Stiri despre OMV

 

Petrom propune o rată de distribuire din profitul net de 45%. Consiliul de Supraveghere şi AGA vor da verdictul

Miercuri 21 februarie 2018. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, propune un dividend în valoare de 0,020 lei pe acţiune pentru anul financiar 2017, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, ceea ce implică o rată de distribuire a profitului net de 45%.

Mariana Gheorghe îşi termină mandatul la Petrom cu un profit net în creştere cu 140%: "Prioritatea rămâne maximizarea pe zona de producţie"

Miercuri 21 februarie 2018. OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat anul trecut cu un profit net, la nivel consolidat, de aproape 2,5 miliarde de lei, cu 140% mai mare faţă de rezultatul din 2016 când compania a încheiat anul cu circa 1 miliard de lei.

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

Miercuri 14 februarie 2018. OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

Ce se întâmplă în spatele cifrelor? Petrom termină 2017 cu cel mai slab trimestru pe zona de explorare şi producţie

Luni 15 ianuarie 2018. La finalul săptămânii trecute, OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a publicat Trading Update-ul pe ultimul trimestru din 2017, acesta fiind documentul care le dă investitorilor cel mai important semnal privind evoluţia producţiei de hidrocarburi înainte de rezultatele preliminare ale companiei.

Aducerea unui executiv din BP la vârful Petrom anunţă schimbări de strategie. Care este legătura dintre BP, ruşii de la Rosneft şi chinezii care vor prelua Rompetrol?

Joi 11 ianuarie 2018. Christina Verchere, managerul care o va înlocui cel târziu în luna mai pe Mariana Gheorghe de la vârful OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze local, s-a ocupat de reorganizări şi proiecte majore în cadrul gigantului BP, angajatorul său din ultimii 20 de ani. “Când aduci un nou CEO cauţi un set nou de competenţe. Evident, vom vedea schimbări de strategie la Petrom”, spun oamenii din piaţă.

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în 2017

Luni 8 ianuarie 2018. Grupul petrolier OMV Petrom, pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti în 2017, cu o capitalizare cumulată de aproape 37,5 de miliarde de lei.

Petrom a investit peste 130 mil. euro în două unităţi de tratare a gazelor, unde va procesa 7,5% din producţia din România

Marti 19 decembrie 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a finalizat lucrările de construcţie la două staţii noi de tratare a gazelor, în urma unor investiţii de peste 130 de milioane de euro începând cu 2013 şi care va permite livrarea de gaze în sistemul national de transport la presiuni de până la 40 de bari.

OMV Petrom propune indemnizaţii lunare pentru a menţine nivelul veniturilor angajaţilor de la 1 ianuarie; sindicatele şi managementul sunt încă în negocieri

Sambata 16 decembrie 2017. Compania petrolieră OMV Petrom, unul dintre cei mai mari angajatori din România, se află în discuţii cu sindicatul reprezentativ cu privire la compensarea veniturilor după transferul contribuţiilor, conducerea companiei propunând acordarea unor indemnizaţii lunare, astfel încât salariile nete ale angajaţilor să nu fie afectate.

Consilul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia furnizarea de combustibil de aviaţie pe aeroportul din Iaşi

Marti 28 noiembrie 2017. Consilul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia contractele de furnizare de combustibil de aviaţie încheiate de Eurospeed SRL cu anumite companii aeriene şi alte categorii de beneficiari, ce operează zboruri pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Restructurare accelerată: Numărul de angajaţi din industria extractivă, la jumătate faţă de 2008

Vineri 24 noiembrie 2017. Industria extractivă, un sector dominat de greii din industria de petrol şi gaze - OMV Petrom şi Romgaz - a coborât pentru prima dată anul trecut sub 40.000 de angajaţi, după ce peste 5.000 de locuri de muncă au dispărut doar în ultimul an, iar faţă de 2008 efectivele din industrie sunt la jumătate, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Centrala electrică Brazi este funcţională la întreaga capacitate şi poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României

Marti 14 noiembrie 2017. Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, după finalizarea lucrărilor de reparaţii, unitatea putând acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României.

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în Marea Neagră. „Avem o campanie de foraj offshore, pentru care investiţiile necesare sunt estimate la 70 de milioane de euro.“

Vineri 10 noiembrie 2017. OMV Petrom va începe forajul la o sondă de explorare în Marea Neagră, cu scopul de a găsi resurse de petrol şi gaze naturale.

Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Vineri 27 octombrie 2017. Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum si membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renuntarii lui Mihai Busuioc la mandat.

Primii patru retaileri de carburanţi au 80% din piaţă, adică peste 32 mld. lei

Marti 24 octombrie 2017. OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, Lukoil România şi MOL România Petroleum Products - companiile care operează reţelele de benzinării Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL - deţin împreună 80% din piaţa locală de carburanţi, de 40 mld. lei (8,8 mld. euro) anul trecut. Cei patru au avut anul trecut afaceri de 32,7 mld. lei.

OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi spune că majorările de preţ la energie în ianuarie au afectat negativ compania

Joi 19 octombrie 2017. OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi vulnerabilizare a sistemului energetic naţional, apărute recent în spaţiul public, precizând că nu a beneficiat de preţurile ridicate din ianuarie 2017, ci dimpotrivă, a fost afectată negativ, iar Centrala de la Brazi a lucrat la jumătate din capactitate din cauze tehnice.

Parteneriat Petrom - Ford: compania petrolieră va alimenta vehiculele EcoSport produse la Craiova

Luni 16 octombrie 2017. OMV Petrom, producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, şi Ford România, filială a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care olandezii de la Transeastern Power au preluat OMV Petrom Wind Power

Luni 16 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care olandezii de la Transeastern Power, având ca obiect principal activitaţile de holding, a preluat compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu.

O nouă tranşă de scumpiri. Benzina şi motorina costă în această dimineaţă cu 5 bani mai mult decât aseară, după cea de-a doua majorare a accizei

Duminica 1 octombrie 2017. Combustibilii s-au scumpit azi-noapte cu cinci bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bucureşti, ca urmare a introducerii celei de-a doua tranşe din euroacciză. Astfel, un litru de motorină standard costa în această dimineaţă 4,91 lei, faţă de 4,86 de lei aseară, iar unul de benzină standard era 4,94 lei, faţă de 4,89 lei aseară.

Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru: Banca Transilvania,Fondul Proprietatea şi Romgaz

Miercuri 20 septembrie 2017. Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru al anului a fost deschis de Banca Transilvania (TLV) care deţine o pondere de circa 19,47% din valoarea totală tranzacţionată, urmată de Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD - Groupe Société Générale (BRD) şi OMV Petrom (SNP), potrivit unui raport realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acciza a urcat preţurile la pompe peste noapte. Benzina şi motorina s-au scumpit cu 9 bani pe litru după miezul nopţii

Vineri 15 septembrie 2017. Preţul combustibililor a crescut joi noapte cu nouă bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Astfel, un litru de motorină standard costa 4,69 lei la ora 1:18, iar unul de benzină standard era 4,83 lei. Preţurile sunt cu 0,09 lei mai mari faţă de cele disponibile la aceeaşi staţie în jurul orei 18, potrivit site-ului OMV Petrom.

Preţurile la carburanţi înainte de prima tranşă a accizei

Joi 14 septembrie 2017. Preţul carburanţilor la staţiu OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu este în acest moment de 4,6 lei pentru motorina standard şi de 4,74 lei pentru benzina standard. Aşteptările sunt pentru o creştere a preţurilor în cursul acestei nopţi, după ce se va introduce prima tranşă din acciza la combustibili, în valoare de 16 bani pe litru.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea OMV Petrom Wind Power de către holdingul olandez Transeastern Power

Marti 12 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Transeastern Power B.V. preia compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu, evaluarea urmând să decidă dacă tranzacţia afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Studiu Coface: cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 6 septembrie 2017. Automobile Dacia se menţine în topul companiilor româneşti prezente în clasamentul celor mai mari 500 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est după cifra de afaceri, pe locul 13, urmată de OMV Petrom Marketing, locul 22, şi OMV Petrom, locul 31, potrivit topului realizat de Coface.

Construcţia de benzinării merge mână în mână cu dezvoltarea rezidenţială. OMV Petrom vrea să-şi extindă reţeaua cu staţii aproape de ansamblurile de locuinţe

Luni 4 septembrie 2017. Reţeaua grupului a ajuns la 552 de staţii de distribuţie a carburanţilor în România, sub două branduri, 153 sub numele OMV şi 399 sub brandul Petrom.

OMV Petrom a anunţat că va vinde, din nou, zăcăminte deţinute în România

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, compania de ţiţei şi gaze, a iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte, după ce la 1 august a transferat 19 zăcăminte „marginale”, a anunţat directoarea generală Mariana Gheorghe, odată cu transmiterea rezultatelor financiare către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Petrom a raportat profit de 592 mil. lei în trimestrul al doilea, de cinci ori mai mare decât în T2 anul trecut

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an, un profit net atribuibil acţionarilor de 592 mil. lei. Profitul din T2 2017 este de cinci ori mai mare decât acelaşi indicator din trimestrul al doilea al anului trecut, când profitul s-a situat la 118 mil. lei.

Finanţe personale. Care sunt companiile listate la Bursă care ar putea să anunţe rezultate bune din S1 2017

Marti 1 august 2017. Companiile de la bursă care au potenţialul de a raporta rezultate bune pentru primul semestru sunt Banca Transil­va­nia, OMV Petrom, BVB, iar la polul opus se găsesc Trans­electrica şi Transgaz, consideră analiştii chestionaţi de ZF.

OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanţu către Transeastern Power pentru 23 de milioane de euro

Joi 20 iulie 2017. OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a OMV Petrom Wind Power SRL, parcul eolian Dorobanţu, către Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deţinută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.

OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate din cadrul rafinăriei Petrobrazi

Miercuri 19 iulie 2017. OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care va permite conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.

Top zece cei mai doriţi angajatori: Candidaţii iau în considerare mediul de lucru plăcut, alături de pachetul de salarii, siguranţa locului de muncă, posibilităţile de evoluţie, dar şi programele de training

Luni 17 iulie 2017. Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC România sunt primii zece “Cei mai doriţi angajatori”, conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions.

OMV Petrom a investit 1,7 milioane de euro în extinderea căii ferate din rafinăria Petrobrazi

Vineri 14 iulie 2017. OMV Petrom, producătorul de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a inaugurat un nou tronson de cale ferată în interiorul rafinăriei Petrobrazi, care are o lungime de 1,4 kilometri şi a necesitat investiţii de circa 1,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis vineri.

OMV şi Vermilion, interesate de vânzarea de un miliard de dolari a activelor Shell din Noua Zeelandă

Vineri 23 iunie 2017. Vânzarea activelor Royal Dutch Shell din Noua Zeelandă a atras interesul companiilor precum OMG AG şi Vermilion Energy, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Sambata 17 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Vineri 16 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

OMV Petrom a investit 5 mil. euro în modernizarea centrului de testare de la Petrobrazi

Miercuri 14 iunie 2017. OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a investit aproximativ 5 milioane de euro în modernizarea centrului de analize pentru controlul calităţii carburanţilor din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Un fond mutual a adus un câştig de 20% doar anul acesta. „Banca îmi dădea în medie doar 0,34% în cinci luni.“

Marti 13 iunie 2017. BT Index ROTX, fond mutual care investeşte în acţiuni listate la Bucureşti, cum ar fi Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, afişează plus 20% de la începutul anului datorită evoluţiei pozitive a bursei româneşti.

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom: Asistăm deja la cea de-a patra revoluţie industrială. Vom vedea din ce în ce mai multe schimbări pe care noile tehnologii le vor aduce atât la nivelul societăţii, cât şi în mediul de business

Luni 12 iunie 2017. "Întrebarea mea pentru un viitor mai bun este ce facem pentru a ne asigura că resursele umane vor fi în continuare un factor de competitivitate pentru România şi cum abordăm provocările din sistemul de educaţie?"

Petrom raportează dublarea profitului: 619 mil. lei în T1

Vineri 12 mai 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în primul trimestru un profit de 619 milioane de lei (137,4 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

OMV Petrom şi-a dublat în T1 profitul net atribuibil acţionarilor la 619 mil.lei; vânzările au crescut cu 27%

Joi 11 mai 2017. OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net atribuibil actionarilor societăţii-mamă de 619 milioane lei,dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 291 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de euro anual până în 2021

Joi 27 aprilie 2017. Noua strategie a OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de la Bucureşti, are în vedere trei piloni, respectiv îmbunătăţirea competivităţii portofoliului existent, dezvoltarea opţiunilor de creştere şi expansiunea regională.

OMV Petrom a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni tehnice

Miercuri 26 aprilie 2017. OMV Petrom a anunţat astăzi că a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni la transformatorul turbinei de abur.

OMV Petrom a anunţat marţi seară schimbarea directorului financiar al companiei începând cu 1 iulie

Marti 25 aprilie 2017. OMV Petrom, cea mai valoroasă companie de la Bursa de Valori, a anunţat marţi seară numirea lui Ştefan Waldner ca director financiar şi membru al directoratului companiei începând cu 1 iulie, ca urmare a renunţării lui Andreas Matje la această poziţie.

Mariana Gheorghe a primit anul trecut aproape 100.000 de euro ca membru în consiliul de supraveghere al ING

Vineri 21 aprilie 2017. Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.

Oferta toamnei s-a finalizat: Fondul Proprietatea a încasat 682,34 milioane lei din acţiuni şi 19,19 milioane dolari din GDR-uri

Joi 20 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a vândut o participaţie de 6,4% din compania petrolieră OMV Petrom (SNP), reprezentând un pachet de aproximativ 3,6 miliarde acţiuni SNP, dintre care 0,373 miliarde au fost vândute sub formă de GDR-uri, iar 3,267 miliarde sub formă de acţiuni.

Tranzacţiile cu acţiuni Petrom au atins pe 18 octombrie al doilea cel mai ridicat nivel zilnic din 2001

Joi 20 octombrie 2016. Numărul de acţiuni OMV Petrom tranzacţionate pe piaţa principală în prima şedinţă în care au fost disponibile titlurile vândute de Fondul Proprietatea, adică pe 18 octombrie, a fost de 158 de milioane, cel mai ridicat volum din ultimii 12 ani.

Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare la vânzarea OMV Petrom au fost astăzi decontate prin sistemul Depozitarului Central

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a transmis pe bursă că ca transferurile acţiunilor ordinare au fost decontate prin sistemul Depozitarului Central în data de 19 octombrie 2016 în contextul vânzării a 6,4% din OMV Petrom.

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de către Fondul Proprietatea continuă. Şeful FP: În 2014-2015, când era petrolul la maximum, nu eram gata cu oferta. Acum am vândut când barilul este la maxim de 12 luni

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea spune că şi-a exprimat public intenţia de reducere a participaţiei la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie lis­tată, în martie 2014 şi intenţiona să finalizeze oferta până în vara acelui an, dar nu a putut să o pregătească în con­formitate cu calendarul iniţial.

De ce a durat doar şase zile oferta la Petrom? Şeful Fondului Proprietatea: Mulţi investitori sunt deja familiarizaţi cu Petrom. Nu era nevoie de o perioadă extinsă

Marti 18 octombrie 2016. Brokerii susţin că oferta de vânzare la OMV Petrom a Fondului Proprie­tatea a fost una rapidă şi cu o durată scurtă, iar infor­maţiile nu au fost dise­mi­nate în timp util către micii inves­titori actuali şi potenţiali.

​SIF Moldova a cumpărat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom la preţul de 0,21 lei/acţiune

Luni 17 octombrie 2016. SIF Moldova, emitent cu 807 mil. lei capitalizare, a achiziţionat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP) la preţul de 0,21 lei/acţiune în cadrul ofertei publice secundare (SPO) iniţiate de Fondul Proprietatea. Astfel, SIF Moldova a plătit aproape 58 milioane lei pentru achiziţia pachetului.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu până la 2,17% în şedinţa de luni

Luni 17 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom au scăzut în şedinţa de luni cu până la 2,17%, la 0,2250 lei, în linie cu scăderea generală a companiilor din energie la nivel mondial. Indicele BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut în această dimineaţă cu 0,19%.

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România către compania Mazarine Energy

Luni 17 octombrie 2016. OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România, trei instalaţii pentru reparaţii capitale şi echipee aferente către compania Mazarine Energy SRL, subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy BV, în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată.

Vânzarea „la solduri“ a acţiunilor OMV Petrom de către Fondul Proprietatea a adus randamente de 15% într-o săptămână investitorilor mici

Luni 17 octombrie 2016. Înstrăinarea unei participaţii de 6,4% din cadrul companiei OMV Petrom (SNP) a oferit şan­sa investitorilor mici de retail să marcheze un ran­dament de 15% într-o singură săptă­mână.

Unde îşi doresc studenţii români să lucreze. În topul preferinţelor sunt giganţi internaţionali din IT şi auto

Sambata 15 octombrie 2016. Giganţii internaţionali din IT şi auto conduc topul celor mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Tran­sil­vania, trei dintre cele mai puternice branduri româneşti.

​Ultimele ore din oferta toamnei: 586 milioane de acţiuni subscrise la Petrom pe tranşa de retail mică. La cea de investitori de retail mari fără discount, 42 milioane

Joi 13 octombrie 2016. Astăzi la ora 12:00, când s-a încheiat perioada de subscriere acţiuni la OMV Petrom (SNP) de la vânzarea unei deţineri de Fondul Proprietatea erau subscrise pe POFS (tranşa investitorilor de retail mari, fără discount) 41,8 milioane de acţiuni în cinci ordine, iar la POFR (tranşa investitorilor de retail mici, până în 1,5 milioane de acţioni subscrise cu discount), numărul era de 585.690.045 în 1.586 de ordine.

Investitorii mari de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Joi 13 octombrie 2016. Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

​Oferta toamnei în desfăşurare: câte acţiuni au fost subscrise la oferta de vânzare a 6,4% din Petrom de Fondul Proprietatea

Miercuri 12 octombrie 2016. Până în data de 12 octombrie, la ora 12, au fost subscrise aproximativ 572 milioane acţiuni OMV Petrom (SNP) în sectorul investitorilor de retail mic, reprezentând 1.492 de ordine, echivalentul a 383.000 de acţiuni per ordin, în timp ce pe sectorul investorilor mari de retail sunt 23 milioane acţiuni, provenind din două ordine. Pe segmentul investitorilor instituţionali, datele nu sunt încă publice.

Apple, Google şi BMW, cei mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români

Luni 10 octombrie 2016. Studenţii români, indiferent de profilul de studiu, îşi doresc să lucreze pentru companii gigant în frunte cu Apple, Google şi BMW, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Universum Global. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Transilvania, trei dintre cele mai puternice companii româneşti.

Cea mai mare oferte a toamnei: investitorii de retail pot cumpăra 728 mil. acţiuni Petrom la un discount de 5% şi la preţuri minime istorice

Luni 10 octombrie 2016. Fondul Proprietatea oferă spre vân­zare 6,4% din OMV Petrom (SNP), la un preţ ma­xim de 0,244 lei per acţiune, echi­valentul unei valori to­tale de 888 mil. lei (199,19 mil. euro).

​Acţiunile Petrom deschid în scădere după ce ieri Fondul Proprietatea a anunţat că vinde 6,4% din compania petrolieră pentru maximum 888 mil. lei

Joi 6 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată pe segmentul principal, se tranzacţionează la ora redactării acestei ştiri la 0,2385 lei, în scădere cu 0,8% faţă de închiderea de ieri seară. De la deschiderea bursei au fost realizate până în jurul orei 12 aproximativ 180 de tranzacţii cu acţiuni SNP în valoare de 191.000 lei.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Cele cinci evenimente care au marcat săptămâna: Cum arată harta salariilor medii din România; Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom; Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei; OPEC a plafonat producţia de petrol; România ar putea

Sambata 1 octombrie 2016. Ziarul Financiar vă prezintă la fiecare sfârşit de săptămână cele mai importante evenimente, tranzacţiile, mişcările şi deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din România.

Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru

Vineri 30 septembrie 2016. Doar trei companii au depăşit anul trecut pragul de 10 miliarde de lei cifră de afaceri, respectiv Automobile Dacia şi două firme din grupul OMV Petrom.

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Joi 29 septembrie 2016. Companiile din energie listate pe Bursa de Valori Bucureşti au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producţia, care a dus la o creştere a preţului petrolului la nivel global.

Şeful OMV, a treia vizită, aceleaşi griji pe redevenţe: „Nu schimbaţi legislaţia“

Miercuri 28 septembrie 2016. La a treia vizită în Bucureşti de la preluarea mandatului de CEO al OMV, în iulie 2015, grupul petrolier care controlează Petrom, unicul producător român de petrol şi gaze, Rainer Seele vine cu aceleaşi cerinţe către statul român, predictibilitatea fiscală fiind prioritatea zero pentru planurile de dezvoltare pe plan local.

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Luni 26 septembrie 2016. Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

OMV Petrom continuă contractul pentru producţia din zona Ţicleni cu un nou partener

Joi 25 august 2016. OMV Petrom va continua contractul de creştere a producţiei din zona Ţicleni, judeţul Gorj, cu un nou partener, Expert Petroleum, care a preluat părţile sociale ale filialei din România a grupului Petrofac, partenerul iniţial.

Cele cinci evenimente care au marcat săptămâna. Rezultatele OMV Petrom pe S1 i-au demotivat pe investitorii; Cu dobânzile pentru noile depozite la minime istorice românii pun deoparte mai mulţi bani ca niciodată; Lovitură de teatru în scandalul em

Sambata 13 august 2016. Ziarul Financiar vă prezintă la fiecare sfârşit de săptămână cele mai importante evenimente, tranzacţiile, mişcările şi deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din România.

Jurnal de tranzacţionare la bursă: astăzi OMV Petrom. Merită să cumperi? Acţiunile OMV Petrom pot stagna la 0,26 lei pe termen scurt, odată cu stabilizarea preţului petrolului

Sambata 13 august 2016. Acţiunile companiei pe­troliere OMV Petrom (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa de la Bucureşti, sunt strâns legate de evoluţia preţului petrolului, care pare că s-a stabilizat pe palierul de 45 de dolari, ceea ce înseamnă că pe termen scurt pot rămâne la 0,26 lei.

Rezultatele OMV Petrom pe S1 i-au demotivat pe investitorii: profit net de 405 mil. lei, minus 61%

Joi 11 august 2016. Investitorii au fost demotivaţi de rezultatele OMV Petrom (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa locală, care a anunţat că în primul semestru a avut profit net de 405 mil. lei, mai mic cu 61% faţă de prima jumătate din 2015 şi afaceri mai mici cu 18%, la 7,2 mld. lei.

OMV Petrom renunţă la 250 de sonde şi 1200 de angajaţi

Miercuri 10 august 2016. OMV Petrom va renunţa în acest an la 250 de sonde ineficiente, din cele 7600 pe care le are şi renunţă la 1200 de angajaţi din sectorul upstream.

Mariana Gheorghe explică restructurările de la Petrom: Am încercat eficientizarea proceselor şi a activităţilor

Miercuri 10 august 2016. Directorul general ala OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a explicat, în cadrul conferinţei în care a anunţat rezultatele companiei pentru primele şase luni, mecanismul prin care a restructurat 150 de angajaţi în perioada aprilie-iunie.

Mariana Gheorghe, directorul OMV Petrom: Putem să afirmăm că anul a început într un context dificil pentru activitatea industriei

Miercuri 10 august 2016. Anul a început într-un context dificil pentru activitatea industrie, iar marjele de rafinare şi vânzările sunt sub presiune, a declarat miercuri Mariana Gheorghe, directorul OMV Petrom, după anunţarea rezultatelor financiare semestriale ale companiei.

Schimbări în consiliul de supraveghere Petrom: Cine completează echipa de “gardieni” ai unicului producător de petrol şi gaze din România

Vineri 22 iulie 2016. Reinhard Florey, cel care de la începutul acestui an ocupă funcţia de director financiar al OMV, austriecii care deţin pachetul majoritar din Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, este noul membru în consiliul de supraveghere al companiei locale. Florey îl înlocuieşte din funcţie pe David Davies, atât în consiliul de supraveghere al Petrom, cât şi în managementul grupului austriac.

Odată ce a crescut barilul de ţiţei, s-au apreciat şi acţiunile Petrom. În ultima săptămână acţiunile Petrom s-au apreciat cu 5,2%, în condiţiile în care de la începutul lunii iulie indicele BET (top 10 acţiuni) a urcat cu 1,12%

Vineri 15 iulie 2016. ♦ Titlurile OMV Petrom (SNP) au însă mult de recuperat după o cădere de aproape 50% în ultimii doi ani.

Konieczny: FP susţine cu fermitate listările secundare ale companiilor româneşti la Londra

Luni 4 iulie 2016. Fondul Proprietatea susţine în continuare listările pe Bursa de Valori de la Londra, inclusiv viitoarele listări secundare ale Hidrolectrica şi OMV Petrom, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliul al Fondului.

Companiile care compun indicele BET oferă 56.548 de locuri de muncă, iar un angajat aduce în medie 115.957 lei profit

Marti 21 iunie 2016. Companiile care compun in­dicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucuresşti, au 56.548 de angajaţi, în timp ce com­pania petrolieră OMV Petrom (SNP) are cei mai mulţi angajaţi, şi anume 15.581 (27.75% din totalul angajaţilor companiilor din indicele BET), la polul opus se situează operatorul bursier care administrează piaţa de capital locală (BVB), cu 53 de angajaţi.

Mutaţie neaşteptată în structura de încasări a celui mai important jucător din energie. OMV Petrom face pentru prima dată mai mulţi bani din benzinării decât din exploatarea resurselor de petrol

Miercuri 1 iunie 2016. OMV Petrom Marketing (benzinăriile) a avut anul trecut afaceri de 14,7 mld. lei, în timp ce OMV Petrom SA (producţia de petrol) a înregistrat 13,6 mld. lei.

Indicele BET s-a diminuat cu 2,4% în T1, fiind tras în jos de preţul acţiunilor OMV Petrom, Nuclearelectrica şi BRD

Luni 23 mai 2016. Indicele BET, care măsoară performanţa celor mai importante companii listate la bursa locală, a scăzut în primele trei luni de la 6.906 puncte la 6.737 de puncte, adică un declin de 2,4%.

Cea mai spectaculoasă creştere din economie. Kaufland urcă pe locul trei în România după ce şi-a dublat businessul în patru ani. Retailerul german a ajuns la afaceri de 10,7 mld. lei (2,4 mld. euro) în 2015

Vineri 13 mai 2016. Retailerul german a ajuns la afaceri de 10,7 mld. lei (2,4 mld. euro) în 2015, depăşind Rompetrol şi ajungând pe locul trei în topul celor mai mari companii din economie, după Automobile Dacia şi OMV Petrom.

Petrom, profit de 288 mil. lei în trimestrul I. Compania este pe plus şi la un baril de 27 de dolari. Mariana Gheorghe, CEO: „Modelul integrat de business a compensat pierderile din producţie.“

Joi 12 mai 2016. Potrivit rezultatelor anunţate ieri de companie, la nivel consolidat, OMV Petrom a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări de 3,5 miliarde de lei, cu 17% mai mici comparativ cu perioada similară din 2015, şi un profit net de 288 de milioane de lei, în scădere cu 17%.

Vânzările consolidate ale OMV Petrom au scăzut în primul trimestru cu 17%

Miercuri 11 mai 2016. Valoarea vânzărilor consolidate ale OMV Petrom a scăzut în primul trimestru al anului cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut, la 3,55 miliarde lei, în principal din cauza scăderii veniturilor din vânzările de produse petroliere, în urma continuării declinului pronunţat al preţului la ţiţei, şi din cauza veniturilor mai mici din vânzările de gaze naturale, a anunţat miercuri grupul petrolier.

Reiner Seele, CEO al grupului austriac OMV, la prima conferinţă din România: Avem nevoie de un cadru guvernamental şi legislativ stabil pentru a continua investiţiile

Marti 26 aprilie 2016. Rainer Seele, executivul care a preluat din vara anului trecut conducerea grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a venit astăzi la Bucureşti pentru a condiţiona investiţiile grupului de asigurarea de către Guvern a unui cadru stabil.

Bogdan Nicolae Badea pleacă din consiliul de supraveghere OMV Petrom

Luni 25 aprilie 2016. OMV Petrom a anunţat renunţarea lui Bogdan Nicolae Badea de a mai ocupa un loc în consiliul de supraveghere al companiei decizia acestuia intrând în vigoare din 26 aprilie, informaţia a fost făcută publică pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti în data de 25 apilie.

Jocul pe acţiunile Banca Transilvania i-a adus SIF Moldova un câştig de 25 milioane de lei în primul trimestru, cel mai mare dintre SIF-uri

Marti 19 aprilie 2016. SIF Moldova (SIF2) conduce în topul profiturilor pe primul trimestru, cu un câştig de 25 milioane de lei marcat în principal din vânzările de acţiunile Banca Transilvania, cea mai mare deţinere din portofoliu. La extrema opusă se situează Fondul Proprietatea cu un minus de 585 de milioane de lei, cauzat de deprecierea acţiunilor OMV Petrom, a doua cea mai mare investiţie din portofoliu.

Templeton şi fondul Norvegiei au vândut 34 mil. acţiuni Petrom în aprilie

Vineri 15 aprilie 2016. Fondul de investiţii Franklin Tem­ple­ton şi fondul de pensii al Norvegiei continuă să vândă acţiuni OMV Petrom (SNP) şi în luna aprilie.

Cei 6 care controlează indirect petrolul României au câştigat 4,6 mil. euro în 2015

Joi 14 aprilie 2016. Cât a luat directorul OMV, prietenul şefului Gazprom şi cel care supraveghează Petrom.

Gazprom vrea ieşire la mare?

Vineri 1 aprilie 2016. Companiile petroliere OMV si Gazprom au semnat astazi un acord privind schimbul anumitor active, dupa ce ajunsesera la o intelegere preliminara in luna septembrie, scrie agentia de presa Reuters.

Ce alternative de cash are Fondul Proprietatea după ce tranzacţia cu Electrica a picat

Miercuri 30 martie 2016. OMV Petrom, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania sunt acţiunile cele mai lichide din portofoliul Fondului Proprietatea, în condiţiile în care fondul a refuzat oferta de 790 milioane de lei făcută de Electrica pentru exitul din cele patru filiale ale grupului de distribuţie a energiei, iar răscumpărările şi distribuţiile de capital cer fondului să îşi asigure un nivel confortabil de cash.

Mariana Gheorghe a câştigat 40.000 de euro în 2015 ca membru al boardului ING de la Amsterdam

Joi 24 martie 2016. Mariana Gheorghe, 59 de ani, exe­cu­ti­vul care ocupă funcţia de CEO al OMV Pe­trom de zece ani, a câştigat anul trecut 40.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de su­pra­veghere al băncii olandeze ING.

Cea mai mare companie din România intră pe mâna managerului cu numărul şase. Tot un francez

Joi 17 martie 2016. În ultimii 15 ani, Dacia, producătorul de maşini din Mioveni, a devenit cea mai mare companie din România, detronând OMV Petrom SA. Afacerile Automobile Dacia au crescut de 18 ori de la începutul anului 2000 şi până în 2014, de la 230 mil. euro la peste 4,2 mld. euro.

Fondul Templeton continuă să vândă din acţiunile OMV Petrom

Luni 14 martie 2016. Fondul de investiţii Franklin Templeton Frontier Markets a raportat azi pe bursă că a vândut 654.892 de acţiuni OMV Petrom (simbol bursier SNP) în şedinţele de tranzacţionare din 8 martie, 10 martie şI 11 martie.

Cine sunt acţionarii instituţionali din umbră ai Petrom?

Luni 29 februarie 2016. În top zece acţionari ai OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai valoroasă companie listată la bursă, figurează fonduri de investiţii care au în admi­nis­trare zeci şi sute de miliarde de euro cum sunt fondul de investiţii Franklin Resources, cu o deţinere de 1,23%, BlackRock, cel mai mare administrator de active la nivel mondial cu o parti­cipaţie de 0,5% şi Norges Bank Invest­ment, fondul de investiţii suveran al Norvegiei, cu o participaţie de 0,37%, conform ultimelor ra­portări înregistrate pe Bloomberg.

Petrofac iese din contractul cu OMV Petrom privind creşterea producţiei de ţiţei din zona Ţicleni

Miercuri 24 februarie 2016. OMV Petrom şi Petrofac au convenit încetarea anticipată a contractului pentru creşterea producţiei de ţiţei din zona Ţicleni, judeţul Gorj.

​Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom: Sper că barilul de 100 de dolari nu va fi istorie pentru următorii 5 ani

Luni 22 februarie 2016. OMV Petrom se uită la noi oportunităţi în ţară, pentru a-şi eficientiza activitatea, şi are în plan potenţiale investiţii pentru noi rafinării, spune Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea downstream oil.

Gheorghe, OMV Petrom: În absenţa unui cumpărător pentru Arpechim, probabil vom desfiinţa rafinăria

Joi 18 februarie 2016. Grupul OMV Petrom va menţine închisă rafinăria Arpechim, dar va folosi rezervoarele pentru depozitarea ţiţeiului, iar în lipsa unui cumpărător va desfiinţa probabil unitatea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

Grupul OMV se orientează spre Rusia şi Iran, după ce profitul s-a înjumătăţit în trimestrul patru

Joi 18 februarie 2016. Viitorul OMV se află în Iran şi Rusia, întrucât declinul preţului petrolului afectează profitabilitatea exploatărilor mai scumpe pe care le deţine în Marea Nordului, potrivit oficialilor grupului austriac de petrol şi gaze, care în România controlează compania OMV Petrom.

OMV anunţă vânzarea operaţiunilor din Turcia pentru a face faţă preţurilor scăzute la petrol

Vineri 12 februarie 2016. Compania austriacă OMV a anunţat vânzarea reţelei de benzinării din Turcia, Petrol Ofisi, în condiţiile în care cea mai mare companie de energie din Europa Centrală încearcă să facă rost de cash pentru a se pregăti pentru o lungă perioadă de preţuri reduse la petrol, scrie Bloomberg.

Fondul Proprietatea ţine vânzarea de acţiuni Petrom pentru un mediu mai „încurajator“

Miercuri 27 ianuarie 2016. Managerul Fondului Proprietatea (FP) nu renunţă la reducerea participaţiei deţinute la OMV Petrom (SNP) chiar dacă „pieţele s-au întors împotriva noastră“. Doar în acest an pachetul de acţiuni deţinut de FP la Petrom s-a depreciat cu jumătate de miliard de lei.

Lista ţărilor în care litrul de motorină este mai ieftin decât în România

Sambata 23 ianuarie 2016. Potrivit statisticilor europene, un litru de motorină costa pe 11 ianuarie un euro la pompele din România. În Austria însă, acelaşi litru de motorină costa 0,9 euro, iar în Luxemburg litrul de carburant putea fi achiziţionat cu 0,8 euro. Atât România, cât şi Austria au de la 1 ianuarie aceeaşi TVA. În România, mai bine de 35% din necesarul intern de petrol este acoperit din producţia internă, aproa­pe în totalitate de Petrom, singurul pro­du­cător local de petrol şi gaze, controlat în proporţie de 51% de austriecii de la OMV. În Austria însă, mai bine de 90% din necesarul pieţei este asigurat prin importuri.

OMV Petrom este cotată pe bursă la preţul de acum 12 ani. Cum arăta în 2004 compania şi cum este acum?

Joi 21 ianuarie 2016. OMV Petrom (SNP), cea mai valoroasă companie de la bursă, a coborât în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 0,239 lei/ac­ţiune, cât era preţul acţiunii pe 23 iulie 2004, când statul ro­mân a semnat con­tractul de privatizare cu grupul austriac OMV. Unii analişti spun însă că titlurile Petrom ar putea ajunge sub pragul de 0,2 lei/unitate dacă barilul de petrol, acum la minimele ultimilor 12 ani, îşi continuă picajul.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter