, a fost convocat de urgenţă marţi la ora locală 9.00, după explozia de la Manchester, soldată cu 19 morţi şi circa 50 de răniţi, potrivit televiziunii Sky News.

Premierul britanic, Theresa May: Poliţia tratează incidentul de la Manchester Arena ca pe un îngrozitor atac terorist

Marti 23 mai 2017. Premierul britanic Theresa May a declarat, marţi, că Poliţia tratează incidentul de la Manchester Arena ca pe un atac terorist îngrozitor, potrivit Reuters.

Explozie în Marea Britanie: Posibil atac terorist pe Arena Manchester

Marti 23 mai 2017. Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai mulţi oameni au murit din cauza unei explozii, cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 sunt rănite, potrivit New York Times.

Michel Barnier a primit mandatul Uniunii Europene pentru a începe negocierile privind Brexit

Luni 22 mai 2017. Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană i-au acordat luni, cu unanimitate de voturi, francezului Michel Barnier mandatul pentru a începe negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, notează site-ul Le Parisien.

UE nu va iniţia negocierile cu Marea Britanie până când Londra nu va achita restanţele

Luni 22 mai 2017. Statele Uniunii Europene au avertizat, luni, Marea Britanie că negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit nu vor începe până când Londra nu va achita datoriile curente faţă de Blocul comunitar.

Vinurile de la Crama Liliac vor ajunge de anul viitor şi pe piaţa americană

Luni 22 mai 2017. Crama Liliac exportă în prezent circa 15% din pro­duc­ţie, în special în ţările Benelux, dar şi în Marea Britanie, Elveţia, Austria, Polonia, Germania, Slovacia, Re­pu­bli­ca Cehă, iar de anul viitor compania vrea să intre şi pe piaţa americană.

Uniunea Europeană propune începerea pe 19 iunie a negocierilor cu Marea Britanie pe tema Brexit

Vineri 19 mai 2017. Oficialii Uniunii Europene pregătesc începerea negocierilor cu Marea Britanie pe tema Brexit pe 19 iunie, dar aşteaptă confirmarea datei abia după alegerile parlamentare britanice, programate pe 8 iunie, afirmă surse UE citate de site-ul agenţiei Reuters.

Suedia renunţă la ancheta judiciară ce îl vizează pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange

Vineri 19 mai 2017. Procurorii suedezi au decis să renunţe la ancheta judiciară care îl viza pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, pentru viol, anulând mandatul său de arestare, poliţia britanică anunţând însă că acesta va fi arestat dacă va părăsi sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, informează The Local.

London City devine primul aeroport din Marea Britanie care va dirija digital traficul aerian

Vineri 19 mai 2017. London City devine primul aeroport din Marea Britanie care va implementa un sistem digital de trafic aerian dirijat de la distanţă, prin intermediul imaginilor furnizate în timp real de camere HD şi intenţionează să scoată din funcţiune turnul de control tradiţional, notează BBC News.

Comisia Europeană va anunţa reconfigurarea uniunii pieţelor de capital pe 7 iunie

Vineri 19 mai 2017. Comisia Europeană va anunţa noi iniţiative pentru reconfigurarea Uniunii Pieţelor de Capital (capital markets union - CMU) pe 7 iunie, care vor reflecta decizia Marii Britanii de a ieşi din blocul comunitar, potrivit unui reprezentant european, scrie Reuters.

Statele UE au decis alocarea de fonduri suplimentare pentru structuri militare comune

Joi 18 mai 2017. Statele Uniunii Europene au stabilit, joi, să aloce fonduri suplimentare pentru proiecte militare europene, în contextul ieşirii din Blocul comunitar a Marii Britanii, care se opune oricăror iniţiative ce ar putea conduce la crearea unei armate a UE.

O autostradă din Birmingham, închisă în urma descoperirii unei bombe din Al Doilea Război Mondial

Luni 15 mai 2017. Autostrada A38 şi majoritatea drumurilor principale din oraşul britanic Birmingham au fost închise după descoperirea unei bombe din Al Doilea Război Mondial, informează BBC News.

Exodul giganţilor din Marea Britanie după Brexit începe cu o semnătură: Celebra bancă americană JPMorgan a cumpărat o clădire de birouri de 125 mil. dolari în Dublin

Luni 15 mai 2017. JPMorgan Chase, una dintre cele mai bari bănci americane, va plăti 125 de milioane de euro pentru o clădire de birouri aflată în construcţie în Dublin, potrivit unor surse citat de Bloomberg.

Efectele Brexitului încep să se resimtă: Banca Angliei avertizează că veniturile familiilor britanice vor scădea în perioada următoare

Sambata 13 mai 2017. Banca Angliei avertizează că veniturile familiilor vor scădea în 2017, muncitorilor urmând să li se reducă salariul cu câteva sute de lire, companiile fiind înrgijorate de persepctivele comerciale, pe fondul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

Marea Britanie blochează crearea unui Cartier general militar al Uniunii Europene

Vineri 12 mai 2017. Marea Britanie a blocat vineri o decizie care ar permite crearea primului Cartier general militar al Uniunii Europene, cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare britanice şi de iniţierea negocierilor pe tema Brexit, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Fostul premier britanic Tony Blair: Acordul de pace din Irlanda de Nord va trebui modificat din cauza Brexit

Vineri 12 mai 2017. Fostul premier britanic Tony Blair a declarat că acordul de pace din 1998 privind Irlanda de Nord va trebui modificat din cauza Brexit, care a fost formulat pe baza presupunerii că atât Irlanda, cât şi Marea Britanie vor rămâne membre UE şi în viitor, informează site-ul postului France 24.

Oficial scoţian: Efectele Brexit vor fi atât de grave încât Marea Britanie va vrea să adere din nou la UE

Joi 11 mai 2017. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea efecte atât de grave încât Londra va încerca să adere din nou la Blocul comunitar peste 20 de ani, consideră Guvernul Scoţiei, în timp ce Banca Angliei a semnalat că doar ieşirea flexibilă din UE va permite menţinerea creşterii economice.

Preşedintele Comisiei Europene: Alte state nu vor părăsi UE după ce "o să observe la autopsie că nu merită efortul"

Joi 11 mai 2017. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a spus joi, la întâlnirea cu cetăţenii de la Bucureşti că nu crede că vreun alt stat membru va urma modelul Marii Britanii şi să părăsească UE deoarece “o să observe la autopsie că nu merită efortul”.

Şeful UniCredit ECE: În România suntem interesaţi de portofolii, nu şi de bănci. Dacă vom avea ocazia, vom evalua. Vrem să devenim şi mai prezenţi pe retail

Joi 11 mai 2017. ♦ În 2013 UniCredit a cumpărat portofoliul de retail al băncii locale a britanicilor de la RBS, iar în 2014 a preluat şi portofoliul corporate al acestora.

Studiu: firmele din Marea Britanie se confruntă cu un deficit al forţei de muncă

Marti 9 mai 2017. Angajatorii din Marea Britanie se confruntă cu dificultăţi în ocuparea locurilor de muncă, după cea mai drastică scădere din ultimul an înregistrată în rândul candidaţilor disponibili, potrivit raportului realizat de Confederaţia de Recrutare şi Angajare, citat de The Guardian.

BAT, producătorul Kent, a avut afaceri de peste 8 miliarde de lei în 2016, anul în care s-a interzis fumatul în spaţiile publice

Marti 9 mai 2017. Compania British American Tobacco (România) Trading a marcat în 2016 cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte vânzările, cifra de afaceri a companiei ajungând la aproape 8,2 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro), cu 11% peste nivelul din 2015.

BAT, producătorul Kent, a avut profit record de 150 mil. euro în 2016, an în care s-a interzis fumatul în spaţiile publice

Marti 9 mai 2017. Producătorul de ţigarete British American Tobacco, liderul pieţei locale de ţigarete şi cea mai mare companie din industria bunurilor de larg consum, a înregistrat anul trecut un profit net de 672 de milioane de lei (149 mil. euro), în creştere cu 54% faţă de nivelul din 2015, arată datele furnizate de companie.

Principalele bănci vor să transfere 9.000 de locuri de muncă din Marea Britanie, din cauza Brexit

Luni 8 mai 2017. Principalele bănci internaţionale active în Marea Britanie intenţionează să mute aproximativ 9.000 de locuri de muncă în statele membre ale Uniunii Europene în următorii doi ani, în contextul Brexit, informează site-ul agenţiei Reuters.

Gemma Webb, CEO BAT: Introducerea unui calendar de acciză pe 5 ani oferă sustenabilitate veniturilor bugetare din taxarea tutunului şi industriei producătoare

Luni 8 mai 2017. Introducerea unui calendar de acciză pentru următorii 5 ani este o măsură care oferă sustenabilitate atât veniturilor bugetare din taxarea tutunului cât şi industriei producătoare, a doua cea mai importantă pentru bugetul statului, comentează Gemma Webb, CEO al British American Tobacco în urma anunţului Guvernului de a implementa un calendar de creştere a accizei la produsele din tutun pentru perioada 2017-2022.

Misterele Brexitului: Cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie şi-au majorat averile cu 14% în contextul Brexitului

Luni 8 mai 2017. Cei mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie şi-au majorat averile cu 14% în ultimul an, ajungând la un nivel-record de 658 de miliarde de lire, doar primii 20 având o avere mai mare cu peste 35 de milioane de lire, potrivit listei realizate de Sunday Times, citată de BBC.

Macron, strict pe tema negocierilor pentru Brexit, dar nu va căuta să pedepsească M.Britanie

Luni 8 mai 2017. Emmanuel Macron, preşedintele-ales al Franţei, va fi strict în ceea ce priveşte negocierile pentru Brexit, însă nu va căuta să pedepsească Marea Britanie, a declarat Jean Pisani-Ferry, consilierul economic al noului şef de stat francez, relatează Reuters.

Dan Muntean, jucător nou cu ştate vechi în industria vinului: Vinul bun este cel care îţi face plăcere să îl bei şi pentru care să nu fie nevoie să îţi ipotechezi casa ca să îl cumperi

Duminica 7 mai 2017. După 30 de ani în industria vinului, Dan Muntean a renunţat la funcţia de conducere a producătorului şi distribuitorului britanic Halewood pentru a miza pe antreprenoriat.

Câţi bani a reuşit să economisească o tânără care a renunţat la toate lucrurile inutile pe care-şi cheltuia salariul

Vineri 5 mai 2017. Michelle McGagh, o jurnalistă din Marea Britanie, a hotărât ca timp de un an să nu mai cheltuiască decât pe strictul necesar. Experimentul său a ajutat-o să economisească o sumă de aproape 23.000 de lire sterline, conform The Telegraph.

Angela Merkel a făcut un apel la negocieri cinstite şi constructive cu M.Britanie pe tema Brexit

Vineri 5 mai 2017. Cancelarul german Angela Merkel a lansat vineri un apel la negocieri cinstite şi constructive cu Marea Britanie cu privire la ieşirea din UE, în contextul tensiunilor pe această temă între Londra şi oficialii europeni, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Premierul belgian afirmă că aşteptările britanicilor privind Brexit sunt "lipsite de realism"

Vineri 5 mai 2017. Charles Michel, premierul Belgiei, a indicat că aşteptările britanicilor pe tema negocierilor pentru Brexit sunt "lipsite de realism", avertizând că Marea Britanie nu va reuşi să părăsească UE fără să achite o contribuţie financiară, relatează The Associated Press.

Marea Britanie: Vechile bancnote de 5 lire ies vineri din circulaţie. Cum pot fi preschimbate

Vineri 5 mai 2017. Cumpărătorii din Marea Britanie sunt avertizaţi că începând de vineri, 5 mai, vechea bancnotă de hârtie de 5 lire sterline „va înceta să mai fie mijloc legal de plată”. Cei care încă mai deţin astfel de bancnote le pot preschimba la banca centrală, relatează ediţia online a The Independent.

Schäuble, ministrul german al Finanţelor: UE nu vrea pedepsirea Marii Britanii, îşi apără interesele; negocierile Brexit vor fi dure

Joi 4 mai 2017. Uniunea Europeană nu vrea să pedepsească Marea Britanie pentru decizia Brexit, dar îşi va apăra propriile interese, afirmă Wolfgang Schäuble, ministrul german al Finanţelor, avertizând că negocierile cu Guvernul de la Londra "vor fi dure".

Theresa May: Uniunea Europeană încearcă să influenţeze rezultatele alegerilor britanice

Joi 4 mai 2017. Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat politicienii şi oficialii europeni că încearcă să influenţeze rezultatele alegerilor naţionale din 8 iunie lansând ameninţări legate de Brexit, informează Reuters.

JPMorgan se pregăteşte de Brexit: Banca vrea să mute sute de angajaţi din Londra în alte birouri din UE

Miercuri 3 mai 2017. JPMorgan Chase & Co. intenţionează să mute sute de bancheri din sediul din Londra în birourile din Dublin, Frankfurt şi Luxembourg, pregătindu-se ca Marea Britanie să piardă accesul liber pe piaţa Uniunii Europene, a spus directorul de investiţii al băncii.

Negociatorul şef al UE pentru Brexit: M.Britanie trebuie să-şi achite "angajamentele financiare"

Miercuri 3 mai 2017. Marea Britanie trebuie să-şi achite "angajamentele financiare" ce decurg din apartenenţa la UE, a declarat Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, care a avertizat că negocierile nu vor fi rapide şi fără probleme, informează The Associated Press.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis: Marea Britanie nu va plăti UE obligaţii financiare în valoare de 100 miliarde de euro

Miercuri 3 mai 2017. Marea Britanie nu va plăti obligaţii financiare în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a ieşi din Uniunea Europeană, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David David, informează Reuters.

Oficial german: Marea Britanie trebuie să abandoneze ideile ”fantastice” în privinţa Brexit

Marti 2 mai 2017. Michael Roth, secretar de Stat pentru Europa în Ministerul german de Externe, a declarat că Marea Britanie ar trebui să renunţe la ”basmele” că statului britanic îi va fi mai bine după ieşirea din Uniunea Europeană, informează The Independent.

Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea SUA în Orientul Mijlociu - legislatori britanici

Marti 2 mai 2017. Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea americană în politica Orientului Mijlociu şi va trebui să lucreze îndeaproape cu Europa pentru a se asigura că acordul nuclear cu Iranul este respectat, a anunţat în cadrul unui raport un comitet de legislatori britanici, informează Reuters.

Exporturile de vin au revenit în zodia scăderilor după un record în 2015. Marea Britanie „înghite“ un sfert din vinul românesc la export

Luni 1 mai 2017. România a trimis anul tre­cut pe pieţele externe 12,8 milioane de litri de vin în valoare de 22,6 mil. euro, în scă­dere cu 8% în volum şi cu 6% în va­loare, înregistrând astfel primul declin din ultimii cinci ani, arată calculele ZF făcute pe baza datelor Asocia­ţi­ei Produ­cătorilor şi Exporta­to­rilor de Vinuri (APEV) din România.

Premierul britanic, Theresa May: Termenii adoptaţi de liderii UE demonstrează că negocierile privind Brexit vor fi dificile

Duminica 30 aprilie 2017. Premierul britanic, Theresa May, a declarat duminică că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană vor fi dificile, răspunzând astfel poziţiei dure a liderilor UE în legătură cu viitoarele negocieri legate de Brexit, informează Reuters.

UE: Irlanda unită ar fi în mod automat membru deplin al Blocului comunitar

Duminica 30 aprilie 2017. Liderii Uniunii Europene au aprobat sâmbătă să includă Irlanda de Nord în Blocul comunitar în cazul în care se va vota unirea provinciei britanice cu statul irlandez în urma unui referendum, informează Reuters.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: Liderii UE au căzut de acord în privinţa liniilor directoare ale negocierilor pentru Brexit

Sambata 29 aprilie 2017. Liderii Uniunii Europene au căzut de acord rapid şi în unanimitate asupra liniilor directoare ale negocierilor cu Marea Britanie în privinţa retragerii acesteia din Blocul comunitar, a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de Reuters.

Salad Box, brand românesc ajuns pe trei continente. „Înainte de a ieşi la export trebuie să ai activitatea consolidată pe plan intern“

Sambata 29 aprilie 2017. Lanţul de restaurante cu servire rapidă Salad Box, fondat în urmă cu aproximativ cinci ani de către patru antreprenori români, este unul dintre cele mai tinere branduri româneşti la export, ajun­gând pe trei continente. Cum a ajuns Sa­lad Box de la un singur restaurant cu sa­late în Cluj la o reţea de 50 de unităţi în Ro­mânia, Germania Un­garia, Al­ge­ria, Marea Britanie sau chiar SUA?

Politician britanic: Marea Britanie nu are nevoie de sezonieri români după Brexit

Vineri 28 aprilie 2017. Marea Britanie va reforma sistemul în domeniul imigraţiei după Brexit, afirmă un politician conservator britanic, lordul Nigel Lawson, avertizând că afacerile financiare trebuie stimulate să rămână pe teritoriul britanic, explicând însă că nu este nevoie de "români care culeg fructe".

Premierul Theresa May, supărată că UE se aliază contra Marii Britanii, după ce Merkel a criticat iluziile privind Brexit

Vineri 28 aprilie 2017. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene par să se solidarizeze "împotriva Marii Britanii", afirmă premierul Theresa May, după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis Londrei să renunţe la "iluziile" că ar putea avea avea acelaşi statut post-Brexit.

Cum arată contractul unui şofer Uber în Marea Britanie? Concediul medical plătit, asigurare medicală, acoperire în service de până la 2.000 de lire şi acces la consiliere gratuită şi sprijin pentru plata taxelor

Vineri 28 aprilie 2017. Uber oferă şoferilor din Marea Britanie plata concediului de boală, asigurare medicală, acoperire în service de până la 2.000 de lire şi acces la consiliere gratuită şi sprijin pentru plata taxelor, pe fondul criticilor legate de drepturile angajaţilor, relatează The Independent.

O femeie a fost rănită, în cursul unei operaţiuni antiteroriste a poliţiei britanice

Vineri 28 aprilie 2017. O femeie a fost împuşcată de poliţişti şi patru persoane au fost reţinute în cursul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate în nord-vestul Londrei şi Kent, a anunţat Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard), potrivit BBC News online.

Cancelarul german, Angela Merkel: M.Britanie trebuie să poarte "un dialog constructiv" cu UE înainte de startul negocierilor

Joi 27 aprilie 2017. Marea Britanie trebuie să poarte "un dialog constructiv" cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte viitorul relaţiilor cu Blocul comunitar, înainte de startul negocierilor pentru separarea de UE, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit The Associated Press.

PwC: Mai mult de jumătate dintre consumatori sunt dispuşi să înlocuiască medicii cu inteligenţa artificială (IA) şi roboţi

Joi 27 aprilie 2017. Mai mult de jumătate dintre consumatori (55%) sunt dispuşi să înlocuiască medicii cu inteligenţa artificială (IA) şi roboţi care pot răspunde la întrebări legate de starea de sănătate, efectua teste, pune un diagnostic şi recomanda tratamente, dar această disponibilitate variază faorte mult de la o ţară la alta, de la 39% în Marea Britanie la 94% în Nigeria, arată un sondaj PwC.

Rusia avertizează că urmăreşte cu atenţie distrugătorul britanic HMS Daring, aflat în apele României

Miercuri 26 aprilie 2017. Armata rusă urmăreşte cu atenţie traseul distrugătorului britanic HMS Daring, aflat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, pentru exerciţii militare cu fregata Regele Ferdinand, afirmă surse militare ruse citate de ediţia italiană a agenţiei Sputnik.

GSK a numit-o pe Luana Crivăţ în poziţia de director de HR peste 13 pieţe din Europa

Miercuri 26 aprilie 2017. Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline, prezentă pe piaţa locală prin intermediul importului, producţiei şi distribuţiei de medicamente, a numit-o pe Luana Crivăţ în poziţia de director de HR peste 13 pieţe din Europa, începând cu luna aprilie.

Liderii UE vor cere Marii Britanii garantarea drepturilor imigranţilor europeni - proiect de document

Marti 25 aprilie 2017. Liderii Uniunii Europene vor insista ca Marea Britanie să le garanteze drepturile la rezidenţă permanentă imigranţilor din state membre UE ajunşi pe teritoriul britanic înainte de concretizarea Brexit, în anul 2019, arată un proiect de document european.

Laburiştii promit un Brexit "inteligent şi flexibil", care garantează drepturile rezidenţilor din UE

Marti 25 aprilie 2017. Partidul Laburist, formaţiune de centru-stânga, a anunţat marţi că, dacă va câştiga alegerile, va avea o abordare "inteligentă şi flexibilă" privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi va garanta drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Regatul Unit, relatează The Associated Press.

Parlamentar rus: Marea Britanie va fi distrusă dacă va intra într-un conflict nuclear cu Rusia

Marti 25 aprilie 2017. Marea Britanie va fi "ştearsă de pe hartă" în cazul în care va intra într-un război nuclear cu Rusia, a avertizat un parlamentar rus, ca reacţie la declaraţii ale ministrului britanic al Apărării, Michael Fallon, care a evocat posibilitatea folosirii armelor atomice în cazul unui conflict.

Celebrul brand de pantofi Jimmy Choo, care distrugeri picioarele femeilor, este scos la vânzare de proprietarul german

Luni 24 aprilie 2017. Jimmy Choo, producătorul celebru de încălţăminte din Marea Britanie, a fost pus în vânzare după ce proprietarul său a decis să-şi schimbe atenţia de la bunuri de lux la cafea, scrie Financial Times.

Momentul adevărului: Datele preliminare Eurostat arată un deficit de 3% anul trecut pentru România

Luni 24 aprilie 2017. România şi Marea Britanie au înregistrat un deficit de 3% din PIB, potrivit estimărilor preliminare publicate luni de Eurostat pentru anul 2016.

Celebrul retailer britanic de lux Jimmy Choo se scoate singur la vânzare pentru a oferi acţionarilor mai mulţi bani

Luni 24 aprilie 2017. Retailerul britanic Jimmy Choo a anunţat luni că este în căutare de oferte pentru companie cu scopul de a analiza opţiunile strategice pentru maximizarea valorii acţionariatului, potrivit Reuters.

Marea Britanie va oferi în continuare împrumuturi de studii pentru studenţii din Uniunea Europeană

Luni 24 aprilie 2017. Guvernul Britanic a confirmat că studenţii din UE vor fi eligibili pentru sprijin financiar şi în anul universitar 2018-2019, atât pentru programele de licenţă, cât şi pentru cele de masterat, potrivit unui comunicat transmis luni de consultantul pentru studii în străinătate IntegralEdu.

O bombă, despre care se crede că viza poliţia, descoperită în apropierea unei şcoli în Irlanda de Nord

Duminica 23 aprilie 2017. Poliţia britanică a anunţat că a descoperit, în dimineaţa zilei de duminică, un dispozitiv explozibil în apropierea unei şcoli primare din Irlanda de Nord, existând suspiciuni că dispozitivul ar fi fost plasat de separatiştii irlandezi cu scopul de ucide agenţi de poliţie, relatează BBC News online.

Fed Cup: România învinge Marea Britanie şi se menţine în Grupa Mondială II

Duminica 23 aprilie 2017. Echipa feminină de tenis a României a învins selecţionata Marii Britanii şi şi-a asigurat menţinerea în Grupa Mondială II din Fed Cup, după ce Irina Begu a câştigat, scor 6-4, 7-5, în faţa jucătoarei Heather Watson, duminică, la Mamaia.

Economia mondială pare să se relanseze după o serie de probleme politice, dar încă există riscuri

Sambata 22 aprilie 2017. Economia globală este la cel mai înalt nivel după criză, reuşind să depăşească o serie de probleme politice grave, asociate populismului, precum decizia Marii Britanii de ieşire din UE şi abordarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, comentează Financial Times, avertizând că încă există riscuri.

Theresa May admite că rezultatul scrutinului parlamentar convocat pe fondul crizei Brexit e incert

Vineri 21 aprilie 2017. Theresa May, premierul Marii Britanii, a admis, vineri după-amiază, că rezultatul scrutinului parlamentar anticipat pe care l-a convocat în iunie este incert, în contextul polarizării electoratului din cauza deciziei de ieşire din Uniunea Europeană.

Marea Britanie ar putea pierde susţinerea Europei pentru controlul Insulelor Falkland, ocupate din 1833

Vineri 21 aprilie 2017. Susana Malcorra, ministrul argentian de Externe, a declarat că Argentina consideră că în urma procedurii Brexit, Marea Britanie ar putea pierde susţinerea aliaţilor europeni pentru controlul britanicilor asupra Insulelor Falkland, informează The Guardian.

Euroscepticul Nigel Farage nu candidează în scrutinul britanic, preferând să rămână eurodeputat

Joi 20 aprilie 2017. Politicianul eurosceptic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii extremiste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a anunţat joi seară că nu va candida pentru un loc în Camera Comunelor în scrutinul din 8 iunie, preferând să rămână eurodeputat, pentru a lupta pentru Brexit "în Europa.

Preţurile alimentelor ar putea creşte cu 22% în Marea Britanie în lipsa unui acord cu UE post-Brexit

Joi 20 aprilie 2017. Cetăţenii britanici riscă un tarif mediu suplimentar de 22% la produsele alimentare importate din ţări ale Uniunii Europene în cazul în care Guvernul de la Londra nu va ajunge la un acord cu Bruxellesul după Brexit, avertizează companii de retail citate de site-ul agenţiei Reuters.

Ambasadorul Marii Britanii în România: Ieşim din Uniunea Europeană, nu din Europa

Joi 20 aprilie 2017. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, joi, la Timişoara, că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europenă, nu din Europa şi că românii care lucrează în ţară au un rol foarte important, în acest moment fiind peste 2.000 de medici angajaţi în spitalele de stat.

Oficial de top al Uniunii Europene: Marea Britanie va avea mai mult de pierdut în urma Brexit decât UE

Joi 20 aprilie 2017. Marea Britanie va avea mai mult de pierdut în urma ieşirii din Blocul Comunitar decât Uniunea Europeană, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, care a adăugat că se aşteaptă la negocieri dificile pe tema Brexit, notează Reuters.

Şefa Guvernului scoţian: Alegerile anticipate ar putea stimula desprinderea Scoţiei de Marea Britanie

Miercuri 19 aprilie 2017. Decizia premierului britanic, Theresa May, de a convoca alegeri anticipate ar putea fi un "uriaş calcul politic greşit", afirmă Nicola Sturgeon, şeful Guvernului scoţian, avertizând că Scoţia are şanse mari să obţină independenţa faţă de Marea Britanie.

Camera Comunelor aprobă planul de organizare a alegerilor anticipate în Marea Britanie

Miercuri 19 aprilie 2017. Membrii Camerei Comunelor au aprobat, miercuri, planul premierului Theresa May de a organiza alegeri parlamentare anticipate pe 8 iunie, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

Preşedintele Comisiei Europene: Negocierile pentru Brexit dintre UE şi Marea Britanie vor începe după alegerile din iunie

Miercuri 19 aprilie 2017. Negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit vor începe abia după instalarea noului guvern, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie, consideră preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Coşmarul britanicilor devine mai real ca niciodată: Goldman Sachs şi HSBC participă la exodul locurilor de muncă din finanţe din Marea Britanie după Brexit

Miercuri 19 aprilie 2017. UBS, Goldman Sachs şi HSBC se numără printre băncile care au anunţat că vor muta angajaţii din Marea Britanie în alte state din UE, în contextul în care băncile se aşteaptă ca Brexitul să aducă limitări asupra libertăţii de mişcare în statele membre ale blocului comunitar, scrie Bloomberg.

Cum vom călători la Londra după Brexit: Cel mai probabil vom avea din nou nevoie de paşaport şi de viză

Miercuri 19 aprilie 2017. Probabil, vom avea nevoie, din nou, de paşaport şi viză pentru a putea vizita Marea Britanie, după ce această ţară va părăsi Uniunea Europeană, scrie publicaţia spaniolă, El Mundo.

Germania speră că alegerile anticipate din Marea Britanie vor aduce "mai multă claritate" privind Brexit

Marti 18 aprilie 2017. Guvernul Angela Merkel a exprimat speranţa că alegerile anticipate vor conduce la "mai multă claritate şi responsabilitate" în negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, potrivit ministrului britanic de Externe, Sigmar Gabriel, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Topul celor mai ieftine destinaţii turistice cu plajă din Europa: Vecinii bulgari, cap de listă

Marti 18 aprilie 2017. Cum Paştele a trecut, vacanţa de vară este la o aruncătură de băţ, iar destinaţiile turistice încep să fie o prioritate pentru majoritatea persoanelor. Cu acest gând, Post Office Travel Money din Marea Britanie a întocmit o listă a celor mai ieftine destinaţii estivale de vacanţă din Europa.

Marea Britanie, în pericol să piardă alte 30.000 de locuri de muncă după Brexit

Marea Britanie, în pericol să piardă alte 30.000 de locuri de muncă după BrexitMiercuri 22 martie 2017. Marile bănci internaționale din Londra și-au gândit planurile de rezervă pentru a-și reduce operațiunile de aici, cu câteva săptămâni înainte ca guvernul Theresa May, să stabilească data la care va declanșa Brexitul, repsectiv 29 martie, transmite Bloomberg. Astfel, Londra ar putea pierde 10.000 de joburi din domeniul bancar și alte 20.000 din sectorul serviciilor financiare, în cazul în care clienții vor muta activele în valoare de 1,8 trilioane de euro din UK, în urma Brexitului, potrivit analiștilor think tank-ului Bruegel.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 3 noiembrie 2016. Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, după ce Înalta Curte de la Londra a decis că prim-ministrul britanic Theresa May trebuie să obţină acordul Parlamentului înainte de a începe negocierile privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Despre dress code-uri cu antreprenorul care a dechis unul dintre primele ateliere de croitorie privată din România: La o petrecere eram jumătate spioni britanici care urmăreau jumătate de supermani. A fost amuzant

Joi 27 octombrie 2016. Marius Dan s-a gândit în 2010 că nu ar fi rău deloc dacă şi-ar face propriul său atelier prin care să aducă în România conceptul britanic de croitorie privată. Cu multă migală, ideea s-a transformat în sute de costume realizate pentru fel şi fel de clienţi, Tudor. Personal Tailor fiind azi una dintre cele mai trainice „ţesături“ din acest domeniu. Marius Dan, dincolo de seriozitatea cu care şi-a construit businessul, se dovedeşte a fi însă un antreprenor ieşit din tipare, combinând liniile clasice ale croitoriei britanice cu mult umor personal.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter