Stiri despre Microsoft

 

Bill Gates: Criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra droguri. Este o tehnologie rară, care cauzează morţi într-o manieră directă

Duminica 4 martie 2018. Cofondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, Bill Gates, şi-a exprimat săptămâna trecută convingerile cu privire la criptomonede, susţinând că factorul de anonimitate din spatele acestora nu este „un lucru bun” şi a subliniat faptul că societatea beneficiază atunci când guvernele identifică fraude, evaziuni fiscale sau finanţări pentru activităţi teroriste, potrivit WEF.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu acţiuni în România la Fondul Proprietatea, trage un semnal de alarmă: „Criptomonedele pot ucide oameni”

Joi 1 martie 2018. Bill Gates, fondatorul Microsoft, este de părere că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziţiona droguri, se pot finanţa atentate teroriste sau se pot spăla bani, relatează BBC.

Paradisurile fiscale: Microsoft a deschis un nou campus de 134 de milioane de euro în Dublin

Marti 27 februarie 2018. Microsoft a deschis săptămâna aceasta noul campus din Dublin, Irlanda, finalizând un proiect dezvoltat în ultimii 2 ani, potrivit Windows Central.

Bill Gates este nemulţumit pentru că plăteşte taxe prea mici: „Trebuie să plătesc taxe mai mari!”

Sambata 24 februarie 2018. Fondatorul Microsoft şi miliardarul Bill Gates spune că ar trebui să plătească mai multe taxe şi că guvernul ar trebui să le ceară lui şi altor oameni bogaţi să contribuie cu sume „semnificativ mai mari”, potrivit CNN.

Start-up-ul local Bigstep: Avem propria soluţie de big data în cloud şi ne batem de la egal la egal cu Amazon, Google şi Microsoft

Marti 6 februarie 2018. Compania are patru centre de date, dintre care două în România, iar celelalte în Marea Britanie şi SUA.

Gabriela Matei, general manager Microsoft: Volatilitatea structurii fiscale ne pune într-o situaţie „foarte delicată“. " Negociem mo­de­le de compensare a pier­de­rilor la sa­lariul net al angajaţilor care duc la creş­teri ale costurilor.“

Marti 30 ianuarie 2018. Schimbarea bruscă a Codului fiscal de la finele anu­lui trecut, care a lovit în special companiile de soft­ware, a pus subsidiara locală a Microsoft - care se află în discuţii pen­tru o expansiune „importantă“ a centrului său de ser­vicii din Bucureşti - într-o situaţie „foarte delicată“.

Microsoft se uită în piaţă după 20.000 mp de birouri pentru a-şi consolida sediul din Bucureşti

Vineri 5 ianuarie 2018. Microsoft doreşte un sediu nou care să dispună de acces rapid către o staţie de metrou şi vizează proiectele din jurul Politehnicii, adică zona Orhideea, Gro­zăveşti, Iuliu Maniu, dar şi Timpuri Noi pentru a putea recruta rapid din rândul absolvenţilor, potrivit surselor citate.

Microsoft caută 20.000 mp de birouri pentru a-şi consolida sediul din Bucureşti

Joi 4 ianuarie 2018. Gigantul Microsoft a lansat o licitaţie pentru a-şi consolida birourile din Bucureşti într-un nou sediu, potrivit datelor din piaţă, iar miza o reprezintă 20.000 mp spaţiu modern de office, pentru care vor plăti cel puţin 3 mil. euro anual.

Companiile din IT şi telecomunicaţii domină topul celor mai apreciaţi angajatori; Oracle România, Microsoft şi IBM sunt pe primele trei locuri

Marti 12 decembrie 2017. Oracle România, Microsoft şi IBM sunt cei mai apreciaţi angajatori din România la nivel general, iar raportat la domeniul de activitate Vodafone conduce pe zona de telecomunicaţii, Kaufland pe retail, iar ING Bank pe servicii bancare, potrivit datelor colectate de platforma Undelucram.ro.

Numărul de firme de IT din Cluj, dublu în 6 ani. „Absenţa multinaţionalelor i-a lăsat pe antreprenori să crească.“

Marti 12 decembrie 2017. Numărul de firme de IT din Cluj-Napoca s-a dublat în perioada 2001-2016, în timp ce la nivel naţional creşterea nu­mărului de firme de tehnologie a fost de 50%, evoluţia pu­ter­nic ascendentă a „Capitalei Transilvaniei“ fiind de­ter­minată de un cumul de factori, printre care se numără şi ab­sen­ţa din oraş a giganţilor hi-tech precum IBM, Microsoft sau Oracle, conform unui studiu coman­dat de filiala din Tran­silvania a Asociaţiei Române pentru In­dustria Elec­tronică şi Soft­ware (ARIES).

Bill Gates luptă împotriva bolii Alzheimer, iar primul pas este o investiţie personală de 100 de milioane de dolari

Luni 13 noiembrie 2017. Miliardarul cofondator al gigantului Microsoft va începe lupta împotriva bolii Alzheimer cu o investiţie de 50 de milioane de dolari în Dementia Discovery Fund, un fond cu capital de risc ce reuneşte industria pharma şi guvernul britanic într-un efort comun de a descoperi un tratament împotriva afecţiunii, potrivit Reuters.

Vicepreşedintele Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est: Este un moment perfect pentru ca în România să se producă transformarea digitală

Miercuri 8 noiembrie 2017. România ar trebui să facă paşi rapizi către o „transformare digitală“ pentru că are un „potenţial ridicat“ în această direcţie, a declarat ieri la Bucureşti Philippe Rogge, vicepreşedinte al Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est

Florin Popa, Business to Business Director, Orange România: Vedem un trend legat de securizarea datelor, cum sunt ele accesate din exterior de către angajaţii companiilor

Marti 7 noiembrie 2017. Cea mai importantă evoluţie din piaţă este legată de aşteptările clienţilor privind digitalizarea, aceştia vor să discute despre nevoile lor stricte de business, vor să înglobeze tehnologia în activitatea lor, să eficientizeze anumite procese de business, să sară anumite etape ineficiente, să dea acces angajaţilor să lucreze de oriunde şi sunt tot mai preocupaţi de securitatea datelor pe care le deţin, a spus Florin Popa, Business to Business Director, Orange România în cadrul unei ediţii speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2017.

Bogdan Popescu, marketing&operations director, Microsoft România: Digitalizarea este cea mai eficientă cale în creşterea productivităţii şi în salvarea costurilor

Marti 7 noiembrie 2017. Companiile locale încep să înţeleagă tot mai mult beneficiile aduse de procesul de digitalizare, acesta fiind cea mai eficientă cale în creşterea productivităţii şi în salvarea costurilor, a spus Bogdan Popescu, marketing&operations director, Microsoft România, în cadrul Microsoft Summit 2017.

Microsoft Summit 2017 - Schimbarea ca model de afaceri

Vineri 3 noiembrie 2017. Anul 2012 început de România cu puţin peste 3 milioane de conexiuni la internet fix, sub 7 milioane de conexiuni la internet mobil şi vânzări de smartphone-uri de 1 milion de unităţi. Ce s-a întâmplat în 5 ani astfel încât declaraţia de mai sus să pară ori o glumă ori o afirmaţie extrasă din arhive?

Toţi IT-iştii români vor să lucreze pentru Bill Gates, nu să fie Bill Gates

Vineri 20 octombrie 2017. Ca să apară dintre români un Bill Gates ar trebui ca Microsoft, Oracle, IBM să închidă operaţiunile din România şi să dea toţi programatorii afară.

Temă abordată în acest an la forumul Microsoft Summit: cum se pot dezvolta oraşele folosindu-se de tehnologie

Vineri 13 octombrie 2017. Închirierea unei maşini pentru câteva minute de la o companie specializată cu ajutorul unei aplicaţii şi chiar, la un moment dat, renunţarea la achiziţia unui autoturism proprietate personală vor deveni, în viitor, ceva obişnuit - chiar dacă acum evoluţia în această direcţie nu pare a fi o certitudine, astfel că autorităţile, companiile, comunităţile ar trebui deja să depună eforturi pentru a se pregăti să valorifice avantajele pe care aduce aşa-numita „sharing economy” (economie a partajării), în care accesul la un serviciu este mai important decât pro­prie­tatea - spune April Rinne, un avocat al zonelor de dezvoltare moderne şi o autoritate globală în economia digitală şi politici publice legate de impactul tehnologiei.

Directorul adjunct al CERT.RO: Au existat în România atacuri informatice ţintite împotriva unor companii, în unul dintre cazuri s-a cerut o recompensă de 5 mil. euro

Marti 19 septembrie 2017. Mai multe companii din România au fost victime ale unor atacuri informatice ţintite iar în unul dintre cazuri prejudiciul (suma de bani cerută de atacatori - n. red.) a fost de 5 milioane de euro, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO) în cadrul unei conferinţe organizate de compania Microsoft România despre noua legislaţie europeană privind datele personale.

Cei mai înstăriţi oameni din istorie: Averile cumulate ale celor mai bogaţi trei oameni din întreaga lume din prezent nu ating nici măcar o mică parte din banii conducătorilor din secolele trecute

Duminica 20 august 2017. Averile fondatorului Microsoft, Bill Gates, cea a magnatului american Warren Buffet sau a deţinătorului Amazon, Jeff Bezos, nu sunt nici pe departe cele mai mari din istoria mondială, scrie MarketWatch.

Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din 2000: acţiuni Microsoft în valoare de 4,6 miliarde de dolari

Marti 15 august 2017. Bill Gates a donat 64 de milioane de acţiuni din Mircosoft Corp., evaluate la 4,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 5% din averea sa, potrivit Bloomberg.

Reprezentantul României, pe primul loc la campionatului mondial "Microsoft Office Specialist 2017"

Luni 7 august 2017. Cel mai bun utilizator al aplicaţiei Microsoft Office Word 2013 din întreaga lume a fost desemnat Tiberiu Danciu, elev al Colegiului Naţional Grigore Moisil din Bucureşti, în cadrul unei competiţii la care s-au înscris 1.100.000 de candidaţi din 140 de ţări.

ZF Live, Costin Ţîru, services director la XAPT Solutions: Cloud-ul va câştiga mult în rândul firmelor mici care nu îşi permit un departament de IT

Marti 1 august 2017. ♦ Dacă până acum câţiva ani ERP-urile erau pentru achiziţii, stocuri sau resurse umane, Microsoft introduce mult mai multe funcţionalităţi, ajungând şi până la social media de tipul LinkedIn.

Cum a apărut cel mai revoluţionar produs din istorie? Steve Jobs a vrut să îi arate lui Bill Gates ”cum se face”. Povestea din spatele iPhone-ului, o istorie marcată de secrete, ambiţie şi ură

Duminica 23 iulie 2017. Înverşunarea lui Steve Jobs faţă de produsele Microsoft, ambiţia acestuia şi secretomania legată de următoarea lansare, au fost elementele reţetei de succes care a dat naştere celui mai popular produs al tuturor timpurilor, iPhone-ul, potrivit Financial Times.

Top 20 cele mai mari profituri nete din industria de IT&C din România în anul 2016

Marti 18 iulie 2017. Orange, Vodafone - cei mai mari jucători de pe piaţa locală de tele­fo­nie mobilă -, subsi­dia­rele giganţilor IT SAP, IBM, Microsoft şi Oracle, dar şi unele dintre cele mai cunoscute companii antreprenoriale locale - printre care se numără Altex, Visual Fan (Allview) şi Bitdefender - au înregistrat anul trecut cele mai mari profituri nete din industria locală IT&C, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF.

Top zece cei mai doriţi angajatori: Candidaţii iau în considerare mediul de lucru plăcut, alături de pachetul de salarii, siguranţa locului de muncă, posibilităţile de evoluţie, dar şi programele de training

Luni 17 iulie 2017. Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC România sunt primii zece “Cei mai doriţi angajatori”, conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions.

​Bogdan Popescu, operations director, Microsoft: „Preţurile dispozitivelor scad în fiecare an, în timp ce impactul tehnologiei este din ce în ce mai mare”

Marti 27 iunie 2017. Serviciile de cloud pot ajuta firmele pentru a-şi stoca, analiza şi accesa datele într-un timp mai scurt, iar potenţialul IT al României este „uriaş”, iar cei care vor îmbrăţişa transformarea digitală vor câştiga, a spus Bogdan Popescu, operations director, Microsoft, la conferinţa „Cei mai mari jucători din economie”, organizată de ZF.

Studiu: Antreprenorii români sunt mai optimişti decât media europeană în ceea ce priveşte viitorul businessului lor

Joi 15 iunie 2017. Motivele personale primează în preferinţele românilor atunci când încep un business, astfel că 49% dintre antreprenori spun că şi-au întemeiat o afacere din dorinţa de a se simţi mai în siguranţă atunci când vine vorba de propriul viitor, în timp ce un procent similar specifică faptul că şi-a întemeiat o afacere pentru a-şi găsi un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională, arată un studiu la care au participat 13.000 de IMM-uri din 19 ţări europene , inclusiv România, realizat de Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de platforme de productivitate şi cloud din lume.

Compania rusească de software Kaspersky acuză Microsoft de abuz de poziţie dominantă pe piaţa europeană

Marti 6 iunie 2017. Compania rusească de software Kaspersky Lab a depus o plângere împotriva Microsoft la Comisia Europeană şi la autorităţile din Germania, în care acuză compania de abuz de poziţie dominantă, potrivit unei declaraţii transmise marţi.

Google, Apple, Microsoft, Amazon şi Facebook conduc topul celor mai valoroase 100 de branduri

Marti 6 iunie 2017. Giganţii din tehnologie Google, Apple, Microsoft, Amazon şi Facebook ocupă primele cinci poziţii în Topul BrandZTM 2017 al celor mai valoroase 100 de branduri la nivel mondial, realizat de către WPP şi Kantar Millward Brown.

Poate un software să recreeze arta unuia dintre cei mai mari maeştrii?

Vineri 19 mai 2017. Microsoft aduce la Art Safari un nou portret de Rembrandt, realizat la aproape 350 de ani de la moartea artistului, lucrarea fiind creată de un algoritm care rulează în cloud şi care a descompus şi a analizat vreme de 18 luni toate tablourile semnate de maestrul olandez pentru a putea asimila stilul, alegerile şi intenţiile lui într-o nouă lucrare.

Cel mai puternic comsiar european, care se bate cu Apple, Microsoft, Uber, vine în România: Dorim să ne asigurăm că întreprinderile pot funcţiona în condiţii de egalitate în cadrul pieţei unice

Miercuri 17 mai 2017. Margrethe Vestager, comisar european responsabil cu politica în domeniul concurenţei, vine joi în România pentru a discuta despre noile norme în materie de ajutoare de stat sunt exceptate de la examinarea prealabilă a Comisiei, anunţă Comisia Europeană.

Microsoft: Recentele atacuri cibernetice ar trebui să fie un "semnal de alarmă" pentru guverne

Luni 15 mai 2017. Valul de atacuri cibernetice care a afectat peste 150 de ţări are trebuie să reprezinte un "semnal de alarmă" pentru guvernele din întreaga lume care colectează date privind vulnerabilităţi ale sistemelor informatice, care apoi pot fi folosite de hackeri, afirmă Microsoft, potrivit BBC News online.

Bogdan Botezatu, Bitdefender: Le recomandăm celor afectaţi de atacul informatic să anunţe autorităţile şi să nu plătească răscumpărarea

Duminica 14 mai 2017. Companiile care sunt afectate de atacul cibernetic care a afectat mai multe zeci de mii de sisteme rulând sistemul de operare Microsoft Windows începând de vineri ar trebui să anunţe autorităţile competente şi să nu plătească răscumpărarea cerută în schimbul decriptării datelor, a declarat pentru ZF Bogdan Botezatu, Senior eThreat Analyst în cadrul Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de securitate IT, care a fost înfiinţat şi este controlat de familia de antreprenori români Măriuca şi Florin Talpeş.

Centrul de securitate cibernetică din România: actualizaţi sistemele de operare Windows, deconectaţi imediat de la reţea PC-urile infectate cu WannaCry(ptor)

Sambata 13 mai 2017. Companiile şi consumatorii ar trebui să îşi actualizeze urgent sistemele de operare Microsoft Windows pentru a evita să cadă victime ale ameninţării informatice care a provocat probleme la nivel global în ultimele ore şi a determinat inclusiv blocarea activităţii la uzinele Dacia din România, conform unui mesaj transmis de Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO).

Vezi cum a ajuns Microsoft la un profit de 5,20 miliarde de dolari

Vezi cum a ajuns Microsoft la un profit de 5,20 miliarde de dolariVineri 27 ianuarie 2017. Microsoft Corp, cel mai mare producător de software la nivel mondial, a raportat o creştere de 3,6% a profitului în trimestrul patru din 2016, datorită avansului rapid al operaţiunilor de cloud computing şi al stabilizării pieţei PC-urilor, transmit AP, Bloomberg şi Reuters.

Microsoft a încercat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari

Marti 25 octombrie 2016. Steve Ballmer, fostul şef al Microsoft, a declarat că gigantul software a încercat la un moment dat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari.

Microsoft confirmă zvonurile: Nokia va lansa noi „telefoane mobile” anul acesta

Marti 18 octombrie 2016. HMD Global, compania care a achiziţionat de la Microsoft drepturile de folosire a brandului Nokia, va lucra în parteneriat cu adevăratul Nokia pentru lansarea de noi produse.

Google vrea să ajungă din urmă Microsoft şi Amazon pe segmentul de cloud computing

Vineri 30 septembrie 2016. Alphabet, compania ”părinte” a Google, a anunţat că va redenumi brandul B2B de cloud computing – Google for Work – şi că a adoptat o nouă serie de aplicaţii care folosesc inteligenţă artificială, în cea mai nouă încercare a companiei a de concura cu Amazon şi Microsoft.

Moscova va înlocui software-urile SUA, printre care Microsoft, Oracle şi SAP, cu programe ruseşti

Marti 27 septembrie 2016. Oficialii din conducerea Moscovei vor înlocui programele Microsoft pe mii de computer cu software-uri ruseşti, după ce preşedintele Vladimir Puitn a cerut autorităţilor să reducă dependenţa de tehnologia Statelor Unite, în condiţiile tensiunilor geopolitice, scrie Bloomberg.

Gala Premiilor Emmy 2016: Marii câştigători au fost „Game Of Thrones" şi „The People V.O.J. Simpson"

Luni 19 septembrie 2016. Serialele "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" şi "Game of Thrones" au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc duminică, la Teatrul Microsoft din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda evenimentului transmis în direct de reţeaua ABC, relatează Reuters.

Lovitură pentru industria hi-tech din Marea Britanie: Microsoft a decis să închidă birourile Skype din Londra şi să-i concedieze pe cei 400 de angajaţi

Duminica 18 septembrie 2016. Microsoft va închide birourile Skype din Londra, măsură care va duce la concedierea majorităţii angajaţilor. În plus, cel mai probabil clădirea de biorui va fi eliberată de Microsoft. Decizia gigantului american vine într-un moment când industria britanică de high-tech este ”disperată” să demonstreze că este deschisă pentru afaceri, în condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană.

Gala Premiilor Emmy 2016: "Game of Thrones","Veep"şi "The People v. O.J Simpson", printre favoriţi

Duminica 18 septembrie 2016. Gala Premiilor Emmy va avea loc duminică de la ora 20:00 ET, la Teatrul Microsoft din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda evenimentului, printre favoriţii acestui an numărându-se serialele produse de HBO "Game of Thrones" şi "Veep", dar şi mini-seria "The People v. O.J Simpson".

David Rowan, editorul revistei de tehnologie Wired UK, speaker la summitul organizat de Microsoft România

Luni 12 septembrie 2016. David Rowan, editor încă de la înfiinţarea, în anul 2009, a ediţiei britanice a revistei de tehnologie Wired, va participa în calitate de speaker la cea de-a patra ediţie a evenimentului Microsoft Summit, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, conform unui anunţ al companiei.

Cele mai valoroase cinci companii din lume sunt toate din sectorul tehnologic

Marti 2 august 2016. În acest moment, din top cinci companii valoroase din lume fac parte doar nume din sectorul tehnologic, pe primele trei poziţii situându-se Apple, Alphabet (Google) şi Microsoft.

Franţa i-a cerut companiei Microsoft să nu-i mai urmărească pe internet pe utilizatorii Windows 10

Luni 25 iulie 2016. Comisia pentru protecţia datelor din Franţa i-a cerut companiei Microsoft să înceteze să mai „colecteze excesiv date” despre utilizatorii de Windows 10 şi să nu-i mai urmărească pe aceştia pe internet fără acordul lor.

Skype nu mai este suportat pe dispozitivele cu sistem Windows Phone şi versiunile vechi de Android

Duminica 24 iulie 2016. Microsoft face o surpriză neplăcută posesorilor de telefoane cu sistem Windows Phone, sau versiuni mai vechi de Android, nemaioferind suport pentru aceste platforme în versiunile viitoare ale aplicaţiei Skype.

Veniturile Microsoft au crescut la 22,6 mld. dolari în al patrulea trimestru fiscal, impulsionate de soluţiile cloud

Miercuri 20 iulie 2016. Gigantul IT american Microsoft a înregistrat în al patrulea trimestru fiscal, încheiat la data de 30 iunie, venituri totale de 22,6 miliarde dolari, peste aşteptările analiştilor, datorită creşterii cererii pentru soluţiile cloud, scrie presa internaţională.

Dan Suciu, BNR: Politica Băncii Naţionale nu permite plasarea rezervei valutare în acţiuni. Banca Elveţiei a cumpărat acţiuni la Apple, Microsoft, Amazon, Exxon sau Facebook

Joi 14 iulie 2016. Banca Naţională a României preferă să inves­tească propriile rezerve internaţionale de aproape 31,7 miliarde de euro în obligaţiuni, aur sau plasa­mente la alte instituţii financiare, şi nu în active mai riscante, precum acţiuni, sau în alte instrumente financiare complexe, care oferă randamente mult mai mari, dar cu riscuri mult mai ridicate.

Adio, acţiuni americane pe bursa de la Bucureşti

Joi 14 iulie 2016. Acţiuni ale unor companii ame­ricane precum Facebook, Google, Microsoft sau McDonald’s nu vor mai putea fi tranzacţionate pe bursa de la Bucureşti din 5 august după ce brokerul Tradeville, market-maker pe acest segment, a anunţat că se retrage.

Gabriela Matei este noul manager al Microsoft România

Joi 23 iunie 2016. Gabriela Matei este noul manager al Microsoft România, începând cu 1 iulie, a anunţat joi compania.

De ce este achiziţia LinkedIn de către Microsoft sortită eşecului? Ultimele tranzacţii gigant ale Microsoft: Nokia, Skype şi Yammer, au fost toate nişte eşecuri răsunătoare

Miercuri 15 iunie 2016. Pe 13 iunie, Microsoft a bătut palma pentru a cumpăra LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, adică 196 dolari per acţiune, 50% peste preţul de închidere din şedinţa de tranzacţionare de pe 12 iunie.

​Ce se întâmplă cu acţiunile unei companii preluate de gigantul Microsoft: cresc până la cer, chiar cu aproape 50% într-o singură şedinţă

Marti 14 iunie 2016. Acţiunile platformei de socializare în business Linkedin, achiziţionată recent de gigantul IT Microsoft, au crescut de la 131 de dolari cât erau vineri la 192 de dolari după anunţul de preluare. Practic acţiunile Linkedin (LNKD) listate pe bursa de la New York, s-au apreciat într-o singură zi cu 47%. Microsoft a scăzut cu 3%.

Cele 24 de pagini care valorează 26 de miliarde de dolari, prin care Microsoft arată ce planuri are cu LinkedIn

Marti 14 iunie 2016. Microsoft a anunţat ieri că va cumpăra LinkedIn, într-o tranzacţie surpriză evaluată la 26,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Jeff Weiner va rămâne CEO LinkedIN şi va fi în subordinea şefului Microsoft, Satya Nadella, scrie Bloomberg. Tranzacţia va fi cea mai mare din istoria grupului Microsoft.

De ce vrea Microsoft să cumpere LinkedIn cu bani împrumutaţi deşi are destui? Răspunsul are de-a face cu taxele

Marti 14 iunie 2016. Microsoft are suficient cash să cumpere nu una ci patru companii ca LinkedIn, dar preferă să ia un împrumut uriaş pentru a-şi finanţa cea mai recentă achiziţie. Acesta ar putea fi un truc pentru a plăti taxe mai mici, scrie Bloomberg.

Tranzacţia Microsoft - LinkedIn în România: 120 mil. $ din 26 mld. $

Marti 14 iunie 2016. Piaţa din România, unde LinkedIn are două milioane de utilizatori, a avut o “contribuţie” de aproximativ 120 de milioane de dolari la tranzacţia gigant prin care Microsoft a preluat reţeaua socială de business la nivel global plătind suma de 26 de miliarde de dolari, adică aproximativ 60 de dolari pentru fiecare dintre cei 433 de milioane de “clienţi” ai reţelei.

Microsoft, o companie care se scaldă în bani, se va împrumuta pentru a cumpăra LinkedIn. Care este motivul

Luni 13 iunie 2016. Microsoft are destui bani să cumpere LinkedIn de patru ori. Totuşi, gigantul american a ales să se împrumute pentru a face cea mai mare achiziţie din istoria companiei. Unul dintre motivele evidente pentru această decizie este evitarea plăţii unei taxe de 35% pe repatrierea activelor. Însă acesta nu este singurul motiv, scrie Bloomberg.

Tranzacţia anului în Hi-Tech: Microsoft cumpără LinkedIN, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari

Luni 13 iunie 2016. Microsoft va cumpăra LinkedIn, într-o tranzacţie evaluată la 26,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Jeff Weiner va rămâne CEO LinkedIN şi va fi în subordinea şefului Microsoft, Satya Nadella.

Călin Tatomir - fost şef al Compaq şi Microsoft, Cristian Călinescu şi Cezar Golumbeanu - acţionari la firme IT&C cunoscute pentru afacerile cu statul, reţinuţi de DIICOT pentru evaziune fiscală de 12 mil. lei şi “spălarea” a 13 mil. lei

Miercuri 8 iunie 2016. Călin Tatomir - unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din industria locală de IT, care a fost director de vânzări al Compaq (actualul HP) când compania americană a câştigat contractul de informatizare al Casei de Sănătate (CNAS) şi CEO al subsidiarei locale a Microsoft (în perioada 2008-2010) dar deţinea şi propriul său business - o firmă de consultanţă, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală (DIICOT) şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile alături de alţi inculpaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Microsoft în România: afaceri de 238 mil. lei cu un profit de 33 mil. lei

Vineri 3 iunie 2016. Subsidiara locală a gigantului american Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 238,17 milioane de lei (53,58 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul precedent, con­form datelor de pe pagina web a Ministerului finanţelor.

Businessul Microsoft România a crescut în 2015 cu 22% la 238 de milioane de lei. Profitul net a urcat de trei ori mai repede, la 33 de milioane de lei

Joi 2 iunie 2016. Subsidiara locală a gigantului american Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 238,17 milioane de lei (53,58 milioane de euro), în creştere cu 22% faţă de anul precedent, conform datelor de pe pagina web a Ministerului finanţelor.

Microsoft interzice parolele slabe

Duminica 29 mai 2016. După câteva incidente de securitate importante petrecute în ultimele luni şi în care au fost implicate servicii online populare, Microsoft a decis să interzică parolele slabe pentru conturile sale.

Microsoft disponibilizează 1.850 de oameni, în plină restructurare a diviziei smartphone

Miercuri 25 mai 2016. Microsoft va disponibiliza până la 1.850 de persoane într-un plan masiv de restructurare a diviziei de smartphone-uri, în condiţiile în care Satya Nadella, CEO-ul companiei, temperează ambiţiile Microsoft pe piaţa de dispozitive mobile, scrie Bloomberg.

Microsoft pregăteşte ecranul touch predictiv, care iniţiază comanda următoare înainte de a-l atinge

Miercuri 11 mai 2016. În timp ce Apple mizează pe tehnologia 3D Touch pentru diversificarea comenzilor ce pot fi aplicate pe un ecran tactil, cercetătorii Microsoft duc lucrurile şi mai departe, pregătind un ecran pre-touch care poate iniţia comanda următoare înainte de a atinge suprafaţa, scrie Go4it.

Surfacebook 2 ar putea fi lansat foarte curând

Marti 10 mai 2016. Surfacebook este primul laptop lansat de Microsoft sub brandul Surface, populat în trecut exclusiv de tablete cu Windows, şi va fi lansat în a doua jumătate a lui 2016, scrie Go4it.

Lamote, Microsoft: Nu există bariere legale pentru cloud în băncile din România, ci doar multă ezitare

Miercuri 4 mai 2016. Cadrul de reglementare din România nu ridică bariere în adopţia de către bănci a platformelor cloud publice - care presupun înlocuirea sau reducerea gradului de utilizare a centrelor de date proprii ale insti­tuţiilor financiare cu cele ale unor furnizori specializaţi, însă jucătorii locali ezită încă să facă acest pas, deşi majoritatea au discuţii legate de asemenea proiecte.

​Roxana Tănase, HR Director, Microsoft România: 85% dintre angajaţi pot sa fie mai productivi dacă lucrează de acasă

Marti 29 martie 2016. 85% dintre angajaţi pot să fie la fel de productivi sau chiar mai productivi atunci când lucrează din afara biroului. Productivitatea angajaţilor din cadrul companiilor creşte datorită tehnologiei, care ne permite să lucrăm oriunde înafara biroului, având acces la toate fişierele necesare, a spus Roxana Tănase, HR Director în cadrul Microsoft România.

​Mihai Iordache, director Microsoft România: Proiectele pilot din energie trebuie implementate în practică

Luni 22 februarie 2016. România trebuie să găsească o modalitate de a echilibra balanţa între infrastructură şi calitatea serviciilor care le sunt livrate consumatorilor.

Microsoft a raportat venituri şi profit în scădere pentru ultimele trei luni ale anului

Vineri 29 ianuarie 2016. Microsoft a raportat venituri şi profit în scădere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, al doilea trimestru al anului fiscal, însă rezultatele au fost mai bune decât cele estimate de analişti, iar acţiunile companiei au crescut cu peste 8%, potrivit CNBC.

Madussi, Xapt România: „Găsim greu candidaţi pentru orice nivel de pregătire, chiar şi la nivelul absolvenţilor“

Miercuri 30 decembrie 2015. Companiile de IT care activează pe plan local se confruntă în prezent cu difficultăţi în a găsi specialişti IT seniori, ci chiar şi studenţi sau absolvenţi, în condiţiile în care în ultimii ani industria IT a devenit cel mai dinamic sector de activitate în care cererea pentru forţa de muncă este cu mult depăşită de ofertă, potrivit reprezentanţilor Xapt, unul dintre cei mai mari parteneri locali ai gigantului Microsoft pentru soluţiile sale software de business.

Fraternizare hi-tech:Angajaţi Microsoft au interpretat un cântec pacifist în faţa unui magazin Apple

Duminica 27 decembrie 2015. Mai mulţi angajaţi ai companiei Microsoft au interpretat cu ocazia Crăciunului un cântec pacifist - "Let There Be Peace on Earth"- în faţa unui magazin newyorkez al companiei Apple, în cadrul unui moment insolit, creat pentru a detensiona relaţiile dintre cei doi giganţi din industria tehnologiei.

Microsoft oferă clienţilor europeni opţiunea de stocare a datelor în sistem cloud în Germania

Miercuri 11 noiembrie 2015. Miscrosoft va oferi clienţilor europeni opţiunea de stocare a datelor în sistem cloud în Germania, răspunzând astfel îngrijorării legate de securitatea centrelor de date din Statele Unite, în urma dezvăluirilor privind activităţile de supraveghere efectuate de agenţiile de securitate.

Microsoft Summit 2015: Schimbăm un val de tehnologie veche, care era implementată în sediul clientului, cu soluţii cloud

Vineri 6 noiembrie 2015. Organizaţiile din România au început să adopte masiv soluţiile bazate pe tehnologiile cloud, pe piaţă având loc un “val” de schimbare al tehnologiilor vechi, conform declaraţiilor făcute de speakeri participanţi la Microsoft Summit 2015.

Microsoft Summit 2015: Orice companie este acum o companie de tehnologie

Joi 5 noiembrie 2015. Toate companiile sunt de acum companii de teh­no­logie, indiferent de obiectul lor de activitate, în con­tex­tul în care IT-ul şi comunicaţiile vor juca un rol din ce în ce mai mare în economie, a declarat spus Oldrich Prik­lenk, reprezentantul companiei de analiză Gartner pen­tru Cehia, Slovacia şi România în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de business şi tehnologie de pe plan local, care a debutat ieri la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Microsoft Summit 2015: cum creşte eficienţa afacerilor un soft care gestionează clienţii. Exemplul Libra Bank

Marti 3 noiembrie 2015. Utilizarea soluţiilor software de administrare a informaţiilor despre clienţi în cadrul companiilor va constitui una dintre temele cheie abordate în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în perioada 4-5 noiembrie 2015.

Microsoft Summit 2015: Cum poate creşte productivitatea IMM-urilor cu soluţii de mobilitate pentru angajaţi

Vineri 30 octombrie 2015. Creşterea productivităţii şi eficienţei întreprinderilor mici şi mijlocii de pe piaţa locală prin implementarea unor soluţii de mobilitate pentru angajaţi va constitui una dintre temele cheie abordate în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în 4-5 noiembrie 2015.

Subiect dezbătut la Microsoft Summit 2015: Impactul cloudului în business. Exemplul Flanco

Joi 29 octombrie 2015. Schimbarea generată în business de utilizarea soluţiilor de tip cloud va fi una dintre temele cheie din cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în 4-5 noiembrie 2015.

Microsoft Summit 2015: Ce rol joacă digitalizarea în creşterea profitabilităţii companiilor

Miercuri 28 octombrie 2015. Relaţia dintre tehnologiile digitale şi creşterea eficienţei şi a profitabilităţii companiilor este una dintre temele centrale care vor fi abordate în cadrul evenimentului Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, iar unul dintre speakerii care va "ataca" acest subiect este Violeta Luca, Marketing & Operations Director în cadrul susbidiarei locale a gigantului IT american.

Alphabet, Microsoft şi Amazon ating capitalizări bursiere record, după rezultatele trimestriale

Vineri 23 octombrie 2015. Alphabet, compania mamă a Google, Microsoft şi Amazon au atins niveluri record ale capitalizărilor bursiere, după ce joi seara au raportat rezultate trimestriale peste aşteptări, relatează MarketWatch.

Rusia dezvoltă propriul serviciu cloud, pentru a înlocui Microsoft Azure şi Amazon Cloud

Luni 19 octombrie 2015. Rusia dezvoltă propriul serviciu cloud, pentru a înlocui Microsoft Azure şi Amazon Cloud, proiectul fiind considerat un nou pas către obţinerea independenţei tehnologice, relatează Sputnik.

Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România în următorii cinci ani

Joi 8 octombrie 2015. Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România în următorii cinci ani, având în prezent 700 de salariaţi, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

Microsoft a lansat primul său laptop, Surface Book, cu 50% mai rapid ca Apple McBook Pro

Miercuri 7 octombrie 2015. Microsoft a lansat marţi seara primul laptop produs de companie, Surface Book, cu care vrea să atragă utilizatorii în ecosistemul cloud şi despre care susţine că este cu 50% mai rapid ca Apple McBook Pro, relatează MarketWatch.

Microsoft Lumia 950 este noua vedetă Windows Phone

Marti 6 octombrie 2015. După câteva săptămâni de aşteptare, Microsoft a lansat oficial marţi Lumia 950, telefonul cu care Microsoft speră să cucerească piaţa.

Microsoft şi Google au convenit să renunţe reciproc la procesele legate de brevete

Joi 1 octombrie 2015. Microsoft şi Google au convenit să renunţe la procesele legate de patente dintre cele două companii, semn de calmare a litigiilor în domeniul drepturilor de proprietate intelectuale din sectorul tehnologic, relatează MarketWatch.

Scandalul de la Apa Nova. Pentru prima dată o companie străină este pusă sub acuzare pentru dare de mită. Dar Bechtel? Dar EADS? Dar Microsoft?

Vineri 25 septembrie 2015. În 2003 unul dintre membrii echipei Franţei de Cupa Davis care evolua la Bucureşti împotriva României a avut un „of” particular între „ofurile” comune pe care străinii le exprimau pe atunci în scurtele sau lungile lor şederi în Capitală: apa de la robinet este „foarte rea”. Aproape cu siguranţă omul nu avea de unde să ştie că distribuitorul de apă în Bucureşti era/este Apa Nova, companie controlată de compatrioţii lui de la Veolia EAU.

Petru Jucovschi, Microsoft: Doar 18% din personalul din farma este mulţumit de activităţile curente din zona digitală

Marti 22 septembrie 2015. Doar 18% din personalul din farma este mulţumit de activităţile curente din zona digitală, iar dacă punem industria farma în paralel cu alte industrii vedem că aceasta este mult în urmă faţă de banking sau retail din punct de vedere al gestiunii proceselor, a obţinerii de date, a spus Petru Jucovschi, Cloud Solutions Architect, Microsoft Romania, la ZF Pharma Summit.

Premiile Emmy 2015: Cine au fost marii câştigători

Luni 21 septembrie 2015. HBO a fost, cu trei producţii vedetă ale sale, "Game of Thrones", "Veep" şi "Olive Kitteridge", marele câştigător al galei Primetime Emmy 2015, care a avut loc duminică seară, la Microsoft Theatre din Los Angeles.

Omul care a vândut Minecraft către Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari dezvăluie faţa neagră a succesului. ”Niciodată nu m-am simţit atât de izolat. Este fără speranţă”

Sambata 19 septembrie 2015. Visul multor antreprenori care pornesc un business de la zero este să facă ceva ce oamenii iubesc şi eventual să devină bogaţi, vânzând apoi companiile pe miliarde de dolari.

Omul care a vândut Minecraft către Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari dezvăluie faţa neagră a succesului. ”Niciodată nu m-am simţit atât de izolat. Este fără speranţă”

Luni 31 august 2015. Visul multor antreprenori care pornesc un business de la zero este să facă ceva ce oamenii iubesc şi eventual să devină bogaţi, vânzând apoi companiile pe miliarde de dolari.

Microsoft: Windows 10 va ajuta piaţa de PC-uri să nu încetinească

Luni 3 august 2015. Noul sistem de operare dezvoltat de gigantul american Microsoft Windows 10 nu va avea un impact la fel de mare în impulsionarea vânzărilor de PC-uri de pe plan local ca în anii precedenţi în care compania a lansat următoarea generaţie a sistemului său de operare, dat fiind că acum şi dispozitivele care au instalat Windows 7 sau 8.1 pot fi actualizate la noua versiune, potrivit lui Tudor Galoş, consumer marketing manager şi PC category manager în cadrul Microsoft România.

Doi fraţi au pus bazele unei companii care va ajunge anul acesta la 90 de angajaţi

Duminica 26 iulie 2015. Fraţii Blidăruş au înfiinţat în 2006 Softelligence, o firmă de dezvoltare de soft, însă după câţiva ani de activitate au devenit intermediari pentru companii internaţionale, ca Oracle, Microsoft sau SAP.

Surpriză: Violeta Luca lasă funcţia de director executiv al eMag pentru a fi şef pe strategie la Microsoft România

Vineri 5 iunie 2015. Violeta Luca, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din industria locală de retail, şi-a părăsit în mod surprinzător, după mai puţin de doi ani, poziţia de vicepreşedinte şi director executiv al eMag - cel mai mare magazin online din regiune, pentru a prelua funcţia ou creată de director de strategie ("Head of business strategy") în cadrul filialei locale a Microsoft.

Europa continuă ofensiva împotriva giganţilor americani din IT: Skype, anchetat pentru că nu a lăsat autorităţile belgiene să înregistreze conversaţii

Joi 4 iunie 2015. Skype, serviciul de apeluri şi mesagerie online deţinut de Microsoft, a fost chemat de o instanţă judecătorească din Belgia să explice de ce nu a permis autorităţilor belgiene să înregistreze conversaţiile dintre doi suspecţi într-o anchetă penală.

Cele mai mari 50 de companii americane deţin 1.100 de miliarde de dolari, cash

Luni 11 mai 2015. Cele mai mari 50 de companii americane deţin lichidităţi de 1.100 miliarde dolari, din care Apple, Microsoft, Google, Pfizer şi Cisco 439 miliarde dolari, în condiţiile în care sistemul fiscal din SUA şi ritmul lent al economiei globale le împiedică să cheltuiască banii câştigaţi în străinătate.

Viitorul browser Microsoft are în sfârşit un nume: Edge

Joi 30 aprilie 2015. Prezentat pentru prima dată la începutul acestui an, viitorul browser Microsoft cunoscut până acum sub numele Project Spartan a captat atenţia publicului deoarece promite o experienţă net îmbunătăţită în comparaţie cu vechiul şi detestatul Internet Explorer.

Microsoft a depăşit aşteptările analiştilor, cu vânzările diviziei de cloud

Vineri 24 aprilie 2015. Veniturile Microsoft au crescut cu 12,6%, la 71,4 miliarde de dolari, în primele nouă luni ale anului fiscal 2014-2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, însă profitul a scăzut cu 12%, la 15,3 miliarde de dolari, se arată într-un raport publicat de compania americană.

Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

Luni 20 aprilie 2015. Deşi oficial, în urma tranzacţiei încheiate cu Microsoft pentru vânzarea diviziei sale de telefoane mobile, Nokia are interdicţie în a mai comercializa dispozitive smartphone sub brand propriu, valabilă până la finalul anului 2016, compania ar putea pune în aplicare un plan care să permită reintrarea pe piaţă cu aproape un an mai devreme.

Pedeapsa avocatului Doru Boştină, redusă la jumătate pentru că a fost denunţător în dosarul "Microsoft"

Luni 13 aprilie 2015. Pedeapsa avocatului Doru Boştină a fost redusă la jumătate, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, pentru că a denunţat fapte penale în cazul "Microsoft", se arată în motivarea deciziei de condamnare la trei ani de închisoare, sentinţă dată de Curtea de Apel Ploieşti.

Microsoft va lansa în vară sistemul de operare Windows 10, cu un nou browser

Miercuri 18 martie 2015. Microsoft lansează în vara acestui an sistemul de operare Windows 10, împreună cu un nou browser, potrivit publicaţiei The Guardian, care notează că zvonurile potrivit cărora brandul Internet Explorer va fi eliminat complet ar fi exagerate.

Ministrul Sorin Grindeanu vrea ca Microsoft sau Oracle să comunice public preţurile practicate în relaţia cu statul

Luni 23 februarie 2015. Noul şef al Ministerului Societăţii Informaţionale afirmă că a purtat deja discuţii cu mai multe companii de software pentru a ajunge la un acord prin care acestea să publice care sunt preţurile produselor în relaţia cu statul.

Dorin Cocoş a făcut denunţ în dosarul Microsoft menţionându-l pe Blaga, nu şi pe Udrea - surse

Vineri 20 februarie 2015. Omul de afaceri Dorin Cocoş a făcut un denunţ în dosarul Microsoft în care a inclus relatări privindu-l pe Vasile Blaga, dar nu a făcut nicio referire la Elena Udrea, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter