Stiri despre Romania

 

Hub-ul IT din România al olandezilor de la ING va ajunge la afaceri de peste 28 mil. euro anul acesta, plus 60%

Marti 21 noiembrie 2017. ♦ În primele 9 luni, veniturile totale s-au situat la 20,4 milioane de euro, depăşind astfel nivelul afacerilor din 2016.

Un grup de investitori din Ungaria şi România ridică cu 15 mil. euro o fabrică de nutreţuri combinate în Mureş. „După mai mulţi ani în care s-a importat furaj din Ungaria în România investitorii au observat că este loc pentru o fabrică cu

Marti 21 noiembrie 2017. Compania UBM Feed Ro­mâ­nia, care are ca acţio­nari grupul UBM din Un­garia şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, producătorul bran­dului Puiul de Cră­ieşti, va deschide o fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în co­muna Sânpaul (jude­ţul Mu­reş), investiţia ri­di­cân­du-se la 15 milioa­ne de euro.

Casa de avocatură Dentons: Vor fi tranzacţii importante în 2018 în real estate, IT şi retail

Marti 21 noiembrie 2017. Anda Todor, managing partner al casei de avocatură Dentons România, spune că procesul de achiziţie a Rompetrol de către CEFC China Energy Company, pe care Dentons îl reprezintă, este foarte complex atât din punctul de vedere al componentelor tranzacţiei, cât şi al felului în care casa de avocatură a trebuit să comunice cu reprezentanţii chinezi.

Proiectul de 200 mil. euro Openville din Timişoara al lui Iulian Dascălu va fi finalizat în T4/2018

Marti 21 noiembrie 2017. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect imobiliar mixt din vestul României, cu investiţii de peste 200 mil. euro, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care integrează actualul Iulius Mall, plus spaţii de office, retail, parc şi entertainment.

Antreprenori din Satu Mare: „Românii au început să aprecieze confecţiile româneşti“

Luni 20 noiembrie 2017. O familie de antreprenori din Satu Mare a vândut anul trecut haine pentru femei şi bărbaţi de 2,9 mil. lei în ma­ga­zinul propriu din Satu Mare, în online, dar şi în magazinele partenere.

KPMG România: Antreprenorii români văd creştere în 2018, mai ales din cererea de pe piaţă, nu lansări de produse sau marketing

Luni 20 noiembrie 2017. Afacerile de familie din România tind să fie mai active decât cele din alte ţări europene în ceea ce priveşte opţiunea de reinvestire a profiturilor în afacerile lor (60%), comparativ cu opţiunea de a planifica investiţii externe precum fuziuni şi achiziţii (7%), spune René Schöb, Tax Partner, KPMG în România.

Compania de leasing olandeză DLL se dezvoltă în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, printr-o alianţă cu Erste

Luni 20 noiembrie 2017. Erste Group şi compania olandeză de leasing De Lage Landen International (DLL) au încheiat un memorandum pentru stabilirea unei alianţe strategice ce acoperă activităţi de finanţare şi leasing derulate de cele două companii în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa vopselelor auto pentru retuş

Luni 20 noiembrie 2017. Consiliul Concurenţei anunţă, într-un comunicat transmis luni, că a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piaţa vopselelor auto de amestec pentru retuş (Mixing System) din România.

Un grup de antreprenori din Ungaria şi România investesc 15 milioane de euro o fabrică de nutreţuri combinate

Luni 20 noiembrie 2017. Compania UBM Feed România, care are ca acţionari grupul UBM din Ungaria şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, va deschide o fabrică de nutreţuri combinate în comuna Sânpaul (judeţul Mureş). Investiţia se ridică la 15 milioane de euro.

Prima etapă a ansamblului imobiliar Openville Timişoara este inaugurată spre finalul anului viitor, incluzând extinderea Iulius Mall

Luni 20 noiembrie 2017. Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, cu investiţii de peste 200 mil.euro, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care integrează actualul Iulius Mall, plus spaţii de office, retail, parc şi entertainment.

Avem o creştere economică de 9%. Ce facem cu ea?

Luni 20 noiembrie 2017. România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul 3 din 2017 raportat la trimestrul 3 din 2016, plus 8,8%. La 9 luni creşterea economică faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent este de 7% ceea ce creează premisele unei creşteri de 6-6,5% în anul 2017.

Sondaj: 26% dintre români cred că cea mai importantă semnătură din viaţă este pe contractul de credit şi 25% cred că este cea de pe certificatul de căsătorie

Luni 20 noiembrie 2017. Marea majoritate a românilor (96%) consideră că este important să citească foarte atent orice document înainte să-l semneze, fie că este vorba despre un contract pentru achiziţia locuinţei sau pentru vânzarea unor bunuri, despre un contract de credit sau despre contractul de muncă, dar numai 67% chiar fac acest lucru., potrivit unui sondaj realizat de Provident.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Am introdus în programul nostru 1 mld. euro pentru zona montană. Avem 4,8 mil. hectare de pajişti, cât Elveţia, Olanda şi Belgia la un loc”

Luni 20 noiembrie 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că a alocat 1 mld. de euro pentru zona montană, pentru a valorifica cele 4,8 mil. hectare de pajişti pe care România le deţine, suprafeţe care ar putea fi utilizate pentru creşterea ovinelor şi a taurinelor de carne.

Cum s-a schimbat satul românesc în ultimii 27 de ani? Ministrul Agriculturii: „Am înlocuit clopotul bisericii cu metode moderne de a ne aduna. Am introdus celularul”

Luni 20 noiembrie 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că în ultimii 27 de ani, de la căderea regimului comunist, fermierii din mediul rural au reuşit să îşi crească de 2-3 ori producţiile medii la hectar la grâu şi porumb şi au înlocuit clopotul bisericii cu telefonul mobil pentru a se reuni.

Producătorul berii Tuborg a avut vânzări mai mari cu 12% în prima parte a anului

Luni 20 noiembrie 2017. United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berii Tuborg, a înregistrat în perioada ianuarie-noiembrie o producţie de 2 milioane hectolitri, în creştere cu 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. În acelaşi timp, cifra de afaceri brută consolidată a grupului URBB s-a ridicat la 650 milioane lei, cu 12% mai mult faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2016.

Compania franceză MBDA vrea să asambleze rachete în România

Luni 20 noiembrie 2017. Compania producătoare de rachete MBDA intenţionează să producă în România componente de rachete, să asambleze şi să realizeze mentenanţa rachetelor, în Ploieşti, după ce personalul român va fi instruit la fabricile din Franţa, dacă se ajunge la un contract.

Şefa Pfizer România, al patrulea jucător de pe piaţa de medicamente: Nevoile medicale nesatisfăcute sunt uriaşe. Unu din două decese din ţara noastră ar putea fi prevenit

Luni 20 noiembrie 2017. Pfizer România, subsidiara gigantului american din industria farmaceutică şi al patrulea jucător de pe piaţa locală de medicamente, estimează că până la final de an va încheia cu venituri totale de aproape 750 de milioane de lei, în creştere cu circa 16% faţă de anul anterior.

Subsidiarele din România ale Garanti au făcut un profit de 130 mil. lei la nouă luni, de şase ori mai mult decât în 2016

Luni 20 noiembrie 2017. ♦ Activele, pe de altă parte, au crescut mai puţin accelerat, cu peste 8%, până la 9,2 miliarde de lei.

Bilanţ preliminar. Black Friday 2017: românii au cumpărat produse pentru casă de pe smartphone

Luni 20 noiembrie 2017. Electrocasnicele şi produsele pentru casă şi îngrijirea casei au înregistrat cele mai mari volume de vânzări cu ocazia ediţiei din acest an a evenimentului de shop­pping Black Friday, depăşind televizoarele, tele­foanele şi laptopurile, conform primelor date publicate de retaileri, care au subliniat şi că un procent foarte mare de utilizatori au căutat oferte şi au făcut achiziţii direct de pe smartphone-uri.

Compania de transport şi logistică TTS se listează pe Bursa de la Bucureşti

Luni 20 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Antreprenorul arădean care a ridicat 30 de magazine Dedeman caută 200 oameni

Luni 20 noiembrie 2017. Compania P.A.B. România, care a construit peste 30 de magazine Dedeman, recrutează în prezent mai mult de 200 de oameni, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru lăcătuşi mecanici (60), sudori (60), dulgheri (30), fierari-be­tonişti (30), dar şi pentru ingineri sau şefi de echipă, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad.

Cine face găurile din balanţa comercială a României: Importurile de fructe exotice au ajuns la 217 mil. euro

Luni 20 noiembrie 2017. Importurile de fructe exotice au ajuns anul trecut la 217 mil. euro, faţă de numai 90 mil. euro în urmă cu cinci ani. Aproape două treimi din importuri sunt acoperite de banane, dar creşterile cele mai mari vin de la avocado, ananas sau mango.

Campionul de la Bucureşti: Indicele BET scade din septembrie cu 4,3%, însă indicele BET-FI are un avans de 8,35%

Luni 20 noiembrie 2017. Bursa românească a fost marcată în această toamnă de un val de săderi, referinţa acesteia, indicele BET coborând chiar cu 4,3%, în condiţiile în care media pieţelor europene a fost de plus 3% în acelaşi interval.

Christian Tour a avut vânzări de trei milioane de euro pe durata târgului de turism de la Bucureşti. Mai mult de 50% dintre turişti au ales Turcia

Duminica 19 noiembrie 2017. Christian Tour, una dintre cele mai importante companii de turism din România, a înregistrat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

Doar zece dintre cele mai puternice 100 de francize din lume sunt prezente pe piaţa locală. "Pentru aducerea unei masterfrancize în România este nevoie de un antreprenor experimentat şi cu acces la un capital considerabil"

Duminica 19 noiembrie 2017. Doar zece dintre cele mai puternice 100 de francize din lume sunt prezente pe piaţa locală, arată o analiză a Ziarului Financiar bazată pe clasamentul realizat de revista Entrepreneur. Cele zece provin aproape exclusiv dintr-un singur domeniu, HoReCa, respectiv din două subsectoare - restaurante şi hoteluri. Excepţie fac Re/Max (imobiliare) şi GNC (retail specializat).

Ordonanţa care-i obligă pe angajatori la negocieri urgente riscă să blocheze economia

Duminica 19 noiembrie 2017. Ordonanţa 82/2017 îi obligă pe toţi angajatorii din România să iniţieze negocieri colective pe parcursul a doar 30 de zile calendaristice pentru transferul CAS de la angajator la angajat. Confederaţia Patronală CONCORDIA atrage atenţia că în aceste condiţii se poate ajunge la blocarea economiei.

În ce domenii lucrează românii de plăcere, fără să le pese că salariul este mic. Ce le provoacă angajaţilor disconfort psihologic major

Duminica 19 noiembrie 2017. Un studiu realizat la comanda KRUK - companie de management al creanţelor - arată că există şi domenii în care angajaţii muncesc de plăcere chiar dacă au salarii mici, cum ar fi IT, medicină, educaţie sau servicii publice.

De luni, în IMM-urile cu mai puţin de 21 de angajaţi trebuie demarate negocieri sociale colective

Duminica 19 noiembrie 2017. Articolul VII din OUG nr. 82/2017 introduce o serie de derogări de la Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care li se impune IMM-urilor sub 21 de salariaţi să înceapă negocierile sociale colective, semnalează Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Milocii din România - CNIPMMR.

Infotrafic: Trafic îngreunat, sâmbătă seara, pe Autostrada Bucureşti - Ploieşti, din cauza ceţii

Sambata 18 noiembrie 2017. Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, sâmbătă seara, fiind prezente pâlcuri de vizibilitate între 100 şi 150 de metri, anunţă Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Scandalul din Casa Regală. Ziua în care Nicolae a fost exclus din succesiune şi urmările

Sambata 18 noiembrie 2017. 1 august 2015. A fost ziua în care Regele Mihai I a decis retragerea titlului de principe nepotului său Nicolae şi excluderea din succesiunea la Coroana României. La doi ani de la acel moment, Nicolae acuză familia regală că i-a dat bani pentru exilul său şi îi interzice să îşi vadă bunicul.

Harta dezvoltării economice. În România, unu din şase lei câştigaţi lunar merge pe mâncare, printre cele mai mari ponderi din Europa

Vineri 17 noiembrie 2017. Diferenţa dintre cele două state este dată de puterea de cumpărare. Pe de-o parte Germania este cea mai dez­voltată economie europeană, cu un salariul mediu net lunar de 2.300 de euro. Pe de altă parte, România este a doua cea mai săracă ţară din UE după Bulgaria, cu un salariu mediu net lunar de peste patru ori mai mic.

CNIPMMR arată că IMM-urile sub 21 de angajaţi trebuie să înceapă negocierile pentru a putea aplica trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Vineri 17 noiembrie 2017. Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) transmite că şi IMM-urile care au sub 21 de angajaţi vor fi nevoite să organizeze negocieri colective pentru a putea începe aplicarea trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Guvernul PSD a publicat ieri în Monitorul Oficial ordonanţa 82/2017, care stabileşte că firmele cu peste 21 de salariaţi au obligaţia de a face negocieri colective pentru a găsi soluţii privind subiectul contribuţiilor sociale.

Valentin Stănescu, CEO Dell EMC România: Majoritatea companiilor de top din România folosesc tehnologiile noastre. Pe lângă tehnologia IoT, a apărut şi conceptul edge, care presupune prelucrarea datelor cât mai aproape de sursa de date.

Vineri 17 noiembrie 2017. Gigantul Dell EMC se numără printre prin­cipalii furnizori de tehnologie pentru cen­trele de date, atât la nivel global, cât şi lo­cal, producătorul american furnizând solu­ţii hard­ware şi software pentru cele mai mari com­panii care activează pe piaţa din Ro­mânia.

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşt

Vineri 17 noiembrie 2017. Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Din vorbă-n vorbă cu Dana Cortina, unul dintre cel mai puternic executiv român din industria auto: cea mai recentă achiziţie exclusivistă este autograful lui Ro­naldo cu dedicaţie pentru băiatul meu

Vineri 17 noiembrie 2017. Numele Danei Cortina este sinonim cu cel al pieţei auto locale, fiind printre primii executivi care au pus bazele retailului modern auto în România în a doua parte a anilor ’90. A participat la proiectul celor de la Porsche Holding şi a susţinut inclusiv construcţia celebrului sediu din Pipera, când în jur era doar câmp, nu un adevărat centru de birouri şi un bulevard al dealerilor auto, cum este astăzi.

BERD finanţează cu 25 mil. euro o nouă fabrică de produse din aluminiu în nord-vestul României

Vineri 17 noiembrie 2017. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro unei filiale a grupului industrial elveţian Montana Tech Components, care îşi va extinde producţia în ţară construind o nouă centrală, se arată într-un comunicat transmis vineri de BERD.

Campionii în business din Muntenia: este un moment bun, deşi există multă tensiune în mediul de afaceri

Vineri 17 noiembrie 2017. ♦ Zece companii româneşti din Muntenia active în domenii precum comerţul cu mobilier, încălţăminte sau carburanţi, dar şi în realizarea de software sau dulciuri au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul proiectului „Campioni în business” organizat la Bucureşti.

A doua rectificare face lumină: Guvernul a luat 7 mld. lei de la investiţii şi le-a dat pe salarii şi pensii: plus 10 mld. lei peste ce era prevăzut în legea bugetului la începutul anului

Vineri 17 noiembrie 2017. ♦ Anul 2008, an cu o creştere economică record postcriză, de peste 6%, va înregistra o performanţă negativă greu de egalat: statul va avea cele mai mici investiţii înregistrate încă de dinainte de aderarea României la UE până în prezent.

Cum s-a schimbat faţa bankingului local în ultimii 19 ani şi cum au devenit băncile finanţatorul-cheie al economiei româneşti

Vineri 17 noiembrie 2017. Sistemul bancar din România, finanţatorul-cheie al economiei, şi-a schimbat complet faţa din 1998 încoace, cu fiecare an ce trece devenind mai robust, mai bine capitalizat, dar mai puţin numeros.

Businessul din agricultură a crescut cu 85% în ultimii zece ani, cel din industria alimentară cu numai 35%

Joi 16 noiembrie 2017. Datele statistice arată că businessul agricol al României aproape s-a dublat în perioada 2008-2016 (plus 85%) şi a ajuns la 38 mld. lei, după ce investiţiile din acest sector au început să dea roade, iar o parte dintre fermierii locali au trecut de la nivelul de subzistenţă la cel de business.

Românii cu profesii în domeniile medical şi comercial au cele mai mari şanse de a avea întârzieri la plata datoriilor

Joi 16 noiembrie 2017. Românii cu profesii în domeniile medical şi comercial au cele mai mari şanse de a avea întârzieri la plata datoriilor, conform celui mai recent studiu al grupului polonez de colectare de creanţe Kruk.

Startup-ul Lensa.ro, lansat cu 500 dolari în urmă cu trei ani, a ajuns la afaceri de peste un milion de euro

Joi 16 noiembrie 2017. Lensa.ro, start-up românesc specializat în lentile de contact, ochelari de soare şi ochelari de vedere, demarat în 2013 cu 500 euro, a depăşit pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2017.

Taco Bell deschide al doilea restaurant din România, pe 30 noiembrie, în Mega Mall Bucureşti

Joi 16 noiembrie 2017. Taco Bell, cel de-al treilea brand adus de Sphera Franchise Group în România, va deschide pe 30 noiembrie al doilea restaurant de pe piaţa locală, în Mega Mall, după ce în octombrie a inagurat unitatea din Băneasa Shopping City.

Nemţii de la dm drogerie markt vor trece pragul de 100 de magazine în România

Joi 16 noiembrie 2017. Grupul german de drogerie markt a ajuns pe piaţa locală la 91 de magazine de cosmetice şi produse de îngrijire personală şi a locuinţei, şi are în plan să mai deschidă încă 13 filiale în perioada octombrie 2017-septembrie 2018, când se încheie anul financiar al companiei. Astfel, nemţii vor ajunge la 104 magazine în România la 11 ani după deschiderea primului magazin pe piaţa locală.

După 10 luni, România se situează pe poziţia 17 în UE la autoturisme noi înmatriculate

Joi 16 noiembrie 2017. România se situează, după primele zece luni ale anului, pe poziţia 17 în UE, cu un volum de 88.805 autoturisme noi înmatriculate, o creştere cu +16.9% faţă de perioadă similară din 2016, informează ACAROM - Asociaţia Constructorilor de Automobile din Romania.

C&W Echinox: România, printre ultimele locuri în Europa la densitatea spaţiilor comerciale

Joi 16 noiembrie 2017. România avea la finele primului semestru un stoc de retail modern de 3,56 milioane de mp, din care centrele comerciale reprezintă 57%, piaţa locală situându-se printre ultimele poziţii între tarile europene din punct de vedere al densităţii de spaţii comerciale la mia de locuitori, potrivit unui studiu C&W Echinox.

Vizită surpriză: cel mai puternic oficial american însărcinat cu afacerile a venit aseară la Bucureşti. Rex Tillerson este apropiat României

Joi 16 noiembrie 2017. Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

La lansarea proiectului „România 5%“ puţini aveau încredere că se poate. Astăzi, economia creşte cu 7%. Să ne temem sau să aplaudăm?

Joi 16 noiembrie 2017. ♦ ZF a propus în 2014 România 5% ♦ Toţi analiştii macro-economici erau atunci sceptici cu privire la realizarea acestui proiect ♦ Iată că ieri Statistica a anunţat o creştere spectaculoasă a economiei ♦ Acum, analiştii spun că o creştere de 7% este prea mult.

Guvernatorul BNR despre reacţiile după creşterea cursului cu 1%. Există în continuare o sensibilitate emoţională

Joi 16 noiembrie 2017. România a scăpat de „euroizare“, în mare măsură, şi ar putea să permită mai multă flexibilitate a cursului de schimb, însă există în continuare o sensibilitate emoţională legată de deprecierea leului, susţine guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Transelectrica are la nouă luni venituri de 2,4 mld. lei şi un profit net de doar 65 mil. lei

Joi 16 noiembrie 2017. Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, a încheiat primele nouă luni cu venituri totale de 2,4 miliarde lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul net s-a redus cu 70%, la 65 mil. lei.

Opt dintre cei mai mari zece producători mondiali de cosmetice au intrat direct pe piaţa din România

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ei au afaceri cumulate de 350-400 mil. euro, pe o piaţă totală evaluată la circa 820 mil. euro, conform ZF.

Comisia Europeană: Preţul ouălor româneşti a crescut cu 60% în ultimul an

Miercuri 15 noiembrie 2017. Scandalul contaminării ouălor cu insecticidul fipronil are efecte acum pe mai multe pieţe europene.

Proprietarul fabricii româneşti de medicamente AC Helcor din Baia Mare: Încercăm să găsim o nişă pe care să supravieţuim, investim în produsele naturiste dacă medicamentele compensate au devenit nerentabile

Miercuri 15 noiembrie 2017. Coriolan Pop, medicul chirurg care controlează fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare, o unitate de producţie activă din 1992 pe piaţă, care estimează anul acesta afaceri de circa 15-18 milioane de lei, spune că va dubla producţia de suplimente alimentare dat fiind că medicamentele generice compensate au devenit nerentabile odată cu creşterea taxei clawback.

Janwillem Bouma, Presedintele PensionsEurope: România a construit un sistem excelent de pensii private si nu ar trebui să îl slăbească prin reducerea contribuţiilor

Miercuri 15 noiembrie 2017. Pensiile private sunt vitale pentru viitor, iar România a reuşit până acum să construiască un sistem excelent de pensii private şi nu ar trebui să înceapă să îl slăbească prin reducerea nivelului contribuţiilor, este de părere Janwillem Bouma, Presedintele PensionsEurope (organizatia-umbrela a fondurilor de pensii private la nivel european).

Economia României a rupt lanţul: salt spectaculos al PIB, plus 7% la nouă luni şi 8,8% la T3

Miercuri 15 noiembrie 2017. PIB-ul României a făcut un salt spectaculos în primele no­uă luni din an, de 7%, în vreme ce economia a crescut în T3 faţă de T3 2016 cu 8,8%, lucru neanticipat nici în cele mai opti­miste previziuni.

Romgaz a raportat cel mai bun T3 de când a venit la bursă

Miercuri 15 noiembrie 2017. Ieri, 14 noiembrie, a fost cea mai încărcată şedinţă de la bursa românească pentru raportările la nouă luni în contextul în care mai mulţi emitenţi din indicele BET şi-au anunţat rezultatele. Indicele a urcat cu 1% pe fondul unui anunţ al Băncii Transilvania, dar şi ca umare a anun­ţului INS cu privire la creşterea economică.

Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit de 74 mil. euro, mai mare cu peste 15% faţă de anul trecut

Miercuri 15 noiembrie 2017. Grupul austriac Raiffeisen a obţinut un profit net de 74 mil. euro în România în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu 10 mil. euro mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.

Top 100 cele mai valoroase companii din România. Industria auto, marele câştigător cu treisprezece companii în top 100

Miercuri 15 noiembrie 2017. Investiţiile din sectorul auto şi al componentelor auto, precum şi rulajele mari de vânzări şi marjele în creştere au trimis în top 100 cele mai valoroase companii din România treispre­zece companii din sectorul auto, din care patru sunt companii nou intrate în acest clasament, arată datele din anuarul realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners şi cu firma de evaluare şi consultanţă Veridio.

România are cel mai mic preţ la legume şi fructe din UE, la jumătate faţă de media comunităţii

Miercuri 15 noiembrie 2017. Preţurile la legume şi la fructe sunt în România la jumătate faţă de media Uniunii Europene şi totodată cele mai mici din comunitate, arată o analiză a biroului european de statistică Eurostat care ia în calcul datele pe 2016.

Harta de business a României, cine sunt liderii judeţelor. Antreprenorii români deţin compania-lider în numai şase judeţe. Grupurile multinaţionale au 30 de lideri

Miercuri 15 noiembrie 2017. ♦ Diferenţele de business între judeţe vecine arată cât de polarizată este economia locală ♦ În Timiş, compania lider are afaceri de 3,5 mld. lei, în Caraş-Severin liderul are vânzări de şase ori mai mici ♦ În Vaslui şi Galaţi raportul este de 1 la 9, iar între Vâlcea şi Argeş de 1 la 28.

Povestea ROMÂNCEI care produce câteva dintre cele mai renumite seriale din SUA. „Imi amintesc de România ca o ţară frumoasă vizual, dar un loc mizerabil în care să trăieşti”

Marti 14 noiembrie 2017. Two and a Half Men, The Big Bang Theory, CSI New York sau Mike and Molly. Serialele renumite in toate lumea au un punct comun: in spatele productiei lor sta o romanca originara din Brasov, scrie Business Magazin.

Un spion pro-rus din Serbia, prins în România încercând să obţină informaţii clasificate

Marti 14 noiembrie 2017. Cetăţeanul sârb Bratislav Zivkovic a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti pe o perioadă de 15 ani, după ce a încercat să obţină informaţii clasificate despre baze militare aflate în sud-estul ţării, anunţă Serviciul Român de Informaţii.

Ministrul Finanţelor comentează ultimele date privind creşterea PIB în T3: România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană

Marti 14 noiembrie 2017. România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană, iar aceasta reprezintă singura cale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, a declarat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, comentând estimările publicate astăzi de INS privind creşterea economică din trimestrul trei.

Ana Hotels este cea mai bună companie hotelieră a anului

Marti 14 noiembrie 2017. În baza rezultatelor economice obţinute, compania Ana Hotels şi-a menţinut primul loc la categoria Întreprinderi Mari din Domeniul Turismului - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, în Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Retailerul român PPT Preţuri Pentru Tine îşi mută sediul în clădirea City Offices şi vrea să se extindă pe pieţele externe

Marti 14 noiembrie 2017. Compania PPT Preţuri Pentru Tine, cel mai mare retailer românesc de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fondat în 2006 de patru antreprenori locali, s-a mutat in clădirea de birouri City Offices, situată la intersecţia dintre Şoseaua Olteniţei şi Şoseaua Giurgiului din Bucureşti, aflată în portofoliul Globalworth.

Doraly investeşte 3 mil. euro în extinderea parcului comercial cu 4.200 de metri pătraţi

Marti 14 noiembrie 2017. Doraly Expo Market, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale specializate în articole pentru casă şi produse alimentare din România, investeşte 3 milioane de euro într-un nou pavilion cu o suprafaţă totală de 4.200 metri pătraţi.

Centrala electrică Brazi este funcţională la întreaga capacitate şi poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României

Marti 14 noiembrie 2017. Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, după finalizarea lucrărilor de reparaţii, unitatea putând acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României.

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut în iulie-septembrie cu 4,1%, la 186 mil. euro, iar numărul total de utilizatori a ajuns la 9,75 milioane

Marti 14 noiembrie 2017. Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în trimestrul încheiat la 30 septembrie venituri din servicii de 186 milioane de euro, în creştere cu 4,1% faţă de perioada similară a anului trecut, la un număr total de 9,75 milioane de clienţi, în creştere cu 386.219 utilizatori, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc.

Grupul Digi Communications a înregistrat la nouă luni venituri totale de 684 mil.euro, în creştere cu 10,8%

Marti 14 noiembrie 2017. Grupul Digi Communications a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri totale de 684 milioane euro, inclusiv pe pieţele din România şi Ungaria, cu 10,8% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat la 44,2 milioane euro, de la 17,8 milioane euro în ianuarie-septembrie 2016.

Doar zece dintre cele mai puternice 100 francize din lume au venit în România

Marti 14 noiembrie 2017. Dintre cele mai puternice 100 de fran­­­cize din lume, doar zece sunt pre­zen­­te pe piaţa locală, arată o analiză a Zia­rului Financiar bazată pe clasa­men­tul realizat de revista Entre­pre­neur.

Nuclearelectrica, cel mai performant emitent din BET, are un profit net de 225 mil. lei la nouă luni, plus 120%

Marti 14 noiembrie 2017. Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din componenţa indicelui bursier BET, a raportat un profit net de 225 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2017, plus 120% faţă de acelaşi interval de timp de anul trecut, în timp ce veniturile din exploatare s-au majorat cu 17%, la 1,4 mld. lei.

Tel Drum este în top cinci cei mai mari constructori români de drumuri şi autostrăzi

Luni 13 noiembrie 2017. Compania Tel Drum, specializată în lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor, a înregistrat afaceri de 223,5 mil. lei în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, când veniturile s-au cifrat la 185,8 mil. lei, şi un profit de 2,1 mil. lei, plus 59% comparativ cu 2015, potrivit datelor furnizate de site-ul Ministerului de Finanţe.

BNR: La 9 luni, investiţiile străine cresc uşor, deficitul balanţei de plăţi creşte cu 1,3 mld. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 3,352 miliarde euro, comparativ cu 3,307 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2016, iar deficitul balanţei de plăţi a crescut cu 1,3 miliarde de euro, informează BNR.

BNR: Datoria externă totală a României a crescut cu 294 milioane de euro în primele nouă luni

Luni 13 noiembrie 2017. Datoria externă totală a României a crescut cu 294 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, datoria externă pe termen lung însumând 68,965 miliarde euro, în scădere cu 1% faţă de 31 decembrie 2016, informează BNR.

Lidl continuă investiţiile în România şi construieşte la Roman cel de-al cincilea centru logistic

Luni 13 noiembrie 2017. Lidl continuă procesul de expansiune şi construieşte un nou centru logistic, în localitatea Cordun, în apropierea oraşului Roman, noul depozit urmând să asigure aprovizionarea reţelei din zona Moldovei.

CFA România: Reducerea contribuţiei la pensiile administrate privat va scădea semnificativ veniturile viitorilor pensionari

Luni 13 noiembrie 2017. Diminuarea contribuţiei obligatorii la fondurile de pensii administrate privat Pilon II de la 5,1% la 3,75% începand cu 2018 va duce la scăderea semnificativă a veniturilor viitorilor pensionari, care pierd nu doar din sumele care nu vor fi virate în conturile lor, aproximativ 300 milioane euro (calculat la valoarea contribuţiilor din 2016), ci şi din lipsa randamentelor pentru respectiva contribuţie, sunt de părere analiştii financiari membri ai CFA România.

KPMG a asistat Electrica în tranzacţia de 752 mil. lei cu Fondul Proprietatea

Luni 13 noiembrie 2017. Firma de audit şi consultanţă KPMG a asistat recent Electrica, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, în procesul de achiziţie a participaţiei de 22% în filialele sale de la Fondul Proprietatea.

Carmen Adamescu, EY: Bucureştiul îşi atinge limitele de creştere în absenţa unei strategii de tip smart city

Luni 13 noiembrie 2017. Locuitorii Bucureştiului au nevoie de o administraţie municipală mult mai accesibilă şi implicată în problemele urbane, care să lucreze astfel încât, oraşul să fie pregătit să satisfacă mai bine nevoile locuitorilor săi, să ofere o siguranţă publică adecvată şi încrederea că acesta va fi un loc în care se poate locui şi în viitor, spune Carmen Adamescu, Partner EY România.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 4: O nouă pagină în atlasul lumii

Luni 13 noiembrie 2017. Pe o străduţă ce dă în Piaţa Dorobanţilor, în curtea unei case ce îşi poartă cu mândrie cei 80 de ani de istorie, l-am cunoscut pe Cooper. Un golden retriver de trei ani şi jumătate. Este cel de-al cincilea membru al familiei ambasadorului Egiptului la Bucureşti, Salah A. El-Sadek. El s-a mutat în România acum două luni şi jumătate, alături de soţia sa. Şi de Cooper. Cele două fiice sunt în Canada acum, lucrând în domeniul bancar.

Nuclearelectrica a raportat profit de 225,2 mil. lei la nouă luni, plus 120% faţă de 2016

Luni 13 noiembrie 2017. Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a raportat pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2017 un profit net de 225,2 mil. lei, un plus de 120% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor companiei.

Immochan a ajuns la 340 mil. euro cu investiţia în proiectul Coresi din Braşov. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. „Din punctul de ve­de­re al investiţiei, la ju­mătate de drum, am ajuns la 340 de mi­lioa­ne de euro. Dacă vom continua în acelaşi ritm, investiţia va ajunge la 700 de milioane de euro“, a spus Tatian Diaconu, CEO al Immochan România, managerul care a desenat de la început unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii imobiliare din afara Capitalei.

Sphera Group vrea să adauge în „meniu“ alte 23 de restaurante anul viitor, investiţii care ar putea ajunge la 10-12 mil. euro

Luni 13 noiembrie 2017. Sphera Group (SFG), operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi singurul grup de restau­rante listat la bursa ro­mânească, intenţionează ca în 2018 să deschidă 23 de unităţi pe toate cele trei branduri, din care cea mai mare parte ar fi restaurante de tipul «drive- through» (care permit clienţilor ridicarea comenzilor fără a părăsi autoturismul - n.red.), potrivit lui Daniel Paliţă, director de planificare strategică.

Veeam Software: Creştem cu peste 30% anul acesta în România. Există o cerere foarte mare de soluţii pentru disponibilitatea şi recuperarea datelor

Luni 13 noiembrie 2017. Compania de origine elveţiană Veeam Software, specializată în furnizarea de soluţii care asigură disponibilitatea şi recuperarea datelor, mizează pe afaceri cu peste 30% mai mari pe plan local, în condiţiile în care firmele din România, indiferent de industria în care activează, conştientizează tot mai mult importanţa de a fi disponibile 24/24 şi a putea recupera datele în cel mai scurt timp posibil în caz de dezastru, dat fiind că trăim într-o lume aproape complet online.

McDonald’s a ajuns la 70 de restaurante după o investiţie de 2,5 mil. lei în Mega Mall

Luni 13 noiembrie 2017. McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, controlat de maltezii de la Premier Capital, a inaugurat cel de-al doilea restaurant din acest an şi a 70-a unitate din România, în urma unei investiţii totale de 2,5 milioane lei.

Campionii în business din Transilvania 2017: „Vrem să demonstrăm că şi din România pot ajunge produse de valoare în afara ţării“

Luni 13 noiembrie 2017. Zece companii româneşti din Transilvania active în domenii precum producţia de mobilier, de cosmetice sau de produse alimen­tare, dar şi în domeniul transpor­turilor au fost premiate săptămâna aceasta pentru performanţa în afaceri în cadrul pro­iectului Campioni în business organizat la Cluj-Napoca.

Acţiunile Alro Slatina urcă la maximul ultimilor şase ani. Doar în ultima lună au luat plus 60%

Luni 13 noiembrie 2017. Acţiunile Alro Slatina (ALR), singurul producător de alu­miniu primar şi de aliaje din aluminiu din România, au în­chis vineri la 3,3 lei, maximul ultimilor şase ani, după un avans con­siderabil de 60% doar în ultima lună, potrivit datelor BVB.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 3: Maratonul diplomatic cu start în Polonia

Sambata 11 noiembrie 2017. Dacă a ajuns la o concluzie după cei douăzeci de ani de călătorit în calitate de ambasador, aceea este că minimalismul este foarte practic pentru cariera sa. Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, este din 2015 în România, unde a poposit după un periplu în mai multe ţări. În Capitală, îşi desfăşoară activitatea pe Aleea Alexandru, aproape de Guvern, într-o clădire cu multă încărcătură istorică, aflată în proprietatea statului polonez.

De fapt, cui îi este frică de revoluţia fiscală propusă de Guvernanţi?

Sambata 11 noiembrie 2017. Nu cred ca sunt multi cei care stiu ca exista in Romania o linie de afaceri care este obligata la plata amandurora.

Care este preţul unei cafele de la Starbucks în mai multe ţări din lume, comparativ cu România

Sambata 11 noiembrie 2017. Deşi compania Starbuck susţine că produsele oferă acelaşi gust şi aceeaşi aromă intensă a cafelei, indiferent de locaţia în care alegi să o comanzi, preţurile diferă de la ţară la ţară, potrivit Business Insider.

Care au fost plângerile RCS&RDS la adresa arbitrului telecom din România, care au contribuit la declanşarea unei investigaţii a Comisiei Europene

Sambata 11 noiembrie 2017. „Este o abordare complet eronată a ANCOM să nu îşi bazeze deciziile pe datele din piaţă, este foarte important acest demers”, a adăugat el. „ANCOM spune un lucru fără precedent, că nu este necesară o recalculare pentru că ei consideră că tarifele sunt sunt bune. Nu se poate ca o autoritate să afirme aşa ceva fără să aibă cifre în spate. Vrem să vedem o argumentaţie bazată pe cifre, pe calcule, care să ne spună de ce nu este necesară recalcularea tarifelor de terminare. Acest calcul ar fi trebuit făcut pentru a se vedea care este costul real al serviciilor de voce mai ales dacă alte ţări mai dezvoltate au decis să facă acest lucru”, a declarat şi Dragoş Spătaru, director al diviziei de telecomunicaţii fixe şi mobile din cadrul RCS&RDS.

Republica Moldova exportă anual vinuri de peste 85 mil. dolari, de patru ori mai mult decât România

Sambata 11 noiembrie 2017. În ce priveşte producţia de vin, România este al treisprezecelea producător mondial, cu 5,3 milioane de hectolitri în 2017.

Schimbarea la faţă a comerţului modern din România în cele două decenii de prezenţă: de la magazine mari de weekend la reţele multiformat

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Comerţul modern din România numără astăzi peste 2.000 de magazine sub mai multe branduri şi formate ♦ Cele mai multe reţele au intrat pe piaţă cu un anumit format de magazine, iar apoi şi-au diversificat portofoliul ♦ Majoritatea retailerilor au pariat în ultimii ani pe magazine pe suprafaţă mai mică, urmând trendul din consumul local şi internaţional.

Lecţia poloneză în agrobusiness. Cum a ajuns Polonia cel mai mare producător de pui, ciuperci şi fructe din UE

Sambata 11 noiembrie 2017. ♦ Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.

Plata datoriei istorice faţă de statul român, condiţie pentru prelungirea Memorandumului Rompetrol

Vineri 10 noiembrie 2017. Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire joi, la Palatul Victoriei, cu o delegaţie a KazMunaiGaz (KMG) - proprietarii grupului Rompetrol - şi a companiei chineze CEFC, companie care va prelua pachetul majoritar al KMG International, stabilindu-se o condiţie pentru semnarea Memorandumului Rompetrol.

Comisia europeană deschide o investigaţie de „profunzime” după decizia arbitrului telecom din România de a îngheţa tarifele de interconectare. „Nu există o justificare adecvată a deciziei ANCOM”

Vineri 10 noiembrie 2017. Decizia de a menţine tarifele de interconectare s-a bazat pe date “depăşite” notează Comisia europeană, care adaugă că “tarifele de interconectare din România rămân ridicate în raport cu cele din celelalte ţări ale Uniunii Europene”.

Ministerul Economiei: Am solicitat Damen informaţii privind implicarea în activitatea viitoare a Daewoo Mangalia Heavy Industries

Vineri 10 noiembrie 2017. “Ministerul Economiei a solicitat Damen informaţii privind intenţiile acestuia referitoare la implicarea în activitatea viitoare a DMHI. Pe măsură ce se face agregarea tuturor informaţiilor privind valoarea totală a tranzacţiei, respectiv a efortului financiar pe care îl implică achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la DMHI şi a celorlalte condiţii privind vânzarea, partea română va lua o decizie cu privire la exercitarea opţiunii de cumpărare”, au mai transmis oficialii ministerului către ZF.

Poşta Română intenţionează să introducă ATM-uri în oficiile poştale

Vineri 10 noiembrie 2017. Poşta Română va oferi spre închiriere spaţii destinate instalării de automate bancare (ATM) în oficiile poştale din mediul urban, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Mihai Daraban a fost reales în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Vineri 10 noiembrie 2017. Adunarea Generală a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a ales vineri organele de conducere ale CCIR pentru următorul mandat de 5 ani. Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a fost reales în fruntea CCIR cu unanimitate de voturi.

Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut cu 50% în primele zece luni, la peste 43 mil. euro

Vineri 10 noiembrie 2017. Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a avut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43,3 mil. euro, mai mult cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza de venituri a companiei NTT DATA România pentru anul fiscal curent (01.04.2017-31.03.2018) este de peste 57 mil. euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior.

Cum arată cele mai frumoase case ale Bucureştiului, reşedinţe de ambasadori şi sedii de ambasade. Episodul 2: În casa ceaiului japonez

Vineri 10 noiembrie 2017. Era 22 octombrie, acum doi ani, când Kisaburo Ishii călca pentru prima dată în România. A adus cu el o mână de obiecte care să-i amintească de ţara natală, Japonia, şi a început o viaţă nouă, care i se pare surprinzătoare la fiecare pas - de la mâncare până la tradiţii.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter