Stiri despre Romania

 

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. lei

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. leiMiercuri 15 martie 2017. Numărul notificărilor pe Legea privind darea în plată era de 7.000 la finalul lunii februarie, cu o valoare a creditelor notificate de 2 miliarde lei, a declarat, miercuri, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. VIDEO Documentar

40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. VIDEO DocumentarSambata 4 martie 2017. În seara de vineri, 4 martie 1977, la ora 21.22, România a fost zguduită de cutremurul cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munții Vrancei. Era al doilea mare seism din secolul XX produs în România, după cel din 10 noiembrie 1940, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter.

INS: Importurile de gaze au crescut anul trecut cu 629%

INS: Importurile de gaze au crescut anul trecut cu 629%Vineri 10 februarie 2017. Importurile de gaze ale României au crescut anul trecut cu 629%, comparativ cu 2015, ajungând la 1,185 milioane de tone echivalent petrol, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Drumurile blocate în această dimineață la ora 8.00

Drumurile blocate în această dimineață la ora 8.00Miercuri 11 ianuarie 2017. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate / restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului se prezintă astfel:

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lună

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lunăLuni 19 decembrie 2016. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, ocupă primul loc pe lista celor opt deputaţi USR de Bucureşti care au reuşit să intre în Parlamentul României, după ce la alegerile parlamentare din 11 decembrie formaţiunea a întrunit 180.362 de voturi în Capitală, reprezentând aproximativ 25% dintre opţiuni.

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de lei

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de leiLuni 21 noiembrie 2016. Ministerul Economiei vrea să realizeze cu bani europeni un atlas economic al României şi un document de politică industrială care va stabili priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru reindustrializare, conform unui document publicat pe site-ul instituţiei.

Despre dress code-uri cu antreprenorul care a dechis unul dintre primele ateliere de croitorie privată din România: La o petrecere eram jumătate spioni britanici care urmăreau jumătate de supermani. A fost amuzant

Joi 27 octombrie 2016. Marius Dan s-a gândit în 2010 că nu ar fi rău deloc dacă şi-ar face propriul său atelier prin care să aducă în România conceptul britanic de croitorie privată. Cu multă migală, ideea s-a transformat în sute de costume realizate pentru fel şi fel de clienţi, Tudor. Personal Tailor fiind azi una dintre cele mai trainice „ţesături“ din acest domeniu. Marius Dan, dincolo de seriozitatea cu care şi-a construit businessul, se dovedeşte a fi însă un antreprenor ieşit din tipare, combinând liniile clasice ale croitoriei britanice cu mult umor personal.

Deloitte: România va avea cea mai mare rată de creştere în perioada 2016-2018

Joi 27 octombrie 2016. România va avea cea mai mare rată de creştere între 2016-2018, creşterea PIB-ului României fiind estimată la minimum 4,5% în 2016, înainte de o reducere la 3,3% între 2017-2018, potrivit unui studiu Deloitte care analizează evoluţia sectorului bancar din opt ţări est-europene.

TypingDNA ia bani de la Gecad Ventures şi business-angels români

Joi 27 octombrie 2016. TypingDNA, un start-up local care lucrează la dez­vol­tarea unor produse în domeniul securităţii digitale şi al inte­li­genţei artificiale, a luat o finanţare de la fondul de investiţii Gecad Ventures şi de la un grup de investitori şi busi­ness-angels locali.

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Joi 27 octombrie 2016. Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Robert Redeleanu, UPC: Vrem să ne extindem reţeaua la alte 500.000 de case până în 2018. Odată ce vom atinge 3,2 - 3,3 milioane de gospodării, vom discuta şi despre servicii de telefonie mobilă

Joi 27 octombrie 2016. Compania UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV din România, îşi va menţine ritmul susţinut de investiţii în reţea cu obiectivul de a acoperi în 2018 cu infrastructura proprie peste 3,2 milioane de gospodării, faţă de 2,7 mi­lioane la jumătatea acestui an.

Cum s-a schimbat faţa comerţului local în ultimul deceniu. O piaţă marcată de tranzacţii, dispariţii de branduri şi un război tot mai dur între străini şi români

Joi 27 octombrie 2016. Două mutări importante au loc în această perioadă în co­merţul alimentar local, res­pectiv închiderea magazinelor XXL Mega Discount şi vânzarea reţelei de supermarketuri Profi.

Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcţionează“

Joi 27 octombrie 2016. Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

Stăpânii pompelor. Cei patru care controlează comerţul cu carburanţi şi-au conservat afacerile, iar costurile mai mici au dus la profituri record

Miercuri 26 octombrie 2016. Comerţul cu carburanţi trece printr-o perioadă susţinută de revenire, primul semestru al anului venind cu o creştere în volume de circa 5-6% la nivel de piaţă. Scăderea preţurilor la pompe a realimentat apetitul românilor pentru călătorii, dar s-a tradus şi în costuri mai mici de aprovizionare pentru companiile petroliere, care, deşi nu au bifat creşteri ale afacerilor, au terminat primele şase luni ale anului cu profituri mai mari.

RCS&RDS a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro pentru operaţiunea prin care şi-a refinanţat datoriile

Miercuri 26 octombrie 2016. Grupul RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi internet fix din România, a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro constând în acţiunile proprii şi la filiale din străinătate, conturi bancare, mărci şi echipamente, pentru operaţiunea de refinanţare a datoriilor, care a avut o valoare totală de aproape 700 mil. euro, conform datelor disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

BNR lanseaza aplicatia LeulRomânesc

Miercuri 26 octombrie 2016. Banca Naţională a României lansează miercuri LeulRomânesc, o aplicaţie pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi monedelor româneşti în rândul publicului din mediul online.

EY: Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a scăzut cu aproape 50% în prima jumătate a anului

Miercuri 26 octombrie 2016. Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat o scădere de aproape 50% în primul semestru din 2016, atingând valoarea de 1,1 miliarde dolari, faţă de 2,1 miliarde dolari în primul semestru din 2015, conform rezultatelor raportului EY M&A Barometer.

CITR: Serviciile urcă pe locul doi în topul insolvenţelor, după ce RADET, Hidroserv şi ELCEN intră în această procedură

Miercuri 26 octombrie 2016. Serviciile au urcat pe locul al doilea în clasamentul insolvenţelor din România, în urma intrării în insolvenţă a RADET şi Hidroserv, primul loc fiind ocupat de industrie, arată o analiză realizată de CITR.

Compania de curierat DPD a avut afaceri mai mari cu 27% în primele nouă luni

Miercuri 26 octombrie 2016. DPD România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, a avut în primele nouă luni ale anului o creştere a cifrei de afaceri de 27% faţă de perioada similară a anului trecut. Evoluţia cifrei de afaceri a fost susţinută de o creştere a volumului de expediţii cu 36% în primele nouă luni.

​Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii din Polonia începe să investească în România

Miercuri 26 octombrie 2016. Pioneer Pekao, primul şi cel mai mare fond de investiţii polonez, a început să investească în instrumente financiale româneşti, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

Grupul Affidea preia centrele de diagnostic Hiperdia

Miercuri 26 octombrie 2016. Affidea, principalul furnizor de servicii de imagistică medicală şi tratament al cancerului din Europa, a semnat un acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, furnizor important de servicii de imagistică medicală din România.

Astra Vagoane Călători Arad: A dispărut resursa umană pentru industria românească

Miercuri 26 octombrie 2016. Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Că­lători din Arad, cu afaceri de 96 mil. lei (22 mil. euro), pre­gă­teşte în acest an 140 de tineri pentru me­seriile de su­dori, electricieni, lă­că­tuşi şi altele în cadrul şcolii pro­fe­sio­nale pe ca­re a înfiinţat-o anul trecut, prin ca­re încearcă să îşi asigure forţa de muncă în fabrica pe care o conduce.

Un nou târg internaţional, un nou semn de întrebare pentru România. Expozanţii români, singurii care apar cu semnul întrebării pe site-ul târgului de turism din Londra

Miercuri 26 octombrie 2016. Târgul de la Londra reuneşte 50.000 de profesionişti în turism, din 182 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul târgului. România ar urma să fie reprezentată de 50 de operatori din turism.

Nemţii de la Rewe renunţă la al treilea brand pe piaţa românească şi mai păstrează doar Penny Market. Întâi grupul a renunţat la Selgros, apoi la Billa prin vânzarea către rivali, iar până la finalul anului va închide magazinele XXL Mega D

Marti 25 octombrie 2016. Grupul german a renunţat iniţial la businessul Selgros, pe care l-a vândut într-o tranzacţie internaţională. Apoi a vândut magazinele Billa din România către Carrefour în decembrie 2015. La finalul anului acesta retailerul va închide şi cele opt magazine XXL Mega Discount, brandul urmând să dispară. Două dintre magazine, cele din Galaţi şi Sibiu, vor fi scoase la vân­za­re, iar celelalte şase vor fi transfor­ma­te în Penny Market, potrivit datelor ZF.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu un instrument de evaluare a democraţiei în toate statele UE

Marti 25 octombrie 2016. Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) care vizează România şi Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democraţiei şi statului de drept în toate statele membre UE.

Investitorii americani: „Creşterea economică de 6% este un lucru bun, la prima vedere, dar dacă ea nu are la bază fundamente economice sustenabile, putem plăti un preţ destul de mare"

Marti 25 octombrie 2016. Prioritatea zero a Guvernului ar trebui să fie creşterea economică sustenabilă, urmată de investiţia în capitalul uman, cu accent pe educaţie şi demografie, infrastructura modernă şi statul de drept, a anunţat marţi Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham).

Scurtmetrajul BMW Films The Escape a rulat în avanpremieră europeană în România, în cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest”

Marti 25 octombrie 2016. Cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială pe BMWFilms.com, The Escape, cel mai nou scurtmetraj din seria The Hire, a beneficiat de o proiecţie în avanpremieră europeană în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium), scurtmetrajul plin de acţiune îi are în prim-plan pe starul seriei originale BMW Films, Clive Owen (Closer,Children of Men), care şi-a reluat rolul The Driver, pe Dakota Fanning (War of the Worlds, I am Sam), pe Jon Bernthal (The Punisher, Daredevil) şi pe actriţa nominalizată la Oscar, Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air).

Care este cel mai bun restaurant din România şi ce loc ocupă în topul mondial

Marti 25 octombrie 2016. Succesul unui restaurant este determinat de mai mulţi factori. În primul rând, gustul mâncării, aspectul acesteia şi felul în care sunt serviţi clienţii la masă. La fel de importantă este şi atmosfera şi valoarea întregii experienţe.

Cu ce se tratează românii. Nurofen, Aspenter şi Parasinus sunt cele mai vândute medicamente „fără reţetă”, o piaţă de 650 mil. euro anual

Marti 25 octombrie 2016. Cele mai importante cinci medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au avut în ultimul an (septembrie 2015 - august 2016) vânzări cumulate de 74 de milioane de euro, clasamentul fiind condus detaşat de brandul Nurofen din portofoliul companiei Reckitt Benckiser.

Cum a ajuns un olandez cel mai nou producător de petrol din România: De aici a început toată istoria petrolului

Marti 25 octombrie 2016. Mişcarea a fost făcută în contextul în care în mai anul acesta, Carlyle Group, cea mai mare firmă de pri­vate equity din lume, cu un portofoliu de active de 194 mld. dolari, a făcut o injecţie de capital de 500 de milioane de dolari în conturile Mazarine Energy după ce compania a raportat un succes în zona de explorare şi producţie din Tunisa.

Marius Precu, 41 de ani, este noul şef al firmei de executive search Stanton Chase

Marti 25 octombrie 2016. Marius Precu, 41 de ani, un mana­ger cu o experienţă de peste nouă ani în industria serviciilor de recrutare de executivi de top, a fost numit în această lună la conducerea filialei locale a firmei de executive search Stanton Chase România.

APIA: Eliminarea timbrului de mediu va transforma România în al doilea „cimitir de maşini vechi” al Europei, după Polonia

Luni 24 octombrie 2016. Eliminarea timbrului de mediu va duce la creşterea poluării în marile oraşe, scăderea siguranţei în trafic şi a activităţii producătorilor şi importatorilor autorizaţi de automobile, cu impact extrem de negativ în ceea ce priveşte restructurarea unui număr semnificativ de locuri de muncă şi diminuarea încasărilor la buget, comentează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România în contextul discuţiile legate de Proiectul de lege de relaxare a fiscalităţii prin eliminarea unor taxe.

Restricţii de trafic în Capitală pentru ceremoniile organizate de Ziua Armatei Române

Luni 24 octombrie 2016. Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier va fi restricţionat, marţi, în centrul Bucureştiului, pentru desfăşurarea ceremoniilor organizate cu ocazia Zilei Armatei Române.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani

Luni 24 octombrie 2016. Peste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015, dublu faţă de nivelul înregistrat în 2010, când erau 30.000 de angajaţi temporari, dar ponderea acestora în piaţa muncii este încă mult sub nivelul mediei Uniunii Europene, potrivit unui studiu al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).

British Romanian Investment Partnership investeşte 10 milioane euro în New Residence Bucureşti, al doilea ansamblu rezidenţial dezvoltat în România

Luni 24 octombrie 2016. Compania British Romanian Investment Partenership, parte a fondului de investiţii britanic ARDC (UK) Ltd, va investi 10 milioane euro în cel de-al doilea proiect rezidenţial dezvoltat în România, ansamblul New Residence Bucureşti.

Altex vrea să angajeze peste 450 de persoane în toată ţara

Luni 24 octombrie 2016. Lanţul de electro-IT Altex România recrutează peste 450 de persoane în perioada următoare, care să lucreze în magazinele Altex si Media Galaxy din întreaga ţară. Cele mai multe posturi sunt disponibile în oraşele: Bucureşti, Sibiu, Arad, Ploieşti, Braşov, Oradea, Satu Mare, Iaşi, Buzău, potrivit unui anunţ al companiei.

Airbus Helicopters caută furnizori locali pentru elicopterele construite la Braşov

Luni 24 octombrie 2016. Airbus Helicopters, care are o fabrică de elicoptere la Ghimbav (jud. Braşov), doreşte să creeze în România un cluster de furnizori care să livreze soluţii şi echipamente pentru Airbus Helicopters, a anunţat compania în timpul unei întâlniri cu 70 de firme care a avut loc la sediul noii fabrici din Ghimbav.

COTAR: Pirateria în transportul de persoane, o activitate tolerată şi nesancţionată

Luni 24 octombrie 2016. Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române, spun reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care va organiza un miting pe 2 noiembrie, la Bucureşti.

Sfaturi de investiţii de la bancherul care a format piaţa de artă din România: Decât să-i laşi copilului un teren în mijlocul câmpului, mai bine îi laşi un Tonitza. Un Tonitza va da cu plus în orice situaţie

Luni 24 octombrie 2016. Puţini oameni pot spune că au zidit o piaţă, dar Manuela Plăpcianu este unul dintre ei. După o carieră spectaculoasă în banking, a ridicat în şase ani piaţa de artă din România, Artmark fiind un experiment a cărui reuşită i se datorează în mare parte.

CFA: Încrederea în economia românească s-a redus în luna septembrie, în special pe componenta de anticipaţii

Luni 24 octombrie 2016. Încrederea în economia românească s-a redus în luna septembrie, în special pe componenta de anticipaţii, în timp ce prognozele pentru cursul de schimb indică o medie de 4,50 lei/euro pe următoarele şase luni, potrivit sondajului realizat de CFA România.

Controlul dur al costurilor dublează profitul net al MOL România în primele şase luni. Afacerile au rămas constante

Luni 24 octombrie 2016. MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, şi-a menţinut afacerile în primul semestru al anului, evoluţia businessului reflectând fidel tendinţa de creştere a consumului de carburanţi suprapusă cu scăderea preţurilor medii faţă de perioada similară a anului trecut. Controlul mai dur al costurilor a dublat însă profitul companiei, care anul acesta a intrat pe podiumul pieţei petroliere devansându-i pe ruşii de la Lukoil, potrivit propriilor informaţii.

Antreprenorii din sud-estul României: Avem nevoie de investiţii. Altfel, oraşele vor muri

Luni 24 octombrie 2016. Oraşele care s-au dezvoltat în jurul unor coloşi industriali aşa cum este Galaţiul au nevoie de in­vestiţii în infrastructură, de scăderea birocraţiei şi reducerea fis­ca­lităţii pentru creşterea investiţiilor ro­mâ­neşti într-o zonă a ţării pe care multina­ţionalele au ocolit-o.

Şeful Lidl România, la primul interviu: Ţinta noastră este să ajungem la 300 de magazine

Luni 24 octombrie 2016. Retailerul german Lidl are planuri să deschidă în România încă 100 de magazine de tip discount faţă de cele 200 pe care le are deja, potrivit lui Frank Wagner, executivul ger­man care conduce operaţiunile locale ale companiei. El nu înaintează un orizont de timp, însă companiei i-a luat circa cinci ani să deschidă un număr similar în perioada 2011-2016.

A apărut prima reţea de „benzinării“ electrice. O staţie costă circa 40.000 €

Luni 24 octombrie 2016. Renovatio, companie cu acţionariat cipriot care a dezvoltat unele dintre cele mai mari proiecte eoliene şi sola­re din România, s-a aliat cu retailerul Kaufland pentru a rea­liza prima reţea de „benzinării“ electrice.

Cristina Bălan: „România trebuie să reinventeze învăţământul, nu să-l copieze“

Luni 24 octombrie 2016. Învăţământul reprezintă „che­ia“ cu ajutorul căreia România poa­te accelera dezvoltarea în perioa­da urmă­toa­re, cu condiţia ca acesta să se dez­volte în acelaşi ritm cu teh­no­lo­gia, este de păre­re Cristina Bălan, in­gi­nerul român care a pro­iectat com­po­nen­te pentru cele mai avan­sate pro­duse ex­por­tate de Statele Unite în acest mo­ment - Tesla Model S şi Boeing 787 Dream­liner.

AT&T sare la afaceri de aproape 200 mil. € pe an în România după achiziţia Time Warner

Luni 24 octombrie 2016. Colosul american AT&T, unul dintre cei mai mari jucători glo­bali din industria de telecomunicaţii, va sări la un business de aproape 200 mil. euro pe an în România de la aproximativ 5 mil. euro în prezent, odată cu achiziţia la nivel global a gigan­tului media Time Warner.

Circulaţie îngreunată de ceaţă densă pe drumurile din judeţele Braşov, Covasna, Giurgiu şi Harghita

Duminica 23 octombrie 2016. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri din judeţele Braşov, Covasna, Giurgiu şi Harghita, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cu cât au crescut vânzările de medicamente eliberate fără reţetă în ultimii 12 ani

Duminica 23 octombrie 2016. Vânzările de medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) în România au crescut de la 600 de milioane de lei în 2004 la 2,4 miliarde de lei în perioada iulie 2015 - iunie 2016, potrivit datelor companiei de cercetare Cegedim, aceasta fiind una dintre pieţele care au cunoscut cel mai mare avans din sănătate în ultimul deceniu.

Cum arată topul celor mai mari companii anteprenoriale româneşti din judeţele Galaţi şi Brăila în 2015

Sambata 22 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

Un şofer a fost prins de radar cu 198 km/h pe Autostrada 3

Sambata 22 octombrie 2016. Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un bărbat, care conducea un autoturism cu viteza de 198 km/h, pe Autostrada 3, potrivit Poliţiei Române.

Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani. „Pentru ca tinerii să o ia pe direcţia antreprenoriatului, ei trebuie să întrevadă trendurile, direcţiile în care se doreşte să se îndrepte economia şi societatea românească"

Sambata 22 octombrie 2016. Doar 10% din cei 1,22 de mi­lioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste de până în 29 de ani, respectiv în jur de 121.000 de antreprenori, în scă­dere cu 8% faţă de august 2013, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului.

Sonia Năstase, Nespresso: Ne gândim la extinderea brandului în ţară. Gigantul elveţian Nestlé a deschis primul Nespresso Boutique din România în august anul trecut

Sambata 22 octombrie 2016. Nespresso România, divizie a com­paniei din industria dul­ciurilor şi cafelei Nestlé Ro­mânia cu afaceri de peste 150 mil. euro anual, ar putea ex­tinde brandul de buticuri cu cafea şi aparate profesionale în ţară în următorii ani.

„Cine vrea o ţară puternică şi bogată să sprijine antreprenorii şi dezvoltarea tinerilor”

Sambata 22 octombrie 2016. Afacerile de familie din Europa, care creează 60 de milioane de locuri de muncă, susţin dezvoltarea economiei pentru că ajută statele să oprească exodul angajaţilor către pieţele de muncă din străinătate, potrivit Prinţului Heinrich von und zu Liechtenstein, profesor de finanţe, prezent la conferinţa organizată de Family Business Network, organizaţie a antreprenorilor români cu afaceri care includ membri ai familiei.

Deloitte: Tremend este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere din România în perioada 2012-2015

Sambata 22 octombrie 2016. Compania de software şi consultanţă Tremend Software Consulting, cu afaceri de 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro) anul trecut, este firma de tehnologie din România cu cea mai ridicată rată de creştere din perioada 2012 - 2015, conform clasamentului Deloitte CE Technology Fast 50, care analizează performanţa companiilor de tehnologie din regiune. Raportul realizat de compania de consultanţă şi audit ierarhizează companii din 18 ţări, care se încadrează în cele 6 categorii: soluţii IT şi digitale, media şi telecomunicaţii, biotehnologie, nanotehnologie şi tehnică medicală, energii curate.

USR a depus 350.000 de semnături la BEC.Nicuşor Dan va candida pentru Camera Deputaţilor în Capitală

Vineri 21 octombrie 2016. Uniunea Salvaţi România a depus vineri la Biroul Electoral Central 350.000 de semnături pentru a participa la alegerile parlamentare din 11 decembrie, semnături care au fost strânse ''pe bune'', potrivit lui Nicuşor Dan, liderul USR.

Cum arată casa contesei vinurilor, cea care alături de soţul ei a creat primul brand capitalist de vin din România: Via te încarcă de energie, dar casa este o oază pentru mine. Galerie Foto

Vineri 21 octombrie 2016. Mihaela Tyrel de Poix alături de soţul ei, contele Guy Tyrel de Poix, au fost primii investitori privaţi în vinul românesc într-o perioadă în care potenţialul local avea mai mult parfum de mit, informaţiile reale fiind savurate doar de puţini.

Afacerile RCS&RDS au crescut cu 26% în primul semestru, până la 1,6 mld. lei

Vineri 21 octombrie 2016. Compania de cablu se îndreaptă spre afaceri anuale de 3 mld. lei în România, pe fondul expansiunii puternice pe segmentul de telefonie mobilă.

Va reuşi MedLife să convingă investitorii? Îndatorarea este la fel de mare ca la AdePlast înainte de eşecul listării

Vineri 21 octombrie 2016. MedLife, cea mai mare reţea privată de servicii de sănătate din România, do­reş­te să se listeze pe piaţa de capital de la Bucureşti, iar întrebarea este dacă va re­uşi să convingă investitorii, în con­diţiile în care ultima ofertă publică ini­ţia­lă a unei companii antrepre­no­riale, Ade­Plast, a eşuat în toamna lui 2013.

45 de români cu credite de peste un milion de franci, cei mai favorizaţi de conversie

Vineri 21 octombrie 2016. Numărul creditelor care la momentul acordării erau mai mari de un milion de franci elveţieni (CHF) a ajuns la 45 la sfârşitul lunii iulie, iar soldul total al acestor împrumuturi este de 105,3 mil. lei, potrivit datelor transmise de BNR la solicitarea ZF. Astfel, valoarea medie a unui credit ar fi de aproximativ 2,3 mil. lei (peste 500.000 de euro).

Murad negociază un credit de 5 mil. euro pentru două hoteluri noi pe litoral

Vineri 21 octombrie 2016. Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din ţară, care controlează şase unităţi hoteliere pe litoralul românesc şi a început construcţia la alte două hoteluri, are în plan să contracteze un credit de 5 milioane de euro de la bănci pentru investiţia în noile hoteluri.

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii româneşti din Buzău şi Vrancea angajează peste 5.500 de oameni

Vineri 21 octombrie 2016. Cele mai mari zece companii româneşti din judeţul Buzău au avut împreună anul trecut afaceri de aproape 1,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri raportată de toate companiile din judeţ. Comparativ, top zece societăţi cu capital privat românesc din Vrancea au avut afaceri de circa 960 de milioane de lei, adică 16% din rulajul firmelor din judeţ.

Grupul german Rewe închide la finalul anului cele 8 magazine XXL Megadiscout: 2 se vând, 6 se reorganizează

Joi 20 octombrie 2016. Grupul german Rewe, care mai deţine pe piaţa locală reţelele Penny Market şi XXL Megadiscount, face o nouă mutare strategică pe piaţa din România, după ce la finalul anului trecut a vândut supermarketurile Billa către Carrefour. Cele 8 magazine XXL Megadiscount, deschise pe format mare de discounter, vor fi închise la 31 decembrie 2016, potrivit surselor din piaţă.

Harta noilor rute aeriene în 2017. Zborurile din Constanţa, Cluj-Napoca, Oradea sau Craiova, noul pariu al transportatorilor low-cost

Joi 20 octombrie 2016. Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, cei mai mari jucători de pe piaţa locală, care au trans­portat 7,2 milioane de pasageri împreună anul trecut, pun anul viitor pe harta zborurilor cinci rute noi din Bucureşti, cinci din Constanţa, patru din Cluj-Napoca, trei din Oradea, două din Craiova şi două din Iaşi, conectând astfel tot mai multe oraşe din România cu restul Europei, potrivit datelor centralizate de ZF.

Immofinanz demarează procesul de rebranding pentru cele patru centre comerciale din România

Joi 20 octombrie 2016. Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, aduce brandul de retail VIVO! pe piaţa locală şi demarează procesul de rebranding pentru cele patru centre comerciale din portofoliu său.

GfK: Situaţia economică din România este mai bună decât atitudinea consumatorilor

Joi 20 octombrie 2016. Economia României este înfloritoare, Produsul intern brut a crescut cu aproximativ 6 procente în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, totuşi consumatorii sunt sceptici în ceea ce priveşte următoarele câteva luni si nu exclud posibilitatea unui declin economic in urmatoarele luni, sunt concluziile unui sondaj realizat de GfK.

BCR a lansat, la Bucureşti, primul Centrul de Dialog Financiar. „Ce vrem să obţinem este o mai bună conştientizare a situaţiei financiare a fiecărei persoane"

Joi 20 octombrie 2016. BCR a inaugurat joi, la Bucureşti, Centrul de Dialog Financiar, un nou concept de agenţie bancară bazat pe educaţia financiară, în contextul în care 42% din români se aşteaptă ca această educaţie să fie oferită de bănci şi de specialişti în finanţe.

Blue Air pariază pe 16 rute noi anul viitor de pe aeroporturile din România

Joi 20 octombrie 2016. Compania aeriană low-cost Blue Air, cu zboruri în 14 ţări, a pus pe hartă 16 noi rute pentru anul viitor de pe aeroporturile din România, ca parte a strategiei de extindere.

Firmele din „paradisurile fiscale" generază 20% din cifra de afaceri a companiilor din România

Joi 20 octombrie 2016. Aproape 20% din cifra de afaceri a firmelor active în România este realizată de companii care au cel puţin puţin un acţionar persoană juridică cu regim offshore, în 2015 fiind înregistate oficial peste 5300 de societăţi, cu afaceri de 48 mld de euro, potrivit unei analize KeysFin.

World Class România îl numeşte pe Kent Orrgren în funcţia de CEO

Joi 20 octombrie 2016. World Class România l-a numit pe Kent Orrgren în funcţia de Chief Executive Officer, în locul lui Mikael Fredholm, care va continua să facă parte din companie, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.

Capacitatea de cazare turistică a crescut în ultimul an cu 0,2%, la 328.900 de locuri. Cele mai multe unităţi de cazare turistică sunt concentrate în staţiunile montane

Joi 20 octombrie 2016. Numărul de locuri de cazare din unităţile turistice din România a crescut cu aproximativ 600 de locuri la sfârşitul lunii iulie, la 328.900 în timp ce numărul unităţilor de cazare a crescut cu 125, la 6.946 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De ce au companiile nevoie de tineri din generaţiile Z şi Y. „Angajatorii trebuie să îşi asume rolul de sommelier, pentru a ne facilita procesul de degustare, ca mâine să ştim ce vrem să cumpărăm.“

Joi 20 octombrie 2016. Orice companie din România trebuie să aibă în structurile sale angajaţi din generaţia Z, tinerii care abia intră pe piaţa muncii, dar şi din generaţia Millennials (cei cu vârste de până în 29 de ani) pentru că aduc o perspectivă mult mai apropiată de realitate datorită conexiunii pe care o au cu noile tehnologii.

Top 100 cele mai mari companii controlate de antreprenori români: doar 11 firme au trecut peste un miliard de lei şi doar jumătate dintre firme au înregistrat un avans de peste 10% al cifrei de afaceri anul trecut

Joi 20 octombrie 2016. Cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori locali au avut anul trecut o cifră de afaceri de 61 mld. lei, cât rezultatul raportat de primele cinci multinaţionale din economia românească. Spre comparaţie, top 100 multinaţionale au avut anul trecut afaceri de 277 mld. lei, aproape un sfert din cifra de afaceri totală a companiilor din România.

Iancu Guda, Coface România: „Venitul este «vanitate», lichiditatea este «sănătate», iar efectul trebuie să fie mai mare decât efortul“

Joi 20 octombrie 2016. Jumătate din companiile insolvente au realizat investiţii pe termen lung, însă efectul trebuie să fie întotdeauna mai mare decât efortul. Afecţiunea cronică de care suferă firmele din România este „miopia“, a declarat Iancu Guda, services director în cadrul Coface, prezent la Conferinţa Risc de ţară 2016, explicând astfel faptul că managerii companiilor trebuie să îşi facă scenarii pentru viitor atunci când fac o investiţie.

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi creatori de genţi şi pantofi din România: „Vuitton şi artizanii mei folosesc aceeaşi piele“

Joi 20 octombrie 2016. Dan Coma creează de aproape 25 de ani pantofi şi genţi, businessul pe care îl conduce şi care îi poartă numele fiind unul dintre cele mai rezistente din domeniul de profil. Urmaş al unui veritabil lanţ de cizmari, Dan Coma realizează în propria casă, care este atelier, showroom şi muzeu, unele dintre cele mai râvnite perechi de pantofi din România. Tocmai această abordare, care-i permite clientului o perspectivă de 360 de grade asupra procesului de realizare a unui pantof, a asigurat anduranţa businessului lui Dan Coma într-o perioa­dă de profunde schimbări în materie de gusturi.

ZF Digital ’16: Care sunt cele mai noi tendinţe din piaţa de telecom? Cum se consumă conţinut video în era digitală?

Joi 20 octombrie 2016. Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, Ravinder Takkar - CEO al Vodafone România, Robert Redeleanu - CEO al UPC România şi Valentin Popoviciu - vicepreşedinte al RCS&RDS - cei mai puternici manageri de pe piaţa locală de telecomunicaţii - vor participa, în prima zi a ediţiei din acest an a conferinţei ZF Digital, la ceea ce se anunţă a fi dezbaterea anului despre evoluţiile din industriea locală de profil.

ZF Antreprenorii României. Antreprenorii din Galaţi şi Brăila aduc 20% din businessul judeţelor, dar au sub 5% din angajaţi

Miercuri 19 octombrie 2016. • Cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din Galaţi au avut anul trecut împreună afaceri de 4,7 mld. lei, adică 23% din businessul judeţului. • În Brăila, cei mai mari zece antreprenori români au avut un rulaj de 1,4 mld. lei, adică aproape 20% din cifra de afaceri de la nivelul judeţului.

Cum arată atelierul unuia dintre cei mai cunoscuţi creatori de pantofi din România: Aceeaşi piele pe care foloseşte Vuitton, o au şi artizanii mei

Miercuri 19 octombrie 2016. Bunicul său a făcut parte din breasla cizmarilor, tatăl său a ridicat o importantă tăbăcărie iar de aproape un sfert de secol el, Dan Coma, face în propria casă, care este atelier, muzeu, showroom şi familie unele dintre cele mai râvnite perechi de pantofi din România. Când toată lumea alergă după programatori, artizanii sunt o specie pe cale de dispariţie. Paradoxul este că abia în aceste timpuri fast-forward necesitatea lucrului care să te ţină o viaţă este mai pregnantă ca niciodată.

ZF Live. Ovidiu Tunaru, Nestlé România: "Tendinţa este spre o reţetă cât mai mare, modelul american, large, extra large, să ajungem la cantităţi mai mari de cafea decât obişnuim să consumăm în prezent"

Miercuri 19 octombrie 2016. Aparatele de cafea întâlnite din ce în ce mai des nu doar în birouri, ci şi în supermarketuri sau spaţii publice constituie o piaţă cu potenţial de creştere, în România existând aproximativ 100.000 de astfel de aparate, potrivit estimărilor lui Ovidiu Tunaru, country business manager Nestlé Profesional România, divizie a grupului elveţian Nestlé, invitat la ZF Live.

Enterprise Concept estimează dublarea business-ului în acest an, la 2 mil euro

Miercuri 19 octombrie 2016. Grupul Enterprise Concept, unul dintre principalii jucători de pe piaţa BPM (management al proceselor de business) din România, estimează pentru 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro şi un avans de 50% anul viitor.

Mirajul creşterii salariului minim: De câte ori se majorează, de atâtea ori creşte economia subterană şi munca la negru, iar primii afectaţi sunt tinerii si cei cu salarii mici

Miercuri 19 octombrie 2016. Creşterea salariului minim în România în ultimii 15 ani a dus la creşterea incidenţei muncii la negru. Mai simplu spus, de câte ori s-a crescut salariul minim pe economie de atâtea ori a crescut numărul muncitorilor din economia subterană.

În România scandalul Note 7 nici nu a apucat să se aprindă: Samsung a vândut sub 500 de unităţi

Miercuri 19 octombrie 2016. Sistarea producţiei şi retragerea de pe piaţă a smartphone-urilor Galaxy Note 7 la două luni de la lansarea pe piaţă din cauza riscului ca telefoanele să ia foc, un scandal care a şters aproape 20 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a gigantului sud-coreean, au avut un impact limitat pe piaţa din România, în condiţiile în care compania a comercializat pe plan local mai puţin de 500 de unităţi în scurta perioadă în care terminalul a fost disponibil, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa locală de telecomunicaţii.

Românii trebuie să înţeleagă care sunt mecanismele din spatele creşterii de 5%. România se află într-o poziţie „privilegiată“ în regiune, dar asupra sa continuă să planeze riscuri

Miercuri 19 octombrie 2016. Brexitul rămâne prin­cipala incertitudine care se aşterne asupra economiei globale şi chiar dacă România se află într-o poziţie „privilegiată“ în regiune, având cea mai bună situaţie macroeconomică din ultimul sfert de secol, asupra sa continuă să planeze anumite vulnerabilităţi, au fost de acord toţi speakerii prezenţi la cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei de Risc de ţară Coface.

ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Galaţi pentru antreprenorii din Moldova de sud

Miercuri 19 octombrie 2016. Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează joi la Galaţi evenimentul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, în care se va discuta despre situaţia capitalului privat românesc şi măsurile necesare pentru dezvoltarea businessului autohton în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.

România îşi poate tripla spaţiile logistice, iar Constanţa va fi ţinta expansiunii

Miercuri 19 octombrie 2016. Instabilitatea din Turcia şi Ucraina poate „ajuta“ România să devină o putere logistică regională în următorii ani, mai ales dacă şi statul va susţine dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare.

O piaţă de peste 8 miliarde de euro în continuă expansiune

Miercuri 19 octombrie 2016. Dezvoltarea economică, creşterea producţiei companiilor şi a exporturilor, dar şi conturarea României ca un hub logistic regional au atras în ultimii ani investiţii majore în spaţii logistice şi industriale, majoritatea companiilor de transport şi logistică prezente pe plan local având în derulare investiţii în extinderi, echipamente şi vehicule.

De la o prezenţă marginală în 2008 cu zboruri doar din Constanţa la curse de pe patru aeroporturi, Ryanair ţinteşte 2,5 milioane de pasageri cu zborurile noi din Bucureşti, Oradea, Timişoara şi Craiova

Marti 18 octombrie 2016. Gigantul Ryanair, cel mai mare transpor­tator low-cost din Europa, ţinteşte pe piaţa românească 2,55 milioane de pasageri pentru anul fiscal 2018, care începe în aprilie anul viitor, în urma introducerii de trei rute noi de pe aeroportul din Bucureşti şi a altor două de pe aeroportul din Oradea, potrivit oficialilor companiei.

​Subsidiara locală a gigantului american AIG intră în portofoliul canadienilor de la Fairfax

Marti 18 octombrie 2016. Gigantul american AIG a vândut operaţiunile pe care le deţinea în America Latină şi Europa, inclusiv România companiei canadiene Fairfax Financial Holdings, fondată de Prem Watsa, unul dintre cel mai importanţi investitori din Canada, scrie Wall Street Journal. Canadienii au plătit 240 de dolari pentru operaţiunile AIG. În România companie deţinută de AIG avea o dimensiune redusă, echivalentul unor subscrieri anuale de 64 milioane de lei (14,5 mil. euro). Compania avea o marjă bună de profit, reuţind cu doar 16 angajaţi să facă un profit de 24 mil. lei (peste 5 mil. euro).

ZF Antreprenorii României. Iosif Pazuric, Nutrientul Bihor: Salutăm legea „51%“. A adus o uşurare pentru firmele româneşti

Marti 18 octombrie 2016. Iosif Pazuric, proprietarul Nutrientul Bihor, crede că legea „51%“, care im­pune ca minimum 51% din produsele ex­puse la raft să provină din „lanţul ali­mentar scurt“, dar reduce şi termenul de plată al comerciantului către furnizor pen­tru produsele alimentare proaspete la maxim şapte zile este bună pentru companiile româneşti.

Ce aduce toamna în retail

Marti 18 octombrie 2016. Stocul de retail din România va avea circa 191.000 de metri pătraţi în plus până la finalul anului dacă toate proiectele anunţate de dezvoltatori vor fi realizate, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL). Numai Park Lake şi Veranda - numele care domină anul acesta piaţa de retail din Bucureşti - vor concentra 100.000 de metri pătraţi din total, adică aproape jumătate. Restul de 91.000 de metri pătraţi fac referire la centrele comerciale din ţară. Spre comparaţie, mallul Sun Plaza - cel mai mare din România - are o suprafaţă de 81.000 de metri pătraţi închiriabili, fiind urmat îndeaproape de AFI Palace Cotroceni.

ProMotor: Datul kilometrilor înapoi, afacere pe internet

Marti 18 octombrie 2016. Când îşi cumpără maşini second hand, unii românii nu sunt preocupaţi neapărat de marca

Coldwell Banker vine la tIMOn cu peste 1000 de apartamente finalizate

Marti 18 octombrie 2016. Coldwell Banker România, cea mai mare companie de consultanţă imobiliară activă pe segmentul rezidenţial, va participa la Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn) cu un portofoliu de peste 1000 de apartamente finalizate sau în curs de finalizare, în şapte proiecte rezidenţiale din Bucureşti

Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Stimularea fiscală suplimentară nu mai este necesară, accentul trebuie mutat pe reformele structurale

Marti 18 octombrie 2016. Este discutabilă oportunitatea unei relaxări fiscale de proporţii, pentru că România riscă să rămână în capcana unei politici fiscale prociclice, apăsând pe acceleraţie în faza de expansiune a ciclului economic şi riscând să fie constrânsă să implementeze măsuri de ajustare structurală într-o fază viitoare de recesiune, a spus Ionuţ Dumitru, economist şef al Raiffeisen Bank, în cadrul conferinţei Risc de Ţară Coface 2016.

Rozalia Pal, economist-şef Garanti Bank: Sunt multe blocaje atât pe sectorul creditării pentru companii, cât şi pentru creditarea persoanelor fizice

Marti 18 octombrie 2016. Cea mai mare problemă pentru România o reprezintă faptul că sectorul privat nu este creditat, iar din cauza gradului de îndatorare nu mai poate veni nici cerere din partea companiilor pentru creditare, a spus Rozalia Pal, economist-şef Garanti Bank în cadrul Conferinţei Risc de Ţară.

Dan Bădin, Deloitte: Relaţia dintre contribuabili şi autorităţile fiscale a fost destul de tensionată în ultimii ani, dar sunt şi semne de îmbunătăţire

Marti 18 octombrie 2016. Relaţia dintre contribuabili şi autorităţile fiscale a fost destul de tensionată în ultimii ani, fiind mai multe cerinţe de raportare, un număr crescut de controale, dintre care un procent semnificativ ajung în zona penală, dar sunt şi semne de îmbunătăţire, a declarat spus Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice Deloitte România în cadrul conferinţei “Relaţia cu autorităţile fiscale: confruntare sau colaborare?”.

Florian Libocor, economist-şef al BRD: Suntem într-o situaţie privilegiată, pe care multe ţări şi-ar dori-o, însă există multe vulnerabilităţi asupra economiei României

Marti 18 octombrie 2016. Din punct de vedere economic, situaţia României este „privilegiată”, însă continuă să existe multe vulnerabilităţi asupra acesteia, consideră Florian Libocor, economist-şef al BRD în cadrul Conferinţei Risc de Ţară 2016.

Mugur Isărescu: În toată cariera mea nu am văzut o situaţie economică macro mai bună pentru România ca acum. Dar tot niciodată nu am văzut riscuri atât de mari

Marti 18 octombrie 2016. Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu a declarant marţi la conferinţa ”Risc de Ţară” Coface că niciodată în toată cariera lui, de 26 de ani, nu a văzut o situaţie macroeconomică atât de bună pentru România.

Suedezii de la H & M deschid al doilea magazin al brandului COS în România. După Calea Victoriei vine rândul Băneasa Shopping City

Marti 18 octombrie 2016. Grupul suedez H&M, unul dintre cele mai importante nume de pe scena mondială a modei, va deschide în primăvara anului viitor cel de-al doilea magazin din România sub brandul COS, acesta urmând a fi poziţionat în Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai cunoscute malluri din Bucureşti şi din România. Magazinul va măsura 357 mp şi va vinde atât haine pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Cocktail Holidays introduce trei chartere către Madeira de sărbători

Marti 18 octombrie 2016. Cocktail Holidays a introdus în această iarnă trei chartere cu destinaţia Madeira, toate trei fiind programate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Tarifele pentru pachete pornesc de la 716 euro de persoană, pentru şase nopţi de cazare cu mic dejun si cina festivă. În 2015, Cocktail Holidays a introdus, un charter către Madeira din România, charter care a avut un grad de ocupare de 100%.

Înmatriculările Suzuki în România au crescut cu 116% în primele nouă luni, la 1.392 unităţi

Marti 18 octombrie 2016. Vânzările în creştere ale modelului Suzuki Vitara, dar şi cele peste 150 de comenzi pentru noul SX4 la doar o lună după lansarea oficială în România, au dus la o creştere cu 116% a înmatriculărilor pe primele 9 luni ale anului, comparativ perioada similară a anului trecut.

România devine primul membru UE care îndeplineşte condiţionalitatea Comisiei Europene privind ajutorul de stat

Marti 18 octombrie 2016. Comisia Europeană a notificat formal România în legătură cu ridicarea condiţionalităţii G5, referitoare la existenţa unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale şi de investiţii europene, conform MFE.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter