Stiri despre USD

 

Există şi români fericiţi. Populaţia bogată a României a crescut în 2017 cu 13%, la 3.720 de persoane

Luni 12 martie 2018. Numărul românilor cu active nete de peste 5 milioane de dolari a crescut în 2017 cu 13%, ajungând la 3.720 de persoane, iar estimările arată că până în 2022 numarul acestora va ajunge la 5.630, potrivit unei analize realizată de Knight Frank.

Românii vând pe Amazon de 50 milioane de dolari

Luni 12 martie 2018. Românii au ajuns la vânzări pe platforma Amazon de cel puţin 50 de milioane de dolari, vânzătorii din top 10 realizând anul trecut vânzări de peste 25 de milioane de dolari.

Ce scrie Financial Times despre tranzacţia în care a fost implicat UiPath, start-up-ul pornit din România şi evaluat la 1,1 mld. dolari

Luni 12 martie 2018. „Automatizarea proceselor din companii cu ajutorul roboţilor software este în plin boom (...) Fiecare robot poate face treaba căreia unei persoane îi ia circa 3-4 ore pentru a o realiza. Iar costul unei licenţe pentru un soft de automatizare este de 8.000-9.000 pe an, mult mai ieftin.“

Daniel Dines, CEO UiPath: În România plătim 20-30% peste piaţă. Un programator bun poate ajunge şi la 3.000 de euro net pe lună

Duminica 11 martie 2018. UiPath, companie fondată în Bucureşti în 2015 şi care a ajuns să fie evaluată la 1,1 mld. dolari, spune că vrea să atragă cei mai buni oameni de pe piaţă. „Ştim cât sunt salariile pe piaţă, iar noi plătim cu 20-30% peste piaţă”, a declarat CEO-ul UiPath Daniel Dines pentru ZF Live.

Bitcoin a coborât sub pragul de 9.000 de dolari, scăzând cu 4% într-o singură zi

Vineri 9 martie 2018. Bitcoin a înregistrat o scădere de 4%, ajungând vineri la 8.947 de dolari. Scăderea s-a datorat schimbărilor din această săptămână pe care Statele Unite şi Japonia le-au făcut în încercarea de a ţine sub control piaţa criptomonedelor, relatează BBC.

Avocaţii de la Ţuca Zbârcea au asistat fondul de investiţii Accel în acordarea finanţării start-up-ului românesc UiPath

Vineri 9 martie 2018. Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat fondul de investiţii Accel Partners în contextul finanţării de 153 milioane de dolari a start-up-ul românesc UiPath , după ce, anterior, echipa firmei oferise suport juridic în cadrul rundei de finanţare Seria A în valoare de 30 milioane de dolari.

Criptomonede pentru toată lumea: Ripple angajează un specialist Bloomberg care le va explica tehnologia investitorilor

Vineri 9 martie 2018. Ripple, start-up-ul specializat în plăţi care deţine monede digitale XRP în valoare de miliarde de dolari, a angajat un specialist Bloomberg pe poziţia de strateg-şef de piaţă pentru a le explica tehnologia investitorilorl, potrivit CNBC.

VIDEO ZF Live. Daniel Dines, CEO UiPath: Ţinta de venituri pentru 2018 este de peste 200 mil. dolari. Vrem să fim un Google sau Facebook al României

Vineri 9 martie 2018. E foarte scump să recrutezi o echipă. Noi plătim salarii de top la nivelul ţărilor în care mergem. În România plătim 20-30% peste piaţă.

Cursul leu/euro, în jurul nivelului de 4,66. Moneda naţională a închis luna februarie pe depreciere în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american s-a apreciat

Vineri 9 martie 2018. ♦ Pe parcursul primei luni din 2018, cursul înregistrase trei şedinţe consecutive de niveluri record, până la un maxim istoric de 4,6679 lei/euro.

Simona Halep a confirmat prezenţa şi în proba de dublu de la Indian Wells

Miercuri 7 martie 2018. Organizatorii de la Indian Wells (7-18 martie) au promis un super bonus de 1 milion de dolari pentru jucătorul sau jucătoarea care va triumfa atât la simplu, cât şi la dublu, iar Simona Halep nu ratează ocazia şi va ataca ambele probe ale turneului Premier Mandatory.

Daniel Dines, fondatorul UiPath, compania care valorează acum 1,1 mld. dolari: Ţinta noastră este să angajăm cei mai buni 1% ingineri de software din România

Miercuri 7 martie 2018. Start-up-ul românesc UiPath a obţinut o finanţare de 153 de milioane de dolari din partea fondurilor de investiţii Accel, Capital G şi Kleinder Perkins Caufield&Byers şi a fost evaluat la 1,1 miliarde de dolari.

Forbes: Donald Trump a coborât 222 de locuri în topul miliardarilor, Bezos se menţine pe locul I

Marti 6 martie 2018. Preşedintele american Donald Trump a scăzut cu 222 de locuri în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni de pe planetă, după ce valoarea deţinerilor sale, estimată de 3,5 miliarde de dolari a scăzut la 3,1 miliarde de dolari.

Dacia, locul 60 în topul mondial al celor mai valoroase branduri auto, evaluat la 1,5 mld.dolari

Marti 6 martie 2018. Brandul Dacia a fost evaluat la 1,5 miliarde de dolari şi ocupă locul 60 la nivel mondial în clasamentul mărcilor auto realizat de Brand Finance Auto, valoarea producătorului de la Mioveni crescând constant în ultimii ani, de la 858 milioane dolari în 2012.

Organizatorii de la Indian Wells pun la bătaie un bonus de 1 milion de dolari

Luni 5 martie 2018. Turneul de la Indian Wells (7-18 martie) devine şi mai atractiv după ce organizatorii le-au oferit jucătorilor un motiv în plus să-şi dea viaţa pe teren.

Tranzacţie în America. UiPath, prima companie românească din IT evaluată la 1 miliard de dolari

Luni 5 martie 2018. Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obţinut recent o finanţare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

Pericolele criptomonedelor: Un dezvoltator de monede digitale a fost răpit de pe străzile Moscovei pentru 300 de bitcoini

Duminica 4 martie 2018. Patru oameni neidentificaţi l-au răpit pe Yury Mayotov, creatorul criptomonedei PRIZM, şi i-au furat 20.000 de dolari, 300 de bitcoini şi trei iPhone-uri, potrivit cointelegraph.com.

Japonezii mizează pe tehnologiile viitorului: Toyota va investi 2,8 mld. de dolari pentru a pune maşinile autonome pe autostrăzi în următorii doi ani

Duminica 4 martie 2018. Compania Toyota Motors a anunţat că va investi trei miliarde de dolari pentru a scoate maşinile autonome din laborator şi a le pune la dispoziţia clienţilor, potrivit MarketWatch.

Hiperinflaţia doboară veniturile: Ţara în care salariul minim a ajuns la 6 dolari după ce a crescut cu peste 50%

Duminica 4 martie 2018. Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat o creştere cu 58% a salariului minim din Venezuela şi o creştere cu 67% a alimentelor servite populaţiei drept ajutoare guvernamentale, potrivit CNN.

Povestea celei mai bogate românce din lume. Miliardara trăieşte într-un palat de 15 milioane de dolari

Vineri 2 martie 2018. Cea mai bogată româncă din lume este prietenă cu Donald Trump şi locuieşte într-un palat de lux din New York, de aproape 15 milioane de dolari.

Aceşti investitori în criptomonede vor să se răzbune pe escrocii care i-au jupuit de bani şi iau justiţia în propriile mâini: „Paza Cripto” a pornit vânătoare escrociilor din lumea criptomonedelor

Vineri 2 martie 2018. Şase investitori au intentat proces împotriva BitConnect, acuzând compania de escrocherie la diferite niveluri în tranzacţiiile cu criptomonede. Avocatul acestora spune că există şanse să recupereze prejudiciul de 771.000 de dolari, dar chiar şi după interzicerea BitConnect în Texas şi Carolina de Nord, tot va fi foarte dificil, conform Bloomberg.

După dolar, americanii au creat afacerea perfectă a capitalismului: să-ţi facă plăcere să munceşti gratis pentru o companie şi în timpul acesta cineva să numere miliardele

Vineri 2 martie 2018. După dolar, cea mai mare afacere a lumii, americanii au creat businessul perfect: capitalism la încasări, profit şi muncă, socialism şi democraţie la utilizare. Adică să munceşti gratis pentru o companie, chiar să-ţi facă cea mai mare plăcere, iar compania să te folosească, cu acceptul tău, ca să câştige bani în fiecare milisecundă.

America a făcut băncile din întreaga lume să plătească scump pentru criza financiară mondială

Joi 1 martie 2018. Marile bănci americane şi europene au plătit nu mai puţin de 345 miliarde de dolari sub formă de penalităţi financiare în perioada 2009-2017, potrivit Les Echos. Cea mai mare parte din această sumă a mers către autorităţile americane, în timp ce autorităţile europene au obţinut numai 6%.

Care sunt cele 15 companii care l-au făcut pe Buffett mai bogat cu 37 miliarde de dolari în cinci ani

Joi 1 martie 2018. Aprecierea furibundă din ultimii cinci ani a pieţei de capital americane în ansamblul ei a împins în sus averea lui Warren Buffett, americanul din Omaha considerat cel mai de succes investitor al lumii.

Insulele Marshall vor emite anul acesta propria monedă virtuală

Miercuri 28 februarie 2018. Insulele Marshall vor emite anul acesta propria monedă virtuală, intitulată „The Sovereign” - Suveranul, care va circula pe piaţă alături de dolarul american.

Un ”puşti” de 27 de ani ar putea fi cel mai bine plătit CEO din lume: Evan Spiegel, fondatorul Snapchat, va primi 638 mil. dolari pentru 2017

Miercuri 28 februarie 2018. Evan Spiegel, miliardarul care a creat Snapchat, are cele mai mari şanse să fie „încoronat” cel mai bine plătit director executiv al SUA în 2017, după ce veniturile sale totale au fost de 638 mil. dolari anul trecut, potrivit Financial Times.

Fondul Suveran al Norvegiei a vândut în 2017 MedLife şi Transelectrica, dar a intrat acţionar la Digi şi Compa

Miercuri 28 februarie 2018. Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site.

Dropbox se va lista în 2018 pe piaţa de capital americană. Va atinge sau nu evaluarea de pe piaţa privată?

Miercuri 28 februarie 2018. Dropbox, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona de cloud, se va lista pe bursa americană în prima jumătate a anului 2018, încercând astfel să strângă 500 milioane dolari. Goldman Sachs şi JP Morgan sunt principalele două bănci de investiţii care se ocupă de pasul companiei din zona privată în cea publică.

Cine va câştiga piaţa? Comcast aruncă 31 de miliarde de dolari în lupta cu mogulul Rupert Murdoch şi cu Walt Disney pentru gigantul media Sky

Marti 27 februarie 2018. Comcast, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Statele Unite, a oferit 31 de miliarde de dolari pentru gigantul media Sky, întrând în luptă cu mogulul Rupert Murdoch şi cu Bob Iger de la Walt Disney în încercarea de a deveni cel mai mare grup european de servicii de televiziune, potrivit Reuters.

Înşelăciune de 5 miliarde de dolari: Omul care susţine că ar fi în spatele bitcoin este acuzat că ar fi falsificat contracte şi semnături

Marti 27 februarie 2018. Craig Wright, autoproclamatul inventator al bitcoin, este acuzat de o înşelăciune de 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Exclusiv ZF: Fondul Suveran al Norvegiei şi-a lichidat participaţiile la MedLife şi la Transelectrica în 2017, dar a intrat acţionar la Digi şi la Compa

Marti 27 februarie 2018. Fondul Suveran al Norviegiei, care investeşte în 9.000 de companii la nivel mondial în peste 70 de ţări şi gestionează astfel active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 deţinerile pe care le avea la MedLife şi Transelectrica, arată raportul fondului publicat astăzi pe propriul site.

Lenovo: Piaţa locală de PC-uri a scăzut cantitativ în 2017, dar a crescut valoric cu circa 5%

Marti 27 februarie 2018. Vânzările locale de PC au înregis­trat anul trecut o scădere de circa 1-2% din punct de vedere cantitativ, până la 700.000 unităţi, însă a crescut din punct de vedere valoric cu aproximativ 5%, în condiţiile în care românii au cumpărat mai multe computere cu preţuri de peste 600 de dolari (aproximativ 2.300 de lei).

Cine cumpără grâul Rusiei? Cum au crescut exporturile de alimente ale ruşilor cu 25%

Luni 26 februarie 2018. Exporturile de alimente din Rusia au crescut cu 25% anul trecut, atingând cel mai mare nivel înregistrat în ultimii 6 ani, în valoare totală de 19 miliarde de dolari, anunţă Centrul pentru Export din Rusia. Cifrele record se datorează în principal exportului de grâu şi peşte îngheţat, în timp ce volumele de zahăr vândute în afara graniţelor au crescut semnificativ, potrivit Bloomberg.

Compania UPS dă în judecată Uniunea Europeană şi cere despăgubiri de 1,7 miliarde de dolari

Luni 26 februarie 2018. Compania de logistică United Parcel Service dă în judecată Uniunea Europeană pentru despăgubiri în valoare de 1,7 miliarde de euro, după ce organele europene de reglementare s-au opus în mod eronat preluării firmei de livrări TNT Express, de către compania UPS, potrivit Bloomberg.

China înghite Mercedes-Benz: Daimler şi producătorul chinez BAIC investesc 1,9 miliarde de dolari într-o nouă fabrică

Duminica 25 februarie 2018. BAIC Motor and Daimler plănuiesc să construiască o nouă fabrică pentru Mercedes-Benz în China, încât cererea locală este în continuă creştere, potrivit Bloomberg.

Cea mai scumpă scrisoare din lume a fost publicată. Oracolul din Omaha se plânge că nu găseşte preţul corect pentru tranzacţii, deşi stă pe 116 miliarde dolari

Duminica 25 februarie 2018. Warren Buffet, probabil cel mai cunoscut investitor din lume, cu o avere de 87 miliarde dolari, a publicat deja tradiţionala scrisoare adresată acţionarilor Berkshire Hathaway, vehiculul prin care controlează giganţi precum asiguratorul GEICO, Net Jets, compania ce oferă servicii de închiriere a avioanelor private, sau participaţii importante în Coca Cola, Wells Fargo, Goldman Sachs, Bank of America, IBM sau Apple.

Duelul titanilor din China: Alibaba şi Tencent au cheltuit de 10 miliarde de dolari în ultimele două luni pentru a cuceri piaţa de retail

Sambata 24 februarie 2018. Giganţii Chinei din domeniul hi-tech, Alibaba Group şi Tencent Holdings, care valorează împreună peste un trilion de dolari, se află în mijlocul unei curse de investiţii, forţând comecianţii din retail să aleagă platforma de e-commerce cu care vor să colaboreze, potrivit Reuters.

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat 10% din compania-mamă a Mecedes-Benz

Sambata 24 februarie 2018. Fondatorul Zheijang Geely Holding Group a acumulat participaţii în compania Daimler – compania mamă a Mercedes – în valoare de 9 miliarde de dolari, aceasta transformându-se în cea mai mare investiţie a unei companii chinezeşti într-un producător auto de talie mondială, potrivit Bloomberg.

Ce mai fac miliardarii cu banii: Dyson, celebrul producator britanic de uscătoare de mâini vrea sa producă maşini electrice şi alocă peste 2 mld. euro într-un pariu care ori va duce compania în faliment, ori va face senzaţie în industria auto

Sambata 24 februarie 2018. Pe cerul de deasupra oraşului Hullavington in sud-vestul Angliei, era o vreme când paraşutiştii se aruncau în gol. Fosta bază a forţelor aeriene regale îl găzduieşte acum pe Sir James Dyson care se pregăteşte de îmbarcarea în propria aventură: un proiect de mai mult de 2 mld. de dolari pentru a dezvolta şi produce maşini electrice, potrivit Financial Times.

Vânzările de motorină ale MOL au crescut cu 10% în 2017, în timp ce cele de benzina au fost stabile

Marti 20 februarie 2018. Grupul MOL a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,11 miliarde dolari, în creştere cu 18%, cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, în timp ce rezultatul EBITDA s-a majorat cu 14%, depăşind ţinta stabilită pentru 2017 pe fondul performanţelor financiare şi operaţionale ale tuturor diviziilor.

Noble Group avertizează cu privire la o posibilă pierdere de 5 mld $ pe 2017

Marti 20 februarie 2018. Traderul de materii prime aflat în impas Noble Group a avertizat că ar putea înregistra o pierdere netă de până la 5 miliarde de dolari pe 2017, în condiţiile în care acesta şi-a crescut speranţele de supravieţuire după ce şi-a asigurat finanşare de până la 700 milioane de dolari, relatează Financial Times.

Americanii de la UPC trimit un român în Polonia. Robert Redeleanu devine şef peste operaţiuni de 1 mld. dolari

Luni 19 februarie 2018. Robert Redeleanu, care a condus în ultimii doi ani şi jumătate operaţiunile locale ale grupului american Liberty Global (LGI), cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, va prelua de la 1 aprilie poziţia de director ge­ne­ral al subsidiarei companiei din Polonia, păstrând şi coor­do­narea afacerilor din Ungaria - un business anual de aproape 1 mld. dolari cu peste 2,5 mi­lioane de clienţi.

Gigantul Amazon a fost sancţionat cu 1,2 milioane de dolari pentru că a permis comercializare unor pesticide ilegale în cadrul platformei

Vineri 16 februarie 2018. Compania Amazon a fost sancţionată cu suma de 1,2 milioane de dolari de Agenţia pentru Protecţia Mediului deoarece gigantul a comercializat pesticide ilegale prin intermediul platformei, potrivit Associated Press.

Strategia de business a celui mai bogat om din lume: Compania lui Jeff Bezos le oferă angajaţilor 5.000 de dolari pentru a demisiona

Vineri 16 februarie 2018. Compania Amazon le oferă angajaţlor sume de până la 5.000 de dolari dacă sunt de accord să îşi dea demisia, potrivit Business Insider.

Fondul masiv de pensii al Californiei a pierdut 15 miliarde de dolari în furtuna de pe pieţe bursiere

Vineri 16 februarie 2018. Sistemul Public al Angajaţilor Pensionaţi din California (CalPERS), cel mai mare fond de pensii din Statele Unite a pierdut peste 15 miliarde de dolari în active în timpul scăderii violente a pieţelor bursiere din perioada 26 ianuarie-9 februarie, potrivit Business Insider.

Producţia de petrol american de şist nu a mai crescut atât de rapid de când preţurile petrolului se situau la 100 de dolari barilul

Joi 15 februarie 2018. Companiile americane din sectorul petrolului de şist produc ţiţei într-un ritm record, putând depăşi cererea la nivel mondial şi inversa fragile redresare a pieţei petroliere, avertizează Agenţia Internaţională pentru energie, potrivit Wall Street Journal.

Turcia oferă 5 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Irakului

Miercuri 14 februarie 2018. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat miercuri că Turcia îşi ia angajamentul de a oferi 5 miliarde de dolari, sub formă de împrumuturi şi investiţii, pentru a ajuta la reconstrucţia Irakului, în urma războiului de trei ani cu organizaţia teroristă Stat Islamic, relatează France 24.

Deutsche Bank va plăti peste 4 milioane de dolari după ce traderii companiei au înşelat clienţii timp de patru ani

Marti 13 februarie 2018. Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

TMK-Artrom finalizează o investiţie de 36 milioane de dolari la Slatina

Marti 13 februarie 2018. Producătorul de ţevi de oţel fără sudură TMK-Artrom Slatina, a finalizat o investiţie de 36 de milioane de dolari într-un complex de tratamente termice pentru ţevi din oţel, care va creşte ponderea producţiei premium în portofoliul de comenzi.

Filmul "Fifty Shades Freed", pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

Luni 12 februarie 2018. Lungmetrajul "Cincizeci de umbre descătuşate/ Fifty Shades Freed", de James Foley, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 38,8 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografe, transmite AFP.

Aţi călători cu un taxi zburător? Iniţiativa Taxi-Aerian a atras o investiţie de 100 de milioane de euro, de trei ori mai mare decât suma investită iniţial în proiect

Duminica 11 februarie 2018. Pe 1 februarie, JoeBen Bervit a anuţat o finanţare de 100 de milioane de dolari, de trei ori mai mare decât capitalul investit până în momentul de faţă pentru proiectarea şi construirea aeronavelor short-hop, relatează Bloomberg Businessweek.

Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, industria pescuitului este în pierdere anuală de 44 mld. dolari. Unde se situează România

Duminica 11 februarie 2018. Expresia „are balta peşte” este una foarte folosită şi pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii este adevărată. Între anii 1950 şi 1990, captura totală de peşte s-a mărit de 5 ori. Apoi, aceasta a stagnat, menţinându-se la un nivel mediu de 85 de milioane de tone, scrie Quartz.

Premieră pe piaţa valutară din Europa: Băncile Centrale Europene încep să înlocuiască rezervele în dolari cu yuani, moneda naţională a Chinei

Sambata 10 februarie 2018. Banca germană Bundesbank, Banca Centrală a Franţei şi Banca Centrală Europeană şi-au anunţat intenţia de a folosi yuanul, moneda naţională a Chinei, în rezervele lor pentru schimburi valutare, conform Quartz.

Ce avere are Elon Musk, geniul din spatele Tesla şi omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat alături de Space X cea mai puternică rachetă din lume

Sambata 10 februarie 2018. Miliardarul american Elon Musk la 46 de ani este al 41-lea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 21 mld. dolari, conform topului miliardarilor al Bloomberg. Este co-fondator şi directorul executiv al Tesla Inc., Boring Co. şi SpaceX, compania ce a lansat cea mai puternică rachetă în spaţiu - Falcon Heavy.

Cei mai câştigaţi investitori: Activele fondurilor de pensii la nivel global au atins un nivel record de 41,3 trilioane de dolari

Sambata 10 februarie 2018. Câştigurile semnificative de pe pieţele de acţiuni şi obligaţiuni au împins valoarea portofoliilor fondurilor de pensii către noi culmi în anul 2017. Activele gestionate de cele mai mari 22 de fonduri de pensii din lume au atins o sumă record de 41,3 trilioane de dolari la sfârşitul anului 2017, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit Financial Times.

România exportă anual pantofi de 500 mil. dolari în Italia, jumătate din totalul exporturilor de profil

Sambata 10 februarie 2018. Pantofi „made in Romania“ în valoare de jumătate de miliard de dolari au ajuns pe piaţa din Italia în 2016, ultimul an pentru care există date publice. Aceasta este cea mai importantă piaţă de export pentru industria de încălţăminte din România, în valoare Italia având o cotă de peste 50%, arată cel mai recent raport anual al World Footwear. Şi în volum (ca număr de perechi de pantofi) Ita­lia este tot lider cu 24 de milioane de perechi.

După ce au plătit 1.000 de dolari pentru un iPhone X, mai mulţi utilizatori susţin că nu pot răspunde la apelurile telefonice din cauza erorilor

Vineri 9 februarie 2018. Mai mulţi utilizatori ai noului model de la Apple, iPhone X descoperă o problemă cel puţin neaşteptată din partea smartphone-ului de 1.000 de dolari: nu pot răspunde la telefon, potrivit Financial Times.

Digi a obţinut anularea procesului intentat anul trecut de oameni de afaceri americani, care cereau daune de 1,8 mil. dolari

Vineri 9 februarie 2018. Instanţa din Statele Unite ale Americii a admis cererea de anulare formulată de RCS&RDS, RCS Management şi DIGI Communications cu privire la litigiul de exe­cu­tare şi solicitare de despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cereau daune de 1,8 milioane de dolari şi a încetat întreg procesul pe motiv de lipsă de competenţă materială.

Corecţia pieţelor bursiere a scăzut averile miliardarilor lumii cu 100 de miliarde de dolari: Cât au pierdut Jeff Bezos, Warren Buffett sau Mark Zuckerberg

Vineri 9 februarie 2018. După ce indicele industrial Dow Jones a scăzut la începutul săptămânii cu 1.175 de puncte, iar joi cu încă 1.033 de puncte, ajungând la o scădere totală de aproximativ 10%, cea mai mare scădere săptămânală de după criză, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 93 de miliarde de dolari din averile lor, potrivit Bloomberg.

Black Sea Oil & Gas are un cumpărător pentru gazul încă nescos din Marea Neagră

Vineri 9 februarie 2018. Black Sea Oil & Gas, companie care derulează operaţiuni de explorare a resurselor din Marea Neagră şi care-i are în spate pe americanii de la Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de aproape 200 mld. $, spune că pentru a scoate gazul din perimetrele concesionate are nevoie de doi ani şi de 400 de milioane de dolari.

ZF Live. Cosmin Vasile, avocatul de la ZRP care a câştigat procesul împotriva Chevron: Este greşit să pleci de la ideea că într-un proces de arbitraj internaţional au câştig de cauză doar marile companii

Miercuri 7 februarie 2018. Într-un proces care a început în 2015 Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis în ianuarie 2018, că gigantul american Chevron trebuie să achite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) 73,4 mil. dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de legea petrolului.

Wall Street-ul deschide pe creştere după ce pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari în ultimele zile

Miercuri 7 februarie 2018. Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 100 de puncte miercuri la deschidere, dar a revenit pe o creştere de 300 de puncte în doar o oră.

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Miercuri 7 februarie 2018. Publicaţia The Los Angeles Times a fost vândută către un doctor miliardar local pentru suma de 500 mil. dolari, astfel sfârşindu-se patronajul companiei ce deţine şi prestigioasa publicaţie Chicago Tribune, conform The Seattle Times care citează Associated Press.

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, avertizează: Pregătiţi-vă ca majoritatea criptomonedelor să ajungă la zero

Miercuri 7 februarie 2018. Scăderea masivă înregistrată de piaţa criptomonedelor care a şters aproape 500 de miliarde de dolari din capitalizarea totală de piaţă a acestora în ultima lună, ar putea deveni din ce în ce mai agresivă, crede directorul global de cercetare investiţională al Goldman Sachs, potrivit Bloomberg.

Teoria conspiraţiei se dovedeşte a fi adevărată? Bitcoin ar fi trebuit să aibă valoarea de 4.500 de dolari în loc de 15.000 la începutul lui 2018: Pe ce s-a bazat de fapt creşterea stelară a bitcoin din ultimul an şi scenariul prin care moneda s

Marti 6 februarie 2018. Unii sunt de părere că acea creştere spectaculoasă de anul trecut a criptomonedei bitcoin a fost manipulată de criptomoneda numită Tether. Acum, un raport anonim răspunde întrebării: Cât ar valora bitcoin fără Tether? Răspunsul: undeva la 2.000 de dolari, faţă de valoarea actuală de 6.840 de dolari, scrie Quartz.

Moneda naţională a pierdut teren în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american leul s-a apreciat

Luni 5 februarie 2018. Moneda naţională a închis prima lună din 2018 pe depreciere în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american s-a apreciat.

Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o ofertă finală de aproape 150 de miliarde de dolari pentru producătorul de chip-uri Qualcomm

Luni 5 februarie 2018. Broadcom a lansat încă o ofertă pentru preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm, punând pe masă 146 de miliarde de dolari, sumă în care sunt incluse şi datoriile companiei, potrivit Financial Times.

Ferrero îşi intensifică prezenţa pe piaţa americană: Producătorul Italian cumpără branduri ale Nestle

Duminica 4 februarie 2018. Producătorul de dulciuri italian Ferrero International SA se avântă în piaţa nord-americană, punându-se de acord să plătească 2,8 mld. dolari cash pentru achiziţia unir acţiuni ale Nestle SA. Achiziţie ce include branduri precum Butterfinger şi brandurile Ruth, relatează The Wall Street Journal.

Fondul lui Soros şi Softbank finanţează un start-up care plănuieşte să ia cu asalt industria de 12 trilioane de dolari a construcţiilor

Duminica 4 februarie 2018. În doar trei ani, Katerra a crescut de la un simplu start-up cu o abordare neobişnuită a industriei construcţuiilor, devenind o companie finanţată cu 1,3 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Un fond de investiţii ”crede” cu tărie şi cu 1 miliard de dolari că Barclays, unul dintre cele mai sonore nume din industria bancară, va reveni la fosta glorie

Duminica 4 februarie 2018. Tiger Global, fond de investiţii american, a investit în tăcere mai mult de un miliard de dolari în banca londoneză Barclays, în cadrul unui „pariu” care susţine planul directorului executiv Jes Staley de a scote banca din zona celor mai slabe performanţe la bursă, relatează Financial Times.

În doar patru zile miliardarul Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări de la Boring Co. în valoare de 10 milioane de dolari

Sambata 3 februarie 2018. În doar patru zile Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări – flametrowers - în valoare de 10 milioane de dolari, ceea ce a generat o sursă de venit neobişnuită pentru afacerea lui Boring Co., scrie BloombergTechnology.

ONU:Coreea de Nord a obţinut aproape 200 de milioane USD din exporturi interzise prin sancţiuni

Sambata 3 februarie 2018. Regimul de la Phenian continuă să eludeze sancţiunile internaţionale şi a realizat anul trecut venituri de aproape 200 de milioane de dolari din exportul ilegal al unor produse către ţări precum China, Malaysia, Coreea de Sud, Rusia, Siria, Myanmar ori Vietnam, se arată într-un raport ONU.

McDonald’s a încasat o lovitură în câştiguri în urma modificărilor fiscale

Sambata 3 februarie 2018. Modificările fiscale din SUA au lovit McDonald’s în al patrulea trimestru şi aceasta a fost cauza pentru care câştigurile au fost mai mici decât aşteptările investitorilor de pe Wall street. Acţiunile lanţului de restaurante au scăzut cu 0,73% până la valoarea de 176,46 dolari marţi dimineaţă, relatează Business Insider.

Prea mult timp, prea puţin de muncă: Companiile pierd 100 de milioane de dolari pe an pentru că nu gestionează corect volumul de muncă al angajaţilor

Sambata 3 februarie 2018. Angajatorii americani cheltuie 100 de milioane de dolari pe an pentru că nu gestionează corect volumul de muncă al angajaţilor, astfel aceştia trag de timp pentru a-şi îndeplini sarcinile pentru a nu primi altele în plus, potrivit unui studiu făcut recent de cercetătorii de la Harvard Business School, scrie Quartz.

Simona Halep va încasa 860 000 de dolari pentru finala de la Australian Open

Vineri 2 februarie 2018. Sumele pe care le câştigă Simona Halep graţie performanţelor sportive nu mai sunt chiar atât de ameţitoare după ce sunt supuse taxelor. Cel mai elocvent exemplu este reprezentat de premiul de la Australian Open, care aproape s-a înjumătăţit după ce câştigul Simonei a fost impozitat.

Mai aveţi bani? Bitcoin se prăbuşeşte rapid pierzând jumătate din valoare în ultimele şase săptămâni

Vineri 2 februarie 2018. Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.500 de dolari astăzi continuând scăderea de la începutul anului, condusă de o serie de reglementatori care au anunţat că vor înăspri controlul asupra criptomonedelor, potrivit Wall Street Journal.

Energean Oil & Gas a semnat un acord de 180 mil.euro pentru dezvoltarea unui câmp petrolier în Grecia, alături de GSP Offshore, controlată de Gabriel Comănescu

Vineri 2 februarie 2018. Compania grecească de explorare petrolieră Energean Oil & Gas a semnat un acord pentru un împrumut de 180 milioane dolari cu BERD şi alte trei bănci, dintre care două din România, fondurile urmând să fie folosite în primul rând pentru dezvoltarea câmpului petrolier Epsilon din afara ţărmurilor Greciei, împreună cu GSP Offshore SRL, una din firmele holdingului Grup Servicii Petroliere (GSP) controlat de Gabriel Comănescu.

BCE avertizează: Vom reacţiona dacă americanii vor lansa un război monetar şi valutar

Joi 1 februarie 2018. Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea fi obligată să riposteze dacă liderii americani vor continua să influenţeze pieţele monetare pentru a diminua puterea dolarului american, a avertizat Benoit Coeure, important strateg al băncii centrale a zonei euro, scrie Financial Times.

Ana Bogdan, învinsă de Eugenie Bouchard în optimile turneului de la Taipei

Joi 1 februarie 2018. Ana Bogdan, numărul 89 mondial, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de WTA de la Taipei, cu premii în valoare de 226.750 de dolari, după ce a fost învinsă, joi, de canadianca Eugenie Bouchard, locul 121 WTA, cu scorul de 7-5, 7-5.

Amazon depăşeşte Apple şi Google şi devine cel mai valoros brand din lume, evaluat la peste 150 de miliarde de dolari

Joi 1 februarie 2018. Amazon devine cel mai valoros brand din lume, cu o valoare de 150,8 miliarde de dolari după o creştere de 42% în ultimul an, depăşind companiile Apple şi Google, potrivit raportului Brand Finance Global 500 2018.

Fuziunea unor giganţi: Japonezii de la Fujifilm preiau compania Xerox într-o tranzacţie de 6 mld de dolari, menită să reducă costurile de producţie într-o industrie care se îndepărtează de print

Joi 1 februarie 2018. Compania japoneză Fujifilm urmează să preia Xerox într-o tranzacţie de 6,1 mld. dolari pentru a se extinde şi a scădea din costuri, relatează Reuters.

Starbucks investeşte 120 de milioane de dolari în majorări salariale

Joi 1 februarie 2018. CEO-ul companiei Starbucks, Kevin Johnson, a anunţat miercuri că angajaţii vor avea parte de două majorări în 2018, ceea ce necesită o investiţie de 120 de milioane de dolari în creşterile salariale „accelerate” de noul plan fiscal, relatează Business Insider.

Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, face un pariu istoric: Cumpără pentru 17 miliarde de dolari serviciul de informaţii financiare Thomson Reuters

Miercuri 31 ianuarie 2018. Fondul de investiţii american Blackstone va achiziţiona, pentru 17 miliarde de dolari, 55% din acţiunile în divizia de date şi terminale financiare ale Thomson Reuters, devenind concurent direct al Bloomberg, transmite AFP.

Japonia trecere la fapte: Autorităţile vor efectua controale la toate exchange-urile de criptomonede

Luni 29 ianuarie 2018. Instituţia de reglementare financiară din Japonia a anunţat că va efectua inspecţii la toate exchange-urile de criptomonede din ţară, şi a avertizat exchange-ul Coincheck să îşi „pună actele în ordine”, după ce acesta a fost victima unui atac cibernetic în cadrul căruia hackerii au furat criptomonede în valoare de 530 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 29 ianuarie 2018. Cursul valutar se stabilizează şi euro revine pe scădere

Luni 29 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul de schimb a deschis săptămâna pe piaţa interbancară la un nivel apropiat de cel de vineri

Luni 29 ianuarie 2018. Cursul de schimb a deschis săptămâna pe piaţa interbancară la un nivel apropiat de cel anunţat vineri de BNR, euro fiind cotat la ora 10.00 la 4,65-4,66 lei, în timp ce dolarul era cotat la 3,75 lei, în creştere faţă de finalul săptămânii trecute.

Comisia Europeană somează: Producătorul de chip-uri Qualcomm a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari după ce a încercat să cumpere loialitatea companiei Apple

Duminica 28 ianuarie 2018. Qualcomm a cheltuit miliarde de dolari încercând să cumpere loialitatea companiei Apple. Acum compania a fost amendată de braţul antitrust al Uniunii Europene şi somată să achite o amendă de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Premieră pe piaţa criptomonedelor: Un exchange japonez oferă despăgubiri în valoare de 420 de milioane de dolari după ce 260.000 de clienţi şi-au pierdut monedele în urma unui atac cibernetic

Duminica 28 ianuarie 2018. Exchange-ul japonez Coincheck oferă clienţilor despăgubiri de 426 de milioane de dolari după ce 530 de milioane de criptomonede NEM au fost furate în urma unui atac cibernetic, potrivit Wall Street Journal.

Managerul unui fond de investiţii de 450 de miliarde de dolari explică ce e greşit în modul în care oamenii privesc economia

Duminica 28 ianuarie 2018. Analiştii nu iau în calcul impactul tehnologiei asupra economiei, iar PIB-ul nu reflectă în mod corect creşterea economică deoarece nu au în vedere creşterea accelerată înregistrată de calitatea bunurilor de consum în întreaga lume, explică Jim McCaughan, CEO al Principal Global Investors, un fond de investiţii are gestionează un portofoliu de 445 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Cine deţine cei mai mulţi bitcoini? Top 5 miliardari în bitcoin

Duminica 28 ianuarie 2018. Bitcoin este moneda digitală şi sistemul de plăţi cu o capitalizare totală de piaţă de 192 mld. dolari, conform coinmarketcap.com, la momentul redactării materialului.

Cu 8 dolari americani poţi cumpăra informaţii personale despre cetăţenii Indiei

Sambata 27 ianuarie 2018. Acreditările pentru accesarea bazei de date Aadhaar, care conţine informaţii personale despre mai mult de un miliard de cetăţeni indieni, sunt vândute pe aplicaţia WhatsApp pentru preţul de 500 de rupii, echivalentul a 8 dolari americani, potrivit Quartz.

Cum a reuşit un exchange japonez să piardă criptomonede de 400 de milioane de dolari

Sambata 27 ianuarie 2018. Coincheck, unul dintre cele mai mari exchangeuri de criptomonede din Japonia a pierdut monede digitale NEM în valoare de aproape 400 de dolari ceea ce le aminteşte investitorilor de exchange-ul Mt. Gox, situat în Tokyo până în 2014, care i-a făcut pe mai mulţi clienţi să piardă 850.000 de bitcoini, în urma atacurilor cibernetice, potrivit Bloomberg.

Americanii aruncă bomba dolarului slab în războiul comercial mondial

Vineri 26 ianuarie 2018. Dolarul a coborât ieri la minimul ultimilor trei ani în raport cu un coş alcătuit din cele mai importante valute după ce secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin a declarat la Davos, spre uimirea directorului general al FMI Christine Lagarde şi a Wall Street-ului, că întâmpină cu braţele deschise dolarul slab.

Cel mai mare pachet salarial din lume: Elon Musk, creatorul Tesla, va primi 50 de miliarde de dolari dacă îşi va atinge ţintele de profit şi creştere a valorilor acţiunilor

Joi 25 ianuarie 2018. Creatorul Tesla, Elon Musk va primi cel mai mare pachet salarial din lume, acesta ajungând la suma de 50 de miliarde de dolari, dacă va reuşi să îşi atingă ţintele de profit şi de creştere a valorilor acţiunilor, relatează Financial Times.

Britanicii de la Vast Resources atrag peste 9 mil.dolari pentru investiţii la minele Mănăilă şi Băiţa Plai din România

Joi 25 ianuarie 2018. Compania britanică Vast Resources a încheiat un acord de finanţare de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy Trading SA, una dintre cele mai mari companii integrate de energie şi de comercializare a mărfurilor la nivel global, investiţia urmând să fie alocată pentru construirea complexului metalurgic din apropierea minei Mănăila, judeţul Suceava şi repornirea activităţii miniere în Bihor, la mina din Băiţa Plai.

În timp ce dolarul se prăbuşeşte la minimul din 2014, investitorii se refugiază din nou în ”buncărul” cu aur: Metalul preţios explodează la maximul ultimilor 4 ani

Joi 25 ianuarie 2018. Aurul ar putea atinge cel mai înalt nivel din 2013, în timp ce aurul atinge minum ultimilor patru ani, potrivit Bloomberg.

Trump vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul

Joi 25 ianuarie 2018. Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat, miercuri, planul pentru un proiect de lege privind imigraţia, precizând că vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul şi oferindu-le cetăţenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA, relatează Reuters.

Un fond de investiţii cu un portofoliu de 140 de miliarde de dolari pariază că H&M îşi va reveni, în ciuda declinului înregistrat de retailer

Miercuri 24 ianuarie 2018. În timp ce mai mulţi investitori părăsesc compania, un fond de investiţii care gestionează asset-uri în valoare de 140 de miliarde de dolari pariază pe o revenire în forţă a retailerului H&M.

Cum poţi să investeşti în criptomonede?

Marti 23 ianuarie 2018. Cum poţi să investeşti în criptomonede? Aceasta este una dintre cele mai populare întrebări din domeniul investiţiilor, după ce piaţa monedelor digitale a ajuns la o capitalizare totală de 500 de miliarde de dolari.

Cea mai populară criptomonedă

Marti 23 ianuarie 2018. Cea mai populară criptomonedă din lume este bitcoin. Aceasta a fost lansată în 2008, iar de la începutul anului 2017, preţul acesteia a crescut cu peste 10.000 de dolari, încurajând atât investitorii cât şi posibilii investitori să aibă mai multă încredere în piaţa criptomonedelor şi în profiturile pe care le pot obţine de pe urma acesteia.

Capitalizarea de piaţă a companiei Netflix depăşeşte pragul de 100 de miliarde de dolari, în timp ce televiziunile clasice pierd teren

Marti 23 ianuarie 2018. Netflix a reuşit să înregistreze 2 milioane de utilizatori în plus faţă de predicţia Wall Street-ului, triplându-şi profiturile. Compania continuă să investească masiv în conţinut original, pentru a rămâne lider de piaţă, potrivit Reuters.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter