Stiri despre Romania

 

Familia contelui austriac Andreas von Bardeau a făcut cel mai mare parc industrial din vestul României

Sambata 27 mai 2017. Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun.

Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia. "Noi producem circa 12.000-15.000 de in­gineri pe an, cam acelaşi număr ca Ungaria şi Ce­hia, ţări mult mai mici decât Româ

Sambata 27 mai 2017. Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia, sus­ţine Petrişor Peiu, pro­fe­sor la Uni­vesitatea Politehnică din Bucureşti.

Fondatorul Stefanini: Ne-am extins în Republica Moldova pentru că avem nevoie de vorbitori de limba rusă, iar costurile salariale sunt cu 20% mai mici decât în România

Sambata 27 mai 2017. Furnizorul brazilian de servicii IT Stefanini IT Solutions, cu afaceri de aproape 160 de milioane de lei anul trecut pe plan local, a lansat oficial centrul din Chişinău, care vine în completarea centrelor din România, fiind axat în principal pe dezvoltarea de aplicaţii software şi pe deservirea clienţilor care activează pe piaţa din Rusia.

FMI: Lucrurile ar putea scăpa de sub control în România dacă relaxarea fiscală continuă, iar salariile de la stat cresc

Sambata 27 mai 2017. Raportul FMI susţine că etalon pentru salariile bugetarilor trebuie să fie salariile din mediul privat, astfel încât să se asigure că salariile din sectorul public sunt aliniate condiţiilor din piaţa muncii.

Credincioşii musulmani intră de sâmbătă, de la răsăritul soarelui, în postul Ramazanului

Vineri 26 mai 2017. Cei peste 70.000 de musulmani care trăiesc în România, alături de toţi credincioşii de confesiune islamică vor intra de sâmbătă dimineaţă, odată cu răsăritul soarelui, în postul de primenire spirituală, morală şi trupească al celei de-a noua luni a anului islamic, Ramazan.

Oraşul din România unde se vor amplasa senzori în asfalt pentru identificarea locurilor de parcare libere

Vineri 26 mai 2017. Primarul Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca va amplasa senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş, informaţiile urmând să poată fi accesate de şoferi prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil.

Gheorghe Răcaru, Blue Air, despre greva anunţată de controlorii de trafic: Nu este de bun augur având în vedere vacanţa de Rusalii, se va produce haos!

Vineri 26 mai 2017. Sindicatul Serviciilor de Tafic Aerian din România (ATSR), condus de Gabriel Tudorache, anunţă că angajaţii Romatsa vor intra în grevă generală din 30 mai, pe termen nelimitat.

Din păcate, România nu are de lucru pentru românii cu înaltă calificare care lucrează în afară, dar care cer salarii mai mari. În realitate, cererea în ţară este pentru cei cu salarii mici şi fără specializare

Vineri 26 mai 2017. Sunt cititori care spun că percepţia despre piaţa muncii din România este uşor distorsionată. Există cerere foarte mare pentru joburi entry-level din retail, horeca, call centere, service centere, cu salarii la limita de jos, sau în IT, cu salarii la limita de sus.

Nemţii de la Deutsche Bahn închiriază două locomotive electrice de la producătorul craiovean Softronic

Vineri 26 mai 2017. Transportatorul de marfă pe cale ferată DB Cargo, parte a gigantului grup german Deutsche Bahn, închiriază două locomotive electrice de la producătorul de locomotive şi rame electrice Softronic din Craiova, controlat de patru antreprenori români.

România se află printre ultimele locuri din Uniunea Europeană la transportul terestru de marfă

Vineri 26 mai 2017. România se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană la transportul terestru de marfă, având sub 2.000 de tone-kilometri pe cap de locuitor, în 2015, potrivit unui raport Eurostat publicat vineri.

Francezii de la Sodexo l-au numit pe Sven Marinus la conducerea diviziei din România

Vineri 26 mai 2017. Francezii de la Sodexo, una dintre cele mai importante companii pe piaţa tichetelor de servicii preplătite, l-au numit Sven Marinus la conducerea Sodexo Benefits & Rewards România. Din noua poziţie, acesta va administra şi gestiona operaţiunile curente, precum şi direcţia strategică şi comercială a diviziei din România.

CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a crescut în aprilie. Analiştii anticipează o depreciere a leului şi o majorare a dobânzilor în lei pe termen scurt şi mediu, în următoarele 12 luni

Vineri 26 mai 2017. Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat în aprilie valoarea de 60,8 puncte, în creştere cu 4 puncte faţă de valoarea consemnată în exerciţiul anterior, majorarea datorându-se în special evolutiei indicatorului de condiţii curente.

Nuclearelectrica începe din 28 iunie plata dividendelor

Vineri 26 mai 2017. Nuclearelectrica (SNN), companie deţinută în proporţie de 82% de statul român, a anunţat că va începe pe 28 iunie plata dividendelor.

De ce se încinge piaţa imobiliară: românii se înghesuie să ia credite stimulaţi de programul Prima casă

Vineri 26 mai 2017. Accelerarea preţurilor locuinţelor, perce­pută de BNR ca un factor de ameninţare la stabilitatea financiară, este alimentată de cererea în creştere pentru creditele ipotecare Prima casă, cerere care se vede în evoluţia stocului finan­ţărilor, precum şi la nivelul activităţii încărcate a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care emite garanţiile guvernamentale.

Mihai Boldijar, Bosch: Noile uzine auto din regiune atrag o producţie de componente mai mare la fabricile din România

Vineri 26 mai 2017. Construcţia unor noi uzine auto în Slovacia, alături de expansiunea austriecilor de la Magna Steyr în Austria şi a celor de la Mercedes-Benz în Ungaria vor genera creştere din partea furnizorilor de componente prezenţi pe piaţa locală.

Gigantul american Dell face un mare pariu pe România: Vrem să ne dublăm echipa la 1000 de persoane în următorii doi ani. Funcţiile pe care le avem aici nu sunt de call-center, ci funcţii de suport pentru business. O echipă din România gestionează

Vineri 26 mai 2017. Gigantul IT american Dell-EMC, format prin fuziunea celor două companii la sfârşitul anului trecut, are în plan să ajungă în următorii doi ani la o echipă de circa 1.000 de persoane în România, dublu faţă de numărul actual de angajaţi de pe plan local.

ZF IMM ’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine. Antreprenori, dacă vreţi să rezistaţi în business, nu săriţi etapele, construiţi brandul şi strategia

Vineri 26 mai 2017. Peste 100 de antreprenori, consultanţi, bancheri şi manageri au participat ieri la evenimentul care a adus în discuţie problemele cu care se confruntă IMM-urile şi antreprenorii români.

Un român de 35 de ani se va ocupa de operaţiunile retailerului de modă C & A pe nouă pieţe

Vineri 26 mai 2017. Cristian Codrea (35 de ani) se va ocupa de dezvol­ta­rea operaţiunilor retailerului de modă C & A pe nouă pieţe din Europa Centrală şi de Est, potrivit surselor ZF. În total, pe cele nouă pieţe printre care se numără şi Ro­mânia sunt des­chise 365 de magazine, dintre care doar 10% la nivel local.

VIDEO ZF Live. Bogdan Matei, director de vânzări Enel Energie: Companiile îşi pot reduce costurile cu utilităţile dacă permit angajaţilor să lucreze de acasă sau întrerup furnizarea pe la 6-7 seara

Joi 25 mai 2017. Companiile pot adopta o serie de soluţii de reducere a costurilor cu utilităţile, inclusiv prin optimizarea consumului prin limitarea pro­gramului de lucru al angajaţilor, pre­lua­rea modelului muncii de acasă sau realizarea unor investiţii în tehnologii moderne, a spus la ZF Live Bogdan Matei, director de vânzări pentru Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care RWE Energie preia portofoliul de clienţi al Fidelis Energy

Joi 25 mai 2017. Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care furnizorul de energie electrică şi gaze RWE Energie preia portofoliul de clienţi al Fidelis Energy, Consiliul Concurenţei hotărând că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Grupul german Bosch şi-a majorat afacerile cu 22% şI a ajuns la un business consolidate de 1,5 mld. lei

Joi 25 mai 2017. Grupul Bosch în România a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creştere semnificativă de 22% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei. Vânzările totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere faţă de anul trecut de 58%.

Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House: Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business

Joi 25 mai 2017. Antreprenorul român este entuziat, creativ, are pasiune, este specialist din punct de vedere tehnic pe domeniul lui, însă punctul vulnerabil îl reprezintă zona de management strategic. Antreprenorului român îi lipseşte o viziune integrată în business. El identifică problemele, dar nu are capacitatea să îneleagă integrat ce se întâmplă cu businessul, a spus Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist, Business Mentoring House, în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

România ieşit din clasamentul celor mai atractive ţări pentru investiţiile în energie regenerabilă

Joi 25 mai 2017. China şi India au devansat Statele Unite în clasamentul celor mai atractive 40 de pieţe din lume pentru investiţii în energie regenerabilă, în timp ce România a ieşit din clasament, conform ultimului raport EY Renewable energy country attractiveness index (RECAI).

Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO: În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc

Joi 25 mai 2017. Cultura antreprenorială există în România, dar marea problemă este cum facem companiile să crească. În România nu există o bancă de investiţii. Antreprenoriatul înseamnă risc, iar statul ar trebui să acopere o parte din acest risc, a spus Sorana Baciu, Managing Partner, ACGENIO , în cadrul evenimentului ZF IMM’17 – Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini: „Investitorii străini angajează o treime din forţa de muncă din România”

Joi 25 mai 2017. Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC) spune că investitorii străini angajează 1,2 milioane de persoane în România, ceea ce reprezintă o treime din forţa de muncă. El a mai precizat totodată că investiţiile străine au un rol pozitiv asupra balanţei comerciale a României pentru că investitorii străini realizează 70% din export.

​Paul Fulea, Proprietar, Crama Histria: Mediul de afaceri din România are nevoie de simplificare

Joi 25 mai 2017. Mediul de afaceri din România are nevoie de simplificare şi sunt multe lucruri care trebuie îmbunătăţite, este de părere Paul Fulea, proprietar, Crama Histria, prezent în cadrul Conferinţei ZF IMM '17 - Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

​Dumitru Becşenescu, Preşedinte, Antares Group; A face afaceri este un fel de a merge pe sârmă

Joi 25 mai 2017. A face afaceri în România este un fel de a merge pe sârmă, principala problemă întâlnită în mediul de afaceri este forţa de muncă, a spus Dumitru Becşenescu, Preşedinte, Antares Group, în cadrul Conferinţa ZF IMM '17 - Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: Preocuparea antreprenorilor faţă de cadrul fiscal a scăzut

Joi 25 mai 2017. Antreprenorii români nu se mai tem de cadrul fiscal atunci când îşi creează o firmă, această tendinţă vine în contextual în care în mediul legislative s-a vorbit foarte mult de scăderea taxelor, a spus Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prezent în cadrul Conferinţa ZF IMM '17 - Antreprenorii de azi, motorul economiei de mâine.

Investitorii străini spun că au 70% din exporturile României şi angajează o treime din forţa de muncă

Joi 25 mai 2017. Investiţiile străine au contribuit la finanţarea economiei româneşti în contextul în care peste 70% dintre exporturile din România au fost realizate de companiile cu capital străin, care au angajat o trieme din forţa de muncă din mediul privat românesc, potrivit unui studiu realizat de Academia de Studii Economice (ASE) şi de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Turismul în vremea atacurilor teroriste. Care sunt riscurile pentru turiştii români

Joi 25 mai 2017. În ultimii ani, românii au renunţat la vacanţele în ţară, fiind atraşi de obiectivele din străinătate. Specialiştii explică care sunt riscurile la care ne supunem, cum am putea avea o vacanţă sigură şi cum ar trebui să reacţionăm dacă suntem părtaşi ai unui atentat.

Statul încasează 1,9 mld. lei din dividendele de la companii listate la care este acţionar la Bursă

Joi 25 mai 2017. Statul român va încasa dividende de aproape 1,9 mi­liarde de lei (410 milioane de euro) din profiturile pe 2016 de la companiile listate la care este acţionar, din care cea mai mare parte a banilor, adică 53%, ar putea să vină de la Romgaz dacă va fi acceptată noua propunere de dividend.

Economia creşte banii băncilor din România. Creşterea creditării rămâne modestă, doar 3,2%, în aprilie. Noii bancheri au devenit furnizorii şi IFN-urile şi băncile din afară

Joi 25 mai 2017. Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a continuat să avanseze într-un ritm modest, susţinută exclusiv de ascensiunea împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută sunt în continuare în declin.

România multinaţionalelor: Comerţul modern a ajuns la şase miliardari în euro şi se pregăteşte pentru al şaptelea

Joi 25 mai 2017. Comerţul alimentar local este o piaţă dominată clar de zece jucători străini, care au afaceri cumulate de aproape 50 de miliarde de lei (11 mld. euro), respectiv circa 60% din totalul pieţei.

Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la afaceri de jumătate de miliard de euro. Anul 2016 a fost foarte bun pentru companie

Joi 25 mai 2017. Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi de pe plan local, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie. „Anul trecut a fost unul foarte bun pentru companie.

Germania dezvoltă tacit o armată a UE, prin structurile de cooperare create cu România şi Cehia

Miercuri 24 mai 2017. Iniţiativa Germaniei, României şi Cehiei de intensificare a cooperării militare, anunţată de NATO acum câteva luni, constituie o încercare a Berlinului de a dezvolta o armată a Uniunii Europene sub comandament german, afirmă experţi citaţi de revista Foreign Policy.

Economia în fază de supraîncălzire: Banca Transilvania a majorat prognoza privind dinamica PIB-ului României pe 2017. Dinamica economiei mondiale s-a consolidat în luna aprilie

Miercuri 24 mai 2017. Banca Transilvania a majorat prognoza privind dinamica PIB-ului României pe 2017, de la 4,1% an/an la 4,5% an/an, pe fondul revizuirii în sus a previziunilor pentru consumul privat.

Preţ minim record, înregistrat miercuri, pe piaţa gazelor naturale tranzacţionate la BRM

Miercuri 24 mai 2017. Platformele electronice ale Bursei Române de Mărfuri (BRM) au înregistrat, miercuri, un preţ minim record de 68,50 lei/Mwh pentru gazele din producţia internă pe piaţa angro, cantitatea tranzacţionată ajungând la 300.000 Mwh, potrivit unui comunicat emis de BRM.

Cum arată agricultura României la 10 ani de la aderarea la UE. „Astăzi, ca şi acum 10 ani, se irigă în jur de 150.000 de hectare anual, undeva la 1,5 % din arabilul ţării“

Miercuri 24 mai 2017. La 10 ani de la aderarea la UE, fermierii au constatat că au mai puţin teren lăsat pârloagă, că efectivele de animale au scăzut, cu excepţia ovinelor şi a caprinelor, şi că producătorii agricoli se confruntă cu aceleaşi probleme ca acum 10 ani, şi anume, lispa unei infrastructuri funcţionale de irigaţii.

Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al BNR, declară pentru Bloomberg că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Miercuri 24 mai 2017. Creşterea economică rapidă a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit unui interviu acordat publicaţiei Bloomberg.

Cornel Coca Constantinescu a primit votul Parlamentului pentru functia de Vicepreşedinte al ASF

Miercuri 24 mai 2017. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României a adoptat astăzi hotărârea prin care Cornel Coca Constantinescu a fost numit în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară – membru executiv, coordonator al Sectorului Asigurări-Reasigurări din cadrul ASF.

​Robert Rekkers, CEO, Agricover Credit IFN: România poate fi top trei la nivelul UE în termeni de producţie

Miercuri 24 mai 2017. Daca se vor face investitii si modernizări in domeniul agriculturii, Romania poate deveni una dintre cele mai mari producatoare la nivelul Uniunii Europene, a spus Robert Rekkers, CEO, Agricover Credit IFN, in cadrul conferintei de Risc de Tara Coface 2017.

Biroul Asigurătorilor Auto a plătit 43 mil. euro pentru falimentele Astra şi Carpatica

Miercuri 24 mai 2017. Biroul Asigurătorilor de Aurovehicule din România (BAAR), format din asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA), a plătit daune în valoare de 195 milioane de lei (43 mil. euro) în contul a circa 10.400 de dosare ale companiilor falimentare Astra Asigurări şi Carpatica Asig.

McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, în 2016

Miercuri 24 mai 2017. McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, cele 68 de restaurante din ţară fiind vizitate de peste 70 de milioane de clienţi, în 2016, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s.

Angela Roşca, Taxhouse: Aplicarea legii impozitului pe venitul global va conduce la apariţia altor taxe

Miercuri 24 mai 2017. Angela Roşca, Managing Partner Taxhouse şi membru în conducerea Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), insistă că proiectul impozitului pe venitul global va afecta atât de grav veniturile statului încât cineva va trebui să umple golurile şi, cel mai probabil, acestea vor fi umplute din noi taxe impuse firmelor.

Mircea Sandu, urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, delapidare şi spălare de bani

Miercuri 24 mai 2017. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, este urmărit penal, alături de alte persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, fiind acuzat că şi-a însuşit din patrimoniul FRF suma de 740.000 euro.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Introducerea impozitului pe venitul global expune economia la riscuri şi reduce drastic veniturile bugetare

Miercuri 24 mai 2017. Introducerea impunerii globale a gospodăriilor poate conduce la consecinţe grave pentru economie, inclusiv reducerea drastică a veniturilor bugetare şi creşterea cheltuielilor pentru adaptarea instituţiilor statului la noul sistem de colectare, spune reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), care subliniază nevoia unui studiu de impact.

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 mil.euro de la IFC pentru finanţarea IMM-urilor deţinute sau conduse de femei

Miercuri 24 mai 2017. Garanti Leasing, parte a Garanti România, a luat un împrumut de 5,5 milioane de euro de la International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) deţinute sau conduse de femei.

COTAR cere Guvernului să dea curs cerinţelor transportatorilor şi să modifice legea 38/2003

Miercuri 24 mai 2017. COTAR cere Guvernului României să dea curs cerinţelor transportatorilor şi să modifice legea 38/2003, după ce Uber a solicitat premierului Grindeanu să retragă temporar OUG, până când va exista un cadru de reglementare pentru serviciile de ridesharing, potrivit unui comunicat emis miercuri de COTAR.

Critică fără precedent la adresa bancherilor: Scopul băncilor este să dea credite companiilor nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă sau la titlurile de stat

Miercuri 24 mai 2017. Liviu Voinea, viceguvernator BNR, spune că vina pentru scăderea intermediarii financiare din România la unul din cele mai scăzute niveluri din Europa, numai 29 la sută din PIB, aparţine şi băncilor, care nu fac îndeajuns pentru creşterea creditării companiilor, în condiţiile în care mai există spaţiu pentru acest lucru.

Florin Pogonaru, Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Majorările de salarii vor merge în merele poloneze

Miercuri 24 mai 2017. Coaliţia pentru Dezvoltarea României, care reuneşte cele mai puternice organizaţii patronale româneşti şi străine din România critică din nou decizia guvernului de a introduce impozitul pe gospodării, motivând că nu există niciun studiu de impact privind avantajele sau dezavantajele sistemului.

Investiţiile în restaurantele McDonalds au totalizat anul trecut 20 mil.lei; buget de 7,5 mil.lei pentru reţeaua de cafenele McCafe

Miercuri 24 mai 2017. Reţeaua de restaurante McDonalds a derulat anul trecut investiţii de peste 20 milioane lei, din care 7,5 milioane lei pentru dezvoltarea reţelei McCafé, care a ajuns la 25 de cafenele la finele anului, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România, firma care operează lanţul pe plan local.

Unu din trei manageri de la Telekom îşi va pierde postul

Miercuri 24 mai 2017. Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecom de pe piaţa locală, va desfiinţa aproximativ o treime din cele 600 de poziţii de manageri prevăzute în organigramă ca parte a procesului de reorganizare a grupului, conform datelor furnizate luni de reprezentanţii departamentului de resurse umane în cadrul unei consultări cu organizaţiile sindicale.

UniCredit avertizează: În ciuda creşterii economice robuste, ne aşteptăm ca până la finalul anului creşterea să încetinească sub 4%, dacă deficitul bugetar nu se va extinde mult peste 3% din PIB

Marti 23 mai 2017. Creşterea economică de 5,7% înregistrată de România în primul trimestru din 2017 faţă de perioada similară a anului trecut, precum şi creşterea de 1,7% comparativ cu trimestrul patru din 2016, s-au situat peste estimările făcute de UniCredit de 5%.

Groupama Asigurări: „zăpada mieilor” a mărit semnificativ numărul avizelor de daune agricole

Marti 23 mai 2017. Groupama Asigurări, lider pe segmentul asigurărilor agricole din România, a înregistrat, ca urmare a temperaturilor negative de la finalul lunii aprilie, un număr semnificativ de avizări de daune la culturi agricole, se arată într-un comunicat transmis marţi de companie.

Grupul Telekom România: Vom demara un proces de selecţie pentru poziţiile de manager afectate de procesul de remodelare al businessului

Marti 23 mai 2017. Echipa de conducere a Telekom a avut o nouă întâlnire cu sindicatele în care a oferit date despre evoluţia procesului de reorganizare şi noul model operaţional care urmează să fie implementat începând cu data de 1 iulie, au precizat pentru ZF reprezentanţii grupului de comunicaţii fixe şi mobile.

DKV Euro Service, afaceri de plus 19% anul trecut în România. “Anul acesta ne aşteptăm la venituri de 260 mil. euro“

Marti 23 mai 2017. DKV Euro Service, compania ce oferă carduri de combustibil şi servicii conexe transportatorilor, a urcat anul trecut cu 19,5% pe piaţa locală, la afaceri de peste 232 mil. euro comparativ cu anul anterior, cu 8% mai mult decât estimarea iniţială a companiei.

​Efectul integrării în UE asupra sectorului ovin. Ionică Nechifor, Romovis: „În zece ani efectivul de ovine a crescut cu 40%, dar am pierdut 60% din preţul de valorificare al produselor noastre”

Marti 23 mai 2017. Ionică Nechifor, secretarul general al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine Romovis, spune că în zece ani, de la aderarea României la UE, efectivul de ovine al României a crescut cu circa 40%, însă preţurile de valorificare a produselor rezultate din creştera ovinelor au scăzut cu 60%.

Alex Gavril, Managing Partner Promocrat: România a finanţat în ultimii ani multe startupuri, dar intrebarea e ce facem cu ele

Marti 23 mai 2017. România a finanţat în ultimii ani multe startupuri, dar intrebarea e ce facem cu ele. Am încurajat mult antreprenoriatul pe partea de inovaţie. Dar ce facem cu ele?, a spus Alex Gavril, Managing Partner Promocrat la conferinţa EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

Elena Calistru, Preşedinte Funky Citizens : Pe lângă IT, la brandul de ţară, am putea adăuga anticorupţie, o zonă pe care suntem foarte competitivi

Marti 23 mai 2017. Eu văd bine viitorul. Dacă mă uit în urmă, acum 60 de ani femeile de culoare nu puteau sta lângă un alb în autobuz. La scară istorică, ce a făcut România în 20 de ani este foarte mult. Frustrarea este că se putea face mai mult, mai rapid, dar de prin 2012-2013 tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de ce se întâmplă cu ţara asta. Văd oameni care vor să ştie ce se face cu banii lor, care e procesul legislativ, oameni care îşi pun întrebări, a spus Elena Calistru, Preşedinte Funky Citizens, la conferinţa EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

Ionut Budişteanu, Inginer & Inventator: Cea mai acută problemă din România este că un număr foarte mare de oameni au puterea prin pix şi frânează dezvoltarea

Marti 23 mai 2017. Cea mai acută problemă din România că este un număr foarte mare de oameni au puterea prin pix şi frânează dezvoltarea. Avem autostrăzi, fabrici, în pix. Proiecte doar pe hârtie. În plus, oamenii nu sunt lăsaţi să muncească, să fie susţinuţi să facă mici afaceri de familie. Când România nu va mai fi condusă de oamenii cu pixul, atunci o să vedem rezultate, a spus Ionut Budişteanu, inginer & inventator, la conferinţa EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

Mihai Toader Pasti, Manager Proiect EFdeN: Există şi o Românie care nu e pe Facebook, care nu e în bula noastră

Marti 23 mai 2017. De ce e nevoie? De mai multă încredere şi mai mulţi oameni de calitate să ajungă la conducere. Nu contează cum au fost alte generaţii, este o aptitudine care se învaţă şi oamenii trebuie învăţaţi din şcoală să fie ambiţioşi şi să aibă încredere. Trebuie să renunţăm la sentimentul de inferioritate, a spus Mihai Toader Pasti, Manager Proiect EFdeN, în cadrul conferinţei EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, despre agricultura României la 10 ani de la intrarea în UE:„Am început să distrugem încet, dar sigur, zootehnia”

Marti 23 mai 2017. Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), spune că odată cu intrarea în UE au scăzut efectivele de animale din cauză că au fost distruse abatorele, iar fermierii, neavând piaţă de desfacere, au fost descurajaţi să mai crească animale.

Daniel Dines, CEO UiPath: Tehnologia, automatizarea pot fi o oportunitate pentru România

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este legată de tehnologie. Sunt mulţi care văd un viitor sumbru, în care oamenii sunt înlocuiţi de roboţi. Dar întrebarea este dacă acest lucru nu este o oportunitate pentru România? Şi de ce se întâmplă asta?, a întrebat Daniel Dines, CEO UiPath, la conferinţa EY 25 de întrebări pentru viitorul României.

Percheziţii în Capitală şi Ilfov într-un dosar de rambursări ilegale de TVA, 5 mil. lei prejudiciu

Marti 23 mai 2017. Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac, marţi, 6 percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi efectuarea de rambursări ilegale de TVA, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 5.000.000 de lei.

Mihai Marcu, Preşedinte MedLife: Întrebarea mea pentru viitorul României este care sunt cele cinci aeroporturi pe care le dezvoltăm în următorii ani

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este care sunt cele cinci aeroporturi pe care le dezvoltăm în următorii ani, care vor fi cele cinci taxe pe care le vom avea mereu clare, fixe. Cât ne lăudăm pentru ce am realizat?, a întrebat Mihai Marcu, Preşedinte MedLife, la conferinţa EY 25 de întrebări pentru viitorul României.

VIG şi-a dublat profitul în România, desi afacerile au scăzut cu 7,5%

Marti 23 mai 2017. Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au raportat în primul trimestru pentru România un profit de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 113% faţă de perioada similiară a anului trecut când a înregistrat un profit de 1,5 milioane de euro.

Cătălin Păuna,Senior Economist Banca Mondială:Întrebarea mea pentru viitorul României este, în condiţiile de convergenţă economică cu Europa, de ce şomajul la tineri e aşa ridicat?

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este, în condiţiile de convergenţă economică cu Europa, de ce şomajul la tineri e aşa ridicat?, întreabă Cătălin Păuna,Senior Economist Banca Mondială la conferinţa EY 25 de întrebări pentru România.

Steven van Groningen, Preşedinte Raiffeisen Bank: Întrebarea mea pentru viitorul României este cum finanţăm sustenabil tot ce e de făcut aici

Marti 23 mai 2017. Întrebarea mea pentru viitorul României este cum finanţăm sustenabil tot ce e de făcut, infrastructură, educaţie, ca să ajungem la nivelul de bunăstare dorit?, a întrebat Steven van Groningen - Preşedinte Raiffeisen Bank, la conferinţa EY 25 de întrebări pentru viitorul României.

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania:Vrem să ajutăm la imbunătăţirea competitivităţii ca ţară, identificând răspunsurile la cele mai importante 25 de întrebări pentru viitorul României

Marti 23 mai 2017. Lansăm proiectul ”25 de întrebări pentru viitorul României” prin care vrem să indentificăm şi cele mai bune răspunsuri, un tip de proces care generează schimbarea, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Lars Larsen, proprietarul JYSK

Marti 23 mai 2017. Omul de afaceri de origine daneză Lars Larsen, fondatorul şi proprietarul retailerului de mobilă JYSK Holding, are, potrivit Forbes, o avere de 4,1 miliarde de dolari.

Reţeaua de laboratoare Synevo a avut afaceri de 180 mil. lei în 2016, un avans de 16%, cu un profit de 16 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Reţeaua de laboratoare Synevo România, care face parte din grupul suedez de servicii medicale private Medicover, a raportat afaceri de peste 180 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 16% faţă de 2016, arată datele publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Lanţul de magazine de cosmetice Yves Rocher: Ţinta noastră este ca până în 2020 să ajungem locul trei în piaţă, faţă de şapte acum

Marti 23 mai 2017. Businessul producătorului de cosmetice Yves Rocher este operat în România de două companii, una fiind cea care se ocupă de magazine, iar cealaltă de vânzările prin corespondenţă şi internet. Afacerile grupului francez în România ar putea sări pragul de 100 mil. lei în acest an.

Americanii de la CGS, cel mai mare operator de call-centere din România, au raportat un profit de 51 mil. lei în 2016, la afaceri de 232 mil. lei

Marti 23 mai 2017. Furnizorul american de servicii de externalizare Computer Genera­ted Solutions (CGS) a încheiat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de 232 mil. lei, în creş­te­re cu 22% faţă de anul 2015. Totodată, şi pro­fitul companiei a cres­cut, ajungând la 51,4 mil. lei, în creş­tere cu 3% faţă de anul trecut.

Un antreprenor român va livra sisteme video pentru Renault. „După dezvoltarea şi livrarea camerei de marşarier pentru Dus­ter, Falcon dezvoltă, în prezent, un nou accesoriu."

Marti 23 mai 2017. Dan Cuţui, antreprenorul care controlează compania Falcon Electronics, specializată în sisteme electronice pentru automobile, precum alarme, sisteme audio şi video, dezvoltă în prezent o cameră video pentru a fi montată în partea frontală a automobilului şi a dezvoltat un sistem de supraveghere pentru modelele Dacia.

Explozia zborurilor. Aeroportul din Timişoara, cea mai mare creştere a traficului în T1 2017: plus 70%

Marti 23 mai 2017. Traficul de pasageri pe aeroporturile din ţară a ajuns în primul trimestru la peste 4 milioane de oameni, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Ministrul ungar de Externe: Luăm în calcul instalarea unui gard la frontiera Ungariei cu România

Luni 22 mai 2017. Presiunea asupra graniţelor europene cauzată de migraţia ilegală se menţine la cote înalte, iar Ungaria analizează posibilitatea instalării unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria şi România, a declarat, luni, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, notează MTI.

Simona Halep: Ceea ce a făcut Hagi nu a făcut nimeni în ţara asta

Luni 22 mai 2017. Simona Halep (25 ani) a revenit în România după finala de la Roma, pe care a pierdută în faţa ucrainiencei Elina Svitolina (locul 6 WTA), scor 6-4, 5-7, 1-6. Românca a precizat că va efectua un RMN pentru a vedea în ce stadiu este accidentarea suferită la gleznă în partida de ieri.

Renault lansează în România noul ZOE, cel mai vândut vehicul electric din Europa. Galerie FOTO

Luni 22 mai 2017. Renault deschide comenzile pentru noul ZOE, cel mai vândut vehicul electric din Europa, dotat cu baterie Z.E. 40, care oferă o autonomie NEDC de 400 km (echivalentul unei distanţe reale de 300 km în mediu urban şi limitrof), anunţă companie.

Dorin Pena - CEO, Cisco România: Oricât de bine ne-am proteja cu parole, mereu vom avea o vulnerabiliate. Acest atac trebuie să ne schimbe şi modul în care ne protejăm, dar şi ce facem apoi, în caz că suntem atacaţi

Luni 22 mai 2017. La 2 zile dupa ce a fost acest atact a explodat acest subiect – securitatea a fost cel mai important subiect în cadrul unui eveniment II la care am participat la Timişoara.

Dan Damian, managing partner 3pm: În România încă este nevoie de o mai mare educare a pieţei

Luni 22 mai 2017. În România încă este nevoie de o mai mare educare a pieţei. De fiecare dată când am avut discuţii cu un client legat de o aplicaţie, mereu cred că ştiu ce vor.

Librăria online Okian a vândut anul trecut carte străină în valoare de peste 2 mil. lei şi mizează pe un plus de 40% în 2017

Luni 22 mai 2017. Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online româneşti specializată pe vânzarea de carte în limba engleză, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,2 milioane lei, cu aproape 40% mai mari faţă de cele din anul precedent, şi estimează o creştere asemănătoare a veniturilor pentru anul în curs.

Marian Gheorghe, Director Key Account & ICT Telekom România: Dacă acum câţiva ani, ne aşteptam să fim atacaţi şi să distrugă informaţia, acum hackerii vor să facă bani din aceste lucruri

Luni 22 mai 2017. Dacă acum câţiva ani, ne aşteptam să fim atacaţi şi să distrugă informaţia, acum hackerii vor să facă bani din aceste lucruri, a spus Marian Gheorghe, Director Key Account Telekom România, la conferinţa ZF Mobilio 2017.

Veridio: Proiectul propus de Ministerul Energiei privind includerea terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul e acţionar riscă naţionalizarea companiilor private

Luni 22 mai 2017. Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu, senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare

Luni 22 mai 2017. Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare între femei şi bărbaţi, să consulte partenerii sociali înainte de a stabili salariul minim şi să îşi îmbunătăţească sistemul de colectare a taxelor, potrivit unui document publicat luni de instituţie.

De câte vizualizări ai nevoie pe YouTube pentru a câştiga salariul minim pe economie în România

Luni 22 mai 2017. Ideea de a face bani din clipuri a rămas pentru destul de mult timp învăluită într-un oarecare mister. Un amplu material publicat de cei de la The New York Times la începutul 2014 a încercat să afle cât de greu este pentru creatorii de conţinut original să câştige sume consistente şi care este secretul celor care reuşesc să facă asta.

Lucian Anghel, BVB: Salteaua şi contul curent, principalele metode de economisire ale românilor

Luni 22 mai 2017. Printre metodele de economisire ale românilor se numără “salteaua şi contul curent”, a declarat, luni, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. Acesta a spus că românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile.

Alina Georgescu, Country Manager IDC România: În România este pentru prima dată când bugetul acordat pentru securitate este pe umărul unu după zona de mobilitate

Luni 22 mai 2017. Zona de pierdere de date care vine din zona utilizatorilor finali este pe top 3 în conştientizarea ameninţărilor de securitate.

Grupul Rodbun investeşte 500.000 euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun din Bucureşti, unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, şi-a bugetat investiţii de peste 500.000 de euro în sisteme informatice şi îmbunătăţiri logistice, parte a unui plan amplu, de peste 8 milioane euro.

Virgil Şoncutean, Allianz-Ţiriac: Vedem o cerere în creştere pentru poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion

Luni 22 mai 2017. Românii sunt tot mai interesaţi de achiziţia de poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion (a doua părere medicală), a afirmat Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac în cadrul Forumului Internaţional de Asigurări-Reasigurări (FIAR) organizat de Media Xprimm. Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local în funcţie de primele subscrise, avea circa 80.000 de clienţi pe nişa asigurărilor de sănătate la finalul anului 2016, iar pentru acest an şi-a propus să depăşească pragul de 100.000 de clienţi.

Uber România: Solicităm retragerea temporară a OUG privind legea nr. 38/2003, generează abuzuri

Luni 22 mai 2017. Uber a solicitat, vineri, premierului Grindeanu, să retragă temporar OUG privind legea nr. 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi, susţinând că actul deschide calea spre abuzuri asupra şoferilor parteneri, a declarat, luni, Alexandra Corolea, purtător de cuvânt al Uber România.

Cel mai nou BlackBerry este disponibil pentru precomandă la Vodafone România

Luni 22 mai 2017. Clienţii Vodafone România pot înregistra între 22 mai şi 6 iunie o precomandă pentru cel mai nou BlackBerry, model echipat cu tastatură fizică şi cu display tactil de 4,5” cu rezoluţie de 1620 x 1080 pixeli, care dispune de sistem de operare Android

Isărescu îndeamnă băncile: Cultivaţi-vă clienţii, ieşiţi din litigii şi reporniţi creditarea!

Luni 22 mai 2017. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a declarat, luni, că băncile trebuie să recâştige încrederea clienţilor şi să repornească creditarea. Acesta a avertizat băncile că un număr mare de litigii în instanţă cu clienţii le vor obliga să-şi majoreze capitalul, conform normelor UE.

Valentin Ştefan, Director de Strategie & Business Development, Vodafone România: Facebook şi reţelele de socializare sunt cele mai utilizate de în România. În 2-3 ani probabil vom ajunge la 80% folosire a Internetului şi a smartphone-ului

Luni 22 mai 2017. Smartphone-ul a adus internetul aproape de mai mulţi oameni şi mai la îndemână. Mare parte din oameni le folosesc în paralel smartophone-ul şi laptopul/PC-ul.

Cristian Cojocaru, Head of telecom Division, Samsung Electronics România: În 3-5 ani este posibil să vedem primele reţele 5G din România

Luni 22 mai 2017. Ritmul de dezvoltare al tehnologiei în ultimii 10 ani este cu mult mai mare decât ritmul de dezvoltare din precedenţii 10 ani. În periaoda 1997-2007 s-au întâmplat multe lucruri, dar ritmul de inovaţie şi dezvoltare a tehnologiei era departe de ce se întâmplă acum, a declarat Cristian Cojocaru, Head of telecom Division, Samsung Electronics România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017.

Compania Comvex a primit o finanţare de 33,6 mil.euro de la Raiffeisen Bank şi EximBank pentru un terminal de cereale în Portul Constanţa

Luni 22 mai 2017. Raiffeisen Bank şi EximBank România au semnat la finalul săptămânii trecute un acord de credit în valoare de 33,6 milioane de euro cu compania Comvex SA pentru construcţia unui terminal de cereale în Portul Constanţa, Dana 80, investiţie evaluată la 45 milioane euro.

Andreea Ioniţă, Strategy & Program Management Director, Director Orange România: În Orange vedem o dublare a traficului mobil faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Acum 10 ani puteam petrece ore în şir fără să ne uităm la telefon. Astăzi petrecem aproximativ 4-5 ore cu smartphone-ul pe zi, este centrul ”universului”, dar şi al IOT (internet of things), core-ul care conectează totul.

Frantisek Mala, Director Executiv Comercial pe segmentul Rezidenţial, Telekom România: În reţelele Telekom traficul 4G a crescut de 5 ori faţă de anul trecut

Luni 22 mai 2017. Felul în care folosim smartphone-ul s-a schimbat, în special pentru tineri. Astăzi smartphone-ul este despre Internet.

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro

Luni 22 mai 2017. Din 2007 până în prezent s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro în România. Estimăm că în 2017 vom ajunge la jumătate din populaţie utilizatori de Internet pe mobil, a declarat Anca Zamfirescu, Head of Digital Marketing Intelligence, GfK România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio'17.

ZF Live. Petrişor Peiu, profesor la Universitatea Politehnică: Sistemul de învăţământ din România produce prea puţini ingineri faţă de nevoile pieţei. Până în 2020 sistemul de învăţământ românesc va livra numai 50.000-60.000 de absolve

Luni 22 mai 2017. Sistemul de învăţământ din Româ­nia produce prea puţini ingineri faţă de cât are nevoie piaţa şi eco­no­mia, sus­ţine Petrişor Peiu, pro­fe­sor la Uni­vesitatea Politehnică din Bucureşti.

Grupul din agrobusiness Rodbun şi-a bugetat afaceri de 385 mil. lei. „Vom relua livrările directe către partenerii externi“

Luni 22 mai 2017. Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii români Daniel Muntean şi Alexandru Ian­cu, un business integrat în a­gri­cultură, mizează pe afaceri de 384,2 mil. lei (85,3 mil. euro) în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent, esti­mând un profit net de aproa­pe 3 milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de companie.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter