Stiri despre WSJ

 

Euro, printre pariurile uneia dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru 2018. Moneda unică europeană se numără şi printre pariurile Goldman Sachs pentru 2018

Luni 20 noiembrie 2017. Euro se numără printre recomandările de investiţii lansate de Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru anul viitor. Moneda europeană este preferată, de altfel, de investitorii care caută active de refugiu în contextul tensiunilor de pe pieţe.

Proprietatea închiriată de familia Obama în anul 2013, din Martha este pusă la vânzare de ani de zile, însă nimeni nu pare că vrea să o cumpere. Galerie FOTO

Sambata 18 noiembrie 2017. Fostul preşedinte al Americii a închiriat conacul din Martha de 7.000 de metri pătraţi pentru a îşi petrece vacanţa de vară în anul 2013, potrivit The Wall Street Journal, dar acest lucru nu face să fie mai uşor de vândut, relatează Business Insider.

De teama Amazon, Walmart s-a reinventat pe online: Veniturile celui mai mare retailer american au explodat cu 50% faţă de anul trecut

Joi 16 noiembrie 2017. Walmart a raportat, joi, veniturile ajustate în trimestrul al treilea, care au depăşit estimările Wall Street. Câştigurile au fost amplificate de vânzările puternice pe care compania le-a generat pe platforma sa de e-commerce, care au fost cu 50% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Business Insider.

Studiu: SUA au cheltuit 5.600 miliarde dolari pe războaiele din Orientul Mijlociu şi Asia

Joi 9 noiembrie 2017. Războaiele purtate de Statele Unite în Afganistan, Irak, Siria şi Pakistan i-au costat pe contribuabilii americani 5.600 miliarde de dolari de la declanşarea acestora în 2001, relevă un nou studiu, avansând o cifră de peste trei ori mai mare decât estimările Pentagonului, scrie Wall Street Journal.

China foloseşte un „Leninism digital” pentru a gestiona economia şi a monitoriza cetăţenii

Marti 7 noiembrie 2017. După tot discursul pe care l-a avut despre a da pieţelor un rol decisiv, Xi Jinping crede în ultimă instanţă că statul ar trebui să conducă. În vârful elevaţiei pe care o caută, de tip Mao Zedong, el aspiră să folosească big data şi inteligenţă artificială pentru a corecta erorile de planificare din regimurile trecute şi pentru a gestiona în detaliu economia din China, în timp ce ţine privirea aţintită înspre cetăţeni, arată Wall Street Journal.

Comentariu WSJ: 100 de ani de la comunism. 100 de milioane de morţi

Marti 7 noiembrie 2017. Armata bolşevică a cucerit Palatul de Iarnă din Petrograd (actualul St. Petersburg) acum 100 de ani şi a arestat mai mulţi miniştri din guvernul provizoriu al Rusiei. Bolşevicii au dat atunci startul unei serii de evenimimente care a dus la moarte a milioane de oameni, scrie The Wall Street Jounal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 2 noiembrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 23.439,15 puncte, în creştere cu 4,14 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Ce plănuieşte Facebook? După ce a zdrobit estimările de câştiguri pentru al treilea trimestru, acţiunile gigantului au scăzut cu două procente după ce a anunţat costuri suplimentare în 2018

Joi 2 noiembrie 2017. Facebook a raportat, pentru al treilea trimestru, câştiguri şi vânzări care au depăşit aşteptările Wall Street-ului, dar acţiunile companiei au scăzut după anunţul conform căruia costurile operaţionale din 2018 vor creşte cu aproximativ 60%, mai rapid decât câştigurile estimate pentru 2018, potrivit CNBC.

WSJ: Oficiali guvernamentali din Rusia ar putea fi inculpaţi în SUA pentru ingerinţe electorale

Joi 2 noiembrie 2017. Departamentul american al Justiţiei a identificat cel puţin şase membri ai unor instituţii guvernamentale din Rusia implicaţi în atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat din SUA pentru a sustrage informaţii folosite în scrutinul prezidenţial din 2016, informează Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 20 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 23.208,38 puncte, în creştere cu 45,34 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Fenomenul Fake News: Departamentul de stat al SUA spune că Rusia cheltuie cel puţin 500 de milioane de dolari pe an pentru campanii media de dezinformare

Miercuri 18 octombrie 2017. Wall Street are un mod foarte simplist de a pune preţ pe giganţii din social media: numărul de utilizatori care le văd reclamele. Această măsurătoare a propulsat evaluările companiilor Facebook sau Twitter „până la stratosferă”, dar este posibil ca acest sistem să nu mai funcţioneze, potrivit Quartz.

Miliardarii îşi optimizează averea: Magnatul George Soros şi-a transferat 18 miliarde de dolari din avere către propria organizaţie de caritate

Miercuri 18 octombrie 2017. Magnatul George Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a transferat 18 miliarde de dolari din veniturile sale către fundaţia Open Society Foundations, care devine astfel una dintre cele mai mari organizaţii filantropice la nivel mondial, scrie Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 12 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,17%, ajungând la valoarea de 22.834,70 puncte, în scădere cu 38,19 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 10 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,34%, ajungând la valoarea de 22.839,72 puncte, în creştere cu 78,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 9 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,04%, ajungând la valoarea de 22.765,32 puncte, în scădere cu 8,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Rusia a testat armament cibernetic, vizând telefoanele mobile ale unor militari NATO -surse

Joi 5 octombrie 2017. Rusia a testat armament cibernetic, încercând să acceseze telefoanele unor militari NATO şi perturbând reţelele de telefonie mobilă din Letonia şi Suedia, afirmă surse citate de publicaţiile The Wall Street Journal şi Le Figaro.

Lovitură sub centură pentru cititori: Wall Street Journal, cel mai cunoscut ziar economic din lume închide ediţia din Europa

Vineri 29 septembrie 2017. Publicaţia financiară Wall Steet Journal, parte din trustul News Corp, condus de Rupert Murdoch, închide ediţiile din Europa şi din Asia din cauza scăderii veniturilor din advertising.

WSJ: Economia Germaniei, expusă riscurilor globale, generate în special de schimbările tehnologice

Duminica 24 septembrie 2017. Economia Germaniei, care a cunoscut o relansare puternică în timpul mandatelor cancelarului Angela Merkel, este expusă riscurilor generate de schimbările apărute la nivel mondial, în principal cele de tip tehnologic, comentează publicaţia The Wall Street Journal.

King Digital testează un nou format de reclamă pentru Nestlé şi Visa, care îţi promite că vei dori mai multe reclame

Duminica 10 septembrie 2017. După 4 ani în care King Digital a evitat să introducă reclame în jocurile video de pe mobil deoarece le-au considerat prea invazive, le testează din nou dar într-un alt format. Analiştii de pe Wall Street consideră că mişcarea va genera profituri de 1 miliard de dolari până în 2010, potrivit Fox Business.

Nouă tehnologie dezvoltată de americani: Recunoaşterea facială e de domeniul trecutului

Duminica 10 septembrie 2017. Qualcomm, o companie americană producătoare de cipuri pentru dispozitivele mobile, a introdus recent Spectra, un sistem imagistic complex care poate extrage informaţii de profunzime despre obiectele din jur, inclusiv despre feţe, notează The Wall Street Journal.

Fenomenul smartphone se îndreaptă spre saturaţie iar preţurile din piaţă depăşesc orice limite

Vineri 8 septembrie 2017. Ultimele modele de smartphone apărute au dimensiunea ecranului mărită până la limită, în timp ce Apple Inc. şi Samsung Electronics par să îşi împingă preţurile mai departe de orice prag, pentru a reveni la creşterea prolifică din venituri cu care cu care se obişnuiseră, potrivit unei analize Wall Street Journal.

Hotelul Plaza din New York îşi caută cumpărător: preţul estimat este de 560 de milioane de dolari. Galerie FOTO

Duminica 3 septembrie 2017. Hotelul Plaza din New York, un simbol al oraşului încă din secolul trecut, este scos la vânzare. Sahara Group, actualul proprietar al hotelului, este în căutarea unui broker care să realizeze tranzacţia, valoarea hotelului fiind estimată la 560 de milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 30 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri fără modificări semnificative, atenţia investitorilor fiind îndreptată mai mult spre datele statistice care arată o creştere peste aşteptări în trimestrul al doilea decât pe ultimele mesaje ale preşedintelui Donald Trump cu privire la Coreea de Nord.

Bancherii de pe Wall Street vând acţiunile deţinute la propriile grupuri după ce preşedintele Trump nu respectă politicile promise în campanie

Miercuri 30 august 2017. Analiştii de pe Wall Street au împins învestitorii tot anul spre a achizţiona acţiuni la cele mai mari bănci din Statele Unite, în timp ce principalii şase bancheri din Statele Unite vând constant din acţiunile deţinute la propriile bănci, se arată într-o analiză realizată de Financial Times în baza unor informaţii urmărite de Bloomberg.

Avertismentul îngrijorător al celor mai mari bănci de pe Wall Street: Va veni o criză economică

Miercuri 23 august 2017. HSBC Holdings, Citigroup şi Morgan Stanley consideră că pieţele globale sunt în ultimul stadiu al creşterii, şi că va urma o criză economică, potrivit Bloomberg.

Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş: Gigantul elveţian este acuzat că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, sub numele unui brand premium

Vineri 18 august 2017. Compania Nestle este acuzată că a vândut, sub tutela produsului Poland Spring, apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10 ani, încât izvorul din care susţine compania că a îmbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani în urmă, potrivit Wall Street Journal.

Cel mai valoroas instrument pe care îl exploatează producătorii jocurilor de pe telefoanele mobile: Accesul la tine

Duminica 13 august 2017. Jocul video ”Star Wars: Galaxy of Heroes” termite frecvent notificări pe smartphone-urile jucătorilor, în unele cazul chiar şi de mai multe ori pe zi, încercând să-i convingă pe aceştia să deschidă aplicaţia pentru a se lupa cu Han Solo, Rey sau alte personaje faimoase ale jocului, scrie The Wall Street Journal.

Cele 6.200 de tone de aur dintr-un subsol din Manhattan: Americanii spun că nu sunt ale lor, specialiştii spun că e o cacealma

Sambata 12 august 2017. Sistemul Federal de Rezerve din Statele Unite păstrează 6.200 de tone de aur într-un seif situat într-un subsol din Manhattan, dar informaţiile extrem de limitate oferite de oficialităţi, legate de stocul de aur, îi îndeamnă pe americani să creadă că informaţia este o cacealma, potrivit Wall Street Journal.

Zece ani de la izbucnirea Marii Crize: unele economii europene încă nu şi-au revenit, niciun bancher de top de pe Wall Street nu a fost acuzat

Joi 10 august 2017. În deceniul scurs de la începerea crizei, autorităţile americane au adunat 150 de miliarde de dolari în amenzi de la instituţiile financiare, iar datoria lumii a crescut cu 70.000 de miliarde de dolari, la 215.000 miliarde de dolari.

Evoluții financiar-bancare și bursiere

Evoluții financiar-bancare și bursiereMarti 8 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,13%, ajungând la valoarea de 22.090,72 puncte, în scădere cu 27,70 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Investitorii americani pariază în continuare pe declinul dolarului

Marti 8 august 2017. În Statele Unite există un consens major în ceea ce priveşte declinului constant al puterii dolarului, alimentând întreceri în toate domeniile, începând de la bursa din Statele Unite, până la comerţul de mărfuri, potrivit WSJ.

Cu ce se mai ocupă americanii, plătesc un specialist în compasiune

Duminica 6 august 2017. Universitatea Stanford a dezvoltat un program, care durează opt săptămâni, denumit CCT(Compassion Cultivation Training Program). Scopul programului este de a învăţa oamenii să-şi cultive compasiunea pentru cei din jur, chiar şi atunci când ceilalţi au un comportament dificil, potrivit WSJ.

Pentagonul plănuieşte să înarmeze Ucraina în lupta împotriva separatiştilor ruşi

Marti 1 august 2017. Departamentul Apărării plănuieşte să furnizeze arme pentru Ucraina, încât aceştia sunt într-o luptă continuă cu separatişti susţinuţi militar de Rusia, potrivit WSJ.

Reţeta perfectă pentru o vasectomie: muzică jazz, lichior, friptură, chips-uri. Durează 5 minute şi poţi face ce vrei în timpul ăsta.

Duminica 30 iulie 2017. Clinicile din Statele Unite au dezvoltat conceptul de „brosectomie”, care presupune o abordare diferită a operaţiei de vasectomie, oferind oportunitatea de a trece prin intervenţie cu un prieten, bucurându-te de lichior, canapele confortabile, mâncăruri alese şi atmosferă de club, potrivit WSJ.

Mişcare surprinzătoare din partea companiei Samsung care se pregăteşte să îşi facă lansarea pe piaţa medicamentelor

Sambata 29 iulie 2017. Samsung lansează un medicament numit Renflexis, utilizat în ameliorarea şi tratarea artritei, iar preţurile sunt estimate la 750 de dolari per flacon, potrivit WSJ.

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a explodat într-un discurs critic asupra clasei politice

Sambata 29 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, în timpul unui raport trimestrial, s-a dezlănţuit asupra clasei politice într-un discurs legat de nemulţumirile faţă de blocajele din Washington care influneţează creşterea economică şi îi afectează pe oamenii cu venituri mici, potrivit WSJ.

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Miercuri 26 iulie 2017. Dezvoltatorii de roboţi sunt din ce în ce mai aproape de a revoluţiona piaţa muncii. Mai multe companii, printre care Saks Fifth Avenue şi retailerul chinez JD.com lucrează la abilitatea unui sistem automatizat de a împacheta produse pentru transport şi se dovedeşte că maşinile lucrează cu 50% mai rapid, potrivit WSJ.

Victoria lui Trump îmbogăţeşte Wall Street-ul: Cât au câştigat doi dintre cei mai mari bancheri de pe urma lui Donald Trump

Luni 24 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, şi Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs, au câştigat peste 314 milioane de dolari împreună, ca efect al schimbărilor fiscale făcute de administraţia Trump, potrivit Financial Times.

Revoluţia comerţului maritim: Nava fără echipaj, operată autonom, care va reduce costurile anuale de funcţionare cu până la 90%, va fi lansată la apă anul viitor

Duminica 23 iulie 2017. Yara Birkeland, o navă fără echipaj poreclită de directorii din transportul maritim “Tesla de la mare”, urmează să fie lansată pe apă în 2018, livrând iniţial îngrăşăminte de-a lungul unui traseu de 37 de mile în sudul Norvegiei, scrie The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar bancare şi bursiere

Evoluţii financiar bancare şi bursiereMarti 18 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,29%, ajungând la valoarea de 21.568,03 puncte, în scădere cu 61,69 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, potrivit Agerpres.

Patronul companiei Tesla susţine că inteligenţa artificială va ameninţa toate job-urile umane şi ar putea duce chiar la un război

Luni 17 iulie 2017. Elon Musk avertizează, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că aceştia ar trebui să fie preocupaţi de potenţialul pericol prezentat de evoluţia inteligenţei artificiale, şi cere un document de reglementare care să ghideze dezvoltarea puternicei tehnologii, potrivit Wall Street Journal.

Noul star al lui Warren Buffett: O nemţoaică vânează oportunităţi de investiţii în cea mai puternică economie din Europa pentru ”oracolul din Omaha”

Duminica 16 iulie 2017. Zypora Kupferberg, un broker german care s-a remarcat după ce a intermediat o tranzacţie de 450 de milioane de dolari pentru Berkshire Hathaway, este cel mai nou vânător de investiţii al magnatului Warren Buffett. Ea va trebui să caute în toată Germania cele mai profitabile investiţii, potrivit WSJ.

WSJ: Companii IT precum Google, Facebook sau Amazon produc transformări puternice, inclusiv pe piaţa muncii, fără a fi monitorizate

Duminica 16 iulie 2017. Companii din domeniul tehnologiei informaţionale precum Google, Facebook şi Amazon produc transformări structurale în economia Statelor Unite, inclusiv pe piaţa muncii, cu efecte sociale puternice, constată The Wall Street Journal, pledând pentru dezbateri, reglementări şi modalităţi de control.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 10 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,07%, ajungând la valoarea de 21.400,09 puncte, în scădere cu 14,25 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Cum se rezolvă criza Occidentului? Va trebui să muncim până la 85 de ani: Ideea pensionării moare în Japonia

Luni 3 iulie 2017. Preocupat de costurile susţinerii unei populaţii în curs de îmbătrânire, guvernul japonez încurajează companiile locale să menţină oamenii mai în vârstă în cadrul forţei de muncă timp mai îndelungat şi oferă subvenţii celor care angajează muncitori cu vârste de peste 65 de ani, scrie Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 3 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.446,25 puncte, în creştere cu 96,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 30 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,45%, ajungând la valoarea de 21.383,26 puncte, în creştere cu 96,23 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 29 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.444,71 puncte, în scădere cu 9,90 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 28 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.401,51 puncte, în creştere cu 90,85 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 27 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,05%, ajungând la valoarea de 21.399,78 puncte, în scădere cu 9,77 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 26 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 21.487,57 puncte, în creştere cu 98,21 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Marea Britanie încă are "fantezii" despre Brexit, deşi poziţia UE e mult mai puternică în negocieri

Joi 22 iunie 2017. Marea Britanie încă are "fantezii" în discuţiile cu UE pe tema Brexit, privind accesul la piaţa unică şi circulaţia cetăţenilor, comentează publicaţia The Wall Street Journal, constatând că Guvernul Theresa May are în negocierile cu Bruxellesul mult mai puţină influenţă decât vrea să recunoască.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 21 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 21.463,21 puncte, în scădere cu 3,93 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 20 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,08%, ajungând la valoarea de 21.511,25 puncte, în scădere cu 17,74 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 19 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,32%, ajungând la valoarea de 21.453,40 puncte, în creştere cu 69,12 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 15 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,28%, ajungând la valoarea de 21.315,62 puncte, în scădere cu 58,94 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 14 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat uşor cu 0,06%, ajungând la valoarea record de 21.340,36 puncte, în creştere cu 11,89 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 12 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,08%, ajungând la valoarea de 21.255,04 puncte, în scădere cu 16,93 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Schimbare în board-ul executiv de la Carrefour: Cine va fi noul CEO al departamentului de dezvoltare digitală

Vineri 9 iunie 2017. Retailerul Carrefour a anunţat vineri că Alexandre Bompard, 44 de ani, va fi următorul director executiv pentru departamentul de dezvoltare digitală, înlocuindu-l pe Georges Plassat care va părăsi compania luna viitoare, scrie The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 9 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,21%, ajungând la valoarea de 21.226,35 puncte, în creştere cu 48,32 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 7 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 21.176,64 puncte, în creştere cu 40,41 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 iunie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,27%, ajungând la valoarea de 21.127,78 puncte, în scădere cu 56,26 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 31 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 20.991,02 puncte, în scădere cu 38,45 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 30 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,13%, ajungând la valoarea de 21.053,63 puncte, în scădere cu 26,65 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Un titan al fondurilor de hedging se pregăteşte pentru „dezlănţuirea iadului“ pe burse

Marti 30 mai 2017. Paul Singer de la Elliott Management nu este sigur cum va arăta exact dezlănţuirea iadului pe Pământ, sau pe bursele de pe Wall Street, dar acesta a pus deoparte miliarde de dolari pentru o astfel de posibilitate, scrie MarketWatch

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 29 mai 2017. Bursele de pe Wall Street sunt închise luni cu prilejul unei sărbători publice, informează EFE. Londra - Bursa de la Londra a fost închisă luni cu prilejul unei sărbători publice, informează Reuters.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 26 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,09%, ajungând la valoarea de 21.064,34 puncte, în scădere cu 18,61 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 25 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 21.063,93 puncte, în creştere cu 51,51 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Nici giganţii planetei nu sunt scutiţi de probleme: Şeful IKEA pleacă după numai 4 ani în funcţie

Joi 25 mai 2017. Peter Agnefjäll, fostul şef al gigantului suedez Ikea, a demisionat într-o mutare surpriză, la numai patru ani după ce a fost numit formal pe poziţie, scrie Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 24 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,03%, ajungând la valoarea de 20.944,73 puncte, în creştere cu 6,82 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 23 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.928,45 puncte, în creştere cu 33,62 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Decizie radicală: IBM cere angajaţilor care lucrează de acasă să se întoarcă la birou ori să plece din companie

Vineri 19 mai 2017. International Business Machines (IBM) le dă miilor de angajaţi care lucrează de la distanţă peste tot în Statele Unite posibilitatea să aleagă: să-şi abandoneze spaţiile de lucru de acasă şi să revină la birou sau să părăsească compania, scrie The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 19 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,26%, ajungând la valoarea de 20.716,46 puncte, în creştere cu 53,44 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 16 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, după ce Home Depot a publicat rezultate trimestriale peste aşteptări.

Ford intenţionează să reducă 10% din forţa de muncă la nivel global

Marti 16 mai 2017. Ford Motor Co. intenţionează să reducă 10% din numărul angajaţilor la nivel mondial, în contextul în care directorul general Mark Fields este presat să majoreze profitul companiei, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg.

Boom tehnologic: Apple a început testarea celui mai mare campus corporativ din istorie

Luni 15 mai 2017. Compania Apple a început luna trecută testarea celei mai recente inovaţii a companiei: Apple Park, unul dintre cele mai scumpe campusuri corporative din istorie şi un exemplul de lider al industriei de tehnologie din domeniul iubitorilor pentru arhitectura de tip splashy, scrie The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 12 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 20.889,69 puncte, în scădere cu 29,73 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 11 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,50%, ajungând la valoarea de 20.820,81 puncte, în scădere cu 122,30 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 9 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,10%, ajungând la valoarea de 21.033,78 puncte, în creştere cu 21,50 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 4 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,11%, ajungând la valoarea de 20.933,81 puncte, în scădere cu 24,09 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 3 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,16%, ajungând la valoarea de 20.916,41 puncte, în scădere cu 33,48 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 2 mai 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.945,43 puncte, în creştere cu 31,97 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Bursele cresc după alegerile din Franța

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Bursele cresc după alegerile din FranțaLuni 24 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, după anunţarea rezultatelor primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 21 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri fără modificări semnificative, investitorii aşteptând rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 20 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,24%, ajungând la valoarea de 20.453,39 puncte, în creştere cu 48,9 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Afacerile nu au ideologie: Gigantul american Exxon, care are un proiect la Marea Neagră cu Petrom, cere ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei pentru a putea intra într-un proiect cu Rosneft

Joi 20 aprilie 2017. Exxon Mobil cere Departamentului de Stat din SUA ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei, într-o încercare de a intra într-o afacere cu gigantul de stat Rosenft, potrivit unor surse citate de WSJ.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 19 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, pe fondul creşterii acţiunilor băncilor.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 18 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, după ce o serie de companii importante precum Goldman Sachs şi Johnson & Johnson au publicat rezultate trimestriale sub aşteptări.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 13 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor, ajungând la valoarea de 20.591,28 puncte, în scădere cu 0,58 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 11 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 20.605,82 puncte, în scădere cu 52,20 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. În așteptarea rezultatelor publicate de bănci

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. În așteptarea rezultatelor publicate de bănciLuni 10 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, investitorii aşteptând ca marile bănci să publice rezultatele pe primul trimestru.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 7 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri cu evoluţii mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,04%, ajungând la valoarea de 20.671,22 puncte, în creştere cu 8,27 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 6 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere uşoară, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 20.651,24 puncte, în creştere cu 3,09 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 4 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.633,60 puncte, în scădere cu 16,61 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 3 aprilie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,07%, ajungând la valoarea de 20.676,80 puncte, în creştere cu 13,58 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 31 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 20.696,42 puncte, în scădere cu 32,07 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 30 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu rezultate mixte, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,01%, ajungând la valoarea de 20.660,49 puncte, în creştere cu 1,17 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 29 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri, cu rezultate mixte, investitorii aşteptând declaraţiile mai multor oficiali de la Rezerva Federală pentru semnale cu privire la posibilele majorări de dobândă din acest an.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 24 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri, în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,19%, ajungând la valoarea de 20.696,25 puncte, în creştere cu 39,67 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 22 martie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri, în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,25%, ajungând la valoarea de 20.615,49 puncte, în scădere cu 52,52 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

©2017 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter