Stiri despre Petrom

 

Centrala electrică Brazi este funcţională la întreaga capacitate şi poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României

Marti 14 noiembrie 2017. Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, după finalizarea lucrărilor de reparaţii, unitatea putând acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României.

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în Marea Neagră. „Avem o campanie de foraj offshore, pentru care investiţiile necesare sunt estimate la 70 de milioane de euro.“

Vineri 10 noiembrie 2017. OMV Petrom va începe forajul la o sondă de explorare în Marea Neagră, cu scopul de a găsi resurse de petrol şi gaze naturale.

FAN Courier introduce în Bucureşti opţiunea ca produsele comandate online să fie ridicate de clienţi din 10 puncte fixe, cu acces non-stop

Joi 9 noiembrie 2017. FAN Courier lansează luna aceasta eBOX, optiunea de livrare a produselor comandate online, care permite clientilor să ridice coletele din anumite puncte fixe, pe baza unui PIN, cu acces 24/7, primele centre fiind amplasate lângă intrarea in Mall Promenada si statiile Petrom Muncii, Dr. Herescu, Drumul Taberei (Brasov), Brancoveanu, Militari, Fundeni, Ferentari, Virtutii si Straulesti.

România se află pe locul 4 în Europa la producţia de ţiţei şi gaze, dar încasează doar 665 milioane de lei din redevenţe

Vineri 3 noiembrie 2017. ♦ Petrom a plătit anul trecut redevenţe în valoare de 579 mil. lei, potrivit raportului publicat de companie ♦ Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a plătit redevenţe de 86 mil. lei ♦ Suma cumulată plătită de cele două companii reprezintă circa jumătate din totalul de aproximativ un miliard de lei, bani din redevenţe pe care îi încasează anual România.

Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Vineri 27 octombrie 2017. Sevil Shhaideh a fost numită ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum si membru al Comitetului de Audit si membru al Comitetului Prezidential si de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renuntarii lui Mihai Busuioc la mandat.

Săptămâna viitoare încep raportările financiare pentru T3: BRD dă startul pe 3 noiembrie. Urmează MedLife şi Petrom

Joi 26 octombrie 2017. BRD Soc Gen (simbol bursier BRD), a doua cea mai valoroasă instituţie de credit listată la bursa românească, va da startul săptămâna viitoare raportărilor financiare aferente primelor nouă luni şi implicit trimestrului trei pentru emitenţii din componenţa indicelui de referinţă BET.

Primii patru retaileri de carburanţi au 80% din piaţă, adică peste 32 mld. lei

Marti 24 octombrie 2017. OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, Lukoil România şi MOL România Petroleum Products - companiile care operează reţelele de benzinării Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL - deţin împreună 80% din piaţa locală de carburanţi, de 40 mld. lei (8,8 mld. euro) anul trecut. Cei patru au avut anul trecut afaceri de 32,7 mld. lei.

OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi spune că majorările de preţ la energie în ianuarie au afectat negativ compania

Joi 19 octombrie 2017. OMV Petrom respinge acuzaţiile de manipulare a pieţei şi vulnerabilizare a sistemului energetic naţional, apărute recent în spaţiul public, precizând că nu a beneficiat de preţurile ridicate din ianuarie 2017, ci dimpotrivă, a fost afectată negativ, iar Centrala de la Brazi a lucrat la jumătate din capactitate din cauze tehnice.

Parteneriat Petrom - Ford: compania petrolieră va alimenta vehiculele EcoSport produse la Craiova

Luni 16 octombrie 2017. OMV Petrom, producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, şi Ford România, filială a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic.

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care olandezii de la Transeastern Power au preluat OMV Petrom Wind Power

Luni 16 octombrie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care olandezii de la Transeastern Power, având ca obiect principal activitaţile de holding, a preluat compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu.

O nouă tranşă de scumpiri. Benzina şi motorina costă în această dimineaţă cu 5 bani mai mult decât aseară, după cea de-a doua majorare a accizei

Duminica 1 octombrie 2017. Combustibilii s-au scumpit azi-noapte cu cinci bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bucureşti, ca urmare a introducerii celei de-a doua tranşe din euroacciză. Astfel, un litru de motorină standard costa în această dimineaţă 4,91 lei, faţă de 4,86 de lei aseară, iar unul de benzină standard era 4,94 lei, faţă de 4,89 lei aseară.

Cine este în spatele chinezilor care au ajuns să deţină o parte din Rafinăria Petromidia şi reţeaua de benzinării Rompetrol: Armata Republicii Populare Chineze, foşti spioni şi militari de top. Care sunt legăturile cu Moscova şi influentul gru

Luni 25 septembrie 2017. O companie obscură, ascunsă de lumina reflectoarelor, cu legături cu Armata Republicii Populare Chineze, şi care funcţionează ca un instrument strategic al preşedintelui Xi Jinping, a reuşit să ajungă principalul jucător chinez din fostul bloc sovietic, cumpărând active pe bandă rulantă şi reuşind să refacă legăturile dintre Moscova şi Beijing, scrie Financial Times.

Fondul Proprietatea vinde acţiuni la Petrom la 0,275 lei, mai puţin cu 6% faţă de închiderea de ieri. Valoarea tranzacţiei se ridică la 400 mil. lei

Miercuri 20 septembrie 2017. Fondul Proprietatea (FP) a publicat în această seară pe bursă că preţul la care intenţionează să vândă 2,6% din Petrom este de 0,275 lei pe acţiune, în scădere cu 6% faţă de închiderea de ieri, ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la aproape 400 mil. lei. Faţă de preţul de închidere de astăzi al unei acţiuni SNP, preţul la care FP vinde este cu 3,6% mai mic

Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru: Banca Transilvania,Fondul Proprietatea şi Romgaz

Miercuri 20 septembrie 2017. Topul celor mai lichide companii la BVB în primul semestru al anului a fost deschis de Banca Transilvania (TLV) care deţine o pondere de circa 19,47% din valoarea totală tranzacţionată, urmată de Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD - Groupe Société Générale (BRD) şi OMV Petrom (SNP), potrivit unui raport realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acciza a urcat preţurile la pompe peste noapte. Benzina şi motorina s-au scumpit cu 9 bani pe litru după miezul nopţii

Vineri 15 septembrie 2017. Preţul combustibililor a crescut joi noapte cu nouă bani la staţia OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Astfel, un litru de motorină standard costa 4,69 lei la ora 1:18, iar unul de benzină standard era 4,83 lei. Preţurile sunt cu 0,09 lei mai mari faţă de cele disponibile la aceeaşi staţie în jurul orei 18, potrivit site-ului OMV Petrom.

Preţurile la carburanţi înainte de prima tranşă a accizei

Joi 14 septembrie 2017. Preţul carburanţilor la staţiu OMV Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu este în acest moment de 4,6 lei pentru motorina standard şi de 4,74 lei pentru benzina standard. Aşteptările sunt pentru o creştere a preţurilor în cursul acestei nopţi, după ce se va introduce prima tranşă din acciza la combustibili, în valoare de 16 bani pe litru.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea OMV Petrom Wind Power de către holdingul olandez Transeastern Power

Marti 12 septembrie 2017. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Transeastern Power B.V. preia compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu, evaluarea urmând să decidă dacă tranzacţia afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Studiu Coface: cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 6 septembrie 2017. Automobile Dacia se menţine în topul companiilor româneşti prezente în clasamentul celor mai mari 500 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est după cifra de afaceri, pe locul 13, urmată de OMV Petrom Marketing, locul 22, şi OMV Petrom, locul 31, potrivit topului realizat de Coface.

Construcţia de benzinării merge mână în mână cu dezvoltarea rezidenţială. OMV Petrom vrea să-şi extindă reţeaua cu staţii aproape de ansamblurile de locuinţe

Luni 4 septembrie 2017. Reţeaua grupului a ajuns la 552 de staţii de distribuţie a carburanţilor în România, sub două branduri, 153 sub numele OMV şi 399 sub brandul Petrom.

Mariana Gheorghe, Petrom: Contribuţia noastră la bugetul de stat a fost cu 225 mil. euro mai mare în primul semestru, deşi acciza a fost eliminată

Joi 10 august 2017. Petrom spune că, deşi acciza de 7 cenţi pentru combustibili a fost eliminată la 1 ianuarie, contribuţia companiei la bugetul de stat a crescut cu 225 mil. lei. Directorul Petrom a refuzat însă să comenteze dacă, odată cu revenirea accizei la 1 septembrie, preţul la carburanţi va creşte.

OMV Petrom a anunţat că va vinde, din nou, zăcăminte deţinute în România

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, compania de ţiţei şi gaze, a iniţiat o nouă rundă de vânzări de zăcăminte, după ce la 1 august a transferat 19 zăcăminte „marginale”, a anunţat directoarea generală Mariana Gheorghe, odată cu transmiterea rezultatelor financiare către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Petrom a raportat profit de 592 mil. lei în trimestrul al doilea, de cinci ori mai mare decât în T2 anul trecut

Joi 10 august 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an, un profit net atribuibil acţionarilor de 592 mil. lei. Profitul din T2 2017 este de cinci ori mai mare decât acelaşi indicator din trimestrul al doilea al anului trecut, când profitul s-a situat la 118 mil. lei.

Finanţe personale. Care sunt companiile listate la Bursă care ar putea să anunţe rezultate bune din S1 2017

Marti 1 august 2017. Companiile de la bursă care au potenţialul de a raporta rezultate bune pentru primul semestru sunt Banca Transil­va­nia, OMV Petrom, BVB, iar la polul opus se găsesc Trans­electrica şi Transgaz, consideră analiştii chestionaţi de ZF.

OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanţu către Transeastern Power pentru 23 de milioane de euro

Joi 20 iulie 2017. OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a OMV Petrom Wind Power SRL, parcul eolian Dorobanţu, către Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deţinută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.

OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate din cadrul rafinăriei Petrobrazi

Miercuri 19 iulie 2017. OMV Petrom a început lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, care va permite conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie.

Top zece cei mai doriţi angajatori: Candidaţii iau în considerare mediul de lucru plăcut, alături de pachetul de salarii, siguranţa locului de muncă, posibilităţile de evoluţie, dar şi programele de training

Luni 17 iulie 2017. Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault România şi Coca-Cola HBC România sunt primii zece “Cei mai doriţi angajatori”, conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions.

OMV Petrom a investit 1,7 milioane de euro în extinderea căii ferate din rafinăria Petrobrazi

Vineri 14 iulie 2017. OMV Petrom, producătorul de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a inaugurat un nou tronson de cale ferată în interiorul rafinăriei Petrobrazi, care are o lungime de 1,4 kilometri şi a necesitat investiţii de circa 1,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Situaţie rămasă în suspans: Rompetrol Rafinare încă nu a decis cum va acoperi pierderile astfel încât să nu se dizolve

Marti 20 iunie 2017. Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) a anunţat marţi seară acţionarii că va convoca o nouă Adunare Generală Extraordinară, în vederea prezentării spre aprobare a soluţiilor pentru acoperirea diferenţei dintre activul net şi capitalul social subscris.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Sambata 17 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Sfaturile liderilor din business pentru studenţi: E momentul ca tinerii să rămână în ţară. Pot creşte profesional la fel ca în Occident

Vineri 16 iunie 2017. Ce ar face Mariana Gheorghe (CEO al OMV Petrom), Sergiu Manea (preşedintele executiv al BCR) sau Nicolae Istudor (rectorul ASE) dacă ar fi proaspăt absolvenţi de facultate şi ar avea oferte de muncă din ţară şi din străinătate? Cum arată perspectivele profesionale viitoare pentru un elev român? Când va avea România o universitate în top 500 mondial? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenţii de la ASE şi de la Politehnică le-au adresat liderilor din business şi din mediul academic ieri la conferinţa „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“, organizată de ZF în parteneriat cu BCR.

Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Miercuri 14 iunie 2017. Petrom a investit circa 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor la rafinăria Petrobrazi, unde sunt efectuate în jur de 150.000 de analize anual pentru a garanta calitatea carburanţilor, informează un comunicat al companiei.

OMV Petrom a investit 5 mil. euro în modernizarea centrului de testare de la Petrobrazi

Miercuri 14 iunie 2017. OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a investit aproximativ 5 milioane de euro în modernizarea centrului de analize pentru controlul calităţii carburanţilor din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Un fond mutual a adus un câştig de 20% doar anul acesta. „Banca îmi dădea în medie doar 0,34% în cinci luni.“

Marti 13 iunie 2017. BT Index ROTX, fond mutual care investeşte în acţiuni listate la Bucureşti, cum ar fi Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, afişează plus 20% de la începutul anului datorită evoluţiei pozitive a bursei româneşti.

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom: Asistăm deja la cea de-a patra revoluţie industrială. Vom vedea din ce în ce mai multe schimbări pe care noile tehnologii le vor aduce atât la nivelul societăţii, cât şi în mediul de business

Luni 12 iunie 2017. "Întrebarea mea pentru un viitor mai bun este ce facem pentru a ne asigura că resursele umane vor fi în continuare un factor de competitivitate pentru România şi cum abordăm provocările din sistemul de educaţie?"

Petrom raportează dublarea profitului: 619 mil. lei în T1

Vineri 12 mai 2017. OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în primul trimestru un profit de 619 milioane de lei (137,4 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Euforie la Bursa de al Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Joi 11 mai 2017. Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

OMV Petrom şi-a dublat în T1 profitul net atribuibil acţionarilor la 619 mil.lei; vânzările au crescut cu 27%

Joi 11 mai 2017. OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net atribuibil actionarilor societăţii-mamă de 619 milioane lei,dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 291 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Auchan a deschis primul din cele 15 magazine de proximitate pe care le are în plan în acest an

Joi 4 mai 2017. Retailerul francez Auchan a deschis ieri în cartierul bucureştean Militari primul său magazin de proximitate din România. Acesta poartă brandul My Auchan şi este amplasat în cadrul unei benzinării Petrom de la ieşirea din Bucureşti.

Rompetrol: Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, în revizie tehnică pentru 20 de zile

Miercuri 3 mai 2017. Rompetrol Rafinare anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că va întrerupe în perioada 3-22 mai activităţile de producţie ale celor două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti - pentru realizarea lucrărilor tehnologice programate.

Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate într-o benzinărie Petrom. Video

Miercuri 3 mai 2017. Retailerul francez Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate din România.

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de euro anual până în 2021

Joi 27 aprilie 2017. Noua strategie a OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de la Bucureşti, are în vedere trei piloni, respectiv îmbunătăţirea competivităţii portofoliului existent, dezvoltarea opţiunilor de creştere şi expansiunea regională.

OMV Petrom a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni tehnice

Miercuri 26 aprilie 2017. OMV Petrom a anunţat astăzi că a închis centrala de la Brazi din cauza unei defecţiuni la transformatorul turbinei de abur.

OMV Petrom a anunţat marţi seară schimbarea directorului financiar al companiei începând cu 1 iulie

Marti 25 aprilie 2017. OMV Petrom, cea mai valoroasă companie de la Bursa de Valori, a anunţat marţi seară numirea lui Ştefan Waldner ca director financiar şi membru al directoratului companiei începând cu 1 iulie, ca urmare a renunţării lui Andreas Matje la această poziţie.

Mariana Gheorghe a primit anul trecut aproape 100.000 de euro ca membru în consiliul de supraveghere al ING

Vineri 21 aprilie 2017. Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.

Afacerile nu au ideologie: Gigantul american Exxon, care are un proiect la Marea Neagră cu Petrom, cere ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei pentru a putea intra într-un proiect cu Rosneft

Joi 20 aprilie 2017. Exxon Mobil cere Departamentului de Stat din SUA ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei, într-o încercare de a intra într-o afacere cu gigantul de stat Rosenft, potrivit unor surse citate de WSJ.

Volumele cresc pe BET-NG datorită Petrom, dar indicele scade pentru a şasea săptămână consecutiv

Marti 25 octombrie 2016. Indicele BET-NG, care urmă­reşte evoluţia a 11 acţiuni din sectorul energetic, a închis săp­tămâna trecută la 561 de puncte, în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa de vineri 14 octombrie şi a marcat astfel a şasea săptămână con­secutivă de scădere.

Oferta toamnei s-a finalizat: Fondul Proprietatea a încasat 682,34 milioane lei din acţiuni şi 19,19 milioane dolari din GDR-uri

Joi 20 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a vândut o participaţie de 6,4% din compania petrolieră OMV Petrom (SNP), reprezentând un pachet de aproximativ 3,6 miliarde acţiuni SNP, dintre care 0,373 miliarde au fost vândute sub formă de GDR-uri, iar 3,267 miliarde sub formă de acţiuni.

Tranzacţiile cu acţiuni Petrom au atins pe 18 octombrie al doilea cel mai ridicat nivel zilnic din 2001

Joi 20 octombrie 2016. Numărul de acţiuni OMV Petrom tranzacţionate pe piaţa principală în prima şedinţă în care au fost disponibile titlurile vândute de Fondul Proprietatea, adică pe 18 octombrie, a fost de 158 de milioane, cel mai ridicat volum din ultimii 12 ani.

Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare la vânzarea OMV Petrom au fost astăzi decontate prin sistemul Depozitarului Central

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea a transmis pe bursă că ca transferurile acţiunilor ordinare au fost decontate prin sistemul Depozitarului Central în data de 19 octombrie 2016 în contextul vânzării a 6,4% din OMV Petrom.

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de către Fondul Proprietatea continuă. Şeful FP: În 2014-2015, când era petrolul la maximum, nu eram gata cu oferta. Acum am vândut când barilul este la maxim de 12 luni

Miercuri 19 octombrie 2016. Fondul Proprietatea spune că şi-a exprimat public intenţia de reducere a participaţiei la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie lis­tată, în martie 2014 şi intenţiona să finalizeze oferta până în vara acelui an, dar nu a putut să o pregătească în con­formitate cu calendarul iniţial.

De ce a durat doar şase zile oferta la Petrom? Şeful Fondului Proprietatea: Mulţi investitori sunt deja familiarizaţi cu Petrom. Nu era nevoie de o perioadă extinsă

Marti 18 octombrie 2016. Brokerii susţin că oferta de vânzare la OMV Petrom a Fondului Proprie­tatea a fost una rapidă şi cu o durată scurtă, iar infor­maţiile nu au fost dise­mi­nate în timp util către micii inves­titori actuali şi potenţiali.

​SIF Moldova a cumpărat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom la preţul de 0,21 lei/acţiune

Luni 17 octombrie 2016. SIF Moldova, emitent cu 807 mil. lei capitalizare, a achiziţionat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP) la preţul de 0,21 lei/acţiune în cadrul ofertei publice secundare (SPO) iniţiate de Fondul Proprietatea. Astfel, SIF Moldova a plătit aproape 58 milioane lei pentru achiziţia pachetului.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu până la 2,17% în şedinţa de luni

Luni 17 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom au scăzut în şedinţa de luni cu până la 2,17%, la 0,2250 lei, în linie cu scăderea generală a companiilor din energie la nivel mondial. Indicele BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a scăzut în această dimineaţă cu 0,19%.

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România către compania Mazarine Energy

Luni 17 octombrie 2016. OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România, trei instalaţii pentru reparaţii capitale şi echipee aferente către compania Mazarine Energy SRL, subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy BV, în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată.

Vânzarea „la solduri“ a acţiunilor OMV Petrom de către Fondul Proprietatea a adus randamente de 15% într-o săptămână investitorilor mici

Luni 17 octombrie 2016. Înstrăinarea unei participaţii de 6,4% din cadrul companiei OMV Petrom (SNP) a oferit şan­sa investitorilor mici de retail să marcheze un ran­dament de 15% într-o singură săptă­mână.

Unde îşi doresc studenţii români să lucreze. În topul preferinţelor sunt giganţi internaţionali din IT şi auto

Sambata 15 octombrie 2016. Giganţii internaţionali din IT şi auto conduc topul celor mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Tran­sil­vania, trei dintre cele mai puternice branduri româneşti.

Brokerii: Probabilitatea de a avea un preţ sub 0,244 lei la Petrom este destul de mare

Vineri 14 octombrie 2016. ♦ „Fondul şi-a ales un moment prost să vândă“ ♦ Acţiunile Petrom au scăzut ieri cu până la 5% ♦ BET-NG, din care Petrom are 30%, pierde 1,5%.

​Ultimele ore din oferta toamnei: 586 milioane de acţiuni subscrise la Petrom pe tranşa de retail mică. La cea de investitori de retail mari fără discount, 42 milioane

Joi 13 octombrie 2016. Astăzi la ora 12:00, când s-a încheiat perioada de subscriere acţiuni la OMV Petrom (SNP) de la vânzarea unei deţineri de Fondul Proprietatea erau subscrise pe POFS (tranşa investitorilor de retail mari, fără discount) 41,8 milioane de acţiuni în cinci ordine, iar la POFR (tranşa investitorilor de retail mici, până în 1,5 milioane de acţioni subscrise cu discount), numărul era de 585.690.045 în 1.586 de ordine.

Investitorii mari de retail s-au grăbit să cumpere acţiuni Petrom. Suprasubscriere, 60%

Joi 13 octombrie 2016. Ieri seară, cu o şedinţă înainte de închiderea ofertei de vânzare a 6,4% din OMV Petrom (SNP) de către Fondul Proprietatea, tranşa investitorilor mici de retail era de 59%, suprasubscrisă la bursa de la Bucureşti, în timp ce tranşa investitorilor mari de retail era subscrisă în proporţie de 7%.

​Oferta toamnei în desfăşurare: câte acţiuni au fost subscrise la oferta de vânzare a 6,4% din Petrom de Fondul Proprietatea

Miercuri 12 octombrie 2016. Până în data de 12 octombrie, la ora 12, au fost subscrise aproximativ 572 milioane acţiuni OMV Petrom (SNP) în sectorul investitorilor de retail mic, reprezentând 1.492 de ordine, echivalentul a 383.000 de acţiuni per ordin, în timp ce pe sectorul investorilor mari de retail sunt 23 milioane acţiuni, provenind din două ordine. Pe segmentul investitorilor instituţionali, datele nu sunt încă publice.

Intercapital estimează profit minim de 708 mil. lei pentru Petrom şi dividende cu 2-3% randament

Marti 11 octombrie 2016. Petrom spunea în septembrie că va aloca minimum 30% din profitul pe anul 2016 pentru dividende. Compania a avut în S1 profit net de 400 mil. lei.

Şapte zone dau peste 80% din producţia de petrol şi gaze a Petrom. Oltenia şi Marea Neagră, vedetele aurului negru din România

Marti 11 octombrie 2016. Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, răscoleşte adâncurile României prin intermediul a 8.400 de sonde de petrol şi gaze, dar două zone, Oltenia şi Marea Neagră, asigură aproape jumătate din producţia companiei. Producţia de petrol şi gaze este core-business pentru Petrom, restul activităţilor gravitând în jurul acestui segment strategic.

Apple, Google şi BMW, cei mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români

Luni 10 octombrie 2016. Studenţii români, indiferent de profilul de studiu, îşi doresc să lucreze pentru companii gigant în frunte cu Apple, Google şi BMW, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Universum Global. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Transilvania, trei dintre cele mai puternice companii româneşti.

Fondul Proprietatea trage semnalul de alarmă după reducerea investiţiilor Petrom: O producţie scăzută ar putea afecta modelul integrat de activitate

Luni 10 octombrie 2016. „Descoperirea rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră, unde Petrom are activităţi de explorare alături de americanii de la ExxonMobil, s-ar putea să nu fie viabilă comercial.“

Cea mai mare oferte a toamnei: investitorii de retail pot cumpăra 728 mil. acţiuni Petrom la un discount de 5% şi la preţuri minime istorice

Luni 10 octombrie 2016. Fondul Proprietatea oferă spre vân­zare 6,4% din OMV Petrom (SNP), la un preţ ma­xim de 0,244 lei per acţiune, echi­valentul unei valori to­tale de 888 mil. lei (199,19 mil. euro).

Petrom prima dată, remuneraţiile directorilor din Petrom puse pe masă. Membrii directoratului şi alţi 34 de şefi au ridicat anul trecut 54 mil. lei, adică o medie lunară de 26.000 euro

Vineri 7 octombrie 2016. Cei cinci membrii ai directoratului Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, şi 34 de directori care le raportează direct, pornind de la directori de dezvoltare pentru Marea Neagră, Reusrse Umane sau Comunicare, au fost recompensaţi anul trecut cu 54 de milioane de lei, arată datele publicate în prospectul de vânzare a 6,4% din acţiunile pe care FP le deţine la Petrom.

​Acţiunile Petrom deschid în scădere după ce ieri Fondul Proprietatea a anunţat că vinde 6,4% din compania petrolieră pentru maximum 888 mil. lei

Joi 6 octombrie 2016. Acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată pe segmentul principal, se tranzacţionează la ora redactării acestei ştiri la 0,2385 lei, în scădere cu 0,8% faţă de închiderea de ieri seară. De la deschiderea bursei au fost realizate până în jurul orei 12 aproximativ 180 de tranzacţii cu acţiuni SNP în valoare de 191.000 lei.

Doar 21 de companii din top 300 după cifra de afaceri sunt listate la BVB. Rareş Nilaş, analist: Este foarte puţin.

Miercuri 5 octombrie 2016. Un număr de 21 de companii din cele mai mari 300 din România după cifra de afaceri pentru anul 2015 sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cea mai mare dintre ele, OMV Petrom, are acţionariat străin.

Cele cinci evenimente care au marcat săptămâna: Cum arată harta salariilor medii din România; Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom; Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei; OPEC a plafonat producţia de petrol; România ar putea

Sambata 1 octombrie 2016. Ziarul Financiar vă prezintă la fiecare sfârşit de săptămână cele mai importante evenimente, tranzacţiile, mişcările şi deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din România.

Afacerile Kaufland merg spre 10 mld. lei după un galop de 17% în primul semestru

Vineri 30 septembrie 2016. Doar trei companii au depăşit anul trecut pragul de 10 miliarde de lei cifră de afaceri, respectiv Automobile Dacia şi două firme din grupul OMV Petrom.

Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Joi 29 septembrie 2016. Companiile din energie listate pe Bursa de Valori Bucureşti au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producţia, care a dus la o creştere a preţului petrolului la nivel global.

Şeful OMV, a treia vizită, aceleaşi griji pe redevenţe: „Nu schimbaţi legislaţia“

Miercuri 28 septembrie 2016. La a treia vizită în Bucureşti de la preluarea mandatului de CEO al OMV, în iulie 2015, grupul petrolier care controlează Petrom, unicul producător român de petrol şi gaze, Rainer Seele vine cu aceleaşi cerinţe către statul român, predictibilitatea fiscală fiind prioritatea zero pentru planurile de dezvoltare pe plan local.

Vânzările succesive ale americanilor de la Franklin Templeton transformă Fondul „Proprietatea“ în Fondul „Lichidarea“

Marti 27 septembrie 2016. Şocul transmis în piaţă de anunţul FP că vinde acţiuni Petrom cu discount i-a luat prin surprindere pe investitori.

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Luni 26 septembrie 2016. Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

Acţiunile Petrom, în scădere cu 4% după ce Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă un pachet mare de acţiuni

Vineri 23 septembrie 2016. Acţiunile Petrom au scăzut cu aproape 4% vineri, tranzacţionându-se la 0,2480 lei/ 0,2490 după ce Fondul Proprietatea, al doilea acţionar după statul român, a anunţat că vrea să vândă o parte din acţiunile pe care le deţine printr-o ofertă publică pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra.

Cum a devenit un român al zecelea cel mai puternic antreprenor din energia regională. Topul este controlat de cehi şi oligarhi ucraineni

Miercuri 21 septembrie 2016. EPH din Cehia, cel mai puternic grup antreprenorial din energia regională, are afaceri mai mari decât Petrom, administratorul celei mai mari avuţii de petrol din zona centrală şi est-europeană.

Petrom îşi linişteşte investitorii: Dacă nu se întâmplă ceva cu piaţa, vom aloca minimum 30% din profitul pe 2016 pentru dividende

Luni 19 septembrie 2016. Compania petrolieră Petrom anunţă că doreşte să propună un dividend de minimum 30% din profitul pe 2016 daca peisajul rămâne stabil.

Deloitte: ​Topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est

Miercuri 7 septembrie 2016. Automobile Dacia, MV Petrom şi Rompetrol Rafinare sunt cele mai mari companii româneşti în funcţie de venituri din Europa Centrală şi de Est într-un top al celor mai mari 500 de firme din această regiune, realizat de Deloitte, una dintre cele mai mari companii de consultanţă de management.

OMV Petrom continuă contractul pentru producţia din zona Ţicleni cu un nou partener

Joi 25 august 2016. OMV Petrom va continua contractul de creştere a producţiei din zona Ţicleni, judeţul Gorj, cu un nou partener, Expert Petroleum, care a preluat părţile sociale ale filialei din România a grupului Petrofac, partenerul iniţial.

Rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă după explozia de luni

Marti 23 august 2016. Rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă, iar o echipă de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea exploziei, pentru a determina cauzele acesteia, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de companie.

Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la Petromidia

Marti 23 august 2016. Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia, la solicitarea Inspecţiei Muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Răniţii în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transportaţi în Capitală cu elicopterele

Luni 22 august 2016. Cei patru răniţi în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari vor fi transportaţi cu elicopterele la Spitalul de Arş şi Bagdasar-Arseni din Capitală, potrivit Ministerului Sănătăţii.

KMG International, rezultat operaţional cu 29% mai mare în primul semestru. La nivel regional, grupul a atins un volum al livrărilor de produse petroliere Petromidia de circa 1,49 milioane tone

Sambata 13 august 2016. În primul semestru al acestui an, KMG International a realizat o cifră brută de afaceri de aproximativ 3,2 miliarde dolari şi un rezultat operaţional (EBITDA) de 104.6 milioane USD, indicator în creştere cu 28% faţă de nivelul atins în perioada similară din 2015.

Cele cinci evenimente care au marcat săptămâna. Rezultatele OMV Petrom pe S1 i-au demotivat pe investitorii; Cu dobânzile pentru noile depozite la minime istorice românii pun deoparte mai mulţi bani ca niciodată; Lovitură de teatru în scandalul em

Sambata 13 august 2016. Ziarul Financiar vă prezintă la fiecare sfârşit de săptămână cele mai importante evenimente, tranzacţiile, mişcările şi deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din România.

Jurnal de tranzacţionare la bursă: astăzi OMV Petrom. Merită să cumperi? Acţiunile OMV Petrom pot stagna la 0,26 lei pe termen scurt, odată cu stabilizarea preţului petrolului

Sambata 13 august 2016. Acţiunile companiei pe­troliere OMV Petrom (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa de la Bucureşti, sunt strâns legate de evoluţia preţului petrolului, care pare că s-a stabilizat pe palierul de 45 de dolari, ceea ce înseamnă că pe termen scurt pot rămâne la 0,26 lei.

Rezultatele OMV Petrom pe S1 i-au demotivat pe investitorii: profit net de 405 mil. lei, minus 61%

Joi 11 august 2016. Investitorii au fost demotivaţi de rezultatele OMV Petrom (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa locală, care a anunţat că în primul semestru a avut profit net de 405 mil. lei, mai mic cu 61% faţă de prima jumătate din 2015 şi afaceri mai mici cu 18%, la 7,2 mld. lei.

OMV Petrom renunţă la 250 de sonde şi 1200 de angajaţi

Miercuri 10 august 2016. OMV Petrom va renunţa în acest an la 250 de sonde ineficiente, din cele 7600 pe care le are şi renunţă la 1200 de angajaţi din sectorul upstream.

Mariana Gheorghe explică restructurările de la Petrom: Am încercat eficientizarea proceselor şi a activităţilor

Miercuri 10 august 2016. Directorul general ala OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a explicat, în cadrul conferinţei în care a anunţat rezultatele companiei pentru primele şase luni, mecanismul prin care a restructurat 150 de angajaţi în perioada aprilie-iunie.

Mariana Gheorghe, directorul Petrom: Am avut profit de circa 400 mil. lei în primul semestru, un rezultat bun în contextul condiţiilor dificile

Miercuri 10 august 2016. Rezultatele financiare din primele şase luni ale Petrom, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa gazelor, trebuie privite în contextul condiţiilor care au îngreunat evoluţia companiei anul trecut, este de părere Mariana Gheorghe, directorul firmei.

Mariana Gheorghe, directorul OMV Petrom: Putem să afirmăm că anul a început într un context dificil pentru activitatea industriei

Miercuri 10 august 2016. Anul a început într-un context dificil pentru activitatea industrie, iar marjele de rafinare şi vânzările sunt sub presiune, a declarat miercuri Mariana Gheorghe, directorul OMV Petrom, după anunţarea rezultatelor financiare semestriale ale companiei.

KazMunayGas începe demersurile legale împotriva statului român după sechestrul de la Petromidia şi acuză guvernul că vrea să-i ia activele

Miercuri 27 iulie 2016. KazMunayGas, compania petrolieră de stat care controlează în proporţie de 100% grupul Rompetrol, a început demersurile legale împotriva statului român, după ce în urma unei noi anchete demarate de procurorii DIICOT a fost pus sechestru pe rafinăria Petromdia, fiind blocată astfel o posibilă vânzare a grupului către un investitor chinez.

Benzina şi motorina termină S1 2016 la un preţ mediu mai mic de 5 lei pe litru. Carburanţii sunt în scădere

Miercuri 27 iulie 2016. Datele colectate de ZF de pe site-ul Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, arată că media de preţ pentru primul semestru a fost de 4,8 lei pe litrul de benzină şi de 4,6 lei pe litrul de motorină, calculele fiind făcute pornind de la preţurile afişate în sta ţia de pe str. Lucreţiu Pătraşcanu din Bucureşti.

Schimbări în consiliul de supraveghere Petrom: Cine completează echipa de “gardieni” ai unicului producător de petrol şi gaze din România

Vineri 22 iulie 2016. Reinhard Florey, cel care de la începutul acestui an ocupă funcţia de director financiar al OMV, austriecii care deţin pachetul majoritar din Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, este noul membru în consiliul de supraveghere al companiei locale. Florey îl înlocuieşte din funcţie pe David Davies, atât în consiliul de supraveghere al Petrom, cât şi în managementul grupului austriac.

Motorină la un clic distanţă: Petrom îşi face site de comenzi de carburanţi pentru clienţii comerciali

Vineri 22 iulie 2016. Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a lan­sat un portal prin care clienţii comerciali pot să-şi plaseze online comenzile de carburant şi totodată a implementat un ser­viciu de Fuel Tracking prin care cumpărătorii pot urmări în timp real detaliile legate de livrarea produselor achi­ziţionate.

Marea Neagră îşi cere tributul. Americanii de la Exxon termină cu pierderi de 321 milioane de lei

Miercuri 20 iulie 2016. Americanii de la ExxonMobil, cei care din 2008 au semnat cu Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, un parteneriat pentru a explora zona de mare adâncime a perimetrului Neptun din Marea Neagră, au terminat anul trecut cu pierderi de circa 321 de milioane de lei (72 mil. euro), suma oglindind de fapt investiţiile făcute în lucrările de explorare şi producţie.

Odată ce a crescut barilul de ţiţei, s-au apreciat şi acţiunile Petrom. În ultima săptămână acţiunile Petrom s-au apreciat cu 5,2%, în condiţiile în care de la începutul lunii iulie indicele BET (top 10 acţiuni) a urcat cu 1,12%

Vineri 15 iulie 2016. ♦ Titlurile OMV Petrom (SNP) au însă mult de recuperat după o cădere de aproape 50% în ultimii doi ani.

Încă un salariu din Petrom a ieşit la iveală: şefa pe energie a companiei, actual secretar de stat în Ministerul Energiei, avea 6.600 euro/lună

Joi 14 iulie 2016. Corina Popescu are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul energetic, fiind considerată unul dintre cei mai buni specialişti din sector.

Rompetrol: Pe noi nu ne interesează cine a semnat memorandumul Petromidia, Ponta sau Cioloş. Este semnat de guvern

Vineri 8 iulie 2016. Azamat Zhangulov, senior vice president KMG International (fostul grup Rompetrol), spune că partea kazahă este pregătită să plătească cele 200 de milioane de dolari pentru a cumpăra 26,69% din pachetul de 44,69% pe care statul în deţine acum la Rompetrol Rafinare şi că prevederile din memorandmul semnat în 2013 între stat şi KazMunayGas trebuie să fie îndeplinite anul acesta conform calendarului stabilit între cele două părţi.

Cel mai mare petrolist independent are un nou CEO şi vrea benzinării proprii

Marti 5 iulie 2016. Oscar Downstream, businessul de aproape 400 de milioane de euro specializat în vânzarea de motorină către clienţii comerciali, anunţă o nouă strategie de dezvoltare şi ia în vizor retailul de carburanţi, un sector cu 2.000 de benzinării şi vânzări anuale de aproape 10 miliarde de euro dominat de un careu de aşi solid: Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România.

Konieczny: FP susţine cu fermitate listările secundare ale companiilor româneşti la Londra

Luni 4 iulie 2016. Fondul Proprietatea susţine în continuare listările pe Bursa de Valori de la Londra, inclusiv viitoarele listări secundare ale Hidrolectrica şi OMV Petrom, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliul al Fondului.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter