Stiri despre SIF

 

Turism Felix, venituri totale de 61 mil. lei şi un profit net de 3,6 mil. lei în 2017

Vineri 16 februarie 2018. Compania hotelieră Turism Felix (TUFE), controlată de SIF Transilvania, a raportat pentru 2017 venituri totale de 61,1 milioane de lei, faţă de 62,02 milioane de lei în 2016 şi un profit net de 3,68 milioane de lei, în scădere cu 33% faţă de anul precedent.

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

Miercuri 14 februarie 2018. OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

Cine a vândut acţiuni Banca Transilvania în 2017 dintre acţionari şi directori: SIF Moldova a fost şi vânzător şi cumpărător

Miercuri 24 ianuarie 2018. ZF a analizat vânzările de acţiuni rea­lizate de persoane iniţiate în 2017 la Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare instituţie de credit din Româ­nia după BCR, iar concluzia a fost că SIF Moldova a fost cel mai activ vân­ză­tor, în contextul în care în nouă şe­dinţe a vândut acţiuni TLV de 67 mil. lei.

SIF 3 îşi face curăţenie în portofoliu dupa ce transfera 27 de pachete de actiuni la alta societate

Joi 18 ianuarie 2018. SIF Transilvania a transferat până la finele anului trecut un număr de 27 de pachete de acţiuni deţinute la societăţi neoperaţionale, aflate în insolvenţă, faliment sau în dizolvare, spre SIF Transilvania Project Management Company, parte a strategiei de restructurare a portofoliului.

Pe ce bază cresc SIF-urile de la începutul anului chiar şi cu 10% după ce în 2017 au urcat şi cu 86%?

Joi 18 ianuarie 2018. Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emi­tenţi cu investiţii în acţiuni precum Banca Transilvania, Digi, Petrom, au adus de la începutul anului randa­men­te între 2% şi 10%, potrivit calculelor ZF pe baza pre­ţurilor de închidere din 16 ianuarie.

ASF a autorizat numirea fostului secretar de stat Nicuşor Marian Buică în funcţia de CEO al SIF Muntenia

Vineri 22 decembrie 2017. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat joi, 21 decembrie, modificarea componenţei conducerii SIF Muntenia şi numirea lui Nicuşor Marian Buică în funcţia de director general.

SIF Moldova intră în acţionariatul firmei Nord, controlată de familia Pogonaru, dezvoltatorii mallului Veranda din zona Obor

Miercuri 20 decembrie 2017. SIF Moldova a preluat 18% din capitalul societăţii Nord, controlată de familia Pogonaru, cea care a dezvoltat mallul Veranda din Capitală, ca urmare a lichidării Real Estate Asset SA şi transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni, a anunţat Depozitarul Central.

BRK Financial Group preia portofoliul de clienţi al brokerului Confident Invest care îşi încetează activitatea

Marti 5 decembrie 2017. BRK Financial Group, ocupanta locului 10 în topul intermediarilor de la Bucureşti, va prelua portofoliul de clienţi al societăţii de brokeraj Confident Invest ca urmare a faptului că activitatea autorizată în calitate de SSIF a Confident Invest va înceta.

Dezvoltatorul One United construieşte peste 150 de apartamente de lux la Timpuri Noi şi în Mamaia

Joi 30 noiembrie 2017. One United Properties, dezvoltatorul controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, doi dintre cei care au pus bazele casei de investiţii Capital Partners, s-au aso­ciat cu Octavian Avrămoiu, director al SIF Banat-Crişana, şi Catălin Scripcaru, care anterior a fost country manager al Stra­bag pentru România şi managing director al Raiffeisen Evo­lution, pentru a construi apartamente de lux în noi zone de interes.

Creşterea furibundă din ultimul an a valorii de piaţă a SIF-urilor a condus la micşorarea discountului cu peste 10 puncte procentuale în 2017

Marti 21 noiembrie 2017. Scăderea accentuată a discountului a fost favorizată şi de o apreciere de doar 8,4% a activului net, sub media de 14%.

SIF-urile au început să recupereze pe bursă pentru că erau prea ieftine faţă de activul net

Marti 21 noiembrie 2017. Viteza de creştere mai mare a capitalizării bursiere cumu­late a celor cinci SIF-uri în comparaţie cu evoluţia activului net a acestora, a permis o micşorare consistentă a discountului între cele două.

SIF Oltenia a cumpărat 7,5% din capitalul Turism Felix pentru 7,5 mil.lei

Joi 16 noiembrie 2017. SIF Oltenia a cumpărat un pachet de acţiuni reprezentând 7,5% din capitalul Turism Felix, pentru suma de 7,5 milioane lei, majorându-şi participaţia la circa 24%.

SIF Moldova a cumpărat 1,9 mil. acţiuni Banca Transilvania, pentru circa 4 mil.lei

Miercuri 15 noiembrie 2017. SIF Moldova, al doilea cel mai important acţionar instituţional al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emintent de pe piaţa de capital bucureşteană, a cumpărat ieri un pachet de 1,89 milioane de acţiuni ale băncii, reprezentând 0,04% din capital, la un preţ total de circa patru milioane lei.

SIF Moldova a plătit 2,8 mil.lei pentru 10% din Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73%

Marti 7 noiembrie 2017. SIF Moldova a cumpărat un pachet de 10% din acţiunile producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73,3%, parte a strategiei de consolidare a deţinerilor în companii din domenii conexe agriculturii.

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Luni 6 noiembrie 2017. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

SIF Moldova investeşte în afine şi spune că ar aduce un randament superior pieţei de capital

Joi 2 noiembrie 2017. SIF2 Moldova, a doua cea mai mare societate de investiţii financiare după valoarea activelor nete, dezvoltă în prezent o afacere în domeniul culturii de afine şi se aşteaptă ca recuperarea investiţiei să se realizeze din dividende, rambursări de capital şi vânzarea investiţiei în circa zece ani.

Amonil Slobozia a avut cea mai mare apreciere a acţiunilor de la bursă în luna octombrie. La polul opus, Energopetrol

Miercuri 1 noiembrie 2017. „Mai greu de înţeles sunt evoluţiile negative pentru acţiunile companiilor Uztel, Electroputere, Compa şi SIF 3, care acţionează într-un mediu favorabil afacerilor lor, respectiv bunuri industriale, piese auto şi investiţii financiare.“

SIF Banat Crişana intră în acţionariatul Intercontinental Bucureşti prin achiziţia a 13,7 milioane de acţiuni

Miercuri 25 octombrie 2017. SIF1 Banat Crişana a cumpărat un pachet de 13,7 milioane de acţiuni la Intercontinental (RCHI) la un preţ pe acţiune de 0,095 lei, ceea ce ridică întreg pachetul achiziţionat la aproximativ 1,3 mil. lei.

Profesia de broker la bursă, pe cale de dispariţie. România mai are 240 de brokeri care asistă clienţii la tranzacţionare la bursă, de trei ori mai puţin ca în 2010

Joi 19 octombrie 2017. Numărul agenţilor de servicii financiare (ASIF), adică acele persoane care prestează servicii de intermediere financiară în numele intermediarului şi care preiau ordine de tranzacţionare, le execută şi oferă consultanţă de investiţii (nu obligatoriu toate serviciile în acelaşi timp), a scăzut luna aceasta la 238 de persoane fizice, de trei ori mai puţin ca în 2010, potrivit datelor transmise de ASF la solicitarea ZF.

Dramatic: România mai are 240 de brokeri la bursă, de trei ori mai puţin ca în 2010

Joi 19 octombrie 2017. Numărul agenţilor de servicii financiare (ASIF), adică acele persoane care prestează servicii de intermediere financiară în numele intermediarului şi care preiau ordine de tranzacţionare, le execută şi oferă consultanţă de investiţii (nu obligatoriu toate serviciile în acelaşi timp), a scăzut luna aceasta la 238 de persoane fizice, de trei ori mai puţini ca în 2010, potrivit datelor transmise de ASF la solicitarea ZF.

SIF Moldova vinde şi acţiunile de la Agrogal Galaţi, după ce renunţase anterior la Comat Galaţi

Miercuri 11 octombrie 2017. SIF Moldova, cea mai mare societate de investiţii financiare de la BVB cu 1,2 miliarde de lei capitalizare, şi-a lichidat deţinerea la Agrogal SA Galaţi, pentru suma de 574.539 lei, după ce anterior renunţase şi la acţiunile deţinute la Comat Galaţi, pentru 1,028 milioane lei.

NN Pensii a vândut tot ce avea la SIF-uri şi la Oil Terminal, printre cele mai performante acţiuni de la Bursă

Marti 3 octombrie 2017. NN Pensii Private, cel mai mare administrator de pensii private din România cu 36% cotă de piaţă, şi-a lichidat în primul semestru deţinerile pe care le avea la patru societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi la Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator portuar din România, potrivit raportului semestrial al fondului publicat vineri.

SIFI TM Agro investeşte 1 mil. euro într-un siloz din apropiere de Timişoara, bani care vor merge spre achiziţia unui uscător de cereale

Luni 2 octombrie 2017. SIFI TM Agro, o companie cu acţionariat libanez şi cipriot cu activităţi în depozitarea cerealelor, investeşte 1 mil. euro în spaţiul de depozitare Siloz Carani din judeţul Timiş, bani care vor merge spre achiziţia unui uscătoare de cereale cu o capacitate de uscare de 2.000 tone de cereale pe zi, potrivit reprezentanţilor companiei.

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti stinge toate litigiile cu fostul acţionar minoritar, SIF Moldova

Miercuri 20 septembrie 2017. Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţă că va stinge toate litigiile existente cu SIF Moldova, fost acţionar al companiei, cele două societăţi urmând să ia toate măsurile necesare pentru închiderea proceselor pe rol cât mai rapid.

Indicele BET-FI a crescut de două ori mai repede decat indicele BET. Capitalizarea bursieră totală a SIF-urilor a crescut cu 27% în ultimul an, în condiţiile în care activele nete au avansat cu 15%

Marti 19 septembrie 2017. Valoarea de piaţă a celor cinci SIF-uri a ajuns la 4,79 miliarde lei (puţin peste 1 miliard euro), echivalentul unei creşteri de 27% în ultimul an, cu şapte puncte procentuale peste indicele BET, referinţa bursei bucureştene.

Majorarea preţului de ofertă la 2,5 lei şi prelungirea perioadei de ofertă au antrenat creşterea cu 5% a acţiunilor SIF Banat-Crişana

Luni 18 septembrie 2017. SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat în această după-amiază că majorează cu 8,69% preţul de ofertă al programului de răscumpărare demarat în data de 30 august şi că prelungeşte termenul până în data de 20 septembrie, faţă de 19 septembrie cât fusese programat iniţial.

SIF Moldova cumpără 6,5 milioane de acţiuni Banca Transilvania pentru 15 milioane de lei în două tranzacţii

Joi 14 septembrie 2017. SIF Moldova, cea mai valoroasă societate de investiţii financiare din cele cinci, a achiziţionat pe 13 septembrie două pachete cumulate de 6,6 milioane de acţiuni la Banca Transilvania, cel mai lichid emitent de la bursa românească, pentru circa 15 milioane de lei.

Acţiunile SIF-urilor au crescut în ultima lună cu 5-12%, în ciuda unui BET în scădere cu peste 4%

Vineri 8 septembrie 2017. Capitalizarea bursieră totală a celor cinci SIF-uri a ajuns la 4,88 miliarde lei, după ce în ultima lună acţiunile acestora au înregistrat creşteri importante, deşi piaţa de capital bucureşteană a fost marcată în această perioadă de vânzări puternice ca urmare a evenimentelor ce au acaparat mai ales ultima parte a lunii august, precum şi a tensiunilor din Asia de Nord-Est care au domolit pe plan global apetitul pentru risc al invesititorilor.

SIF Oltenia va distribui dividende în valoare de 52 milioane lei

Miercuri 6 septembrie 2017. Acţionarii SIF Oltenia (SIF 5) au hotărât distribuirea unui dividend brut per acţiune de 0,09 lei, echivalentul unei sume totale de 52,21 milioane lei, respectiv 51,56% din profitul net, reprezentând un randament de peste 5,5%.

Membri ai Consiliului de Supraveghere SIF Transilvania, sancţionaţi de ASF după un control inopinat

Miercuri 30 august 2017. Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat SIF Trasilvania cu 38.000 de lei, în urma unui control inopinat, care a urmărit modul cum e organizat şi cum funcţionează Consilului de Supraveghere şi directoratul. Sancţiunea a fost contestată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ASF a aprobat oferta de cumpărare de acţiuni a SIF Banat-Crişana, în valoare totală de 46 mil.lei

Vineri 25 august 2017. SIF Banat-Crişana va derula în perioada 30 august-19 septembrie o ofertă publică de cumpărare de acţiuni, reprezentând 3,64% din capitalul social al societăţii, după ce ASF a aprobat operaţiunea.

SIF Banat-Crişana pune la bătaie 46 milioane lei, pentru a-şi răscumpăra 3,6% din capital

Miercuri 23 august 2017. SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat că doreţte să răscumpere un pachet de 20 milioane de acţiuni, echivalentul a 3,64% din capitalul social, la un preţ de 2,3 lei per unitate, echivalentul unei tranzacţii totale în valoare de 46 milioane lei. Astfel, preţul oferit de SIF Banat-Crişana este cu 2,22% mai mare decât cotaţia de ieri a unei acţiuni SIF1.

Activele nete ale celor cinci SIF-uri au ajuns la 8,16 miliarde lei, în creştere cu 41% faţă de anul trecut

Vineri 18 august 2017. Faţă de luna iunie, creşterea activului net al celor cinci a fost de 5,1%.

Romradiatoare, firmă la care deţine acţiuni şi Mircea Lucescu, se tranzacţionează de astăzi pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Marti 8 august 2017. Romradiatoare, companie care produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic, piese metalice şi module asamblate, se listează la bursă începând de astăzi. SIF Transilvania deţine 76.5%, în timp ce Mircea Lucescu deţine un pachet de 16.5% din acţiunile firmei.

Profitul SIF Oltenia s-a redus cu 7% la şase luni, la 39 mil.lei

Miercuri 2 august 2017. SIF Oltenia a încheiat primul semestru cu un profit net de 39,3 milioane lei, în scădere cu circa 7% faţă de perioada similară a anului trecut, iar veniturile totale s-au redus la 46 milioane lei, de la 50 milioane lei în primele şase luni din 2016.

Discountul faţă de activul net al FP a scăzut în primul semestru la minimul istoric de 20%

Joi 27 iulie 2017. Cele cinci societăţi de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea (FP) au avut evoluţii complet diferite în primul semestru în condiţiile în care activele au crescut în cazul fiecărei SIF, iar la Fondul Proprietatea s-au diminuat cu 7,5%.

ASF a aprobat un nou regulament pentru piaţa de capital, în linie cu legislaţia europeană

Vineri 21 iulie 2017. Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat un nou regulament, act normativ aşteptat de mult de actorii pieţei de capital, care reglementează printre altele deţinerea simultană de către aceeaşi persoană a anumitor funcţii, corelarea nivelului capitalului iniţial al SSIF-urilor şi dreptul de a presta anumite servicii, precum şi includerea contractelor Forex rolling spot şi a optiunilor binare în categoria instrumentelor financiare derivate.

ASF a avizat noul Consiliu de Administraţie al SIF Moldova, preşedinte este Costel Ceocea

Joi 20 iulie 2017. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al SIF Moldova SA, se arată într-un comunicat transmis joi de ASF.

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare au avut active mai mici în iunie. Acţiunile se tranzacţionează chiar şi la 54% discount

Miercuri 19 iulie 2017. Activele nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), cel mai bun indicator în cazul fondurilor de investiţii, cumulau 7,8 miliarde de lei la finele lunii iunie, minus 4,7% faţă de finalul lunii precedente, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul acestei veri, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor de la Bucureşti au scăzut puternic în aceeaşi perioadă

Luni 10 iulie 2017. Indicele BET-FI, în componenţa căruia se află Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, este în teritoriu pozitiv de la începutul sezonului estival şi până în prezent, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a scăzut în acelaşi interval de timp cu 8,26%, iar indicele energetic BET-NG a coborât cu aproape 15%.

SIF Moldova începe un proiect imobiliar de 34 mil. euro în zona Baba Novac din Capitală

Joi 15 iunie 2017. Proiectul imobiliar Baba Novac Residence dezvoltat de SIF Moldova pe terenul fostei fabrici Ţesătoriile Reunite, unul dintre cei mai vechi producători de textile din România, a primit recent autorizaţia de construire, astfel că, în scurt timp, urmează să fie demarate lucrările la cele 363 de apartamente situate în zona de sud est a Capitalei.

Ionel Ciucioi, Vrancart: Vrem să construim o nouă fabrică de hârtie la Adjud

Duminica 21 mai 2017. Producătorul de carton ondulat Vrancart din Adjud, controlat de SIF Banat-Crişana, are în plan să construiască încă o fabrică alături de facilităţile de producţie pe care le are deja în Adjud, o investiţie care ar ajunge la circa 50 mil. euro.

Câte acţiuni au patriarhii SIF-urilor la SIF-uri: Tudor Ciurezu este cel mai bogat, iar Bogdan Drăgoi este cel mai sărac

Miercuri 10 mai 2017. Tudor Ciurezu, 63 de ani, preşe­din­tele executiv la SIF Oltenia, insti­tu­ţie în care activează încă din 1996, are cele mai multe acţiuni la societatea pe care o conduce din rândul celor cinci pre­şe­dinţi, conform unei analize a ZF pe baza in­formaţiilor din rapoartele SIF-urilor pe 2016.

Profitul SIF Banat-Crişana a crescut cu 26% în primul trimestru, la 5,4 mil. lei

Vineri 21 aprilie 2017. SIF Banat-Crişana (SIF1), cea mai mare societate după capita­lizare, cu peste 1 mld. lei, a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 5,39 mil. lei, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

Activul net al SIF-urilor a crescut cu 15% în ultimele 12 luni, dar activele au crescut cu numai 12%

Miercuri 19 aprilie 2017. Activul net cumulat al celor cinci SIF-uri valorează la sfârşitul lunii martie 7,729 miliarde lei (1,70 miliarde euro), mai mult cu 15,23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, valoarea de piaţă totală a celor cinci societăţi s-a apreciat cu 12,92%, până la 4,064 miliarde lei (893 milioane euro), mai încet decât evoluţia indicelui BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a cărui creştere în acelaşi interval este de 33%.

SIF Moldova a investit 65 milioane lei în realizarea Veranda Mall Bucureşti. Deschiderea are loc astăzi

Joi 27 octombrie 2016. SIF2 Moldova, emitent cu 786 mil. lei capitalizare, a investit 65 milioane de lei în realizarea complexului comercial Veranda Mall Bucureşti, a cărui deschidere are loc astăzi.

SIF-urile şi FP au avut profit în T3. Brokerii: Acţiunile SIF4 şi SIF5 pot scădea pe viitor

Luni 24 octombrie 2016. Cele cinci societăţi de in­ves­­tiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprie­­ta­tea au înregistrat profit în trimestrul al treilea, cel mai mare fiind în cazul SIF Transil­va­nia, de 63 mil. lei, urmat de SIF Ol­te­nia, 54 mil. lei şi SIF Moldova cu 33 mil. lei.

​SIF Moldova a cumpărat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom la preţul de 0,21 lei/acţiune

Luni 17 octombrie 2016. SIF Moldova, emitent cu 807 mil. lei capitalizare, a achiziţionat 275 milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP) la preţul de 0,21 lei/acţiune în cadrul ofertei publice secundare (SPO) iniţiate de Fondul Proprietatea. Astfel, SIF Moldova a plătit aproape 58 milioane lei pentru achiziţia pachetului.

Grigore Chiş nu a primit avizul ASF ca membru în consiliul de administraţie al SSIF BRK Cluj

Vineri 14 octombrie 2016. Cătălin Mancaş şi Daniel Gavrilă au fost autorizaţi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitate de membrii ai consiliului de administraţie ai firmei de brokeraj SSIF BRK Fi­nancial Group (BRK).

ASF a respins prospectul consolidării valorii nominale la SIF Moldova

Miercuri 12 octombrie 2016. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins astăzi prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii emise de SIF Moldova, se arată într-un comunicat pe bursă.

​Acţionarii SIF Banat Crişana au aprobat reducerea capitalului social cu 2,8 mil. lei la 52 mil. lei şi derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor la preţul minim de 0,5 lei şi maxim de 3,4 lei

Marti 11 octombrie 2016. Acţionarii SIF Banat Crişana, emitent cu 933 mil. lei capitalizare, au aprobat în şedinţa de astăzi reducerea capitalului social de 54,8 mil. lei la 52 mil. lei ca urmare a anulării a unui număr de 28,8 milioane de acţiuni proprii dobândite de societate în cadrul programului de răscumpărare.

SIF3 înregistrează cea mai mare creştere a VUAN-ului în august, iar acţiunile SIF 1 se apreciază cu 7,44%

Vineri 16 septembrie 2016. În acelaşi timp, acţiunile SIF Transilvania s-au apreciat cu 3,96% în luna august, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a înregistrat un avans de 4,6%, iar indicele BET-FI, compus din Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri, a consemnat o apreciere de 3,94%.

Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole se inaugurează lângă Timişoara

Vineri 9 septembrie 2016. Compania SIFI TM Agro inaugurează la Carani, lângă Timişoara, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, în urma unui program de investiţii derulat în ultimii ani.

Cele cinci SIF-uri au pierdut 250 mil. lei din active în şapte luni. Acţiunile se tranzacţionează la discounturi de 30-55%

Joi 18 august 2016. Cele cinci societăţi de investiţii fi­nan­ciare (SIF-uri) care activează pe piaţa din România aveau la finele lunii iulie active cumulate de 6,9 miliarde de lei, în scădere cu 250 mil. lei, adică 3,4% faţă de finalul anului 2015. Spre comparaţie, activele au crescut faţă de luna iunie cu 3,2%.

​Argus Constanţa trece pe pierderi de 1,2 mil. lei. Afacerile s-au diminuat cu 25%

Marti 16 august 2016. Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), a raportat pentru primul semestru pierderi de 1,2 mil. lei, faţă de un rezultat pozitiv de 52.000 de lei în prima jumătate din 2015. Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 25% la 80 mil. lei.

Vrancart Adjud şi-a dublat profitul în primul semestru

Luni 15 august 2016. Producătorul de hârtie şi carton Vrancart Adjud (simbol bursier VNC), controlat de SIF Banat-Crişana (SIF 1), a realizat un profit net de 11,35 mil. lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 51% faţă de perioada similară din 2015, când compania a raportat un profit net de 7,52 mil. lei.

SIF 4 Muntenia a înregistrat un profit net de 59,9 milioane lei, în creştere cu 47,6%

SIF 4 Muntenia a înregistrat un profit net de 59,9 milioane lei, în creştere cu 47,6%Vineri 12 august 2016. SIF 4 Muntenia a înregistrat un profit net de 59,9 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 47,6% comparativ cu perioada similară din 2015, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul Proprietatea şi SIF-urile au pierdut 1,6 mld. lei din capitalizare în primele şase luni

Miercuri 3 august 2016. Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea afişau la finele lunii iunie un nivel cumulat al capitalizării de 11,4 miliarde de lei, în scădere cu 12% faţă de finele anului 2015. Declinul în termeni nominal a fost de circa 1,6 mld. lei, potrivit datelor BVB.

Bursa dă drumul la speculaţii pe bursă. Între timp, piaţa rămâne fără acţiuni în valoare de 872 milioane lei. Deşi aduce cele mai mari randamente la dividende din lume, bursa de la Bucureşti este statică şi fără lichiditate

Vineri 29 iulie 2016. Bursa de Valori a ieşit din monotonie în ultimele două zile fiind atinsă de două operaţiuni majore: răs­cumpărarea unor ac­ţiuni în valoare totală de 872 mi­lioane lei la trei companii (Fondul Pro­prie­ta­tea, Albalact, SIF Banat-Crişa­na) şi apro­barea introducerii de pe 2 august a unor tranzacţii mai sofis­ticate: împru­mu­turile de acţiuni, cumpărarea în mar­jă sau vânzarea în lipsă când piaţa scade.

​SIF Banat-Crişana vrea să îşi răscumpere 5% din capital la un preţ cu 11% peste piaţă

Miercuri 27 iulie 2016. SIF Banat-Crişana a anunţat miercuri seară o fertă publică de cumpărare a 5% din capitalul propriu pentru care oferă un preţ de 1,7 lei pentru o acţiune, faţă de un preţ de închidere de 1,53 lei per titlu.

Indicele BET-FI a crescut cu aproape 4% de la începutul lunii iulie. În ultima lună, avansul a fost de 8,54%

Luni 18 iulie 2016. Indicele BET-FI, compus din Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri s-a apreciat cu 3,96% în primele două săptămâni ale lunii iulie. De asemenea, în ultima lună indicele considerat oracolul pieţei de la Bucureşti s-a apreciat cu 8,54%.

BCR a vândut 617.900 de acţiuni la SIF5 Oltenia pentru un milion de lei

Miercuri 13 iulie 2016. Banca Comercială Română a vândut pe 12 iulie un pachet de 617.913 de acţiuni la SIF5 Oltenia, emitent cu capitalizare de 922 mil. lei, pentru un preţ mediu de 1,62 lei pe unitate. Pentru întreg pachetul vândut, BCR a încasat circa un milion de lei. Tranzacţia a fost intermediată de BCR.

SIF-urile au raportat active mai mici chiar şi cu 30% în cinci luni. Scăderi pe linie ale preţului acţiunilor

Luni 20 iunie 2016. ♦ Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi FP, a scăzut cu 15% de la începutul anului şi îşi continuă declinul şi în iunie ♦ Activele SIF-urilor au scăzut cu 9% în cinci luni, dar au urcat faţă de aprilie cu 1,2% ♦ Discountul la care se tranzacţionează în piaţă acţiunile, 34% la SIF Transilvania şi 61% la SIF Muntenia.

Dividendele plătite din profiturile pe 2015 de cele mai mari companii listate se ridică la 3,7 mld. lei, mai mari cu 23% faţă de anul precedent

Joi 16 iunie 2016. Din profiturile pe 2014, un număr de 17 emitenţi din cei mai mari 25 listaţi la bursă au plătit dividende. Pentru 2015 au fost 16. Dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare, doar SIF1 Banat Crişana nu a plătit dividende din profitul pe 2015, în timp ce Fondul Proprietatea nu a mai făcut acest lucru din 2012.

Tabloul dividendelor plătite de cele mai mari companii listate. Conpet Ploieşti duce 100% din profitul pe 2015 spre dividende. Cea mai mică distribuţie, la SIF4 Muntenia

Miercuri 15 iunie 2016. Cea mai mare repartizare a profitului aferent anului 2015 pentru plata dividendelor o are transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român, cu o rată de distribuţie a profitului de 100%.

Cel mai puternic grup austriac din Europa susţine: Erste ar putea să cumpere 6% din BCR de la SIF5, iar Banca Românească ar putea fuziona cu Bancpost

Luni 13 iunie 2016. Modelarea sectorului bancar local ar putea însemna preluarea deţinerii de 6% pe care SIF5 o are la BCR de către Erste, fuziunea dintre Banca Românească şi Bancpost sau preluarea Veneto Banca de către fondul de investiţii J.C Flowers, susţin economiştii de la Raiffeisen Bank International.

Mall-ul SIF5 Oltenia din Craiova se deschide joi, 9 iunie după ce au fost investite 8,5 milioane de euro

Marti 7 iunie 2016. Mercur Center Craiova, deţinut în proporţie de 93% de SIF Oltenia, se va deschide pe 9 iunie, cu o zi înainte de debutul Campionatului European de Fotbal.

Profit mai mic pentru companiile care alcătuiesc BET

Joi 26 mai 2016. Banca Transilvania, Electrica şi Nuclearelectrica sunt singurele companii din alcătuirea indicelui BET care au raportat rezultate pozitive în primul trimestru, în timp ce la BET-FI doar două SIF-uri au reuşit să se menţină pe profit în pofida scăderii activului net.

Preşedintele Depozitarului Central a cumpărat acţiuni SIF Transilvania de 3.450 de lei

Marti 24 mai 2016. Moldovan Marius Adrian, preşedintele consiliului de administraţie al Depozitarului Central, a achiziţionat un pachet de 15.000 de acţiuni la SIF Transilvania la preţul de 0,23 lei pentru o acţiune, plătind în total 3.450 de lei.

​SIF Moldova a vândut 600.000 de acţiuni Banca Transilvania pentru 1,65 mil. lei

Marti 24 mai 2016. SIF2 Moldova a vândut ieri un pachet de 600.000 de acţiuni pe care le deţinea la Banca Transilvania (TLV) la un preţ de 2,76 de lei pentru o acţiune. Asta înseamnă că SIF2 Moldova a încasat 1,65 mil. lei pentru întreg pachetul de acţiuni TLV. Ieri, acţiunile TLV au închis la 2,755 lei.

Active nete mai mici pentru cele 5 SIF-uri faţă de decembrie 2015. Discounturi între 33% şi 60%

Joi 19 mai 2016. Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) afişau la finele lunii aprilie active nete mai mici chiar şi cu 15% faţă de nivelul din decembrie 2015, scăderea cea mai mare fiind înregistrată de SIF-urile care au şi expunerea cea mai mare pe acţiunile care au scăzut.

​Nicolae Duşu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe litoral, a făcut o ofertă de preluare a societăţii Euxin Constanţa de 12,9 mil. lei

Miercuri 18 mai 2016. Nicolae Duşu a făcut o ofertă de preluare a 99,9% din acţiunil Euxin Constanţa deţinute de SIF Transilvania pentru care oferă 12,9 milioane de lei.

ASF a aprobat numirea Gabrielei Grigore în funcţia de şef al SAI Muntenia Invest, societatea care controlează SIF4

Luni 16 mai 2016. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni numirea Gabrielei Grigore în funcţia de director general al SAI Muntenia Invest, care administrează SIF4, unul din cele mai mari organisme de plasament colectiv din România.

ASF a aprobat numirea Gabrielei Grigore în funcţia de şef al SAI Muntenia Invest, societatea care controlează SIF4

Luni 16 mai 2016. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni numirea Gabrielei Grigore în funcţia de director general al SAI Muntenia Invest, care administrează SIF4, unul din cele mai mari organisme de plasament colectiv din România.

Preşedintele SIF Banat Crişana a cumpărat acţiuni de 14.000 la societate

Vineri 6 mai 2016. Preşedintele şi directorul general al SIF Banat-Crişana, Alexandru Bogdan Drăgoi, a cumpărat joi un pachet de 10.000 de acţiuni ale societăţii de investiţii financiare, la un preţ de 1,4 lei pe unitate.

SIF Oltenia a reevaluat BCR în creştere cu 15%

Vineri 29 aprilie 2016. SIF Oltenia (SIF5), singura SIF rămasă în acţionariatul celei mai mari bănci din România, şi-a evaluat la 395 milioane de lei (90 mil. euro) participaţia de 6,29% din capitalul BCR în activul său net, în creştere cu 15% faţă de valoarea aceluiaşi pachet de acţiuni la finalul anului 2014.

SIF Banat-Crişana rămâne cu profitul în conturi. Acţionarii resping dividendele propuse de NN Pensii şi Erste

Marti 26 aprilie 2016. Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au votat azi includerea profitului net de 75 milioane de lei obţinut de societate în 2015 la rezultatul reportat şi au respins distribuţia de dividende în cuantum de 60 milioane de lei propusă de NN Pensii şi de un fond controlat de Erste.

Oamenii Băncii Transilvania au preluat conducerea de la comitetele SIF Moldova

Luni 25 aprilie 2016. Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, Radu Hanga, directorul Băncii Transilvania şi Octavian Claudiu Radu, om de afaceri (fondatorul grupului RTC) şi apropiat al Băncii Transilvania sunt membrii comitetelor SIF Moldova (simbol bursier SIF2).

Jocul pe acţiunile Banca Transilvania i-a adus SIF Moldova un câştig de 25 milioane de lei în primul trimestru, cel mai mare dintre SIF-uri

Marti 19 aprilie 2016. SIF Moldova (SIF2) conduce în topul profiturilor pe primul trimestru, cu un câştig de 25 milioane de lei marcat în principal din vânzările de acţiunile Banca Transilvania, cea mai mare deţinere din portofoliu. La extrema opusă se situează Fondul Proprietatea cu un minus de 585 de milioane de lei, cauzat de deprecierea acţiunilor OMV Petrom, a doua cea mai mare investiţie din portofoliu.

Preşedinte SIF Transilvania: Piaţa locală de capital este prea mică pentru a avea două burse

Duminica 17 aprilie 2016. Piaţa locală de capital este prea mică pentru a avea două burse, a declarat Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania, unul dintre susţinătorii fuziunii BVB şi Sibex Sibiu, proiect discutat şi anul trecut, dar nefinalizat.

Care sunt calculele din spatele fuziunii burselor de la Bucureşti şi Sibiu

Joi 14 aprilie 2016. SIF-urile împing din nou pentru o fuziune a celor două burse de va­lori, de la Bucureşti şi Sibiu, proiect care a mai fost pe agenda pu­blică în trecut, dar care nu s-a concretizat din cauza orgoliilor.

ASF-ul obligă aplicarea votului cumulativ la SIF Transilvania

Miercuri 13 aprilie 2016. Un grup de acţionari ai SIF Transilvania(simbol bursier SIF3) care deţin 5,0222%, au solicitat în data de 15 martie aplicare votului cumulativ pentru alegerea membrilor consiliului de supraveghere.

După ce cea mai mare bancă din România a revenit pe profit. SIF Oltenia redevine disponibilă să-şi negocieze exitul din BCR: „Perspectivele de valorificare în condiţii bune a acestei participaţii au evoluat pozitiv“

Miercuri 6 aprilie 2016. SIF Oltenia (SIF5), singura societate de investiţii financiare rămasă în acţio­nariatul BCR, cu o participaţie de 6,29% din capitalul celei mai mari bănci locale, spune că este disponibilă pentru a purta negocieri cu investitorii interesaţi de achiziţia participaţiei pe care o deţine la BCR.

Revenirea băncilor pe profit umple conturile SIF-urilor cu dividende record

Miercuri 6 aprilie 2016. SIF-urile îşi vor dubla veniturile din dividende până la 320 mil. lei în acest an, graţie sumelor încasate de la Banca Transilvania, BRD şi Erste Bank, bănci la care sunt acţionare.

SIF Transilvania cere ca proiectul fuziunii BVB-Sibex să fie finalizat în patru luni

Luni 4 aprilie 2016. SIF Transilvania (SIF3), printre cei mai mari acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu o deţinere de 8,57% din capital, a cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 26 aprile cu acordarea unui mandat consiliului de administraţie al BVB pentru a efectua demersurile necesare privind întocmirea proiectului de fuziune prin absorbţie dintre BVB şi bursa din Sibiu Sibex (societate absorbită).

NN Pensii şi un fond controlat de BCR cer dividende de 80% din profit la SIF Banat-Crişana

Luni 4 aprilie 2016. Fondul Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, controlat de BCR, alături de fondul de pensii private al NN au cerut completarea ordinii de zi a adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie de la SIF Banat-Crişana (SIF1) cu distribuţia de dividende de 0,1098 lei/ac­ţiune, reprezentând 80% din profitul net raportat de SIF anul trecut.

SIF Moldova cere raport de evaluare la Luceafărul Bacău

Marti 29 martie 2016. SIF Moldova (SIF2) a cerut consiliului de administraţie al societăţii Luceafărul (MEBY) să iniţieze demersurile la Oficiul Registrului Comerţului Bacău în vederea desemnării expertului autorizat independent care să stabilească preţul ce urmează a fi plătit de către societate pentru acţiunile deţinute de acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere din societate.

Şeful SIF Transilvania despre transformarea în fond de investiţii alternative: „Îmi este frică că SIF-urile vor dispărea dacă se pun limitări şi noi condiţii de funcţionare“

Vineri 18 martie 2016. Cele cinci SIF-uri şi administratorul Fondului Pro­prietatea, cu active cumulate de 18 miliarde de lei, trebuie să se autorizeze la Autoritatea de Supra­veghere Financiară sub noua lege a adminis­tra­torilor de fonduri de investiţii alternative, însă există temeri în piaţă că schimbările produse de această nouă autorizare alături de un nou proiect de lege destinat exclusiv fondurilor de investiţii alter­native, aflat acum în lucru, ar putea aduce limitări şi restricţii în investiţiile şi activitatea SIF-urilor.

SIF Transilvania cere dividende mai mari cu 34% la compania Turism Băile Felix

Vineri 18 martie 2016. SIF Transilvania (SIF3), cel mai mare acţionar cu 63% din capital, a cerut dividende de 3,1 milioane de lei (0,064 lei brut/acţiune) la compania hotelieră Turism Felix Băile Felix (TUFE) în acest an.

SIF Moldova ţine apăsat pedala achiziţiilor la Aerostar

Marti 15 martie 2016. SIF Moldova (SIF2) a cumpărat în acest an un pachet de 7.017 de acţiuni la producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău (ARS), reprezentând 0,004% din capitalul companiei. Pentru aceste achiziţii, SIF-ul a plătit circa 18.000 de lei. Preţul mediu de achiziţie a fost de 2,51 lei/unitate.

Aerostar, principalul acţionar a cumparat un nou pachet de acţiuni

Joi 10 martie 2016. Iarom Bucureşti, principalul actionar de la Aerostar SA(simbol bursier ARS) a cumparat într-o tranzacţie realizată pe bursă 108.494 acţiuni, tranzacţie în valoare totală de 297 mii de lei. Iarom deţine 71,1% din compania Aerostar. Compania SIF Moldova este şI ea acţionar majoritar cu o participaţiune de 14,8%.

Şeful SIF Banat-Crişana: Intenţionăm să extindem investiţiile în agricultură

Luni 22 februarie 2016. Bogdan Drăgoi, preşedintele şi directorul general al SIF Banat-Crişana (SIF1), cu active în gestiune de peste 1,7 miliarde de lei, este interesat de investiţii în industrie şi domenii de importanţă strategică, precum energia sau gazele, intenţionând să extindă investiţiile SIF-ului în agricultură.

SSIF Broker intră de luni şi pe piaţa de brokeraj în asigurări

Luni 15 februarie 2016. SSIF Broker începe luni să furnizeze servicii de intermediere de asigurări, având calitatea de asistent în brokeraj al Confident Broker de Asigurare, companie la care deţine pachetul majoritar de acţiuni din vara anului trecut.

Vrancart Adjud investeşte 18 mil. € în creşterea producţiei. Pentru 2015, compania a raportat un profit net de 18 mil. lei, în scădere cu 4%

Luni 15 februarie 2016. Producătorul de carton Vran­cart Adjud (simbol bursier VNC), con­trolat de SIF Banat-Crişana (SIF1), vrea să investească peste 18 milioane de euro în modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie în acest an şi în 2017, ţintind consolidarea pozi­ţiei în piaţă şi a capacităţii de a genera profit.

SIF-urile i-ar putea răsplăti pe investitori cu dividende de 227 mil. lei. Oltenia - prima ca randament, Banat şi Moldova - cele mai lichide

Vineri 22 ianuarie 2016. Cele cinci SIF-uri ar putea aloca dividende în valoare de 227 milioane de lei din profiturile raportate anul trecut, po­trivit esti­mă­rilor ZF în baza ra­telor trecute de distri­bu­ţie. Divi­dendul SIF Ol­tenia (SIF5) ar aduce cel mai ridicat randament, de peste 11%, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Mol­dova (SIF2) ar rămâne cu cei mai mulţi bani în conturi pentru viitoare in­vestiţii, după recom­pensarea investi­torilor.

Un acţionar contestă înregistrarea consolidării acţiunilor SIF Moldova la Oficiul Registrului Comerţului

Luni 18 ianuarie 2016. SIF Moldova (SIF2) a anunţat luni pe bursă că a primit o cerere de intervenţie formulată de un acţionar referitoare la solicitarea SIF-ului de a înregistra hotărârile luate de acţionari pe 13 ianuarie în Adunare Generală Extraordinară la Oficiul Registrului Comerţului Bacău şi de publicare în Monitorul Oficial al României.

Un grup canadian de 5 mld. $ vrea să preia Argus Constanţa

Joi 14 ianuarie 2016. Grupul canadian Delamore&Owl, cu active în gestiune de 5 mld. dolari, este interesat de preluarea producătorului de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), al treilea jucător din piaţa locală de profil, de la SIF Oltenia. Tranzacţia s-ar ridica la peste 100 mil. lei, raportat la cel mai recent preţ al acţiunilor UARG.

Americanii de la Delamore vor să cumpere Argus de la SIF Oltenia

Miercuri 13 ianuarie 2016. SIF Oltenia (SIF5) a semnat cu firma Delamore&Owl Group of Companies un memorandum prin care SIF-ul este de acord ca firma americană Delamore să înceapă procesul de due dilligence (tehnic, legal şi financiar) în vederea unei potenţiale achiziţii a participaţiei deţinute de SIF la Argus Constanţa (UARG).

SIF Oltenia ridică un mall în centrul Craiovei

Miercuri 13 ianuarie 2016. SIF Oltenia (SIF5) a aprobat sursele de finanţare pentru investiţiile de 8,5 mil. euro necesare moderni­zării centrului comercial Mercur amplasat în centrul oraşului Craiova.

Un nou jucător în real-estate: SIF Moldova dezvoltă un ansamblu rezidenţial în estul Capitalei format din şase blocuri

Miercuri 6 ianuarie 2016. SIF Moldova (SIF2), societate cu active în gestiune de 1,5 mld. lei, are în plan începerea dezvoltării unui ansamblu rezidenţial pe unul din terenurile fostei fabrici de textile Ţesătoriile Reunite (TERU), societate pe care o contro­lea­ză şi căreia i-a schimbat obiectul de activitate în dezvoltare şi promovare imobiliară.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter