Stiri despre USD

 

Bernie Ecclestone, geniul britanic care a creat Formula 1, spune că Putin ar trebui să conducă Europa

Vineri 24 noiembrie 2017. Bernie Ecclestone, 87 ani, a fost timp de patru decenii omul de geniu care a transformat Formula 1 într-unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Cele patru decenii ca director executiv s-au încheiat dramatic în luna ianuarie când grupul american Liberty Media, controlat de miliardarul John Malone, a încheiat achiziţia de 8 miliarde de dolari a companiei mamă a Formula 1, potrivit unui interviu realizat de Financial Times.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 24 noiembrie 2017. Euro stă pe poziţii

Vineri 24 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Opt bănci din România pariază pe industria locală: Alro semnează o facilitate de credit de 167 mil. dolari pe trei ani

Vineri 24 noiembrie 2017. Alro Slatina (ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a semnat o facilitate de credit în valoare de 167 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani, în tranzacţie fiind implicate opt bănci locale.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 23 noiembrie 2017. Euro revine pe creştere

Joi 23 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 22 noiembrie 2017. În sfârşit euro îşi opreşte ascensiunea

Miercuri 22 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Dezvăluiri extrem de dure de la Uber: date personale a 57 milioane de utilizatori au fost furate după un atac cibernetic

Miercuri 22 noiembrie 2017. Uber a dezvăluit că date personale a peste 57 de milioane de şoferi şi clienţi au fost furate în urma unui atac cibernetic în anul 2016, iar compania a plătit hackerilor suma de 100.000 de dolari pentru ca informaţiile obţinute să fie distruse, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Gigantul chinez Tencent a depăşit Facebook cu o valoare de piaţă de peste 500 mld. dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Tencent Holdings Ltd, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a ajuns săptămâna aceasta la o valoare de piaţă de peste 500 miliarde dolari, depăşind astfel Facebook şi ajungând a cincea cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Bitcoin a scăzut după ce au fost furate criptomonede în valoare de 31 de milioane de dolari

Marti 21 noiembrie 2017. Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, după ce a fost anunţat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

După un sfert de secol, cel mai mare fond suveran din lume, care are grijă de pensiile norvegienilor, vrea să se ”dezică” de combustibilii fosili. Motivul însă nu are nicio legătură cu mediul, ci pur şi simplu nu mai este o investiţie ”smar

Marti 21 noiembrie 2017. Săptămâna trecută s-a creat o agitaţie imensă în jurul ştirilor care anunţau că Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei va vinde acţiunile pe care le deţine în sectorul combustibililor fosili. Acţiunile deţinute în acest sector reprezintă 6%, sau 37 de miliarde de dolari, din totalul capitalului gestionat de acest Fond, care însumează un trilion de dolari. Activiştii de mediu, în mod particular, au fost peste măsură de încântaţi şi se aşteaptă să declanşeze un fenomen de masă şi că alte state vor urma modelul Norvegiei.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 21 noiembrie 2017. Euro îşi continuă raliul

Marti 21 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

India anulează înţelegerea de 500 de milioane de dolari prin care urma să cumpere rachete de la Israel

Luni 20 noiembrie 2017. India a anulat un mega-deal de 500 de milioane de dolari, potrivit presei din India, iar această acţiune ar putea periclita relaţiile diplomatice dintre India şi Israel.

Alibaba pariază 2.9 miliarde de dolari că poate întrece Walmart în China

Luni 20 noiembrie 2017. Alibaba Group Holding a încheiat un mega-deal prin care cumpără o felie din cel mai mare lanţ de hypermarketuri din China, în încercearea de a depăşi lanţul de magazine Wal-Mart pe cea mai mare piaţă de retail din lume, potrivit Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 20 noiembrie 2017. Euro şi dolarul îşi continuă trendul ascendent

Luni 20 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Planul fondului suveran norvegian de a renunţa la investiţiile din sectorul petrolier şi al gazelor are răsunet la nivel internaţional

Luni 20 noiembrie 2017. Propunerea Norvegiei de a vinde acţiuni de 35 de miliarde de dolari din sectorul petrolier şi al gazelor dă un impuls brusc şi fără paralel unei mişcări de a atrage investitorii în lupta împotriva schimbărilor climatic, scrie Bloomberg.

Rusia vrea să obţină peste 10 miliarde de dolari din vânzarea noului MiG-35 şi este dispusă să-l vândă în 30 de ţări

Duminica 19 noiembrie 2017. Rusia vizează vânzări de export de cel puţin 10 miliarde de dolari pentru noul MiG-35, cel mai avansat avion de luptă al ţării. Aeronava va fi scoasă la vânzare anul viitor, dar negocierile pentru vânzarea noului model MiG-35 sunt în desfăşurare cu mai mult de 30 de ţări, relatează Bloomberg.

Preţul Bitcoin poate atinge peste 196.000 de dolari înainte ca investitorii să înceapă să vândă

Duminica 19 noiembrie 2017. Un sondaj recent arată că investitorul de tip mediu aşteaptă ca Bitcoin să atingă valoarea de 196.165 per cryptomonedă, ceea ce reprezintă de 30 de ori valoarea actuală a monedei digitale, potrivit Forbes.

Bill Gates investeşte într-un Smart City şi cumpără un teren de 80 de milioane de dolari pentru acesta

Duminica 19 noiembrie 2017. Bill Gates a cumpărat 25.000 de acri de teren în Arizona, în care împreună cu firma de investiţii Belmont Partners, au investit suma de 80 de milioane de dolari pentru a începe dezvoltarea comunităţii care va purta numele “Belmont”, relatează The Street.

O oportunitate de business de 62 de miliarde de dolari: Ţara care investeşte masiv în sistemul sanitar

Duminica 19 noiembrie 2017. După trei ani de desfăşurare a programului „India Curată” (Swachh Bharat), care ţinteşte printre altele eradicarea defecării în locuri publice până în 2019, India este foarte departe de a rezolva problema sistemului sanitar, potrivit Quartz.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 17 noiembrie 2017

Vineri 17 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

După „Marea Epurare” şi planul de a-şi reinventa economia, Arabia Saudită vrea să îşi facă propriul Google şi Amazon

Joi 16 noiembrie 2017. Arabia Saudită a dispus investiţii de 45 de miliarde de dolari în companii hi-tech din întreaga lume. Acum, guvernul doreşte să-şi creeze propria linie de start-up-uri revoluţionare, potrivit CNN.

Sumă record plătită pentru o operă de artă. Un tablou de Leonardo da Vinci s-a vândut cu 450 de milioane de dolari

Joi 16 noiembrie 2017. Un tablou de Leonardo da Vinci, care reprezintă un portret al lui Iisus, a fost vândut, miercuri, în cadrul unei licitaţii, pentru preţul de 450 de milioane de dolari (380 de milioane de euro), depăşind astfel recordul de preţ mondial pe care l-a avut, în 2015, "Les Femmes d'Alger (version 0)", de Pablo Picasso, pentru care s-a plătit 179,4 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Startup-ul Lensa.ro, lansat cu 500 dolari în urmă cu trei ani, a ajuns la afaceri de peste un milion de euro

Joi 16 noiembrie 2017. Lensa.ro, start-up românesc specializat în lentile de contact, ochelari de soare şi ochelari de vedere, demarat în 2013 cu 500 euro, a depăşit pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2017.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 16 noiembrie 2017

Joi 16 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Războiul, paradisul speculatorilor: Ţara în care valoarea Bitcoin a ajuns la 13.500 de dolari

Miercuri 15 noiembrie 2017. Valoarea Bitcoin a crescut cu aproape 10% în Zimbabwe după ce armata a intrat în forţă şi a preluat puterea în stat, anunţă platforma de schimb Golix, potrivit Bloomberg.

​Airbus SE semnează o tranzacţie de 50 de miliarde de dolari pentru vânzarea a 430 de avioane A320 în Dubai, depăşind mega-deal-ul de 20 de miliarde de dolari al companiei Boeing

Miercuri 15 noiembrie 2017. Airbus SE a anunţat cea mai mare tranzacţie cu avionul comercial A320, pentru suma de 50 de miliarde de dolari la Expoziţia Aeriană din Dubai, depăşind mega-deal-ul de 20 de miliarde de dolari al companiei Boeing, relatează Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 15 noiembrie 2017. Scădere puternică pentru dolar

Miercuri 15 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Omniasig a avizat, în cazul agenţiei Omnia Turism, 2.195 dosare de daună

Miercuri 15 noiembrie 2017. Omniasig Vienna Insurance Group a avizat, în cazul agenţiei Omnia Turism, 2.195 dosare de daună, suma asigurată fiind de 50.000 de dolari, în conformitate cu prevederile legale, informează un comunicat al companiei.

Venezuela, unul dintre cei mai mari de producători de petrol din lume, a intrat în incapacitate parţială de plată

Marti 14 noiembrie 2017. S&P a declarat că Venezuela a intrat în default partial, sau în incapacitate parţială de plată, după ce a ratat plata a două rate şi după ce, în urma unei şedinţe în Caracas, investitorii nu au fost convinşi că pot evita starea de default pentru datoria totală de 60 de miliarde de dolari a Venezuelei, potrivit Financial Times.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 14 noiembrie 2017. Cursul a scăzut uşor la 4.6482 lei/euro faţă de ieri când a atins un maxim istoric de 4,6595 lei/euro

Marti 14 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit 1.700 de miliarde de dolari, în 2017

Marti 14 noiembrie 2017. Acţiunile giganţilor din domeniul tehnologic au depăşit o valoare de piaţă de 1.700 de miliarde de dolari, anul acesta, mai mult decât întreaga economie a Canadei şi decât valoarea cumulată a celor mai mari 30 de companii din Germania, potrivit Bloomberg.

Compania Snap a investit 352 de milioane de dolari de la începutul anului în diferite start-up-uri

Luni 13 noiembrie 2017. Compania Snap, înfiinţată cu şase ani în urmă, a cheltuit un total de 352,4 milioane de dolari pentru achiziţionarea unei serii de start-up-uri, de la începutul anului până la sfârşitul lunii septembrie , conform ultimelor documente depuse de companie la Securities Exchange Comission, potrivit Business Insider.

Investiţie gigant: Uber acceptă oferta de 10 miliarde de dolari din partea grupului de investitori conduşi de SoftBank

Luni 13 noiembrie 2017. Uber a acceptat să primească o investiţie din partea conglomeratului japonez de hi-tech SoftBank, la sfârşitul unor negocieri care au durat mai multe luni. Tranzacţia ar trebui să ajute gigantul de car-sharing după un an tumultos în care CEO-ul Travis Kalanick a demisionat în iunie în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, discriminare de gen şi mediu dăunător de muncă, potrivit Quartz.

Bill Gates luptă împotriva bolii Alzheimer, iar primul pas este o investiţie personală de 100 de milioane de dolari

Luni 13 noiembrie 2017. Miliardarul cofondator al gigantului Microsoft va începe lupta împotriva bolii Alzheimer cu o investiţie de 50 de milioane de dolari în Dementia Discovery Fund, un fond cu capital de risc ce reuneşte industria pharma şi guvernul britanic într-un efort comun de a descoperi un tratament împotriva afecţiunii, potrivit Reuters.

Valoarea bitcoin a crescut cu 10 miliarde de dolari în 12 ore după o scădere majoră în weekend

Luni 13 noiembrie 2017. Bitcoin a crescut cu 11% în prima parte a zilei de luni, ajungând la peste 6.500 de dolari, după o scădere dramatică, de aproape 15%, înregistrată în cursul weekendului, când moneda virtuală valora 5.500 de dolari, potrivit CNBC.

Iulian Stanciu, directorul general al eMAG: Preţurile vor creşte pe fondul deprecierii leului şi a legislaţiei din China

Luni 13 noiembrie 2017. Preţurile produselor vândute de eMAG vor creşte în perioada următoare, în contextul deprecierii leului în raport cu euro şi dolar, a legislaţiei privind protecţia mediului din China şi a creşterii salariilor, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al eMAG, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 13 noiembrie 2017. Cursul a urcat la un nou maxim de 4,6495 lei/euro

Luni 13 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Piaţa globală de marijuana va atinge în curând valoarea totală de 31 de miliarde de dolari, în timp ce tot mai multe state liberalizează legislaţia cu privire la canabis

Duminica 12 noiembrie 2017. Piaţa internaţională de canabis va atinge 31,4 miliarde de dolari până în 2021, potrivit noului raport realizat de Brightfield Group, o firmă de cercetare a pieţei de canabis, arată Forbes.

Acestea sunt unele dintre cele mai exclusiviste restaurante din Londra. Clienţii plătesc şi 1.300 de dolari pentru o cină. GALERIE FOTO

Duminica 12 noiembrie 2017. Unele dintre cele mai exclusiviste restaurante din Londra oferă clienţilor un mediu intim în saloanele lor private, unde aceştia pot să îşi aranjeze întâlniri de afaceri, zile de naştere extravagante sau mese festive. Clienţii plătesc chiar şi 1.300 de dolari pentru o cină, potrivit Bloomberg.

Passionflix, un serviciu de streaming pentru romantici: Sora lui Elon Musk a strâns finanţare de cinci milioane de dolari pentru compania cu producţii proprii

Duminica 12 noiembrie 2017. Am văzut servicii de streaming axate pe filme de artă, filme de groază şi comedie, de ce nu şi de dragoste? Asta este gândirea din spatele Passionflix, un serviciu de streaming care anunţă că a obţinut o finanţare de 4,75 de milioane de dolari, potrivit Techcrunch.

Un Da Vinci original sau Ferrari-ul lui Schumacher sunt doar câteva dintre exponatele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei de 1,6 miliarde de dolari de săptămâna viitoare

Duminica 12 noiembrie 2017. Pasionaţii şi colecţionarii de artă aşteaptă cu nerăbdare expoziţia spectaculoasă de artă din New York ce va avea loc săptămâna viitoare. Starurile licitaţiei vor fi un tablou pictat de Leonardo Da Vinci şi un Ferrari roşu cu care a concurat Michael Schumacher, potrivit Bloomberg.

Trendul fitness: Doi antreprenori din Chicago au construit o companie în jurul unui baton proteic şi au vândut-o pentru 600 de milioane de dolari

Duminica 12 noiembrie 2017. RXBAR, compania fondată de Peter Rahal şi Jared Smith, fără niciun fond de investiţie şi fără finanţări străine, doar cu 5.000 de dolari de fiecare, a fost achiziţionată de compania Kelloggăs pentru 600 de milioane de dolari, potrivit Inc.com

Cine este „copilul-minune” din spatele cryptomonedelor Ethereum care valorează 28,5 miliarde de dolari

Sambata 11 noiembrie 2017. Vitalik Buterin, 23 ani, este omul care a inventat cryptomoneda Ethereum, rivalul principal al Bitcoin. Valoarea totală a cryptomonedelor Ethereum aflate pe piaţă ajunge acum la 28,5 miliarde de dolari, potrivit Inc.

Republica Moldova exportă anual vinuri de peste 85 mil. dolari, de patru ori mai mult decât România

Sambata 11 noiembrie 2017. În ce priveşte producţia de vin, România este al treisprezecelea producător mondial, cu 5,3 milioane de hectolitri în 2017.

Grupul auto Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina

Vineri 10 noiembrie 2017. Grupul auto german Volkswagen va face investiţii de 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru modernizarea operaţiunilor existente în această ţară, anunţă Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde funcţionează o fabrică VW, informează site-ul agenţiei Reuters.

Explozie a cursului valutar: Euro urcă la BNR la 4.6390. Deficitul comercial şi revoluţia fiscală lovesc în plin

Vineri 10 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile turneului WTA din Thailanda

Joi 9 noiembrie 2017. Ana Bogdan (România, 115 WTA) merge în sferturile turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii de 115.000 de dolari, după o victorie clară, scor 6-3, 6-1 cu Veronika Kudermetova (Rusia, 257 WTA).

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 9 noiembrie 2017

Joi 9 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Lumea în primul an de mandat al lui Donald Trump: comerţul mondial duduie, bursele şi încrederea din SUA au spulberat recorduri, dolarul s-a depreciat, însă analiştii sunt sceptici

Joi 9 noiembrie 2017. A trecut un an de când victoria lui Donald Trump a şocat pieţele. Vestea a declanşat vânzări masive pe pieţele asiatice şi apoi o revenire mult mai dramatică. Bursele americane au crescut, în timp ce cele emergente au scăzut.

Studiu: SUA au cheltuit 5.600 miliarde dolari pe războaiele din Orientul Mijlociu şi Asia

Joi 9 noiembrie 2017. Războaiele purtate de Statele Unite în Afganistan, Irak, Siria şi Pakistan i-au costat pe contribuabilii americani 5.600 miliarde de dolari de la declanşarea acestora în 2001, relevă un nou studiu, avansând o cifră de peste trei ori mai mare decât estimările Pentagonului, scrie Wall Street Journal.

Începe dezastrul? Arabia Saudită ar putea confisca 800 de miliarde de dolari din averea prinţilor corupţi şi ar putea declanşa o nouă criză mondială

Miercuri 8 noiembrie 2017. Guvernul saudit încearcă să confişte bani şi alte active în valoare de 800 de miliarde de dolari în marea represiune pornită împotriva corupţilor din elita regatului, potrivit unor surse familiarizate cu situaţia, arată MarketWatch.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 8 noiembrie 2017

Miercuri 8 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

O singură tastă greşită şi a blocat 280 de milioane de dolari: Cineva a şters o linie de cod într-un popular portofel electronic şi a blocat ethereum în valoare de 280 de milioane de dolari

Miercuri 8 noiembrie 2017. Un utilizator încă neidentificat a blocat accesul la cele mai recente portofele de cryptomonede create prin intermediul Parity Technologies, după ce a şters toate codurile de acces necesare. Portofelul conţinea cryptomonede ethereum în valoare de aproape 280 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 7 noiembrie 2017

Marti 7 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Prinţul Alwaleed bin Talal, arestat în Arabia Saudită, a pierdut peste un miliard de dolari în 48 de ore

Marti 7 noiembrie 2017. Prinţul Alwaleed bin Talal, arestat după înfiinţarea unui comitet anticorupţie în Arabia Saudită, a pierdut peste un miliard de dolari în 48 de ore; valoarea de piaţă a firmei de investiţii pe care a fondat-o a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 6 noiembrie 2017

Luni 6 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Paradise Papers: Un nou scandal care scoate la iveală secrete negre. Ce investiţii are Regina Elisabeta în paradisuri offshore, legăturile anturajului lui Trump cu Moscova şi măsurile luate de compani gigant pentru a-şi păstra profiturile. „Boga

Luni 6 noiembrie 2017. Paradise Papers este cea mai recentă scurgere de informaţii făcută publică de către Consorţiul Internaţional de Jurnalişti de Investigaţie (C.I.J.I), care scoate la lumină trilioane de dolari care au fost mutaţi prin paradisuri fiscale offshore, arată New York Times.

Netflix plăteşte 150 de milioane de dolari pentru a produce unul dintre cele mai aşteptate filme ale deceniului

Duminica 5 noiembrie 2017. Netflix finanţează cu suma de 150 de milioane de dolari filmările pentru filmul lui Martin Scorsese “The Irishman”, după ce filmul a călătorit pe un drum lung şi dificil spre producţie, potrivit Slashfilm.

Pericolul serviciilor de sharing: Un turist a fost ucis de gazdele pe care le-a găsit prin intermediul Airbnb

Duminica 5 noiembrie 2017. Un bărbat de 36 de ani, Ramis Jonuzi, care a închiriat o cameră cu 30 de dolari pe noapte în Melbourne, Australia, prin intermedul platformei de house-sharing Airbnb, a fost ucis de către cele trei gazde, arată Fox.

A cheltuit aproximativ 10.000 de dolari pe o singură măsură de whisky care s-a dovedit a fi fals

A cheltuit aproximativ 10.000 de dolari pe o singură măsură de whisky care s-a dovedit a fi falsDuminica 5 noiembrie 2017. Un pasionat de whisky, care a cheltuit aproape 10.000 de dolari pentru o singură măsură de scotch, crezând că era extrem de rar, şi-a risipit banii pe un fals, potrivit Businessinsider.com.

Cine are pe mână miliardele lui Soros

Sambata 4 noiembrie 2017. Dawn Fitzpatrick, ofiţerul şef de investiţii al lui Soros, a ajuns una dintre cele mai puternice personalităţi din lume, având pe mână 26 de miliarde de dolari pe care îi poate folosi „după bunul plac”.

SURPRIZĂ majoră: Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 1,1 miliarde de dolari

Sambata 4 noiembrie 2017. Jeff Bezos a vândut, săptămâna aceasta, un milion de acţiuni Amazon pentru 1,1 miliarde de dolari, adică 1,3% din ceea ce deţinea miliardarul, ceea ce înseamnă că a rămas cu o participaţie de 16,4% din companie, potrivit Bloomberg.

Cine este omul din spatele Bitcoin, cea mai „fierbinte” cryptomonedă a momentului

Sambata 4 noiembrie 2017. A fost cel mai prolific an de care s-a bucurat cryptomoneda Bitcoin, valoarea acesteia crescând de la 600 la un maxim record de peste 7.300 de dolari. Drept rezultat, unul dinre cei mai mari deţinători de Bitcoin are acum o avere de aproape 6 miliarde de dolari, potrivit Time.

Planul lui Trump de a lua 155 de miliarde de dolari de la multinaţionale prin reforma sistemului de taxe

Vineri 3 noiembrie 2017. Marele multinaţionale urmează să fie lovite de o represiune lansată împotriva celor care evită taxe, prin mutarea profiturilor în afara Statelor Unite, în urma unei prevederi pregătite de republicani în cadrul reformei radicale propuse la nivelul sistemului de taxe, arată Financial Times.

Secretele din spatele unei ”pensionări subite”: Noul şef al FED, pus de Donald Trump în funcţie deşi toţi analiştii se aşteptau ca Janet Yellen să mai primească un mandat, are pe mână puterea de a-l scuti pe Preşedinte de datorii de milioa

Vineri 3 noiembrie 2017. Preşedintele Donald Trump datorează băncii Deutsche Bank aproape 340 de milioane de dolari, la o dobândă care va creşte sau va scădea în funcţie de viitoarele decizii ale lui Jerome Powell, noul preşedinte al Rezervelor Federale pe care l-a nominalizat chiar Trump.

Marea şansă ratată de antreprenorii români şi fructificată de polonezi

Vineri 3 noiembrie 2017. Primul mall din România a fost Bucureşti Mall, deschis în 1999 de un grup de Turcia, într-o perioadă în care economia era la pământ. Gândiţi-vă că salariul mediu era de 100-150 de dolari, la un PIB de 40 de miliarde de dolari. Cei mai mulţi aşteptau ca mallul din Vitan să dea faliment, dar nu a fost să fie. A fost un succes, chiar peste aşteptările investitorilor şi cele ale finanţatorilor.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 3 noiembrie 2017. Euro şi dolarul continuă să scadă

Vineri 3 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Leul s-a depreciat în primele zece luni din 2017 în faţa euro, dar a câştigat teren în raport cu dolarul şi francul elveţian

Joi 2 noiembrie 2017. Coroana cehă, zlotul polonez, leul moldovenesc şi dinarul sârbesc au adus cele mai mari câştiguri pentru investitori în primele zece luni din acest an.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 2 noiembrie 2017

Joi 2 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Suma uriaşă pe care a încasat-o Simona Halep în 2017 din tenis. WTA a făcut public topul celor mai mari câştiguri

Joi 2 noiembrie 2017. Simona Halep a strâns 5.275.227 de dolari doar din premii în sezonul recent încheiat, aflându-se pe locul al treilea în topul încasărilor din 2017

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 1 noiembrie 2017

Miercuri 1 noiembrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 31 octombrie 2017

Marti 31 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Profitul Samsung Electronics a crescut cu aproape 150% în trimestrul trei, la 10 miliarde de dolari

Marti 31 octombrie 2017. Compania sud-coreeană Samsung Electronics a anunţat, marţi, că a înregistrat un profit net record de 10 miliarde de dolari în al treilea trimestru de anul acesta, în creştere cu 147% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit The Guardian.

Super-bogaţii lumii cumulează o avere de 6.000 de miliarde de dolari, maximul ultimului secol

Luni 30 octombrie 2017. Super-bogaţii din întreaga lume deţin cea mai mare concentraţie de bogăţie de la începutul secolului al XX-lea (perioada numită „epoca de aur a SUA”), totalizând acum 6.000 de miliarde de dolari, arată un studiu al UBS citat de theguardian.com.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 30 octombrie 2017

Luni 30 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 27 octombrie 2017. Dolarul creşte puternic

Vineri 27 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Deutsche Bank va plăti 220 milioane dolari în SUA în legătură cu manipularea Libor

Vineri 27 octombrie 2017. Cea mai mare bancă germană a fost de acord să plătească o sumă totală de 220 milioane de dolari către 45 de state americane pentru a pune capăt unei anchete privind manipularea Libor, de două ori suma plătită de banca britanică Barclays anul trecut, relatează Bloomberg.

Studiu Visa: Capitala ar putea obţine beneficii nete de 6,5 mld. lei pe an dacă 95% dintre plăţi s-ar face electronic

Joi 26 octombrie 2017. Adoptarea pe scară largă a plăţilor electronice în cazul companiilor, a autorităţile publice şi a consumatorilor, ar putea genera un beneficiu net de 400 milioane de dolari (peste 1,5 mld. lei) anual pentru Capitală, prin creşterea cu zece puncte procentuale a ponderii tranzacţiilor electronice în totalul plăţilor.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 26 octombrie 2017. Dolarul scade din nou şi trece sub pragul de 3,9 lei

Joi 26 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu se uită la piaţa locală

Joi 26 octombrie 2017. Holdingul Al Dahra, cu afaceri de 1 mld. dolari în agrobusiness, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, analizează extinderea pe piaţa românească, interesul companiilor din Emiratele Arabe Unite pentru investiîii în România fiind în creştere, după cum arată rezultatele discuţiilor dintre Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi comunitatea de business emirateză.

Steve Wozniak, cofondatorul Apple: Steve Jobs nu înţelegea deloc tehnologia, dar ştia cum să o vândă

Joi 26 octombrie 2017. Steve Wozniak, cofondator al Apple, cea mai valoroasă companie listată din lume (812 mld. dolari), a vorbit ieri la Bucu­reşti despre înce­pu­turile Apple, parte­ne­riatul cu Steve Jobs, inte­li­genţa ar­tificială, viitorul teh­nologiei, dar şi despre crypto­mo­nede şi block­chain.

Steve Wozniak, co-fondator Apple: Steve Jobs nu înţelegea deloc tehnologia dar ştia cum să o vândă

Miercuri 25 octombrie 2017. Steve Wozniak, co-fondator al Apple, cea mai valoroasă companie listată din lume (812 mld. dolari), a discutat despre începuturile Apple, parteneriatul cu Steve Jobs, inteligenţă artificială, viitorul tehnologiei, cryptomonede şi blockchain, în cadrul evenimentului IAA Global Conference care s-a desfăşurat în Bucureşti în zilele de 24 şi 25 octombrie.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 25 octombrie 2017

Miercuri 25 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 24 octombrie 2017

Marti 24 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Noul El Dorado al investitorilor: Bitcoin, vedeta monedelor virtuale a atins un nou maxim istoric. Cine a cumpărat Bitcoin în 2015 şi-a scos investiţia de peste 26 de ori

Luni 23 octombrie 2017. Moneda virtuală Bitcoin a atins vineri pragul de 6.150 de dolari. Creşterea vine după o perioadă slabă pe care moneda virtuală a traversat-o în ultima lună, valoarea bitcoin căzând până la 2,900 de dolari, pe 15 septembrie 2017, potrivit Business Insider.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 23 octombrie 2017

Luni 23 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Secretele din spatele Fondului Suveran de Investitii al Arabiei Saudite. Cum vor arabii să strângă 2.000 de miliarde de dolari şi cine va fi omul care va avea pe mână fondurile masive

Luni 23 octombrie 2017. Arabia Saudită sporeşte eforturile de a-şi transforma fondul suveran de investiţii într-un gigant de nivel global, arată o analiză Bloomberg.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 20 octombrie 2017. Euro se apropie puternic de 4,6 lei

Vineri 20 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 20 octombrie 2017

Vineri 20 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 19 octombrie 2017

Joi 19 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

UniCredit LEasing ia 38,5 mil.dolari de la divizia de investiţii a Băncii Mondiale pentru finanţarea IMM-urilor

Joi 19 octombrie 2017. International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, a acordat un împrumut de 150 milioane de lei (aproximativ 38,5 milioane dolari) companiei UniCredit Leasing Corporation, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

Fenomenul Fake News: Departamentul de stat al SUA spune că Rusia cheltuie cel puţin 500 de milioane de dolari pe an pentru campanii media de dezinformare

Miercuri 18 octombrie 2017. Wall Street are un mod foarte simplist de a pune preţ pe giganţii din social media: numărul de utilizatori care le văd reclamele. Această măsurătoare a propulsat evaluările companiilor Facebook sau Twitter „până la stratosferă”, dar este posibil ca acest sistem să nu mai funcţioneze, potrivit Quartz.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 18 octombrie 2017. Dolarul american revine şi trece de pragul de 3,9 lei

Miercuri 18 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Miliardarii îşi optimizează averea: Magnatul George Soros şi-a transferat 18 miliarde de dolari din avere către propria organizaţie de caritate

Miercuri 18 octombrie 2017. Magnatul George Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a transferat 18 miliarde de dolari din veniturile sale către fundaţia Open Society Foundations, care devine astfel una dintre cele mai mari organizaţii filantropice la nivel mondial, scrie Wall Street Journal.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 17 octombrie 2017. Dolarul revine pe creştere, în timp ce euro scade, şi este la un pas de pragul de 3,9 lei

Marti 17 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Alro, la 20 de ani pe Bursă: Profit de 780 de milioane de dolari, vânzări de 10 miliarde de dolari

Luni 16 octombrie 2017. Alro Slatina (simbol ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), aniversează luni 20 de ani de la listarea pe Bursă, consemnând un profit cumulat de 780 de milioane de dolari şi o cifră de afaceri totală de 10 miliarde de dolari.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 16 octombrie 2017

Luni 16 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Valoarea acţiunilor Evergrande a crescut cu 450%, iar preşedintele companiei a ajuns cel mai bogat om din China

Duminica 15 octombrie 2017. Magnatul imobiliar Xu Jiayin, fondatorul companiei China Evergrande, a devenit cel mai bogat om din China după ce averea lui a crescut la 43 de miliarde de dolari, potrivit CNN Money.

Mesajul lui Morgan Freeman care te va face să vezi viaţa cu alţi ochi: „Am milioane de dolari în bancă, dar…”

Duminica 15 octombrie 2017. Pentru că această dorinţa nesfârşită de a avea mai mult şi mai mult ţi-a întunecat mintea şi te-a deviat de la adevăratul tău scop în viaţă.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 13 octombrie 2017. Dolarul revine pe creştere şi începe să se redreseze

Vineri 13 octombrie 2017. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Susţinuţi de banii canadienilor de la Fairfax, grecii de la Eurolife atacă asigurările locale

Vineri 13 octombrie 2017. Compania de asigurări Eurolife ERB, al cărei acţionar principal a devenit în 2015 grupul financiar canadian Fairfax cu active de 45 mld. dolari, vrea să devină un „jucător mare cu o gamă diversificată de produse“ pe piaţa locală de asigurări, a declarat Alexander Sarrigeorgiou, preşedintele boardului şi CEO al Eurolife ERB, prezent ieri la Bucureşti.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter