Stiri despre Romania

 

Piaţa de camere de supraveghere a sărit de 15 milioane de euro în 2016. Pe lângă fabrici, depozite şi clădiri de birouri vedem un interes pentru soluţii de monitorizare video şi din parte entităţilor guvernamentale

Marti 25 aprilie 2017. Piaţa camerelor video de supraveghere din România a trecut în 2016 de pragul de 15 mil. euro, pe fondul cererii mai mari de la companiile care au dezvoltat proiecte imo­biliare şi de la producătorii de componente auto care au deschis anul trecut noi facilităţi de producţie.

O româncă cu 20 de ani de experienţă în cadrul Ursus are pe mână fabricile cu cele mai mari vânzări de bere din România

Marti 25 aprilie 2017. Corina Hopulele, director de fabricare bere şi de calitate în cadrul Ursus Breweries, activează în industria berii de 20 de ani. Toţi aceşti ani i-a petrecut în cadrul Ursus Breweries, liderul pieţei de bere cu vânzări de peste 350 mil. euro anual.

Consiliul de administraţie al Telekom România discută marţi despre planul de reorganizare al grupului şi ar putea prezenta o nouă organigramă

Luni 24 aprilie 2017. Consiliile de administraţie ale principalelor companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România, un business de 1 miliard de euro pe an, se vor reuni în dimineaţa zilei de marţi, 25 aprilie, pentru a avea o nouă discuţie despre planul de reorganizare al grupului, în cadrul căreia ar putea fi prezentată inclusiv o nouă organigramă care ar urma să contribuie, odată ce aceasta este aprobată şi apoi implementată - potrivit echipei de top management, la eficientizarea activităţii fostelor companii Cosmote şi Romtelecom.

Câţi dintre cetăţenii francezi din România au mers la vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Luni 24 aprilie 2017. Ambasada Franţei în România anunţă luni că 1.346 de cetăţeni francezi aflaţi pe teritoriul României au votat duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Emmanuel Macron, pe primul loc, cu peste 39% din voturi.

Dispută pe pachetul salarial al şefului IBM care are 2.800 anangajaţi în România: 33, 50 sau 65 de milioane de dolari? Cât merită să primească de fapt Ginni Rometty

Luni 24 aprilie 2017. La adunarea de marţi, acţionarii IBM vor fi rugaţi să aprobe un pachet salarial de 33 de milioane de dolari pentru Ginni Rometty, directorul executiv.

La Bursa Română de Mărfuri s-au tranzacţionat gaze în primul trimestru cât dublul întregului an 2016

Luni 24 aprilie 2017. Rezultatele din primele trei luni ale anului 2017 arată că volumul tranzacţiilor cu gaze intermediate de Bursa Română de Mărfuri (BRM) s-a dublat faţă de întreg anul anterior, reprezentând aproximativ 25% din consumul naţional estimat pentru această perioadă, a anunţat luni instituţia bursieră.

Dezastru în Galaţi: de patru zile 29 de comune cu 80.000 de locuitori nu au curent

Luni 24 aprilie 2017. Căderile de zăpadă şi evenimentele meteo din ultima perioadă au lăsat fără energie electrică 15 judeţe din România, a anunţat Ministerul Energiei.

Este marketing director al Toyota România: "Nu am pasiuni în adevăratul sens al cuvântului. Am diverse mici „coup de foudre“ care mă cuprind câteodată, dar până acum niciuna nu a durat prea mult"

Luni 24 aprilie 2017. „Depindem de momente, de percepţii, chiar de vreme uneori, aşa că totul este într-o permanentă schimbare“, spune Diana Stan, marketing director Toyota România.

Momentul adevărului: Datele preliminare Eurostat arată un deficit de 3% anul trecut pentru România

Luni 24 aprilie 2017. România şi Marea Britanie au înregistrat un deficit de 3% din PIB, potrivit estimărilor preliminare publicate luni de Eurostat pentru anul 2016.

Florin Şandor, vicepreşedintele Intesa Bank România: Ne plângem că multinaţionalele ne fură ţara, însă avem această posibilitate să devenim noi multinaţionale, să profităm şi noi

Luni 24 aprilie 2017. Companiile româneşti pot deveni la rândul lor multinaţionale şi să profite, iar un antreprenor nu trebuie să aleagă neapărat o piaţă mare din Vest, ci poate alege una din regiune, precum Serbia, Slovacia sau Croaţia, spune Florin Şandor, vicepreşedintele Intesa Bank România.

Kruk România îşi mută sediul central în ansamblul Timpuri Noi Square

Luni 24 aprilie 2017. Vastint România şi Kruk România au încheiat un contract de închiriere pentru 4.000 mp de spaţii de birouri în cadrul ansamblului mixt Timpuri Noi Square din Bucureşti.

SDEE Transilvania Nord, filială Electrica, a câştigat un litigiu împotriva a două filiale filiale RCS-RDS

Luni 24 aprilie 2017. SDEE Transilvania Nord SA (filială a grupului Electrica), reprezentată de avocaţii de la RTPR Allen & Overy, a câştigat în faţa Curţii de Apel Bucureşti litigiul împotriva a două societăţi comerciale (filiale ale grupului RCS-RDS), care au contestat modul de reglementare a sectorului distribuţiei de energie electrică din România.

Suntem dependenţi de multinaţionale. Trei sferturi din exporturi sunt în „mâinile“ a 500 de companii, majoritatea străine. Teritoriul rezervat companiilor antreprenoriale este cel al exporturilor de câteva milioane de euro

Luni 24 aprilie 2017. Aproape trei sferturi din ex­por­tu­rile României (73,8%), respectiv 42 mld. euro, sunt realizate de cei mai mari 500 de exportatori, un clasa­ment dominat ca­te­goric de companii multi­naţionale.

Chinezii de la TP-Link şi-au majorat anul trecut afacerile pe plan local cu peste 20%, la 40 mil. lei

Luni 24 aprilie 2017. Businessul TP-Link, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de reţelistică la nivel mondial, a crescut anul trecut pe plan local cu circa 22%, cifra de afaceri netă a companiei chineze apropiindu-se astfel de 40 milioane de lei, în condiţiile în care piaţa de profil din România s-a menţinut stabilă.

Cargill a vândut silozurile din Teleorman către un antreprenor român

Luni 24 aprilie 2017. Cargill Cereale, una dintre firmele pe care grupul ame­rican Cargill le deţine în România, a vândut către com­pania Esperandza capacităţile de depozitare pe care le deţi­nea în judeţul Teleorman, potrivit datelor din piaţă.

Anomalia exportului paralel în pharma: 3.900 de vaccinuri Priorix împotriva rujeolei se întorc în Occident, dar copiii din România nu au vaccinuri

Luni 24 aprilie 2017. Circa 3.900 de vaccinuri împotriva ru­­jeolei, oreionului şi rubeolei (ROR), comercializate pe piaţa locală sub bran­dul Priorix al producătorului Glaxo­Smith­Kline (GSK), vor lua calea ex­­por­tului pa­ra­lel, arată 13 notificări de li­vrări in­tra­comu­ni­ta­re de­puse de dis­­­tri­bui­tori la Agen­ţia Na­ţio­nală a Me­­­di­­ca­mentului şi Dispo­zi­ti­­­velor Me­di­cale (ANMDM) în ul­ti­mele trei săptămâni.

Primii zece exportatori români au livrat în străinătate mărfuri de circa 1 mld. euro

Luni 24 aprilie 2017. Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, controlat de Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a fost anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi de la Registrul Comerţului.

Florin Şandor, vicepreşedinte Intesa Sanpaolo: Primul profit, în 2016, după şase ani de pierderi. „Rămânem în România“

Luni 24 aprilie 2017. Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, s-a concentrat de anul trecut pe zona de corporate şi IMM, iar Florin Şandor, vicepreşedintele băncii, spune că businessul este în creştere şi că banca îşi va continua activitatea în România.

Fed Cup: România învinge Marea Britanie şi se menţine în Grupa Mondială II

Duminica 23 aprilie 2017. Echipa feminină de tenis a României a învins selecţionata Marii Britanii şi şi-a asigurat menţinerea în Grupa Mondială II din Fed Cup, după ce Irina Begu a câştigat, scor 6-4, 7-5, în faţa jucătoarei Heather Watson, duminică, la Mamaia.

Alfredo Seafood: Somonul şi macroul sunt peştii preferaţi de români. „Odată cu scăderea TVA, asistăm la o creştere a calităţii produselor cumpărate"

Duminica 23 aprilie 2017. Somonul şi macroul sunt primele în topul preferinţelor în materie de peşte ale românilor, conform datelor Romfood Trading, importator şi distribuitor de produse din peşte şi fructe de mare din România şi dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

Cum au ajuns românii să stea la serviciu aproape 40 de ore pe săptămână, cu o oră mai puţin decât vecinii bulgari?

Duminica 23 aprilie 2017. Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.

Topul celor mai mari angajatori din domeniul producţiei de băuturi. În criză au fost concediaţi peste 2.000 de angajaţi

Duminica 23 aprilie 2017. Romaqua Group, una dintre cele mai mari afaceri româneşti, a fost anul trecut cel mai mare angajator din sectorul producţiei de băuturi, având la finalul anului trecut aproape 2.000 de salariaţi, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Alegerile prezidenţiale din Franţa: Cetăţenii francezi din România îşi aleg preşedintele

Duminica 23 aprilie 2017. Cetăţenii francezi aflaţi pe teritoriul României îşi pot exprima votul pentru alegerea viitorului preşedinte al Franţei, la una dintre cele trei secţii de votare deschise duminică, de la ora 8, informează Ambasada Franţei în România.

Proiect impozit pe ”gospodărie”: Veniturile din vânzarea de plante şi animale sălbatice nu vor fi impozitate

Sambata 22 aprilie 2017. Ministerul Finanţelor propune un nou sistem de impozit pe venit, care presupune administrarea acestuia prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie din România şi include o serie de venituri scutite de la impozitare, inclusiv în sectorul agricol.

Bucureştenii nu au prins încă gustul îngheţatei artizanale? În Capitală consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara. Cu 30.000 de euro poţi să-ţi faci o gelaterie

Sambata 22 aprilie 2017. Îngheţata artizanală devine o afacere pe care tot mai mulţi întreprinzători locali sunt dispuşi să o încerce, în condiţiile în care românii au prins gustul unui astfel de produs.

Românii au obosit să mai ia credite? finanţările noi au scăzut cu 7% în primele două luni din 2017

Sambata 22 aprilie 2017. Băncile au acordat în primele două luni ale acestui an credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei (822 mil. euro), în scădere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele centralizate de Banca Naţională.

Numărul mediu de ore lucrate pe săptămână de angajaţii din Uniunea Europeană. Pe ce loc sunt românii

Sambata 22 aprilie 2017. Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.

ZF Live. Alina Popescu, Mercer: Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an

Sambata 22 aprilie 2017. Salariile angajaţilor români din companiile private vor creşte cu 4,5% pe an, potrivit estimărilor angajatorilor care participă la studiul salarial al Mercer, dublu faţă de nivelul creşterilor efectuate de companiile din Europa de Vest, unde se aplică majorări salariale mai mici, dar la salarii mult mai mari.

Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York, „Romania Investors Day”

Vineri 21 aprilie 2017. Peste 30 de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii de pe pieţe emergente şi frontieră au participat la conferinţa anuală „Romania Investors Day”, organizată la New York de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul instituţiei bursiere, bvb.ro.

Trei dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale româneşti au ieşit cu investiţii de la zero în afara graniţelor

Vineri 21 aprilie 2017. Distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque, controlat de Cezar Rapotan, constructorul cu capital privat românesc Hidroconstrucţia sau com­pania de transport Blue Air - Airline Management Solutions, de­ţi­nută de patru antreprenori români, sunt trei dintre afacerile antrepre­no­riale locale care au avut curaj să iasă peste graniţe, pornind business în afara ţării.

Italienii de la Enel introduc furnizarea de gaze naturale pentru clienţii rezidenţiali din România

Vineri 21 aprilie 2017. Grupul italian de utilităţi Enel intră pe piaţa de furnizare de gaze naturale către clienţii rezidenţiali.

Retailerul GSM IQBox investeşte 200.000 de euro în extinderea reţelei

Vineri 21 aprilie 2017. Retailerul GSM IQBox, partener al Telekom România, investeşte 200.000 de euro în extinderea şi modernizarea reţelei, Astfel, până la finele anului, în urma unei investiţii de 100.000 de euro vor fi inaugurate trei locaţii noi în Timişoara, Craiova şi Râmnicu Vâlcea, iar alţi 100.000 de euro vor fi utilizaţi pentru renovarea unor magazine importante ale reţelei.

Ce venituri salariale ar putea fi scutite de la plata impozitului pe venit?

Vineri 21 aprilie 2017. Ministerul Finanţelor propune un nou sistem de impozit pe venit, care presupune administrarea acestuia prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie din România şi include o serie de venituri salariale scutite de la impozitare. Astfel potrivit proiectului „Codului economic”, emis de Finanţe, şi care include şi capitolul referitor la impozitul pe venit din Codul fiscal, următoarele categorii nu ar fi impozabile:

Un chioşc din România vinde cu peste 50% mai mult decât unul din Polonia

Vineri 21 aprilie 2017. Fiecare dintre cele aproape 54.000 de chioşcuri şi alimentare din Ro­mânia vinde în medie de 160.000 de euro, cu peste 50% mai mult decât un maga­zin similar din Polonia, ara­tă cal­culele ZF pe baza datelor oferite de com­­pa­nia de cercetare de piaţă Euro­monitor.

Orange atacă piaţa bancară şi vrea să dea credite

Vineri 21 aprilie 2017. Gigantul francez Orange, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa glo­bală de telecomunicaţii şi liderul pieţei de telefonie mobilă din România, va lan­sa pe plan local în prima parte a anului 2018 şi segmentul de servicii financiare adău­gând în ofertă carduri, ser­vicii de plăţi şi acor­darea de împru­muturi pe termen scurt.

Guvernul ia atitudine în privinţa comunităţilor româneşti din străinătate şi investeşte sume importante pentru realizarea unor studii

Joi 20 aprilie 2017. Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, plata unei contribuţii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunităţile româneşti din străinătate.

Veste bună pentru românii de pretutindeni: Guvernul a prelungit termenul până la care se poate plăti retroactiv contribuţia de asigurări sociale

Joi 20 aprilie 2017. Persoanele care n-au ajuns la vârsta de pensionare vor putea să-şi plătească retroactiv contribuţia de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la 31 decembrie.

ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei înfiinţează Reţeaua Reglementatorilor pentru pieţele de energie astfel încât să beneficieze şi furnizorii şi utilizatorii

Joi 20 aprilie 2017. ANCOM, ANRE şi Consiliul Concurenţei vor înfiinţa Reţeaua Reglementatorilor din România, cu scopul de a furniza servicii de reglementare pro-competitivitate a pieţelor de energie şi de comunicaţii, atât furnizorilor, cât şi utlizatorillor, potrivit unui comunicat emis joi de ANCOM.

​Acţionarii Hidroelectrica, statul cu 80% şi Fondul Proprietatea cu 20%, nu au aprobat bugetul pentru 2017. Statul îşi instalează oamenii în board pe patru luni

Joi 20 aprilie 2017. Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, acţionarii companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu au aprobat bugetul pe anul 2017, se arată în hotărârea acţionarilor publicată astăzi pe site-ul companiei.

MOL îl numeşte Zoltan Laszlo Magyar în funcţia de director financiar, în locul lui Cristian Ungureanu

Joi 20 aprilie 2017. MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, al treilea cel mai puternic jucător din piaţa petro­lieră locală, l-a numit în funcţia de CFO pe Zoltan Laszlo Magyar, în vârstă de 41 de ani. Zoltán Magyar îl înlocuieşte în funcţie pe Cristian Ungureanu, care, potrivit companiei, a decis să urmeze alte oportunităţi de carieră.

Ambasadorul Marii Britanii în România: Ieşim din Uniunea Europeană, nu din Europa

Joi 20 aprilie 2017. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, joi, la Timişoara, că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europenă, nu din Europa şi că românii care lucrează în ţară au un rol foarte important, în acest moment fiind peste 2.000 de medici angajaţi în spitalele de stat.

Ce categorii de contribuabili ar putea fi scutite de la plata impozitului pe venit

Joi 20 aprilie 2017. Ministerul Finanţelor Publice propune un nou concept referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie din România, o serie de contribuabili urmând să fie scutiţi de la plata acestuia.

Românii au cheltuit anul trecut 360 mil.lei pe somon şi macrou

Joi 20 aprilie 2017. Somonul şi macroul sunt în vârful clasamentului în ceea ce priveşte preferinţele românilor în materie de peşte, cu vânzări cu 5% mai mari în 2016, locurile următoare fiind ocupate de merluciu şi cod alb, conform datelor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România şi dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

Orange va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România. Vom oferi credite pe termen scurt şi plăţi, dar nu vom lua şi depozite

Joi 20 aprilie 2017. Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de telecomunicaţii, va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România fără a aplica însă şi pentru obţinerea unei licenţe bancare, care i-ar permite companiei să atragă şi depozite de la populaţie, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Europa ale grupului Orange.

Impactul bugetar al impozitului „pe gospodărie“: Finanţele vor pierde în 2018 cel puţin 10 mld. lei

Joi 20 aprilie 2017. Impozitarea veniturilor („pe gospodărie“) cu 10% din 2018 va însemna un gol în vistieria statului de cel puţin 10 miliarde de lei anual (dacă nu va fi nimic în compensare şi fără a lua în calcul cheltuiala cu „consultanţii fiscali“), în condiţiile în care veniturile în România sunt preponderent salariale, iar în 2016, la un impozit de 16%, bugetul general consolidat a adunat din „impozitul pe salarii şi venit“ 27,7 miliarde de lei (1,7 mld. lei la un punct de impozit).

Fabricile construite acum 90 de ani, marii exportatori ai capitalului privat românesc

Joi 20 aprilie 2017. Producătorul din industria auto Compa Sibiu, pro­du­cătorul de ulei vegetal Ardealul din Carei sau fa­brica RAAL din Bistriţa cu clienţi precum John Deere, toa­te cu „rădăcini“ înainte de 1989 şi controlate în prezent de salariaţi şi manageri sunt trei dintre cei mai mari 15 ex­portatori cu capital privat românesc din economie în 2016.

Harta salariilor din România: Topul judeţelor cu cele mai mici şi cele mai mari salarii

Joi 20 aprilie 2017. Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică.

România are cele mai multe plantaţii viticole din UE, dar sunt de şase ori mai mici decât media europeană

Miercuri 19 aprilie 2017. „Avem foarte mulţi proprietari care au câteva rânduri de vie. Din 2003 în România nu s-a mai făcut recensământ viticol.“

​Hidroelectrica va avea un consiliu de administraţie pe patru luni, aşa cum voia statul, ceea ce însemnă că este posibil să se amâne numirea conducerii executive - surse

Miercuri 19 aprilie 2017. Acţionarii Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din România, au aprobat în şedinţa de astăzi un consiliu de administraţie interimar cu o durată de patru luni, aşa cum a propus statul, acţionar cu 80%, potrivit mai multor surse din piaţă.

Credit FIT: Un nou produs de creditare prin care clienţii pot accesa împrumuturi de până la 110.000 de lei

Miercuri 19 aprilie 2017. Banca Românească lansează Creditul FIT, un produs prin intermediul căruia clienţii pot accesa împrumuturi de până la 110.000 de lei.

Google Translate anunţă traduceri mai precise în limba română, datorate schimbării tehnologiei

Miercuri 19 aprilie 2017. Google Translate anunţă traduceri mai precise în limba română datorită schimbării tehnologiei utilizate, făcând trecerea de la traducerea de cuvinte disparate şi bucăţi de text la traducerea frazelor întregi - aşa-numita „traducerea neurală” care funcţionează doar în pereche cu limba engleză.

Italienii de la Gold Plast au produs anul trecut peste 600 de milioane unităţi de veselă de unică folosinţă în fabrica de la Topoloveni

Miercuri 19 aprilie 2017. Compania italiană Gold Plast care produce de un deceniu la Topoloveni, în judeţul Argeş, veselă de unică folosinţă utilizată apoi de branduri precum producătorii de vinuri Dom Perignon şi Veuve Clicquot, dar şi de producătorul de cafea Nespresso, a încheiat 2016 cu o producţie de 600 milioane de unităţi în fabrica locală, România fiind responsabilă pentru 90% din producţia totală a grupului italian care ajunge apoi în aproape 40 de ţări din toată lumea.

​Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume. Este posibil ca premierul să ceară consultanţă pentru crearea Fondului Suveran de Investiţii

Miercuri 19 aprilie 2017. Guvernul Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, care în România controlează 36 de companii.

Sony numeşte un nou Commercial Cluster Head pentru România şi Republica Moldova

Miercuri 19 aprilie 2017. Sony l-a numit pe Gheorghe Mareş în funcţia de Commercial Cluster Head pentru România şi Republica Moldova, începând cu 1 mai, în locul lui Lucian Rădulescu, care preia conducerea Sony Polonia.

România se află pe locul 18 în UE din punct de vedere al înmatriculărilor de autoturisme noi în T1, iar Dacia a avut un avans de 9,9% la vânzări

Miercuri 19 aprilie 2017. România se află pe locul 18 în UE din punct de vedere al înmatriculărilor de autoturisme noi în primul trimestru, cu un volum de 22.276 maşini, în creştere cu 27,5% faţă de perioada similară din 2016, potrivit datelor furnizate de ACEA - Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile şi ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din România.

Vastint anunţă primii chiriaşi pentru birourile din proiectul Timpuri Noi Square

Miercuri 19 aprilie 2017. Vastint România a încheiat contracte de închiriere cu dcs plus şi Impact Hub Bucureşti pentru o suprafaţă totală de 3.350 m2 de spaţiu de birouri în cadrul ansamblului mixt Timpuri Noi Square din Bucureşti.

„În nicio ţară din lume slujbaşii de la stat nu câştigă mai bine ca în privat. E revoltător ce se întâmplă în România“

Miercuri 19 aprilie 2017. Angajaţii de la stat din România câştigă, în medie, cu 19% mai mult decât angajaţii din mediul privat, în timp ce în alte state raportul este inversat, arată statisticile oficiale. În Ungaria, spre exemplu, bugetarii câştigă, în medie, cu 14% mai puţin decât angajaţii din privat, potrivit da­te­lor institutului de statistică din Ungaria.

Furnizorul brazilian de servicii IT Stefanini: Anul acesta ajungem la 1.800 de angajaţi în România

Miercuri 19 aprilie 2017. Furnizorul brazilian de servicii IT Stefainini IT Solutions, cu afaceri de un miliard de dolari la nivel global, are în plan să-şi crească numărul de angajaţi de pe plan local cu încă 200-300 de persoane anul acesta, urmând să ajungă astfel la o echipă de aproape 1.800 de persoane în România.

ZF LIVE. Oana Pleşan, La Fior di Latte: În Capitală consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara. Cu 30.000 de euro poţi să-ţi faci o gelaterie

Miercuri 19 aprilie 2017. Îngheţata artizanală devine o afacere pe care tot mai mulţi întreprinzători locali sunt dispuşi să o încerce, în condiţiile în care românii au prins gustul unui astfel de produs.

ZF Live. Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels: În următorii cinci ani vom vedea fonduri româneşti care vor investi în alte companii. „Cred că unele busi­nessuri trebuie să aibă capital ro­mânesc, nu numai străin.”

Marti 18 aprilie 2017. România ar putea avea în următorii cinci ani primele fonduri româneşti de investiţii care să contribuie la afaceri aflate la început de drum, este de părere Sergiu Neguţ, investitor în segmentul de business angels, o piaţă evaluată la circa zece milioane de euro.

Restructurările din industria băuturilor au ajuns la final: cei mai mari jucători şi-au întregit echipele după ce în criză au renunţat la aproape 2.000 de angajaţi

Marti 18 aprilie 2017. Romaqua Group, una dintre cele mai mari afaceri româneşti, a fost anul trecut cel mai mare angajator din sectorul producţiei de băuturi, având la finalul anului trecut aproape 2.000 de salariaţi, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Aurelian Dochia, analist economic: Moldova nu poate fi atractivă pentru investitori atâta timp cât nu are legături nici cu restul României, nici cu Europa

Marti 18 aprilie 2017. Cea mai importantă contribuţie pe care statul ar putea să o aibă în judeţele din Moldova ar fi să construiască infra­structură pentru că altfel această regiune nu poate fi atractivă pentru investitori, spune analistul economic Aurelian Dochia.

Prodplast vrea să îşi vândă participaţia la producătorul de obiecte sanitare Romtatay Bucureşti

Marti 18 aprilie 2017. Prodplast intenţionează să-şi vândă participaţia de 45,5% din capitalul Romtatay SA Bucureşti, societate mixtă româno-spaniolă specializată în producţia de obiecte sanitare.

Doar 1,3 milioane de români au asigurări facultative pe locuinţe, majoritatea limitându-se la poliţa obligatorie de 10-20 euro/lună

Marti 18 aprilie 2017. Numărul poliţelor facultative a scăzut anul trecut cu circa 7%, tot mai puţini asigurâdu-şi casele în acest fel, deşi preţul este de aproximativ 40-50 euro pe lună.

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. lei

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. leiMiercuri 15 martie 2017. Numărul notificărilor pe Legea privind darea în plată era de 7.000 la finalul lunii februarie, cu o valoare a creditelor notificate de 2 miliarde lei, a declarat, miercuri, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. VIDEO Documentar

40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. VIDEO DocumentarSambata 4 martie 2017. În seara de vineri, 4 martie 1977, la ora 21.22, România a fost zguduită de cutremurul cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munții Vrancei. Era al doilea mare seism din secolul XX produs în România, după cel din 10 noiembrie 1940, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter.

INS: Importurile de gaze au crescut anul trecut cu 629%

INS: Importurile de gaze au crescut anul trecut cu 629%Vineri 10 februarie 2017. Importurile de gaze ale României au crescut anul trecut cu 629%, comparativ cu 2015, ajungând la 1,185 milioane de tone echivalent petrol, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Drumurile blocate în această dimineață la ora 8.00

Drumurile blocate în această dimineață la ora 8.00Miercuri 11 ianuarie 2017. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate / restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului se prezintă astfel:

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lună

Profil de parlamentar: Nicuşor Dan, salariat cu 2.400 lei pe lunăLuni 19 decembrie 2016. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, ocupă primul loc pe lista celor opt deputaţi USR de Bucureşti care au reuşit să intre în Parlamentul României, după ce la alegerile parlamentare din 11 decembrie formaţiunea a întrunit 180.362 de voturi în Capitală, reprezentând aproximativ 25% dintre opţiuni.

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de lei

Ministerul Economiei vrea să realizeze un atlas economic cu 9,92 de milioane de leiLuni 21 noiembrie 2016. Ministerul Economiei vrea să realizeze cu bani europeni un atlas economic al României şi un document de politică industrială care va stabili priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru reindustrializare, conform unui document publicat pe site-ul instituţiei.

Despre dress code-uri cu antreprenorul care a dechis unul dintre primele ateliere de croitorie privată din România: La o petrecere eram jumătate spioni britanici care urmăreau jumătate de supermani. A fost amuzant

Joi 27 octombrie 2016. Marius Dan s-a gândit în 2010 că nu ar fi rău deloc dacă şi-ar face propriul său atelier prin care să aducă în România conceptul britanic de croitorie privată. Cu multă migală, ideea s-a transformat în sute de costume realizate pentru fel şi fel de clienţi, Tudor. Personal Tailor fiind azi una dintre cele mai trainice „ţesături“ din acest domeniu. Marius Dan, dincolo de seriozitatea cu care şi-a construit businessul, se dovedeşte a fi însă un antreprenor ieşit din tipare, combinând liniile clasice ale croitoriei britanice cu mult umor personal.

Deloitte: România va avea cea mai mare rată de creştere în perioada 2016-2018

Joi 27 octombrie 2016. România va avea cea mai mare rată de creştere între 2016-2018, creşterea PIB-ului României fiind estimată la minimum 4,5% în 2016, înainte de o reducere la 3,3% între 2017-2018, potrivit unui studiu Deloitte care analizează evoluţia sectorului bancar din opt ţări est-europene.

TypingDNA ia bani de la Gecad Ventures şi business-angels români

Joi 27 octombrie 2016. TypingDNA, un start-up local care lucrează la dez­vol­tarea unor produse în domeniul securităţii digitale şi al inte­li­genţei artificiale, a luat o finanţare de la fondul de investiţii Gecad Ventures şi de la un grup de investitori şi busi­ness-angels locali.

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Joi 27 octombrie 2016. Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Robert Redeleanu, UPC: Vrem să ne extindem reţeaua la alte 500.000 de case până în 2018. Odată ce vom atinge 3,2 - 3,3 milioane de gospodării, vom discuta şi despre servicii de telefonie mobilă

Joi 27 octombrie 2016. Compania UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV din România, îşi va menţine ritmul susţinut de investiţii în reţea cu obiectivul de a acoperi în 2018 cu infrastructura proprie peste 3,2 milioane de gospodării, faţă de 2,7 mi­lioane la jumătatea acestui an.

Cum s-a schimbat faţa comerţului local în ultimul deceniu. O piaţă marcată de tranzacţii, dispariţii de branduri şi un război tot mai dur între străini şi români

Joi 27 octombrie 2016. Două mutări importante au loc în această perioadă în co­merţul alimentar local, res­pectiv închiderea magazinelor XXL Mega Discount şi vânzarea reţelei de supermarketuri Profi.

Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcţionează“

Joi 27 octombrie 2016. Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

Stăpânii pompelor. Cei patru care controlează comerţul cu carburanţi şi-au conservat afacerile, iar costurile mai mici au dus la profituri record

Miercuri 26 octombrie 2016. Comerţul cu carburanţi trece printr-o perioadă susţinută de revenire, primul semestru al anului venind cu o creştere în volume de circa 5-6% la nivel de piaţă. Scăderea preţurilor la pompe a realimentat apetitul românilor pentru călătorii, dar s-a tradus şi în costuri mai mici de aprovizionare pentru companiile petroliere, care, deşi nu au bifat creşteri ale afacerilor, au terminat primele şase luni ale anului cu profituri mai mari.

RCS&RDS a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro pentru operaţiunea prin care şi-a refinanţat datoriile

Miercuri 26 octombrie 2016. Grupul RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi internet fix din România, a pus garanţii de 1,5 miliarde de euro constând în acţiunile proprii şi la filiale din străinătate, conturi bancare, mărci şi echipamente, pentru operaţiunea de refinanţare a datoriilor, care a avut o valoare totală de aproape 700 mil. euro, conform datelor disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

BNR lanseaza aplicatia LeulRomânesc

Miercuri 26 octombrie 2016. Banca Naţională a României lansează miercuri LeulRomânesc, o aplicaţie pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi monedelor româneşti în rândul publicului din mediul online.

EY: Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a scăzut cu aproape 50% în prima jumătate a anului

Miercuri 26 octombrie 2016. Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat o scădere de aproape 50% în primul semestru din 2016, atingând valoarea de 1,1 miliarde dolari, faţă de 2,1 miliarde dolari în primul semestru din 2015, conform rezultatelor raportului EY M&A Barometer.

CITR: Serviciile urcă pe locul doi în topul insolvenţelor, după ce RADET, Hidroserv şi ELCEN intră în această procedură

Miercuri 26 octombrie 2016. Serviciile au urcat pe locul al doilea în clasamentul insolvenţelor din România, în urma intrării în insolvenţă a RADET şi Hidroserv, primul loc fiind ocupat de industrie, arată o analiză realizată de CITR.

Compania de curierat DPD a avut afaceri mai mari cu 27% în primele nouă luni

Miercuri 26 octombrie 2016. DPD România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, a avut în primele nouă luni ale anului o creştere a cifrei de afaceri de 27% faţă de perioada similară a anului trecut. Evoluţia cifrei de afaceri a fost susţinută de o creştere a volumului de expediţii cu 36% în primele nouă luni.

​Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii din Polonia începe să investească în România

Miercuri 26 octombrie 2016. Pioneer Pekao, primul şi cel mai mare fond de investiţii polonez, a început să investească în instrumente financiale româneşti, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

Grupul Affidea preia centrele de diagnostic Hiperdia

Miercuri 26 octombrie 2016. Affidea, principalul furnizor de servicii de imagistică medicală şi tratament al cancerului din Europa, a semnat un acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, furnizor important de servicii de imagistică medicală din România.

Astra Vagoane Călători Arad: A dispărut resursa umană pentru industria românească

Miercuri 26 octombrie 2016. Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Că­lători din Arad, cu afaceri de 96 mil. lei (22 mil. euro), pre­gă­teşte în acest an 140 de tineri pentru me­seriile de su­dori, electricieni, lă­că­tuşi şi altele în cadrul şcolii pro­fe­sio­nale pe ca­re a înfiinţat-o anul trecut, prin ca­re încearcă să îşi asigure forţa de muncă în fabrica pe care o conduce.

Un nou târg internaţional, un nou semn de întrebare pentru România. Expozanţii români, singurii care apar cu semnul întrebării pe site-ul târgului de turism din Londra

Miercuri 26 octombrie 2016. Târgul de la Londra reuneşte 50.000 de profesionişti în turism, din 182 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul târgului. România ar urma să fie reprezentată de 50 de operatori din turism.

Nemţii de la Rewe renunţă la al treilea brand pe piaţa românească şi mai păstrează doar Penny Market. Întâi grupul a renunţat la Selgros, apoi la Billa prin vânzarea către rivali, iar până la finalul anului va închide magazinele XXL Mega D

Marti 25 octombrie 2016. Grupul german a renunţat iniţial la businessul Selgros, pe care l-a vândut într-o tranzacţie internaţională. Apoi a vândut magazinele Billa din România către Carrefour în decembrie 2015. La finalul anului acesta retailerul va închide şi cele opt magazine XXL Mega Discount, brandul urmând să dispară. Două dintre magazine, cele din Galaţi şi Sibiu, vor fi scoase la vân­za­re, iar celelalte şase vor fi transfor­ma­te în Penny Market, potrivit datelor ZF.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu un instrument de evaluare a democraţiei în toate statele UE

Marti 25 octombrie 2016. Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să înlocuiască Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) care vizează România şi Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democraţiei şi statului de drept în toate statele membre UE.

Investitorii americani: „Creşterea economică de 6% este un lucru bun, la prima vedere, dar dacă ea nu are la bază fundamente economice sustenabile, putem plăti un preţ destul de mare"

Marti 25 octombrie 2016. Prioritatea zero a Guvernului ar trebui să fie creşterea economică sustenabilă, urmată de investiţia în capitalul uman, cu accent pe educaţie şi demografie, infrastructura modernă şi statul de drept, a anunţat marţi Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham).

Scurtmetrajul BMW Films The Escape a rulat în avanpremieră europeană în România, în cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest”

Marti 25 octombrie 2016. Cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială pe BMWFilms.com, The Escape, cel mai nou scurtmetraj din seria The Hire, a beneficiat de o proiecţie în avanpremieră europeană în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium), scurtmetrajul plin de acţiune îi are în prim-plan pe starul seriei originale BMW Films, Clive Owen (Closer,Children of Men), care şi-a reluat rolul The Driver, pe Dakota Fanning (War of the Worlds, I am Sam), pe Jon Bernthal (The Punisher, Daredevil) şi pe actriţa nominalizată la Oscar, Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air).

Care este cel mai bun restaurant din România şi ce loc ocupă în topul mondial

Marti 25 octombrie 2016. Succesul unui restaurant este determinat de mai mulţi factori. În primul rând, gustul mâncării, aspectul acesteia şi felul în care sunt serviţi clienţii la masă. La fel de importantă este şi atmosfera şi valoarea întregii experienţe.

Cu ce se tratează românii. Nurofen, Aspenter şi Parasinus sunt cele mai vândute medicamente „fără reţetă”, o piaţă de 650 mil. euro anual

Marti 25 octombrie 2016. Cele mai importante cinci medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au avut în ultimul an (septembrie 2015 - august 2016) vânzări cumulate de 74 de milioane de euro, clasamentul fiind condus detaşat de brandul Nurofen din portofoliul companiei Reckitt Benckiser.

Cum a ajuns un olandez cel mai nou producător de petrol din România: De aici a început toată istoria petrolului

Marti 25 octombrie 2016. Mişcarea a fost făcută în contextul în care în mai anul acesta, Carlyle Group, cea mai mare firmă de pri­vate equity din lume, cu un portofoliu de active de 194 mld. dolari, a făcut o injecţie de capital de 500 de milioane de dolari în conturile Mazarine Energy după ce compania a raportat un succes în zona de explorare şi producţie din Tunisa.

Marius Precu, 41 de ani, este noul şef al firmei de executive search Stanton Chase

Marti 25 octombrie 2016. Marius Precu, 41 de ani, un mana­ger cu o experienţă de peste nouă ani în industria serviciilor de recrutare de executivi de top, a fost numit în această lună la conducerea filialei locale a firmei de executive search Stanton Chase România.

APIA: Eliminarea timbrului de mediu va transforma România în al doilea „cimitir de maşini vechi” al Europei, după Polonia

Luni 24 octombrie 2016. Eliminarea timbrului de mediu va duce la creşterea poluării în marile oraşe, scăderea siguranţei în trafic şi a activităţii producătorilor şi importatorilor autorizaţi de automobile, cu impact extrem de negativ în ceea ce priveşte restructurarea unui număr semnificativ de locuri de muncă şi diminuarea încasărilor la buget, comentează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România în contextul discuţiile legate de Proiectul de lege de relaxare a fiscalităţii prin eliminarea unor taxe.

Restricţii de trafic în Capitală pentru ceremoniile organizate de Ziua Armatei Române

Luni 24 octombrie 2016. Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier va fi restricţionat, marţi, în centrul Bucureştiului, pentru desfăşurarea ceremoniilor organizate cu ocazia Zilei Armatei Române.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani

Luni 24 octombrie 2016. Peste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015, dublu faţă de nivelul înregistrat în 2010, când erau 30.000 de angajaţi temporari, dar ponderea acestora în piaţa muncii este încă mult sub nivelul mediei Uniunii Europene, potrivit unui studiu al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).

British Romanian Investment Partnership investeşte 10 milioane euro în New Residence Bucureşti, al doilea ansamblu rezidenţial dezvoltat în România

Luni 24 octombrie 2016. Compania British Romanian Investment Partenership, parte a fondului de investiţii britanic ARDC (UK) Ltd, va investi 10 milioane euro în cel de-al doilea proiect rezidenţial dezvoltat în România, ansamblul New Residence Bucureşti.

Altex vrea să angajeze peste 450 de persoane în toată ţara

Luni 24 octombrie 2016. Lanţul de electro-IT Altex România recrutează peste 450 de persoane în perioada următoare, care să lucreze în magazinele Altex si Media Galaxy din întreaga ţară. Cele mai multe posturi sunt disponibile în oraşele: Bucureşti, Sibiu, Arad, Ploieşti, Braşov, Oradea, Satu Mare, Iaşi, Buzău, potrivit unui anunţ al companiei.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter