Stiri despre Petrom

 

Mariana Gheorghe vorbeşte liber despre cum a fost să conducă cea mai mare companie din România, Petrom: Din 12 ani de mandat, circa 4-6 ani au fost de criză. Am fi putut să creştem, dar am fost oligaţi să tăiem costurile. Procesul de restructurar

Joi 22 februarie 2018. La final de mandat, Mariana Gheorghe, cea care din vara anu­lui 2006 s-a aflat la cârma Petrom, spune că acum com­pania are lejeritatea finan­ciară şi supleţea operaţională de a face orice-i va permite piaţa, mandatul său fi­ind înainte de toate unul care a avut în cen­tru reorganizarea.

Petrom propune o rată de distribuire din profitul net de 45%. Consiliul de Supraveghere şi AGA vor da verdictul

Miercuri 21 februarie 2018. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, propune un dividend în valoare de 0,020 lei pe acţiune pentru anul financiar 2017, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, ceea ce implică o rată de distribuire a profitului net de 45%.

Mariana Gheorghe îşi termină mandatul la Petrom cu un profit net în creştere cu 140%: "Prioritatea rămâne maximizarea pe zona de producţie"

Miercuri 21 februarie 2018. OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat anul trecut cu un profit net, la nivel consolidat, de aproape 2,5 miliarde de lei, cu 140% mai mare faţă de rezultatul din 2016 când compania a încheiat anul cu circa 1 miliard de lei.

Comerţul cu carburanţi, aproape de recordul de 10 miliarde de euro după o creştere de 10% anul trecut

Joi 15 februarie 2018. Patru mari companii petroliere, Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România, acoperă între 80 şi 90% din volume şi peste 75% din numărul de benzinării active pe plan local, comerţul cu carburanţi fiind una dintre cele mai concentrate pieţe din România.

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

Miercuri 14 februarie 2018. OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

Planurile Auchan pe formatul mic de magazine: să acopere toate benzinăriile Petrom şi să deschidă alte câteva sute de unităţi independente

Marti 30 ianuarie 2018. ♦ Segmentul magazinelor mici – supermarketuri şi proximitate modernă - numără acum circa 1.600 de unităţi cu vânzări anuale de 2,5 mld. euro şi este disputat de Profi, Mega Image şi Carrefour.

Pe ce bază cresc SIF-urile de la începutul anului chiar şi cu 10% după ce în 2017 au urcat şi cu 86%?

Joi 18 ianuarie 2018. Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emi­tenţi cu investiţii în acţiuni precum Banca Transilvania, Digi, Petrom, au adus de la începutul anului randa­men­te între 2% şi 10%, potrivit calculelor ZF pe baza pre­ţurilor de închidere din 16 ianuarie.

Ce se întâmplă în spatele cifrelor? Petrom termină 2017 cu cel mai slab trimestru pe zona de explorare şi producţie

Luni 15 ianuarie 2018. La finalul săptămânii trecute, OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a publicat Trading Update-ul pe ultimul trimestru din 2017, acesta fiind documentul care le dă investitorilor cel mai important semnal privind evoluţia producţiei de hidrocarburi înainte de rezultatele preliminare ale companiei.

Aducerea unui executiv din BP la vârful Petrom anunţă schimbări de strategie. Care este legătura dintre BP, ruşii de la Rosneft şi chinezii care vor prelua Rompetrol?

Joi 11 ianuarie 2018. Christina Verchere, managerul care o va înlocui cel târziu în luna mai pe Mariana Gheorghe de la vârful OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze local, s-a ocupat de reorganizări şi proiecte majore în cadrul gigantului BP, angajatorul său din ultimii 20 de ani. “Când aduci un nou CEO cauţi un set nou de competenţe. Evident, vom vedea schimbări de strategie la Petrom”, spun oamenii din piaţă.

Schimbare neaşteptată la Petrom: Mariana Gheorghe, CEO, pleacă după 12 ani, înainte de finalizarea mandatului

Miercuri 10 ianuarie 2018. În primăvara anului viitor ar fi expirat în mod normal mandatul Marianei Gheor­ghe, graba cu care a fost făcută această mu­tare la vârful Petrom, com­panie stra­te­gică pentru se­cu­ritatea ener­ge­tică a Ro­mâ­niei, ridi­când anu­mite semne de întrebare.

Remus Borza, parlamentar: Eu sincer mă aşteptam la această schimbare la Petrom. Mariana Gheorghe era o tipă conservatoare, iar acum este nevoie de suflu proaspăt, e nevoie de mai mult curaj în investiţii

Marti 9 ianuarie 2018. Remus Borza, parlamentar şi un om care cunoaşte foarte bine sectorul energetic, având în vedere că a fost administrator judiciar al Hidroelectrica, spune că se aştepta la o schimbare a CEO-ului Petrom, având în vedere că Mariana Gheorghe era de peste zece ani în funcţie şi câteodată este bine să mai aduci şi sânge proaspăt.

Ştia Ministerul Energiei, al doilea acţionar al companiei de schimbarea CEO-ului Petrom? „Cine e ministrul energiei? Toma Petcu! El nu ştie ce e la el în birou, nu ce e la Petrom”

Marti 9 ianuarie 2018. Remus Borza, parlamentar şi fost administrator judiciar al Hidroelectrica spune că nu crede că ministrul energiei, Toma Petcu ştia de schimbările care se preconizau la Petrom, cea mai mare companie din România şi cel mai mare contribuabil la bugetul de stat.

Cele mai valoroase companii de la bursele din Europa: Petrom, liderul din România, este „minuscul“ pe lângă giganţii europeni

Marti 9 ianuarie 2018. Ziarul Financiar a analizat cele mai mari companii lis­tate din ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, dar şi din economii mai dezvoltate precum Ma­rea Britanie, Franţa, Ger­mania în ideea de a ob­serva dacă randa­men­tele livrate pe parcursul anu­lui 2017 de Petrom, Rom­gaz şi Banca Tran­sil­vania, cele mai valo­roa­se com­panii de la bur­sa românească, sunt com­parabile cu cele ale ţă­rilor menţionate mai sus şi pentru a observa sec­toarele de activitate ca­re au adus cele mai ridicate randamente.

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în 2017

Luni 8 ianuarie 2018. Grupul petrolier OMV Petrom, pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti în 2017, cu o capitalizare cumulată de aproape 37,5 de miliarde de lei.

Petrom creşte cu aproape 5% în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018

Vineri 5 ianuarie 2018. Acţiunile Petrom, cel mai mare emintent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 16,96 miliarde lei (3,69 miliarde euro), au crescut în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018 cu 4,72%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproximativ 7 milioane lei.

Petrom a investit peste 130 mil. euro în două unităţi de tratare a gazelor, unde va procesa 7,5% din producţia din România

Marti 19 decembrie 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a finalizat lucrările de construcţie la două staţii noi de tratare a gazelor, în urma unor investiţii de peste 130 de milioane de euro începând cu 2013 şi care va permite livrarea de gaze în sistemul national de transport la presiuni de până la 40 de bari.

OMV Petrom propune indemnizaţii lunare pentru a menţine nivelul veniturilor angajaţilor de la 1 ianuarie; sindicatele şi managementul sunt încă în negocieri

Sambata 16 decembrie 2017. Compania petrolieră OMV Petrom, unul dintre cei mai mari angajatori din România, se află în discuţii cu sindicatul reprezentativ cu privire la compensarea veniturilor după transferul contribuţiilor, conducerea companiei propunând acordarea unor indemnizaţii lunare, astfel încât salariile nete ale angajaţilor să nu fie afectate.

Brandul Rompetrol a ajuns la o reţea de 134 de benzinării în Moldova şi Bulgaria şi continuă dezvoltarea regională

Luni 11 decembrie 2017. KMG International vrea să continue dezvoltarea regională, în Bulgaria, Republica Moldova, România şi Georgia, iar ţinta pe următorii patru ani este o cotă de 25% pe piaţa românească şi de 12% în Bulgaria, un element important în susţinerea creşterii fiind programele de investiţii derulate la rafinăria Petromidia.

Rompetrol Rafinare (Petromidia) vrea să îl revoce din consiliul de administraţie pe consilierul lui Mugur Isărescu

Miercuri 6 decembrie 2017. Consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare (RRC), compania care operează rafinările Petromidia Năvodari, convoacă acţionarii pe 15 ianuarie 2018 pentru a aproba, printre altele, revocarea din funcţia de membru al board-ului a lui Marius Mitruş, se arată într-un document publicat la bursă.

ZF Live. Adina Cotiga, Cardinalia: A lăsat poziţia de director executiv în BCR pentru propriul brand de rochii şi costume made to measure

Marti 5 decembrie 2017. Adina Cotiga a lucrat pentru companii precum General Electric, Petrom şi BCR, iar în acest an a decis să pună pe picioare propriul business. Aşa a apărut Cardinalia, un brand care creează ţinute business pentru doamne.

Directorul comercial al Dacia: Avem deja comenzi de flote pentru noul Duster

Luni 4 decembrie 2017. Clienţii corporate ai vechii generaţii de Duster deja au co­mandat primele flote din noul model, iar printre com­pa­ni­ile interesate de a-şi reînnoi flota se numără inclusiv Petrom, cel mai mare client al modelului de teren asamblat la Mioveni.

Consilul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia furnizarea de combustibil de aviaţie pe aeroportul din Iaşi

Marti 28 noiembrie 2017. Consilul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA preia contractele de furnizare de combustibil de aviaţie încheiate de Eurospeed SRL cu anumite companii aeriene şi alte categorii de beneficiari, ce operează zboruri pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

De ce scad acţiunile Petrom dacă preţul barilului de petrol creşte? Ce explicaţii au analiştii

Marti 28 noiembrie 2017. ♦ „Probabil că, în afara contextului intern legat de reformele fiscale şi de altă natură, evoluţia negativă este determinată şi de aşteptările privind o eventuală nouă vânzare de către FP a unui pachet important de acţiuni.“

Restructurare accelerată: Numărul de angajaţi din industria extractivă, la jumătate faţă de 2008

Vineri 24 noiembrie 2017. Industria extractivă, un sector dominat de greii din industria de petrol şi gaze - OMV Petrom şi Romgaz - a coborât pentru prima dată anul trecut sub 40.000 de angajaţi, după ce peste 5.000 de locuri de muncă au dispărut doar în ultimul an, iar faţă de 2008 efectivele din industrie sunt la jumătate, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Centrala electrică Brazi este funcţională la întreaga capacitate şi poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României

Marti 14 noiembrie 2017. Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, după finalizarea lucrărilor de reparaţii, unitatea putând acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României.

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în Marea Neagră. „Avem o campanie de foraj offshore, pentru care investiţiile necesare sunt estimate la 70 de milioane de euro.“

Vineri 10 noiembrie 2017. OMV Petrom va începe forajul la o sondă de explorare în Marea Neagră, cu scopul de a găsi resurse de petrol şi gaze naturale.

FAN Courier introduce în Bucureşti opţiunea ca produsele comandate online să fie ridicate de clienţi din 10 puncte fixe, cu acces non-stop

Joi 9 noiembrie 2017. FAN Courier lansează luna aceasta eBOX, optiunea de livrare a produselor comandate online, care permite clientilor să ridice coletele din anumite puncte fixe, pe baza unui PIN, cu acces 24/7, primele centre fiind amplasate lângă intrarea in Mall Promenada si statiile Petrom Muncii, Dr. Herescu, Drumul Taberei (Brasov), Brancoveanu, Militari, Fundeni, Ferentari, Virtutii si Straulesti.

România se află pe locul 4 în Europa la producţia de ţiţei şi gaze, dar încasează doar 665 milioane de lei din redevenţe

Vineri 3 noiembrie 2017. ♦ Petrom a plătit anul trecut redevenţe în valoare de 579 mil. lei, potrivit raportului publicat de companie ♦ Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a plătit redevenţe de 86 mil. lei ♦ Suma cumulată plătită de cele două companii reprezintă circa jumătate din totalul de aproximativ un miliard de lei, bani din redevenţe pe care îi încasează anual România.

Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Vineri 27 octombrie 2017. Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum si membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renuntarii lui Mihai Busuioc la mandat.

Săptămâna viitoare încep raportările financiare pentru T3: BRD dă startul pe 3 noiembrie. Urmează MedLife şi Petrom

Joi 26 octombrie 2017. BRD Soc Gen (simbol bursier BRD), a doua cea mai valoroasă instituţie de credit listată la bursa românească, va da startul săptămâna viitoare raportărilor financiare aferente primelor nouă luni şi implicit trimestrului trei pentru emitenţii din componenţa indicelui de referinţă BET.

Primii patru retaileri de carburanţi au 80% din piaţă, adică peste 32 mld. lei

Marti 24 octombrie 2017. OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, Lukoil România şi MOL România Petroleum Products - companiile care operează reţelele de benzinării Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL - deţin împreună 80% din piaţa locală de carburanţi, de 40 mld. lei (8,8 mld. euro) anul trecut. Cei patru au avut anul trecut afaceri de 32,7 mld. lei.

OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi spune că majorările de preţ la energie în ianuarie au afectat negativ compania

Joi 19 octombrie 2017. OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi vulnerabilizare a sistemului energetic naţional, apărute recent în spaţiul public, precizând că nu a beneficiat de preţurile ridicate din ianuarie 2017, ci dimpotrivă, a fost afectată negativ, iar Centrala de la Brazi a lucrat la jumătate din capactitate din cauze tehnice.

Parteneriat Petrom - Ford: compania petrolieră va alimenta vehiculele EcoSport produse la Craiova

Luni 16 octombrie 2017. OMV Petrom, producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, şi Ford România, filială a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care olandezii de la Transeastern Power au preluat OMV Petrom Wind Power

Luni 16 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care olandezii de la Transeastern Power, având ca obiect principal activitaţile de holding, a preluat compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu.

O nouă tranşă de scumpiri. Benzina şi motorina costă în această dimineaţă cu 5 bani mai mult decât aseară, după cea de-a doua majorare a accizei

Duminica 1 octombrie 2017. Combustibilii s-au scumpit azi-noapte cu cinci bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bucureşti, ca urmare a introducerii celei de-a doua tranşe din euroacciză. Astfel, un litru de motorină standard costa în această dimineaţă 4,91 lei, faţă de 4,86 de lei aseară, iar unul de benzină standard era 4,94 lei, faţă de 4,89 lei aseară.

Cine este în spatele chinezilor care au ajuns să deţină o parte din Rafinăria Petromidia şi reţeaua de benzinării Rompetrol: Armata Republicii Populare Chineze, foşti spioni şi militari de top. Care sunt legăturile cu Moscova şi influentul gru

Luni 25 septembrie 2017. O companie obscură, ascunsă de lumina reflectoarelor, cu legături cu Armata Republicii Populare Chineze, şi care funcţionează ca un instrument strategic al preşedintelui Xi Jinping, a reuşit să ajungă principalul jucător chinez din fostul bloc sovietic, cumpărând active pe bandă rulantă şi reuşind să refacă legăturile dintre Moscova şi Beijing, scrie Financial Times.

Fondul Proprietatea vinde acţiuni la Petrom la 0,275 lei, mai puţin cu 6% faţă de închiderea de ieri. Valoarea tranzacţiei se ridică la 400 mil. lei

Miercuri 20 septembrie 2017. Fondul Proprietatea (FP) a publicat în această seară pe bursă că preţul la care intenţionează să vândă 2,6% din Petrom este de 0,275 lei pe acţiune, în scădere cu 6% faţă de închiderea de ieri, ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la aproape 400 mil. lei. Faţă de preţul de închidere de astăzi al unei acţiuni SNP, preţul la care FP vinde este cu 3,6% mai mic

Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru: Banca Transilvania,Fondul Proprietatea şi Romgaz

Miercuri 20 septembrie 2017. Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru al anului a fost deschis de Banca Transilvania (TLV) care deţine o pondere de circa 19,47% din valoarea totală tranzacţionată, urmată de Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD - Groupe Société Générale (BRD) şi OMV Petrom (SNP), potrivit unui raport realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acciza a urcat preţurile la pompe peste noapte. Benzina şi motorina s-au scumpit cu 9 bani pe litru după miezul nopţii

Vineri 15 septembrie 2017. Preţul combustibililor a crescut joi noapte cu nouă bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Astfel, un litru de motorină standard costa 4,69 lei la ora 1:18, iar unul de benzină standard era 4,83 lei. Preţurile sunt cu 0,09 lei mai mari faţă de cele disponibile la aceeaşi staţie în jurul orei 18, potrivit site-ului OMV Petrom.

Preţurile la carburanţi înainte de prima tranşă a accizei

Joi 14 septembrie 2017. Preţul carburanţilor la staţiu OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu este în acest moment de 4,6 lei pentru motorina standard şi de 4,74 lei pentru benzina standard. Aşteptările sunt pentru o creştere a preţurilor în cursul acestei nopţi, după ce se va introduce prima tranşă din acciza la combustibili, în valoare de 16 bani pe litru.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea OMV Petrom Wind Power de către holdingul olandez Transeastern Power

Marti 12 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Transeastern Power B.V. preia compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu, evaluarea urmând să decidă dacă tranzacţia afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Studiu Coface: cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 6 septembrie 2017. Automobile Dacia se menţine în topul companiilor româneşti prezente în clasamentul celor mai mari 500 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est după cifra de afaceri, pe locul 13, urmată de OMV Petrom Marketing, locul 22, şi OMV Petrom, locul 31, potrivit topului realizat de Coface.

Construcţia de benzinării merge mână în mână cu dezvoltarea rezidenţială. OMV Petrom vrea să-şi extindă reţeaua cu staţii aproape de ansamblurile de locuinţe

Luni 4 septembrie 2017. Reţeaua grupului a ajuns la 552 de staţii de distribuţie a carburanţilor în România, sub două branduri, 153 sub numele OMV şi 399 sub brandul Petrom.

Mariana Gheorghe, Petrom: Contribuţia noastră la bugetul de stat a fost cu 225 mil. euro mai mare în primul semestru, deşi acciza a fost eliminată

Joi 10 august 2017. Petrom spune că, deşi acciza de 7 cenţi pentru combustibili a fost eliminată la 1 ianuarie, contribuţia companiei la bugetul de stat a crescut cu 225 mil. lei. Directorul Petrom a refuzat însă să comenteze dacă, odată cu revenirea accizei la 1 septembrie, preţul la carburanţi va creşte.

OMV Petrom a anunţat că va vinde, din nou, zăcăminte deţinute în România

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, compania de ţiţei şi gaze, a iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte, după ce la 1 august a transferat 19 zăcăminte „marginale”, a anunţat directoarea generală Mariana Gheorghe, odată cu transmiterea rezultatelor financiare către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Petrom a raportat profit de 592 mil. lei în trimestrul al doilea, de cinci ori mai mare decât în T2 anul trecut

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an, un profit net atribuibil acţionarilor de 592 mil. lei. Profitul din T2 2017 este de cinci ori mai mare decât acelaşi indicator din trimestrul al doilea al anului trecut, când profitul s-a situat la 118 mil. lei.

Finanţe personale. Care sunt companiile listate la Bursă care ar putea să anunţe rezultate bune din S1 2017

Marti 1 august 2017. Companiile de la bursă care au potenţialul de a raporta rezultate bune pentru primul semestru sunt Banca Transil­va­nia, OMV Petrom, BVB, iar la polul opus se găsesc Trans­electrica şi Transgaz, consideră analiştii chestionaţi de ZF.

OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanţu către Transeastern Power pentru 23 de milioane de euro

Joi 20 iulie 2017. OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a OMV Petrom Wind Power SRL, parcul eolian Dorobanţu, către Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deţinută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.

OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate din cadrul rafinăriei Petrobrazi

Miercuri 19 iulie 2017. OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care va permite conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.

Top zece cei mai doriţi angajatori: Candidaţii iau în considerare mediul de lucru plăcut, alături de pachetul de salarii, siguranţa locului de muncă, posibilităţile de evoluţie, dar şi programele de training

Luni 17 iulie 2017. Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC România sunt primii zece “Cei mai doriţi angajatori”, conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions.

OMV Petrom a investit 1,7 milioane de euro în extinderea căii ferate din rafinăria Petrobrazi

Vineri 14 iulie 2017. OMV Petrom, producătorul de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a inaugurat un nou tronson de cale ferată în interiorul rafinăriei Petrobrazi, care are o lungime de 1,4 kilometri şi a necesitat investiţii de circa 1,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Situaţie rămasă în suspans: Rompetrol Rafinare încă nu a decis cum va acoperi pierderile astfel încât să nu se dizolve

Marti 20 iunie 2017. Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) a anunţat marţi seară acţionarii că va convoca o nouă Adunare Generală Extraordinară, în vederea prezentării spre aprobare a soluţiilor pentru acoperirea diferenţei dintre activul net şi capitalul social subscris.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Sambata 17 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Vineri 16 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Miercuri 14 iunie 2017. Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor la rafinăria Petrobrazi, unde sunt efectuate în jur de 150.000 de analize anual pentru a garanta calitatea carburanţilor, informează un comunicat al companiei.

OMV Petrom a investit 5 mil. euro în modernizarea centrului de testare de la Petrobrazi

Miercuri 14 iunie 2017. OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a investit aproximativ 5 milioane de euro în modernizarea centrului de analize pentru controlul calităţii carburanţilor din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Un fond mutual a adus un câştig de 20% doar anul acesta. „Banca îmi dădea în medie doar 0,34% în cinci luni.“

Marti 13 iunie 2017. BT Index ROTX, fond mutual care investeşte în acţiuni listate la Bucureşti, cum ar fi Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, afişează plus 20% de la începutul anului datorită evoluţiei pozitive a bursei româneşti.

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom: Asistăm deja la cea de-a patra revoluţie industrială. Vom vedea din ce în ce mai multe schimbări pe care noile tehnologii le vor aduce atât la nivelul societăţii, cât şi în mediul de business

Luni 12 iunie 2017. "Întrebarea mea pentru un viitor mai bun este ce facem pentru a ne asigura că resursele umane vor fi în continuare un factor de competitivitate pentru România şi cum abordăm provocările din sistemul de educaţie?"

Petrom raportează dublarea profitului: 619 mil. lei în T1

Vineri 12 mai 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în primul trimestru un profit de 619 milioane de lei (137,4 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Euforie la Bursa de al Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Joi 11 mai 2017. Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

OMV Petrom şi-a dublat în T1 profitul net atribuibil acţionarilor la 619 mil.lei; vânzările au crescut cu 27%

Joi 11 mai 2017. OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net atribuibil actionarilor societăţii-mamă de 619 milioane lei,dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 291 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Auchan a deschis primul din cele 15 magazine de proximitate pe care le are în plan în acest an

Joi 4 mai 2017. Retailerul francez Auchan a deschis ieri în cartierul bucureştean Militari primul său magazin de proximitate din România. Acesta poartă brandul My Auchan şi este amplasat în cadrul unei benzinării Petrom de la ieşirea din Bucureşti.

Rompetrol: Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, în revizie tehnică pentru 20 de zile

Miercuri 3 mai 2017. Rompetrol Rafinare anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că va întrerupe în perioada 3-22 mai activităţile de producţie ale celor două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti - pentru realizarea lucrărilor tehnologice programate.

Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate într-o benzinărie Petrom. Video

Miercuri 3 mai 2017. Retailerul francez Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate din România.

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de euro anual până în 2021

Joi 27 aprilie 2017. Noua strategie a OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de la Bucureşti, are în vedere trei piloni, respectiv îmbunătăţirea competivităţii portofoliului existent, dezvoltarea opţiunilor de creştere şi expansiunea regională.

OMV Petrom a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni tehnice

Miercuri 26 aprilie 2017. OMV Petrom a anunţat astăzi că a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni la transformatorul turbinei de abur.

OMV Petrom a anunţat marţi seară schimbarea directorului financiar al companiei începând cu 1 iulie

Marti 25 aprilie 2017. OMV Petrom, cea mai valoroasă companie de la Bursa de Valori, a anunţat marţi seară numirea lui Ştefan Waldner ca director financiar şi membru al directoratului companiei începând cu 1 iulie, ca urmare a renunţării lui Andreas Matje la această poziţie.

Mariana Gheorghe a primit anul trecut aproape 100.000 de euro ca membru în consiliul de supraveghere al ING

Vineri 21 aprilie 2017. Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.

Afacerile nu au ideologie: Gigantul american Exxon, care are un proiect la Marea Neagră cu Petrom, cere ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei pentru a putea intra într-un proiect cu Rosneft

Joi 20 aprilie 2017. Exxon Mobil cere Departamentului de Stat din SUA ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei, într-o încercare de a intra într-o afacere cu gigantul de stat Rosenft, potrivit unor surse citate de WSJ.

Volumele cresc pe BET-NG datorită Petrom, dar indicele scade pentru a şasea săptămână consecutiv

Marti 25 octombrie 2016. Indicele BET-NG, care urmă­reşte evoluţia a 11 acţiuni din sectorul energetic, a închis săp­tămâna trecută la 561 de puncte, în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa de vineri 14 octombrie şi a marcat astfel a şasea săptămână con­secutivă de scădere.

Oferta toamnei s-a finalizat: Fondul Proprietatea a încasat 682,34 milioane lei din acţiuni şi 19,19 milioane dolari din GDR-uri

Joi 20 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a vândut o participaţie de 6,4% din compania petrolieră OMV Petrom (SNP), reprezentând un pachet de aproximativ 3,6 miliarde acţiuni SNP, dintre care 0,373 miliarde au fost vândute sub formă de GDR-uri, iar 3,267 miliarde sub formă de acţiuni.

Tranzacţiile cu acţiuni Petrom au atins pe 18 octombrie al doilea cel mai ridicat nivel zilnic din 2001

Joi 20 octombrie 2016. Numărul de acţiuni OMV Petrom tranzacţionate pe piaţa principală în prima şedinţă în care au fost disponibile titlurile vândute de Fondul Proprietatea, adică pe 18 octombrie, a fost de 158 de milioane, cel mai ridicat volum din ultimii 12 ani.

Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare la vânzarea OMV Petrom au fost astăzi decontate prin sistemul Depozitarului Central

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a transmis pe bursă că ca transferurile acţiunilor ordinare au fost decontate prin sistemul Depozitarului Central în data de 19 octombrie 2016 în contextul vânzării a 6,4% din OMV Petrom.

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de către Fondul Proprietatea continuă. Şeful FP: În 2014-2015, când era petrolul la maximum, nu eram gata cu oferta. Acum am vândut când barilul este la maxim de 12 luni

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea spune că şi-a exprimat public intenţia de reducere a participaţiei la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie lis­tată, în martie 2014 şi intenţiona să finalizeze oferta până în vara acelui an, dar nu a putut să o pregătească în con­formitate cu calendarul iniţial.

De ce a durat doar şase zile oferta la Petrom? Şeful Fondului Proprietatea: Mulţi investitori sunt deja familiarizaţi cu Petrom. Nu era nevoie de o perioadă extinsă

Marti 18 octombrie 2016. Brokerii susţin că oferta de vânzare la OMV Petrom a Fondului Proprie­tatea a fost una rapidă şi cu o durată scurtă, iar infor­maţiile nu au fost dise­mi­nate în timp util către micii inves­titori actuali şi potenţiali.

​SIF Moldova a cumpărat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom la preţul de 0,21 lei/acţiune

Luni 17 octombrie 2016. SIF Moldova, emitent cu 807 mil. lei capitalizare, a achiziţionat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP) la preţul de 0,21 lei/acţiune în cadrul ofertei publice secundare (SPO) iniţiate de Fondul Proprietatea. Astfel, SIF Moldova a plătit aproape 58 milioane lei pentru achiziţia pachetului.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu până la 2,17% în şedinţa de luni

Luni 17 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom au scăzut în şedinţa de luni cu până la 2,17%, la 0,2250 lei, în linie cu scăderea generală a companiilor din energie la nivel mondial. Indicele BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut în această dimineaţă cu 0,19%.

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România către compania Mazarine Energy

Luni 17 octombrie 2016. OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România, trei instalaţii pentru reparaţii capitale şi echipee aferente către compania Mazarine Energy SRL, subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy BV, în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată.

Vânzarea „la solduri“ a acţiunilor OMV Petrom de către Fondul Proprietatea a adus randamente de 15% într-o săptămână investitorilor mici

Luni 17 octombrie 2016. Înstrăinarea unei participaţii de 6,4% din cadrul companiei OMV Petrom (SNP) a oferit şan­sa investitorilor mici de retail să marcheze un ran­dament de 15% într-o singură săptă­mână.

Unde îşi doresc studenţii români să lucreze. În topul preferinţelor sunt giganţi internaţionali din IT şi auto

Sambata 15 octombrie 2016. Giganţii internaţionali din IT şi auto conduc topul celor mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Tran­sil­vania, trei dintre cele mai puternice branduri româneşti.

Brokerii: Probabilitatea de a avea un preţ sub 0,244 lei la Petrom este destul de mare

Vineri 14 octombrie 2016. ♦ „Fondul şi-a ales un moment prost să vândă“ ♦ Acţiunile Petrom au scăzut ieri cu până la 5% ♦ BET-NG, din care Petrom are 30%, pierde 1,5%.

​Ultimele ore din oferta toamnei: 586 milioane de acţiuni subscrise la Petrom pe tranşa de retail mică. La cea de investitori de retail mari fără discount, 42 milioane

Joi 13 octombrie 2016. Astăzi la ora 12:00, când s-a încheiat perioada de subscriere acţiuni la OMV Petrom (SNP) de la vânzarea unei deţineri de Fondul Proprietatea erau subscrise pe POFS (tranşa investitorilor de retail mari, fără discount) 41,8 milioane de acţiuni în cinci ordine, iar la POFR (tranşa investitorilor de retail mici, până în 1,5 milioane de acţioni subscrise cu discount), numărul era de 585.690.045 în 1.586 de ordine.

Investitorii mari de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Joi 13 octombrie 2016. Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

​Oferta toamnei în desfăşurare: câte acţiuni au fost subscrise la oferta de vânzare a 6,4% din Petrom de Fondul Proprietatea

Miercuri 12 octombrie 2016. Până în data de 12 octombrie, la ora 12, au fost subscrise aproximativ 572 milioane acţiuni OMV Petrom (SNP) în sectorul investitorilor de retail mic, reprezentând 1.492 de ordine, echivalentul a 383.000 de acţiuni per ordin, în timp ce pe sectorul investorilor mari de retail sunt 23 milioane acţiuni, provenind din două ordine. Pe segmentul investitorilor instituţionali, datele nu sunt încă publice.

Intercapital estimează profit minim de 708 mil. lei pentru Petrom şi dividende cu 2-3% randament

Marti 11 octombrie 2016. Petrom spunea în septembrie că va aloca minimum 30% din profitul pe anul 2016 pentru dividende. Compania a avut în S1 profit net de 400 mil. lei.

Şapte zone dau peste 80% din producţia de petrol şi gaze a Petrom. Oltenia şi Marea Neagră, vedetele aurului negru din România

Marti 11 octombrie 2016. Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, răscoleşte adâncurile României prin intermediul a 8.400 de sonde de petrol şi gaze, dar două zone, Oltenia şi Marea Neagră, asigură aproape jumătate din producţia companiei. Producţia de petrol şi gaze este core-business pentru Petrom, restul activităţilor gravitând în jurul acestui segment strategic.

Apple, Google şi BMW, cei mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români

Luni 10 octombrie 2016. Studenţii români, indiferent de profilul de studiu, îşi doresc să lucreze pentru companii gigant în frunte cu Apple, Google şi BMW, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Universum Global. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Transilvania, trei dintre cele mai puternice companii româneşti.

Fondul Proprietatea trage semnalul de alarmă după reducerea investiţiilor Petrom: O producţie scăzută ar putea afecta modelul integrat de activitate

Luni 10 octombrie 2016. „Descoperirea rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră, unde Petrom are activităţi de explorare alături de americanii de la ExxonMobil, s-ar putea să nu fie viabilă comercial.“

Cea mai mare oferte a toamnei: investitorii de retail pot cumpăra 728 mil. acţiuni Petrom la un discount de 5% şi la preţuri minime istorice

Luni 10 octombrie 2016. Fondul Proprietatea oferă spre vân­zare 6,4% din OMV Petrom (SNP), la un preţ ma­xim de 0,244 lei per acţiune, echi­valentul unei valori to­tale de 888 mil. lei (199,19 mil. euro).

Petrom prima dată, remuneraţiile directorilor din Petrom puse pe masă. Membrii directoratului şi alţi 34 de şefi au ridicat anul trecut 54 mil. lei, adică o medie lunară de 26.000 euro

Vineri 7 octombrie 2016. Cei cinci membrii ai directoratului Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, şi 34 de directori care le raportează direct, pornind de la directori de dezvoltare pentru Marea Neagră, Reusrse Umane sau Comunicare, au fost recompensaţi anul trecut cu 54 de milioane de lei, arată datele publicate în prospectul de vânzare a 6,4% din acţiunile pe care FP le deţine la Petrom.

​Acţiunile Petrom deschid în scădere după ce ieri Fondul Proprietatea a anunţat că vinde 6,4% din compania petrolieră pentru maximum 888 mil. lei

Joi 6 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată pe segmentul principal, se tranzacţionează la ora redactării acestei ştiri la 0,2385 lei, în scădere cu 0,8% faţă de închiderea de ieri seară. De la deschiderea bursei au fost realizate până în jurul orei 12 aproximativ 180 de tranzacţii cu acţiuni SNP în valoare de 191.000 lei.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Cele cinci evenimente care au marcat săptămâna: Cum arată harta salariilor medii din România; Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom; Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei; OPEC a plafonat producţia de petrol; România ar putea

Sambata 1 octombrie 2016. Ziarul Financiar vă prezintă la fiecare sfârşit de săptămână cele mai importante evenimente, tranzacţiile, mişcările şi deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din România.

Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru

Vineri 30 septembrie 2016. Doar trei companii au depăşit anul trecut pragul de 10 miliarde de lei cifră de afaceri, respectiv Automobile Dacia şi două firme din grupul OMV Petrom.

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Joi 29 septembrie 2016. Companiile din energie listate pe Bursa de Valori Bucureşti au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producţia, care a dus la o creştere a preţului petrolului la nivel global.

Şeful OMV, a treia vizită, aceleaşi griji pe redevenţe: „Nu schimbaţi legislaţia“

Miercuri 28 septembrie 2016. La a treia vizită în Bucureşti de la preluarea mandatului de CEO al OMV, în iulie 2015, grupul petrolier care controlează Petrom, unicul producător român de petrol şi gaze, Rainer Seele vine cu aceleaşi cerinţe către statul român, predictibilitatea fiscală fiind prioritatea zero pentru planurile de dezvoltare pe plan local.

Vânzările succesive ale americanilor de la Franklin Templeton transformă Fondul „Proprietatea“ în Fondul „Lichidarea“

Marti 27 septembrie 2016. Şocul transmis în piaţă de anunţul FP că vinde acţiuni Petrom cu discount i-a luat prin surprindere pe investitori.

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Luni 26 septembrie 2016. Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

Acţiunile Petrom, în scădere cu 4% după ce Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă un pachet mare de acţiuni

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile Petrom au scăzut cu aproape 4% vineri, tranzacţionându-se la 0,2480 lei/ 0,2490 după ce Fondul Proprietatea, al doilea acţionar după statul român, a anunţat că vrea să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine printr-o ofertă publică pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra.

Cum a devenit un român al zecelea cel mai puternic antreprenor din energia regională. Topul este controlat de cehi şi oligarhi ucraineni

Miercuri 21 septembrie 2016. EPH din Cehia, cel mai puternic grup antreprenorial din energia regională, are afaceri mai mari decât Petrom, administratorul celei mai mari avuţii de petrol din zona centrală şi est-europeană.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter