Stiri despre WSJ

 

Cea mai puternică bancă de pe Wall Street se pregăteşte să intre într-o nouă eră. Cine sunt cei doi titani din industria bancară care ar putea să ajungă la conducerea Goldman Sachs după plecarea lui Lloyd Blankfein

Sambata 10 martie 2018. Lloyd Blankfein se pregăteşte să plece de la conducerea Goldman Sachs Group la sfârşitul anului, sfârşindu-se astfel un parcurs de 12 ani care l-a transformat într-unul dintre cei mai longevivi şefi de pe Wall Street, potrivit Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 6 martie 2018. Bursa de pe Wall Street a deschis marţi în creştere, pe fondul relaxării tensiunilor în peninsula coreeană.

Nu mai sunt profitabile hotelurile? Chinezii de la HNA Group vor să se retragă din celebrul lanţ hotelier Hilton

Duminica 4 martie 2018. Grupul de investitori chinezi HNA Group plănuieşte să îşi vândă participaţiile din compania americană care deţine zeci de hoteluri Hilton şi alte proprietăţi, accelerând astfel planurile de a renunţa la activele deţinute pe plan extern, după o reglementare a guvernului chinez cu privire la investiţiile de peste hotare, potrivit Wall Street Journal.

DowDuPont declară o creştere de 14% a vânzărilor nete din trimestrul patru

Sambata 3 martie 2018. Vânzările nete ale producătorul american de chimicale DowDuPont au înregistrat o creştere de 14% în al patrulea trimestru, depăşind astfel estimările Wall Street-ului, datorită economiei globale puternice care a dus la o creştere a cererii şi a preţurilor pentru produsele lor, scrie Reuters.

Consumatorii continuă să se îndepărteze de programele clasice de televiziune: După ce a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori, valoarea acţiunilor Netflix au crescut cu 45% de la începutul anului

Marti 27 februarie 2018. Valoarea acţiunilor Netflix a crescut cu 45% de la începutul anului, iar analiştii de pe Wall Street cred că acesta ar putea fi doar începutul, potrivit Business Insider.

Suspiciuni la nivel înalt: Coordonatorul reglementărilor pentru piaţa criptomonedelor din Coreea de Sud a fost găsit mort

Duminica 25 februarie 2018. Jung Ki-joon, coordonatorul politicilor economice de reglementare din Coreea de Sud, a fost găsit mort în casa lui, la vârsta de 52 de ani, potrivit Wall Street Journal.

Datoriile gospodăriilor cresc discret la nivel mondial

Marti 20 februarie 2018. La un deceniu după ce datoriile gospodăriilor au constituit unul din factorii care au dus la criza din SUA şi Europa, un nou grup de economii se confruntă cu datorii ridicate, în creştere continuă, ale gospodăriilor, relatează Wall Street Journal.

Hotelul Ritz-Carlton, închisoarea de lux a prinţilor saudiţi şi oamenilor de afaceri din Arabia Saudită, a fost redeschis publicului larg. Cum arată apartamentul de lux în care a stat prinţul miliardar care este unul din cei mai bogaţi oameni ai p

Duminica 18 februarie 2018. Hotelul Ritz-Carlton s-a redeschis publicului larg după ce autorităţile din capitala Arabiei Saudite, Riad, l-au folosit pe post de închisoare pentru miliardarii saudiţi, scrie The Wall Street Journal.

Producţia de petrol american de şist nu a mai crescut atât de rapid de când preţurile petrolului se situau la 100 de dolari barilul

Joi 15 februarie 2018. Companiile americane din sectorul petrolului de şist produc ţiţei într-un ritm record, putând depăşi cererea la nivel mondial şi inversa fragile redresare a pieţei petroliere, avertizează Agenţia Internaţională pentru energie, potrivit Wall Street Journal.

Japonia a înregistrat cea mai lungă perioadă de creştere economică din ultimii 28 de ani

Miercuri 14 februarie 2018. Japonia a înregistrat al optulea trimestru consecutiv de creştere economică, cea mai lungă perioadă de creştere din ultimii 28 de ani, iar economiştii se aşteaptă ca situaţia să continue, potrivit Wall Street Journal.

Vânzările gigantului PepsiCo au scăzut, iar compania va concedia peste 1.000 de oameni în cadrul planurilor de a reduce costurile

Marti 13 februarie 2018. Vânzările trimestriale ale companiei PepsiCo au fost mai slabe decât aşteptările, afectate de o cerere din ce în ce mai scăzută în America de Nord, însă compania a transmis că a intensificat eforturile de a redyce costurile pentru a proteja business-ul, potrivit Wall Street Journal.

Deutsche Bank va plăti peste 4 milioane de dolari după ce traderii companiei au înşelat clienţii timp de patru ani

Marti 13 februarie 2018. Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

După ce a interzis exchange-urile de criptomonede şi strângerile de fonduri prin ICO, China vrea să interzică accesul la site-urile care au legătură cu monedele virtuale

Duminica 11 februarie 2018. Autorităţile de la Beijing plănuiesc să blocheze accesul la site-urile care au legătură cu criptomonedele în cea mai nouă mişcare de a controla ceea ce Beijingul consideră o investiţie riscantă, raportează agenţia de presă de stat din China, conform The Wall Street Journal.

„Arhitectul” Las Vegas-ului modern, Steve Wynn, a demisionat de la conducerea propriei companii după o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală

Joi 8 februarie 2018. Steve Wynn, miliardarul vizionar din industria cazionurilor, considerat a fi arhitectul Las Vegas-ului modern, a demisionat din poziţia de preşedinte şi CEO al propriei companii după ce o investigaţie Wall Street Journal a scoz la iveală o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva sa.

Wall Street-ul deschide pe creştere după ce pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari în ultimele zile

Miercuri 7 februarie 2018. Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 100 de puncte miercuri la deschidere, dar a revenit pe o creştere de 300 de puncte în doar o oră.

Calmul revine la bursele asiatice. Miliardar: Va urma o implozie mai puternică decât în 1929

Miercuri 7 februarie 2018. Pieţele asiatice par să se fi calmat, înregistrând miercuri creşteri după scăderile de marţi, urmând rezultatele înregistrate pe Wall Street, unde Dow Jones a revenit în zona plusurilor.

Bursele asiatice preiau căderea din Statele Unite

Marti 6 februarie 2018. Pieţele bursiere asiatice au scăzut marţi, sub impactul căderii care a avut loc în ultimele două şedinţe de tranzacţionare pe Wall Street, indicele japonez Nikkei 225 suferind cea mai mare depreciere din 1990.

Mandatul şefului Renault ar putea fi prelungit

Luni 5 februarie 2018. Producătorul auto Renault este aşteptat să prelungească contractul CEO-ului său Carlos Ghosn la următoarea reuniune a acţionarilor, acesta acordând astfel directorului său de 63 de ani mai mult timp pentru a consolida alianţa cu Nissan şi Mitsubishi, potrivit unei surse familiare cu situaţia citată de Wall Street Journal.

Cel mai bun an din 2011 încoace pentru fabricile americane

Luni 5 februarie 2018. Comenzile fabricilor americane au înregistrat o creştere de 1,7% în decembrie faţă de luna anterioară, marcând cel mai bun al din punct de vedere al creşterii vânzărilor din 2011, relatează Wall Street Journal.

Sistemul bancar fragmentat din Germania avantajează IMM-urile şi acesta este un factor al succesului celei mai puternice economii din Europa. Ar trebui ca acesta să fie noul model pentru Băncile Europene?

Duminica 4 februarie 2018. Sistemul bancar cu „trei piloane” este văzut ca fiind avantajos pentru afacerile mici şi un factor pentru succesul economic al Germaniei, scrie The Wall Street Journal.

Încă un vot de neîncredere pentru criptomonede: Cele mai mari bănci din America nu le mai permit clienţilor să cumpere bitcoin cu cardul de credit

Duminica 4 februarie 2018. Trei dintre cele mai mari bănci din Statele Unite au anunţat că nu le vor mai permite clienţilor să achiziţioneze bitcoin cu cardurile de credit. Decizia a fost luată după ce bitcoin a avut o săptămână de fluctuaţii brutale, care au dus la scăderea valorii monedei digitale cu până la 50%, potrivit Wall Street Journal.

Ferrero îşi intensifică prezenţa pe piaţa americană: Producătorul Italian cumpără branduri ale Nestle

Duminica 4 februarie 2018. Producătorul de dulciuri italian Ferrero International SA se avântă în piaţa nord-americană, punându-se de acord să plătească 2,8 mld. dolari cash pentru achiziţia unir acţiuni ale Nestle SA. Achiziţie ce include branduri precum Butterfinger şi brandurile Ruth, relatează The Wall Street Journal.

FMI avertizează: Veniturile tinerilor au rămas aceleaşi după criza economică iar cele ale vârstnicilor au crescut cu 10%, ceea ce poate duce la polarizarea preferinţelor politice

Sambata 3 februarie 2018. Măsurile de austeritate luate de guvernele lumii după criza economică şi ratele ridicate ale şomajului au generat o diferenţă semnificativă între veniturile tinerilor şi ale vârstnicilor în toată Europa, transmite Fondul Monetar Internaţional, potrivit Wall Street Journal.

Scădere de 666 puncte pe Wall Street. Traderii cred că este „începutul a ceva mare”

Sambata 3 februarie 2018. Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut la finalul şedinţei de vineri 666 de puncte, cea mai mare cădere înregistrată din iunie 2016, scăderea fiind alimentată de temerile privind inflaţia şi o posibilă creştere a dobânzilor.

Plăţile cu cardul câştigă din ce mai mult teren: Veniturile companiei Visa au crescut cu 9%

Vineri 2 februarie 2018. O creştere a numărului de plăţi cu cardul susţinută pe plan global de încrederea din ce în ce mai mare a consumatorilor a ajutat compania Visa să întreacă predicţiile pentru primul trimestru din anul fiscal, potrivit Wall Street Journal.

Mai aveţi bani? Bitcoin se prăbuşeşte rapid pierzând jumătate din valoare în ultimele şase săptămâni

Vineri 2 februarie 2018. Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.500 de dolari astăzi continuând scăderea de la începutul anului, condusă de o serie de reglementatori care au anunţat că vor înăspri controlul asupra criptomonedelor, potrivit Wall Street Journal.

Japonezii de la Fujifilm se pregătesc să încheie o tranzacţie majoră cu Xerox

Miercuri 31 ianuarie 2018. Grupul american Xerox este foarte aproape să finalizeze o tranzacţie cu Fujifilm Holdings Corp, prin care compania japoneză ar urma să deţină 51% dintr-un joint venture deţinut deja de cele două firme, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de WSJ.

Gigantul francez Sanofi anunţă a doua tranzacţie într-o lună: Compania va achiziţiona firma Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro

Luni 29 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi a anunţat astăzi că va achiziţiona firma din domeniul biotehnologiei Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro, aceasta fiind a doua achiziţie a producătorului de medicamente, într-o singură lună, după ce a cumpărat firma Bioverativ, potrivit Wall Street Journal.

Premieră pe piaţa criptomonedelor: Un exchange japonez oferă despăgubiri în valoare de 420 de milioane de dolari după ce 260.000 de clienţi şi-au pierdut monedele în urma unui atac cibernetic

Duminica 28 ianuarie 2018. Exchange-ul japonez Coincheck oferă clienţilor despăgubiri de 426 de milioane de dolari după ce 530 de milioane de criptomonede NEM au fost furate în urma unui atac cibernetic, potrivit Wall Street Journal.

Americanii aruncă bomba dolarului slab în războiul comercial mondial

Vineri 26 ianuarie 2018. Dolarul a coborât ieri la minimul ultimilor trei ani în raport cu un coş alcătuit din cele mai importante valute după ce secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin a declarat la Davos, spre uimirea directorului general al FMI Christine Lagarde şi a Wall Street-ului, că întâmpină cu braţele deschise dolarul slab.

Capitalizarea de piaţă a companiei Netflix depăşeşte pragul de 100 de miliarde de dolari, în timp ce televiziunile clasice pierd teren

Marti 23 ianuarie 2018. Netflix a reuşit să înregistreze 2 milioane de utilizatori în plus faţă de predicţia Wall Street-ului, triplându-şi profiturile. Compania continuă să investească masiv în conţinut original, pentru a rămâne lider de piaţă, potrivit Reuters.

Noul pariu al gigantului francez Sanofi: Plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra o companie americană specializată în tratarea hemofiliei

Luni 22 ianuarie 2018. Compania farmaceutică Sanofi SA a anunţat astăzi că va achiziţiona producătorul de medicamente împotriva hemofiliei, Bioverativ Inc, într-o tranzacţie de 11,5 miliarde de dolari, în încercarea de a rămâne printre liderii pieţei şi în 2018, potrivit Wall Street Journal.

Zuckerberg promite că va „repara” Facebook-ul, însă toată lumea se întreabă dacă va renunţa la profiturile exorbitante pentru a-şi realiza obiectivul

Duminica 21 ianuarie 2018. În secolul trecut, când oamenii de ştiinţă au început să indice spre ţigări susţinând că acestea ar cauza cancer, industria tutunului a făcut tot posibilul să îi facă să tacă, recunoscând adevărul zeci de ani mai târziu, sub mai presiuni legale, potrivit Wall Street Journal.

WSJ: Primul an de mandat. Donald Trump a încălcat toate regulile. „A schimbat în mod fundamental felul în care oamenii văd preşedinţia”

Joi 18 ianuarie 2018. Începând din cea de-a doua zi a anului 2018, Donald Trump a lansat o serie de 16 postări pe profilul personal de Twitter, în care a criticat Pakistanul, a ameninţat că va opri ajutorul destinat palestinienilor, a atacat majoritatea publicaţiilor media, a susţinut că are un „buton nuclear mai mare” decât liderul nord-coreean şi, nu în ultimul rând, şi-a asumat personal creditul pentru faptul că Statele Unite nu a înregistrat nicio victimă în 2017 în sectorul aviatic comercial, potrivit Wall Street Journal.

În urma Revoluţiei Fiscale, una dintre cele mai mari bănci din lume pierde 18 miliarde de dolari

Miercuri 17 ianuarie 2018. Citigroup a înregistrat o pierdere trimestrială de 18 miliarde de dolari, în urma unor taxe introduse de noua reformă fiscală din Statele Unite, însă câştigurile ajustate depăşesc totuşi aşteptările Wall Street-ului, potrivit Reuters.

Măsură fără precedent: India interzice gigantului din Big4 PwC să practice auditul în această ţară timp de doi ani

Luni 15 ianuarie 2018. Instituţia de reglementare a pieţei financiare din India i-a interzis filialei locale a companiei PricewaterhouseCoopers să audieze companii listate la bursă, timp de doi ani, drept pedeapsă pentru eşecul firmei de a detecta o fraudă de 1,7 miliarde de dolari în conturile companiei de outsourcing Satyam Computer Services, potrivit Wall Street Journal.

După ce a anunţat că va concedia peste 1.400 de angajaţi, cel mai mare producător de jucării va colabora cu un gigant chinez din domeniul hi-tech pentru a dezvolta jocuri online

Luni 15 ianuarie 2018. Lego Group, care a anunţat în septembrie că va concedia 8% din forţa de muncă, transmite că va colabora cu una dintre cele mai mari firme din domeniul hi-tech din China, pentru a produce jocuri online pentru copii. Cei mai mari actori din industria jucăriilor încearcă să navigheze spre mediul online, încât tehnologia schimbă modul în care se joacă copiii, potrivit Wall Street Journal.

Ţigările şi telecomul. Cine ţine în viaţă Coreea de Nord: Mai multe companii au ignorat dispoziţiile Naţiunilor Unite de a se retrage din asocierile de business desfăşurate în ţara lui Kim Jong Un

Luni 15 ianuarie 2018. Toate business-urile care operează la nivel global au avut un termen limită pentru dispoziţiile emise de Naţiunile Unite, prin care orice asociere de business care operează în Coreea de Nord, trebuie să iasă de pe piaţa respectivă, potrivit Wall Street Journal.

Comerţul online câştigă din ce în ce mai mult teren în detrimentul retailului clasic: Compania care a livrat alimente în valoare de 135 de milioane de dolari, în doar 8 luni

Luni 15 ianuarie 2018. Produsele Whole Foods, precum bacon, apă de cocos sau fructe de pădure congelate, sub brandul Amazon au crescut semnificativ vânzările online de alimente ale retailerului, în primele 8 luni de la achiziţionarea lanţului, potrivit Wall Street Journal.

Dilema părinţilor. Când să îi cumperi copilului tău un smartphone: „Este ca şi când ţi-ai învăţa copilul să folosească droguri, dar în mod echilibrat”

Sambata 13 ianuarie 2018. Bătălia pentru atenţie care se desfăşoară la nivel mondial, pune părinţii împotriva celor mai avansate companii din sectorul de hi-tech, potrivit Wall Street Journal.

Bezos vs Trump? Cel mai bogat om din istorie va oferi imigranţilor burse şcolare în valoare de 33 de milioane de dolari

Sambata 13 ianuarie 2018. Jeff Bezos, CEO-ul companiei Amazon, oferă 33 de milioane de dolari în burse şcoalare, pentru imigranţii fără documente, absolvenţi de liceu în Statele Unite, transmite TheDreamUS, un grup educaţional non-profit, potrivit Wall Street Journal.

După ce a crescut salariile şi a dat bonusuri în urma Revoluţiei Fiscale, compania concediază 1.000 de oameni

Sambata 13 ianuarie 2018. A doua zi după ce le-a promis angajaţilor că va creşte plata la 11 dolari per oră şi că le va oferi bonusuri de până la 1.000 de dolari, compania Wal-Mart Stoers Inc, se pregăteşte să concedieze o parte din forţa de muncă, porivit Wall Street Journal.

WSJ: Trump i-a cumpărat tăcerea unei actriţe de filme pentru adulţii cu 130.000 de dolari

Sambata 13 ianuarie 2018. Un avocat al preşedintelui Donald Trump a aranjat o plată de 130.000 de dolari către o fostă actriţă de filme pentru adulţi, cu o lună înainte de alegerile din 2016, ca parte a unei înţelegeri care i-ar fi interzis acesteia să discute public despre un presupus contact sexual cu Trump, potrivit Wall Street Journal.

Lovitură uriaşă pentru cea mai nouă vedetă a criptomonedelor: Serviciul de transfer de bani Moneygram testează moneda digitală

Vineri 12 ianuarie 2018. Compania de transfer de bani MoneyGram foloseşte un program-pilot care testează XRP, moneda digitală produsă de startupul Ripple din San Francisco, scrie The Wall Street Journal.

Germania schimbă regulile: Facebook, Google sau Youtube pot fi amendate cu 50 de milioane de euro dacă nu elimină conţinutul ilegal

Joi 11 ianuarie 2018. Germania a aprobat una dintre cele mai controversate legi, care ţinteşte platforme precum Facebook, Twitter şi Youtube, forţându-le să verifice conţinutul rulat în propriile reţele, potrivit Wall Street Journal.

În timp ce toată lumea vorbeşte despre prosperitate economică la nivel global, în multe state din lume se trăieşte mai scump: Inflaţia în Mexic a încheiat anul 2017 la cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani

Marti 9 ianuarie 2018. În Mexic, inflaţia a atins cel mai accelerat nivel din ultimii 17 ani, condusă de costuri mai ridicate pentru alimente şi pentru energie, care se datorează valorii scăzute a peso-ului, monedă naţională a Mexicului, potrivit Wall Street Journal.

Profit mai mare decât Apple: Banca centrală a Elveţiei a înregistrat 55 de miliarde de dolari în 2017

Marti 9 ianuarie 2018. Elveţia a devenit o ţară mult mai bogată în anul 2017, mulţumită rolului jucat de banca centrală a statului, care a gestionat un portofoliu de investiţii de aproape 800 de miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Pfizer abandonează cursa pentru că nu e rentabil: Compania renunţă la încercarea de a trata bolile Alzheimer şi Parkinson, iar 300 de oameni vor rămâne vor loc de muncă

Duminica 7 ianuarie 2018. Pfizer a anunţat că va opri cercetările cu privire la descoperirea a noi medicamente pentru tratarea bolii Alzheimer şi a bolii Parkinson, abandonând demersuri costisitoare ce s-au dovedit zadarnice, potrivit Wall Street Journal.

Uber a fost acuzat că operează o echipă specializată în furtul de secrete comerciale

Sambata 6 ianuarie 2018. Gigantul american Uber, care este prezent şi în România de aproximativ doi ani, a fost acuzat că operează o echipă specializată în furtul de secrete comerciale, care ar fi ajutat compania să evite controlul autorităţilor, conform afirmaţiilor unui fost angajat, potrivit The Wall Street Journal.

Tehnologiile care promit să schimbe radical viaţa oamenilor în 2018

Joi 28 decembrie 2017. În 2017, rolul tehnologiei în viaţa oamenilor s-a extins în moduri în care nu ne-am fi imaginat la sfârşitul anului trecut – evenimente precum atacul cibernetic asupra Equifax, manipularea exercitată prin Facebook de către Rusia, sau supremaţia Amazon, care este din ce în ce mai clară. În 2018, „invazia” tehnologiei va deveni şi mai radicală, potrivit Wall Street Journal.

Febra criptomonedelor: O bunică din Statele Unite a investit în bitcoin la 70 de ani. "Credeţi-mă, nu am mai avut parte de asemenea distracţie"

Miercuri 27 decembrie 2017. Nepotul Ritei Scott a convins-o pe aceasta la mijlocul lunii noiembrie să se alăture ultimei senzaţii în materie de investiţii şi să achiziţioneze bitcoin, potrivit Wall Street Journal.

IKEA acuzată de evaziune fiscală, anchetată de UE: Retailerul de mobilă ar putea să plătescă milioane de euro

Marti 26 decembrie 2017. Retailerul suedez de mobilă IKEA ar putea fi forţat să returneze statului olandez milioane de euro, conform unei investigaţii deschisă luni de UE, scrie the Wall Street Journal.

Care este următorul bitcoin? Criptomoneda care a crescut anul acesta cu 7000%

Sambata 23 decembrie 2017. Investitorii în criptomonede speră că minunea se va întâmpla şi a doua oară, în contextul în care bitcoin a crescut fulminant în ultima perioadă, fapt ce încurajează migraţia către alte criptomonede, relatează The Wall Street Journal.

Putin îl laudă şi susţine pe Trump în cadrul Conferinţei anuale de presă

Duminica 17 decembrie 2017. Vladimir Putin laudă performanţele preşedintelui de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe transmisă la nivel naţional. Acesta susţine că Washington-ul este consumat de teorii conspiraţioniste despre spionaj în privinţa implicării ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite The Wall Street Journal.

Peste 14.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă după ce una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume îşi micşorează forţa de muncă cu 25%

Joi 14 decembrie 2017. Teva Pharmaceutical Industries renunţă la 25% din forţa de muncă, ceea ce se traduce în 14.000 dintre angajaţii companiei din toată lumea, după ce închide fabrici şi centre ce cercetare, într-un plan de reducere a costurilor, potrivit Wall Street Journal.

SUA critică sprijinul Germaniei pentru Nord Stream 2, noul gazoduct rusesc către Europa

Miercuri 13 decembrie 2017. Oficialul Departamentului american de stat care se ocupă de Europa a criticat recent în termeni duri susţinerea de către Germania a unui nou gazoduct rusesc către Europa, lăudând în acelaşi timp Danemarca pentru adoptarea unei legi care ar putea zădărnici construirea proiectului, relatează Wall Street Journal.

Euro, printre pariurile uneia dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru 2018. Moneda unică europeană se numără şi printre pariurile Goldman Sachs pentru 2018

Luni 20 noiembrie 2017. Euro se numără printre recomandările de investiţii lansate de Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street pentru anul viitor. Moneda europeană este preferată, de altfel, de investitorii care caută active de refugiu în contextul tensiunilor de pe pieţe.

Proprietatea închiriată de familia Obama în anul 2013, din Martha este pusă la vânzare de ani de zile, însă nimeni nu pare că vrea să o cumpere. Galerie FOTO

Sambata 18 noiembrie 2017. Fostul preşedinte al Americii a închiriat conacul din Martha de 7.000 de metri pătraţi pentru a îşi petrece vacanţa de vară în anul 2013, potrivit The Wall Street Journal, dar acest lucru nu face să fie mai uşor de vândut, relatează Business Insider.

De teama Amazon, Walmart s-a reinventat pe online: Veniturile celui mai mare retailer american au explodat cu 50% faţă de anul trecut

Joi 16 noiembrie 2017. Walmart a raportat, joi, veniturile ajustate în trimestrul al treilea, care au depăşit estimările Wall Street. Câştigurile au fost amplificate de vânzările puternice pe care compania le-a generat pe platforma sa de e-commerce, care au fost cu 50% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Business Insider.

Studiu: SUA au cheltuit 5.600 miliarde dolari pe războaiele din Orientul Mijlociu şi Asia

Joi 9 noiembrie 2017. Războaiele purtate de Statele Unite în Afganistan, Irak, Siria şi Pakistan i-au costat pe contribuabilii americani 5.600 miliarde de dolari de la declanşarea acestora în 2001, relevă un nou studiu, avansând o cifră de peste trei ori mai mare decât estimările Pentagonului, scrie Wall Street Journal.

China foloseşte un „Leninism digital” pentru a gestiona economia şi a monitoriza cetăţenii

Marti 7 noiembrie 2017. După tot discursul pe care l-a avut despre a da pieţelor un rol decisiv, Xi Jinping crede în ultimă instanţă că statul ar trebui să conducă. În vârful elevaţiei pe care o caută, de tip Mao Zedong, el aspiră să folosească big data şi inteligenţă artificială pentru a corecta erorile de planificare din regimurile trecute şi pentru a gestiona în detaliu economia din China, în timp ce ţine privirea aţintită înspre cetăţeni, arată Wall Street Journal.

Comentariu WSJ: 100 de ani de la comunism. 100 de milioane de morţi

Marti 7 noiembrie 2017. Armata bolşevică a cucerit Palatul de Iarnă din Petrograd (actualul St. Petersburg) acum 100 de ani şi a arestat mai mulţi miniştri din guvernul provizoriu al Rusiei. Bolşevicii au dat atunci startul unei serii de evenimimente care a dus la moarte a milioane de oameni, scrie The Wall Street Jounal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 2 noiembrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,02%, ajungând la valoarea de 23.439,15 puncte, în creştere cu 4,14 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Ce plănuieşte Facebook? După ce a zdrobit estimările de câştiguri pentru al treilea trimestru, acţiunile gigantului au scăzut cu două procente după ce a anunţat costuri suplimentare în 2018

Joi 2 noiembrie 2017. Facebook a raportat, pentru al treilea trimestru, câştiguri şi vânzări care au depăşit aşteptările Wall Street-ului, dar acţiunile companiei au scăzut după anunţul conform căruia costurile operaţionale din 2018 vor creşte cu aproximativ 60%, mai rapid decât câştigurile estimate pentru 2018, potrivit CNBC.

WSJ: Oficiali guvernamentali din Rusia ar putea fi inculpaţi în SUA pentru ingerinţe electorale

Joi 2 noiembrie 2017. Departamentul american al Justiţiei a identificat cel puţin şase membri ai unor instituţii guvernamentale din Rusia implicaţi în atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat din SUA pentru a sustrage informaţii folosite în scrutinul prezidenţial din 2016, informează Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereVineri 20 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la valoarea de 23.208,38 puncte, în creştere cu 45,34 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Fenomenul Fake News: Departamentul de stat al SUA spune că Rusia cheltuie cel puţin 500 de milioane de dolari pe an pentru campanii media de dezinformare

Miercuri 18 octombrie 2017. Wall Street are un mod foarte simplist de a pune preţ pe giganţii din social media: numărul de utilizatori care le văd reclamele. Această măsurătoare a propulsat evaluările companiilor Facebook sau Twitter „până la stratosferă”, dar este posibil ca acest sistem să nu mai funcţioneze, potrivit Quartz.

Miliardarii îşi optimizează averea: Magnatul George Soros şi-a transferat 18 miliarde de dolari din avere către propria organizaţie de caritate

Miercuri 18 octombrie 2017. Magnatul George Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a transferat 18 miliarde de dolari din veniturile sale către fundaţia Open Society Foundations, care devine astfel una dintre cele mai mari organizaţii filantropice la nivel mondial, scrie Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereJoi 12 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,17%, ajungând la valoarea de 22.834,70 puncte, în scădere cu 38,19 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMarti 10 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,34%, ajungând la valoarea de 22.839,72 puncte, în creştere cu 78,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 9 octombrie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,04%, ajungând la valoarea de 22.765,32 puncte, în scădere cu 8,35 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Rusia a testat armament cibernetic, vizând telefoanele mobile ale unor militari NATO -surse

Joi 5 octombrie 2017. Rusia a testat armament cibernetic, încercând să acceseze telefoanele unor militari NATO şi perturbând reţelele de telefonie mobilă din Letonia şi Suedia, afirmă surse citate de publicaţiile The Wall Street Journal şi Le Figaro.

Lovitură sub centură pentru cititori: Wall Street Journal, cel mai cunoscut ziar economic din lume închide ediţia din Europa

Vineri 29 septembrie 2017. Publicaţia financiară Wall Steet Journal, parte din trustul News Corp, condus de Rupert Murdoch, închide ediţiile din Europa şi din Asia din cauza scăderii veniturilor din advertising.

WSJ: Economia Germaniei, expusă riscurilor globale, generate în special de schimbările tehnologice

Duminica 24 septembrie 2017. Economia Germaniei, care a cunoscut o relansare puternică în timpul mandatelor cancelarului Angela Merkel, este expusă riscurilor generate de schimbările apărute la nivel mondial, în principal cele de tip tehnologic, comentează publicaţia The Wall Street Journal.

King Digital testează un nou format de reclamă pentru Nestlé şi Visa, care îţi promite că vei dori mai multe reclame

Duminica 10 septembrie 2017. După 4 ani în care King Digital a evitat să introducă reclame în jocurile video de pe mobil deoarece le-au considerat prea invazive, le testează din nou dar într-un alt format. Analiştii de pe Wall Street consideră că mişcarea va genera profituri de 1 miliard de dolari până în 2010, potrivit Fox Business.

Nouă tehnologie dezvoltată de americani: Recunoaşterea facială e de domeniul trecutului

Duminica 10 septembrie 2017. Qualcomm, o companie americană producătoare de cipuri pentru dispozitivele mobile, a introdus recent Spectra, un sistem imagistic complex care poate extrage informaţii de profunzime despre obiectele din jur, inclusiv despre feţe, notează The Wall Street Journal.

Fenomenul smartphone se îndreaptă spre saturaţie iar preţurile din piaţă depăşesc orice limite

Vineri 8 septembrie 2017. Ultimele modele de smartphone apărute au dimensiunea ecranului mărită până la limită, în timp ce Apple Inc. şi Samsung Electronics par să îşi împingă preţurile mai departe de orice prag, pentru a reveni la creşterea prolifică din venituri cu care cu care se obişnuiseră, potrivit unei analize Wall Street Journal.

Hotelul Plaza din New York îşi caută cumpărător: preţul estimat este de 560 de milioane de dolari. Galerie FOTO

Duminica 3 septembrie 2017. Hotelul Plaza din New York, un simbol al oraşului încă din secolul trecut, este scos la vânzare. Sahara Group, actualul proprietar al hotelului, este în căutarea unui broker care să realizeze tranzacţia, valoarea hotelului fiind estimată la 560 de milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereMiercuri 30 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri fără modificări semnificative, atenţia investitorilor fiind îndreptată mai mult spre datele statistice care arată o creştere peste aşteptări în trimestrul al doilea decât pe ultimele mesaje ale preşedintelui Donald Trump cu privire la Coreea de Nord.

Bancherii de pe Wall Street vând acţiunile deţinute la propriile grupuri după ce preşedintele Trump nu respectă politicile promise în campanie

Miercuri 30 august 2017. Analiştii de pe Wall Street au împins învestitorii tot anul spre a achizţiona acţiuni la cele mai mari bănci din Statele Unite, în timp ce principalii şase bancheri din Statele Unite vând constant din acţiunile deţinute la propriile bănci, se arată într-o analiză realizată de Financial Times în baza unor informaţii urmărite de Bloomberg.

Avertismentul îngrijorător al celor mai mari bănci de pe Wall Street: Va veni o criză economică

Miercuri 23 august 2017. HSBC Holdings, Citigroup şi Morgan Stanley consideră că pieţele globale sunt în ultimul stadiu al creşterii, şi că va urma o criză economică, potrivit Bloomberg.

Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş: Gigantul elveţian este acuzat că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, sub numele unui brand premium

Vineri 18 august 2017. Compania Nestle este acuzată că a vândut, sub tutela produsului Poland Spring, apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10 ani, încât izvorul din care susţine compania că a îmbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani în urmă, potrivit Wall Street Journal.

Cel mai valoroas instrument pe care îl exploatează producătorii jocurilor de pe telefoanele mobile: Accesul la tine

Duminica 13 august 2017. Jocul video ”Star Wars: Galaxy of Heroes” termite frecvent notificări pe smartphone-urile jucătorilor, în unele cazul chiar şi de mai multe ori pe zi, încercând să-i convingă pe aceştia să deschidă aplicaţia pentru a se lupa cu Han Solo, Rey sau alte personaje faimoase ale jocului, scrie The Wall Street Journal.

Cele 6.200 de tone de aur dintr-un subsol din Manhattan: Americanii spun că nu sunt ale lor, specialiştii spun că e o cacealma

Sambata 12 august 2017. Sistemul Federal de Rezerve din Statele Unite păstrează 6.200 de tone de aur într-un seif situat într-un subsol din Manhattan, dar informaţiile extrem de limitate oferite de oficialităţi, legate de stocul de aur, îi îndeamnă pe americani să creadă că informaţia este o cacealma, potrivit Wall Street Journal.

Zece ani de la izbucnirea Marii Crize: unele economii europene încă nu şi-au revenit, niciun bancher de top de pe Wall Street nu a fost acuzat

Joi 10 august 2017. În deceniul scurs de la începerea crizei, autorităţile americane au adunat 150 de miliarde de dolari în amenzi de la instituţiile financiare, iar datoria lumii a crescut cu 70.000 de miliarde de dolari, la 215.000 miliarde de dolari.

Evoluții financiar-bancare și bursiere

Evoluții financiar-bancare și bursiereMarti 8 august 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,13%, ajungând la valoarea de 22.090,72 puncte, în scădere cu 27,70 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Investitorii americani pariază în continuare pe declinul dolarului

Marti 8 august 2017. În Statele Unite există un consens major în ceea ce priveşte declinului constant al puterii dolarului, alimentând întreceri în toate domeniile, începând de la bursa din Statele Unite, până la comerţul de mărfuri, potrivit WSJ.

Cu ce se mai ocupă americanii, plătesc un specialist în compasiune

Duminica 6 august 2017. Universitatea Stanford a dezvoltat un program, care durează opt săptămâni, denumit CCT(Compassion Cultivation Training Program). Scopul programului este de a învăţa oamenii să-şi cultive compasiunea pentru cei din jur, chiar şi atunci când ceilalţi au un comportament dificil, potrivit WSJ.

Pentagonul plănuieşte să înarmeze Ucraina în lupta împotriva separatiştilor ruşi

Marti 1 august 2017. Departamentul Apărării plănuieşte să furnizeze arme pentru Ucraina, încât aceştia sunt într-o luptă continuă cu separatişti susţinuţi militar de Rusia, potrivit WSJ.

Reţeta perfectă pentru o vasectomie: muzică jazz, lichior, friptură, chips-uri. Durează 5 minute şi poţi face ce vrei în timpul ăsta.

Duminica 30 iulie 2017. Clinicile din Statele Unite au dezvoltat conceptul de „brosectomie”, care presupune o abordare diferită a operaţiei de vasectomie, oferind oportunitatea de a trece prin intervenţie cu un prieten, bucurându-te de lichior, canapele confortabile, mâncăruri alese şi atmosferă de club, potrivit WSJ.

Mişcare surprinzătoare din partea companiei Samsung care se pregăteşte să îşi facă lansarea pe piaţa medicamentelor

Sambata 29 iulie 2017. Samsung lansează un medicament numit Renflexis, utilizat în ameliorarea şi tratarea artritei, iar preţurile sunt estimate la 750 de dolari per flacon, potrivit WSJ.

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a explodat într-un discurs critic asupra clasei politice

Sambata 29 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, în timpul unui raport trimestrial, s-a dezlănţuit asupra clasei politice într-un discurs legat de nemulţumirile faţă de blocajele din Washington care influneţează creşterea economică şi îi afectează pe oamenii cu venituri mici, potrivit WSJ.

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Miercuri 26 iulie 2017. Dezvoltatorii de roboţi sunt din ce în ce mai aproape de a revoluţiona piaţa muncii. Mai multe companii, printre care Saks Fifth Avenue şi retailerul chinez JD.com lucrează la abilitatea unui sistem automatizat de a împacheta produse pentru transport şi se dovedeşte că maşinile lucrează cu 50% mai rapid, potrivit WSJ.

Victoria lui Trump îmbogăţeşte Wall Street-ul: Cât au câştigat doi dintre cei mai mari bancheri de pe urma lui Donald Trump

Luni 24 iulie 2017. Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, şi Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs, au câştigat peste 314 milioane de dolari împreună, ca efect al schimbărilor fiscale făcute de administraţia Trump, potrivit Financial Times.

Revoluţia comerţului maritim: Nava fără echipaj, operată autonom, care va reduce costurile anuale de funcţionare cu până la 90%, va fi lansată la apă anul viitor

Duminica 23 iulie 2017. Yara Birkeland, o navă fără echipaj poreclită de directorii din transportul maritim “Tesla de la mare”, urmează să fie lansată pe apă în 2018, livrând iniţial îngrăşăminte de-a lungul unui traseu de 37 de mile în sudul Norvegiei, scrie The Wall Street Journal.

Evoluţii financiar bancare şi bursiere

Evoluţii financiar bancare şi bursiereMarti 18 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,29%, ajungând la valoarea de 21.568,03 puncte, în scădere cu 61,69 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, potrivit Agerpres.

Patronul companiei Tesla susţine că inteligenţa artificială va ameninţa toate job-urile umane şi ar putea duce chiar la un război

Luni 17 iulie 2017. Elon Musk avertizează, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că aceştia ar trebui să fie preocupaţi de potenţialul pericol prezentat de evoluţia inteligenţei artificiale, şi cere un document de reglementare care să ghideze dezvoltarea puternicei tehnologii, potrivit Wall Street Journal.

Noul star al lui Warren Buffett: O nemţoaică vânează oportunităţi de investiţii în cea mai puternică economie din Europa pentru ”oracolul din Omaha”

Duminica 16 iulie 2017. Zypora Kupferberg, un broker german care s-a remarcat după ce a intermediat o tranzacţie de 450 de milioane de dolari pentru Berkshire Hathaway, este cel mai nou vânător de investiţii al magnatului Warren Buffett. Ea va trebui să caute în toată Germania cele mai profitabile investiţii, potrivit WSJ.

WSJ: Companii IT precum Google, Facebook sau Amazon produc transformări puternice, inclusiv pe piaţa muncii, fără a fi monitorizate

Duminica 16 iulie 2017. Companii din domeniul tehnologiei informaţionale precum Google, Facebook şi Amazon produc transformări structurale în economia Statelor Unite, inclusiv pe piaţa muncii, cu efecte sociale puternice, constată The Wall Street Journal, pledând pentru dezbateri, reglementări şi modalităţi de control.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Evoluţii financiar-bancare şi bursiereLuni 10 iulie 2017. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de luni în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat uşor cu 0,07%, ajungând la valoarea de 21.400,09 puncte, în scădere cu 14,25 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

©2018 Economia Online. Toate drepturile rezervate. Web Dev: Media 2ND • EOL pe: FBG+Twitter