Stiri despre USD

 

Vânzările de motorină ale MOL au crescut cu 10% în 2017, în timp ce cele de benzina au fost stabile

Marti 20 februarie 2018. Grupul MOL a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,11 miliarde dolari, în creştere cu 18%, cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, în timp ce rezultatul EBITDA s-a majorat cu 14%, depăşind ţinta stabilită pentru 2017 pe fondul performanţelor financiare şi operaţionale ale tuturor diviziilor.

Noble Group avertizează cu privire la o posibilă pierdere de 5 mld $ pe 2017

Marti 20 februarie 2018. Traderul de materii prime aflat în impas Noble Group a avertizat că ar putea înregistra o pierdere netă de până la 5 miliarde de dolari pe 2017, în condiţiile în care acesta şi-a crescut speranţele de supravieţuire după ce şi-a asigurat finanşare de până la 700 milioane de dolari, relatează Financial Times.

Americanii de la UPC trimit un român în Polonia. Robert Redeleanu devine şef peste operaţiuni de 1 mld. dolari

Luni 19 februarie 2018. Robert Redeleanu, care a condus în ultimii doi ani şi jumătate operaţiunile locale ale grupului american Liberty Global (LGI), cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, va prelua de la 1 aprilie poziţia de director ge­ne­ral al subsidiarei companiei din Polonia, păstrând şi coor­do­narea afacerilor din Ungaria - un business anual de aproape 1 mld. dolari cu peste 2,5 mi­lioane de clienţi.

Gigantul Amazon a fost sancţionat cu 1,2 milioane de dolari pentru că a permis comercializare unor pesticide ilegale în cadrul platformei

Vineri 16 februarie 2018. Compania Amazon a fost sancţionată cu suma de 1,2 milioane de dolari de Agenţia pentru Protecţia Mediului deoarece gigantul a comercializat pesticide ilegale prin intermediul platformei, potrivit Associated Press.

Strategia de business a celui mai bogat om din lume: Compania lui Jeff Bezos le oferă angajaţilor 5.000 de dolari pentru a demisiona

Vineri 16 februarie 2018. Compania Amazon le oferă angajaţlor sume de până la 5.000 de dolari dacă sunt de accord să îşi dea demisia, potrivit Business Insider.

Fondul masiv de pensii al Californiei a pierdut 15 miliarde de dolari în furtuna de pe pieţe bursiere

Vineri 16 februarie 2018. Sistemul Public al Angajaţilor Pensionaţi din California (CalPERS), cel mai mare fond de pensii din Statele Unite a pierdut peste 15 miliarde de dolari în active în timpul scăderii violente a pieţelor bursiere din perioada 26 ianuarie-9 februarie, potrivit Business Insider.

Producţia de petrol american de şist nu a mai crescut atât de rapid de când preţurile petrolului se situau la 100 de dolari barilul

Joi 15 februarie 2018. Companiile americane din sectorul petrolului de şist produc ţiţei într-un ritm record, putând depăşi cererea la nivel mondial şi inversa fragile redresare a pieţei petroliere, avertizează Agenţia Internaţională pentru energie, potrivit Wall Street Journal.

Turcia oferă 5 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Irakului

Miercuri 14 februarie 2018. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat miercuri că Turcia îşi ia angajamentul de a oferi 5 miliarde de dolari, sub formă de împrumuturi şi investiţii, pentru a ajuta la reconstrucţia Irakului, în urma războiului de trei ani cu organizaţia teroristă Stat Islamic, relatează France 24.

Deutsche Bank va plăti peste 4 milioane de dolari după ce traderii companiei au înşelat clienţii timp de patru ani

Marti 13 februarie 2018. Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

TMK-Artrom finalizează o investiţie de 36 milioane de dolari la Slatina

Marti 13 februarie 2018. Producătorul de ţevi de oţel fără sudură TMK-Artrom Slatina, a finalizat o investiţie de 36 de milioane de dolari într-un complex de tratamente termice pentru ţevi din oţel, care va creşte ponderea producţiei premium în portofoliul de comenzi.

Filmul "Fifty Shades Freed", pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

Luni 12 februarie 2018. Lungmetrajul "Cincizeci de umbre descătuşate/ Fifty Shades Freed", de James Foley, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 38,8 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografe, transmite AFP.

Aţi călători cu un taxi zburător? Iniţiativa Taxi-Aerian a atras o investiţie de 100 de milioane de euro, de trei ori mai mare decât suma investită iniţial în proiect

Duminica 11 februarie 2018. Pe 1 februarie, JoeBen Bervit a anuţat o finanţare de 100 de milioane de dolari, de trei ori mai mare decât capitalul investit până în momentul de faţă pentru proiectarea şi construirea aeronavelor short-hop, relatează Bloomberg Businessweek.

Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, industria pescuitului este în pierdere anuală de 44 mld. dolari. Unde se situează România

Duminica 11 februarie 2018. Expresia „are balta peşte” este una foarte folosită şi pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii este adevărată. Între anii 1950 şi 1990, captura totală de peşte s-a mărit de 5 ori. Apoi, aceasta a stagnat, menţinându-se la un nivel mediu de 85 de milioane de tone, scrie Quartz.

Premieră pe piaţa valutară din Europa: Băncile Centrale Europene încep să înlocuiască rezervele în dolari cu yuani, moneda naţională a Chinei

Sambata 10 februarie 2018. Banca germană Bundesbank, Banca Centrală a Franţei şi Banca Centrală Europeană şi-au anunţat intenţia de a folosi yuanul, moneda naţională a Chinei, în rezervele lor pentru schimburi valutare, conform Quartz.

Ce avere are Elon Musk, geniul din spatele Tesla şi omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat alături de Space X cea mai puternică rachetă din lume

Sambata 10 februarie 2018. Miliardarul american Elon Musk la 46 de ani este al 41-lea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 21 mld. dolari, conform topului miliardarilor al Bloomberg. Este co-fondator şi directorul executiv al Tesla Inc., Boring Co. şi SpaceX, compania ce a lansat cea mai puternică rachetă în spaţiu - Falcon Heavy.

Cei mai câştigaţi investitori: Activele fondurilor de pensii la nivel global au atins un nivel record de 41,3 trilioane de dolari

Sambata 10 februarie 2018. Câştigurile semnificative de pe pieţele de acţiuni şi obligaţiuni au împins valoarea portofoliilor fondurilor de pensii către noi culmi în anul 2017. Activele gestionate de cele mai mari 22 de fonduri de pensii din lume au atins o sumă record de 41,3 trilioane de dolari la sfârşitul anului 2017, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit Financial Times.

România exportă anual pantofi de 500 mil. dolari în Italia, jumătate din totalul exporturilor de profil

Sambata 10 februarie 2018. Pantofi „made in Romania“ în valoare de jumătate de miliard de dolari au ajuns pe piaţa din Italia în 2016, ultimul an pentru care există date publice. Aceasta este cea mai importantă piaţă de export pentru industria de încălţăminte din România, în valoare Italia având o cotă de peste 50%, arată cel mai recent raport anual al World Footwear. Şi în volum (ca număr de perechi de pantofi) Ita­lia este tot lider cu 24 de milioane de perechi.

După ce au plătit 1.000 de dolari pentru un iPhone X, mai mulţi utilizatori susţin că nu pot răspunde la apelurile telefonice din cauza erorilor

Vineri 9 februarie 2018. Mai mulţi utilizatori ai noului model de la Apple, iPhone X descoperă o problemă cel puţin neaşteptată din partea smartphone-ului de 1.000 de dolari: nu pot răspunde la telefon, potrivit Financial Times.

Digi a obţinut anularea procesului intentat anul trecut de oameni de afaceri americani, care cereau daune de 1,8 mil. dolari

Vineri 9 februarie 2018. Instanţa din Statele Unite ale Americii a admis cererea de anulare formulată de RCS&RDS, RCS Management şi DIGI Communications cu privire la litigiul de exe­cu­tare şi solicitare de despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cereau daune de 1,8 milioane de dolari şi a încetat întreg procesul pe motiv de lipsă de competenţă materială.

Corecţia pieţelor bursiere a scăzut averile miliardarilor lumii cu 100 de miliarde de dolari: Cât au pierdut Jeff Bezos, Warren Buffett sau Mark Zuckerberg

Vineri 9 februarie 2018. După ce indicele industrial Dow Jones a scăzut la începutul săptămânii cu 1.175 de puncte, iar joi cu încă 1.033 de puncte, ajungând la o scădere totală de aproximativ 10%, cea mai mare scădere săptămânală de după criză, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 93 de miliarde de dolari din averile lor, potrivit Bloomberg.

Black Sea Oil & Gas are un cumpărător pentru gazul încă nescos din Marea Neagră

Vineri 9 februarie 2018. Black Sea Oil & Gas, companie care derulează operaţiuni de explorare a resurselor din Marea Neagră şi care-i are în spate pe americanii de la Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de aproape 200 mld. $, spune că pentru a scoate gazul din perimetrele concesionate are nevoie de doi ani şi de 400 de milioane de dolari.

ZF Live. Cosmin Vasile, avocatul de la ZRP care a câştigat procesul împotriva Chevron: Este greşit să pleci de la ideea că într-un proces de arbitraj internaţional au câştig de cauză doar marile companii

Miercuri 7 februarie 2018. Într-un proces care a început în 2015 Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis în ianuarie 2018, că gigantul american Chevron trebuie să achite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) 73,4 mil. dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de legea petrolului.

Wall Street-ul deschide pe creştere după ce pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari în ultimele zile

Miercuri 7 februarie 2018. Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 100 de puncte miercuri la deschidere, dar a revenit pe o creştere de 300 de puncte în doar o oră.

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Miercuri 7 februarie 2018. Publicaţia The Los Angeles Times a fost vândută către un doctor miliardar local pentru suma de 500 mil. dolari, astfel sfârşindu-se patronajul companiei ce deţine şi prestigioasa publicaţie Chicago Tribune, conform The Seattle Times care citează Associated Press.

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, avertizează: Pregătiţi-vă ca majoritatea criptomonedelor să ajungă la zero

Miercuri 7 februarie 2018. Scăderea masivă înregistrată de piaţa criptomonedelor care a şters aproape 500 de miliarde de dolari din capitalizarea totală de piaţă a acestora în ultima lună, ar putea deveni din ce în ce mai agresivă, crede directorul global de cercetare investiţională al Goldman Sachs, potrivit Bloomberg.

Teoria conspiraţiei se dovedeşte a fi adevărată? Bitcoin ar fi trebuit să aibă valoarea de 4.500 de dolari în loc de 15.000 la începutul lui 2018: Pe ce s-a bazat de fapt creşterea stelară a bitcoin din ultimul an şi scenariul prin care moneda s

Marti 6 februarie 2018. Unii sunt de părere că acea creştere spectaculoasă de anul trecut a criptomonedei bitcoin a fost manipulată de criptomoneda numită Tether. Acum, un raport anonim răspunde întrebării: Cât ar valora bitcoin fără Tether? Răspunsul: undeva la 2.000 de dolari, faţă de valoarea actuală de 6.840 de dolari, scrie Quartz.

Moneda naţională a pierdut teren în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american leul s-a apreciat

Luni 5 februarie 2018. Moneda naţională a închis prima lună din 2018 pe depreciere în faţa francului elveţian, în timp ce în raport cu dolarul american s-a apreciat.

Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o ofertă finală de aproape 150 de miliarde de dolari pentru producătorul de chip-uri Qualcomm

Luni 5 februarie 2018. Broadcom a lansat încă o ofertă pentru preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm, punând pe masă 146 de miliarde de dolari, sumă în care sunt incluse şi datoriile companiei, potrivit Financial Times.

Ferrero îşi intensifică prezenţa pe piaţa americană: Producătorul Italian cumpără branduri ale Nestle

Duminica 4 februarie 2018. Producătorul de dulciuri italian Ferrero International SA se avântă în piaţa nord-americană, punându-se de acord să plătească 2,8 mld. dolari cash pentru achiziţia unir acţiuni ale Nestle SA. Achiziţie ce include branduri precum Butterfinger şi brandurile Ruth, relatează The Wall Street Journal.

Fondul lui Soros şi Softbank finanţează un start-up care plănuieşte să ia cu asalt industria de 12 trilioane de dolari a construcţiilor

Duminica 4 februarie 2018. În doar trei ani, Katerra a crescut de la un simplu start-up cu o abordare neobişnuită a industriei construcţuiilor, devenind o companie finanţată cu 1,3 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Un fond de investiţii ”crede” cu tărie şi cu 1 miliard de dolari că Barclays, unul dintre cele mai sonore nume din industria bancară, va reveni la fosta glorie

Duminica 4 februarie 2018. Tiger Global, fond de investiţii american, a investit în tăcere mai mult de un miliard de dolari în banca londoneză Barclays, în cadrul unui „pariu” care susţine planul directorului executiv Jes Staley de a scote banca din zona celor mai slabe performanţe la bursă, relatează Financial Times.

În doar patru zile miliardarul Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări de la Boring Co. în valoare de 10 milioane de dolari

Sambata 3 februarie 2018. În doar patru zile Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări – flametrowers - în valoare de 10 milioane de dolari, ceea ce a generat o sursă de venit neobişnuită pentru afacerea lui Boring Co., scrie BloombergTechnology.

ONU:Coreea de Nord a obţinut aproape 200 de milioane USD din exporturi interzise prin sancţiuni

Sambata 3 februarie 2018. Regimul de la Phenian continuă să eludeze sancţiunile internaţionale şi a realizat anul trecut venituri de aproape 200 de milioane de dolari din exportul ilegal al unor produse către ţări precum China, Malaysia, Coreea de Sud, Rusia, Siria, Myanmar ori Vietnam, se arată într-un raport ONU.

McDonald’s a încasat o lovitură în câştiguri în urma modificărilor fiscale

Sambata 3 februarie 2018. Modificările fiscale din SUA au lovit McDonald’s în al patrulea trimestru şi aceasta a fost cauza pentru care câştigurile au fost mai mici decât aşteptările investitorilor de pe Wall street. Acţiunile lanţului de restaurante au scăzut cu 0,73% până la valoarea de 176,46 dolari marţi dimineaţă, relatează Business Insider.

Prea mult timp, prea puţin de muncă: Companiile pierd 100 de milioane de dolari pe an pentru că nu gestionează corect volumul de muncă al angajaţilor

Sambata 3 februarie 2018. Angajatorii americani cheltuie 100 de milioane de dolari pe an pentru că nu gestionează corect volumul de muncă al angajaţilor, astfel aceştia trag de timp pentru a-şi îndeplini sarcinile pentru a nu primi altele în plus, potrivit unui studiu făcut recent de cercetătorii de la Harvard Business School, scrie Quartz.

Simona Halep va încasa 860 000 de dolari pentru finala de la Australian Open

Vineri 2 februarie 2018. Sumele pe care le câştigă Simona Halep graţie performanţelor sportive nu mai sunt chiar atât de ameţitoare după ce sunt supuse taxelor. Cel mai elocvent exemplu este reprezentat de premiul de la Australian Open, care aproape s-a înjumătăţit după ce câştigul Simonei a fost impozitat.

Mai aveţi bani? Bitcoin se prăbuşeşte rapid pierzând jumătate din valoare în ultimele şase săptămâni

Vineri 2 februarie 2018. Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.500 de dolari astăzi continuând scăderea de la începutul anului, condusă de o serie de reglementatori care au anunţat că vor înăspri controlul asupra criptomonedelor, potrivit Wall Street Journal.

Energean Oil & Gas a semnat un acord de 180 mil.euro pentru dezvoltarea unui câmp petrolier în Grecia, alături de GSP Offshore, controlată de Gabriel Comănescu

Vineri 2 februarie 2018. Compania grecească de explorare petrolieră Energean Oil & Gas a semnat un acord pentru un împrumut de 180 milioane dolari cu BERD şi alte trei bănci, dintre care două din România, fondurile urmând să fie folosite în primul rând pentru dezvoltarea câmpului petrolier Epsilon din afara ţărmurilor Greciei, împreună cu GSP Offshore SRL, una din firmele holdingului Grup Servicii Petroliere (GSP) controlat de Gabriel Comănescu.

BCE avertizează: Vom reacţiona dacă americanii vor lansa un război monetar şi valutar

Joi 1 februarie 2018. Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea fi obligată să riposteze dacă liderii americani vor continua să influenţeze pieţele monetare pentru a diminua puterea dolarului american, a avertizat Benoit Coeure, important strateg al băncii centrale a zonei euro, scrie Financial Times.

Ana Bogdan, învinsă de Eugenie Bouchard în optimile turneului de la Taipei

Joi 1 februarie 2018. Ana Bogdan, numărul 89 mondial, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de WTA de la Taipei, cu premii în valoare de 226.750 de dolari, după ce a fost învinsă, joi, de canadianca Eugenie Bouchard, locul 121 WTA, cu scorul de 7-5, 7-5.

Amazon depăşeşte Apple şi Google şi devine cel mai valoros brand din lume, evaluat la peste 150 de miliarde de dolari

Joi 1 februarie 2018. Amazon devine cel mai valoros brand din lume, cu o valoare de 150,8 miliarde de dolari după o creştere de 42% în ultimul an, depăşind companiile Apple şi Google, potrivit raportului Brand Finance Global 500 2018.

Fuziunea unor giganţi: Japonezii de la Fujifilm preiau compania Xerox într-o tranzacţie de 6 mld de dolari, menită să reducă costurile de producţie într-o industrie care se îndepărtează de print

Joi 1 februarie 2018. Compania japoneză Fujifilm urmează să preia Xerox într-o tranzacţie de 6,1 mld. dolari pentru a se extinde şi a scădea din costuri, relatează Reuters.

Starbucks investeşte 120 de milioane de dolari în majorări salariale

Joi 1 februarie 2018. CEO-ul companiei Starbucks, Kevin Johnson, a anunţat miercuri că angajaţii vor avea parte de două majorări în 2018, ceea ce necesită o investiţie de 120 de milioane de dolari în creşterile salariale „accelerate” de noul plan fiscal, relatează Business Insider.

Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, face un pariu istoric: Cumpără pentru 17 miliarde de dolari serviciul de informaţii financiare Thomson Reuters

Miercuri 31 ianuarie 2018. Fondul de investiţii american Blackstone va achiziţiona, pentru 17 miliarde de dolari, 55% din acţiunile în divizia de date şi terminale financiare ale Thomson Reuters, devenind concurent direct al Bloomberg, transmite AFP.

Japonia trecere la fapte: Autorităţile vor efectua controale la toate exchange-urile de criptomonede

Luni 29 ianuarie 2018. Instituţia de reglementare financiară din Japonia a anunţat că va efectua inspecţii la toate exchange-urile de criptomonede din ţară, şi a avertizat exchange-ul Coincheck să îşi „pună actele în ordine”, după ce acesta a fost victima unui atac cibernetic în cadrul căruia hackerii au furat criptomonede în valoare de 530 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 29 ianuarie 2018. Cursul valutar se stabilizează şi euro revine pe scădere

Luni 29 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Cursul de schimb a deschis săptămâna pe piaţa interbancară la un nivel apropiat de cel de vineri

Luni 29 ianuarie 2018. Cursul de schimb a deschis săptămâna pe piaţa interbancară la un nivel apropiat de cel anunţat vineri de BNR, euro fiind cotat la ora 10.00 la 4,65-4,66 lei, în timp ce dolarul era cotat la 3,75 lei, în creştere faţă de finalul săptămânii trecute.

Comisia Europeană somează: Producătorul de chip-uri Qualcomm a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari după ce a încercat să cumpere loialitatea companiei Apple

Duminica 28 ianuarie 2018. Qualcomm a cheltuit miliarde de dolari încercând să cumpere loialitatea companiei Apple. Acum compania a fost amendată de braţul antitrust al Uniunii Europene şi somată să achite o amendă de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Premieră pe piaţa criptomonedelor: Un exchange japonez oferă despăgubiri în valoare de 420 de milioane de dolari după ce 260.000 de clienţi şi-au pierdut monedele în urma unui atac cibernetic

Duminica 28 ianuarie 2018. Exchange-ul japonez Coincheck oferă clienţilor despăgubiri de 426 de milioane de dolari după ce 530 de milioane de criptomonede NEM au fost furate în urma unui atac cibernetic, potrivit Wall Street Journal.

Managerul unui fond de investiţii de 450 de miliarde de dolari explică ce e greşit în modul în care oamenii privesc economia

Duminica 28 ianuarie 2018. Analiştii nu iau în calcul impactul tehnologiei asupra economiei, iar PIB-ul nu reflectă în mod corect creşterea economică deoarece nu au în vedere creşterea accelerată înregistrată de calitatea bunurilor de consum în întreaga lume, explică Jim McCaughan, CEO al Principal Global Investors, un fond de investiţii are gestionează un portofoliu de 445 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Cine deţine cei mai mulţi bitcoini? Top 5 miliardari în bitcoin

Duminica 28 ianuarie 2018. Bitcoin este moneda digitală şi sistemul de plăţi cu o capitalizare totală de piaţă de 192 mld. dolari, conform coinmarketcap.com, la momentul redactării materialului.

Cu 8 dolari americani poţi cumpăra informaţii personale despre cetăţenii Indiei

Sambata 27 ianuarie 2018. Acreditările pentru accesarea bazei de date Aadhaar, care conţine informaţii personale despre mai mult de un miliard de cetăţeni indieni, sunt vândute pe aplicaţia WhatsApp pentru preţul de 500 de rupii, echivalentul a 8 dolari americani, potrivit Quartz.

Cum a reuşit un exchange japonez să piardă criptomonede de 400 de milioane de dolari

Sambata 27 ianuarie 2018. Coincheck, unul dintre cele mai mari exchangeuri de criptomonede din Japonia a pierdut monede digitale NEM în valoare de aproape 400 de dolari ceea ce le aminteşte investitorilor de exchange-ul Mt. Gox, situat în Tokyo până în 2014, care i-a făcut pe mai mulţi clienţi să piardă 850.000 de bitcoini, în urma atacurilor cibernetice, potrivit Bloomberg.

Americanii aruncă bomba dolarului slab în războiul comercial mondial

Vineri 26 ianuarie 2018. Dolarul a coborât ieri la minimul ultimilor trei ani în raport cu un coş alcătuit din cele mai importante valute după ce secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin a declarat la Davos, spre uimirea directorului general al FMI Christine Lagarde şi a Wall Street-ului, că întâmpină cu braţele deschise dolarul slab.

Cel mai mare pachet salarial din lume: Elon Musk, creatorul Tesla, va primi 50 de miliarde de dolari dacă îşi va atinge ţintele de profit şi creştere a valorilor acţiunilor

Joi 25 ianuarie 2018. Creatorul Tesla, Elon Musk va primi cel mai mare pachet salarial din lume, acesta ajungând la suma de 50 de miliarde de dolari, dacă va reuşi să îşi atingă ţintele de profit şi de creştere a valorilor acţiunilor, relatează Financial Times.

Britanicii de la Vast Resources atrag peste 9 mil.dolari pentru investiţii la minele Mănăilă şi Băiţa Plai din România

Joi 25 ianuarie 2018. Compania britanică Vast Resources a încheiat un acord de finanţare de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy Trading SA, una dintre cele mai mari companii integrate de energie şi de comercializare a mărfurilor la nivel global, investiţia urmând să fie alocată pentru construirea complexului metalurgic din apropierea minei Mănăila, judeţul Suceava şi repornirea activităţii miniere în Bihor, la mina din Băiţa Plai.

În timp ce dolarul se prăbuşeşte la minimul din 2014, investitorii se refugiază din nou în ”buncărul” cu aur: Metalul preţios explodează la maximul ultimilor 4 ani

Joi 25 ianuarie 2018. Aurul ar putea atinge cel mai înalt nivel din 2013, în timp ce aurul atinge minum ultimilor patru ani, potrivit Bloomberg.

Trump vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul

Joi 25 ianuarie 2018. Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat, miercuri, planul pentru un proiect de lege privind imigraţia, precizând că vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul şi oferindu-le cetăţenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA, relatează Reuters.

Un fond de investiţii cu un portofoliu de 140 de miliarde de dolari pariază că H&M îşi va reveni, în ciuda declinului înregistrat de retailer

Miercuri 24 ianuarie 2018. În timp ce mai mulţi investitori părăsesc compania, un fond de investiţii care gestionează asset-uri în valoare de 140 de miliarde de dolari pariază pe o revenire în forţă a retailerului H&M.

Cum poţi să investeşti în criptomonede?

Marti 23 ianuarie 2018. Cum poţi să investeşti în criptomonede? Aceasta este una dintre cele mai populare întrebări din domeniul investiţiilor, după ce piaţa monedelor digitale a ajuns la o capitalizare totală de 500 de miliarde de dolari.

Cea mai populară criptomonedă

Marti 23 ianuarie 2018. Cea mai populară criptomonedă din lume este bitcoin. Aceasta a fost lansată în 2008, iar de la începutul anului 2017, preţul acesteia a crescut cu peste 10.000 de dolari, încurajând atât investitorii cât şi posibilii investitori să aibă mai multă încredere în piaţa criptomonedelor şi în profiturile pe care le pot obţine de pe urma acesteia.

Capitalizarea de piaţă a companiei Netflix depăşeşte pragul de 100 de miliarde de dolari, în timp ce televiziunile clasice pierd teren

Marti 23 ianuarie 2018. Netflix a reuşit să înregistreze 2 milioane de utilizatori în plus faţă de predicţia Wall Street-ului, triplându-şi profiturile. Compania continuă să investească masiv în conţinut original, pentru a rămâne lider de piaţă, potrivit Reuters.

Netflix a pierdut 39 de milioane de dolari după ce a renunţat la colaborarea cu Kevin Spacey

Marti 23 ianuarie 2018. Compania Netflix a pierdut 39 de milioane de dolari după ce a decis să anuleze contractele de colaborare cu actorul Kevin Spacey, acuzat de abuz sexual de mai mulţi bărbaţi, informează hollywoodreporter.com.

Prima achiziţie după criză: American International Group cumpără compania de asigurări Validus Holdings pentru suma de 5.56 miliarde de dolari

Luni 22 ianuarie 2018. American International Group (AIG) a anunţat luni că va încheia o tranzacţie de achiziţie a firmei de asigurări Validus Holdings Ltd. pentru suma de 5,56 de miliarde de dolari, aceasta fiind prima tranzacţie pe care o face AIG de la criza din 2008 încoace, relatează Reuters.

Cât câştigă un bancher: CEO-ul JPMorgan Chase a fost plătit cu 30 de milioane de dolari în 2017

Luni 22 ianuarie 2018. Jamie Dimon, CEO-ul băncii JPMorgan Chase a fost plătit cu 29,5 milioane de dolari în 2017, venitul acestuia fiind în creştere cu 5% faţă de anul anterior, şi cel mai mare din ultimii 10 ani, când Dimon a încasat 50 de milioane de dolari, potrivit Quartz.

Gigantul Celgene achiziţionează compania Juno Therapeutics în cadrul unei tranzacţii de 9 miliarde de dolari, menită să sporească eforturile companiei de a trata cancerul

Luni 22 ianuarie 2018. Celgene a ajuns la un acord de achiziţie cu Juno Therapeutics, o companie care produce medicamente pentru tratarea cancerului, valoarea tranzacţiei fiind de 9 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 22 ianuarie 2018

Luni 22 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Noul pariu al gigantului francez Sanofi: Plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra o companie americană specializată în tratarea hemofiliei

Luni 22 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi SA a anunţat astăzi că va achiziţiona producătorul de medicamente împotriva hemofiliei, Bioverativ Inc, într-o tranzacţie de 11,5 miliarde de dolari, în încercarea de a rămâne printre liderii pieţei şi în 2018, potrivit Wall Street Journal.

Nu simţiţi creşterea economică? Pentru că 82% din averea generată anul trecut a intrat doar în buzunarele celor mai bogaţi oameni din lume

Luni 22 ianuarie 2018. Patru din fiecare cinci dolari generaţi în 2017 au ajuns în buzunarele celor mai bogaţi oameni din lume, în timp ce jumătate din oamenii de pe glob nu au simţit nicio îmbunătăţire la nivelul veniturilor, potrivit Time.

Chris Larsen, co-fondator Ripple a pierdut 11,8 mld de dolari din cauza declinului criptomonedelor

Duminica 21 ianuarie 2018. Scăderea masivă a valorii criptomonedelor a condus la distrugerea a milioane de pieţe token şi continuă să îşi piardă elanul pe care l-a câştigat în 2017, relatează Business Insider.

Noile servicii de sharing reinventează business-ul cu biciclete: Serviciul de bike-sharing Ofo a trâns finanţare de un miliard de dolari

Duminica 21 ianuarie 2018. Start-up-ul chinez bazat pe servicii de bike-sharing, Ofo, a strâns finanţare în valoare de cel puţin un miliard de dolari din partea unor investitori majori printre care şi gigantul din comerţul online, Alibaba, potrivit Financial Times.

Peste 19.000 de locuri de muncă în pericol, după ce cea mai mare firmă de construcţii a ţării intră în colaps. Sute de subcontractori riscă falimentul

Duminica 21 ianuarie 2018. Guvernul din Marea Britanie încearcă să reducă efectele negative provocate de lichidarea uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din lume, după ce aceasta a ratat ultimele contracte majore şi a strâns datorii în valoare de 1,35 de miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff şi MacKenzie Bezos: S-au cunoscut la muncă, au fost logodiţi după trei luni şi au o avere mai mare decât oricine altcineva din lume

Vineri 19 ianuarie 2018. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a fost singur când a creat de la zero cea mai mare companie de retail online, pe care analiştii o estimează ca fiind prima companie din lume cu potenţialul de a atinge valoarea de o mie de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Criptomoneda care a înregistrat peste noapte o creştere de aproximativ 400% şi a ajuns la o capitalizare de piaţă de 137 de milioane de dolari

Joi 18 ianuarie 2018. Criptomoneda BitConnect a înregistrat o creştere de 382% peste noapte, după ce ieri piaţa criptomonedelor a înregistrat o prăbuşire devastatoare pentru mulţi investitori.

În urma Revoluţiei Fiscale, una dintre cele mai mari bănci din lume pierde 18 miliarde de dolari

Miercuri 17 ianuarie 2018. Citigroup a înregistrat o pierdere trimestrială de 18 miliarde de dolari, în urma unor taxe introduse de noua reformă fiscală din Statele Unite, însă câştigurile ajustate depăşesc totuşi aşteptările Wall Street-ului, potrivit Reuters.

Înapoi la origini: Vânzările online aur au crescut cu 400%, în timp ce Bitcoin se prăbuşeşte la 10.000 de dolari, iar piaţa globală pierde 300 de miliarde de dolari

Miercuri 17 ianuarie 2018. Vânzările de monede de aur ale celui mai mare dealer din Europa au crescut cu 400% astăzi, după ce criptomoneda bitcoin a suferit cea mai mare scădere din ultimele luni, potrivit Bloomberg.

Cursul sare în aer: Criza politică aruncă euro din nou aproape de 4,66 lei, după o creştere record de 0,74% peste noapte

Marti 16 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Ford are în plan investiţii de 11 miliarde dolari, 40 de modele electrice până în 2022

Marti 16 ianuarie 2018. Producătorul american de autovehicule Ford Motor îşi va creşte semnificativ investiţiile în maşini electrice la 11 miliarde de dolari până în 2022 şi vrea să aibă 40 de modele hibride şi electrice până în anul respective, relatează Reuters.

Cât de scumpă este vizibilitatea pe piaţă? Volkswagen investeşte 3,3 miliarde de euro în misiunea de a deveni un brand relevant pe piaţa americană

Luni 15 ianuarie 2018. Compania Volkswagen a dezvăluit noua versiune a modelului Jetta şi a transmis că va investi peste 3,3 miliarde de dolari în America de Nord pentru a creşte relevanţa brandului în Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Măsură fără precedent: India interzice gigantului din Big4 PwC să practice auditul în această ţară timp de doi ani

Luni 15 ianuarie 2018. Instituţia de reglementare a pieţei financiare din India i-a interzis filialei locale a companiei PricewaterhouseCoopers să audieze companii listate la bursă, timp de doi ani, drept pedeapsă pentru eşecul firmei de a detecta o fraudă de 1,7 miliarde de dolari în conturile companiei de outsourcing Satyam Computer Services, potrivit Wall Street Journal.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 15 ianuarie 2018. Euro şi dolarul scad puternic

Luni 15 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Comerţul online câştigă din ce în ce mai mult teren în detrimentul retailului clasic: Compania care a livrat alimente în valoare de 135 de milioane de dolari, în doar 8 luni

Luni 15 ianuarie 2018. Produsele Whole Foods, precum bacon, apă de cocos sau fructe de pădure congelate, sub brandul Amazon au crescut semnificativ vânzările online de alimente ale retailerului, în primele 8 luni de la achiziţionarea lanţului, potrivit Wall Street Journal.

Cum ar fi să îţi suni părinţii şi să le spui că ai câştigat 451 milioane de dolari

Duminica 14 ianuarie 2018. Cum îi spui tatălui tău că tocmai ai câştigat 451 milioane de dolari? Shane Missler, un tânăr de 20 de ani din Port Richey, o suburbie din Tampa, a devenit milionar peste noapte, după ce a aflat că este câştigătorul premiului Mega Millions de 451 milioane de dolari, anunţat vineri de Florida Lottery, potrivit The Washington Post.

Cum să vinzi gogoşi în peste 32 de ţări: Investeşti 230.000 de dolari în 70 de tipuri de gogoşi şi ajungi la 12.000 de locaţii în întreaga lume

Duminica 14 ianuarie 2018. Dunkin` Donuts s-a clasat pe locul trei în topul celor mai populare francize din lume, Franchise 500, realizat de publicaţia Entrepreneur.

Costul revoluţiei din newsfeed. Cum să pierzi 3,3 miliarde de dolari printr-o singură postare pe Facebook: Averea ui Mark Zuckerberg a scăzut brusc după ce a anunţat că vrea să îndepărteze reţeaua de socializare de business şi să o orienteze s

Sambata 13 ianuarie 2018. Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul „news feed-ului” spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

Bezos vs Trump? Cel mai bogat om din istorie va oferi imigranţilor burse şcolare în valoare de 33 de milioane de dolari

Sambata 13 ianuarie 2018. Jeff Bezos, CEO-ul companiei Amazon, oferă 33 de milioane de dolari în burse şcoalare, pentru imigranţii fără documente, absolvenţi de liceu în Statele Unite, transmite TheDreamUS, un grup educaţional non-profit, potrivit Wall Street Journal.

După ce a crescut salariile şi a dat bonusuri în urma Revoluţiei Fiscale, compania concediază 1.000 de oameni

Sambata 13 ianuarie 2018. A doua zi după ce le-a promis angajaţilor că va creşte plata la 11 dolari per oră şi că le va oferi bonusuri de până la 1.000 de dolari, compania Wal-Mart Stoers Inc, se pregăteşte să concedieze o parte din forţa de muncă, porivit Wall Street Journal.

WSJ: Trump i-a cumpărat tăcerea unei actriţe de filme pentru adulţii cu 130.000 de dolari

Sambata 13 ianuarie 2018. Un avocat al preşedintelui Donald Trump a aranjat o plată de 130.000 de dolari către o fostă actriţă de filme pentru adulţi, cu o lună înainte de alegerile din 2016, ca parte a unei înţelegeri care i-ar fi interzis acesteia să discute public despre un presupus contact sexual cu Trump, potrivit Wall Street Journal.

Japonezii încearcă să pune bazele economiei extraterestre: Un start-up a strâns 90 de milioane de dolari şi oferă advertiserilor oportunitatea de a-şi trimite mesajele pe lună

Sambata 13 ianuarie 2018. Companiile japoneze încearcă să dea lovitură cu conceptul mult vehiculat de „economie lunară”, susţinând misiunea unui startup de a aseleniza până în 2020, potrivit Bloomberg.

Un muzeu oferă pe timp nedefinit 10 mil. dolari, pentru informaţii despre un furt vechi de 30 de ani

Vineri 12 ianuarie 2018. Reprezentanţii Isabella Stewart Gardner Museum din oraşul american Boston au anunţat că oferă pe timp nedefinit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii privind 13 lucrări de artă, printre care se numără tablouri de Rembrandt şi Vermeer, furate în urmă cu trei decenii, transmite AFP.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 12 ianuarie 2018. Dolarul scade puternic

Vineri 12 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

O revoluţie fiscală le aduce angajaţilor bonusuri de până la 1.000 de dolari: Walmart a decis să-şi răsplătească angajaţii după reforma fiscală adoptată în SUA

Joi 11 ianuarie 2018. Compania Walmart a decis să crească salariile angajaţilor la 11 dolari pe oră şi să ofere bonusuri bazate pe vechime, după cea mai mare relaxare fiscală din ultimii 30 de ani din Statele Unite, care avantajează mai multe companii, potrivit Fox Business.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de joi, 11 ianuarie 2018

Joi 11 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Mai profitabil decât Starbucks sau McDonald`s: Dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone au generat venituri de 26,5 miliarde de dolari în 2017

Joi 11 ianuarie 2018. Compania Apple a anunţat că dezvoltatorii care au creat aplicaţii şi jocuri pentru sistemul de operare iOS au generat încasări de 26,5 miliarde de dolari în 2017, potrivit Quartz.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de miercuri, 10 ianuarie 2018. Euro revine la 4,64 lei

Miercuri 10 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

Profit mai mare decât Apple: Banca centrală a Elveţiei a înregistrat 55 de miliarde de dolari în 2017

Marti 9 ianuarie 2018. Elveţia a devenit o ţară mult mai bogată în anul 2017, mulţumită rolului jucat de banca centrală a statului, care a gestionat un portofoliu de investiţii de aproape 800 de miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de marţi, 9 ianuarie 2018. Cursul explodează după decizia de ieri a BNR de majorare a dobânzii de referinţă

Marti 9 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

PwC: Economia globală este aşteptată să crească cu aproape 4% în 2018, România va păstra tendinţa

Marti 9 ianuarie 2018. Economia globală este aşteptată să crească cu aproape 4% în 2018, exprimată la paritatea puterii de cumpărare (PPP), adăugând 5.000 miliarde de dolari peste valoarea curentă, o trendinţă similară urmând a avea şi economia României, estimează PwC.

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de luni, 8 ianuarie 2018

Luni 8 ianuarie 2018. Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR.

O femeie de afaceri din China a cîştigat 2 miliarde de dolari în doar patru zile

Luni 8 ianuarie 2018. O creştere rapidă a valorii acţiunilor dezvoltatorului imobiliar Country Garden Holdings Co, cea mai mare companie de acest tip din China, a sporit averea acţionarei Yang Huiyan, 36 de ani, cu 2,1 miliarde de dolari, la 25,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter