Stiri despre Romania

 

Noile modele Clasa S de la Mercedes-Benz ajung în showroomurile din România în august

Joi 27 iulie 2017. Mercedes-Benz a dat startul vânzărilor pentru autoturismele din noua Clasa S, iar noile modele, momentan pe comandă, vor fi disponibile în showroom-urile partenerilor autorizaţi din România începând cu luna august.

Orange România a înregistrat o creştere de 11% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru din 2017

Joi 27 iulie 2017. Orange România a înregistrat o cifră de afaceri de 266,8 milioane de euro, în al doilea trimestru din 2017, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie.

Alpha Bank România vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni de până la 300 mil.lei la BVB

Joi 27 iulie 2017. Alpha Bank România vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni de până la 300 milioane lei pe piaţa locală de capital, pentru a diversifica sursele de finanţare ale băncii.

Este oficial: chinezii intră în acţionariatul Rompetrol. Tranzacţia dintre NC KazMunayGas şi China Energy Company Limited a fost aprobată de autorităţile române

Joi 27 iulie 2017. Grupul KMG International (KMGI) anunţă că autorităţile române au aprobat tranzacţia încheiată la finele anului 2016 între acţionarul său unic, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas (KMG), şi compania chineză China Energy Company Limited (CEFC).

Şeful L’Oréal România: Există potenţial uriaş de creştere, ne-am bugetat creşteri de peste 10% până în 2018

Joi 27 iulie 2017. Gilles Antoine, executivul francez care conduce de cinci ani şi jumătate businessul local al gigantului L’Oréal, spune că există un potenţial mare de creştere organică pe piaţa din România.

Bilanţul aeroporturilor în S1 2017: traficul a urcat la 9,3 milioane de pasageri

Joi 27 iulie 2017. Cele 17 aeroporturi din România au avut în primul semestru un trafic total de aproape 9,3 mi­lioane de pasageri, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, arată datele Asocia­ţi­ei Aeroporturilor din Româ­nia.

​​Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre dublul standard din industria alimentară: „Evident ca sunt diferenţe de calitate. Diferenţe au fost identificate la 9 produse”

Miercuri 26 iulie 2017. În urma studiului comparativ efectuat de reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale privind dublul standard dintre produsele alimentare comercializate în România, şi aceleaşi produse din Olanda, Germania şi Belgia, specialiştii ANSVSA şi ANPC au găsit diferenţe privind ingredientele şi declaraţiile nutriţionale în cazul a nouă produse, dintr-un total de 29 de produse analizate.

Ministerul Agriculturii a identificat nouă produse alimentare cu standarde duble în România şi UE

Miercuri 26 iulie 2017. În urma analizelor comparative realizate de autorităţile de la Bucureşti au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, au anunţat miercuri reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Bugetul de vacanţă al românilor, pentru staţiunile din ţară, a crescut la 350 de euro/persoană/sejur

Miercuri 26 iulie 2017. TUI TravelCenter, reţeaua de agenţii de turism a Grupului Eurolines, a încheiat primul semestru al anului 2017 (S1 2017) cu o creştere de 52% a vânzărilor de produse turistice, comparativ cu S1 2016. Bugetul mediu de vacanţă pentru destinaţiile interne a crescut la 350 de euro/persoană/sejur.

Este oficial: România va achiziţiona rachete Patriot de la americani. În noiembrie începem să dăm banii

Miercuri 26 iulie 2017. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat, miercuri, că România îşi canalizează energiile pentru achiziţia sistemului de rachete Patriot, el menţionând că în acest sens se va încheia un acord între guvernele României şi SUA, iar în noiembrie se va face prima plată.

De ce se tem românii să bage banii în acţiuni prin fonduri mutuale? Doar 4 lei din 100 de lei sunt investiţi în România în fonduri de acţiuni „Caută în primul rând să economisească şi apoi să investească“

Miercuri 26 iulie 2017. Aurel Bernat, şeful BT Asset Management, explică ponderea de doar 4% a acţiunilor în totalul activelor fondurilor mutuale prin faptul că românii se uită în primul rând să economisească şi mai puţin să găsească soluţii investiţionale cu diverse grade de risc.

Sorin Popescu, directorul interi­mar al Amgen România: Sunt medica­men­­te care acum salvează vieţi în Eu­ropa, dar în România nu

Miercuri 26 iulie 2017. Multe medicamente care salvează vieţi sunt disponibile în Europa, dar nu şi în România, iar în 2017 nu au mai fost introduse tratamente noi pe lista de compensare, decât în situaţii rare, a spus Sorin Popescu, directorul interi­mar al Amgen România.

Colliers: Piaţa de investiţii imobiliare a avut o evoluţie spectaculoasă în S1, valoarea totală a tranzacţiilor depăşind 400 mil.euro

Miercuri 26 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a avut o evoluţie ascendenta în primul semestru al anului, trend care va continua şi în perioada următoare, în condiţiile în care stocul de spaţii logistice se apropie de un maxim istoric, iar 2017 se anunţă cel mai bun an pentru investiţii din perioada post-criză, cu tranzacţii de 400 milioane euro în primele şase luni, potrivit unei analize realizată de Colliers International.

Numărul firmelor nou-înfiinţate a ajuns la 79.251 la finele lunii iunie. Bucureşti, Cluj şi Timişoara s-au aflat în frunte

Miercuri 26 iulie 2017. Antreprenorii români au creat în primele şase luni ale anului 79.251 de firme noi, în contextul în care 2017 a fost anul în care pe piaţa locală s-a lansat un program naţional de finanţare a start-up-urilor (Start-Up Nation). Doar în luna iunie s-au înregistrat un număr de 15.877 firme noi, cele mai multe fiind SRL-uri (12.809), conform datelor Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Globalworth vine la Bursa de la Bucureşti săptămâna viitoare

Miercuri 26 iulie 2017. Fondul de investiţii Globalworth listează începând cu data de 31 iulie la Bursa de Valori Bucureşti obligatiunile emise de companie. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii.

Jumătate din băncile din Polonia sunt listate la bursa de la Varşovia. La Bucureşti se tranzacţionează doar trei bănci din 37

Miercuri 26 iulie 2017. ♦ Pe bursa de la Varşovia sunt listate 13 bănci din aproximativ 30 de instituţii de credit câte activează în Polonia, adică 43% ♦ În România sunt 37 de bănci, din care doar trei - Banca Transilvania, BRD şi Patria Bank sunt listate, adică 8% .

ZF Live. Mihai Ivaşcu: Discutăm o finanţare de 10 mil. euro pentru aplicaţia Moneymail, o combinaţie între WhatsApp şi Western Union

Miercuri 26 iulie 2017. Moneymail, compania care a dezvoltat în România o aplicaţie care reprezintă un amestec între aplicaţiile de socializare şi cele de transfer de bani, este în discuţii pentru obţinerea unei finanţări de 10 milioane de euro, care să asigure fondurile necesare expansiunii, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Mihai Ivaşcu, fondatorul proiectului.

Philip Morris, 490 mil. euro la Otopeni în rezerve pentru ţigarete electronice

Miercuri 26 iulie 2017. Producătorul de ţigarete Philip Morris, cu afaceri de 2,45 mld. lei în România în 2016, investeşte jumătate de miliard de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o fabrică de rezerve de tutun pentru ţigara electronică IQOS, o alternativă la ţigaretele clasice, care în loc să ardă tutunul îl încălzeşte.

Dedeman cumpără numai primele trei clădiri din proiectul AFI Park. Tranzacţia este acum evaluată la 90 mil. euro faţă de 164 mil. euro cât era pentru întreg proiectul

Miercuri 26 iulie 2017. Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, antreprenorii care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc vor să renunţe la achiziţia întregului pachet de cinci clădiri din proiectul de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni de la grupul Africa Israel şi să continue numai cu primele trei clădiri.

Ce amintiri au analiştii despre criza bursieră din România de acum zece ani

Miercuri 26 iulie 2017. Ieri, 24 iulie, s-au împlinit zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric

De ce nu se construiesc drumuri în România: După peşterile de lilieci care blochează autostrada, acum nucul bătrân a oprit construcţia unei centuri ocolitoare

Marti 25 iulie 2017. Peşteri de lilieci, situri arheologice, urşi din pădure şi mai nou nuci, toate acestea reprezintă elemente descoperite întotdeauna după ce demarează lucrările la un nou proiect de infrastructură, în condiţiile în care sunt efectuate studii de fezabilitate de milioane sau zeci de milioane de euro, bani care se dovedesc de multe ori aruncaţi pe fereastră.

Globalworth a demarat construcţia viitoarelor birouri ale Grupului Renault din Bucureşti şi curăţă terenul cumpărat de la Coca Cola. Galerie FOTO

Marti 25 iulie 2017. Globalworth Real Estate Investments, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri de pe piaţa locală, a făcut primul pas spre construcţia viitorului proiect de birouri pe care îl va realiza pentru Grupul Renault în România, la patru luni după ce a preluat conducerea şi 50% din acţiunile Elgan Offices, compania responsabilă de proiect.

S-au publicat normele metodologice pentru cei care vor să-şi promoveze compania în străinătate

Marti 25 iulie 2017. Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat astăzi, 27 iulie 2017, normele metodologice ale Programului de internaţionalizare a companiilor româneşti în Monitorul Oficial, conform celui mai recent comunicat.

Studiu: România are nevoie de investiţii în infrastructură de 237 de miliarde de dolari până în 2040

Marti 25 iulie 2017. România are nevoie de investiţii în infrastructură în valoare de 237 de miliarde de dolari până în 2040, însă tendinţele de cheltuieli indică o sumă de 226 de miliarde de dolari, rezultând un decalaj de 11 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat marţi de Global Infrastructure Hub (GIH).

Afacerile grecilor de la Entersoft au crescut cu 25% la şase luni

Marti 25 iulie 2017. Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an afaceri cu 25% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, vânzările companiei depăşind 500.000 de euro.

Ştrandurile din Ungaria, principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării

Marti 25 iulie 2017. Ştrandurile din Ungaria continuă să reprezinte destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării, în lipsa unei infrastructuri adecvate care să facă legătura între regiune şi litoralul românesc, arată o analiză HotelGuru.ro, realizată pe baza rezervărilor efectuate de turiştii români.

Proiecte de infrastructură rutieră de 400 mil. euro au primit undă verde spre finanţare de Comisia Europeană

Marti 25 iulie 2017. Trei proiecte de infrastructură rutieră din România, în valoare de peste 400 de milioane de euro, au fost aprobate spre finanţare de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Regatta Alpha Bank: Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga, câştigătoarele ediţiei 2017

Marti 25 iulie 2017. Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga au fost câştigătoarele Alpha Bank Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C, la ediţia din acest an a regattei de bărci mari care s-a desfăşurat în perioada 20-22 iulie pe Marea Neagră, organizată de LifeHarbour Limanu şi Nautic Yachting Club, sub autoritatea Federaţiei Române de Yachting.

Polonezii de la Pepco au ajuns lideri pe piaţa modei pentru copii, evaluată la 320 milioane de euro

Marti 25 iulie 2017. „Pepco a ajuns liderul pieţei de modă pentru copii datorită unei expansiuni agresive în cei trei ani de prezenţă pe piaţă. Polonezii au acoperit toate oraşele importante din România şi au în ofertă produse la preţuri mici pentru toţi membrii familiei“, spun analiştii companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Afacerile centrului local de dezvoltare IT al olandezilor de la ING Bank au crescut de peste două ori în 2016, la 83 mil. lei

Marti 25 iulie 2017. Ţinta olandezilor de la ING este de a ajunge la 500 de specialişti IT până în 2018 în centrul de dezvoltare software din România.

Prognoză: „Sunt şanse să ajungem pe primul loc în UE la producţia de porumb“

Marti 25 iulie 2017. România ar putea obţine anul acesta titlul de cel mai mare producător de porumb din UE, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR), care prevede creşteri ale producţiilor de porumb cu procente între 10% şi 40%.

Sfârşit de drum pentru Ford B-MAX la Craiova

Marti 25 iulie 2017. Ford România, al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care deţine o fabrică la Craiova, va opri producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie şi va demara în toamnă producţia noului SUV de clasă mică EcoSport, a anunţat compania.

Acţionarii Nissa iau în calcul o investiţie de 2 mil. euro într-o fabrică la Craiova

Marti 25 iulie 2017. Brandul de modă Nissa, un business românesc de familie, ar putea fi produs într-o fabrică ridicată de la zero în Craiova în urma unei investiţii de 2 milioane de euro care ar crea şi 150 de locuri de muncă, potrivit infor­ma­ţiilor furnizate de reprezentanţii Parcului Industrial High-Tech din Craiova.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare mai are de recuperat creanţe de la trei bănci falimentare din şapte

Marti 25 iulie 2017. În ultimul deceniu nu au mai existat falimente pe piaţa bancară din România.

Cum pot deveni micile afaceri româneşti lideri regionali. „Statul trebuie să selecteze şi să sprijine un grup de companii de interes naţional“

Marti 25 iulie 2017. ♦ Puţine microîntreprinderi reuşesc să devină mici şi mai departe firme mijlocii şi apoi mari, iar cele care ajung la peste 250 de angajaţi şi afaceri de peste 50 mil. euro se împotmolesc şi fie intră sub umbrela unui grup străin, fie rămân „captive“ pieţei locale ♦ În acest context, puţine companii româneşti reuşesc să devină un nume pe plan regional sau internaţional şi se pune întrebarea cum pot face antreprenorii români pasul către leadership-ul regional în plin proces de globalizare.

România, pe locul 1 în UE la producţia de porumb şi floarea-soarelui. Şi la ce ne foloseşte?

Luni 24 iulie 2017. Cu o producţie estimată la 13 milioane de tone de porumb, România va fi în 2017 cel mai mare producător din Uniunea Europeană. Anul trecut, conform statisticilor, România a fost cel mai mare producător de floarea-soarelui din UE şi pe locul 5 la producţia de grâu. Iată că poate şi România să fie la ceva pe locul 1 în Europa: la porumb şi floarea-soarelui.

O grupare din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic

Luni 24 iulie 2017. O grupare infracţională din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic, Sinaloa, pentru a introduce cocaină în Marea Britanie, potrivit autorităţilor britanice, relatează site-ul International Business Times.

Transgaz: Neparticiparea Ungariei la BRUA faza II nu va afecta proiectele de pe teritoriul României

Luni 24 iulie 2017. Operatorul naţional de transport gaze dun Ungaria - FGSZ - a notificat Transgaz (România) că nu va participa la faza a doua a proiectului BRUA. În aceste condiţii, Transgaz a precizat, luni, că proiectele asumate privind dezvoltarea pe teritoriul României a infrastructurii BRUA „rămân neafectate”.

Crédit Agricole lansează primul card în valute multiple de pe piaţa locală

Luni 24 iulie 2017. Crédit Agricole Bank România lansează pe piaţa locală Platinum Mastercard, un card de debit premium de tip contactless, care permite consumatorilor accesarea simultană a conturilor in euro, usd sau lei, prin debitarea contului respectiv.

Banca Mondială: Două milioane de români vor să se mute într-un oraş mare, iar 1,1 milioane să plece din ţară

Luni 24 iulie 2017. Două milioane de români intenţionează să se mute într-un dintre marile oraşe ale ţării, în următorii cinci ani, în vreme ce 1,1 milioane vor să părăsească ţara, conform unui sondaj menţionat în raportul "Oraşe-magnet, Migraţie şi navetism în România", realizat de Banca Mondială.

BCR finanţează fermierii cu până la 80% în baza subvenţiilor APIA. Agricultorii pot obţine aprobarea într-o singură zi

Luni 24 iulie 2017. Banca Comercială Română (BCR) a încheiat convenţii tripartite cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondurile de Garantare în scopul finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin în sectorul agricol, în campania din acest an.

Ezio Salvai, noul preşedinte al Intesa Sanpaolo Bank Romania după retragerea lui Giovanni Battista Ravasio

Luni 24 iulie 2017. Ezio Salvai este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, în locul lui Giovanni Battista Ravasio, care a decis să se retragă după 14 ani şi mai multe mandate la conducerea băncii.

Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina România: Îmi place să fiu dinamic, fie călătorind, fie făcând sport

Luni 24 iulie 2017. „Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a cu­prins o selecţie de mezeluri şi brânzeturi italieneşti la un restaurant pe malul unui lac, în timpul apusului“, spune Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina România.

Doliu în sportul românesc. A murit antrenorul de handbal Nicolae Nedef, omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc

Luni 24 iulie 2017. În vârstă de 88 de ani, Nicolae Nedef a fost omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc.

Fran­cesco Curcio, director general executiv Pinum Doors & Windows: Din 2005-2006 am făcut export din Italia în SUA, acum ducem si produsele fabricate în România

Luni 24 iulie 2017. Fabrica deţinută de compania Pinum Doors & Windows în România va exporta din acest an în America, în Brooklyn, unde firma desfă­şoară câteva proiecte.

JLL: Cererea de spaţii industriale a crescut cu peste 50% în primul semestru, depăşind estimările pentru tot anul

Luni 24 iulie 2017. Cererea totală de spaţii industriale şi de logistică a continuat să crească şi în trimestrul doi, astfel că la jumătatea anului suprafaţa închiriată de companii a depăşit 350.000 de metri pătraţi, cu 54% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor centralizate de JLL Romania.

Angajatorii au scos la bătaie peste 200.000 de joburi în şase luni. “Deficitul de personal continuă să fie o problemă în aproape toate domeniile”

Luni 24 iulie 2017. Angajatorii din România au scos la bătaie peste 200.000 de joburi în primele şase luni din 2017. Cele mai multe joburi au provenit din domenii precum vânzări, administrativ/logistică sau financiar, potrivit datelor de la eJobs, platforma de recrutare online.

Geor­ge Stanson, business manager în regiunea balcanică pentru Case IH: Piaţa utilajelor agricole este pe o pantă ascendentă, fermierii trec acum la combine mai performante

Luni 24 iulie 2017. Piaţa utilajelor agricole este pe o pantă ascendentă în România, fermierii făcând trecere spre combine mai performante şi mai puternice, la fel ca şi în Serbia, unde guvernul oferă subvenţii, în timp ce în Bulgaria vânzările scad din cauza schimbărilor politice din ultima perioadă, spune Geor­ge Stanson, business manager în regiunea balcanică pentru Case IH.

Grupul maghiar OTP este la o semnătură de achiziţia Băncii Româneşti de la greci. Dacă tranzacţia se va încheia, grupul de la Budapesta va intra în top 10 bancar

Luni 24 iulie 2017. OTP, cel mai mare grup bancar din Ungaria, este la un pas de achiziţia Băncii Româneşti de la grupul elen National Bank of Greece, conform ultimelor in­for­maţii vehiculate pe piaţă, ceea ce va per­mi­te ungurilor să intre în top 10 în România.

Directorul român Silviu Popovici a fost numit şef peste operaţiunile PepsiCo din 65 de ţări

Luni 24 iulie 2017. Silviu Popovici, românul care conduce din funcţia de preşedinte businessul PepsiCo din Rusia, Ucraina şi ţările CIS, va prelua începând cu luna septembrie funcţia de preşedinte al grupului din zona Europa şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA).

Un deceniu de la maximele bursei româneşti: ce am pierdut, ce am câştigat

Luni 24 iulie 2017. Astăzi, 24 iulie, se împlinesc zece ani de când indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 13 companii de la bursa românească, atingea maximul istoric de 10.813 puncte, pentru ca în prezent indicele să afişeze un nivel de 8.374 de puncte, adică un declin de 22%.

George Stanson, Case IH: „Acest an este cel mai bun de după 2008 pentru vânzările de combine agricole“

Luni 24 iulie 2017. Producţiile mai bune estimate de fermierii români în acest an ar putea duce la o creştere a vânzărilor de com­bi­ne agricole cu circa 10-15%, până la 2.200 de unităţi, po­trivit lui George Stanson, business manager în regiunea bal­canică pentru Case IH.

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Duminica 23 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Studiu: Şapte din zece români folosesc carnea de pui pentru pregătirea săptămânală a meselor

Duminica 23 iulie 2017. Carnea de pui este preferată de români, şapte din zece susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână, 95% din persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne, potrivit unui studiu al Transavia, firmă care procesează carne de pui.

Un business românesc de succes: O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante

Sambata 22 iulie 2017. Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Coloană de câţiva kilometri pe Autostrada Soarelui după o tamponare între şase maşini

Sambata 22 iulie 2017. Banda doi a Autostrăzii Soarelui, sensul spre Constanţa, este blocată, la ora transmiterii ştirii, în zona kilometrului 47, după o tamponare care a avut loc între şase autoturisme, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Cel mai nou pariu al antreprenorilor români: berea artizanală. Peste 15 antreprenori speră să se îmbogăţească din pofta românilor pentru bere

Sambata 22 iulie 2017. Mai bine de 15 microberării au luat naştere în ultimii ani, cele mai multe fiind situate în Capitală şi în vestul României, arată o analiză a ZF.

Brandurile din liga secundă a modei au afaceri de 1,7 mld. lei şi aproape 550 de magazine

Sambata 22 iulie 2017. Cei mai mari trei jucători de pe piaţa de îmbrăcăminte din România controlează mai bine de 10% din totalul vânzărilor care se ridică anual la 10,8 mld. lei, arată calculele ZF pe baza datelor existente de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

În ce investeşte Banca Naţională rezerva valutară: BNR ţine cea mai mare parte din valuta României în titluri emise de guvernele străine, iar 75% este în euro

Sambata 22 iulie 2017. Banca Naţională preferă în continuare plasamentele în titluri de stat, urmărind siguranţa şi lichiditatea investiţiilor, cea mai mare parte din rezerva valutară administrată de BNR (43,7%) fiind investită anul trecut în titluri emise de guverne străine.

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen: Românii sunt incapabili să asigure autonomia culturală a comunităţii ungare

Vineri 21 iulie 2017. Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat vineri, în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare, în condiţiile în care Serbia a reuşit acest lucru, relatează agenţia MTI.

Toate suprafeţele de pădure, de stat sau private, vor fi păzite de Gărzile Forestiere

Vineri 21 iulie 2017. Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat că începe, de vineri, demersurile pentru preluarea în pază a tuturor suprafeţelor de pădure nepăzite la acest moment din România, indiferent de forma acestora de proprietate.

Mazda recheamă în service aproape 2.300 de maşini în România

Vineri 21 iulie 2017. Mazda recheamă în service 2.282 de autovehicule Mazda CX5, CX3, Mazda 3 Hatchback, Mazda5, Mazda6 (GH) Hatchback şi Mazda6 Wagon, produse în uzinele din Japonia, Hofu şi Hiroshima, din cauza unor probleme ale hayonului, potrivit unei notificări trimise către ANPC.

Este oficial: Lupă luni de speculaţii, OTP va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

Vineri 21 iulie 2017. Banca din Ungaria OTP a fost de acord să cumpăre Banca Românească de la National Bank of Greece (NBG), potrivit surselor citate vineri de Reuters.

Românii au cumpărat anul trecut în medie aproximativ 20 de litri de vin per capita, consumul total fiind de 3,8 mil.hectolitri

Vineri 21 iulie 2017. România a produs anul trecut aproape 3,3 mil. hl (330 milioane litri) de vin, în scădere cu 8% faţă de anul precedent, arată datele Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), în timp ce consumul local s-a ridicat la 3,8 milioane hectolitri.

CEO-ul fabricii de panouri din lemn Yldiz Entegre, despre tăierile ilegale de lemn: „Dacă în Turcia ar face cineva aşa ceva, ar fi băgat imediat la închisoare”

Vineri 21 iulie 2017. Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul companiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care a investit anul acesta 150 mil. euro într-o fabrică de panouri de lemn în judeţul Argeş, afirmă că tăierile ilegale de lemn nu ar trebui tolerate în România, explicând totodată că în Turcia hoţii de lemn sunt arestaţi imediat.

Monica Roman, profesor ASE: România are nevoie de o politică mai agresivă de reţinere în ţară a forţei de muncă

Vineri 21 iulie 2017. România are nevoie de o politică mai agresivă de reţinere în ţară a forţei de muncă alături de cea de încurajare a migraţiei de revenire, este de părere prof. univ. dr. Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Bitdefender, actor principal în cea mai mare operaţiune a FBI şi Europol împotriva ”dark web-ului”: Două dintre cele mai mari pieţe negre virtuale au fost închise

Vineri 21 iulie 2017. Europol a reuşit să închidă două dintre cele mai mari marketplace-uri existente pe dark web, AlphaBay şi Hansa, după o investigaţie fără precedent. Ancheta realizată de Europol a fost făcută cu ajutorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii româneşti.

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut în aprilie-iunie cu 2,9%, iar numărul total de utilizatori a ajuns la 9,57 milioane

Vineri 21 iulie 2017. Vodafone România a înregistrat în trimestrul încheiat la 30 iunie venituri din servicii de 178,6 milioane euro, în creştere cu 2,9% , la un număr total de 9,57 milioane de clienţi, cu 420.241 de utilizatori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc

Nouă din zece angajaţi din birourile Anchor Grup fac cumpărături zilnic în mallul limitrof Plaza România

Vineri 21 iulie 2017. Aproape toţi angajaţii din clădirile de birouri pe care turcii de la Anchor Grup le deţin în preajma cen­trul comercial Plaza România sunt şi clienţi zil­nici ai mallului, potrivit unei cercetări realizate de dezvoltator.

Drama României: încă 200.000 de români au „fugit“ din ţară în 2016. Economia României pierde încă 2 mld. euro pe an din plecările în străinătate ale românilor

Vineri 21 iulie 2017. Peste 200.000 de români au plecat din România în 2016, în contextul în care în ultimii ani companiile au fost nevoite să majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal.

Valeriu Paraschivescu face 25 mil. lei pe an cu Moara Domnească. „Anul trecut am lucrat la flux continuu, în trei schimburi.“

Vineri 21 iulie 2017. Producătorul de făină Moara Domnească din judeţul Argeş, o com­panie românească deţinută de Valeriu Paraschivescu, a vândut anul trecut făină, tărâţe şi germeni de grâu de 25 mil. lei (peste 5,5 mil. euro) , în creş­tere cu 48% faţă de anul precedent.

IMM-urile româneşti nu au forţă: doar unu din cinci se duce la export

Vineri 21 iulie 2017. Dezvoltarea redusă şi lipsa puterii economice a IMM-urilor din România nu le permit să iasă pe pieţele externe, astfel că circa 85% dintre acestea acţionează pe piaţa locală, 14% îşi duc serviciile şi produsele la export în piaţa din Uniunea Europeană (UE) şi doar 6% exportă pe pieţele unor ţări din afara UE, arată datele din lucrarea Carta IMM-urilor din România 2017.

ZF Live. Mindaugas Valuckas, CEO al Hanner: „Faţă de acum 10 ani, legile din România sunt mult mai structurate. Mediul de afaceri este predictibil pentru investitori“

Vineri 21 iulie 2017. Piaţa imobiliară din România a ultimilor ani a suferit transformări semnificative, iar legislaţia din acest sector a fost de asemenea îmbunătăţită: dacă în urmă cu 10 ani investitorii aveau multe neclarităţi din punct de vedere legislativ, în prezent aceştia se confruntă cu foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească atunci când fac o investiţie.

Grupul Kromberg & Schubert, cu 10.000 de angajaţi în România, caută 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Vineri 21 iulie 2017. Producătorul german de cablaje pentru in­dustria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert, cu aproximativ 40.000 de angajaţi în 35 de locaţii de la nivel mondial, are disponibile în prezent 250 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, în fabrica din localitatea Nădab, la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Arad, potrivit infor­maţiilor de pe site-urile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

Acţionarii jucătorilor din industria financiară au adus 87 mil. euro la capital în S1 2017, plus 12% faţă de 2016. Cea mai mare parte a majorărilor de capital, circa 65%, a mers în asigurări

Joi 20 iulie 2017. Investitorii care deţin businessuri în industria financiară din România au adus peste 87 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în prima jumătate a acestui an, cu aproximativ 12% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Infrastructura românească stagnează de ani buni: Nu s-a înregistrat nicio îmbunătăţire a drumurilor în perioada 2013-2015

Joi 20 iulie 2017. Infrastructura din România nu a înregistrat nicio îmbunătăţire în ultimii 4 ani, lungimea drumurilor publice rămânând aproape la fel, respectiv 84.709 km în 2013 şi 85.920 km în 2015, potrivit unui studiu realizat de Coface.

Şase retaileri români şi-au făcut loc pe pieţele externe cu peste 55 de magazine. Primele opriri, în regiune

Joi 20 iulie 2017. Din lipsă de curaj sau fonduri, cei mai mulţi antreprenori locali, fie ei mari sau mici, şi-au ancorat afacerile în por­tul România. Ei au ajuns aici, pe piaţa-mamă, la afa­ceri de milioane sau chiar zeci şi sute de milioane de euro, pariind pe o cunoaş­te­re în­de­aproa­pe a consumatorului român.

Profit de peste 600.000 de euro după o investiţie de 6.400 de euro într-un hectar de nuci forestieri

Joi 20 iulie 2017. O investiţie de 6.400 de euro la un hectar de nuci forestiere generează, în 25 de ani, un profit de peste 600.000, susţine o asociaţie din Târgu-Mureş, care încurajează înfiinţarea, în România, a unor livezi de nuci fructiferi sau forestieri ca afacere de familie.

Carrefour România a cumpărat pe 25 noiembrie 2016 încă 21% din acţiunile firmei din spatele aplicaţiei mobile Bringo - un “Uber pentru cumpărături”

Joi 20 iulie 2017. Tranzacţia prin care Carrefour a devenit acţionar majoritar a fost semnată în data de 25 noiembrie 2016 între firma Allib Rom SRL (deţinută de Carrefour) şi Beta Software Management (care este deţinută de Ascend Net Solutions).

Haosul din sistemul public de sănătate aduce mai mulţi pacienţi în spitalele private, plus 20% în 2016

Joi 20 iulie 2017. Numărul pacienţilor internaţi în spitalele private a crescut cu 20% anul trecut faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). . Avansul a venit odată cu dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti private şi a faptului că tot mai mulţi români aleg să nu mai meargă în spitale de stat.

Topul celor mai mari crescători de porci: Chinezii şi danezii controlează o treime din piaţa locală

Joi 20 iulie 2017. Grupul Smithfield România cu acţionariat chinez şi danezii de la Premium Porc controlează împreună circa o treime din piaţa de creştere a porcilor, având afaceri cumulate de aproape un miliard de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Marian Popa, DB Global Technology: Sectorul IT&C va ajunge la 12% din PIB până în 2025

Joi 20 iulie 2017. Contribuţia sectorului IT&C la formarea PIB s-ar pu­tea dubla până în 2025, de la circa 6% în prezent la 12%, în condiţiile în care România este unul dintre prin­ci­palele hub-uri de dezvoltare de aplicaţii software din Europa.

La minimul deceniului. Depozitele bancare ale străinilor în România au coborât în mai la 3,2 mld. €

Joi 20 iulie 2017. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au continuat să scadă în primele cinci luni din acest an, iar în a doua parte a anului tendinţa de ajustare a finanţărilor alocate de băncile străine pe piaţa locală ar putea să continue.

Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României

Miercuri 19 iulie 2017. Procedurile de infrigement privind stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun şi condiţiile de intrare şi de şedere în România în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri au fost clasate de Comisia Europeană, anunţă MAE.

Studiu Transavia: Şapte din zece persoane consumă carne de pui de mai multe ori pe săptămână. 77% se aprovizionează din hipermarket sau supermarket

Miercuri 19 iulie 2017. Hypermarketurile şi supermarketurile sunt cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui, 77% dintre respondenţii studiului preferând să cumpere din lanţurile de magazine de comerţ modern, în timp ce magazinele fizice specializate şi magazinele alimentare obişnuite sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane, sub 50%, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă iSense Solutions pe un eşantion de 520 de persoane.

Topul celor mai mari pierderi nete raportate de companiile locale IT&C în 2016. Pierderile însumate ale celor 229 de companii se ridică la 1,263 mld. lei

Miercuri 19 iulie 2017. Aproximativ 10% dintre cele mai mari 2.300 de companii IT&C din România au înre­gis­trat pierderi în anul fiscal 2016, iar 35 dintre ele au raportat pierderi de peste 4,49 mil. lei (1 mil. euro), arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF.

Un membru al boardului BNR propune înfiinţarea unei autorităţi care să monitorizeze conduita băncilor, companiilor de asigurări, fondurilor private de pensii, brokerilor şi să prevină apariţia unor produse de tipul creditelor în franci elveţie

Miercuri 19 iulie 2017. Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi fost vicepreşedinte al ASF, propune înfiinţarea în România a unui organism care să se ocupe de supravegherea conduitei furnizorilor de servicii financiare – bănci, firme de asigurări, fonduri private de pensii, fonduri de investiţii, brokeri.

Pokémon Go, la un an de la apariţie: Venit de un miliard de dolari şi milioane de utilizatori lunari

Miercuri 19 iulie 2017. Mii de oameni jucau Pokémon Go în această perioadă a anului trecut, generând companiei un venit de peste un miliard de dolari în doar un an şi având aproape 65 de milioane de utilizatori lunari, aplicaţia firmei Niantic Labs fiind disponibilă din iulie 2016 şi în România, potrivit Business Insider.

Fondul de Coeziune al UE alocă 266 mil.euro pentru proiecte de furnizare de apă potabilă în patru judeţe din România

Miercuri 19 iulie 2017. Fondul de Coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România, în judeţele Botoşani, Ilfov, Hunedoara şi Timiş.

Companiile japoneze din Marea Britanie şi-ar putea reloca afacerile în România

Miercuri 19 iulie 2017. Companiile japoneze din Marea Britanie vor să-şi mute, în contextul Brexit, afacerile în România datorită creşeterii economice înregistrate de ţara noastră, dar cer Guvernului să asigure un mediu economic predictibil, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

România a raportat cea mai mare scădere anuală în domeniul construcţiilor din UE în luna mai

Miercuri 19 iulie 2017. România a înregistrat cea mai mare scădere în domeniul construcţiilor din Uniunea Europeană (UE), în luna mai 2017, comparativ cu aceeaşi lună de anul trecut, de 16,7%, urmată la mare distanţă de Spania (5,6%), potrivit unui raport publicat miercuri de Eurostat.

Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Miercuri 19 iulie 2017. Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

Concurenţa a aprobat comercializarea unor medicamente ale Astra Zeneca de către Recordati SpA în România

Miercuri 19 iulie 2017. Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Recordati SpA a unor active şi drepturi aparţinând Astra Zeneca AB în legătură cu comercializarea Betaloc şi Betaloc ZOK în România.

Farmec a vândut în primul semestru produse de peste un milion de euro în magazinele proprii

Miercuri 19 iulie 2017. Producătorul român de cosmetice Farmec a înregistrat vânzări de peste un milion de euro prin reţeaua de magazine proprii, în primele şase luni, după ce au fost deschise în acest an opt spaţii noi marca Gerovital şi are în plan continuarea extinderii.

Horaţiu Flo­res­cu, chairman Knight Frank: Se observă o aglomerare a preînchirierilor de birouri în Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest

Miercuri 19 iulie 2017. Procentul de preînchiriere al spaţiilor de birouri variază foarte mult, dar se observă o aglomerare a preînchirierilor în huburi­le create de centrele de operaţiuni - Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest, explică Horaţiu Flo­res­cu, chairman & CEO al Knight Frank România.

Răzvan Diraţian, şeful Avon România şi Republica Moldova: Creşterile salariale s-au văzut în consum, însă trendul nu a fost spre produse mai scumpe, ci spre creşterea numărului de cosmetice folosite

Miercuri 19 iulie 2017. Creşterile salariale din ultimii ani s-au văzut în consum, însă trendul nu a fost acela de orientare către produse mai scumpe, ci către creşterea numărului de cosmetice folosite, spune Răzvan Diraţian, directorul general al Avon România şi Republica Moldova.

România împrumută un miliard de euro de la BEI pentru finanţarea unor proiecte prioritare de transport

Miercuri 19 iulie 2017. România a semnat, marţi, la Luxemburg Contractul cadru de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în valoare de un miliard de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi cofinanţarea statului pentru proiectele de transport din cadrul POIM.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Boris Mints, acţionar al CA Immo

Miercuri 19 iulie 2017. Omul de afaceri rus Boris Mints este proprietarul companiei de investiţii O1 Group, înregistrată în Cipru şi fondată în 2004, şi are, potrivit revistei americane Forbes, o avere estimată la 1,37 miliarde de dolari.

Românii cheltuie 2 mld. lei pe fast-food. În lupta cu McDonald’s, KFC şi shaormeriile locale se pregăteşte să intre şi gigantul american Taco Bell. Lider detaşat este McDonald’s, care “mănâncă” 30% din piaţă

Miercuri 19 iulie 2017. Pe o piaţă dominată de McDonald’s, KFC şi shaormeriile locale, intră un nou jucător, respectiv un gigant străin, Taco Bell, potrivit surselor din piaţă

Răzvan Diraţian, promovat la şefia unui business din top cinci cele mai mari din lume ale Avon

Miercuri 19 iulie 2017. Răzvan Diraţian, executivul român care conduce operaţiunile din România şi Republica Moldova ale Avon, cel mai mare jucător din piaţa locală de cosmetice, va prelua din august funcţia de director general al Avon Filipine, o piaţă cu vânzări duble faţă de cea românească.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter